View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)
Mum çiçeğin güzel,fakat iki mesajında aynı oldu.Bence deneme başlığıyla yolladığın ilk mesajı silmelisin.
Mum çiçeği kardeşliği,arkadaşlara çelikleyip yollamanı da gerektirebilir..
Aramıza sıksık katılmanı bekleriz
alanyaistanbulreklam
30-08-2006, 16:34
:) ufak bir teknik hata aynı resmi göndermişim kusura bakmayın,
yarın yeni açan çiçek tomurcuklarım huzurlarınızda olacak sevgilerle kalın..
Evet böylece resimler üç tane oldu. Bunları eklerken boyutlarına dikkat etmelisin. Aynı resmi ekleme yer kaplamaya neden oluyor
evet böylece resimler üç tane oldu.
Çok yaşayın e mi! :D
tekrar merhaba arkadaşlar bugün itibariyle tatilden döndüm.milas örendeydim ve bodrum civarlarında da deliler gibi mum çiçeği aradım ki bir botanik bahçesinde benim koçtaştan mum çiçeği diye aldığım ve sevindiğim sonra da değil mi acaba diye kuşkulandığım çiçeği gördüm.ilgili bunun bi çeşit mum çiçeği olduğunu aslında olmadığını borazan gibi kırmızı kokan bir çiçeği olduğunu söyledi.inanmadım şu an sevgili gardenya arkadaşımızın yazdıklarını okuyunca ve de resmi de görünce ne yazık ki BENİM ÇİÇEĞİM GALİBA ONDAN.ÇOK ÜZGÜNÜM ARKADAŞLAR YA BENİM BİRAN EVVEL BİR MUM ÇİÇEĞİM OLAMAYACAK MI?
alanyaistanbulreklam
31-08-2006, 08:28
evet arkadaşlar tomurcuklar huzurlarınızda.. umarım büyürler.. bu arada çeliklemenin nasıl yapıldığını, nasıl köklendirildiğini öğrenir öğrenmez sizlere göndereceğim... ama öncelikle siteye ve sizlere alışıyım.. ve biraz daha bilgileneyim .. sevgilerle kalın
3526
3527
eskiden açmış olduğu yerlerden tekrar çiçek verirmi acaba
hija_de_laluna
31-08-2006, 16:25
Aeschynanthus radicans
nette bu resmi buldum yaparakları benziyor mum çiçeğine çok gerçekten
Memet selam, işte benim evimdeki bitki aynen senin alıntı yaptığım mesajında fotoğrafını koymuş olduğun bitki. Kırmızı kırmızı açıverince şok oldum. Hala sevgiyle bakıyorum ama aynı tutku yok malesef.
Çok güzel bir çiçek.. Benim hoşuma gitmişti ...
Mum çiçeği kardeşliği senin mum çiçeğine sahip olmanı sağlayacaktır.
Bunun için çevrendekilerden sardunya bölümüne katkıda bulunmanı istiyorum...:rolleyes:
benim mum çiçekleride daha açmadı sanırım aşırı sıcaklar hoşuna baya gittiği için şöyle bir gevşeyim diyor.tembellik yapmaya bayılıyor.
http://img428.imageshack.us/img428/8873/1000560tj9.jpg (http://imageshack.us)
Güzel görünüyor çiçeğin.Yanlız, kışın kaloriferin üstünde kalması uygun olmaz sanıyorum..
Benimki de canlı ama çiçek açmaya niyeti yok hiç.
dediğinizde haklısınız şuan yaz kış olunca ne yapacağız.Henüz yer bulamadım .
alanyaistanbulreklam
01-09-2006, 08:16
Resim gönderme konusunda bana yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Ayrıca sevincimi sizlerle paylaşmak adına dün gönderdiğim çiçek tomurcuğu resimlerine göstermiş olduğunuz ilgiye de teşekkürler!...
Alanayaistanbulreklam, zaman zaman hepimizin dikkati başka konulara kayabiliyor. Kimi mesajlar dikkatten kaçıyor. Fotoğrafı link yerine görünür fotoğraf olarak yüklesen daha dikkat çekebilir. İki fotoğraf yüklenince bu şekilde link görünüyor. Bu yüzden tomurcuğunu farkedemedik belki. Diğer yandan birden fazla fotoğraf yüklerken link olarak koymak yer kullanımı açısından daha uygun.
Çiçeğinin açmış halini görmeyi merakla bekliyoruz.
Alanyaİstanbul inan dün görmüştüm çiçeğinin resmini çok hoş! ama pek samimi bulmadım yazılarınızı o yüzden ısınamadım size.yazılarınızın çelişkili olmasından olabilirmi.çeliklemenin nasıl yapıldığını, nasıl köklendirildiğini öğrenir öğrenmez sizlere göndereceğim... ama öncelikle siteye ve sizlere alışıyımhangisi çeliklemeyi öğrenirsenizmi yoksa ısınırsanızmı :D
Mine Pakkaner
01-09-2006, 14:38
r.. bu arada çeliklemenin nasıl yapıldığını, nasıl köklendirildiğini öğrenir öğrenmez sizlere göndereceğim... ama öncelikle siteye ve sizlere alışıyım.. ve biraz daha bilgileneyim ..
Çeliklemenin nasıl yapıldığını ve nasıl köklendirileceğini bu forumun üretim başlıklarını ve mum çiçeği başlığını başından beri okursanız kolayca bulursunuz.
Bilgilenmek içinse doğru yerdesiniz. Tüm yetkin ağızlar burada gönüllü olarak bilgi vermekteler.
Kolay gelsin.
moonlight
02-09-2006, 10:52
Arkadaşlar bende istiyorum MUM ÇİÇEĞİ...........:(
Arkadaşlar mum çiçeği ve selluka konusunda sık sık tekrarladığımız gibi,
her iki çiçeği edinmek isteyen üyelerimizden forumlara aktif katılım, bilgilerini bizle paylaşma, ya da sardunya bölümüne katkıda bulunmalarını istiyoruz.
Bu konuda duyarlılık göstermenizi bekliyorum.
Bu güne kadar çiçek isteyen arkadaşlarımızdan sardunya çeşitlerine katkıda bulunan olmadı. Buradan mum çiçeği listesinde aşağıda kalmayı kabul ettiklerini sonucunu çıkarıyorum
sardunya başlığını arama butonundan sardunya yazarak bulabilirsiniz
hija_de_laluna
06-09-2006, 09:31
Arkadaşlar mum çiçeği ve selluka konusunda sık sık tekrarladığımız gibi,
her iki çiçeği edinmek isteyen üyelerimizden forumlara aktif katılım, bilgilerini bizle paylaşma, **** sardunya bölümüne katkıda bulunmalarını istiyoruz.
bu konuda duyarlılık göstermenizi bekliyorum.
Bu güne kadar çiçek isteyen arkadaşlarımızdan sardunya çeşitlerine katkıda bulunan olmadı. Burdan mum çiçeği listesinde aşağıda kalmayı kabul ettiklerini sonucunu çıkarıyorum
Selamlar, sardunya bölümüne katkıd bulunmak isterim ama malesef sitede tanıdığım hiç kimse sardunya yetiştirmiyor. Ben de sene başında ekmiştim ama ne gariptir ki dayanıkı bildiğim sardunya kurudu gitti, tekrar yeşertemedim.
Ama isterseniz petunya tohumu gönderebilirim, balkonumda muhteşem bir petunya var salkım saçak.
Her akraba ziyaretine gittiğimizde gözlerimin aradığı çiçekti(ayıptır söylemesi) Sonunda buldum köklendirdim şimdi bir saksının içinde.Umarım çiçek açtığını görebilirim.
Arkadaşlar bende mum çiçeği istiyorum.İsteyene ismini bilmediğim yaprağından dantel gibi sıra sıra filizlenip köklenen sonra filizin düştüğü yerde çimlenen ,bir rivayete göre ismi peygamber gözyaşı olan çiçeğim var:D Enterasan bir çiçek..Verebilirim.Veya Amerikan kauçuğu fideside yollayabilirim.Hatta takla atarak ateş çemberindende atlayabilirim :D ama bana mum çiçeği veya japon gülü lazım...
Ankarada uygun fiyatla nerede satılığını söylesenizde olur.Muhattap almayıp cevaplamazsanızda olur.Ben uyar oğluyum.
Ful Sokağı
15-09-2006, 14:38
Üzülmeyin, sitemkar olmayın Ankara'yı bilmem ama sanırım arkadaşlar size göndereceklerdir.Ben de gönderebilirdim ama bendeki daha çok küçük. Selamlar
bardacık
15-09-2006, 19:47
Bu gün merterdeki tekzen'e baktım. Yoktu ama bir ay içinde gelecekmiş. :eek:
Oradan hemen yan tarafında bulunan İstanbul büyükşehir belediyesinin fidanlığına baktım. Orada da yoktu. Yetkili kişi mum çiçeğinin bir ev çiçeği olduğunu, böyle yerlerde bulunmayacağını söyledi. Belki seralarda olabilirmiş. Bahçelievlerde postane arkasındaki seracıyı tarif etti. Müsait bir zamanımda oraya da bakacağım.
Mum çiçeğine sahip olmanın bir yolu da forumlara aktif katılım.
yanlış mum çiçeğine sahip olmakla birlikte hala bir mum çiçeğim yok biliyormusunuz?ee şimdi ne olcak benim halim :)
Ben söyleyeyim cevabı..
Bir önceki mesajımda anlattığım, mum çiçeğine sahip olmanın anahtarıdır.
Bir de selluka da olduğu gibi, sardunya bölümüne katkıda bulunmak da işe yarar ..
bahcıvan
16-09-2006, 12:18
Selam, bende mum çiçeği istiyorum arkadaşlar, ayrıcada isteyenlere sarduyalarımdan seve seve verebilirim, selluka ve ful de istesem. Burda içim pır pır oluya çiçek istesem çiçek versem koşup çiçeklerime baksam, benim akvaryumdaki çiçeklerin adı ne acaba, bütün yazıları okuyabilsem, offf napıcam ben yaa :)
Mum çiçeğine ve sellukaya sahip olma için pratik bilgiler...
"Bahçıvan", elindeki süs kabaklarının fotolarını konuyla ilgili bölüme ekleyebilir misin?
Tabi, sardunyalarının fotolarını da sardunya bölümüne..
bak mum çiçeği sahibi olman nasıl kolaylaşacak...:rolleyes:
]Ben sana mum çiçeğide yollarım sn Bahcıvan :)
Dün aldım. Yaklaşık 130 cm. iki çelik gönderirim artık. İşte resmi. Boyu anlaşabilsin diye 30X30 fayansların önünde çektim
3882
Fiyatı 15 Ytl idi. Ellerinde 5-6 saksı daha vardı
Mine Pakkaner
23-09-2006, 09:04
Todor bu mum çiçeğinin yakından çekilmiş resmi var mı? Yaprak yapısı ve dizilişi değişik geldi gözüme, bir bakmak isterim, merak ettim. :)
lerdemir
23-09-2006, 10:54
Memet,
Balonumdaki ve salonumdaki bitkilerin fotolarını tez vakit foruma eklemek üzere... mum çiçeği rezervasyon sırasına üst sıralardan katılıyorum.....
Levent
backyard
23-09-2006, 11:09
benim mum çiçeklerimde hiçbir gelişme, büyüme yok
nedeni ne olabilir :(
Buyrun Mine Hn. Mum çiçeğimin yaprak detayları. Pembe açacakmış satan kızın söylediğine göre. Bu sene çiçek açmış. Kara yosunlarından oluşmuş bir hereğe sarmışlar. Havai kökler hereğe bayağı bir girmiş. resim çekebilecek kadar bir kolu zor söktüm :)
3919
3920
3921
Mine Pakkaner
24-09-2006, 16:06
Zahmetiniz için teşekkür ederim.Alışageldiğimizden daha dar uzun yaprakları var gibi gelmişti ve öyleymiş.İthal gelmiş olabilir. Çiçeklenince resimlerini isteriz. İyi bakın bu güzel kıza. :)
Acaba mum çiçeği değil mi diye bayağı bir stres yapmıştım. Çünkü aynısını daha önce selluka konusunda yaşamıştık yanlış hatırlamıyorsam. Bir selluka süs bezelyesi çıkmıştı galiba. Benim mum çiçeğiminde öyle bir şey olacağından korkmuştum.
Eh artık kalite kontrolden geçtiğine göre, nihai yerine alabilirim.
Eskiden nereye baksam ya mum çiçeği ya japon gülü görürdüm.Şimdi ne kıymete binmiş bu çiçekler.Hiçbiryerde yok yok yok...1 yerde buldum 60 YTL istediler ve ahı gitmiş vahı kalmıştı almadım.
Ful Sokağı
26-09-2006, 22:21
Ben mum çiçeğini yeni büyütüyorum, durdu durdu sonra adeta incecik bir kırbaç gibi fışkırdı, dip tarafları gayet güzel yapraklı ama incecik uzayan kısımlarında minicik yapraklar var.Şimdi de öylece pusuya yattı, bakalım sonra ne yapacak?:o
ya arkadaşlar ben bi çiçek türü arıyorum mum çiçeği olduğunu sanıyodum da diilmiş tarifimden eğer hatırlar **** tahminde bulunurdanız lütfen bana cevap yazarmısınz
ya böyle baya uzun kahverengi pamuk gibi çiçekleri olan bir bitki hakkında başka bişi bilmiorm yardımcı olursanız sevinirm
Mine Pakkaner
27-09-2006, 20:22
free-fb,
Eğer Türkçe'yi doğru kullanmazsanız (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1669), soru sormadan önce kendinizi tanıtmazsanız (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=42059&posted=1#post42059) sorularınıza kolayca cevap alamazsanız. Doğru soruyu doğru yerde sormanız önemli.Çiçek mum çiçeği olmadığına göre burada sormamalısınız.
Yeni üyeler için kullanma kılavuzunu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487)okursanız zorluk çekmezsiniz.
Hoşgeldiniz :)
lerdemir
27-09-2006, 23:47
Memet bak sözümü tuttum, aşağıdaki başlıkta ekledim iki -bence- güzel fotoğrafı... :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1707&page=2
Memet,
Balonumdaki ve salonumdaki bitkilerin fotolarını tez vakit foruma eklemek üzere... mum çiçeği rezervasyon sırasına üst sıralardan katılıyorum.....
Levent
Bu kadar çaba mum çiçeğini kapar..
Derin sessizlik içindeki mum çiçeği kardeşlerinin, silkinip kendine gelme mevsimi başladı...
Ona mum çiçeği demeyim.Evsane çiçek diyin.
Some-at seni arıcam.Sadece gazoz ağacı/amerikan kauçuğu fidesinin elime geçmesini bekliyorum.Az kaldı.
mum çiçeği kardeşleri neredesiniz??????????
İlkayyy hazır gelmişken, senin mum çieğinden çelik alman mümkün mü?
Sırada umutla bekleyen pek çok mum çiçeği kardeşi var...
lerdemir
11-10-2006, 23:31
Evet evet; sabırsızlıkla bekliyorum...
Memet, vallahi de billahi de aktifim, fotolar gönderiyorum, çelik tohum vs öneriyorum, sorular da soruyorummmm.... Daha ne yapayım ??? :)
Mummmmmmm.....
:)
selam... bir süredir mum çiçeğimle ilgili bir sorun vardı. Nedendir anlayamadım (sanırım nazar değdi:))) ) uzun yıllardır sağlıklı yaşayan çiçeğin yarısı kurudu birden. toprağını ,saksısını değiştirdik, sanırım diğer yarısını kurtarabildik. eğer kalan kısmıda kurursa çok üzüleceğim:(((( bu arada bir miktar çelik aldım kendilerinden... eğer köklenirlerse isteyenlere gönderebilirim.. tabi nasıl göndereceğimi bir açıklayan olursa......
bence bırak önce köklensinler çiçek kurtulsun.. yollaması kolay...
lerdemir
16-10-2006, 11:47
Hmmmm... "...Yollaması kolay..."
Bunu duymak rahatlatıcı oldu... :)
Ah Ne Kismetsizim Ben Ah Ah!şu Siteye Katilali Ve üye Olali Ne çok Oldu Hala Bir Mum çiçeği çentiğim Yok Anliyormu Sunuz?hepinize Birden Aşkolsun Arkadaşlar!!!!!
Arzu hem haklısın, hem değilsin..
Bak yedinci ayda üye olduğun halde forumlara toplam 19 mesajla katılmışsın...
hep dediğim gibi forumlara aktif katılımı olan arkadaşlar listelerde üst sıralara çıkıyor..
lerdemir
17-10-2006, 12:22
Evveet;
Sanırım İzmir Güzelbahçe'den Mehmet Bey'in anlatmak istediğine uygun bir örnek benim.
Zira dün (16.10.2006, P.tesi) yollamış olduğu sevimli Mum Çiçeği çelikleri 1 gün sonrasında bugün (Salı) öğlen 11:30 civarında elime ulaştı.
Kendisine güzel gönlü ve zahmetleri için hepinizin huzurunda çok çok teşekkür ederim. Şimdi forumdan öğreneceklerimle çelikleri köklendirmeye çalışacağım.
Gelişmeleri hepinizle paylaşmak üzere.
Ayrıca, benim minikler de büyürse, yeni çelikler temin etme işine de katkıda bulunmak üzere tabii ki... ;)
10 tane çelik 1 haftadır suda. Kök olup olmadığı henüz anlaşılmayan minicik tomurcuklar belirdi dibinde. Sanırım 15 güne kadar sevkiyata hazır olur.
Kimdi çelik isteyenler ?
Not : Şehir dışına nasıl göndereceğim bunları yahu?
ben şöyle yapıyorum..saplarını iki peçete arasına alıyorum.Sonra delik olmayan bir naylon torbaya koyup, peçeteleri nemlendiriyor sıkıca toprbayı bantlıyor, ya da bağlıyorum.ikinci bir torbaya sonra karton bir kutuya..Bu güne kadar sevkiyatlar sorunsuz oldu.
Yurtiçi kargoda uygun boylarda hazır kutular var..
lerdemir
17-10-2006, 16:24
qitted merhaba;
Ben bugüm Mehmet Bey'den aldım;
Eğer sizin elinizdekiler renk ve cins olarak Mehmet Bey'in gönderdiklerinden farklı ise bir minik çelikçik de ben isteyebilir miyim acaba? ;)
Acaba arsızlık mı yapıyorum diye de düşünmüyor değilim :o
Levent
10 tane çelik 1 haftadır suda. Kök olup olmadığı henüz anlaşılmayan minicik tomurcuklar belirdi dibinde. Sanırım 15 güne kadar sevkiyata hazır olur.
Kimdi çelik isteyenler ?
Not : Şehir dışına nasıl göndereceğim bunları yahu?
mERHABA GİTTED
Mümkünse ben de isteyebilir miyim?...
Bana kalısa tabii ki
Mum çiçeği çeliği buldum...İnşallah köklenir.....
lerdemir
18-10-2006, 12:50
İnşaallah MCDOGAN,
Forumda detaylar var mum çiçeğini köklendirmek ile ilgili...
Zaten kendileri de fazlasıyla sırnaşık bir sarmaşık türü oldukları için pek de nazlı değiller köklenme hususunda anladığım kadarıyla.
1,5günde bile suda köklenme emareleri vermeye başladılar bendekiler -Memet Bey'in kulakları çınlasın, tekrar teşekkürlerimle-.
Kolaylıklar
Levent
BenBen1967
18-10-2006, 14:07
MUM ÇİÇEĞİ çeliği mi yollanıyo ?fazla varsa bende alabilirmiyim acaba?
bu arada beyaz yaseminin 2 dalını toprağa gömdüm ama dalı kesmeden köklenir mi?yksa dalı kesmem mi gerekiyor?biri bana sölesin delirecem yakında bu yasemin yüzünden
lerdemir
18-10-2006, 15:15
Sayın BENBEN1967,
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=38757&postcount=273 bağlantısında da görebileceğiniz üzere forum üyelerinden "memet"in mesajında "Mum Çiçeği Çeliği Temin Edebilmenin Yöntemleri" detaylı bir biçimde anlatılmıştır.
İlgi ve bilginize... Aramıza hoşgeldiniz bu arada...
Not:Mehmet Bey, üzerinizden bir miktar da olsa yük almış olduğumu umarım... :cool:
Lerdemir mum çiçeği kardeşlerinden biri olarak çelik sahibi olmanın dayanılmaz mutluluğu yazınıza yansımış..
ehh ben artık ekleyecek bir şey bulamıyorum...
Formül açıkça ortada...
BenBen1967
19-10-2006, 01:05
Gardenyamda yanlış görmüyorsam çiçek var umarım yanılmıyorumdur
zira çiçeği dışardan içeri aldım garibim herhalde bahar geldi sanıo tekrar çiçeğe başladı 1 -2 hafta içinde onların çiçek olup olmadığı ortaya çıkacak:)
BenBen1967
19-10-2006, 01:11
[QUOTE=lerdemir]Sayın BENBEN1967,
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=38757&postcount=273 bağlantısında da görebileceğiniz üzere forum üyelerinden "memet"in mesajında "Mum Çiçeği Çeliği Temin Edebilmenin Yöntemleri" detaylı bir biçimde anlatılmıştır.
İlgi ve bilginize... Aramıza hoşgeldiniz bu arada
teşekkür ederim sizin iilginizede peki benim anlamadığım bu sardunya meselesi nasıl bir katkıda bulunmam lazım ki!benim anlamadığım kısım orası tam olarak açıklayıcı bir yazı değil linkteki:confused: :confused:
lerdemir
19-10-2006, 11:22
Sayın BENBEN1967,
Detaylı açıklama için doğrudan İzmir muhabirimize canlı bir bağlantı yapalım ve bakalım konu hakkındaki detaylar nelermiş?
Evet, sayın memet bey, konu hakkındaki son durum nedir?detayları alabilir miyiz? :D
BenBen1967
19-10-2006, 12:14
katkı olarak forum da bulunmaksa ben yeni olmama rağmen herşeyi soruyorum yardım istiyorum çiçeklerimin resimlerini bile yollamaya başladım topu topu 1 haftalık üyeyim de üstelik daha ne yapmam lazım ki? hala beyaz yasemin in dalını keseyim mi kesmeyeyim mi bunun cevabını alamadım:confused:
lerdemir
19-10-2006, 12:25
Biraz daha sabır, sadece sabır ve devamlılık...
Ben en azından kendi başımdan geçen tecrübemi böyle özetleyebilirim.
Gerisi Memet bey ve diğer site yöneticilerinde ve sevgili mum çiçeği sahiplerinde...
Saygılar
Levent
Mine Pakkaner
19-10-2006, 12:29
katkı olarak forum da bulunmaksa ben yeni olmama rağmen herşeyi soruyorum yardım istiyorum çiçeklerimin resimlerini bile yollamaya başladım topu topu 1 haftalık üyeyim de üstelik daha ne yapmam lazım ki? hala beyaz yasemin in dalını keseyim mi kesmeyeyim mi bunun cevabını alamadım:confused:
Sorunuzu mum çiçeğinde soruyorsunuz da ondan :) Biliyorsunuz hep doğru başlıkta soru sorun diyoruz. Sorunuz tek olsa taşıyacağım ama ona da elvermiyor.
Bu konuya hanımeli başlığında giriş yaptınız daldırma yaptım diye, sonra keseyim mi sorusunu mum çiçeğinde soruyorsunuz.
Bu sorularınızı da üretim teknikleri başlığına yasemin üretimi diye toplarsanız konu dağılmamış olur. Ayrıca daldırma ile üretim deniyorsunuz, bu üyelerimiz arasında çok denemeyen bir teknik. Konuyu ilgi ile hepimiz takip ederiz.;)
BenBen1967
19-10-2006, 13:04
Bunu bu şekilde daha önce söylemiş olsaydınız ona göre davranırdım.daha öncede dediğim gibi yeniyim ve öğreniyorum yanlış yaptığım için özür dilerim bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım. ilginiz için de teşekkürler
Herkese Selamlar!..
Bende mum çiçeği istiyorum....
Çok güzeller....
Kokulu çiçeklere dayanamam benimde olmalı nolurrrrrrrrrrrrrrrr...
Sayın memet Bey size benekli sardunyamdan göndersem bana da mum çiçeği çeliği yollarmısınız nooolurrrrrrrrr....
:rolleyes: Bir tanıdığımda bu sarılıcıdan olması lazımdı ama burdaki resimleri inceleyince o olmadığını anladım. Sellukanın yapraklarına daha çok benziyor. Henüz çiçek açmadığından ne olduğunu öğrenemedik. Bana o sarılıcı muhteşem çiçekten çelik verecek. Bende onları paylaşabilirim. Tabi önce ne olduğunu öğrenelim..:D Ama mum çiçeği hala bulamadım. Beni de kardeşiniz bilin. MÇK üyesi olmak ve o güzeli yaşatmak istiyorum. Saygılar...
Poardon ya!. Yanliş oldu selluka tek yıllıkmış..Bizdeki 10 yaşında bir fıstık:)
Bendeki tüm çiçekler yaprak dökmeye başladı.....Valla çok üzülüyorum.Kış geliyo diyemi böyle yapıyolarki?
Tüm çiçekler derken mum çiçeği dışındakileri mi kastediyorsunuz..
kış gelince bazı çiçeklerin yaprak dökmesi normal..
Mine hanım selluka için çok yıllık demişti sanki bir tekrar soralım..
Hayır.Mum çiçeği şu an suyun içinde.Zaten 3 yaprağı var.Bakalım köklenecekmi?En çok japon gülleri,Atatürk çiçeği ve amerikan kauçuğu diye duyduğum bir çiçeğim döküyor.Herhalde fazla suladım.Hafif hafif toparlanmayada başladılar.Bakalım ne olacak.
lerdemir
26-10-2006, 18:58
Memet Bey,
Mum Çeliklerimde köklenme başladı... Kısa kısa çıkıntıcıkları oluşuyor sap kısmında... Bakalım daha ne kadar sabretmek zorunda kalacağız... :)
Arkadaşlar,yeni dikilen mum çiçeği çeliklerim tutmuş durumda.Fakat balkondakiler bit'e benzeyen sarı böçeklerin istilasında;salondaki ise pamukçuklandı..Bu parazitlerden nasıl kurtulmalıyım ?
Dkp, acilen Mine hanımın evde yapılan ilaçlar bölümüne müracat.
faydası olacak tarifleri bulacaksınız orda..
Teşekkürler,Mine Hanım cevaplamış,uyarmasaydınız farkedemezdim.
Yeni dikilmiş bir mum çiçeği (3 yapraklı) ne kadar sonra çiçek açar?****** bakıma ve şartlara göre değişecektir ama ortalama kaç ay alır?
ayları biraz fazla tutun..benim çiçeğim beş yıldır hiç açmadı.
lerdemir
29-10-2006, 15:10
Nasıl yani?Olamaz?!Eyvah!
Yani ben şimdi 5 yıldır açmayan inatçı bir mum çiçeğinden mi çelik aldım???
Allaaahıımmm !!??? :D
mum çiçekleri sabır ve ilgi ister.Hergün su spreyi sıkılacak yeri değişmeyecek. toprak düzenli ve hafif nemli olacak şekilde sulanması gerekiyor. mum çiçeği için beklemeye değer.
Evet açmadı, ama açmam demedi..
beş sene önce açmıştı.
mum çiçekleri sabır ve ilgi ister.Hergün su spreyi sıkılacak yeri değişmeyecek. toprak düzenli ve hafif nemli olacak şekilde sulanması gerekiyor. mum çiçeği için beklemeye değer.
yaz kış su püskürtmek gerekiyormu?
merhaba öncelikle hoşgeldiniz,ben mum çiçeği yetiştiriyorum ama konunun uzmanı değilim sadece yaptığımı aktardım evet ben yaz kış su spreyi kullanıyorum ama ben kaloriferi biraz fazla yakıyorum dolayısıyla sprey sıktığım da çiçeklerim üşümemiş oluyor.Ortam nemi sağlamaya çalışıyorum.Yazın da zaten hava çok sıcak artı ben Ankara da yaşadığım için nem oranı denizli bölgelere göre düşük çiçekler de bazıları hariç nemi seviyorlar
Mine Pakkaner
31-10-2006, 20:39
yaz kış su püskürtmek gerekiyormu?
Gürcan Hoşgeldiniz,
bakın sorunuz hemen cevaplandı, siz de kendinizi tanıtmaya (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157) ne dersiniz? :)
bana yokmu çeliklerınden bend eisterım valla...
bana yokmu çeliklerınden bend eisterım valla...
Herkese merhaba!
Mum çiçeğimin son tomurcuğunun da açmasını beklerken havalar hızla soğudu. Çelik almak için o tomurcuğun açmasını, ömrünü tamamlamasını bekliyordum. Dört yıldır, aynı yerde ve balkonda. Dokuz yıl heyecan ve sabırla açmasını beklemiştim, beşincisinde süre bitti.:p
Sizlerden öğrendiğim "çiçekli daldan çelik almayı" düşünüyorum, yalnızca tomurcuğun olduğu dal çiçeklenmişti, ne yapayım? Isının azalması tomurcuğun açılmasını engelleyecek mi yoksa hazır tomurcuk var diye alacağım çelik daha erken çiçeklenir mi? ne dersiniz?
qitted kardeşten bugün cep telefonuma bir mesaj aldım ve çok sevindim bana mum fidesi gönderiyormuş.umarım yarın elime geçer
Sakız Hanım
03-11-2006, 21:41
bende istiyorum mum çiçeğii:(:(:( yok mu izmirden verecek biri:'(
Kurallar belli..
nasıl edineceğin bu bölümde açıklanıyor..
Gerekirse Lerdemirin nasıl sahip olduğunu takip edebilirsin..
Bu sefer mum çiçeği kardeşlerinden birinin elinin makasa gidip bir dal kesmesini bekliyorum artık...
Mum çiçeği fidesi isteyen 3 kardeşime birer tane gönderdim.
Elimde birkaç fide daha var.
İsteyen varsa bana özel mesajdan kargo bilgilerini gönderebilir.
(Ad-soyad, adres, tlf.no)
Mum çiçeği kardeşlerime sevgilerimle :)
işte... kardeşlik budur...
elinde mum çiçeği olan diğer kardeşlik üyelerini de harekete geçmeye davet ediyorum...
bekleyen çok.. onlarıda foruma aktif katılıma teşvik edelim böylece..
Sakız Hanım
04-11-2006, 09:58
[QUOTE=Mine Pakkaner]
1390
Genç fideleri hemen çiçek açmaz. Hafif asidik, nötral toprakları sever. Kireçli su bir müddet sonra zarar görmesine sebep olur. Humuslu toprakları sever.
aman tanrımmmm! yahu bu kireçli su olayı beni öldürecek izmirde:(ama mum çiçeğine değer,ben ona gidip pınar madran içme suyu bile alırım:)
papatyam
06-11-2006, 13:12
merhaba,
qitted arkadaşımın göndermiş olduğu mum çiçeği çeliğimi aldım , arkadaşım çok teşekkür ederim .
BenBen1967
06-11-2006, 13:54
erdoğan bey çok teşekkür ederim mum çiçeğim bu gün geldi aslında cuma dan beri kargo 3 kez gelmiş beni anca bugün bulabildirler tekrar tekrar teşekkürler
BEni bu siteye yönlendirdiği için aybalaya teşekkür ediyorum..
Mum çiçeğimden dertliyim..
Sanırım benimki bitlendi yanii pamuklu:) umarım iyileştiririm..
Kimler gelmiş :)
mevsim1, mum çiçeğin ile ilgili yaşadığın sorun ile ilgili mum çiçeğindeki zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128&highlight=Pamuklu) ve bitki hastalıkları konusındaki 18 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=41353&postcount=18) - 19 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=41353&postcount=18) - 20 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=41360&postcount=20) numaraları mesajları okumanı öneriyorum.
Bir bak bakalım benzer durum mu değilse çiçeğin fotoğrafını çekip buraya ekleyip yardım isteyebilirsin.
Ama önce şurayı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2126) bir okumanda da fayda var :)
Bu yardımım karşılığında, mum çiçeğini kurtarabilirsen, bir kök alırım:)
Dün aynı dertten ötürü yıkadım tek tek dallarını yapraklarını temizledim.. bekliyorum. Fayda görmezsem evdeki reçetelerden uygulayacağım..Daha önce denediğimde çok etkili olmuştu zaten..
Hatta sonradan kırmızı birber kullandığımı unutup, ilaçtan sonra bu çiçek kırmızı kırmızı bişey oldu diye soracaktım az daha..
Herkese merhaba!
Mum çiçeğimin son tomurcuğunun da açmasını beklerken havalar hızla soğudu. Çelik almak için o tomurcuğun açmasını, ömrünü tamamlamasını bekliyordum. Dört yıldır, aynı yerde ve balkonda. Dokuz yıl heyecan ve sabırla açmasını beklemiştim, beşincisinde süre bitti.:p
Sizlerden öğrendiğim "çiçekli daldan çelik almayı" düşünüyorum, yalnızca tomurcuğun olduğu dal çiçeklenmişti, ne yapayım? Isının azalması tomurcuğun açılmasını engelleyecek mi yoksa hazır tomurcuk var diye alacağım çelik daha erken çiçeklenir mi? ne dersiniz?
Sorumun yanıtını alamadım. Bakmam gereken yer varsa onu söyleyin bari.:(
Tiya biliyorsun mum çiçeğinde en önemli şey sabır..
Mine hanım buralarda değil o gelince fikrini söyler..
Bana sorarsan, çiçekli daldan çelik almazlar diye aklımda kalmış..
papatyam
08-11-2006, 15:23
benim mum çiçeğimin henüz gört yaprağı var ben şimdi yıllarca bekliycekmiyim çiçek açmasını
papatyam
08-11-2006, 15:25
dört demek istemiştim :( :( :(
hatalı mesajını düzeltme şansında var aslında...
papatyam
08-11-2006, 15:40
evet sonradan farkettim , yinede ***
Mine Pakkaner
08-11-2006, 15:45
Sorumun yanıtını alamadım. Bakmam gereken yer varsa onu söyleyin bari.:(
Tiya, üzerinde hazır tomurcuk var diye o daldan çelik almanız yeni üreteceğiniz bitkinin hızlı çiçeklenmesini sağlamaz. Siz mum çiçeğinizin herhangi bir dalından çelik alın.
Tiya, üzerinde hazır tomurcuk var diye o daldan çelik almanız yeni üreteceğiniz bitkinin hızlı çiçeklenmesini sağlamaz. Siz mum çiçeğinizin herhangi bir dalından çelik alın.
Bilgi için teşekkür ederim. Ama tomurcuk ne olacak? Kaktüsümdeki tomurcuk kış atlatıp, çiçeklenme zamanında açılmıştı. Mum çiçeğinde de aynı güzel sürpriz oluşur mu?
lerdemir
08-11-2006, 22:47
Kurallar belli..
nasıl edineceğin bu bölümde açıklanıyor..
Gerekirse Lerdemirin nasıl sahip olduğunu takip edebilirsin...
Evet evet, ben emsal teşkil edebilirim. Hatta bakın, şimdi edeyim: :D
Bildiklerimi bildiğim kadarıyla sürekli paylaşmaya çalıştım, elimdeki bitkilerden tohum ve/veya çelikleri paylaşıma açtım, katılımcı oldum, zaten arkasından MUM ÇELİKLERİ ve her türlü konuda yardım ve paylaşım geliyor.
Zaten burada olan kişi GÖNÜLDEN burada olmasa forumda kalmaya devam etmez, bence edemez. Gönül adamları da zaten elindeki çiçekte çelik alabilecek yer kalmışsa vermemezlik etmez...
Bakın kısaca şöyle özetleyebilirim:
Hayırlısı ile kış sonrasında bu forumdan bir arkadaşa kırmızı japon gülü çeliği sözü verdim, zamanı gelince göndereceğim, çiçeğinin fotoğraflarını çekip forumdaki tüm arkaşların beğenisine sundum, Almanya'dan bir arkadaşımıza çileklerimden fide göndermeye söz verdim (ama o arkasını aramadı, hani adres vermek vs falan), forumdan kayınvalidem için katmerli sardunya istedim arkadaşların iki üçünden olur geldi, 12 kasımdaki toplantıda verecekler, benjaminimde zararlı başlangıcı gördüm hastalandı, sordum fmt ve mine hn cevapladılar, o zararlıdan kurtuldum, balkonumdaki kıbrıs limonum ile ilgili endişelerim vardı fotoğrafladım forumda sordum herkes ilgilendi sağolsunlar, Ateş Bey'den Osmanlı çileği fidesi rica ettim, çabucak ilgilendi, hele hele bir tanesi var ki en muhteşemi (memet beyden mum çeliklerim geldi taaa İzmir'den İstanbul'a... ve daha hatırlayamadığım neler neler... (Taze not: qitted Ertuğrul Bey de Ankara'dan -bolca açan mum çiçeğinden çelik yolladı;memet'e nispet:) )
İşte böyle...
Nasıl, pek de zor değil, değil mi? Sadece gönülden katılım, ve de sevmek...
Sağlıcakla...
Saygılar...
lerdemir
09-11-2006, 10:39
Şahane şahaneee... Geldi, geldiiii Ertuğrul Bey, çelik elime az önce ulaştı. Çok teşekkür ederim.
Kocaman yapraklı son derece sağlıklı görünen, hatta ince ince kökleri de çıkmış bir çelik olmuş.
Şimdi yapmam gereken biraz süre daha suda köklenmenin artmasını mı beklemek, yoksa doğrudan toprağa ekebilir miyim?
Tekrar teşekkürlerim, saygı ve selamlarımla,
Levent
PS: Memet Bey'in göndermiş olduğu çelikler ile yanyana koydum. Hemen hemen 1,5 2 karışlık mesafe farkı ile tamamen aynı şartlara tabi tutacağım;bakalım hakikaten de çiçek açma eğilimlerinde bir fark olacak mı bakalım? Ölmez de sağ kalırsak 1-2-3-4-5-6-7... :( yıl sonra sonucu hep beraberce görürüz hayırlısıyla...
lerdemir
09-11-2006, 11:50
Sevgili mum çiçeğinde tecrübeli üyeler,
Bana sevgili "Memet" ve "qitted" mum çiçeği çelikleri gönderdiler; sağolsunlar...
Ben de işyerimdeki odamda, saat 11:00- 18:00 arası tam ve sürekli güneş alan, dışı mavi film gibi kaplı camının iç tarafındaki çıkıntıda rüzgar almadan güneşlenebileceği bir şekilde her gün taze içme suyu ile dodurduğum plastik minik petlerde köklenmek üzere bekletiyorum.
Memet'in göndermiş olduğu çeliklerden ikisinin sap olarak adlandırabileceğim (suya batmış ve köklenmeleri için beklediğim kısımları :rolleyes: ) kısımlarında minik minik beyaz renkli, köklenme olduğunu düşündüğüm uzantılar oluştu. Ama çeliğin kesildiği en dip kesik yeri değil bu, bildiğimiz sap yüzeyinde, boylu boyunca. Bu uzantıların kimisi 1 mm, kimisi 2mm birkaçı da 1-1,5 cm uzunluğunda. Ve her uzantının da dış yüzeyi sanki bir beyaz ipek kadife ile kaplı bir görüntü var. Bunlar kök müdür? Soru -1
Ayrıca, bu beyaz ipeğimsi kadife ile kaplı gibi duran uzantıcıklar o kadar hassas ki, aynı petin içindeki bir diğer çeliği petten çıkartırkenki sapların temasında bile kırılıp ana gövdeden kopuveriyorlar. Bu normal midir? Soru -2
Bir de ben bunları hangi safhada toprağa aktaracağım. Soru - 3
Bir de bu kadar hassaslarken, toprağa ekeceğim sırada da kırılıvermezler mi bunlar? Soru -4
Ayrıca Mine Hn'ın şöyle tavsiye etmiş: "Hafif asidik, nötral ve Humuslu toprakları sever. Saksı harcına yanık hayvan gübresi veya biofarm humus gibi organik bir malzeme katın." Bu tavsiyeyi nasıl uygulayabilirim? Yani hafif asidik ve humuslu nötral bir toprağı nasıl hazırlarım bilmiyorum. Yardım eden ya da yol gösteren olabilir mi? Soru -5
Sabır ve tahammülünüz için teşekkürler...
Benden mum çiçeği isteyen kardeşlerden :
- 5 Ad. Kargoyla ankara dışına
- 3 Ad. Saksıya ekili olarak ankara içine
olmak üzere teslimat tamamlanmıştır. Elimde zaten başka çelik de kalmadı :)
Mutlu günlerde büyütmenizi dilerim.
Bakımı için öncelikle konunun uzmanı olan Mine hanımın önerilerine kulak verin derim. Çok net, anlaşılır bir dille ve yetecek seviyede bilgi veriyor. Ağzına sağlık.
Benim bakım şeklime gelince (lerdemir dost sormuş)
- Güneş ışığı, arada filtre bile olsa asla direk üzerine vurmuyor ama bol ışıklı bir yerde.
- Kalorifere yakın, daima sıcak ortamda.
- Yazın balkona çıkarmam, yerini hiç değiştirmem.
- 2-3 günde bir su veririm.
- Yazın 2 haftada bir spreyle yapraklarına su sıkarım.
- Yeni sürgünlerin ucunu asla ellemem.
Hepsi bu. Siz uzak durun yeter, o kendi kendine mucizeler yaratmayı başarıyor :)
lerdemir
09-11-2006, 15:05
Hmmm, tamamdır qitted. Aynen uygulayacağım.
Peki ya hangi aşamada toprağa aktaracağımız?
Bir de yukarıdaki mesajımda sormaya çalıştığım üzere, Mine Hn'ın tarifindeki toprağı nasıl hazırlayacağım?
BenBen1967
09-11-2006, 16:35
arkadaşlar bir şey diyeceğim 2 saksı dolusu mum çiçeği buldum bir tanesinden uzunca bir dal çaldım resmen. 5 dalı hemen suya koydum Erdoğan beyin yolladığı çelik gibi kestim hepsini hain planlarım içinde başka dallar çalmakta var:)zira mum çiçeği okulun koridorunda öyle kendi halinde duruyor almayı becerebilirsem gene (sahibine yakalandım da)çeliklemeye başlıyacağım
isteyenlere köklendirebilirsem yollayacağım ilgililere duyurulur:)))))
BenBen1967
09-11-2006, 16:44
Evet çeliği ne zaman saksıya almamız gerekiyor bende hala suda bekletiyorum gelen mum çiçeği çeliğimi her sabah bakıyorum başına bir hal gelmesin diye mutfakta gölgede bekliyor bu sorun olurmu aayyyyy strese girdim gene ya başaramazsam ya başına birşey gelirse immmdattt öfff yaaaaaaöffff
Suyuna Mine hanımın tarifini bularak oksijenli su ekleyin ..zaten kolay kökleniyor suda..
Sanırım Qitted mum çiçeği sevkiyatında beni geçmiş oldu..
Artık bundan sonra elinde çiçek olan başka arkadaşların, çelik isteyenlere destek olması şart..
Gönderdiğim çeliklerin tümü köklendirildi, toprağa dikmeye hazır. İstediğiniz zaman küçük bir saksıya ekebilirsiniz.
Toprak için detayları, tarifi yapan mine hanımdan öğrenmelisiniz.
Mine Pakkaner
09-11-2006, 19:58
Harç için kompost ve torfu karıştırın perlit veya pomza ilave edin. Karışımı 1 lt suya 0,25 çay kaşığı limon tuzu katarak sulayınız. Saksınızı bekletiniz. Harç suyu çekince ertesi gün dikim yapınız
lerdemir
09-11-2006, 22:15
Sevgili Mine Hn, qitted ve memet. Hepinize gönül dolusu teşekkürlerimizle.
Gelişmeleri canlı canlı aktarmak üzere...
Levent
BenBen1967
10-11-2006, 11:33
umarım harcı yapmayı başarırım ilk defa böyle bir şey yapacağım şans dileyin bana yardımlar için teşekkürler
papatyam
10-11-2006, 12:48
mine hanım ben çiçekçiden aldığım toprağa diktim mum çiçeğimi sorun olurmu
Sakız Hanım
10-11-2006, 12:49
Ertuğrul bey çok teşekkür ederim:)yaşasıın benimde mum çiçeğim oldu:)))
allıpullu bir saksıda odamın baş köşesinde yer edindi bile.bahsettiğiniz gibi direk güneş ışığına maruz kalmadan içerde ancak bol ışık alan bir yere koydum,ekerken toprağın dibine biraz yanmış hayvan gübresi karıştırdım.şimdi heyecanla büyümesini an be an izliyeceğim başarabilirsem bu başlığada gelişmelerin resmini koyacağım.
tekrar teşekkürler
Mine Pakkaner
10-11-2006, 13:13
Şimdilik bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.İleride durumuna bakarız. :)
papatyam
10-11-2006, 13:30
teşekkürler
inşallah sorun olmaz çünkü bu çiçeği çok aradım zor buldum
Merhabalar
Ben mum çiçeği çeliklerimi suda köklendirdikten sonra normal torflu salon bitkisi toprağına dikiyorum. Arada bir üzerilerine su püskürtüyorum. Toprak tam kurumadan sulamıyorum, suladığımda da çok az su veriyorum. Tek dikkat ettiğim konu yerlerini değiştirmemek veya bitkiyi döndürmemek. Bu güne kadar herhangi bir sıkıntım olmadı.
Resimde üstte görülen geçen sene eylülde ektiğim çeliktir, alttaki ise bu sene nisan-mayıs aldığım çeliktir.
selamlarımla
Merhaba Lioness
mumlar güzel görünüyor.Çiçek açtılarmı ? Ya da ne renkler
Çelik fazlaysa isteyebilir miyim?
qitted kardeşin gönderdiği mum çiçeği fidesini aldım.gerçi kendisine telefonla teşekkür ettim ama sizlerde bilin istedim.mum fideciğimi ektim şu an çok iyi durumda ekerken de en fazla iki parmağımı kullanmaya gayret ettim ama bu bazen üç oldu.şimdi üç sene beklemem mi gerekiyor bu duruma göre?
:)
Yeni komşumu ziyaret ettiğimde iki saksı mum çiçeği olduğunu gördüm. Ama ne yazık ki mum çiçeğinden çelik vermeye yanaşmadı. Bu mevsimde çelik vermenin çiçeğe zarar vereceğini düşünüyor. Mum çiçeğinden çelik almanın mevsimi var mı? Çelik veren arkadaşlar çiçeğiniz zarar gördü mü?
ben kırpa kırpa kaç kişiye çelik dağıttım.. en son daha on gün olmadı.. hiç bir sıkıntı görmüyorum ..sağlıklı...
BenBen1967
13-11-2006, 22:54
benim çelikler köklenmeye başladı kimler istiyor elimde 5 adet var biri annemin kalan dört çeliği yollayacağım isteyenler :))
papatyam
14-11-2006, 09:56
valla ben bu güne kadar hiç yok baharda budarım yok zamanı gelsin ekerim demedim ne çiçeği olursa olsun **** tohum elime geçtiğinde ekerim de dikerim de hiç sorun olmuyo en azından ben yaşamadım , hatta dün akşam kılıçtan bir yaprak kauçuktan bir çelik ve adını bilmediğim bir çiçektende dört dal aldım suya koydum , köklüleride var isteyen varsa :) paylaşmak güzel şey
Merhaba Benben1967
Ben Isterim Mümkünse..
Bende Size Kirmizi Açan Bir Kaktüsüm Var Ondan Göndereyim..
Adresimi Veriyim özele
Arkadaşlar, komşumu iknaya kaldı işim... İkna olmazsa da "zamanını" beklerim artık:)
"ben sordum kartlaşan dalları kesmek bitkiyi canlandırıyor MUŞ"
"bizim forum var orda konuşDUK"
oda yetmezse garantili taktik zamanı kollaması..
"ben sordum kartlaşan dalları kesmek bitkiyi canlandırıyor MUŞ"
"bizim forum var orda konuşDUK"
oda yetmezse garantili taktik zamanı kollaması..
Hemen harekete geçiyorum:))
BenBen1967
14-11-2006, 15:23
cengin mum çiçepi çeliği arıyorsun galiba ben yollayayım sana özelden adres bilgilerini ver kargoyla yollarız ne bekliyosun komşunun keyfini aşk olsun:)
Merhaba!
Bende bir adet istesem (kaldıysa eğer) gönderebilirmisiniz.Adresimi özele gönderiyorum.Teşekkürler.
bahcıvan
14-11-2006, 23:00
Sevgili Benben1967 bende istemeye niyetlendim fakat kalmışmıdır acaba?
Eğer kaldıysa 1 dalda ben isterim. Teşekkürler :)
cengin mum çiçepi çeliği arıyorsun galiba ben yollayayım sana özelden adres bilgilerini ver kargoyla yollarız ne bekliyosun komşunun keyfini aşk olsun:)
Teşekkür ederim Benben1967. Er ya da geç komşumdan mum çiçeği çeliğini almaya kararlıyım:)) Bulma olasılıkları daha düşük arkadaşlara (eğer varsa öyle bir hakkım) devrediyorum hakkımı...:o
Mum çiçeği konu özeti;
- Mum çiçeği hakkında genel bilgi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=23021&postcount=2)
- Mum çiçeği yapraktan veya tohumdan üretilir mi? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=26879&postcount=110)
- Mum çiçeğinin kendine has özellikleri (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=30093&postcount=149)
- Mum çiçeği yetiştirmek için tavsiyeler (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=30093&postcount=149)
- 2 yıllık mum çiçeğim çiçek açmadı. Ne yapmalıyım? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=32416&postcount=227)
- Yeni dikilmiş bir mum çiçeği (3 yapraklı) ne kadar sonra çiçek açar? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=47552&postcount=338)
- Mum çiçeğindeki zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2128&highlight=Pamuklu)
- Mum çiçeği bakım tecrübeleri 1 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=49853&postcount=368)
- Mum çiçeği bakım tecrübeleri 2 (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=50380&postcount=381)
- Köklendirilmiş mum çiçeği çeliklerini dikmek için toprak tarifi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=49955&postcount=374)
- Mum çiçeğinden çelik almanın mevsimi var mı? Bu çiçeğe zarar verir mi? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=50700&postcount=385)
- backyard'ın mum çiçeğini ters dikme denemesi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=25906&postcount=68) ve acı haber (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=25948&postcount=71)
konu devam etmekte...
Mum çiçeği ile ilgili bu topiğe sık sık uğruyordum. Nefis bişeydi ve içimden ahhh benim de olsa diye geçirdiğim çok oldu.
Evde sunny hanım varken, çiçekle uğraşmanın mümkün olmadığı gibi bir fikre kapılmıştım, bu yüzden üstünde durmadımdı.
Geçen gün dükkanımda denediğim "sihirli tablet" in başarısızlığına, yani boş minik, poşet saksıya bir minicik fesleğen yaprağı diktim. O yerini beğendi ve palazlandı. Onu 80 yaşında sevimli bir amcaya verdim. Kamil amca bize yakın oturuyor ve evinin arkasında bahçesi var. O bana bahçede yetiştirdiği domates, biber, ıspanak vs sebzelerden verdi bütün yaz boyunca... arada dükkana uğradığında, onu bahçesi konusunda konuşturuyordum.
Neyse, o fesleğen, onda olmayan bir cinsmiş ve çok sevindiğini ifade etmişti... Bir gün elinde bir saksı ile geldi, sana mum çiçeği getirdim dedi. köklendirmiş ve saksıya dikmiş. O an da nasıl şok olduğumu anlatamam. Hiç birşeyle ölçülmeyecek değerdeydi benim için o saksıdaki. Üstelik de ona mum çiçeklerinden hiç sözetmemiştim. Hızır gibi geldi bana.
şimdi salonumda uygun bir yerde duruyor, artık mum çiçeği kardeşlerinizden biri de benim:p
http://www.geocities.com/muj_gun/mumcicegi.jpg
sevgili mum çiçeğim bu. sabah onun üzerinde uçuşan minik sinekler gördüm. teker teker öldürdüm, yeniden olursa napıcam ki?
toprak çok mu ıslak..Öyleyse kurumasına izin verin..
toprak mecburen ıslaktı memet, çünkü bir haftadır sulanmıyordu ve ben fotoğrafı çekmeden az önce sulamıştım :)
Kuru fesleğen toprak üstüne ovalayınız....Kokudan sinekler yaklaşmıyor...
Toprak fazla ıslak olduğunda sinek yapıyor.Birde ortam sıçak olursa sineklerin tam istediği ortam..:)))
BOl çiçekli günler......
Saksınızın kenarına mum çiçeğinizin tutunacağı bir cubuk koyar ve yumuşak bir şekilde bağlarsanız çiçeğiniz daha güvende ve sağlıklı olur.aramıza hoşgeldiniz.
Günaydin
Merhaba
Artik Benimde Bir Mum çiçeğim Var...
Hatice Hnm. Teşekkürler....
Sayenizde Inşallah Büyütebilirim...:)))
:D Herkese merhaba sevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Uzun aradan sonra müthiş birşey oldu ve paylaşayım dedim.
Öğle saatlerinde işyerinden çıkıp bonsai için kaya bakacağım diye yakınlardaki inşaat firmasına gittim. Gelirken bir de ne göreyim; Muhteşem bir mum çiçeği dükkanlardan birirnin kapısının yanında adam boyu olmuş, nazlı nazlı gel beni al dedi.. Ben ne yaptım sandınız:) hemen daldım içeri. Adamın şaşkın bakışları altında incelemeye koyuldum. Bira sohbet edip önce kendimi şirin gösterdim ve ahh vaahhh larla bu çiçeği ne zamandır aradığımı ve bulmanın zorluklarını anlattım. Sonuçta çelik istemeyi de ihmal etmedim ve adamın kıyamaz bakışlarıyla iki dalı kaptım. Artık benim de mum çiçeğim var yaşasın. İşte resimleri!...
Suya koydum hemen..:cool:
55475548
papatyam
24-11-2006, 15:12
:D Herkese merhaba sevgili mum çiçeği kardeşlerim.
Uzun aradan sonra müthiş birşey oldu ve paylaşayım dedim.
Öğle saatlerinde işyerinden çıkıp bonsai için kaya bakacağım diye yakınlardaki inşaat firmasına gittim. Gelirken bir de ne göreyim; Muhteşem bir mum çiçeği dükkanlardan birirnin kapısının yanında adam boyu olmuş, nazlı nazlı gel beni al dedi.. Ben ne yaptım sandınız:) hemen daldım içeri. Adamın şaşkın bakışları altında incelemeye koyuldum. Bira sohbet edip önce kendimi şirin gösterdim ve ahh vaahhh larla bu çiçeği ne zamandır aradığımı ve bulmanın zorluklarını anlattım. Sonuçta çelik istemeyi de ihmal etmedim ve adamın kıyamaz bakışlarıyla iki dalı kaptım. Artık benim de mum çiçeğim var yaşasın. İşte resimleri!...
Suya koydum hemen..:cool:
turunç aynı şeyi bende yaptım biliyormusun geçen hafta annemdeydim kardeşimle alışverişe çıkmıştım bi anda mahalledeki yoğurçunun kapısının iç tarafındaki çiçek dikkatimi çekti hemen girdim dükkana adamla bu mum çiçeğimi dedim evet senelerdir öylece duruyo dedi biraz çiçekler hakkında konuştuk siteden falan bahsetim çelik istedim biraz bozuldu o koca çiçekten bana küçücük bir çelik verdi o kadar çok sevindimki ama mum çiçeğime annem el koydu
Senin adına hem sevindim, hem üzüldüm. Zor buldun çabuk kaybettin Papatyam:)
Bu arada sohbetten bilgiler;
Arkadaşlar üzülmeyinki çiçeğinizin açması yıllar sürecek. Yanlış, Çünkü adamın dediğine göre benim aldığım çelik kadar bir çelikmiş. Saksıya dikmiş ve 1 yıl sonra büyümüşte çiçek bile açmış. 1 dal açtırabilmiş ama sonuçta açtırmış. Adam boyu olan o çiçek te sadece 2 yaşındaymış. Bu demek oluyor ki; bizim çeliklere iyi bakarsak 1-2 yıla kalmadan açabiliyor.:))
papatyam
24-11-2006, 16:43
allahtan qıtted bana çelik göndermişti :) yoksa ne yapar eder yoğurtçudan bir çelik daha alırdım :)
BenBen1967
24-11-2006, 16:49
arkadaşlar mum çiçeği bulabilmek için yapmadığımız kalmamışken bu gün pazarde ne görsem resmen delirdim MUM ÇİÇEĞİ saksı saksı ve 2 aylık felanmışlar ben burada helak oluyorum çelikten üreteceğim diye ağlamak istiyorum resmen:(bu ne ya ben bulacağım diye uğraşıyorum pazarda sürüsüne bereketti bu arada bir tane japon gülü aldım kırmızı bir de süs narı ben niye mum çiçeği almadım yaaaaaa 2 ytl idi üstelikte
Sayın Benben1967 hangi pazar bu fiyat süpermiş
Bize kargo yapsın..
Mine Hanım merhaba; geçen sene tesadüfen tanıştığım mum çiçeğinden üç yapraklı bir çelik aldım suda köklendirdim şu anda toprakta 1 sene içinde 5-6 yaprak verdi. Kısacası sorunum şu ki büyümüyor. Ne yapmalıym?
Teşekkürler...
Mine Pakkaner
24-11-2006, 18:01
Büyümüyorsa şartlarından memnun değil demektir. İlkbaharda saksısını yenileyin ve kışa kadar 15 günde bir gübreleyin. Konuyu baştan alırsanız bakımı ile ilgili bilgiler bulacaksınız. Bu dönemde büyümemesi normal, bahardan itibaren durumu birlikte gözlemleyelim.
Mine Pakkaner
24-11-2006, 18:04
Adabayrakoglu bu arada Yeni gelen arkadaşlar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157) bölümünde kendinizi bize kısaca tanıtmamışsınız, cevabı yazdıktan sonra gördüm Ben sorunuzu cevapladım ve bitkinizle söz ilgileneceğim,siz de kısa bir tanıtım yapsanız :)
Turunç yolladığın fotoda mum çiçeğini daha derin bir kaba koysan daha iyi olacak gibi görünüyor. Yaprakların çıktığı boğumlar su içinde olursa oradan köklenme olasılığı artar bana göre.
Bu bilgiyi değerlendirip söylediğini yaparım memet. Çok teşekkürler uyarın için. Bu arada senden istemiştim ama buldum. Sana verdiğim söz hala geçerli. Geçenlerde kargalar dallarından birini kırmış. İstersen yollayabilirim. **** ben sana sormadan direk yollayayım. Ne yapacağını sen daha iyi bilirsin:) Ne olduğunu hatırladın dimi?
eyvaaaah hatırlamadım.. ama bu konuda gayret sarfedeceğim...
Aklım başka işlerde anca yarına aklıma gelir.. ya da forumdu mesajlardı tek tek aramam gerek.
:) seni gece gece uğraştırmayayım. Özel mesajlarını silmediysen ordadır. Ben silmedim çünkü bana adres yazmıştın... Yollayayım da süpriz olsun. Yolladıktan sonra sana mesaj atarım...
Mine Hanım ilginiz için teşekkürler. Bende iki farklı tür Mum Çiçeği var. Birisi gayet sağlıklı bordo-kırmızı çiçekler veriyor. Gerçi 6 ay önce aldım 1-2 ay içinde açmasını bekliyorum. Diğeri öylece bekliyor size fotograflarını göndermeye çalışacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Mine Pakkaner
25-11-2006, 17:52
Resimleri merakla bekliyoruz.
bahcıvan
25-11-2006, 17:55
BENBEN1967'ye burdan teşekkürlerimi ileteyim mum çiçeği filizlerim geldi ve ben onları diktim :)
Benim çelik dağıtım müessesesinin hızından artık başım dönmeye başladı.
BenBen1967
26-11-2006, 20:12
Fındıkzade cuma pazarı istanbulda saksısı ile hemde fiyatı 2 ytl almadıma yanıyorum şimdi hazırda dikilmiş köklenmiş
Balçova Kipadan hoya kerii aldım 8.90 lira tek yaprak
böyle (http://www.rareflora.com/hoyakerii.htm)bir çiçeği var.
hoya carnosa, yani hep elimizde olandan yaprakları ve çiçekleri farklı
Suda köklendirip torfa ekmiş olduğum 3 yapraklı çiçeğim bir aydır öylece duruyor. Hiç büyümedi. Ne zaman büyüme belirtisi verir acaba? Bilgisi olan var mı?
Kış geldi, bitkilerin büyümesinin yavaşlamasını normal kabul etmek gerek sanırım.
kiiirmiziii
30-11-2006, 07:46
Arkadaşlar,bu konunun uzmanı arkadaşlara bir sorum var.internette bir yerde okuduğum kadarı ile,torf a diktiğimiz çiçeklerin topraklarını sende bir değişmemiz gerekiyormuş,çünü torf çürüyormuş.benim mum çiçeklerim torfta.bu konuda bilgisi olan varsa benide bilgilendirebilirmi?
Mine hanımın tarifi var, dere kumu, torf ve bahçe toprağı karışımı.. En uygunu saksı çiçekleri için.
Torf konusunu yine ona soracağız.
lerdemir
01-12-2006, 10:39
Sevgili Memet'in 17.10.2006 tarihinde elime ulaşan tamıtamına 5 adet mum çiçeği çeliğimden iki adeti köklenme yarışına girdi ve "artık toprağa aktar bizi!" diye bağırıyorlar...
Not: 09.11.2006'da qitted'ın yolladığı çelik ise köklü gelmişti zaten.
İşte ekte fotoğrafları:
Aşağıda iki ayrı çeliğe ait toplam 3 fotoğraf ekledim.
AAaaaaaaa çok güzel olmuşlarrrrrr. Benimkilere göstereyimde kıskanıp köklensinler bari:)). Acaba ısıtıcının yanında mı duruyorlardı lerdemir?
çiçeksever
01-12-2006, 15:11
bu kadar çok köklenmesi lazım mı?benim ki 1-2 tane çıkardı ben toprağa diktim
çiçeksever
01-12-2006, 15:13
Balçova Kipadan hoya kerii aldım 8.90 lira tek yaprak
böyle (http://www.rareflora.com/hoyakerii.htm)bir çiçeği var.
hoya carnosa, yani hep elimizde olandan yaprakları ve çiçekleri farklı
memet bey bunun çeliğinden istiyoruz
memet şu yeni aldığın mum çiçeğinin tek yaprağının resmini görebilirmiyiz mümkünse
sweetheart hoya..
yaprağından ötürü ingilizce adı böyleymiş..
http://www.logees.com/images/HOYA-KERII-2277.GIF
Bende bakmıştım inetnetten. Ama emin olamamıştım. Enteresan bir türmüş.
papatyam
01-12-2006, 16:25
pardon ya anlayamadığım bişey var yaprakmı çok büyük çiçekmi çok küçük,
çiçek küçük gibi ama dedimya anlayamadım ,
benimde mum çiçeğimin bir yaprağı saksıya düşmüş nasıl oldu bilmiyorum ama köklenmiş ,
Anladığım kadarı ile yaprakları büyük.
papatyam
01-12-2006, 16:34
hımm ilginç ve güzel
Bendeki yaprak, hoya carnosanın yapraklarından daha büyük görünüyor.
Çiçek açarsa her ikisi o zaman karşılaştırırız.
papatyam
01-12-2006, 16:37
memet , ücretini göndersem yolun düşerse banada alabilirmisin ?
papatyam
01-12-2006, 16:39
buda bizlerdeki gibi geçmi açıyomuş ?
bahcıvan
01-12-2006, 16:45
arkadaşlar ben bi mum çiçeği yaprağını kıyıp atamadığım için içinde dere kumu olan bolca suladığım bir bardağa batırmıştım. Vee yaprak köklenmeye başlamış bende onu torf a diktim bakalım sonuç ne olacak.
Sizde elinizde kazayla kopan yaprak olduğunda suya koyun, köklendiğine göre büyüyecektirde. Böylece daha çok insanı mum çiçeğiyle tanıştırabiliriz :)
Hemen gidip 5-6 yaprak çimliyorum
Mum çiçeği hem tohumdan hem de yaprak çeliğinden üretilir. Ancak yaprak çelikleri köklenseler de (toz köklendirme hormonu ile muamele edilir ve toprağa 45 derece açı ile dikilir.) sağlıklı ve canlı fideler elde edilemez.
Tohumlar ise çok küçüktür, kapsül patlayınca uçuşur. Bu yüzdden tohum almak istiyorsanız tohum kapsülünü muhafaza altına almalısınız.Kapsüle bir mini çok çok ince kese giydirebilirsiniz. Tohumları ekip fide 4-5 yaprak olunca şaşırtmalısınız.
Mine Hn. Bunu 110 numaralı mesajda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1209&page=4) belirtmiş zaten.
lerdemir
02-12-2006, 22:41
Turunç merhaba,
İşyerimde; hani dışarıdan bakınca içerisi görünmeyen camlı binalar var ya, öyle bir binada; camın dibinde, yarım gün doğrudan ışık alan bir yerdeler. Ortam sürekli merkezi sistemle ısıtılan/soğutulan çalışma ortamı.
Böyle şartlar altında bu hale geldile. Ancak, pek de kısa bir süre sayılmaz aslında. Çeliklerin elime geçtiği zaman ile bu hali aldıkları zaman arasında epeyce bir süre var.
Unutmadan bir de not: Bildiğimiz yarım litrelik su pet şişesini maket bıçağı ile yarısından kestim, içine düzenli olarak 3 günde bir yenilediğim içme suyu doldurdum.
Yani sürekli taze içme suyunda ve sap/kök kısmına güneş ışığı alabildiği şeffaf bir kapta idiler. Bilmiyorum, belki bunun da bir etkisi olabilir.
Uzman arkadaşlarımızdan bir görüş verebilecek olan olursa sevinirim aslında.
Olabilir mi bir etkisi gerçekten?
AAaaaaaaa çok güzel olmuşlarrrrrr. Benimkilere göstereyimde kıskanıp köklensinler bari:)). Acaba ısıtıcının yanında mı duruyorlardı lerdemir?
Mine Pakkaner
03-12-2006, 12:47
Eğer bu çelikler biraz daha uzun süre ışık görse kökler fotosentez yapmaya başlar ve yeşerir, fonksiyonlarını kaybederdi. Levent Bey'in çelikleri acil olarak toprağa geçirilmeli yoksa kökler daha fazla büyür ve dikim sırasında kırılır, yaralanır.
BenBen1967
04-12-2006, 21:50
memet bey o ilginç çiçektekten bende istesem nerede bulurum **** fazla varsa yollayabilirmisiniz
lerdemir
05-12-2006, 11:32
Mine Hn,
Uyarı için çok teşekkür ederim.
Bu haftasonu acilen toprağa alayım o zaman.
Lakin ilgili olan arkadaşlardan bir ricam olacak.
Mine Hn'ın daha önceki mesajlarındaki tarifi şöyle idi:
"Harç için kompost ve torfu karıştırın
perlit veya pomza ilave edin.
Karışımı 1 lt suya 0,25 çay kaşığı limon tuzu katarak sulayınız.
Saksınızı bekletiniz. Harç suyu çekince ertesi gün dikim yapınız"
Torfum var. Kompostu nerelerden bulabirim? Satılır mı? Ya da herhangi bir arkadaştan küçük bir miktar temin edebilir miyim?
Bir de, torf ve kompost hangi oranda karıştırılırsa en süperr olur?? :)
Saygılarımla...
kompostu
Mine Pakkaner
05-12-2006, 14:01
Kompost piyasada var. Örneğin ben uygulamalarımda BioFarm marka kullanıyorum. Kompostu harca yarı yarıya karıştırabilirsiniz. 1/ 4 ölçü de perlit katın.
renovatio
05-12-2006, 21:30
mum çiçeğinden bende istiyorum,arkadaş ilk sayfada resimler vermiş ama açamadım bilgisayarda...
Ben bu siteyi çok sevdim ya,arkadaşlarla dandik bilgisayarımıza bağlantı kurdurabilirsek(tamamen duygusal:)) burayla daha fazla bağlantıda kalacağım...
Bu sitenin üstüne başka bir site tanımam..
En büyük site bizim site
lerdemir
06-12-2006, 09:32
Teşekkürler Mine Hn,
Biofarm markayı not aldım, tamamdır.
Ancak sevgili Ateş Bey, sanırım bugün bana Osmanlı çileği fideleri ile birlikte bir miktar da kompost yollayacakmış (mesaj attı).
Forumdaki paylaşım insanı mutlu kılıyor. Bugünün dünyasında hasret kalınan duygular bunlar.
Hepinize tekrar sevgi ve saygılarımla...
papatyam
06-12-2006, 10:37
memet, çok teşekkür ederim Hoya Kerii için
kargo dün getirmiş ama işe gelmemiştim o yüzden teşekkür için geciktim ,
Hoya Carnosa ile bakımları aynımıdır ?
Kipa'ya tekrar gidemedim kaldı mı kalmadı mı, bilmiyorum dört tane daha vardı...
papatyam
06-12-2006, 10:40
çok güzel duruyo kocaman bir kalp gibi
lerdemir
06-12-2006, 12:28
Papatyam,
Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle.
Memet;
Bıkmadan usanmadan tüm Türkiye'ye kaynak oluyorsunuz ya sağolun varolun...
papatyam
06-12-2006, 14:48
teşekkürler lerdemir
Benim çiçekte tuttu.Yeni bir filizde çıkarıyor...ama 5 yılda anca açar denince hevesim kaçtı..
Arkadaşlar benim geçen hafta çeliklerini alıp suya koyduğum mum çiçekleri minicik kök vermiş.;)
Yaşasın bir çiçeğin daha doğumuna tanık oluyorum.:D
Bu eller boşa çalışmıyor. Bak nasıl da hemen kök verdiler:cool:
Benim çiçekte tuttu.Yeni bir filizde çıkarıyor...ama 5 yılda anca açar denince hevesim kaçtı..
papatyam
06-12-2006, 15:48
mcdoğan bence hiç hevesin kaçmasın
Memet;
Bıkmadan usanmadan tüm Türkiye'ye kaynak oluyorsunuz ya sağolun varolun...
Katılıyorum. :)
BenBen1967
12-12-2006, 17:17
arkadaşlar ben çeliği dikeli neredeyse 1 ayı geçti herhangi bir yerinden filiz felan çıkmadı aynen diktiğim gibi 2 yaprak duruyor bu ,ne zaman filiz çekecek biri bana söylesin hr sabah kontrol ediyorum seviyorum tık yok çiçekte:
)
Kış geldi biraz dinleniyordur..Çiçeklerin hepsinde yavaşladı büyüme.
Ferda Ülkümen
13-12-2006, 21:57
Evimde 4-5 yıl önce mum çiçeği diye pazardan aldığım bir bitki var.yaprak ve dalları aynı mum çiçeği,sarılıcı .ama çiçekleri:başak değil,tek tek açıyor,rengikahverengi,sarı çizgili şekli etoburların çiçeklerine benziyor.kokusu yok Yazın bırakıp gidiyorum aylarca susuz kalıyor,zavallı genede çiçek açıyor.ne olduğunu mine hanıma sorsakmı?
Soralım ama resim koyma imkanın yok muydu?
Mine Pakkaner
13-12-2006, 22:02
Hımm, bir resmini görsek Sayın Ülkümen, el birliği ile bakardık...
Ferda Ülkümen
13-12-2006, 22:06
bilgisayarıma ilaveler yapmam gerek.becerebilirsem bol bol resim göndereceğim
Bu arada sohbetten bilgiler;
Arkadaşlar üzülmeyinki çiçeğinizin açması yıllar sürecek. Yanlış, Çünkü adamın dediğine göre benim aldığım çelik kadar bir çelikmiş. Saksıya dikmiş ve 1 yıl sonra büyümüşte çiçek bile açmış. 1 dal açtırabilmiş ama sonuçta açtırmış. Adam boyu olan o çiçek te sadece 2 yaşındaymış. Bu demek oluyor ki; bizim çeliklere iyi bakarsak 1-2 yıla kalmadan açabiliyor.:))
Daha önce yazmıştım 2 yaşında çiçek açmış.. 5 yılda açma işi bence bakım şartlarındandır. Adamın mum çiçeği sabah güneşi alıyordu sadece...
İbuprofen, buradaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=30576&postcount=184)mesajına, elindeki mum çiçeğinin gelişimini fotoğraflarla ekliyor..Çiçeğin gelişim aşamalarını gösteren güzel bir çalışma oluyor.
Memet Bey sizdeki Hoya Kerii 'nin gelişimi ile ilgili bilgi verir misiniz ara ara?
Şimdilik gelişme yok, ööyle duruyor tek yaprak ...
Bendeki de aynı şekilde duruyor. Ama şu an herhangi bir gelişme beklemiyorum zaten. Bahara doğru gelişmeye başlıyacak herhalde.
papatyam
18-12-2006, 09:20
benimde hoya kerii olduğu gibi duruyor
BenBen1967
18-12-2006, 12:52
bu sabah sıvı gübre ekledim bakalım nolcak hepsi büyüyo bunda bişi yok sıkıldım ama:)
Bende Kipa ya almaya gittim büyümesi ile ilgili kaygılarımdan dolayı almadım .
Keşke alsaydın nasılsa büyüyecek....
Memet Bey bu arada yeni bir bitkiye merak saldım GÜVEY FENERİ ya da GELİN OTU diye google dan bir araştırmanızı tavsiye ederim.
Güzel bir bitki, yabancı sitelerde daha çok meyvesiyle ilgili açıklamalar..
papatyam
20-12-2006, 14:15
arkadaşlar benim hoya kerii nin kökleri üstten dışarı çıkmaya başlamış ne yapsam acaba fikir verirmisiniz :)
saksı mı küçük geliyor acaba?
Mine Pakkaner
20-12-2006, 14:31
Saksıyı bir çıkarıp bakın, köklerin toprağı sarması ne durumda.
Çok güzel bir mum çiçeği resmi buldum, onuda sizle paylaşayım. Fakat büyük, sadece linkini veriyorum:
mum çiçeği (http://www.exterpassive.com/naturewallpaper/images/hoyaflowers1280x1024.jpg)
ben olduğu gibi daha büyük saksıya diktim alır almaz..Küçük saksıda kökler çok sıkışıktı..
Gerçekten çok güzelmiş todor. Teşekkürler paylaştığın için...
papatyam
20-12-2006, 16:18
akşam eve gidince saksıdan çıkarıp bakarım çok sıkışıksa toprağına ellemeden saksıyı değişirim , teşekkürler,
Ben dün bir dal mum çiçeği kopartıp suya koydum dalı kopardığım yerde yere dökülmüş kuru mum çiçekleri vardı birkaç tane de onlardan aldım tohumdur diye . Evde inceledim tohuma pek benzemiyor. Mine Hanım bu mum çiçeğinin tohumları neresinde oluyor?
Mine Hanım acil yardım!2 yıl önce koparıp ektiğim hatta büyümüyor diye daha önce size danıştığım mum çiçeğim ile ilgili bir sorun var. Dün mum çiçeğimin saksısını değiştirmek için gövdesinden tuttuğumda elimde kalıverdi. Sonra bir baktım ki zaten kök namına bişey kalmamış sanki çürük bir odun parçası gibi olmuş ve toprağın içinde 5 mm boyunda birçok ayağı olan kırkayağın minik hali gibi bir böcek var. Şu anda mum çiçeğim suyun içinde içine yarım aspirin ekledim. ne yapmalıyım ne önerirsiniz?
Sayın Elfogi pembe çiçekli olanından kopardım. Fakat evde size sözüm olan farklı bir tür daha var ama ben onun mum çiçeği olduğundan şüphe ediyorum. Çiçek verirse fotoğraflarını eklerim.Onun çiçekleri kırmızı ve bordo. Hasta olan mum çiçeğimde pembe olandan.
çürümüş yerinden kesip temizlediniz değilmi..
Bence o toprağı olduğu gibi atın kullanmayın..
ben onbeş yirmi günde bir suluyorum mum çiçeğimi..
Mine Pakkaner
22-12-2006, 21:36
Kestiğiniz parçayı yeniden köklendiriniz. Saksı toprağını da Memet'in önerdiği gibi atın.
Sayın Ada Pempeye Geçmiş olsun.Pempeden olur ozaman ..:)
Öncelikle teşekkür ederim. Toprağı böceği görür görmez attım zaten. Şu anda suda. Çürük kökünü kestim. Yapraklar çok sağlıklı görünmüyor. Sanki suyunu çekmiş gibi görünüyor. Gelişimini sizinle paylaşırım tekrar teşekkürler.
Elfogi yeni pembe köklenirde ekebilirsem ilk sürgünü gönderirim.Kırmızının sürgününden de gönderirim ikisini birden denersiniz.Tabi biraz beklemek lazım
Ne büyüklükte bilmiyorum ama, bir iki dala bölüp köklendirmeye çalışsan..
Mum çiçekleri bazen yeni dikildiklerinde, gençken birkaç yıl açmaz, sonra açmaya başlar. Yerini beğenmiyor olabilir. Bir de fosfor ve potasyumu azotundan daha yüksek bir besini 15 günde bir vermelisiniz.
Merhaba,
Yukardaki gübreyi nerede bulabiliriz? Teşekkürler.:rolleyes:
Herkese Merhaba,
Aranıza yeni bir mum çiçeği kardeşi katıldı.:o . Umarım kabul edersiniz. Her gün yakın gözlüklerimi takıp merakla büyümesini izlediğim küçük bir mum çiçeğim var. Bana çocukluğumu anımsatan bu küçük varlığa büyük bir aşkla bağlıyım :)) İflah olmaz bir çiçek sevdalısıyım. Çiçeği bu kadar yakın markaja almak sanki büyümesini, serpilmesini geciktiriyor mu nedir; o, hiç istifini bozmadan ağır ağır, benim kanımı kurutarak yaşantısını sürdürüyor. Onunla ilgili tecrübelerimi zaman zaman paylaşmayı umuyorum.
Herkese çiçekli bir pazar sabahı, yine bol çiçekli, bol güneşli bir yeni yıl dileklerimle...;) Tatlılıklar ...
loransay
24-12-2006, 11:16
merhaba arkadaşlar,
Bu forum konusuna ancak ulaşabildim. Bu çiçek annemde de vardı. Çok güzel çiçek açardı ve salon mis gibi kokardı. Sonra sanırım birisine verdi annem. Utanarak söylüyorum ki o zamanlar yani ergenlik dönemi, çiçeklerle pek ilgilenmezdim.:) Şimdi ise bu çiçeği arayıp duruyorum ama bulamıyorum. Eğer elinizde çeliklerinden veya tohumlarından fazla varsa bir tane de ben rica edebilirmiyim. Bulursam çok mutlu olacağım. Teşekkürler.
Kış geldiği için bütün bitkiler gibi mum çiçeğinin büyümesinin de yavaşlaması normal..Bahara kadar sabretmeye devam...
Loransay, forumun sanat başlığını bulup, katkıda bulun, bende mum çiçeği kardeşlerinin Eskişehir'e ulaşmasına katkıda bulunayım...
Şaka bir yana ağaç ve sanat başlığında görmeyi isteriz seni..
loransay
24-12-2006, 13:56
hemen bu konuyu araştıracağım sayın memet. Siteyle ilgili problemler giderildiyse çok güzel fotoğraflarım var. Bir ara denemiştim ama fotoğrafları yükleyememiştim. Tekrar yüklemeyi deneyeceğim...
Forumda sorun yok. Galeri sanırım henüz açılmadı ..
Yüklemede bir sorun olursa söyleyin, çözüm yollarını arayalım..
Hasta Mum Çiçeğim öylece duruyor suda yapraklarını size göstermek için denemelerde bulundum hata veriyor.Bende ısrarla göndermeye çalışıyorum ama olmuyor.
Sayın Elfogi bendeki kırmızı olan hani şu mum çiçeği olduğundan şüphe duyduğum çiçeğin adı -Aeschynanthus radicans- mış.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.