View Single Post
Eski 07-01-2016, 22:27   #258
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
239. Bu gün 15 Haziran 2015 Pazartesi. Saat 06,30 ‘da bahçedeydim bu gün işim çok. Perşembe günü Ramazanın birinci günü oruç başlamadan önce önemli ve ağır işleri bitirmem gerek. Sabahtan öğlene kadar alttaki iki sıra ceviz ağaçlarının diplerini ve etrafını motorlu misina ile açtım ve uzun otları ve kamışları da kestim. Bu iş beni oldukça terletti. Öğleden sonra; geçen hafta ağaçları budadığımdan dolayı tek sürgüne bırakmıştım, bir tanesi rüzgarın etkisiyle kırılmış o nedenle tüm ağaçları tek tek iplerini kontrol ettim sürgünleri bağladım ve kazıkları kısa olanları değiştirdim. Elmada ve kayısıda yaprak biti vardı onları ilaçladım ayrıca sebzelere böcek ilacı ve mantar ilacı yaptım. Akşama doğru alttaki asmaları açmaya başladım fakat 5-6 adetini açtıktan sonra çok yoruldum ve işi bıraktım asmaları görebilsem en azından diğer otları motorlu misina ile temizlerim. Ağaçların dibini motorlu misina ile temizlerken şunu keşfettim. Misinanın arkasında plastik aksam var onun arkasını ağaca dayıyorsun ve önünü tırpanlıyorsun toprağı ortaya çıkarıyor böylelikle ağacın etrafını yapabiliyorsun, zaten ağacın 40 cm yarıçapında ot yok çünkü oradaki otları çok aldım en son mart ayında almıştım. Ancak önümüzdeki sene mutlaka malç yapacağım ve bir çok iş günü kazanmış olacağım. Bu gün şunu anladım fidanları düzgün budayabilmek için tek lidere indirdiğimizde onun da kırılmaması için ağaç kazıklarının 2 m olması gerekiyor, yoksa daha sonradan çok daha büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Bir cevizin dibinde kök boğazı çürüklüğü var demiştim ne yapılacağını inceledim, orasının siyahlığı gidene kadar kazıyorsun daha sonra %5 lik bordo bulamacı ile yıkıyorsun ve bordo bulamacı karıştırılmış su tut ile kapatıyorsun ancak cevizin dibine doğru inmeme rağmen hala siyahlık vardı, herhalde köküne kadar gitmiş ancak ağaç sürgünü iyi ne yapsam karar veremedim, çünkü bordo bulamacı ile kapatılacak gibi değil herhalde sökeceğim çukuru bordo bulamacı ile yıkayıp kireç dökeceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön