![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
|
Yapılan Mayanın Saklanıp Tekrar Kullanımı Hk.
Arkadaşlar, hemen hemen bütün sayfaları okudum, ancak kafam iyice karıştı. Bu nedenle, 3 sorum olacak cevaplarsanız menmun olurum. Saygılarımla, Elimde 7 gün sonunda tam buğday unundan elde edilmiş maya ile hazırlanan,ekmek yapmak üzere 1 kg tam buğday unu ile yoğrulmuş hamurum var. 1-Tekrar ekmek yapmak üzere bu hamurdan yumurta büyüklüğünde bir hamur ayırmam yeterli mi? 2-Bu hamuru nasıl ve en fazla ne kadar süre ile saklıyabilirim? 3-Tekrar ekmek yapmak istediğimde bu hamuru maya olarak hiç bir işleme tabi tutmadan direk unamı katacağım? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|