View Full Version : Güler / Bahçe
Gece fotoğraflar pek güzel çekilmiyor, sabahki halleri
708927
708928
Sarı, sıklamen ve manolya renginden hazırladığım onlarca çelik sevgili S.Durul, Muda ve mumittopcu'ya gitmek için bekliyor ama kargo işi başa dert.
Ptt almıyor, ben 65 yaş üstü olduğum için Gönen veya Bandırma'ya gidemiyorum; izin günümüz sadece pazar ve yürüme mesafesi araba kullanmak yasak. Sanırım biraz daha bekleyecekler.
Sevgi Durul
21-05-2020, 22:00
Ben ölürüm bu sarı atlasa, beklemeye değer.
Çok teşekkür ederim, Sevgili Güler hanım, ince düşünceniz için. :)
Ben ölürüm bu sarı atlasa, beklemeye değer.
Çok teşekkür ederim, Sevgili Güler hanım, ince düşünceniz için. :)
Aman ölme, sağlıkla çok yaşa e mi.:D
Gece fotoğraflar pek güzel çekilmiyor, sabahki halleri
708927
708928
Sarı, sıklamen ve manolya renginden hazırladığım onlarca çelik sevgili S.Durul, Muda ve mumittopcu'ya gitmek için bekliyor ama kargo işi başa dert.
Ptt almıyor, ben 65 yaş üstü olduğum için Gönen veya Bandırma'ya gidemiyorum; izin günümüz sadece pazar ve yürüme mesafesi araba kullanmak yasak. Sanırım biraz daha bekleyecekler.
Çok çok çok güzeller Güler hanım. Uzun zamandır foruma giremedim ama yaklaşık 2 yol önce bana yolladığınız çelikler büyüdü gelişti. Ben de onların böyle çiçek açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. İyi bayramlar[emoji516]
Clematis piilu ve sieboldi....
708919
708920
708921
Clematis sieboldi en farklı en güzel clematis çeşidi bence. Kolay bulunan bir çeşitte değil. Bayıldım güzelliğine.
Sevgili abk, ben de clematislerin bütün türlerini seviyorum ama birinci sırada Armandii geliyor çünkü harika bir kokusu var.
Sieboldi ender bir tür, gösterişli fakat sanırım üretimi zor veya ben başarılı olamadım. Çelikten birkaç sefer denedim, yatay daldırma yaptım ama onda da başarılı olamadım. Başarabilseydim birkaç arkadaşa göndermeyi düşünüyordum.
Geçen yıl Armandii alıp ektim ama daha çiçeğini göremedim. Epey de gelişmiş bir bitki oysa. Yaprak yapısı falanda çok farklı. Çiçeğini görmeden Clematis türü olduğuna inanmak zor olacak.:)
Biraz da atlaslardan fotoğraf yükleyelim.
Sarı açan atlasdan daha evvel fotoğraf yüklemiştim. Dört tomurcuk çok iri çiçekler açtı ve ve geçmeye yüz tuttu ama iki yeni tomurcuk daha büyümeye başladı.
709230
709231
Üç saksı sıklamen açan atlasım var. Bir ufak saksıda iki tomurcuk açtı
ikinci orta boy saksıda 7 adet tomurcuk var beş tane açtı
üçüncü boy saksıdaki atlasın boyu 1.5 m den daha uzun ve üzerinde 23 adet tomurcuk var. Tomurcukların bir kısmı açtı ama daha açacak çok var.
Tomurcuklar iyice şiştiler
[CENTER]709232
709233
709235CENTER]
Saat 23.30 oldu yavaş yavaş açılıyor
709236
709237
Isı çok düştü sanırım onlar da naza çekmeye başladılar bende de takat kalmadı daha fazla bekleyemeyeceğim, bahçede çok yoruldum.
Sabah ola hayrola...
Açtılar....
709238
709239
709240
Hem de pir açtılar....
709243
709244
709245
709246
709247
Orta boy saksı dörtledi 2 tane daha açacak
709253
709254
... ve karşınızda hoş kokulu PEACH MAGIC.
709255
709256
709257
709258
709259
Sevgi Durul
25-05-2020, 21:55
... ve karşınızda hoş kokulu PEACH MAGIC.
Bunlara ölünmez de napılır? Gittim ben. :D:D:D:D
Isı çok düştü sanırım onlar da naza çekmeye başladılar bende de takat kalmadı daha fazla bekleyemeyeceğim, bahçede çok yoruldum.
Siz de farketmişsinizdir, ısının düşmesi çiçeklerin daha uzun dayanmasını sağlıyor. Bu iyi bir şey sanırım.
Hepsi ayrı ayrı güzel, ellerinize emeklerinize sağlık Güler hanım.
Her rengi birbirinden güzel de, en sondakine bakakaldım. :eek: O nasıl bir renk?
Çok dinlendirici. Ellerinize sağlık.
41 değil 40 bin kere maşallah çok emek ve ilgi var elinize emeğinize sağlık Allah sağlıkla mutlulukla uzun uzun seneler ilgilenmek nasip etsin.
Teşekkür ederim sevgili derin35.
Fare kulaklarını ben de seviyorum, sorunsuz bir bitki ve hızla yayılan bir tür. Kış aylarında da gri yeşil yapraklarını muhafaza etmesi hoş oluyor.
Bahçeniz varsa gönderebilirim.
Zahmet olmayacaksa fare kulaklarından ben de istiyorum :o
Güler hanım yıllardır sessiz takipcinizim maşallah size idolüm oldunuz hergün sayfanıza girerim gezerim ama şu atlasları bir gecelik gelin hariç açtıramadım Allah size ve Oğuz abiye sağlıklı uzun ömürler versin bu cennet bahçenin çok uzun yıllar keyfini sürün sevgi ve saygılarımla.
tropikalist
26-05-2020, 20:43
Güler hanım yıllardır sessiz takipcinizim maşallah size idolüm oldunuz hergün sayfanıza girerim gezerim ama şu atlasları bir gecelik gelin hariç açtıramadım Allah size ve Oğuz abiye sağlıklı uzun ömürler versin bu cennet bahçenin çok uzun yıllar keyfini sürün sevgi ve saygılarımla.
Sayın gıynas dediğiniz bir gecelik gelin diğer ismi gecenin kraliçesi veya kaudupul mu acaba merak ettim bir gecelik gelini şimdiden teşekkürler
İyi akşamlar
night blooming cereus diye biliyorum sayın tropikalist.
BulentBey
27-05-2020, 02:44
Cok guzelmis bahceniz.masallah
Elinize saglik
Güler hanım sizi yıllardır izliyorum bahçenizi geziyorum demiştim amakullanıcı profilinde girişim daha 6-7 ay gibi gözüküyor ama ben daha önce silint daha sonrada asuser312 kullanıcı adıyla siteye giriyordum. perpa toplantısında kırmızı hırkalı kişiyim ogün sadece sizde ve bende kırmızı kıyafet vardı .yanlış anlaşılmak istemedim sevgilerimle.
Elimde yapraklardan var, bazı arkadaşlara da göndereceğim isterseniz size de gönderebilirim.
Adres bilgilerinizi özelime Atlas çelikleri başlığı ile gönderin.
Şu sıralar gönderim olmuyor, ptt. koli almıyor biz de 65 yaş üstü yasaklılardanız, Gönen veya Bandırma'ya gidemiyoruz. Biraz beklemeniz gerekecek.
Zahmet olmayacaksa fare kulaklarından ben de istiyorum :o
Tamam, adres bilgilerinizi özelime fare kulakları başlığı ile gönderin.
Sayın gıynas dediğiniz bir gecelik gelin diğer ismi gecenin kraliçesi veya kaudupul mu acaba merak ettim bir gecelik gelini şimdiden teşekkürler
İyi akşamlar
Harika bir türdür, nefis kokar. Konunun üstadı Zafer İnandıklı'dır Forumda. Sağ olsun pek çok arkadaşımıza dağıtımda bulundu.
Epiphyllum Oxpetalum
tropikalist
27-05-2020, 13:41
internette böyle bir tür yok yazıyor sayın güler acaba bir harf yanlışlığı olabilir mi acaba demek istediğiniz epiphyllum oxypetalum olabilir mi şimdiden teşekkürler
tropikalist
27-05-2020, 14:12
arkadaşlar dediğiniz bitki bu mu acaba
senede bir kere açıyor ve gece sadece 4 saat yaşadıktan sonra şafak vakti soluyor yaprakları yassı ama atlasa benziyor dediğiniz bitki bu mu
internette böyle bir tür yok yazıyor sayın güler acaba bir harf yanlışlığı olabilir mi acaba demek istediğiniz epiphyllum oxypetalum olabilir mi şimdiden teşekkürler
Başlıktan kopyala yapıştır yapmıştım ; Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir ...
Böyle yazınca çıkmıyor mu?
Evet, bir gecelik gelin olarak kullanıyoruz Forumda. Gece geç vakit açıyor, muhteşem kokuyor, sabah da solmaya başlıyor. Eğer çiçek tomurcuğu fazla ise doya doya birkaç gece seyredebiliyorsunuz.
tropikalist
27-05-2020, 17:31
İnternet'te düzeltilmiş hali yazıyor demek ki ikimiz de aynı bitkiden bahsediyoruz...
Allah'ım eğer bu dediğim çiçekse bu çiçekten elinde olan varsa paylaşsın lütfen ben bu çiçek için ölürüm lütfen elinde olan paylaşsın sayın gıynas sizde mi vardı lütfen bana bir dal çelik gönderin çeliklerin tutma olasılığı çok mu lütfen bir çelik pet bardağa ekip yollayın ben sizin özelinize adresimi yazarım sadece onay bildiren bir mesaj atarsanız hem çok mutlu olurum hemde saniyesinde adresimi size ulaştırırım
cevaplarınızı bekliyorum iyi günler
tropikalist
27-05-2020, 17:32
bu çiçekten değil mi yaprakları
Amaryllis soğanlarımın bir kısmı balkon saksılarında, bir kısmı güllü kameriyedeki büyük uzun saksılarda ki yerlerinden oynatmak mümkün değil, bir kısmı da bahçede toptakta ekili.
Yarıya yakın kısmı açtı, daha ziyade saksılarda bulunanlar. Pikotee henüz açmadı.
Bahçede ekili olanlar yavaş yavaş başladı. Renk tonları her ne kadar fotoğrafta aynı görünse de oldukça farklı. Pembe, açık kırmızı, çok koyu kırmızı ve somon renginden başka ebruli olanlar var.
Balkonda olanlar....
709391
709392
709393
Çok koyu kırmızı ve çiçeği çok büyük
709394
709395
709396
Güllü kameriyede olanlar...
709397
709398
709399
Bahçede ekili olanlar... çok hoş bir pembe açtı. Daha açacak çok var.
Tam da mutfak penceresinin karşısında. O yüzden iş yaparken canım sıkılmıyor hep onları gözlüyorum
709400
tropikalist
27-05-2020, 18:08
sayın güler bu bir gecelik gelin çiçeği sizde var mı acaba
Mutfak penceresindeki görüntü. Dün geceden beri yağan yağmur güllerin başlarını eğdi.
709401
sayın güler bu bir gecelik gelin çiçeği sizde var mı acaba
Vardı... ve çok da büyümüştü ama kışı limonlukta olmasına rağmen geçiremedi ama anaç bir tane daha olacak sözünü aldım. :D
tropikalist
27-05-2020, 19:40
Vardı... ve çok da büyümüştü ama kışı limonlukta olmasına rağmen geçiremedi ama anaç bir tane daha olacak sözünü aldım. :D
acaba sayın gıynastan olumsuz cevap gelirse sizden almam mümkün mü acaba:D
iyi günler
acaba sayın gıynastan olumsuz cevap gelirse sizden almam mümkün mü acaba:D
iyi günler
Arkadaşa bir gecelik gelin gönderemiyorum diğer atlas çeşitlerinden, isterseniz size de gönderirim.
tropikalist
28-05-2020, 19:04
Benim bir kaç adet Atlas çeşidim var ama teşekkür ederim sayın Güler zaten sayın Gıynas bana gönderebileceğini söylemiş
Dediğin gibi düşünmeniz yeter
İyi günler
Bahçede ekili olanlar... çok hoş bir pembe açtı. Daha açacak çok var.
Tam da mutfak penceresinin karşısında. O yüzden iş yaparken canım sıkılmıyor hep onları gözlüyorum
709400
Kışa girmeden soğanları söküyor musunuz?
Kışa girmeden soğanları söküyor musunuz?
Sevgili abk, kışa girerken Amaryllis soğanlarını sökmüyorum ama iki veya üç senede bir soğanları çıkarıyor, yavrularını anadan ayırıp yeniden ekiyorum.
Bahçede ekili olanlar kalıyor, saksılarda ekili olanların ufak saksılı olanlar limonluğa kalkıyor büyük saksıda olanların üzerleri naylonla kapatılıyor.
Bu gün Oğuz bahçeden biraz Osmanlı çileği toplamış getirdi. Hemen yıkayıp yedim. O kadar güzel kokuyor ki
709478
709479
Dün bütün gün yağmur yağdı. Kimi zaman hızını azalttı, kimi zaman çok hızlı yağdı ama bütün gün hiç durmadı.
Güller de yağmurda başlarını eğdiler
709480
709481
709482
709483
709484
709485
709486
709487
Güler hanım, gülleriniz her zamanki gibi muhteşem, rengarenkler ama beni etkileyen şu soft renkler. Gerçekten dinlendirici bir etkisi var. Şahaneler. Ellerinize sağlık.
İki sene evvel yoğun karın ortadan ikiye böldüğü koskocaman fırça çalısını hemen hemen dipten budamıştım. Yeni sürgünler fışkırırcasına çıktılar ve büyüdüler.
709610
Salvia lar çok güze kokuyor
709611
709612
Sevgili Zafer ve eşi Nilgün ziyaretimize geldiklerinde getirdikleri manolya bir karış ya vardı ya yoktu ama şimdi boyu 1.5 m yi geçti ve hala yaprak çıkartarak uzamaya devam ediyor
709613
... ve mis kokulu reçellik Ispartalar.
Üyelerimizden gulsehri de sağ olsun çok nazik bir teklifte bulunarak istersem reçellik Isparta gülü gönderebileceğini yazmış ama bu sıralar o kadar yoğunum ki reçel yapacak fırsatım yok. Kendisine tekrar teşekkür ederim.
709614
709615
709616
709617
709618
709619
709620
709621
709622
709623
709624
709625
Balkon kenarında yükselen sieboldiler arasından mor clematisler de bir başka güzel
709626
709627
709628
AkisSoftware
30-05-2020, 19:51
Bu gün Oğuz bahçeden biraz Osmanlı çileği toplamış getirdi. Hemen yıkayıp yedim. O kadar güzel kokuyor ki
709478
709479
Benim bahçemde bu bitki yok dediğiniz bir bitkiyle karşılaşacakmıyız çok merak ediyorum?
Tebrikler
Benim bahçemde bu bitki yok dediğiniz bir bitkiyle karşılaşacakmıyız çok merak ediyorum?
Tebrikler
Olmaz olur mu sevgili AkisSoftware; örneğin çok sevdiğim Selluka çok güzel gelişmesine rağmen iki sene önce çok soğuk olduğundan dayanamadı ve öldü.
Leylağı çok severim hem mor hem de beyaz leylak fidelerinden ikişer kez dikmeme rağmen kışın olan taban sularına dayanamadı ve kökleri donup gitti, aynı akibete malta eriği ağacı da uğradı.
Belki üst bahçeye değil de aşağı sebzeleri ektiğimiz bölümdeki alana diksem olur ama orasını da balkondan göremiyorum ki, istediğim oturduğum yerden bu güzellikleri göreyim yani görüş alanımızda olsun.
709672
709673
709674
709675
709676
709677
709678
709679
709680
709681
AkisSoftware
31-05-2020, 18:00
709677
709678
709679
709680
709681Hepside bir birinden güzel. Maşallah.
Budama zamani dallarindan isteriz :)
Hepside bir birinden güzel. Maşallah.
Budama zamani dallarindan isteriz :)
Bu sene hayli gül çeliği hazırlamıştım ama bu salgın yüzünden ptt kargo koli kabul etmedi, biz de 65 yaş üstü olduğumuzdan yasaklıydık Gönen veya Bandırma'ya gidemedik. Büyük bir kısmını köy içinde dağıttım.
BulentBey
31-05-2020, 22:00
http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/39354.htm
Guler hanim merhabalar
Rica etsem bana da asmanizin celiginden yollar misiniz?
Yaz geldigini sayende anliyoruz.inşallah bu gunlerde gececek.guzel bol cicekli saglikli gunlere guler abla🤗🤗🤗
http://www.agaclar.net/forum/bagcilik/39354.htm
Guler hanim merhabalar
Rica etsem bana da asmanizin celiginden yollar misiniz?
Tabii yollarım adres bilgilerinizi ve kargo şirketinin size ulaşabileceği telefon numaranızı lütfen özelime yazınız.
Yeni üye olduğunuz için bilmiyor olabilirsiniz; tohum ve bu gibi çelik taleplerini özel mesaj veya bahçe sayfası yerine buradan (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/) yapıyoruz, lütfen bundan sonra daha dikkat edin.
Hava yine yağmurlu, sabah erkenden kalktım baktım hava açık yağmur yok, hemen bahçeye çıktım. Niyetim açmış gülleri kesmekti, saat henüz 06:00 olmuştu, eldivenlerimi giydim ne olur ne olmaz arı olabilir başım derde girmesin. Makasımı ve çöp torbamı alıp işe koyuldum.
Beyaz ve somon güllere geldiğimde meşhur dozdozlarla karşılaştım hemde yüzlercesiyle.
Bunlar güllerin belalıları; gül yaprakları arasından gülün ortasına kadar gelip erkek organlarını yiyor ve gül gonca ise açamıyor açmış gül ise delik deşik ve çok çirkin görüntüde oluyor.
Bildiğim kadarı ile topraktan çıkıyor, kanatları var uçuyor. Daha önceki senelerde de çok uğraştırdılar beni, bir kaç çeşit insectisit denedim ama çare etmedi. Bu konuda danıştığım kişiler ilaçla çare bulamazsın elle giriş demişlerdi.
Çocuklar, torunlar benim elle ve makasla mücadeleme şahit olduklarında " ayyy, nasıl yapıyorsun" diyerek yanımdan kaçıyorlardı. Ne yapayım güllerimi çok seviyorum, onlar da çok zarar veriyorlardı, tek tek avcılığa çıktım.
Bu seferkiler daha küçükler, ama en az beşli onlu gruplar halinde koloni gibi üşüşmüşler güllerime. Kimilerini gül üzerinde yakalayıp kafalarını uçurdum bazısını da gülle beraber koparıp yerde yirmili otuzlu gruplar halinde imha ettim.
Bu zararlıların ismini bilmiyorum, uçarken dozzz diye ses çıkarttıklarından adını dozdoz koydum.
Sizleri dozdozlarla tanıştırayım.
709717
709718
Güllere verdikleri zarar..
709719
709720
709721
709722
Böyle güzel güzel açıp mis kokular vermelerini istemez misiniz? O yüzden dozdozlarla mücadele etmelisiniz.
709723
709724
709725
709726
Açmış güllerin temizliği ve dozdozlarla mücadele saat dokuza kadar sürdü. Daha sonra çayı demleyip, kahvaltı sofrasını balkona hazırladım.
Sardunyalar, Amaryllisler, atlaslar, güller, clematislere miss gibi yasemin kokuları da eşlik ediyor.
Sıklamen açan atlas hiç bu seneki kadar yoğun çiçek vermemişti. Beş altı tane çiçek açıyor onlar solmaya başlarken sekiz dokuz tane daha açıyor. Sadece bir saksıda 23 çiçek tomurcuğu saydım.
Bu saksıda hala açacak çiçek tomurcukları var ve çiçekleri hem çok iri hem de görüntüsü çok güzel.
Sarı atlas son üç tomurcuğunu açıyor.
Peach Magic'in son çiçeği
709727
709728
709729
709730
709731
Kahvaltının sonuna doğru hava değişmeye başladı, güneş bulutların arasına girdi. O sırada balkona doğru gelen kırlangıçlar dikkatimi çekti.
Çimler sulanırken onlarcası fıskıyelerin altında vals yaparak uçuşuyorlardı bu manzara hep hoşuma giderdi ama hiç bu kadar yakınımıza gelmezlerdi.
Başımı kaldırınca niyetlerini anladım, bizim balkona yuva yapmaya niyetlenmişler.
Dört beş sene evvel de ön kapının girişindeki sensörlü tavan lambasının hemen yanına yuva yapmışlardı. Yuva bitmiş içinde yumurtaları var nasıl dokunabilirsin, bıraktık tabii.
Kapı önü hiç temiz kalmadı, pislikeri, çalı çırpılar yüzünden hergün hortumu uzatıp yıkıyorduk, daha sonra lamba da yanmamaya başladı. Neyse yavrular büyüdü, yuvadan uçtular ve göçtüler.
Yuvayı yıktığımızda sensörlü tavan lambasının hali berbattı, mecburen yenisini alıp, tavanı boyatıp lambayı değiştirdik.
Şimdi bütün yazı geçirdiğimiz balkona niyetlenmişlerdi hem de beş altı yuvalık yerleri belirleyip ilk çamur temellerini atmışlar.
" Aman Oğuz buna müsaade edemeyiz, bütün yaz canımız çıkar, yuva yapmadan halledelim" dedim. Merdiveni alıp yapış yapış çamurları temizledim, hortumla yıkadım.
Öyle de inatçılar ki, ben mutfakta uğraşırken yine yuva inşaatına başlamışlar, yeniden hortumla yıkadım ama baktım ki olacak gibi değil, hareketli bir şey koymam gerekir.
Çocukların doğum günü partileri için aldığım süsler, balonlar vardı. Hemen on tane balonu şişirip onların belirledikleri yerlere astım. Merdiven tepesinde balonları asarken bir yanda da gülmeye başladım; köydekiler bana boşu boşuna deli gözüyle bakmıyorlar, şimdi bu balonları görseler ne düşünürler dedim. :D
709734
Kahvaltının sonuna doğru hava değişmeye başladı, güneş bulutların arasına girdi. O sırada balkona doğru gelen kırlangıçlar dikkatimi çekti.
Çimler sulanırken onlarcası fıskıyelerin altında vals yaparak uçuşuyorlardı bu manzara hep hoşuma giderdi ama hiç bu kadar yakınımıza gelmezlerdi.
Başımı kaldırınca niyetlerini anladım, bizim balkona yuva yapmaya niyetlenmişler.
Dört beş sene evvel de ön kapının girişindeki sensörlü tavan lambasının hemen yanına yuva yapmışlardı. Yuva bitmiş içinde yumurtaları var nasıl dokunabilirsin, bıraktık tabii.
Kapı önü hiç temiz kalmadı, pislikeri, çalı çırpılar yüzünden hergün hortumu uzatıp yıkıyorduk, daha sonra lamba da yanmamaya başladı. Neyse yavrular büyüdü, yuvadan uçtular ve göçtüler.
Yuvayı yıktığımızda sensörlü tavan lambasının hali berbattı, mecburen yenisini alıp, tavanı boyatıp lambayı değiştirdik.
Şimdi bütün yazı geçirdiğimiz balkona niyetlenmişlerdi hem de beş altı yuvalık yerleri belirleyip ilk çamur temellerini atmışlar.
" Aman Oğuz buna müsaade edemeyiz, bütün yaz canımız çıkar, yuva yapmadan halledelim" dedim. Merdiveni alıp yapış yapış çamurları temizledim, hortumla yıkadım.
Öyle de inatçılar ki, ben mutfakta uğraşırken yine yuva inşaatına başlamışlar, yeniden hortumla yıkadım ama baktım ki olacak gibi değil, hareketli bir şey koymam gerekir.
Çocukların doğum günü partileri için aldığım süsler, balonlar vardı. Hemen on tane balonu şişirip onların belirledikleri yerlere astım. Merdiven tepesinde balonları asarken bir yanda da gülmeye başladım; köydekiler bana boşu boşuna deli gözüyle bakmıyorlar, şimdi bu balonları görseler ne düşünürler dedim. :D
709734
Güler hanım, kırlangıçlarla olan hikayenizi bir çırpıda okudum. Kırlangıçlar biraz güvercinlere benziyor galiba. Bende hayvanları çok seviyorum. Kıyamıyorum. Ancak bazen çileden çıkarıyorlar. Yani kırlangıçlar 10 dönüm bahçede, oturduğunuz alanı seçiyor. Başka yer yok gibi. Balon çözümünüz inşallah işe yarar. İyi akşamlar.
Güler hanım sizin dozdozlar bakla zınılar. Benim başımın da belası. Tabi onlar içinde ben. El ile etkisiz hale getirmenin dışında çevremdeki insanları da bunlara karşı uyarıyorum. Rekorun bir günde 720 etkisiz bakla zını. Bir komşum tuttuklarını suya atıyor.
Sevgi Durul
01-06-2020, 23:24
Güler hanım sizin dozdozlar bakla zınılar. Benim başımın da belası. Tabi onlar içinde ben. El ile etkisiz hale getirmenin dışında çevremdeki insanları da bunlara karşı uyarıyorum. Rekorun bir günde 720 etkisiz bakla zını. Bir komşum tuttuklarını suya atıyor.
Tam link buldum atacaktım, sayın muda söylemiş. :) Bunun için mavi leğenle su koyarsanız, (tuzak olarak) içine düşüyorlar. Bizim bahçede de çok oluyor. Mavi rengi seviyorlarmış.
Bakla zınnı (Tropinota (Epicometis) hirta) (http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/4070-3.htm)
elifaydin
02-06-2020, 09:59
Geçen sene bize de iki tane yuva yapmışlardı biz yokken, kıyamadık yavrular da vardı aman ne kadar çok pislettiler, şuncacık yavrular ne kadar akıllı kesinlikle yuvanın içine pisletmiyorlar arkalarını dönüp yuvanın dışına yapıyorlar. Aile yuvayı terk edince imha ettik ama bu sene yine geldiler. Yılmıyorlar, akşamları başlayan inşaatı bozuyoruz sabahın erken saatinde yine temel atmaya başlıyorlar. Biz de pervane gibi birşey koyduk, arada bir yine de böyle önümüzden geçip yokluyorlar imkan bulsalar hemen gecekonduyu yapacaklar.
Oya ağacı sever
02-06-2020, 10:43
Güler Hn merhaba
Bende İstanbul’dan baydırmaya yerleşeli 15 ay oldu...
Müstakil bir evde oturuyoruz.
Eşim bahçeye çok meraklı ama acemiyiz...
Geçen yıl limon mandalina ters dut Trabzon hurması erik ağaçları ektik yer yer Gül sarmaşık Gül ortanca begonvil erguvan Manolya Melisa ektik
Uzun oldu kusura bakmayın
Size sorum yan bahçem sabah 11 e kadar güneş alıyor ve rüzgarlı... ters dut tutmadı... çamlar kurudu
Ne ekilebilir ağaç olarak acaba?
Sevgili derin35, elifaydın kırlangıçlarla mücadeleye devam. Aynen dediğiniz gibi hiç yuvaya pisletmiyorlar tıp tıp dışarıya bırakıyorlar dışkılarını.
Evde balonlarlar vardı onları kullandım. Eğer 65 yaş üstü yasaklısı olmasaydık Bandırma'ya gidip oyuncakçıdan fırdöndülerden alacaktım.
Sabah uyanınca hemen balkonu kontrol ettim asayiş berkemal, ama dediğiniz gibi gelip gelip kontrol ediyorlar. Balonlardan birinin havası kaçmış yerine yenisini koyayım derken bu sefer ön kapıyı koruyan çıkmanın yanında çalışmaya başlamışlar. İşi gücü bırakıp kırlangıçlarla mücadeleye girişeceğim. Oysa bahçede işler çok; sevgili Muda ve S.Durul'un verdiği değerli bilgiler eşliğinde dozdozlarla (adını öğrendim bakla zınnısı'ymış- ben onların daha iri parlak yeşil renkte olanlarını sanıyordum) mücadeleye başlayacaktım.
Evde bir tane mavi leğen varmış içine su doldurup güllerin yanına koyacağım. Bana en az 15-20 tane daha leğen lazım. Şu yasak bir kalksa da alışverişe gitsem.
Muhtar Manyas'a gidiyordu " bana 15-20 tane koyu mavi çapı 2-3 karış boyunda plastik leğen alır mısın, ilaç yapacağım" dediğinde yüzüme bakmasını bir görmeliydiniz, güleceğim geldi. Sonra telefon etti mavi yokmuş, gri ve kırmızı alsam olur mu dedi.Yok alma, kalsın dedim. Kimbilir ne düşündü. :D :D
Güler Hn merhaba
Bende İstanbul’dan baydırmaya yerleşeli 15 ay oldu...
Müstakil bir evde oturuyoruz.
Eşim bahçeye çok meraklı ama acemiyiz...
Geçen yıl limon mandalina ters dut Trabzon hurması erik ağaçları ektik yer yer Gül sarmaşık Gül ortanca begonvil erguvan Manolya Melisa ektik
Uzun oldu kusura bakmayın
Size sorum yan bahçem sabah 11 e kadar güneş alıyor ve rüzgarlı... ters dut tutmadı... çamlar kurudu
Ne ekilebilir ağaç olarak acaba?
Merhaba, hoş geldiniz.
Ağaçlar hakkında pek bilgim yok, eşime sorayım. Bildiğim kadarı ile limon da nandalina da rüzgarlı alanları sevmez onlar nisbeten kuytu olan yerlerde olur.
Bahçe kenarlarına rüzgarı önleyecek çit bitkisi dikmeyi düşünmüyor musunuz?
Ben Ligustrum ile arka ve yan bahçeyi, Amerikan sarmaşığı ile de ön kısmı korunaklı hale getirdim.
Güler/Bahçe de 42 numaralı mesajda arka kısımda gördüğünüz ligustrum, 438 ve 4964 numaralı mesajda da ön kısımda bulunan amerikan sarmasıklarını gösteren fotoğraflara bakarsanız fikir edinebilirsiniz.
maktas61
02-06-2020, 14:26
Merhaba Güler Hanım,
Geçen yıl sarı ve somon renkli atlas dağıtmıştınız yetişememiştim. Yine dağıtırsanız ben de rica edebilir miyim? Teşekkürler.
Her gün ya sabahtan ya da akşama doğru yağmur yağıyor. Toprak çok ıslak ne çapa yapabiliyoruz ne de temizlik.
Bu sabah baktım yağmur yok kalkar kalkmaz hemen dereotu maydanoz fesleğen ektiğim adaların yanına gittim. Ada etrafındaki otları temizleyeli çok da olmamıştı, yine her taraf ot içinde kalmış. Önce o otları temizledim daha sonra da maydanoz ve dereotları içinde çıkan diğer yabani otları. Yani sabah mesaisi 06:00 - 09.00 oldu. Kahvaltı hazırlamak için içeri girdiğimde eğilmekten belim tutulmuştu. Çay suyunu koyar koymaz hemen sıcak bir duş yaptım da kendime geldim.
Kahvaltı sofrasını bu sefer içeri hazırladım; dün akşam yorgunluktan Gürkan Hacir'in Şimdiki Zaman programını izleyememiştim, hem onu izler hem de kahvaltı ederiz diye düşündüm.
Biraz sonra Oğuz geldi, o da bayağı yorulmuş, duş yap kendine gelirsin dediysem de dinlemedi. Yağmur yağmadan salatalıkları askıya almam gerekiyordu dedi. Daha onun sebze bölümüne gidip de bakamadım.
Kahvaltı sonrası güllü kameriyedeki çiçekler ne alemdeler diye gittiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım. Bir kısım atlasları oraya götürmüştüm beyaz açan manolya kokulu atlas da onların arasındaymış ve kocaman bir çiçek açmış. Üzerinde hiç tomurcuk yoktu halbuki. Öyle de güzel kokuyor ki.
709768
709769
Citronelle geçen sene pamukçuk olmuştu, temizlemek için neredeyse bütün yaz boğuştum, kurtarabileceğimi pek sanmıyordum ama toparlamış. Hemen yanındaki çıtır da çok güzel...
709770
709771
Balkondaki sardunyalar kendi başlarının çarelerine bakıyorlar, ne bakım yapabildim ne de yenilerini ilave edebildim. Şu yasak bir kalksa da almak istediğim çiçekleri alabilsem.
709772
709773
Yılan kaktüs de kendi kendine açıp soluyor, diğer çiçeklerin arasında sıkışmış kalmıştı, biraz ferahlasın diye clematisin yanına çektim.
709774
Geçen sene bir tane açan Amaryllis picotee bu sene üçledi hem de yanında ayrı bir iri tomurcuk daha var.
709775
709776
Her zamanki gibi harikasın ablam.
Yılan kaktüs de kendi kendine açıp soluyor, diğer çiçeklerin arasında sıkışmış kalmıştı, biraz ferahlasın diye clematisin yanına çektim.
709774
Ne kadar değişik güzel bir yapısı var :) ilk defa böyle bir yılan kaktüs görüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
E.Kahraman
16-06-2020, 20:18
Güler Hanım merhaba. Haftalardır bahçenizdeyim, 303 sayfayı eksiksiz okudum. Sayfaların bittiğine üzüldüm açıkçası, güzel bir rüyadan uyanmış gibi oldum. 😊 Sayfanız hem görsel şölen sergileyen hem de öğretici bir süreç oldu benim için. Maviş aşkım da sayenizde başlamış oldu. Yalnız kendisini henüz bulamadığımdan başka tür campanula ile avunuyorum şimdilik. 😊 Bahçenizden bir çok türü de alınacaklar listeme ekledim.
Gerçekten müthiş bir sevgi ve emek sonucu ortaya çıkan cennet bahçeniz. Ellerinize emeğinize sağlık. Umarım paylaşımlarınızla birlikte bize bu görsel şölenleri yaşatmaya devam edersiniz.
çiçeksever
20-06-2020, 16:57
Güler Abla, clematislerin geçen çiçeklerini gül gibi buduyormusunuz.
Güler hanımın interneti arızalı imiş.
Galiba yıldırım düşmüş. Neredeyse bir aydır yok. Düzelmedi galiba arızası.
Sayın Sevgi Durul yazmıştı bu durumu. Sağ olsun.
Bu vesile ile, çok geçmiş olsun demek isterim.
Evet sevgili arkadaşlar, arkadaşımız derin35'in yazdığı gibi yağmur sonrası yakınlarımıza düşen yıldırım neticesinde modem yandı, evin telefonu da gitti. Uzun uğraş neticesinde telefon oldu ama internet bir türlü halledilemedi.
Yaşımız 65 üstü olduğu için modem almaya biz gidemedik, komşumuz gidip Gönen'den aldı. Kurulum yapıldı ama internet yine yok, telekomdan geldiler yeni modem arızalı dediler. Onu gönderdik başkası geldi o da çalışmadı.
En nihayetinde telekomdan yenisini satın aldık Ankara'dan gelecekmiş bir haftada gelir dediler, bu sefer de onu bekledik. O geldi, telekomcular geldi yine hat kurulamadı, bu sefer de hat kopmuş dediler.
Yani anlayacağınız uzun bir maceradan sonra on dakika evvel problem halledildi.
Forumu da sizleri de çok özlemişim, bu akşam hasret gideririz inşallah.
Teşekkür ederim h dogan, sevgili Duru.
Sağ olun E.Kahraman, güzel sözleriniz bizleri motive ediyor. Bahçemden istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ederim.
Sevgili cicekever, açmış clemarisleri güller gibi budamıyorum ama zamanı geldiğinde her sene olmasa da budamayapıyorum.
Nihayet. Çok sevindim. Kim bilir ne güzellikler göreceğiz?
Forumdaki paylaşımlarınızı özlemeyen yoktur herhalde.
Sorun halledilmiş çok sevindim.17 gün sonra bahçenin yeni güzellik paylaşımını bende çok merak ediyorum.
E.Kahraman
21-06-2020, 00:00
Teşekkür ederim h dogan, sevgili Duru.
Sağ olun E.Kahraman, güzel sözleriniz bizleri motive ediyor. Bahçemden istedikleriniz olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ederim.
Sevgili cicekever, açmış clemarisleri güller gibi budamıyorum ama zamanı geldiğinde her sene olmasa da budamayapıyorum.
Çok teşekkür ederim Güler Hanım. Sizleri yormak istemem forumu sürekli takipteyim dağıtım yaptığınız zaman talepte bulunabilirim. İnternetinize kavuşmanıza çok sevindim. Yeni paylaşımlarınızda görüşmek dileğiyle...
Güler hanım güller muhteşem acmis
Burada yazmam ne kadar doğru tam karar veremedim ama ücretsiz tohum dağıtımı veya kahvede yazsam aramıza yeni katılan arkadaşlar ilgili başlıklara bakarlar mı bilmiyorum.
Notlarıma göre benden talepte bulunanlar
1- ipeker aloevera fide ve jel için yaprak ( ALDI)
2- feyzalp fare kulağı (ALDI)
3- maktas61 karışık atlas çeliği (ALDI)
4-Akjissoftware hünnap fidesi ve kış tatlısı tohumu (ALDI)
5- Muda atlas çeliği....(ALDI)
6-Zeki Yağlı citronella (ALDI)
7-sakdag atlas çeliği....(ALDI)
8- Erhan türk07 sarmalık asma çeliği,
9- E.Kahraman kış tatlısı tohumu.... ALDI
10- gıynas, karışık atlas çelikleri (ALDI)
11-Gulfatma, karışık atlas, asma çeliği (ALDI)
Forum dahilindeki arkadaşlar için aldığım notlar bunlar, başka var mı bilmiyorum.
Peyderpey gönderime başlayacağım, kolileri kargoya teslim ettiğimde sizleri haberdar edeceğim.
Adres bilgileri eksik olanlar, telefon numarası belirtmeyenler lütfen tamamlasınlar.
(BulentBey, sözüm size :))
Sevgili -Gulfatma, size özelden mesaj atmıştım, cevap alamadım
Havalar o kadar dengesiz gidiyor ki; hemen hemen her gün yağış var
ya sabah çiseliyor öğleden sonra basınçlı bir sıcak, ya da bütün gün nem oranı fazla aşırı sıcak, akşama doğru yağmur.
Sebzeler de ne yapacaklarını şaşırdılar. İki ağaç vişne var, küçük ağaçtakiler oldular büyük ağaçta olanlar henüz oluyor. Bu sene de kirazların tadına bakamadık kuşlar hepsini bir gecede halletmişler.
Vişneler yavaş yavaş toplanıyor, bunlar derin dondurucuya konacak kışın komposto için.
710701
710702
Benim ufak torun çileği çok seviyor, her gelişinde çileklerin arasından çıkmak istemez. Bu sene yasakdan dolayı gelemediler. Biz de çilek yerken boğazımızdan geçmedi desek yeridir. Üç saksıya üçer kök çilek diktim ona göndermeye çalışacağım.
710703
Hemoracallis (gün güzelleri) açmaya başlıyor
710704
710705
710706
Çıtı pıtı çiçekleri ile mis kokulu tıbbî melisa. Limonata ve bitki çayı içinde yaprakları çok güzel aroma veriyor
710707
Hot lips, yayıldıkça yayılıyor
710708
710709
Platycodon (balon çiçekleri) açmaya başladı. Mor mavi renkleri çok hoşuma gidiyor. Beyaz olanları sanki kayboldular
710710
710711
Güzel güllerimin belâlıları benim tabirimce dozdozlar (bakla zınnıları) için Forumdan öğrendiğim metod bayağı işe yaradı.
S.Durul ve Muda'nın önerdiği linkleri okudum ve hemen on tane mavi leğen aldırıp içlerine su koyarak güllerin aralarına yerleştirdim.
Okuduğum yazılarda bu bakla zınnılarına ilaç milaç hak getire, elle tek tek mücadele edeceksiniz, ama farketmişler ki mavi rengi seviyorlarmış. Pek çok kişi mavi leğen içine su koyup ağaç altlarına, çiçek yakınlarına koyuyormuş ve su içine düştüklerinde kanatları ıslandığı için uçamıyor ölüyorlarmış.
Size biraz da hikâyesini anlatayım da gülün.
Yaş haddinden dolayı yasaklıyız Manyas'a bile gidemiyoruz o yüzden bizim alış verişimizi genelde muhtarımız yapıyordu.
Mavi leğene ihtiyacım olunca muhtarı çağırdım.
-muhtar, Manyas'a gidecek misin?
-araba bekliyorum, gideceğim
-bana on tane mavi leğen lazım, çapları iki - üç karış olsa yeter.
-on tane mi, ne yapacan?
-ilaç yapacağım ama mavi olacak.
(yüzünü bir görmeliydiniz, bana deli mi ne der gibi bakıyordu)
Biraz sonra Manyas'dan beni aradı
-abla leğen var ama ya gri ya da güvez rengi var
-yok yok olmaz bana mavi lazım, alma dedim.
Daha telefonunu kapatmadan başladı söyleşmeye " ya kadın tutturdu mavi de mavi, bunlar olmazmış, hay Allahım çattık be"
Bense telefonun diğer ucunda katıla katıla gülüyorum, Oğuz da konuyu anlamadığı için şaşkın şaşkın bana bakıyor, daha da fazla gülmeye başladım.
Daha sonra başka bir arkadaş bana bulup getirdi, hemen su doldurup güllerin arasına koydum.
Dozdozlarla beraber bir kaç tane de örümcek sizlere ömür. Siyah siyah olanların hepsi dozdoz.
710714
710715
Kala ların sadece sarı olanı açtı
710716
710717
Sarı zakkumlar açtı
710718
Salvia lar o kadar güzel kokuyor ki (salvia coahuliensis)
710719
Orkidelerimin büyük bir kısmı İstanbul'da özlem gidermek için bir iki kök de burada var
710720
710721
710722
Begonyalar yerlerini aldılar
710723
Balkondan bahçenin yan bölümüne bakış
710724
710725
GÖNDERİMLER
1- ipeker, kolini hazırladım yarın ptt kargo ile gönderim yapacağım, adını ve soyadını yazar mısın?
ipeker....Manyas ptt.23/o6/2020 KP02707284264
2- Zeki Yağlı, kargonuzu yarın Gönen'den Aras Kargoya vereceğim, koli takip numarasını alınca yazarım.
3- Muda, kargonuz hazır, yarın yurtiçi kargoya vereceğim. koli takip numarasını yazarım.
4- feyzalp, kargonuz hazır, yarın yurtiçi kargoya vereceğim., takip numarasını alınca yazarım.
5- maktas 61, şize telefonla ulaşmaya çalıştım ama olmadı, kargonuz hazır, yarın yurtiçi kargoya vereceğim. Takip numarasını alınca yazarım.
Muda... Gönen yurtiçi kargo 30/6/2020 605693414864
maktas 61...Gönen yurtiçi kargo 30/6/2020 605693414866
feyzalp....Gönen yurtiçi kargo 30/6/2020 605693414862
6- sakdag ve züleyha kargonuz hazır yarın gönderilecek
takip numarasını alınca yazarım
7-gıynas, kargonuz hazır yarın gönderilecek, takip numarasını alınca yazarım.
(arkadaşlar, kargo kutusu bulmakta çok zorlanıyorum, gecikmelerden dolayı özür dilerim)
sakdag...Aras Kargo Gönen 14/7/2020 jA 199795 001
Takip No. 391 199795035
gıynas ...Aras Kargo Gönen 14/7/2020 JA 199787 001
Takip No. 391 199787303
Akissoftware.....ptt kargo'ya Manyas'dan verildi 20/7/2020 KP02751311138
Gulfatma...Aras Kargo Gönen 11/8/2020 AB 039957 001
E.Kahraman ....Aras Kargo Gönen 11/8/2020 AB 039383 001
Tillandsia
22-06-2020, 14:34
Sevgili Güler Hanım, bahçe sayfanızı geçen hafta keşfettim. İnanın bir sürü işim olmasına rağmen bahçenizi hayran hayran izlemekten kendimi alamıyorum. Benimde küçük bir hobi bahçem var (400 m2). içinde küçük bir ev var. Geçen seneden beri onu düzenlemey çalışıyorum. Eğer zahmet olmazsa sizden bende tohum, bitki fidesi **** çelik rica edebilirmiyim. Bahçeme sizin bahçenizden hatıra olarak koymak için. Çiçekleri çok seviyorum. Mümkün olduğu kadar internetten almaya çalışıyorum ama istediğim çeşitleri bulmak bazen mümkün olmuyor. Erzurum'da bazı çeşitleri bulmakta oldukça zor. Geçen burada ki en büyük fidanlığa şakayık var mı diye sordum. Adam adını bile duymamıştı. Düşünün işte ne kadar kıt imkanlarla bahçe kurmaya çalıştığımı. O yüzden gönderebileceğiniz her bitki benim için çok değerli. Sağlıcakla kalın
Sevgili Tillandsia, siz bahçemden hangi türleri istiyorsunuz bir araştırın, elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ederim.
Balkon girişindeki clematisler çok uyumlu ve gösterişliler
710778
710779
710780
Balkonun diğer ucunda olan güllerin bir kısmı içeriye doğru açtılar. Burada bulunan lilyumlar da yavaş yavaş açıyor. Hemen yanı başımızdaki büyük ıhlamur iyice çiçeklendi.
Bir miktar çiçekleri Oğuz topladı, kurutmak için serdim.
710781
710782
710783
Güllü kameriyedeki clematisler de açtı ama yağmurdan kendilerini pek toparlıyamıyorlar, güller de azalmalarına rağmen onlara eşlik ediyor.
710787
710788
Dutlubahçe
22-06-2020, 21:45
Kala ların sadece sarı olanı açtı
710716
710717
Sarısını ilk defa gördüm. Güzelmiş.
Bahçedeki amaryllis ler çok güzel açtılar, campanula punctatalar.
710789
710790
710791
710792
710793
Merhaba güller hanım bahçeniz çok güzel maşallah hayran kaldım..inşallah benimde böyle bir bahçem olur
Karides çiçeği kışı zor geçirdi ama şimdi toparlanıyor
ve güller...
710794
710795
710796
710797
710798
710799
710800
710801
710802
710803
Teşekkür ederim sevgili Cevka, inşallah daha güzeli olur.
Tillandsia
23-06-2020, 09:04
Sevgili Güler Hanım, bahçenizde o kadar çok çeşit varki hangisinden seçsem bilemedim. Gül desem şu an çelik zamanı değil. Clematis ler Erzurumda yaşar mı bilmem. Diğer bir sürü güzel çiçeklerinizden hangisini sayacağımı şaşırdım. Sardunyalarınız hepsi ayrı güzel. O yüzden sizin elinizde olan ne varsa kabulum. Sakın yanlış anlamayın olmasada olur. Bahçenizi seyretmek bile başlı başına çok güzel bir zevk. Maşallah tüm çiçek ve ağaçlarınıza. Hepsi nasıl bir emekle yetişmiş belli oluyor. Kendinize iyi bakın.
Güllere devam edelim
710822
710823
710824
710825
710826
710827
710828
710829
Şimdi sizlere biraz da hazinemden bahsedeyim.
Patroniçemiz malina'nın sizlerin belki de bilmediğiniz marifetlerinden bahsetmek istiyorum.
malina'nın çok güzel dikiş diktiğini biliyor musunuz?
Bana dikmiş olduğu sayısız şort, pantalon, ev kıyafetleri var ama bu son gönderdikleri inanın insana parmak ısırttırır.
Bahçede en çok kullandığım bahçe eldiveni. Bayağı da yüklü bir para ödüyorum, parmak uçları çabucak deliniyor.
Bauhaus'dan 24-25 TL aldığım eldivenler şimdi olmuş 65 - 70 TL.
Şikayetimi duyunca malina " bana kullandığın bir tanesini yollasa" dedi.
Ben de o an elimde bulunan eldiveni örnek olarak yolladım... ve bakın bana nasıl bir hazine geldi.
Örnek eldiven ve gelenler
710830
710831
710832
710833
yedek parmak uçları ve saksı yıkama eldiveni
710834
710835
Bu uyku gözlüğünü ve salıncakta yatarken kullansın diye diktiği boyun yastığı Oğuz içinmiş. Boyun yastığına ben el koydum, gözlüğü Oğuz'a verdim ama.... paylaşamıyoruz.
Ekmek sepeti için patchwork (kırkyama)
710836
710837
Kombine bahçe kıyafetim, rahat rahat eğilip kalkmam için (bütün köydeki arkadaşlarımın hayran olduğu) şalvarım. Ayrıca beni sivrisineklerden de koruyor.
Bahçede çalışırken de insan şık olmalı değil mi? :D
710838
710839
710840
Sayın Malina hanım çok becerikli imiş,bahçe kıyafetinizde çok şık olmuş hem işlevsel hem şık çok güzel.
tropikalist
24-06-2020, 09:31
maşallah sayın malina hiç bilmiyordum resmen döktürmüşsünüz genelde yemek için kullanılır ama neyse bu özelliklerinizi iyi ki yazdınız sayın güler . sizin kıyafetiniz de gerçekte harika duruyor... bahçenize her güzellik yapmak için kullanın
Tillandsia
25-06-2020, 10:41
Sevgili Güler Hanım,
Bahçenizde biraz daha gezindim ve eğer mümkün ise maviş çiçeğinizden, clematis ve gül çeliği istesem çok şey mi istemiş olurum. Kendinize çok iyi bakın. bol ürünlü bir sezon dilerim.
Tillandsia
25-06-2020, 11:30
236088
Güler Hanım, lisi dediğiniz çiçeği internette çok aradım ama bulamadım. Bu çiçeğinizde çok güzel. Eğer tohumlar varsa talip olabilirmiyim?
Kombine bahçe kıyafetim, rahat rahat eğilip kalkmam için (bütün köydeki arkadaşlarımın hayran olduğu) şalvarım. Ayrıca beni sivrisineklerden de koruyor.
710838
710839
710840
"Marifet iltifata tabidir."
Sağlık ve neşeniz daim olsun.
Sarı zakkumlar açtı
710718
Merhaba!
Sarı zakkumun katlı olanını görmemiştim.
Şahaneymiş.
Kokusu da yoğunsa ne güzel.
Şalvarlı halinize de bayıldım :)
Sıhhatiniz ve neşeniz daim olsun.
Kolay gelsin
710838
710839
710840
Şalvarlı-şapkalı kıyafetiniz, 2020 yazının trendi olacak türden. Çok şık. Köydeki arkadaşlarınızın hayran olmasına şaşırmamak gerek.
Güle güle giyiniz.
Eldivenlerin kumaşı nedir? Dayanıklılık açısından sordum. Teşekkürler.
Bu soruya malina cevap verir sanırım, ama yeşillerin parmak uçlarınını bir şeye batırıp sertleştirmiş bu da kaktüslerde çok iyi diken batmıyor.
Sevgili Jezebel, ben de ilk aldığımda " aa ne güzel ender bulunur sanırım" demiştim ama Karacabey'den Bursa otobanına girdiğimde refüj de yol boyunca görünce şaşırmıştım.
İstersen çelik göndereyim.
Sevgili Tillandsia, lisi dediğimiz lisianthus.
Gül ve clematis çeliklerinin zamanı değil, zamanı geldiğinde tekrar hatırlatırsanız tabii gönderirim.
Mavişlin mavi olanında biraz problem var, bakımda. Beyaz olanından isterseniz biraz bekleyin. saksı ayırımı yapacağım yollarım.
Sevgili OSMAN45, malina'nın el becerilerine siz de en az benim kadar vakıfsınız değil mi?
Dikiş ayrı, mutfak ayrı forum ayrı. Grafiker ve öğretmen olmanın haricinde ayrı bir kabiliyet bence. Oğuz'a sor sana çok güzel tarif eder. :D :D
Tillandsia
26-06-2020, 13:14
Sevgili Güler hanım, çok teşekkür ederim inceliğiniz için. Sonbaharda eğer zahmet olmazsa gül ve clematis için hatırlatma yaparım. Maviş'in beyazıda olur. Siz ne zaman derseniz size özelden adresimi yazarım. Sİze vereceğim zahmetler için şimdiden beni affedin. Kendinize iyi bakın.
elifaydin
26-06-2020, 13:51
Sevgili OSMAN45, malina'nın el becerilerine siz de en az benim kadar vakıfsınız değil mi?
Dikiş ayrı, mutfak ayrı forum ayrı. Grafiker ve öğretmen olmanın haricinde ayrı bir kabiliyet bence. Oğuz'a sor sana çok güzel tarif eder. :D :D
Böreklerin ve kurabiyelerin tadı hala damağımda... Sabun muhafazası dolabımda o ayrı şık, bir de küçük hanımların barbi bebeklerine birşeyler yapıyor onlara da hayran olmuştum.
Sevgili Güler hanım, çok teşekkür ederim inceliğiniz için. Sonbaharda eğer zahmet olmazsa gül ve clematis için hatırlatma yaparım. Maviş'in beyazıda olur. Siz ne zaman derseniz size özelden adresimi yazarım. Sİze vereceğim zahmetler için şimdiden beni affedin. Kendinize iyi bakın.
Maviş kaydı ile siz adresinizi ve tel.numaranızı özelime gönderin lütfen.
Böreklerin ve kurabiyelerin tadı hala damağımda... Sabun muhafazası dolabımda o ayrı şık, bir de küçük hanımların barbi bebeklerine birşeyler yapıyor onlara da hayran olmuştum.
Oooo sevgili elifaydın, siz bana diktiklerini bir görseniz, burada kıskanmayın diye paylaşmıyorum ..... dermişim. :D
Örneğin bu tril tril elbisemi çok beğeniyorum, şık kolları ile çok güzel. Aynı model elbiseyi Beymen'de çok fahiş bir bir fiyatla görmüştüm.
Bahçe çalışması sonrası duş yaptığımda çok severek giyiyorum.
Ya pantalonum nasıl?
710973
710974
Ev tipi dikiş makinesinde dikilebilecek sağlamlıkta kumaşlar... Pazen, deri taklidi vs...
Elimde ne varsa :)
Parmak uçlarını sertleştirmek için sulandırılmış beyaz tutkal kullandım.
Deri ya da kösele bulabilsem makinede değilse de elde dikilebilir...
Gülfatma
26-06-2020, 18:11
Güler hanım özelden yazdım ama görmediniz belki varsa bende alabilir miyim atlaslardan ayreten asma çubuğu varsa sarma için ve şu anda ne gönderebilirseniz çiçek olur çubuk olur tohum olur kısaca herşey kabulum
Güler hanım özelden yazdım ama görmediniz belki varsa bende alabilir miyim atlaslardan ayreten asma çubuğu varsa sarma için ve şu anda ne gönderebilirseniz çiçek olur çubuk olur tohum olur kısaca herşey kabulum
Tamam sevgili Gulfatma listeme ekliyorum.
Deri ya da kösele bulabilsem makinede değilse de elde dikilebilir...
Yerini öğrendim. Dönüşte ve uygun zamanda bol miktarda deri ve köseleyi size gönderecem veya getirecem.
Selam ve saygılar.
Sevgi Durul
26-06-2020, 23:30
Oooo sevgili elifaydın, siz bana diktiklerini bir görseniz, burada kıskanmayın diye paylaşmıyorum ..... dermişim. :D
Kıskandık bile.:) Şaka şaka. Güzel günlerde kullanın. :)
Eline emeğine sağlık, Sayın malina'nın. :)
Gülfatma
27-06-2020, 12:34
Teşekkür ederim Güler hanım listenize dahil olmuşum gördüm sevindim ama dediğim gibi sadece atlas ve asma çeliği değil şu mevsimde ne gonderebilirseniz herşeye talibim çeşidiniz çok tek tek isim demektense siz gonderebileceklerinizi hep gönderin
Şimdiden teşekkür ederim
Sayın Gulfatma, bahçeniz var mı, balkonda mı yetiştireceksiniz bitkilerinizi.
Gün güzelleri bir gün için de olsa açıp duruyorlar.
711019
711020
711021
Gülfatma
28-06-2020, 22:23
Sayın Gulfatma, bahçeniz var mı, balkonda mı yetiştireceksiniz bitkilerinizi.
Bahçem de var balkonum da Güler hanım
elifaydin
29-06-2020, 11:26
Örneğin bu tril tril elbisemi çok beğeniyorum, şık kolları ile çok güzel. Aynı model elbiseyi Beymen'de çok fahiş bir bir fiyatla görmüştüm.
Bahçe çalışması sonrası duş yaptığımda çok severek giyiyorum.
Ya pantalonum nasıl?
710973
710974
Hepsi birbirinden güzel, bir de sanki bütün bunları o yapmıyormuş gibi mütevazi, "işte öyle bişiyler" tarzında sakin duruşlar. Nasıl kıskanabilirim ki, sizin gibi yılların dostluğu yanında biz olsa olsa çekirdek gibi kalırız.
koli takip numaraları (http://www.agaclar.net/forum/1591475-post9109.htm)
http://www.agaclar.net/forum/1591475-post9109.htm
Bu gün gönderilen koli takip numaraları
Benim kolim geldi. Teşekkür ederim.
Laleşahin
04-07-2020, 23:31
Güler hanım iyi geceler, bana clemantis armandii çeliği gönderebilirseniz çok sevinirim.Sizden önceki yıl kış tatlısı tohumu istemiştim, onu bir şekilde edindim o yüzden artık istemiyorum. Adresim özelinizde yazılı. Bitkilerle kalın.
Sevgili Laleşahin, tabii memnuniyetle gönderirim ama sizin de Foruma daha sık girmenizi rica edeceğim.
Üyelik tarihiniz oldukça eski ama mesaj sayınız çok az, daha faal üye olursanız sevinirim. :)
Laleşahin
06-07-2020, 00:17
Güler hanım bizim sokakta internet alt yapısı olmadığından eve internet bağlı değıl o yüzden ben mobilden ağaçlar nete sürekli girsemde, paylaşımlarım sınırlı kalıyor. Ağaçlar net benim için meydan larousse gibi gibi, aslında çok sıkı takipçisiyim ama karda yürüyüp iz bırakmamak gibi ...
Sevgili Laleşahin, düşünemedim özür dilerim.
Hemen hemen her gün bahçeden 9-10 adet kabak topluyoruz. Bir gün kendimiz kullanıyorsak 3 günlük hasad komşulara gün gün gidiyor, onlar da çok memnun.
Bu sabah ilk defa taze fasulye topladık, 1.350 gr. İki kişiyiz bize yeter.
Çıtır çıtır taze biberler de kahvaltı soframıza gelmeye başladı. ;)
711291
Maşallah afiyet olsun.. Bahçeden toplayıp yemek çokk zevkli
Bu sıralar kafayı yoğurt mayalamaya takdım. İnek sütünden yaptığım yoğurtlar güzel olsa da biraz sulu oluyordu. Şimdi içine daha fazla koyun sütü katıyorum yoğurdum daha güzel oluyor.
Fırında yapıyordum ama yine döndüm anam-babam usülüne; sarıp sarmalıyorum.
Nasıl görünüyor?
711293
Sütü kaynattığımda üzerinde olan kaymağı alıyor derin dondurucuda muhafaza ediyorum. Belirli bir miktar olduğunda tereyağı yapacağım.
Ufak güveçlerden birini ters çevirip üzerine bal döktüm, Oğuz çok beğendi. Hemen kaşığı alıp geldi, " dur site için fotoğraf çekeceğim " diye elinden zor kurtardım, sonra afiyetle yedi.
Seneler önce Amasra'da yemiştik böyle bir yoğurdu çok da hoşumuza gitmişti. Şimdi başarabilmenin mutluluğunu yaşıyorum.
711294
Ellerinize sağlık. Ev yoğurduna alışınca market yoğurdu yenmiyor. Cam kapaklı kavanozlara kuruyorum bende. Ama bütün mesele sütün kalitesinde.
Hasatlarınıza çok imrendim. Dalından koparmak bana da nasip olsun inşallah. Afiyet olsun.
Ayrıca size yakın bir yerde oturmayı çok isterdim. Müştemilat boş mu?
Sevgili derin35, müştemilat ne demek evimizin misafir odası bekliyor sizi, buyrun.
Kavanozda da denedim ama hafif sulandığında (eski yaptıklarımda) suyu yayvan bir kapta almak daha rahat oluyordu. Yayvan kaplarda yoğurdu hep kaşıkla enine enine aldığımızda sulanma çok daha az oluyordu.
Evinizi, bahçenizi herkese açıyorsunuz. Mahsüllerinizi paylaşıyorsunuz. Siz çok yüce gönüllüsünüz. Komşularınız çok şanslı. inşallah bir gün sizinle ve Oğuz beyle tanışma fırsatımız olur. Sevgi ile kalın.
Balkondaki lilyumların kokuları yoğun. Şimdi de beyazlar açmaya başladı, Afrikan lilly de sırada.
711313
711314
711315
711316
Akşam üzeri bahçede ne var ne yok demeye çıkmamla içeri girmem bir oldu; sivrisineklerin hışmına uğradım. Yanında on kişi olsa onlara bir şey yapmaz hepsi bana üşüşür. Köyde çeltik çok ekildiği için haziranın yirmibeşinden sonra dışarıya hele akşam üzerine doğru çıkmak benim gibiler için tam bir eziyet. Çok enteresan saat 21.30. - 22.00 den sonra balkonda çok rahat oturuyoruz.
Yarın balkon salıncaklarının cibinliklerini çıkarmak vacip oldu.
Bu arada bahçede zıpçıktılar yavaş yavaş açmaya başlamış, agapanthus da ilk çiçeğini vermiş.
711317
711318
Güler hanımcım doğal sinek kovucu spreyler var. Ben evde kendim yaptım: distile su içine uçucu yağlardan lavanta, nane , okaliptüs, kekik, biberiye , limon ne bulduysam göz kararı koyuyorum. Spreyli bir şişeye koyup vücudumuza sıkıyoruz. Çok işe yarıyor tavsiye ederim. Alerji için önce çok küçük bir bölgede deneyin ama. İyi akşamlar diliyorum. :)
tropikalist
10-07-2020, 11:06
lavanta-fesleğen-okaliptüs-biberiye doğal sinek kovucular dır mesela bahçenize ekerseniz sinekler gelmez ama direkt kovsun istiyorsanız hiçbir işlemden geçirmeden o zaman lavanta ve fesleğen ekerseniz sıkıntı olmaz
Sevgili tropikalist, bahçede okaliptüs haricinde biberiye, fesleğen ve lavanta bol bol var, hatta citronella da varki iyi bir sinek savar diye biliyorum.
Sevgili Duru, ben de mutlaka bahçeye çıkarken kollarıma, bacaklarıma Off'un hassas ciltler için olan spreyinden sıkıyorum. Hatta inanmayacaksınız kıyafetlerime bile sıkıyorum çünkü üzerimdeki bluzun üstünden ayağımdaki pantalonun üzerinden bile sokuyor buradaki sivri sinekler. Tabi her eve girişte dosdoğru banyonun yolunu tutuyorum. Sprey vücudumda uzun süre kalsın istemiyorum bünyem çok allerjik. Bu yüzden benim banyo faslım günde en az 3-4 sefer oluyor.
Bana açık tarifinizi yazarsanız sevinirim.
Tillandsia
10-07-2020, 13:21
Benimde en nefret ettiğim şey sivrisinekler. Hiç kimseye birşey yapmıyor ama benim her tarafımda şişlikler var. Hemde çok kaşınıyor. Bende eczaneden çocuklar için olan sinek kovuculardan alıyorum. Ama çalışırken iş arasında sürmeyi unutunca buldukları yerden ısırıyorlar. Kalın kotlardan bile ısırdıkları oluyor. O yüzden Sayın Duru tarifiniz benim içinde önemli.
Sevgili Tillandsia, dedim ya elli kişi olsa onların yerine elli defa beni sokar. Her soktuğu yer bakla kadar kabarır ve çok kaşınır, stilex jel sürerek kaşıntıyı biraz azaltıyorum.
Diyorlar ki kan grubun (0) o yüzden sana geliyor. sizin de kan grubunuz (0) mı?
Dün zeytinyağlı biber dolması yaptım. agaclar net'te üyelikleri eski olan arkadaşlar bilirler; böyle dolma pişirdiğimde bahçe çiçekleriyle süslemek hoşuma gider.
Eee ne de olsa bitkilerle haşır neşiriz hep. :D
711331
Dün akşam tomurcuk olan zıpçıktılar açtı
711332
711333
Gün güzellerinin biri açıyor diğeri soluyor. Keşke bir gün yerine daha uzun süre açık kalsalar.
711334
711335
Eczaneden distile su almıştım (şart değil, kaynatılıp soğutulmuş su da olur bence ama evde vardı onu kullanıyorum) Küçük bir sprey şişesinin 3 te 2 sini bu suyla dolduruyorum. Geri kalan kısmını da yine eczaneden veya aktardan aldığım limon, lavanta, okaliptüs, kekik , biberiye, citronella, fesleğen gibi sinekkovar yağlardan birkaç tanesini ekliyorum ve çalkalayıp kullanıyorum. Özel bir ölçüm yok kimi zaman lavanta yağından daha fazla koyuyorum kimi zaman limon yağından nasıl denk gelirse öyle. Kullanmadan önce her seferinde çalkalayıp öyle püskürtüyorum. Çok iş görüyor. En azından doğal ve çocuklara da gönül rahatlığıyla kullanıyorum.
Çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim. Bir tür yağ eksik onları da tedarik ederim.
Glayöl'lerin bir kısmı açmaya başladı ama o kadar çok rüzgar var ki uzun boylu olanlar boytunlarını büküyor ben de kesip vazoya yerleştirdim.
Biraz sonra balkonu yıkayıp, masa örtüsünü serdikten sonra vazomu koyacağım.
711360
711361
711362
711363
711364
Tillandsia
13-07-2020, 10:20
Güler, Sevgili Tillandsia, dedim ya elli kişi olsa onların yerine elli defa beni sokar. Her soktuğu yer bakla kadar kabarır ve çok kaşınır, stilex jel sürerek kaşıntıyı biraz azaltıyorum.
Diyorlar ki kan grubun (0) o yüzden sana geliyor. sizin de kan grubunuz (0) mı?
Sevgili Güler Hanım, aynen benimde kan grubum 0 pozitif. Dediğiniz gibi şu an bahçede herkesin söylemi; "Bu sene havalar soğuk gidince sivrisinek olmadı" (Erzurum hala pek ısınmadı). Halbuki beni her yerden davul gibi şişirmişler. Benimde kaşıntıya karşı en iyi ilacım stilex jel. İyi günler dilerim.
elifaydin
13-07-2020, 11:09
Bu arada bu yıl ilk kez Glayöl yetiştirdiğim için sizin paylaştığınız resimler de daha bir ilgimi çekti Güler abla. renkleri ne kadar güzel, o zaman sizin tecrübelerden faydalanmak şart oldu.
http://www.agaclar.net/forum/1591475-post9110.htm
:D
Mesajımı mı beğendiniz?
711471
Bi ton kişiye iki tır malzeme göndermişsiniz, bunları beğenmeyecez de... :)
Sevgili Güler hanım çok teşekkürler kargomuzu göndermişsiniz elinize emeklerinize sağlık,bugün kargolar çalışmıyorlarmış sanırım yarın gelir,gelince haber vericem ,tekrardan çok teşekkürler.
Hıhh, şimdi oldu. ;)
Bahçemden istediğiniz bir şey varsa size de zevkle göndermek isterim.
Örneğin sarmalık asma yapraklarım çok güzel, malina gönderdiklerimden hemen sarma yapmış.
(ben hiç böyle sarmamıştım, patroniçe kolayını bulmuş :))
711477
Evet Malina hanım kolayını bulmuş ben tek tek elde veya tabakta sarardım son yıllarda youtube da gördüm poşetle sarmayı inanılmaz kolay vede ince sarıyor şimdi yaprak sarmasını poşetle sarıyorum.
Ben de tahta üzerinde tek tek sarıyorum, bayağı da uzun sürüryor. YouTube linkini verebilir misiniz?
Bir de ben yaprakları saplı kopardığımdan haşarken demet demet haşlayıp sonra tek tek saplarını kesiyordum, malina "haşlamadan demet yaptığında saplarını tek kalemde makasla kessene daha kolay olur " dedi. Patroniçe pratik işin kolayını bulmuş. :D
Güler hanım ben link vermeyi bilemem, ama şöyle söyliyeyim yoube da poşetle yaprak sarma diye arayınca çıkacaktır,biraz teknoloji özürlüyüm ancak bukadar bilebiliyorum şu fotoğraf yükleme işini çözebilsem çok iyi olacak ,bende fotoğraf paylaşabileceğim,umarım birgün sizinle uzun uzun sohpet edebilirim,Perpada ayaküstü kısa bir konuşmuştuk.bu arada Sevgili Malina hanımın yaprak sapı kesme yöntemi süpermiş not edildi uygulanacak.
...Bahçemden istediğiniz bir şey varsa size de zevkle göndermek isterim...
Elimizdekilerle başa çıkalım da önce :(
Aklımızda olsun, çok teşekkürler...
Sevgi Durul
15-07-2020, 22:34
Geçen ay da tır seferdeydi, bana da uğradı. :)
Elimizdekilerle başa çıkalım da önce :(
Aklımızda olsun, çok teşekkürler...
Nasıl bir aç gözlülükse hemen kabul etmiştim. Bitkiler konusunda böyle. :rolleyes:
Geçen ay da tır seferdeydi, bana da uğradı. :)
Nasıl bir aç gözlülükse hemen kabul etmiştim. Bitkiler konusunda böyle. :rolleyes:
Sevgili arkadaşım, hiç aç gözlülük değil, bitkiler, çiçekler, tohumlar dendiğinde hepimiz aynı durumdayız.
Sen beni gittiğim bir sera da gör, adeta kendimden geçiyorum, eğer yanımda Oğuz varsa ki hiç o an yanımda olsun istemiyorum lâf aramızda, dolaşmaktan sıkılıyor gidip arabada oturuyor bir müddet sonra klaksona bir iki basıyor.
Eğer tek başıma isem, normalde İstanbul-Manyas arasını arabamla kara yolu ile dört saatte alıyorum, ama eğer araya sera işleri girerse bu müddet inan yedi-sekiz saati buluyor. Hatta bazen kendi kendime " iyi ki arabam otomotik vites, hemen yan koltuk önüne bile çiçek saksıları yerleştirebiliyorum" diye seviniyorum. Anla artık arabayı nasıl doldurduğumu.
Bu güzargahla kalmıyorum, Yalova üzerinden bazen Karamülsel'e, bazen Koruköy'e doğru kayıyorum. Öyle çok seracı ile arkadaş oldum ki tahmin edemezsin. Bana çay ikram ediyorlar, çiçekler hakkında konuşuyoruz, onlara agaclar.net'i anlatıyorum, pazarlık ediyoruz. Onlar memnun ben memnun.
Yani demek istediğim hepimiz aynı kafadayız, sen sadece kendini sayma. :D
Günaydın sizin yan koltukta oturan ben olsam ,aldığız çiçekleri kucağımda taşırım inanın benim eşimde çok sıkılır hadi hadi der durur bende ehliyet var ama araba kullanma cesaretim yok sarhoşun birisi geldi çarptı arabaya o gündür ben araba kullanmak istemiyorum.
Günaydın sizin yan koltukta oturan ben olsam ,aldığız çiçekleri kucağımda taşırım inanın benim eşimde çok sıkılır hadi hadi der durur bende ehliyet var ama araba kullanma cesaretim yok sarhoşun birisi geldi çarptı arabaya o gündür ben araba kullanmak istemiyorum.
Keşke hemen geçseydiniz direksiyona ara verince bir korku geliyor, bir arkadaşıma aynen öyle oldu şimdi korkuyor araba kullanmaya.
Seneler evvel " ehliyeti aldığın gün bu arabayı sana vereceğim" demişti eşim. Ondan habersiz imtihana girdim ve ilk girişimde aldım ehliyeti. Ehliyeti alınca da hemen gittim " Ver arabanın anahtarını, işte ehliyet " dediğimde şaşırmıştı Oğuz. Tamam, tamam yarın veririm dediyse de hiç dinlemedim aldım anahtarı.
Ertesi sabah ilk işim de arabaya binip 80 km mesafedeki yazlığımızın bulunduğu Silivri'ye gitmek oldu. Ne yalan söyleyeyim, Silivri'ye gidene kadar arabayı sürdüm mü yoksa sırtımda mı taşıdım bilemiyorum.
Sitenin içine girip de arabanın kontağını evin önünde kapattığımda bütün kaslarım ağrıyordu.
Oğuz'a telefon edip " ben yazlıktayım akşam oraya gel" dediğimde çok şaşırmıştı. :)
Sevgili Güler hanım kargom geldi,çok teşekkür ederim,şimdi bahçeye inip kıymetlilerimi yerlerine dikeyim.
Sevgili Güler hanım kargom geldi,çok teşekkür ederim,şimdi bahçeye inip kıymetlilerimi yerlerine dikeyim.
Güle güle büyütün. :)
Arkadaşımız ikiy'i beklerken ben de bahçemden bir kaç tane fotoğraf yükleyeyim.
Üyelerimizden nrkrkmz Gönen'e gelince bize de uğradı. Uzun zaman olmuştu görüşmeyeli çok sevindik. Nur bayağı kilo vermiş zaten uzundu daha da uzamış gibi geldi bana ama benim balkondaki lilyum casablanca daha uzundu. ;)
711622
711623
Balkondaki lilyumların biri geçerken diğeri açıyor, böylece balkondaki mis kokular devam ediyor.
711624
711625
711626
711627
711628
Lisianthus'ların her rengi oluyordu bahçede, geçen sene bir türlü istediğim gibi olmadıi Bu sene kendiliğinden çıkanları ufak saksılara aldım, pek iştahlı olmasalar da yine de biraz renk katıyorlar balkona.
711629
711630
Bir de baktım ki atlas bana merhaba diyor
711631
Sikas iki yaprak çıkardıktan sonra uzun zamandır uyuyordu, neredeyse iki üç senedir hiç kıpırdama yoktu. Dün kameriyedeki saksıları sularken baktımki taze taze yapraklar çıkarmaya başlamış, çok sevindim.
711632
Güller
711633
711634
711635
711636
711637
Çook güzeller maşallah diyorum elinize emeklerinize sağlık.
Güler hanım, gülleriniz her zamanki gibi mükemmel. Benim merak ettiğim, sizin güller sıcaktan etkilenmiyor mu? Baharda nasılsa, yazın ortasında da aynı formda. Hem de her cinsi ve her rengi. Maşallah.
Sardunyalarınızda böyle sıcaklarda verimli mi? Bol çiçekli mi?
Güller açmaya devam ediyor, yurt dışından gelenlerde çok olmasa da buradan elde ettiklerimin çiçek ebatları biraz küçüldü. Sulamayı sabah erken saattlerde yapıyorum. Gübrelemeyi yapraklardan yapıyorum bu mevsimde.
Çok sıcaklarda aşırı güneş alan yerlerdeki güllerin tepelerine öğle saatlerinde gazete kağıdından külah yapıyorum, hatta gazeteleri de hafifçe ıslatıyorum. Bu sene bu işi ilk başlarda bir defa yaptım. Şimdilkerde ısı 30 dereyi pek geçmiyor.
Sardunyalar da öğleden sonra saat üçe doğru güneş alıyor, baktımki çok sıcak onların saksılarını da geriye doğru çekiyorum. Daha önce tente kuruyordum.
elifaydin
21-07-2020, 09:02
Bu güzelliklerin her birinin arkasında ayrı ayrı emek var, bize saygıyla şapka çıkartmak düşer.
AkisSoftware
21-07-2020, 18:56
Kargom geldi değerli büyüğüm.
Sizin oralardan geçersem sırf sizin için yolumu değiştirip ellerinizi öpmeye geleceğim.
Tillandsia
23-07-2020, 14:29
Güler Hanım gerçekten bu kadar güzel bir bahçede çok fazla emek olduğu o kadar belli ki. Bahçenizin ilk sayfalarından itibaren bakıldığında yılların çalışması ve emeği olduğu zaten anlaşılıyor. Benim bahçenin daha bu yıl ikinci senesi. Ama her hafta sonu yabani ot yolmaktan parmaklarım patladı. Her hafta sonu sürekli bahçede çalışıp pazartesi günleri iş yerinde kendimde kıpırdayacak gücü bile bulamıyorum.Allahtan yaz tatilindeyiz ve işlerimiz yoğun değilde iş yerinde dinlenebiliyorum:)). O yüzden sizi ve binbir emekle ortaya çıakardığınız bahçenizi maşallah diyerek hayranlıkla izliyorum. İnşallah bir kaç yıl sonra bizim bahçemizde sizin ki kadar güzel olur.
Çok daha güzel olacaktır yeter ki sevginiz bitmesin.
Kargom geldi değerli büyüğüm.
Sizin oralardan geçersem sırf sizin için yolumu değiştirip ellerinizi öpmeye geleceğim.
Töbeler olsun...Sevgili büyüğümüzde sizden sonra sıkıntı olursa sizden biliriz ona göre, sosyal mesafeyi-maskeyi unutmayalım, ne demek el öpmek, uzaktan çak yapcez gari :D ... Çimin içinde geniş yapraklı yabaniler bitti ince uzunlar doldu bu kez, seneye kadar böyle kalsın, seneye ne yapalım onu soracam daha kendisine..
tropikalist
24-07-2020, 15:15
Sayın TCM size soru soracağım eğer müsade ederseniz ( arkadaşlar üzgünüm yazacak yer değil ama nereye yazacağımı şaşırdım :D ). Sizden aldığım jalopenolar çiçeklerini döküyor be ben bu saksıya önceden çok biber ektim toprak eksikliği olamaz besin de veriyorum artık acaba tohumlar mi kibritti diyorum acaba siz de öyle bir sıkıntı oluyor mu nasıl geçer bu sıkıntıM yardım edin lütfen
Şimdi teşekkürler :D
Sevgili TCM ince uzun dediğiniz su otları mı? Bir fotoğraf gönderseniz.
Kimisi su otu diyor kimisi de topalak, büyük dert ve baş etmek neredeyse mümkün değil.
Mine Hanım bana inpull kullan demişti. O da çeltik içinde çıkan yabani otlar su otu gibi otlar için kullanılıyormuş. Önce deneyelim diye düşündük ama sonra baktık ki çim biçilince iş oluyor, bıraktık.
Görsellik çirkin oluyor yani çim 5 cm kadar uzuyorsa onlar 15 cm uzuyor. Siz de bizim gibi haftada bir biçerseniz çimi sorun kalmıyor.
http://www.agaclar.net/forum/462456-post295.htm
Bu ince köklerin devamına bakarsanız oralarda da bu toparlak yumrulardan görürsünüz.
İsterseniz alın bel küreğini kıyıdan köşeden bir yerden çıkarın bir tane kök yapısına bir bakın.
Bayram öncesi havaların sıcak gitmesi beni iştaha getirdi evdeki halıları yıkamaya koyuldum.
Balkon geniş olunca bu iş yorucu da olsa suyla oynamak hoşuma gittiğinden iki büyük 3 küçük halıyı bol sabunla yıkadım durulama suyuna da geçen sene yaptığım elma sirkesi katıp iyice duruladım. Bahçeye koyduğumuz iki büyük masaya sererek iki günde kurudular mis gibi oldular.
Ertesi günü hiç iş yapmadım uzun uzun dinlendim.
Ben dinlenirken Oğuz da uzayan otları kosaladı.
711965
711966
Hasad mevsimi iyiden iyiye başladı. Her gün bol bol kabak, bol salatalık, 5-6 tane patlıcan bol miktarda kahvaltılık biber ve sabah-akşam günde iki kere fasulye topluyoruz.
Kabaklar ve fasulyeler komşularla paylaşılıyor,
Bu sabah toplanan patlıcanlar arasında iki tane beyaz vardı. Yarın deneyeceğim.
Gün aşırı dolu bir kase de aşılı böğürtlen ve kızılcık yanında anjelik eriğimiz de var.
711967
711968
711969
711970
Şu tırpanın askılarını bir türlü düzgün yerleştiremiyoruz, hadi bende o tip kabiliyet yok ama hanım da yanımda. Üç yıldır ara ara kullanıyorum ama bir veya ikidir düzgün takabildiğim, her seferinde belim sırtım ağrır bir tarafa ağırlık yüklendiği için.
Anjelik erikler çok iri oldular. Ben çok olgun sevmediğimden içleri iyice kızarmadan koparıyorum. Çok sulu ve tatlı çekirdeği de minnacık.
711971
711972
711973
711974
Gülsüz olmaz
711975
711976
711977
Sevgi Durul
08-08-2020, 12:40
Güzelliklerle dolu bu bahçe bana iyi geliyor. Emeklerinize sağlık.
Bahçede bol su ile halı yıkamak çok güzel olur, bilirim. Güzel günlerde kirlensinler.
Güzelliklerle dolu bu bahçe bana iyi geliyor. Emeklerinize sağlık.
Bahçede bol su ile halı yıkamak çok güzel olur, bilirim. Güzel günlerde kirlensinler.
Ben de suyla oynamayı seviyorum ama yorulduğumu bilmiyorum. Oğuz da bu yüzden kızıyor.
Büyük yün halılar beşer metre kare, bir de ıslanınca iyice ağırlaşıyor.Yüzden yıka sonra ters çevir yıka sonra tekrar yüzden son sabunu yap, durula bir de tahta çekerek fazla suyu çek hakikaten insanın canı çıkıyor. İki gün kollarımın omuzlarımın ağrısı geçmedi, ama tertemiz oldu ....:D
Küçük halılar ertesi gününe kaldı. Ondan sonra da Güler havlu attı.... dermişim.
Sevgili Gulfatma size özelden bir mesaj attım cevap alamadım.
Lütfen adres bilgilerinizi gönderin.
Sevgili Gulfatma ve E.Kahraman kolilerinizi hazırladım yarın kısmet olursa Gönen'den Aras Kargoya teslim edeceğim. Kargo takip numaralarını aldığımda yazarım.
Siyah sarımsakla tanıştım çok enteresan geldi
712046
712047
Konuyla ilgili yazışmalarımız için bakınız:
http://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/44237.htm#post1593860
Fesleğen ve maydanoz tarhlarını sularken gözüm tellere sardırdığımız böğürtlenlere takıldı. Hemen yavaşça hortumu yere bırakarak başladım böğürtlen yemeğe. Baktım olmayacak sulamayı bitirip evden bir kase aldım önce kıpkırmızı olmuş ve yerlere düşmeye başlamış kızılcık ağacına yollandım. Önce kızılcık sonra da biraz böğürtlen topladım.
Sivri sineklerin hücumuna uğramasam daha da toplayacaktım ama her yerim kaşınmaya başladı.
Bu hayvancıklar neden Oğuz'u hiç ısırmaz da bana hücum ederler anlayamıyorum.
Yarın Oğuz'a kızılcık toplatayım da sorbe yapayım, dondurmada parfede çok güzel oluyor.
712048
712049
Adres bilgilerini göndermeyenlere gönderemedim. Bu son partiydi, inşallah seneye devam ederiz. ;)
Gülfatma
14-08-2020, 06:10
Kargomu aldım Güler hanım hepsi için ayrı ayrı teşekkür ederim
E.Kahraman
14-08-2020, 06:56
Güler Hanım size özelden mesaj atmıştım ama iletildi mi acaba?
Güler Hanım size özelden mesaj atmıştım ama iletildi mi acaba?
Şimdi okudum, soğan dedikleriniz ne anlamadım. Size şimdilik kış tatlısı tohumlarından gönderdim. Birinci poşetteki açık tohum. ikinci poşettekiler kapsül içindeki tohumlar.
Daha ileride inşallah maviş de göndereceğim.
Güler Hanım bahçeniz ve çiçekleriniz harika lilyumlara bayıldım. Emeğinize sağlık diyeyim. Atlas bende de var ama baharda çiçek açıyor sadece. Sizinki yaz da açıyormuş ilk kez görüyorum. Sağlık ve çiçek dolu günler diliyorum
E.Kahraman
16-08-2020, 00:25
Şimdi okudum, soğan dedikleriniz ne anlamadım. Size şimdilik kış tatlısı tohumlarından gönderdim. Birinci poşetteki açık tohum. ikinci poşettekiler kapsül içindeki tohumlar.
Daha ileride inşallah maviş de göndereceğim.
Kış tatlısı başlığını okurken paylaştığınız fotoğrafları görünce aklım başıma geldi, kapsül olduklarını anladım. :D Kendime çok güldüm. Ama çiçek soğanına çok benziyorlar ne yapayım. :rolleyes:
Birkaç tanesini toprakla buluşturdum bakalım ne zaman kavuşacağız...
Tekrardan çok teşekkür ederim. :)
Tillandsia
18-08-2020, 12:28
Güler hanım banada maviş sözünüz vardı, eğer zamanınız olursa. Birde yıl sezon sonunda gül ve clematis çeliklerinize talibim. şimdiden çok teşekkür ederim.
Maviş dağıtımı yapacağım zaman yazarım siz de taleplerinizi o zaman bildirin
Bu arada hamaratlığım dorukta; bir yandan domates suyu kaynatıyorum, bir yandan harıl harıl ev temizliği... halılar yıkandı, perdeler yıkanıp ütülendi ama daha camlar-pervazlar silinmediği için asamadım. Cam deyip geçmeyin oldukça büyük 330x180. Buharlı makine olmasa silmek hayli zor. Salonda 3 tane odalarda ikişer tane kol mu dayanır. Zaten eski gücüm yok artık oda oda yapıyorum temizliği.
Bu arada akşam TV izlerken de derin dondurucuya kış için atılacak sebzelerin temizlenmesi yapılıyor.
Hakkını yemiyeyim bu işlemde Oğuz'un yardımı fazla, barbunyaları, taze fasulyeleri, bamyaları temizlerken yardımcı oluyor. Temizlenenler kilitli poşetlere yerleştirilip, tarihleri atıldıktan sonra derin dondurucuda yerlerini alıyor.
Üzüm bağlarının olduğu tarafa hiç gitmiyorum, inşallah daha olmamıştır diyorum içimden, yoksa Oğuz çocuklara pekmez kaynatalım demeye başlar.
Şu işleri biraz hafifletebilsem o da olur, bazen de şu covid19 yüzünden kimse kimseye gelip gitmiyor ya iyi diye düşündüğüm de olmuyor değil. Tabii yine de inşallah şu dert en kısa zamanda memleketimizden, dünyadan yok olup gider de yine eski yaşantımıza dönebiliriz.
Bu arada hamaratlığım dorukta; bir yandan domates suyu kaynatıyorum, bir yandan harıl harıl ev temizliği... halılar yıkandı, perdeler yıkanıp ütülendi ama daha camlar-pervazlar silinmediği için asamadım. Cam deyip geçmeyin oldukça büyük 330x180. Buharlı makine olmasa silmek hayli zor. Salonda 3 tane odalarda ikişer tane kol mu dayanır. Zaten eski gücüm yok artık oda oda yapıyorum temizliği.
Bu arada akşam TV izlerken de derin dondurucuya kış için atılacak sebzelerin temizlenmesi yapılıyor.
Hakkını yemiyeyim bu işlemde Oğuz'un yardımı fazla, barbunyaları, taze fasulyeleri, bamyaları temizlerken yardımcı oluyor. Temizlenenler kilitli poşetlere yerleştirilip, tarihleri atıldıktan sonra derin dondurucuda yerlerini alıyor.
Üzüm bağlarının olduğu tarafa hiç gitmiyorum, inşallah daha olmamıştır diyorum içimden, yoksa Oğuz çocuklara pekmez kaynatalım demeye başlar.
Şu işleri biraz hafifletebilsem o da olur, bazen de şu covid19 yüzünden kimse kimseye gelip gitmiyor ya iyi diye düşündüğüm de olmuyor değil. Tabii yine de inşallah şu dert en kısa zamanda memleketimizden, dünyadan yok olup gider de yine eski yaşantımıza dönebiliriz.
Maşallah, pozitif enerjinize hayran olmamak mümkün değil. Ellerinize sağlık.
Bu sabah Oğuz " Güler artık naşi armutlarını toplamak lazım" dedi, tam da o tarafa giderken sanki Santa maria lar bana şişşt diye seslendi. Bir de baktım sapsarı olmuşlar hemen iki tane kopardım. Sulu mu sulu, bir de sabah serinliği buz gibi
712174
Naşiler de çok güzel oldular
712175
Çeri domateslerinin kabukları biraz sert, kahvaltıda yemeği seviyordum ama bunları yemek pek hoşuma gitmedi o yüzden salata yaparken ya da şişe geçirip mangalda kullanmayı tercih ediyorum.
712176
Domatesler sanki her sene daha güzel oluyordu ama pembe domateslerden ümitliyim daha yeni başlıyorlar
712177
712178
712179
Beyaz patlıcan diğer patlıcanlara göre daha geç pişiyor, kemer patlıcanları ile aynı tencereye koymamalı
712180
712181
Bol bol kabak, salatalık, kahvaltılık biber ve patlıcan hasadı yaptık, yapıyoruz ama domatesler yeni başlıyor
712182
Sevgili büyüğüm sizi yine yan masadan (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/2090-25.htm#post1594185) çağırıyorlar ama, müsait bir zamanda...
Sevgili büyüğüm sizi yine yan masadan (http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/2090-25.htm#post1594185) çağırıyorlar ama, müsait bir zamanda...
Sağlık sorunu hariç, siz agaclar.net'liler için her zaman müsait zaman bulurum.
Oğuz incir toplamaya başladı, kuşlarla büyük mücadele içinde :D
Aroması harika, ben iki üç taneden fazla yiyemiyorum, barsaklarım bozuluyor. Oğuz'un maşallahı var, komşular da bayram ediyor.
712255
712256
712257
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.