View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)
Hafize Hanım geçmiş olsun, nasıl oldu hastanız?
Hoyadağ bitti mi sınav?
Benim istediklerim de;
Hoya pubicalyx GPS 282 23009,
Hoya serpens 21003
yalnız bir sorum olacak. Bunların kokuları yok mu acaba? Çünkü mum demek koku demek. Nasıl öğreneceğiz bunu?
Öncelikle çabalarınız için çok teşekkür ederim.
Benim istediklerim de :
Hoya fungii * 1
Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 * 1
Hoya thompsonii GPS 5838 * 1
Ancak ben 3 eylüle kadar şehir dışında ve dolayısıyla bilgisayardan uzak olacağım. Herhangi bir ödemeyi bu tarihten sonra yapabilirim. Gerçi anladığım kadarıyla sipariş işi ancak eylül başında gerçekleşecek ama ben yine de bildireyim dedim.
İlgilenen herkese tekrar reşekkürler...:)
Fatma E.
17-08-2007, 16:38
http://www.myhoyas.com/Hoya%20pubicalyx.htm bağlantısında yazdığına göre Hoya pubicalyx türünün çok güzel kokusu varmış. Hem de 2 hafta boyunca kalıyormuş çiçek. Ben de kokusu için seçtim pubicalyx türünü.
Hoya serpensin ise kokusu belirgin değilmiş ve çiçek bir hafta kalıyormuş. O da burada yazıyor. http://www.myhoyas.com/Hoya%20serpens.htm
SEvgili Hfz. teşekkür ederim.Bu aradaçok geçmiş olsun.Hastanız varmış
Arkadaşlar australis + pubicalyx 5 li kokulu grupta var mı ?
Bunların kokuları çok yoğunmuş.
Sevgili Coyote, yanlış anlaşılma olmasın sterlin değil de euro olması gerekiyor.;)
Ay kocaman yazıyormuş vallahi görmemişim hoyalardan gözüm kamaştı herhalde:cool: Pardon euro imiş:oHollanda'da sterlinin ne işi var değilmi ama:D
Çok teşekkür ederim arkadaşlar hastam iyi. Uzun süreli bir rahatsızlıktan kontrole geliyor her ay.
İstekler listeye eklendi. Seçimleriniz çok güzel bence değiştirmeyin. Hele Serpens'in tüylü olması da ayrı bir güzellik. Bu arada pek çok arkadaş değişik türlerden büyütebilirse ileride paylaşım da yapacağız inşallah.
Australis 5 li derlemede var. Derlemelerde resim yok ama resim olması gereken yere tıkladığınızda açılan küçük pencerede hangi türler olduğunu yazıyor. O isimlerden internette araştırma yapabilirsiniz çiçekleri hakkında.
Sn Elfogi bu hoya shepperdii için 1.5 euro yazıyor.
Sn hfz çok geçmiş olsun ayrıca.
Arkadaşlar ben göremiyorum.Beyaz kutuya tıklıyorum.Cinsleri göremiyorum.Sanırım benim bilgisayarda bir sorun var.
Teşekkür ederim sevgili Coyote.;)
5'şi kokulu derlemede Verticillata,Carnosa, Lacunosa, sp bogor GPS 166 ve Australis türleri var.
Hoya pubicalyx buda kokulu diye yazmış arkadaşıız.
Hoya pubicalyx silver pink de ilave edebilir misiniz.Resimlerine baktım çok güzel.
Sevgili Hfz bundanda 1 adet eklermisiniz..Nolur :)
Publicalyx silverpink isteğiniz listeye eklenmiştir sevgili Elfogi.
Arkadaşlar listeye isteklerinizin doğru yansıyıp yansımadığını kontrol etmeyi unutmayınız.
Harikasınız.Teşekkür ederim.:)
Çelikler bize köklü mü gelecek.
Hoya delisi olacam.:)
Resimlere baktıkça aşık oluyorum.
Sormayın Elfogi ben de resimlerden alamıyorum kendimi:D
Arkadaşlar yanlış anlama olmasın. Bunlar fide değil, çelik. Yani köksüz. 8-10 cm uzunlukta ana çiçekten kesilmiş çelikler. Biz köklendireceğiz.
Peki köklenme garantisi veriyorlar mı? yani özel bir işlemden geçiriyorlar mı, bir bilginiz var mı?
Hafize hanım hastanız için geçmiş olsun dileklerimi kabul edin lütfen.Umarım bir problem kalmamıştır.Kontrole gelmiş galiba?İyi haberler almanız dileğiyle sevgiler.;)
denizakvaryumu
17-08-2007, 20:02
Arkadaşlar yanlış anlama olmasın. Bunlar fide değil, çelik. Yani köksüz. 8-10 cm uzunlukta ana çiçekten kesilmiş çelikler. Biz köklendireceğiz.
Köklendirme hormonu istiyorlar mı? Ya da bu hoyoları hormonsuz da köklendirmek kolay mı?
Bence kökler geldiği zaman hem forumu baştan tararsak,hem de panik anında sayın Kiirmiizii ve sayın Hoyadağ'a başvurursak başarabiliriz.
Hem sayın Hoyadağ yaban ellerden gelen çelikler konusunda bayağı tecrübelendi.;)
http://www.myhoyas.com/rooting.htm Burada köklendirme tarifi var. Bir de köklendirme hormonu kardeşliğine ihtiyacımız var:) . Forumlarda geçiyordu sanırım Selahattin Bey'den edinilebiliyordu.
lerdemir
17-08-2007, 20:34
Köklendirme konusunda endişe etmeyin.
Hiç şüpheniz olmasın; yolda belde bir zarar görmedikleri sürece, suda kolayca kökleniyorlar; hem de neredeyse istisnasız...
Sadece ana bitkiden kesip, kırılmayacak bir şekilde paket yapıp gönderiyorlar. Lütfen sonra hayal kırıklığı yaşamamak için daha önce Hoyadag'a başka bir yerden gelen çeliklerin resimlerine bakın. 10 cm kadar boyda çelikler bunlar. Köklendirmek size kalmış. Hatta Hoyadag bir tanesini kaybetti. Hiç bir garantisi yok bu anlamda.
Ben bunu bilerek alıyorum. Yani köklendirmeyi başaramazsam kaybedebilirim ve suçlayabileceğim hiç kimse olamaz. O yüzden Mum Çiçeği ile ilgili tüm yazıları bence tekrar okuyun. Hiç kimse bu anlamda sorumlu olmayacak kendinizden başka.
Elbette Sn hfz, göze aldım ben deneyeceğim. Nasılsa tutturan biri olur değil mi? Ben 1 tane de Hoya limoniaca GPS 00128 98075 rica edeceğim ekleyebilirmisiniz acaba? Teşekkürler:D
Selahattin beyden köklendirme hormonu almakta yarar var.
Mine hanımın oksijenli su tarifi, ve odun kömürü tozunu kullanmalı.
Ben de kimseyi sorumlu tutmak adına değil, gerçekleri öğrenmek adına sordum. Sonuçta bir şeye heves ediliyor, olmazsa üzüntü yaşanıyor.
Ben ülke içinden getirttiğim köklü fidanlarımdan bir kısmını da kaybettim. Bu yüzden kimseyi suçlamadım ama üzüldüm. Elbette sorumluluk kendimize ait olacak.
denizakvaryumu
17-08-2007, 21:31
mum çiçeği kırılan bir dal bir süre suda bekletince kolayca kök veriyor.Ben bir arkadaştan aldığım dalı ikiye kırıp ayrı ayrı köklendirdim, çok kolay gerçekten, selamlar
Kolay kökleniyormuş...yine de hormon almaya gerek var mı?
Aslında kolay kökleniyor ama, bir sürü çabadan sonra aldığımız çeliğin köklenmesi için bütün olasılıkları değerlendirmekte yarar var.
Hormon az miktarda kullanılan, başka çelikler içinde daha sonra gerekebileceği için, el altında bulundurmakta fayda olan bir malzeme.
ferahzade
17-08-2007, 22:01
selamlar,
Özellikle mum çiçekleri suya konulduğunda hemen hemen hiç fire vermeden, üstelik de kısa bir süre içinde köklenen bitkilerdir. Hormonun köklendirme de etkisini hiç bilmiyorum fakat bu çiçek hormanlanmaya gerek duymayacak kadar çabuk köklenen bir çiçektir. Yeterki size kadar ulaşan bu çelikler fazla susuzluktan dolayı kurumuş olmasın...
Adabayrakoğlu ve ben ortak şunları seçtik;
El- nidicus
haradu
serpens 21003
ilknur aşık
17-08-2007, 22:48
İmdat!.
Siteye giremiyorum. Şifre ile kullanıcı adını yazdığım zaman şifre ile kullanıcı adı eşlemiyor diyor. Hfz hanım acaba rica etsem benim seçtiklerimi de eklermsiniz?
İlknur aşık, eğer listenin olduğu siteyi kastediyorsanız, önceki mesajlara bir gözatın,
İsteklerinizi burada söyleyin, Hoyadag ekliyor oraya.
ilknur aşık
17-08-2007, 23:14
Memet bey maalesef hata yaptığımı mesajı yazdıktan sonra farkettim. Arada bir sayfayı okumadan atlamışım.
Penelophe
17-08-2007, 23:25
Arkadaşlar, sevgili Penelophe nerelerde bilgisi olan var mı acaba?
Selamlar arkadaşlar,
Sevgili Hoyadag, dün kulaklarım çınlamıştı, şimdi anlaşıldı sebebi.:p
Şehirdışındaydım, yaklaşık 2 saat önce geldim ve ilk mum başlığına baktım. İki saattir okuyorum ancak bitirdim.:eek:
Ne çok şey olmuş yahu.:)
Sevgili Hoyadag, inşallah sınavın iyi geçmiştir.;)
Sonunda mumçiçeklerimizi getirtebilecek olmamıza çok sevindim, Cezzar ve Hoyadag bütün uğraşılarınız için çok teşekkürler.
Ben seçimimi daha sonra bildireceğim.;)
Yarışma bile olmuş.:D
Hakan bey tebrik ederim, hayırlı ve bol çiçekli olsun yeni hoyanız.:p
Hoyadag, Mucip beyin gönderdiği hoya sana biraz fazla değil mi.:mad:
Kiiirmiziii, çiçeğiniz gerçekten çok güzel açmış, maşallah. Koku meselesi ise ilginç.
Yeniden burada olmak çok güzel..
Arkadaşlar,47 ve 48.sayfalarda Hafize hanımın Hoyadağ'a inanılmaz güzel köklendirme ve toprağa dikme tarifleri var.Başka yerleri aramadan oradan da bakabilirsiniz.Panik yapmayın yani.;)
ilknur aşık
18-08-2007, 09:22
Bende fazlaca köklendirme hormonu var. Aç gözlülük yapıp fazla almıştım .Bir kısmını isteyenlere gönderebilirim.
Mucip Bey ortalıklarda yoksunuz.Tomurcuklu mum ne oldu.İnşallah bana ayırmışsınızdır:)Mum kokusu duymak istiyorum:)))
Hoyadağ, listeye beni de ekleyebilir misiniz?
Publicalyx silverpink, scented hoya collection, red flowering hoya collection, hoya fungii
Çok teşekkürler.
Bende fazlaca köklendirme hormonu var. Aç gözlülük yapıp fazla almıştım .Bir kısmını isteyenlere gönderebilirim.
Aman İlknur Hanım ne büyük bir iyilik edersiniz. Şu anda köklenmemekte direnen bir kaç bitkim ve gelecekteki;) hoyalarım size minnet duyarlar:)
Sevgili Coyote, Memet ve Sempe, istekleriniz listeye eklendi.;)
Mum Çiçeği oldukça kolay köklenen bir çiçek. Ben köklendirme hormonu hiç kullanmadım. Ama işi garantilemek için alsam iyi olacak. :p
Hafize hanım mümkünse benim listede Hoya pubicalyx GPS 282 23009 1 tane idi.Onu da 2 ad.yapabilirmiyiz lütfen.
Sevgiler.;)
Tamam Sn hfz gördüm:D . Çok teşekkür ederim.
Hoya onychoides GPS 10108
Benim için lütfen eklermisiniz?
Dış mekan bitkisi olarak kullanılmış bir hoya:)
Ben yazışmaları tarayarak tecrübe ile sabit bazı yetiştirme önerilerini toparlamaya çalıştım.Umarım bir faydası olur.;)
Sayın Serder’in öğretileri:
Nasıl bakıyoruz?
Saksı : Çeliği diktiğimiz Küçük (tahminen 12cm çapında) saksıda duruyor.
Sulama: Yazın haftada bir. Kışın 10 günd bir bir bardak.
Yer: Direk güneş ışığı almayan sürekli aydınlık cam kenarı. Salon ısısı kışın 20-22 derece.
Gübre: Hiç gübre vermiyoruz.
Bakım : Saksıda suyun döküldüğü yerde oluşan oyuğu senede bir tamamlıyorum. Sarılması için sürgünün uzadığı tarafa doğru ip geriyorum. Ve gerekmedikçe elimi dahi sürmüyorum. __________________
Sayın Hoyadağ’ın siteden öğrendiği toprak hazırlama bilgileri:
(torf+kompost+%25pomza (% 33+33+33)
Sayın Hafize hanımın toprak hazırlama ve dikim için önerileri:
Epey araştırdım ama bazen tam bilgilere ulaşmak zor olabiliyor. Mum Çiçeği için özel bir karışım varmıydı hatırlayamadım. Verdiğiniz malzemelerin içeriklerini de sorabileceğim kimse yok yanımda. Ama Mine Hanım'ın Mart ayındaki dergimizde yaptığı karışımın ölçülerini vereceğim size:
1 Ölçü torf
1 ölçü kompost
1/2 ölçü perlit veya pomza
Bu karışımın her metreküpüne 150 gr. 15-15-15 kompoze gübre katınız.
Sanırım elinizde yoktur. O yüzden gübre işini daha sonraya bırakın. İri Perlit almışsınız. Sorun değil. Perliti biraz daha az kullanın.(Toprağa oranlayıp göz kararı) Çünki Mum Çiçeği çok ıslak toprak sevmiyor.
Bu arada oksijenli su almışmıydınız? Aldıysanız 1 lt.için 2 tatlı kaşığı oksijenli su hazırlayın. Çiçeğin köklerini tamamen yıkarsanız oksijenli suyla dikkatlice yıkatıp 10-15 dk. kadar beklettikten sonra dikimi yapın. İlk sulama suyunu da oksijenli su ile yapın
Kökün çok uzun olması dikerken kırılmalarına neden olabilir. O yüzden dikerken kökleri kırmamaya çok dikkat edin
Mum çiçeği ana sarmaşıktan kesilen çeliklerle üretilir. Genellikle tek gözlü çelikler, yaprak çiftinin 1/4 inç üstünden kesilir ki üstteki yaprak çifti için aşağıda bitkinin tutunabileceği uzun bir dal bırakılmış olsun. Çelik 3-4 hafta içinde köklenir ve genellikle 4-6 hafta biçinde filizlenmeye başlar. Yaprak düğümünde ve sap boyunca toprak altında kalan kısımda çok sayıda kökçük oluşur. En iyi köklendirme için çelikteki yaprak düğümü toprak yüzeyinde bırakılmalıdır. Filizlenecek kısmın toprak altında kalmaması için çeliği çok derin gömmemeye dikkat etmelidir.
Sayın Hoyadağ’ın Bir üniversite sitesinden bakım ve yetiştirme çevirisi:Mum çiçeği en iyi 1500-2000 lm/ft2 ışık yoğunluğunda ve 20-24 C sıcaklıkta gelişir. Yaz aylarında aşırı sıcaklık ve düşük havalandırmaya maruz kalırsa bitkinin kök ve beden gelişimi yavaşlayabilir. Kış aylarında ise çok soğuk ortamlar bitkiyi zayıf düşürecek, cansızlaştıracaktır. Kabul edilebilir sıcaklık aralığı 20-32 C derecedir. Çelik kesildikten sonra üretim için en önemli faktör sulamadır. Eğer ortam %75 veya daha fazla nem oranına sahipse köksüz çelikler sık sık spreylenmemelidir. Basit olarak, toprak yüzeyini hafifçe nemli tutacak kadar sulamalı ancak tamamen ıslak bırakılmamalıdır. Çelik köklendikten sonra sulama azaltılmalı ve iki sulama arasında toprağın bir miktar kurumasına izin vermelidir.
Üreticiler, sulama frekansı değiştirildiğinde, toprağın gübre durumunun ayarlanmasını kolaylaştırdığından genellikle sıvı gübrelemeyi tercih ederler. Mikroelement takviyeli 2:1:2 veya 3:1:2 gübreler tercih edilmesi iyi olur. Ayda bir her 1000ft2 için 2,9 pound nitrojen içeren gübre kullanılmalıdır.
Yetiştirme ortamı yüksek oranda organik materyal içermelidir. Yüksek su tutma kapasitesiyle lifli turba, iyi bir havalandırma ve drenaj için ise perlit veya çam kabuğu kullanılabilir. Birçok ticari uygulamada önceden harmanlanmış, topraksız yetiştirme ortamları kullanılarak yüksek kaliteli mum çiçekleri yetiştirilmektedir.
Üretim takvimi bitkinin cinsi, sıcaklık ve sulama gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Tamamı yeşil ve düz yapraklara sahip türler, düğüm araları kısa, kıvrık ve alaca yapraklı türlere göre iki kat hızlı gelişim gösterirler. 3 inçlik bir saksıda tek düğümlü, köksüz bir çelikten, 6-8 inçlik yetişkin bir mum çiçeği bitkisi elde etmek ortalama 5-11 ay alır.
İki öneri:1-Sırrı basit sabah güneşi ve az su
2-Toprak değiştirdikten sonra, serin ve gölge bir yerde kendine gelene kadar korumakta fayda var
Hafize hanımın kendine gelen çelik için uygulaması:Sanırım ikiye bölmüş.Yaprakların hemen üstünden dalı kestim. Gözüm o kadar aç ki anlatamam. Minicik bir dal. İçinde geldiği pamuğa sardım tekrar minik dalı. Su dolu minik bir tabağa aldım. Burada pamuk içinde köklendirebilir miyim acaba? Küçükken tohum çimlendirirdik pamukta aynen öyle yaptım.
Sayın Hoyadağ’ın bir çevirisi;Bitkinin çiçeklenmemesinin nedeni olarak; aşırı sulama, aşırı gübreleme, yetersiz günışığı ve yeteri kadar olgunlaşmamış olmasını gösteriyor
Sayın Hoyadağ’ın köklendirirken hazırladığı su:
200 ml suya bir çaykaşığı kadar koymuştum.(oksijenli su)
Yetiştiren arkadaşlardan öneriler:Ben yeni diktiğim fidelerimi aydınlık ama güneşten uzak yerlerde büyütürüm. Ne zaman tuttuğunu anlarsam o zaman gün be gün alıştırarak ışığa yaklaştırırım.
hoya, bulunduğu saksıyı kökleriyle sarmadan, hem büyümeye pek yanaşmıyor, hem de çiçeklenmiyor. Dolayısıyla daha büyük saksı, daha uzun kökleşme ve gelişme süresi demek. Çiçeğe sıra biraz geç gelecektir.
Bence de Hoya kesinlikle sıcağı ve direk güneş ışığında kalmayı sevmiyor. Serin ve aydınlık bir yerde tutulması gerekiyor
Kesinlikle üzerine düşmeyeceksin ben deli oluyordum ne olur bir yaprak verdiğini görsem diye her gün gittim geldim baktım ıı hiç ilerleme yok siliyorum suluyorum neler yaptım gübre koydum besin verdim (başka şeyler de denedim) en sonunda ilgilenmemeye karar verdim eee fazla naz hakikatten de aşık usandırıyor ve her yerinden yaprak fışkırmaya ve boy atmaya başladı
Çiçekli bitkiler az sulandığında daha çok çiçek açıyor. Doğası gereği çiçek az beslendiğinde hayatını idame edebilmek için tohum üretimini hızlandırıyor. Çiçekli bitkilerde bu Çiçek açması demek
Siz ona her türlü işkenceyi uygulayacaksınız, o size sabredecek siz ona değil.
Sayın Hoyadağ’ın araştırma sonuçları:Eğer mum bitkinizin sizlere çiçek çiçek gülümsemesini istiyorsanız:
Onu küçücük, daracık bir yere hapsedin (Saksı)
Acımadan iplerle, çivilerle sımsıkı bağlayın (Müracaat üstteki fotoğraf)
Günyüzü göstermeyin (Direk ışık almasın)
Tamamen aç bırakın (Gübre olayı)
Susuz bırakın (Ölmeyecek kadar su verin)
Ne kadar ağlarsa ağlasın dönüp bakmayın (Bitki açık açık ağlıyor)
Gözyaşları sel olsa da sakın dokunmayın
Abartıp kırbaçlamaya da kalkmayın
Bir soru:Çeliği ne zaman dikebilirim:
Hiç farketmez, istediğin zaman dik..Mum çiçeği (hoya carnosa) hiç öyle nazlı değil, her şartta büyüyor neredeyse
Mucip Beyin öğretileri (kendisi yıllardır hoya yetiştiriyor)
Sevgili dostlar önce çiçek konusunda bazı özel detaylarla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım doğa, çiçek ve devamı olarak tohumu, bitkinin en kötü sartlarda olduğunda, soyunun veya türünün devamı için şart koşmuştur. Çiçek endişelenmeyi,tohum ise ölüm korkusunu ve soyunun devam etmesini, kendini yetiştiren tohumun hafızasından zaten devir almıştır ve öyle yapar. Çiçek bizler için çok özel bir hediyedir.İyi şartlarda baktığımız bitkiler bizleri ödüllendirir ancak kötü sartlarda soyunu devam ettirmek için ölümüne çiçek açar ve tohum yapar. Dikkat edin bitki tohumlarına hepsinin doğada bir yerlere taşınması için şekil olarak özel bir aparatı veya özelliği vardır,kimi rüzgarla taşınsın diye bir kanatçık,kimi uçacak şekilde tüy,veya suyla yağmurla uygun yere götürecek bir geometrik şekildedir.
Gelelim mum çiçeğine:
1.Çelik köklendiriken iki göz kullanın alt gözün 2-3 mm altından üst gözün ise 5 mm üstünden gözlere ters meyilli kesin
2. üstte mutlaka tek yaprak bırakın.
3.Eğer torf veya perlit kullanıyorsanız suda köklendirmeyin doğrudan bu karışıma dikin.
4.kesinlikle gübre vermeyin.
5.Rüzgar ve direk güneş almayan gölge bir yere alın.
6. Düzenli sulayın.
7.Köklendikten sonra çabuk büyumesini istiyorsanız direkt güneş almayan yerde tutmaya devam edin yapraklarda tam yeşil olacaktır.
8. Yalnız torf veya perlitte büyütmeye çalışmayın bu karışıma yarı yarıya bahçe toprağı karıştırın.
9. Gübre olarak bulabilirseniz 1/5 oranında yanmış koyun gübresi veya evinizdeki ilaç pompasıyla vaya bir fıs fısla üçlü karışım yaprak gübresi verin.
10. ÖZELLİKLE HOYANIN SÜRGÜN UÇLARINA ELİNİZLE DOKUNMAYIN çünkü hemen o uç kurur başka bir yerden sürmesini beklemeniz gerekir.
11. Çoğaltmak isteyenler daldırma yaparlarsa çok başarılı ve garantili çoğaltma yapmış olurlar. Bildiklerimi aklıma gelenleri sizlerle paylaşmaya çalıştım hepiniz sevgiyle,hoşçakalın.
(Sayın Mucib Beyin söylediklerinden anladığım kadarı ile Hoya çiçek açmaya yakınsa ve çiçek açmışsa hergün sulamak gerekiyor çiçeği. Tabii tabakta su birikmesi yasak)
Tabakta su bırakmamak kaydı ile bolca havalandır ve saksının üst kısmından parmağınla batırarak nemini kontrol et kurutmadan sula, yaprakları ve tomurcukları gözle yani suyunu iyice azalt çiçeği zorlayacaktır. Gübre filan sakın verme istediğin olacak merak etme.Ayrıca sulamanın dışında yapraklarına herhangi bir fısfısla nemlendiriseniz size çok minnettar kalacaktır. sevgilerle.
Lütfen çiçeklere doğal davranın konuşun sohbet edin bir dalını yaprağını keserken bile gerekli olduğunu anlatın, çiçekleri için teşekkür edin,istediklerini verin abartmayın, yağcılık yapmayın birbirine güvenen iki dost olun bakın size neler verecek ve verirken koku koymayı kesinlikle unutmayacak, onlar çok az ister çok verirler
Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?Mesela 12cm.lik saksı yerine 15-18cm.lik saksıya ikisini de köklendirdikten sonra diksek ve aynı saksıda büyüseler.Açma zamanları da farklı olursa dallar çiçeksiz kalmaz.Aynı anda açtıklarında da iki farklı renk olduğu için çok hoş ve değişik görüntü verirler diye düşündüm.
Sorunuza ben cevap veriyim aynı saksıda isterseniz beş çeşit yapabilirsiniz çünkü tür aynı istekleri aynıdır eğer ortanca ile hoya'yı aynı saksıya koyarsanız olmaz bence düşünceniz çok mantıklı 17 veya 19 luk saksı uygundur uzun süre bitkiyi rahatsız etmemiş olursunuz.
kiiirmiziii
18-08-2007, 16:15
Sonunda bir liste yapmayı başardım.Ama çiçekleri seçerken ve resimlerine bakarken hangisi kokulu hangisi kokusuz kafam iyice karıştı.Bir liste çıkardım ama koku durumlarını bilmiyorum.Neyse ! Listeye benide eklerseniz sevinirim.
Hoya Pubicaly(pink Silver)
Hoya Verticillata (red)
Hoya Cumingiana
Hoya Diversifolia
Hoya Onychoides
Sevgili Kiiirmiziii, Vercillata (Red) hangisi? Ben bulamadım. Üç adet var ikisi beyaz birinde resim yok. 68. sayfada belirttiğimiz adresten seçtiniz değil mi? Diğerlerini ekledim ama bunu ekleyemedim hangisi olduğunu anlayamadığımdan. Tam adını yazarsanız yardımcı olabilirim.
Bu arada mesaj kalabalığı yapmamak adına istekleri listeye ekledikten sonra burada tekrar belirtmiyorum. Arada listeyi kontrol ederseniz çok sevinirim. Biliyorsunuz sevgili Hoyadag'ın mesajlarının altında 'Bizim Listemiz' yazan yere tıkladığınızda tüm listeyi en son haliyle görebiliyorsunuz. (Ben bu eklemeyi yapamadım kendi seçeneklerimde özür dilerim.)
kiiirmiziii
18-08-2007, 17:35
Bu cins bizim listemizde birkaç tane var.Ama yanlarına kod yazılmış.Ben o şekilde bulamadım .Paul Shirley 'in sayfasına bakıp yazdım.
Çok özür dilerim sayın Hafız.Ben bu linkten bakıp yazmışım.
http://www.myhoyas.com/hoya%20album%20V.htm
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Yukaridaki linkten tüm isteklerinizi kontrol edip, yanlışlık var ise düzeltebilmem, eksik olanı da ekleyebilmem için tam ismini kodları ile yazar mısınız?
kiiirmiziii
18-08-2007, 17:44
Sanırım bu çiçeğin kodunu bende bulamıyorum listemizde.Şimdilik eklemeyelim isterseniz.Teşekkür ederim.
Arkadaşlar ben geldim. Ankara'dan selamlar getirdim hepinize. Sınav orta şekerli geçti, Toefl'a girmeyi düşünen arkadaşlar varsa uyarayım PBT pek de kolay lokma değil.;)
Hoşgeldiniz Sn hoyadag. Orta şeker de güzel;) ya kötü geçseydi?
Bir şey soracağım liste ne zaman kapanıyor?
Hoşgeldiniz, çok sevindim geldiğinize sevgili Hoyadag.:p Bir arkadaşımdan biliyorum inanılmaz zor bir sınav.:( Üzülmeyin lütfen..
Umarım listeyi başarabilmişimdir. Sorun yok görünüyor ama... Pek iyi değilim bilgisayar konusunda.:o
mor kedi
18-08-2007, 22:18
Arkadaşlar,
Listeye beni de eklerseniz sevinirim. Kendim eklemeyi denedim, google hata verdi.
Scented(Kokulu) Hoya Collection 05001
Red Flowering(Kırmızı) Hoya Collection 05002
Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031
Hoya pubicalyx GPS 282-23009
Hoş geldiniz sayın Hoyadağ.Umarım emeklerinize değecek bir sonuç alırsınız sınavdan.Sevgiler.;)
Eklendiniz.. Hoyadag'ın mesajının altındaki Bizim Listemiz'den kontrol edebilirsiniz.;)
Sevgili Sevilay, bilgi derlemeniz çok hoş olmuş. Emeğinize sağlık. Siz ne kadar kaçmaya çalışsanız da, yeni bir hastalık başlıyor sanırım..:p Mum Çiçeği kardeşleri olarak tekrar aramıza hoş geldiniz.;)
Teşekkür ederim Hafize hanım.Derlemeyi beğendiğinize sevindim.Gelen çelikleri nasıl köklendireceğiz dediğimizde bakacak bir ilk yardım bilgisi gibi oldu galiba.
Bu arada dediğiniz doğru.Çiçek bağımlılığından Hoya ve agaclar.net bağımlılığına doğru evrim geçiriyorum.;)
Hoşgeldiniz Sn hoyadag. Orta şeker de güzel;) ya kötü geçseydi?
Bir şey soracağım liste ne zaman kapanıyor?
Bu konuyu ben de düşündüm. Bir takvim belirleyip ona göre hareket edersek herkes programını ona göre ayarlar diye düşünüyorum. Hepbirlikte karar veririz.
Hafize hanım, çok teşekkür ederim. Sınav, izin derken sizi listeyle başbaşa bıraktım kusura bakmayınız.
Bu arada unutmadan sonunda kargonuz arkadaşımın eline sağsalim ulaşmış. Malesef ben göremeden izne çıkıyorum. Ama merak etmeyin arkadaşıma gerekli talimatları verdim gözü gibi bakacaktır. İçim içimi yiyor göremeden gitmek zorunda kaldığım için ama malesef elimden gelen birşey yok.
Sevilay hanım, iyi dilekleriniz için teşekkürler. Harika bir derleme hazırlamışsınız, tebrikler.
Sevgili Mor Kedi, size aramıza hoşgeldiniz demeyi unutmuşum, ne ayıp.:o
Kusura bakmayın liste, sınav izin derken kendimi nereye koyduğumu unutacağımdan korktum bir ara.:p
Hoşgeldin Sevgili Penelophe, bir ara gerçekten korkmuştum siparişi kaçıracaksınız diye. Yine de size verdiğim sözü unuttuğumu sanmayın.
Yarışmayı şöyle forumu bir renklendireyim diye ortaya attım, sanırım güzel de oldu. Böylece Mucip Bey'e de teşekürlerimi sunmuş oldum.
2m lik hoya meselesinde haklısın. Aynen söylediğin gibi böylesi bir hoya bana fazla, ama ne yaparsın, insan çoğu zaman hiçte haketmediği güzellikler içinde buluveriyor kendini. Güzel kardeşlerimiz, güzel kardeşliğimiz sağolsun.;)
Sevilay'ın derlemesini ilk mesaja da ekledik. Başlığı okumaya başlayanlar için daha yararlı olacak.
Benim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?Mesela 12cm.lik saksı yerine 15-18cm.lik saksıya ikisini de köklendirdikten sonra diksek ve aynı saksıda büyüseler.Açma zamanları da farklı olursa dallar çiçeksiz kalmaz.Aynı anda açtıklarında da iki farklı renk olduğu için çok hoş ve değişik görüntü verirler diye düşündüm.
Cevabını hoya hocalarımızdan alabilirsem çok sevinirim.;)
Koku sever arkadaşlar, Bu sitede (http://www.collectorscorner.com.au/Cacti/CactihoyaList.htm) Hoya lacunosa nın tüm hoya türleri içinde en fazla koku veren tür olduğunu yazıyor. İfadeyi aynen aşağıya alıyorum:
"Probably one of the most intensely fragrant of all hoyas."
Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?
Sevilay hanım, bu uzmanlık sorusu beni aşar.;)
Bir de Paul Shirley'in sitesinde fotoğrafı bulunmayan hoyaların bulunduğu bir Excel dosyası hazırlamıştım. Ancak siteye sanırım dosya yüklenemiyor. İsteyen arkadaşlar olursa email olarak gönderebilirim.
Arkadaşlar benim isteklerime, hoya paucifolia ve shrub hoya collection ekleyebilir misiniz? Çok teşekkürler
Mucip Gürbüz
19-08-2007, 21:38
Benim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.Acaba aynı saksıda iki farklı renk hoya köklendirilemez mi?Mesela 12cm.lik saksı yerine 15-18cm.lik saksıya ikisini de köklendirdikten sonra diksek ve aynı saksıda büyüseler.Açma zamanları da farklı olursa dallar çiçeksiz kalmaz.Aynı anda açtıklarında da iki farklı renk olduğu için çok hoş ve değişik görüntü verirler diye düşündüm.
Cevabını hoya hocalarımızdan alabilirsem çok sevinirim.;)
Sevgili dostlar biraz arıza yaparak aranızdayım (şeker hastasıyım ve bu yüzden sol ayağımı diz altından kaybettim HÜKÜMSÜZDÜR.....) Sevilay hanım sorunuza ben cevap veriyim aynı saksıda isterseniz beş çeşit yapabilirsiniz çünkü tür aynı istekleri aynıdır eğer ortanca ile hoya'yı aynı saksıya koyarsanız olmaz bence düşünceniz çok mantıklı 17 veya 19 luk saksı uygundur uzun süre bitkiyi rahatsız etmemiş olursunuz. Şimdi gelelim esas konuya; YARIN güzeliniz yola çikıyor bana lütfen telefon numaranızı verin koliniz hazır birtek ağzı kapanmadı kargoya verirken kapanacak selamlar saygılar.
Mucip Gürbüz, geçmiş olsun.
Arzu Kasapoğlu
19-08-2007, 22:05
Mucip bey çok geçmiş olsun.:( Acil şifalar diliyorum.
Mucip Gürbüz
19-08-2007, 22:08
Sevgili hoya tutkunları uğurlu geldiniz dün birisi geldi hoyaların çoğunu kaldırdı üç adet anaç ve söz verdiğim üç kişi ile toplam altı adet bıraktım, üçü emanet zaten kalanlar ise satılık değil ama üretime devam ******. Zaten siz hollanda'dan çeşitler getirirseniz kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben bu siteye mal satmak için zatan girmedim benim yaptığım işi sevmeyen kesinlikle yapamaz bazen bir müşteri gelir çok sevdiğim bazı çiçek veya kaktüsleri almasın diye çok anormal fiatlar söyleyerek satılmamasını sağlıyorum (bizim gibilere "nesli tükenmiş enayiler "diyorlar). Hepiniz hoşçakalın.
Mucip Gürbüz
19-08-2007, 22:16
Çok teşekkür ederim birbuçuk yıl oldu şimdi protezliyim ve kendimle dalga geçecek kadar iyi ve güçlüyüm ama şeker arada bir sürpriz yapıyor böyle lütfen 40 yaşına gelenler her yıl en az bir defa tahlil yaptırsın dönüşü yok çünkü bu işin sağlıkla kalın.
Mucip Bey geçmiş olsun. Şeker zor bir hastalık.
Sizin ne kadar iyi niyetli olduğunuzu biliyoruz. O kadar ısrar etmemize karşın bir türlü fiyat alamamıştık sizden. Değer bilenlerin satın almasına da ayrıca sevindim.
Benim hoyalar tutarlarsa ve çoğaltırsam ilk işim size göndermek olacak.
Mucip Gürbüz
19-08-2007, 22:19
Arzu hanım çok teşekkür ederim sağolun ve sağlıkla kalın.
Mucip Bey geçmiş olsun .Yanınızdayız hepimiz.
Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.
ilknur aşık
19-08-2007, 23:15
Mucip bey bende geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Nevsune özelden bilgilerinizi gönderirseniz köklendirme hormonundan seve seve gönderirim. başka isteyen arkadaş varsa onalara da gönderebilirim.
Seçim yapmak için bir tarih varmı? Ben daha seçemedim de:(
Sevgili Sempe isteklerinizi ekledim, kontrol etmeyi unutmayınız.
Arkadaşlar, ben bugün sabah yıllık iznimi kullanmak üzere Denizli'ye hareket ediyorum, bu nedenle aranıza bir süre katılamayacağım. Bu süre içinde sevgili Cezzar ve Hafize hanım isteklerinizi listeye eklemeye devam edecekler.
Ancak Cezzar şu anda Hollanda'da yerleşmekle meşgul olduğundan aramıza pek katılamıyor, bu durumda bütün yük Hafize hanımın üzerine kalacak. Kendisini fazla yormamak için, arkadaşların isteklerini listeye sorunsuz bir şekilde ekleyebilecek en azından bir gönüllü arkadaş bekliyoruz.
Takvim konusuna gelince, arkadaşlarda uygun görürlerse ben derim ki: 5 Eylül'e kadar listemiz isteklere açık olsun. 5 Eylül'den sonra ben istekte bulunan herbir arkadaşıma özelden birer onay maili atacağım. Onaylama için 5 gün süre tanıyalım. 11 eylül tarihinde onaylanmış tüm listenin siparişini ben online olarak veya Cezzar tarafından bizzat verelim. Bundan sonrası kolay, çelikler elime ulaştıktan sonra en kısa sürede onay mailinin içeriğinde gelecek olan iletişim adresine gönderirim.
Gönderi sırasında çeliklerin zarar görmemesi için uzakdoğudan bana geldiği şekilde, köpükten doldurma malzemesi kullanmayı düşünüyorum. Bu şekilde herkes sağsalim çeliklerine kavuşacaktır.
Mucip bey,artık size hocam diyebilirim.Çok çok geçmiş olsun hocam.Aslında aklım sizdeydi.
Gelelim güzelime.Size nasıl teşekkür edeceğim bilemiyorum.Çiçeğime çok iyi bakacağım.Söz veriyorum.Telefon numaramı özel mesaj olarak size ileteceğim.
Tekrar geçmiş olsun.Sevgiler.;)
Mucip hocam bu arada ben de 3 çeşit hoya sipariş verdim.Eğer başarır da büyütürsem size mutlaka çelik yollayacağım.
Sevgiler,saygılar.
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 00:42
Mucip bey, bu akşam beni böylesine müteessir eden ve tefeküre sevkeden bir haber alacağımı tahmin etmiyordum. Yüce Allahtan hastalığınıza şifa, sizlere sabır diliyorum. Bu güzel yüreğinizle hepimize örnek oldunuz, sizlere tekrar teşekkürlerimi sunarım.
Sevgili hoyadag insanlara yarının ne getireceği meçhul.Bu siteye üye olduğum zaman bunu açıklamamaya kararlıydım, 1.5 yıl oldu protezle işler yürüyor ama ayağımı kaybedeceğim belli olunca çok büyük travma yaşadım, kabulenemedim derken hastaneye bir arkadaşımın getirdiği televizyonda Metin Şentürk'ü gördüm gözleri görmeyen birisinde böyle yaşama sevinci, sımsıkı sarılma ,ve kendisiyle barışık bir insan. Kendime geldim ben dünyanın bütün güzelliklerini görüyordum bir ayağın lafı bile olmazdı,Metin beye çok şeyler borçluyum bende artık eski yaşantımdan daha farklı,kendimle barışık ve bu durumu alaya alacak kadar rahatım. Zor bir hastalık bilmeden yıllarca şekerle yaşamışım onun için tüm dostlara yaş 40 a gelmeden her yıl en az bir defa tahlil yaptırın diyorum ve senin aracılığınla geçmiş olsun dileğinde bulunan ağaçlar dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum.
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 00:48
Çok teşekkür ederim.Desteğiniz ve varlığınız benim için büyük güç olacak sağlıklı ve hoşçakalın.
Bu güzelliği sizlerle paylaşmadan edemedim. Buyurun size Hoya Kompacta (Krinkle Kurl).
Fatma E.
20-08-2007, 09:01
Mucip Bey çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
Fatma E.
20-08-2007, 09:02
ilknur aşık ben de isteyebilir miyim köklendirme hormonundan. Çiçek konusunda çok tecrübeli olmadığımdan yazık etmek istemiyorum bu kadar emek verilmiş çiçeklere.
Fatma E.
20-08-2007, 09:05
Bu arada benim kullanıcı adım değişti. Eskisi çiçekçi idi. Bir karışıklık olmaması için listede de değiştirilirse iyi olur herhalde. Bu arada Hafize Hanım'a listeye isim ekleme konusunda seve seve yardım edebilirim.
Penelophe
20-08-2007, 09:32
Mücip bey, çok geçmiş olsun.:(
Mucip Bey çok geçmiş olsun, Allah başka dert göstermesin, acil şifalar dilerim.
Sevgili Hoyadag, excel'deki Hoya listesini ben isteyebilirim.
Mucip Abi ( bundan sonra böyle demek istiyorum yüksek müsadeniz ile ) çok çok geçmiş olsun. Cümlelerinizi okurken çok etkilendim doğrusu. Ben de kaç gündür sesi soluğu çıkmıyor acaba ne yapıyor diyordum sizin için.
İnsanın sağlığından daha önemli hiçbirşey olamaz bence. Sizdeki bu yaşam enerjisi, hayat sevgisi varken çok çok uzun ve sağlıklı yıllar yaşayacağınıza inanıyorum. Benim de annemin tarafında herkes şeker hastası, ben de şekeri çok seviyorum. Her kaçamak anında götürüyorum mideye ;) Ama şu da var ki farkına vardıktan sonra dikkat ederek yaşıyorsanız çok uzun yıllar sağlıklı yaşıyorsunuz. Anneannem 80 küsür yaşında ve kendisini 18 yaşında gibi görüyor daha fazla bir yaş sayısı söylerseniz hayatınız kaymış demektir :)))
Uzun lafın kısası size acil şifalar diliyorum ve dünyada çaresi bulunmaz o kadar kötü hastalıklar varken sizin ki bence hiçbirşey diyorum. Uzun ve mutlu bir ömür sizin olsun ;)
Sevilay hanım size de derlediğiniz yazılar için çok teşekkürler. Köklendirme konusu beni de bir telaşa soktu doğrusu.
Mor Kedi siz de hoş geldiniz aramıza.
ve Hoyadag tekrar katkılarınız ve yardımlarınız için teşekkürler, tofel gerçekten zor bir sınav kolejde okurken ingilizce sınav sorularımız ordan gelirdi, ne kadar feci olduğunu iyi bilirim ama siz atlatırsınız bunu eminim. Şimdiden iyi tatiller, yokluğunuzu arayacağız doğrusu.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın mum kardeşlerim. :rolleyes:
Mucip bey şeker hastalığı konusunda yaptığınız önemli uyarı için çok teşekkürler. Kabul ederseniz istediğim(şimdilik 17 galiba:D) hoyaların ilk çeliklerini size vermek isterim.
Mucip Bey çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.
Hoya lacunosa kokusu yoğunsa 1 adet de bundan ekleyebilir miyiz.:)
Sevgili arkadaşlarım benim adıma ;
Scented Hoya collection
20115
ve
Hoya crassicaulis GPS 10042
20028 listeye eklerseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
ilknur aşık
20-08-2007, 12:32
Sevgili hoyadag bu ( krinkle kurl) bizlerin seçeceği linkte yok ama:( **** ben bulamadım. Bu güzelleri görüpte bulamayınca sinir oluyorum ama ben:mad:
Aslında ben de Royal Hawaian Purple veya Pubicalyx Chimera diye bir türüne deli oluyorum.Ama bizim listede yok.
Olsun varsın.Bizimkiler sağ salim gelsin de.;)
beyaz orkide
20-08-2007, 13:12
Herkese merhabalar,
acaba bu güzel hoyalardan bende edinebilirmiyim.Benide aranıza alırmısınız.Gec kalmadıysam eger.
Hoşgeldiniz.Listeden istediğiniz hoyaları seçip yazın.Sayın Hfz,Sayın Cezzar,Sayın Hoyadag listeye ekleme yapacaktır.:)
beyaz orkide
20-08-2007, 13:42
Hoşgeldiniz.Listeden istediğiniz hoyaları seçip yazın.Sayın Hfz,Sayın Cezzar,Sayın Hoyadag listeye ekleme yapacaktır.:)
Ben lıstenizi göremedim ama zaten secemezdim. Hepsinden bir celik istesem cok mu ac gözlü olurum.Kokulu olanlardan ama özellikle royal hawaiian purple istiyorum. mümkünse.İlginize simdiden tesekkür ederim
Liste bu arkadaşım.Burdan istediğini seçiyorsun.
Penelophe
20-08-2007, 13:59
Sevgili Beyaz Orkide, Bence hepsi çok tutar. Önce Listemizden (http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ) istediklerinizi seçip sonrada buradan (http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm) fiyatlara baksanız iyi olur bence. Ama tabi yinede siz bilirsiniz.
beyaz orkide
20-08-2007, 14:44
Sevgili Beyaz Orkide, Bence hepsi çok tutar. Önce Listemizden (http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ) istediklerinizi seçip sonrada buradan (http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm) fiyatlara baksanız iyi olur bence. Ama tabi yinede siz bilirsiniz.
Aman ALLAHım ne kadar cokmus 5-6 tür vardır sanmıstım.Parası birsey degilde koyacak yer bulamazdım onları dogrusu
çiçeksever
20-08-2007, 15:00
benim şişede köklendirdiğim 1 tane tomurcuk vermiş,hemen saksıya diktim. Geçen sefer ki gibi dökülmesin diye.5-6 tane mum çiçeğim oldu.
mor kedi
20-08-2007, 15:32
Mucip Bey, çok geçmiş olsun. Sizin gibi hayatın zorluklarına rağmen hayata dört elle sarılmış insanlar görmek gerçekten çok güzel.
Hoyadağ Hoya Kompacta nasıl muhteşem bir güzellik ama sanırım bizim listede yok ne yazık ki. Eğer olsaydı hiç kuşkusuz birinci sırada isteyecektim.
Merhabalar, benim listedeki pubicalyx silver pink sayısını 3 yapar mısınız? Biri bana olacak ikisini de hediye edeceğim de ;)
Merhaba,
Son yazışmaları izleyemedim ama sipariş için sayfa belirlenmiş. O sayfadan bizim seçtiklerimiz de aşağıda:
1- Hoya angustifolia 22059
2- Hoya heuschkeliana GPS 3323
3- Hoya mini bell GPS 03531
4- Hoya paziae GPS 10031
5- Hoya shepperdii GPS 00161
6- Shrub-Hoya collection 05001
Siparişlerle ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
beyaz orkide
20-08-2007, 17:35
Koku sever arkadaşlar, Bu sitede (http://www.collectorscorner.com.au/Cacti/CactihoyaList.htm) Hoya lacunosa nın tüm hoya türleri içinde en fazla koku veren tür olduğunu yazıyor. İfadeyi aynen aşağıya alıyorum:
"Probably one of the most intensely fragrant of all hoyas."
Sevilay hanım, bu uzmanlık sorusu beni aşar.;)
Bir de Paul Shirley'in sitesinde fotoğrafı bulunmayan hoyaların bulunduğu bir Excel dosyası hazırlamıştım. Ancak siteye sanırım dosya yüklenemiyor. İsteyen arkadaşlar olursa email olarak gönderebilirim.
Merhaba,
acaba bu dosyayı sizden rica edebilirmiyim.
Benim yeni cicilerim de en az ecnebi(:p öyle derler ya) arkadaşları kadar güzel açacaklar:)
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 21:16
Sevgili dostlar hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür etmek isterdim ama siteye yük olmamak için notlarımdan sıra ile yazıyorum. Nevsune,Ephesos,hoyadag,Mor kedi,Elfogi, Sempe,hfz,Penelophe ,Fatma E. ,Sevilay ,İlkin ,İlknur aşık ,Arzu Kasapoğlu Ve memet Hepinize ayrı ayrı en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor sağlıklı bir ömür diliyorum hoşçakalın.
MUcip bey iyi ki varsınız.
Size bir öğrenci sorusu daha sorabilir miyim?
Cam güzeli v.s gibi bitkilerde çok dallı ve çiçekli olması için çiçek budanır ya.
Biz de aynı şeyi mum çiçeğine uygulayabilir miyiz?Yani çok dallı ve çiçekli olması için budamak gerekir mi?Yoksa çiçeği küstürür müyüz?
Saygılar hocam.;)
oyaağacı
20-08-2007, 22:08
Merhaba. Ben bu sitede yeniyim ve birkaç gündür siteyi dolaşıp bilgi edindim. Gerçekten konular çok kaliteli ve faydalı. Ben de çocukluğumdaki mum çiçeğini yaşatmak istiyorum. Listeye baktım da fiyatlar gerçekten benim anladığım gibi 2-10 € arasında mı? Hepsi çok güzel ve benim birden çok tercihim var. Şimdiden teşekkürler.
Mine Pakkaner
20-08-2007, 22:41
Memet, mum çiçeği kardeşliğini ciddi ciddi oluşturalım mı? :)
Konuyu sen aç. Seni ve qitted'i mum kardeşliği başkanları olarak atıyorum(!)
Bakalım kaç kişi olacağız? (arsakay gönderecek diye kendimi de kattım:)
Boş işlerle uğraşıyoruz bari renk gelsin :)
Kısa sürede nereden nereye geldik dostlar. Herşey Fulsokağının bir sorusu ve ona verdiğim yanıtla başladı. Bu başlığın ilk 30-40 mesajını okursanız beni anlayacaksınız. :)
Sevgili Malina bak ne kalabalık olduk. Boş işler dışında ne hoş işler yaptık. Başkan Gitted ise bizi unuttu, uğramaz oldu :) Arsakay da öyle...
Memet mi? O hep mum çiçeği kardeşliğini'nin as başkanı zaten... :)
Evet, carnosadan başka çeşitlere sahip olma aşmasına geldik. Epey uğraştık ama.
Listelerimiz hazırlanıyor.
Şimdi siparişimiz için ödemeyi nasıl yapacağımızı planlamalıyız.
Bir havuz oluşturup parayı orda toplayalım ve havale edelim.
Herkes, istediği çiçeklerin bedelini o havuza yollasın
Mine Pakkaner
20-08-2007, 23:03
Bunun için de bir süre belirlenmeli ve tüm istekliler o tarihe kadar paralarını yatırıp siparişini kesinleştirmeli.
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 23:38
Nevsune hani senin içkiyi fazla kaçırmış iki hoyan ne alamde..? selamlar
Mucip Gürbüz
20-08-2007, 23:46
Mucip bey şeker hastalığı konusunda yaptığınız önemli uyarı için çok teşekkürler. Kabul ederseniz istediğim(şimdilik 17 galiba:D) hoyaların ilk çeliklerini size vermek isterim.
Sevgili sempe içtenliğin için çok teşekkürler bir dostun jestini büyük bir zevkle ve minnetle ****** kabul ederim.sevgi sağlıkla hoşçakal.
Nevsune hani senin içkiyi fazla kaçırmış iki hoyan ne alamde..? selamlar
İçki tüm kötülüklerin anasıymış;)
Sizlere ömür:(
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 00:00
Site yönetimine çok teşekkür ederim beni 9 yaş gençleştimişler ve 45 yazmışlar 54 olacak avatar' da doğru yazıyor (aslında 20 de nüfus dairesine anlatamadık) selamlar.
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 00:26
İçki tüm kötülüklerin anasıymış;)
Sizlere ömür:(
yaprakları ölünce atmadınızya..? gövdeyi tutun lütfen düzelecektir selamlar.
Mucip hocam yukarda bir soru sormuştum size.
Cevaplamayı unutmazsınız değil mi?;)
papatyam
21-08-2007, 09:49
Arkadaşlar aşağıda eklediğim fotoğraflar bir zamanlar Hamido arkadaşımıza aitlerdi :) fakat sevgili qıtted bu mum çiçeklerine el koymuş durumda :):):)
Hoya Kerii
Hoya Meliflua
Hoya Multilfora
Biri de bilinmeyen :p yapraktan tanımak ta çok zor :)
Eh ne diyelim sen şimdilik güle güle büyüt sevgili abiciğim :)
Üçüncü fotodaki yapraklar sorunlu gibi geldi bana, ne dersiniz?
papatyam
21-08-2007, 10:10
Evet Memet, aynı şeyi ben de söylemiştim güzel bir bakım ile toparlanmaya başlamış saksı kök doluymuş:) ve yeni sürgünler varmış :))
beyaz orkide
21-08-2007, 11:49
Bu listeleme çok güzel ve çok da sağlıklı olmuş. Ellerinize sağlık sayın hoyadağ ;) Artık karışıklık olacağını sanmıyorum.
Ben de kendi listemi ekledim.
İntte gezinirken Hoya meliflua diye bir tür buldum. Resimlerine baktığımda çok hoşuma gitti ama aynı isimde farklı türler varmış gibi geldi. Bizim getirteceğimiz siteden de baktım ama resimler ne yazık ki çok küçük. Türleri çok iyi bilenler için resmi yolluyorum. Siz de bir bakar mısınız lütfen? Acaba bu mu gelecek olan
tür? :rolleyes:
Afedersiniz ama bu sorunuzun cevabını aldınızmı acaba.Bende cok merak ettim aynısına bende sahip olmak isterim.Listeme eklemek isterim.
Merhaba malesef o sorumun cevabını alamadım. Tekrar gün yüzüne çıkarttığınız için de teşekkür ederim ;) İntte gezerken görmüştüm o resmi ve Hoya meliflua diye aratınca karşıma o güzel resimdeki hali çıkmıştı. Sanırım benim istediğim meliflua o resimdekinden değil.
Bir zamanlar ingilizcem çok iyiydi ama konuşmaya konuşmaya baya unuttum malesef :( Sanki paul Shirley'de meliflua'nın resmine tıklayınca güneş gören görmeyen türlerinde değişik renkler olabileceğinden mi bahsediyor anlamadım, güneş görürse daha kırmızı olur, renk efektleri olabilir diyor sanırım. Bir anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim. ;) Ben yine de getirteceğim bu türü. Denemeye değer. Bakarsınız cidden güzeldir çok kişiye dağıtırım ben de, büyütmeyi başarabilirsem tabii ;)
:))) Valla tekrar okudum da yazanları sanırım bu tür gölgeyi seviyormuş. Diğer türlerin bazıları güneş ışığına ihtiyaç duyuyormuş sanırım çiçek açmak için. Bu tür güneşi sevmiyor anlaşılan. Aman yanlışım varsa düzeltin ;)
Mehmet bey,gelecek çelikler için ödemeleri bir banka hesabına mı yapacağız?
Bir de Euro olarak mı,YTL karşılığı mı yapacağız?
En geç hangi tarihe kadar yapacağız?
Bence,siz tüm bunları belirlerlerseniz süreç biraz daha hız kazanır diye düşünüyorum.Nacizane benim düşüncem.;)
Arkadaşlar geldi!!!!
Mucip bey bana söz verdiği gibi Hoya yolladı.Sizlerle paylaşmak istedim.
Kendisine huzurlarınızda sonsuz minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.
Mucip bey,sağ olun,var olun.Allah ne muradınız varsa versin.
Çok çok çok teşekkür ederim.Sayenizde ilk mum çiçeğime kavuştum.;)
:D :D :D :D :D
Ne güzel ne güzel. Çok sevindim sizin adınıza valla :p Umarım mutlu mesut bakarsınız. Benimki de yarın gelecek inşallah. Malum uzak şehirden 2 günde geliyor kargo Adana'ya. Bütün gün dükkanda bekleyeceğim büyük bir heyecanla ama :cool:
İlkin hanım çok teşekkürler.Valla mutfağın oturma şeklini değiştirdim mum çiçeğim için.:D
Akşam geldiğinde eşimin de yüzünün şekli değişecek ama olsun.:p
''Sen sonunda bizi de evden atacaksın bu çiçekler için''diyordu.
O kadar da değil ama biraz değişiklikler oluyor tabii.:rolleyes:
:))) Valla tekrar okudum da yazanları sanırım bu tür gölgeyi seviyormuş. Diğer türlerin bazıları güneş ışığına ihtiyaç duyuyormuş sanırım çiçek açmak için. Bu tür güneşi sevmiyor anlaşılan. Aman yanlışım varsa düzeltin ;)
evet ilkin hanim.. aciklama boyle.. Yani baska turlerin yapraklari gunes isiginda hafif kirmizilasabilir, ama bu turde durum boyle degil, gunes isiklari yapraklarini yakar.. Hatta gunes isigini birakin, azicik yari golgeli yerler bile yapraklarini yakar, bu yuzden tamamen golge bir yerde olmali diyor..
(arkadaslar, bilgisayarimi turkce karakterler icin ayarlayabildigim zaman bu mesajlarimin hepsini duzeltecegim soz..)
Arkadaşlar,
Her ne kadar aktif katılamasam da yazışmaları hep okuyorum keyifle.. Bu kardesliği başlatanlar sağolsunlar..
Burada da ilginç bir sendrom başladı bende :), içinde mumçiçeği olmayan ofislerde olanları küçümseme sendromu.. Nasıl mı?
Giriyorum bir ofise, bakıyorum çiçekler.. Göz gezdiriyorum, içimden "Aaa, bir hoyaları bile yok" diyorum gayriihtiyari.. Di mi yani, biz orda yeni türümüz olsun diye uğraşıp duralım; siz burada üstelik 150 farklı tür mumçiçeği çeliği satan birinin olduğu bir ülkede yaşayın, ve ofisinizde mumçiçeği olmasın.. Ayıp yani :D
Arkadaslar, listenin sonunda 5'li derlemeler var biliyorsunuz (collections). Paul Bey'e sordum bunlardan ikisinin ne anlama geldigini.. Sulawesi derlemesi, kendisinin bu isimli adaya gidip oradan topladigi hoya turlerinden olusuyormus. Shrub-hoya collection ise turkceye cali-mumcicegi derlemesi diye cevrilebilirmis. Bu derlemedeki celiklerin ozelligi, bizim carnosa gibi oraya buraya sarinip tirmanmak yerine, cali seklinde, yani bodurcana bir sekilde buyumesi imis. Aklinizda olsun, bu tip hoya edinmek istiyorsaniz secebilirsiniz.
(Bu arada variagata collection isimli derleme de yapraklari duz renk olmayan, iki veya uc renkli olan turlerden olusuyor)
Paranin nasil toplanacagina gelince, bence bir hafta daha listenin olusmasi icin bekleyelim. Daha sonra da hangi yontemin daha ucuz olacagina karar veririz. Duruma gore, eger ben Paul beyden alip size (hoyadaga) kargo ile yollayacak isem ben hepsini oderim, sizler bana havale yaparsiniz. Garanti bankasinda hem avro hem YTL hesabim var. Istediginiz kura gore gonderirsiniz.
Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse..
Mucip Abicim iyi ki grubumuza uye oldunuz.. Bakin bence herkes buyuttugu bitkiden ilk celigi size yollasin; ve sonra bir internet uzerinden satis sayfasi gibi birsey de hazirlariz; artik yaban eller yerine sizden siparis verir her isteyen.. Hatta mumcicegi sevenler dernegi de kurariz. Degil mi memet bey-malina- mine hanim ? :)
Selamlar hepinize..
İyi valla çok sevindim. Teşekkür ederim bir de katkınız için. Şimdi gelecek olanlar için ben de yer düşünüyorum cam kenarında yer kalmadı ne yapayım diyordum. Büyük bir mutlulukla çalışma masamın yanına alabilirim demek ki melifluayı ;)
Sevgili cezzar, bana kalsa hepsinden alırım ancak ev çiçek dolu. 80 saksı civarında çiçeğim var ve hoyalarla bu 100 ü bulacak gibi.:p Bize bu fırsatı sunduğun için çok teşekkür ederim.
Sayın Cezzar çok iyi düşünmüşsünüz..
Eğer ilk çeliklerimizi Mucip beye verirsek, bizimkilerin başına bir kaza geldiğinde(Allah korusun) bir sigorta gibi olur bize.
Sevgiler.;)
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 21:13
MUcip bey iyi ki varsınız.
Size bir öğrenci sorusu daha sorabilir miyim?
Cam güzeli v.s gibi bitkilerde çok dallı ve çiçekli olması için çiçek budanır ya.
Biz de aynı şeyi mum çiçeğine uygulayabilir miyiz?Yani çok dallı ve çiçekli olması için budamak gerekir mi?Yoksa çiçeği küstürür müyüz?
Saygılar hocam.;)
Sevilay hanım bu tercih size bağlı eğer uzamasını istemiyorsanız yapabilirsiniz. budamaaslında bizim meslekte bir özel sanat ayrıca kalabalık görüntü verip iyi fiata pazarlamak bir tür hiledir. Başka bir formuda var mum çiçeğini herkesin yaptığının tersine ışık aldığı yükseklikte bir yere, bir köşeye mesala yukardan aşağı sarkıtarak ve budayarak çok güzel bir form verebilirsiniz. Bu son önerimi deneyen herkes memnun olacaktır sanırım bu şekilde ne siz onu ne o sizi rahatsız etmez ve yerde ayağınıza dolaşmaz, yalnız bu şekilde yaparsanız altında tabağı sabit duran veaskı aparatı tabağa bağlı olan saksı türlerinden almanız lazım ayrıca tabakta su kalmaması içinde çok düzenli sulamak lazım bu yöntemi herkese öneririm çünkü zaten hoya dostları çiçeğe rahat vermiyorlar ve her micro mm takip ediyorlar. Sevgilermle hoşçakalın KARDEŞİNİZ.
Mine Pakkaner
21-08-2007, 21:24
...
Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse...
Cezzar, röportaj önerinizi çok beğendim. Bu konudaki çalışmanızı bol resimli olarak bekliyoruz. :)
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 21:27
Arkadaslar,
Her ne kadar aktif katilamasam da yazismalari hep okuyorum keyifle.. Bu kardesligi baslatanlar sagolsunlar..
Burada da ilginc bir sendrom basladi bende :), icinde mumcicegi olmayan ofislerde olanlari kucumseme sendromu.. Nasil mi?
Giriyorum bir ofise, bakiyorum cicekler.. Goz gezdiriyorum, icimden "Aaa, bir hoyalari bile yok" diyorum gayriihtiyari.. Di mi yani, biz orda yeni turumuz olsun diye ugrasip duralim; siz burada ustelik 150 farkli tur mumcicegi celigi satan birinin oldugu bir ulkede yasayin, ve ofisinizde mumcicegi olmasin.. Ayip yani :D
Arkadaslar, listenin sonunda 5'li derlemeler var biliyorsunuz (collections). Paul Bey'e sordum bunlardan ikisinin ne anlama geldigini.. Sulawesi derlemesi, kendisinin bu isimli adaya gidip oradan topladigi hoya turlerinden olusuyormus. Shrub-hoya collection ise turkceye cali-mumcicegi derlemesi diye cevrilebilirmis. Bu derlemedeki celiklerin ozelligi, bizim carnosa gibi oraya buraya sarinip tirmanmak yerine, cali seklinde, yani bodurcana bir sekilde buyumesi imis. Aklinizda olsun, bu tip hoya edinmek istiyorsaniz secebilirsiniz.
(Bu arada variagata collection isimli derleme de yapraklari duz renk olmayan, iki veya uc renkli olan turlerden olusuyor)
Paranin nasil toplanacagina gelince, bence bir hafta daha listenin olusmasi icin bekleyelim. Daha sonra da hangi yontemin daha ucuz olacagina karar veririz. Duruma gore, eger ben Paul beyden alip size (hoyadaga) kargo ile yollayacak isem ben hepsini oderim, sizler bana havale yaparsiniz. Garanti bankasinda hem avro hem YTL hesabim var. Istediginiz kura gore gonderirsiniz.
Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse..
Mucip Abicim iyi ki grubumuza uye oldunuz.. Bakin bence herkes buyuttugu bitkiden ilk celigi size yollasin; ve sonra bir internet uzerinden satis sayfasi gibi birsey de hazirlariz; artik yaban eller yerine sizden siparis verir her isteyen.. Hatta mumcicegi sevenler dernegi de kurariz. Degil mi memet bey-malina- mine hanim ? :)
Selamlar hepinize..
Sevgili cezzar sesini duydum mutlu oldum. Demek hollandalıların "bir kedisi bile yok" (hoyası) Sezenin kulakları çınlasın. Bana kalırsa niyeti bozdunuz beni ihracatçı yapmaya (atıl durumda bir diş ticaret şirketim var başıma bela) oldu olacak çokortaklı bir "HOYA İNTERNATIONAL " kuralım 18000 ortaklı patron amsterdamda nasılsa, hepsi çok güzel hele bana senin ve İlkin'in abi diye hitap edecekkadar yakın görmesi çok mutlu etti beni teşekkürler sevgi saygılarımla sağlıklı ve hoşçakal.
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 21:45
evet ilkin hanim.. aciklama boyle.. Yani baska turlerin yapraklari gunes isiginda hafif kirmizilasabilir, ama bu turde durum boyle degil, gunes isiklari yapraklarini yakar.. Hatta gunes isigini birakin, azicik yari golgeli yerler bile yapraklarini yakar, bu yuzden tamamen golge bir yerde olmali diyor..
(arkadaslar, bilgisayarimi turkce karakterler icin ayarlayabildigim zaman bu mesajlarimin hepsini duzeltecegim soz..)
Sevgili cezzar benden bir öneri arkadaşlar çeşit seçerken evlerinin veya ofislerinin yapısını dikkate alsınlar daha rahat edeceklerinden eminim. Yerlerine göre mesela 2 gölge, bir ışık, veya 1 gölge,3 ışık seven gibi ama ortalama ışık alanlar için farketmez. (biz bazı bitkileri çabuk ve boy yapması için kullanırız ışığı, bazılarına extre ışık, bazılarına zifiri karanlık yaparız ) sevgilerle. ABİNİZ.
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 22:00
Kısa sürede nereden nereye geldik dostlar. Herşey Fulsokağının bir sorusu ve ona verdiğim yanıtla başladı. Bu başlığın ilk 30-40 mesajını okursanız beni anlayacaksınız. :)
Sevgili Malina bak ne kalabalık olduk. Boş işler dışında ne hoş işler yaptık. Başkan Gitted ise bizi unuttu, uğramaz oldu :) Arsakay da öyle...
Memet mi? O hep mum çiçeği kardeşliğini'nin as başkanı zaten... :)
TEŞEKKÜRLER ELİNİZE,KOLUNUZA,AKLINIZA sağlık bu kadar sevgi sze yetmez aslında,kucak dolusu sevgilerle, tekrar teşekküler.
oyaağacı
21-08-2007, 22:52
merhaba,
Mucip bey çok geçmiş olsun.
Ben de limoniaca,verticillata spear mint GPS10087 ve serpens 21003 istiyorum.Adıma listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mucip bey acaba ben bu hoyaları Antalya gibi yazları çok sıcak olan iklimde büyütebilir miyim?
Mucip Gürbüz
21-08-2007, 23:25
merhaba,
Mucip bey çok geçmiş olsun.
Ben de limoniaca,verticillata spear mint GPS10087 ve serpens 21003 istiyorum.Adıma listeye ekleyebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Mucip bey acaba ben bu hoyaları Antalya gibi yazları çok sıcak olan iklimde büyütebilir miyim?
Sevgili "oya ağacı" kızgın güneşten koruyun ve bu akşam yazdığım mesajları okuyun siparişinizi ona göre yapın, telaş etmeyin, bu çiçek amatörler için yaradılmış sanki az ister çok verir.Sevgiler,saygılar.
Mucip Gürbüz
22-08-2007, 01:23
Sevgili hoya dostları siteden tamamen ayrılıyorum bir kişi hariç herkese allahaısmarladık diyor güzel doslara sevgi, saygı,sağlık ve en içten minnet duygularımla mutlu olun mutlu kalın ve hoşçakalın MUCİP GURBÜZ.
papatyam
22-08-2007, 08:06
Mucip Gürbüz hayırdır? ne güzel katılmıştınız aramıza ve paylaşımlarımıza ne oldu birden bire, güzel güzel yazarken siteden tamamen ayrılıyorum hoşça kalın demek oldumu şimdi ya.
Sayın Cezzar yazınızı bu sabah okudum ve çok hoşuma gitti çabalarınız emeğiniz. Sağolun ve de eksik olmayın. Mucip Abi'ye herkes buna ben de dahil olmak üzere Hoya çeliklerinden yollayacaktır eminim ;)
Selamlar sevgiler
Mucip Abi ne oldu :( çok üzüldüm gerçekten. Kesin rahatsız olduğu bir şey oldu onun için gidiyor. Ama umarım bu kararından çabuk vazgeçer. Hem kişilik olarak hem de Hoyalar için bu forumun ona ihtiyacı var bence...
Mucip hocam bırakamazsınız!!!
Burada öğrencileriniz var ve hepsinin tavsiyelerinize ihtiyacı var.
Canınız bir şeye sıkılmış gibi.Umarım herneyse düzelir ve aramıza dönersiniz.
Fikrinizi değiştirmeniz dileğiyle sevgiler,saygılar hocam.:(
Mucip Bey,
ne yapıyorsunuz allahaşkına? Kızdığınız her neyse (biraz tahmin ediyorum ama) sizin olgunluğunuz bunu hoşgörebilir. Ki bence eğer düşündüğüm kişi ile ilgili ise meseleniz, O'da size saygısızlık yapmadı benim okuduklarımdan.
Zaman zaman hepimizin alıngan dönemleri oluyor. Bir de yüzyüze olunmayınca yanlış anlaşılmalar artıyor galiba. Oysa bizler buraya paylaşım için geldik.
Siz bize ilgi ve bilgilerinizi verirken, bakın nasıl sevilmişsiniz. Herkes kalmanızı istiyor. Biz olgunlukla yatıştıralım meseleleri, gençler de bizi örnek alsınlar.
Bekliyoruz sizi.
Nevsune Hanım size katılıyorum. İnsanlar arasında arada gerginlik olabilir, yanlış anlaşma olabilir, kırılınabilinir... Kimsenin başkasını kasıtlı kırma hakkı olamaz, burada olduğunu da sanmıyorum. Mucip Abi gitmezsen eğer çok mutlu olacağız. Sevgiler...
Penelophe
22-08-2007, 14:56
:eek: :eek: :(
Mucip bey bir kişiye olan kırgınlığınızı, bütün mum çiçeği kardeşlerine yansıtmayacaksınız değil mi? Gerçi kırgınlığınızı anlayamadım. Nevsune hanımın yazdıklarına dayanarak böyle düşünüyorum.:(
Sizin gibi deneyimli ve bilgili ve nazik bir insana herzaman ihtiyacımız var. Lütfen burada bizimle kalın. Halledilmeyecek sorun yoktur..
Mucip Abi paketin geldi. Çok büyük bir heyecanla açtım içini. Hoyam çok güzel ama 2 günlük kutu yolculuğunda baya süzülmüş, iyi olacağını biliyorum, özel bakıma alıyorum onu şimdi. Çok teşekkür ederim. ;) Sağol...
beyaz orkide
22-08-2007, 17:43
Merhabalar,
Arkadaslar elimde 1yıldır bir cicegim var.Gönderilmis resimlere bakarken bu cicegimin hoya olması ihtimali oldugunu sanıyorum.Acaba resmini nasıl yollayabilirim.Bu konuda cok acemiyim ben nasıl yapacagımı bilmiyorum.Yol gösterebilir misiniz.belki tanıyan biri cıkabilir. Gökte ararken yerde mi buldum acaba ne dersiniz?
caploonba
22-08-2007, 18:00
Konuyu yanıtla kutucuğuna girin. Aşağısında fotoğraf yükle var. Ona tıklayın. Fotoğrafınız pc nizde yüklü ise en üstteki kutucuğun yanında gözat var. Ona tıkladıktan sonra fotoğrafı seçip yükleyin yapın. Biraz bekleyin yüklenir. Sonra mesaj yollar gibi cevabı yanıtlaya basıp yollayın.
Bizim alacaklarımızda böyle dallanıp budaklanır mı?Bir an önce gelsede şu hoyalar acayip heyecanlıyım.:)
kiiirmiziii
22-08-2007, 19:41
Sayın Oyaağacı;
Ben de Antalya'dayım.Tek dikkat etmeniz gereken nokta ;Biliyorsunuz Antalya özellikle öğleden sonraları çok sıcak oluyor.Eğr batıya bakan dairede oturuyorsanız mümkün olduğunca güneşten uzak ama ışık alan yere koyun.Özellikle sabah güneşini seviyor.Benim Hoyam küçücük çelik olarak geldi.1 sene sonra 10-11 dalı olan kocaman bir güzelliğe dönüştü.Üstelik inanılmaz çiçek açıyor.Yerini hiç değiştirmedim.Sadece ilk saksıya aldığımda birkaç değişik yer denedim nereyi sevecek diye.Zaten hemen belli ediyor.Ve sevdiği yerde kaldı.Hiç korkmadan Antalya dada bu güzelliği büyütebilirsiniz.
kaleydeskop
22-08-2007, 20:10
Beni de Hoya listesine ekler misiniz? İstediklerim şunlar;
1. Hoya diversifolia GPS 4209
98062
2. Hoya pseudo-litteoralis
06
3. Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064
04–10031
4. Hoya shepperdii GPS 00161
98102
Teşekkürler arkadaşlar
oyaağacı
22-08-2007, 20:16
Sayın Kiiirmiziii;
İlginiz ve bilginizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Evet dairem batı yönünde ama hoyamı koyabileceğim kuytu bir sabah güneşi bulabilirim.Ayrıca bugün ekstra sevindirici bir haber aldım.Eşe dosta haber salmıştım hoya aranıyor diye , arkadaşımın eşi yeni köklendirdiği hoyasını benim bakımıma verecekmiş.İnşallah 1 sene sonra benim de mis kokulu kocaman bir güzelliğim olur.Çok heyecanlıyım Kiiirmiziii yarın gidip alacağım hoyamı.
oyaağacı
22-08-2007, 20:27
Sevgili HOYA Dostları;
İsteklerim listeye eklenmiş çok duygulandım.Bütün emeği geçenlere çok teşekkür ederim,elinize gönlünüze sağlık.
Arkadaşlar, Cuma gününden itibaren bir süre tatile gidiyorum. Süresini ben de bilmiyorum, emekliyim ya.. Sanırım ay sonunu bulur..:p
Ama tatilde iken de bir şekilde bir yolunu bulup isteklerinizi listeye ekleyeceğim. En son Kaleydeskop arkadaşımızın siparişlerini listeye ekledim. Bir-iki gün aksama olursa lütfen paniklemeyiniz.;)
kaleydeskop
23-08-2007, 01:15
Çok teşekkür ederim Sevgili Hfz. İyi tatilller.
Mucip Bey, kime neden kırıldığınızı bilmiyorum ama böyle gitmekle siz de bizi kırıyorsunuz. Daha paylaşacak çok şeyimiz var. :(
İyi tatiller sayın Hfz, bizi unutmayın tatilde ;)
Mucip Abi hala dönmedi :(
Fatma E.
23-08-2007, 09:02
İyi tatilller Hafize Hanım. Bizim yerimize de bol bol keyif yapın :)
Hafize hanim iyi tatiller..
Ben de aksamdan aksama ekleme yapabilecek durumdayim bu arada, haberiniz olsun..
Selamlar
beyaz orkide
23-08-2007, 09:43
Gunaydın arkadaslar,
Bu resimdeki cicegimin hoya olma ihtimali varmı? ne dersiniz.Ben hoya kerrii ye benzettim yapraklarını siz ne dersiniz acaba?
beyaz orkide
23-08-2007, 09:45
Bu 3. resimdeki cicegimi burda sormamalıyım degil mi yanlıs oldu sanırım.Ama yinede tanıyanınız varsa söyleyin ne olur?
Yok yok ne yazik ki bunun mumcicegi ile alakasi yok sayin beyaz orkide.. Bundan bizde de vardi, oyle buyuyup duruyor, cok kolay buyuyen bir tur, ve pek cicek de acmiyor. Sadece uzun uzun saplar veriyor. Ayrica mumciceginde olan sarmasiklik ozelligi filan yok.. Ismini bilmiyorum..
beyaz orkide
23-08-2007, 10:16
Hay ALLAH bende umitlenmistim.
İyi tatiller Hafize hanım.;)
Hoya sp.GPS 7-35 2006 (2 ad.)
Hafize hanım rica etsem bu hoyayı da bir fırsat bulduğunuzda bana ekler misiniz?
Bu arada siparişleri sonlandıralım ne olur!!Zira burada yeni sipariş vermemek için kendisiyle savaşan insanlar var.;)
Hoya Pseudo için kendimi zor tutuyorum da.:D :D :D
Hoya carnosa Tricolor
Hoya multiflora `speckles` GPS 10110
bU İKİSİNİDE BENİM İÇİN EKLERMİSİNİZ.
beyaz orkide
23-08-2007, 16:14
Arkadaslar,
Paralar nasıl transfer olacak acaba arkadasımıza bankalar bildigim kadarıyla komisyon alır,ciceklerden cok tutar ve astarı yüzünden bahalıya gelebilir.Aramızda bankacı var mı acaba?
oyaağacı
23-08-2007, 16:50
Sayın Cezzar,
Carnosa crincle 8'in güzelliğine dayanamadım :o , listemize adıma bir adet ekleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...
Valla ben de kendimi başka türler almamak için zor tutuyorum ;) Bakmıyorum artık zaten :)
Havalenin çok tutacağını zannetmiyorum. Tutsa tutsa 50 kuruş ya da 2 ytl arasında birşey tutar.
listenizde bu varmı çok değişik tohumları toz gibi...
http://www.hoyasidan.com/index-filer/frökapsel.htm
http://www.hoyasidan.com/index-filer/serpens.htm
ve birde dev hoya resmi..
Hoya imperialis (ASCLEPIADACEAE)
beyaz orkide
23-08-2007, 17:20
Valla ben de kendimi başka türler almamak için zor tutuyorum ;) Bakmıyorum artık zaten :)
Havalenin çok tutacağını zannetmiyorum. Tutsa tutsa 50 kuruş ya da 2 ytl arasında birşey tutar.
Yanılıyorsunuz ilkin hanım,25 ytl icin 11 ytl masraf ödedim.Hemde yurt ici masraf bu yurt dısı daha farklı olacaktır.
Arkadaşlar, Cezzar eylül ayının onbeşine doğru mum çiçekleri konusuyla ilgilenebileceğini söyledi.
Teker teker havalae yapmak yerine, aynı şehirde olanlar bir araya gelip bir havale çıkartırız. Masrafları azaltmanın binbir yolunu buluruz.
Durumunu ayarlayınca, Cezzar havale adresini verecek.
listenizde bu varmı çok değişik tohumları toz gibi...
http://www.hoyasidan.com/index-filer/frökapsel.htm
http://www.hoyasidan.com/index-filer/serpens.htm
Sayın GLCN listede Serpens var.Bilginize.
Arkadaşlar, Cezzar eylül ayının onbeşine doğru mum çiçekleri konusuyla ilgilenebileceğini söyledi.
Teker teker havalae yapmak yerine, aynı şehirde olanlar bir araya gelip bir havale çıkartırız. Masrafları azaltmanın binbir yolunu buluruz.
Durumunu ayarlayınca, Cezzar havale adresini verecek.
Mehmet bey internetten havale yapınca İlkin hanımın dediği gibi 50krş. falan olur tahminimce.;)
Fatma E.
23-08-2007, 18:06
İnternet bankacılığı olanlar için çok problem olacağını zannetmiyorum. Bazı bankalar hiç ücret almıyor, bazıları ise 50kr, 1ytl arasında değişen miktarlar kesiyor bildiğim kadarıyla.
İnternet bankacılığı hesabı olmayanlar için: Bankamatiklerle yapılan havale de banka gişesinden yapılandan çok daha hesaplı. En son 2ytl idi.
19274
Biz evde bakalım diye uğraşalım.Bakın ağaca nasıl sarılmış.
Aman Allahın neresi buarası sn elfogi?
selam... Evimizde salonumuzun en has köşesini ayırdığımız, gözümüz gibi baktığımız çiçeğimiz mum! bir kır çiçeği mi imiş? Bu ağaçla samimiyeti nedir böyle? Doğada bu kadar kolay yaşıyorsa benim balkondaki neden kurudu?
Paul Shirley bizim çelikleri buradan kesip yollayacak herhalde?:D
Bu arada bir Zihni Sinir Procesi ürettim nacizane bendeniz.(En azından kendim için uygulana bilir.)
Hani hoya resimlerinde çoğunlukla görüyoruz ya,hoyalar yukardan asılmış.Aşağılara sarkmış.Mucip bey de önermişti hani?
Günlerdir gelen güzelleri nereye nasıl koyarım diye düşünüyordum.
İşte proje:
Hani defilelerde sahne arkasında kıyafetlerin asıldığı tekerlekli elbise standları yok mu?Onlar uzunca da olduğu için bayağı saksı alır.
Önce onlardan bir tane edinip,askılı saksılarla çiçekleri üstüne asıp,beğendiğimiz yere(örneğin bir cam önü)koyarız.Cam mı silinecek,temizlik mi yapılacak çek çiçeği ,işini gör,it yerine tekrar.Duvarları da delmemiş olursun.
Ayrıca çiçekler uzadıkça ister yukarı doğru uzanır,ister aşağı sarkar.
Dolu dolu dallar bir de çiçeklenince seyrine doyum olmaz.
Bence.;)
mor kedi
24-08-2007, 08:15
Sevilay Hanım,
Ne güzel bir fikir bu böyle evim çok küçük olmasa mutlaka uygulardım. Ayrıca, hoyalar büyüdükçe elbise askısına da sarılır, tamamen yapraklar ve çiçeklerden oluşan heykelsi bir görünüm elde eder...
O hoyanın memleketi sanırım.:)Onun için bu kadar ağaçla sarmaş dolaş.Arkadaş olmuşlar.:)
şükran ünal
24-08-2007, 09:06
Ya arkadaşlar bu hoyalardan bende isterim ama bir türlü fiyatlarını göremiyorum nedendir. Lütfen eğer listeye eklenmeye geç kalmadımsa
HOYA SERPENS veya HOYA MINAHHSSE GPS 8816 den birer adet isterim.Bir arkadaşta bana bu ikisinin fiyatını bulup ta bir zahmet yazarsa çok minnettar kalacağım. Ama zaten çok abes bir rakam değilse mutlaka istiyorum çok teşekkürler şimdiden.
Şükran Hanım burda fiyatlar var .Hoya cinslerini karşısında rakamlar var .
Şükran Hanım
Hoya serpens 5 Eura
Hoya minahassae GPS 8816 4 Eura
Yaklaşık 16-17 YTL yapar.
şükran ünal
24-08-2007, 09:33
Çok teşekkürler Elfogi, 2225 nolu mesajdaki benim isteklerimi de ilgili arkadaşlar listeye alırlarsa sevinirim.
şükran ünal
24-08-2007, 10:22
İşi mişi bıraktım vallahi .Burada beni listeye almış olduğunu yazan bir arkadaş bekliyorum. Tüm beceriksizliğim içinde kendime çok kızıyorum .eğer bu iki hoyadan birisi olsun yazılırsa söz size en iyi becerdiğim kayseri mantılarını ellerimle yapıp postalayacağım.Ya beni eskiden kaybettiğim bu dostumdan (hoyadan)mahrum bırakmayın.Burada kurulan şu dostluk için ne desem azdır. Hepinizi ayırt etmeksizin çok seviyorum...
Arkadaşlar, Şükran Ünalı listeye eklemek için biraz daha oyalanın, mantıdan açıldı kapı gerisini bekleyelim.
(Hafize köyde, Hoyadag sanırım görevde, biraz sabretmek gerekecek listeye eklenmek için)
Biri mantı mı? dedi.Karnımda açıkmıştı:)
19291
Böylesini ilk defa görüyorum.Ne çok çeşiti varmış.
Küçük bir dal ama bol çiçeği var.
Arkadaşlar,ben bazı hoya sitelerinde Diversifolia'yı Paul Shirley'dekinden farklı bir renk olarak buldum.Hangisi doğru bilemedim.Rengini kızım beğendiği için sipariş verdim.
Doğru Diversifolia rengini bilen var mı?Paul Shirley mi,hangisi doğru?:confused:
Sevgigli elfoginin nresmindeki hoyaynın benzeri **** kendisi olan bir siteyi 2210 nolu mesajda göstermiştim bir arkadaşta listede olduğunu söyledi..Banada çok ilginç geldi..
Arkadaşlar,
dün Paul Shirley'e, bir kaç soru sordum.
- silverpink'ten 14 çelik istenmiş var mı elinizde o kadar dedim.. Sorun yok mesele olmaz, dedi.
-Toplam çelik isteğimiz 120'yi geçti, daha da artıyor, dedim. Diyor ki, "AB dışına kutu yollarken çok büyük kutu yollamamayı tercih ederim, gümrükte riskli olabilir". "O yüzden, siparişi bir kaç küçük kutuya bölüp yollamayı tercih ederim, eğer ben yollayacaksam" diyor..
Tabi bu da, buradan posta masrafının artması demek.. belki de en mantıklısı, hepsini bir kargo şirketine benim verip kargoyla yollanması.. Yoksa birkaç kutu normal postayla aynı fiyata gelir nerdeyse değil mi..? Ne dersiniz? Tabi bunu sonra da tartışabiliriz de, haberiniz olsun böyle bir durum var.. Belki de listeyi önumuzdeki cuma (31 Agustos)'ta kapatsak mı? Memet Bey? Hem sonraki hafta da ödemenin nasıl yapılacağını kararlaştırırız beraber, kesin liste ile..
Ropörtaj seve seve veririm dedi.. Tabi benim bir fotoğraf makinesi ve ses kaydı cihazı edinmem lazım.. İnşallah hallederim.
Kendisine listemizin bağlantısını da yollamıştım: "ayrıca sipariş vermenize gerek yok, liste son halini alinca haber verin, ben listeden bakarak ayarlarım siparişi" diyor.. İyi oldu bu liste işi gerçekten..
Hepinize selamlar..
şükran ünal
24-08-2007, 12:26
Sevgili arkadaşlar istediğiniz mantı olsun.Şaka bir yana ciddi yollayacağım.Bu da benim yarışma hediyem olur kötü mü. Yolla hoya yı al mantıyı... ne yapalım bu bilgisayarı mantıyı büker gibi kullanamıyorum yok olmuyor olmuyor ..olmuyor...Maşallah arkadaşların hızına yetişmek benim ne haddime Sevgili Elfogi bu resimlerin ülkesi neresi ben bir görev çıkartayımda en iyisi oralara kendimi atayım yüzyüze gönül gönüle hoyalarla başbaşa kalayım....
Sevgili Cezzar,bizler için çok yoruluyorsun.Senin hakkını nasıl ödeyeceğiz?Mesela ben seni İstanbul'a gelirsen misafir etmek isterim.Başımızın üstünde yerin var.
Kargo meselesine gelince;En sağlıklı nasıl gelecekse öyle gelsin bence.Ufacık çelikler yollarda telef olmasın.Uzun yolculuğu kaldıramayabilirler.
Bu arada ben bayramlıklarını giymek için bayramı bekleyen çocuklar gibi oldum.
Bir gelseler de köklendirip diksek artık minikleri.;) ;) ;)
lerdemir
24-08-2007, 13:07
Vallahi onu bunu bilmem; "laf ağızdan bir kere çıkar" diye biliriz biz :D
...size en iyi becerdiğim kayseri mantılarını ellerimle yapıp postalayacağım..
Arkadaşlar, bu kadar canlı ve hararetli günlerde forumdan kalmak beni inanılmaz üzüyor ancak zamanım çok kısıtlı. Bu nedenle hızlı bir şekilde:
Mucip Bey, bu kararınız beni ziyadesiyle teessüre sevketti. Umarım bu kararı almanıza neden olan mani bir an evvel ortadan kalkar ve sizleri tekrar aramızda görebiliriz. Selamlar, sevgiler.
Yeni gelen arkadaşlar en içten dileklerimle ,Hoşgeldiniz diyorum,
Hafize hanım, sizlere iyi tatiller,
Mine hanım, uzun bir aradan sonra sizleri forumda görmekten çok mutlu oldum. Hoyaları unuttuğunuzu düşünmeye başlamıştım.;)
Sevilay Hanım, tam anlamıyla bir hoya aşığı oldunuz, tebrikler. Bildiğim kadarıyla Paul Shirley kendi yetiştirdiği çiçeklerin fotolarını yayınlıyor. Çeliği de ondan temin edeceğimize göre gelecek olan renk Paul beyin sitesindeki gibi açacaktır diye düşünüyorum.
Tekrar görüşünceye dek herkese SELAMLAR, SEVGİLER.
şükran ünal
24-08-2007, 14:28
Bugün cuma olduğundan galiba kafa yorgunluğu hat safhada.Sevgili Lerdemir neyi kastediyorki derken alttaki alıntı yazıda beni kastettiğini anladım..Vallahi bunlar iyiye delalet değil gibi ..Mantı için sözüm kesinlikle geçerli .Hiç zarar görmeden vakumla postalanacaktır..
Sevgili Mucip Bey,lütfen bu güzel arkadaşları ve beni kırmayınız bazen böyle tatsızlıklar olabiliyor.Diliyorum ki o arkadaşta kalbinizi bilerek kırmamıştır bazen de hassasiyetimizin yoğun olduğu zamanlara da denk gelebilir. Hadi sizleri tekrar aramızda görüp biz çömezler sizi örnek alalım... Sevgiler..
Hoyadağ, ziyaretiniz ne iyi oldu.Hoş geldiniz.
Yoğunsunuz biliyorum ama ara sıra uğrayın bari.
Bu arada tesbit çok doğru.Gerçekten hoya tutkunu oldum.Eşime,oğluma ''senin Hollanda'da işin yok mu''diye sorup duruyorum.Oğlum belki Aralıkta gidecekmiş.
Neyse ki bizimkiler çok daha önce gelecek.
Sevgiler.
Fatma E.
24-08-2007, 14:45
Şükran Hanım istekleriniz listeye eklendi. 2225 nolu mesajda "veya" demişsiniz ama daha sonraki mesajlardan ikisini de istediğiniz sonucunu çıkardım ve ikisine de isminizi yazdım. Yanlış anlamışsam lütfen düzeltiniz.
şükran ünal
24-08-2007, 15:00
Yaşasiiiiiiiiiiin.... çok teşekkürler..gözlerim şaşi olacakti. Ekrana kilitlenmekten... Mantiyi sevgili Fatma E. kazandi.mesajimi da doğru anlamişsin tabi mümkünse her ikisindende birer adet isterim..ellerin dert görmesin.sevgili Fatma emek veren her arkadaşim ayni hakka sahipler mantı konusunda Ankara 'lilar için en kolayi ilk toplanti da söz yapip getireceğim.uzaktakilerinde çabalarina göre manti nin kalitesi değişecek Kih ..kih..yalanci Manti .. Dolma Manti, Tereyağli Tepsi Mantisi ..diye Uzar Gider. (beni Konuyu dağitmakla suçlayabilirler en iyisi artik susup bekleyelim)
Fatma E.
24-08-2007, 15:04
Mmmmm, mantıya bayılırım. Mantı listeye ismi ekleyene miydi? Ben o bölümü atlamışım. Bilseydim daha hızlı davranırdım :) (Şaka şaka isteğinizi görür görmez ekledim) Ne demek Şükran Hanım, bu forumda herkes paylaşım için var öyle değil mi.
Arkadaşlar, Cezzarın da dediği gibi, ay sonunda listeyi artık, kitleriz..
Sonra ödemeler listesini ayarlayıp düzenleriz. Diğer işlemleri tamamlarız.
******* parayı nasıl gönderecez.Eura olarak mı? Yoksa o günkü kurdan YTL mi göndercez.Artık kesinleştirmek lazım.
Penelophe
24-08-2007, 20:35
Yaklaşık dört saattir çok mutlu ve yorgun bir biçimde Sevgili Mucip Gürbüz'ün gönderdiği hoya cornasa ile meşgul oluyorum.:cool:
Mucip bey bütün emeğiniz, özeniniz ve alçakgönüllüğünüz için defalarca teşekkür ederim.:)
Kocaman bir koli geldi.:D İşte benim güzelim.:cool:
19331
Yaklaşık 4 saatte yeni tırmanma çubuğuna kavuştu. yaprakları teker teker silindi.:)
19332
Bu tomurcuk mu?
19333
Eğer üstteki ve bu resimdekiler tomurcuksa, yaklaşık 9-10 tane çiçeğim olacak.:D
19334
Mucip bey siz her ne kadar atmayın, dikkat, üstü burası vs.. yazdıysanızda, zavallıcık geldiğinde saksıdan neredeyse çıkmıştı.
Tekrar çok teşekkür ederim size.:)
Arzu Kasapoğlu
24-08-2007, 22:12
Mum çiçeğin hayırlı olsun Penolophe,güle güle büyüt.Çiçeklerinin resimlerini göndermeyi unutma;)
Penelophe
24-08-2007, 22:26
Teşekkür ederim Arzu hanım.:)
Çiçeklerinin resimlerini göndermeyi unutma;)
Bu, fotoğraftakiler tomurcuk mu demek oluyor?
Arzu Kasapoğlu
24-08-2007, 22:31
Tomurcuğa benziyor.İnşallah yanılmıyorumdur:confused:
Penelophe Hayırlı olsun.Güle güle büyüt .Kocaman mış.İnşallah bol bol açar .Çiçek resimlerini bekleriz.
Mucip Bey Tomurcuklu kaldı mı?
Mucip Bey ortalıklarda yok.Çok üzüldüm ayrıldığına...:(
Penelophe
25-08-2007, 11:51
Evet Elfogi bende çok üzülüyorum, İnşallah geri döner.:(
Penelophe yeni mum çiçeğin hayırlı olsun.
O çıkıntılardan bende de var.Mucip bey tomurcuklu yollayacağım dediğine göre bizimkiler tomurcuk.
Mucip beyin Hoyadağ'a dediklerini hatırla!Çiçeği çok sulama,tomurcukları zorla.yapraklarını fıs fısla nemlendir.Ben yapraklarını silmemiştim.Mucip beyin yaprak gübresi verdiğini düşündüğüm için.
Aslında silmeye başladım da sonradan aklıma geldi yaprak gübresi olabileceği.
Sayın Serder'in dediği gibi haftada bir kez bir su bardağı su ver.
Aslında sen de biliyorsundur da ben yine de hatırlatayım dedim.
Şu anda ne kadar mutlu olduğunu tahmin ediyorum.
Sevgiler.;)
Evet penolphe çiçekler oralarda oluşacak.
Penelophe
25-08-2007, 12:43
Elfogi, Sevilay ve Arb73 teşekkürler.:)
Sevilay, yaprakları silebililirsin. Bahçede oluşan tozmuş üzerindekiler. Mucip beyin bana söylediği ilk şey, yaprakları ıslak bir bezle sil oldu.;)
Önerilerin için teşekkür ederim.:)
Sağol Penelophe,hemen yaprak silmeye gidiyorum.
Bu arada Mucip bey dönse artık.Aslında bizi okuduğuna inanıyorum.Yanlış bir şey yaparsak dayanamaz müdahale eder gibi geliyor bana.;)
Mum çiçeğimin resmini yüklemeye çalıştım.Bakalım oldumu?
Olmadı.Yükleme hatası diyor.
Tarif edilen gibi yaptım sanıyorum ama.Çok büyük bir resim de değil.69,7kb.
Neyse bir dahaki sefere olur umarım.:(
Yaşasın başardım.:D :D :D
Sevilay güle güle büyüt .Bol çiçek inşallah.İmrendim şimdi size.:)
Merdiven de çok hoşmuş.
Teşekkür ederim Elfogi.İnşallah çiçek açtığını de görürüz hep beraber.
Bu arada o merdiveni Bauhaus'tan aldım.;)
kaleydeskop
26-08-2007, 02:36
Benim uzun zamandır bir mum çiçeğim yok arkadaşlar. Maşallah sizlerinkine çok imrendim. Nazar değmesin çok güzeller. Siparişlerimizin gelmesini yurtdışından uzun süredir görmediğim bi arkadaşım gelecekmiş gibi heyecanla bekliyorum. Bu arada emeği geçen arkadaşlara çok teşekkürler bizi kavuşturacakları için :)
kaleydeskop
26-08-2007, 02:37
İnşallah Mucip Bey de dönmesini ne kadar çok istediğimizi görüyordur da bizi kırmaz döner en kısa zamanda.
Sebahattin Sargın
26-08-2007, 10:36
Bunlarda benim mum çiçeklerim, ikiside çelikten üretildi. Sol taraftaki Selahattin Hocamın Bursa toplantısında hediye ettiği çelik, diğeride kendi ürettiğim çelik. İnşallah büyürlerde güzel çiçekler açarlar.....
19430
Sebahattin bey maaşallah çok sağlıklı görünüyorlar.
Umarım gelecek olanları da bu kadar sağlıklı yetiştirebiliriz.
Penelophe
26-08-2007, 15:30
Mucip bey, forumdan neden ayrıldığınızı söyler misiniz lütfen bize?
Burada bu kadar dönmenizi isteyen insan var, lütfen geri dönün.
Ya da neden gittiğini bilen birisi açıklayabilir mi?
******* parayı nasıl gönderecez.Eura olarak mı? Yoksa o günkü kurdan YTL mi göndercez.Artık kesinleştirmek lazım.
Arkadaşlar, benim Garanti Bankasında hem avro hem YTL hesabım var. Ödemeleri istediğiniz para biriminde yapabilirsiniz. Ancak ilk önce şu listemizin kapanmasını bekleyelim bu cuma gününe kadar. Önümüzdeki hafta da ödemelerle ilgili daha ayrıntılı konuşuruz.
Havale masraflarından bahseden mumçiçeği kardeşlerimiz vardı. Zaten başka kardeşler cevaplamış, hepimizin elinde internet olduğuna göre, eğer yoksa internet bankacılığı açtırın kendinize (Garanti'nin var, diger bankaların da vardır mutlaka). İnternet üzerinden havale 0.5 YTL idi benim en son yaptığımda. Eğer Garanti hesabınız varsa, internetten başka bir Garanti hesabına havale bedava zaten..
Bunları ön bilgi olsun diye söyledim. Dediğim gibi listemiz bir kapansın, sonra ödeme işini iyice netleştiririz.
Selamlar...
İlkin hanım aman dikkat!!
Mucip bey o tavsiyeyi Hoyadağ'ın çiçeğini dışarıya çıkarınca uygulaması için yapmıştı.Köpekten dolayı çıkamayacağı için de aşağıdaki tavsiyede bulunmuştu.
Ayrıca bizim tomurcuklar daha açma aşamasına gelmemiş.
Tabakta su bırakmamak kaydı ile bolca havalandır ve saksının üst kısmından parmağınla batırarak nemini kontrol et kurutmadan sula, yaprakları ve tomurcukları gözle yani suyunu iyice azalt çiçeği zorlayacaktır. Gübre filan sakın verme istediğin olacak merak etme.Ayrıca sulamanın dışında yapraklarına herhangi bir fısfısla nemlendiriseniz size çok minnettar kalacaktır
Sevgiler.;)
Ya bende tomurcuklu istemiştim.Bir yetişkin Hoyada ben almak istemiştim.Ama Mucip Bey yok.Niye gittiniz.:(
Çok teşekkür ederim Sevilay Hanım, eksik olmayın. Dediklerinizi uygulayacağım. 1-2 tane görebildiğim tomurcuğa benzer birşeyler var ama daha önce açan çiçeklerden kalan bir küçük süngü mü yoksa çiçek mi olacak bilemiyorum. ;)Bakalım göreceğim artık. Teşekkür ederim tekrar. Sevgiler.
ilkin hanım.. Daha önceki çiçek sürgünleri yeniden açıyor mumçiçeklerinin. Yani eskiden kalan çiçekten kalma da olsa, yeni de olsa, açacaktır er ya da geç.
selamlar..
İremsıla
27-08-2007, 15:33
Arkadaşlar, yeni edindiğm 2 dal mum çiçeği suda,kökleniyor.isteyene birini gönderebilirim.fazla afrika menekşesi,haseki küpelisi olan varsa bende rica edebilirmiyim?
İremsıla
27-08-2007, 15:40
Arkadaşlar, yeni edindiğm 2 dal mum çiçeği suda,kökleniyor.isteyene birini gönderebilirim.fazla afrika menekşesi,haseki küpelisi olan varsa bende rica edebilirmiyim?Dikkat etmeye çalışıyorum. Uyarınız için teşekkür ederim.:):):)
ilknur aşık
27-08-2007, 18:35
Sevilay hanım ve penelophe mum çiçeklerinizi güle güle büyütün. Benimkinde tomurcuğun adı bile yok. Kıskanmadım desem yalan olur.
Penelophe
27-08-2007, 18:46
İlknurcuğum, teşekkürler.:)
İzmir'e geldiğinde ara, tomurcuklu bir dalı keseriz sana.:)
İlknur hanım,çok teşekkürler.O tomurcuklar açarsa önce sizlerle paylaşacağım mutluluğumu.Şimdilik öylece duruyorlar.
Bakalım çiçeğe dönüşecekler mi?
Mucip bey olsa sorardık ama??
Altınoluk
27-08-2007, 20:45
Merhaba Mucip Beyden haberdar mısınız?.. Forumu takip ediyorum. Ama O yok. Mucip Bey'i ziyaret edecek, mum çiçeği alacaktım. Ama sağolsun qitted taa Ankara' dan gönderdi. bir tanesi gövdeden kök verdi. Biraz daha köklenmesini bekleyeyim mi, dikeyim mi?..
Mine Pakkaner
27-08-2007, 20:49
Fotoğraflar ve buraya yüklerseniz size nereden keseceğinizi, nasıl dikeceğinizi resim üzerinde anlatırım.
Ne kadar güzel bir sistem kurmuş değil mi? Çok hoşuma gitti, ben de buna benzer bir sistem kurup, çok daha güzel görünmelerini sağlayacağım Hoyalarım gelince :rolleyes:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.