View Single Post
Eski 04-01-2015, 12:06   #479
TigerX
Ağaç Dostu

TigerX's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2006
Merhaba,

Uzun zamandır aradığım, hemen hemen her soruya, aradığım cevaplarımı buldum. Çalışmalarım da halen devam ediyor.

Şu aralar yine bu konuda aktif yazılar yazıldığını görünce katkım olması açısından birşeyler yazmak istedim.

Ekşi Mayalı Ekmekler de piyasadan aldığımız ekmekler gibi kabarabiliyorlar ve lezzetleri daha yoğun olmakla birlikte kesinlikle ekşi olmuyor.

"Ekşi Maya ile yapılan ekmekler ekşi olmalıdır" diye yanlış bir algı var ve bu algıdan dolayıda birçok insan (ilk başlarda ben de) ekşi mayalı ekmek işinden vazgeçiyorlar. Özellikle bu nedenden ötürü yazmak ihtiyacı hissettim...

Ekşi Maya ile hiçbir ticari maya kullanmaya ihtiyaç yoktur. Kullanılması halinde yapılan bu ekmeğe zaten Ekşi Mayalı Ekmek denmez. Ekşi Maya ilaveli ekmek olur...

Ticari mayalar GDO 'lu olduğu için sağlıklı ekmek yiyelim derken, dolaylı olarak zararlı veya helal olmayan ekmek yemiş olabiliyoruz. Bu nedenle %100 Ekşi Mayalı ekmekleri tercih etmeliyiz. Biraz alışınca çok kolay olduğu görülecektir...

Yaptığım ekmeklerden "Tartine Bread" olarak bilinen ekmeğin resimlerini ekliyorum. Hazır maya ile bu düzeyde bir ekmek yapmak mümkün değil. İşin sırrı ekşi mayada...

Selamlar...

Eklenen Resimler

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön