View Full Version : Güler / Bahçe
Sevgili selenn, senin bu teyzen var ya, deli deli, (sakın inanma şaka yapıyorum)
Allah herkese böyle bir teyze nasip etsin, sizleri kıskanmıyor da değilim hani, benim de böyle deli bir teyzem olsaymış oooooo dünyayı yıkardık :D:D
Sevgili lilium, baktım akıllı olunca herkes senden çok şey bekliyor, iyisi mi işi deliliğe vurayım dedim.
Delidir, ne yapsa yeridir misali, kimse laf etmiyor bu durumda.
Merak etme senin de ablan olurum işi bitiririz. :D :D :D
Lilium, fuara gelebilmem imkânsız. Cumartesi veya pazar dönüyoruz.
Salı günü İstanbul'da pembe toplantımız olacak galiba. Çarşamba günü de Alman Konsolosluğuna gideceğim.
AvsarBey
21-04-2011, 10:39
Cok güzel
Citronella'ya bayıldım.
Zaten en beğendiğim Heuchera türü. Özellikle diğer türlerle yanyana çok yakışıyor. Bir gün mutlaka edinmek lazım. :)
Mavişler de coşmuş. Bendeki torunu da çok sağlıklı, haftaya ekleyeyim resmini. :)
Geçen gün Pauwlonia başlığını okurken sende de olduğunu öğrendim Güler Abla. Ne durumda? Söylendiği hızla büyüyor mu gerçekten?
maviarzu
21-04-2011, 12:06
Çok güzell.
Eminim imkan olsa bahçenizde çalışmak isteyecek o kadar çok gönüllü var ki. En baştada ben. Emeğinize sağlık. Herzaman karşılığını alacağınıza inanıyorum. Bir gün böyle büyük ve büyülü olmasada ufacık bir bahçem olabileceğini hayal ediyorum. Sevgiler...
Sevgili arkadaşlar teşekkür ederim. Bahçe ile uğraşmak çok yorucu ama bir o kadar da güzel. Ama siz, siz olun çok da büyük bir bahçe istemeyin. Yetişemediğinizde üzülüyor, hatta kafayı üşütüyorsunuz.
Sevgili gilan, evet pauwlania hakikaten çabuk büyüyor, ve çok da güzel çiçekleri var mor mor.
İstersen hemen bir tohum göndereyim sana.
Canım selenn, çim alanda dolaştıkça aklıma hemen Deniz'le sen geliyorsun. Ufaklık bayağı tadını çıkartmıştı.
Şimdi de biraz yukarı terasa ve Oğuz'un sebze bahçesine bakacağım.
Taze sarımsaklarımız süt gibi....
Sevgili gilan, evet pauwlania hakikaten çabuk büyüyor, ve çok da güzel çiçekleri var mor mor.
İstersen hemen bir tohum göndereyim sana.
Çok sağ ol Güler Abla. Ama şu an için Pauwlonia dikebilecek yerim yok.
Peki neden başlığı okuyordum? :)
Buyrun aklımdan geçenler:
"İleride büyük bir bahçem olsun istiyorum. Bir yandan da planları yapıyorum, nereye ne dikerim, ne köşeye sebze, ne köşeye havuz yapmak lazım gibi. Ben kesin bir sürü ağaç dikerim de eğer arsada yetişkin ağaç olmazsa, benimkiler büyüyene kadar bahçe çok çıplak mı kalır? En hızlı büyüyen ağaç neymiş acaba? Cevap: Pauwlonia"
Evet, bende de var bir parça delilik, değil mi? :D
Sevgili gilan, eğer sende de biraz delilik olmamış olsaydı burada birbirimizi bulabilme şansımız olur muydu hiç.
İnşallah herşey gönlünce olur.
Oğuz'un çilekleri.
Sarımsakları, ve baklaları.
204927
204928
204929
204930
Kuytudaki gala çiçekleri açmış.
204934
204935
Sevgili güler abla çiçekler çok hoş eline saglık oguz eniştemizin baklaları çok güzel maşallah
Güler Hanım, sayenizde baharı önceden kokladım, İstanbul, oraya göre 3-4 hafta geç görüyor bu günleri. Hepsi harika.
Amaryllisler bahçede mi kaldı, soğuğa hassas değiller mi? Ben de kışın bahçede bırakmak istedim korkudan içeri aldım.
Ben topraktan çıkarmıyorum soğanları sevgili Kiraz. Saksı içinde olanlar da saksı ile yine dışarıda.
Topraktakiler saksıya nazaran biraz daha geç açıyorlar.
Naneler orman gibi olmuş, gelirken biçeceğim, sana da getireyim mi kurutur musun?
Güler Hanım getirebilirseniz sevinirim. Toplantıya gelememiştim, özledim, vaktiniz olursa görüşürüz.
Galanız çok çiçekli, çok güzel olmuş. Benim de bir tanecik çok güzel açan galam vardı, kaç gündür bakmaya doyamıyordum. Bugün evdeyim diye Tarçın'ı gezdirdikten sonra bahçeye indirdim, çiçek ona da değişik gelmiş olmalı (en son bahçeye indirdiğimde yoktu), ilk üç saniyede benim "Hayır" dememe bile fırsat vermeden dibinden kopardı, tadına baktı, neyse ki beğenmedi attı.
Haseki küpeniz çok zarif olmuş :)
diver_bird
21-04-2011, 22:02
[QUOTE=selenn;789589]Teyze anne yarısıdır diye hakikaten boşa dememişler. Yeğenler de teyzelerine pek düşkün oluyorlar.
Biraz özele girdik ama sayın diver bird'ün mesajını görünce yazmadan edemedim.
Haklısınız Sevgili selenn özele girdik biraz ama; benimde yeğenlerim var teyze dediklerinde akan sular duruyo. Onlar İstanbul da kokularını duyuyorum burnumda bazen, Sizinde böyle şeker bi teyzeniz olması çok güzel:)
Ben selenn'i mi de, sizleri de çok seviyorum.
Sevebilmek kadar güzel bir şey düşünemiyorum, bana sevilmek demeyin. Sevmek daha güzel bence.
Sevgili Güler maşallah,bahçenize bahar gelmiş,baklalar,soğanlar çilekler,aman ne güzel,ne zevk,bayıldım. Baklaların körpe yapraklarından çok güzel salata olur,belki biliyorsunuzdur.ben yinede yazmadan edemedim.Sıhhatli,renkli günler dilerim arkadaşım...
ciceksever70
28-04-2011, 06:38
Güler ablacigim Oguz beye sorabilirmisin baklalari böceklenmiyor mu? Herhangi kullandigi bir ilaci var mi? Biz günlerdir bakla basliginda siyah bitlere karsi dogal ilac ariyoruz. Galalar cok güzel. Her yil hevesleniyorum ekecegim diye, burada sogani da satilmasina ragmen araya baska seyler giriyor. Artik sogana gec kaldim sanirim hazir bir fide bulursam alayim bari. Sevgiler.
furkan yıldız
28-04-2011, 08:39
Helal olsun Oğuz abime. Maşallah usta bahçıvan gibi. Bunları okursa daha çok eker şimdi :)
Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır sevgili furkan,;) oğuz abim çok mutevazi olduğu için kendini göstermek istemiyor, onun bir bağı var görsen düşer bayılırsın, ama ne yapsın adamcağız birileri çok kıskanıyor güzelliğini doğru dürüs resimlerini bile koymuyor:D
Ben şimdi zılgıtı yersem hiç şaşırma :(
Sen zaten uzun zamandır kaşınıyorsun da kaşıyacak tırnaklarım kalmadı, ot yolmaktan hepsi kırıldı. :D
Erkekler dayanışması hemen başlamış bakıyorum. Ama sen biliyor musun onun bağına o ağları gererken ben ona hep yardım ettim, kıskansam eder miydim hıı.
Haklısın, çok güzel üzümleri oluyor, o da gurur duyuyor valla.
Sevgili ciceksever70, evet onun da baklalarında zaman zaman o siyah siyah böceklerden oluyormuş ama o zaman böcek ilacı kullanıyorum diyor. Zaten daha yeni başlarken hemen ilaç yaptığımda hemen önlem oluyor dedi.
Baklanın körpe yapraklarından salata yapıldığını bilmiyordum, bazen çiğ çiğ süt içlerden yediğim oluyor.
ciceksever70
28-04-2011, 18:29
Sen zaten uzun zamandır kaşınıyorsun da kaşıyacak tırnaklarım kalmadı, ot yolmaktan hepsi kırıldı. :D
Erkekler dayanışması hemen başlamış bakıyorum. Ama sen biliyor musun onun bağına o ağları gererken ben ona hep yardım ettim, kıskansam eder miydim hıı.
Haklısın, çok güzel üzümleri oluyor, o da gurur duyuyor valla.
Sevgili ciceksever70, evet onun da baklalarında zaman zaman o siyah siyah böceklerden oluyormuş ama o zaman böcek ilacı kullanıyorum diyor. Zaten daha yeni başlarken hemen ilaç yaptığımda hemen önlem oluyor dedi.
Baklanın körpe yapraklarından salata yapıldığını bilmiyordum, bazen çiğ çiğ süt içlerden yediğim oluyor.
Böcek ilacini ben yetistirdigim sebzelerde kullanmaya korkuyorum zehiri sebzeye gecer diye. Ama sebzeler icin dogal bir ilac varsa bulmaya calisayim bari. Bu yil bakladan feragat edemeyecegim cünkü burada bulmam imkansiz. Mecbur kendim yetistiriyorum.
Evet sevgili Lilium hakli (simdi firca yeme sirasi bana geldi:D) üzüm baglarinin o kadar az resmi var ki... Senin bahcen cennet gibi, bunun tartismasi bile olmaz ablacigim ama Oguz beyin sebzeleri, bagi da cok istah acici. Bize örnek oluyor. Sevgiyle kalin.
Sana kızabilmek mümkün mü sevgili ciceksever70? (sen iki canlısın, nasıl gidiyor herşey normal mi?)
ciceksever70
28-04-2011, 18:47
Sana kızabilmek mümkün mü sevgili ciceksever70? (sen iki canlısın, nasıl gidiyor herşey normal mi?)
Tesekkür ederim Güler abla, ikimiz de saglikliyiz cok sükür. Kendimi bahcede calismaktan biraz alikoyabilsem fena olmayacak ama o da manevi olarak bana iyi geliyor eve giremiyorum bir türlü.
nazlı hilal
28-04-2011, 22:53
Ahh citronella, ve diğer heuchera'larım.
Selenn Almanya'dan getirdiğinde minnacıktı. Nereye koyacağımı, nerede tutacağımı bir türlü bilemedim. Uzun bir müddet kapalı balkonda tuttum, sonra limonluğa aldım. Korudum da korudum. Birer birer yok oldular. Son kalanı da bahçede bıraktım. Bütün kışı bahçede geçirdi, kar demedi yağmur demedi.
Meğer ki istediği de buymuş zavallının. Bugün gördüm ki hem yaprakları irileşmiş hem de çok sağlıklı.
Maviş, pıtır pıtır çoğalmış, pek çok arkadaşı memnun edecek gibi görünüyor.
204689
204690
Güler abla beyaz maviş mi resimdeki eğer beyazsa hem kendi adıma hem benim gibi bekleyen arkadaşlarım adına çok sevindim;)
Yok, beyaz değil. Beyaz olanın yaprakları daha iri oluyor ama ondan dağıtım yapabileceğim saksım yok.
Otlara dua edeceğim, ölsem aklıma gelmezdi. :D
Güler Hanım, bahçenizi gezmeye doyamadım. İdollerimden birisiniz vallahi:D Özellikle kameriyeyi saran gül azmanına ayrı bir hayranlığım var. Sağlıkla kalın...
Teşekkür ederim.
Ben de uzun zamandır Manyas'a gitmedim, inşallah yarın gideceğim. Güllerimin açmış olmasını veya tomurcuklanmış olmalarını düşünüyorum.
Yolunuz düşerse buyrun gelin, güllü kameriyede beraberce mis kokular arasında çay içeriz.
Oradaki güllerin kokuları da çok güzel.
Güle güle, gidin gelin.. Manyastaki güllerin fotoğraflarını da görürüz umarım. ;)
Teşekkür ederim.
Sizin yerinizde olsam gelir güllerin fotoğraflarını kendim çekerdim, ne de olsa çok da uzak sayılmaz. Çayım da var, kahvem de. :D
Teşekkür ederim Güler Hanım..
Siz nasıl olsa fotoğraf eklersiniz.. O vakit, çay-kahve eşliğinde izleriz o güzellikleri :)
Davetiniz için çok çok teşekkür ederim. Güle güle gidin, yine bizi sarhoş edecek güzellikteki fotoğrafları yayınlamayı da ihmal etmeyin. Sizinki kadar büyük olmasa da ben de bu yaz Trakya'da 1500 M2 'lik bir bahçeye sahip olacağım kısmet olursa:D Ortasına da cici bir ev inşallah:D Bana o gül azmanının ve yaseminin cinsini söyleyebilir misiniz ? Bir de sarı sarmaşık gülü unutmamak lazım tabi:D Sağlık ve huzurla kalın, sevgilerimle...
Merakla yapılacak çalışmaları verilen alın terini ve emeği bekleyenlerdenim. Gözümüz ps de kulağımız Güler hanımda. Havalarda müsade etti nasılolsa. Oğuz beyin sebze bahçesinide unutmamak lazım. Güler hanım elinde ince bellide çay sarı çizmeler ayağında hayali bile güzel değilmi?
Oğuz bey kamelyada oturmuş açmış gazetesini önünde tavlası çay bekler benden söylemesi.
İTİNA İLE OT YOLUNUR..... Kolay gelsin.
Güler ablacım sizin bahçenin hastası olduk vallahi şu güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum kolay gelsin
ciceksever70
14-05-2011, 23:23
Güler abla Manyas´a gidince ne güzel görüntüler gelir kimbilir... Simdiden sabirsizlaniyorum.
Sevgili arkadaşlar, bahçede işler çok ve hepsi de beni bekliyor.
Bu yüzden sabah saat yedide atıyorum kendimi bahçeye, akşam 18.30 gibi de ancak içeri girebiliyorum.
İçeri girişim neredeyse emekliyecek halde oluyor, bir asprin almasam kendime gelmem imkânsız oluyor.
Biraz inliyor, aylıyor-ofluyorum ama işlerin yavaş yavaş yoluna girmesi beni mutlu ediyor.
Sabahları top gibi fırlıyorum yataktan, ne sağım ağrıyor ne de solum.
Hemen eldivenleri takıyorum (arı korkusundan) başlıyorum çalıışmaya. Allah razı olsun, Oğuz da hiç gık-mık demeden karşı köye gidip, bir iki kişi (işçi) getiriyor.
Bir yandan ot yolunuyor, bir yandan çapa yapılıyor, güllerin çanakları hazırlanıyor, saksıdaki çiçeklerin toprakları değiştirilip, saksıları yıkanıyor ve bitkiler yeniden dikiliyor.
Yani bahçede 4 kişi birden hummalı bir çalışma içindeyiz.
Güller yeni yeni tomurcuklanmışlar.
Sardunyaların bir kısmı açmış bir kısmı neredeyse açmak üzere.
İspirya çok güzel açmış.
Haseki küpeleri açmış ve geçmeye yüz tutmuş.
Havlu püskülü çiçek içinde.
Climatisler açmış ve daha açacak çok tomurcuk var.
Çim, pek iç açıcı değil ama yemyeşil bir görüntüsü var.
Marullar çok güzel ve körpe körpe.
Şimdi bütün bunları tekrar fotoğraflamak istemiyorum, çünkü daha evvelki sayfalarda hepsinin fotoğrafı var.
Bugün sardunya saksılarınının temizliğini yaptım. Şimdi neler yapıyorum onları size anlatayım.
Ben her sene sardunya saksılarının toprağını boşaltırım. Saksıları iyice yıkar hatta tel fırça ile fırçalarım.
Bitkilerin toprağını kökleri bozulmayacak şekilde yavaşça azaltırım.
Benim sardunya saksılarım büyüktür. Boyları 43 cm, çapları da 45 cm.dir.
Bir saksıya 3 bitki ekerim. Bazen öne iki adet sakız, arka kısma da bir adet normal sardunya, ama aynı saksıdaki 3 bitki de aynı renk olur. Öndeki beyaz sakızlar aşağı doğru sarkarken, arkadaki normal beyaz sardunya da yukarı doğru büyüme yaparak, saksı bembeyaz çiçeklerle doldu dolu olur.
Evvelden bütün saksıya toprak koyuyordum. Bu durumda saksı çok ağır olduğu için saksı tabağında biriken suyu boşaltırken mutlaka yardıma ihtiyacım oluyordu.
Ama şimdi kendimce bir yol buldum.
Saksının deliklerine birer, ikişer çakıl taşı koyduktan sonra, saksının 1/3 nü poliüretan parçaları ile dolduruyorum. En üstüne de saksının hemen hemen yarısına yakın kısmına gelecek gibi daire şeklinde kestiğim poliüretanı sıkı sıkıya saksıya oturtuyorum.
Bu daire üzerine 7-8 tane on kuruşluk ebadında yuvarlaklar açıyorum ki su aşağıya aksın.
Bu durumda saksının yarısına yakın kısmı çok hafif olarak kapatılmış oluyor.
Yuvarlak poliüretan üzerine de perlit karışımı yeni toprak ilâve ederek (biraz da 3x15 gübre ilâvesi ile) çıkartmış olduğum bitkileri yeniden dikiyorum.
Her boşalttığım saksıdan en az 4-5 tane kadılokmaları, menaslar çıkıyor. Bazılarına karıncalar larva bırakmış oluyorlar. Bu temizlik durumunda onlardan da kurtulmuş oluyorum.
Yaptıklarımı sizler için fotoğrafladım, umarım faydalanırsınız.
212531
212532
212533
212534
212535
Kadılokmaları, menaslar.
212546
Bitkiniz sağlıklı görünmüyorsa, kendini toparlıyamıyorsa toprağını incelemekte fayda var.
Toprak değişimi veya ilâvesi yapmıyorsanız, toprağınızı mutlaka vitamince zenginleştirin. Bitki bir sene evvel gereksindiği vitaminleri topraktan emmiş olur.
Haseki küpelerinden bir iki fotoğraf yüklüyorum.
212548
212549
212550
ciceksever70
15-05-2011, 21:03
Güler abla haseki küpelerine bayildim. Bende iki tane var gözlerinin icine bakiyorum. Hepsini birden mi ekmistin yoksa zamanla cogaliyor mu? Saglikli ve keyifli bir yaz diliyorum. Sevgiler.
Güler Hanım mor olanından herkeste var, pembeli harika görünüyor ;)
Sevgili ciceksever70, galiba bir iki kök ekmiştim, tohuma geçip de döküldükleri için çoğalıyorlar.
Sevgili selis, mor olanının da mor beyaz katmerlisi var, onun da görüntüsü çok güzel. Yarın fotoğraflarım.
nurguldk
15-05-2011, 22:24
Güler hanım, bahçenizi gezmek her zaman keyif veriyor :) Ellerinize sağlık. Haseki küpeleriniz çok güzel ve çok yoğun bir görüntü oluşturmuş. Bizim evlerimizde tohumdan binbir zahmetle yapmaya çalıştığımızı, doğa kendi düzeninde ne güzel başarıyor :)
Bu arada menaslar beni çok ürküttü. İlk defa görüyorum. Ve umarım son olur :)
acemifüsun
15-05-2011, 22:37
Güler hanımcığım hoş geldiniz:) İşleriniz çok, kolaylık dilerim. Haseki küpeleriniz ne kadar gür ve güzel gelişmişler, ellerinize sağlık.
ciceksever70
16-05-2011, 10:03
Sevgili ciceksever70, galiba bir iki kök ekmiştim, tohuma geçip de döküldükleri için çoğalıyorlar.
Sevgili selis, mor olanının da mor beyaz katmerlisi var, onun da görüntüsü çok güzel. Yarın fotoğraflarım.
Ben her yil cicegi bozulmaya baslayinca kesiyordum demek ki ondan tohum dökmeye firsat bulamadi garibanlar. Bu yil öylece birakacagim.
Satı Uğurtan
16-05-2011, 13:11
Sevgili Güler hanım, haseki küpeleri muhteşem görünüyor, haseki küpesi sanki bana tarihi anımsatıyor, mavi rengi çok goş durmuş.
Güler Hanım, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, poliüretan kullanma fikri çok güzel, ellerinize sağlık.
Güler abla sana zorluk oluyorsa tamam ama yoksa biz tekrar da olsa yeni fotoğraflar görmeyi çok severiz. :o Eski sayfalara arada bir dönüp bakıyorum ama her zaman olmuyor tabii ki. Hem belki bu sefer yeni bir soru sorulur, yeni muhabbetler olur, yeni şeyler öğreniriz. :)
Sardunyaların saksısına koyduğun toprağı hazır mı alıyorsun? Bahçe toprağı güzel oluyor aslında ama o kadar çok solucan var ki kullanamıyorum, o yüzden sordum.
Katmerli hasekiler harika görünüyor ellerinize sağlık...İşleriniz için kolaylıklar diliyorum...sevgilerimle..
Sevgili gilan, hazır toprak almaya kalksam iflas ederim. :)
Bak nasıl hazırlıyorum sana anlatayım.
Bir römork dere kumu, bir römork milli toprak, 2 römork da yanmış ve en az bir sene üzeri naylon kapatılarak bekletilmiş hayvan gübresini iyice (iki sefer) karıştırtıyorum. Bu karışım elenerek bahçede yaptırdığım depolara alınıyor.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=192387&postcount=62
Gerek saksılarım için gerekse yeni ekeceğim fide ve bitkiler için açtığım çukurlara burada beklettiğim topraktan koyuyorum.
Bu toprak beni bir, birbuçuk sene idare ediyor.
Önümüzdeki ay yine aynı işlemi yapacağım.
Haa, unutmadan yazayım, dere kumu ve milli toprak geldiğinde eğer onu da bekletmeye karar verdiysem bu karışıma bir torba da toz kireç karıştırıp üzerini naylon ile kapattırıyor ve kışı o şekilde geçirttiriyorum. Toz kireç topraktaki yabancı tohum ve otların ölmesine yardımcı oluyormuş. Bunu Silivri'deki yardımcımdan öğrenmiştim.
Bugün kameriyedeki gülleri ve clematisleri bağladım.
Bir taraftan mis kokulu güller sararken, salkım söğüt tarafından da clematisler saracak.
Clematisler yavaş yavaş açmaya başladılar, ama daha tomurcukta olan çok var. Onlar da açtıklarında çok güzel bir görüntü olacak.
212946
212947
212948
212949
Katmerli mor-beyaz hasekiler.
212955
212956
Yakında kameriyenin ne hale geleceğini ben de merak ediyorum, çok güzel olacak.
Son fotoğraftaki haseki küpesi ne kadar güzelmiş. Benimkileri bekle bekle kaç senedir çiçeklerini göremedim, geçen sene hem yer değişikliğinden hem de salyangoz saldırısından "bir" adet, yarısı yenmiş çiçek açmıştı, ne olduğunu anlayamamıştım. Bu sene ise çiçek sapları ve tomurcukları var, bakalım ne renk çıkacaklar.
Mor katmerli haseki çok güzelmiş hakikaten teyzeciğim. Clematis şöleni başlamış, bayılıyorum bu çiçeğe...
Tek kelimeyle muhteşemler...Ellerinize sağlık...
günebakan
16-05-2011, 20:53
Güler ablacığım sanırım bu güzel hasekilerin tohumlarından almıştım çimlendiler umarım çiçeklerini görürüm:)
Sebahattin Sargın
16-05-2011, 21:07
Efendim sarı kırmızı gülünüz açtı mı acep :) ?
Nazarımız değmesin de, hepsi birbirinden güzel..
Elimde bol miktarda haseki küpesi tohumu var, ama nasıl olduysa oldu tohumlarda renkler karıştı. Ben de hepsini aynı kutuya doldurdum.
Bu sene topladıklarımı ayrı ayrı kurtulara koyacağım.
Sebo'cum nasılsın? Güller daha açmadı. Oysa siz geldiğinizde 11 Mayıs'tı ve nede çok açmıştı değil mi?
Daha yeni yeni tormurcuktalar.
İspirya çok güzel açtı ve geçmeye yüz tuttu ama kartopu yavaş yavaş güzelleşiyor. Çiçekleri irileştiğinde fotoğrafını koyarım.
Güler Hanım tohum-çelik paylaşımlarını takip etmiyorum.. Siz haseki tohumlarından paylaşıyor musunuz bilmiyorum? Katmerliler harika.. :rolleyes:
Sebahattin Sargın
16-05-2011, 21:45
Çok iyiyim umarım sizde iyisinizdir? Sizi tanıyorum bahçe, iş derken kendinizi fazla yormayınız. Ne güzel açmışlardı, renk renk. Onlar açtıklarında bol bol fotoğraflarını paylaşırsanız seviniriz :) İyi çalışmalar dilerim =)
Sevgiler ;)
Güler Hanım saksı uygulamanızı fotografladığınız için teşekkürler. Büyük saksılarımda denemek istiyorum. Clematisler harika. Tabi diğerleri de.
Merhaba sevgili zenfree, özledim seni.
Daha başlığına yazamadım ama iyice bir incelemek istiyorum önce. Şu sıralar o kadar yoğun ve yorgunum ki anlatamam.
Tam yatıyordum, mesajını görünce bir merhaba demek istedim. Malum yarın sabah benim bahçe mesaim 07.00 de başlıyor.
İyi geceler canım.
Güler Hanım kolay gelsin. Çok öpüyorum.:) İspirya fotogarfı bekiyorum sizden.
ciceksever70
16-05-2011, 22:30
Güler abla sana zahmet olmayacaksa haseki küpesinin tohum resmini cekebilir misin?
Sevgili zenfree, İspirya geçmeye yüz tuttu, zaten mevsimi biliyorsun çok kısa. Şu an havlu püskülü güzel görüntü veriyor. Ben de onun fotoğrafını yüklüyorum.
Tabii yüklerim sevgili ciceksever70.
Havlu püskülü ve Haseki küpesinin tohuma geçmiş hali (daha kurumamış durumda) ve tohumları.
213315
213316
213317
213318
213319
Güler ablacım hepsi birbirinden güzel maşallah elinize saglık Oguz abinin sebzeler ne durumda acaba ne güzel olmuştur şimdi meyve agaçları....
Güler Hanım teşekkür ederim. Bahçem olsa sadece ispirya dikeceğim galiba.:)
Havlu püskülü ne kadar bol çiçeklenmiş. Harika. :)
Çiçekleri kokulu mu?
ciceksever70
17-05-2011, 19:53
Cok tesekkür ederim ablacigim, sana zahmet verdim. Oldukca da büyük görünüyor tohumlar bu yil bir miktar toplayayim bari cogaltmaya deger bir cicek. Cok öpüyorum seni. (Ben de az önce girdim bahceden sürünerek dusa attim kendimi. Parmaklarimin uclari agriyor artik.)
Sevgili zenfree senin için bir iki çelik saksıya daldırayım istersen, balkonuna da yakışır yani.
Sevgili güler hanım,ispiray nekadar güzel açmış koulumu aceba?
Güler hanım sizden rica etsem o güzel güllerinizin fotoraflarından eklemeniz mümkünmü?
acemifüsun
17-05-2011, 22:21
Güler hanımcığım sellukanız bahçeme yolla beni diye tutturdu:)
Sevgili zenfree senin için bir iki çelik saksıya daldırayım istersen, balkonuna da yakışır yani.
Çok düşüncelisiniz teşekkür ederim. Bahçem olursa isterim sizden.:)
Güler hanımcığım sellukanız bahçeme yolla beni diye tutturdu:)
Ne de çok sevinirim bir bilseniz.
limon_sever
18-05-2011, 19:30
Güler hanım bahçeniz çok nefis, ellerinize sağlık. Clematisleriniz çok hoş ve güzel. Haseki küpeleri İstanbul ile aynı zamanda gidiyor. Benim hasekilerin bir kısmı da tohuma geçmiş durumda. Güzel günler sizinle olsun.
Haseki küpeleri hemen eve giriş kapısının sağında ve solunda öbek öbek duruyordu. Ama bahçeyi bir dolaşın, rüzgârın tohumlarını savurduğu her yerde hasekileri görmeniz mümkün.
Duvar dibinde, beton arasında, başka bitkilerin yapraklarının arasında.
Dağ muşmulasının arasından çıkan katmerli haseki küpesi, güneşe doğru uzanmakta.
213768
İspirya geçmeye yüz tutarken Vangelyalar çiçeklenmeye başladı, burada da hasekiler çıkmış.
213769
Bizleri de unutma diyenler....
213770
213771
213772
Naneler, biçilmeyi bekliyor....
Şaşırtılmayı bekleyen kıvırcık salatalar...
Kaşık marullar....
213773
213774
213775
Güller tek tük başlıyor, ama üzerleri tomurcuk dolu.
213776
bettyycim
18-05-2011, 20:01
Of gülünüz de harika ;) Güler ablacım size bir sorum var bu kadar çok hasekiniz olduğuna göre bilirsiniz diye düşünüyorum bu sene ilk kez haseki ektim ve aynı yıl çiçeklenir mi yoksa bir sene sonra mı çiçeklenirler :confused:
Çiçeklerini bir sene sonra görürsünüz. Ama Silivri'deki yazlığımızda yalın katları sanki ilk sene çiçek vermişti diye hatırlıyorum ama pek de emin değilim.
Burada bulunanlar katmerli ama ilk sene çiçeklenmemişlerdi.
bettyycim
18-05-2011, 20:15
Teşekkür ederim ablacım sağolun, yani bir yıl bekleyeceğim peki bir soru daha taksit taksit oldu ama güneşi severmi ben uzun bir saksıya ektim 1 karış boya geldiler ve pencere önündeler ve şaşırtmadım da şaşırtma yapmam gerekir mi :confusef: Şimdiden çok teşekkğr ederim ;)
Onlar bayağı boylanırlar, belki ilk sene saksıda (uzun ve derin olmayan) olabilirler ama sonra boylanınca devrilebilirler. Güneşi çok severler.
Mutlaka saksıda yapacaksanız bence derin saksıyı tercih edin.
Hayır şaşırtmayın, aksine tohumları döküldükçe daha gür ve güzel görüntü veriyor bence.
Sevgi Durul
18-05-2011, 20:47
Haseki küpesi ile ilgili cevap benim de işime yarayacak. :)
Sevgili Güler hanım, geçen yıl gönderdiğiniz onca Haseki küpesi tohumundan tek bir tane çimlendi. Bu senekileri daha bekliyorum. Ama şaşırtmak zorundayım, çimlendirme kabında çünkü.
Bu akşam bahçeleri dolaştıkça kıskançlık mı desem, imrenme mi desem değişik duygulara kapılıyorum. Her zamanki gibi bitkileriniz müthişler. Bu güzellikleri tekrar oluyor diyerek, paylaşmaktan vazgeçmeyin ne olur. Seyrettikçe içimiz açılıyor.
Sağlıkla, sevdiklerinizle tadını çıkarmanız dileklerimle... Sevgiler...
Yakup Ünal
18-05-2011, 20:51
Maşallah sanırım en güzel söyleecek söz
Bahçede çaktırmadan bir tur. UFFF UFFFF bu ne güzellik tanrım. Gönlü bol ELİ YEŞİL insanlar sizlere selam olsun yürekten. Kolay gelsin. SAYGILAR.....
furkan yıldız
19-05-2011, 08:31
Gülün kokusu geldi burnuma hemen girdim bahçeye. Yine koşturuyorsun ablacım ama emeklerine değecek yine. Daha şimdiden hissediyoruz.
Bahçede çaktırmadan bir tur. UFFF UFFFF bu ne güzellik tanrım. Gönlü bol ELİ YEŞİL insanlar sizlere selam olsun yürekten. Kolay gelsin. SAYGILAR.....
Oğuz abi için dedin dimi :D Eli çok yeşildir çokkkk :)
Bir gün gelde yolmaya gidelim yeşillikleri :) oğuz abi cömerttir bir şey demez, bağ, salatalıklar, çilekler, daha neler neler hepsi oğuz abinin.
Güler ablamı,
Ya onun sadece çiçekleri var. :)
Şimdi yine zılgıtı yiyeceğim senin yüzünden
Sevgili Güler ablacım ne güzel ve canlı sebzeler maşallah tomurcukta gül bi harika elinize emeginize saglık
Havlu püskülü , Haseki Küpesine bayıldım.Emeklerinize sağlık.
fatma sunay
20-05-2011, 18:56
Güler hanım gene çok yorulmuşsunuz ama mutlusunuz belli oluyor.. Saksıya yaptığın sıtrafor gerçekten çok güzel bir fikir paylaşımın için teşekkürler.
cengoakca
21-05-2011, 13:39
Sevgili Güler Hanım.Bahçenizin hayranı oldum.Sizi tebrik ederim.Muhteşem bir iş başarmışsınız.Baktıkça bakasım geliyor.İnşallah bir gün banada öyle güzel bir bahçede yaşamak nasip olur.Bende küçücük balkonumda kendimce bi şeyler yapmaya çalışıyorum.Ne kadar zevkli olduğu anlatılamaz.Yaşanması gerekir.
O muhteşem bahçenizde size mutlu yaşamlar diliyorum.Saygılar.
Havalar ısınıp da güneş kendini iyice gösterdiğinde Vangelya coşmaya başladı.
215029
215030
215031
Clematislerin pek çoğu açmaya başladı.
215032
215033
Güneşi görenler açıyor....oenothera (primrose)
215034
215035
Kartopu daha pek irileşmedi ama yine de güzel...
215036
215037
Güllerim de başlıyor.
215038
215039
215040
215041
karalale
22-05-2011, 21:54
Of, of ve her zaman ki gibi yine offfff..... Güler hanım bahçenizin ama özellikle güllerinizin hastasıyım. Bol bol resim lütfen. Kolaylıklar diliyorum, selamlar...
Güler hanım,hasekileri çok sevdiğim için bu yıl tohumlarını almıştım.Bir kısmını doğrudan ektim,bir kısmını da ,tohum firmasının tarifine göre ekip 3 hafta buzdolabında beklettim. ama başarılı olamadım.Maşallah sizin hasekilerin tohumu nereye düşse yetişiyor.Ben mi bir yerde hata yapıyorum,yoksa tohumlar mı bayat.Bir bilgi verirseniz sevinirim.
Sevgili Dansel, Benim de arkadaşlara yolladığım haseki küpesi tohumlarının tamamının çıkmadıklarından şikâyet ediyor arkadaşlar. Oysa ben her sene tohumlardan topluyorum.
Elimde olanlardan size de gönderebilirim denemek isterseniz.
Bence, drenajı iyi hafif bir toprağı elinizle hafifçe düzeltin, tohumları serpin ve çok hafif olarak tırmaklayın.Yani tohumların bir kısmı yarı yarıya toprağa karışsın yeter. Başlangıçta hortumla değil de yağmurlama şeklinde sulayın. Fakat şu mevsimde yaparsanız karıncalar tohumları taşır.
Hasekilerin pek çoğu bir sene sonra çiçeklenmeye geçiyor.
İstanbul'da nerede oturuyorsunuz? Benim hasekilerden birkaç kök çıkartıp size köklü olarak da verebilirim. Kargoda pek dayanmıyor, mümkün olursa Profilo Alış Veriş Merkezinde buluşabiliriz.
mandalinci
23-05-2011, 07:07
Güllerim de başlıyor.
215038
215039
215040
215041
Maşallah, güllere bayılırım ama bunlar muhteşem, teşekkürler paylaştığınız için:)
Güler Hanım Günaydın,
Bahçenize bayıldım sabah sabah içim açıldı sayenizde ellerinize sağlık
Başka bir hayat olsa gerek bu bahçede yaşamak..(Çiçekler açmaya başlamış) Emeginiz karşılıgını almak herşeye deger...Saygılar Güler Hanım..
Kartopu daha pek irileşmedi ama yine de güzel...
215036
215037
Çok güzel.
Güler abla güller çok güzel bayıldım kartopunun görünüşü harika ellerine saglık
Bütün kışı limonlukta susuz bir şekilde geçiren sardunyalar bakıma alındılar. Saksıları temizlendi, toprak değişimi yapıldı, bozulan dalları iyice temizlendi, vitaminli suları verildi ve balkondaki yerlerini aldılar.
Yavaş yavaş toparlanacaklar, şimdi görünümleri pek iç açıcı değil ama kısa zamanda toparlanırlar.
215237
215238
215239
İstanbul'dan taşınırken orkidelerim (phal. ve cattleyalar) arabaya benden önce kuruldular. Bu güzellikleri bırakabilmeye hiç gönlünüz razı olur mu?
215240
215241
215242
Filbahri çok güzel kokan bir çalı. Bahçesi olanlara tavsiye ederim. Çiçek ömrü kısa ama kokusu ile sizi mest eder.
215243
215244
Birkaç kare daha...
215245
215246
215247
215248
Calibrochialar da iyice çiçeklendiler.
215249
215250
215251
Güler Hanım, vangerya ve primrose ne güzel olmuş. Vangelyanız kaç yıllık? Primrose çiçeğini bilmiyorum, çiçeklenme ne kadar sürüyor?
Kartopunuz muhteşem, çiçek açtırmanın yolu nedir? Benimki ilk defa geçen sene açtı, bu sene çiçek yok. Budamayı yanlış yapmış olabilirim, güneşi de pek fazla almıyor. Sizin kartopu en çok neyi seviyor, bu kadar büyüdüğüne göre birbirinizi anlıyor olmalısınız.
Yücel Canpolat
23-05-2011, 12:37
Güler ablacığım her yer harika neresinden kopya çekeyim diyorum o nu dahi tespit etmekte zorlanıyorum,Sizin, Oğuz abim'in ellerinize emeklerinize sağlık.Selamlar:)
Beyaz gül ağacım tomurcuk dolu, içlerinden biri açmış.
215252
215253
215254
215255
215256
215257
215258
Sevgili Kiraz,Vangelya nereden baksan 6-7 senelik ama zavallım bir azizliğe uğradı, bahçede ot yolmaya gelen bir işçi hem onu hem de aşılı böğürtlenleri (dikenli çalı diyerek) ve kivileri orak ile iyice biçmişti. Ne kadar bozulduğumu tahmin edemezsin. Kıyameti kopardım ve daha öğlen olmadan adamın yevmiyesini vererek bahçeden defettim.
Bol bol gübre vererek yaşattım yeniden, şimdi boyu 2 m yi geçiyor ama daha da büyük olurdu zarar gelmeseydi. Bence hiç budanmamalı, kendi haline bırakılmalı ki kollarını güzelce atsın. Gözünüze çirkin gelen bir iki dalı tabii ki alabilirsin.
Onun bir de ateş kırmızı var bahçemde ama daha o çiçeklenmedi henüz.
Ben kartopunu da daha ilk defa bu sene biraz alttan budadım, onun da budanmasını pek istemem ama çiçekleri çok iri olunca dalları yere yatıyor ve görüntü hoş olmuyor.
Mutlaka budama yapacaksan çiçeklenme bittikten hemen sonra yapmalısın aynen oya ağaçları gibi, daha geç zamana kalırsan ertesi sene çiçek vermez.
Benim zavallı, gübreyi bile pek bulamadı bu sene, sadece su ile yaşıyor.
Sevgili Yücel Canpolat, sizde alâsı var. Ama yine de buyrun gelin, güllü kameriyede size birşeyler ikram etmek hem beni hem de Oğuz'u inanın çok mutlu edecektir.
ciceksever70
23-05-2011, 13:16
Güler abla senin elinin degdigi tüm bitkiler cok güzel, yesil parmaklisin bunu artik biliyoruz. Vangelya ve kartopu nefis. Benim kartopu yassi cicekli olandan cikti neyse onun da cicegi güzel ileride digerinden de alirim insallah. Vangelya`yi da Mart sonu gibi ektim ama pek minikti. Gelisti biraz ancak henüz cicek göremedim.
Çok güzel güler hanım emeklerinize sağlık.
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili ciceksever70, vangelya çabucak yerine alışır ve büyür. Bırak dallarını istediği gibi atsın.
Yer örtücüleri...
215645
215646
215647
Aman tanrım, bize bunu yapmayın Güler Hanım, acıyın! Bu nasıl bir güzellik!
Katır tırnakları.
215648
215649
Bahçemde en sevdiğim ağaçlardan duman ağacı (Bulut ağacı da deniliyor)
215650
Güller...
215654
215655
215656
215657
Aman tanrım, bize bunu yapmayın Güler Hanım, acıyın! Bu nasıl bir güzellik!
Canım yaaa, güzellikler paylaşılmalı diye düşünüyordum.
Hadi atla gel de beraberce seyredelim, çayımızı içelim.
günebakan
23-05-2011, 20:45
Yer örtücülere ve katır tırnağına bayıldım bu rengini görmemiştim. Güllere zaten söylenecek söz yok onların kraliçesi sizsiniz harika gerçekten:)
serkan_istanbul
23-05-2011, 20:46
Sevgili güler abla Allah nazarlardan saklasın çiçeklerinizde tıpkı sizin kadar güzeller. İçim gidiyo bazı bende olmayan bitkileri görünce hemen soluğu çiçek satan yerlerde buluyorum.
Terasta yer kalmadı. Eşinize ve size sağlık diliyorum. İyi akşamlar.
Canım yaaa, güzellikler paylaşılmalı diye düşünüyordum.
Hadi atla gel de beraberce seyredelim, çayımızı içelim.
Canım ablacığım, içtim say. Güzel yüreğin yeter. Hem paylaşmıyor musun zaten:)
Sevgili serkan istanbul, istediklerin neler bana yaz, bende olanlardan sana severek gönderirim. Olmayanlar için seralara bakarsın. :)
Her şey, çok güzel güler abla eline sağlık.
Gelebilirsem o gül ağacından bir kök çalacağım :)
Güler hanım,teklifiniz için çok teşekkür ederim.Ben Üsküdarda oturuyorum.Size uygun olan zamanı bir kaç gün önce bildirirseniz buluşabiliriz.
Güler ablacım bu ne güzellik hepsi birbirinden güzel maşallah hayran kaldım inanın bu güzellikleri bizimle paylaşmanızı kelimelerle anlatmak çok zor sizin sayfanızda kalbim yerinden çıkacak kadar heyecanla takip ediyorum güzel yüzünüz hep gülsün elinize yüreginize saglık Mersinden sevgiler
Sevgili DANSEL, ben sık, sık Üsküdar-Selimiye'ye geliyorum. O zaman bu tarafa geçmenize gerek yok, size elden de verebilirim. Ama eğer vaktiniz varsa geçin beraberce bir kahve içelim, hem de tanışmış oluruz. Bana her iki şık da uyar.
furkan yıldız
24-05-2011, 07:47
İçim açıldı ablacım sabah sabah gülleri gördükçe. Oh ya huzur bu işte
Günaydın Güler Hanım,
Sabah sabah harika bir güne başlangıç yaptım sayenizde.
Teşekkür ederim.
Her şey çok güzel.Kartopu ve havlu püskülünün çiçekleri nasıl da coşmuş.
Baharın tüm güzellikleri bahçenize yansımış.
Sevgiler.
İçim açıldı ablacım sabah sabah gülleri gördükçe. Oh ya huzur bu işte
Haklısın sevgili furkan yıldız, insan bu güzellikleri sevdiklerinle beraber yaşamalı bence.
Sen ve Ada daha işin başındasınız, temeli kuvvetli tutun ki, ama ufak ama büyük depremler de olsa inşa etmeye çalıştığınız bu güzel yuva, sarsılmasın-yıkılmasın.
Herşeyin başı önce saygı, sonra sevgidir bunu bir abla nasihatı olarak aklında tut.
Çok fare kulağı ve katır tırnağı gördüm, ama böylesini görmedim. :cool:
ciceksever70
24-05-2011, 11:47
Fare kulagi cok güzel cikmis. O kadar seviyorum ki cicegini toplu halde ekilince beyazi sanki isil isil parliyor, insani mutlu eden bir görüntüsü var.
serkan_istanbul
24-05-2011, 12:22
Sevgili serkan istanbul, istediklerin neler bana yaz, bende olanlardan sana severek gönderirim. Olmayanlar için seralara bakarsın. :)
Çok teşekkür ederim ablacım, kendin kadar yüreğinde güzel allah sana uzun sağlıklı ömür nasip etsin tek isteğim budur. Kolay gelsin sana bizlerde böylelikle hayran hayran bakalım senin güzelliklerle dolu bahçene başka isteğim yok. Olursada söylerim tekrar teşekkürler.
serpil özdemir
24-05-2011, 12:52
Gül sevdalısı gül acemisi birine bu sayfalar nasıl yürek çarpıntısı yapıyor bilseniz. Güler ablacım , gül ablacım , yüzü güleç ablacım .Bu ne samimiyet demeyin lütfen ben tanışmasakta sizi bu sitenin ve benim gül ablam diye görüyorum . Ve sizi uzaktanda olsa çok seviyorum içiniz bitkilerinize yansımış biliyorum , sizin asla kötü bir tarafınız yoktur eminim .Gülleriniz hep açsın yüzünüz gibi gülsün inşaallah sevgiler.
serpil özdemir
24-05-2011, 12:55
Hani ustalar el verir ya gelip ellerinize dokunsam benim güllerimde böyle olurmu acaba:o
blackpearl
24-05-2011, 13:00
Güler Hanım;
Gülleriniz yine herzamanki gibi muhteşem görünüyor.Kıskanmamak elde değil;)
Sevgili serpil özdemir, blackpearl, eğer sizler de kışa girerken gül köklerine hafif çapa yaparak 3x15 veya 3x20 gübre atarsanız, gülleriniz açtığında da onları avuçlayıp-öperek sevginizi belirtirseniz eminim ki benim güllerimden de daha güzel netice alırsınız.
maviarzu
24-05-2011, 15:27
Elinize yüreğinize sağlıkk. Her resmin başında şöyle bir durup orada olduğumu düşünüyor ve kokusunu güzellikliğini içime çekiyorum. Sonra ekran başında değilmişimde bir dolaşıp gelmiş gibi huzur doluyorum.
fatma sunay
24-05-2011, 21:13
Her çiçeğin ayrı bir güzelliği var. Hepsi birbirinden güzel cıvıl cıvıl bir bahçe. Sağlıkla oturun...
Gün geçtikçe güllerim daha da çok açıyor.
Bu sabah kalktığımda guruplaşmaların daha fazla olmaya başladığını gördüm.
216087
216088
216089
216090
216091
Güllü kameriyeyi saran mis kokulu güller de başladılar açmaya.
216094
216095
216096
216097
Güler hanım 2011 şenlikleri başlamış. Eğlenceniz bol olsun :D
Güler hanım 2011 şenlikleri başlamış. Eğlenceniz bol olsun :D
Sağ ol, haydi gel de beraber eğlenelim. :D
Sevgili uzman16, ispiryayı gördükçe sen aklıma geliyorsun. Koskoca çalıyı uzman16 nasıl da görmemiş diyorum kendi kendime.
Çimlerin ne alemdeler, yeterince çökme yaptılar mı?
Güler hanımcığım,sizle tanışmak haseki küpesinin bile önüne geçti.Siz İstanbulda mısınız?Benim 15 gün için misafirim var.Mümkün olursa seçimlerden sonra sizinle buluşup,tanışmak isterim.
Güler hanımcığım,sizle tanışmak haseki küpesinin bile önüne geçti..
Tabi güler abla haseki küpesinden bile güzeldir. :) Tabi ki önüne geçer. :)
Vay, vay, vay Lilium bu güzel lâflar sana söz verdiğim beyaz gül yüzünden mi acaba, merak ediyorum? :D
Belli, belli sen bahçede çok çalışmışsın da güneş başına vurmuş. Oysa sen hep Oğuz'dan yana oluyordun.
Arkadaşlar, dün Lilium'u ziyaret ettim. Bahçesinde çok güzel bir teras hazırlıyor. Hem de tek başına. Çatısını vidalamış, yağmur suyu toplamayı düşünüyor. Kendi kendine sıcak su alabilme aparatları yapmış (Bildiğimiz bir pimapen pencerenin içine hortumlar döşeyerek), et-mangal yeri hazırlıyor.
Yapıyor da yapıyor. Üstü başı boya içinde, sakalları olmuş bir karış görseniz tanımazsınız. (Eeee ne yapayım birazcık da ben dokundurayım dedim..:D:D)
Hadi, hadi sevgili Lilium bu gülü sana hediye edeyim, kalbini kırmak istemem.
216222
Çim, tam da istediğim havada değil ama idare ediyoruz.
Her sabah onbeşer dakika 4 partide sulanıyor.
216223
Hazeranlar açtımı bu alan çok güzel olacak, o kadar çok tomurcuk var ki.
216224
Oğuz, otları kosaladı.
" Aaa ne güzel bir gelincik" diye yanına gittiğimde başladı gülmeye. " Senin gelincik kültürün bu kadar işte" diye de benimle dalga geçti, meğer bu kendiliğinden biten bir haşhaşmış.
216226
Sebze bahçesini hazırlamakla meşgul Oğuz.
Domates, biber ve patlıcan ekeceği tarhları hazırlamadan yanık hayvan gübrelerini taşıyor.
Sabah saat 06.00, o bahçede. Serinlikte daha rahat oluyor diyor. Ama sonra da yorgun düşüp hemen oracıktaki şezlonguna uzanıyor.
Benim yorgun savaşçım'a kocaman bir Maşallah.
216232
Amaryllis ler açmaya yüz tuttu.
Sarı yasemin de iyi bir temizlik istiyor, bakalım ne zaman vakit bulabileceğim.
216235
216236
İnşallah bu sene badem yemek kısmet olacak bize. Her sene kuşlar bizden önce davranıyorlardı. Bu sene ağacı fileliyeceğiz.
216238
Bahçeden kareler...
216244
216245
216246
216247
216248
blackpearl
25-05-2011, 09:59
Güler Hanım;
Şu kameriyenizdeki gülün çeliklerine talibim:)Allahın emri Peygamberin kavliye;))
karalale
25-05-2011, 10:03
Hepsi muhteşem, Allah sağlıkla, huzurla keyiflerini sürmeyi nasipetsin inşallah. Oğuz beyin yaptığı gibi. izninizle size birşey sorucam. Fare kulaklarınızı nasıl zaptediyorsunuz. Aşırı sarıcı bir bitki. Sizin ki maşallah asker gibi, dümdüz bir şerit. Benim ki güllerin dibini felaket istila etmişti, sökmek zorun da kaldım. Üzüldüm ama güllerimin canlandığını görünce iyi ki yapmışım dedim (sizden öğrendim). Bu gül de benden size gelsin, güllerin kraliçesi. Sevgi ve selamlar....
çok güzelll eviniz gülleriniz çiçekleriniz hepsi çok güzeller...
Bahçeniz ne kadar güzellikler sunuyor, bizlerle paylaştığınız için teşekkürler, bahçenizi gezdikçe haftasonu hemen gelse de ben de bahçeme kavuşsam diye heyecanla bekliyorum.Sizden öğreneceğim çok şeyler var çookkk :)
Teşekkür ederim.
Sevgili karalale, fare kulakları bahçemde iki yerde yayılıyor.
Birincisi hemen balkon önünde birinci setten çim alana doğru sarkmakta. Bunda bir sorun yok.
Diğeri de yukarı terasta hemen oturma ünitesinin sağ tarafında. Duman ağacı ile katır tırnağının hemen altında. Orada da pek sorun çıkartmıyor bazen çama doğru dal atıyor ama onu da keserek zaptediyorum.
Herhangi bir bitki çanağına ekmedim hiç.
İkramınız gül de çok güzel, teşekkür ederim.
Dün iki römork yanmış inek gübresi geldi ama ondan bana pek hayır yok gibi. Oğuz kendi alanında kullanıyor.
Ben de yanmış keçi gübresi buldum, önümüzdeki hafta 3 römork da bana gelecek.
Offf, ne kadar çok iş var daha.
Gül çanakları hazırlanacak, Glayöl dipleri temizlenecek, çapalanacak. Şeker begonyaları ekilecek, gazanyalar temizlenecek-takviye edilecek.
Dahliyalara daha sıra gelmedi.
Bu sabah çim sulandıktan sonra şöyle bir bakayım diye içine girdim.
Aman Allahım ne kadar çok çeşit ot var, bir ara hepsinden birer tane ayırıp da fotoğrafını yükleyeyim diye düşündüm ama sonra vazgeçtim.
Uzun saplı ayrık çıkarıcı kaşığı alarak daldım çimlere. Tam iki saat ot temizliği yaptım ama bu arada ettiğim küfürün de haddi hesabı yok. Her ot yoldukça basıyorum küfürü.
Bir ara Oğuz'un sesini duydum. Hebersizce yanıma yaklaşmış ve birkaç dakika beni seyretmiş.
Bana " amma da yüklüymüş senin küfür edebiyatın" demez mi? Utandım ama bozuntuya vermeden " sen bilmiyor musun çocukken benim mahalledeki arkadaşlarımın çoğu erkekti" dedim.
çiçeksever
25-05-2011, 14:52
Nerde bizde böyle bahçe!!!Bizim ki kutu gibi.Bizim güller daha yeni tomurcukta.
Sevgili çiçeksever, inanın zaman zaman keşke benim bahçem de küçük, kutu gibi olsaydı dediğim oldu.
Daha az yorulur, daha özenli yaparsınız.
Güler abla güller harika herbiri birbirinden güzel maşallah ellerinize saglık
cetasule
25-05-2011, 19:24
Süper görüntüler
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler
Vay, vay, vay Lilium bu güzel lâflar sana söz verdiğim beyaz gül yüzünden mi acaba, merak ediyorum? :D
Belli, belli sen bahçede çok çalışmışsın da güneş başına vurmuş. Oysa sen hep Oğuz'dan yana oluyordun.
Ne beyaz gül ne kırmızı gül herkes bilir senin kalbinin güzelliğini, bazen vurup öldürsekte hepsi latifedendir, hani bir söz var yiğidi öldür ama hakkını ver, bende hakkımı hakını vermeden yana kullandım.
Yapıyor da yapıyor. Üstü başı boya içinde, sakalları olmuş bir karış görseniz tanımazsınız. (Eeee ne yapayım birazcık da ben dokundurayım dedim..:D:D)
Ha ha haaa hiç gülesim yoktu bu dokundurmamı, ben yakalasaydım o berbat hali bir de resimleyerek koyardım. :) Yahu birde ip ucu veriyorum
Çim, tam da istediğim havada değil ama idare ediyoruz.
216223
Tabi ki olmaz, benim ayak izlerim var orada. (Yoksa kayboldumu?) Bir daha gelirsem boylu boyunca uzanacağım uzandığım yerler kurur resmim ebedi kalır. :D:D
Şaka bir yana bahçe çok güzel olmuş güler abla, ama oğuz abinin de hakkını vermek lazım, sana göre yorgun savaşcı bana göre gizli kahraman :D:D (Yine oğuz abiden yana oldum oh ohhh)
Doğru söylüyorsun sevgili Lilium, Oğuz İstyanbul'da 4-5 kg kadar almıştı da canı sıkılıyordu. Geldiğimizden beri 3 kg. verdi.
Yorucu işler yapmasını istemiyorum, ama 15 dakika çalışıp 10 dakika istirahat ediyorum diye beni pek dinlemiyor. Güneşten iyice yandı. (Tam da amele yanığı; yüzü boynu yarım kol, kısa kollu tshirt)
Güler Hanım gülleriniz yine harika. Çiminiz de çok güzel görünüyor nazar değmesin.:)
Dün iki römork yanmış inek gübresi geldi ama ondan bana pek hayır yok gibi. Oğuz kendi alanında kullanıyor.
Ben de yanmış keçi gübresi buldum, önümüzdeki hafta 3 römork da bana gelecek.
Kullandığınız gübre miktarı beni dehşete düşürdü.:eek: Ben 1-2 litre sıvı besin alıyorum bir yıl yetiyor. ;)
Güzel bahçenizin gizli kahramanı Oğuz Bey'e ve size kolaylıklar diliyorum. Sağlık ve huzurla bol çiçekli nice yıllara.
ciceksever70
27-05-2011, 07:44
Güler Hanım gülleriniz yine harika. Çiminiz de çok güzel görünüyor nazar değmesin.:)
Kullandığınız gübre miktarı beni dehşete düşürdü.:eek: Ben 1-2 litre sıvı besin alıyorum bir yıl yetiyor. ;)
Güzel bahçenizin gizli kahramanı Oğuz Bey'e ve size kolaylıklar diliyorum. Sağlık ve huzurla bol çiçekli nice yıllara.
Gübreyi ben de korkarak kullaniyorum sevgili Zenfree ancak buradaki ciftcileri görseniz, her hafta römorklar dolusu gübreyi tarlalarina döküyorlar. Yetisen ürünleri gördükce cok da kötü olmasa diyorum ama ben yine de organik gübremle idare etmeye calisiyorum. Sevgiler.
Sevgili zenfree, inşallah bu sene gelirsin de kürek kürek gübreleri nasıl kullanıyoruz gözlerinle görürsün.
Hersene " ama bu sene geleceğim inşallah "diye beni hep atlattın. Bari bağ bozumuna gel de bol bol üzüm yeriz.
Sevgili ciceksever, bilirsin mutlaka; yanık hayvan gübresi toprağı çok güzel ıslah eder.
Bütün kışın yağmuru - karını yiğen gübre toprağı o kadar güzel hale getir ki kına gibi olur.
Ben, bahçeye gelen yanık gübreyi elettikten sonra elek üstünü hep sebze yetiştirdiğimiz kısma ve ağaçların altına kürek kürek attırırdım. Elek altını da depolar çiçeklerimde kullanırdım. Ama bu sene havalar o kadar kötü gitti ki pek çok şeyi yapamadık. Ancak vakit bulduk da gelen gübrenin bir kısmını daha elenmeden el arabası ile hemen sebze bölümüne atıp, çapa yapttık ki toprakla halleşsin. Şimdi de sebze ekilecek tarhları hazırladık. Biraz geçe kaldık ama dediğim gibi herşeyde geçikme oldu bu sene. Çiftçi bile daha çeltik tarlalarına suyu basamadı, oysa bu zamanda çeltikler 30-40 cm olmuş olurdu.
Neyse, hayırlısı Allahtan diyelim.
ciceksever70
27-05-2011, 10:42
Güler ablacigim biliyorum ciftciler gübrelerini paylasamiyor bir türlü. Biraz ilerimizde bir ciftlik var parasiyla almak istedik de ciftci orali bile olmadi. Bizim yasadigimiz yer tarim bölgesi oldugu icin hepsinin topragi bol gübreyi ancak yetistiriyorlar. Ben sezon basinda yapi marketten hazir hayvan gübresi alip sebze bahcelerime atiyorum, sonra da organik gübre ile idare ediyorum. Bizim tüketimimiz sizin kadar bol olmadigindan yetiyor. Dagitacak komsu da yok herkes bahcesine bir seyler ekiyor. Inek koyun mu alip üst bahcede beslesem bilmem gübre toplamak icin:p. Bir o eksikti zaten.
AAA bak bu güzel fikir. Bir koyunun olsa sütünü alırsın, yoldaki misafire de lâzım olur. Taze taze yoğurt yaparsın, peynir yaparsın.
Çim makinesine ihtiyacın olmaz, maşallah gayet güzel biçiyorlar çimleri, otlarken.
Gübre ihtiyacın da ortadan kalkar, koyun gübresi çok besleyicidir, hatta bir miktarını satarak para da kazanabilirsin.
Yapağı da işe yarar, hatta yün eğirmesini biliyorsan yaşadın demektir, kazakların bedavaya gelir.... dermişim. :D :D :D
ciceksever70
27-05-2011, 11:46
AAA bak bu güzel fikir. Bir koyunun olsa sütünü alırsın, yoldaki misafire de lâzım olur. Taze taze yoğurt yaparsın, peynir yaparsın.
Çim makinesine ihtiyacın olmaz, maşallah gayet güzel biçiyorlar çimleri, otlarken.
Gübre ihtiyacın da ortadan kalkar, koyun gübresi çok besleyicidir, hatta bir miktarını satarak para da kazanabilirsin.
Yapağı da işe yarar, hatta yün eğirmesini biliyorsan yaşadın demektir, kazakların bedavaya gelir.... dermişim. :D :D :D
:D:p
furkan yıldız
27-05-2011, 13:17
dermişim. :D :D :D
Bende güzel güzel okuyorum. Hemen böğrüme oturttu lokmayı dermişimle :D
İlahi Güler hanım; Neşeniz daim olsun. Mesajlarınız hep gülümsetiyor beni. Ama bir tanesine koptum az önce gülerken. ( koptum da buluğ çağı çocuğu gibi oldu, kırıldım mı diyeyim bilemedim. ) Eşiniz için kısakollu tişört giymiş gibi amele yanığı demişsiniz ya. İşte daha bir saat önce bahçeden yağmur nedeni ile erken döndük. Eşimle konuşurken yüzyüze bakıp birden kahkayı patlattım. Hayatım ya, ben seni hiç böyle görmemiştim. Bu ne böyle kafayı, başka vücuda monte etmiş gibi. Çok kararmışsın, bu derece olduğunu farketmemiştim diye. Öylesine güldüm ki. Fena bozuldu. Şimdi sizin mesajı da okuyunca, bir daha kahkaha atıyorum, bu sefer duramıyorum. Arka koltukta bir bakış atıyor hala bozuk. tek kelime etmedi.
Yaa daha geçen gün kalem tutan ellerim şimdi ne oldu diye kendisi ile biraz buruk biraz alaycı konuşuyordu. Damarına mı bastım ne. Ne yapayım benzer konuyu okuyunca kendi halimize gülmeden edemedim.
Koşuşturmak, herşeyi yetiştirmek uğruna arapsaçı gibi karma karışık oldum. Zaman zaman bahçe sayfalarına bir bakıp, bir koşuyorum. Bahçeniz her zamanki gibi harika. Muhteşem çiçeklerinizi izlemek, hele mesajlarınızı okumak çok keyifli. İyi ki varsınız.
Ellerinize, yüreğinize sağlık. Tabii Oğuz bey'in hakkını yememek lazım. Hayranlıkla izliyoruz. maaşallah.
Sizi takipteyiz. Saygılar...
Benol Hazaroğlu
27-05-2011, 18:21
Güler hanım yine muhteşem kareler var bahçenizden. Güzelliklerle dolu sağlıklı bir yaz geçirmenizi dilerim.
Sevgili arkadaşlar, hepiniz sağ olun.
Yaptıklarımızı yazmak, sizlerin de güzel tepkilerinizi almak çok hoş.
Sevgili uzaylı, ben de sizin mesajlarınızı okurken hem samimi buluyor hem de keyifle okuyorum.
Bizler burada hep arkadaşız, belirli çerçeveler içinde tabii ki samimi duygularımızı anlatıyoruz. Kimseye ne hava atacak ne de gösteriş yapacak halimiz yok. Bizler buyuz işte, der gibi yazıyor, yazıyoruz. Başka türlüsü zaten sıkıcı olmaz mı?
İnşallah bahçeme gelirsiniz de güzellikleri beraberce seyreder, çaylarımızı yudumlarız.
İnanın samimiyetinizi ve yanlış anlamayacağınızı bildiğim için bu mesajı yazma cesareti buldum. Öyle her sayfaya yazamam biliyorum. Anlayabilmek için belli bir olgunluk, latife bilir olmak lazım. Ama biz o kadar mutluyuz ki. Kendimizi anlatmaya, size özenirken, aynı duygları artık biz de paylaşıyoruz diye yazmak istedim. Bizim için çok yeni deneyim bunlar. bugün böyle bir şey geçince başımızdan, üstüne de sizin doğallığınızda mesajı okuyunca eşime dönüp bir daha takıldım. Gülmem ondan.
Hava atmak haddimiz değil tabi. Hiç öyle bir niyetim olmaz. Ben olduğum gibiyim. Ama bazen bizim için bahçe hayalimiz ve aldığımız tepkileri anlatmak için bazı durumları anlatma ihtiyacı hissedip yazdım. yanlış anlayanlar olursa üzülürüm, bir daha detay vermem. Evet bizler buyuz. Hayalimizle uğraşmaktan o kadar mutluyuz ki, yeni tecrübe ettiğimiz acemiliklerimizle eğleniyoruz. İnanılmaz keyifli, bakmayın biz sadece kendimizle eğleniyoruz. Gerisi haddimize düşmez. Sadece tesadüfü paylaşmak istedim. Eğlenceli kısmı bu. Uğraşlar aynı olunca, birbirimize benziyoruz. Kocaman aile olduk hepimiz.
İnşallah bir gün bahçe ziyaretine gelebiliriz. Hatta Sayın SDurul'la hep beraber mi gitsek diye bir ara ikimiz de düşünmüştük. Bakalım nasip. Gelmeyi çok isterim. Valla çayı da çok severim. Ama o harikalar diyarında, çayı unuturum ben...
Sağlıcakla Kalın...
Benim de sizin samimiyetinizden zerre kadar kuşkum yok, paylaşımcılığınız da çok güzel, hoş. Zevkle okuyorum.
Böyle güzel dostlukların bu büyük ailede olması da bir o kadar sevindirici.
Her zaman beklerim, birkaç kişi değil, onlarca gelin. İnanın çok mutlu oluruz.
loveflower
27-05-2011, 22:54
Sevgili Güler hanım, bahçenizin fotoğraflarını heyecanla bekliyor ve heyecanla izliyorum.Herşey ama herşey muhteşem.Gözümüzü gönlümüzü şenlendiriyorsunuz.Teşekkür ediyorum size.Siz ve ağaçlar netin diğer üyeleri bahçelerinin fotoğraflarını paylaşırken aynı zamanda fotoğraflara bakan bir çok kişiyi de mutlu ediyorsunuz:)
''inanın zaman zaman keşke benim bahçem de küçük, kutu gibi olsaydı dediğim oldu.Daha az yorulur, daha özenli yaparsınız.''
Gerçekten hakkınız var böyle söylemeye,hiç kolay değil.Hepsine ayrı özen gösterip bakım uygulamak.Üstelik yazılarınızı okurken ne kadar çok emek verdiğinizi görüyoruz,eşinizin ve sizin emeğinize sağlık.Cuma günleri işlerimi erken toparlayıp öğleden sonra eve gelirim ama bugün eşimin ofisine gittim.Küçük bir bahçesi var ofisin,evde tohumdan yeiştirdiğim fideleri dikmek için.Ne zamandır gözüme kestiriyordum,güzel bir bakım yaptım ama çok güzel oldu.4 saat(cik) çalıştım.Bahçeyi düzenlerken,otları yolarken,fideleri dikerken aklımdan sizin bahçeniz geçti.Küçücük bahçe bile bu kadar yorarken kimbilir siz ne kadar çok yoruluyorsunuz.Ama işin sonunda çayımı alıp oturup bahçeyi seyre daldığımda ki keyif anlatılmaz.Aklıma bile gelmedi yorgunluk falan.İnsan daha çok daha çok ilgilenmek istiyor.Sizin hissettiğiniz duygunun da tam olarak bu olduğunu tahmin etmemek mümkün değil.Hele o mis kokulu kameriye de çayınızı yudumlarken aldığınız keyif anlatılamaz sanırım.Bir de yanında Oğuz beyin kendi yetiştirdiği sebze ve meyleri yemek ayrı bir güzellik.
Sevdiklerinizle birlikte adınız gibi hep gülün kameriyanızda,evinizde,bahçenizde,bütün yaşamınızda:)
Sevgili loveflower, çok teşekkür ederim.
Güzel ve bir o kadar da içtenlikle yazdığınız mesaj beni de duygulandırdı, sağ olun.
İnşallah sizin de arzuladığınız gibi güzel bir bahçeniz olur, bütün sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur içinde, mutlulukla yaşarsınız.
Her zaman beklerim, özel bir davete hiç gerek yok, bahçem siz dostlarla beraber olunca daha da güzel oluyor.
Güler ablacigim biliyorum ciftciler gübrelerini paylasamiyor bir türlü. Biraz ilerimizde bir ciftlik var parasiyla almak istedik de ciftci orali bile olmadi.
Sevgili çiçeksever70, avrupada yaşıyarak görüyorsunuzki çiftçiler hayvan gübrelerine ne kadar değer vererek atık olmaktan kurtarıp artı değer elde ediyorlar, bizim buralardaki kırsal insanımızda bunun kıymetini bilmeden köy kenarlarındaki boşluklara bırakmaktalar.
Bizim yasadigimiz yer tarim bölgesi oldugu icin hepsinin topragi bol gübreyi ancak yetistiriyorlar. Ben sezon basinda yapi marketten hazir hayvan gübresi alip sebze bahcelerime atiyorum, sonra da organik gübre ile idare ediyorum.
Topraktan kaldırılan organik madde, ancak gübreyle karşılanabilir avrupalı çifti bilmektedir, bizim çiftçimiz ise ahırlardan çıkan hayvan gübrelerinin kıymetine değer vermeden atık durumuna getirip, parayla kimyasal gübre almakta üretim maliyetleri artıncada malını satamayıp zarar etmektedir.
Çiftçimizin düştüğü bu durum yürekler acısı olmaktadır, kırsalda organik madde atıkları dağlar oluşturmakta iken aynı zamanda çevre kirliliğide yaratmaktadır, sizinde avrupada yaşadığınızı düşünerek, bir öneri ile bu konudaki bilgilerimi paylaşarak, bahçenizde ot yaprak budama artıkları dalları hatta mutfağınızdan çıkan atıklarınızı bir kapta biriktirerek, marketlerden aldığınız organik gübreleride bu atıklara ilave ederek bir katalizör aktifleyici olarak organik gübrelerinizi çoğabilirsiniz.
Bizim tüketimimiz sizin kadar bol olmadigindan yetiyor. Dagitacak komsu da yok herkes bahcesine bir seyler ekiyor. Inek koyun mu alip üst bahcede beslesem bilmem gübre toplamak icin:p. Bir o eksikti zaten.
Bahçenizin Atıklarınızı değerlendirirseniz hayvan besliyerek gübre üretmeniz gerekmiyecektir.
loveflower
28-05-2011, 10:44
Sevgili Güler hanım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bilmezmiyim yüreğiniz o adar geniş ki tüm dostlara açık bahçeniz,yüreğiniz.Çok teşekkür ederim,ah keşke ben de çok sterim umarım bir gün kısmet olur.Hem sizinle tanışmak hem de bahçenizi görmek büyük keyif olurdu.
Sevgiyle kalın:)
ciceksever70
29-05-2011, 08:13
Sevgili çiçeksever70, avrupada yaşıyarak görüyorsunuzki çiftçiler hayvan gübrelerine ne kadar değer vererek atık olmaktan kurtarıp artı değer elde ediyorlar, bizim buralardaki kırsal insanımızda bunun kıymetini bilmeden köy kenarlarındaki boşluklara bırakmaktalar.
Topraktan kaldırılan organik madde, ancak gübreyle karşılanabilir avrupalı çifti bilmektedir, bizim çiftçimiz ise ahırlardan çıkan hayvan gübrelerinin kıymetine değer vermeden atık durumuna getirip, parayla kimyasal gübre almakta üretim maliyetleri artıncada malını satamayıp zarar etmektedir.
Çiftçimizin düştüğü bu durum yürekler acısı olmaktadır, kırsalda organik madde atıkları dağlar oluşturmakta iken aynı zamanda çevre kirliliğide yaratmaktadır, sizinde avrupada yaşadığınızı düşünerek, bir öneri ile bu konudaki bilgilerimi paylaşarak, bahçenizde ot yaprak budama artıkları dalları hatta mutfağınızdan çıkan atıklarınızı bir kapta biriktirerek, marketlerden aldığınız organik gübreleride bu atıklara ilave ederek bir katalizör aktifleyici olarak organik gübrelerinizi çoğabilirsiniz.
Bahçenizin Atıklarınızı değerlendirirseniz hayvan besliyerek gübre üretmeniz gerekmiyecektir.
Sevgili Epsody burada dogal tarima cok önem veriliyor o yüzden yerli ürünler ithal ürünlerden daha pahali. Insanlar kullanilabilecek tüm yemek artiklarindan kompost yapiyor. Ayrica ciftliklerde de yönetici olacak ciftcinin mutlaka bir ciftcilik yüksekokulundan diplomali olmasi gerekiyor yoksa isletme belgesi alamiyor. Hayvan satisi ve kesimi bile belirli sinirlar icinde. Kafaniza göre elinizdeki hayvani kesip satamiyorsunuz.
Ben de yukaridaki sakalasmalar bir yana kullanilabilecek tüm yemek, cay kahve artiklarini kullaniyorum. Kestigimiz otlari cim bicme makinesi oldukca kücük hale getirdiginden onlari da agac diplerine döküyoruz. Hemen eriyip topraga karisiyorlar. Topraga faydasi olabilecek malzemelerin cöpe gitmesine icim el vermiyor. Sevgiler.
(Güler abla sayfani isgal ettik kusura bakma.)
Orhan Özbilgiç
29-05-2011, 19:46
Valla onu bun bilmem!
Mayıs ayında en güzel bahçe sizinki.;)
Deyim yerindeyse; binbirçeşit çiçek. Özellikle gül görmek isteyenlere işte adres.
Elleriniz dert görmesin Güler Hanım, Oğuz Bey. Meyveleriyle, süs bitkileriyle ve en önemlisi peyzajıyla enfes bir mekan yaratmışsınız.
Sağlık ve mutluluk içinde, yıllarca tadını çıkarmanız dileğiyle..Sevgi ve selamlar.:)
Sevgili Orhan Özbilgiç, sağ olun ve teşekkür ederim ama inanın ben de sizlerin, diğer arkadaşların bahçelerini dolaştıkça o kadar güzel köşeler-detaylar buluyorum ki " oooo bu harika" diyorum kendi kendime.
Bahçemi seviyorum ve benim bahçem nasıl ki sizlere güzel geliyorsa ben eminim ki daha ne çok gizli güzel bahçeler vardır. Arkadaşlar bir " Haa gayret" deyip de paylaşsalar yeter ki.
Bugün saat 18.00 gibi Manyas'a geldik.
Arabayı otoparka park ettiğimde, sağdaki, soldaki güllerin açmış halleri o kadar güzeldi ki.
Beş gün içinde goncaların yarısı açmıştı neredeyse.
Mis kokuları her tarafa yayılmıştı, bir müddet öylece durdum. Derin, derin nefes alarak, kokuları ciğerlerime doldurdum adeta.
Bu arada Oğuz da arabayı boşaltmaya başlamıştı, bir yandan da sesleniyordu " bütün arabayı bana mı boşalttıracaksın, ceviz fidelerini nereye koyayım?"
Hemen yardımına koştum, getirdiklerimizi yerleştirir yerleştirmez ikimiz de bahçeye çıktık.
O, çileklerine bakmaya gitti, ben Clematis ve güllere.
Bol, bol fotoğraf çektim.
Güllü kameriyeyi yarın yerleştireceğim, masasını-banklarını koyacağım, çiçekleri düzelteceğim. Bundan böyle çaylarımızı orada içeriz. Güller açmış ve çok güzel kokuyorlar.
Kameriyenin, salkımsöğüt tarafındaki clematisler de sarmaya başladılar.
Bir yandan mis kokulu güller, diğer taraftan clematisler sarıyor.
219153
219154
219155
219156
219157
219161
219162
219163
219164
219165
Osiria açmaya başladı.
219166
219167
219168
219169
219170
219171
219172
219173
Bu İtalyan gülü nefis kokuyor.
219174
219175
219176
219177
Beyaz top gülden ürettiğim gül de çok güzel oldu. Üzerinde çok tomurcuk var.
219178
219179
219180
219181
güldeste-
31-05-2011, 23:58
muhteşem :)
güldeste-
01-06-2011, 00:02
219161
219162
219163
219164
219165
Merhaba:) bahçeniz ve güller çok güzel, son resimdeki bitkinin ismini öğrenebilirmiyim
Yahu bu güzel kokular nerden geliyor diyordum, taaaa Gönen'e geldi bu güzel güllerin kokuları :) Manyas'taki cennet çoştu deseniz ya.
Satı Uğurtan
01-06-2011, 00:05
219182
219183
Sevgili Güler hanım, resmen kadife kumaş kesilip yapılmış gibi, çok bakımlı ve çok canlı bir renk.
Sevgili Satı Uğurtan, güllerin ebatları da çok iri, ben de çok seviyorum onları.
Sevgili Lilium, hakikaten çok güzel kokuyorlar, gelsene....
Bu arada 7 ceviz fidanı aldık. Beşi Pedro.
Güler hanımcığım,burası gül cenneti olmalı.Hepsi birbirinden güzel,bakmaya doyulmuyor.Manyas'ta olduğunuza göre sizinle tanışmamız sonraya kaldı demektir.Bellimi olur ,cevize yetişemem ama başka fidanlar dikiyorken yardımcınız olurum.Kolay gelsin size
serpil özdemir
01-06-2011, 04:07
Bir yerlerde bir köyde güzelliği dillere destan bir kız varmış ve bu kıza aşık nerdeyse dört dörtlük , bütün kızların peşinden koştuğu yakışıklı bir delikanlı.Deliler gibi aşıkmış kıza çocuk ama bir türlü evlenmeye razı edememiş kızı . Kahrından terketmiş köyü memleketi .Yıllar sonra ziyarete gittiğinde o kızın evlendiğini duymuş ,merak etmiş kendi de dahil kimseleri beğenmeyen hepsinde bir kusur bulan kızın evlendiği adamı. Sormuş nerde evi gittiğinde ,derme çatma bir evle karşılaşmış şaşkınlıktan kalakalmış .Saraylara yakıştırırmış oysa o kızı .Birden kapı açılmış oda nesi resmen çirkiiin bir adam önde ve onu uğurlayan eskiler yamalar içinde sevdiği prensesi .Dayanamamış adam uzaklaşınca çalmış kapıyı ,affet merakımı kimseleri beğenmeyen beni terki diyar ettiren sen bu hal nedir ne vardı bu adamda .Kız mahçup gülümsemiş gel demiş onu muhteşem gül bahçesinin önüne getirmiş ,haydi bu bahçeye gir ve bana en güzel gülü getir bahçenin sonuna kadar gidebilirsin ama geçtiğin güle asla geri dönmek yok .Adam girmiş gül bahçesine o daha güzel a şu ilerdeki daha güzel ,aman şunun rengi ne kadar güzel derken bahçenin sonunu bulmuş birde bakmışki son bir gül kalmış sıska bakımsız gösterişsiz ,geçtiği güle geri dönmekte yok çaresiz bahçenin en çirkin gülünü almış gelmiş. İşte demiş kız ...sorunun cevabı bu elindeki gül.
Sabahın bu vakti bahçenizi gezerken ay bu günkü resimler daha bir dehşet dedim önce .Sonra bu hikaye geldi aklıma .Güllerin hangi birini seçelim hepsi birbirinden güzel
Hepsi birbirinden güzel de son fotoğraftakilere Satı hanım gibi ben de bayıldım. Clematis sayıları artmış sanki? :) Pembeli dr.Ruppel mi?
Güler Hanım, içimizi açtınız güzel fotoğraflarla.
furkan yıldız
01-06-2011, 09:10
Ah Güler ablacım ah. Nasıl kıskanıyorum bir bilsen :p (Zaten biliyorsun) 41 kere maşallah. Tam benim hayallerimdeki bahçe. Hele ki bahçemdeki güllerin hepsi kurumuşken tam bir hayal.
Güler ablacım tek kelimeyle harika rengarenk güllere bayıldım...
Sevgili limon, evet clematis sayısı arttı, arttıkça da artıyor.
Genelde favori multi blue dur ama benim favorim President.
Dr.Ruppel da var, Nelly Moser da, Pink fantasy de.
Jack manni hızla saran güzel bir tür. Güllü kameriyenin yan tarafını neredeyse doldurdu.
Ama Koyu rengi ile niobe'yi de tavsiye ederim.
Galiba 13-15 kök clematisim var.
Eveeet, güller bu hafta nefis. Her tarafta mis kokular var. Ama sen burada olacaktın da sen fotoğraflayacaktın. Bu iş hiç bana göre değil. Bilen biri olsa çok güzel bir gül kataloğu hazırlardı inan. Gül kök adedim 165 oldu. Biri goncayken diğeri açmış vaziyette. Bir diğeri de yeni yeni gonca oluşturuyor.
Sevgili serpil özdemir, hikâyeniz güzelmiş.
Bahçe kapısından girdiğinizde sizi karşılayan güller iri İtalyan gülleri, son kısımdaki güller de mis kokulu yerli güller. Yani sorun olmaz..... :D
nurguldk
01-06-2011, 10:52
Yorucu işler yapmasını istemiyorum, ama 15 dakika çalışıp 10 dakika istirahat ediyorum diye beni pek dinlemiyor. Güneşten iyice yandı. (Tam da amele yanığı; yüzü boynu yarım kol, kısa kollu tshirt)
Siz en güzelini yapıyorsunuz Güler Hanım. O güzel bahçenin keyfini süremeyecekseniz neden bu kadar emek harcıyorsunuz ki, di mi ama ;) Bence Oğuz Beyi de kandırın molalarınızda :)
Bahçenizde yine herşey mükemmel, sayfanızda yine herşey keyifli ... Sevgiyle öpüyorum sizi..
maviarzu
01-06-2011, 12:48
herşey çok güzelll. mükemmel. ellerinize sağlık
Sevgili nurguldk, 15 dakika çalışıp da on dakika dinlenen Oğuz zaten. Kendini yoran benim. :D
Ama bu güzellikleri de gördükçe, " helal sana be Güler ne de güzel yapmışsın" diye kendimi gaza getiriyorum. :D
Bu akşama yetişmez ama yarın inşallah akşam çayını güllü kameriyede içeceğiz, haydi buyrun.
Fotoğraflar güzel olacak ama ters ışık var hemen hepsinde, bu da bulanık- sisliymiş gibi çıkmalarına sebep oluyor. Yoksa bakış açılarınız gayet güzel bence. (profesyonel gibi konuştum, ustalar affetsin :) )
Gül çeşidi kadar Clematis çeşidi yapmaya mı karar verdiniz? ;)
Cumhur Tonba
01-06-2011, 18:51
Bahçenize avuşmak güzel bir duygudur herhalde. Tadını çıkarın. Oğuz bey'i de fazla yormayın bence. Selamlar, sevgiler.
türkansultan
01-06-2011, 18:55
Sevgili Güler hanımcım tek kelimeyle muhteşem söyleyecek kelime bulamıyorum ellerine sağlık sevgiler.
Sevgili Güler ablacığım,
Yine her zamanki gibi muhteşem ötesi bahçen. İnsan seyretmeye doyamıyor. Bayıldım, ellerine sağlık. :)
maviarzu
03-06-2011, 14:36
hem bahçenizdeki uğraşınızı zevkle izliyorum hemde ne zaman yolu düşer istanbullara diye düşünüyorum :)) Herşey çok güzel Güler hanım Sağlıkla tadını çıkarın inşallah..
Selehattin 67
03-06-2011, 14:47
Ablacığm nasılsın saygılarımı sevgilerimi sunarım güller muhteşem gözüküyor yeniden aranıza katılabildim siteyi sitedeki herkesi çok özlemiştim
kirikkale41
06-06-2011, 15:27
Sayın Güler ablacım; sayfanızı gizliden gizliye sürekli takip ediyorum.O kadar güzel şeyler yetiştirmişsiniz ki gerçekten hayran kaldım.Güler ablacım affınıza sığınarak size bir sorum olucaktı.Çelik gül ektim,sürekli bit yapıyor.Ne kadar ilaçladıysam da bitler bir türlü gitmiyor.Çeliklerin %90'ını ilaçlama yüzünden kuruttum.Suya katıldığında beyazlaşan ilacın tam ismini hatırlamıyorum ama sürekli ondan akşam serinde sıktım.Sanki her geçen gün bitleri beslercesine çoğaldı.Sizin bana tavsiye edebileceğiniz bir ilaç var mı? 1 Hafta sonra bahçeye ekicem.Ve ordaki gülleri de bit sarmasından korkuyorum.Ayrıca verem otuyla mücadele ettiğiniz bir ilaç var mı?Bahçedeki 1-2 ağacı ne kadar koparsam da sürekli sarıyorlar.Şimden çok teşekkür ederim Saygılarımla....
Bahçe içinde siz olmayınca bütün güzelliğine rağmen çok sessiz, ıssız.:)
Sevgili arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Birkaç gündür siteye giremedim, ev işleri çok yoğundu. Şimdi biraz rahatladım ve bahçe işlerine başladım.
Bahçem gün geçtikçe daha da renkleniyor. Güller çok güzel açtılar. Amaryllislerin bir kısmı açtı bir kısmı yeni yeni açıyor.
Osmanlı çilekleri nefis mi nefis. Her sabah bir sepet, her akşam bir sepet topluyor Oğuz. Daha da çok var ama toplamak yorucu diyor, ve ilave ediyor " Hani nerede agaclar.net arkadaşların, gelip toplasalar ya."
Sabah toplanan birinci sepet, komposto oldu, akşam toplanan 2. sepet pudra şekeri ilavesi ile yenildi.
221111
221112
221113
Enginar da toplamaya başladık, yarın zeytinyağlı pişecek.
221114
Badem ağacını fileledik, yoksa karabakkallardan (kuşlar) bizlere hiç kalmıyordu.
221115
Güler Hanım çileklerin görüntüsü nefis. Özel bir tür mü bu?
Bizim can erik dediğimiz, manavda papaz eriği diye satılan erik de tam yeme kıvamında.
221116
221117
Galatasaray'lı arkadaşlara teselli olsun... :)
221118
Nigelyalar açık-koyu mavi ve beyaz renkleri ile çok güzeller. Maalesef pembesi çıkmadı.
221119
221120
Amarillisler açıyor...
221121
221122
221123
Sardunyalarım yeni yeni toparlanıyor.
221124
221125
Balkon kenarındaki pembe gül çok güzel açtı. Salıncağa uzandığınızda hem gözünüzü okşuyor hem de kokusuyla gönlünüzü.
221126
221127
221128
Arka bahçedeki güllerim.
221129
221130
221131
221132
Sevgili limon, senin bu konuda üstad olduğunu biliyoruz. Harika fotoğraf çekimlerin oluyor.
Ben, niyetten çıkan fotoğraf makinem ile (oğlum benimle böyle alay ediyor) aklıma estiğinde çekiyorum. Çok güneş olduğunda çekmemeye gayret ediyorum ve genelde güneşi arkama alıyorum. Yakında kursa gideceğim.... dermişim. :D
Sevgili aygün, bu çilekler Osmanlı çileği. Harika kokulu olurlar, bir çay tabağına koyduğunuz 3-5 adet çilek, bütün mutfağınızın mis gibi kokmasına sebep olur. Renkleri pembe beyaz olur, içleri bembeyazdır. Suyu severler, suladıkça daha da irileşirler.
Sevgili züleyha, İlter'i kap gel, o çimlerde koşuşturur, biz de güllü kameriyede çay içer, sohbet ederiz. :)
karalale
06-06-2011, 19:34
Şimdilik bitti galiba... Araya girmeyeyim diye bekledim. Meyvanız, sebzeniz, otunuz böceğiniz, özellikle de gülleriniz..... Tabii ki de SİZ, muhteşem, harika çokkkkk güzellll....
Sevgili dostlar, birkaç gündür siteye giremediğim için beni merak edip de arayan Nur, S.Durul, Cumhur Tonba ve Liliyum çok teşekkür ederim.
Allaha şükür, Oğuz'un da benim de sağlığımız iyi. Manyas'da ev işlerim çok yoğundu, boya-badana yapıldı, arkasından temizlik, derlemek -toplamak, çok yorulduk.
Şimdi kolaylandı, bahçe işlerine başladım artık.
Hepinizi çok seviyorum, sağ olun.
Sevgili kirikkale41, teşekkür ederim.
Güller sık sık bitlenir ve mantar hastalıklarına maruz kalır. Bu yüzden gözünüzün üstünde olması gerekir ve zamanında da müdahale etmelisiniz.
Bitler, böcekler, tırtıllar için insektif- mantar hastalıkları için de fungasit gurubu ilaç kullanmanız gerekir.
Bunların hepsi sitemizdeki başlıklarda detaylı olarak anlatılmıştır.
Sulanınca beyazlaşan ilacın adını vermeniz gerekir, çünkü pek çoğu beyazlaşır.
İlaç gece yapılmaz, ya sabah nem kalkınca yapılır veya öğleden sonra rüzgarsız bir zamanda yani ısı varken yapılır.
Verem otu illet bir şeydir. Ben baş edemedim, bu yüzden bitkiyi sarmamasına dikkat ederim. Eğer sarmış ise bitkiyi kökünden söker, yakarım.
Maşallah güler hanım,can erikleri muteşem görünüyor.
Güller sardunyalar her yer mis gibidir şimdi bir kalata saraylı olarak umudumuzu yitirmedik.
Güler Hanım, gülleriniz harika.. Fotoğrafçılık konusunda kendinize haksızlık etmeyin ne olur..
Bizim can erik dediğimiz, manavda papaz eriği diye satılan erik de tam yeme kıvamında.
221116
221117
Furkan bunları görmesin, eminim hepsini yolar, adanın boynuna kolye bile yapar.:D:D
Böyle güzel resimler koyup durma furkanla geliriz her yeri talan ederiz. :D
Şaka bir yana, her şey çok çok güzel.
Bu güzelliğe sahip olmanın çok çok yorucu olduğunu biliyorum ve hissediyorum. Ama karşışına geçipte o güzellikten alınan kevfi o hazzı hiç bir şeye değişmem mümkün değil, tüm yorgunluğa değiyor, tabi bunu başarmak başabilmek önemli, gerçekten sizleri ve oğuz abiyi kutlarım.
Hani derler ya şapka çıkartmak, işte ben şu an başımdaki şapkayı çıkardım.:D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.