View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
[
25]
Sevgi Durul
27-07-2018, 13:19
benim mum çiçeğim hiç çiçek vermedi 3 -4 sene oldu dikeli. ne yapmam lazım acaba
Aynı şekilde ben de ne açtırabildim ne de toprakta mutlu oldular. Hepsini topraksız ortama, çift kap yöntemine geçirdim. Kısa sürede yapraklarda canlanma, diriliş gözlemledim. Tomurcuk bekliyorum artık. :)
Forumda, Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm) başlığını incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Eklediğim hediye mum çiçeğim, topraksız ortamda yetişmiş, bana tomurcuğuyla geldi. :) Şu anda çiçekli.
679027
Aynı şekilde ben de ne açtırabildim ne de toprakta mutlu oldular. Hepsini topraksız ortama, çift kap yöntemine geçirdim. Kısa sürede yapraklarda canlanma, diriliş gözlemledim. Tomurcuk bekliyorum artık. :)
Forumda, Hoyaların topraksız ortamlarda yetiştirilmesi (http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm) başlığını incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
Eklediğim hediye mum çiçeğim, topraksız ortamda yetişmiş, bana tomurcuğuyla geldi. :) Şu anda çiçekli.
679027
teşekkürler . dalları uzun onun saksıdan çıkartıp topraksız yapabilrim heralde değilmi
kaktüsaşığı
06-09-2018, 20:37
Bu güzellik bir tanıdığımızın balkonunu süslüyor :D
Pembiş saksıdaki de tanıdığımızın Hoya'sının dibinden aldığım ve kendime diktiğim güzellik
soganlibitkiler
07-09-2018, 00:56
Merhaba elimde hoya var ama daha yeni kök salma durumundalar bir ay sonra yardımcı olabilirim
Merhabalar mum çiçeğini tesadüfen keşfettim ve bir-çok türü olduğunu gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Yaşadığım şehir de tüm çiçekçileri gezdim fakat yok.simdilik araştırıyorum carnosa genellikle bulunabilirmiş evlerin camlarına bakıyorum denk gelirse kapıyı çalıp çelik isteyeyim diye🤣
ParlakYıldızlar
07-11-2018, 16:01
Sayin:Sudeme'den gelen mum çiçeği min son hali.Çok teşekkür ederim.
Sûz-i Dilârâ
08-11-2018, 08:54
679027
Abla, senden gelen hoya pubycaliks gps 282'de topraksız ortama geçtikten sonra çiçeklendi hem de ne çiçeklenme kudurdu resmen, bütün yaz aynı anda 7-8 çiçek salkımı onlar geçmiş yenisi,yenisi, yenisi... Ta ben eylül ortası geldiğimde bile deli gibi açmaya devam ediyordu bir hafta önce son tomurcuğunu da açıp geçtikten sonra dinlenmeye geçti.
Alıntıdaki mesajını okuyunca birden zihnimde bağlantı kurdum, 4 yıl topraklı ortamdan sonra beşinci yılında ponzaya geçirdikten sonra bu durumu yaşadım. Aklıma başka ihtimal gelmiyor çünkü sulama ve güneş durumu aynı.
Selma_321
08-11-2018, 12:17
Suzi Dilara, sadece ponzaya mı ektin ve nerden buldun diye sorsam
Sûz-i Dilârâ
08-11-2018, 14:23
Evet şu anda sadece ponzadalar. Gittigidiyor'da kaktüssukulent06 diye bir dükkandan aldım. Kahverengi ponzadalar mum çiçeğinin çiçek açması için güneş de görmeli bu önemli unutma, senin mumlar salondaydı diye hatırlıyorum. Yaprakları koyu yeşildi güneş gören mumların yaprakları daha açık renkli oluyor ve çiçeklenme de bu mumlarda gerçekleşiyor (en azından benimkiler öyle oldu.) Benim carnosam da ponzada dikili ama bu yaz evin içinde tuttum açmadı mesela.
Geçen sene, iki mum da topraktaydı, ikisi de güneş aldı ama pubycaliks açmadı, carnosa 4-5 tomurcuk açıp dinlenmeye geçti.
Pubycaliks bu sene aynı güneş alan yerde ve pomzada ve yaz boyu açtı.
Selma_321
08-11-2018, 17:52
İlahi Suzi Dilara, yazın bir ara balkona koydum mumlarımı, baktım renkleri açıldı, korktum eyvah ölüyorlar dedim ve geri salona aldım;). Evet doğru hatırlıyorsun salında ve koyu renkli. Bakalım yer ayarlayabilirsem kapalı balkona koyayım.. Ponza adresi içinde çok teşekkür ederim.
Sevgi Durul
08-11-2018, 18:12
İlahi Suzi Dilara, yazın bir ara balkona koydum mumlarımı, baktım renkleri açıldı, korktum eyvah ölüyorlar dedim ve geri salona aldım;). Evet doğru hatırlıyorsun salında ve koyu renkli. Bakalım yer ayarlayabilirsem kapalı balkona koyayım.. Ponza adresi içinde çok teşekkür ederim.
Ankara hava şartlarında isterseniz kapalı da olsa balkona almayın derim ben. Bahara bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Alıntıdaki mesajını okuyunca birden zihnimde bağlantı kurdum, 4 yıl topraklı ortamdan sonra beşinci yılında ponzaya geçirdikten sonra bu durumu yaşadım. Aklıma başka ihtimal gelmiyor çünkü sulama ve güneş durumu aynı.
Evet benim de elimde olan malzeme lav taşıydı veee ilk tomurcuğumuz Hoya carnosada belirdi. Şimdilik bir tane. Bunca yıl, toprakta boşu boşuna zaman kaybetmişiz.:rolleyes:
Bahar çiçeği
20-11-2018, 17:22
Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan varmı nerdeyse 6 yıldır bende ama çiçek açmadı saksısı mı büyük geliyor yoksa başka bir derdimi var.
684007
Bahar çiçeği
20-11-2018, 17:25
Bu arada akıllı saksı dedikleri drenaj sistemi olmayan saksısı var acaba bu durum çiçek açmasını engellermi
Mesut Temiz
20-11-2018, 19:09
Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan varmı nerdeyse 6 yıldır bende ama çiçek açmadı saksısı mı büyük geliyor yoksa başka bir derdimi var.
684007
6 yıllık bir mum çiçeği için çok küçük bitkiniz... Onun dışında yaprakları falan tamamen sağlıklı görünüyor.. Çiçek açmaması bence küçük olmasıyla ilgili... Belli bir büyüklüğe ulaşmadan pek açmıyorlar.. Saksısı büyük değil... Mum çiçeğinin normal bakımına devam edin, belli büyüklüğe geldiğinde açacaktır...
Bahar çiçeği
20-11-2018, 19:14
Çok teşekkür ederim. Bir süre bakımını ananemize bırakmıştık bu neden sürekli uzuyor diye sürekli kesiyormuş o yüzden pek büyümedi.Peki saksısının drenajının olmaması kökleri çürütürmü
Mesut Temiz
20-11-2018, 19:40
Çok teşekkür ederim. Bir süre bakımını ananemize bırakmıştık bu neden sürekli uzuyor diye sürekli kesiyormuş o yüzden pek büyümedi.Peki saksısının drenajının olmaması kökleri çürütürmü
Uzayan sürgünlerin sarılacağı bir destek ayarlarsanız çok iyi gelişir.. Önce cılız bir şekilde uzayabileceği kadar uzuyor, sonra yanlara doğru dolgunlaşıyorlar... 2-2,5 yıllık kendi köklendirdiğim hoya carnosa'larım 2 metrelik desteklerini defalarca yukarı aşağı dolanmış durumdalar şu anda...
"Akıllı saksı" sistemiyle ilgili bilgim yok... Bilen bir arkadaş denk gelip açıklarsa ben de öğrenmiş olurum...
Bahar çiçeği
21-11-2018, 04:34
Uzayan sürgünlerin sarılacağı bir destek ayarlarsanız çok iyi gelişir.. Önce cılız bir şekilde uzayabileceği kadar uzuyor, sonra yanlara doğru dolgunlaşıyorlar... 2-2,5 yıllık kendi köklendirdiğim hoya carnosa'larım 2 metrelik desteklerini defalarca yukarı aşağı dolanmış durumdalar şu anda...
"Akıllı saksı" sistemiyle ilgili bilgim yok... Bilen bir arkadaş denk gelip açıklarsa ben de öğrenmiş olurum...
Evet destek olayını hemen ayarlayacağım çok sağolun verdiğiniz bilgiler için
Burcu aydemir
28-11-2018, 19:49
Bende istiyorum bu çiçekten hatta değişik renkleri de var galiba
beyazlilium
18-12-2018, 20:12
Bende bu yıl hoya sevdası başladı.
ousankyak
03-02-2019, 09:48
Merhaba benim mum çiçeğim aşağıdaki fotolarda her türlü bilgiye açığım :)
Öncelikle yeri iyi mi perde önünde duruyor ama evimiz çok güneş alan bir ev değil
Yapraklarından bazılarında sararma bazılarında da çürüme olabiliyor çoğunu koparttım ama bazılarını foto çekmek için bıraktım resimlerde görünüyor ev kışın biraz havasız kalabiliyor ,bu sararma çürüme nedenleri ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim
Uzaması da biraz yavaşladı sanki ilk ince ince çıkıyor onun da yakından fotosunu çektim normal midir ince gitmesi
Suyunu kış olduğu için kurumasını kontrol ederek 10 günde bir bazen 15 güne çıkıyor yazın haftada bir gibi vermeyi planlıyorum kalorifer önünde duruyor
Son olarak diğer tavsiyelerinizi de duymak isterim teşekkürler şimdiden yardımlarınız için
Selma_321
03-02-2019, 12:46
Herhangi bir bilgim yok fakat 4. fotoda tomurcuk gözüküyor.
ousankyak
06-02-2019, 14:49
Merhaba benim mum çiçeğim aşağıdaki fotolarda her türlü bilgiye açığım :)
Öncelikle yeri iyi mi perde önünde duruyor ama evimiz çok güneş alan bir ev değil
Yapraklarından bazılarında sararma bazılarında da çürüme olabiliyor çoğunu koparttım ama bazılarını foto çekmek için bıraktım resimlerde görünüyor ev kışın biraz havasız kalabiliyor ,bu sararma çürüme nedenleri ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim
Uzaması da biraz yavaşladı sanki ilk ince ince çıkıyor onun da yakından fotosunu çektim normal midir ince gitmesi
Suyunu kış olduğu için kurumasını kontrol ederek 10 günde bir bazen 15 güne çıkıyor yazın haftada bir gibi vermeyi planlıyorum kalorifer önünde duruyor
Son olarak diğer tavsiyelerinizi de duymak isterim teşekkürler şimdiden yardımlarınız için
Arkadaşlar bilgisi olan var mı
Arkadaşlar bilgisi olan var mı
Hoyanız bayağı büyükmüş. Maşşallah. Sanırım yeni almadınız. Siz büyüttünüz. Acaba en son ne zaman saksı değişimi yaptınız? Toprak besleyiciliğini yitirmiş olabilir mi?
Gecekondu
13-03-2019, 14:23
Merhabalar arkadaşlar Ankara’da yaşamaktayım elinde mum çiçeği çeşitlerinden bulunan varsa bana Çelik yollaya bilirlerse sevinirim.Paylaşan arkadaşlara evimdeki çiçeklerden paylaşabilirim. Evimdeki çiçekler ; Kolyoz(Yaprak güzeli), Yılbaşı çiçeği, aloe vera, cam güzeli
Merhabalar arkadaşlar Ankara’da yaşamaktayım elinde mum çiçeği çeşitlerinden bulunan varsa bana Çelik yollaya bilirlerse sevinirim.Paylaşan arkadaşlara evimdeki çiçeklerden paylaşabilirim. Evimdeki çiçekler ; Kolyoz(Yaprak güzeli), Yılbaşı çiçeği, aloe vera, cam güzeli
Merhaba bulamadiysaniz bende hoya carrosa sanırım var bende yılbaşı Çiçeği istiyordum takas yapabiliriz
Merhaba bulamadiysaniz bende hoya carrosa sanırım var bende yılbaşı Çiçeği istiyordum takas yapabiliriz
Sitede böyle paylaşımları okudukça, içim yaşama sevinci ile doluyor.
Öyle sevgisiz insanlar tanıdım ki, buradaki neredeyse herkes aynı ben.
Yüreği güzel insanları çok seviyorum. Hiç tanımasam bile.
İyi ki varsınız.
Sitede böyle paylaşımları okudukça, içim yaşama sevinci ile doluyor.
Öyle sevgisiz insanlar tanıdım ki, buradaki neredeyse herkes aynı ben.
Yüreği güzel insanları çok seviyorum. Hiç tanımasam bile.
İyi ki varsınız.
Sizde iyiki varsınız . Nasıl mutlu oldum su an akşam akşam. bi büyüğüm demiş ti ki hayvanları çiçekleri seven insan dan korkma . İnanın her isteyene severek veriyorum .verdikçe de benimkiler daha güzelleşiyor. Çiçekler gibi güzel günler dilerim size
pakomann
30-04-2019, 20:21
Çocukluğumun çiçeğinden geçen yıl İbb bahçe markette hem de çiçek açmış görünce hemen satın aldım. Ancak mum çiçeğim hiç kokmuyor kokmayan mum çiçeğini hiç görmemiştim. Bilgisi olan var mı acaba?
Fatih_Soydemir
30-05-2019, 17:48
694274
694275
694276
694277
Bu sene Mum çiçeği coştu gitti yapraktan çok tomurcuk var.
Morkoyun
07-06-2019, 13:08
herkese merhabalar ,uzun yıllar mum çiçeği aramış biri olarak geçtiğimiz günlerde Bostanlı çiçek festivalinde tanıştığım hanımefendiden iki cins aldım ,yetiştiriciliğini kendi yapıyormuş.belki buralardadır kendisi de,selam olsun . Aynı toprakta iki adet var ama forumu incelemiş olsam da ne tür olduklarını anlayamadım ☺ Yardımcı olursanız sevinirim . (Bu başlığı da bir süredir okuyorum vaktim oldukça.) Yorumlarınızı bekliyorum.
Morkoyun
07-06-2019, 13:29
işte benimkiler..
taydin66
11-06-2019, 14:38
Arkadaşlar benim hoya chouke çiçek açtı. Diğer tomurcuk ise döküldü. Bunun sebebi nedir?
Bitki pencere önünde duruyor. Öğlene kadar devamlı direk güneş görüyor. Sonra gölge oluyor. Kıştan beri bu şekilde aynı yerde duruyor. Acaba güneş daha çok etkili olmaya başladığı için mi böyle oldu? Bazı yaprakları sarardı. Bu bitkinin güneş ve su ihtiyacı nedir?
İlaveten çiçek gece kokuyor. Kokusu pek de güzel değil. Tuhaf bir koku var. Gündüz kokmuyor.
ilkingokce
18-09-2019, 09:15
Merhaba,
Ofiste daldan cogaltmaya calisiyorum. Dal kök verdi, sizce topraga dikmek icin yeterli buyuklukte mi?
Mesaj icin kusura bakmayin ofisin klavyesi ingilizce.
Mesut Temiz
22-09-2019, 11:23
Merhaba,
Ofiste daldan cogaltmaya calisiyorum. Dal kök verdi, sizce topraga dikmek icin yeterli buyuklukte mi?
Mesaj icin kusura bakmayin ofisin klavyesi ingilizce.
Bence bekleyin... Hoya carnosa köklendirirken iyice köklenene kadar suda tutmaya devam ediyorum kendi adıma... Paylaştığım resimlerdeki çelikler yaklaşık bir buçuk ayda köklendiler ve bence şimdi dikime hazırlar...
Evet şu anda sadece ponzadalar. Gittigidiyor'da kaktüssukulent06 diye bir dükkandan aldım. Kahverengi ponzadalar mum çiçeğinin çiçek açması için güneş de görmeli bu önemli unutma, senin mumlar salondaydı diye hatırlıyorum. Yaprakları koyu yeşildi güneş gören mumların yaprakları daha açık renkli oluyor ve çiçeklenme de bu mumlarda gerçekleşiyor (en azından benimkiler öyle oldu.) Benim carnosam da ponzada dikili ama bu yaz evin içinde tuttum açmadı mesela.
Geçen sene, iki mum da topraktaydı, ikisi de güneş aldı ama pubycaliks açmadı, carnosa 4-5 tomurcuk açıp dinlenmeye geçti.
Pubycaliks bu sene aynı güneş alan yerde ve pomzada ve yaz boyu açtı.
peki sadece ponzada mı? yani saksı içinde saksı değil sadece ponzaya mı diktiniz? peki sıvı besin veriyo musunuz?
ilginç olan şu hiç yeni filiz yok yeni köklerle çiçek tomurcuğu var.çiçeğide küçüğüme geldi ben daha büyük bekliyordum. resimlerde gördüğüm kadarıyla tabi(aman allahım yoksa bu mum çiçeği değilmi)
ekte resim gönderiyorum
İkinci resimdeki küçük sürgün de mi çiçek olacak.
selim_50
11-12-2019, 12:36
694274
694275
694276
694277
Bu sene Mum çiçeği coştu gitti yapraktan çok tomurcuk var.
keşke benim olsa
evandevan5
12-12-2019, 10:06
bana mum çiçeği celiği gelmişti bizim bahçe çom dan ancak çimlendiremedim
ahh ahh ne günlerdi bizim bahçe com yeşil dünya.com hepsi kapandı burası kaldı koruyalım.
Selma_321
22-01-2020, 06:08
Mum çiçeğinin tomurcuğu oluştuktan sonra ne zaman açar acaba? Belki 1 aydan fazladır tomurcuğu oluştu, 3 senedir ilk defa tomurcuk verdi sabırsızım o yüzden. Fotoğraf koymaya çalıştım ama olmadı.
Mesut Temiz
22-01-2020, 20:04
Mum çiçeğinin tomurcuğu oluştuktan sonra ne zaman açar acaba? Belki 1 aydan fazladır tomurcuğu oluştu, 3 senedir ilk defa tomurcuk verdi sabırsızım o yüzden. Fotoğraf koymaya çalıştım ama olmadı.
Büyük ihtimalle yazın açacaktır... Çok uzun yıllardır hoya carnosa bakıyorum ve bitkilerimden hiçbirinin kışın ya da ilkbaharda açtığını hatırlamıyorum...
Selma_321
22-01-2020, 21:52
O zaman çok uzun sürede tomurcuğunu büyütüp açıyor demek ki :(:(
Mesut Temiz
22-01-2020, 22:28
O zaman çok uzun sürede tomurcuğunu büyütüp açıyor demek ki :(:(
Birçok bitki gündüz süresinin kısalmasına bağlı olarak gelişimini çok yavaşlatıyor ya da tamamen durduruyor, ilkbaharla birlikte yeniden başlatıyor... Kaldığı yerden gelişimine devam eder... hoya carnosa çiçek açıp döktükten sonra geriye kalan kıvrık sapı koparmayıp bıraktığınızda aynı saptan her yıl defalarca açmaya devam edecektir...
Selma_321
22-01-2020, 22:54
Bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın Mesut Temiz, 3 senedir bekliyorum inşallah bu sene çiçeğini koklamak nasip olur, o halde sabredeceğim;).. Açıkçası tomurcuğunu atar diye korkuyordum. ;)
Merhabalar, bugün 3 tana mum çiçeği fidesi geldi. Ankara’da yaşıyorum ve üçük de olsa bir bahçem var. Acaba havalar iyiylen mum çiçeklerimi bahçeye alsam serin ve soğukken evde yetiştirsem uygun mudur? Yoksa sabit bir yere mi sahip olmalıdır?
Merhabalar, bugün 3 tana mum çiçeği fidesi geldi. Ankara’da yaşıyorum ve üçük de olsa bir bahçem var. Acaba havalar iyiylen mum çiçeklerimi bahçeye alsam serin ve soğukken evde yetiştirsem uygun mudur? Yoksa sabit bir yere mi sahip olmalıdır?
yaklaşık 15 yıldır mum çiçeği bakıyorum .ankaranın iklimini bilmiyorum .yarı gölge dik olmayan güneş alan bir kısım ve nispeten rüzgardan korunaklı bir yer varsa bahçenizde olabilir ben yazın balkonun köşesine alıyorum fakat güneş dik geliyorsa ve rüzgar alıyorsa gelişmiyor hatta kuruyorlar .ama yarı gölge kuytu kısımda yazın keyifleri yerinde .
Mesut Temiz
05-06-2020, 11:42
2 yıldır suda köklenmiş vaziyette duran, ancak bir türlü sürgün vermeyen hoya carnosa yaprak çeliğim nihayet sürgün verdi...
Bu çelik, görünür bir dal/gövde parçası içermeyen, tamamen yaprak sapının dibinden ayrılarak saksıya düşmüş bir yapraktı (muhtemelen hücre bazında bile olsa gövde dokusu içerdiğini düşünüyorum).. Bu nitelikte iki yaprağı suda köklendirdim, sonra birini toprağa diktim diğerini suda beklettim... 2 yıldır ikisinde de hiçbir hareket yoktu, ama yaprak yeşil ve canlı olarak kaldı... Hatta sudakini geçen gün de kontrol etmiş ve "yazık, sürgün veremeden ölüp gidecek" diye içimden geçirmiştim.. Bu sabah baktım, sağlam ve güçlü bir sürgün vermiş olduğunu gördüm.. ;) Sanırım hızla büyüyecek bundan sonra...
Böylece bir konuyu daha deneyerek kanıtlamış olduk: Zor da olsa, hoya carnosa yaprak çelikleri sürgün verebiliyor...
Resimlerde yukarıya yönelik koyu renkli çıkıntı olarak görebilirsiniz sürgünü...
EAkpınar
05-06-2020, 16:27
Hoya cornosa bir yılda köklenerek sürgün veriyor. Ama Hoya kerii için aynı şeyi söylemeyeceğim. Yapı marketten sevgililer gününde aldım ve 2 yıl oldu hala bekliyorum :)) Beklemeye devam :))
Bngblgn76
14-06-2020, 00:28
Merhaba 3 senedir mum çiçeği çeşitlerim var. Bazısını bu süreçte kaybettim. Çoğu hala elimde. Çok sık çiçek açmaya başladı. Benim sıkıntım çok uzuyor olmaları. Budamak mümkün mü? Belirli boyda kalsa çiçek açmaz mı? Deneyimleyen ya da önerisi olan varsa memnun olurum. Teşekkürler
Bngblgn76
14-06-2020, 03:38
Hoyalardan bir Demet
Mesut Temiz
14-06-2020, 10:53
Merhaba 3 senedir mum çiçeği çeşitlerim var. Bazısını bu süreçte kaybettim. Çoğu hala elimde. Çok sık çiçek açmaya başladı. Benim sıkıntım çok uzuyor olmaları. Budamak mümkün mü? Belirli boyda kalsa çiçek açmaz mı? Deneyimleyen ya da önerisi olan varsa memnun olurum. Teşekkürler
hoya carnosa için söyleyecek olursam, budamanın bir zararını görmedim, ancak budanan yerin aşağısından yine sürgün verip uzayacaktır... Çiçek açtıktan sonra kalan çengel biçimli uzantı her yıl tekrar tekrar çiçek açtığından, bunlar kesildiğinde açan çiçek sayısı haliyle azalacaktır, ancak uygun şartlar sağlanmaya devam edildiğinde yeni sürgünler de yine çiçek uzantıları oluşturacaktır...
Hoya'lar ya yukarı doğru uzatıp tavandan iple uzatılıyor ya da yüksek bir yerden sarkıtılıyor... Eğer yukarı uzatıyor ve tavandan devam ettirmek istemiyorsanız, belki budamak yerine belli bir uzunluktan sonra tekrar aşağı doğru sarmayı deneyebilirsiniz.. Bu şekilde daha kalabalık bir görüntü oluşturacaktır... Saksıdan sarkıtıyorsanız, çok uzadığını düşündüğünüz ve budadığınız kısımları suda köklendirip yine aynı saksıya dikerek daha kalabalık ve gösterişli bitkiler elde etmeniz de mümkün... Bol şans...
yaklaşık 15 yıldır mum çiçeği bakıyorum .ankaranın iklimini bilmiyorum .yarı gölge dik olmayan güneş alan bir kısım ve nispeten rüzgardan korunaklı bir yer varsa bahçenizde olabilir ben yazın balkonun köşesine alıyorum fakat güneş dik geliyorsa ve rüzgar alıyorsa gelişmiyor hatta kuruyorlar .ama yarı gölge kuytu kısımda yazın keyifleri yerinde .
Cesaret esip bahçeye koyamadım, pencerenin öünnünde yalnızca sabah güneşi alıyorlar, çok da keyifli görünüyorlar. Çok nadir de olsa sıvı gübre veriyorum faydası var mı bilmiyorum ama zarar vermediği kesin :) sadece fidelerim çok çok küçükler. Çok uzun sürecek büyümeleri :rolleyes:
acemi çiçek
20-06-2020, 00:29
Selam bende artık hoya çiçegi olan mutlu insanlardanım geçen sonbahar bir tanıdığımdan yalvar yakar iki yapraklı çelik aldım suda köklendi meşrubat bardağı büyüklüğünde bir saksıya ektim yeni sürgün veriyor ilk yaprağı attı sıvı besin ne zaman vermeliyim bir ziraatci abimize sordum bir kaç yaprak atınca 2 haftada bir ver dedi ama sizler bu kadar güzel büyültmüşken çiçekleri siz ne derseniz o makbul bana :)
Batuhan Yılmaz
07-10-2020, 02:38
Benim Hoyam ve Ruj Çiçeğim (Yalancı Hoya) nematoddan dolayı tatildeyken öldü :( fiyat araştırması yaptım çok tuhaf ve uçuk rakamlar var çelik paylaşmak isteyen budamadan artanları çöpe atanlar benimle paylaşabilir sevgili forumdaşlarım. Teşekkür ederim.
İlk hoya carnosamı lav taşında köklendirmeye aldım umarım güzel bir gelişme gösterir. Büyümesi çok uzun zaman alıyor sanırım ve bana sabrı öğretecek gibi.
Krimson Princess nedense rengini döndürmeye başladı. O kısmı çok üzülerek de olsa kesip alacağım sanırım. Yayilmasindan korkuyorum. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210309/f77d78d52ac24efa7ef3e587744dab86.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210309/48c9b6a3ad7dfdbb46374106acc72c62.jpg
VOG-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emine Şahin
12-06-2021, 13:57
Hiçbir yerde hoya bulamadım. Çelik paylaşabilecek kimse var mı? Foruma yeni katıldım, prensipleri biliyorum ama hoya çiçeğine aşık oldum. Ben de bakmak ve paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sağlıcakla
Emre2535
10-07-2021, 14:19
maşallah cok güzel eminim kokusuda öyledir
Emre2535
10-07-2021, 14:22
alttaki resim mum çiçeğimi ayrıca üstteli de yoncaya benziyor
Merhaba. Ben tam 1 sene önce cicegimi 2 yapraktan koklenxirip saksıya ektim. Bir senede sadece 1 yaprak ve 1 sürgün verdi. Yumurta kabuğu kurtup sirkede bekletip suyunu verdim. Kalsiyum için. Muz kabukları kurutup toprağına koydum. Seker koyuyorum arada ama büyümüyor. Büyümesini gibi Aksine sürgünü de kuruyor sanki. Ne olduğunu çözemedim. Foto yukleyemedim nedense
Mesut Temiz
03-11-2022, 18:47
Merhaba. Ben tam 1 sene önce cicegimi 2 yapraktan koklenxirip saksıya ektim. Bir senede sadece 1 yaprak ve 1 sürgün verdi. Yumurta kabuğu kurtup sirkede bekletip suyunu verdim. Kalsiyum için. Muz kabukları kurutup toprağına koydum. Seker koyuyorum arada ama büyümüyor. Büyümesini gibi Aksine sürgünü de kuruyor sanki. Ne olduğunu çözemedim. Foto yukleyemedim nedense
Hoya carnosa'yı yapraktan değil de daldan suda bekleterek köklendirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız... iyice köklendiğinde tropik salon bitkileri için satılan toprakla doldurduğunuz bir saksıya dikerseniz gayet sağlıklı bir şekilde gelişecektir... Sirke, şeker gibi maddeleri katmamanızı öneririm toprağa... Sirke zaten asitli, şeker de toprakta çürürken bitkiye zarar verecek mikroorganizmaların üremesine yol açabilir... Büyük ihtimalle bitkiniz bu maddelerden zarar görmüş.. Uygun toprak kullanmak ve zamanla uygun gübre ilavesi yapmak bitkinin sağlıklı büyümesi için yeterli...
mum çiçeği güzeldir :) bknz
https://hoyaile.blogspot.com/2020/08...clu-yazma.html
Mihrümah
16-01-2025, 17:09
Eski yazışmaları okudum ve yeni üye oldum. Var mısınız burayı yeniden hortlatmaya?
Mum çiçeği ben de bu sayfadan edindim.Fakat çok büyümedi.Sayfayı canlandıralım evet.
muratti009
18-05-2025, 18:31
Merhabalar Siteye yeni üye oldum Yaklaşık 10 gün önce pazardan Mum çiçeği almıştım aldığım gibi duruyordu sanki bir hareketlenme oldu gibi sizce bunlar yeni sürgünmü yaprakmı çıkıyor.https://i.imageupload.app/00bef427770f836c5439.jpeg (https://imageupload.app/00bef427770f836c5439)
https://i.imageupload.app/e51d5c074e18d248c095.jpeg (https://imageupload.app/e51d5c074e18d248c095)
Mesut Temiz
18-05-2025, 23:24
Merhabalar Siteye yeni üye oldum Yaklaşık 10 gün önce pazardan Mum çiçeği almıştım aldığım gibi duruyordu sanki bir hareketlenme oldu gibi sizce bunlar yeni sürgünmü yaprakmı çıkıyor.
https://i.imageupload.app/e51d5c074e18d248c095.jpeg (https://imageupload.app/e51d5c074e18d248c095)
Tabii, o yapılardan yaprak çıkacak ve dal olarak uzamaya devam edecek....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.