agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-01-2015, 17:45   #11
Ağaç Dostu
 
neşecan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
Ekşi mayanın içine pakmaya karıştırmıyoruz. Özelliği bozulmasın diye dolaptan kullanacağımız ekşi mayayı çıkarıp, biraz un ve ılık su ile çoğaltıp, ılık bir yerde kabartıyoruz. Bu karışımdan biraz ayırıp, un karıştırarak bir dahaki ekmek yapımı için dolaba kaldırıyoruz .Daha sonra pakmayayı ılık suda eritip, tuz ve az şeker ile kabaran ekşi mayaya ilave ederek ekmeğimizi yoğuruyoruz.Pakmaya koymadan yoğurursak ekmek biraz sert oluyor.

pria ve bahcedenn beğendi.
neşecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025