View Single Post
Eski 18-03-2013, 08:33   #453
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Amasra,

Mayam hamur halinde değil, sıvı halde. Ekmek için bir bardak maya alıp, 2-3 kaşık maya bırakıyorum. Her gün az un ve su ilavesi ile, bir sonraki ekmek yapımına kadar yeterli miktara ulaştırıyorum. Haftada bir- iki kere kullandığım için ayrıca saklamıyorum, saklamam gerekirse buzdoladında bir hafta kalabiliyor. Buzdolabında saklansa bile haftada bir biraz un ve su ilavesi yapmak gerekiyor. Buzdolabındaki mayayı kullanmam gerektiğinde bir gün öncesinden çıkarıp, yine un ve su ilavesi yapıp aktifleşmesini bekliyorum.

Mayanın hamur halinde kullanımını ben de bilmiyorum, sanırım aynı yöntem kullanılıyordur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön