Ben de bir aydır evde ekşi mayalı ekmek yapıyorum.
Mayayı organik unla hazırladım. Ekmek yapımında da organik ekmek unu (arpa,buğday,çavdar,mısır unu karışımı) ve biraz da tam buğday unu karışımı kullanıyorum.
Mayayı buzdolabında bir kavanozda saklıyorum. Haftada 1-2 defa ekmek yapıyorum. Ekşi mayayı ( yaklaşık 1 elma büyüklüğünde) ılık suda eriterek un ilave edip ekmek hamuru karışımını hazırlamaya başlıyorum. Henüz hamur oldukça cıvık iken maya için yine 1 elma büyüklüğünde ayırıp her defasında temiz, unlanmış kavanoza ayırıp tekrar buzdolabına koyuyorum.
Dün pazarda toprak bir tepsi görünce hemen aldım. Dün yağladım fırınladım. Bugün ilk kez toprak kapta ekmek pişiriyorum. Hala fırında, sonucu merakla bekliyorum.
|