View Full Version : Güler / Bahçe
Valla onu bilmem, buyrun gelin dalından koparın. Bağ bozumu da üzümler için tam zamanı dermişimmmmmmm......
Sevgili papatyam, sorduğun sardunya çelikleri değil mi? 2 tane Tubay'a ayırdım. 4 tanesinini de burada isteyenlere verdim. İstiyorsan gelirken İstanbul'a sana da 2 tane getiririm.
yesildüs
23-05-2008, 18:44
Ah ne kadar güzel bi bahce:) Tabi apartmanda büyümekten görmedikki bunları...Güler ablacım benimde icimde küçüklükten beri böyle yerlere merak vardır ah ah:D Cennet gibi ya muhteşem gercekten elleriniz kadar yüreğinizede sağlık çünkü böyle güzellikler sadece elle olmaz heralde sevmek sevgini katmak lazım:)
Sevgili yeşildüş, teşekkür ederim. İlk mesajını da benim bahçem ile güzel düşüncelerini belirtmek için yazman da ayrıca hoşuma gitti.
kazim polat
24-05-2008, 00:31
Sevgili denizakvaryumu, eşimin kovan aldığı kişi zaman zaman bize bal geririyor. Tahminimce petekleri arılar kendileri yapıyor, zira takdim şekilleri pek düzgün değil. Düşünsenize bir plastik kova dolusu bal geliyor karman çorman. Düngün petekleri ayırdıktan sonra kalanını kevgire koyuyorum süzülüyorlar. Veeee, sonra kahvaltıda kızarmış ekmeğin üzerine önce manda kaymağı sonra da bal sürüp bir güzel yiyiyoruz.(Sevgili limon sen duyma)
Aşkolsun Güler Hanım, sizin yüzünüzden dün gece az kalsın eşimden fırça yiyecektim. Forumdaki yazınızı okuyunca koştum kapanmadan Kipa'dan kaymak aldım.(sizinkilerin yanından bile geçemez)Gizlice balkonda atıştırırken,karanlıkta üzerime akan bal damlalarını farketmemişim bile. Allahtan içeri girince farkettim de ıslak mendillerle tüm delilleri yok ettim gecenin bir yarısı.
Babamın memuriyetinden dolayı orta okul dönemim Bursada geçti.Manyasa ta o zaman okul gezisiyle gelmiştim. Şimdi sizin o cennet bahçenize gelmeye can atıyor insan ...:)
papatyam
24-05-2008, 23:37
Güler Hanım, evet sardunya çeliklerini sormuştum hakkım baki kalsa olur mu? çiçektelerdir şimdi kıyamam çok güzeller çünkü.
Sevgili papatyam, sorduğun sardunya çelikleri değil mi? 2 tane Tubay'a ayırdım. 4 tanesinini de burada isteyenlere verdim. İstiyorsan gelirken İstanbul'a sana da 2 tane getiririm.
Sevgili papatyam, çelikler saksıda, gelirlerse saksı ile gelecekler sen yine de bir düşün. Ne derler bilir misin? Sona kalan dona kalır.......
Sevgili kazım polat, size de afiyet olsun. Arkadaşlar framboğazlar harikalar....Veee de dutlar da olmaya başladılar......
kobracan
26-05-2008, 14:31
iyigünler ilk defa bu yıl gül yetiştirmeye başladım,güllerimde böcek görünce ilaçlama yaptım.ilaçtan bır kaç hafta sonra güllerim yaprak dökmeye ve hepsi kurumaya başladı ne yaptımsa bırturlu onune gecemedım dalları hep kurudu.gullerım öldümü yenıden acarmı hıc bır fıkrım yok ve gerçekten çok üzülüyorum.yardımcı olursanız gercekten cok sevınırım.
Sevgili kobracan, bu sorununu güller başlığında sorsaydın hocalarımız size cevap verirlerdi. Ben bildiğim kadarı ile yazayım, çeliklerdeki yapraklar kuruduysa ve bu sene çelikleri ise kurtulma şansları yok. Acaba ne ilacı ve ne miktarda yaptınız?
Beyaz ispirya çoktan açtı ve geçti şimdi sıra pembesinde.
38841
papatyalar üzerinden bakış.
38844
Sardunyalar üzerinden bakış.
38845
Bence, merdiven veya bahçe yolu taşları arasında alyssumlar güzel görünüyor.
Bunlar biraz daha gelişecekler.
38846
Bodur karanfiller, çok güzel kokuyorlar.Arkada bulunan zambaklar da açtığında görüntü daha da güzelleşiyor. Kala kala sıra şimdi bu mekâna yapılacak süs havuzunda.
38847
Feijoa ağaçları çiçek açtılar.....
38848
Napolyon kirazı çoktan bitti. Şimdi bu kirazlar başladı olmaya. Sarı kiraz, kelkenez birşey. Ama bu bahçede olmazsa Napolyon kirazı döllenme yapamıyormuş, o yüzden bulunduruyoruz.
38849
Bir iki güne kadar DUTLAR da tam ağzınıza lâyık olacaklar yani....
38852
Oğuz'un kabağı çiçek açtı. Bana hep kendi bahçenin resimlerini yüklüyorsun sitene diye sitem etti. Bu da eşimin sebze bahçesinden bir resim.(Etrafındaki intizamsızlığa bakın, yine de taşlarını ben topluyorum.)
38853
Sarı yaseminin çiçeğinin kokmadığını sanıyordum. Hatta bunu sevgiliŞükran Ayalp'e de yazmıştım. Fakat dün akşamüstü kokusunu bayağı farkettim.
38854
Veeeee, sevgili arkadaşlar meşhur OSİRİA gülünden resimler:(daha tam açmadı)
38855
Sevgili abk, gel beraber tırmanalım da elimizle toplayarak tadlarının zevkine varalım. Hafif de bozlaşıyorlar, ve bal gibi tadları var. Derler ki ''Kiraz dermiş ki arkamdam dut yetişmezse, ben, beni yiyenlerin boyunlarını sapım gibi yaparım''.
Arzu Kasapoğlu
28-05-2008, 10:25
Başlığın adı Güler'in Bahçesi değil, Güler'in Cenneti olmalıymış.
Emeğinize, enerjinize ve yaratıcılığınıza hayranım Güler Hanım.
Elinize sağlık.
papatyam
28-05-2008, 14:17
Güler Hanım, gülünüz daha beyazlaşacak mı? denildiği gibi kokulu mu?
Sevgili ekin97, çilek toplamanın bu kadar zor olduğunu tahmin etmezdim. Bir sepet toplayana kadar iki büklüm oluyorum, sepetse bir türlü dolmak bilmiyor, tabii bir sepete iki ağzına atarsan, dolmuyor bir türlü. Keşke burada olsaydın da beraber toplasaydık, eminim ki senin sepetin hiç dolmazdı. Güzellikler de topladıkça daha çok veriyor, dün gelirken eşim bir yandan ben biryandan aşağı yukarı 5kg topladık. Eminol çok daha fazlası toplanmayı bekliyor. Toprağa değmediklerinden tertemizler hiç yıkamadan ye babam ye. Bugünlerde vücudumu herhalde birkaşıntı tutar. Biryandan çilek, bir yandan kiraz ve dut. Yemek faslını kaldırdım desem inan. Kahvaltı ve meye, bu sıcaklarda da güzel oluyor hani.
Papatyam, Osiria'dan bahsediyorsun değil mi? Daha yeni açtı, diğerinde ise üç adet gonca var, o daha açmadı. O yüzden bilemiyorum Ben şimdi İstanbul'dayım dönünce dış kısmının daha da beyazlaşacağını sanıyorum. Sizlere yazarım, ama kokusu çok güzel.
Sevgili Arzu Kasapoğlu, beklerim buyrun. Bu ara çileklerin reklamını yaptım ama frambuazlar emin olun onlardan da güzel, ve ibadullah.
papatyam
28-05-2008, 14:36
Evet Güelr hanım, sizinkinin gelişmesini merakla takip edeceğim bende bir yer ile görüştüm şu ana üretim yapıyorlar önümüzdeki sezon satışa başlayacaklar, ellerinde ki cins 7 veren miş fakat kokusuz, pembe beyaz ve şarabi denilen cins kokuluymuş yine önümüzdeki sezon sarmaşık gülleri satacaklarmış kokusu 1km öteden duyuluyor dedi yetkili ve siyah gonca gülden de bahsetti sadece gonca olarak kalıyormuş.
Papatyam, Osiria'dan bahsediyorsun değil mi? Daha yeni açtı, diğerinde ise üç adet gonca var, o daha açmadı. O yüzden bilemiyorum Ben şimdi İstanbul'dayım dönünce dış kısmının daha da beyazlaşacağını sanıyorum. Sizlere yazarım, ama kokusu çok güzel.
Amannn, ne güzel. Bendeki Osiria lar çok güzel kokuyor. Biraz evvel telefonla eşimle görüştüm ona sordum, dış kısmı biraz daha beyazlaşmış. Osiria gülü değil ama benim bahçemde 674 numaralı mesajınmdaki gülümün görünümü bence hiç de aşağı kalır cinsten değil, açtığında gülün çapı emin olun 22cm geliyor. Kendine has bir de kokusu var.
Neden kimse Osiria için fikir belirtmiyor? Elde edebilmek için ne uğraş verdim biliyorsunuz.
Biraz önce internetten baktım Osiria gülüne..İki renkliliğinden dolayı çok mistik bir görüntüsü var...Dışı kırmızı-içi beyaz.İçi kırmızı-dışı beyaz.Sanki gerçek değil gibi..Bu güller tek kelimeyle muhteşem.Ellerinize sağlık Sevgili Güler..
Sebahattin Sargın
29-05-2008, 00:50
Bahçe için diyecek laf yok zaten, gittim gördüm geldim ;)
Osiria ise enfes, şahane misler gibi kokuyordur. İnşallah bol bol çiçeğini görürsünüz Güler Hanım ;)
Resimleri bizimle paylaştığınız için ayrıca çok teşekkür ederiz...
Sevgiler ;)
hııhhh şöyle, şu Osiria'yı elde etmek zor oldu. Çiçek de açtı. Fikirlerinizi yazın da içim rahat etsin. Diğeri de aynı renk mi bilmiyorum o daha tomurcuktaydı ben İstanbul'a gelirken. Gittiğimde çiçeği açmış olur, eğer değişik renkli ise sizler için resimlerim.
denizakvaryumu
29-05-2008, 08:34
Açıkçası osirianın beklenen renkte çıkmadığı kanaatindeyim.
38968
Netteki osirialar bu görünümdeydi.
Eğer netteki gibi değil de sizinki gibi osiria istenirse Edirne'deki fidanlıkta aynı güller var.
http://www.botanikcicek.com/images/gfid5bb.jpg
Acaba diyorum bekledikçe netteki gibi bir renge döner mi?
Çünkü sihirbaz güllerde bu durum oluyor başlangıçtaki sarı renk sonradan dönüyor.
Ben de sizinle aynı kanıdayım, sevgili denizakvaryumu. Beyazın daha gümüşî renkli olacağını düşünmüştüm. Edirne'deki fidanlıktan hem alyans hem de sihirbaz gülleri bana geldi, sayın Ferda Ülkümen sayesinde. Her ikisinde de şu an çiçek var ama onlarda koku yok. Bu Osiria da güzel bir koku var. Dedim ya gösterişi daha güzel güllerim var bahçemde.
Bakalım ikinci Osiria nasıl açacak o daha tomurcuk.
denizakvaryumu
29-05-2008, 09:06
Sağlık olsun.
Sihirbaz gülün resmini de eklermisiniz?
Oooooh afiyet olsun Güler hanım, dalından yemesi tabiii ki daha zevkli. Sayenizde bende yemiş gibi oldum sağolun:)
Sadece Osiria değil 664, 667, 668 ,671 ,675'deki güllerinize de bayıldım, eminim kokularıda çok güzeldir...Ne de olsa çiçekler, sahibinin sevgisini yansıtır. Değil mi!...
Tabii, gittiğimde çekerim. Koyu bordo, üzerinde sarı sarı çizgiler var. Sanırım sitemizde bir yerde de resmi vardı.
denizakvaryumu
29-05-2008, 09:59
Sihirbaz gül gerçekten muhteşemmiş.
28194
Balkonumdaki Kliva açmaya başladı...
Merhaba sevgili Güler ablacım,
Ben senin balkonda açan turuncu renkteki Kliva nın renginde bulamadım çiçekçilerde genelde kırmızı var.Ama öğrendimki taze tohumlardan da üretilebiliyormuş.Acaba bana tohum konusunda yardımcı olurmusunuz?Ama ben bu çiçeğin neresinden,nasıl ve ne zaman tohum alındığını bilmiyorum.
Bugüne kadar kliva tohumu hiç almamıştım. Seneye çiçek açtığında üzerinde top top olanlar eğer tohumsa sizin için toplarım.
Tohum zamanı olduğunda benim için tüm tohumlarınızdan ayırırsanız çok sevinirim.Bende sarı kadife ve akşam sefası çiçekleri bol miktarda var.Bunlardan isterseniz,:)her sene çok tohum alıyorum bende size gönderirim.
Early Grey çay kutuları teneke. Şimdiden başladım kutuları biriktirmeye. Her tohum için bir kutu yapmam gerekecek. İnşallah bol bol tohumlarımız olur da paylaşırız.
Güler ablacım bahçenizdeki ispiryaya bayıldım.Başka yerlerdede görünce çok hoşuma gidiyor acaba ben bunu balkonda saksı içinde yetiştirebilirmiyim?Balkonum oldukça güneşli...
papatyam
29-05-2008, 11:32
Bu da alyans gül
papatyam
29-05-2008, 11:34
Sihirbaz dediğiniz (bordo sarı) bana verilen bilgiye göre şarabi denilen tür ve hoş kokuluymuş.
Evet papatyam, Bendeki alyans da aynı renk. Ama nedense ne alyans gülünde ne de sihirbaz gülünde koku almamıştım. Gider gitmez tekrar bakacağım.
papatyam
29-05-2008, 12:04
Haberinizi bekleyeceğim.
Alyans kokusuz muş, şarabi kokulu, birde pembe beyaz var onun adını unuttum ama nasıl kokusuz gül olur anlamıyorum :(
Güler Hanım, bahçe fotoğraflarınıza ancak şimdi bakabildim. Her köşesi ayrı güzellik... Emeğinize sağlık.
Sn.denizakvaryumu'nun yazdığı gibi Osiria gülünü ben de internetteki fotoğraflardaki gibi bekliyordum. Sizinki de çok çok güzel ama bir bitki hayal edilen gibi çıkmazsa üzülüyorum.
Belki iç rengi zamanla daha da beyaza döner.
Sevgiler.
Teşekkürler, Limon. Ben de Osiriayı beklediğim gibi bulmadığımı yazdım. Bakalım gül açtıkça dışı daha da beyazlaşacak mı? Gümişî bir beyazlık bekliyordum. Ama dedim ya kokusu çok güzel.
Sevgili papatyam, hergül kokmuyor ki. Kimisi yoğun kokulu, kimisi çok hafif kokulu, kimisi de kokusuz, veya bizler farkedemiyoruz.
Sevgili Güler, bu yıl bahçe daha mı bir şenlenmiş ne.
Her geçen gün çeşitler artıyor, bizim de gözümüz gönlümüz iyice açılıyor. Her taraf ayrı bir güzel, Oğuz beyin kabak çiçeği bile:)
Ellerinize sağlık.
Sevgili nevsune, güzelleşmez mi? Ağaçlar net üyeleri şeferlendirdiler de ondandır sanırım.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar, evdeyim ya, sitede sayfalar arasında dolaşırken dikkatimi bazı arkadaşların gül fideleri ve ekimi için sorduğu sorular çekti. Ben yaptıklarımı biraz anlatayım;
Bahçede gül ekeceğim yerlerin yerini belirlediğimde, derin ve genişçe kazıyorum.1/3 toprak-1/3 dere kumu-1/3 de gübre koyarak en az 3 ay bekletiyorum. Gelip gidip suluyorum. Toprak iyice yerini benimsiyor. Güller elime geçtiğinde, eğer çıplak kök değil de aşılı saksı veya poşet içindeyse, onları saksıdan çıkarıyor toprağını bozmadan çukuruna koyuyorum. Ama bu işi yapmadan evvel de çukura iyice su doldurup çekme olayına bakıyorum, yani çukura doldurulan suyu toprak iyice emmeli. Sonra gülü yerleştirirken aşılı kısım güneye bakılacak şekilde ekilmeli ve aşı toprak üzerine çıkmalı. Etrafına iyice ve sıkıca toprak ilave ettikten sonra can suyunu da 2 seferde verdikten sonra iş hemen hemen tamamdır.
Benim yaptığım bu, yine sizler ekerken hocalarımıza danışın veya yazdıklarını dikkatlice okuyun derim.
Bu güzel bilgiler için teşekkürler Güler hanım,
Bende gönderdiğiniz çeliklerin durumunu belirtecektim.
Öncelikle yedi tane çelikten yalnızca beş tanesini yaşatabildiğimi üzülerek belirtmeliyim.
Dere kumuna diktim ve sadece su veriyorum çok iyi durumdalar (laf aramızda bir tanesi aldı başını gitti belki çiçek bile açar) fidan poşetlerine dikmiştim gelecek ilkbaharda kalıcı yerlerine almayı umuyorum, bu bilgiler ışığında yerlerini kıştan hazırlamam gerektiğini öğrendim tekrar teşekkürler.
Bu arada unutmayın her sabah biryerlerde birileri çiçek sularken sizi anıyor :)
Süha Şendoğan
30-05-2008, 14:37
Sevgili Güler hanım,
Selahattin hocayla gönderdiğiniz ve önceleri tutturamadığım fidelerin son durumları çilek yetiştirme bölümünde resimledim.Yani zoru başardım denebilir.
Selen hn.gönderdikleriniz ilk günkü gibi gayet sağlıklılar üzerindekileri yemeye kıyamıyoruz komşunun 6 aylık bebeği var ona annesi mamaya katacak.Bu suretle sevgiyle kulaklarınız çınlayacak.
Sevgili Güler hanım,
Sizin bahçenin torunları bizim balkonda yerlerini aldılar.:)
Manyas'dan buralara zahmetlerle taşıdığınız hasekilerin başındayım hep.
Sanki ben başlarında durunca bir daha açacaklarmış gibi.:)
Bir kez daha, size verdiğim zahmetler için çok çok teşekkür ediyorum.
Umarım seneye, yine bu sayfaya, açmış fotoğraflarını da koymak kısmet olur.:)
Güler Hanım çok özür dilerim ama sizin osirianın rengi beni hayal kırıklığına uğrattı.:( Umarım büyüdükçe fotograflarda gördüklerimize benzer.
Sebahattin Sargın
31-05-2008, 23:26
Fotoğraflarda ki photoshop etkisini bir kez daha görmüş olduk, satış stratejilerinden biri işte. Ama ben ginede sevdim bu gülü, hem daha tam açmış halini görmedik. Belki şimdi beyazlık oranı daha fazladır...
Sevgiler ;)
Elbette gül çok güzel. Ama fotogrftakinden çok farklı. Bazen soğanlarda ve tohumlarda da aynı durum oluyor. Yetiştirdikten sonra başka bir çiçek çıkıyor. Çıkan çiçek de güzel ama beklediğiniz gibi olmuyor.
Sebahattin Sargın
31-05-2008, 23:36
Bu durumdan bende şikayetciyim, işte bu durumlarda iş esnafın insafına kalıyor. Ne umutlar ile alıyorsunuz ama ne çıkıyor, insan çok üzülüyor bu tip durumlarda ne yazık ki...
Bence burada bir şeye karar vermek gerekiyor.:)
Osiria rengi için mi, kokusu için mi, her ikisi için mi isteniyor?
Eğer koku içinse, kokusunun çok güzel olduğunu Güler hanım yazdı.
Renk içinse, şimdiye kadar alınan iki Osiria'da da renk, beklenen renk değil.
Ki, Güler hanım da ondan daha gösterişli güllerin bahçesinde bulunduğunu belirtmişti.
Bu durumda Sebo'nun yazdığı gibi photoshop uygulanmış olabilir.
Veya Osiria'nın başka bir türü olabilir.(Bu mümkün mü?)
Eğer Osiria'nın başka rengi yoksa, koku için değil de renk için isteyenlerle, hem koku,hem renk için isteyenler hayal kırıklığına uğraya bilir.
Ben de sizlerle aynı fikirdeyim, buyüzden fikrinizi almak istedim. Osiria'nın kokusu güzel ama rengi tam beklediğimiz gibi değil. Diğer tomurcuklar da açtılar. Güller daha da irileşti ama dış beyazlıkları hem eski resimlerde gördüğümüz gibi değil, hem de gül açınca o kadar belirgin görülmüyor. Netice itibariyle üstüne düştüğümüz kadar değilmiş demek geliyor içimden. Ama bahçemde olmasından mutluyum.
Sebahattin Sargın
03-06-2008, 17:56
Sevilay Hanımcığım ben osirianın başka türü olacağını zannetmiyorum, şayet olsa idi mutlaka alt türlerine rastlardık. Bana kalırsa bir satış stratejisi olarak renklerin daha canlı olması photoshop teknikleri uygulanmış. Ama Güler Hanımın dediği gibi bahçede olması güzel bir şey sonuçta...
Sevgiler ;)
Güler hanım merhabalar;öncelikle bahçenize hayran olmamak elde değil, emeginize yüreginize sağlık.Ufak birşey danışacaktım müsadenizle; bu fırça çalısı dediğiniz (şişe fırçası şeklinde de anılır ) kaç defa açıyor mevsiminde? **** ne kadar süre açıyor?Teşekkür ederim .
Saygılar...
Sevgili asun, şu an fırça çalısında çok çiçek var, çiçekleri de uzun süre üstünde kalıyor. Görüntüleri de çok güzel, helezonvari bir açış şekli var, kırmızıların ucunda bulunan altın renkli toplara güneş vurunca pırıl pırıl parlıyorlar. Bu görüntü de benim çok hoşuma gidiyor. Üstünde arı çok olduğu için biraz uzak duruyorum ama yine de keyifle seyrediyorum. Sanırım bir defa bu mevsimde açıyor( yani benim bahçemdeki öyle) ama dediğim gibi uzun süre çiçekli kalıyor. Benim ki kırmızı, beyaz renkli olanı da varmış, onu elde etmeye çalışıyorum.
Sebahattin Sargın
04-06-2008, 18:07
39571
Ben bu resimde kesinlikle photshop var diye düşünüyorum, resimin üzerinde oynandığı çok belli çünkü. Ben böyle düşünüyorum, sizinkinde de beyazlık var. Fakat resimdeki çok keskin ve parlak bir beyazlık. Bu osirianın doğal bir resmi var mı? Ben hiç görmedim çünkü, varsa bilenler paylaşırsa sevinirim...
Sevgiler ;)
Sevgili Sebo, diğer goncalar da açtılar, hiç bukadar bariz bir gümişi beyazlık yok. Gülleri biraz daha irileşti ama pek de gösterişli sayılmazlar. Açmış haldeki resimleri çektim, bir ara yüklerim. Photoshop hakkında hiç bilgim yok, bu yüzden bir fikir yürütemiyorum.
Sebahattin Sargın
05-06-2008, 11:34
Güler Hanımcığım olsun, bizde osiramızı bu hali ile kabulleniriz. Ne yapalım böyle olmadıysa, sonuçta o İskoçyalardan gelmiş güzeller güzeli mis kokulu bir gül. Sizin gül koleksiyonunuz arasında da yer edinmiş oldu...
Sevgiler ;)
Sevgili Güler hanım,
Benim sihirbazlar bir dalda 6-7 tane açmaya başladılar.
Şöyle bir şey fark ettim;
Tomurcuklar açarken bordo-sarı açıyor, daha sonra bordo-beyaz oluyor.
Özgür beyin dediği gibi ısıya göre renk değiştiriyor sanırım.
Böyle çok çok açtıklarına göre yerlerini sevdiler diye düşünüyorum.:)
sarikayabora
07-06-2008, 16:18
Sevgili Sebo, diğer goncalar da açtılar, hiç bukadar bariz bir gümişi beyazlık yok. Gülleri biraz daha irileşti ama pek de gösterişli sayılmazlar. Açmış haldeki resimleri çektim, bir ara yüklerim. Photoshop hakkında hiç bilgim yok, bu yüzden bir fikir yürütemiyorum.
Güler abla photoshop hiç iyi bir şey degil hiç bakma resimleri olduğundan farklı gösteriyor ÖGRENMEYE ÇALIŞMA (: (:
saygılar bora
Sevgili sarikayabora, seni burada görmek inan çok keyifli, hoşgeldin.
Arkadaşlar, Bora, benim oğlumun çocukluk arkadaşı. Sağolsun bana da bilgisayar hususunda çok yardımı dokunuyor. Bakın bizler ailece ağaçlar netli olduk.
ilknur aşık
10-06-2008, 14:20
Güler hanım osiria başlığının altına yazmıştım. Ama burayı sonra görünce zaten sorularımın cevabını buldum. Bence osirianız çok güzel. Ben zaten osirianın rengi konusunda şüpheliydim. Sonya hanıma gelenin de rengi internetteki gibi değildi. Kokulu olduğuna çok sevindim. Güllerde hem koku hemde güzel formu bir arada bulmak çok zor. Bazen bakıyorsunuz çok güzel formlu bir gül ama koku yok. Bazen de çok güzel kokuyor, ama form yok.
Sevgili ilknur, esasında formu da fena değil, irice bir gül. Bizler çok şey beklediğimizden belki biraz hayel kırıklığına uğradık. Kokusu güzel, gonca hali de güzel, iyice açıldığında dış beyazlık pek görünmüyor. Sizler için resimledim, en kısa zamanda yüklerim.
Güler Hanım, hani bana Haseki Küpesi tohumu gönderecektiniz..Özelden mesaj attım ama cevap gelmedi,hatırlatmak istedim buradan :)
Ne zaman göndereceğiniz konusunu anlayamadım da.. Yani toplayınca mı yoksa elinizde var da onları mı gönderecektiniz..?
Sevgili caretta, topraktan söktüğüm mor katmerli haseki küpesini ikiye böldüm ve iki ayrı saksıya ektim. İstanbul'a giderken birini arkadaşımız sevilay'a elden verdim. Sizin için ektiğim, yer değiştirdiği için biraz buruştu ve boylu olduğu için şimdi budama yapamıyorum, bitki kendini toparlasın diye bekliyorum, toparlasın ki üstten biraz budayım ve koli yapabileyim. Ama istersen hemen göndereyim. Bu haliyle kuru zannedersin. Ama o kışın bile tamamen kurur, seneye yeniden patlar. Aynen Clematisler gibi. Kurudu diye sakın sökme.
Beyaz yaseminler geçmeye başladılar ama sarı yasemin halâ açıyor, çok da hafif olsa güzel bir kokusu varmış.
40552
Güllerim de halâ açıyorlar...
40553
40554
Osirianın gonca hali ve açmış hali.
İlk Glayörüm açtı.(adının glayöl olduğunu yeni öğrendim)
40561
Yıldızlarım da tek tük açmaya başladılar.
40562
Saksıdaki pembe Gala. Sarı renklisi kayboldu. Sarı olanı çok daha gösterişli ve güzeldi.
40567
Zambaklarım iyice açtılar, Lillyumlar ise daha yeni yeni açıyorlar.
40571
Önde bodur karanfiller, arkada zambaklar.
40576
Üç senedir uğraştım ama ilk defa bu sene cipsofilya'yı tohumdan yetiştirebildim.
40578
Bezelye çiçeği- hernekadar kokulu deniyorsa da ben birtürlü kokusunu alamıyorum.
ATTACH]40579[/ATTACH]
Çok koyu renk sakız sardunyaları.
40581
Ortancalar da açmaya başladılar.
40583
Bir arkadaşımız sormuştu, gül çeliklerini nasıl yapıyorsunuz diye. Size bir iki örnek hazırladım.
40585
Bir zamanlar bu ağacım süs eriği idi. Sırf çiçek açardı. Şimdilerde şaşırdı, bol bol meyve veriyor.
40587
Bodur kayısı ağacı.
40588
Elle kırılan bademler.
40590
Vişneler toplanmayı bekliyor. Bugün yarın toplayıp, reçel mi yapalım sorbe mi?
40591
Dutları resimleyemedim. Ama sizler için hergün tadına bakıyorum, nefisler.......
Tebrikler bahçeniz bir harika..
Öğretmenlik yaptığımdan dolayı bitkileri sadece minik balkonumda yetiştirebiliyorum..
Böyle bir bahçem olsa ne güzel olurdu.
Ben her ne kadar böyle bahçeli bir evde bahçemle uğraşamasam da gelecek nesilleri yetiştiriyorum..
Bu da benim tek avuntum..
Görsel şölen sunmuşsunuz Güler hanım,sağolun
Hepsi birbirinden güzeller..emeğinize sağlık..sevgilerr
Güler Hanım, hepsi çok güzel. Özellikle Sandavillalara bayıldım. Koyu renk sakızlar da çok çok güzel.
Her çiçek o kadar güzel ki, bize üstüne söyleyecek söz bırakmıyorlar.
Ellerinize sağlık, hiçbiryeriniz dert görmesin.
Sandavilla'lara bende vuruldum, birde 853 nolu mesajdaki çiçeğe, onun adı nedir.
Sayenizde değişik çiçekler tanıyoruz.
E tabi birde özeniyoruz :)
Bize de
Arzuladığınız tüm güzelliklerin bahçenizde ve sizinle olmasını dilemek düşüyor.
Teşekkürler arkadaşlar.
Hemoracallis, sevgili sevil.
Güler Hanım, tek başınıza site gibisiniz.. www.gulerinbahcesi.com :))
Sınırınız ve limitiniz yok :)
Merhabalar!
Güler hanımın bahçesi (pardon dünyası)gez gez bitmez. Her şey birbirinden güzel ve bakımlı.
Ellerinize yüreğinize sağlık.
Saygıyla.
serenity
15-06-2008, 00:51
:eek: amaa, nerede bu bahçee ben canlı canlı görmek istiyoruuum :) harika bir yeer:)
güler hanım bu nasıl bir bahçe :) emeğinize sağlık, diyecek söz bulamadım...
Güler Hanım; bahçenizdeki güzelliklerle bizi büyülediniz. Ekrana yapışıp yapışıp kaldım resmen:D Ada karanfillerini budadığınız zaman bize de yollar mısınız? Elinize, emeğinize sağlık...
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili cemal.s. evet ben de bahçem ile kendime bir dünya yarattım, İstanbul'u çok seviyorum ama oranın kargaşasından bunaldığımda kendimi buraya atmak çok iyi geliyor. Burası da tam bir sessizlik. Ne trafik gürültüsü var, ne de kargaşa kalabalık. Tam sakinlik.
Çiçeklerin arasında, sebzeler ve meyve ağaçları arasında mekik dokuyorum. Aşağı yukarı 2.5 aydır buradayız, hiç de sıkılmadık. Gerçi ben torunları bahane edip bir iki İstanbul yolu tuttum ama, yine de köy güzel. Bir de kafa dengi olan 3-5 dost daha olsa. İşte o zaman değme keyif olacak.
Sevgili Gülşen, istediklerin kokulu bordo karanfillerden mi yoksa sepet içindeki pembe ufak karanfillerden mi? Adresini özelime yazıver.
Sevgili Güler Hanım,yaklaşık iki ay önce bu siteye üye oldum ve hemen her gün mutlaka bahçe fotoğraflarınıza baştan sona bakıyorum.O Azimle akşam mesai çıkışı dalıyorum kendi bahçeme, ama olmuyor.Ne yapsam sizin kadar bakımlı bir bahçe yapmam imkansız.Sizin azminiz ,yeşil sevginiz bambaşka bir şey.Kutluyorum sizi.
Bu güzel dünyanızda, sağlıkla huzurla ve ****** torunlarınızla mutlu ,mesut yaşayın sevgili güler.Siz çok ama çok emek vermişsiniz..şimdi mutluluk zamanı.Sevgilerimlee
quercuslover
17-06-2008, 22:03
Sevgili Güler hanım gerçekten bahçeniz çok güzel emeklerinizin karşılığını almışsınız.Ayrıca bu sitede olmanızda bizim için büyük bir şans iyi bir örnek teşkil ediyorsunuz, çok teşekkür ederim.Bu arada gül çeliği dağıtımı hala devam ediyormu?
Ben o çok koyu renk sakız sardunyalara bayıldım,daha önce hiç bu rengini görmemiştim açıkçası.:rolleyes:
ilknur aşık
18-06-2008, 10:58
Güler hanım günaydın. Pazar günü Balıkesir'e inanılmaz bir dolu yağdı. İnşallah sizin oraya yağmamıştır. Ne çiçek kaldı, nede yaprak. Sitede pekçok komşunun bahçesinde meyva ağaçları vardı. Meyvaların, yaprakların hepsi inmiş. Yağan dolunun bir kısmı ceviz büyüklüğündeydi. Tabi bu arada tarlaya, köylüye verdiği zararı söylemeye gerek yok. :(
Sizden gelen gül çeliklerinden bir tanesi kalmıştı. (Diğerleri kurudu maalesef) O kadar güzel canlanmıştı ki, her yerden filiz vermişti. Maalesef oda devrilmiş, çelik topraktan çıkmış. Tekrar ektim ama hiç umudum yok. İnşallah sizin oralarda yoktur bir şey.
Sevgili arkadaşlar, eğer bahçe yapmak istiyorsanız, hiç yılmadan ve hemen başlamalısınız. Ben 12 senedir uğraşıyorum, ve bugün bile ahh, keşke daha evvel başlayabilseydim diye yakınıyorum. Zamanla herşey yerli yerine oturuyor. Yapmak istedikleriniz rüyalarınıza girmeye başlamışsa bu işe bulaşmışsınız demektir. Ama bahçe ama balkon hiç farketmez, yeterki niyetlenin. Bitkilerinizle bol bol konuşun, onları sevin. Etrafınız size deli gözüyle de baksalar aldırmayın. Emin olun anlıyor ve size cevap veriyorlar. Ya güzel güzel çiçekler açarak veya bol bol sebzeler vererek. Gün yok ki önlerinden geçerken açmış bir gülü öpmeden, ortancayı avucumun içine alıp sevmeden geçeyim. Onlar da mutlu ben de.
Sevgili İlknur, burada hava soğudu, ve hafif yağdı, ama dediğin gibi bir fırtına olmadı. Sebzeler de çiçekler de iyiler. Ellerinden öpüyorlar. İlknur abla ne zaman gelip de güzel dutların tadına bakacak diye soruyorlar.
Güler Hanım lobelyalarınız ne durumdalar. Benimkiler sıcakla birlikte canlılıklarını kaybetmeye başladılar. Siz nasıl bakıyorsunuz? Ve bahçede ne kadar süre kalıyorlar? Şimdiden teşekkürler.;)
Not: İstanbul'a geleceğiniz zamanı bilsek de bir sohbet toplantısı düzenlesek. Ne dersiniz?
Lobelyalar tam coştular sevgili Zenfree, saksılardan yere kadar taştılar. Her akşam bol bol suluyorum, bütün gün güneş altındalar. Hemen yanında da sarı sarı Acem laleleri açtılar. Bahçeye gelen FB. arkadaşlar hemen resimliyorlar (teselli buluyorlar herhalde).
Çocuklar, bu ayın sonunda mavi yolculuğa çıkıyorlar. Ufaklığı bize bırakacaklarmış. Bu yüzden İstanbul'a gelmemiz gerekecek. Akşamları nöbetteyiz anlaşılan. Günüm boş olur. Toplantı da çok iyi olur hani. Bu hafta sana tam tarih veririm, ve günü belirleriz. Esasında sayın yöneticimiz Malina'nın da hobi bahçesine gitmeyi çok istiyorum. Oraya da gitmeyi planlasak.
Bugün baktım da Güler'in Bahçesi başlığı 25159 gösterim diyor. Bu 25.000 defa mı tıklanmış oluyor? Çok mutlu oldum.
yeşillim
19-06-2008, 12:21
Guler Hanım, mutluluğunuz daim olsun. Siteye ilk girişte dikkatimi çeken bahçeniz olmuştur.
Gösterdiğiniz paylaşıma teşekkür ediyorum. Göz görünce, gönül doyarmış...
Teşekkür ederim, sevgili yeşillim.
Bahçemle uğraşmak keyifli, ama eminol yaptıklarımı sizlerle paylaşmak çok daha keyifli.
İnsanın başarabildiklerini dostları ile paylaşabilmek güzel bir his, belki de kendisini mükâfatlandırmak gibi birşey.
Bana bu fırsatı verdiği için sayın Malina'ya tekrar teşekkür ederim.
Toplantı da çok iyi olur hani. Bu hafta sana tam tarih veririm, ve günü belirleriz. Esasında sayın yöneticimiz Malina'nın da hobi bahçesine gitmeyi çok istiyorum. Oraya da gitmeyi planlasak.
Planlayalım.;)
1- İstanbul Toplantısı
2- Hobi Bahçesi Çalışma Grubu ;)
3- Bağdat Restorant Etkinliği
Sebahattin Sargın
20-06-2008, 00:22
Nolur şu büyük İstanbul toplantısı biraz temmuzun sonlarına doğru olsun, eğer gelemezsem çok üzülürüm :(
Sevgili zenfree ben üçüne de varım.
Sebahattin'e katılıyorum. Büyük İstanbul toplantısını yaz sonuna doğru yapalım bence de. Hem herkes tatilden dönmüş olur, bahçe işi olanların işleri rahatlamış olur. Hobi Bahçesi için ilk oy benden olsun :)
ezgili dünyam
24-06-2008, 15:52
Bugün baktım da Güler'in Bahçesi başlığı 25159 gösterim diyor. Bu 25.000 defa mı tıklanmış oluyor? Çok mutlu oldum.
Ben her fırsatta bahçenizi geziyorum:p Eminim çok arkadaş foruma yazmasa bile güzel bahçenizi ziyaret ediyor.
ilknur aşık
26-06-2008, 10:00
Güler hanım dün akşam 00.20 de yazmışsınız. Bu saatte Manyas'a gidip eksikleri (!) alamayacağınıza göre İstanbul'dasınız. Ben diyorum bi koşu gidip bahçenizi bir ziyaret etsem. Hani dutlar beni çağırıyordu ya.
Biliyorum ne istersem bir şekilde yardımcı olursunuz, ama ne derler bilirsiniz çalıntı çiçek tutarmış.:D
Sevgili ilknur aşık, hiç durma. Benim orada olup olmamam hiç sorun olmasın. Vallahi dutlar o kadar güzel ki anlatamam. Herbiri baş parmağım kadar, renkleri de siyaha döndüler, bozlaştı. Bal mı bal. Sonra mutlaka salatalık topla, çıtır çıtır. Sabah akşam toplarsın, ibadullah.
Sakız kabaklarının sesini de duyarsın, bizler de buradayız derler. Onların büyümelerini eminim gözlerinle seyredebilirsin, bana çok enteresan geliyor. Sabah bakıyorsun 5 cm, akşam ise yemeklik olmuş. Haftanın her günü kabak pişer mi? Dün toplananlarla etli dolma yaptım, bugün toplananları kızarttım. Yarın kalye yap, ertesi gün, salatasını yap. Ye babam ye, içim dışım kabak oldu. Oğuz'a ''bir daha bu kadar ekme ne olur'' dedim. Sen istedin ya demez mi? O da doğru. Vaktim olsa (ot yol, gülleri temizle) çiçeklerinden zeytinyağlı dolma yapacağım ama nerdeeee.
Hıımm, açmış Glayöllerden de mutlaka topla, şuan çok güzeller.
Balkondaki sebil de hem buz gibi su bulabilirsin hem de sıcak su var, yan tarafta da nescafe var gördün mü? Hadi hiç üşenmeden, soldaki kâğıt bardaklara birer kahve koy da salıncakta iç. Sardunyalar arasından gülleri seyret.
Güler Hanım,diliniz,anlatım uslubunuz baldan tatlı,masal gibi,ama çoktan beridir görmüyoruz bahçenizin resimlerini.Belki mızmızlanıyoruz ama napalım,bizi alıştırdınız bir kere.
Sevgili WYZX, teşekkür ederim.
Bahçe resimleri çok, ama sizleri de sıkmak istemiyorum aslında. Güller hep aynı, ateşler aynı yerdeler. Şu an Glayör(l) ve lilyumlar açtılar. Yıldızlar da yavaş yavaş açıyorlar.
Daha sonra sebze bahçesinden ve meyve ağaçlarından ve asmalardan resimler yüklerim.
ilknur aşık
26-06-2008, 12:12
Hakikaten öyle bir anlatıyorsunuz ki insanın oraya koşa koşa gidesi geliyor. Elinize, yüreğinize, dilinize sağlık. Sizin yazılarınız ve bahçeniz bize gün içinde inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Ben kendi adıma gün içinde bunaldığımda kendimi hemen buraya atıp moral depoluyorum.
Sağol, yazdıklarımda samimiyim. Lütfen eşini de al git. Bahçe bizim, yesin millet derler ya. Bahçem siz ağaçlar net üyelerinin.
Bahçede ağaçlar bodur olunca, birbuçuk yaşındaki torunum bile meyveyi ağaçtan toplayarak yemeğe çalışıyor.
41709
O da tulumba çekmeye meraklandı.
41711
Evde, herkesin kendi boyuna göre meyve toplama sepeti var.
41714
Geçen hafta, Glayöller tek tük açmaya başlamışlardı, bu hafta iyice açmışlardır.
41715
Güllerim halâ güzel güzel açıyorlar...
41716
Güler Hanım, her şeyin küçüğü-boduru daha sevimli oluyor :D
Öperim gıdısından...
Sevgili limon,
Bahçeden içeri girmek hiç istemiyor, eline sepeti alıp meyve ağaçlarının yanında, olmuş olmamış koparıp duruyor. Tam lokum oldu vallahi.
Sevgili Güler Hanım armut dibine düşermiş.Demekki torununuzun kendisi kadar huyu da size benziyor.Resimler içinde çok teşekkürler.Yine her şey çok güzel.Ellerinize sağlık.
ezgili dünyam
26-06-2008, 19:14
Güler hanım bence bahçenizin en güzel çiçeği torununuz. Allah bağışlasın dünyalar tatlısı maşallah.:p
Güler Hanım, hepsine bayıldım ama tulumbalı fotoğraf, öndeki Kahraman ve arkadaki masalsı fonla çocuk kitaplarındaki resimler gibi, tekrar tekrar baktım.
Sağlıkla, torunlarınızla keyfini çıkarın.
Teyze o lokumu öp benim için. Kerem büyüyünce desene tulumba Mert Paşa'ya kaldı:)
Sağol, Selencım. Oğuz enişten diyorki ''bir ufak sepet de Deniz için ördürelim''
Arkadaşlar, ufak çocukları olanları da bahçemize bekleriz. Sevgili Adabayrakoğlu, ''0ğlum yaramaz baş edemeyiz'' demişti ama bakın onları da oyalayacak şeyler var. Hedera, kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla tabirini de biliyorsundur inşallah.
Teyze sepetin acelesi yok,Deniz şimdilik sütle yetiniyor ama seneye lazım olabilir.Enişteme teşekkürler.
Selenn, sepeti biz getiririz desene ;) Şöyyle en büyüğünden ;)
ezgili dünyam
28-06-2008, 18:03
Avatarımdaki bu salıncağın sizin bahçenize çok yakışacağını düşündüm.:p Birgün mutlaka bu salıncaktan yaptırın harika olur. Dayanıklı bir ağaçtan yapılmış olmalı, piknik alanında olduğu halde hiç zarar görmemiş.
Ezgili dünyam, teşekkürler.
Bahçede iki tane salıncak var, hernekadar torunlar için yaptıysak da bizler de uçarak sallanıyoruz. Hayatta (ön balkon) iki tane var, birine eşim, birine ben yatıp güneşin batışını, akşamın tül tül nasıl indiğini seyrediyoruz. Salkım söğüdün altında hamak var, üst terasda üç şezlong. Ama yine de resimlediğin çok hoş, onu da yapar , koyacak bir yer buluruz. Önce emprenye kütük bulup işe koyulmalı. Bundan kendimin yapacağını çıkarabilirsin.
Sevgili Limon çok teşekkürler desenize Deniz çok şanslı. Şimdiden onu düşünüp seven büyükleri var.
Sûz-i Dilârâ
29-06-2008, 08:38
Her ne kadar Güler Hanım: "Bahçem ağaçlar.net üyelerinin" dese de ben bu bahçeye gündüz sallana sallana girmektense bir gece kimseye çaktırmadan, sessizce girip meyveleri aşırmayı, ceplerimi, ellerimi doldurup sıvışmayı tercih ederim. Böylesi çok daha zevkli olurdu.:p
kazim polat
29-06-2008, 23:26
Merak etmeyin sevgili Sûz-i Dilara,görse bile gene de Güler Hanım sizi görmezden gelir,o zevki yaşamanıza engel olmazdı.Yanılıyor muyum Güler Hanım?
Dilâra, çocukluğumuzda hepımizin yaptığı şey, hiç görmem sen kendini tehlikeye atma.
Biz ilkokula giderken siyah önlük giyerdik. Sene başında alınan iki önlük ile katiyen sene sonunu getiremezdim. Nedeni ne biliyor musun? Akşamları meyve çalmaya girdiğim komşu bahçelerinde yakalanmamak için siyah okul önlüğümü giymem. Böylece karanlıkta farkedilmiyordum. Önlüğümün ceplerine o kadar çok şey dolduruyordum ki, cepleri hep yırtılıyordu. Ağaçtan aşağı atlarken de mutlaka ya eteğini söker ya da dala taktığım yer yırtılırdı. Annemden ne çok azar işitirdim.
Ama şimdi bahçeler, eski bahçeler gibi değil. Benimki de öyle. Bahçe kapısından girdiğiniz anda sağa sola serpiştirilmiş sensör lambalar hemen devreye giriyor, her taraf aydınlanıyor. İyisi mi sen yine de gündüz gözü gel, dilediği ellerinle kopart.
söyleyebileceğim tek şey var; bu güzellikleri gözlerim yaşararak, imrenerek izledim. Ne diyeyim, Rabbim bizlere de bahçe lütfetsin ve balkonda sıkışmaktan kurtulalım;)
yüreğiniz, bedeniniz,ve sevdiğiniz herşey ile daim olun sevgili Güler... iyiki varsınız
Sevgili ide, teşekkür ederim. Eğer kendi gözlerinle görmek istersen çok kolay; Yenikapı -Bandırma arası iki saat bir telefon etmeniz sizi Ferry iskelesinden almama yeter.
Sevgili Nurbahar, masalsı fonla torununuzun tulumbalı resmi hoşuma gitti diye yazmışsın.
Saksı adamın resmini yakından gördün mü? Eğer görmediysen 11 Mayıs 2008 Güler'in bahçesini ziyaret resimlerine bak sayfa sekizde sevgili uzman16 çok güzel çekmiş.
Can sıkıntısından evde de çok saksı olunca, salkım söğüdün altına yaptım. Seneler evvel bir dergide görmüştüm.
Güler Hanım torununuza maşallah. Çok tatlı. Bahçenizdeki en güzel çiçek o. :)
Darısı başına sevgili zenfree.
Eşantiyon işi nasıl gidiyormuş?
Dün Silivri'ye yazlığa gittik. Bahçe bayağı bakım istiyor. Ne var ne yok diye dolaşırken köşede açıp da çiçeklerini dökmüş olan haseki küpelerine rastladım. Bir iki dalda çiçek kalmıştı. Biri beyaz diğeri bordo beyaz. Herikisi de yalın kat. Resmini sizlere yüklerim diye kopartıp bir bardak suya koymuştum.
Darısı başına sevgili zenfree.
Eşantiyon işi nasıl gidiyormuş?
Bir gelişme yok malesef. ;)
Emine Aktaş
02-07-2008, 10:12
Merhaba Güler hanım; Peyzaj düzenlemesi çok harika olmuş.Siteye yeni üye olduğum halde ,site üyelerinin pozitif enerjileri beni motive etti.Elinize,yüreğinize sağlık.;)
Güler hanım bahçeniz çok şık.Üzgün olduğumda moralim bozuk zamanlarda açıyorum sayfanızı , bakıyorum çiçeklerinize insanın içi açılıyor.Benimde balkonumda çiçeklerim var ve foruma eklemek isterim ama sadece şikayetten ibaret olur(çürüdü,kurudu,çiçek açmadı vb.)Tek hayalim sizin gibi güzel çiçeklerim olsun.Sizede bitkilerinizede sağlıklı bir ömür diliyorum
kazim polat
07-07-2008, 23:11
Güler Hanım merhaba.Alışkanlık işte,buraya da uğramadan edemedim.Tatil sebebiyle epeydir uğrayamıyordum.Herşey yolunda görünüyor.Kendinize iyi bakın.Herkese bolca selamlar.
Sevgili sdk, bahçe olur da problem olmaz mı? Ben halâ yığınla problemle uğraşıyorum.
Lütfen hiç yılmadan devam et, tabii ki bizlere yazacaksın ve elbirliği ile çareler bulacağız.
Geçen sene, benim çimlerim için o kadar çok yardım aldım ki tahmin edemezsin, yoksa tek başıma işin içinden çıkmam mümkün değildi. Sağolsunlar, hem hocalarımız hem de site arkadaşları çok yardımcı oldular.
Sevgili kazim polat, hoş geldiniz.
Tam da dediğiniz gibi, site bizlerde hastalık haline geldi. Ama öyle ama böyle bir fırsat bulup agaclar.net'e giriyoruz. Bu durumuma en çok da oğlum gülüyor.
Nereden başlayacağımı bilemiyorum, Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim, Beni onurlandırdınız şereflendirdiniz ne kadar teşekkür etsem azdır. Her zaman beklerim.
Sizleri tanımak sizin gibi olgun, duyarlı, yardım sever, doğa aşığı, arkadaş canlısı sanki bütün herşey sende toplanmış, inanın sizlerle tanışmak beni çok sevindirdi çok memnun oldum, Yalnız sizleri iyi ağırlıyamadığım için çok mahcubum.
İnşallah birdahaki sefere Herşey gönlünçe olsun sevgili güler ablam.
Sizlere eşiniz çocuklarınız ve torunlarınızla birlikte uzunca ve mutlu yıllar dilerim.
saygılarımla
lilium
Sevgili Lilium, çok naziksiniz, teşekkür ederim. Hem eşim hem de ben sizi ziyaretten son derece keyif aldık. Sağolun.
Güler hanım bahçenize ve çiçeklerinize hayran kaldım hepsi birbirinden güzel emeğinize yürğinize sağlık. Bol çiçekli günler dilerim...
Bahçemdeki (saksıda olan) lilyumlar.
42805
En sevdiğim sardunyalarımdan.
42807
Osiria gülü değil ama ben bunu çok seviyorum.
42808
Pembe ortancalar. Bunları geçen sene ekmiştim.
42809
Arkadaşlara postalanacak mavişler. (kutu sorunum var, buldukça postalıyorum)
42811
Kabaklar, sabah hasadı.
42812
Sabahleyin, çiçeği üstünde minicik bir kabaktı.
42813
Ertesi sabah gittiğimde bukadar büyümüş, tabii yesinler diye hayvanlara gitti.
42814
Bu ne, biliyor musunuz?
42815
Cevabı....(Taze olarak hiç pişirdiniz mi? Nefis oluyor.)
42816
Güler Hanım, gözümüz gönlümüz açıldı, hepsi çok güzel nazar değmesin.
Bahçe bizim, yesin millet....
42817
Salatalıklar.... dalından kopartmanın zevki bambaşka.
42818
Cinsinden mi nedir bilemiyorum, bazı salatalıkların boyu 30cm buluyor. Bunlar acur değil.
42819
Bahçe meyveleri; şeftali, nektarin, armut, japon eriği.
42820
Bunları, bu sabah topladım. Şeftaliler, bu sene biraz ufak oldu, ilaçlamalarını ihmal etmedik ama yaprak kıvrılmalarını çok zor önledik. Herhalde sebep o oldu.
Ama, nektarinler çok güzel. Ben onları musluk başında suları aka aka yemeği tercih ediyorum, o kadar sulu ve lezzetli ki.
42821
Armutlar da hemen hemen oluyor, bunların cinsi başka.
42826
Bahçemizde, elma çeşidi bol. Ben bunu seviyorum.
42828
Bir zamanlar, üzerinde yüzlerce kuşun cıvıldadığı, gölgeliğinde insanların serinlediği, çok güzel bir kara ağaçmış.
Çok yakınımızda bulunan, Sülaymanlı köyünün çıkışında görünce, bunu resimlemeden geçemedim.
42829
Sevgili smiy, Nurbahar. Teşekkür ederim, inşallah sizlere de nasip olur.
Güler Hanım, mahsüllerin hepsi birbirinden leziz görünüyor. :) Sayenizde ilerdeki hayallerime yarısına meyve ağaçları dikeceğim yarısına sera yapacağım bir arazi eklendi. Br dahaki Hıdrellez'e artık ;)
İnşallah, sevgili limon. Sebze tohumlarını şimdiden ayırayım mı?
bahçenize delirdim desem yeri hafta sonu internete gidip eşime göstereceğim bayılacak tam onun hayalindeki bahçe ama bu bahçe bizler gibiler için hayal:p
bol bol resim koyun içimiz açılsın gözlerimiz bayram etsin
ne desem az bu bahçeye hayran kaldım :eek:
Sevgili aliş, teşekkür ederim. İzmir uzak değil ki? Neden ziyaretimize gelmiyor sunuz?
Gerçi güllerim şimdi, Mayıs ayındakiler gibi değil, ama meyve zamanı, sebze zamanı.
inanın eğer gelebilme imkanım olsa hiç düşünmeden eşimle hemen gelirdik
yinede teklifinizi hep hatırlayacağım ve imkanımız olur olmaz sizi ve bahçenizi görmeye geleceğiz
siteyi gezdikçe o kadar güzel bahçeler görüyorum ki ah parasızlık demekten kendimi alamıyorum
ama bende evde yapılabilenecek herşeyi yapmak istiyorum
Güler hanım teknik bir problemden dolayı mesajlarım sizlere ya ulaşnıyor **** çok geç ulaşıyor.Bu konu başlığının konuyla alakası yok ama birde burdan denemek istedim.Sardunyalarım bana ulaşmadığı gibi özel mesajınız bu gün geldi.Diğer site üyelerinden özür diliyerek teknik problemim çözülene kadar burdan size ulaşmaya çalışacağım.Sevgiler
Sevgili Tubay, size dört saksı sardunya ile bir saksı maviş postalamıştım. Aras korgo ile gönderdim. İstanbul'dan postaladığım için kargo detayları orada evde kaldı. Kolinizi bugüne kadar almadıysanız mutlaka geri gelmiştir. Ben de İstanbul'da olmadığım için, eminim hepsi ölmüştür. Şu an yapabileceğim birşey yok ne yazıkki.
Güler hanım, her sayfayı tek tek okudum. Fotoğraflara bakarken ailemle birlikte hepimizin içi cız etti bu ne güzellik dediler. Hatta annem; Güler hanım kendini bahçesine adamış dedi. Ellerinize, emeğinize sağlık. Nice seneler sağlıkla bahçenizde mutlu yaşamanızı dilerim.
sessizavukat
17-07-2008, 16:59
yok efendim olmuyor böyle hiç olmuyor...
kardeşim bu memlekette bahçesi olan var olmayan var şimdi siz böyle güzel güzel fotoğraflarını paylaşırsanız bir gün gelip bahçenize misafir olup sonra gitmek istemesek kim verecek bunun hesabını olmuyor efendim hiç olmuyor:)
elinize yüreğinize sağlık gerçekten harika bir emek önünüzde saygıyla eğilmekten ve sizi ayakta alkışlamaktan başka birşey gelmiyor aklıma ha birde o meyvelerden yemek:)))
yeşil yaprak
17-07-2008, 18:41
Bahçenizi köşe bucak gezdim,çiçekleri sevdim, kokladım.Harika bahçenizin tadını sevdikle-
rinizle çıkarmanız dileğiyle,kayısı diyarından selamlar...
Güler hanım, gerçekten harika bir bahçeniz var.Allah nazarlardan korusun.Olmayanlara da nasip etsin.
Kıbrıslı
22-07-2008, 10:48
Güler hanım,
Selam. Bahçeniz çok güzel. Buket Aknar hanımla yazışırken beni size yönlendirdi. Şu ağaçları İstanbul'da hangi fidanlıklarda bulabilirim? Çınar, Manolya, Sığla, Meşe ve Lale
Ağacı (Liriodendron Tulipifera). İstediğim fidanlar 30-50 cm boyunda olacak. Uçakla Kıbrıs'a getirebilmem lazım.
Naci
Sevgili eylems,Toro42, yeşil yaprak, sessizavukat ve Kıbrıslı.
Güzel yazılarınız beni mutlu etti. Teşekkür ederim, her fırsatta söylüyorum, benim bahçem, siz ağaçlar net üyelerinin de bahçesidir. Her zaman davetlimsiniz, bir telefon etmeniz yeter.
Bu aralar, sitemize giremedim. Eşim bir kalp rahatsızlığı geçirdi, onun telaşındayız. İnşallah Allah yardım eder de atlatırız.
Güzel ve sağlıklı günlerde buluşalım.
Sevgili Kıbrıslı, istediklerinizi bulabilmeniz hususunda sayın Selahattin hocamız sanırım size benden daha fazla yardımcı olabilir. Lütfen ona ulaşabilir misiniz?
Bahçenizin fotoğraflarına bakarken üzücü haberi de okudum. Geçmiş olsun, bir an önce eski sağlığına kavuşması dileğiyle..
Çok geçmiş olsun güler hanım.İnşallah eşiniz bir an önce sağlığına kavuşur.Allah yardımcınız olsun.
Güler hanım çok geçmiş olsun.Sağlıklı mutlu günlere bir an önce kavuşmanız dileğiyle acil şifalar dilerim.
Mine Pakkaner
22-07-2008, 15:39
Güler Hanım bu zor günleri kolaylıkla atlatmanızı dilerim. Eşinize acil şifalar.
İklimsiz
22-07-2008, 15:40
Çok, çok geçmiş olsun Güler hanım.
Oğuz beye acil şifalar dilerim.
Nurcan Özgür
22-07-2008, 16:16
Güler hanım her ne kadar bahçenizi beğenerek ve imrenerek takip etsemde mesaj bir türlü yazamamıştım. Eşinizin rahatsızlığını okuduğumda çok üzüldüm geçmiş olsun en yakın zamanda sğlığına kavuşmasını dilerim.Mutlu ve sağlıklı günler...
Güler Hanım, geçmiş osun. Eşinizin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.
ilknur aşık
22-07-2008, 17:06
Güler hanım geçmiş olsun. Umarım eşiniz çabucak atlatır. Oğuz bey güçlüdür, eminim bunun üstesinden gelecektir.
Sevgili Güler Hanım, çok geçmiş olsun. Eşiniz en kısa sürede iyileşir inşallah. Dualarımız sizinle.
Arzu Kasapoğlu
22-07-2008, 17:15
Eşinize acil şifalar dilerim..
oyaağacı
22-07-2008, 17:31
Güler Hanım ,
Çok geçmiş olsun dualarımız sizinle.İnşallah eşiniz bir ana önce sağlığına kavuşur.
Güler Hanım çok çok geçmişolsun. Umarım sevgili eşiniz biran evvel eski sağlığına kavuşur ve bu zor günleri çabucak atlatmanız için dualarımız sizinle.
Adalet Yağcı
22-07-2008, 17:33
Merhaba Güler Hanım;
Bu sitede hepimiz akraba gibi olduk, sizin üzüntünüz bizimde üzüntümüz.
Eşinizin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum.
Sağlık ve güzelliklerle kalın...
ezgili dünyam
22-07-2008, 17:34
Güler hanım eşinize çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
maktas61
23-07-2008, 11:56
Güler Hanım; bahçenizde oluşturduğunuz güzellikleri, size mesaj atanlara verdiğiniz içten cevapları ve üyelere gösterdiğiniz misafirperverliği, size hiç mesaj göndermesemde hayranlıkla takip ettim. Eşinizin rahatsızlığına çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Eşinize şifa diliyorum Güler Hanım.
berduray
23-07-2008, 12:38
Haber var mı?
Beyefendi nasıl oldu acaba?
Acil şifalar dilerim.
Geçmiş olsun Güler Hanım; umarım eşiniz daha iyidir, en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur.
yeşil yaprak
25-07-2008, 09:15
Güler Hanım, geçmiş olsun :( :( . Tez zamanda, iyi haberlerinizi alırız inşallah!
ezgili dünyam
25-07-2008, 14:49
Bende merak ettiğim için sürekli foruma bakıyorum. Güler hanımın arkadaşlarda telefon numarası yokmu.
Ferda Ülkümen
25-07-2008, 15:10
Güler ve eşi Manyasa döndüler, Oğuz bey iyi imiş, bir haftalık hastane macerasından sonra dinleniyorlar.
Sanırım Güler Oğuz beyi yalnız bırakmamak için Manyasa, internet cafeye gitmiyordur.
Ama Oğuz bey ona kıyamaz, yakında bir çaresini bulurlar.
ardabora
25-07-2008, 15:37
Güler hanım çok geçmiş olsun...
Cansunarya
25-07-2008, 16:52
Güler Hanım, geçmiş olsun..güzelim bahçenizde sevdiklerinizle nice günler, yıllar yaşamanız dileklerimle..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.