245. Bu gün 18 Temmuz 2015 Cumartesi Ramazan Bayramının ikinci günü, kayınbiradergille beraber bahçeye gittik. Kayınbiraderle aynı zamanda bahçeye ortağız. Bu gün ilk defa bahçeyi satmaya karar verdik. Benim kızım paralı üniversiteye gidecek herhalde onun da paraya ihtiyacı var internetten satışa çıkaralım dedik. Buraya çok emek sarf ettim bakalım ne olacak. Bahçeye vardığımızda öğlen olduğundan dolayı ilk önce mazılarla sebzelere su verdim. 15,30 dan sonra 5 saat meyve ağaçlarına su verdim bu arada evin önündeki otları temizledim. 2 saat kadar da asmalara su verdim. Ceviz ağaçları sanki biraz düzelmiş gibiydi. Yalnız meyve ağaçlarına 5 gündür su vermiyorum susuz kalmışlar havalar çok sıcak gidiyor. Ceviz hariç diğer meyve ağaçlarına yapraktan Combi gübre attım. Dün öğrendiğim bir şeyi buraya yazmak istiyorum bizim bahçenin kireci fazla olduğundan dolayı bitkilerde demir eksikliği oluyormuş aynı zamanda kireçli toprak ve PH ın yüksek olması Fosfor ve Çinkonun da alımını engelliyormuş tabiî ki toprağın organik miktarı da çok az, bunun için sonbaharda ağaç başına 750 gr kükürt atacağım ve kuruyan cevizlerin yerlerine yenisini dikmek için çukur açarken içine koyun gübresi ve kükürt te atacağım. Toprağın organik değerini artırmak sonbaharda koyun gübresi ve sulamayla beraber Humas 15 vereceğim. Eğer bitkilerde sararma olursa demir ilacını ya topraktan ya da damlamadan vereceğim. Cevizlerin arasına da fiğ ekmek lazım hayırlısı…
|