View Single Post
Eski 27-12-2015, 23:05   #243
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
226. Bu gün 07 Mayıs 2015 Çarşamba. Sabah bahçeye vardığımda hava çok güzeldi. Bir gün öncesinden Ostim’den aldığım boru bağlantısını çeşmeden gelen boruya taktım tam olmadı ve daha sonra İbrahim abi düzeltti. Şimdilik çeşmenin suyu büzün olduğu yere dolayısıyla direkt olarak bizim bahçeye değil de 30 m yan tarafına akıyor. Böylelikle büzün orası kurursa kanal açmak için kepçe girebilecek. Sabahtan motorlu tırpanı çalıştırdım bahçeye 5 gün gelmedim bütün otlar belime geliyordu. İlk önce evin etrafındaki otları biçtim daha sonra üstten 4 sıra cevizlerin dibindekileri aldım mümkün olduğu kadar ceviz gövdesine yaklaştırmadım amacım önümüzdeki hafta cevizlerin dibini çapa ile almak ve uzanamadığım yerleri de elle koparmak bakalım böyle kolay olacak mı? Üst tarafı bitirince saat 11,00 oldu ve benim de dermanım kalmadı mola verdim 1 saat sonra havuzun kenarları tuğlaydı ve sıvanmamıştı onu sıvamak için 6 el arabası harç kardım ve sonunda bitirdim, yoksa güneşten tuğlalar dökülmeye başlamıştı. Sıva yaparken etraftan görenler ne yaptığımı sordu ben de anlattım dedikleri delikleri iyi doldur ve üstüne kümbet yap yoksa içine su girerse kışın patlatır dediler ona göre tedbir almam lazımmış. Yine çok yoruldum ve dinlenmek zorunda kaldım 1 saat sonra tekrar motorlu tırpan ile aşağıdaki su içerisinde kalan 2 sıranın otlarını almaya başladım ot içerisinde ağaçlar kaybolmuştu etraflarını açtım ancak bu böyle olmaz su kanalını mutlaka açtırmam lazım böyle olunca Mart, Nisan aylarında bahçeye kaz ayağı çektireceksin ve önünü göreceksin. Bu arada cevizler çeşitli yerlerinden patlamaya başlamış. Üst taraf artık su istiyor ve havalar çok sıcak gidiyor. Bu hafta cumartesi günü en azından üst sıraların damlama borusunu çekmem lazım bahçedeki işleri öğrendikçe çoğalmaya başladı. En önemlisi ot mücadelesi Mayıs ayında otlar birden uzuyor. Meyve ağaçlarını suladım ıspanaklar, soğanlar toplamalık olmuş. Bu gün gelişimin asıl amacı bu hafta cumartesi günü benim yetiştirdiğim domates, biber ve patlıcan fideleri için yer hazırlamaktı ancak zamanın kalmadı. iki kuyu da ağzına kadar dolu önümüzdeki sene onları boşaltabilmek için iyi bir sistem kurmam lazım bunun içinde elektriğin 380 V olması gerekiyor daha güçlü motor için şu anda 220 V çalışan motor var ancak saatte 2,5 ton su atıyor o da yetmiyor.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön