View Single Post
Eski 05-01-2016, 21:32   #255
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
236. Bu gün 01 Haziran 2015 Pazartesi. 06,30’da bahçedeydim, şöyle bir meyve ağaçlarını dolaştım, elmalarda yaprakların arkasında yaprak bitleri devam ediyordu. Böcekleri iki kere ilaçlamama rağmen canlı kalmışlar, sebebine gelince yaprağı bükmüşler ve içinde kalmışlar ben de bükülmüş olan yaprakları topladım ve iyice ilaçladım. Şeftali de aynı şekildeydi diğer meyvelerde bir şey yoktu. Daha sonra cevizlerin bir sırasının dibinin otlarını aldım, evin girişindeki mazıların otlarını yoldum ve girişin sol tarafındaki taşları temizledim uzun zamandır bu son iki işi yapmak aklımdaydı. Daha sonra cevizlerin yapraklarında siyahlıklar vardı ben de Antroknoz için Maneb 80 lik mantar ilacı yaptım ve arkasından bir ceviz sırasının daha diplerinin otlarını aldım ve ben de bittim.
237. Bu gün 09 Haziran 2015 Salı. Saat 08,30’da kayınpedergille beraber Ayaş’a doğru yola çıktık. Ayaş Tarım Kredi Kooperatifinden bana verdikleri Çinko ve Magnezyum Sülfat gübresini verdim onun yerine 50 Kg Amonyum Nitrat (55 TL) ve 25 kg Kükürt aldım. Sabahtan sebzeleri çapaladık domatesler tutmuş, mısır, kabak ve ayçekirdekleri çıkmış, kavun iyi olmuş ve karpuzlar daha tam çıkmamıştı. Evin önündeki toprak çok iyi olmadığı için burada ekilenler iyi değil sonbaharda gübre atmak lazım. Ben öğleden sonra ortadaki 2 sıranın arasını çapa makinası ile yaptım ve gayet güzel oldu, demek ki toprağı baharda ve sonbaharda bir kez kaz ayağı çektirsek diğer zamanda da ben çapa ile yapsam sorun olmayacak. Ancak çapa ile yapmak oldukça yorucu çünkü 2 sırayı yapmak için çapa makinası ile 2500 m yol yapmışım. Tüm bahçeyi çapalamak için 10 km yol yapmam gerekiyor. Bir de en önemlisi ağaçların etrafına satılan malç’tan almak ve onu yapmak çünkü ot temizliği çok zaman alıyor. 3 defa ağaçların etrafını çapalasan her çapa 4 iş gününden 12 iş günü yapıyor zaten git gel mazot parası 300 TL malç yapsan 450 TL. Ortabereket’teki tanıdık muhtar aracılığıyla köyden bir traktörcü bulduk yarın gelip bahçeye bakacak bakalım hayırlısı.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön