Bağlan

View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)

Sayfalar : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

dd2fickle
07-05-2007, 13:54
Merhaba,
Ben aslında ful bulabilmek umuduyla girmiştim foruma. Annemin en svdiği çiçektir. Çocukluğumda Adana sokaklarında dolanırken annem ne zaman bahçenin birinde ful görse ' Hiiii! Ful!' deyip durur, doya doya koklardı. O zamanlar çok vardı ful. Şimdi hiç göremiyorum. Birisi bana ful verebilir mi? Lütfen.

cyucel
07-05-2007, 16:00
Sevgili cezzar,
Senden bir çelik alabilir miyim. kaç yere sordum mum çiçeği yok
**** sen çok bıkmış görünüyorsun. Komple paketle bana gönder. :D

arb73
07-05-2007, 17:05
Cyucel doğru söylüyor aslında.Benim böyle önerim olucak size, eğer sizin içinde uygun ise; bu kadar mum çiçeği çeliği arayan insan varken isteyen üyelerimize bu güzel çiçekten çelik yollayarak hem bir vesile olmuş olursunuz,hemde balkonunuzu biraz ferahlatmış olursunuz.

arb73
07-05-2007, 18:20
Sn cezzar ayrıca yer probleminiz içinde üye arkadaşlarımızdan sevgiseli1974 arkadaşımızın aşağıdaki linkte yapmış olduğu çok güzel bir düzenek var sanırım sorununuza çare olabilir http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209&page=25

lerdemir
07-05-2007, 20:41
Sayın cezzar;

Duvara doğru dikine yükselen kısımdan sonraki tüm yatay bölümler uygun aralıklarla kesilir ve buradan acilen talip üyelerimize kargo edilir...

Böylece hem yerlerin yapışkanlığından kurtulunur; hem de onlarca üye mutluluktan mest olur...

Budur... :)

Şimdiden kolaylıklar dilerim.

Alacağınız hayır dualarını ve teşekkürleri şimdiden duyar gibiyim... :)

BenBen1967
07-05-2007, 21:44
Annen atmak istiyorsa ben talibimmmm;)

cezzar
07-05-2007, 21:56
Annem atmak istiyor ama kesinlikle hepsini attırmam. Aslında kendisi de çok seviyordu, o kadar iplere dolamayla filan kendisi uğraştı; kadına büyü mü yaptılar nedir:), şaka bir yana, balkonun hali, anneme 180 derece dönüş yaptırdı. Yoksa, bence mum çiçeği dünyanın en kullanışlı :) çiçeği; çok kolay büyüyor, yaprakları hiç pis durmuyor ve çok canlı sanki yapma gibi parlıyor; sulamaya karşı hassasiyeti yok, çok hızlı büyüyor, soğuğa çok da tepkili değil, daha ne olsun :)

arb73, lerdemir; doğru diyorsunuz; bu arada düzenek için teşekkürler.. Ben yarın, kestiklerimizi ayırayım suya koyayım; sonra cyucel'e, benben1967'ye, diğer isteyenlere gönderirim.

Her işte bir hayır vardır derler, böylece başkalarını mutlu edebileceksem ne mutlu bana.

Bu arada sizlere de ders olsun; ev içinde büyütüyorsanız, öyle evin orasına burasına doğru çekiştirmeyin sürgünlerini; derli toplu bir köşede bırakın..

selamlar; yarın son durumu aktarırım size.

arb73
07-05-2007, 22:07
Mum çiçeği çeliği arayan üyelerimiz bayağı sevinicekler bu işe.

Oğuzhan
08-05-2007, 09:11
HEy noluyor orda...
Biri mum çiçeğini atmak mı istiyor.Ben alırım.Hiç atılır mı?Hemde çiçek açan bir mum çiçeği.Ben talibim.Takas yapabiliriz.

memet
08-05-2007, 09:23
Zeytin ağaçlarının altına, zeytin toplarken örtü sererler. Bu türden bir çare düşünmeli çiçeklerin altına konacak.

Pasifik
08-05-2007, 09:40
Ne güzel dolanmış tavandan. Nasıl kıyıp keseceksiniz ben olsam silmeye razı olurdum.

cezzar
08-05-2007, 13:32
Arkadaşlar;
ilkin şunu belirteyim; yapış yapış olan çiçeği değil, heryeri, sapı, yaprakları filan.. yani her yerinden bal damlıyor.
Az önce hallettik işimizi, ellerimiz üstümüz başımız bal oldu hep.
Efendim; anneme yapılan büyü geçmiş :-) , "tamam kesmeyelim, hepsini bir köşeye yığalım" dedi. Öyle de yaptık; sadece uzunca bir dalını kestik. Sanırım oradan da 4-5 çelik çıkar; sadece ortadan ikiye böldüydüm; şimdi sitedeki haberleri okuyunca 10 cm.lik uzunlukta olmaları yeter diye anladım. Bu durumda 4-5 kişilik çeliğim olucak.
Bir hafta kadar çok yoğunum; sonrasında, zaten 4-5 kişi istemişti, her birine veririm:
cyucel, kienne, papatyam, elfogi ve benben1967, isteklerinde kararlılar ise her birine birer tane düşüyor zaten, kontenjan dolmuş durumda yani :)

selamlar herkese..

papatyam
08-05-2007, 13:58
cezzar hangi semttesin :)

BenBen1967
08-05-2007, 14:15
Bende bir tane var mum çiçeği. Eğer çiçekli kısmından yollayacaksan alayım,çiçeğini çok merak ediyorum.Eğer çiçeklerini kesip attıysanız ,hiç mum çiçeği olmayan bir arkadaşa verin .

Ophrys
08-05-2007, 14:18
Mum çiçeğim sonunda 1 tanecik yaprak verdi.

caploonba
08-05-2007, 14:35
Tebrikler:D
Benimkide bir tane yaprak verdi.

Ophrys
08-05-2007, 14:37
Senin ki de hayırlı olsun. Umarım çiçeklerini de görürüz.

caploonba
08-05-2007, 14:42
Daha çoook var. Boyu bir karış 3 tane yaprağı var.

papatyam
08-05-2007, 14:45
:( :( :( :( off offff
aç gözlülük mü yaptım ben :( benimki altı aydır aynı bir karış bile değil öylece duruyor, ama bu seferkini kendim için değil annem için istiyorum.

papatyam
08-05-2007, 15:17
İnşallah Adacığım,

Bekir__
08-05-2007, 16:31
Benim çelikler sağolsun beni fazla bekletmediler. birden fazla patlayan var. Bi kaç güne daha iyi belli olurlar :)

lerdemir
08-05-2007, 22:47
Bendeki çelikler de coşkun. 3er 4er yaprak verdiler. Hatta ikisi uzunca dal bile attı ortadan...

Hepsini biraz geliştireyim tüm sülaleyi mum çiçeğine boğacağım... Abi, anne, kayınanne, hepsi sıradalar...

Minik halleri ile vermeye kıyamıyorum, biraz kendilerini toplasınlar da yeni yerlerine geçsinler diye...

darla
10-05-2007, 09:06
Merhabalar sayın hfz nin bana gönderdiği çeliklerden bol yapraklı olanında dün bir tane kök pıtlamış.
Nasıl mutluyum 3 hafta sonra anlatamam.Demekki çeliğim yerini sevdi.Ve işallah ektikten sonra da devam eder.

serder
10-05-2007, 10:10
Maşallah deyip :
11 tane çiçeği
13 tane tomurcuğu var mum çiçeğimizin. çelik alma konusunda biraz araştırma yapmama rağmen eşimin müsadesi olmadığından çelik alamıyorum. çiçeği küstüreceğimden korkuyor. haklı olabilir ilk kez bir çiçeği elleyecek olduğumdan korktu eşim.
bu arada çiçeğin ellenmemek istediği konusunda ısrarlı. sıcak, aydınlık ama direkt güneş ışığı almayan bir yerde hiç ellenmemesi gerektiğin söylüyor...

cezzar
10-05-2007, 12:26
serder; biz elledik bakalim ne olcak :)
simdilik bir sikayeti yok gibi ama..
selamlar..

serder
11-05-2007, 13:50
umarım iyi olur :)
serder; biz elledik bakalim ne olcak :)
simdilik bir sikayeti yok gibi ama..
selamlar..

kardelen89
11-05-2007, 14:02
mum çiçeği nasıl bir çiçek resmi olan varsa gösterebilir mi ve nereden bulabileceğimi söyleyebilir mi?

caploonba
11-05-2007, 14:12
Bu bölüme baştan sona bakarsan bulursun fotoğrafını.

papatyam
11-05-2007, 14:13
Sevgili Kardelen89 forumu baştan sona kadar okursan Mum Çiçeğinin hem resimlerini görebilirsin hem de hakkında daha çok bilgi edinirsin :)

arb73
11-05-2007, 19:11
Değişik mum çiçekleri görmek için ;

http://www.myhoyas.com/hoya%20album%20A.htm
http://members.tripod.com/khedlund/hoyapdl/index.html
http://www.myhoyas.com/links%20private.htm

Penelophe
11-05-2007, 23:26
Selamlar Arkadaşlar;

Dün gece forumda konular arasında gezerken mum çiçeği konusunu görüp göz gezdirmiştim. Ve sonuç beklenilen gibi ******; bayıldım. İlk defa burada tanıştığım bu çiçeğe nasıl sahip olabilirim diye düşündüm, derken bir sorun çıktı ve çiçek aklımdan çıktı taki bu güne kadar :) (dünden bugüne :p )

Bugün üst komşumum salonunda gördüm pek benzetemedim, (tabi ben çiçekli bir şey bekliyorum ya :dilli: ) ama komşum mum çiçeği olduğunu söyledi :o yerde ararken gökte buldum derler ya.

Tam 8 yıldır bir kez bile açmamış :dilli: , komşum rengini bile bilmiyor, güzel koktuğunu bildiğimi söyledim şaşırdı. Sevindi ve üzüldü hiç açmadığı için.

Ve kahraman qxyl karar verdi; ilk iş 8 yıldır açmayan ve yaprak döken ve yer yer kuruyan ve buruşan yaprakları olan ve büyüyeceğine küçülen bu mum çiçeğini hayata döndürmek, ama hiç birşey bilmiyorum bu konuda , tamam okudum forumu ama her mum çiçeğinin durumu aynı olmaz sanırım.

Sizlerden ricam komşumun hayata küsen mum çiçeğini beraber yaşama döndürelim , gururlu gururlu açsın. Umarım bu mümkündür.

Biraz yaşam alanı hakkında bilgi;

-Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi; şimdiye kadar yaşadığı salon güneş görmeyen, az ışık alan loş denilebilecek bir yer.

-Anladığım kadarıyla fazla sulanmış ve tabağında hep bir miktar su kalmış.

Şimdiki durumu hakkkında;

-yaprakları sürekli dökülüyor, sararıyor, kuruyor..

-yeni sürgün yok.

-Dallarda da kuruma ve kopma var.

İlk aklıma gelenler.

-toprağı değiştirmek.

-kuru dalları ve yaprakları temizlemek.

-çiçeği balkona direk güneş almayan bir köşeye almak.

-besin vermek..

-drenaj için saksının altına çakıl koymak.

-kireçli suya duyarlıymış ve bugüne kadar kireçli suyla sulanmış. İçme suyu kullanmak.

-Çelik almak.. benimde mum çiçeğim olmasını sağlamak, onu çok sevmek çok güzel açtırmak....

Sizlerden ricam; ne yapmam ne yapmamam gerektiğini söylemeniz. İlk defa canlı bir mum çiçeği gördüm ve oda hayata küsmüş. çok heyecanlıyım-yız-(komşumla beraber).

Ve bu çiçek yeniden açar mı bu, başarılabilir mi :confused:

Bu uzun :dilli: ve devrik cümlelerle dolu :dilli: yazıyı okuduğunuz için çok teşekkürler.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

zooteknist
12-05-2007, 00:31
Bu kadar ilgi ve merakla İnşallah çiçek açar.Bence o kadar da kötü görünmüyor. Aydınlık bir yer ve belki sabah güneşini de görebileceği bir yer iyi olur.Aşağı sarkan dallarını yukarıya doğru gerdirilen iplere sardırın. Gerçi daha sonra uzadıkça kendi de ipe sarılacaktır. Diğer bakım işleri de yapılınca İnşallah yakında daha iyi düzelir.

cezzar
12-05-2007, 10:32
qxyl;
bizim mum çiçeğimiz inanılmaz derece hızlı büyüyordu; kış yaz hep büyüdü durmadan. sanırım bunun sebebi:
1- hiç bir zaman öyle tabağında hep su kalan durumda olmadı. sizin komşu çok fazla suluyor galiba.
2- bulunduğu yer, aydınlık ama öyle direk yakıcı güneş almayan biryer. (bu durumda çok hızlı büyüyor; ama tabi çiçek açması için de direk güneş ışığı alan biryerde olması lazım. bu yüzden herhalde, geçen sne bizimki 4-5 çiçek açtı sadece)
Yani sanırım; hızlı büyümesini istiyorsak direk güneş almayan aydınlık biryere, çiçek açmasını istiyosak da direk güneş alan bi yere koymak gerek bu çiçeği diye düşünüyorum.
açıkçası annem hep çeşme suyuyla sular bizimkini, ama bilemem tabi kireç mevzuu doğrudur herhalde..
bir de bence saksı fazla büyük olmamalı; sizin komşununkinin büyüklüğü iyi zaten..
Selamlar..

caploonba
12-05-2007, 20:04
Ben mum çiçeğimi sularken hep farklı farklı suluyorum. Mesela çok az şekerli suyla,bazen azıcık sütle bazen sıvı gübreyle. Sizce bir sakıncası var mıdır hep farklı sulamamın?

Yarında azıcık çay posası vermeyi düşünüyorum.

lerdemir
12-05-2007, 23:58
Caploonba,

Korkarım yakında mum çiçeğinizi balık yemeğe falan da götürürsünüz bu gidişle siz :)

Ya da Akif Baba'ya kafa çekmeye...

caploonba
13-05-2007, 11:58
:d:d:d:d:d

kaseriya
13-05-2007, 13:36
Sevgili arkadaşlar bu nazlı çiçeğimiz 7 sene sonra çiçek vermeye başlıyor,şayet imkanınız varsa aldığınız çeliklerin üzeri çiçekli olsun o zaman seneye çiçek açacaktır.ben kırmızı arkadaşımıza çiçekli çeliklerden vermiştim şimdi maşallahı var..

cezzar
13-05-2007, 15:04
Sanırım bu 7 sene işi per gerçek değil. bizimki 3 sene sonra çiçek açtı; çiçekli filan değildi ilk diktiğimiz çelik. Bu herhalde daha çok hızlı büyüme ile ilgili..

Bir de merak ediyorum; tüm mum çiçeği kardeşlerinin elindeki hep hoya carnosa'mı? başka çeşidine sahip olan var mı aramızda? Eski mesajlarda, yurtdışından başka türler isteme türünden bir sohbet olmuş sanırsam; bir adım atıldı mı bu konuda??

selamlar..

Penelophe
13-05-2007, 15:24
Bu kadar ilgi ve merakla İnşallah çiçek açar.Bence o kadar da kötü görünmüyor. Aydınlık bir yer ve belki sabah güneşini de görebileceği bir yer iyi olur.Aşağı sarkan dallarını yukarıya doğru gerdirilen iplere sardırın. Gerçi daha sonra uzadıkça kendi de ipe sarılacaktır. Diğer bakım işleri de yapılınca İnşallah yakında daha iyi düzelir.

İlginiz, bilgileriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılar.

Penelophe
13-05-2007, 15:33
qxyl;
bizim mum çiçeğimiz inanılmaz derece hızlı büyüyordu; kış yaz hep büyüdü durmadan. sanırım bunun sebebi:
1- hiç bir zaman öyle tabağında hep su kalan durumda olmadı. sizin komşu çok fazla suluyor galiba.
2- bulunduğu yer, aydınlık ama öyle direk yakıcı güneş almayan biryer. (bu durumda çok hızlı büyüyor; ama tabi çiçek açması için de direk güneş ışığı alan biryerde olması lazım. bu yüzden herhalde, geçen sne bizimki 4-5 çiçek açtı sadece)
Yani sanırım; hızlı büyümesini istiyorsak direk güneş almayan aydınlık biryere, çiçek açmasını istiyosak da direk güneş alan bi yere koymak gerek bu çiçeği diye düşünüyorum.
açıkçası annem hep çeşme suyuyla sular bizimkini, ama bilemem tabi kireç mevzuu doğrudur herhalde..
bir de bence saksı fazla büyük olmamalı; sizin komşununkinin büyüklüğü iyi zaten..
Selamlar..

Arkadaşım, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

İlk iş olarak sabahtan akşama kadar aydınlık olan ve öğlen güneşinin birazını çalan oturma odasına alacağız onu. Toprağı değiştirip, yanmış hayvan gübresiyle karıştırılmış toprağa (saksı aynı kalacak) ekeceğiz.

İplerle sarılmasını sağlayacağız. iki sulama arasında kuruması için biraz bekleyeceğiz. Kireçsiz suyla sulayacağız..

Selamlar

sevgiseli_1974
13-05-2007, 17:09
Arkadaşım, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

İlk iş olarak sabahtan akşama kadar aydınlık olan ve öğlen güneşinin birazını çalan oturma odasına alacağız onu. Toprağı değiştirip, yanmış hayvan gübresiyle karıştırılmış toprağa (saksı aynı kalacak) ekeceğiz.

İplerle sarılmasını sağlayacağız. iki sulama arasında kuruması için biraz bekleyeceğiz. Kireçsiz suyla sulayacağız..

Selamlar

arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler sizde gerekeni yapacagınızdan eminim ben size bir fikrimi söylesem umarım kızmazsınız bana:) sizde komşunuzdan bu çiçegin çeliginden alıp kökleştirdikten sonra bir saksıya sitilleyin sizin evinizdede olsun çünkü komşunuzun mum çiçegi açtıktan sonra o kadar çok hoşunuza gidecekki komşunuza sıkça gitmek zorunda kalacaksınız bence bunun içinde sizde mum çiçegi edininki her zaman kendi evinizdede o muhteşem kokuyu cigerlerinize teneffüs ediniz..SAYGILAR..;)

Penelophe
13-05-2007, 18:04
arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler sizde gerekeni yapacagınızdan eminim ben size bir fikrimi söylesem umarım kızmazsınız bana:) sizde komşunuzdan bu çiçegin çeliginden alıp kökleştirdikten sonra bir saksıya sitilleyin sizin evinizdede olsun çünkü komşunuzun mum çiçegi açtıktan sonra o kadar çok hoşunuza gidecekki komşunuza sıkça gitmek zorunda kalacaksınız bence bunun içinde sizde mum çiçegi edininki her zaman kendi evinizdede o muhteşem kokuyu cigerlerinize teneffüs ediniz..SAYGILAR..;)

Selamlar;

Teşekkür ederim arkadaşım, ilk işim o oldu :) evde 2 tane çalik suda bekliyor.

Saygılar.

cezzar
14-05-2007, 20:07
Merhabalar,

Efenim; hafta sonu papatyam'a ulaştırdığım çelikte, unlu (pamuklu) bit olduğunu söyledi papatyam.

sözkonusu şey, mumçiçeğimin özellikle saplarında kümelenmiş beyaz, pamuğumsu toz kütleleri olması yer yer gruplanmış vaziyette (köftelik bulgur iriliğinde yaklaşık)

Ama ben bildim bileli bunlar bizim çiçekte, ve ben bunları, aynı çiçeğin bal salgılaması gibi, çiçeğin salgıladığı bir çeşit toz olarak düşünüyordum şimdiye kadar. Ve çiçeğimizde hiç bir olumsuz etkisini görmedik şimdiye kadar. Ekte bir resim çekmeye çalıştım bilgilendirmek adına.
Ne dersiniz arkadaşlar? Korkulacak bir şey mi bu? Dediğim gibi yıllardır var bunlardan çiçekte..
selamlar, teşekkürler..

arb73
14-05-2007, 20:22
Evet bu bir hastalık; Mine hanımın tarifini uygalamanızı tavsiye ederim,
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062 12 Nolu mesajında bu hastalık ve bunun ile ilgili ev yapımı ilaçlarını bulacaksınız

Kienne
14-05-2007, 21:10
Merhabalar,

Efenim; hafta sonu papatyam'a ulaştırdığım çelikte, unlu (pamuklu) bit olduğunu söyledi papatyam. ...

Bana bıraktığınız çelikte de vardı ama farkındasınızdır diye düşünüp birşey demedim açıkçası. Pamuklu çubuk ve alkol ile inceden temizledim (zaten 2-3 tane vardı) ve bir sorun kalmadı ama sizin bitkide hayli yoğun görünüyor. Hazır biraz budayıp bitkiyi toplarlamışken ben de Mine Hanımın tariflerini bir deneyin derim.
P.S. Bendeki çelik ufaktan köklenmeye başladı, darısı kardeşlerinin başına.

zenfree
14-05-2007, 21:24
Çok üzüldüm Sevgili Cezzar. Benim mum çiçeğimde de vardı. Sonra yaprakları kararmaya başladı. Kurtulmak için bitkiyi küçültmek zorunda kaldım.

Mine Hanım' ın " arapsabunlu tarifi" ni uyguladım. Şu an tamamen geçti. Hızla yaprak çıkartmaya başladı.

1 ay hiç aksatmadım. Şu an yapraklar ve dallar pırıl pırıl. Bu forumu bulamasaydım kaybedecektim mum çiçeğimi.

Mine Hanım' a tekrar teşekkürler...

cezzar
14-05-2007, 22:50
Arkadaşlar, çok sağolun. Ev yapımı ilaç olabileceğini de hiç düşünmemiştim önceden, çok sağolsun Mine Hanım.; arapsabunlu tarifi hemen yarın deneyelim.

"Her işte bir hayır vardır" derler ya, ben buna çok inanırım. İşte size bir canlı bir örnek arkadaşlar: Annem çiçeği budamak istemeseydi ben bu forumu bulamayacaktım, papatyam'a kienne'ye çelik ulaştırma gibi bir durum hiç olmayacaktı, ve mum çiçeğimiz budamasak bile kendiliğinden ölüp gidecekti desenize...

Yalnız benim anlamadığım; bunlar resmen pamuk; hareket ettiklerini hiç görmedim. Bit olduklarına emin misiniz? Resmen tozlar çünkü.. Aynı Mine Hanım'ın koyduğu resimdeki gibiler ama, orda daha bi böcek gibi duruyolar. dediğim gibi bizimkinde hareket eden birşey hiç ögrmedim. Ne dersiniz?

Çok çok sağolun tekrardan..

zenfree
14-05-2007, 22:54
Hareket etmiyorlar. Nemlenmiş un gibi oluyor.

BenBen1967
15-05-2007, 11:34
İleri safhada yapış yapış oluyorlar .Resmen bitkinin özünü emip kurutuyorlar.Ben onlarla az savaş vermedim ,hızla yaylma gibi bir özellikleri var .Tam kurtuldum diyorsun birde bakıyorsun yeni baştan başlamak zorunda kalıyorsun.Yaprakların altına saklanıyorlar dalların birleşme yerlerinde konuşlanıyorlar.Geçen gün yaseminimde buldum hemde yaseminim çiçeklenirken,manuel temizlik yaptım ellerim yapış yapış oldu ,şu anda kalmamış gibi görünüyor. Her sabah kontrol yapıyorum çoğalmadan yok olsunlar diye.İlaç bir yerden sonra fayda etmiyor zira;)

hfz
15-05-2007, 13:14
Arkadaşlar 4 aydır sabırla bir yaşam belirtisi beklediğim Mum çiçeklerim en sonunda yüzümü güldürdüler..:p

Yetişkin alınan çiçek de çok güzel ama, kendi diktiğiniz çeliğin veya ektiğiniz tohumun canlanıp büyüdüğünü izlemenin hazzı da bambaşka..;)

Oğuzhan
15-05-2007, 13:30
Benimkide canlanmaya başladı.***.

Penelophe
15-05-2007, 18:41
Benimkiler de yolda :)
Üç gündür sudalar ama bir kıpırtı yok :(

zenfree
15-05-2007, 19:23
Bu da benim mum içeğim. Böceklerden arındıktan ve budandıktan sonra filizlenmeye başladı. Çok neşeli. :D

hfz
15-05-2007, 19:39
Maşallah, her yerinden patlamış.. Çok sağlıklı görünüyor.. Emeğinize sağlık Sevgili Zenfree..

Penelophe
15-05-2007, 23:26
Bu da benim mum içeğim. Böceklerden arındıktan ve budandıktan sonra filizlenmeye başladı. Çok neşeli. :D

Selamlar;

******* çok neşeli görünüyor (çok sevdim bu cümleyi).
Umarım bizimki de (sahipleniverdim komşumun çiçeğini) rn kısa sürede böyle neşelenir :)
Çok sağlıklı ve parlak görünüyor.
Çiçeklerinide görürüz umarım.

Saygılar.

serder
16-05-2007, 09:15
unutmassam bu aksam size bir resim göstereceğim. (umarım unutmam :(( ) sadece bir gurup Mum çiçeği resmi.

( şimdiden yazıyorum ki akşama kadar merak edin :) )

Penelophe
16-05-2007, 17:14
unutmassam bu aksam size bir resim göstereceğim. (umarım unutmam :(( ) sadece bir gurup Mum çiçeği resmi.

( şimdiden yazıyorum ki akşama kadar merak edin :) )

Eh akşam oldu sayılır :D

ephesos
16-05-2007, 17:20
Sayın HFZ nin gödedii hoya çeliğini kaybettm , buna hala inanamıyorm.
Bana bir çelik göderebilecek akadaş var mı:cool: ? lütfen....

hfz
16-05-2007, 17:31
Sayın HFZ nin gödedii hoya çeliğini kaybettm , buna hala inanamıyorm.
Bana bir çelik göderebilecek akadaş var mı:cool: ? lütfen....

:eek: Nasıl yani?

Nasıl oldu?

ephesos
16-05-2007, 18:07
Ablacım çürüdü ya köklendirmeye çalışırken. Ya elimden herşey olurdu benim sopayı toprağa soksam yeşerirdi ama ne bileyim nazar mı oldu ne ?
Ben ne yapacağım şimdi ya ?

ephesos
16-05-2007, 18:19
Şimdi bana bir çelik verecek yok mu ?

Penelophe
16-05-2007, 18:21
Şimdi bana bir çelik verecek yok mu ?

Bende 2 tane çelik var ama çok acemi olduğum için doğru yerden mi çelik aldım bilemiyorum. Zaten çok solgun duruyorlar ama dirilir de kökleşirlerse ben gönderebilirim :)

ephesos
16-05-2007, 18:27
Sizin köklendirmenizi beklemem zor gelir bana yanlış anlamayın öylece gönderemez misiniz bana ?

Penelophe
16-05-2007, 18:31
Sizin köklendirmenizi beklemem zor gelir bana yanlış anlamayın öylece gönderemez misiniz bana ?

Tamam ama göndereceğim çelik 10 cm kadar ve halsiz görünüyor. Eğer beğenmezseniz sorumluluk kabul etmem :)

ephesos
16-05-2007, 19:27
Ya ben onuda öldürürüm teşekkür ederim korktum birkere iyi sonuç elde edebileceğim birşey olsa daha iyi olur çıldıracağım hırsımdan nasıl başarısız oldum ya

hfz
16-05-2007, 21:31
Ya ben onuda öldürürüm teşekkür ederim korktum birkere iyi sonuç elde edebileceğim birşey olsa daha iyi olur çıldıracağım hırsımdan nasıl başarısız oldum ya

:p :p Sakin olun Sevgili Ephesos..

Ne yapabiliriz bir bakalım, hatta size tutmuş bir Mum Çiçeği bulmaya çalışalım.. Yarın pazara gideceğim. Bir bakarım, varsa ve ucuz olursa alırım. Olmazsa başka çare buluruz..;)

ephesos
16-05-2007, 21:52
Abla ya se bitanesin bana bu iyiliği yaparsan eğer inan minnettar kalacağım.Ücreti problemdeğil yeterki bulayım bizim burada nesli tükenmiş bulunmuyor.

hfz
16-05-2007, 22:16
Çok üzüldüm kaybettiğini okuyunca.. Merak etme senin de bir Mum Çiçeğin olur.. ;)

(Minnettar kalman da çok hoşuma gider:D belli mi olur yarın öbürgün kimsede olmayan bir çiçeğin olur da ilk sırayı ben alırım:dilli: )

ephesos
16-05-2007, 22:21
İnanın bu iyliğiniz karşılıksız kalmaz yakında bir sürprizim olacakzaten.

hfz
16-05-2007, 22:35
:dilli: Bayılırım Sürprizlere! :dilli:

lerdemir
17-05-2007, 00:45
Vayyy ??!!:cool:

Menfaat dünyası ha hfz ???:D :D

serder
17-05-2007, 09:07
çok özür dilerim işlerimin yoğunluğundan eve geç gittim ve uyuya kaldığımdan sözümü tutamadım. kısmetse bu akşam sözümü tutacağım....
Eh akşam oldu sayılır :D

hfz
17-05-2007, 09:34
Vayyy ??!!:cool:

Menfaat dünyası ha hfz ???:D :D

:p :p Bayılırım! :D

Hatırladığım kadarıyla Melissa diye bıırrrr'lıyordunuz.. Sizde neler vardır acaba isteyebileceğim?..:dilli: :dilli: :D

çiçeksever
17-05-2007, 16:00
3 ay önce çelikten yetiştirdiğim mum çiçeğimin bugünkü hali

papatyam
17-05-2007, 16:05
Maşallah benimkinde hiç kıpırdanma yok :(

ephesos
17-05-2007, 16:30
Gelde hasetten çatlama şimdi.
Sayın hfz tek umudum sizsiniz.Lütfen yardımcıolun bana.

ephesos
17-05-2007, 18:55
Sayın hfz umarım bu gün pazara uğramışsınızdıur ve umarım müjde verirsiniz bana.

hfz
17-05-2007, 20:35
Sayın hfz umarım bu gün pazara uğramışsınızdıur ve umarım müjde verirsiniz bana.

Üzgünüm pazarda hiç Mum Çiçeği yoktu. Sanırım kendi gözdelerimden birini göndereceğim sana.;)

Bulsam da bulmasam da Pazartesi günü kargoya vereceğim çiçeğini. Yarın vermiyorum araya Pazar girdiğinden ne olur ne olmaz..;)

Penelophe
17-05-2007, 20:40
Ben şahidim pazarda yoktu mum çiçeği :)

Hfz ayrıca tavşanları otlatmıyordum , çiçeklerle otobüste çile çekiyordum :(

hfz
17-05-2007, 20:55
:D :D :D

Alırsan o kadar çiçek!:dilli: :dilli: Zor zaptettik vallahi Adacığım ile seni! Çocuklar bile yapmaz yaptığını! Her gördüğüne isterim diye!;) Bir daha götürmeyiz vallahi! Hıııımmmmm!:mad: ( Ah burada parmak sallayabilseydim sana ne güzel olurdu.:p )

Penelophe
17-05-2007, 21:07
Ay size ne diyeceğimi bilemiyorum doğrusu. Pes yani :dilli: :dilli: :dilli:

Penelophe
17-05-2007, 21:08
Pazar gezimizden bir kaç fotoğraf ekleyeceğim ama makinanın kablosunu bulana aşk olsun. Görsünler bakalım bana böylr diyenler neler almış :p

cezzar
17-05-2007, 21:11
hfz & ephesos;
Olmazsa ben de çelik yollayabilirim ephesos'a, elimde var suda bekleyen. Haberiniz olsun. Ancak bir hafta kadar sonra yapabilirim bunu.
selamlar..

Üzgünüm pazarda hiç Mum Çiçeği yoktu. Sanırım kendi gözdelerimden birini göndereceğim sana.;)

Bulsam da bulmasam da Pazartesi günü kargoya vereceğim çiçeğini. Yarın vermiyorum araya Pazar girdiğinden ne olur ne olmaz..;)

hfz
17-05-2007, 21:19
Teşekkür ederiz Sevgili Cezzar,

Sevgili Ephesos karar versin ona göre davranırız. Benim sözüm vardı kendisine o yüzden hiç sorun değil benim için..

serder
17-05-2007, 21:20
http://www.ilgazkaandereci.com/mum/mum1.jpg

http://www.ilgazkaandereci.com/mum/mum2.jpg

http://www.ilgazkaandereci.com/mum/mum4.jpg
ilk denemem umarım olmuştur....

serder
17-05-2007, 21:21
bide rica ediim maşallah deyin. nazar deymesin :)))))

hfz
17-05-2007, 21:23
:eek: :eek: :eek:

Serder bu ne?:eek:

Aşkolsun..:( :(

Küstüm! Konuşmuyorum!:mad: :mad:

( Maşallah, maşallah, maşallah..)

Ophrys
17-05-2007, 21:24
Cidden maşallah demek gerek. Siz yine de boncuk iliştirin.
Nasıl bakıyorsunuz bu güzelliğe?
Güneşi ne kadar görüyor?
Kaç yılda böyle oldu?

Penelophe
17-05-2007, 21:28
Bu süper birşey ya, maşallah maşallah maşallah, bayıldım. Boncuk ******* iliştirin insan ilk gördüğünde direk; bune böyle yahu diyor.
Bayıldım , bayıldım , bayıldım.

papatyam
18-05-2007, 07:59
Maşallah çok güzel:)

serder
18-05-2007, 09:31
1- sürekli sıcakta duruyor.
2- güneşi direk görmüyor. ama sürekli aydınlık.
3- yazın hafatada 2 kışın 10 günde bir bir bardak su veriyoruz.
4- hiç ellemiyoruz. senede bir eksilen toprağını tamamlıyoruz.
5- elinde maharet olan bir eş. (benim hatun ne dikse tutuyor??? bense sadece kurutmamaya çalışıyorum)
durum bu...

ilk sene 1 tane vermişti çiçek.
ondan sonraki senelerde hep böyle oldu. yanılmıyorsam 4 sene dolmak üzere..

tabi maşallaaah demek lazım. (evde perdenin ardında kalıyor kimse görmesin diye perdeyi bile açmıyoruz :)))) şaka tabi.)

ephesos
18-05-2007, 15:25
sayın hfz derdime derman sanırım gene siz olacaksınız bekliycem ufya bunlardan bende neden yok çattır çatır çatlıyorum bakarken of yaa.
Maşallah aman nazar değmesin. tu tu.

cyucel
18-05-2007, 15:34
Harika görünüyor , sizin ve eşinizin ellerinize sağlık. Çok mutlu mesut olduğu kesin. Yerini çok sevmiş.

cenoz
18-05-2007, 15:51
ben bir şey soracaktım bende şu anda 3 saksıda mum çiçeği var birin evelsi sene bir komşumuzdan aldım çelik olarak tuttu hatta yeni yaprak çıkardı diğer ikisinide geçen sene başka bir komşumuzdan aldım hatta onunki salonu komple dolaşıyor çiçek açıyor onlarda şu sıralar yaprak vermeye başladı ama beklediğmimden yavaş gelişiyorlar çiçekler şu an balkonda şimdi balkonda olmaları doğrumu salona koyamıyorum çünki salon pek ışık almıyor yerlerini değiştirmelimiyim değiştireceksem nasıl bir yere koymalıyım (ışıklı direkgüneş gören vs) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Penelophe
18-05-2007, 17:44
ben bir şey soracaktım bende şu anda 3 saksıda mum çiçeği var birin evelsi sene bir komşumuzdan aldım çelik olarak tuttu hatta yeni yaprak çıkardı diğer ikisinide geçen sene başka bir komşumuzdan aldım hatta onunki salonu komple dolaşıyor çiçek açıyor onlarda şu sıralar yaprak vermeye başladı ama beklediğmimden yavaş gelişiyorlar çiçekler şu an balkonda şimdi balkonda olmaları doğrumu salona koyamıyorum çünki salon pek ışık almıyor yerlerini değiştirmelimiyim değiştireceksem nasıl bir yere koymalıyım (ışıklı direkgüneş gören vs) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Selamlar;

Bildiğim kadarıyla bol ışıklı, direk güneş almayan ortamları seviyorlar.

Saygılar.

ceviz ağacı
18-05-2007, 19:09
Gözlerime inanamadım , elinize sağlık çok güzeller.MAŞALLAH

cezzar
18-05-2007, 20:40
Ya Serder, inanılmaz.. Yaprak yerine çiçek dolmuş her yeri.. Şimdi 4 yaşında bu öyle mi? İnanın çiçeği bilmeyen biri resimlerinizi görünce; bu çiçekler yapma olmalı, alıp yapıştırmışlar o dallara, der herhalde :D .. Teyzemin dediği gibi kırkbir buçuk maşallah da diyeyim hemen..

Çiçeklenme için saksının büyüklüğü de çok önemli. Saksının boyutunu da (tükseklik x çap) paylaşır mısınız bizimle.. Bana öyle geliyor ki, sizin saksı minicik, ve o bu kadar çiçeklenmesinin bir sebebi de bu..

Selamlar..

1- sürekli sıcakta duruyor.
2- güneşi direk görmüyor. ama sürekli aydınlık.
3- yazın hafatada 2 kışın 10 günde bir bir bardak su veriyoruz.
4- hiç ellemiyoruz. senede bir eksilen toprağını tamamlıyoruz.
5- elinde maharet olan bir eş. (benim hatun ne dikse tutuyor??? bense sadece kurutmamaya çalışıyorum)
durum bu...

ilk sene 1 tane vermişti çiçek.
ondan sonraki senelerde hep böyle oldu. yanılmıyorsam 4 sene dolmak üzere..

tabi maşallaaah demek lazım. (evde perdenin ardında kalıyor kimse görmesin diye perdeyi bile açmıyoruz :)))) şaka tabi.)

ismail43300
19-05-2007, 00:48
Mum çiçeği dediğimiz (daha doğrusu eskiler mum çiçeği **** bal çiçeği derler)...
bu bitkiyi arıyorum ufak saksıda **** filizlenmeye müsaid fidelerini elinde olan arkadaşlarımdan talep edeceğim ... bana filizlendirip göndermenizde mümkün ama sadece fidesini de alabilir ve kendim filizlendirmeye çalışabilirim ... bu bitkinin birkaç türünün olduğunu sanıyorum ve eskiye özlem olarak bu bitkilerden salon bitkilerimin arasında türlerini oluşturmak istiyorum ... saksı ileyada filizlenmiş ,filizlenmemiş olarak bana bu bitkiyi göndermek isteyen **** durumu göndermeye müsaid olan arkadaşlarımın bana buradan **** özelden ulaşmalarını istiyorum...
eskiye bir özlem olarak yetiştirmek ve çoğaltmak istediğim bu bitkiyi göndermek isteyen arkadaşlarım ile anlaşmamız halinde hesap numaralarına anlaştığımız bedel i yatırabilirim.
YEŞİL BİR DÜNYA, TERTEMİZ HAVA, ZARARSIZ DOSTLAR... DİLEĞİ İLE ESEN KALINIZ .

serder
19-05-2007, 08:30
Sn. cezzar tahminin yerden göğe doğru. saksımız küçük ama herhangi bir rahatsızlık göstermediğinden büyütmüyoruz. çeliği diktiğimiz saksıda hala.
saksı boyutu hakkında ancak akşam yazma şansım olacak.

Ya Serder, inanılmaz.. Yaprak yerine çiçek dolmuş her yeri.. Şimdi 4 yaşında bu öyle mi? İnanın çiçeği bilmeyen biri resimlerinizi görünce; bu çiçekler yapma olmalı, alıp yapıştırmışlar o dallara, der herhalde :D .. Teyzemin dediği gibi kırkbir buçuk maşallah da diyeyim hemen..

Çiçeklenme için saksının büyüklüğü de çok önemli. Saksının boyutunu da (tükseklik x çap) paylaşır mısınız bizimle.. Bana öyle geliyor ki, sizin saksı minicik, ve o bu kadar çiçeklenmesinin bir sebebi de bu..

Selamlar..

Penelophe
19-05-2007, 09:52
Demek oluyor ki çeliklerim kökleşipte, tutarsa küçük bir saksıya almalıyım. Bilgi için teşekkürler :)

lerdemir
19-05-2007, 20:27
Hatta yukarıdaki mesaja baktığımızda, çeliği yetiştirdiğiniz saksıda bile kalabilir demek ki...

ismail43300
20-05-2007, 05:02
MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH kırkbir kere MAŞŞALLAH ... SERDER SİZİN VE EŞİNİZİN ELLERİNE SAĞLIK ... Fotolarınız hem gözümüzün hemde gönlümüzün ferahlamasına vesile oldu... Bu çiçeğe bakarken iç geçirmemek mümkün değil... bitkiler ve ağaçlar için bir dostum sessiz sakin ve zararsız dostlarımız demişti birzamanlar, hiç aklımdan çıkmaz... Sizin çiçeğinize ben bakarken de şunu dedim kendi kendime ;; SESSİZ SAKİN ZARARSIZ VE TEBESSÜM DOLU GÜLÜCÜKLER DAĞITAN DOSTLARIMIZ ...

Penelophe
20-05-2007, 14:57
Serder mum çiçeğiniz meşhur oldu :) Ama hakediyor da bu ününü :)

hfz
21-05-2007, 16:29
Sevgili Ephesos,

Mum Çiçeğinizi bugün Aras Kargo'ya verdim. İnşallah yarın elinizde olur.

Bu Mum Çiçeği eşim tarafından Bulgaristan'dan (kıyafetlerinin arasında) kaçak geldi. :p O yüzden -inşallah- elimizde olmayan bir cins olmasını ümit ediyorum.. Daldan iki adet dikebildim. Biri bende, biri de artık sizde.;)

Paketinizi açarken dikkatli olmanızı rica edeceğim. Diğer Mum Çiçeğimin sürgününü ipe sardırmaya çalışırken kırmıştım. Onu da sizin saksıya dikmiştim. Sanırım o da halen yaşıyor. Sürgün uçlarına dokunmamamız gerek, küsüyorlar.:dilli:

Güzel günlerde büyütünüz çiçeğinizi.. Sevgiler..

papatyam
21-05-2007, 16:32
Hfz inşallah bizde olmayan tüdendir

hfz
21-05-2007, 16:41
İnşallah..

Arkadaşların buldukları sitelerdeki mum çiçeklerini gördükten sonra tek duam bu.:dilli: Tabii çiçeğini görünceye kadar kaç yıl geçer bilemem..:p :p

papatyam
21-05-2007, 16:48
Evet ya o sa ayrı bir sorun ama olsun beklemeye değer diyorum ben

Penelophe
21-05-2007, 16:50
Bende:)

kaseriya
21-05-2007, 17:37
kayseride ikame eden ve mum çiçeğine sahip olmak isteyen arkadaşlara istediği kadar çelik verebilirim...

Ela
21-05-2007, 19:34
Mum çiçeğimin ;yukarda yazılı olan bütün imkanlara sahip olmasına rağmen çok geç gelişmesi beni üzüyordu.2 gün önce limon tuzu bulunan suyla suladım. Bugünde demir sülfat verdim.Bakalım ne olacak?

Penelophe
21-05-2007, 22:11
kayseride ikame eden ve mum çiçeğine sahip olmak isteyen arkadaşlara istediği kadar çelik verebilirim...

Ne diyeyim Kayseri'de oturmak varmış ;)

papatyam
22-05-2007, 08:21
Sadece Kayseri de oturanlaramı var hımm şehir dışına çıkması yasak yani :rolleyes:

Penelophe
22-05-2007, 08:45
Yasak olmasın ya bizede olsa olmaz mı?

papatyam
22-05-2007, 08:53
Yurt içi vize verirler ise olur ;)

sevgiseli_1974
22-05-2007, 13:03

sayın kaseriya bende nevşehirde ikamet ediyorum kayseri nevşehir arası 90 km arasıra kayseriyede gidip geliyorum benim evdeki mum çiçeklerim forumdaki resimlerde gördügünüz şekilde penmemsi açıyor şayet sizde bunun farklı açan bir türü varsa ben size çelik veririm sizde bana verirsiniz..SAYGILAR....;)

kaseriya
22-05-2007, 14:21
Arkadaşlar kayserinin dışına çıkması sakıncalı değilde:) ülke çapında dağıtım çok zahmetli bir iş en son geçen sene ant.giderken kırmızı nickli arkadaşa kendim götürdüm..kargo işi zor iş:) sevgiseli bendekilerde pembe, değişik bir renk bulursam orayada kendi elimle getiririm:) SAYGILAR

sevgiseli_1974
22-05-2007, 14:45
ilginiz için *** ederim kaseriya..SAYGILAR..

kaseriya
22-05-2007, 15:04
sevgili ismail kardeşim özelden yazmışın yeni okudum,yurtiçi kargoya verdim bir çelik ama tavşanlıya 2 gün içinde ulaşırmış canlımı cansızmı orasını kestiremedim..şansına artık takip edersen sevinirim..SAYGILAR

ephesos
22-05-2007, 16:09
Sayın hfz cargo elime ulaştı çok güzel görünüyor çok teşekkür ederim. Bu iyiliğinizin altında kalmamak için ben ne yapabilirim ?
Size pas edecek bir çiçek yok şuan elimde ama birşeyler ayarlarız gene.
İlginiz ve emeğiniz için çok ama çok teşekkür ederim.

ismail43300
23-05-2007, 01:13
Eski Evlerin Gülümseyen Prensesi Mum çiçeği Bahar Kokulu Bal çiçeğimiz ... Dilerim ::ithal ,tropikal ,çiçek Ve Bitkilerin Doldurduğu Evlerimizde Seninde Yerin Her Zaman Vardir ...
Size Bir Teklifim Var ;;; Eskilerin Hatirindan çikmayan Ama Maalesef Yeni Nesilin Birkisminin Adini Bile Bilmediği Mum çiçeğini (mum çiçeği Kardeşliği) Adi Altinda Yayginlaştiralim Ve Bu Vesile Ile Bu çiçeğin Meraklisi Bizlerde Tüm Türlerini Oluşturmaya Toplamaya çalişalim Bakalim Ne Kadar Başarili Olabileceğiz...
Bu Sadece Bir öneri;; Daha Farkli Fikir Ve Düşüncelerinize Açiğim ...

hfz
23-05-2007, 10:09
Sevgili Ephesos,

Güzel günlerde büyütünüz çiçeğinizi.. ;) Gönderdiğiniz yılbaşı tuttu, bu bana yeter. :p

Ophrys
23-05-2007, 14:29
1. resimde işaretli olan kısım eski bir çiçek kapsülü buradan tekrar çiçek verir mi?

2. resimde işaretli olan kısım bana yaprak değil de çiçek olacakmış gibi geliyor.

Mum çiçeğini iyi tanıyan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.

kaseriya
23-05-2007, 15:10
sanırım o çelik yeni tutmaya başlamış,o kapsülden çiçek vermez ama,bu sene güneşi ondan eksik etmezseniz önümüzdeki sene boy atınca yapraktan önce çiçek verir...

cezzar
23-05-2007, 20:53
Ada Hanım;
sanırım ikinci resimdeki de yaprak, o da olursa..Bazen öyle tepecik beliriyor, ve öyle kalıyor da.. Çiçek olduğunu sanmıyorum, kendi çiçeğimizdeki gözlemlere dayanarak.. :( .
İsmail abinin önerisi tarzında birşeyler yapamaz mıyız? Sanırım tüm Türkiye mum çiçekleri aynı tür. Peki ya çiçek rengi olarak da hep aynı mı, hafif açık turuncumsu gibi bir renkte?
Ne dersiniz, mum çiçeği kardeşlerinin yazılı bir listesini oluştursak.. Sonra da, yurt dışından, biraz internette arayıp tarayıp, çelik istetsek kargoyla (vardır herhalde böyle çelik satan internet siteleri).. Parasını da birlikte ödesek filan..
...

serder
23-05-2007, 23:12
tam yatıyordum ya neyse :)))

Sn. Adabayrakoğlu;
Sanırım bir örnekle daha net anlaşılır. resmi küçültmeden (ama link olarak çok büyük oldu forum için )ekleyeceğim ki aşamaları daha net anlaşılsın. resim açılırken biraz sabır gerekebilir.
şanslısınız ki neredeyse her aşaması mevcut :)
alttaki dökülmüş çiçek aslında onu ekledikten sonra farkettim....
mumçiçeği (http://www.ilgazkaandereci.com/mum/mumcicegi.jpg)

kaseriya
24-05-2007, 09:53
Sayın serder forma koydunuz çiçeklerin lütfen isimlerinide yazın, ikinci resmindeki çiçeğin ismi ne:)

serder
24-05-2007, 13:13
Sayın serder forma koydunuz çiçeklerin lütfen isimlerinide yazın, ikinci resmindeki çiçeğin ismi ne:)

sayın kayseria;
şu ana kadar sadece MUMçiçeği resmi koydum. ikinci koyduğum linkde de link " mumçiçeği " şeklinde. konuda mum çiçeği olunca özellikle MUMÇİÇEĞİ demeyi gerek görmemiştim.
cevap Mum Çiçeği.....
:)))

GLCN
24-05-2007, 13:19
bu site sayesinde birsürü bilgi öğrendim. bu çiçekten bendede vardı ama tasınırken kayboldu simdi bı-ulamıyorum.bende sizden bir fide istesem ayıp etmiş olurmuyum...

kiiirmiziii
24-05-2007, 13:39
sanırım kaseriya'nın kastetiği orada ki oğlum linkiydi:) zaten resimlerin mum çiçeği oldu belli:)

Penelophe
24-05-2007, 13:49
:D:D:D koptum yalnız.

serder
24-05-2007, 18:28
bravo vallahi ben farketmedim.:rolleyes:
lazlık var serde ondan olsa gerek :p
oğlumun resmini imzama koymuştum. ama şimdiden unutmuşum :(
sanırım kaseriya'nın kastetiği orada ki oğlum linkiydi:) zaten resimlerin mum çiçeği oldu belli:)

serder
24-05-2007, 18:31
Utanaraktan (bir laz da utanır)
ILGAZ KAAN oğlumun ismi....

kaseriya
25-05-2007, 07:43
Ilgaz'a Allah sağlıklı uzun ömürler versin...Demekki her çiçeğin bir ismi varmış:))

Penelophe
25-05-2007, 08:11
:d :d :d

Penelophe
25-05-2007, 08:16
Off düzelmiyor d ler.

ilknur aşık
25-05-2007, 09:10
bu site sayesinde birsürü bilgi öğrendim. bu çiçekten bendede vardı ama tasınırken kayboldu simdi bı-ulamıyorum.bende sizden bir fide istesem ayıp etmiş olurmuyum...

Bende mum çiçeği var, ama daha küçük, biraz sabrederseniz size köklendirdiğim zaman iletirim. Hem galiba komşuyuz da. Ulaştırması da kolay olur.

ilknur aşık
25-05-2007, 09:20
Eski Evlerin Gülümseyen Prensesi Mum çiçeği Bahar Kokulu Bal çiçeğimiz ... Dilerim ::ithal ,tropikal ,çiçek Ve Bitkilerin Doldurduğu Evlerimizde Seninde Yerin Her Zaman Vardir ...
Size Bir Teklifim Var ;;; Eskilerin Hatirindan çikmayan Ama Maalesef Yeni Nesilin Birkisminin Adini Bile Bilmediği Mum çiçeğini (mum çiçeği Kardeşliği) Adi Altinda Yayginlaştiralim Ve Bu Vesile Ile Bu çiçeğin Meraklisi Bizlerde Tüm Türlerini Oluşturmaya Toplamaya çalişalim Bakalim Ne Kadar Başarili Olabileceğiz...
Bu Sadece Bir öneri;; Daha Farkli Fikir Ve Düşüncelerinize Açiğim ...

Ben de bu fikrinizi gönülden destekliyorum. Ama genelde herkeste açık, şeker pembe renkli mum çiçeği var galiba( benimki daha hiç açmadığı için rengini bilmiyorum) Keşke farklı türlerini bulabilsek.

serder
25-05-2007, 11:13
Ilgaz'a Allah sağlıklı uzun ömürler versin...Demekki her çiçeğin bir ismi varmış:))

Yav lazım dedim ya :)

GLCN
25-05-2007, 17:08
Bende mum çiçeği var, ama daha küçük, biraz sabrederseniz size köklendirdiğim zaman iletirim. Hem galiba komşuyuz da. Ulaştırması da kolay olur.

evet komsu sayılırız. umarım sizinkide sağlıklı bir sekilde büyür.. sabırsızlıkla bekliyeceğim..

erciyes38
25-05-2007, 21:34
arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim aranıza yeni katıldım.konuları okudukça mum çiçeğine bende hayran kaldım.iki gün önce arkadaşım yalovaya gidiyordu ona mum çiçeği siparişi verdim koca bir saksı dolusu çiçek getirmiş.hemen çıtaladım tavana kadar ulaşıyor.hepinize kapadokyadan selamlar

lerdemir
26-05-2007, 00:10
Ne şanslısınız.

Demek tavana kadar uzanıyor ha?

Grrrrrr !!! :)

BenBen1967
26-05-2007, 12:48
Tavana kadar hımmmm.Bizim daha çok beklememiz lazım tavanı bulması için;)

tiya
26-05-2007, 14:08
Herkese merhaba,

Biz "yazarlar" çoğu kez yaşadıklarımızdan, tanıklıklarımızdan yola çıkarak "öyküleme " yaparız. Edindiğimiz her deney, tanıdığımız her kişi, duyduğumuz her öykü eserlerimizde bir biçimde yerini alır. En azından ben böyle bir "yazar"ım.

Örneğin her oyunumda çiçek seven bir karakter, anı ve çiçek türü mutlaka vardır. Bunlardan biri de "mum çiçeği"dir.

Ceyhan'ın Papaklı köyü babamın işi dolayısı ile ailemin iyi bildiği bir köydür( ben hariç). Annemin köyü ilk ziyaretinde gördüğü en muhteşem şey, mum çiçeği olmuş. Köy evinin önünde asmanın yerleştirildiği gibi bir düzenek düşünün. Tavanı küçük boş karelerden oluşan bir pergola. Her karenin içinde ampul gibi sarkan mum çiçekleri. Solgun bir aydınlatma ile geceleyin buz dansı yapan mum çiçeklerinin olağanüstü görüntüsü.

Bu betimlemeyi annem 25 yıl önce aktarmıştı bana. Hiç unutmadım... Belki o ev yıkılmış, mum çiçeği ölmüştür. Belki de daha farklı bir düzenekle başka bir şaheser yaratılmıştır, bilmiyorum. Ama benim de böyle bir bahçem ve böyle düzenlenmiş bir mum çiçeğim olacaktır. Şimdilik oyun karakterlerim bu zevki yaşıyorlar.

Yani "tavana kadar uzayan mum çiçeği" benim için ilginç değil. Gerekli ayarlamayı yapsam benim çiçeğim de tavanı geçer. On yıl boyunca beni çiçek açmadığı için kıvrandıran bu muhteşem bitki geçen yıl üç tane çiçek açtı. Şimdi tek eksiğim bahçeli bir ev.:=))

lerdemir
26-05-2007, 22:27
... Şimdi tek eksiğim bahçeli bir ev...

O da tez vakit olur inşaallah hayırlısı ile...

ilknur aşık
27-05-2007, 20:35
Sn Zambak aşığı
Sizin için bir mum çiçeği fidesini çimlendirmek için suya koydum. İnşallah tutar.

Penelophe
27-05-2007, 21:24
Selamlar;

Komşumdan aldığım çeilkler ölmek üzere:(
Zaten kötü durumdaydılar aldığımda :(
Bana sağlıklı bir çelik lazım :( :( :(

gilan
28-05-2007, 00:31
Selamlar;

Komşumdan aldığım çeilkler ölmek üzere:(
Zaten kötü durumdaydılar aldığımda :(
Bana sağlıklı bir çelik lazım :( :( :(

Bende bir tane minik var ama dikilmiş durumda. Bir ay falan oldu dikeli, saksısıyla gönderilebilir mi ki?

Penelophe
28-05-2007, 05:41
Eğer zarar gelmemesini sağlayarak paketleteceğine inanabiliyorsan, gönder, çok sevinirim :)

BenBen1967
28-05-2007, 08:54
Pet şişeyi kesip saksının üstüne geçirin koli bantıyla sıkıca saksıya bantlayın . Kutunun içini gazete kağıdı ile doldurun tam ortaya yerleştirin ,hiç birşey olmaz.Hfz fulleri bu şekilde yolladı bizlere;)

Penelophe
28-05-2007, 09:11
:D İşte çözümde geldi Gilancığım :)

Zaten ben tutturabileceğimden şüpheliydim senin tutmuş çiçeği yollaman çok büyük incelik. Çok teşekkür ederim :)

Karşılığında Gardenya alabilirsin :D

GLCN
28-05-2007, 10:16
Sn Zambak aşığı
Sizin için bir mum çiçeği fidesini çimlendirmek için suya koydum. İnşallah tutar.

çok tesekkür ediyorum.sizin cabalarınızla tutacagına eminim.

GLCN
28-05-2007, 10:19
bence gönderecegimiz cicekleri bardak gibi birseyin içine ekersen gönderim daha kolay olur gibi geliyo bana. bardagıda kola şişesinin içine kamufle ettikmi tamamdır..

darla
28-05-2007, 10:38
Merhaba,
Sayın hfz nin bana vermiş olduğu ve köklenen mum çiçeğimi nihayet ektim ve şuan uslu uslu büyüyor.
İşallah çiçeklerini görmek bana da nasip olur .

Mine Pakkaner
28-05-2007, 11:04
Zambak_aşığı hoşgeldiniz. :)

Sizi aramızda gördüğümüze sevindik. Yalnız önce bize yeni gelen arkadaşlar başlığında kısaca kendinizi tanıtmanızı rica edeceğiz. Bir de bizler dilimizi doğa kadar korunmaya değer buluyoruz ve bu gayret içindeyiz. Bu yüzden sizden de tüm yeni üyelerimizden olduğu gibi cümleye büyük harfle başlamak, konuşma diliyle yazmamak, de- da, soru mi ve mı 'ları gibi konulara dikkat etmenizi rica edeceğim.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=75 başlığına uğrarsanız sizi kolayca yönlendirecek bilgiler bulacaksınız.;)

cezzar
28-05-2007, 16:51
Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet :)

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama :) , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

papatyam
28-05-2007, 16:53
Cezzar arkadaşlarını da unutma :))

Penelophe
28-05-2007, 16:58
Sn. Phenelope; merakımı mazur görün; yani siz siteye bir aydır üyesiniz ve 900'e yakın mesaj mı yazdınız? Günlük ortalama 30 mesaj? Parmaklarınıza kuvvet :)

Bu arada Hollanda'da neredeyse 100 ayrı çeşit mum çiçeği çeliği satan bir yer buldum;
Şu an işsiz halimle mümkün değil ama :) , tahmin ettiğim gibi yakında yolum düşerse oraya, alacağım en azından 3-4 çeşit, kolay büyüyenlerinden..
"Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064" ve "Hoya shepperdii GPS 00161" mesela hem çok kolay büyüyorlarmış, hem de en ucuzları..

Selamlar...

Selamlar;

O kadar olmuş mu:) Burası bağımlılık yaratıyor:D

Mum çiçeği konusunda Papatyam'â katılıyorum, bizide unutmayın :)

Saygılar.

selcuk44
28-05-2007, 20:08
Sevgili üye kardeşlerim, formumuza İzmir'den yeni üye oldum ve ilk defa 24-27 mayı 2007 İzmir çiçek ve bahçe araçları fuarın da İzmirli üye kardeşlerim le tanıştım.Alakalarından ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Kendimi tanıtma bölümünde takdim etmiştim ama İzmir fuarında üye arkadaşlarımla geçirdiğim,çok kısa zamanda dahi olsa paylaştığim (edindiğim dersem daha doğru olur)fikirler ve üye kardeşlerimin her konuda belli ettikleri kaliteli ve çok sevyeli davranışlari beni çok etkiledi hele Hafize hanımın( ileride resmini sunacağım )bir Mum çiçeğini bana armağan etmesi beni son derecede kaliteli ve doğru bir formda olduğuma bir defa daha ikna etti.Hafize hanıma çok nazik bu jesti için ve diğer arkadaşlarıma da çok yakın alakalarında dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunar esas merakım bonsai yanında çok iyi bir mum çiçeği seveni olarak yazışmalarınızı takip edeceğimi belirtir ,
boyle kaliteli bir siteyi kurup, idare ettikleri için Sayın yöneticilerimizi bir defa daha kutlar , hepinize sağlık ve başarılar dilerim.
Saygılarımla,

hfz
28-05-2007, 20:23
Sevgili Selçuk44 hoşgeldiniz,

Sizi de 'Mum Çiçeği Kardeşliği' grubuna katmak benim için büyük zevk.. Ayrıca her gün yanımızda bulunarak ve nazik jestinizle bizi onurlandırarak asıl siz bizleri çok mutlu ettiniz.;)

Artık güzel Mum Çiçeğinizi yetiştirmek için sanırım baştan sona bu macerayı okumanız gerekecek.:D Bu arada merak ettim, evde iken akşamları mis gibi kokuyordu çiçeği. Fuarda biraz hırpalandı sanırım ama çiçeği hala duruyor mu ve yine kokuyor mu?

ilknur aşık
29-05-2007, 12:49
Sn Penelophe
Mum çiçeği gilandan gelemezse haberim olsun, sizi mum çiçeksiz bırakmayalım.

Penelophe
29-05-2007, 13:46
Sn Penelophe
Mum çiçeği gilandan gelemezse haberim olsun, sizi mum çiçeksiz bırakmayalım.

Sevgili İlknur Hanım;

Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim. Gilandan ses çıkmıyor :(
Bekleyelim bakalım.

..açgözlülük edip sizde yollayın demeyeceğim..

Sevgiler.

gilan
29-05-2007, 18:24
Sevgili İlknur Hanım;

Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim. Gilandan ses çıkmıyor :(
Bekleyelim bakalım.

..açgözlülük edip sizde yollayın demeyeceğim..

Sevgiler.

Gilan'dan ses vaarrr :)
Kusura bakmayın bugün sınavım vardı. Pet şişeli paketleme önerisi iyiymiş, böylece sağlam sağlam gelir sanırım. Adres nedir? Bir de, haftasonuna doğru gönderebilirim sanırım, sorun değil dimi? Final dönemim de :)

Penelophe
29-05-2007, 18:53
Tamam çok teşekkür ederim canım. Doğum günün kutlu olsun :)

serder
29-05-2007, 19:27
Mum çiçeğinden tohum alsak ve bunları büyütsek daha mı kıymetli olur? Şahsen tohumdan büyüyen her bitkinin daha kıymetli olacağını düşünmeye başladım. Ben böyle düşünüyorum diyeceğim ama bir çoğunuz benden çok daha evvel sevdalanmışsınız. Bunun üzerinde de düşünmüşsünüzdür. Ne bileyim şimdi "evdeki mum çiçeğini ben tohumdan üretseydim nasıl olurdu" diye sormadan edemedim kendime. Biraz cesaret ve bilgi ile sanırım üstesinden de gelebilirim.

Siz ne düşünüyorsunuz???

cezzar
29-05-2007, 19:35
serder abi; çiçekten mi elde ediliyor tohumlar?
Benim de ilgimi, yapraktan köklendirme çekmişti.. Bu forumda da biryerlerde yazıyordu; direk yaprak dikip de köklendirme yapılabiliyormuş ama daha cılız oluyormuş sanırsam bitki.. Belki böyle bir deneme yarışması filan düzenleyebiliriz aramızda.. Yapraktan köklendirme, tohumdan köklendirme gibi..
selamlar...

gilan
29-05-2007, 19:38
Tamam çok teşekkür ederim canım. Doğum günün kutlu olsun :)

hi hi teşekkürler :)

serder
29-05-2007, 19:42
Çiçekten tohum elde ediliyormuş. Denemekte fayda var :)))

serder abi; çiçekten mi elde ediliyor tohumlar?
Benim de ilgimi, yapraktan köklendirme çekmişti.. Bu forumda da biryerlerde yazıyordu; direk yaprak dikip de köklendirme yapılabiliyormuş ama daha cılız oluyormuş sanırsam bitki.. Belki böyle bir deneme yarışması filan düzenleyebiliriz aramızda.. Yapraktan köklendirme, tohumdan köklendirme gibi..
selamlar...

selcuk44
29-05-2007, 20:52
Sevgili hfz ,Hediye ettiğiniz mum çiçeğim gayet keyifli zaten o gün Sevgili Dilaver bey le bize geldik ve onun uygun gördüğü bir ortama saksımızı yerleştirdik o akşam çiçekler biraz koktu ama bu gün sabah hepsi malesef döküldü.
Bu arada Dilaver bey benim çiçeklerimi pek beğenmedi ve bu gün hepsini çiçekçi bir arkadaşıma hediye ettim ,artık sadece mum çiçeği ve bonsai koleksiyonum olacak.
Tekrar sağlık ve başarılar diliyorum.İyi akşamlar.

hfz
29-05-2007, 21:04
Çok üzüldüm diğer çiçeklerinizin gitmesine.. Umarım farklı Mum Çiçekleri elde etme şansınız olur ve bizlerle de paylaşabilirsiniz.
Sevgiler..

dkp
29-05-2007, 23:42
Sayın Selcuk Bey'cim ,mum çiçeğinin yanında diğerleri yanlızca yeşillik gibi olacaktı.Sizin heyecanınız,sevginiz,çabanız ve o güzel ortamınız mum çiçeğini çılgına çevirecektir.Sayın Hafize Hanım inşallah elbirliği ile çeşitlerimiz olacak umut ile araştırıyoruz.saygılar...

selcuk44
31-05-2007, 09:07
Sevgili , hfz ve dkp şimdi bir toplantıya katılmak için Çeşme tarafına gidiyorum .Bütün seralara uğrıyacağım Mum çiçeği ve Bosai incelemesi yapacağım dönüşte edindiğim izlenimleri bigilerinize sunacağım
bütün Ağaclar.Net üyelerimize sağlık başarı ve mutluluklar diliyorum.

Penelophe
31-05-2007, 09:51
Sayın Selçuk44 size iyi yolculuklar diliyorum. Umarım mum çiçeği ve bonsai hakkında bilmediklerinizle geri deöner, bizi de bilgilendirirsiniz :)

serder
31-05-2007, 12:22
Dün akşam Mumçiçeğinden kuruyan çiçekleri bir kaba aldım. onları kuruması için güneşe bıraktım. kapsülleri patlar ve tohumlara ulaşır isem hemen dikeceğim. dikeceğim saksıyıda hazırladım. tüm bu işlemlerin ardından umalım ki tohumlara ulaşır ve filizlendiririm. o taktirde elimizde tohumdan yetişen filizlerimiz olacak. Heycanlıyım desem yalan olmaz....

arzu26
01-06-2007, 08:11
arkadaşlar selam
ben,m mum ç,çeğim güneşli havalar başladığından beri hep dışarda sanki iyi geldi gibi.bir de menekşelerime her sulamada sıvı besin veriyorum mum çiçeğime de döküyorum.bu konuda ne dersiniz.?çentiğim de 8 yaprak oldu ve iki tane arasından uzun bi şeyler çıkıyor ucu topalak.çiçek açacak diye sevinebilir miyim?

Todor
01-06-2007, 08:18
Arzu Hanım, mesajlarınızda imla kurallarına ve yazım hatalarına dikkat etmenizi rica ediyoruz. Bundan sonraki mesajlarınızdaki özeniniz için teşekkür ederiz.

serder
01-06-2007, 08:57
sn. Todor,
geçen gün sormuş olduğum mum çiçeği tohumları konusunda bir gelişme oldu sanıyorum. Kabın etrafına çok küçük siyah noktalar yapışmış. Bunlar tohum mu?. Eğer onlar tohum ise eyvah ki ne eyvah onları toplamak pek mümkün görünmüyor...

papatyam
01-06-2007, 09:02
Serder fotoğraf ekleyebilir misiniz? bizde görelim :)

serder
01-06-2007, 10:34
Serder fotoğraf ekleyebilir misiniz? bizde görelim :)

Eve geç gidiyorum. Tohum olduklarını düşündüğüm şeyler aslında toz zerrecikleri gibi. Eğerki resimde görünmelerini sağlar isem neden olmasın :)

papatyam
01-06-2007, 10:35
Tamam serder bekleriz :)

selcuk44
01-06-2007, 11:21
Sevgili Penelophe vesevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Dün vallahi bütün seraları dolaştım.Fuardaki yakın alakanız ve Sayın Hfz hanımın bana verdiği mum çiçeği dolayısıyla havaya girdim ve bu yüzdende randevuma geç kaldım,ama değdi.
Avrupa çiçeklik ten de canan aristo alırken sahibi Gönül Basel hanıma ''çok çiçekleriniz var ama buları teşhir etmeniz için bizim Agac Net sitemize ilan verin '' dediğim de bana ''ben zaten o sitenin üyesiyim ve yazılarım var '' deyince çok sevindim ve mum çiçeği talebimi söyleyince her türlü bitkiyi ve her türlü mum çiçeğini getiririm fakat ithalat yapma arifeside veya şimdi latince isimlerle sipariş verilirse Eylül ayında istediğiniz kadar getiririm '' dedi
Ben sipariş vermedim çünkü henüz sizler kadar çeşitleri ve isimleri ve ender olanları bilmiyorum.
Her ihtimale karşı fimanın ismini adresini veriyorum.Eğer sipariş verirseniz lütfen n istediklerleriniz çeşitten baba da iki tane ısmarlarmısınız.? yine verdiğim zahmetler için çok teşekkür ederim.
AVRUPA ÇİÇEKCİLİKGönül Basel
Çep:O537 365 4616
Normal tlf:O232 7520104

AzaLea
01-06-2007, 13:21
İzmir Süs Bitkileri Fuarı'ndan sonra yazmayı ve mum çiçeği kardeşliği zincirinden bir parça olarak aldığım çiçeğin son durumunu yollamayı çok denedim ancak teknik bi arızadan dolayı ancak yollayabiliyorum. umarım kusura bakmazsınız Mehmet Bey; yoksa sözümde durmamış değilim:)

AzaLea
01-06-2007, 13:25
gene beceremedim sanırım:(

serder
02-06-2007, 08:13
Dün evde temizlik günüydü. Malesef mum çiçeğinden topladığım tüm çiçekler çöpte yerlerini almış :(( Açanlardan tekrar toplayacağım.....
Sn. papatya biraz daha bekleyeceğiz.

lerdemir
02-06-2007, 10:06
Çok üzüldüm serder;

Bizler de denemelerini merak ile bekliyorduk.

Biraz daha fazla sabırlı olmamız gerekecek anlaşılan.

Sağlık olsun.

nebat06
03-06-2007, 03:35
selam arkadaslar.

çok küçükken evimizde vardı beyaz acan bir mum çiçeği. rahmetli babam getirmiş iş yerinden. daha sonra tam olarak ne oldu hatırlamıyorum. yaklaşık 1 aydır annem söylenip duruyor. oğlum bir sürü çiçeğin var niye bir mum çiçeği bulmuyorsun :) cidden aramaktaydım.

netice olarak ankarada oturuyorum. çelik verebilecek arkadaslar olursa sevinirim.
teşekkürler.

Penelophe
03-06-2007, 08:17
selam arkadaslar.

çok küçükken evimizde vardı beyaz acan bir mum çiçeği. rahmetli babam getirmiş iş yerinden. daha sonra tam olarak ne oldu hatırlamıyorum. yaklaşık 1 aydır annem söylenip duruyor. oğlum bir sürü çiçeğin var niye bir mum çiçeği bulmuyorsun :) cidden aramaktaydım.

netice olarak ankarada oturuyorum. çelik verebilecek arkadaslar olursa sevinirim.
teşekkürler.

Selamlar;

Hoşgeldiniz:)

Sizi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya bekliyoruz.

nebat06
04-06-2007, 01:00
Selamlar;

Hoşgeldiniz:)

Sizi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669 buraya bekliyoruz.

:)) Mesajınız alındı, anlaşıldı. Teşekkürler.

Todor
04-06-2007, 06:21
sn. Todor,
geçen gün sormuş olduğum mum çiçeği tohumları konusunda bir gelişme oldu sanıyorum. Kabın etrafına çok küçük siyah noktalar yapışmış. Bunlar tohum mu?. Eğer onlar tohum ise eyvah ki ne eyvah onları toplamak pek mümkün görünmüyor...

Bu şekilde bir oluşum ile karşılaşman gerekiyor. Çiçekler geçtikten sonra bitkinin üzerinde kururlarsa daha sağlıklı olur.

12524

Penelophe
04-06-2007, 08:38
:)) Mesajınız alındı, anlaşıldı. Teşekkürler.

Rica ederim ne demek :)

Derya Özen
04-06-2007, 08:53
Bizim mum çiçeğinin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Çok büyük bir mum çiçeğimiz vardı. Yedi yıldan erken çiçek açmaz dediler, ikinci yılda her tarafı çiçekler le bezendi. Sonra bir gün babaannem ona su diye çamaşır suyu koymuş. Bizim mum çiçeğinin hayatı böylece sona ermiş oldu. Şu an ablamın çok güzel bir mum çiçeği var. Hayli büyük ve fazlaca çiçek açıyor.

arzu26
04-06-2007, 09:23
Arkadaşlar uyarınız için teşekkürler..... ancak... ben Türkçemize son derece önem veren biriyim bunun bilinmesini isterim.bu mesajı yazarken klavyesi Rusça ya uyarlı bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarını kullanmıştım.Muhtemelen o yüzden bu şekilde algılandı zira ben yazarken mesajım bu şekilde değildi.Saygılarımla...

Penelophe
04-06-2007, 09:40
Sevgili Penelophe vesevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Dün vallahi bütün seraları dolaştım.Fuardaki yakın alakanız ve Sayın Hfz hanımın bana verdiği mum çiçeği dolayısıyla havaya girdim ve bu yüzdende randevuma geç kaldım,ama değdi.
Avrupa çiçeklik ten de canan aristo alırken sahibi Gönül Basel hanıma ''çok çiçekleriniz var ama buları teşhir etmeniz için bizim Agac Net sitemize ilan verin '' dediğim de bana ''ben zaten o sitenin üyesiyim ve yazılarım var '' deyince çok sevindim ve mum çiçeği talebimi söyleyince her türlü bitkiyi ve her türlü mum çiçeğini getiririm fakat ithalat yapma arifeside veya şimdi latince isimlerle sipariş verilirse Eylül ayında istediğiniz kadar getiririm '' dedi
Ben sipariş vermedim çünkü henüz sizler kadar çeşitleri ve isimleri ve ender olanları bilmiyorum.
Her ihtimale karşı fimanın ismini adresini veriyorum.Eğer sipariş verirseniz lütfen n istediklerleriniz çeşitten baba da iki tane ısmarlarmısınız.? yine verdiğim zahmetler için çok teşekkür ederim.
AVRUPA ÇİÇEKCİLİKGönül Basel
Çep:O537 365 4616
Normal tlf:O232 7520104

Ne iyi etmişsiniz Selçuk Bey. Ben daha yeni görüyorum mesajınızı:)
Bilgiler için çok teşekkürler. Telefon numarasından ulaşırım ben. Saygılar.

AzaLea
05-06-2007, 00:49
benim mehmet beyden aldığım mum çiçeği çeliği de şimdi boyumdan uzun hale geldi ve hızla uzamaya devam ediyor fakat hiç de çiçek açmaya niyetli görünmüyor :rolleyes: bu şekilde uzamaya devam ederse ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten.

hfz
05-06-2007, 01:37
Sarabileceği bir düzenek yapın, mesela bir ip gibi bırakın sarıla sarıla uzasın. Sürekli uzuyor olması memnuniyetini gösterir ve karşılığını verecektir. İnanın..;)

AzaLea
05-06-2007, 13:29
teşekkürler:) yatayda da uzayıp uzamayacağını merak ediyordum gerçekten:)

BenBen1967
05-06-2007, 17:57
Mum çiçeğimi güneşe koyduktan sonra gelişmesi hızlandı aylardır 5 yaprak duruyordu.Şimdi yeniden yaprak çıkartmaya başladı .Demek güneşi seviyor ;)

serder
05-06-2007, 18:41
Sn. Todor,
İşte şimdi tamam :)))
Şu an açmış çiçeklerin altında plastik bardak duruyor. Kuruyup düşen çiçekleri orada topluyorum. 2 hafta içinde senelik izne çıkmayı planlıyorum. bu süre içerisinde de tohumları çimlendirebilirsem mesut ve bahtiyar biri olacağım :)))
Tekrar teşekkür ederim....

gilan
05-06-2007, 23:10
benim mehmet beyden aldığım mum çiçeği çeliği de şimdi boyumdan uzun hale geldi ve hızla uzamaya devam ediyor fakat hiç de çiçek açmaya niyetli görünmüyor :rolleyes: bu şekilde uzamaya devam ederse ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten.

Çiçek açması için güneş alması lazım. Yoksa boya uzar gider. Ortamı nasıl?

nrş
06-06-2007, 09:31
hemen müdahele etmen gereken bir zararlıyla karşı karşıyasın.ıslak pamuk peçete gibi birşeylerle alabildiğin kadarını çiçeğe zarar vermeden temizle.
sonra zararlılar için evde hazırlanabilen ilaçlar bölümünü oku orada gerekli olan ilaç anlatılıyor.

Ya gerçekten ağlayacağım.Eşimin rahmetli anneannesinden neredeyse 15(benim bildiğim bu, biz evlenmeden önce de bu çiçeğin olduğunu biliyorum varın zamanı siz düşünün) yıldır yetiştirdiği mum çiçeğinden aldığımız çelikle biz de neredeyse 10 yıldır sorunsuz ve çok az bakımla (ama kapalı balkonda güneşli bir yerde) mum çiçeğini yetiştiriyorduk.Çok güzel kokusu olan mumsu-pastel kıvamlı çiçekleriyle göz dolduruyordu.Sonra bir yerden hediye gelen başka cins bitkiyi balkona koymamızla olan oldu.Beyaz küçük bitler bizim yadigar mum çiçeğine de sarıldı.Ve aldığımız ilaçlar da fayda vermedi.Bitki gün geçtikçe soldu yaprakları kurudu.Malesef sonunda bitkiyi kaybettik.
Şu anda inanın bu forumu okurken içim sızlıyor.Keşke daha önceden baksaymışım diye ve size bir tavsiyem sakın işporta tipi gelgeç iş yapan çiçekçilerden fikir almayın.Ben pişman oldum .

Penelophe
06-06-2007, 21:59
Geçtiğimiz pazar günü İlknur Hanım bana bir mum çiçeği çeliği hediye etti, diğer kuruttuğum çelikten sonra bu yeni bir nefes gibi geldi, şimdi sakin sakin köklenmeyi bekliyor suda:)

lerdemir
06-06-2007, 22:50
Sanki birisi bu cici çeliğin taze yapraklarından birisini kemirmiş ???

cezzar
06-06-2007, 23:10
Sn. Phenelope; bu arada sizin üst komşunun mum çiçeği ne durumda, toparlandı mı yeni haliyle?
(umarım karıştırmıyorum :) )

Selamlar...

Penelophe
07-06-2007, 07:07
Sanki birisi bu cici çeliğin taze yapraklarından birisini kemirmiş ???

Evet, güneş kemirmiş :D

Penelophe
07-06-2007, 07:08
Sn. Phenelope; bu arada sizin üst komşunun mum çiçeği ne durumda, toparlandı mı yeni haliyle?
(umarım karıştırmıyorum :) )

Selamlar...

Hayır karıştırmıyorsunuz:)
Toparladı, alıştı yeni yerine. Sevmişte yeni yerini, yeni yaprakları var :)

serder
07-06-2007, 15:16
Bu şekilde bir oluşum ile karşılaşman gerekiyor. Çiçekler geçtikten sonra bitkinin üzerinde kururlarsa daha sağlıklı olur.

Sayın todor,
Aklıma bir şey takıldı. Günlerce beklememe rağmen çiçeklerde herhangi bir gelişme olmaya bilir. Cahilce olmaz umarın; Mum çiçekleri döllenme yolu ile mi tohum verir? Eğer öyle ise benim mum çiçekleri döllenmiyor demektir. Evin içinde bakılıyor ve içeride arı **** benzeri bir canlı bulunmaması için özen gösteriyoruz. Evde 10 aylık bir bebek varda :) Sözün kısası mumçiçeği döllenmesi gereken bir bitki ise ve bunu yapacak böcek yoksa boşuna bekliyor olabilirmiyim???

Cehaletle savaş çetin ve uzun, ama kazandıkça zevkli bir savaştır.

ilknur aşık
07-06-2007, 18:34
Ne iyi etmişsiniz Selçuk Bey. Ben daha yeni görüyorum mesajınızı:)
Bilgiler için çok teşekkürler. Telefon numarasından ulaşırım ben. Saygılar.

Eğer değişik türde mum çiçeği varsa bende varım.

memet
08-06-2007, 10:38
Avrupa çiçekçilik eylüle kadar isimlerini verirsek bize ithal edebileceğini söylemişti.
Ben şu çeşitleri öneriyorum.
Hoya pubicalyx "Red Buttons"
Hoya archiboldiana
Hoya pubicalyx "Royal Hawaiian Purple"
Hoya ischnopus
buradaki (http://www.collectorscorner.com.au/Cacti/CactihoyaList3.htm)sitede diğer çeşitleri de görebilirsiniz. İsteklerinizi latince adlarıyla burada yazmanız önemli.

BenBen1967
08-06-2007, 11:12
Bende varım özellikle o kalp şeklinde olana bitmiştim;)

BenBen1967
08-06-2007, 11:17
15.sayfada 434 nolu mesajda olan hoya keri sanırım adı
22.sayfada 642 nolu mesajda olan birde onun adını bulamadım
;)

BenBen1967
08-06-2007, 11:23
Şimdi verdiğiniz siteye baktım memet bey ama olmaz ki bir kaçını nasıl seçeceğiz? Hepsi birbirinden güzel :(

papatyam
08-06-2007, 12:04
Memet gerçekten getirtebilirler değil mi ben de beğendiklerimin isimlerini ekledim :)

Hoya pubicalyx "Red Buttons"
Hoya archiboldiana
Hoya samoensis

darla
08-06-2007, 13:47
Merhabalar,
Bende mum çiçeğimi köklendirdikten toprağa ektim.Şimdi büyümesini bekliyorum.Acaba ne kadar zamanda büyür de çiçek açar.Okuduğum kadarıyla en az 2 yılı var galiba....

gilan
08-06-2007, 13:54
Dikerken kaç parmağınızı kullandığınıza göre değişir :D

Efsaneler bir yana, gelecek sene çiçek alma şansınız da var, daha önce başaranlar oldu. Yalnız, çiçek için güneş istiyor.

caploonba
08-06-2007, 13:57
Benim aldığım çelik 3 ayda 3 yaprak verdi ama gelişimi daha çok hızlandı.

darla
08-06-2007, 14:47
Teşekkürler arkadaşlar.
Ben kaç parmağımla ektiğimi hatırlamıyorum ama.

memet
08-06-2007, 20:46
Benben, 642 nolu mesaj Ferdi Ülkümen'in mesajı, eğer onu kastediyorsanız o mum çiçeği değil.
Herkes fikrini belirtince belirli çeşitlerde uzlaşma olursa kolay olmazsa gelişmeye göre bir karar veriririz. Hiç olmadı bir çeşitten bir tek istiyoruz deriz.

cezzar
08-06-2007, 21:04
memet bey; ben yukarıda geçince okumadığım ama çok ilgi çekici mesajların da farkına vardım, geriye gidip. Sizin kerii yaprağı ne alemde diye sorayım hemen.. Yanlış yazmadınız değil mi? Sırf bir tek yaprak için mi 8.90 YTL ödemiştiniz??

memet
08-06-2007, 21:11
8.90 ytl'lik yaprak öylece duruyor.
Ne kuruyor, ne büyüyor. Canlı ama kıpırtısız.
Ama, Mine hanım tohumdan ve yapraktan üretimlerde mum çiçeğinin çok iyi sonuçlar vermediğini söylemişti.

dkp
09-06-2007, 11:56
Sayın memet Bey'cim , Selçuk Bey'in bildirdiği telefonu aradım.Telefonda ne istediğimi anlatamadım herhalde,internet ortamlında iletişim kurmamız da mümkün değilmiş,gelin görüşelim dediler.Çok büyük parti sevkiyatlarından sözediyorlar.Zamanımın olmadığını belirterek,önerimi sunuyorum ; bir sipariş organizasyonu yapalım siz liderimiz ve sözcümüz olun.Getirebilecekleri çeşitleri bildirsinler içlerinden siparişlerimizi verelim...Arkadaşlar ne dersiniz ?

memet
09-06-2007, 12:59
Burada bir fikir birliğine varalım bize yakın seraları zaten, tanıştık önceden de, bir önerimizi götürürüz.

Todor
09-06-2007, 15:12
Bendeki Hoya kerii'de olduğu gibi beklemede.

cezzar
09-06-2007, 21:19
Çok büyük parti sevkiyatlarından sözediyorlar.?

Eğer durum buysa; ve getirecekleri çelikleri (veya dikili ? ), çok yüksek fiyatlardan getireceklerse ve çok fazla çeşit getirme durumları olmayacaksa; ben Hollanda'daki hoya çeliği satışı yapan yeri hatırlatmak istiyorum tekrar..

Çeliklerin fiyatları gayet makul duruyor (kerii yaprağı fiyatı ile karşılaştırınca :) ) ve çok sayıda çeşit istenebilir hiçbir sınırlama olmadan..
http://www.paulshirleysucculents.nl/

Şurada da, buradan online çelik ısmarlayıp çok da memnun kalan bir iki yorum buldum; çeliklerin boyu da uzuncaymış; paketlemesi çok iyiymiş ve çabuk gönderiyormuş (ingilizce)
http://davesgarden.com/gwd/c/2971/

gilan
09-06-2007, 22:09
Biraz inceledim o siteleri ve gayet güzel görünüyorlar. Ayrıca yorumlar da çok olumlu. Kargo bedeli ne olur acaba sizin bir fikriniz var mı?

cezzar
09-06-2007, 22:18
Biraz inceledim o siteleri ve gayet güzel görünüyorlar. Ayrıca yorumlar da çok olumlu. Kargo bedeli ne olur acaba sizin bir fikriniz var mı?

Şimdi bir e-posta yazıp sorayım amcaya, yaklaşık bir fikir verir herhalde..

Selamlar..

memet
09-06-2007, 22:29
biz kerii'yi kipadan almıştık. Avurpa çiçekçiliğin kaça getireceğini ancak siparişi verirsek öğrenebiliriz. O da söylediği gibi eylülde ithalat yapacağı zaman olur.
Tek bir çiçek siparişi yerine, toplu sipariş fiatın daha az olacağını düşündürüyor bana.

cezzar
10-06-2007, 13:50
Ben Hollandalı Amca'nın posta masrafı ile ilgili söylediklerini aktarayım:
Kutu ağırlığına bağlıymış; güvenli olsun diye kayıtlı posta seçeneğiyle yollarsa, 500 g'lık kutunun posta masrafı 14.2 avro imiş (25 milyon filan). Eğer sadece birkaç tane ısmarlanacaksa 250 gr.lık olur kutu ağırlığı, o da 9 avro tutar dedi..
(Kayıtsız posta ile 500 g. lık 11 avro, 250 g.lık 7 avro imiş).

Belki de Avrupa Çiçekçilik seçeneği denendikten sonra olmazsa bu yola başvurulabilir..

Selamlar...

cyucel
10-06-2007, 14:31
Sanırım toplu alınırsa fiyat daha da düşer Avrupa çiçekçilikten daha ucuza gelir gibi duruyor.

memet
11-06-2007, 11:03
Posta ile görünüşe göre yüz lirayı geçebilir masrafımız, çiçeklerin fiatı dışında,
Avrupa çiçekçilikle olursa bu masraftan kurtulmuş oluruz.
Ben bu hafta gidip konuşmaya niyetliyim.
Bu arada nette satış fiatları konusunda bilgimizi arttırmaya çalışalım.

Müjgan
11-06-2007, 11:55
Mum çiçeğimi ipine sardırmaya çalışırken bir yaprağını kırmıştım. O yaprağa çok üzüldüğüm için, kıyamayıp saksıya geri diktimdi. Uzun bir süredir toprağa gömülü duruyor ve yaprak ilk günkü tazeliğini henüz kaybetmedi. Çelik dışında yapraktan da üreyecek bu gidişle :)

almila
11-06-2007, 18:17
lütfeeennnn yardım ediinnn:( :( :( :(
evimde yaklaşık iki yıldır mum çiçeği var ama hiç çiçek açmadılar çelikten yetiştirmiştim.sabahları güneş alan bir yerde saksıdalar.ne yapacağımı bilmiyorum...

memet
11-06-2007, 18:30
Foruma bakınca bu konuda yanlız olmadığınızı farkedeceksiniz.

memet
11-06-2007, 18:31
Arkadaşlar farklı hoya çeşitleri getirtme konusunda istekler az olacak gibi görünüyor.
Bu konuda isteğini belirten arkadaşlar. netleşirse, ona göre hareket edeceğiz.

memet
11-06-2007, 18:37
şöyle bir listemiz var.
BENBEN1967, papatyam, cezzar, dkp, selcuk44, gilan(kesin fikrini söylememiş), cyucel ( o da kesin değil fikri), Hamido
Şimdilik dışarıdan farklı çeşit getirmekle ilgilenen arkadaşlar bunlar.

Penelophe
11-06-2007, 19:39
Benide listeye dahil edebilirsin Memet. Çeşit konusunda grubun genel fikrine katılırım:) Daha kendisiyle yeni tanışıyorum, çeşitlerini bilmiyorum diyemedim..

zenfree
11-06-2007, 19:42
Sevgili memet ben de alabilirim.

arb73
11-06-2007, 20:37
Fazla çeşit göz çıkarmaz herhalde:) Bende alabilirim.Çeşit konusunu bilahare bildiririm artık.

hfz
11-06-2007, 21:12
Ben de alacağım ama daha inceleyemedim türlerini. Sanırım en az üç adet de ben isterim..

bahar66
11-06-2007, 23:23
Merhabalar,
Ben de ilgileniyorum. Su anda cesitlerini henuz cok fazla inceleyemedim ancak grubun genel tercihlerine uyarim. Teşekkürler

caploonba
12-06-2007, 09:17
O zaman bende isterim.

selcuk44
12-06-2007, 10:53
İyi günler,sevgili memet kolay gelsin , bende eğer mümkünse getirtilen her çeşitten bir tane isterim lütfen.

arb73
12-06-2007, 11:23
Şu çeşit listede yok ama Hoya caudata. Acaba mümkün olurmu? Memet bey.

memet
12-06-2007, 18:15
Buyrun seyredin (http://magdoch.free.fr/hoya.html)
hoya kaplı bir site.

Oğuzhan
12-06-2007, 18:21
Bende alabilirim aslında ..

Oğuzhan
12-06-2007, 18:22
Memet harika çok değişikler var.Mavi renk bile var.

memet
12-06-2007, 18:25
burada fiatlar beş yedi dolar arası. Başka bir sitede on yirmi dolar arası bulmuştum.
linki burası (http://www.robsviolet.com/hoyas.htm)

İster misiniz bunların hepsinin kokusu farklı olsun..

ephesos
12-06-2007, 18:39
Arkadaşlar bende almak isterim hemde çok ama şurası birgerçekki gümrükten geçirmek imkansıza yakın bir şey.
bir kere handikaplarımızı sıralayalım 1 : kargo ücreti 40 ila 60 avro arasında olacak 2 : gümrükte bu tip kargolar incelenir ve kolay kolay girişine izin verilmez.nedeni ise ne olduğunu tam bilmedikleri için yaban hayatı koruma ve tehlikedeki türlerin korunması ile ilgili ülkemizinde imzaladığı anlaşmaları gösterirler hoş hoyalar bu guruba girmedi henüz ama bilmedikleri için.
3 :bu kadar yüklü sparişler profesyonel ithalatçı ve gümrükçü işi kaçakçılığa bile girebilir bukadar yüklü spariş.
4 :bahsi edilen siteden alişveriş yapan arkadaşımız var mı yani denendimi?
aynı sorunlardan dolayı 2 aydır spariş verdiğim cattleyaları korkumdan getirtemiyorum.
tavsiyem sparişin verildiği ülkede yaşayan yakını olanlara siparişi göndertmek ve onların türkiyeye getirmesini sağlamak tabi miktar makulse , sayı olarak.bu yöntem yapabileceğimiz en uygun en yasal ve en ucuz yöntem.
başka tavsiye ve fikirleri olan arkadaşlarında görüşlerini bekliyoruz.
saygılar.

ephesos
12-06-2007, 18:46
Eyer getirtme imkanı varsa bende varım beni unutmayın.

memet
12-06-2007, 18:47
Genç mum çiçekleri kök gelişimini sağlamak için fosfor(p) ihtiyacı duyuyor.
Daha fazla bilgi buradaki linkte (http://www.backyardgardener.com/plantname/pda_dbee.html)var,belki bir kısmını çevirecek olan arkadaşlar vardır.

Dışarıdan bir sorun yaşamadan tohum detiren arkadaşlar var. Ama biz gelişmiş bitki istiyoruz, sorun olacak mı bilmiyorum. Avrupa çiçekçilik ithal bitki getirdiğine göre yapılabiliyor bence.

hfz
12-06-2007, 20:06
Benim seçimlerim 15 adet oldu..:dilli: Nasıl eleyeceğim bunları ben?:( :( :(

memet
12-06-2007, 20:24
Çok kolay, salonla, mutfak arasındaki geçiş hangi çeşitte kapanıyorsa orada dur.