agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2013, 16:45   #11
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
Rica etsem yaptığınız ekmeklerin tadını ve ekşilik durumunu biraz anlatabilir misiniz?

En önemlisi de ekşi mayalı ekmeğin olması gereken tadı nasıl?

Teşekkürler...

Ekmeğin mayalanması ve pişmesinin normal olduğunu, ayrıca tuz oranının'da dengeli olduğunu varsayalım;

Bu ekmek ne çok ekşi ne tuzlu ne de tatsız'dır diyebiliriz. Hatta, yediğiniz yemeye göre tad alır da diyebiliriz.

Eğer farklı bir lezzet istiyorsanız;

Hamurun içine birkaç parça Damla sakızı ve birkaç tane karanfil ezerek, ekleyebilir, çok daha farklı bir tad alabilirsiniz.

Ayrıca, ekmekleri yaptıktan sonra en son aşamada fırına verirken, üzerine bol susam serperseniz, çok daha da farklı bir lezzet oluyor.

Bizim ve civar köylerde bu şekilde yapılıyor ve çok güzel bir aroma oluyor ekmeklerde.


(Tam tarifini (yani, her bir ekmek için kaç tane damla sakızı ve kaç tane karanfil konur) öğrenip buraya eklerim).



Aslında bu sayıyı bir iki defa da, deneme-yanılma yolu ile sizlerde kendi damak zevkinize göre uygun oranını yakalayabilirsiniz.

Kiraz, elta ve pria beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025