PDA

View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

nevsune
09-08-2007, 18:27
Sevgili Hfz,
bu konuda hiç bir bilgim yok. Ne olursa kabulum. Yeterki bir hoyam olsun. Büyüdüğünde görüntülerim, siz ustalar anlarsınız. (Bir tutsa da, iş çelik almaya gelse)

Özel terimi işin esprisiydi.

hoyadag
09-08-2007, 18:40
Sevgili Nevsune, fotoğraf göndermek için büyümesini beklerseniz çatlarım ben meraktan.

Çelik de olsa fotoğraflarınızı bekliyoruz.

hoyadag
09-08-2007, 18:43
Şükran hanım, hoşgeldiniz demek istiyorum. Mucip bey bu konuda size seve seve yardımcı olacaktır. Forumda umduğunuzu bulmanız dileklerimle, saygılar sevgiler.

hoyadag
09-08-2007, 23:51
Arkadaşlar malum pek sevdiğim kurumum, çalışanları da dahil Türkiye'deki hiç kimse temenni etmese de adım adım greve gidiyor. Grev oylaması sandığından "hayır" çıkmamış olsa da umarım sonumuz "hayıra" çıkar.

Gelelim asıl mevzuya, ister grev zavallının başına vurdu deyin, ister yine acayipliği tuttu deyin, hem kendi kafamı rahatlatmak hem de foruma renk getirmek adına;

Bir Yarışma düzenliyoruuuum.

Konu : Bugün kargoyla bana gelen, aşağıda verilen fotoğraftaki kutudan ne çıkmış olabilir?

Cevaplama süresi : Hergün foruma giremeyen arkadaşlar olduğundan 48 saat olabilir. Arzu eden olursa süreyi uzatabiliriz.

Jüri : Saygıdeğer Hafize hanımı (kendisi de kabul buyurursa eğer) jüri olarak düşündüm.

Kurallar :
-Cevaplar yarışmacıların tahminlerinden oluşacaktır.
-Birbirinin aynı cevaplar oluşmaması için cevaplar açık ve ayrıntılı olmalıdır,
-Bir iki kelimelik kaçamak cevaplar kabul görmeyebilir,
-Yarışma mesajın yayınlanmasından itibaren 48 saat içinde tamamlanacaktır.
-Yarışma süresinin bitiminden sonra yanıtlar jüri tarafından incelenecek ve doğruya en yakın cevabı veren arkadaşımız birinci olacaktır.
-Yarışma bitiminde sorunun esasını teşkil eden nesnenin fotoğrafı burada yayınlanacaktır.
-Yarışma süresince, jüri ve düzenleyici hiçbir ipucu yayınlayamaz.
-Kurallara aykırı bir durum oluştuğunda yarışma o anda sona erdirilir ve o ana kadar olan cevaplar içinden birinci seçilir.
-Birbirinin aynı cevapların oluşması durumunda jürinin uygun göreceği bir yöntemle kura çekilişi yapılır. Sanırım bu kadar kural yeter;)

Malum her yarışmanın bir ödülü olduğu gibi bu küçük yarışmamızın da (Kabul buyurursanız) minik bir ödülü var. Karışıklığa yol açmamak için ödülü bir sonraki mesajda belirteceğim.

Not:Arkadaşlar, yarışmamızın temel amacı eğlenmektir, darılmaca, kırılmaca yok ona göre.:D

hoyadag
09-08-2007, 23:55
Yarışmamızın minik ödülü aşağıdaki fotoğrafta görünen Hoya Silverpink yaprak çeliğidir. Yarışmanın kazananı jüri tarafından açıklandıktan sonra düzenleyici tarafından kazananın adresine ödemesiz olarak postalanacaktır.

Umarım beğenirsiniz. Selamlar.

Ophrys
10-08-2007, 00:03
Lacunosa?
Multiflora?
Nummularioides?
Australis?
Serpens?
Silverpink?

hoyadag
10-08-2007, 00:11
İlginç, sayın ada, ilginç.:D

Ophrys
10-08-2007, 00:14
Neden?
Hepsini mi bildim yoksa?

hoyadag
10-08-2007, 00:26
İpucu yok.:p

Selahattin Yılmaz
10-08-2007, 00:59
Bu yurt dışından gelen bir hoya cornosa nın pakedi...

Mucip Gürbüz
10-08-2007, 01:16
Bence bu grev oylaması sandığı.

Arzu Kasapoğlu
10-08-2007, 02:18
Bence bilgisara ait parçalar,dvd veya benzeri birşey olabilir.

Mucip Gürbüz
10-08-2007, 02:27
Bence bu grev oylaması sandığı.

Sevgili dostlar önce çiçek konusunda bazı özel detaylarla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım doğa, çiçek ve devamı olarak tohumu, bitkinin en kötü sartlarda olduğunda, soyunun veya türünün devamı için şart koşmuştur. Çiçek endişelenmeyi,tohum ise ölüm korkusunu ve soyunun devam etmesini, kendini yetiştiren tohumun hafızasından zaten devir almıştır ve öyle yapar. Çiçek bizler için çok özel bir hediyedir.İyi şartlarda baktığımız bitkiler bizleri ödüllendirir ancak kötü sartlarda soyunu devam ettirmek için ölümüne çiçek açar ve tohum yapar. Dikkat edin bitki tohumlarına hepsinin doğada bir yerlere taşınması için şekil olarak özel bir aparatı veya özelliği vardır,kimi rüzgarla taşınsın diye bir kanatçık,kimi uçacak şekilde tüy,veya suyla yağmurla uygun yere götürecek bir geometrik şekildedir. Gelelim mum çiçeğine: 1.Çelik köklendiriken iki göz kullanın alt gözün 2-3 mm altından üst gözün ise 5 mm üstünden gözlere ters meyilli kesin 2. üstte mutlaka tek yaprak bırakın. 3.Eğer torf veya perlit kullanıyorsanız suda köklendirmeyin doğrudan bu karışıma dikin. 4.kesinlikle gübre vermeyin. 5.Rüzgar ve direk güneş almayan gölge bir yere alın. 5. Düzenli sulayın. 6.Köklendikten sonra çabuk büyumesini istiyorsanız direkt güneş almayan yerde tutmaya devam edin yapraklarda tam yeşil olacaktır.6. Yalnız torf veya perlitte büyütmeye çalışmayın bu karışıma yarı yarıya bahçe toprağı karıştırın. 7. Gübre olarak bulabilirseniz 1/5 oranında yanmış koyun gübresi veya evinizdeki ilaç pompasıyla vaya bir fıs fısla üçlü karışım yaprak gübresi verin. 8. ÖZELLİKLE HOYANIN SÜRGÜN UÇLARINA ELİNİZLE DOKUNMAYIN çünkü hemen o uç kurur başka bir yerden sürmesini beklemeniz gerekir. 9. Çoğaltmak isteyenler daldırma yaparlarsa çok başarılı ve garantili çoğaltma yapmış olurlar. Bildiklerimi aklıma gelenleri sizlerle paylaşmaya çalıştım hepiniz sevgiyle,hoşçakalın.

Todor
10-08-2007, 09:48
Saksıda Lacunosa, Multiflora, Nummularioides, Australis, Serpens, Silverpink fideleri.
İki kat olarak yerleştirilmiş toplam 6 saksı.

sempe
10-08-2007, 10:45
Bence bir adet yetişmiş hoya fakat cinsini tahmin edemiyorum.

hfz
10-08-2007, 10:59
:eek: :eek: Aaaaaa jüri olmuşum ama ben de bilmiyorum..:p :p Hiç olmazsa bana söyleseydin sevgili Hoyadag.:dilli:

Hakan KINACI
10-08-2007, 11:02
Bence de hoya cornosa ve çeşitleri :))
NOT: Kutuda bir saksı var sanırım ama bu çiçekli olarak geldi sanırım büyük bir sarmaşık olmuştur kesin :)

papatyam
10-08-2007, 11:05
Bence de Hoya'lar :)))

ilknur aşık
10-08-2007, 11:09
Bence de yurt dışından gelen ve bir kaç cinsi içeren birden fazla 4 **** sekiz saksı olabilir ama saksıda değişik ve hatta kokulu cinslerin olduğu bir hoya derlemesi.

denizakvaryumu
10-08-2007, 11:17
Bu kutuda kesinlikle birden fazla hoya var :)

http://www.myhoyas.com/index%20ENG.htm

fanatikler sınır tanımaz :)

papatyam
10-08-2007, 12:12
Denizakvaryumu, verdiğin link ten bir türlü kendimi alamıyorum ne kadar çok çeşit var ve ne kadar güzeller öyle.

denizakvaryumu
10-08-2007, 13:03
Denizakvaryumu, verdiğin link ten bir türlü kendimi alamıyorum ne kadar çok çeşit var ve ne kadar güzeller öyle.

Gerçekten hoya fanatikleri için mutlaka bakılması gereken bir site, bu fanatik hoya sever bayanın evinde 200 den fazla hoya var ve diğer bitkiler...her çeşit için ayrıntılı bilgi verilmiş, köklendirmelerin nasıl yapılacağı anlatılmış...

nevsune
10-08-2007, 14:18
Kokulu beşibiryerdeler var.

nevsune
10-08-2007, 14:48
Sevgili Hoyadağ

Hoya çeliklerim karşınızda. Gerçi yolda içkiyi biraz fazla kaçırmışlar. Kendilerine gelsinler yine fotograf yüklerim.

Selahattin Yılmaz
10-08-2007, 14:52
Poşetin içerisinde bayağı haşlanmışlar. Haşlanmış yaprakları temizleyin sürgünleride suda bekletmeye devam edin. Köklenmezse gerekirse yeniden gönderirim.

nevsune
10-08-2007, 15:02
Çok teşekkür ederim.

Size zahmet vermek istemem(yan cebime).:rolleyes:

cezzar
10-08-2007, 17:18
kutu üstündeki iki aslanlı amblem, hollanda kraliyet ailesini simgeleyen ambleme pek benziyor ama aynısı değil.. Ama yine de ben kutunun hollanda'dan geldiğini söyleyeceğim.
içinde de olsa olsa mumçiçeği vardır, yoksa niye sorasın ki ? ;)

hoyadag
10-08-2007, 17:33
İlginç sevgili Cezzar, arslanların dahi incelemeye tabi tutulması tabii.;)

hoyadag
10-08-2007, 17:35
Evet Nevsune, biraz baygın duruyorlar. Ancak ilgi ve sevgiyle kendilerine geleceklerinden eminim ben.

cezzar
11-08-2007, 14:43
Arkadaşlar,
Sizinle birşey paylaşayım. Belki bazılarınız yabancı sitelerde görmüştür buna benzer bir tasarımı zaten. Ama forumumuzda da yer alsın istedim. Özellikle aramızdakilerin çoğu yeni hoya büyütenler, ve hepimiz de yakın gelecekte yeni yeni hoyalar yetiştiricez inşallah.

Şimdi; forumumuzda, büyüyen hoyaların nasıl dolanacağına dair yazılar ve tasarımlar zaten var. Ek olarak, yabancı mumçiçekçiler genelde alttaki gibi bir tasarım kullanıyorlar..

Ben bu tasarımı çok sevdim; yani telden bir yuvarlak yapıp saksıya iki ucunu geçirme olayını.. ;Çünkü böylece mumçiçeği uzadıkça bu yuvarlağa dolanırsa hep; çiçek açtığında da çiçekler birbirine çok yakın olacağından çok hoş bir görüntü olur.. Bir mumçiçeği halesi ...

Bilgimiz olsun dedim..

Selamlar...

GLCN
11-08-2007, 14:53
Size katılıyorum..Ben bu yöntemi lotuslarıma uyguluyorum ozamanda çok güzel görüntüsü oluyor.Mum çiçeğimde büyüsün onuda bu şekilde yapacağım.

hfz
11-08-2007, 15:07
Hoya Silvepink'in yaprak çeliğini isteyen yok galiba?:p :p

Başka tahmin yok mu?

GLCN
11-08-2007, 15:26
Valla ben bilemeyeceğim için tahmin bile yapamıyorum!!

Zafer ALV
11-08-2007, 16:22
Selam mum çiçeği kardeşler...
Bende 2 sene evvel kızımın anaokulundan 2 yaprak boyunda kırdığım mum çiçeğimi büyütmeye çalışıyorum..
İlk zamanlar kuru bir topraktaydı,geçen sene belediyenin bahçelere döktüğü gübremsi bişiyden biraz aşırıp evdeki toprakla karıştırıp ektim...
Ama 2 senedir 3. yaprağı görememiştim,forumu bulmam mum kardeşliğindeki yazıları okumamla tekrar mum çiçeğimi ele almaya karar verdiki ne göreyim...alttan bir fide (umarım yanlış demiyorumdur) vermiş...sizcede ince uzun olan bu bir mum çiçeği değil mi ? ona göre sevinecem de...
Acaba güneş almayan ama aydınlık olan yerini güneş alan biryerle değiştirsem mi ?(balkonda veya iç mekanda biryer)
Resimini eklediğim mum çiçeğime tavsiyeleriniz neler olabilir ?

Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 16:31
Ben Hoya Silvepink'i çok istiyorum,o yüzden bir tahminde daha bulunayım.
Kutuda arkadaşımızın mesleğiyle ilgili birşey olabilir.

Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 16:34
Hoşgeldin D E L İ.Çiçeğin yerine alışmışken hiç değiştirme istersen.Çünkü bu çiçek kendisiye uğraşılmasından hiç hoşlanmıyor.

cezzar
11-08-2007, 16:38
Acaba güneş almayan ama aydınlık olan yerini güneş alan biryerle değiştirsem mi ?

Hoşgeldiniz D E L i, aynen sayın arzu'nun söylediği gibi hiç dokunmayın. Böyle büyüsün epeyce bir.. Gözünüz aydın, o çıkan şey sağlıklı bir mumçiçeği filizi..

Zafer ALV
11-08-2007, 16:48
Teşekkür ederim arkadaşlar...çok sevindim yaaa...yeni bir filiz...
Bakalım burda bahsedilen renklerin dışında bişi olur mu acaba...
Ben toprağa iki ucunuda daldırmışım,**** dalı çok kısa olduğunda zamanla toprak kapamış,acaba bunun gelişmesinde bir engel olabilir mi ? değiştirsem mi pozisyonunu ?
Toprak olarak hiç değiştirmemen yerinde olacak sanırım,bunca seneden sonra filizlendiğine göre..

hfz
11-08-2007, 19:03
Türkiye'de bulunan tek cins Hoya Carnosa. Sizin Mum çiçeğiniz de bu tür.

İki arkadaşımız size hemen cevap verip dokunmayın demiş, siz hala pozisyon değiştirmeyi soruyorsunuz.:p Zaten bu haliyle gelişmeye başlamış. Hiç dokunmayın ve bu güne kadar ne yaptıysanız aynen devam edin. Hele sürgün ucuna hiç dokunmayın. Yalnız saksı içindeki diğer kaktüs arkadaş orada mı kalacak? İsterseniz sadece onu başka saksıya aktarın.

Ya da dinlemeyip istediğiniz gibi değiştirin yerini veya toprağını, gelişmeleri de bize yazın ki başka arkadaşlara da ders olsun.:p Yalnız sonucunda üzülmek yok!

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 19:58
Sayın nevsune çiçeğinizi tek yaprak kalıncaya kadar temizleyin ve gölge bir yere koyun kendine gelecektir. Sevgiyle kalın.

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 20:06
Merhaba Hafize hanım gördüğüm kadarıyla HOYA'yı hıfz etmişsiniz sitede bu işi en iyi bilen olarak sizi görüyorum.Tebrikler hoşçakalın.

nevsune
11-08-2007, 20:10
Teşekkür ederim Mucip bey.
Aslında ellemeye bile korkuyorum ama elbette ustaları dinlemek gerek.

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 20:14
Sayın Deli hiç dokunmayın yerinde bırakın ayrıca birkısmı çürümüş olan yaprağı kesin korkmayın daha iyi olacaktır. Aramıza hoş geldiniz. Yani bir Deli'miz eksikti (şaka ******) denirya.!

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 20:24
Korkma bir şey olursa yenisi benden.

cezzar
11-08-2007, 21:14
Yani bir Deli'miz eksikti (şaka ******) denirya.!
ilahi mucip bey... esprinin böylesi :D:D

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 22:41
ilahi mucip bey... esprinin böylesi :D:D

HOYA delisi demek istemiştim. Kötü anlamayın lütfen sayın cezzar. İyi geceler dileklerimle hoşçakalın.

hoyadag
11-08-2007, 23:08
Aramıza hoşgeldiniz sevgili D E L İ. Benden söylemesi, hepsi acı tatlı tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerine uyunuz, yoksa üzülürsünüz.

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 23:10
Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın ;) ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..

Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı :p

Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
2- öyle çıtkırıldım olmayacak; soğuğa, fazla/az sulamaya tahammül edecek
3- kışın da büyümesini sürdürecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük :rolleyes: )
5- güzel çiçek açacak

Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom :D

veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ? :D

selamlar..

Sayın cezzar FUL isminde bir çiçek var denedinizmi ?

hoyadag
11-08-2007, 23:10
Arkadaşlar bu arada aksi yönde talebi olan yoksa yarışma 1 saat içinde sona eriyor. Duyurulur.

Mucip Gürbüz
11-08-2007, 23:16
Aramıza hoşgeldiniz sevgili D E L İ. Benden söylemesi, hepsi acı tatlı tecrübe sahibi arkadaşların tavsiyelerine uyunuz, yoksa üzülürsünüz.

Sevgili Hoyadağ yarışma nasıl gidiyor. Yarışma ödülünü çok fazla gömmüşsün bilesin. hoşçakal.

Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 23:40
Sayın Hoyadağ,sorunun cevabına hiç mi yaklaşamadık?

Arzu Kasapoğlu
12-08-2007, 00:18
Yarışmanın sona ermiş olması lazım.

hoyadag
12-08-2007, 01:24
Evet arkadaşlar, aksi yönde talep olmaması üzerine yarışma sona ermiştir. Yarışma sorusunu teşkil eden nesne fotoğrafı ile birlikte bugün sabah saatlerinde burada yayınlanacaktır. Burada son sözü sevgili Hafize hanım söyleyecek. 24 saat içinde herhangi bir itiraz vuku bulmazsa kazanan arkadaşımın adresine minik hediyemiz ivedi olarak postalanacaktır.

Yarışmaya katılan arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.Kazanan arkadaşı şimdiden tebrik ediyorum.

Selamlar, saygılar.

hoyadag
12-08-2007, 01:57
Sayın Hoyadağ,sorunun cevabına hiç mi yaklaşamadık?

Arzu hanım, bakalım jürimiz bu konuda ne söyleyecek.:rolleyes:

hoyadag
12-08-2007, 02:01
Sevgili Hoyadağ yarışma nasıl gidiyor. Yarışma ödülünü çok fazla gömmüşsün bilesin. hoşçakal.

Yarışmamız bitti Mucip bey, bence iyi gitti. Gelen cevaplar da hayli ilginçti doğrusu, siz ne dersiniz?;)

Yaprak çeliğinin ise icabına hemen bakılacak. Nede olsa artık emanet sayılır, emanete iyi bakmak lazım. Uyarınız için teşekkürler.

hoyadag
12-08-2007, 02:06
Bu arada,

-Yahu bu adamın işi gücü yok mu gecenin bir yarısı foruma yazı yazıyor,

Diyerek akıl sağlığımdan şüphe eden arkadaşlar varsa rahat olsunlar.:o

Gece vardiyasındayım.;)

Maalesef 6 işgününün 2'sinde gece vardiyasında çalışıyorum. Havacı olmanın kötü yanı bu işte.

hoyadag
12-08-2007, 07:02
Evet arkadaşlar,

Kutudan çıkan şey, Mucip beyin büyük bir alicenaplık göstererek bana gönderdiği 2 metre boyunda ve çiçeklenmeye hazırlanan yetişkin bir hoya carnosa. Herkesin huzurunda, çiçeklenen bir hoya hayalime beni bu kadar yaklaştıran Mucip beye tekrar şükranlarımı sunuyorum.

ferahzade
12-08-2007, 09:04
Kaybolmaya yüz tutmuş çiçekler forumundan buraya yapıştırıldı. Yaklaşık 10 yıldır yetiştiriyorum. Ben çiçek açtığını görmedim. Ama annem küçük küçük açıyor dedi. Çiçeği yaşamı boyunca suya boğduğu için randımanlı olarak yetiştiremedik. Belki de bu yüzden komşumuza verdi. Geri istemek olmayacak ama sanırım bir kaç çelik almak mümkün olacaktır. Çiçeği aldığım yer Yalova Altınova'da bulunan Veliağagil sera bitkileridir. Çiçek üretime sokulmamıştı. Satıcı delikanlıdan rica ettim bir miktar çelik almıştıım. O gün bu gündür bende dururdu. Şimdi kaybolmaya yüz tutmuş çiçeklerde adını görünce kıymete bindi.
:(

http://img490.imageshack.us/img490/4903/hoyacarnosavar6832sn3.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

cezzar
12-08-2007, 09:05
-Yahu bu adamın işi gücü yok mu gecenin bir yarısı foruma yazı yazıyor,

Diyerek akıl sağlığımdan şüphe eden arkadaşlar varsa rahat olsunlar.:o
.

ne yalan söyliyim, benim dikkatimi çektiydi bu, ve içindeki derin hoya aşkına verdiydim açıkçası :D Gece gündüz uyumayıp mumçiçekleriyle yatıp kalkıyor, daha doğrusu yatmıyor dediydim :D Açıkladığın iyi oldu yani..

Sorunun cevabı da pek güzelmiş, gözün aydın, tez zamanda çiçek dolar inşallah.. Hem, mucip bey'in reklamı gibi oldu bu... Güzel güzel... İnşallah elindeki mumçiçeklerinin hepsini bitirir..

Selamlar..

cezzar
12-08-2007, 09:10
Sn. ferahzade;
bunun mumçiçeği olduğuna eminsiniz di mi? Ne renk çiçek açıyor acaba?
Ayrıntıları bekliyoruz..

ferahzade
12-08-2007, 09:15
Diğer forumda yazdım. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1264&page=9 Bunun yaprakları aynı mum çiçeği formunda sadece rengi değişik gugıla Hoya carnosa yazarsanız. bir kaç fotoğraf sonra bu fotoğrafı göreceksiniz. Bende olan çiçek budur. En geç yarın size fotoğraflarını göndereceğim. Ancak bunun kadar gösterişli değildir nedeni ise çiçekten randıman alamayışımız yüzündendir. Ama bundan sonra ağaçlar.net sayesinde daha bir serpileceğini düşünüyorum. İsteyen arkadaşlara uygun zamanda çelik vereceğim inşallah.. Ben çiçek açtığını görmedim.

Annemin yetiştirdiği hiç bir şey çiçek açmaz.. Çünkü canlıları, ihtiyaçlarından fazla besinlerle beslediğinden dolayı canlılar zafiyet geçirir.:D

cezzar
12-08-2007, 10:46
Sn. ferahzade,
Biraz baktım internetten, anladığım kadarıyla bu bitkinin ismi "hoya carnosa variegata" , yani bizim hoya carnosa'nın bir alt türü. Tek farkı, yapraklarının iki renkli olması. Sanırım çiçeği aynı.

Selamlar..

memet
12-08-2007, 11:04
Çiçekler de farklı gibi, annnesi "küçük küçük açıyordu" demiş. carnosa gibi açsa, daha farklı tarif etmeliydi çiçekleri

ferahzade
12-08-2007, 11:23
Sevgili arkadaşlar,

Nette araştırdım. Böyle çift renkli hoyaların çiçekleri, çiçek renklerinde bazı farklılıklar olmakla birlikte aynı açıyor. Bakımsızlıktan dolayı verdiği küçük tomurcuklanmaya da annem tarafından çiçek demek mümkün ******.... En azından benim valide böyle düşünür....

http://img360.imageshack.us/img360/3435/img10112320628zs4.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-08-12

Tam isabet bendeki böyle idi... Kenarları yeşil olan, beyaz olan derken buldum. Kaybettiğime ne kadar üzüldüm..... Hele şu son beyaz yaprakları görünce.....

Arzu Kasapoğlu
12-08-2007, 11:23
Gözünüz aydın Hoyadağ.Hoyanızın çiçek açmış halini bizimle paylaşırsınız artık.
Bu arada tahminler konusunda da baya saçmalamışım.

ephesos
12-08-2007, 12:26
Sayın ferzande hoyanızın yaprakları böyle ise bu , hoya tricolor çiçekleri carnosa ile aynı.

Sebahattin Sargın
12-08-2007, 12:33
Merhaba arkadaşlar, mum çiçeği kardeşliğinizi uzun zamandır takip ediyorum. Annemin çok büyük bir mum çiçeği vardı balkonumuzda, tabi o zamanlar ben çocuktum. Çok güzel çiçekler açardı, kışın dışarda unutunca donmuş zavallıcık ve ölmüş. Donmadan önce annem yengeme çelik vermişti. Geçen aylarda bende sitede mum çiçeği başlığını görünce, unuttuğum bu güzelliği tekrardan hatırladım. Gittim yengemin çelikten büyüttüğü koca mum çiçeğinden bir çelikte ben aldım ;). Köklendirip ekmiştim toprağa, bugün baktım ki üstten iki tane yaprak çıkarmış. Bu güzelliği sizin ile paylaşmak istedim.

18567
18568

Fotoğraflar çok net değil kusura bakmayın, bilgisayarın kamerasıyla ancak bu kadar çekebildim. İnşallah Bursa ekibi toplantısında Selahattin hocamın verdiği çelikte köklenir ;). Bir sorum olacak arkadaşlar; bu resimdeki mum çiçeğinin yaprakları kalın fakat Selahattin hocamın verdiği mum çiçeğinin yaprakları daha ince. Acaba farklı tür filanmı nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim ;)

GLCN
12-08-2007, 12:56
Büyük ödüllü yarışmanın sonucu ne oldu?:o ;)

nevsune
12-08-2007, 13:01
Şimdi yöneticilerden azar işiteceğim ama Hoyadağ diyorum ki:

Anaaaaaaa bu ne böyle metrelerce. Ben olsam öyle tek bir mum yapacağıma, onlarca çelik yapar öyle ekerdim.:dilli:

Kıskançlık insana neler söyletiyor:D

ferahzade
12-08-2007, 14:42
Sayın ferzande hoyanızın yaprakları böyle ise bu , hoya treecolor çiçekleri carnosa ile aynı.

Yaprakları böyle idi ama hakkın rahmetine kavuştu.. Son hali için bakınız. 1841. mesajda bağlantısı var..

ephesos
12-08-2007, 15:03
Sayın Sebahattin Sargın Bey ,
ben Türkiyede carnosadan başka bir hybridin amatör kolleksioncularda veya başka bir yerde var olduğuna rastlamadım ,carnosa dan başka türler yurtdışından getiriliyor malumunuz.
Yapraklarının kalın olması farklı bir tür olacağını göstermiyor bence oda hepimizde olan bir hoyacarnosa hybriti , gülegüle büyütün.

Sebahattin Sargın
12-08-2007, 15:09
Teşekkür ederim Sevgili Ephesos, bende öyle tahmin ettim. Toplantı günu Sevgili Todorda bunu farketmişti...

ephesos
12-08-2007, 15:25
Sayın ferahzade işte sizin tricolor un netten bir resmi yazık üzüldüm çok zor bir türmüş zaten bu http://davesgarden.com/pf/showimage/98262/

hoyadag
12-08-2007, 17:16
Büyük ödüllü yarışmanın sonucu ne oldu?:o ;)

Hafize hanım bağlandığında bize kazananı bildirecek. Biz de bir itiraz olmazsa 24 saat sonra hediyemizi postalayacağız.

Ophrys
12-08-2007, 17:24
Hafize hanım akşam 20:00 civarı bağlanabilecekmiş. Yani çatlayacağız beklerken.

GLCN
12-08-2007, 17:36
Teşekürler adacım..

hfz
12-08-2007, 18:52
Geldim, geldim...:p

Dün gece 24.00'e kadar sevgili Hoyadag'tan haber bekledim. Malum bugün de Pazar.. Gecikme için özür dilerim.:o

Sevgili Hakan Kınacı'nın tahmini :
''Bence de hoya cornosa ve çeşitleri )
NOT: Kutuda bir saksı var sanırım ama bu çiçekli olarak geldi sanırım büyük bir sarmaşık olmuştur kesin''

Tebrik ederim sevgili Hakan Kınacı.;)

Hoya Silverpink'inizi güle güle büyütünüz..

hoyadag
12-08-2007, 18:58
Hafize hanım, desteğiniz için teşekkürler. Hakan bey sizi de tebrik etmek istiyorum.

memet
12-08-2007, 22:53
Arkadaşlar Avrupa çiçekçiliğe herhangi bir üreticinin adını bulup vermemiz mümkün olamadı.
onların işlerinden ötürü gidip arama şansları da yok bu aralar.
Diğer yandan konuştuğumuz, üreticiden kargoyla isteme seçeneğine yoğunlaşalım.

mor kedi
12-08-2007, 23:44
Ben böyle şey ilk defa görüyorum... İlginç bir mum çiçeği videosu..

http://www.youtube.com/watch?v=Fslo4pcansA&mode=related&search=

hoyadag
12-08-2007, 23:55
Hoşgeldiniz sevgili Mor kedi. Hakikaten ilginç bir video. Arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bu mum çiçeği bana sarılacak bir yer arıyor gibi geldi.

Arzu Kasapoğlu
13-08-2007, 00:06
Bu kadar çabuk hareket edenini bende görmedim.Ama çiçeklerin etrafı gördüğüne inanıyorum.Eğer evinizde sarmaşık yetiştiriyorsanız ve onu bir yere sardırmadıysanız o kendine sarılacak bir yer buluyor.Örneğin, Sağ tarafında bir ip varsa solu boşsa (veya tam tersi) ,ipin yönünü kendisi buluyor ve sarılıyor.
Eğer sevgi sözcüklerinden anlıyorlarsa,Mozartı seviyorlarsa,Rock müziği onları hasta ediyorsa, hareket ve görme yetenekleride olsun artık.

Zafer ALV
13-08-2007, 00:26
mucip gürbüz sabah dediğini yapıp o yaprağı keseceğim...
Gündüz gözüyle iyi bir operasyon olsun...

mor kedi nerden çıktı bu video şimdi..yaratık gibi bişimiş mum çiçeği..
Gece uyku sersemi öyle görsem ben onu dolanırken...küt gittim...

Her köyün bir delisi varsa her forumunda bir D_E_L_i_'si olması lazım demi arkadaşlar,beni buraya tayin ettiler..:D

mor kedi
13-08-2007, 00:34
Merhaba Arkadaşlar,
Benim çoculuğuma ait bir çiçek mum çiçeği. Bana babaannemi hatırlatan en muhteşem şey. Çocukluğumda her bayram yaptığımız babaanne dede ziyaretinden kalan en güzel anı. Çocukluk ya o mum çiçeği kokusu babaanneyle özleşmiş durumda. Tüm salonu saran neredeyse Her Samsun ziyaretinde dalları çiçeklerle dolu ve eve mis gibi kokular yayan, kardeşimle annemin tüm ikazlarına rağmen balından yediğimiz, her seferinde de babaannemin "bırak çocukları kızım zararlı olsa ben evde tutar mıyım hiç" dediği mum çiçeği. İlk önce babaannem vefat etti sonra dedem, çiçeğe ne oldu tam bilmiyorum ama babaannemin gözü gibi baktığı arsızım benim diye sevdiği mum çiçeği babaannemden sonra eski güzelliğine bir daha kavuşmadı.
Seneler sonra kayınvalideme bu çiçekten bahsetmemin ardından bana muhteşem bir hediye geldi. Kendi mum çiçeği pamuk bitinden pek çekmiş kurtaramamış. Ondan aldığı bir çeliği böcekten arındırıp yetiştirmiş bana armağan etti. Ortalama bir senedir ofisimin baş köşesinde. Şimdilik pek devamlı yaprağa gidiyor. Umarım bir gün benim "arsız"ım da babaanneminki gibi muhteşem kokular yayar...

nevsune
13-08-2007, 06:45
Mor Kedi hoşgeldiniz.
Bir geldiniz, pir geldiniz.
Delinin dediği gibi gece ben de onu dolanırken görsem, ne yapacağımı bilemezdim. Her türlü canlının, duyguları olduğuna inanırım ben de. Hayvanların da, bitkilerin de naz yaptıklarına, şımardıklarına, küstüklerine, sevindiklerine hepimiz tanık oluyoruz; görmeyi bilirsek.

Demek ki hepimizin çocukluğundan kalma bir mum öyküsü varmış. Hepimize nice arsız mumlar.

Hamido
13-08-2007, 09:28
Arkadaşlar Avrupa çiçekçiliğe herhangi bir üreticinin adını bulup vermemiz mümkün olamadı.
onların işlerinden ötürü gidip arama şansları da yok bu aralar.
Diğer yandan konuştuğumuz, üreticiden kargoyla isteme seçeneğine yoğunlaşalım.

Hollandadaki üretici "Paul Shirley" kargo ile yollamıyor, bilgilerinize.

Hakan KINACI
13-08-2007, 10:15
Yarışma sonuçlanmış sanırım :)

papatyam
13-08-2007, 10:19
Hakan, tebrikler :)

Memet, sendeki Hoya Kerii' nin durumu nasıl herhangi bir gelişme var mı?

Hakan KINACI
13-08-2007, 10:22
Hakan, tebrikler :)
Kim söyledi ki benim kazandığımı :o

papatyam
13-08-2007, 10:28
Haberin yokmuydu :)

Geldim, geldim...:p

Dün gece 24.00'e kadar sevgili Hoyadag'tan haber bekledim. Malum bugün de Pazar.. Gecikme için özür dilerim.:o

Sevgili Hakan Kınacı'nın tahmini :
''Bence de hoya cornosa ve çeşitleri )
NOT: Kutuda bir saksı var sanırım ama bu çiçekli olarak geldi sanırım büyük bir sarmaşık olmuştur kesin''

Tebrik ederim sevgili Hakan Kınacı.;)

Hoya Silverpink'inizi güle güle büyütünüz..

Hakan KINACI
13-08-2007, 10:53
Sevgili Papatyam,
Haberim yoktu, sadece özel mesaj ile tebrik geldi bu gün sabah en güzel haberdi benim için :) kazandığım için çok mutluyum :) hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum :)
Saygı ve sevgilerimle.

Oğuzhan
13-08-2007, 11:14
Ya bu çok kötü.Ben bir kaç gündür giremedim siteye.Tüh kaçırdık.:(
Tebrikler Hakan Bey..:)

cezzar
13-08-2007, 14:13
Memet, sendeki Hoya Kerii' nin durumu nasıl herhangi bir gelişme var mı?

ya evet Memet bey, bugün benim de aklıma geldi sormak; acaba bu yaprağınıza, büyümeyi teşvik edici sıvı gübreler verseniz, filiz verir belki hemen ??

hoyadag
13-08-2007, 14:31
Mehmet bey doğrusunu belirtir ancak benim hatırladığım kadarıyla o yaprak sizlere ömür.:(

ilknur aşık
13-08-2007, 14:41
Ben 1713 nolu mesajda belirtilen derlemelerden alalım diyorum. Ancak Hamido da Paul Shirley'in kargo ile göndermediğini yazmış. Acaba bir koşu Hollanda'ya gidip geliverecek arkadaş varmı aramızda?:D

Benim favorilerim daha önce de yazdığım gibi kokulu olanlardan oluşan derleme. Ama çoğunluğa da uyarım.

papatyam
13-08-2007, 14:46
Tek yaprak olduğundan mı acaba?
Mum çiçeğimin kargo da 2 yaprağı zarar görmüştü bende kıyamadım atmaya ve onları da diktim aylardır ne ilerleme var ne de gerileme.

Mehmet bey doğrusunu belirtir ancak benim hatırladığım kadarıyla o yaprak sizlere ömür.:(

emrahk
13-08-2007, 14:49
Ben böyle şey ilk defa görüyorum... İlginç bir mum çiçeği videosu..

http://www.youtube.com/watch?v=Fslo4pcansA&mode=related&search=

vooov! bu da ne böyle, umarım bizim hoya carnosa büyüyünce böyle hareket etmez :)

GLCN
13-08-2007, 15:10
Çıkmadık candan ümit kesilmez papatyam bekleyin belki süpriz yapar...:))

papatyam
13-08-2007, 15:19
Bekliyoruz bakalım :)

İlkin
13-08-2007, 15:32
Merhabalar, ben yine bu hafta sonu şehir dışındayken bu sefer de yarışma yapılmış. Tüh kaçırdım ;) Geçen hafta Hoyam bir sürpriz yapıp yeni yapraklar vermişti. Bu hafta yine yapraklarda artma var. Buradaki Hoya severler de boş durmayıp yarışmalar yapıyorlar. Ne güzel, maşallah.

Kazanan arkadaşın ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum. Tebrikler ve de güle güle büyütsün. ;)

Ben de geçenlerde boyna babama Hoya'dan bahsediyordum. Bana küçüklüğünde evlerinde dev boyutlarda bir tane olduğunu, zamanı gelince bir sürü çiçekler açtığını ve hatta evde kokudan geçilmezken, babaannemin çiçekten damlayan ballar için yerlere gazete kağıtları serdiğini söyledi. Ne kadar güzel umarım bizlerin Hoyaları da bu mutluluğu yaşatır bizlere.

hoyadag
13-08-2007, 23:07
Arkadaşlar, şu ünlü kokulu beşli derlemenin içeriği hakkında bilgisi olmayanlar için:

Hoya verticillata, carnosa, lacunosa, sp bogor GPS 166 ve australis.

Mucip Gürbüz
13-08-2007, 23:31
Sevgili hoydağ yeni ev aradaşınızla aranız nasıl.? Bu arada teşekkür deklarasyonu için sağol sevgilerle.

hoyadag
14-08-2007, 08:52
Şimdilik gayet iyi görünüyor Mucip bey, yaprak sürgünleri büyümeye devam ediyor ancak tomurcuklarda bir kıpırtı göremedim. Yerine alışmaya çalışıyor olsa gerek.

Asıl ben teşekkür ederim, selamlar, sevgiler.

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 09:30
Şimdilik gayet iyi görünüyor Mucip bey, yaprak sürgünleri büyümeye devam ediyor ancak tomurcuklarda bir kıpırtı göremedim. Yerine alışmaya çalışıyor olsa gerek.

Asıl ben teşekkür ederim, selamlar, sevgiler.

Bu çiçek dışarda bahçedeydi istersen tomurcuklar iyice gelişinceye kadar dışarda tutun ve her gün sulayın altında tabak olmasın serbest sulayın bolca (herkes için uyarı tabak konusu lütfen su bırakmayın). Resimde gördüğüm kadarıyle pencerenin dışı musait çiçeklerini açtıktan sonra içeri alırsınız. Selamlar.

Oğuzhan
14-08-2007, 09:39
Mucib Bey Tomurcuklu var mı?
Varsa bende alabilirim:)

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 09:55
Mucib Bey Tomurcuklu var mı?
Varsa bende alabilirim:)

Bakmam lazım akşama haber veririm. Selamlar sevgiler.

hfz
14-08-2007, 10:20
Arkadaşlar, yurt dışından çelik getirtme konusunda organizasyonumuzu yapabiliriz artık sanırım.

Sevgili Cezzar, Hollanda'ya gideceğinizi yazmıştınız. Sizden ve sevgili Hoyadag'dan yardım alabilir miyiz? İkinizin organizasyonu ile çeliklerimize kavuşmamız daha muhtemel görünüyor.

hoyadag
14-08-2007, 10:53
Mucip bey, ilk hoya carnosamın köklerini çürütmüştüm fazla sulama dolayısıyla. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için tekrar soracağım kusura bakmayınız.

Bahçeye çıkarmam mümkün değil, çünkü bahçemizde gayet hareketli ve iri cins bir köpeğimiz var. Hayatı boyunca bağlanmadığından şimdi onu da bağlayamam. Bu nedenler bahçede bizim hoyanın ömrü 24 saati geçmeyecektir. Pencerem ise hergün 2 saat direk 5-6 saat gölgeli ışık alıyor.

Bu şartlar altında hergün sulayabilir miyim?
Sulayabilirsem bunu ne kadar süre devam ettirmeliyim?

hoyadag
14-08-2007, 10:54
Hafize hanım, Cezzar ile bu konuyu görüşüyoruz, netleştirebilirsek arkadaşlarla paylaşacağız.

papatyam
14-08-2007, 10:55
Evet artık organizasyonu yapalım :)

Arkadaşlar, yurt dışından çelik getirtme konusunda organizasyonumuzu yapabiliriz artık sanırım.

hfz
14-08-2007, 11:04
Sevgili Hoyadag, çok sevindim. Sizlerden haber bekliyoruz o zaman. Bizler de istediğimiz çeşitleri tekrar gözden geçirelim bu arada.

İlkin
14-08-2007, 11:30
Sayın Mucib Beyin söylediklerinden anladığım kadarı ile Hoya çiçek açmaya yakınsa ve çiçek açmışsa hergün sulamak gerekiyor çiçeği. Tabii tabakta su birikmesi yasak ;) Bunu öğrendiğim iyi oldu. Belki birgün açan çiçeklerim olursa bu bilgi faydalı olacak. Teşekkürler.

Demek yeni Hoya türleri için hareketlenme başlıyor. Yaşasın ;)

hoyadag
14-08-2007, 12:37
Hafize hanım, gerçekten önemli bir mevzuya işaret etmişsiniz. Bence tüm arkadaşlarımızın sipariş etmeyi düşündükleri türleri gözden geçirmelerinde fayda var.

Kimsenin, Türlü zahmetlerle getirtilen ve göznuruyla yetiştirilen bitkilerde hayal kırıklığına uğramasını istemeyiz.

Bence gözönüne alınması gereken bir nokta da şu, arkadaşlar birbirlerinin aynı olan çelikler yerine mümkün olduğu kadar farklı türleri tercih ederlerse ileri de birbirlerimizle alışveriş yapabilme imkanımız da olur.

Bir de haddim olmayarak hatırlatma babında arkadaşlara 1443,1617,1881 nolu mesajları tekrar okumalarını tavsiye ediyorum.

kiiirmiziii
14-08-2007, 15:28
arkadaşlar şu muhteşem çiçeklerime bakın.dökülüp dökülüp yeniden fışkırıyor.ama ne yazıkki hala koku yok:(

kiiirmiziii
14-08-2007, 15:33
bulanık olmuş.kusura bakmayın:(

hoyadag
14-08-2007, 15:44
Ben de gözlük kullanma vaktimin geldiğini düşünmeye başlamıştım.:p

Şaka bir yana bulanıkta olsa gıpta edilecek bir hoyanız var. Arkasında duran perde sürekli kapalı mı duruyor. Belki yetiştirme konusunda birkaç tüyo verebilirsiniz.

Sevilay
14-08-2007, 15:48
Bir bağımlının itirafları:
2000 yılına kadar çiçeklere olan ilgim sıfırın altında idi.Evdeki birkaç çiçeği annemin çabalarıyla yaşatıyorduk.Annem ise benim tam tersim parmağını toprağa deydirse çiçek çıkaran bir anneydi.2000 yılında bir süreliğine işten ayrılmam gerekti.İşte ne olduysa o zaman oldu ve bağımlılığımın ilk belirtileri o zaman başladı.
Mutfaktaki camın önüne birkaç tane Afrika menekşesi alırsam dekoratif olur diye düşündüm.Aldığım 8-10 adet Afrika menekşesinin aşırı gelen güneş yüzünden yaprakları bozulunca çiçekçinin tavsiyesi ile oraya Kalanchoe diye güneşe daha dayanıklı başka bir tür çiçek aldım.Kalan Afrika menekşelerini oturma odasına naklettim.Ama menekşeler bozuluyordu.
Bir arkadaşımın annesi ''Menekşe az su ister,ben neredeyse kaşıkla veriyorum''deyince elimde bir çorba kasesi su ve çorba kaşığıyla menekşelere su vermeye başladım.(Şimdi gülümseyerek hatırladığım acemilik dönemlerim.)
Ben çocuklarımı da elimde kitap öyle büyüttüğüm için ''en iyisi bir kitap alıp bu çiçek bakımını kitabına uygun yapayım''dedim.
Yıllar içinde evde Cordyline,Japon şemsiyesi,Difenbahya,Aşk merdiveni (3 saksı),Gardenya,Arap saçı,Paşapalası,Potos(2 saksı),yelken çiçeği,Afrika menekşesi(13 saksı)Singonium,balkonda ise sardunyalar,açelya ve kamelyam oldu.
Sonra bir şekilde geçen ay Agaclar.net'i keşfettim.Önceleri bayağı bir okudum forumdaki yazışmaları.Sonra üye oldum.Üye olduktan sonra Ateş beyin cam güzellerine hayran kalıp 4-5 saksı cam güzeli aldım.Kamkat başlığındaki yazışmaları okuyup 2 adet limon aldım.Tam ''tamam artık başka birşey almam''diyordum ki Küpe çiçeğini okudum ve 3 saksı küpe aldım.
Bu arada yazdıklarınızı okuyup hafta sonu eşleri ile çiçek alışverişine çıkan arkadaşlara eşlerinin ''artık yakında koltuklara da çiçek koyarsın sen'' demeleri bana yalnız olmadığımı hissettirdi.
Ve artık ben bir bağımlıyım.Agaclar.net bağımlısı mı,çiçek bağımlısı mı çözemedim.Ama mum çiçeği başlığını okuyunca iflah olmayacağımı anladım.
Yazdıklarınızı okuyorum.Mum çiçeğinde 9 sayfayı bitirdim.Sanki hepiniz bir yakınım,arkadaşım gibisiniz.Aynı hataları,sakarlıkları yapıp,aynı güzellikleri ve heyecanları yaşıyoruz.
Şimdi mum çiçeğine direniyorum.Ama hem çocukluğumdaki mum çiçeği gözümün önüne geliyor,hem de iki sene önce kaybettiğim annemin çiçek sevgisini bana miras bıraktığını hissediyorum.Eğer kendimi tutamazsam ki öyle görünüyor Sayın Mucip Gürbüz'den bir saksı veya bir dal isteyebilir miyim?
Sayın Kiirmizii'deki gibi(sanırım Hoya carnosa) bir tane bana yollayabilir mi?(ben kesin iflah olmam)
Evet bir bağımlıyı okudunuz.Beni anladığınıza inanıyorum.
İyi ki varsınız.İyi ki Agaçlar.net var.;)

hoyadag
14-08-2007, 16:15
Sevilay hanım, hoşgeldiniz. Öylesine güzel betimlemişsiniz ki gözlerimin önünde canlandı eviniz. Botanik bahçesine dönmüş olmalı.

Bence siz şimdiden Mucip bey'e siparişinizi verin. Bir kaç güne kalmaz hoya'ya direnciniz kalmayacaktır. Siparişiniz yola çıkmış olur hiç olmazsa.;)

Evin durumuna ise aldırmayın derim, Sevgili Memet Bey'in deyişiyle salonla, mutfak arasındaki geçiş kapanıncaya kadar devam.;)

kiiirmiziii
14-08-2007, 16:25

Şaka bir yana bulanıkta olsa gıpta edilecek bir hoyanız var. Arkasında duran perde sürekli kapalı mı duruyor. Belki yetiştirme konusunda birkaç tüyo verebilirsiniz.

o perde batı tarafına bakan taraf.o yüzden hep kapalıdır.sabah güneşi aldıgı taraf da hep açık.çok su vermiyorum.biraz abartılı büyüdü.sanırım uzayan 10-11 kolu var.yaprak pek çıkarmıyor.genelde çiçeğe verdi kendini.yaprak dan çok çiçek var.Allah nazardan saklasın.Ama işte tek problemimiz aramızda, kokuyu unutuyor.daha bu sene açmaya başladı.Belki seneye unutmaz.

kiiirmiziii
14-08-2007, 16:28
Sevilay hanım.

Yazınızı okuduktan sonra çiçekler biter bitmez size bir çelik yollayacağım.Benim hoyam uğurlu 1 sene içerisinde açıyor.Bu yavrucak geçen sene Mart ayında dikildi.

hoyadag
14-08-2007, 16:31
Allah nazardan saklasın, güle güle seyredin. Kokmaması da çok ilginç doğrusu. Öyle esrarengiz bir çiçek ki hergün yeni bir şeyle şaşırtıyor beni.

nevsune
14-08-2007, 16:44
Bu hoya getirtme işini birisi organize edecek herhalde değil mi? Ben de herkesin farklı çeşitlerden alıp, sonra takasa gitmesi iyi olur düşüncesindeyim.

Bir liste yayınlasak, özellikleri ve fotoğraflarıyla birlikte. oradan her cins (garantiye almak adına)iki veya sayıya göre daha fazla kişi tarafından paylaşılsa. Ne dersiniz?

Sevilay
14-08-2007, 17:00
Sayın kiirmiziii,çok çok teşekkür ederim çiçeğinizi benimle paylaşmak istediğiniz için.Önce sayın Hoyadağ'ın dediği gibi Mucip beyden istesem(Tabii ücreti karşılığında.Ama nasıl isteyeceğimi bilmiyorum.Buraya yazınca okur herhalde?)
Eğer o yollayamazsa sizden rica etsem olur mu?Çeliği belki becerip büyütemem diye endişendim bir an.
Bir de benim çelik veya tohumu ektikten sonra saksının başında beklemek gibi bir huyum var.Bazen'' iyiki tavuk merakım yok,herhalde kümesten çıkmazdım''diye düşünüyorum.
Bende olan çiçeklerin listesi yukarda var.İsteyen olursa paylaşmaktan mutluluk duyarım.

arb73
14-08-2007, 17:10
Aslında bu mum çiçeğinin kokmama olayı benimde başıma geldi ne diyelim ilginç.Kokması lazım ama benimkilerde kokmadı. Bu yaz başında ektiğim iki adet mum çiçeği çeliği de (ektiğimde tomurcuklu idi) açtığında onlar da kokmamıştı anlamadım.Belki biri suyun içinde köklenmeden açtığı diğeri ise yine aynı şekilde toprakta köklenmeden çiçek açmasına bağlamıştım ama Kiiirmiziii ninkide bir yaşında olmasına rağmen kokmuyor olmasıda gerçekten ilginç

Sevilay
14-08-2007, 17:19
Anneminkini hatırlıyorum da salon mis gibi kokardı.Ama burada okuduğum kadarıyla sadece sabah ve akşam kokuyormuş.

Oğuzhan
14-08-2007, 17:29
Sayın kiirmiziii onedir öyle maşallah.
Çok güzel birde koksa dimi.:)
Acaba sizin ki kokmayan cinsten mi?

İlkin
14-08-2007, 17:46
Sayın kiirmiziii çiçekleriniz harika görünüyor. Kokmasa da açmaları yeter, olsun varsın kokmasın ;) Maşallah...

Bu arada sevgili hoyadag, çiçeğe ne kadar profesyonelce yaklaşmışsınız perdelerin durumuna bile bakmışsınız ya çok hoşuma gitti ;)

Sevilay Hanıma da aramıza hoşgeldiniz? Kesin bir Hoya edinin. Vazgeçilmezleriniz arasına girecek ;)

Sevilay
14-08-2007, 17:58
Hoşbuldum.Aranızda olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum.Sayın Hoyadağ'ın tavsiyesi ile önce Mucip beye,o yollayamazsa sayın Kiirmizii 'ya ricam olacak bana mum çiçeği yollamaları yönünde.Sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum ama kendime söz veriyorum eğer mum çiçeği de gelirse bu son olacak.Bir daha çiçek almayıp,çoğaltıp dağıtarak bu bağımlılığı sürdürmeyi düşünüyorum.Beni de mum çiçeği kardeşi olarak aranıza alırsınız belki.Henüz çiçeğim yok ama.;)

Oğuzhan
14-08-2007, 18:19
Aramıza hoşgeldınız.:)

hoyadag
14-08-2007, 18:29
Hakan bey kuş uçtu, bir aksilik olmazsa yarın elinizde olur, selamlar.

Sevilay
14-08-2007, 18:48
Hoşbulduk sayın Elfogi.

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 21:09
Mucip bey, ilk hoya carnosamın köklerini çürütmüştüm fazla sulama dolayısıyla. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için tekrar soracağım kusura bakmayınız.

Bahçeye çıkarmam mümkün değil, çünkü bahçemizde gayet hareketli ve iri cins bir köpeğimiz var. Hayatı boyunca bağlanmadığından şimdi onu da bağlayamam. Bu nedenler bahçede bizim hoyanın ömrü 24 saati geçmeyecektir. Pencerem ise hergün 2 saat direk 5-6 saat gölgeli ışık alıyor.

Bu şartlar altında hergün sulayabilir miyim?
Sulayabilirsem bunu ne kadar süre devam ettirmeliyim?
Sevgili Hoyadağ; söylediklerim dışarı şartları içindi ****** tabakta su bırakmamak kaydı ile bolca havalandır ve saksının üst kısmından parmağınla batırarak nemini kotrol et kurutmadan sula, yaprakları ve tomurcukları gözle yani suyunu iyice azalt çiçeği zorlayacaktır. Gübre filan sakın verme istediğin olacak merak etme.Ayrıca sulamanın dışında yapraklarına herhangi bir fısfısla nemlendiriseniz size çok minnettar kalacaktır. sevgilerle.

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 21:21
Sayın kiirmiziii,çok çok teşekkür ederim çiçeğinizi benimle paylaşmak istediğiniz için.Önce sayın Hoyadağ'ın dediği gibi Mucip beyden istesem(Tabii ücreti karşılığında.Ama nasıl isteyeceğimi bilmiyorum.Buraya yazınca okur herhalde?)
Eğer o yollayamazsa sizden rica etsem olur mu?Çeliği belki becerip büyütemem diye endişendim bir an.
Bir de benim çelik veya tohumu ektikten sonra saksının başında beklemek gibi bir huyum var.Bazen'' iyiki tavuk merakım yok,herhalde kümesten çıkmazdım''diye düşünüyorum.
Bende olan çiçeklerin listesi yukarda var.İsteyen olursa paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Sayın sevilay hoşgeldiniz. bendeki hoyalar 180 cm. ile 15 cm. arasında boy var tabi küçüklerde tomurcuk ve çiçek yok, diğerlerinde çiçek yok tomurcuk var. Uzun boyluları ambalaj yapmakta zorlanıyoruz zarar görmesin diye lütfen ne istediğinizi tam belirtin pazarlık yaparız...! sevgiler saygılar hoşçakalın.

dkp
14-08-2007, 21:35

Sevgili Cezzar, Hollanda'ya gideceğinizi yazmıştınız. Sizden ve sevgili Hoyadag'dan yardım alabilir miyiz? İkinizin organizasyonu ile çeliklerimize kavuşmamız daha muhtemel görünüyor.

Hatta sayın Cezzar ve/veya Hoyadag rehberlik yapabilirlerse 3-4 günlük Avrupa gezisi yaparak (gurup olarak) bu sorunumuzu çözmeyi düşünebilirmiyiz? Ümidim azaldıkça hırsım artıyor da; duygumu ifade etmek için yazdım..

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 21:54

Hoyadağ sakın sende perdeyi kapatma lütfen çiçeklere doğal davranın konuşun sohbet edin bir dalını yaprağını keserken bile gerekli olduğunu anlatın, çiçekleri için teşekkür edin,istediklerini verin abartmayın, yağcılık yapmayın birbirine güvenen iki dost olun bakın size neler verecek ve verirken koku koymayı kesinlikle unutmayacak, onlar çokaz ister çok verirler. bende 55 çeşit saksı ve dış mekan, 50 civarında kaktüs çeşidi var. Çiçek açanıda bilirim, açmayanıda,su isteklerini.sıkıntılarını, bir saksının yeri değişse fark ederim. Sabah baçeye, seraya girdiğimde muhabbete doyum olmaz,akşam sulama çalıştığında ışıklarla veya ay ışığında gülümsemek ne kelime kahkahalar atarlar ne onlar size, ne siz onlara doyamaz bir bakarsınız vakti unutmuşsunuz hele birde çiligir sofrasını kurmuşsanız kelimeler yetersiz kalıyor anlatmak için.İçimden geldi biraz saçmaladım ama ben gerçekten böyle yaşıyorum çünkü sevgisiz bu iş yapılmaz ucunda parada olsa. Herkese sevgiler saygılar.

Mucip Gürbüz
14-08-2007, 22:04
Sayın elfogi çiçekli yok tomurcuklu var. Siz istediğiniz boyu bildirin konuşalım. Selamlar.

Sevilay
14-08-2007, 23:31
Mucip bey,tabii ki mümkünse tomurcuklu olanından rica ederim.Siz yolda zedelenmeyecek tomurcuklu uygun bir boy ayarlayabilirseniz sevinirim.Ama zor olacaksa kısa ve tomurcuksuz da olur.Ben size özel mesajla adres bilgilerimi vermiştim.Bundan sonraki aşamalarda siz beni yönlendirirseniz daha iyi olur.Bir de buradan okuduğum kadarıyla mum çiçeğinin bayağı bir çeşidi var.Sizin bana yollayacağınız sayın Kiiirmiziii'ninkinden olacak değil mi?Şimdiden emeklerinize teşekkür ederim.Saygılar,sevgiler.

mor kedi
15-08-2007, 01:12
Arkadaşlar,
2 tane çelik aldım hoyamdan isteyen olursa gönderebilirim kök verince... Belki açması için paylaşmak gerek :)

Hakan KINACI
15-08-2007, 07:34
Hakan bey kuş uçtu, bir aksilik olmazsa yarın elinizde olur, selamlar.
Çok Teşekkür ederim. :)) Elime ulaştığında haber vereceğim :))
Saygılar,

cezzar
15-08-2007, 08:55
Sayın Sevilay, hoşgeldiniz.. Direncinizi kırın mutlaka, hatta evinizde şimdiden hoya çeşitleri bölümü diye bir yer ayırın ;)

Sayın dkp; yok yok umudunuz niye azalıyor ki? . Şu veya bu şekilde, en geç 2-3 hafta içinde bu hoya türleri işi çözülecek..

Şu hangi türlerin sipariş edileceği konusuna gelince; bence ilk başta kendi isteklerimizden biraz feragat edip; mümkün olduğunca fazla tür getirmeye çalışalım (hoyadag'ın değindiği üzre).. Yani özel tür seçmek yerine, kaç tane istediğimizi belirtirsek; mümkün olduğunca farklı hoya türü getiririz. Böylece artık yurtdışına fazla bağımlı olmadan, kendi aramızda çelik alışverişi yaparız diyorum.. Yani, her birimiz farklı hoya türü büyütür; ve bu tür ülkemizdeki mum kardeşlerine dağıtılacak o türün çeliklerinin annesi görevini üstlenmiş olur.. Ne dersiniz?

Hollanda'lı üreticinin (http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm) sayfasında kaç tür var diye bir saydım inanmazsınız; 132 tür varmış.. Bu biraz uçuk bir rakam ilk aşamada.. Ama şöyle yapsak; Bir "istenen mumçiçeği türleri" listesi oluştursak; ve bu listeye isteklerini ekleyenler, hep bu listede olmayan türlerin ismini eklese.. Böylece yukarıda bahsettiğim gibi, maksimum sayıdaki türü ülkemize getirtmiş oluruz..

Böyledir önerim ;) ..

mucip bey, ilginç katkılarınızı severek okuyorum ;) ..

kiiirmiziii nerelerdeydiniz ;) , yoktunuz uzun zamandır.. Mumçiçeğinizin kokmaması gerçekten çok garip. Demek birşekilde bir genetik değişikliğe mi uğramış acaba zamanla ? Araştırmacı arkadaşımız hoyadag belki bu konuda birşeyler bulabilir :D

Selamlar..

İlkin
15-08-2007, 09:24
Mucip Bey anlattıklarınız çok hoştu doğrusu. Bir an atölyemi terk edip yanınıza çalışmaya gelmeyi bile düşündüm gerçekten. Ne büyük mutluluk bu böyle, maşallah. Bu arada benim Hoyam ne durumda acaba? Beni unutmadınız değil mi? ;) Meraktan çatlayacağım da onun için soruyorum. Bugün yollayabilirseniz eğer cuma elimde olur. Yarın yollarsanız c.tesi buraya gelir, ben de burada olmayacağım için tabiri caizse kafayı yiyebilirim. Umarım sizi bu iş temponuzda zor durumda bırakmıyorumdur. :rolleyes: Teşekkürler tekrar tekrar...

Sevilay hanım başka çiçek almayacağım bu Hoyayı aldıktan sonra demişsiniz. Emin olun bu çiçek bir gelsin elinize, hele çiçekleri de açsın. Gözünüz başka birşey görmeyecek zaten :D

Herkese sevgiler.

kiiirmiziii
15-08-2007, 09:31
Sayın kiirmiziii onedir öyle maşallah.
Çok güzel birde koksa dimi.:)
Acaba sizin ki kokmayan cinsten mi?

benim çeliğim kaseriya dan geldi.onun çiçekleri kokuyor.benimkinde var bir tuhaflık:)

memet
15-08-2007, 09:37
Arkadaşlar, mum çiçeği sevdasının insanın başını döndürdüğünün farkındayım.
Yine de bir iki şeyi göz ardı etmeyelim.
Her mesajı alıntı yaparak cevaplamak forumun gereksiz yere şişmesine eden oluyor, Bir de tabi, Türkçe yazım kurallarına uymaya dikkat etmeyi seviyoruz, biliyorsunuz.

Oğuzhan
15-08-2007, 09:47
Mucip bey tomurcuklu fiyatlarınız ne kadar.?

cezzar
15-08-2007, 10:12
Arkadaşlar;
İstenen mumçiçeği türlerini listeleyebileceğimiz bir hesap açtım. İleride başka türlü paylaşımlarda da kullanabiliriz..

1. docs.google.com adresine giriyorsunuz.
2. kullanıcı adı (e-posta): mumcicegim; şifre(password) : agaclar
3. bu şekilde hesaba girince karşımıza "mumliste" isimli bir başlık çıkıyor; buna tıklıyoruz.
4. Karşınıza, ilkin hanım'ın istekleriyle başlayan bir liste çıkıyor ve başında da ilgili kurallar yazıyor. Buraya kurallar dahilinde (tabi eğer birkaç mesaj önce yaptığım teklifi onaylıyorsanız) tür ismi girebilirsiniz.

Böylece, derli toplu bir listemiz olacak.. Bir bakın isterseniz buraya hemen, herhalde bir sorun olmadan gireceksiniz..

Selamlar..

Sevilay
15-08-2007, 10:20
İlkin hanım doğru söylüyorsunuz.Mehmet beyin dediği gibi bu çiçek insanın başını döndürüyor.Daha önce yazdığım gibi yazdıklarınızı okuyorum.17.sayfadayım.Ama bu benim bağımlılık dediğim şeyin de ötesinde.Artık Hoya rüyama girmeye başladı.Sizlerin dostluğunun ve yakınlığının da bunda etkisi var sanıyorum.Ben paylaşmayı çok seviyorum.Yazdığım gibi bendeki çiçeklerden isteyen olursa seve seve yollarım.Bu arada ben de Mucip beyden heyecanla haber bekliyorum.

İlkin
15-08-2007, 10:39
Günlerdir bakıyorum bakıyorum sonunda kendi küçük listemi tamamladım arkadaşlar.

Eğer bir mahsuru yoksa tercihim bunlar olacak;

* Hoya Silverpink
* Hoya Lacunosa
* Hoya Memoria

Sanırım bunları google'a da yazmam gerekecek.

cezzar
15-08-2007, 10:59
İlkin hanım, sağolun; böylese google hesabımızdaki listeye ilk isimler girilmiş oldu..

papatyam
15-08-2007, 11:21
Cezzar, sayfa hatası veriyor :(

cezzar
15-08-2007, 11:45
papatyam;
hangi aşamada hata veriyor?
şu şekilde bir sayfa çıkacak karşınıza

http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ

isterseniz bu sayfadan da devam edebilirsiniz sanırım; alttaki "bu sayfayı düzenleyin" kısmına tıklayarak..

papatyam
15-08-2007, 12:00
Mumliste nin bulunduğu sayfaya geliyorum sayfada hata oluştu diyor,
ben çiçekleri seçeyim olmazsa benim yerime eklermisin.

Oğuzhan
15-08-2007, 12:03
Bende giremedim

cezzar
15-08-2007, 12:14
Arkadaşlar;
bu adrese sorunsuz giriyorsunuz di mi ama:

İlkin arkadaşımız sorunsuz girip kayıt yapmış ama.. Belki işletim sistemi farklılıklarından kaynaklanıyor.

Bu listeye bakıp, daha önce de söylediğim gibi listede olmayanları ekleyelim lütfen.
hoyadag'dan rica edelim, sorun yaşayanlar ona özel mesaj yazsınlar, o yardımcı olsun eklemek adına..

Bugünlük elfogi ve papatyam, sizinkileri ben ekleyebilirim; özelden yazın bana.

Selamlar..

Oğuzhan
15-08-2007, 13:10
Teşekkürler.Ben 5 kokulu olandan yanayım.

Oğuzhan
15-08-2007, 13:25
Sanırım bunlar kokulu olanlar..
Hoya Arnottiana
Hoya Australis 'Silver Valley'
Hoya Calycina (25 mm çiçekli)
Hoya Citrina
Hoya cumingiana
Hoya heuschkeliana
Hoya lacunosa
Hoya litoralis
Hoya loherii
Hoya longifolia
Hoya magnifica
Hoya memoria
Hoya nummularoides
Hoya obovata
Hoya obscura
Hoya odorata
Hoya pachyclada
Hoya pubifera
Hoya pusilla
Hoya shepherdii
Hoya tsangii

cezzar
15-08-2007, 13:30
Arkadaşlar;
hoyadag ile yazışmalarımızı ve genel durumu özetliyorum.

1. Daha önceki mesajlarda açıkladığım üzre, hoya isteklerinizi bu listeye giriyorsunuz:
e-posta: mumcicegim şifre:agaclar bilgileriyle.

Eğer listeye girmede sorun yaşıyorsanız, listeye sorunsuz giren arkadaşlara ricada bulunabilirsiniz (mesela ilkin hanım)

ve; listede bulunan isimlerden tercih yapmıyorsunuz (lütfen); ve de isimleri daha önceki mesajlard bağlantısı verilen ve ayrıca google hesabında da bulunan paul shirley'in listesinden seçiyorsunuz.

lütfen bir arkadaşımız (hoyadag tatilde olacağı için başka biri) gönüllü olarak bu sayfadaki listeyi arada bir bilgisayarına yedeklesin.. olur ya yanlışlıkla birimiz siler filan.. Hafize hanım, veya memet bey; eğer siz sorunsuz ulaşabiliyorsanız hesaba, siz ilgilenir misiniz bu konuyla?

2. Amacımız, iki hafta kadar bu listenin oluşmasını beklemek. Yani bu durum ağustos sonu hatta eylülün ilk haftasına tekabül ediyor.

3. katılımcı sayısına vs. bakarak istekler
a) ya direk paul shirley'den normal posta yoluyla istenecek;
b) veya ben kendisinden gidip alacağım ve kargo ile sevgili hoyadag'a yollayacağım; o da sizlere dağıtım görevini üstlenecek. Kendisi 15 eylül'de izinden dönmüş olacak; dolayısıyla eylül ortasında sipariş işini yapmış olacağız.

eğer istekte bulunan kişi sayısı çok olursa; kargoyu tercih ederiz. Böylece hem kişi başına kargo masrafı az olur; hem de çelikler elinize çok çabuk ulaşmış olur.

4. Böyle işte.. Bu hesapla inşallah en geç eylül sonu mumçiçeklerinize kavuşmuş olacaksınız.

Selamlar...

cezzar
15-08-2007, 13:32
Elfogi; isimleri paul shirley'in web sayfasından seçiyoruz. hepsi onun elinde olmayabilir. Ben onun 5'li kokulu derlemesini senin adına kayıt ettim. Shirley'in sayfasından istediğin başka varsa onları da, sayfaya ulaşmada sorun yaşamayan arkadaşlar ekleyebilirler..

Ben bu haftalarda artık daha ilgilenemeyeceğim; malum yurtdışı seyahatimle ve yerleşmeyle uğraşacağımdan dolayı..

Selamlar..

hfz
15-08-2007, 13:50
Sonunda ulaştım ve listemi ekledim. Ben yedeklemeye çalışırım. Ama aynı çiçekten isteyen arkadaşlar için mesela silverpink 2 adet 5 adet gibi fazlalık da yapabiliriz. 5 farklı arkadaş istiyorsa 5'ine de ayrı ayrı alma şansı olsun.

Bu arada mesela Hoya pubicalyx' de iki renk var. Hangisini seçiyorsak kopyala yapıştır ile mutlaka çiçeğin tam ismini, kodunu, yani sitede ne yazıyorsa aynısını yazalım. Karışıklık olmasın. Ben örnekledim listede.

Arkadaşlar liste karışıyor bu şekilde biraz zor gibi.:( 14.50'de aldığım liste ile 15.10 da aldığım liste çok karışmış. Sanırım aynı çiçekten pek çok kişi istiyor. Kendine yazarken başkasının listesinden silinmesi söz konusu. Farklı bir yol denesek?

Mesela aynı çiçekten isteyen herkes alabilsin şeklinde yapabilir miyiz? Öyle olursa çiçek isminin yanına sadece isteyenlerin ismini yazmak yeterli olacak. Sonucunda da toplam adet ve toplam fiyat alırız. Bu şekilde çok karışacak.

İlkin
15-08-2007, 14:16
Selam listelere ulaşım sorunu halloldu sanırım. Ulaşamayanlara ben seve seve yardım ederim. Özelden bana mesaj atıp ne istediklerini söylemeleri yeter.

Listeye azönce baktığım zaman "lacunosa" isteğim kokulu derleme içinde olduğu için çıkartılacakmış. Bu nasıl olacak? Yani birisi bundan sipariş verecek bende ondan mı alacağım? Bir türden fazla sipariş verilebilme imkanı yok mu? Eğer listeden çıkartılmazsa çok sevinirim ;)

Bir de gezerken Hoya carnosa Tricolor diye bir tür gördüm yapraklar yeşil pembe, acaba çiçeği nasıl olur? Merak ettim doğrusu.

Hakan KINACI
15-08-2007, 14:24
Hediye Hoya silverpink'im şu an geldi,:)) Yarışma kazanıpta böyle güzel bir hediye için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. :))

Güler
15-08-2007, 14:48
Sevgili sevilay,
1897 numaralı mesajını okudum. Duygulandım. İyi ki sen de varsın kardeşim.
Bizim Bitki delileri adı altında bir sahifemiz var oraya da üye ol.

cezzar
15-08-2007, 14:56
ilkin hanım;
Tricolor dediğinizin özelliği, yapraklarının renkli olması; çiçeği hoya carnosa ile aynı..

Benimki sadece bir öneriydi; aynı türden sipariş etmeyelim ve böylece türkiye'de mümkün olduğunca tür olmuş olsun diye. Nasıl olsa, sonra birbirimizden alırız mum çiçeği kardeşliği kapsamında diye..

Tabi, hafize hanım'ın söylediği gibi düşünüyorsa çoğunluk -yani birden fazla tür sipariş etme şansı olsun seçeneği- böyle de olabilir.. Böylece ilkin hanım'ın da gönlü olur..

Teşekkürler hafize hanım; bu arada ben de listeye baktım ve karışmış sanki; en iyisi hiç silme olmasın ve herkes istediğini eklesin, ve siz bu konuda aksilik olursa ilgilenirsiniz size zahmet, listeyi kontrol edip..

Şu an liste biraz karışmış gözüküyor.. Yukarıdaki adresten herkes bir kontrol etse? Dikkat etmemiz gereken husus; herkes listenin en altına ekleme yapacak.. Ve liste başına kendi ismini eklemeyi unutmayacak.

Hafize hanım, bu listenin dizginleri artık sizin elinizde, olur mu? :D

Bu arada, paul shirley'in sayfasında yer alan fiyatlarla siparişinizin tutarını; üstüne de yaklaşık 4 ytl'lik yurtiçi kargo ulaşımı ve yaklaşık 2-3 ytl'lik yurtdışından ulaşım parasını da ekleyin; bütçenizi tartın ve ona göre karar verin.

Ama şunu da unutmayın; tutarın fazla olmasından korkmayın; sonuçta seneye bu zamanlarda -inşallah- diğer kardeşlerin siparişlerinden bedava edinme şansımız olacak. Yani kısa vadede pahalı durabilir ama; uzun vadede çok ucuza gelecek. Böyle düşünelim..

Sevilay
15-08-2007, 15:02
Sevgili Güler hanım,
Şu anda mum çiçeği yazışmalarının 27. sayfasındayım.Kitap gibi okuyorum.Ama sizin Bitki delilerine de mutlaka bakıp üye olacağım.Yalnız agaçlar.net bir derya.Ve ben bilgisayarın başında köklenmekten korkmaya başladım artık ciddi ciddi.

İlkin
15-08-2007, 15:09
Cezzar Bey teşekkür ederim bilgilendirme için yaprağını öyle pembe görünce değişik geldi gerçekten ;)

Bir fikir de şöyle sunayım. Mesela birisi 5'i bir yerde siparişi verdi. Olaki ekimini yaptı baktı bir zaman sonra biri tutmadı. **** herkes seçileni seçmesin olabildiğince değişik tür alalım diyoruz ya, olaki en çeşitlilerden aldık ektik hadi yine tutmadı. Gitti o güzelim tür. O yüzden bence herkes istediğini seçsin hatta aynılarından da olsun. Birinin ki tutmazsa öbürününkünü bekleriz. Hem birisi bir çeşit alıp onu büyütene kadar 1 sene geçmesi gerek. Ben şahsen çatlarım :p

O yüzden ver elini özgürlük, gönlünce seçme şansı diyorum. Ayrıca fiyatlar da çok uygun bence. Türkiye'yi Hoya Cenneti yapmaya karar vermişiz 3-5 ytl paranın lafı mı olur? :rolleyes:

papatyam
15-08-2007, 15:15
Ooo liste yine karışmış :)

hoyadag
15-08-2007, 15:31
Arkadaşlar sanırım durum belli oldu. Mümkün olduğu kadar farklı tür getirtme projemiz şimdilik hoya heyecanımız ve sabırsızlığımızın kurbanı olacak.

Bu nedenle izninizle ben Paul Shirley'in elinde olan türlerin tamamını listeleyeyim. Arkadaşlar istedikleri türleri bu listede belirtsinler.

Oğuzhan
15-08-2007, 16:46
Hoyadag ******* siz elinde ola türleri belirtin .Bizde ona göre seçelim.
Üçretini de yazalım.

hoyadag
15-08-2007, 17:27
Arkadaşlar, hoya türleri baz alınarak hazırladığım listeyi tamamladım. Dosyanın başındaki uyarılara dikkat edilerek listenin tamamlanmasını rica ediyorum.

Türleri Paul Shirleyin sitesinden seçtikten sonra isimleri tekrar yazmanıza gerek kalmadı. Çünkü sitedeki listenin tamamı(Köklü olanlar hariç. Köklü olanlar kargo masrafını artıracağı ve gümrükte sorun olacağı gerekçesiyle iptal edildi.) dosyamızda mevcut. Yapmanız gereken tek şey listeden kendi türünüzü bulmak ve karşısına isim ve istediğiniz miktarı girmek, bu kadar basit.

Bu şekilde liste dışı sipariş veya eksik isimle sipariş gibi karışıklıkların önemli oranda azalacağını düşünüyorum.

hoyadag
15-08-2007, 17:33
İlkin hanım, isteğinizde listemizde bulunmayan bir tür olduğundan (memoria) yeni listeye giremedim. İsteklerinizi yeni listemize tekrar girebilir misiniz?

Sevgili Elfogi, sizin listenizde de ayrıntılı isim olmadığından, (Örneğin australis in 2-3 çeşit türü var) yeni listeye giremedim. İsteklerinizi yeni listeye tekrar girerseniz sevinirim.

Sevgili Hafize hanım ve Papatyam. Sizlerin istekleri yeni listeye girilmiştir. Yanlışlık olmaması bakımından bir kontrol ederseniz sevinirim.

Bu yeni durumdan dolayı zahmet verdiğim arkadaşlarımdan özür diliyorum.:o

cezzar
15-08-2007, 18:11
Sevgili hoyadag,

Süper! Karışıklıkları önleyecek tek çözüm buydu. Emeğine sağlık. Tek kelimeyle harika, iki kelimeyle harika ötesi :D
Sağol varol..

Bu arada; hesaba girip isteklerinizi ekledikten sonra ; sağ üst köşedeki "Yayınla"'ya tıklayıp, buradan alttan "Belgeyi yeniden yayınla" 'yı tıklarsanız; listenin internet sayfası şeklindeki hali de (http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ adresi ile ulaşılan) güncellenmiş olacaktır..

Bu listeye bir de fiyat sütunu ekleyebilsek aslında, çok daha güzel olacak..

hoyadag
15-08-2007, 18:33
Mesaj alınmıştır. Fiyatlar yakında gelecektir.

COYOTE
15-08-2007, 18:40
Hoya listesine ben de katılabilirmiyim acaba?:D

hfz
15-08-2007, 20:42
Eve gelir gelmez agaclar.net'e girmeden hemen listemize girdim. Bu şekli ile harika olmuş. Çok teşekkür ederiz. Şu an sadece benim ve Papatyam'ın seçimleri yazılı listede.

Diğer arkadaşların seçimlerini yaparak listeye isimlerini ve adetlerini aynen yazılan gibi yazması ve en önemlisi sevgili Cezzar'ın yazdığı gibi:

''sağ üst köşedeki "Yayınla"'ya tıklayıp, buradan alttan "Belgeyi yeniden yayınla" 'yı tıklarsanız; listenin internet sayfası şeklindeki hali de (http://spreadsheets.google.com/pub?k...VWUR6d8xLtUkHQ adresi ile ulaşılan) güncellenmiş olacaktır..''
işlemini mutlaka yapması gerekmektedir.

Sorun yaşayan arkadaşlara, özelime listedeki tam ismi ve istedikleri adedi yazarlarsa kendileri adına ekleme yaparak yardımcı olabilirim.

İlkin
16-08-2007, 09:20
Bu listeleme çok güzel ve çok da sağlıklı olmuş. Ellerinize sağlık sayın hoyadağ ;) Artık karışıklık olacağını sanmıyorum.

Ben de kendi listemi ekledim.

İntte gezinirken Hoya meliflua diye bir tür buldum. Resimlerine baktığımda çok hoşuma gitti ama aynı isimde farklı türler varmış gibi geldi. Bizim getirteceğimiz siteden de baktım ama resimler ne yazık ki çok küçük. Türleri çok iyi bilenler için resmi yolluyorum. Siz de bir bakar mısınız lütfen? Acaba bu mu gelecek olan
tür? :rolleyes:

Oğuzhan
16-08-2007, 10:19
Listeyi açıyorum fakat yazı yazamıyorum.

ceviz ağacı
16-08-2007, 10:43
1 adet Hoya glabra 98067

1 Adet Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04–10031

Ben de birer adet yukarıdakilerden istiyorum mümkünse teşekkürler .

Oğuzhan
16-08-2007, 10:53
18811

İlkin
16-08-2007, 11:05
Güzel bir site adresi buldum. Çiçeğin yapraklarından, duruşuna ve açtığı çiçeklere kadar hepsi var. 1-2 tanesinin resmini koymamışlar sadece ;)

http://www.bystrupplanter.dk/Planter.aspx

Benim demin sorduğumun da çiçeklenmiş halini bulamadım :(

Oğuzhan
16-08-2007, 11:13
Ben bu hoyalara aşık oldum.Saksılı yetişkin bitkilerim olsa keşek.:)

denizakvaryumu
16-08-2007, 11:52
Listeyi açıyorum fakat yazı yazamıyorum.

linkine giriyorsunuz...en alt sağda

--bu sayfayı düzenleyin--linkine tıklayın

mumcicegim
ve
agaclar

şifrelerini girin...

istediğiniz türleri yazın...sağda yayımlaya tıklayın

Oğuzhan
16-08-2007, 12:54
Şifreyi girecek yer yok

COYOTE
16-08-2007, 13:05
Listeye eklemeye çalıştım umarım başardım :confused:
Bir de sitede var ama listede yok acaba köklümüydü? Hoya shepperdii yoksa ben mi göremedim?

Sevilay
16-08-2007, 13:37
Sizler liste yapma aşamasına gelecek kadar profesyonelleştiniz.Bende daha bir dalcık bile yok.O kadar imreniyorum ki size.Hatta kıskanıyorum.Gerçekten.Ben ise artık heryerde mum çiçeği görmeye başladım.Kedimin yüzünü bile mum çiçeğine benzetmeye başladıysam,hem de bir dalım bile yokken;artık bir mum çiçeğim olduğunda ne yaparım bilmem.Bir de o kadar mum çiçeğini koyacak yeri nasıl ayarlayacaksınız.Malum uzayan,yer kaplayan ve özel yer isteyen bir çiçek.Sevgiler.;)

Sevilay
16-08-2007, 13:39
Bu arada 66 sayfayı da okuyup bitirdim.Yani kitap olarak basılsa en çok satanlar listesine girer kesin.;)

hoyadag
16-08-2007, 14:02
Listeye eklemeye çalıştım umarım başardım :confused:
Bir de sitede var ama listede yok acaba köklümüydü? Hoya shepperdii yoksa ben mi göremedim?

Listede ver sevgili Coyote sanırım göremediniz. Listeyi alfabetik sıra ile yazmıştım, sanırım bulmanız zor olmayacak. Tam olarak "Hoya shepperdii GPS 00161 98102" ifadesiyle geçiyor.

hoyadag
16-08-2007, 14:07
Sevilay hanım maşaallah azminize diyecek yok doğrusu. Forumun 47 nci sayfasında iken foruma dahil olduğumda önceki 47 sayfanın tamamını okumuştum ben de. Bu hızla inşaallah mum çiçeği kardeşliğinin en hızlı üyelerinden olacaksınız.;)

hoyadag
16-08-2007, 14:09
Elfogi hangi tarayıcıyı kullanıyorsun?

denizakvaryumu
16-08-2007, 14:14

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ

Listede bir karışıklık var sanırım...

1.listede varım 2.listede yokum....

Bence karışıklığı önlemek ve listenin tek elden düzenlenmesi için bir kişiye liste girme ve düzenleme yetkisi verilmesi iyi olur.

İlkin
16-08-2007, 14:50
http://www.hoyasidan.com/index-filer/A.htm

Gözleriniz bayram etsin diye bir güzel adres daha veriyorum. Benim gözlerim bayram etti ama başım ağrıdı valla bak bak. Biraz dinleneyim artık ;) Buradaki bazı türler bizim getirteceğimiz listede yok ama. Bilginize. Bir de resimler geç açılıyor. Resim açılmıyor diye sayfayı kapatmayın sakın.

Sevilay
16-08-2007, 15:01
Sayın Hoyadağ 66 sayfa ne ki?Bu arada yazışmalardaki linklere girerek ev yapımı ilaçlar,kompost gübre hazırlama v.s gibi sayfaları da okudum.
Bu arada yemek yapmayı falan unutuyorum tabii.Evde beni arayan bilgisayarın başında buluyor.:o

İlkin
16-08-2007, 15:16
Listeden isimlerim silinmiş. Neden acaba? Birisi yanlışlıkla mı siliyor? :( Sanırım birisi ismini yazarken o listedekini yanlışlıkla siliyor. Arkadaşlar isminizi yazacağınız zaman birkaç kere satıra basın, yazma çubuğu çıkınca adınızı yazın lütfen. Yoksa başkalarını siliyorsunuz. Bir daha yazacağım şimdi! :eek:

Hakan KINACI
16-08-2007, 15:25
Sn.Sevilay,
Ben de bu kardeşliğe ilk olarak kazandığım hediye olan hoya silverpink ile başlamış oluyorum :) daha dün geçti elime ve evimin en güzel yerine koydum bakalım şimdilik bir yaprak ama dallarını ve çiçeklerini göreceğim günler için bekliyorum :))
Burada öyle bir dayanışma var ki kimse hoyasız kalmaz, sizde kalmayacaksınız. :)
Her bir dosta arkadaşa ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Saygılar,

COYOTE
16-08-2007, 15:34
Listeye birşeyler oluyor sanırım. Benim de yazdığım iki yer silinmiş. Başka nasıl bir formül bulabilir acaba?

denizakvaryumu
16-08-2007, 15:42
Listeye birşeyler oluyor sanırım. Benim de yazdığım iki yer silinmiş. Başka nasıl bir formül bulabilir acaba?

Listeye sadece bir kişinin girmesine izin verilirse sorun çözülür.

Sevilay
16-08-2007, 15:43
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ

Sayın Hoyadağ ben de dayanamayıp yukardaki listeye biraz ilave yaptım.Tabii kabul ederseniz.Umarım yanlış birşey yapmamışımdır?;)

denizakvaryumu
16-08-2007, 16:06
http://www.geocities.co.jp/HeartLand-Icho/1991/hoya.html

Hoyalarınızı listeye eklemeden önce bu resimlere de bakın derim :)

denizakvaryumu
16-08-2007, 16:18
Listedeki isimler silinmiş gözüküyor :(

COYOTE
16-08-2007, 16:21
Allahım ben göremiyorum hoya shepperdii yi ya, denizakvaryumu siz listede görebiliyormusunuz? Rica etsem bir bakarmısınız?

Sevilay
16-08-2007, 16:29
A hakikaten silinmiş.Ben listeye ilave yaptıktan sonra 1-2 kez daha giriş yaptım.Ve listede hiç problem yoktu.Hamido'yu ve İlkin hanımı da gördüm listede.Ama şimdi yoklar.Ben benimkileri bir kez daha ilave ettim.

Sevilay
16-08-2007, 16:31
Acaba kaydet kapat yerine başka bir yere mi tıklandı?

İlkin
16-08-2007, 16:58
Hay allah 3. kere adımı yazdım. Yayınladım. Kaydedip kapattım. ;) Tekrar girip baktım tamam oradayım. Dikkat edelim arkadaşlar. Valla yanlışlıkla birisini sileriz, girip bakmaz o da, üzülmesin sonra insanlar.

İlkin
16-08-2007, 16:59
Hay allah 3. kere adımı yazdım. Yayınladım. Kaydedip kapattım. ;) Tekrar girip baktım tamam oradayım. Diğer ben adımı yazarken ki arkadaşlar da orada yazılı. Dikkat edelim arkadaşlar. Valla yanlışlıkla birisini sileriz, girip bakmaz o da, üzülmesin sonra insanlar. Gün içinde gördüğüm isimler yok şuanda orada. Kontrol etsinler kendilerini :(

Oğuzhan
16-08-2007, 17:16
Bu böyle olmayacak gibi

Sevilay
16-08-2007, 17:24
Olacak olacak moralinizi bozmayın.Yeter ki dikkatli olup yanlış birşey yapmayalım.;)

Fatma E.
16-08-2007, 18:19
Şu anda listede hiç isim görünmüyor. Ben de listeye adımı ekleyecektim ama isim göremeyince vazgeçtim. Yazsam mı acaba?

cezzar
16-08-2007, 18:27
Arkadaslar - kusura bakmayin acele yaziyorum ve kullandigim klavyede turkce karakterler yok-
Acaba listeyi bir kotu niyetli mi siliyor?
eger foruma uye olmayanlar da ulasabiliyorsa, sifre ve kullanici adiyla herkes, tum dunya girebilir listemize..
Bence de bazi mumcicegi kardeslerimizin onerdigi gibi, hoyadag /veya kim sorumlu olmak isterse sifreyi degistirsin. Ve, sayfaya erisim sorunu olmayan 3-4 kisi bilsin yeni sifreyi. ve ekleme isteklerini de bu kisilere bildirin derim..

selamlar hepinize..

Sevilay
16-08-2007, 18:36
Evet.Gerçekten de liste tertemiz.Aslında biz sayın Hoyadağ'a versek istediklerimizin listesini,yani sadece bir kişi toparlasa daha sağlıklı olacak sanki.Tabii sayın Hoyadağ'ın vakti olursa?

Sevilay
16-08-2007, 18:38
Yazık insanlar kaç kere girip liste yapıyorlar.Ben evde gelen miniklere yer hazırlama hayallerini kuruyordum oysa.

Fatma E.
16-08-2007, 18:48
Bence de bir kişi yapsın bu listeleme işini. Gerçi yapacak olan kişiye fazlasıyla zahmet vermiş olacağız ama. Bu liste yazboz tahtasına dönmüş iki gündür.

hoyadag
16-08-2007, 19:55
Evet arkadaşlar, şimdi gördüm. Kullanım hatası olduğunu ve kötü niyet olmadığını düşünüyorum. Ama haklısınız bu böyle olmayacak. Müsadenizle şifreyi değiştiriyor ve buradan belirleyeceğimiz birkaç kişiye özelden gönderiyorum.

Ancak bu belgeyi hiç göremeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

BURADAN (http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ)

Listeyi görebilecek ve listeyi kontrol ederek hata varsa değiştirme yetkisi olan arkadaşlara geri bildirimde bulunabileceksiniz.

Bu aksaklık için listeye isteklerini giren arkadaşlardan özür diliyor ve isteklerini tam adlarıyla yetkisi olan arkadaşlara bildirmenizi rica ediyorum. Malum bu işi ilk defa yapıyoruz, düşe kalka hep beraber öğrenecek, hep beraber yorulacak ama sonunda inşaallah hep beraber mutlu olacağız. Selamlar.;)

COYOTE
16-08-2007, 20:02
Ben de bugün iki kere bizzat ekledim ve Sn sevilay da benim için bir kere.En son kontrol ettiğimde de yerinde yeller esiyordu. Peki şimdi kim ekleme yapacak belli oldu mu acaba:confused:

kiiirmiziii
16-08-2007, 21:05
Arkadaşlar kaç gündür forumu takip ediyorum.Ne verdiğiniz linke girebildim ne de çiçek listesine ulaşabiliyorum.Acaba tekrar düzenlenip eklense çok mu şey istiyor olacağım?

hoyadag
16-08-2007, 23:43
Sevgili Kiiimiziii, sorununuz kullandığınız tarayıcıdan kaynaklanıyor olabilir. Ancak önemi kalmadı siz isteklerinizi burada belirtin yetkisi olan arkadaşlar, listeye ekleyeceklerdir. Size kalan ise benim imzamda bulunan LİSTEMİZ linkine tıklayarak seçtiğiniz türleri kontrol etmek olacak.

Arkadaşlar kolaylık olması bakımından imzama ihtiyaç duyacağımız linkleri ekledim, umarım forum kurallarına aykırı değildir. Biraz aceleyle oldu yarın Toefl sınavına girmek için Ankara'ya gidiyorum. Hayır temennilerinizi umarım.

Teşekkürler.

hoyadag
16-08-2007, 23:47
Arkadaşlar, şu anda yetkili olan arkadaşlarımız; Cezzar, Hafize hanım ve ben. Bu işi yapabileceğine inanan arkadaşlarımız olursa belirtsinler onlara da özelden şifremizi gönderelim.

Aklıma gelen ve elimden gelen tüm kolaylıkları uygulamaya çalışıyorum, umarım faydası olur.

Elbirliği ile bu işi halledeceğiz arkadaşlar, hiç şüpheniz olmasın. Herkes hayran:eek: hayran:eek: hoyalarımızı seyre dalacak.:rolleyes:

Sevilay
17-08-2007, 00:29
Size dua edeceğim sayın Hoyadağ,İnşallah iyi geçer sınavınız.

COYOTE
17-08-2007, 07:47
Sn hoyadag sınavınızda bol şans ...

İlkin
17-08-2007, 08:21
Günaydın arkadaşlar. Listeleme işi değişmiş anlaşılan, daha iyi olmuş böyle. Eminimki yanlışlıkla silinmeler oluyordur ama en sağlıklısı böyle olacak.

Ben istediğim çiçeklerin isimlerini buraya yazıyorum. Yetkili arkadaşlar ilgileneceklerdir eminim. Teşekkür ediyorum ;)

Büyük bir heyecanla bekliyorum valla çiçeklerimi, işi gücü bıraraktım hergün intten resimlerini seyrediyorum :p

Hoyadag sana da sınavında başarılar diliyorum. Tüm hoya kardeşleri seninle. Dualarımız üzerinde olacak :cool:

İzninizle çiçeklerimi yazıyorum.

* Hoya Lacunosa GPS 00123 98074 ( 1 adet )

* Hoya Meliflua GPS 00273 98078 ( 1 adet )

* Hoya Pubicalyx Silver Pink GPS 10064 10031 ( 2 adet )

* Hoya Serpens ( 1 adet )

COYOTE
17-08-2007, 08:31
Ben de birkaç gündür gözümü kapatınca hoya görmeye başladım. E yazayım o halde istediklerimi:D

Hoya shepperdii GPS 00161 98102 (1 adet)
Hoya verticillata 'spear mint' GPS 10087 20071 (1 adet)

Teşekkürler

İlkin
17-08-2007, 08:33
Hoya Meliflua bizim listede vardı, Paul Shirley'da da vardı. Bizim listeden kalkmış mı acaba göremiyorum çünkü.

Hamido
17-08-2007, 08:56
Red Flowering Hoya Collection 05002

Bana bu koleksiyonu yazarmısınız lütfen.

Fatma E.
17-08-2007, 09:01
hoyadag sınavında başarılar dilerim. Dualarımız seninle...

Sevilay
17-08-2007, 09:35
Günaydın arkadaşlar.
Bu sefer bir problem çıkmadan halledeceğiz eminim.Ben de listemi yazıyorum.Eklerseniz çok sevinirim.Şimdiden çooook teşekkürler.;)

Hoya diversifolia GPS 4209 98062 (2 ad.)
Hoya pubicalyx GPS 282 23009 (1 ad.)
Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031 (2 ad.)

hoyadag
17-08-2007, 09:44
Arkadaşlar, hayır dualarınız için çok teşekkür ederim. Bu akşam Ankara'ya hareket ediyorum. Yarın sabah sınavda olacağım, dualarınıza da çok ihtiyacım olacak doğrusu.

İlkin hanım istekleriniz listeye alınmıştır,
Coyote isteklerinizi listeye aldım,
Hamido istekleriniz listeye alınmıştır,

Arkadaşlar listemizi görüntüleyerek hata olup olmadığını lütfen kontrol ediniz.

hoyadag
17-08-2007, 09:48
Sevilay hanım, tam bir hoya tutkunu oldunuz, tebrikler.;)

İstekleriniz listeye alınmıştır, kontrol etmeyi unutmayınız.

Oğuzhan
17-08-2007, 09:55
Hoyadag sınavda başarılar.Sizde bu azim olduktan sonra kesin kazanırsınız.Allah yardımcınız olsun.Kolay gelsin.

İlkin
17-08-2007, 10:14
Teşekkür ederim Sayın Hoyadağ, eksik olmayın. ;)

Sınavda tekrar başarılar diliyorum. Dualarımız sizinle. Ben başaracağınıza inanıyorum.

Sevilay
17-08-2007, 10:22
Sayın Hoyadağ gerçekten çok teşekkür ederim.Sayenizde çiçek bağımlılığım Hoya bağımlılığına dönüşüyor.Tabii öteki güzellerimi de ihmal etmiyorum.
Bizim için o kadar uğraş verdiniz ki hepimizin duaları ile sınavınızın iyi geçeceğinden eminim.Sevgiler.;)

Oğuzhan
17-08-2007, 10:24
Çelikleri adet fiyatı ne kadar ona göre çeşidi çoğaltmak isterim.

İlkin
17-08-2007, 10:26
Paul Shirley'in sayfasında çiçeklerin hizasında fiyatları yazıyor, ben fiyatların onlar olduğunu düşünüyorum ;) Bir de yurt dışından gelecek kargo parası ve buradan da dağıtım için olacak kargo parasını düşünün tabii.

Fatma E.
17-08-2007, 10:34
Benim listemi de ekler misiniz?

Hoya verticillata `spear mint` GPS 10087 20071
Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04–10031
Hoya fungii 23015

Teşekkürler....

COYOTE
17-08-2007, 10:36
Sn hoyadag teşekkür ederim baktım listeye benim açımdan tamam. Bakalım sterlin hoyalar gelene kadar kaç TL olacak:dilli:

Oğuzhan
17-08-2007, 11:33
Çelik fiyatı belli olunca yazar mısınız.?
Ben kokulu 5Li grubu tercih edecem fakat daha bulamadım.Nerde yazıyordu.

Fatma E.
17-08-2007, 11:39
Elfogi kokulu grup bu

Scented(Kokulu) Hoya Collection 05001

bülent16
17-08-2007, 11:58
Hoyadağ sınavında başarılar diliyorum.

hfz
17-08-2007, 12:14
Sevgili Hoyadag, sınavınızda başarılar diliyorum.;) Dün bir hastamız vardı, internet ile ilgim olamadı kusura bakmayınız.:o

Listemizde sevgili Coyote, Çiçekçi, Sevilay, İlkin ve Hamido arkadaşlarımızın istekleri listelenmiş. Ben şimdi tekrar Papatyam ve benim isteklerimi ekleyeceğim.

http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm

adresinden girdiğinizde tek tek hem çeşitlere ulaşabiliyor, hem de fiyatları görebiliyorsunuz. Euro üzerinden fiyatlandırılmış şimdilik bu fiyatları baz alalım, ona göre siparişimizi belirleyelim. Ve lütfen sakin olalım. Daha vaktimiz var iyice inceleyip, karar verip ondan sonra yazalım.

Elfogi sizin 5li kokulu derlemenizin (Scented Hoya Collection 05001) fiyatı 8 Euro. Verdiğim linkte fiyatlar sağ tarafta yazılmış.

Fatma E.
17-08-2007, 13:16
Ben Hoya fungii 23015 istemiştim ama annemdeki mumçiçeği buna çok benziyormuş. Onu annemden çoğaltsam daha iyi olacak. Listeden bu çiçeği benim için silebilir misiniz? Kusura bakmayın çok zahmet veriyorum :o

denizakvaryumu
17-08-2007, 13:34
Scented Hoya Collection 05001 8 Euro (1) adet

beni de eklerseniz sevinirim.

hoyadag
17-08-2007, 14:06
Sevgili Çiçekçi, talepleriniz listeye eklenmiştir. Kontrol etmeyi unutmayınız.

hoyadag
17-08-2007, 14:11
Sayın Denizakvaryumu, talebiniz listeye eklenmiştir kontrol etmeyi unutmayınız. Selamlar.

hoyadag
17-08-2007, 14:12
Sn hoyadag teşekkür ederim baktım listeye benim açımdan tamam. Bakalım sterlin hoyalar gelene kadar kaç TL olacak:dilli:

Sevgili Coyote, yanlış anlaşılma olmasın sterlin değil de euro olması gerekiyor.;)

hoyadag
17-08-2007, 14:15
Sevgili Hoyadag, sınavınızda başarılar diliyorum.;) Dün bir hastamız vardı, internet ile ilgim olamadı kusura bakmayınız.:o

Hafize hanım, kusur olur mu hiç? Hayır temennileriniz için teşekkür ederim. Hastanıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

Oğuzhan
17-08-2007, 14:17
5 Li Scendent Hoya Collection 05001 8 Eoru 1 Adet

Hoya shepperdii GPS 00161 1Ad. 2,5 Euro

Hoya diversifolia GPS 4209 1 Adet 3 Euro

Benide eklerseniz sevinirim.:)

zenfree
17-08-2007, 14:48
Arkadaşlar ben " Hoya magnifica" alabilir miyim? Aşağıdaki linkte fotografı var. Çok teşekkürler...

http://www.bigislandgrowers.com/AHcomp/AHmagn1.php

İlkin
17-08-2007, 14:57
Hafize Hanım hastanıza çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Sayın zenfree sizin magnifica paul shirley'in listesinde yok sanırım. Baktım ama göremedim, seçimlerini paul shirley'dan yapacaksınız ;)

zenfree
17-08-2007, 15:02
Sevgili İlkin,
Başlık çok şişmesin diye fazla yazmak istemiyorum ama " Paul Shirley" den nasıl seçeceğim ondan haberim yok.
Yani sizin getirteceğiniz yerde "magnifica" yok mu?

Yoksa ben vazgeçebilirim. Teşekkürler...

Fatma E.
17-08-2007, 15:05
Teşekkürler hoyadag, sınav öncesi sizi çok uğraştırdık. Ama bu kadar hayır duasıyla yarın mutlaka başarılı olacaksınız :)
hfz hanım sizin de hastanıza çok geçmiş olsun.

İlkin
17-08-2007, 15:19
Sayın zenfree biz paul shirley'den seçiyoruz Hoyaları

Bu adresten bakın ben göremedim. O olmazsa başka Hoyalar var onlardan seçebilirsiniz ;) Hepsi çok güzel çünkü.

NOT: Yani seçeceksiniz derken verdiğim adresten bakacaksınız, beğendiklerinizi de buraya yazacaksınız. Yetkili arkadaşlar listeye ekleyecek.

hfz
17-08-2007, 15:33
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim.;)
Sevgili Elfogi, siparişinizi listeye ekledim. Sevgili Zenfree, sadece aşağıda verdiğim linkten seçim yapabiliyoruz maalesef. Şu an Hoya türlerini getirebilme şansımızın olduğu tek yer. Bulunmayan resimleri de internetten bulmaya çalışıyoruz. Önceki mesajlarda epey uzun yazıldı. Eğer bu siteden bir isteğiniz olursa hazırladığımız sipariş listesine ekleyebiliriz.

hoyadag
17-08-2007, 15:54
Sevgili Zenfree, magnifica listede yok, ancak size australisi önerebilirim. Hem çiçekleri magnifica ya çok benziyor hem de yoğun güzel kokulu.

hoyadag
17-08-2007, 16:12
Arkadaşlar, sevgili Penelophe nerelerde bilgisi olan var mı acaba?