View Single Post
Eski 17-01-2016, 21:10   #270
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
249. Bu gün 09 Ağustos Pazar. Sabah bahçeye vardığımda ana sigorta kapanmıştı dolayısıyla ağaçlar sulanmamıştı. İki gün önce burada fırtına olmuş sanırım bu arada ana sigorta atmış, demek ki sondaj açama kapama saatine fazla güvenmemek gerekiyor. Ancak bu hafta tatile gideceğimden dolayı mecburen yine sondaj saatini ayarladım. Cevizlere sulamayı ne zaman keseceğimi tahmin etmeye çalışıyorum büyük bir ihtimalle bu ayın sonunda keseceğim. Akşama kadar iki sıra cevizin diplerini temizledim ve kitap okudum 11,00 – 14,00 arası da uyudum. Bizim Ortakla yani kayınbiraderle konuştuk bahçeyi satma işini ertele dedim çünkü benim 2 veya 3 seneye daha ihtiyacım var. Bu süre içerisinde cevizleri yetiştirip yetiştiremeyeceğim belli olacak. Asmalar iyi durumda. Cevizlerin çoğu 1 m ile 1,5 m arasında sürgün verdi. Eğer dona yakalanmasalardı daha çok sürerlerdi gibi geliyor, ancak çoğundaki sararma devam ediyor zannedersem sadece demir eksikliği değil çünkü demir ilacı verdikten 1 hafta sonra düzelirlerdi. 60 civarında ceviz fidanı kurumuş veya altından sürgün vermiş demiştim ama şimdi Aralık ayında hepsini söküp onların yerine fernor mu diksem yoksa tam kuruyanların yerine fernor dikip altından sürgün yapanları aşılasam mı diye karar veremedim.
250. Bu gün 15 Ağustos 2015 Cumartesi. Sabah bahçeye vardığımda hava çok güzeldi ve damlama çalışıyordu bir gün önce ağaçlara su verilmişti dün akşamdan beri de asmalara ve mazılara su veriliyordu. Sabahtan ilk işim tavuk kümesinin bahçe telinin etrafına beton atmak oldu bu akşama kadar devam etti ve işin üçte ikisini tamamladım. Ancak hava çok sıcak olduğundan dolayı taş topla harç kar ve kumu çimentoyu 200 m aşağıya taşı beni çok yordu. Bahçe sürüldüğü için de toprak yumuşak, el arabası batıyor bahçenin boylaması için bana yol lazım. Akşama doğru 1 kasa domates topladım. Bu seneki domatesin kabuğu kalın.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön