agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni676Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2016, 23:27   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
239. Bu gün 15 Haziran 2015 Pazartesi. Saat 06,30 ‘da bahçedeydim bu gün işim çok. Perşembe günü Ramazanın birinci günü oruç başlamadan önce önemli ve ağır işleri bitirmem gerek. Sabahtan öğlene kadar alttaki iki sıra ceviz ağaçlarının diplerini ve etrafını motorlu misina ile açtım ve uzun otları ve kamışları da kestim. Bu iş beni oldukça terletti. Öğleden sonra; geçen hafta ağaçları budadığımdan dolayı tek sürgüne bırakmıştım, bir tanesi rüzgarın etkisiyle kırılmış o nedenle tüm ağaçları tek tek iplerini kontrol ettim sürgünleri bağladım ve kazıkları kısa olanları değiştirdim. Elmada ve kayısıda yaprak biti vardı onları ilaçladım ayrıca sebzelere böcek ilacı ve mantar ilacı yaptım. Akşama doğru alttaki asmaları açmaya başladım fakat 5-6 adetini açtıktan sonra çok yoruldum ve işi bıraktım asmaları görebilsem en azından diğer otları motorlu misina ile temizlerim. Ağaçların dibini motorlu misina ile temizlerken şunu keşfettim. Misinanın arkasında plastik aksam var onun arkasını ağaca dayıyorsun ve önünü tırpanlıyorsun toprağı ortaya çıkarıyor böylelikle ağacın etrafını yapabiliyorsun, zaten ağacın 40 cm yarıçapında ot yok çünkü oradaki otları çok aldım en son mart ayında almıştım. Ancak önümüzdeki sene mutlaka malç yapacağım ve bir çok iş günü kazanmış olacağım. Bu gün şunu anladım fidanları düzgün budayabilmek için tek lidere indirdiğimizde onun da kırılmaması için ağaç kazıklarının 2 m olması gerekiyor, yoksa daha sonradan çok daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bir cevizin dibinde kök boğazı çürüklüğü var demiştim ne yapılacağını inceledim, orasının siyahlığı gidene kadar kazıyorsun daha sonra %5 lik bordo bulamacı ile yıkıyorsun ve bordo bulamacı karıştırılmış su tut ile kapatıyorsun ancak cevizin dibine doğru inmeme rağmen hala siyahlık vardı, herhalde köküne kadar gitmiş ancak ağaç sürgünü iyi ne yapsam karar veremedim, çünkü bordo bulamacı ile kapatılacak gibi değil herhalde sökeceğim çukuru bordo bulamacı ile yıkayıp kireç dökeceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 19:36   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
240. Bu gün 17 Haziran Çarşamba Arife günü. Saat 06,30 da bahçeye vardım, hava çok güzeldi. Sabahtan alttaki asmaların etrafındaki otları almaya başladım, orası orman gibi olmuştu asmalar gözükmüyordu. Bu iş öğleden sonra saat 16,00 ya kadar devam etti. Daha sonra motorlu tırpan ile etrafındaki ve arkasındaki otları temizlemeye başladım ve şunu keşfettim ki tırpanı yere değdirdiğin zaman toprağı çıkarıyor ve asmaların etrafı tertemiz oluyor. Bu ayın 21’den sonra gün dönümü olacağından dolayı artık ot çıkmaz. Mart ayından itibaren her fırsatta ot çıkmaması için otla mücadele etmek lazım. Ramazandan sonra da oraya asmalar için direk yapacağım. Akşama doğru yan komşu çağırdı ve dut çırptık, yoğurt kovasına kiraz topladım. İbrahim abi beni utandırdı para almadı. Sabahtan mazılara ve sebzelere damlamadan 10 kg kadar Amonyum nitrat verdim. Bundan önce gübre tankının hortum ve çıkış bağlantılarını sağlam yaptım herhalde artık gübreyi boşa akıtmam.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 00:26   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
241. Bu gün 25.06.2015 Perşembe. Sabah ezanından sonra yola çıktım, bahçede çalışacağım için oruç tutmuyorum. Bir haftadır bahçeye gelmiyordum, yağmurlardan dolayı otlar büyümüş ilginç taraf ağaçlarda, diktiğimiz sebzelerde büyümüş. Sabah ilk işim sebzelerin arasını çapa makinası ile çapalamak oldu. Daha sonra toprak nemli olmasına rağmen ağaçlara artık son azotlu gübreyi vermek için yaklaşık 2 saat su verdim. Bunun ilk 1 saati su bu arada aksaklıkları kontrol ettim diğer 1 saat Amonyum nitrat verdim. Cevizlerden 2 tanesinin sürgünleri rüzgardan kırılmış bunun sebebi ağaç kazıklarının dikilirken kısa olması, bizim ağaçları K… C diktiği için kazıkları ikiye bölüp öyle dikmiş, ancak ağaçlar ikinci yıl en az 1,5 m sürgün veriyor, tabi ki diken kişi bunu biliyordu, kazıkların toprak dışında 2 m kalması lazımmış. Kuruyan ceviz ağaçlarından bazıları filizlenmiş tam kuruyan 45 adet bunların da bir kısmının dibinden sürgün çıkmış ve yaklaşık 60 – 80 cm olmuşlar, bunları da belki aşılarım diye bırakabilirim. Sonra alttaki asmalardan otunu almadığım az bir yer vardı orasının otlarını aldım ve motorlu tırpan ile etrafını temizledim. Tırpanın benzini bitsin diye evin etrafındaki otları da aldım. Bu sene domatesleri askıya alacağım o nedenle inşaattan artan demirler vardı onları 1,50 cm de kestim yaklaşık 30 adet oldu, bunları domateslerin hizasında toprağa sapladım, arasına inşaat teli yapıp domatesleri iple askıya alacağım çünkü geçen sene domatesler yere değdiğinden dolayı çok fire vermiştim. Artık domates yetiştirmeyi öğrendim, ağaçların arasına 2 dönüm kadar yere domates diksem yaklaşık 10 ton domates alabilirim bu da 15-20 bin TL demek ancak iş gücü oldukça fazlalaşacak tek korkum belimin ağrıması yoksa iş gücünden korkmuyorum, bir de bu işin satışı ve taşımacılığı var onu da halledemedim. Daha sonra asmalara kükürt attım ve elma ağaçlarında hala yaprak biti var onlara ilaç yaptım. Evin önündeki yere ıspanak dikmiştik ıspanaklar çok küçük kalmış ancak ağaçların etrafına denk gelen yerlerdeki ıspanaklar çok güzel büyümüşler ve koyu yeşiller, ıspanaklar ağaçlara verdiğim azottan yararlanmışlar demek ki azot versek iyi ıspanak yetiştireceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025