View Single Post
Eski 01-01-2015, 13:30   #470
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Sayin bahcedenn normal mayali hamuru çoğaltma ve bir kısmı ile ekmek yapıp maya için her seferinde bir miktar saklama yöntemi de var. Buna ESKİ maya yöntemi deniyor. Maya zayiflamasin diye her yoğurma öncesinde biraz da hazır maya ekliyorlardir.
O zaman 2 yöntem mi var?

1 ekşi mayayı çoğaltma
2 mayalı hamuru çoğaltma

O zaman pakmaya neden icap ediyor?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön