View Single Post
Eski 31-12-2015, 20:13   #250
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
231. Bu gün 18 Mayıs 2015 Pazartesi. Sabah 08,00 de evden çıktım ve Ayaş’taki Tarım Kredi Kooperatifine geldim, biraz sonrada mühendis arkadaş geldi. Bana Gübretaş’ın ürünlerinden 25 lt Humas ve 50 kg Magsul verdi. Daha önce Retardo gübre verdiğim için Azot vermeyelim dedi. Bu verdikleri toprak PH düzenleyici ve dal vermesi içinmiş, bir de 210 adet domates fidesi aldım ellerinde fazla varmış. Bu günkü amacım gübreyi damlamadan vermekti ancak 11,00 gibi bahçeye geldim ve ilk işim aşağıdaki otları kesmek oldu. Yeni takılan motorlu tırpan başlığı çok iyi çalışıyor ancak otlar o kadar uzamış ki kesmekte çok zorlandım ve bitiremedim. Daha sonra alttan 3 sıranın damlamasını yapmamıştım buraya traktör girecek diye onları çektim ve domatesleri dikeyim derken akşam oldu hatta fırtına çıktı ve işimi zor bitirdim. Artık gübreyi de önümüzdeki hafta vereceğim. Cevizlerden sanki çok kuruyan var gibi ya da 3' ncü gözlerden çıkmaya çalışıyorlar. Ancak çok önemsemedim çünkü kuruyanın yerine Fernor dikeceğim hiç olmazsa sağlam ağacım olur ve bahar da rahat uyku uyurum. İki kuyunun da suyu azalmaya başlamış birer metre su seviyesi düşmüş demek ki bütün suyu çeşmeden akan su yapıyormuş.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön