Bağlan

View Full Version : Mum çiçeği (Hoya carnosa)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

darla
28-08-2007, 11:00
Merhabalar,
Sayın hfz nin bana vermiş olduğu mum çiçeği çeliğim yaklaşık 4 aydır benimle beraber.Köklendirdim ve ektim.
Yalnız şu anda çok minik bir sürgün veriyor fakat her gün kontrol ediyorum ama çiçeğimin gelişmesinde bir durgunluk var galiba.Her zaman sulamıyorum,aydınlık bir yerde ve çok dikkat ediyorum.Acaba bie sorun mu var?
Resmini de en yakın zamanda ekleyeceğim...
Teşekkürler.

Mine Pakkaner
28-08-2007, 11:13
Çeliğinizin eğer sürgün veriyorsa endişelenmeyin, bekleyin. Yine de kök çürüklüğüne karşı tekikte olun. Aspirinli su verin.

darla
28-08-2007, 12:03
Çok teşekkür ederim ilginize.
Söylediklerinizi dikkate alacağım.
Sevgiler...

arzu26
28-08-2007, 15:36
merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar buradayım.mum çiçeğimin dört gözle açmasını bekliyorum henüz küçük ama belli mi olur belki bana sürpriz yapar...

beyaz orkide
28-08-2007, 16:01
MERHABA ARKADASLAR,
Nihayet karar verebildim cok zorlandım dogrusu sanki ev alıyorum.umarım bir sınır yoktur sayı bakımından.1. hoya cornasa tricolor 2.hoya sp cvchouke 3.
hoya diversifolıa gps 4209 4.meliflua 5.hoya serpens 6.onychoides gps10108
7.lacunosa gps00123 8.multıflora specles gps10110 9.pubycalyx red gps28223009 10.pubycalyx sılver pınk gps 10064 her ne kadar listemizde olmasada ben yinede yazacagım. cunkı ellerinde olup listeye koymamıs olabilirler veya yeni gelmis olabilir umuduyla sansımı denemek adına yine bu son seriye ait olan pubycalyx royal hawaiian purble red button isteyecegim.Belki sansıma bulunur.benim listemide ekleyebilirmisiniz.

nevsune
28-08-2007, 17:48
Ne kadar güzel bir sistem kurmuş değil mi? Çok hoşuma gitti, ben de buna benzer bir sistem kurup, çok daha güzel görünmelerini sağlayacağım Hoyalarım gelince :rolleyes:

Sevgili İlkin 2138 numaralı mesajımda, bunun kadar süslü olmasa bile kova sapından yapmış olduğum bir uygulamam var.

Büyüdükçe başka değişiklikler düşünüyorum.

hfz
28-08-2007, 19:43
Sevgili Beyaz orkide, listenizi ekledim. Kontrol etmenizi rica ederim. Liste dışı isteğinizi de umarım sevgili Cezzar sorabilir.;)

beyaz orkide
28-08-2007, 19:45
Sevgili Beyaz orkide, listenizi ekledim. Kontrol etmenizi rica ederim. Liste dışı isteğinizi de umarım sevgili Cezzar sorabilir.;)

Tesekkur ederim ama nasıl kontrol ediliyor nerden oluyor bilmiyorum.

arb73
28-08-2007, 20:00
Tesekkur ederim ama nasıl kontrol ediliyor nerden oluyor bilmiyorum.
Buradan kontrol edebilirsiniz.http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ

beyaz orkide
28-08-2007, 20:10
Benim siparis tamamdır.İlginize tesekkur ederim.

ilknur aşık
29-08-2007, 11:55
Önce; Hfz hanım hoş geldiniz.

Nihayet bende seçebildim.

Varaiegata hoya collection (1 adet)
scented hoya collection (1 adet)
hoya pubicalyx silver pink (1 adet)
hoya pseudon litteoralis 06 (1 adet)
hoya serpens 21003 (1 adet)

cezzar
29-08-2007, 13:16
Merhabalar arkadaşlar.
Sonunda türkçe klavye özelliği yükledim bilgisayarıma..

1-2 kiloluk bir paketin normal postayla yollanmasının fiyatlarını ve süresini kontrol ettim. 2 kiloya kadar 17 avro eğer kayıtlı olarak yollanırsa 22 avro. Ancak yaklaşık ulaştırma süresi 8-10 gün.. Yani bence bu seçeneği silelim aklımızdan.

Şu an itibariyle sipariş listemizde 24 kişi oldu yanlış saymadıysam.. Bu durumda, kargo ücreti, ne bileyim 100 milyon bile olsa, kişi başına 4 lira düşeceğinden, ve de 1-2 günde paketin Türkiyeye ulaşacağını da göz önüne alırsak, en mantıklı seçenek kargo ile gönderim gibi duruyor.. Kargo fiyatlarını ve şirketlerini tekrar bir kurcalamak lazım karşılaştırmalı olarak..

Bu arada sayın sabah ın (ayırma işaretini bulamadım) bir arkadaşı eylül ortası Amsterdamdan Türkiyeye gelebilirmiş. Bununla ilgili paketin yaklaşık ağırlığı ve boyutunun ne olacağını Paul Shirley e sordum, ama henüz cevap gelmedi e-postama.. Yani olursa, paketin ülkemize bedavaya gelmesi ihtimali de mevcut...

Şimdi eski mesajlarimin türkçelerini düzeltmeye başlayayım ;)
Selamlar..

Fatma E.
29-08-2007, 13:17
İlknur hanım listeye isteklerinizi ekledim. Bir kontrol ederseniz sevinirim.

http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWUR6d8xLtUkHQ

İlkin
29-08-2007, 13:26
Sevgili Cezzar güzel fikirlerin var... ama şunu da ekleme yapayım istiyorum. Bundan birkaç sene önce ben de Hollanda Amsterdama gitmiştim. Dönüşte iyi bir kontrolden geçiyorsun. Ben direk gezme ve eğitim için gittiğimden alışveriş derdim olmadı -şimdi bu Hoya hastalığı o zaman olsa ne olurdu siz tahmin edin artık ama bir sürü kaktüs getirmiştim abartı olmayacak düzeyde tabii- ama diğer insanlar birşeyden fazla fazla aldıkları zaman bırakmıyorlardı, el koyuyorlardı. Aman dikkat diyorum bunun için. Yapılması gereken ne varsa yapılır umarım. Fatura mı alınır. Bir belge mi olur bilemiyorum ama sonra gümrük memurlarına kalmasın Hoyalarımız :(

Sevilay
29-08-2007, 13:58
Eğer oradan TNT veya DHL gibi uluslararası kargo ile yollanırsa zaten faturalı olarak geliyor.Ayrıca saat saat takibi de internetten yapılıyor.

Ben çalışırken İtalya'ya bir numune yollamıştım TNT ile.Ertesi gün öğlende İtalya'da alıcıya ulaşmış idi.
TNT ve DHL ile görüşüp fiyat alırız.İsterseniz ben de araştırırım.

Ama Sayın Cezzar veya Paul Shirley oradan yollayacağına göre onların fiyat alması ve süreyi öğrenmesi daha doğru olur. Sonra örneğin Sayın Hoyadağ'ın adresine paket yollanır.Oradan dağıtım yapılır diye düşünüyorum.

praecox
29-08-2007, 14:03
Bu kadar miktar hoya DHL, TNT veya UPS ile satıcı şirketten yollanır ise bu paketin doğrudan gümrüğün kucağına konacağından emin olabilirsiniz. sadece yurt dışından özel paket olarak postaya verilirse ki bildiği kadarı ile almanyada v.d. ülkelerde posta paketlerini DHL işlemektedir ancak ticari emtia olarak işlem görmediğinden özel olarak 2 kg altında olursa alıcıya gelme ihtimali olabilir.
böylesi toplu bir satınalmada bu yol bence uygun olmıyabilir.

saygılar

Sevilay
29-08-2007, 14:42
Haklısınız Sayın Praceox.Ben de düşünemedim bir an.:o
Ben İtalya'ya deri numunesi yolladığımda direk alıcıya gitmişti.
İngiltere'den buraya firma DHL ile kumaş numunesi gönderdiğinde ise gümrükten çekmiştik.
Firma yollarsa ihracata giriyor ve gümrük işlemi oluyor sanıyorum.

Saygılar

ephesos
29-08-2007, 14:57
Arkadaşlar kusura bakmayın fakat şu bir gerçekki hoyalar kargoya verilirse muhakkakki gümrüğe takılacaklardır başka seçeneklere bakalım .

cezzar
29-08-2007, 16:00
Yalnız arkadaşlar, gelen paket çok ağır değil ise ve üzerinde "gift" (hediye) gibi bir yazı varsa gümrükte sorun olmaz diye karara vardıydık biz hoyadag ile.. Onun yurtdışından gelen mumçiçekleri de hediye yazısıyla gelmiş çünkü, ve sorunsuz (tabi sayı olarak birkaç taneydiler)

Ayrıca, sanırım yine hoyadag söylediydi, "en güvenlisi kargoya vermek, kargo şirketleri bir yolunu bulup gümrükten geçiriyorlar" demişti..

Yani üretici değil de ben verirsem kargoya, ve içindekileri de gift/hediye olarak belirtirsek sorun olmaz diye düşünüyorum bu bilgiler ışığında..

Bakalım belki sabahın arkadaşı yoluyla da olur, bir cevap gelsin Paul Beyden..

Selamlar..

ilknur aşık
29-08-2007, 16:16
Sn Fatma E. Kontrol ettim. Hepsi tamam. Elinize sağlık. Birde nasıl geleceğini halledersek çok süper olacak.:p

Oğuzhan
29-08-2007, 16:24
Cezzar Siz halladersiniz.:))
Kolay gelsin.Çeliklerin sağlığı açısından en kısa zamanda bize ulaşmaları daha iyi olur.

dkp
29-08-2007, 22:32
Sayın hfz , listeye beni de ilave edebilirmisiniz?

Hoya*camphorofolia*GPS*8845
Hoya*crassicaulis*GPS*10042
Hoya*cumingiana*GPS*1101
Hoya*diversifolia*GPS*4209
Hoya*multiflora*`speckles`*GPS*10110
Hoya*nicholsoniae*IML*19,*GPS*10111
Hoya*pubicalyx*GPS*282
Hoya*sp.*Sarawak*97002*GPS*10073
Hoya*sp.*Bogor*GPS*166
Hoya*verticillata*GPS*10080

Sevilay
29-08-2007, 23:29
Hoya obscura GPS 1108 22030 (2 ad.)

Sayın hfz,Sayın Fatma E.

Yukarıdaki siparişimi de listeye ekleyebilir miyiz rica etsem.

İlkin
30-08-2007, 08:55
Sevgili Hoya Kardeşleri, değerli Mucip Abinin bana yolladığı Mum Çiçeğinin bir iki yerinden resim çektim. Resim 2'de kırmızı halka içindeki yer çiçek tomurcuğu sanırım. Merak ettiğim turuncu halka içindeki krem rengi çıkıntılar ne acaba. Resim 1'de de var aynı çıkıntılardan. Bunlar yaprağa mı dönüşecek?

Bir de Mucip Abinin tomurcuklu Mum Çiçeklerinden alanların tomurcuklarında bir hareketlenme var mı? Belki de sabretmem gerekiyor. **** eksik yaptığım birşeyler yoktur umarım ;)

memet
30-08-2007, 09:29
Bunlar çiçeğin tutunmak için uzantıları. Çelik aldığımızda oralardan kökleniyor.

İlkin
30-08-2007, 10:03
Çok teşekkür ederim birşeyi bu kadar çok sevip de bu kadar çok eksik bilgi olması ne kötü, sayenizde öğreniyorum artık. :)

Sevilay
30-08-2007, 12:22
İlkin hanım,Mucip beyden bana gelen mum çiçeğinin tomurcukları da aynen sizin ki gibi.
Bir hareket yok.Haftada bir 1 bardak iyi su veriyorum.
Yapraklarını fıs fısla nemlendiriyorum ve bekliyorum.;)

İlkin
30-08-2007, 12:27
Ben fısfıs yapmadım ama haftada bir, ben de bir bardak iyi su veriyorum. Sanırım yerlerine alışma aşamasındalar:p Bakalım göreceğiz neler olacağını. :cool:

Fatma E.
30-08-2007, 12:30
Sevgili dkp ve Sevilay, isteklerinizi listeye ekledim. Kontrol edebilirseniz sevinirim.

Sevilay
30-08-2007, 14:29
Çok teşekkür ederim sayın Fatma E.Ellerinize sağlık.

Artık gelsinler,artık gelsinler,artık gelsinler,artık gelsinler;)

Oğuzhan
30-08-2007, 18:04
19752[/attach[attach]19753]

Oğuzhan
30-08-2007, 18:05
Değişik bir tür.:)

Oğuzhan
30-08-2007, 18:07
Arkadaşlar .. Liste için bana 1 tane Hoya Padangensis ilave eder misiniz.?

Oğuzhan
30-08-2007, 18:07
Birde listeye girip düzeltme yapabiliyoz mu?Yetkili kişiler mi düzeltebiliyor.

Fatma E.
31-08-2007, 08:05
Elfogi, listeye isteğinizi ekledim.

Bu arada şu anda ben, hfz, hoyadag ve Cezzar listede değişiklik yapabiliyoruz. İstediğiniz herhangi bir değişiklik varsa bize söyleyebilirsiniz.

şükran ünal
31-08-2007, 14:29
Merhaba arkadaşlar,Hoyaların sipariş verilip bizlere ulaşması eylül ayının 10 undan sonraya mı kalır ben bu tarihe kadar Ankara dışında olacağımda.Zaten ilgili arkadaşlarda yeterince yorulacaklar birde bu yüzden adreste olamayanlara yollayamama gibi sıkıntıya düşmesinler. Ben şimdiden hepinize paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim.Mantı sözümü de tatilden gelince kısmet olursa yerine getireceğim ..

hoyadag
31-08-2007, 15:40
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Sevgili Penelophe ve Sevilay hanım, Hoyalarınız gerçekten harika görünüyorlar. Güle güle büyütün.

Tüm bu telaşın arasında kendi isteklerimi listeye eklemeyi unutmuşum. Bugünü son gün olarak kararlaştırmışsınız sanırım. İsteklerimi hemen ekleyeceğim.

Fatma Hanım, size de özel şükranlarımı sunayım. Hafize hanımın ve benim yokluğumu aratmamışsınız arkadaşlara.;)

hoyadag
31-08-2007, 15:44
Şükran hanım kuvvetle muhtemel siparişlerin elinize ulaşması Eylül'ün onunu geçecektir diye düşünüyorum.

hoyadag
31-08-2007, 16:04
Arkadaşlarımızın hafızalarını tazelemek ve yeni katılmış olup forumun tamamını okuyamamış arkadaşlar için 1502 nolu mesajda yeralan bilimsel araştırmada geçen ifadeyi aynen buraya alıyorum.

"Üretim takvimi bitkinin cinsi, sıcaklık ve sulama gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Tamamı yeşil ve düz yapraklara sahip türler, düğüm araları kısa, kıvrık ve alaca yapraklı türlere göre iki kat hızlı gelişim gösterirler. 3 inçlik bir saksıda tek düğümlü, köksüz bir çelikten, 6-8 inçlik yetişkin bir mum çiçeği bitkisi elde etmek ortalama 5-11 ay alır."

Özellikle dikkat çekmeye çalıştığım husus variegata olan türlerin orjinal atalarına göre daha yavaş büyüme gösterdikleri.

Sonra darılmaca, kırılmaca yok.;)

hoyadag
31-08-2007, 16:51
Sevgili Beyaz Orkide öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla Hoya sp. Cv Chouke siparişi vermişsiniz. Bu cins hakkında bilginiz var mı bilmiyorum. Yoksa diye yazayım dedim, bu cins gördüğüm kadarıyla listenin en pahalı hoyası. Kendisi hoya cinslerinin en güzellerinden olan carnosa ile serpensin çaprazlanmasından elde edilmiş. Bu çaprazlamanın yapılması ile ilgili hikayeyi çevirerek buradan yayınlayacaktım ama bir türlü fırsat bulamamıştım.

Sözün özü, harika bir tercih yapmışsınız. Umarım en kısa zamanda kavuşur ve güzel güzel büyütürsünüz.

Arkdaşlar ben de isteklerimi listeye eklemiş bulunmaktayım. Birdaha görüşünceye kadar selamlar, sevgiler.

cezzar
31-08-2007, 17:08
Evet arkadaşlar, (ve diğer liste yetkilileri hfz ve Fatma E.) listemiz bugün kapanıyor, hoyadag"ın da hatırlattığı gibi.

Siparişler 10 Eylül"ü geçer muhakkak.

Sayın sabah nerdesiniz huuuu :D . Sevindirici cevaplar bekliyorum sizden (ve arkadaşınızdan)..

Ben yapabilirsem bu akşam, listeye hangi türden ne kadar istendiğini filan eklemeyi düşünüyorum. Bir de kişi başına istenen türlerin fiyat listesi yapılması gerekiyor tabi.. Artık zaman durumuna göre önümüzdeki hafta bunu da hallederiz el birliğiyle..

Oğuzhan
31-08-2007, 18:16
Allah kolaylık versin.Başarılar..:)

beyaz orkide
31-08-2007, 18:28
Sevgili Beyaz Orkide öncelikle hoşgeldiniz demek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla Hoya sp. Cv Chouke siparişi vermişsiniz. Bu cins hakkında bilginiz var mı bilmiyorum. Yoksa diye yazayım dedim, bu cins gördüğüm kadarıyla listenin en pahalı hoyası. Kendisi hoya cinslerinin en güzellerinden olan carnosa ile serpensin çaprazlanmasından elde edilmiş. Bu çaprazlamanın yapılması ile ilgili hikayeyi çevirerek buradan yayınlayacaktım ama bir türlü fırsat bulamamıştım.

Sözün özü, harika bir tercih yapmışsınız. Umarım en kısa zamanda kavuşur ve güzel güzel büyütürsünüz.

Arkdaşlar ben de isteklerimi listeye eklemiş bulunmaktayım. Birdaha görüşünceye kadar selamlar, sevgiler.
Hosbuldum.tesekkur ederim.Gercektende muhtesem bir hoya cinsi baska sitelerden bakarak karar verdim.Dogrusu secerken fiyat gözetmedim.Sadece sahip olmak istiyorum. Cogunada bakamadım.Listede olmayan bir cins daha istek yaptım.Umuyorum ki satıcımız onu da temin edecektir. Bana göre elıne sonradan gecmis olabilir **** yeni gelmis olup listeye koymamıs olabilirler.Hem bu kadar siparisimiz varken onuda bulabilecegini düsünüyorum ben.Umarım beni kırmazlar.

Fatma E.
01-09-2007, 11:17
Rica ederim arkadaşlar. Ben de arkadaşlarımız için birşeyler yapabilmiş olmaktan çok mutluyum.
Bu kadar Hoya sevdalısı varken onların heyecanını kırmak olmazdı değil mi? Herkese sevgiler, selamlar...

Oğuzhan
01-09-2007, 11:33
Hoya sp. cv Chouke merak ettim .Resim bulamadım.Bulan var mı?

beyaz orkide
01-09-2007, 12:03
Hoya sp. cv Chouke merak ettim .Resim bulamadım.Bulan var mı?

Sayın elfogi hoya plants.comda var.Bakarsanız görebilirsiniz.

ilknur aşık
03-09-2007, 09:24
Ben de hoya sp.cv chouke resmini bulamadığımdan sipariş vermemiştim. Şimdi aklım kaldı. Şayet süre bitmediyse bende istiyorum (tabi mümkünse)

Şayet süre bittiyse Sevgili beyaz orkide artık ilk çeliğinize ben talibim. (Daha çiçek gelmeden çeliğine talip olmak ta nasıl oluyorsa:rolleyes: )

sabah
03-09-2007, 10:17
Sayın sabah nerdesiniz huuuu :D . Sevindirici cevaplar bekliyorum sizden (ve arkadaşınızdan)..
...

Kusura bakmayın erişimim yoktu...

Paketin büyüklüğünü kesin olarak öğrendiğimizde arkadaşımla tekrar konuşacağız. Şimdilik küçük bir paket için olurum var :-)

İlkin'in dikkat çektiği çıkışta aranma/sorgulanma konusu da henüz karanlık.

Sevilay
03-09-2007, 13:57
20050

20051

Biraz evvel oğluma Amerika'dan bir ayakkabı geldi.DHL ile.
Kutunun ölçüleri 40x25cm.Yükseklik 16cm.
Ağırlık sanırım 1,5kg.
Üstüne yapıştırılmış faturada yukarıdaki gibi bir yazı vardı.
Anladığım kadarı ile gümrüğe takılmamış.Problem olmadan gelmiş.
Bilginize.;)

İlkin
03-09-2007, 16:08
Bakar mısınız şu yaramaza? Kanatları ile gelip de konacağı yeri nasıl biliyor? ;)

hfz
04-09-2007, 13:06
Arkadaşlar merhaba, döndüm.:p Gelir gelmez önce Hoya'larımızdaki gelişmeleri okudum.

Listemiz kapanmış ama, eminim son bir şans olarak sevgili İlknur Aşık'ın talebini eklememe izin verirsiniz.:o Bu arada geriye dönük yaptığım kontrolde sevgili Elfogi'nin de bir talebini atladığımızı gördüm. İki talebi de listemize ekledim. Umarım kabul edersiniz.;)

Elfogi'nin 2204 numaralı mesajında istediği Hoya carnosa Tricolor ve sevgili İlknur Aşık'ın 2330 numaralı mesajında istediği sp.cv chouke talebini son talepler olarak ekledim.

hoyadag
04-09-2007, 13:35
Arkadaşlar, Hoya sp. cv Chouke türünün bu kadar ilgi görmesine sevindim doğrusu. Bu nedenle bir sürpriz yaparak bu türün kaşifinin hazırlamış olduğu pdf dosyasının swedish hoya society deki linkini (http://swedishhoyasociety.com/french/images/Emilio_eng.pdf) veriyorum. Özellikle ingilizcesi olan arkadaşlar bu türün ilginç ve bir miktar acıklı hikayesini ilgiyle okuyacaklardır eminim. Olmayan arkadaşlar üzülmesin, türün harika fotoğraflarını zevkle seyredeceklerdir.

zeonka
04-09-2007, 19:15
Arkadaşlar liste kapanmadı dimi bende hoya sussuela istiyorum ama listede adını göremedim.Sağdece listedeki isimlerden mi yazdırabiliyoruz.Eğer geç kalmadıysam benim adımı da yazabilirmisiniz.

hfz
04-09-2007, 19:53
Sevgili Zeonka,

Epey uzun zamandır listemizden seçimler yapıyoruz. Ayrıca istediğiniz tür de listemizde yok. İyice inceleyip listemizden sipariş verirseniz ekleme yapacağım.

Sevgili Hoyadag Perşembe günü dönüyor tatilden. Ayrıca Kargo işini de henüz halledemediğimizden bu hafta sonuna kadar, yani 9 Eylül Pazar gününe kadar son sipariş ve değişimleri yapabiliriz. Önümüzdeki hafta Paul Bey'e kesinleşmiş listemizi vereceğiz çünki. O yüzden 'şimdi kapatalım' diyen bir arkadaşımız çıkmazsa Pazar günü kapatalım listemizi.

zeonka
04-09-2007, 20:42
Teşekkürler hfz. Obovata GPS 8873 22029 (1 ADET) eklerseniz çok sevinirim.Seçim yapmak okadar zorki imkan olsada hepsini alabilsek keşke...

ilknur aşık
04-09-2007, 21:06
Hfz hanım hoş geldiniz. Ayrıca çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Bir de çiçeklerimiz sağ salim gelse daha da mutlu olacağız. Eminimki bütün arkadaşlar da aynı duyguları paylaşıyorlardır.;)

İlkin
05-09-2007, 10:59
Merhabalar. Acaba bizim Hoyalar ne zaman yolculuklarına çıkacak. Bir bilgisi olan var mı? ;)

Sevilay
05-09-2007, 11:18
İlkin hanım,sayın Hoyadağ ve sayın Cezzar sanırım bu konuda bir program yapıyorlar.Hafize hanım Hoyadağ'ın perşembe günü geleceğini yazmıştı.

Aslında sayın Cezzar bu hafta için''toplam fiyatları çıkarır,banka hesabı konusunu konuşuruz'' diyordu ama işleri yoğun herhalde ki sesi çıkmadı.

(tabii bu arada ben de kızamık çıkaracağım heyecandan);)

İlkin
05-09-2007, 13:05
Teşekkürler Sevilay Hanım, ben de sizin gibiyim gerçekten; Büyük bir heyecanla bekliyorum güzel haberlerini ;)

hfz
05-09-2007, 15:28
Sevgili Cezzar listemize toplam fiyatları eklemiş. Ben de kişi başına düşen siparişleri listeleyip kişilerin ödeyeceği miktarları hazırlıyorum. Umarım yarın bitiririm.

Sonra sizlerden kendi listelerinizi, fiyatlarını kontrol etmenizi ve yanlışlık var ise düzeltmemizi, yok ise onaylamanızı isteyeceğiz. Son onayınızı verdikten sonra toplu siparişimizin verildiği günün Euro satış kurunu yazarak euroyu YTL'ye çevirip, üzerine de kargo ücretinin kişiye düşen kısmını ekleyerek toplam miktarınızın Cezzar'ın hesap numarasına havale yapmanızı rica edeceğiz. Bu arada Hoyaların gönderilmesi araştırma işlemleri özellikle Sabah, Hoyadag ve Cezzar tarafından yapılacak.

Hoyaların yola çıkışı ile havale işlemlerine başlayabiliriz sanıyorum. Sevgili Cezzar her arkadaşın sipariş tutarının hesabına geçişini kontrol ederek Hoyadag'a onay verecek ve Sevgili Papatyam ve Hoyadag yurt içi gönderimleri bu onayla birlikte yapmaya başlayacaklar.

Şu andaki program kabaca bu şekilde. En önemli kısmı çeliklerin Hollanda'dan Türkiye'ye gönderilmesi.. Daha önce de yazdığım gibi sevgili Hoyadag yarın tatilden dönüyor ve Cuma gününden itibaren Sabah + Hoyadag + Cezzar yurt dışından Türkiye'ye kargo işini netleştirmeye çalışacaklar.

İlkin
05-09-2007, 18:17
Sevgili Hoya Kardeşleri belki ilginç gelecek ama bir soru sormak istiyorum. Benim Hoyalardan birisi dükkanın içinde duruyor, akşamları yerden vitrin camına doğru 500 wattlık bir spot lamba yanıyor, çiçeği de çaprazlamadan alıyor yaklaşık 1,5 metre uzağında duruyor lamba, acaba bunun bir zararı olur mu? Sevgili Mucip Abinin yolladığı Hoya bu? Tomurcuklarda da bir değişme yok geldiğinden beri... Ben çok etkilemez diye düşünüyorum ama işte belki böyle bir sorunun cevabını bilen vardır. 500 watt baya bir sıcaklık ve ışık yayıyor ama dediğim gibi biraz çaprazında kaldığı için çok etkili olmayabilir belki. Güneş altında 4 saat kalmak gibi birşey. Ne diyorsunuz acaba? ;)

Mine Pakkaner
05-09-2007, 22:25
Hoya günde 10 saat ve üzeri ışığa maruz kalırsa büyümesi durur. Ticari yetiştiricilikte bu durum üretim periyodunu uzattığı için istenmeyen bir durumdur.

İlkin
06-09-2007, 08:44
Mine Hanım Merhaba, bu gerçekten karışık bir durummuş. Gündüz koşullarını dikkata alırsak eğer hava 6'da aydınlanıp 7'de kararmaya başlarsa bu bile 13 saat yapıyor. Vitrin camında Sevgili Kaseriya'nın yolladığı Hoya var, onun sürgünleri boyna uzuyor, yaprak çıkarttı birkaç tane de hatta. Ama hepsi yerine iyice alıştıktan sonra oldu.

Bir de içerinde olan yine cama yakın duran sevgili Mucip Abinin yolladığı var. Şu akşam birkaç saat çok etkili olmasa da 500 watt'ı çaprazdan alan. Artık onu da geceleri karanlık bir yere alacağım anlaşıldı. Yetkili mercihlerden haber geliyor bu konuda ;) Bir de bolca spreylemek lazımmış.

Teşekkürler, sevgiler.

hoyadag
06-09-2007, 11:37
Arkadaşlar, tatilden döndüm. Bir yandan memleketim Denizli'den ayrılmanın sıkıntısı, diğer yandan İstanbul'a kavuşmanın sevinci ile karmaşık duygular içindeyim. Ev arkadaşımıda geçen ay evlendirip gönderince evde yalnız kaldım. Sanırım kendime bir muhabbet kuşu ya da kanarya alacağım.;)

Siparişimiz son aşamaya gelmiş gördüğüm kadarıyla, son bir gayretle kargo işini de hallederek mutlu bir sona ulaşacağımızı ümid ediyorum.

zeonka
06-09-2007, 11:41
Benim hoya obovata listeye eklenmemiş.Eklenir işalllah diye bekliyorum.Birde Hoyadag'ın listeye eklediği Australis yaprakları renkli (alacalı) olanmı? Eğer öyleyse birde Australis GPS 10045 2006'dan da 1 adet benim ğiçin eklerseniz çok sevinirim.

zeonka
06-09-2007, 11:43
Hoyadag hoşgeldiniz. Ne tesadüf ben mesajı yazarken siz de gelmişsiniz.

İlkin
06-09-2007, 11:56
Sevgili Hoyadag hoşgeldiniz :rolleyes: Merak etmeyin insanoğlu her yere adapte olabiliyor. Biraz zaman geçsin, arkadaşlar edinin, iş güç derken siz de yaşadığınız şehirdeki hayata kendinizi alıştırıyorsunuz. Bu konuda çok tecrübeliyim çünkü ;)

Bu arada azönce Hoyamı incelemeya almıştım, dallarını kontrol ediyordum ki bir de ne göreyim; sanırım kargo ile gelirken dallardan birinde 2 tane bükülme oluşmuş. Tam kırılmamış ama sallanıyor dal biraz. Ek'te resimlerini de yolluyorum. Acaba bu daldan 2 tane çelik alabilir miyim? **** bağlasam kendi kendine kaynaşır mı? Çelik alırsam da köklenene kadar haftada bir suyunu değiştirerekten bardağa mı almam gerek?

Yardımcı olursanız sevinirim. Bu aralar çok soru soruyorum sanırım ama mazur görün lütfen :D

Sevgiler...

hoyadag
06-09-2007, 12:43
İlkin hanım, Sevgili Mucip bey den gelen carnosam da benzer bir ezik farketmiştim ben de. Yaklaşık bir ay oldu geleli ve herhangi bir sararma veya kuruma görmediğimden hiç dokunmadım.

Sevilay
06-09-2007, 12:48
İlkin hanım,benimkinde de aynı şey olmuş,dallardan biri hafif kıvrılmıştı yolda gelirken.Mucip hoca bir zararı olmayacağını söylemişti.

Ben de çok ince yumuşak bir bez parçasıyla tam o kısmı düz tutup desteğine bağlamıştım.
Sanırım kendini onardı ki dalda ve yapraklarda bir bozulma yok.

Ama çelik almak isterseniz ben onu da yaptım.Mucip hocanın hoyasından iki dal kesip,koyu renk camlı bir bardağa içme suyu koydum,içine bir çay kaşığı oksijenli su ekledim(Sayın Hoyadağ'ın yaptığı gibi).
İki dalı da aynı bardağa koydum.
Çok ışık almayan hafif aydınlık bir yerde bir haftada köklendi.

Yine sayın Hoyadağ'ın yaptığı gibi toprağı hazırlayıp diktim.
Ancak ben perlit bulamadım.(Mucip hoca da sakıncası yok dedi zaten)
Sadece Biofarm Kompost ve toprağı ölçüye göre karıştırıp ektim.

Üç ölçü toprak,bir ölçü kompost şeklinde.Mine hanımın dediği gibi köklenmiş çelikleri dikmeden önce oksijenli su ile toprağı suladım,suyu çekmesini bekledim ve dikimi yaptım.

Hafize hanımın dediği gibi önce çok ışık almayan bir yere koydum saksıları.Sonra biraz daha ışığa yaklaştırdım.İlk koyduğum su yüzünden toprak daha kurumadı.Kuruyunca haftada bir 1 bardak rutinine döneceğim.

Ben böyle yaptım.Hocaların tavsiyesi ile.Umarım başarılı olurum.

Sevgiler.;)

hoyadag
06-09-2007, 12:54
Sevgili Hoyadag hoşgeldiniz Merak etmeyin insanoğlu her yere adapte olabiliyor. Biraz zaman geçsin, arkadaşlar edinin, iş güç derken siz de yaşadığınız şehirdeki hayata kendinizi alıştırıyorsunuz. Bu konuda çok tecrübeliyim çünkü

Bu konuda tamamen sizinle hemfikirim İlkin Hanım, 8 senedir sevdiklerimden ayrı kalmak bir yana Kayseri 1. Komando Tugayında askerliğimi yapıarken anladım ki insanoğlu denen varlık oldukça kırılgan olmasına rağmen ne hikmetse inanılmaz derecede dayanıklı aynı zamanda.

Penelophe
06-09-2007, 13:01
Selamlar arkadaşlar, yaklaşık 10 gündür şehirdışındaydım, hemen acele acele hoya başlığını okudum. Bazı mesajlarda sipariş süresinin bittiğinden bahsediliyordu. Panik halindeyim, siparişler bitti mi?

hoyadag
06-09-2007, 13:08
Hoşgeldin Sevgili Penelophe, Akşama doğru yayınlayacağım onay listesinden sonra bitecek gibi görünüyor.

İlkin
06-09-2007, 13:18
Sevilay Hanım güzel bilgiler gerçekten, ben büyük ihtimal onları keseceğim oradan. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda da köklendirmeye çalışıp, toprağa ekeceğim. Tabii geçmiş 78 sayfayı da bir taramam lazım ;) Bu arada Biofarm Kompost'da neyin nesi? ;) Nerede bulunur acaba?

Sevgiler

zeonka
06-09-2007, 13:23
Sevgili hoyadag tekrar hoşgeldiniz.Listeye yazdırdığınız Hoya Australis 'in yaprakları yeşil beyaz alacalı mı acaba bilginiz varmı?

hfz
06-09-2007, 14:16
Sevgili Zeonka yazmayı atladığımız siparişinizi listeye ekledim. Hoya australis variegata'nın yaprakları alacalı, internetten bulabildiğim resmini ekliyorum. Ona göre karar verirsiniz.

Penelophe
06-09-2007, 14:45
Sende hoşgeldin Sevgili Hoyadag,
Scented(Kokulu) Hoya Collection 05001'den 1 adet ve Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031'den de 1 adet istiyorum. Beni de eklersen çok sevinirim, teşekkürler.

hoyadag
06-09-2007, 14:47
Sevgili Zeonka, İnternet bağlantımda sorun oluştuğundan sorunu gördüğüm halde yanıtlayamamıştım. Ben sorunu giderip bağlanıncaya kadar Hafize hanım yanıtlamış sağolsun.

Benim siparişini verdiğim australisin yapraklarının düz olduğunu sanıyorum. Hafize hanımın da belirttiği gibi variegata türünün yaprakları alacalı olmalı.

hoyadag
06-09-2007, 14:52
İsteklerinizi ekledim Sevgili Penelophe, eğer bu işi başarır da hoyalarımıza kavuşursak size bir sürprizim olacak.

Penelophe
06-09-2007, 16:02
Sevgili Hoyadag, listeye beni eklemişsin fakat her ikisinde de adet kısımlarına artı 1 yapmamışsın sanırım.:p
Yani Scented(Kokulu) Hoya Collection 05001 toplam adet 16 yerine 17, Hoya pubicalyx silver pink GPS 10064 04-10031 de 6 yerine 7 olacak.;)
**** ben mi yanlış saydım, bir bak istersen.;)

cezzar
06-09-2007, 16:10
Haklısın Penelophe.. Değiştiririz şimdi... Ne güzel, forumdaşlarımızın da gözünden hiçbirşey kaçmıyor :)

hoyadag
06-09-2007, 16:11
Listenin tamamını kontrol ediyorum. Biraz zaman alacak. Uyarı için teşekkürler Penelophe.

Penelophe
06-09-2007, 16:30
Ben kontrol etmiştim Hoyadag.:p

zeonka
06-09-2007, 16:48
Çok teşekkürler hoyadag ve hfz.Karar vermek nekadar zor anladığım kadarı ile bizim listemizdeki düz yeşil renk.O halde bana hoya cornosa tricolor 2006'dan 1 adet eklerseniz sevinirim cornosam var ama bunun yapraklarına bayıldım.
Listeyi düzenleyen herkese de kolaygelsin.
Hoyalarımıza tez zamanda kavuşmak dileği ile sevgiler.

zeonka
06-09-2007, 17:16
Biliyorum ben çok oluyorum ama listeyi son bir defa daha inceleyim dedim ki en güzel hoyayı atladığımı farkettim.
Hoya pubicalyx & nbsp GPS & nbsp 282 23009 Bırakın çiçeğinin fefkalade bir bordo olmasını yaprakları da apayrı güzel.Listeyi düzenleyen herkesten çok özür diliyorum habire iş açıyprum.Ama gerçekten bu son.İlkin hanıma da sonuna kadar katılıyorum bırakın Türkiyeyi evlerimizin içi hoya cenneti olacak

İlkin
06-09-2007, 17:23
;) Ben de bu tür ile silver pink arasında karar verememiştim. Sonra silver pink ağır bastı. O kadar çok harika görünen tür var ki, insan kararsız kalıyor doğal olarak. Bakalım çiçek açtırabilecek miyiz? Yıllar yıllar sonra açmasınlar da :p

Sevilay
06-09-2007, 17:42
Arkadaşlar,
Sonunda evlerimizin nasıl olacağını görmek isterseniz sitascorner sitesine girin,önce İngilizceye tıklayın,sağ taraftaki oda resimlerinin en altına tıklarsanız bütün evin ne halde olduğunu görürsünüz.

Sonra diğer dile de tıklayın ve evin kalan kısmını da görün.

Bence bizim evler de öyle olacak.:D

hoyadag
06-09-2007, 18:19
Arkadaşlar, siparişimizde önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Aşağıda vereceğim linke tıkladığınızda siparişlerin kişilere göre listelenmiş halini göreceksiniz. Bu liste son ve kesin halini almış durumdadır. Sizlerden ricam:

1-Bu listeden isminize karşılık gelen çelikleri, sayılarını ve fiatlarını tek tek kontrol etmeniz,

2-Eğer bir hata varsa derhal bildirmeniz,

3-Bir hata yoksa onay işlemini gerçekleştireceksiniz. Onaylama yapıldıktan sonra hiçbir değiştirme ve düzeltme yapılmayacaktır. Onay verildiğinde çelikleri, getiriliş koşullarını ve listede yazan Avro cinsinden tutarı ödemeyi taahhüt etmiş olacaksınız. Türk lirası olarak ödeme yapılacaksa Paul Bey'e sipariş verildiği günkü kur geçerli olacaktır.

4-Onaylama veya düzeltmeler için "mdpeker@yahoo.com" adresine mail atmanız gerekmektedir. Sitemizde bulunan özel mailin 50 mesaj ile sınırlı olması nedeniyle kendi mailimi veriyorum. Eğer listeyi ve ödemeyi kabul ederseniz mail içeriğinde:
-Mutlaka "ONAYLIYORUM" ifadesi kullanmalısınız.
-Siparişinizin gelmesini istediğiniz iletişim bilgilerinizi yazmalısınız.(İsim, telefon ve açık adres)

5- 14 Eylül tarihine kadar onaylanmayan siparişler tamamen iptal edilecektir. Lütfen takip ediniz. Gönderdiğiniz mesajlarda forumda kullanmış olduğunuz nickleri de yazarsanız karışıklığa meydan vermemiş oluruz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

LİNK :ONAY LİSTESİ (http://spreadsheets.google.com/pub?key=pqlpkGcgKVWXaLSAh3eNkXg)

Penelophe
06-09-2007, 18:36
Hfz ve Cezzar, teşekkürler.:)
Ben gönderdim bile Hoyadag.:)

Oğuzhan
06-09-2007, 18:38
Hoyadag sizede zahmet verdik.Gerçekten emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Ben onaylıyorum.İstediklerim ok.

hoyadag
06-09-2007, 18:43
Yorgunluk değil bir zevk oldu benim için.

Arkadaşlar siparişin son kısmı olduğundan ve tekrar tekrar iletişim kurmaya çalışmak zor olacağından, onayınız ile birlikte mailime kargonun ulaşmasını istediğiniz kişinin isim, telefon ve açık adres bilgilerini de gönderebilir misiniz? Teşekkür ediyorum.

memet
06-09-2007, 18:57
Listede beni unutmuşsunuz ya..

İzmir'de bir adres ve telefon ayarlayalım, tek kargoyla alıp aramızda bölüşelim. işleri basitleştirir.

Hfz ADa ile beni bir başlıkta yazmış şimdi farkettim sorun yok

Sevilay
06-09-2007, 19:15
Sevgili arkadaşlar hepinizin ellerine sağlık.
Ne kadar titizlikle hazırlanmış.
Elleriniz dert görmesin.
Ben de onayladım.

Sevgiler.;)

Oğuzhan
06-09-2007, 19:29
Sevgili Hoyadag mdpeker@yahoo.com mail attım.

hoyadag
06-09-2007, 19:34
Sevilay hanım, teşekkür ederim,

İsim, telefon numarası ve açık adres bilgilerinizi "mdpeker@yahoo.com" adresine bekliyorum.

hoyadag
06-09-2007, 19:35
Evet Sayın Elfogi mesajınızı aldım. Siparişi onaylayan ilk kişi oldunuz. Tebrikler.

Sevilay
06-09-2007, 19:39
Sevgili Hoyadağ,ben çoktan onay mailini attım.
Sonra da sitede belirttim teşekkürlerle beraber.
Bir problem yoktur umarım?

Sevgiler

hoyadag
06-09-2007, 19:41
Sevilay hanım, mesajınız ulaştı. Teşekkür ederim.

arb73
06-09-2007, 19:59
Sevgili Hoyadag ;
Biraz evvel onay mailimi adresinize yolladım.Hfz Hn. Cezzar Bey,Fatma Hn.ve size zahmetlerinizden dolayı tekrar çok teşekkür ederim.

ilknur aşık
06-09-2007, 20:07
Sn Hoyadag bende mailimi gönderdim. Bu İşler için uğraşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

hoyadag
06-09-2007, 20:07
Siparişiniz onaylanmıştır Sevgili Arb73, umarım en kısa zamanda hoyalarınıza kavuşursunuz.

denizakvaryumu
06-09-2007, 20:42
Talebimi onayladım...e-mail gönderdim,teşekkürler.

Ophrys
06-09-2007, 20:47
Memet ve ben onayladık. Mail gönderdim. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.

sempe
06-09-2007, 20:52
Ben de onayladım ve e-posta gönderdim.:)

COYOTE
06-09-2007, 20:53
Sevgili hoyadag onayladığıma dair ve gerekli bilgileri içeren maili adresinize gönderdim, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ana dağıtım İstanbul'dan olacak herhalde. Umarım Giresun'a kadar ikinci bir uzak yolculuğa dayanabilirler. Acaba geldiği gün oradan göndermek mümkün olacak mı?Heyecan bastı da:p

hoyadag
06-09-2007, 21:19
Sevgili Ada, İlknur Aşık, Sevilay, Elfogi, Arb73, Sempe, Coyote ve Denizakvaryumu

Onaylarınız alınmıştır. Teşekkürlerimi sunuyorum, Selamlar, Sevgiler.

hfz
06-09-2007, 22:22
Sevgili Coyote,

Bu organizasyonda hiç bir arkadaşımızın zarar görmemesi açısından sevgili Cezzar'ın bildireceği hesap numarasına ödemeniz gereken meblağ yatmadan gönderim yapılmayacaktır. (Bu size özel değil yanlış anlamayınız, genel anlamda yazıyorum)

Ödemeyi yaptığınızda her kişi için Cezzar arkadaşımız Hoyadag'a onay verecek,
ve sevgili Papatyam ile Hoyadag birlikte çalışarak Hoya'larınızın elinize geçmesini sağlayacak. Bu arada sevgili Papatyam'a şimdiden çok teşekkür ediyorum, yardım talebinde bulundu bizlere. Ama asıl teşekkürlerimi herkes Hoyalarına kavuştuğunda gönül rahatlığı ile yapacağım.

Açıkçası; Eylül'ün 16'sına kadar toplam meblağınızı hazır ederseniz,(bir aksilik yaşanmazsa17-18'inde elimizde olacak Hoyalarımız) sevgili Cezzar'ın vereceği hesaba gönderim yapmanız daha çabuk olur ve hoyalarınız sizlere daha çabuk ulaşır.

Hesap numarası ve döviz kuru bilahare bildirilecektir. Şu an şeklini bilmiyorum ama, hesap numarasını forumda yazmayıp özelden bildirirsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Penelophe
06-09-2007, 22:37
Onay mesajımı tekrar gönderdim, Hoyadag, Hfz, Cezzar ve emeği geçen herkese tekrar çok teşekkürler.:)

Papatyam sana diyecek söz bulamıyorum, harikasın.:)

hoyadag
07-09-2007, 07:29
Sevgili Praecox, Penelophe ve Hfz hanım, sipariş onaylarınız alınmıştır, teşekkürler.

papatyam
07-09-2007, 07:52
Günaydın, Sevgili Cezzar, Hfz ve Hoyadağ emekleriniz çok teşekkürler.

Benim de adres bilgilerimi vermeme gerek var mı?:p

İlkin
07-09-2007, 08:08
Günaydın, güzel ve değerli emekleriniz için teşekkürler. Ben de onay mailimi attım. Sevgiler...

Fatma E.
07-09-2007, 08:33
İnternet bağlantımdaki sorun yüzünden uzun uğraşlarım sonucu ancak gönderebildim onay mesajını.
Sevgili hoyadag, hfz ve cezzar'a bu kadar emek verdikleri için teşekkür ederim. Sevgiler...

sabah
07-09-2007, 09:42
Onay mesajını şimdi gönderebildim.

Organizasyonla uğraşanlara kolay gelsin, teşekkürler.

Gelecek haftasonu oldukça heyecanlı geçecek gibi.
Paketleme, teslimat, gümrük, İstanbul'a varış, teslim alış, dağıtım..
Aşama aşama naklen izleriz herhalde.

sapudeaure
07-09-2007, 10:45
Arkadaşlar,bu müthiş organizasyonunuzu takip ediyorum.Bana göre çok hoş ama şöyle yapılabilseydi daha iyi olurdu.Bu işle profösyonel ,ticari olarak uğraşan arkadaşlardan birine havale edip köklendirmelerden sonra alsaydık ben listenize girmeye cesaret edemedim.Şahsen ben uğraştıkdan sonra çiçeğim tutmadımı hayal kırıklığı yaşıyorum.
Ama hepinizi tebrik ediyorum.Bol hoyalı günler diliyorum.İnşallah hepsi tutar.Emekleriniz boşa gitmez

zeonka
07-09-2007, 10:49
Herkese merhaba...Daha yeni bilgisayarın karşısına geçmeye fırsatım oldu bir de mesajları okuyunca gelişmeler karşısında heyecana kapıldım.Sevgili hoyadag benim listemde bir yanlışlık olmuş sanırım.Syf. 79 msj. no:#2369 da belirttiğim Hoya pubicalyx & nbsp GPS & nbsp 282 23009' da benim adım yok.Hoya crassicaulis'te istemediğim halde benim adım var.Umarım anlatabilmişimdir.Zahmet olmassa tekrar bir bakarsanız onay işlemini gerçekleştireceğim.Teşekkürederim...

Penelophe
07-09-2007, 10:53
Sapudeaure, ben size katılmıyorum bu konuda. Her ne kadar ticari **** profesyonel olarak bu işi yapan bir arkadaşımız da olsa, köklenmeme riski (azda olsa) daima olacaktır. Dolayısıyla kimseyi ben kendi adıma, böyle bir yükümlülük altına sokmak istemem.
Kendimi o kişi yerine koyduğumda, başkalarının bana güvenerek emanet ettikleri çeliklerin başına ufacıkta olsa birşey gelirse kendimi çok kötü hissederim. Çünkü, bu çelikleri bir komşumuzdan **** marketten almıyoruz sonuçta, arkadaşlarımız günler süren uğraş ve emeklerden sonra getirtecekler.
Ben 3-5 çeliği bir arkadaşıma versem çimlendirmesi için, ve sadece 1 tanesini çimlendirse de bana yeter fakat onun kendini iyi hissetmeyeceğini bilirim..

sapudeaure
07-09-2007, 10:58
Sevgili Penelophi galiba siz haklısınız.Saygılar

papatyam
07-09-2007, 11:00
Penelophe kesinlikle haklısın, ben de böyle bir sorumluluğu ne kabul ederdim ne de başka bir arkadaşıma yüklerim.

Hakan KINACI
07-09-2007, 11:02
Bu bir şans aynı çiçekten birimiz çimlendiririz diğarimiz başarısız olabilir bu nedenle bir başkasına verip benim için kökledirip gönderirmisin demek o kişiyide zan altında bırakmak gibi bir olay olur sebebi ise oldu köklenmedi ve öldü hem köklenmesi verdiğiniz arkadaşımız çok üzülecek ve zan altında kalacak hem de siz aceba ile kalacaksınız bu durumun yaşanmaması adına herkes kendi çeliğini köklendirmesi matığı benim için en uygun olanı...

sapudeaure
07-09-2007, 11:09
Papatyam,inanki baktıklarım içinde karar vermek o zorki.İnşallh bir dahaki tura.Şu anda 4-5 tane mum çiçeği çeliğiyle uğraşıyorum.Kendimede cesaret gelir.

papatyam
07-09-2007, 11:24
İstersen hemen arkadaşlarımızdan rica et yardımcı olurlar Hfz ve Hoyadağ :)
ama öncelikle onca güzel hoya içinden seçim yapabilirsen :))

beyaz orkide
07-09-2007, 12:19
MERHABALAR,
Bende siparisimi onaylamıs bulunuyorum.Ulasmadıysa mailimi tekrarlayabilirim.ilginize tesekkur ederim.

hoyadag
07-09-2007, 17:30
Sevgili İlkin, Beyaz orkide, Bahar66, Papatyam, Sapudeaure, Sabah, Fatma E. Hakan KINACI

Onaylarınız alınmıştır. Hepinize teşekkürlerimi sunar, en kısa zamanda çeliklerinize kavuşmanızı temenni ederim.

hoyadag
07-09-2007, 17:40
Sevgili Zeonka, listelerde gerekli değişiklikleri yaptım. Kontrol ettikten sonra onay mesajınızı bekliyorum. Selamlar.

alanyaistanbulreklam
07-09-2007, 18:42
Sevgili arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olmak mutluluk verici.
Bu geçen sürede mum çiçeğimizde oldukça serpildi ve büyüdü, aynı gelişmeyi forumda da görüyorum bu da benim mutluluğumu arttırıyor, bu gelişmenin katlanarak artması diliyorum.
Şimdilik paylaşıma resim olarak katkıda bulunmak istiyorum, ilerleyen süreçlerde inşallah daha fazla katkım olur, şimdilik uzun bir uykudan uyanmanın mahmurluğu ile lafı fazla uzatmadan, gönderdiğim resimdeki hoya'mın hangi cins olduğunu anlamama yardımcı olursanız sevincim katlanacak, herkese tekrar selam ve sevgilerimle
Cumhur Şengül Alanya

:o bu arada nasıl resim gönderildiğini unutmuşum, yardımcı olur musunuz?

hoyadag
07-09-2007, 18:54
Cumhur bey, hoşgeldiniz, mesajınızı gelişmiş modda yazarken, üst kısımdaki menüden ataç ikonuna tıklayarak kolayca resim ekleyebilirsiniz. Resim boyutunun çok büyük olmamasına dikkat ediniz. Selamlar.

hfz
07-09-2007, 19:06
Arada heyecanlanacak şeyler lazım.:dilli:

Sevgili Hoyadag, işte Diversifolia'm,:p Tekrar çok teşekkür ederim.

hoyadag
07-09-2007, 19:10
Arkadaşlar, bu hassas süreçte hatırlatmada bulunmak istediğim bir husus var. Gerçi bütün arkadaşlar bu süreçte bir kargo masrafı olacağını en başta biliyorlardı ama yine de hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum. Özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlar için.

Sevgili Sabah'ın Hollanda'dan gelecek bir yakınıyla paketimizi ücretsiz getirtme durumundan dolayı sizlerden onay mesajlarını isterken kargo masraflarından bahsetmemiştim. Ancak Hafize hanım, Cezzar ile görüştük: Bu yolun getirecek arkadaş için fazlasıyla riskli olduğunu (Ülkeye herhangi bir ibrazda bulunmaksızın tanımlanmamış 200 çeşit bitki ile girmeye çalışan birini, ben gümrük polisi olsam tutuklardım açıkçası) ve gümrükten geçememesi durumunda özellikle, ödeme peşin olacağından, sevgili Cezzar'ı zor durumda bırakacağı gibi nedenlerden dolayı bu yoldan üzüntüyle vazgeçtik.

Bu durumda paketimiz kargo marifetiyle gelecek gibi görünüyor. Sonuç olarak kişi başı yaklaşık 6€ civarı kargo masrafı olacak gibi duruyor. Onay veren ve verecek olan arkadaşların bu yeni durumu da göz önünde bulundurarak karar vermesini ve herhangi bir itirazı olan arkadaşımız olursa acilen benimle temasa geçmesini rica ediyorum.

Bir de onay listesinde ki tüm fiyatların Avro cinsinden olduğunu hatırlatayım.

Ortaya çıkan yeni durumu anlayışla karşılayacağınız ümidiyle tüm arkadaşlara selamlar, sevgiler.

alanyaistanbulreklam
07-09-2007, 19:22
Yardım için teşekkürler.

hoyadag
07-09-2007, 19:23
Hafize hanım, harika gerçekten. Sanırım sürgün veriyor. Burada hava biraz serinledi ama orada sanırım en az 1 ay daha sıcak geçecektir. Benim diversifolia 2 ayda 35 cm e yakın uzadı. Bu hesapla en az 2-3 yaprak verir ve 10 cm uzar diye düşünüyorum. Gerçekten şaşırtıcı bir hızla gelişiyor bu tür.

Amman nazar değmesin, Maşaallah, maşaallah.

hoyadag
07-09-2007, 19:27
Cumhur bey,:eek: bu sizin hoyanız mı? Cinsini soruyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Tanıştırayım öyle ise, bu:

Dostu da düşmanı da çatlatan, açtımı gül bağlarını aratmayan, açmadımı kahırından bülbül gibi seherlerde feveran ettiren, sırrı hala çözülemeyen,

Hoya Carnosa

Memnun oldum.:rolleyes:

sempe
07-09-2007, 19:34
Bence kargo ücreti sorun değil. Bize sağ salim ulaşsın yeter. En garantili yol hangisiyse onu seçelim diyorum.:)

Sevilay
07-09-2007, 19:36
Cumhur bey,Allah nazardan saklasın.;)
Bu çiçeklerin hepsi bir saksıdan mı?
O saksının çapı kaç cm?
Bu çiçek kaç senelik?
Allahım!!!Bizimkiler de böyle olursa evde gezecek yer kalmaz.:p

Tekrar tebrikler.Maaşallah.Sizi kutlarım..

oyaağacı
07-09-2007, 19:55
Sayın Hoyadag
Onay mesajımı gönderdim.Size ve tüm emeği geçenlere ne kadar teşekkür edilebilir bilemiyorum.Çok teşekkür ederim. İnsanları internet ortamında böylesine güzel bir konuda organize edebildiğiniz için ayrıca tebrikler.

oyaağacı
07-09-2007, 20:05
Sevgili Kiiirmiiizi sorum üzerine hoyaların Antalya iklimini sevdiğini belitmişti.Birisi satın almak diğeri hediye olmak üzere iki adet hoyam var artık (üç haftadır ).Cumhur Beyin iletisinden de anladığım kadarıyla bu sıcak ve nemli iklim tam hoyalara göre.:D Benimkiler de yerlerinden memnun görünüyorlar.Yeni yaprak çıkarmaya başladılar.Sayıyorumda :o

hoyadag
07-09-2007, 21:49
Hoya Türlerini Yaşatma ve Türkiye'mize Kazandırma Derneği'nin Antalya şube sorumluları Sevgili Kiiirmiziii ve Oyaağacı onaylarınızı aldım, teşekkürlerimi sunarım. :rolleyes:

Antalya'nın uygun iklimi ve becerileriniz sayesinde en güzel hoyaları yetiştireceğinizden eminim, selamlar.

alanyaistanbulreklam
08-09-2007, 10:01
Sevgili hfz.
Foruma ikimizde aynı anda heyecan katınca öyle oldu,
sizi farkında olmadan vurmuşum 
Küçük Diversifolia’nız çok güzel sürgün vermiş sizin heyecanınızı
paylaşıyorum, Çok güzel bir his umarım hoya Diversifolia’nız aynı hızla gelişmini
sürdürür ve sizi inanılmaz büyük heyecanlara taşır

kaleydeskop
08-09-2007, 12:04
Ben de mailimi yolladım. Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

zeonka
08-09-2007, 12:53
Bende ONAY mesajımı dün akşam yolladım.Hoyadag,Hfz ve diğer tüm emeği geçen arkadaşlara bizleri bu güzel hoyalarla buluşturacakları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Hamido
08-09-2007, 19:36
Sayın hoyadag, onay mailini yolladım. Emekleriniz için sonsuz teşekkürler.

hoyadag
08-09-2007, 22:31
Onayınız alınmıştır sevgili Hamido. Çeliklerinize en kısa zamanda kavuşmanız dileklerimle selamlar.

hoyadag
08-09-2007, 22:39
Hatırlatma babında şu ana kadar onayı ulaşmayan arkadaşlarımızı belirteyim:

Dkp, Ephesos, Şükran Ünal, Mor Kedi, Nevsune, Selçuk44

Arkadaşlar onay mesajlarınızı bekliyorum.

alanyaistanbulreklam
09-09-2007, 20:05
Cumhur bey,Allah nazardan saklasın.;)
Bu çiçeklerin hepsi bir saksıdan mı?
O saksının çapı kaç cm?
Bu çiçek kaç senelik?
Allahım!!!Bizimkiler de böyle olursa evde gezecek yer kalmaz.:p

Tekrar tebrikler.Maaşallah.Sizi kutlarım..

Sevgili Sevilay, hoyamız tek saksıda, saksının çapı 25 cm ve 3 senelik ama asıl gelişimini 1 yıldır yapıyor, yeni yerini çok sevdi, şubat ayında saksı değiştirdik sonrasında sıvı gübre verdim, şimdilerde sadece çiçekliyken 3 günde bir bol su veriyorum.
sevgilerle kalın..

alanyaistanbulreklam
09-09-2007, 20:11
Cumhur Bey, bebeğinizi allah bağışlasın, maşallah ;)

Sizin Hoyayı görünce babamın geçende dedikleri aklıma geldi. Kızım dedi ben küçükken hatırlıyorum bizim evde babaannenin baktığı kocaman bir Mum Çiçeği vardı, iplerle dalları duvarlara bağlaya bağlaya bir hal olur, bir de çiçek açtığı zaman babaannen çiçekten damlayan damlalar için yerlere kağıt sererdi dedi. Bir fırsat bulduğum zaman babaannemi arayıp soracağım bakalım o nasıl bir Mum Çiçeği bakmakmış :D

Sevgili ilkin,
Teşekkür ederim, Amin
Sanırım haklısın bizim Hoya Carnosa’mız sizin babaannenizin çiçeği misali duvar duvar gezecek, birde damlama meselesi var tabii bende buna çözüm bulamadım daha, bir ara bende mi babaanneniz gibi yere kağıt koysam acaba dedim. Şimdilik bir çözüm üretemedim, yere damlıyor “hoya zararlısı” yalıyor
Sevgilerle kalın.

Penelophe
09-09-2007, 23:21
Cumhur bey, geçmiş olsun.

Hoyadag, havale yapacağımız hesap numarası belli oldu mu?

hoyadag
09-09-2007, 23:31
Sevgili Dkp, düzeltmeniz yapıldıktan sonra onayınız kabul edildi. Lütfen kontrol ediniz.

Sevgili Penelophe, havaleyi Cezzarın hesabına yapacağız. Tüm çelikler bana ulaştıktan sonra, yani başımızın belası gümrük sorununu aşıldıktan sonra arkadaşlardan gerekli tutarı yatırmasını isteyeceğiz. Henüz ödeme beklenmediğinden yayınlanmadı hesap numarası. Sanırım hesap numarası bildirimini her ihtimale karşı forumdan değil özelden yaparız.

Hamido
10-09-2007, 09:22
Belki biraz erken olacak özür dilerim ama kafamda belirenleri paylaşmak istedim.

Listeyi inceliyorum da, ne kadar yol almışız.
Toplam 31 kişi sipariş vermiş.
Demek 31 kişide carnosa dışı türler olacak.
Sadece "hoya carnosa" sahibi olanları sayamadım doğal olarak.

Toplam 148 kalem sipariş var.
Kolleksiyonların 5 çelikten oluştuğu dikkate alınırsa toplam 212 çelik gelecek.

Toplam 46 çeşit sipariş etmişiz.
Koleksiyonları ayrıştırırsak 66 ayrı tür siparişimiz var.

Bu ciddi bir birikim değilmidir sizce ?
Nasıl değerlendirebiliriz ?

Mesela yabancı örneklerde olduğu gibi sadece mum çiçeklerimize yönelik bir site veya blog oluşturamazmıyız ?
Site alt yapısı müsaitse, ağaçlar içinde bağımsız bir bölüm halinde de olabilir.
Çiçeklerimizi, bunların gelişmelerini, birbirimize önerilerimizi vs burada paylaşır, surfer meraklılarıyla haberleşebiliriz.

Bir yıl sonra.
Artık çelikler uzamış, yeni dallar vermeye başlamış olacak.
Çelik alabiliriz.
Acaba yurt içi çelik satışı yapılamazmı ?

Satış işini bir kişi organize etse,
İsteyen bu organizasyona katılsa,
Sorumlu kişi sipariş alıp, ilgili üyeye "falanca adrese filanca çeliği yolla" dese,

Büyük çiçekçilik firmalarıyla görüşülse (Örneğin VSB)
Tanıtım amacıyla onlarla yardımlaşılsa,
Hatta üretim ve dağıtım için bu firmalarla işbirliği yapılsa.

Sesli düşündüm.
Arzu eden katkıda bulunabilir.

sempe
10-09-2007, 09:42
Hamido size katılıyorum. Ayrı türler için ayrı başlıklar vs de olabilir. En önce düşündüğüm şey bir sürü çelik istediğim halde hiçbir hazırlığımın olmayışı:eek:

İlkin
10-09-2007, 09:55
Geçenlerde Hoyadag'ın resmini yolladığı Hoyasının çeliğine bakıp kendiminkini de bir incelemeye aldım. 2 ayda benim Hoyanın çeliği de 30 cm civarında uzamış. Sevgili Kaseriya görüyordur umarım bunu :p

hoyadag
10-09-2007, 11:08
Hafize hanım, bir bakın bakalım benim hoyaların arasında tanıdık gelen bir yüz var mı size?

Siz göndereli çok olmuştu ama elime az önce geçti. Zarif mukabeleniz için şükranlarımı sunuyorum, selamlar.:rolleyes:

cezzar
10-09-2007, 11:30
Arkadaşlar, ben hamido'nun en azından farklı türlerle ilgili farklı başlıklar oluşturulması veya kardeş bir forum açılması önerisine katılıyorum. Ben de böyle bir şey önermeyi düşünüyordum..

Grubumuz zaten hareketli, ve inşallah bu 66 tür elinize ulaştığında (sağolasınız Hamit bey saymışsınız), bu konu başlığındaki hareketliliği siz düşünün..

Ayrıca bu türlerin kiminin huyu suyu cok farklı, hoya carnosa icin geçerli olan şeyler onlar için geçerli olmayacak. O yüzden her tür için ayrı bir alt başlık gerekecek..

Neyse ilk önce mumçiçeklerinizin sağ salim ulaştığını görelim de, sonra birşeyler yapılabilir..

(Arkadaşlar, haftanın iki günü farklı bir yerde çalışıyorum, ve bu bilgisayarda klavyeyi türkçe yapamıyorum, diğer yere gidince düzelteceğim artık)

Selamlar...

zeonka
10-09-2007, 11:51
Sevgili Hoyadag maşallah sizin şimdiden eviniz hoya cenetti olmuş bile.Sanırım burda bir kaç tür var bizimle paylaşabilirmisiniz.Yerlerinide çok güzel bulmuşsunuz.Güle güle büyütün.Akşam bende nazlı kızımın (hoya cornosa)resmini sizlerle paylaşıcam.

İlkin
10-09-2007, 12:06
Hoyadag sanırım sende 5 tür var, ne güzel maşallah gerçekten ;) Pencerenin yanında nasıl da mutlu mutlu büyüdükleri belli oluyor.

Bu arada Paul Shirley'de Hoya Kerrii'de olsaymış keşke. Çiçekleri bir yana yaprakları da çok güzel olan bir tür bence.

hoyadag
10-09-2007, 12:07
Evet sevgili Zeonka, hergün sürgünlerinin gelişimlerini heyecanla izliyorum. Eski arkadaşların malumu ancak yeni arkadaşlar için tekrar edeyim:

Yurtdışından getirttiğim Hoya Diversifolia, Hoya Publicalyx ve Hoya Silverpink var elimde. Bir de Hoya Serpensim vardı ama sizlere ömür.

Bunların haricinde ilk göz ağrım, 13 aydır büyümemeye yeminli carnosam, ve Mucip beyin göndermiş olduğu 2m lik tomurcuklu (ama açmaya pek niyeti yok, çiçeklenme aşamasında yeri değiştiğinden küstü sanırım.) carnosam var. Çiçeklenmek yerine boyuna sürgün veriyor.

Bir de bugün elime geçen hafize hanımın göndermiş olduğu incecik yapraklı ve henüz tanımlanamamış bir hoyam oldu. Hafize hanıma tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

hoyadag
10-09-2007, 12:09
Siz yeter ki isteyin İlkin hanım, söz vermiyorum ama kerrii konusunda sizlere bir sürprizim olabilir yakında.:rolleyes:

Önce şu siparişi sağsalim tamamlayalım da, sonrasına yeni projelerimiz olacak inşaallah.

İlkin
10-09-2007, 12:14
Eğer Kerri'den bulabilirseniz size nasıl müteşşekir olurum bilemezsiniz ;)

Penelophe
10-09-2007, 12:40
İlkin, maşallah aceleci bir hoyan var fakat sarılmak için birşeyler arıyor gibi geldi bana.;)

İlkin
10-09-2007, 12:44
Sorma Penelophe, uzuyor da uzuyor boyna. ;) Çiçekçiden bir ara bükülebilir bir çubuk alacağım onu yarım ay şekline büküp çeliğin bu çubuğa sarılmasını sağlayacağım en kısa zamanda. Yoksa örnek kapılarımın ayaklarına meyil almış durumda şuanda :D

kiiirmiziii
10-09-2007, 18:33
Sevgili İlkin;

Kaseriya'nın bana geçen sene getirdiği çelikler de bir sene içerisinde böylesine uzayıp çiçek açar duruma geldi.İnşallah seneye sizinki de çiçek açar duruma gelecek gibi görünüyor.Ama ona sarılacak birşey acilen bulmalısınız.Çünkü tek dalla kalmıyor.

Sevgili Hamido;

Ellerine sağlık.Çok güzel listelemişsin.

Sevgili Hoyadağ;

Dizi dizi mum çiçeklerinize bayıldım.Birde büyüyüp açmaya başlayınca ne güzel olacaklar kimbilir.Bende benimkiler bir posta daha açınca resmini göndereceğim tekrar.Şu an tekrar tomurcuklandılar.Nazar değmesin coştukça coştu.

kiiirmiziii
10-09-2007, 18:49
işte ışıkta hoyam:)

hfz
10-09-2007, 18:50
Hoyalarınızın maşallahı var hakikaten. ( Farkındaysanız artık Mum Çiçeği demiyoruz):p

Bebişimize de çok üzüldüm, büyük geçmiş olsun. :(

Sevgili Hoyadag çok çabuk gelişen bir tür, umarım Diversifolia kadar çabuk büyür. Kokusu da çok güzel. Güle güle büyütün.. Tabii değişik Hoya türlerini dikmeyi başaran ilk siz olduğunuz için seneye ilk çeliklerinize talip olduğumu söylememe bilmem gerek var mı?:dilli:

Penelophe
10-09-2007, 18:59
Sevgili kiiirmiziii, maşallah harika bir çiçek.

Size bi şey soracağım, aşağıda ki resimde görülen tomurcuğun gelişip çiçek açması ne kadar zaman alıyor. Çiçeğimin hiç gelişmediğini düşünüyorum.
En azından şelinde değişiklik olması ne kadar bir zamanı kapsıyor?

Teşekkür ederim.

kiiirmiziii
10-09-2007, 19:10
Sevgili Penelope ;

ben yanlış hatırlamıyorsam sanırım 1-2 ay beklemiştim.O şimdi tek ise bu zaman zarfında diğerleride çıkmaya başlıyor.

zeonka
10-09-2007, 19:38
İşte buda benim hoyam. Akşam güneşi alan bir yerde duruyor. Umarım çiçek açtığınıda görürüm. Çiçek açması için güneş gören bir yer daha iyi olur diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Acaba çubuklarını çok mu erken koydum onlara sarılmasını istiyorum ama İlkinin hoyası gibi çok fazla sarılıcı sapı uzamıyor yapraklarla orantılı bir şekilde büyüyor. Her hoyanın huyu suyu farklı galiba.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=20431&stc=1&d=1189445449

Penelophe
10-09-2007, 19:54
Kiiirmiziii, bir tane değil, 9-10 tane tomurcuk var fakat yaklaşık 20 gündür hiç gelişme gözlemlemedim.:( Bekleyelim bakalım. teşekkür ederim.

Zeonka, yaprak aralarının uzun olmasının ne kadar ışık aldığı ile alakası var diye biliyorum. Yani ne kadar çok ışık alırsa yaprak araları o kadar kısa oluyor. Gördüğün sarılıcı sapta da yapraklar çıkacak.

Penelophe
10-09-2007, 19:56
Kaleydesktop, rahat ol, panikleme bence. Hoya suya konulduğu zaman çok çabuk kökleniyor. Bence tutarlar.;)

mehtap gürbüz
10-09-2007, 20:24
Penelophe söylediğiniz genel olarak doğru fakat hoya da öyle değil bizim bahçede güneşin altındalar ama sürgün araları oldukça uzun, bu bitkinin gücüne bağlı. Ayrıca bu çiçek henüz yaprak açmayan sürgünlerdende çiçekleniyor. Selamlar.

hoyadag
10-09-2007, 20:58
Benim hiç hoyam olmadı ve beni bir korku saldı ya sipariş ettiğim hoyalarım tutmazsa da hepsi ölürse diye. Acaba 2şer **** 3er tane falan mı sipariş verseydim? :(

Ben hiç korkmayın derim. Benim gibi ömründe sadece sardunya yetiştirmiş(malum sardunya arsız ve yetiştirmesi kolay bir bitki) biri bile gelen 4 hoya cinsinin 3 ünü başarıyla köklendirip yetiştirmeyi başardı. Forumdaki arkadaşlarımın desteklerini de unutmadım tabi, hepsine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Kaybettiğim cins olan serpens ise sonradan anlaşıldığı üzere yetiştirmesi en zor hoya türlerinden biriymiş. O elim kaza olmasa onu dahi tutturacağıma emindim ben. Bence hediye maksadınız yoksa bir türden birden fazla sayıda hoya getirtmek gereksiz. Ayrıca gelen bazı çeliklerden iki çelik elde edilebileceği durumlar da ortaya çıkacaktır.

Gerçekten vahim bir hata yapmazsanız (aşırı sulama, aşırı gübreleme veya ilaçlama, soğukta bırakma) hoyanızın tutmama şansı yok bence. Kaldı ki bu inşaallah getirteceğimiz son hoya olmayacak. Bu işin peşini bırakacağımızı sanmayın. Daha çok yolumuz var aşılacak.

Benim tavsiyem, imkanı ve bahçesi olan arkadaşların küçük birer sera kurmaları. Şaka yapmıyorum. Özellikle de izmir ve antalya gibi kışın dona uğramayan illerde ekstra ısıtmaya dahi ihtiyaç duymadan bahçe seralarında düzinelerce hoya yetiştirebilirler. Zira bu iş ev içinde olmayacak gibi duruyor. Sevgili memet'in dediği gibi "mutfakla salonun arasındaki geçiş" çabuk kapanacak gibi. Tabi bu imkan meselesi olduğu kadar hoyaya duyulan aşkın derecesiyle de alakalı. Şahsen benim bahçem olsa düşünmeden sera nasıl kurulur araştırmaya başlardım.

Rabbimden en büyük dileğim bahçeli bir evimin olması. Tahmin edin bakalım niye?:rolleyes:

Penelophe
10-09-2007, 21:33
Mehtap hanım, bu durumda yaprak arası daha uzun olan hoylar mı yoksa daha kısa olan hoyalar mı daha güçlü?

zeonka
10-09-2007, 21:44
Evet penelophe benimde aklıma gelen ilk soru oydu....Mehtap hanım kendi tecrübe ve deneyimlerini bizimle paylaşırsa çok seviniriz.

mehtap gürbüz
10-09-2007, 23:02
Merhabalar.Anlatayım: Hoyalarımız geçen kışı serada geçirdiler.Sıcaklar başlayınca sera ısısı aşırı su kaybettirmeye başladı.Torfta olmalarıda dezavantajdı ( su kaybı ve beslenme eksikliği ).Herbirine toprak ve özel suni gübre eklendi, kamış bağlandı ve seranın dışına güneşin altına dizildi.Her akşam spring sulama ile yıkandılar.Sonuçları sizlerde gördünüz.Boğum aralarına gelirsek; ister serada gölgede ister dışarda güneşte olsun sağlılıklı bir sürgün aynı denge ve düzende uzuyor, tutunacak yer arıyor, hatta yaprak büyütmeye başlamadan çiçek ucunu çıkarıyor.Sürgünü iple destek alırsa yorulmadan güç kaybetmeden büyümeye devam ediyor(Mutlaka ip bağlayın).Eğer boğum araları kısa ise bitki bekliyor demektir. İp bağlayarak bitkiye yardım edin.Bambu mümkün oldukça tercih etmeyin.Diğer arkadaşlarda dikkat edin ipli olanlar daha faal ve güzel. Şu durumda bambulu olanlara dokunmayın bittiği noktadan veya yan sürgün uçlarından ip bağlayın bakın size ne kadar bonkör davranacak çiçekleriyle. Yaprak ve çiçek sürgünlerini her gün spreyleyin. selamlar hoşçakalın.

hoyadag
10-09-2007, 23:31
Mehtap hanım, öncelikle aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum. Profosyonel ve net yaklaşımınızla bizleri aydınlattınız, teşekkür ederim. Engin tecrübelerinizden bir hayli yararlanacağımızdan eminim,

Selamlar.

kaleydeskop
11-09-2007, 00:24
Teşekkürler Penelophe ve Hoyadag. Biraz olsun rahatlattınız içimi. Kaç gündür bunu düşünüyordum. ;)

Hoşgeldiniz Mehtap Hanım. Benim de mum çiçeğim gelince dediklerinizi bir bir uygulayacağım. Sanırım iple bağlayın derken yüksek bir yere uç kısmına yakın bir yerden asın demek istediniz değil mi? Yoksa ben mi yanlış anladım :confused: :o

Beni de mum çiçeği kardeşliğine alır mısınız?

cezzar
11-09-2007, 09:25
Çiçeğimin hiç gelişmediğini düşünüyorum.
En azından şelinde değişiklik olması ne kadar bir zamanı kapsıyor?

Penelophe, ben size kendi sahsi tecrubemi aktarayim.. Bizim mumcicegini (kocaman birseydi, tum balkonu kaplamisti neredeyse, gecen yil cicek acmaya baslamisti) bu mart basinda biraz budayip balkonun bir kosesine topladik,ve saksisini degistirdik. Ve bundan sonra, kisin bile marta kadar surgun verip buyuyen cicek 2-3 ay hic buyumeyip oylece kaldi.. Ancak haziran sonunda filan tekrar buyumeye basladi. Muhtemelen saksi degisimi sirasinda filan kokleri zedelendi, veya dallarini tek bir koseye toplamamizdan kustu bir sureligine.

Yani demem o ki, sizin Mucip Bey'den gelen mumciceginiz, boyle bir duraklama donemine girmis olabilir, muhtemel kargo zedelenmesinden vb. dolayi.. Ama er gec yerine alisinca buyumeye baslayacaktir, dert etmeyin..

Bu arada, neden mumcicegi gibi cok guzel bir turkce kelime varken hoya diyoruz Hafize Hanim? :rolleyes: . Ben forumdaki turkce hassasiyetinin cicek isimlerini de kapsamasindan yanayim:o

Selamlar..

Oğuzhan
11-09-2007, 09:26
Artık bir uzmanımız da var.
Mehtap Hanım bilgilerini bir yere not ediyorum.Aramıza hoşgeldiniz.Bize çelikler gelsin.Dallanınca size göndeririz.Türkiye hoya cenneti olur.
Sevgili Hoyadag inşallah en kısa zamanda bahçeli eve kavuşursun.Bende çok istiyorum.Allahım herkese bahçeli bir ev nasip etsin.Amin.

Oğuzhan
11-09-2007, 09:27
Birde benim kafama takılan bir sorun var.Bu gelecek hoya cinslerinin bakımını nasıl yapacaz.Nasıl bir toprak sever.Suyu nasıl verebiliriz.Neden hoşlanır.Bunları nasıl bulacaz.:(

İlkin
11-09-2007, 09:56
Günaydınlar, hah sorular başlamış anlaşılan. :D Hadi bakalım...

İnşallah bahçeli seralı evlerimiz olur gerçekten, o zaman görün bakalım neler oluyor.

Mehtap Hanım verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkürler. Çok kıymetli bilgiler bunlar gerçekten. Benim Mum Çiçeğimin de çiçek sürgünleri duruyor öylece. Bakalım ne olacak. ;)

Sevgiler...

serder
11-09-2007, 10:06
Bu arada, neden mumcicegi gibi cok guzel bir turkce kelime varken hoya diyoruz [COLOR="blue"]Hafize Hanim? :rolleyes: . Ben forumdaki turkce hassasiyetinin cicek isimlerini de kapsamasindan yanayim:o

Selamlar..

KUTLARIM...
Doğru ve zamanında bir tespit.....

zeonka
11-09-2007, 10:18
Mehtap hanım verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürederiz.Sizin seranızdaki mum çiçekleri bizdekilerle (cornosa) aynı tür mü acaba.Anladığım kadarı ile siz bu işle profesyonel olarak ilgileniyorsunuz.Farklı türlerle ilgili de bilginiz varsa önerilerinizi bekleriz.

hfz
11-09-2007, 11:50
:p Neden Hoya diyoruz?

Aslında Türkçe'yi doğru kullanma konusunda çok hassasım. Ama çiçeklerle çok ilgilenmeye başladığımdan bu yana isimleri konusunda da bazen zorluklar yaşadığımı gördüm. Özellikle Botanik Bahçesinde hocalar ve öğrenci arkadaşlarla sohbet ederken. Bir kaç kez sorduğumuz bitkilerle ilgili 'keşke Latince ismini bilseydiniz bulmamız daha kolay olurdu' demişlerdi. Aynı şeyi gerçekten bilerek işini yapan seracılarda da yaşadım.

Hoya tüm Mum Çiçeği türlerinin genel ismi. Türkiye'de Carnosa'dan başka bir tür olmadığından bu güne kadar böyle bir ihtiyaç hissedilmemiş. Ama bizlerin getireceği türlerle çeşitlerimiz fazla olduğunda mecburen Hoya Diversifolia, Hoya Serpens gibi isimler kullanmak zorunda kalacağız. Yoksa hangi türü anlattığımız anlaşılamayacak. Ayrıca her türün bakım istekleri farklı. Bu yüzden bu isimleri kullanmak zorunda kalacağız. Yoksa hepsini tek tek türkçeleştirmemiz gerek.;)

cezzar
11-09-2007, 12:08
Hafize Hanim, tabi ki size katiliyorum. Benim itirazim, genel isim olarak, yani ozel bir tur kastedilmedigi durumlarda, 'hoya' kelimesinin giderek daha fazla kullanilmasi. Bu gidisle torunlarimiz mum cicegi kelimesini unutacak, o yuzden ;)
Selamlar..

Sevilay
11-09-2007, 12:10
:p
Ayrıca her türün bakım istekleri farklı. Bu yüzden bu isimleri kullanmak zorunda kalacağız. ;)

Aman Hafize hanım beni korkutmayın!
Carnosa'dan çok farklı olamazlar herhalde değil mi?

Ben tüm eğitimimi Almanca alıp sonra da unuttuğum için oğlumun etrafında dolanıyorum,siparişlerimin bakım önerilerini bana tercüme etsin diye.
Ama gençlik işte sabrı yok o kadar yazıyı okumaya.

Çoğunun toprak,ışık ve su isteği aynıdır diye tahmin ediyordum.

(panik,panik,panik)

serder
11-09-2007, 12:15
Hafize Hanim, tabi ki size katiliyorum. Benim itirazim, genel isim olarak, yani ozel bir tur kastedilmedigi durumlarda, 'hoya' kelimesinin giderek daha fazla kullanilmasi. Bu gidisle torunlarimiz mum cicegi kelimesini unutacak, o yuzden ;)
Selamlar..

Katılıyor, Onaylıyor, Destekliyorum....

Not: Özellikle virgülden sonra büyük hafrle yazıyorum ki dikkat Çeksin :)

zeonka
11-09-2007, 12:46
****** biz güzel türkçemizin yanlış kullanılmasından (unutulmasından) yana değiliz.Bizimkisi sadece dil alışkanlığı bu aralarda sipariş nedeni ile sürekli listelere bakmaktan googl'da araştırma yapmaktan (kendi adıma konuşuyorum) haliyle orda da sürekli hoya diye araştırma yaptığım için ister istemez forma yazı yazarken hoya diye geçiyor.Yoksa çiçeğimizin kendi gibi adı da güzel evlerimizin baş tacı mum çiçeğimiz o bizim. :rolleyes:

İlkin
11-09-2007, 12:54
Sanırım çoğunlukla Mum Çiçeği türlerinin aşağı yukarı bakım özellikleri birbirine yakın olsa da yine de farklılıklar olacaktır. Meliflua hatırladığım kadarı ile gölge isteyen bir çiçek, cam kenarına onu alamayacağız.

Acaba paul shirley'den gelenler için bize bariz özellikleri ile ilgili bilgi de verebilirler mi?

En azından bu bile işimizi çok kolaylaştıracaktır.

hoyadag
11-09-2007, 13:01
Mum çiçeğimizin adı aslında yabancı dilde de aynen geçiyor Wax Plant olarak. Ancak sadece Hoya Carnosa için bu ismi kullanıyorlar.(Referans olarak bakınız) (http://mrec.ifas.ufl.edu/Foliage/folnotes/waxplant.htm) Carnosanın varyeteleri için bile farklı isimler kullanmışlar. Türkiye'mizde de sadece bu tür bulunduğundan isim olarak mum çiçeği kullanılmış.

Bu durumda bizlerde Hoya Carnosa'ya Türkçe olarak mum çiçeği demeliyiz bence. Ancak diğer türler için Hafize hanıma katılıyorum, tür isimlerini kullanmamız gerekecek. Belki ileride bu türleri de Türkiye'mize kazandırınca kendilerine has isimler bulabiliriz. Bu da zaman ve toplumun kabulü meselesi tabi.

Hakan KINACI
11-09-2007, 13:06
Ben Hoya Silverpink'imi güneşli bir yerde mi? tutmalıyım? yoksa, bol aydınlık gölge bir yerde mi? bilmiyorum.Şu an sadece öğleden sonra güneşi gören bir yerde ancak güneşi direkt olarak almamasına özen gösteriyorum.Aceba yanlışmı yapıyorum?

hoyadag
11-09-2007, 13:06
Meliflua hatırladığım kadarı ile gölge isteyen bir çiçek, cam kenarına onu alamayacağız.

Bence bu iyi birşey İlkin hanım. Sizleri bilmem ama benim cam kenarı kontenjanım şimdiden dolu sayılır.;)

hfz
11-09-2007, 13:21
İsimlerin Türkçeleştirilmesi şu anda Etoburlar Bölümünde de işleniyor. Etobur Bitkilerin El Kitabı başlıklı çok kapsamlı bir çalışmaları var, orada da isimleri Türkçeye çevirme konusunda zorluklar konuşuluyor. Mesela çok daha öncelerden Venus Fly Trap, Venüs Sinek Kapanı olarak Türkçeleştirilmiş.

Sevgili Zeonka'nın da dediği gibi Mum Çiçeği hakkında araştırmalar yaparken sürekli Hoya ismi ile aradığımızdan alışkanlık oldu gibi. Yoksa tabii ki Mum Çiçeği ismini hiçbir şekilde Hoya olarak kullanmak istemem. Bir de merak salmadan önce adının Hoya olduğunu bilmiyordum ya da öğrendiğim halde üzerinde durmamıştım ki nasıl kullanayım? Kullansam da kimse anlamazdı çünkü genelimiz benim gibiydi.:p

İstisnalar hariç hepimiz bu forumda öğrendik Mum Çiçeğinin 'Hoya' olduğunu ve pek çok farklı isimde değişik türlerinin olduğunu.

Sevilay
11-09-2007, 14:13
''Bu durumda bizlerde Hoya Carnosa'ya Türkçe olarak mum çiçeği demeliyiz bence. Ancak diğer türler için Hafize hanıma katılıyorum, tür isimlerini kullanmamız gerekecek. Belki ileride bu türleri de Türkiye'mize kazandırınca kendilerine has isimler bulabiliriz. Bu da zaman ve toplumun kabulü meselesi tabi.''

Ben de sevgili Hoyadağ ve Hafize hanıma katılıyorum.Zamanla Türkçe isimler bulunabilir ama şimdilik sadece Carnosa'ya Mum Çiçeği diyebiliriz.

alanyaistanbulreklam
11-09-2007, 18:34
Herkese Selamlar...

Tüm geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler.
Burada tüm yazılanları elimden geldiğince okumaya gayret ediyorum, herkes kendince sorular soruyor, forumumuzun güzel yanı cevaplarını da “satır aralarında “ bulabiliyor.

Ben Hoya’mın hikayesini size farklı bir tarzda aktarmak istedim, eee herkes kendini en iyi bildiği yönde ifade eder değil mi?, mesleğim icabi (mesleğim; Grafik reklam) bende size resimlerle dokunmak istedim!.

Sevgilerle kalın.

mehtap gürbüz
11-09-2007, 19:53
Türkçe isim kullanma taraftarı olan biriside benim. Elimizde bulunan dış mekan bitkileride dahil kaktüslere bile yapısına, şekline, çiçeğine, çiçek açma zamanına vs. gibi özelliklerine göre isim verdik örneğin: her ikindi saati çiçek açana "ikindi güzeli" dedik,bu çiçek akşam 5 te açar. Chamaecereus sylvestri latince adlı kaktüsün bizdeki adı "fıstık" tır. Kaynana dili, kaynata kafası(topuzu) Huernia adlı sukulentin bizde; çiçeğini goncasını bohça şeklinde açtığından BOHÇA diyoruz. Özetle biz durumdan çok memnunuz bizden çiçek alanlarda bir daha geldiğinde aynı ismi kullanıyor, yoksa derdini anlatamıyor. Ben çocuklarıma git bir tane FISTIK getir dediğim zaman yer fıstığı getirmiyor kaktüsü alıp geliyor tabi. Bence bu işin yolu bu "silver pink"i öğrenen " pembe gümüş"te kolayca diyebilir diye düşünüyorum.

alanyaistanbulreklam
11-09-2007, 21:03
Tüm Türkçe isim konusuna katılımda bulunan arkadaşlara

Türkçe isim kullanmak düşüncesini, Türklüğümüzü tatminden ve okşamaktan ileri gitmeyen, amacının derinliği olmayan sadece sığ bir milliyetçilikten türediğini düşünüyorum, bu sadece çiçek isimlerinde değil tüm alanları kapsıyor.

Bence bırakalım Başka milletlerin bulduğu ve ürettiği her hangi bir şeyin ismini değiştirme gayretini ( basit söyleyebilmek ve telafuz edebilmek amacı hariç) ama yazım alanında (forumumuz gibi) bilişsel aktarımlarda orijinal adını kullanmalıyız ve bunu desteklemeliyiz, bu asla Türklüğe yabancılaşmak değildir, Hakaret hiç değil, Türklüğe değer vermek başka milletlerin buluşu, icadi ve üretiminin yabancı isimlerini garip Türkçe manalarla değiştirip (her zaman garip değil) insanlara dikte etmek değildir. Bu zaman içinde kendiliğinden olur, bırakın her hangi bir buluşu, icadı, üretimi, değeri, üreten o ürüne kendi adını verebilsin ve bizlerde millet olmanın gereğinden çok insan olmanın gereğiyle ona saygı duyalım, farklı bir milletten olması, bizim insan olma olgumuzun önüne geçmesin.

Biz enerjimizi yeni buluşlara, üretimlere ve değerlere harcayalım.

Birde şöyle bakalım, bizim buluşumuz olan bir çok şey var, mesela yoğurt, şiş kebap, Döner, şu an aklıma gelen bunlar, (acıktım herhalde) diğer milletlerde bunlara kendi isimlerini verse biz ne düşünürüz afferin mi deriz yoksa sahip mi çıkarız bu isimlere.

Bu konuda konuşulacak bir çok şey var, ben sadece değişik bir açıdan baktım,
Ben kimim? önce benim, kendine özgü ben, beni kimse değiştirsin istemem, adımı da değiştirsin istemem, (yıllar önce Bulgaristan’da isimleri değiştirilen soydaşlarımızın gösterdiği tepkiyi hatırlayın, yerlerinden yurtlarından oldular) kendim istersem değişirim, ve sonra insanım, sonra..sonra..sonra.. böyle gidiyor.. öncelik sırası…
ÖNCE İNSAN OLMAM!... ve insan olan yanımda değeri üretene saygı duymamı gerektiriyor.

Not: Umarım kimseyi kırmam, (en kötüsü inşallah anti milliyetçi sanılmam)ve bu konunun çok üzerinde durulmaması dileğiyle en azından karşılıklı atışma olarak. Benim düşüncemi bağçede bir renk olarak algılayın, rengine siz karar verin.

Sevgilerle kalın. Cumhur ŞENGÜL

hoyadag
12-09-2007, 04:26
Arkadaşlar, sizlere bir "gece yarısı bildirisiyle";) siparişimiz ile ilgili bir iyi, bir de kötü haberim olacak.

Sevgili Cezzarın listemizi oluşturacak dosyayı yayınlamasından bu yana hayli zaman geçti. Hafize hanım, Cezzar ve ben, bu zaman zarfında, listemiz kabardıkça hem seviniyor hem de içimizde yavaş yavaş biriken bir endişeyle yüzyüze geliyorduk. Başlarda şahsen farkına varamadığım şey arkadaşlarımıza verdiğimiz bu ümitle aslında büyük bir sorumluluğun da altına imza atmakta olduğumuzdu. Çiçek sevgisiyle tutuşan bunca insana ümit verip, ve dahası listeler oluşturup, onay mailleriyle uğraştırdıktan sonra hayal kırıklığına uğratmamız düşünülemezdi bizim için.

Gerek sevgili Cezzar'ın, gerek Hafize hanımın, gerekse benim(tatilimdeyken dahi) uykularımızı kaçıran şey Gümrük meselesiydi. Kolimizin boyutu büyüdükçe hem daha fazla arkadaşımızı sevindireceğimizden memnuniyet duyuyorduk, hem de gümrük sorunu canımızı sıkmaya başlıyordu.

Her büyük başarının bir eşik noktası olduğu söylenir. Eşiği aşmak için gösterilen çaba başarıyı haketmek için bir ölçüdür. Bizim eşiğimiz de gümrük oldu. Kime anlatabilirdik ki, hiçbir ticari kaygımızın olmadığını 200 ü aşkın bitki ile gümrükte.

Hediye desek olmuyor, bayram zamanlarındaki kişiden kişiye gönderi kapsamına koysak atlatamıyorduk. Birçok yol düşündük, denedik olmadı, bir türlü gümrük riskini sıfıra indiremedik, ta ki dün geceye kadar.

Evet arkadaşlar, şu anda öngörebildiğimiz kadarıyla hiç bir riski olmayan, güvenli bir yol keşfetmiş durumdayız. Bu iyi haber.:rolleyes:

Gelelim kötü habere, arkadaşlar malesef bunun da bize bir bedeli oldu ki, o da zaman. Sabırla koruk helva olur demişler. En büyük korkumuzu aşmamızın bedeli 1 ay olacak bizim için. Eylül ayının ortalarında beklediğimiz çelikler, Ekim ayının ortalarında Türkiye'mize teşrif buyuracak inşaallah. Bu da kötü haber. :(

Tüm arkadaşlarımızdan bu aksaklık için özür diliyor, bizleri anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyoruz.

Selamlar, sevgiler...

alanyaistanbulreklam
12-09-2007, 08:23
Herkese günaydın.

Hoya'mın bu sabah bir misafiri vardı sizinle paylaşmak istedim, arımız hoya'nın kokuyla yaptığı davete hayır dememiş:p

nevsune
12-09-2007, 08:55
Sevgili Hoyadağ

Siparişimi onayladım.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

serder
12-09-2007, 08:58
Not: Umarım kimseyi kırmam, (en kötüsü inşallah anti milliyetçi sanılmam)ve bu konunun çok üzerinde durulmaması dileğiyle en azından karşılıklı atışma olarak. Benim düşüncemi bağçede bir renk olarak algılayın, rengine siz karar verin.

Sevgilerle kalın.
Cumhur ŞENGÜL

Sayın Cumhur ŞENGÜL,
Burda ASIL kasıt MUM ÇİÇEĞİ, tüm cinslere Türkçe isim vermektense zaten Türkçe ismi olanları Türkçe konuşmaya ve yazmaya özen göstermekten ibaret. Yazınızın çoğunluğuna katılıyor olsamda Türkçeleşmiş olanlar hususunda kanaatim aynı. Örneğin ; Aramızda bilgisayar'a "COMPÜTER veya KOMPİTIR" diyen var mı bilmiyorum ama ben bilgisayar diyorum. Vs. vs.

Derinlik, sığlık konusuna gelince biraz değil epeyce rahatsız olduğumuda eklemeden edemeyeceğim. Hatalı bile olsak bukadar sert olmamalı....
Serkan DERECİ....

sabah
12-09-2007, 09:08
Mum çiçeklerimiz gelinceye kadar biz de hem adlarını hem de yerlerini hazırlarız.

Gelecek çeliklerin Türkçe adlarının olması daha sonra çevremize tanıtırken de kolaylık sağlayacaktır.

Bu tartışma ilk fırsatta sipariş verdiklerimin adlarının çıkış noktalarını öğrenme ve bize uygun yeni adlar verme duygusu uyandırdı. Angustifolia, heuschkeliana ve paziae yalnız benim sipariş verdiğim çeşitler. Kendimi onlara karşı sorumlu hissediyorum :-)

İsterseniz bu tartışmayı Mum çiçekleri için Türkçe ad önerileri başlığı altında sürdürelim.

alanyaistanbulreklam
12-09-2007, 12:16
Sürçi lisan ettiysek affola.
Sert olduysak, ortamı resimlerle yumuşatalım

İlkin
13-09-2007, 09:13
Günaydın Hoya Kardeşlerim ;)

Bence artık getirteceğimiz Hoyalar için bilgi edinme zamanı geldi. Ne yapmalıyız ne etmeliyiz çiçeklerimizin çelikleri gelmeden, getirteceğimiz türler için birşeyler bilmeliyiz. Ben aldım ingilizce sözlüğü yavaş yavaş çevirmeye başladım bilgileri. Lütfen sizler de aynı özeni gösterin ki şu 1 aylık süre zarfında bir çok şeyi öğrenmiş olalım. ;)

Oğuzhan
13-09-2007, 09:40
Sevincimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Artık benim de tomurcuklu bir mum çiçeğim var.:)
Şu an havalarda uçuyorum.Dün kocaman bir kutu geldi.Kutu gelmeden bir telefon geldi.İlk önce şok oldum.Arayan Beyfendi (Çok nazik ,mütevazı,karşılık beklemeden iyilik yapan bir insan)size mum çiçeği yolluyorum dedi.Bu arada ben hala uçuyorum.Çığlık atacam atamıyorum.Neden mi çünkü yanımda müdürüm var.Telefonla görüştükten sonra bir heyecan kapladı.Yarın olsunda mum çiçeğime kavuşayım diye saatleri saymaya başladım.Sabah oldu.Öğlene doğru kutu geldi.Kutuyu teslim aldım.Bundan sonraki eve dönüşü olay oldu.Kutuyu işyerinde açmadım.Birazda korktum.Ya birşey olduysa ya çiçeğim parçalandıysa diye kutuyu açıp bakamadım.Mesai bitti herkes gitti.Bir tek ben kaldım.Beni arabayla almaya gelsin diye kardeşimi aradım.Aksilik olacak ya oda başka bir yere gitmiş.Gelmesi gece yarısını bulur.Kutuyla bir başıma kaldım.Aldım kutuyu yürüyerek çarşı merkezine doğru yol aldım.Beş dakika yürüyorum kutuyu yere koyuyorum.Bir yandan da gülmekten kendimi alamıyorum.Görenler kutuda ne var diye soruyorlar.Çiçek diyince gülüyorlar.
Neyse taksi durağına varınca içimden bir ohhh çekiyorum.O kadar heyecenlı ve sevinçliyim ki bir an önce eve gidip kutuyu açmak istiyorum.Kalbım güm güm gözlerim dürbün misali...:)Büyük bir uğraştan sonra eve varıyorum.Annem yine kutu geldi diyor.Kesin içinde çiçek var.Ben hemen kutuy alıp balkona gidiyorum.Büyük bir itina ile kutuyu açıyorum.Özenle paketlenmiş gazete kağıdına sarılmış mum çiçeğini hapis olduğu o kutudan çıkartıyorum.Olmaz böyle bir güzellik ağzım açık hayran kalıyorum.Yaradanım öyle güzel şeyler yaratmış ki hayran kalmamak elde değil.Yaklaşık 1,5-2 metre bir mum çiçeği ve tomurcuklu.Gönderen Beyfendi yanına bir bir kaç süpriz ilave etmiş.Ben çığlık çığlığa.Her poşeti açtığımda ayrı bir sevinç yaşıyorum.Benim için çok güzel bir gündü.Ve bana bu güzel günü yaşatan güzel insalara sevgiler ve selamlar.
Bu güzel insanlar Sevgili Mucip Bey ve Mehtap Hanım ....:)Size sonsuz teşekkürler.Bana bu mutluluğu yaşattığız için.:)

Bunu sizlerle paşlaşmak istedim.Sizleri kendime çok yakın hissediyorum.Tanışmasakda artık birbirimize çok yakınız.Birşeylere ulaşmak paylaşmak çok güzel..

Aynı duyguları gelecek olan mum çiçeği çelikleri içinde yaşıyorum.Güzel bir birlik ve beraberlik var.Bizlere çeliklerin ulaşması için çalışan güzel insanlar var.
O güzel insanlara sevgiler ve selamlar.Bu sitede olmaktan çok mutluyum.Sizlerleyim.:)
İyi ki varsın Ağaçlar.net :)))

Fatma E.
13-09-2007, 11:21
Arkadaşlar biraz önce Selahattin Bey'den gelen çelikler için IBA köklendirici hormon istedim, ama daha sonra şüpheye düştüm. Acaba bu hormon bizim çelikler için de işe yarar mı? Ona göre kesinleştireceğim siparişi.

Selahattin Bey'in hormonla ilgili açıklamasında odun çelikler içindir deniyor. Mumçiçeği odunsu çelikler kategorisine girer mi?

yukka
13-09-2007, 11:41
İşte bunlar da benim köklendirdiğim mum çiçekleri. Evin kuzeye ve doğuya bakan, az süreli güneş alan arka balkonunda öööyle bekliyorlar. Benimkiler yerli ... Buradaki anavatanları Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü. Orada bin yıllık (! :) bir hoyayı budamışlar. Onun çelikleri bendekiler. Tuttular, sürgün de verdiler; ama şimdi beklemedeler. Neyi beklediklerini bilemiyorum; ama büyük ihtimal benim sabrımın tükenmesini bekliyorlar. Bu balkonda gelişirler mi birlikte bekleyip göreceğiz:))

Üstteki dört kardeş :)) bahçe toprağında. Cam kenarındaki üç kardeş çarşı toprağında.

yukka
13-09-2007, 14:39
Bakalım benimkiler de büyüyüp tomurcuklanıp beni havalara uçuracaklar mı, bekleyip göreceğiz. Sevgili Elfogi yeni dostunuzu güle güle büyütün. Duygularınızı içtenlikle paylaşıyorum. Artık yeni gelenin tomurcuklu bir fotoğrafını eklersiniz?

Penelophe
13-09-2007, 15:04
Elfogi gözünaydın.:)
Fotoğrafları bekliyoruz.
Hergün kireçsiz su ile yapraklarına fısfıs yapmayı ihmal etme.
Ben şehirdışındayken sanırım tomurcukları kurumuş mum çiçeğimin.:(

Penelophe
13-09-2007, 15:13
Bu da benim topraktan hoşlanmayan mum çiçeğim.:mad:
Bu çeliği 2,5-3 ay önce Papatyam göndermişti bana.
Hemen köklendi suda, ben de diktim toprağa ama cansızlaştı, minicik yeşil patlama noktası vardı üzerinde 2 tane ama toprağa ekince onlarda karardı.
Çaresiz çıkardım topraktan, sapını biraz daha kesip suya koydum.
1,5 aydır felan suda ve 2 hafta önce minik yeşeren patlama noktası gördüm 2 tane ve bu noktalardan birisi 5 gün içinde bir yaprak oluşturdu.:)

Bu ilginç çeliğimi tekrar toprağa dikersem yeni çıkan yaprağın kurumasından endişeliyim.
Suda dursa da özü toprakta durmak olduğu için, kararsızım, yardımlarınızı bekliyorum?

İlkin
13-09-2007, 16:43
Penelophe belki köklenen çeliğin ektiğin toprağı sevmedi. Forumun içinde çeliği ekeceğin toprağın türü yazıyor. Bence onu dikkate almalısın. Ben bir bakayım bulursam eklerim buraya.

İlkin
13-09-2007, 16:50
Buldum ;)

Sevgili Sevilay Hanımın bana yolladığı bilgilerden çıkardım bunu. Tekrar emeği geçenlere teşekkürler. Hepimiz için bir kere daha hatırlamakta fayda var.

Sayın Hoyadağ’ın siteden öğrendiği toprak hazırlama bilgileri:
(torf+kompost+%25pomza (% 33+33+33)

Sayın Hafize hanımın toprak hazırlama ve dikim için önerileri:
Epey araştırdım ama bazen tam bilgilere ulaşmak zor olabiliyor. Mum Çiçeği için özel bir karışım varmıydı hatırlayamadım. Verdiğiniz malzemelerin içeriklerini de sorabileceğim kimse yok yanımda. Ama Mine Hanım'ın Mart ayındaki dergimizde yaptığı karışımın ölçülerini vereceğim size:
1 Ölçü torf
1 ölçü kompost
1/2 ölçü perlit veya pomza
Bu karışımın her metreküpüne 150 gr. 15-15-15 kompoze gübre katınız.
Sanırım elinizde yoktur. O yüzden gübre işini daha sonraya bırakın. İri Perlit almışsınız. Sorun değil. Perliti biraz daha az kullanın.(Toprağa oranlayıp göz kararı) Çünki Mum Çiçeği çok ıslak toprak sevmiyor.

lerdemir
13-09-2007, 16:56
Pen,

Şu bağlantıda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=55921#post55921) kendi mum çiçeği çeliklerimi fotoğraflamıştım ve de bu bağlantıda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=55921#post55921) da Mine Hn beni uyararak aynen şöyle söylemişti:

"Eğer bu çelikler biraz daha uzun süre ışık görse kökler fotosentez yapmaya başlar ve yeşerir, fonksiyonlarını kaybederdi. Levent Bey'in çelikleri acil olarak toprağa geçirilmeli yoksa kökler daha fazla büyür ve dikim sırasında kırılır, yaralanır."

Senin bardaktaki huysuzun da köklerinin çok uzamış olduğunu gördüm.

Dolayısı ile aynı durum senin için de geçerli olacağından çeliğini İlkin'in de az önce belirttiği nitelikte bir saksı harcına tez vakitte dikkatlice alman gerekir Mine Hn'dan öğrendiğim kadarı ile...

Penelophe
13-09-2007, 17:40
Teşekkürler Lerdemir, torf var fakat perlit ve kompost yok.
Çıkıp almam lazım. Öncekini torf+bahçe toprağına dikmiştim.:dilli:
Senin diktiğin çelik 9-10 ay olmuş, ne durumda Lerdemir?

Birde iklimizin çelikleri arasındaki fark, benimki gelişimine devam ediyor?
Bu suda yaşayabilir anlamına geliyor mu Mine Hanım?

Sevilay
13-09-2007, 19:42
Penelophe,ben Mucip beyin yolladığı mum çiçeğinden çelik aldığımda Mucip bey bana''Bahçe toprağının bir sakıncası yok'' demişti.

Ben de bahçe toprağı ve kompost karışımına diktim çelikleri.Ancak çok sert oldu.Öyle ki,suya ihtiyacı var mı anlamak için parmağımı batıramıyordum bile.

Sonra hatırladım ki Mucip bey bahçe toprağının sakıncası yok dedi ama içine dere kumu ve biraz perlit de karıştır dedi.

Ben de dün onları topraktan sarsmadan çıkardım,sevgili Hafize hanımın tavsiyesi ile bahçe toprağı,kompost karışımına biraz torf,bir yemek kaşığı da perlit ekledim.(perliti de bu hafta sonu bulmuştum)

Ve garibanları yeniden diktim.Şimdi toprak daha yumuşak.Ama saksı harcı tamamen sitedeki tavsiyelerin ortak karışımı oldu.:p

hoyadag
13-09-2007, 19:58
Sevgili Penelophe, ustalarım dururken bana söz düşmez ama, müsadeleri olursa benim de naçizane bir tavsiyem olacaktı sizlere. Ben saksı toprağı hazırlarken bir ölçü torf, bir ölçü bahçe toprağı, aldığı kadar da perlit kullanmak istedim. Ancak baktım ki bizim bahçenin toprağında iş yok, ben de Çamlıca fidanlığından humuslu toprak alıp onu kullandım bahçe toprağı yerine. Humuslu toprağın içeriği şöyle:

Toplam organik madde :%40
Toplam (humik+fulvik) asit : %40
Maksimum nem :%25
pH : 5-7

Aşağıdaki fotoğraftada görebileceğin üzere içeriğinde Leonardit var. Öğrenebildiğim kadarıyla humik ve fulvik asitler bitkiye hiç zarar vermiyor ve gelişimine çok büyük katkı sağlıyor. Ben şu anda hiç gübre vermediğim halde gelişimlerinden gayet memnunum. Daha ayrıntılı bilgi forumda var ama biraz arama yapmam gerekir sanırım. Hafize hanım bu konuda oldukça bilgi sahibi, bir hatam varsa düzeltecektir eminim.

Sözün özü, bahçe toprağı yerine gerektiği oranda humuslu toprak kullan bence,

mehtap gürbüz
13-09-2007, 20:05
Merhabalar, Mum çeliğiniz iyi görünüyor, yeni yaprak verdiğine göre artık toprak ister. Toprağa dikerken yeni yaprak yüzü yatay şekilde, ana dal eğimli olarak dikerseniz iyi olur. Dikim öncesi eski yaprakları kesip azaltarak yeni oluşan zayıf köklerin çalışma gücünü yeni çıkan yaprağa yönlendirmelisiniz. Toprak seviyesi yeniyaprak çıkış noktasını örtmeyecek şekilde olmalıdır. Dikimi bardağınız boyutlarında bir saksıya mümkün olğunca ince, taneciksiz toprak karışımıyla yapıp bol sulama ile toprağı iyice oturtmalısınız. Bu küçük saksıyı eski yerine (köklendirme bardağınızın durduğu yer) koyup bitkinin sarsıntıyı hafif atlatmasına yardımcı olun, suyunu da devamlı kontrol edin. Herşey yolunda giderse sürgün ucunun uzamaya başladığını farkediverirsiniz; ama saksı değiştirmeye sakın acele etmeyin, kök uçları saksı altından görünür hale geldiğinde gerçek saksısına korkmadan aktarabilirsiniz.

lerdemir
13-09-2007, 21:11
Mum çiçeği konusundaki uzmanlığınız hayranlık uyandırıcı mehtap gürbüz,

Ancak, paylaşımcı ruhunuz ve zengin gönlünüze ise söylenebilecek kelime bulamıyorum.

İyi ki buralardasınız...

Pen,

Benim çelikler aldı başını gidiyor; oldukça sağlıklı ve coşkunlar...
Üstelik de inanaılmaz ihmal edişime rağmen inadına büyüyorlar...

Ancak benimkilerin de saksı harcı aynen Sevilay'ın söylediği gibi çok sert, ama bana mısın demiyorlar.
Haftasonunda fotoğraflıyayım da eklerim buraya...

hoyadag
13-09-2007, 21:35
Arkadaşlar, gecikme hususunda göstermiş olduğunuz, ince ve anlayışlı tutumunuzdan dolayı hepinize teşekkürü bir borç biliyorum.

Sevgili Elfogi, çiçeğin hayırlı olsun. Mucip bey ve Mehtap hanım sağolsunlar aynı heyecanları ben de yaşamıştım, hala yaşıyorum.
Gönlünüzü bu kadar yalın ve içten bize açabilmeniz ne güzel, gönlümüzü açabileceğimiz arkadaşlarımızın olması ne güzel, teşekkürler agaçlar.net kurucuları ve yöneticileri...

mehtap gürbüz
13-09-2007, 21:59
Merhabalar, size kısaca anlatayım.Toprak solucanları toprak yer.Aslında toprak solucanın sindirim sisteminden geçerken solucana besin verir. Solucanda ona birşeyler verir.Yolculuk bittiğinde onun adı humus olmuştur. Toprak solucandan, solucan topraktan ayrı olamaz. Topraklarınızda solucan yaşatabiliyorsanız toprağınız sağlıklı demektir, solucanın humik asit katkısı ile bitkinizde daha sağlıklı olacaktır.Bir deneyin.( Endüstriyel baz da humus üretimi solucan çiftliklerinde yapılıyor.Bir örnek paket resmini Sayın Hoyadag yayınlamış.)

Müjgan
13-09-2007, 22:01
Mum çiçeğimden kopan yaprağa çok üzüldümdü. Onu atmaya kıyamadığımdan yanı başına toprağa batırdım. Uzun süredir orada öylecene kıpırtısız, ama canlılığını yitirmeden durdu. Geçen gün suladıktan sonra yaprağı çıkarıp, kök olmuş mu diye bakayım dedim, uzayan ve derinleşen bir kökü kırdım çıkarırken. :(
Meraklı melahatlık iyi değil. Ama ilgimi çeken, yapraktan üremeyeceğini sanırken, o bunu becerebildi. Aklıma bir hikaye geldi.
Ormanda yaşayan medeniyet yüzü görmemiş bir çocuk, börtü böcekle yakından ilgiliymiş doğal olarak. Semenderlerin kopan uzuvlarını yeniden çıkardıklarına şahit olmuş. Bir gün kendi ayağı da kopmuş ve demiş ki nasılsa yenisi çıkar. "Medeniyet" o çocuğu bulduğunda yeni bir ayak büyütüyormuş kerata.
Benim mum çiçeğim de benim inancıma göre davranıp, sanki yapraktan kök saldı diye düşündüm :p

Arzu Kasapoğlu
13-09-2007, 22:43
İki yıl önce bende kopan mum çiçeğimin yaprağını toprağa dikmiştim.
Yaprak köklendi ama hala filiz vermedi.Bende sizin gibi meraktan üç kez söküp yeniden diktim. ;) Zavallıyı rahat bırakırsak belki filiz verir.:p

Mine Pakkaner
13-09-2007, 23:46
Mum çiçeklerinde yaprak çelikleri köklenmekte ancak düzgün bir gelişim gösterememekteler. Bu yüzden en az bir göz ve bir çift yaprak içeren dal çelikleri almanız daha doğru olacaktır. En uygunu 3 gözlü çeliklerdir.

Mine Pakkaner
13-09-2007, 23:52
Merhabalar, size kısaca anlatayım.Toprak solucanları toprak yer.Aslında toprak solucanın sindirim sisteminden geçerken solucana besin verir. Solucanda ona birşeyler verir.Yolculuk bittiğinde onun adı humus olmuştur. Toprak solucandan, solucan topraktan ayrı olamaz. Topraklarınızda solucan yaşatabiliyorsanız toprağınız sağlıklı demektir, solucanın humik asit katkısı ile bitkinizde daha sağlıklı olacaktır.Bir deneyin.( Endüstriyel baz da humus üretimi solucan çiftliklerinde yapılıyor.Bir örnek paket resmini Sayın Hoyadag yayınlamış.)

Mehtap Hanım, bu ilginç konuyu e-derginin mayıs sayısında da takip edebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/dergi/mayis07.html

Ziraat Y. Mühendisi Yurdagül Şimşek Erşahin " Fide hastalık etmenleri ve sürdürülebilir tarım yaklaşımı başlıklı makalesinde bu konuda çok ilginç bilgiler verdi. Konuyu kendisinin doktora tezinden dergimiz için derledi. İlginizi çekecektir.

ceviz ağacı
13-09-2007, 23:57
Sevgili Elfogi
Sizin adınıza çok sevindim .Siz bana yılbaşı çiçeği gönderdiğinizde bende aynı duyguları hissetmiştim .Hiç tanımadığınız bir insan sizin için uğraşıyor ,çiçeği hazırlıyor , değerli vaktini harcayıp kargoya veriyor bu inanılmaz bir özveri . Hepinize çok teşekkür ediyorum . Ha bu arada yılbaşıları tek tek yaprak yapıp diktim hepside tuttu .

Fatma E.
14-09-2007, 08:00
Daha önce de sordum ama Elfogi'nin mutluluğu bu soruyu gölgeledi galiba :)
Tekrar soruyorum arkadaşlar, bu hormonu almalı mıyım? Yoksa daha uygun olan köklendiriciler var mıdır?
Arkadaşlar biraz önce Selahattin Bey'den gelen çelikler için IBA köklendirici hormon istedim, ama daha sonra şüpheye düştüm. Acaba bu hormon bizim çelikler için de işe yarar mı? Ona göre kesinleştireceğim siparişi.

Selahattin Bey'in hormonla ilgili açıklamasında odun çelikler içindir deniyor. Mumçiçeği odunsu çelikler kategorisine girer mi?

Oğuzhan
14-09-2007, 08:40
Bence hormona gerek yok. Mum çelikleri suda çok çabuk kökleniyor.:)

sabah
14-09-2007, 11:36
Tekrar soruyorum arkadaşlar, bu hormonu almalı mıyım?

Elfogi'nin dediği gibi suda köklendirecekseniz almanıza gerek yok.

Alırsanız da tozu kullanıp doğrudan toprağa dikme şansınız olur. :-)

Fatma E.
14-09-2007, 11:43
Teşekkürler Elfogi ve sabah. Almama gerek yok o halde. Umarım köklendirebilirim.

İlkin
14-09-2007, 11:57
Ben de Mucip Abinin yolladığından bir çelik kestim. Bir de onları boğum yerlerinden yaprakları da vardı 3'e ayırdım. Oksijenli suya koydum. Gölge bir yerdeler. Bakalım ne olacaklar. ;) Heyecanlı işler valla :p

nevsune
14-09-2007, 13:11
Elfogi'ciğim dün seni neden kutlamadığımı merak ediyor musun? Ben de heyecanla kendi paketimi (pardon paket mi dedim, sonradan onun paket değil hazine sandığı olduğu ortaya çıkacakmış meğer) bekliyordum da ondan. Şimdi artık hem seni, hem de ayıp olmasın ama kendimi kutlamak istiyorum.

Benim kargomda bir aksilik olduğundan, dün yola çıkabilmiş ve sevgili Mehtap Gürbüz gece yazmış bana. Ben sabah körlerinde (saatin 5 lerinde)acaba bir haber var mı diye açmamla forumu, kargonun yolda olduğu haberini okudum. Mehtap Hanıma verdiğim yanıtta evimin uzak olmasından ötürü kargonun ancak akşamüzeri elime geçebileceğini yazdım ve yine gittim yattım.
Bir aksilik olup da cumartesiye kalmaz dileklerimle, vakit geçirmeye çalışırken saat 11,30 gibi aşağı kapı çaldı "kargoooo" diyen bir ses ve kalbim sevinç çığlıkları atmaya başladı. İşte ondan sonrası artık tam bir komedi.

Siz hiç evde sağa sola "ay inanmıyorum" diye koşturan koca bir kadın düşünebiliyor musunuz? İşte o bendim. Evin içine almak için kaldırırken bu ne yahu diyecek kadar ağır koca bir monitör kutusu (sahi Elfogi sen nasıl taşıdın yollarda). Gerisi işte o evde koşuşturan kadın hikayesi. Hani rüyalarda yerler para doludur, toplar toplar bitiremezsiniz ya işte aynen öyle. Kutuyu boşalt, boşalt bitiremedim bir türlü.

Sevgili Gürbüz'ler ben size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Bu güzelliklerin bedelini hiç bir şekilde ödeyemeyeceğimi de biliyorum. Sizin için elimden tek gelen; iyi dileklerimi göndermek olacak. Birlikte çok mutlu, sevgi ve güzelliklerle dolu bir ömür paylaşmanızı diliyorum. Yine diliyorum ki bir gün çok sevdiğiniz işinizle birlikte, yerleşmek istediğiniz yeri bulur ve orada mutlu, mesut yaşarsınız (kimbilir bakarsınız orada komşu oluvermişiz).

Sevgili hoyaseverler sözü uzattığım için affola ama sizlerle paylaşmadan da edemedim.

İlkin
14-09-2007, 13:27
Aman allahım tek kelime ile harika. Güle güle büyütün Mum Çiçeğinizi sevgili Nevsune Hanım...

Gürbüz Ailesi muhteşem insanlar gerçekten. Herşey gönüllerince olsun. Sonsuz mutluluklar dilerim onlara. Mucize insanlar kendileri valla ;)

Hakan KINACI
14-09-2007, 13:38
Sn.Elfogi ve Sn.Nevsune Hanımlar;
Her ikinizide tebrik ediyorum :) sevincinizi canı gönülden kutluyorum. Bende aynı sizin gibi olmuştum, işyerimde, Hoyadağın "bilin bakalım ne var? kutuda? demişti de :) bilene bir hediyem var" demişti ve bilen olarak tebrik ile ilk hoya silverpink'im geldiğinde, iş yerindeki arkadaşlarım bir yaprak için niye bukadar seviniyorsun dedikleri, dün gibi aklımda :))
Gerçekten çok güzel mum çiceğiniz güle güle büyütünüz :))
Sizleri bu şekilde mutlu eden, bu muhteşem insanlarada; Allah gönüllerince versin diyorum. :))

papatyam
14-09-2007, 14:29
Elfogi, nevsune çok sevindim sizlerin adına :)
kısa bir süre sonra mutluluğu ben de yaşayacağım ve fotoğrafları da paylaşacağım :)) şimdiden çok heyecanlıyım.

Sevilay
14-09-2007, 18:15
Nevsune hanım,inanın sizin adınıza çok mutlu oldum.
Bizi mum çiçeklerimize kavuşturan herkesten Allah razı olsun.

Ben de bugün inanılmaz bir heyecan yaşadım.Şu anda heyecanın şiddetinden olsa gerek inanın başım ağrıyor.
Allahtan sevgili Hoyadağ(dert babası)sizlere durumu açıkladı.:o

Benim gerçekten muzip oğlum kendi kendine Hollanda'ya benim siparişleri vermiş kazayla.Hehalde şöyle mi oluyor,böyle mi oluyor derken sipariş alınmış.:mad:

Bu sabah kapıcı kızıma bir paket vermiş.Paketi görünce önce Hafize hanım,Cezzar ve sevgili Hoyadağ bizlere sürpriz yaptı sandım.:p

Hemen bilgisayarı açtım.Bir değişiklik yok.Sonra bu işin oğlumun başının altından çıktığını kavradım.
Ve utancımdan yerin dibine girdim.:o :o :o :o

Sevgili Hoyadağ'a da dediğim gibi takım kenarda dinlenirken ben gidip gol atmış gibi oldum.Çeliklerin gelmesinin heyecanı ve mutluluğunu bile yaşayamadım utançtan.:o :o :o :o

Tabii hemen dert babası Sevgili Hoyadağ'a müracaat ettim panik panik..:eek:

Tabii bu arada sevgili çeliklerimi de o panikle bulduğum bardağa koyup oksijenli su koydum hemen.

Sizlere,dostlarıma bunu nasıl açıklayacağımı bilemediğim için Sevgili Hoyadağ'dan o kibar,o nazik üslubuyla bir açıklama yapmasını rica ettim benim adıma.

Allah razı olsun açıklamayı yapmış.:o

Şimdi çeliklerden bahsedeyim;O kadar uzun yolluyorlar ki 2 uzun çelik Diversifolia'dan 7 çelik çıktı.
Ben Sevgili Hafize hanım ve benim istediğimiz 7-35 kodlu Hoyayı hep Wayetii'ye benzetiyordum.Başka sitelerden gördüğüm kadarıyla.
Ama yaprakları daha çok Serpens'e benziyor.
Bakalım ne çıkacak.

Şimdilik heyecandan görebildiklerim bunlar.İnceleyip daha sonra siz dostlarıma ayrıntılı bilgi veririm.

Çok çok sevgiler.

nevsune
14-09-2007, 18:26
:) Sevilay Hanım siz bunu mu dert ettiniz kendinize? Ben de merakla okuyorum ne çıkacak diye. Sanki hoya çeliklerini tükettiniz de bize kalmamış gibi ne diye üzüyorsunuz kendinizi? Ne olmuş yani, ne güzel herkes sizin adınıza sevinecek.

Ne fark eder ha bir ay önce, ha bir ay sonra. İyi günlerde güle güle büyütün. Sizinki büyürken biz de sizin kadar mutlu olacağız.

Fotoğrafları bekliyoruz, yoksa bağışlamayız sizi;)

Sevilay
14-09-2007, 18:51
Sevgili Nevsune hanım,sevgili Elfogi inanın yüreğime su serptiniz.
Hepinizi çok seviyorum.:p

Düzgün bir fotoğraf makinesi alıp(hemen)resimleri sizlerle paylaşacağım canım dostlarım.:p

Bu arada gelen çelikler hediyesi pamuklu bitlerle beraber gelmiş.:p
Aman sizinkiler de gelince dikkat edin.

Sevgiler

Penelophe
14-09-2007, 19:37
Mehtap hanım, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tyarın dikeceğim çeliğimi. Çok teşekkür ederim.;)

Nevsune hanım, hyırlı olsun mum çiçeğiniz. Güle güle büyütün.

Sevgili Mehtap Hanım ve Mucip bey gerçekten gönülleri çok büyük insanlar..

Sevilay, gözün aydın, çok sevindim senin adına. Gelişmeri yazarsın.;)

hfz
14-09-2007, 19:45
Tüm Mum Çiçeklerine kavuşan arkadaşlara kolay gelsin diyorum.:p İnşallah güzel çiçeklerinizin resimlerini görürüz.

Sevilay Hanım, sizin adınıza çok sevindim. Umarım hiç bir aksilik yaşamadan köklendirip büyütürsünüz çeliklerinizi. ;) Resimlerini de bekliyoruz merakla.

Demek ki tek başınıza sipariş verdiğinizde herhangi bir zorluk yaşanmayabiliyormuş. Buna da çok sevindim, öğrenmiş olduk..

Sevilay
14-09-2007, 19:55
Tüm iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim dostlarım.;)

Hafize hanım gerçekten de olabiliyormuş.Ki benim oğlumun İngilizcesi de o kadar iyi değil.Sadece bir form doldurmuş söylediği kadarıyla.

O kadar şaşırdım ki insanların güvenine.Paul Shirley hiç para falan sormadan yollamış,TNT de hiç sormadan kapıcıya bırakıp gitmiş.:confused:

Yani kötü niyetli biri olsa,''ben paket falan almadım''dese.Allah muhafaza.:eek:
Paul beyin güvenine ve insanların bu medeni davranışına hayran oldum gerçekten.

Bu arada daha yeni yeni kendime geliyorum.:p

Sevgiler

nevsune
14-09-2007, 20:05
Penelophe, geldi mi mum çiçeğiniz? Güle güle büyütün siz de.

Sevgili Gürbüz'ler herkesi mutlu ediyorlar. Sağolsunlar, varolsunlar:)

Biraz izlemeye doyayım, ben de çelik alırım. Ama ne kadar zamanda doyacağım konusunda bir güvence veremem doğrusu:dilli:

Sevilay
14-09-2007, 20:11
Sevgili Hafize hanım,sevgili Cezzar ve sevgili Hoyadağ;
Beni bizim listemizden çıkartmayı unutmayın ne olur.:(

Yoksa bizim ev tam bir hoya cenneti olur.:p

Sevgiler.

Penelophe
14-09-2007, 20:12
Sevgili Nevsune, yaklaşık 1 ay önce üzerinde 9-10 tane tomurcukla Sevgili Mucip beyden gelmişti mum çiçeğim. Hatta ben fısfıs yapmayarak kuruttum bile tomurcuklarını.:(

nevsune
14-09-2007, 20:24
İyiki söylediniz, hemen tomurcuklara su püskürteyim. Bilmiyordum. Ya doğru, geçenlerde bu konuda yazışmalar olmuştu. İyis mi ben hoya başlığını iyice bir okuyayım.

Sebahattin Sargın
14-09-2007, 20:41
Arkadaşlar mum çiçeği maceranızı ilgi ile takip ediyorum, ve sizleri tebrik ediyorum ;) Bu kardeşliğiniz inşallah hiç bitmez. Sevilay hanım inşallah çeliklerimniz bir an önce köklenir. Siz moralinizi hiç bozmayın herşey nasip kısmet işi. Benim iki tane çeliğim vardı ikiside çok kolay şekilde köklendi. Şu anda hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. Saksıları küçük biri direkt güneş ışığı alıyor günün belli saatlerinde. 3 veya 4 günde bir suluyorum...

mehtap gürbüz
14-09-2007, 21:07
Merhaba, penelophe yolcular yola çıktı.Dışarda gölgede bol su vererek ıklime alışıncaya kadar kalsınlar. Diğerlerinide atma onlar düzelecekler. Sevgilerimizle.

bonsaisever
14-09-2007, 21:52
Sevilay hanım, hayırlı olsun :)

Yoksa bizim ev tam bir hoya cenneti olur.:p

Korkmayın bir şey olmaz!
Taliplileri çok fazla ve gönderecek yer mi bulamadınız?
Gönderin bana ;)

Fazlası olanlar ve yeter diyenler için duyurulur :))

papatyam
15-09-2007, 10:13
Sabahtan beri aktarma merkezinde dolanıp duruyorum kargom geldimi, Yalovadan bana koli gelecekti ara ara yok Bursayı arıyorum Yalovayı arıyorum sorun yok biz gönderdik diyorlar ya koskocaman koli gözümünüzün önünde duruyor ve bizler görmüyoruz milleti öyle strese sokmuşum ki neyse arkadaşlarımın da yardımı ile koliyi aldım kutu bir köşeye allahım onlar ney öyle bir sürü kaktüs çeşit çeşit bu arada kalbim güp güp :p süs narı adını bilmediğim bir bitki ve salon tülü:) ee geldi sıra mum çiçeğini açmaya yok dedim açamam paketin kenarını yırttım tam de tomurcuklu yeri yırtmışım :) 2 metre civarında var belkide fazla :) :):) ilk işim evimde kendisine güzel bir yer ayarlamak olacak :) Mucip Bey Mehtap Hanım çok teşekkür ederim her şey gönlünüzce olsun:)

agaclar.net
15-09-2007, 10:38
Bilgi içermeyen sohbet mesajları başlıklardan temizlenmektedir. Sohbet mesajları için forumdaki kahveleri kullanmanız ricasıyla.

sempe
15-09-2007, 20:47
Sevgili hoyadağ
Sevilay hanımın istediği yöntemle biz de istesek ve kimseye yük olmasak. Sizin düşünceniz nedir? Sipariş verdiniz mi?

Sevilay
16-09-2007, 13:19
Arkadaşlar, Pubicalyx 282 bana bu şekilde geldi. Üstünde gayet iri 8 yaprak var.

Mine hanım dahil bütün hocalar üstünde en fazla iki yaprak bırakmamız gerektiğini söylüyorlar biliyorsunuz.

Ancak ben bu yaprakların hangisini keseyim bilemedim ve kıyamadım.

Değerli hocalarım bana bu konuda,gerekirse çizimle bir yardımda bulunurlarsa çok sevinirim.

Penelophe
16-09-2007, 13:28
Sevilay, en fazla değil en az 2 yaprak diye hatırlıyorum ben. Ayrıca 3 tane de göz.
Yaprakları kesmene gerek olmadığını düşünüyorum. Ama sen bence bir uzman yorumu bekle.;)

mehtap gürbüz
16-09-2007, 14:33
Merhabalar, 2507 alt resimde tuttuğunuz şekle göre dik duran,sağda ve solda ikinci sıradakiler kalmalı, diğerlerini kesin, gözleri fazla gömmeyin eğer toprağa dikecekseniz. Benim nacizane tavsiyem bu. Hoşçakalınız.

Sevilay
16-09-2007, 14:53
Sevgili Penelophe ve sevgili Mehtap hanım,bana hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu durumda Sevgili Mehtap hanımın önerdiği gibi alttan ikinci sırada olan sağ ve soldaki yapraklar kalıyor,diğer 6 yaprak kesiliyor.

Ben hemen toprağa dikmeyi düşünmedim.Şimdilik hepsi suda duruyor.
O yaprakların çıkış yerinin üstüne kadar suda duruyor.
Yani kesilecek yerlerinden suyun içine giriyor.

Diğerlerini de aynı şekilde yaprakların çıkış yerine kadar suya koydum.

Yanlışım varsa uyarılarınızı bekliyorum.

Sevgiler.

mehtap gürbüz
16-09-2007, 15:02
Kalan yaprağın gözü suyun içinde kalmamalı ki rahat sürebilsin.Sorun yok, rahat olun.