View Single Post
Eski 03-01-2016, 21:36   #253
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
234. Bu gün 26 Mayıs 2015 Salı. Öğleden sonra Gübretaş’tan bir mühendis arkadaş geldi Tarım Kredi’deki mühendise ve bana telefonla gübre tavsiyesinde bulunmuştu. Onun dediklerine göre ben de 400 TL lik gübre almıştım bu gün geldi ve ağaçlara baktı dedi ki; ağaçlar daha küçükmüş yaprak az olduğu için çinkoyu yanlış vermişiz, ağacın etrafındaki toprak yumuşak olduğundan dolayı Huması da yanlış vermişiz. Sen birinci sulamada Amonyum nitrat, sonra MAP vereceksin ve damlamadan verirken son 30 dk da gübreyi vereceksin yoksa suyla verdiğin gübre aşağılara doğru gider etkili olmaz dedi. Yani onun dediğine göre çinko 10 kg vermiştim 50 TL Humas 85 TL iyi ki Magsul’ü ve 1 kutu çinkoyu vermemiştim bana kalırsa toprak tahlilini de dikkate almadı. Aslında ağaçların sadece kükürtlü Azot gübresine ihtiyacı vardı bana bir sürü şey anlattılar ve ağaçlara çok dikkatli de bakmadı sadece ürününü anlattı, yani iş ticarete dökülmüş durumda. En iyisi toprak tahliline göre İlçe Tarım’a gidip oradan tavsiye almak bir de öyle yapayım bari. Bu gün şunu keşfettik; ilk kuyudan motorla suyu çekince aşağıya su kendiliğinden geliyor. Yani rakım farkından dolayı kuyudaki su elektrik kullanmadan boşaltılabilecek. Sabahtan motorlu tırpan ile otluk alanın bir kısmını kestim daha sonra 2 sıra ceviz ağaçlarının altlarını temizledim. Akşama doğru cevizleri dolaştım ve tek tek saydım 165 ağaçtan 57 ağaç kurumuş durumda bir 10 tanesi de önümüzdeki sene don olursa kurur. Kuruyanlar tam açacakken don olduğundan dolayı zaten ağaçların tek sürgünü vardı onlarda donmuş ve ağacı tümden kurutmuş. Bazılarının aşı yerinin altından sürgün çıkıyor onları da ben koparıyorum çünkü kuruyanların yerine Fernor dikeceğim o da olmazsa hepsini söküp dut ve kiraz dikeriz olur biter.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön