View Single Post
Eski 09-01-2016, 23:26   #260
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
241. Bu gün 25.06.2015 Perşembe. Sabah ezanından sonra yola çıktım, bahçede çalışacağım için oruç tutmuyorum. Bir haftadır bahçeye gelmiyordum, yağmurlardan dolayı otlar büyümüş ilginç taraf ağaçlarda, diktiğimiz sebzelerde büyümüş. Sabah ilk işim sebzelerin arasını çapa makinası ile çapalamak oldu. Daha sonra toprak nemli olmasına rağmen ağaçlara artık son azotlu gübreyi vermek için yaklaşık 2 saat su verdim. Bunun ilk 1 saati su bu arada aksaklıkları kontrol ettim diğer 1 saat Amonyum nitrat verdim. Cevizlerden 2 tanesinin sürgünleri rüzgardan kırılmış bunun sebebi ağaç kazıklarının dikilirken kısa olması, bizim ağaçları K… C diktiği için kazıkları ikiye bölüp öyle dikmiş, ancak ağaçlar ikinci yıl en az 1,5 m sürgün veriyor, tabi ki diken kişi bunu biliyordu, kazıkların toprak dışında 2 m kalması lazımmış. Kuruyan ceviz ağaçlarından bazıları filizlenmiş tam kuruyan 45 adet bunların da bir kısmının dibinden sürgün çıkmış ve yaklaşık 60 – 80 cm olmuşlar, bunları da belki aşılarım diye bırakabilirim. Sonra alttaki asmalardan otunu almadığım az bir yer vardı orasının otlarını aldım ve motorlu tırpan ile etrafını temizledim. Tırpanın benzini bitsin diye evin etrafındaki otları da aldım. Bu sene domatesleri askıya alacağım o nedenle inşaattan artan demirler vardı onları 1,50 cm de kestim yaklaşık 30 adet oldu, bunları domateslerin hizasında toprağa sapladım, arasına inşaat teli yapıp domatesleri iple askıya alacağım çünkü geçen sene domatesler yere değdiğinden dolayı çok fire vermiştim. Artık domates yetiştirmeyi öğrendim, ağaçların arasına 2 dönüm kadar yere domates diksem yaklaşık 10 ton domates alabilirim bu da 15-20 bin TL demek ancak iş gücü oldukça fazlalaşacak tek korkum belimin ağrıması yoksa iş gücünden korkmuyorum, bir de bu işin satışı ve taşımacılığı var onu da halledemedim. Daha sonra asmalara kükürt attım ve elma ağaçlarında hala yaprak biti var onlara ilaç yaptım. Evin önündeki yere ıspanak dikmiştik ıspanaklar çok küçük kalmış ancak ağaçların etrafına denk gelen yerlerdeki ıspanaklar çok güzel büyümüşler ve koyu yeşiller, ıspanaklar ağaçlara verdiğim azottan yararlanmışlar demek ki azot versek iyi ıspanak yetiştireceğim.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön