agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2015, 09:28   #11
Ağaç Dostu
 
tiryaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
Ben buzdolabında 2 ay tuttuğum mayayı tekrar aktive ettim bir sıkıntı olmadı, dondurucuda da daha uzun süre saklanabilir. Bir belgeselde bira fabrikasının kendi özel üretim mayasını (ki ekmek mayasıyla aynı soydan) cryogenic yöntemle sakladıklarını izlemiştim.

Ben çok ara verirsem ana maya yapımına sıfırdan başlıyorum, ev yapımı biramın dibindeki tortudan biraz ekleyince herşey daha hızlı oluyor.

Bu arada kircocuklari sitesinde karakılçık buğdayı unu buldum, ekmeklerimi artık bu undan yapmaya başladım, bizim marketten aldığımız tam buğday unları unsa bu nedir bilmiyorum.
tavsiye ederim.

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025