View Single Post
Eski 29-12-2015, 21:52   #246
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
229. Bu gün 14 Mayıs 2015. Bahçeye Tarım kredi kooperatifinden ağaçların gübrelenmesi için bir mühendis arkadaş gelecek. 2 hafta önce Yenimahalle’deki Su ve Toprak araştırma bölümüne toprak tahlilini vermiştim dün onu aldım ve bu mühendis arkadaşa internetten gönderdim o da gübreleme programı çıkartacak. Toprak tahlilini orada Bir Kimya Mühendisi bayan bana tercüme etti dedi ki; toprağınızda fosfor ve potasyum yeterli ancak azot eksikliği var ve toprağın yapısı kireçli, killi ve PH’ı yüksek onun için Azot kullanırken kükürtlü gübre kullanacaksınız, ağaç başına 150 gr damlama ile Azot vermeniz yeterli olacaktır dedi. Ben tahlil yaparken iz elementleri çıkarttıramadım çünkü hepsi beraber pahalıydı. ÇKS ye kayıtlı olduğumdan dolayı bu tahlil ücretinin 30 TL. sini devlet geri ödüyor, tahlili 110 TL’ye yaptılar. Neyse sabahtan bahçeye vardığımda geçen dikmiş olduğumuz domateslerin hepsi kurumuştu çünkü evin önüne sonradan çevre düzenlemesi için getirttiğimiz ham toprak üzerine ekmiştik sonuçta bir sürü yanlış yaptık ve domates fideleri olmadı. Kepçeci Ahmet abi ile görüştüm 2 hafta sonra bana domates fidesi verecek. Yandaki komşu İbrahim abinin eşi de topraksız fide getirecek bir de onlarla şansımı deneyeceğim ama bu sefer verimli olan yere aşağıya dikilecek. Öğleden sonraya kadar alt taraftaki otları motorlu tırpan ile almaya çalıştım çünkü kafasında bulunan misina iki de bir kopuyordu ve çok zaman kaybettim. Daha sonra hızarını takacaktım ama misinanın kafasını çıkaramadım ben de motoru arabaya koydum ve ertesi günü Ulus’taki servisine götürdüm, orada sadece yanında bir pimi varmış oraya basınca sabitliyormuş hemen çıkardılar ve bana metal 4 tane uç olabilecek şekilde yeni bir kafa verdiler ve sağlam daha kalın bir misina aldım. Öğleden sonra mühendis geldi gençten iyi birisi onunla etrafı dolaştık ve bahçenin yapısı ile ilgili konuştuk. Pazartesi günü yanına gideceğim ve bana gübre verecek onları kullanacağım. Şu anda isimlerini tam bilmediğimden dolayı yazmıyorum ancak kullanınca tam detaylı olarak anlatacağım. Evi ve çevreyi ilaçladım nedense bahçede pire var ve evi ilaçlamasam evin içinde de çoğalacaklar, çünkü evin içinde ve terasta bir sürü ölü pire vardı. Damlamadan eksik olanlar vardı onlarla uğraştım. Bir adet varil vardı onun içine gübre koyacağım için anti pas boya ile boyadım. Yaprakları sararmaya meyilli 2-3 ağacın dibine demir ilacı koydum. Bahçenin alt tarafı kurumaya başlamış çünkü çeşmenin ayağını başka tarafa çevirmiştik işe yaradı herhalde, biraz da havalar sıcak gidiyor yani orasını da 2 hafta sonra sürdürebilirim. Damlama sulama için sondaja bağlı sigorta panosunda bulunan zaman saati çalışıyor yani ben olmadan bahçe sulanabilecek.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön