View Full Version : Güler / Bahçe
Güler Hanım çok geçmiş olsun...Acil şifalar diliyorum.
ezgili dünyam
25-07-2008, 17:19
Güler hanım çok geçmiş olsun, Oğuz beyin iyi olduğuna çok sevindim.:p Güzel bahçenizde sağlıklı günler diliyorum.
apeerion
25-07-2008, 19:41
Eşinize acil şifalar dilerim, geçmiş olsun...
Sonja Varol
26-07-2008, 14:01
Ben de gecmis olsun dileklerimi iletiyorum Güler hanim,
umarim esiniz, en kisa zamanda sagligina kavusur.
Güzel bahce günleri dileklerimle...
Çok büyük geçmiş olsun iyi olduğunuza çok sevindik eşim ve ben size ömür boyu sağlıklı günler dileriz.
gerçekten harika gözüküyor. insan emeğinin karşılığını daima alır.
çekirdek
26-07-2008, 21:01
Gülercim, kendi yakınımızın rahatsızlanmasına üzüldüğümüz kadar üzüldük. Böyle bir telaşı senin ve hakikaten çok değerli bulduğumuz eşinin yaşamasına üzüldük. Neyse ki tehlike geçti sanıyorum.
Oğuz Beyin daha çabuk iyileşmesini ve aramıza(!) dönmesini istiyorsan aşağıdaki reçeteyi uygulamalısın. Vallahi.
Bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet nick..
Özellikle akşam yemeklerinden sonra yüksek dozda..
Anımsasana, sen de böyle kırık acılarını unutmuş, ve bence çok daha çabuk iyileşmiştin :):)
fatmadundar
30-07-2008, 11:08
Güler Hanım, Oğuz Beyin rahatsızlığı tez zamanda geçmiş olsun. Size de sağlıklı günler dilerim. Kendinize iyi bakın.
Güler hanım, yokluğunuz belli sitede.İnşallah tez zamanda,sağlıkla dönersiniz aramıza.
manolya41
30-07-2008, 15:13
Güler hanım, her ne kadar bahçenizi beğenerek ve imrenerek takip etsemde mesaj bir türlü yazamamıştım. Eşinizin rahatsızlığını okuduğumda çok üzüldüm geçmiş olsun en yakın zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.Mutlu ve sağlıklı günler...
Koyu yeşil
30-07-2008, 15:38
Güler Hanım, geçmiş olsun. Şimdi haberim oldu. Oğuz Bey'e de en iyi dileklerimizi ve saygılarımızı iletin lütfen, hem ben, hem de eşim adına. Bir daha da böyle korkutmasın sizi ve bizleri inşallah.
Güler hanım şimdi gördüm eşinizin rahatsızlığını. Geçmiş olsun diyor, en iyi dileklerimi yolluyorum ikinize de. En kısa zamanda sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.
Sevgili dostlar, sağolun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çok kötü ve heyecanlı bir onüç günden sonra, iki saatliğine de olsa sizlerle olabilmek beni mutlu etti. Oğuz'u iki saatliğine emin ellere bıraktığımı düşünerek cafeye geldim. O da bana çok ısrar etti gelmem hususunda. Aşağı yukarı bir saattir geçmişleri okuyorum. Eve dönünce, heyecanla soracaktır bana, ''sitede neler olmuş?''
Sevgili çekirdek, diz üstü bilgisayarım var ama şimdilik köyde süs gibi duruyor, halâ ADSL bekliyoruz. Herşey hazırmış ama nedense birtürlü başlayamıyor. Neyse, Allah başka dert vermesin. Sağlığımız iyi olsun, herşeyin başı o.
En kısa zamanda görüşmek ümidiyle....
Güler Hanım, iyi haberlerinize sevindim. En kısa zamanda sağlık sorunlarının geçmesini dilerim. Her ne kadar tanışmıyorsak da eşinize de selamlarımızı iletin.
Teşekkür ederim, sevgili Nurbahar, sağol.
Arzu Kasapoğlu
30-07-2008, 18:49
Eşinizin iyi olduğuna çok sevindim Güler Hanım.
Her ikinize de selam ve sevgilerimi gönderiyorum...
Teşekkür ederim, Arzu.
Bahçedeki güllü kameriye altına güzel bir hamak koydum, Oğuz'u kâh orada, kâh ön balkondaki salıncakta dinlendiriyor, biryığın hikâye, fıkra anlatıyorum. Sağlığı şimdilik iyi. İnşallah böyle devam eder. Ama yine hersabah, sepetini alıp sabah hasadı diye bahçeden biryığın sebze ile geliyor. Hepinize de ayrı ayrı selam yolladı.
Eniştemize de çok selamlar, sevgiler. Sizin gibi eşi varken iki günde ayaklanmaması mümkün değil bence :) Ama siz de kabaklarına laf etmeyin, biz yeni tarifler araştırırız beraberce :)
Sevgili limon, nasılsın?
Yok, yok kabaklarına laf edermiyim hiç? Zaten biz yokken o kadar büyümüşler ki şaşarsın. Bir ikisini resimledim, yakında yüklerim.
Sabah hasadımız artık salatalık, domates ve biberler oluyor genellikle. Onları da onun için büyük bir zevkle hazırlıyorum.
Meyve ağaçlarımız görülmeye değer, hepsi de harika meyveler verdiler, yakında üzüm bağı devreye girecek. Eğer İstanbul grubu toplantısı yakın bir tarihte yapılabilirse, bol bol getirebilirim.
Sevgili Güler hanım,
Öncelikle tekrar geçmiş olsun.Eşinizin rahatsızlığına çok üzüldük.
Ayrıca,Bursa da sizinle tanışamadığıma da üzüldüm. (Başka bir toplantıda inşlh) Neyse ki herşeyin başı sağlık.Tekrar hoşgeldiniz.
Sağol, sevgili cemo. İnşallah en kısa zamanda tanışırız.
berduray
30-07-2008, 20:59
Güzel haber, iyi oldu, beyefendi fazla yormasın kendini, tekrar geçmişler olsun, Allah sağlık, sıhhat versin, selamlar...
Ben çok iyiyim Güler Hanım.
İstanbul toplantısı için sevgili Çekirdek Ramazan sonrası önerisinde bulunmuştu bence de daha uygun gibi. Ama çoğunluğa uyarım.
Bahçemdeki meyve ağaçları bol bol meyve verdiler. Sizlere birkaç resim yüklüyorum.
Uzun senelerden beri yapımı süren Manyas Barajı artık su tutmaya başladı. Yakında kanaletler de yapılacak. O zaman sanırım tarla sulama işleri daha kolay olacak.
Oğuz'un meşhur kabakları. Bir hafta uzak olunca, bayağı büyümüşler.
[ATTACH]44422[/ATTACH
Elma ağacı küçücük, yani tam bodur. Üzerindeki elmaları çok seyrelttiğimiz halde halâ taşımakta zorlanıyor.
44428
Nedense bu ağaçtaki elmalar hep ikiz ikiz. Çok da iri oluyorlar, tadları da hafif mayhoş ve hoş kokulu.
44429
Bu geç olan bir şeftali ağacı. Meyvesi hem çok iri hem de sulu.
44430
Geçen sene kestane ağacı meyvelerini dökmüştü. İnşallah bu sene yeriz.
44431
Bu sene tarlayı icara verdik. Salçalık domates ekmişler. Bir sepet de ben topladım.
44432
Bu hafta sonu, torunlarımız dedelerine geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Biz de onlara sürpriz yapmıştık. Bahçeye ekdiğimiz karpuzların üzerlerine adlarını yazmıştık. Karpuzlarla beraber adları da büyüdü. Herbiri 6-7 kg geliyor. Çok hoşlarına gitti.
44433
Güler Hanım, hepsi harika.
Seneler önce kabak ektiğimde sadece hafta sonları gidebiliyorduk ve kabaklar sizin fotoğraftaki gibi büyük oluyordu. Bir kabakla bir tencere yemek yapabiliyordum sadece çekirdeklerini çıkarmam gerekiyordu ve kabuğu da çok kalınlaştığı için tamamen soyuyordum. Tadı damağımda o günleri hatırladım.
Bu mevsim, bence bahçelerin az çiçekli bir zamanı. Güller az da olsa açıyor, sardunyalar da fena değil. Ama şeker begonyaları çok güzel çoştular. Sandavilla da sanki onlarla yarışıyor.
44434
Oya ağaçları açmaya başladı, yaz bitiyor mu dersiniz?
44436
Her zaman olduğu gibi yine süper bahçeniz.Oğuz Abi nasıl iyice toparlanmıştır inşallah.Tekrar geçmiş olsun. Hep birlikte Sağlık mutlu huzur dolu günler dilerim.
Sevgiler ,selamlar.
Sevgili Nurbahar, o kadar irileşmişler ki ben yemek yapmayı hiç düşünmedim. Ama artık şikayet de etmemeye karar verdim.
ciceksever70
04-08-2008, 20:57
Güler hanim sitede okunacak konu o kadar cok ki ancak sizin bahcenizin oldugu bölümü inceleyebildim. Muhtesem bir is basarmissiniz. Dogrusu sizin yaninizda ben kendimi cok cok acemi hissettim. Tam bir profesyonel peyzaj mimari gibi sekillendirmissiniz bahcenizi. Hayran kaldim. Merak ettigim o kadar cok soganli bitki ile köstebek sorunu yasamiyor musunuz? Gül bahcesi yapmayi düsündügümüz bir yokuslu bölüm vardi bahcemizde cakil taslariniz bana da ilham verdi dogrusu. Tek kaygim oradan arada bir köstebek cikmasi. Serecegim musambayi parcalar mi onu düsünüyorum simdi. Bahcenizde saglikli, mutlu günler gecirmenizi dilerim...
ciceksever70
04-08-2008, 21:00
Bu arada esinize de gecmis olsun... Umarim en yakin zamanda sagligina kavusur.
Sevgili çiçeksever70, teşekkür ederim.
Bahçede köstebek sorunumuz yok. Bir ara Silivri'de yazlık evin bahçesinde olmuştu ama onu da oğlum halletti. Bir yerde okumuş köstebekler gürültü sevmez diye. O da pazardan aldığı 3 adet ucuz transistörlü radyoyu naylona sararak bahçenin belirli yerlerine gömdü. Aradabir çıkartıp pillerini yeniliyordu. Radyo devamlı çaldığından mı nedir bir daha bahçeye uğramaz oldular.
Ancak, yine Silivri'de bir komşumuz ki çimlerine son derece meraklı biriydi, bütün çimi kaldırıp bahçesine ince kümes teli gerdi, boydan boya. Daha sonra toprak koyarak çim ekti, onun da bahçesinde bir daha görmedik.
Sevgili Güler Hanım,
Bahçenizle ilgili eklediğiniz fotoğraflar imrenerek bakıyoruz.
Gerçekten çok güzel bir iş çıkarmışsınız.
Benim küçük bahçemde de sadece 13 kaysı ve 1 elma yetişti bu sene.
Ama sanırım benimkine bahçe dersek, sizinki farklı bir şekilde isimlendirilmeli.
**** sizinki bahçeyse kendi bahçeme bahçe demeye bile utanırım inanın.
Güler Hanım,
Sizden bir ricam olacak. Oya ağaçlarınızın daha çiçeklenmiş ve şöyle biraz uzak mesafeden fotoğraflarını ekleyebilir misiniz acaba?
Benim şeftali ağacım kurudu, bitkilerle ilgilenen bir ağabeyim, iki seneye kadar elma ağacımın da (kaptığı hastalıktan dolayı) kuruyacağını söyledi.
İkisinin yerine de oya ağacı ekmeyi düşünüyorum
Tabi iyi iki fidanı nereden bulabileceğimi öğrenebilirsem. Eminönünden almak istemiyorum çünkü oradan aldığım ağaçlardan verim alamadım!
Ayrıca naçizane elma ağacımdaki tek elmayı da sizinle paylaşmak istedim.
Yemeye nasıl kıyacağız hiç bilmiyorum.
44689
Elmanız Granny.S. mi yoksa golden mi?.Birkaç tane olsaydı, paylaşırdık. Buyrun siz afiyetle yeyin.
Genelde meyve ağaçlarının en verimli zamanı 7 senedir, daha sonra da meyve verir ama git gide azaltarak. Ama sizin ağacınız daha çok yeni gibi geldi bana. Hastalığının ne olduğunu bulabildiniz mi?
Bahçemde Beyaz, mor ve sıklamen renginde üç tane oya ağacım var. En kısa azamanda resim yüklemeye gayret ederim. Ben fidanlarımı Silivri'de Silivri çiçekçilik'ten almıştım. Güzel ve uygun fiyata bulabilirsiniz.
Ferda Ülkümen
10-08-2008, 00:11
Güler yükleyene kadar, benden minik bir oya ağacı fotoğrafı;
Teşekkürler sevgili Ferda Ülkümen. Bende de aynı renk var.
Ferda Hanım fotoğraf için teşekkür ederim.
Güler Hanım sizin fotoğraflarınızı da bekliyorum inanın.
Benim elma ağacının cinsini ben de bilmiyorum.
Meslek olarak bahçecilikle uğraşan bir arkadaş geldi saolsun. Elmanın gövdesindeki büyük yarayı görünce, 1-2 yıl içinde bu ağaç zaten ölür, bu büyüklükte bir bahçeye de iki meyve ağacı koysan başka bir şeye yer kalmaz hem de verim alamazsın dedi.
Ağacın şu anki yaşı aslında 7 ama gelişmiyor benim bahçemde!
Yara da: Gövdesinin yarısı, suya düşmüş kağıt gibi yumuşamıştı. El vurduğunda bile sümüksü bir şekilde bulaşıyordu. Ben de yara kısmı sıyırıp (kazıyıp), ddvp sıktım oraya sonra da çamurla sıvayıp, bağladım. Bu kadar büyüdü ancak.
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Sebahattin Sargın
10-08-2008, 22:01
Herşeyi bırakıp sırf bu elmalar için geleceğim bahçeye ;)
İnşallah Bandırma MYO yerleşirimde, eylülden sonra bu bahçeden hiç çıkmam artık...
Güler Hanımcığım resimler çok güzel, bize bu hale gelene kadar ne kadar emek verildiğini bir kere daha gösterdiniz...
Elinize emeğinize sağlık maşallah diyorum...
Sevgiler ;)
Sevgili sebo, senin hem elma hem de üzüm sevdiğini biliyorum. Bizde de bol bol var. Yeşil elmalar daha tam olmadı, ama kırmızılar çok güzel ve tam zamanı, bence geç kalma derim.
İkiz elmaların bir tanesi iri iki portakal büyüklüğünde, hiç bu seneki kadar irileşmemişlerdi. Daha meyveleri ufacıkken seyretilmenin ne denli faydalı olduğunu daha iyi anladık.
Sevgili arman.b, ağacınız 7 yaşını doldurmuşsa ve verimli değilse yerine başkasını ekmeyi düşünmez misiniz? Arkadaşımız Wallnut vasıtasıyle sapanca'dan çok güzel elmalar aldım. Hem Amasya hem de Osmanpaşa elması. Fiyatları da çok uygundu. Bursa Alara çifliğinde de güzel bir yıllık, iki yıllık elmalar var.
Nigella. Bir arkadaşımız resmini görmek istemiş. İki rengi var mavi ve beyaz.
44908
Astra. Mavişe çok benziyor ama bunlar değişik, beyazları da var. Soğanlı bitki.
44912
Bahçemden resimler.
45751
Eşimin yetiştirdiği üzümler.
45754
Nigella. Bir arkadaşımız resmini görmek istemiş. İki rengi var mavi ve beyaz.
Güler Hanım, bu Nigella çörekotu çiçeği olmalı. Ben de bir ara yetiştirdim. Tohumlarını çörek otu olarak yiyebilirsiniz.
Nigelya, mesaj 1059 daki resim.
Bu resimler çok yıllık bir bitki. Beş altı rengi var, şuan ismi aklıma gelmiyor.
Mehmet Can
25-08-2008, 17:32
güler hanım üzümleriniz çok iyi durumda.size tavsiyem birdahaki yıl asmalarınıza asla su vermeyin
Önce bir neden diye sorayım? Sonra ilave edeyim ki, bizim asmalarımız dağ eteğindeki yamaçtadır. Önceleri hiç sulamadık, Temmuz ayında bir defa bol su verdik.
Alâkanıza teşekkür ederim, hiç mi vermemem gerekir?
Mehmet Can
25-08-2008, 20:58
o üzümleri gereğinden fazla sulasaydınız şimdi fotoğraflarını çekip sergileyecek kadar güzel olmazlardı zaten.birde size bişey soracağım resimde görünen üzümler kozak üzümü diye bilinir ve bergama kozak yaylasında yetiştirilir daha önce başka yerde raslamamıştım.siz nerede yetiştiriyorsunuz
Mehmet Can
25-08-2008, 21:08
işte bu bağda benim bağım
Güler hanım beni imrendiriyorsunuz. Bu çiçeklerin hepsi birbirinden güzel sebze ve meyvelerin tadına doyum olmadığına eminim bahçe çiçekleri daha çok ben evin içinde çiçek açan bitkiler pek yetiştiremiyorum bu yüzden sizlerin bahçesindeki güzellikler içimi açıyor.
45759
Bu sepet bizim Cumalıkızıka kadar yürüyerek gelen sepet değilmi yahu. Vay vay vay ! Hani şu kimsenin başından ayrılamadığı. Bu ne güzellik tanrım. Tadıda varya bir harikaydı. Bizim evde hala konuşuluyor üzümleriniz.
Tekrar teşekkürler. Cennetinizi şöyle bir BEDAVA dolaştım. Ne kadar güzeller. Her şey yerli yerinde. Es kaza dolaşmak ücrete tabi olursa ben ne yaparım. Maaşı oraya yatırsam yetmez yahu. Anlayan anladı.
Maç bir bir sonuçlandı sonuçlanmasınada bizim balıklar boğazda denizde hala yüzüyorlar Oğuz bey. Sizi sağlıklı görmek bizleri çok mutlu etti haberiniz ola. Hep öyle genç ve fidan gibi ayakta dimdik kalın emi.
Sevgiyle.
Güler Hanım, yine bize Aah! dedirttiniz. Böyle güzel fotoğraflar konmaz ki...
Üzümlerinize bayıldım, senelerce dalından koparıp yemiştim, şimdi buzdolabından alıp yiyemiyorum :(
bitkiseli
26-08-2008, 09:01
Forumda hemen hemen her başlıkta "Güler in bahçesi" sözü var, hep merak etmişimdir bahçenizi, engüzel balkon yarışması köşesinde bahçeniz okadar metedilmişki 'bi bakalım şu Güler in bahçesine' dedim ve mest oldum 37 sayfayı sıkılmadan okudum çocuklarınız,torunlarınız ve hatta bahçenizdeki sincaplarınız çok şanslı.
Eşimin ve benim hayalimizde küçük bahçeli bir ev var,buradaki birçok arkadaş gibi bana da ilham verdiniz,hayellerimi genişlettiniz,çok büyük emekler vermişsiniz,zahmetler çekmişsiniz,sizden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum,yaşınızı bilmiyorum ama emektar ellerinizden öpüyorum,eşinize de geçmiş olsun bu başlıkta hep güzel haberlerinizi ve resimlerinizi görelim.
Bu üzümleri bana da tatmak nasip oldu.. Tek kelime ile harikaydı. Elleriniz dert görmesin.
Sevgili dostlar, teşekkür ederim. Sitemizdeki ismi hernekadar Güler'in bahçesi idiyse de sık sık tekrarladığım gibi burası siz agaclar.net üyelerinin. Canınız ne zaman isterse, buyrun gelin. Meyveleri ağaçlarından kendi ellerinizle koparın, üzümleri kendiniz toplayın. Bu güzellikleri sizlerle paylaşabilmek bizlere haz veriyor. Hele hele işerin en yoğun olduğu zamanda 20-25 Mart'tan sonra gelirseniz bir kat daha fazla mutlu olurum.
Sevgili enigma 6643, bağınız tam keyif yapılacak şekilde, hani derler ya gel keyfim gel.
Bizim bağ, yamaçta. 77 kök üzümümüz var, hepsi de aşılı. Bunları Tekirdağ bağcılık enst.aldık. Alfons, Cardinal, çavuş üzümü, kınalı yapıncak, misket vs. gibi çeşitler var. Bağ kısmına genelde eşim bakıyor, ilaçlama işi bana ait ama dal kırma ve askıya alma işini o yapıyor, tabii bir de toplama (bu ona son derece keyif veriyor, bazen onu inceliyorum, salkımları eline alırken sanki okşuyor).
Mehmet Can
27-08-2008, 00:01
GÜLER hanım bayan eli değmeden olmaz benimde annem yapar.budama işinide babam çünkü hala daha bana güvenemez babam.
Anneler, babalar çocuklarının büyüdüklerini görseler bile onları halâ çocuk sayarlar. Ama siz bir iki deneme ile göstermelisiniz değil mi?
Bir de kusura bakmazsanız benim sizden bir ricam olacak; sitemizin menfaatı için biz yazışmalarımızda Türkçe imlâ kurallarına çok dikkat ediyoruz, siz de bunu yapabilir misiniz?
Aletlerimi koyduğum depoyu iyice bir düzeltmem gerekiyor. O kadar çok malzemem var ki. Bir an neler kullandığımı resimleyerek anlatmam gerektiğini düşündüm. En kısa zamanda bunu gerçekleştireceğim. Emin olun ki buradaki aletlerin hemen hemen hepsini ben aldım. Çim makinasından, kaynak makinasına, taş kesme makinasından matkabına, tornavidalarından tutun da aklınıza ne geliyorsa. Oğuz, bir tane çivi bile almamıştır. Sadece, elektrikli şarjlı tornavidayı oğlum ve gelinim aldı. Onun da hoş bir hikâyesi var, anlatmak istedim.
Çocuklar bana anneler günü hediyesi için şarjı tornavida almışlar. Şirketlerinde bekliyor. Hafta sonu buraya Manyas'a gelecekler ve hediyemi getirecekler. Oğlum iş icabı dışarı çıkmış ve gelinimi telefonla arayarak '' ben şirkete dönmeyeceğim, sen gelirken annemin hediyesini unutma akşama yola çıkacağız'' demiş. O sırada gelinimin yanında mal siparişi vermeye gelmiş bulunan bir müşterisi bulunuyormuş. Hımm, anneler günü doğru ya demiş, sormuş ''annenize ne aldınız?'' Esra da ''Şarjlı tornavida'' demiş. Adamcağız gözlerini açarak'' Şarjlı tornavida mı? Enteresan bir anneniz var galiba'' demiş. Esra katıla katıla gülerek anlattı.
Bir hikâyem daha var onu da anlatmak istiyorum.
Bahçede işlerin çok yoğun olduğu bir gün. Zar zor bir yardımcı buldum. Genç bir kadın, adı Sümbül.
Sabah altıda iş başı yaptık, hava sıcak diye altıda geliyor, saat dörtbuçuk-beşe doğru da iş bırakıyor.
Öğle üzeri, güneş tepemizde, ''Sümbül gel, birer dondurma yiyelim biraz dinleniriz'' dedim. Dondurmalarımızı aldık, güllü kameriyeye oturduk. Hem dondurmalarımızı yiyor, hem de sohbet ediyoruz.
Bu sıcakta çalışmak çok zor dedim. Amannn abla bu da iş mi dedi. Allah ırazı olsun, sen yine öğle yemeği veriyon, akşam çayı veriyon. Biz tarlada çok daha fazla yoruluyoruz, yevmiyeli işi zor, bütün gün güneş altında çalış aldığın 18 ytl yevmiye, yemeği de kendimiz götürüyoruz dedi. Devam etti; bazen o kadar çok yoruluyorum ki eve geldiğimde ekmek yoğuracak fırına atacak halim kalmıyor-biz öyle çarşıdan ekmek alamayız, onunla doymayız ki- biraz dinleneyim diye divana kıvrılıp yatıyorum.
O zaman aklıma sen geliyorsun. Kendi kendime diyorum ki ''Karı İstanbullu, hemi de paşa torunu, bi de ihtiyar, o o kadar çalışıyor da sen yatıyor musun Sümbül, kalk ekmeğini yoğur''
Birden anlayamadım ne, ne diyorsun dedim. O tekrarlayınca, Oğuz kahkahayı bastı '' valla Sümbül, bu kavgada bile söylenmez'' dedi.
Gördünüz mü ne diyerek kendini gaza getiriyormuş?
bitkiseli
27-08-2008, 22:33
Gece gece güldürdünüz çok yaşayın emi, Sümbül hanımın sizdeki son işi miydi peki?
Yoo, o kadar saf ve tatlı bir kadın ki. Tarla işlerinden vakit bulursa bana gelmeye can atıyor. Ben de onu seviyorum.
kazim polat
27-08-2008, 23:54
İlahi Güler hanım, isminizin hakkını verip siz hep gülün emi!
Sümbül hanım belli ki çok şirin birisi ama benim hayranlığım sizin içinizde barındırdığınız hoşgörünüzde sevgili Güler;)
Sevgili ide, ilgi alanına yazdığın gibi ''görebildiğim, göremediğim her şeyi sevmek'' tabirin biraz da bana uyuyor galiba.
Sevgili kazim polat, Allah iyi günler göstersin, hepberaber mutluluklar içinde olalım.
Güler hanım, sabah sabah Sümbül'e çok güldüm.
Aynı kelimeleri söylemiyorum ama sizin enerjiniz en hasta, halsiz zamanımda bile beni etkiliyor, gaza geliyorum, üstelik daha sizi görmeden. Allah size sevdiklerinizle sağlıklı, uzun, enerji dolu günler versin, maşallah diyelim.
Aminn, sizlerle de beraber.....
Tam bir Anadolu kadınıymış Sümbül. Dobralığı, saflığından ileri geliyorsa da yalan söylemeyen bu tip insanlara bayılırım. Güler hanım siz de o kadar güzel anlatıyorsunuz ki... Eğer anneler günü hediyenizi Sümbül görseydi ne derdi merak ediyorum :D
''Karı İstanbullu, hemi de paşa torunu, bi de ihtiyar, o o kadar çalışıyor da sen yatıyor musun Sümbül, kalk ekmeğini yoğur''
Birden anlayamadım ne, ne diyorsun dedim. O tekrarlayınca, Oğuz kahkahayı bastı '' valla Sümbül, bu kavgada bile söylenmez'' dedi. Gördünüz mü ne diyerek kendini gaza getiriyormuş?
Güler Hanım Teşekkürler. Hikayeleriniz gerçekten çok güzel, çıkarılacak o kadar çok şeyvarki nasıl anlatılır buna benim gücüm inanın yetmez.
Aslında yukarıdaki yazılalar ve yaşananlar kendini gaza getirmekten çok bizim toplumumuzun büyük çoğunluğunun farkında bile olmadığımız İNSANIN KENDİSİNİ MOTİVE ETMESİ diye düşündüm bir an.
Konu ile ilgili kendi köyümde yaşanmış bir olayı bir gün sizinle paylaşırım. İnsanımız inanın bu tür örneklerle dop dolu.
Saygıyla.
..Sümbül, kalk ekmeğini yoğur...
Çok hoş bir hikaye imiş.* :rolleyes:
Diğer arkadaşlar gibi biz de sizin yaptıklarınızı okudukça, fotoğrafları gördükçe kendimize öyle diyoruz.Tabi Sümbül Hanımdan farklı olarak biz Güler Hanım o kocaman bahçeyi, çimi, çeşit çeşit çiçeği, ağacı, toprağı, gübresi, ilacı, çiti vs araştırarak, her bir detayı öğrenerek ve bizzat yaparak o hale getirmiş. Biz ona göre minnacık bahçelerimizi niye öyle güzel yapamayalım?
diyoruz.
*Sizin başlıkların sayfa sayısı kabardığı için bir ara sonradan foruma gelenler için Seçme Mesajlar hazırlayalım diyorum. Favorilerimden biri de bahçeye sepet yapma hikayenizdir. :rolleyes:
Sevgili Sabah, eğer sizleri bu şekilde motive edebiliyorsam ne mutlu bana.
Teşekkür ederim.
Güler Hanım ben bu Sümbül Hanıma bayıldım, çok komik kadınmış, art niyeti olmayan saf bir kadın belli.:)
Evet, hakikaten öyle, hem de çok çalışkan. Ben de çok seviyorum.
Evet, hakikaten öyle, hem de çok çalışkan. Ben de çok seviyorum.
Güler hanım günaydın.
Bu zamanda gerçekten işini severek yapan ve babasının işi gibi çalışıp işine saygı duyan insan gerçekten az. Sevmeyi ve sevilmeyi fazlası ile hakediyorlar diye düşündüm bir an çok şanslısınız.
Saygıyla.
Merhaba cemal.S, çok haklısınız.
Biz Sümbül'le ot yolar ve güllerin diplerini çapa yaparken, Oğuz da ekeceği dereotu,maydanoz,fesleyen yerlerini bellesin diye başka bir, işçi ayarlamış. Hangi arada gelmişse gelmiş adam, kadına ''sen bu kadar çabuk ve iyi çalışırsan, iş biter bir daha çağırmazlar'' demiş. Sümbül ''ben Allahtan korkarım, aldığım para haram olur'' diye cevap vermiş. İşte aradaki fark. Bahçeye bir daha çağrılmayan adam oldu.
Sümbül'ü çok beğendim, Sümbül gibi çalışkan ve temiz insanlar az. "İş olsun" diye çalışan insan çok, "işi yapmak için çalışan" az. Gerçekten çok şanslısınız Güler Hanım.
Sayın Güler Hanım,
Bendeniz İstanbul da oturmaktayım.Bahçelerim Kocaeli-Maşukiye de ;bodur elmalarım,kiraz,japon eriklerim muhtelif meyvelerimin bakımı yabani ot mücadelem sizinkilerin benzerleridir.Yazışmalarınızı zevkle eşim ve ben takipetmekteyiz.Çünki bu çok zahmetli,zahmetli olduğu kadar keyfli olan uğraşılarımızın aynı olduğu bir gerçektir.
Biz de geçen sene 40 adet üzüm fidanı dikmiştik.Bunların çoğunu da sizin aldığınız yerden(Tekidağ bağcılık enstitüsünden) almıştık.Çeşitlerimiz de takriben aynı.Diğer çeşitleri biz Türkiye nin muhtelif bölgelerinden getirttik.Ancak sizin tecrübelerinizden bizi lütfedip aydılatabilirseniz çok seviniriz.Sorumuz;2007 şubat-martta diktiğimiz aşılı üzüm fidanlarımız
dikildikleri yaz meyve bile verdiler.Ancak kış geçip 2008 baharına geldiğimizde fidanlarımızın yarısı kurumuştu.Geçen sene Yeşilköy de katıldığım tarım fuarında üzüm yetiştiricileri aşının hemen üstünden 2. boğumdan kesin ki kökleri kuvvetlensin dediler ben de öyle yapmıştım.Omacaları kesin dediler.Omca,gövdeden çıkan yaprağın gövdeye bağlı olduğu yerden tekrar dal çıkarması diye öğrenmiştim.Yok terbiye sitemleri v.s.gibi bilgileri ihtiva eden doküman **** tavsiye edebileceğiniz kitap olabilir mi?Ben hiç ilaç ve gübre kullanmamıştım.
Sayın yolaç, üzüm kütüklerinizin neden kuruduğu hakkında bir fikir yürütemiyeceğim. Bağcılıkla ilgili bir kitabım var. Tekirdağ bağcılık enst. vermişlerdi. İsmi Genel bağcılık diye hatırlıyorum. İlk sene biz de sıkı bir budama yaptık ki kök kuvvetlensin diye. Daha sonra köyde bulunan ve evvelce üzüm yetiştirmiş olan dostlar bize yardımcı oldular. Biz sık sık ilaçlama yapıyoruz. Bordo bulamacından tutun da taki üzümlerim olgun haline kadar, periyodik ilaçlama oluyor. Arıların delme işleminin bile ilacı var, bunu siz de bilirsiniz.
Size tavsiyem, ilçedeki Tarım müdürlüklerindeki ziraatçilere danışmanız olacaktır.
Güler hanım, Ziya Soner Bey'in bana tohumlarını verdiği ve sizin bahçede de olan bitkiyi bugün Bauhause'de gördüm. Adı cycas mış.
Sevgili eylems, ben size başka bir şey mi söylemiştim? Öyle yapmışsam kusura bakma, bahçemde değil, evde saksıda mevcut.
Cycas çok yavaş büyüyen bir bitkidir. Bir hocam bu bitkinin dünyanın ilk bitkilerinden olduğunu ve halen aynı özellikle bugüne kadar geldiğini anlatmıştı.
ciceksever70
05-09-2008, 14:16
Güler hanimcigim, merhabalar. Nohutu nasil ekiyorsunuz acaba? Bildigimiz fasülye gibi mi yoksa farkli bir yöntemi mi var? Bu mevsim de de ekilebilir mi? Ayrica fikrinizi almak istedigim bir konu daha var. Kis icin bahceme neler ekmemi önerirsiniz? Cicek acan agac türü bir seyler istiyorum donlara dayanikli. Saygilar.
Evet Filiz, hakikaten çok geç büyüyor, bana da bir arkadaşım hediye etmişti.
İlk görenler de onun hakiki bir çiçek olup olmadığını anlamak için mutlaka el teması yapıyorlardı. Yaprak görünümü plastik havasında olan bir çiçek.
Sevgili ciceksever70, mesajınızı şimdi gördüm. Cevabım gecikti, kusura bakmayın.
Biz burada nohutu Mart sonu Nisan başı ekiyoruz. Fasulye gibi ocaklara değil de karık yapıp serpiyoruz.
Kışın çiçek açan ağaçlar için benim en çok tercihim Chimonanthus praecox'tur. Çiçeklerinin kokusu nefistir. Bir dalı biraz su içinde salonunuza koyun, bütün salon harika bir koku ile dolar.
Oniki gündür İstanbul'daydım. Bahçemi otlar basmış. Gül çanaklarındaki otların bu kadar büyüyebileceğini düşünemezdim.
Çim felâket bir görünümde, sanırsınız ki çim yerine suotu dikmişim. Kara kara düşünmeye başladım. Bayramdan sonra işlerim çok olacak gibi. Hayırlısı......
bitkiseli
11-09-2008, 10:51
Güler abla kolay gelsin, keşke benim işlerim de sizin işleriniz gibi olsa topu topu 3-4 saksım var sabahtan akşama kadar kendimi onlarla avutuyorum, adeta dinleniyorum, size işe başlamak zor geliyordur eminim bir başlasanız zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.
Sebahattin Sargın
11-09-2008, 11:40
Güler abla bayramdan sonra ben yanındayım merak etme, el birliği ile hallederiz ;)
Teşekkürler Sebo, eğer seni bahçeye soksam, emin ol akşama ders çalışacak halin kalmaz.
Ben hem yapıyor hem de akşamları avaz avaz ağlıyorum. Evvelden Oğuz yanımda yoktu, ama şimdi artık o da evde ya '' Yaa Güler ne olur kendini bu kadar yorma, hoş ben ne söylersem söyleyeyim, sen kafana taktığını yaparsın'' diyor. O da doğru. Ellerim, kollarım, ayağımın tabanları bile zonk zonk ağrıyor. Banyodan sonra ellerimi kremliyorum, yatağa yattığımda vallahi sağa sola dönecek halim olmuyor, başlıyorum ağlamaya. Geçenlerde ben ağlamaya başlayınca '' ben pikemi ayayım da diğer odaya gideyim sen de doya doya ağla ''dedi. Ama gidemedi, baktı ki çok kötüyüm, bana bir asprın getirdi. Biraz beni teselli etti. Bir iki kişi bulmaya çalışırız, dedi. Şimdi Ramazan kimse de yok dedim. O zaman Silivri'ye dönelim, bayramdan sonra geliriz dedi. Eyvahhh, dedim kendi kendime.
Dedim ya sizlere benim deliliğim hat safhada, bu bahçe yüzünden hem sağlığımdan olacağım hem de kocadan.(Allah korusun)
Sebahattin Sargın
11-09-2008, 12:26
İlk haftalar ders olmaz üniversitede, hiç yorulmam ablacım. Seninle o bahçede çalışmak büyük zevk benim için, bu kadar yakınında iken seni tek başına bırakamam o koskoca bahçede....
ciceksever70
11-09-2008, 15:05
Cok tesekkür ederim Güler hanim. Internetten resimlerine baktim gercekten cok güzel orkide benzeri cicekleri olan bir agac. Evde orkideleri yasatamadim belki bahcede bu agaci yasatip avunurum. Demek ki nohut icin daha beklemem lazim.
Sevgili ciceksever70, eğer nohut yemeğini seviyorsan, mutlaka tazesini de pişirmeni tavsiye edeceğim. Hiç ıslatmadan, pişir.
Sebo'cum teşekkür ederim, bayramdan sonra işe başlarız. Sayın Mine hanımdan cevap bekliyorum, kolları sıvamak için.
ciceksever70
11-09-2008, 20:04
Sevgili Güler hanim, kendi bahcemden geldim sizin bahceyi ziyaret ediyorum. Sizi o kadar iyi anliyorum ki... Saatlerce calistiktan sonra sirtimdaki agrilardan degil ayakta duracak oturacak halim bile yok. Üstelik evde daha yatirana kadar ugrasmam gereken iki kücük canavar var. Nohutu bu sene mutlaka deneyecegim tesekkür ederim.
Güler hanım;
Ne zamandır yazacağım ama parça parça okuduğum için anca bitirdim.
Siz bence başlığı değiştirmelisiniz GÜLER'İN CENNETİ demelisiniz.
Çok, çook güzel bir bahçeniz var ne kadar emek verdiğiniz belli oluyor. Yakın olsaydık size yardımcı olamayı çok isterdim.
Hele karpuzlara torunlarınızın isimlerini yazma fikri harika çok şanslılar. Sizler gibi büyükanne ve büyükbabaya sahip oldukları için
saygı ve sevgilerimle
Teşekkürler, sevgili arkadaşlar.
Hiçbir şey emek vermeden olmuyor, daha doğrusu emek verdiğiniz şeyin kıymetini daha çok biliyorsunuz. Minicik tohum olarak ektiğiniz şeyin gün geçtikçe büyümesini izlemek, kocaman kocaman çiçekler vermesini seyretmenin hazzı bambaşka bir his.
Evet, karpuzlar daha ufacıkken isim yazıyorum, onlar büyüdükçe isim de daha belirtili oluyor. Bu da torunlarımın çok hoşuna gidiyor. Her gelişlerinde gidip gidip okşuyorlar, ''babanne ne zaman olacaklar'' diye soruyorlar. Böylece onlara da daha küçükten aşılıyoruz doğa sevgisini.
On, oniki gün bahçeden uzaklaştık. Geldiğimde heryeri ot sarmıştı. Güllerimin boyuna yetişmişti otlar. Halâ temizlemekle uğraşıyorum.
47197
Sanki semizotu ektik. Heryerden fışkırıyor adeta.
47199
İpek çiçekleri ne taş dinliyorlar, ne de yer sorunu yaşıyorlar. Tohumlarını döktüğü heryerden çıkıyorlar. Yol taşları arasından çıkmış.
47200
Bütün otlanmaya rağmen, güller yine de çok güzel açmışlar.
47201
Siyah Bakara gülü, buğulu buğulu bir görünüm sergiliyor.
47203
Selâhattin hocanın hediyesi olan gül.
47204
Bahçemin güzelleri.
47205
Ayvalar da yavaş yavaş olmaya başlıyor.
47206
Çimlerim felâket durumda. Büyük bir ihtimalle bayramdan sonra, tamamen ilaçla kurutup, bahara yeniden ekim yapacağım.
47208
Her tarafı ayrık ve su otları sarmış.
47209
Çimlerle geçen sene de çok uğraşmıştım. Aşağı yukarı 200 m2 bir alana yeni ekim yama yapmıştım. Geçen ay yama yaptığım yerler tamamen kurudu, tek tük yeşilliği de sanırım bir cins tohum verdi.
47210
Biraz yorgunluk olacak tabi, ama inşallah seneye sizlere daha güzel bir çim alan resmi yükleyebilirim.
Güler Hanım,
Ayva bol olursa kış soğuk geçer derler. Bahçenizde ayvalar ne durumdalar? Çok mu az mı var? :p
(Bahçeniz çimler sorunlu olsa da çok güzel.)
Ferda Ülkümen
15-09-2008, 16:58
Gülerin bahçesindekileri bilmiyorum ama, bizim bahçedeki ayva ağacında meyve yok denecek kadar az.
Bizim fidanlarda ise o kadar çok ayva var ki , dallar taşıyamıyor neredeyse. Umarım bizim fidanların dediği çıkar da sert bir kış yaşarız artık :)
Sevgili uzman16, ayvaları çok seyrekleştirmiştik, hem meyveler iyi olsun hem de ağaç besleyebilsin diye. Oldukça fazla ayva var diyebilirim.
Bölgemizdeki orman şefliğinin kestiği odunlar, ne güzel dizilmiş, sizlerle paylaşmak istedim.
47601
Muşmulalar yavaş yavaş oluyor, sever misiniz?
47603
Arkadaşlar, 1146-1147 numaralı mesajlarımda resimlerini yüklediğim odunlar ile yeni bilgiler öğrendim.
Bu odunları bu şekilde dizmelerinin sebebi mangal kömürü yapmak içinmiş.
Bu odunların üstü toprak ile kapatılıyormuş, üstte ufak bir baca deliği bırakılıp yakılıyormuş. İçin için yanaran odunlar, kömüre dönüşüyormuş.
Ben yeni öğrendim, sizlerden de bilmeyeniniz vardır diye not düşmek istedim.
Bahçeyi teftiş ederken, köşe bucağa sıkışmış kudret narı'nın meyve verdiğini görünce sevindim.
Sayın Şükran ayalp'e duyurulur.
47689
Arkadaşlar, 1146-1147 numaralı mesajlarımda resimlerini yüklediğim odunlar ile yeni bilgiler öğrendim.
Bu odunları bu şekilde dizmelerinin sebebi mangal kömürü yapmak içinmiş.
Bu odunların üstü toprak ile kapatılıyormuş, üstte ufak bir baca deliği bırakılıp yakılıyormuş. İçin için yanaran odunlar, kömüre dönüşüyormuş.
Ben yeni öğrendim, sizlerden de bilmeyeniniz vardır diye not düşmek istedim.
Teşekkürler Güler hanım. Doğruyu söylemek gerekirse ben hep merak ederdim. Çünkü köyde yaşadığımız dönemlerde meşe odununu yaktığımızda kalanı ile mangal yapardık ama satın alınanlar gibi olmazdı. Demekki her işin bir püf noktası var.
Sütleğenler, tohuma geçtiler... isteyenler takviye edilir.
47691
Beyaz gülüm halâ açıyor , ama son demleri galiba...
47698
Baktım ki, arkadaşımız cemal.S. bütün gün benim bahçede cirit atıp, demet demet gülleri topluyor. Bari bitmeden sizlere resim yükleyeyim dedim. Hernekadar Mayıs ayındaki kadar iri de olmasalar, şu an çok güzeller. Güzelliklerini kış gelmeden son bir kez daha sergilemek istediler sanki.
Evin giriş kapısına yakın iki adat kayısı ağacı var, eskilerden kalma.
Sanırım miyadlarını doldurdular, hele birisi iyice kötüledi. Bütün gövdesinden zamklar akıyor. Ben, kökü rahatsız olursa bu durum olur diye biliyordum. Belkide kök kayaya filan rastlamış olabilir veya iyice ihtiyarladı.
Seneye yenisini dikmekte fayda var. Güzel bir şekerpare nerede bulabilirim?
47720
Güler Hanım, süperler. Bu kadar güzellikle sizin işiniz hiç bitmez ama sonuç çok güzel. ellerinize sağlık, keyifle sağlıkla yaşayın.
Sebahattin Sargın
19-09-2008, 12:33
Sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı ;) Gerçi saat 13.30 olmuş ama neyse, Güler ablacığım paylaşım için teşekkür ederiz. Harikalar gerçekten...
Sevgiler ;)
Teşekkürler, arkadaşlar.
Evet, sevgili Nurbahar, çalışmadan olmuyor ancak çanak dipleri ot temizliği bitti. Şimdi saksı çiçeklerini ele almak gerekiyor. Yavaş yavaş kış hazırlıkları başlayacak.
Glayöller, ortancalar, sardunyalar, karanfiller hep sıra ile elden geçecek.
Sökülecek mevsim çiçekleri, sökülüp toprak aktarımı yapılacak.... yani işler yine de çok.
Ne dersiniz, bu kışı İstanbul'da geçirebilecek miyim? Lâtife ediyorum, Ekim ayında toparlarım, Kasım ayında da bir iki hafta sonu gelebilirsek, herşey yoluna girer.
Bayram sonrası işim çok, ÇİMLER......(son defa deneme-yeni ekim)
Teşekkürler, arkadaşlar.
Evet, sevgili Nurbahar, çalışmadan olmuyor ancak çanak dipleri ot temizliği bitti. Şimdi saksı çiçeklerini ele almak gerekiyor. Yavaş yavaş kış hazırlıkları başlayacak.
Glayöller, ortancalar, sardunyalar, karanfiller hep sıra ile elden geçecek.
Sökülecek mevsim çiçekleri, sökülüp toprak aktarımı yapılacak.... yani işler yine de çok.
Ne dersiniz, bu kışı İstanbul'da geçirebilecek miyim? Lâtife ediyorum, Ekim ayında toparlarım, Kasım ayında da bir iki hafta sonu gelebilirsek, herşey yoluna girer.
Bayram sonrası işim çok, ÇİMLER......(son defa deneme-yeni ekim)
Merhabalar!
Bakıyorum hummalı bir çalışma içindesiniz yine ne güzel. Bu sabah şöyle bir uğruyayım dedim yine güller çiçekler çimler. Bahçe her zamankinden dahada güzel. Sizin Oğuz beyin ve diğer çalışanların ellerine sağlık.
Siz hazırlayın hazırlayın eğer bende saksı saksı gül kahvesinde karacaoğlan şiirleri ile gelene bunları ikişer ikişer hediye etmessem. Görürsünüz siz.
Sevgiyle kalın. İyi bayramlar.
Yalovadan bir dost.
Sevgili cemal.S, yeter ki siz isteyin efendim, lâfı mı olur, bütün güller sizin olsun. İstediğiniz kadar toplayabilirsiniz. Allahtan kökleri toprakta, yani saksıda değil, bu durumda kökü bende olduktan sonra, dilediğiniz kadar toplayabilirsiniz, buyrun......
Güler hanım, ağacınızdaki zamk akıntısı(balsam) bir savunma mekanizmasıdır. Böceklere ya da hastalıklara karşı ağaç üretir. Zararı yoktur(Botanik hocamın anlattıkları). Sizin için güzel bir şekerpare çeliği tam evimin karşısındaki bahçede mevcut. Meyveler iri değil fakat lezzetleri harika. Hele marmelatı. Hımmmmm :D İlkbaharda inşallah unutmazsak(hatırlatırsanız sevinirim) çeliklerini göndereyim. Şimdi de aşı yapabilirsiniz ama bence ilkbahar aşıları daha kaliteli olur.
Adalet Yağcı
30-09-2008, 11:41
Sevgili Güler Hanım, Merhaba;
Bahçenizin hayranlanlarından biriyim biliyorsunuz.
şu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=47698&d=1221813685)fotograftaki görüntüyü elde etmek için nasıl budama yapmam gerekir, asma güle benzeyen bir beyaz gülüm var buna çok benziyor, ben de bu formu vermek istiyorum.
Ayrıca sizde görmüştüm sanırım, Baston gül, kendim yapabilirmiyim, siz denedinizmi.
Sevgiler.
Bugün yine çok yoruldum.Yorgunluğumu atmak için koştum geldim bahçenize.5-6 fotoğraf baktım yorgunluğum gitti:) Biz ekrandan bu kadar zevk alıyoruz, sizin ömrünüze ömür katıyordur bahçeniz Güler hanım.Tekrar tekrar ellerinize yüreğinize sağlık.
Sevgili adalet yağcı, bu beyaz gülüm asma gülü değil, çalı tipi. İlk budamaları yaparken uzun budadım, yani gençleştirmeye gitmedim. Zamanla yuvarlak form tuttu. Devamlı çiçek açan bir tip.
Baston gülüm var, ama onu ben hazır aldım. Onların aşıları tepede oluyor, ve çanakları yukarıda patlıyor, kendim denemedim ama nasıl olduğunu öğrenir, size anlatırım.
Sevgili sdk, İzmir hiç de uzak bir mesafe sayılmaz, neden buyurmuyor sunuz?
Sevgili Filiz, çok naziksin, teşekkür ederim.
Kayısı ağacının zamklarından başka dallarında da kurumalar başladı, o yüzden miyadını doldurdular diye düşündüm. Şekerpare için Allaahhhh, derim ve çok isterim. Teşekkürler.
Sevgili Filiz, size yazmış mıydım? Bana verdiğiniz Isparta gülü çeliği bu sen 2 adet mis kokulu gül verdi. Tekrar teşekkür ederim.
Evet ben sormuştum :D söylediniz. Şekerpare çeliklerini de istediğiniz hafta gönderirim.
Sevgili Güler Hanım,
şu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=47698&d=1221813685)fotograftaki görüntüyü elde etmek için nasıl budama yapmam gerekir,
Sevgiler.
Güler hanımın affına sığınarak müsade ederseniz sorunuzu dilimin döndüğünce yanıtlamaya çalışacağım.
Yapacağınız en güzel şey bir iki metre fidandan açılıp seyretmek ve hangi dalların uçlarından alacağınıza karar vermek. Hatta elinize bir kağıt kalem alıp kabaca şeklini çizip keseceğiniz dalları numaralıp kesin derim. Tabii gözleri dikkate alarak. Veya çok derin bir budama ile şekli oluşturun seneye sizi fidan mahçup etmeyecektir.
Not ; Konunun uzmanı değilim bildiklerim bu kadar.
Saygıyla.
Bugün hava çok güzeldi, pırıl pırıl da güneş vardı.
Büyük bir iştahla kendimi bahçeye attım, neler yapmam gerekiyor diye notlar almaya başladım. Elimdeki defter sayfası satır satır dolmaya başladı. Ne kadar çok da iş varmış dedim kendi kendime.
Birinci madde çimler... ve yığınla işi var, yeniden ekime karar vermiş bulunuyorum.
Sonra işler sıra ile devam ediyor, yazdıkça yazdım, daha sonra yapılacakların çokluğu benim de gözümü korkutmaya başladı. Bu gidişle bu ayı da burada geçirecek gibi görünüyorum, ama ben evimi de çok özledim.
Ayva ağaçlarının altına gelince adeta mest oldum. İri iri ve o kadar güzeller ki. Sonra gülleri inceledim. Harikalar yaaa, o kadar güzel açtılar ki. Daha sonra Oğuz'un bahçesine gittim yeni ektiği salatalıklardan bir kucak topladım, kütür kütür o kadar güzeller ki. Hemen bir tanesini elimle oğuşturarak yıkamadan yemeğe başladım. Biraz ilerdeki kış eriği ağacı sanki ''benim tadıma bakmayacak mısın?'' der gibiydi. Topladığım salatalıkları oracığa bırakarak ceplerime kütür kütür eriklerden doldurdum, daha sonra da salatalıkları alarak eve geldim. Sözüm ona ben bugün çoookkkk iş yapacaktım, oysa aylak aylak dolaşıp bahçede ne bulduysam yedim. Erik, elma, ayva, salatalık, hünnap,incir, muşmula(daha tam olmamış, nar da kopardım ama o da daha kıpkırmızı değildi). Eee bu kadar abur cubur yersen, yemeğin (kuru fasulye-pilav-elma komposto) tadına bile bakamasın.
Olsun Güler Hanım, siz yine de en iyisini yapmışsınız. Ben de bugün güzel bir salatalık buldum, nasıl olduysa saklanmış. Yağmurlar yaramış, yazın bu kadar güzelini yememiştim.
bitkiseli
07-10-2008, 19:40
Güler abla sfiyet olsun, onca uğraştan sonra en güzel yanı bu olsa gerek.
Afiyet olsun Güler Hanım. :) O kadar emek veriyorsunuz, tadını çıkartın.;)
Teşekkürler, sevgili zenfree. Nasılsın?
Salçaları beğendin mi? Biraz daha kuruması lâzımdı kapaklarını bir müddet açık tut, tutabilirsen.
Güler Hanım salçalar için tekrar teşekkürler. Çok nefis.:)) Söylediğiniz gibi kapaklarını açıp güneşte beklettim.
Afiyet şeker olsun Güler Hanım. Sana da afiyet olsun Zenfree'ciğim ;)
Ben de bu sıralar tırtıl gibi gözümden kaçan ne var acaba diye dolaşıp duruyorum :) Dün iki tane minicik elma bulunca elmas bulmuş gibi sevindim. Meyveyi hemen ağacının altında yemenin tadı hiç bir şeyde yok. ;)
İnşallah ilerde sizin ağaçlarınız gibi bol ürün alırım.
Sevgili limon, bahçene o kadar özen gösteriyor ve emek veriyorsun ki almaman imkânsız.
Hakikaten, ağacın altında o meyveyi yemek çok keyifli.
Ben bu aralar, ayva ağaçlarının altından ayrılamıyorum. Güzelliklerini tarif etmem imkânsız. İki elimi bileklerimden birleştirip açıyorum, avcumun içine sığmıyorlar, sap sarı pırıl pırıl, mis gibi de kokuyorlar. İçimden Ahh, keşke güzel fotoğraf çekebilseydim diyorum. Hemen kaliteli bir makine almam ve kursa gitmem gerekiyor.
49203Biraz da içinizi açayım; şu an bahçede yığınla açmış güller var.
İşte bazıları;
nisan0671
09-10-2008, 15:38
Off Güler abla yaaa. Diyecek kelime bulamıyorum. Muhteşem tek kelimeyle.. Ellerine sağlık. Tabii Oğuz Bey'in ve torununuzun da..
Yeni ev alan arkadaşımı da arada bir siteye daldırıp iştahlandırıyorum.Bahçenize O da bayıldı. Delirmemek için kendini zor tutuyor. Ama o da çok sabırsız. Tam bir koç bayanı:D
Hemen bitkiler büyüsün güzelleşsin istiyor.
Sevgiler kucak kucak sana
Ayvalar muhteşem, bir de ayva ikram edeyim sizlere.....
49215
Beni aşka getirdiniz, dün çektiğim gül resimlerini (pardon,Mahmut bey duymasın) fotoğraflarını yüklüyorum.....
49317
Hepsi çok güzel ama ben buna bayıldım.
Aaaa!
Böcek de çok şanslı.
Arkadaşlar, bu gül geçen seneki gül çeliklerimden biri. Bu gülü Safranbolu'ya gelirken getireceğim. Toplantılarımızda gelenek haline gelen kur'a çekimine.
49322
O kadar güzeller ki.. Sahi bunlar gerçek mi? Günün birinde benim de böyle güzel bir bahçem ve güllerim olur umarım.
İkinci tertip açmakta olan Melisaların üstü çiçek dolu, tam coştular....
49330
Güler hanım sizin niyetiniz beni koşarak Manyasa getirmekmi pek anlamadım. Şaka şaka bunlar ne kadar güzeller yapmayın yapmayın kesmeye başlayıp dağıtacağım şimdi. Nasıl kıyılır bilmiyorum. Çiçek dalında güzeldir derler. Çaktırmadan aralarında bir seçim yapayım dedim beceremedim hepsi birbirinden güzeller. Allah nazardan saklasın.
Selamlar.
Bu ağacın meyvelerinin 3/4 nü seyrekleştirmemize rağmen, üstü halâ meyve dolu, taşıyamadığından hep yerlere dökülüyor. Meyveleri de o kadar iri ki.
49333
Kim koydu bu ayvalarla armutları bir dakiykada buraya yapmayın yapmayın. Durun bir tane aşırayım. Sansarız ya.
Kolay gelsin.
Yine dayanamayıp bakmaya devam ediyorum.
Bahçemde en sevdiğim güllerden biri de bu gül.
49337
Sevgili arkadaşlar, şimdilik bu kadar...
Sevgili Nurbahar, Filiz beğendiğinize sevindim. Bu demekki bu sene de yine çelik yapacağız....
Sevgili Cemal.S, gülleri kesmeye kıyamamak olmaz, keseceksiniz ki daha çok versinler. Meyveler de sizleri bekliyor, buyrun....
Herzaman dediğim gibi, bahçem hepimizin, buyrun afiyet olsun.....
vayvayvay
10-10-2008, 11:05
Sevgili güler hanım.Her şey harika vallahi.Şu güllerinizi seyrederken sanki etrafım gül gül koktu.O kadar ki dalmışım ki. Ellerinize, kollarınıza, ruhunuza sağlık.Sevgilerle...
Çok teşekkür ederim. Vay vay vayyy mı dedin yoksa?
vayvayvay
10-10-2008, 11:20
Çok teşekkür ederim. Vay vay vayyy mı dedin yoksa?
Hem de nasıl:) Baştan sona zevkle okudum ve seyrettim bahçenizi. Vayy vayyy vayyy dedim:) Maşallah...Helal olsun size ve emeklere..İşte sevgi bu... Ellerinize sağlık. Umarım bu sevgi bahçesine bir gün yolum düşer...
Çok mutlu olurum, ama lâf aramızda ben Ankaralı dostlardan ümidi kestim. Bakalım önümüzdeki sene şeferlendirecekler mi?
Güler Hanım, aslında bahçelerin pek tatsızlaştığı bu dönemlerde sizin bahçeniz ikinci Mayıs'ını yaşıyor Maşallah :)
Bu arada fırsatçılık yapayım ;) Büyük beyaz açan sarmaşık gülünüz var mıydı?
Sarmaşık güllerim, koyu kırmızı, kavuniçi, sarı ve pembe.
Ama isterseniz beyaz ponpon sarmaşık bulabilirim size. Yan komşumda var.
Güler Hanım, gül cinslerini pek bilmiyorum. Yıkılacak duvara baharda sarmaşık gül dikmeyi düşünüyordum. Ama bol çiçekli ve çiçek mevsimi uzun cins hangisidir? Böyle bir cinsiniz varsa benim için de çelik ayırabilir misiniz?
Sevgili Güler hanım,
Bahçeniz bir harika. Saatlerce baktım. Onaltıncı sayfaya gelince dışarı çıkmak zorunda olduğumu hatırladım. Daha sonra geri dönüp , seyrüsefa edeceğim. Bu kadar güzel sonuç almak için , epeyce bir çalışma ve emek gerekli. biliyorum. Emeğinize sağlık. Elleriniz dert görmesin.:)
Sevgili Nurbahar, ponpon gülleri çok çabuk sarıyor ve çok çiçekli oluyor ama Mayıs -Haziran arası çok güzeller. Diğer zamanlarda üzerlerinde pek çiçek olmuyor. Diğer yediveren sarmaşıklar güzel oluyor, benim pergoladaki pembe o tip istiyorsan Şubatta çelik yaparım.
Sayın tener, teşekkür ederim. Evet bahçeyi bu duruma getirene kadar çok çalıştık, şimdilerde keyfini çıkartıyoruz ama halâ çalışmaya devam.
Yaparsanız çok sevinirim Güler hanım, şimdiden teşekkürler:)
Adalet Yağcı
10-10-2008, 17:05
Sevgili Güler Hanım, bahçenizi yine büyük bir keyifle gezdim, yaşamak bu işte güllerle çiçeklerle.
Çiçeklerin olmadığı bir dünyayı hayal bile edemiyorum.
Ellerinize sağlık.
Teşekkürler adalet yağcı.
Güler abla bak bak doyamıyorum evde bilgisayar yok bu yüzden eşim bu site hakkında her şeyi benden öğreniyor gün içinde ne gördüysem ne okuduysan eşime anlatırım ama sizin bahçenizi anlatmakla olmadı üşenmedik kalktık internete gittik eşimde büyülendi hemen hayal kurmalar başladı tabi para biriktirelim küçük bir bahçe alalım şunu ekelim bunu biçelim ....... :)
harika bir bahçe ellerinize ve zevkinize sağlık çünkü aynı zamanda çokta zevkli ekilmiş herşey ....
Teşekkürler sevgili aliş, inşallah sizin de bir bahçeniz olur. Eminim benimkinden çok daha güzelini yaparsınız. Siz gençler, teknolojiyi daha iyi kullanabiliyorsunuz.
Ama bak ne diyeceğim, benim bahçemi kendi bahçeniz olarak farzedin, nerelerde neler istiyorsunuz bana biraz fısıldayın, ben de bazı yerleri değiştirmek istiyorum. Beraberce yaparız. Sonra İzmir çok uzak değil, siz binin trene ben sizi ya Aksakal'dan veya Bandırma'dan alırım.
Neye niyet, neye kısmet. Sabah pencere önünde oturup yağmurun yağışını seyredip çay içeyim diyordum. Eşim, bahçedeki hurma ağacında bulduğu tek olmuş hurmayı getirdi. O kadar da çok severimki, buyrun beraber yiyelim.
49403
Kudret narı da olmuş. Biliyorsunuz, mide rahatsızlıklarına iyi geliyormuş.
49404
Sümeyye Polat
11-10-2008, 16:17
Güler Hanım merhaba. Uzun zamandır bahçenizi takip ediyorum, o kadar güzel ki... Ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık.. Ben 23 yaşındayım,çocukluğum doğayla içiçe geçmiş olsa da bir yıldır bitkilerle ilgileniyorum. Bir tanecik çiçek için ne kadar emek ve sevgi verildiğini yeni yeni anlıyorum. Bilmediğim o kadar çok şey var ki... Ama benim ve diğer genç arkadaşlarımın en büyük şansı önümüzde sizin gibi bize örnek olacak büyüklerimizin olması.. Tüm içtenliğinizle bahçenizi ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiyle...
Not:Açelya başlığında sizin verdiğiniz öneriyle kurtardığım açelyamın ilk çiçeklerini size armağan ediyorum. :rolleyes: Umarım beğenirsiniz.
Teşekkür ederim, herzaman paylaşmanın güzel olduğuna inanmışımdır.
Açelyanız da çok güzel, güle güle büyütün.
Güler Hanım, gülleriniz çok çok güzel. En güzel hangisi seçmek imkansız.:)
Hop hop güllerden uzak durun bakalım kim var orda. Onların hepsi gül kahvesinde Karacaoğlan şiirlerine tahsisli bilmiyormusunuz.
ezgili dünyam
12-10-2008, 11:54
Kim koydu bu ayvalarla armutları bir dakiykada buraya yapmayın yapmayın. Durun bir tane aşırayım. Sansarız ya.
Kolay gelsin.
Şimdi oğlum elini uzatıp bir tane ayva kopardı, sonra daha olgunlaşmamış dedi.:p
Bizim bahçelerde ağaçlar gökyüzüne ulaşıyor, zamanında alt dallar kesilmiş. Bodur meyve ağaçları benim hayalim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.