246. Bu gün 24 Temmuz 2015 Cuma. 4-5 gündür dişim ağrıyor ve ağaçları sulamam gerek otomatik sulamayı da açmamıştım. Sabah 04,00’te yola çıktım vardığımda hava yeni aydınlanıyordu arabadan inince diş enfeksiyonu nedeniyle zangır zangır titremeye başladım. Üzerime kalın bir şeyler aldım ve bir şeyler yedikten sonra ağrı kesici alınca biraz düzeldim. Bu arada ağaçlara ve sebzelere su verdim bu gün hiçbir iş yapmayacağım sadece sulama.
247. Bu gün 01 Ağustos 2015 Cumartesi. Sabahtan saat 09,00 gibi kayınpedergille beraber yola çıktık bahçeye vardığımızda saat 10,00 du ve 10 gündür bahçeye gelemedim. Havalar çok sıcak gittiği için sondajın açma kapama saatini ayarladım zannediyordum ancak kaydet düğmesine basmadığımdan dolayı ve kontrol etmediğimden bahçe 10 gündür sulanmamış, ağaçlar neredeyse kötü olmak üzereymiş, hatta elmaların yaprakları kurumuş gibi olmuş hemen suyu açtım. Bu gün mazıların otlarını aldım, sebzeleri mantar ilacı ve böcek ilacı ile ilaçladım ve cevizlere Micro gübreyi yapraktan verdim. Akşam sondajın açma ve kapanmasını bu sefer deneyerek düzgün ayarladım. Pazar günü ve Salı günü ağaçlara ve sebzelere su verecek Çarşamba günü de ben kontrol için gideceğim. Domatesler çok güzel olmuş kızarmasına az kalmış.
248. Bu gün 05 Ağustos 2015 Çarşamba. Sabah bahçeye vardığımda damlama sulama sistemi çalışıyordu ve saat 06,00 da kapandı demek ki sondaj açma kapama saati iyi çalışmış. Sabahtan ve öğleden sonra 3 sıra ceviz ağacının dibindeki otları aldım ve çıkan otları tekrar etrafına serdim. Ağaçlara azot verdiğimden dolayı otlar çok büyümüş. Yan komşu ile büzü açmaya çalışacaktık ancak İbrahim abinin beli ağrıyormuş yapamadık. Domatesler olmaya başlamış mazıları ve asmaları gün boyunca suladım mazıların otlarını aldım. Sondaj saatini Cuma 20,00 ile cumartesi 06,00 arasına ayarladım sadece ağaçlara verecek.
|