View Single Post
Eski 01-01-2015, 17:45   #473
neşecan
Ağaç Dostu
 
neşecan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
Ekşi mayanın içine pakmaya karıştırmıyoruz. Özelliği bozulmasın diye dolaptan kullanacağımız ekşi mayayı çıkarıp, biraz un ve ılık su ile çoğaltıp, ılık bir yerde kabartıyoruz. Bu karışımdan biraz ayırıp, un karıştırarak bir dahaki ekmek yapımı için dolaba kaldırıyoruz .Daha sonra pakmayayı ılık suda eritip, tuz ve az şeker ile kabaran ekşi mayaya ilave ederek ekmeğimizi yoğuruyoruz.Pakmaya koymadan yoğurursak ekmek biraz sert oluyor.

neşecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön