agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2013, 14:37   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Yapılan Mayanın Saklanıp Tekrar Kullanımı Hk.

Arkadaşlar, hemen hemen bütün sayfaları okudum, ancak kafam iyice karıştı. Bu nedenle, 3 sorum olacak cevaplarsanız menmun olurum.
Saygılarımla,

Elimde 7 gün sonunda tam buğday unundan elde edilmiş maya ile hazırlanan,ekmek yapmak üzere 1 kg tam buğday unu ile yoğrulmuş hamurum var.
1-Tekrar ekmek yapmak üzere bu hamurdan yumurta büyüklüğünde bir hamur ayırmam yeterli mi?
2-Bu hamuru nasıl ve en fazla ne kadar süre ile saklıyabilirim?
3-Tekrar ekmek yapmak istediğimde bu hamuru maya olarak hiç bir işleme tabi tutmadan direk unamı katacağım?
Teşekkürler...

Amasra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025