View Full Version : Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
ayse5252
22-10-2021, 12:50
Selam dün 3 saksı menekşe aldım.Sizlerle paylaşmak istedim . Sonunda farklı türden Menekşeler buldum .
merhaba en üstteki mavi mürekkep gibi açan menekşeden arıyorum hala varmı elinizde
ayse5252
22-10-2021, 12:52
koleksiyonum...
fatih bey merhaba hala menekşe besliyomusunuz fotolarınız içinde bi tane aradığım menekşe var
ayse5252
22-10-2021, 12:56
Açan menekşelerimden fotoğraflar...
faruk bey merhama bu gönderinizdeki en alttaki mürekkep mavisi olan menekşeden arıyorum uzun süredir benim de vardı ama soldu elinizde hala var mı
ayse5252
22-10-2021, 13:04
Bunlar da büyütmeye çalıştığım diğerleri;
nuran hanım merhaba bu gönderinizde en altta soldaki mavi mürekkep rengi olan menekşeden arıyorum benim de vardı elinizde hala var mı
ayse5252
22-10-2021, 14:02
Sayın triple,
Genellemeler yaparken daha dikkatli ve özenli bir üslup kullanalım lütfen.
Benim menekşelerim yakıcı Adana sıcağını, direkt güneş ışığı almayan bir konumda ve ince başlıklı bir pompa ile üstten yaprakları nemlendirerek atlattılar. Yaprakları nemlendirmeye başlamadan önce kaybettiğim menekşelerim oldu ancak nemlendirme nedeniyle hiç menekşe kaybetmedim.
Bugünlerde ise, kaloriferin neden olduğu sıcak ve kuru havanın olumusuz etkilerini, yine arada sırada yukardan ince başlıkla su püskürtüp yaza göre daha seyrek de olsa nemli ortam yaratarak gidermeye çalışıyorum. Menekşelerim mutlu olmalılar ki pıtır, pıtır tomurcuklar veriyorlar.
2010'un ilk gününde menekşe köşem:
120226
merhaba en altta sağdan ikinci menekşeden arıyorum var mı elinizde
ayse5252
22-10-2021, 14:18
menekşelerim128022[/ATTAC[ATT128024CH]128023H]128025128026
merhaba menekşeleriniz arasında uzun süredir aradığım bi tane var mavi mürekkep rengi olankatlı hala elinizde var mı
ayse5252
22-10-2021, 14:36
arkadaşlar elinde bu menekşeden olan var mı lütfen dönüş yapabilir mi uzun süredir arıyorum bulamadım foto bana ait 2013 yılından mavi mürekkep gibi açardı çok güzel rengi vardı şimdi hiç bi yerde yok son umudum burası kaldı
ayse5252
08-11-2021, 15:11
Bu sayfa da kimse yokmu artık
ben de kimseye ulaşamıyorum eskiden ne güzeldi
Başka bir konu ararken gördüğüm bir site. Afrika menekşelerinin melezlemelerinin çok güzel resimleri ve üreticileri bulunmakta. Çiçekler çok güzel.
https://africanvioletsocietyofamerica.org/highlights-cyber-2021-new-introduction-african-violets/
Cok tesekkurler burasi onerdiginiz site cok guzel. fotograflar da harika. Afrika menekseleri en populer ev bitkilerinden bu kadar az paylasimin olmasi cok sasirtici.
Başka bir konu ararken gördüğüm bir site. Afrika menekşelerinin melezlemelerinin çok güzel resimleri ve üreticileri bulunmakta. Çiçekler çok güzel. (https://nasilgezdim.net/2022/05/07/braga-gezi-rehberi-portekiz-braga-gezilecek-yerler/)
https://africanvioletsocietyofamerica.org/highlights-cyber-2021-new-introduction-african-violets/
Bu menekseyi bana kuzenim almanya'dan getirdi. katmerli, mor mavi tonlarinda.
725042
Konusuzinsan
06-10-2023, 21:13
Uzun süredir baktığım bi menekşe var biraz ilgisiz olmama rağmen yıllardır devamlı çiçek açardı bu aralar eğildi ve kırıldı garip bi şekle büründü anlam da veremiyorum. Kök çürümesi veya mantar falan olabilir mi ne yapmalıyım?
Konusuzinsan
10-10-2023, 01:18
Bu bölüm aktif değil sanırım.
Hobi için en güzel çiçek ,uzun seneler yetiştiriyorum ve bırakamıyorum
İklim değişikliği en fazla bu bitkiyi vurdu 20 dereceden yukarısı canına ukudu ne yapsanız olmadı kaybettik
O sıçaklarda 40 derece öldüler şimdi normal vaziyette büyüyorlar Tekrar canlandiralım var mısıniz resim bu gün çekildi çekinmeyın uzun uzun sorun AHMETER BAHÇE ÜYELERİN BAHÇELERİ
Renkler, kivrilmlar, cok guzel. gecen kis uzun bir sure evde yoktum, annem de bakamamis menekselerin bir kismi girmis. baharda yeniden toplamaya calicagim.
Hobi için en güzel çiçek , (https://nasilgezdim.net/2023/09/11/gent-gezi-rehberi-gezilecek-yerler-gent-gezisi-ipuclari/)uzun seneler yetiştiriyorum ve bırakamıyorum
İklim değişikliği en fazla bu bitkiyi vurdu 20 dereceden yukarısı canına ukudu ne yapsanız olmadı kaybettik
O sıçaklarda 40 derece öldüler şimdi normal vaziyette büyüyorlar Tekrar canlandiralım var mısıniz resim bu gün çekildi çekinmeyın uzun uzun sorun AHMETER BAHÇE ÜYELERİN BAHÇELERİ
hepsi cok guzel
Saintpaulia
İlginden dolayı teşekkürler
Bu seneki anormal iklim durumu bir tek saksı kalmıyaçak şekilde menekşeleri kaybettirdi Pek tabii çok üzüldüm artık yeni durum nasıl olaçak zaman göstereçek aşırı sıçak ve nemden çürüdüler İYİ GÜNLER Resim 2022 mart
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.