View Full Version : Güler / Bahçe
El arabasında her zaman toprak, ot mu taşınır sanıyorsunuz....Dedesi daha da mutlu.
79711
Şu tatlılığa bak. Maşallah. Güler Hanım çok tatlı torununuz.:)
Vildan Sönmez
19-05-2009, 22:10
Bahçeniz bir yeryüzü cenneti sanki.
2015 nolu mesajdaki gülünüz harika. Hiç bir yerde görmedim.
günebakan
19-05-2009, 22:12
Küçükler bizden meraklı Güler ablacığım bende benim ufaklığı bahçeden zor alıyorum. Maşallahları var:)
celalsungur
19-05-2009, 23:04
El arabasında her zaman toprak, ot mu taşınır sanıyorsunuz....Dedesi daha da mutlu.
79711
İstikbalimi takdimimdir.;)
ardabora
19-05-2009, 23:07
Maşallah,torununuz pek sevimli,bahçedeki en güzel çiçek...
Sevgili Celal, onların da hemen hemen aynı pozda bir fotoğrafları var, ama kedisiz.
Öğle uykusuna dedesinin göğsünde yatıyor, sonra odasına taşıyorum.
Haklısınız ardabora, çok güzel ve tatlı oluyorlar. Allah hepsini korusun, iyi günler göstersin.
Sevgili Vildan Sönmez, gösterişli oluyor ve renk değiştiriyor.
Bir de bunun pembesi var. O da pembe beyaz. Onun kokusu da çok güzel, bunda pek koku yok.
Üzerinde gonca vardı, eğer açmaya başladıysa sizin için fotoğraflarım.
Bir Erdek yapayım, belki bulabilirim.
Vildan Sönmez
19-05-2009, 23:59
Teşekkürler Güler hanım.görmek isterim.
Ayrıca,Torunlarınızı da Allah bağışlasın. Çiçekleri sularken ıslak ıslak, ne tatlıdır o.( Laf aramızda ben de artık torun sahibi olmak istiyorum.)
79711
Geleceğimi görür gibi oldum :p
Oğuz abi, çocukları böyle taşıdın mı ?
Cevap: onları da dedeleri taşıdı.
Laf aramızda ben de artık torun sahibi olmak istiyorum.)
Vildan hanım, kimseye söyleme ama bende öyle :p
Oğuz abiiiii bizleri iştahlandırıyorsun,:p
Sevgili Vildan hanım, Lilium!
Torunlar hakikaten çok seviliyor. Ama sadece istemekle olmuyor, sizler de biraz dürtükleyin, çocuklarımız biraz ağırdan alıyorlar. Zaman hızla geçiyor.
Lilium, lâf aramızda Oğuz kendi oğluyla bile bukadar oynamadı. Serde çerkezlik var. Ama torunlarıyla alt alta, üst üste. Hakan bile şaşırıyor.
Sevgili Vildan hanım, bahsettiğim pembe kokulu sihirbaz.
79777
79778
Arka bahçe gülleri...
79779
79780
Eflâtun gül goncası ve açmış hali.
79783
79784
Güllü kameriyenin içi de dışı gibi gül cenneti gibi.
iç kısım.
79785
Adalet Yağcı
20-05-2009, 09:21
Kolay gelsin sevgili Güler, bu güzellikler bırakılıpta İstanbul'a dönülürmü hiç, bahçeniz coşmuş maşallah.
Bıcırık da yardım ederken hazır, keyfini çıkarın bence.
Sevdiğim güllerden biri.
79787
79788
Küpe çiçeğim de salkım söğüdün altındaki yerinden memnun mesut. Bol bol çiçek veriyor.
79789
Vildan Sönmez
20-05-2009, 09:26
Sevgili Güler hanım, pembe kokulu sihirbaz adı gibi büyüleyici.
Sevgili Vildan, Clematisleri halledemedik ama inşallah bunları halledebiliriz.
Pembe sihirbaz daha da güzelmiş :)
Nerden buluyosunuz Güler Hanım bunları böyle :)
Vildan Sönmez
20-05-2009, 09:45
Canınız sağolsun Güler Hanım'cım. Her şey kısmetle derler ya....
Sevgili Vildan, Clematisleri halledemedik ama inşallah bunları halledebiliriz.
Güller harika gözüküyor. Ah o güllü kameriyede şöyle mis gibi çay içmek vardı, üstüne de o sırıl sıklam olmuş ufaklığı yemek de pek keyifli olurdu. Küpe de çok güzel gözüküyor teyze.
Güler Hanım, küpe çiçeği açınca da bir fotoğraf isteriz. Bu hali böyleyse....
Sevgili Güler Hanım,
Birşey yazmayayım diyorum sizin sayfanıza dayanamıyorum. Bir gün nazarım değecek size ve enerjinize, Seleste'nin yüzünden oldu diyeceksiniz. Yok yok, inanın kötü gözle bakmıyorum da mendil kadar bahçemin işine yetişemedikçe aklıma siz geliyorsunuz. :)
Ben size en uzun süre açan ve kokulu olan sarmaşık gül cinsinin hangisi olduğunu soracaktım. Sizin çardak gülünüz örneğin, yaz sonuna kadar sürekli çiçekte mi ? Şimdiden teşekkürler. Güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle.
Sevgili Vildan hanım, gülleri de halledeceğiz inşallah ama bu arada bahçenize yakışacağını düşündüğüm Deutzia'yı bugün size postaladım.
Aras Kargo NA726663
Vildan Sönmez
20-05-2009, 22:32
İşte gecenin sürprizi..
Hemen forumda arattım.Sebo'muzun gülen yüzünün yanında bembeyaz çiçekler.Tek kelimeyle : Bayıldım.
Zevkiniz ve zarafetiniz için çok teşekkür ederim.
Sağolun Sevgili Güler Hanım....
Sevgili Vildan hanım, gülleri de halledeceğiz inşallah ama bu arada bahçenize yakışacağını düşündüğüm Deutzia'yı bugün size postaladım.
Aras Kargo NA726663
Sevgili zenfree, bana verdiğin tohumları hatırladın mı?
80094
Güler hanım bu çok güzel bir çiçek ismi nedir?
Sevgili zenfree, bana verdiğin tohumları hatırladın mı?
80094
Petunya değil mi bu?
Böyle sarkmış resimlerini internette hep görüyoruz ama bizim de yapabileceğimize inanmıyordum :)
Tohumu nereden?
Ve de yetiştirmesinde neler yaptınız?
Hepsini anlatın lütfen :)
Sevgili dostlar bu sadece bir kök petunya.
Tohumunu da bana sevgili zenfree vermişti. Kendisi İngiltere'den almış ama benim yerim yok, sen dene diye verdi.
Diğer tohumlar da çok güzel çiçek verdiler. Bu da onların arasında çıkanlardan.
Çok narin olduğu için, boyu 5-6 cm e geldiğimde bunu ayırarak orta boy bir saksıya ekmiştim. Saksıyı kısa zamanda doldurduğundan, alıp başka bir saksıya ektim.
Geçen sene de sardunyalarımı ektiğim en büyük saksının ortasına ekerek limonluğa kaldırdım.
Baharda baktım ki saksıyı tamamen doldurmuş. Balkona çıkınca yavaş yavaş tomurcuk döktü ve çiçeklenmeler başladı. O kadar çok çiçeği var ki, balkonun güneşten kızan taşlarına değmesin diye, kenarından aşağıya sarkıtmaya başladım.
Bahçeden balkona baktığınızda, aşağıya doğru sarkan bembe bir yığın çiçekle karşılaşıyorsunuz. Çok mu çok güzel.
Bakımında özel birşey yapmadım, her saksının toprak değişiminde yaptığım gibi bir tatlı kaşığı 3X15 gübre verdim o kadar.
Sevgili zenfree, istersen sana tohumlarından toplayabilirim, hatta senin için de yetiştiririm. Ne de olsa ana sahibesi sensin.
Harika bir görüntü :)
Acaba tohumundan tekrar yetişir mi yoksa hibrit midir...
Bu arada geçen seneden kalması ilginç geldi bana. Kalıcı mı olacak yoksa iki yıllık çiçekmiymiş acaba?
Cumhur Tonba
21-05-2009, 11:09
Pembe sihirbaz daha da güzelmiş :)
Nerden buluyosunuz Güler Hanım bunları böyle :)
Adres edirne. Güler Abla. Aras Korgo size bir plaket vermeli. Her yere yetişiyorsunuz. Tüm bahçelerde her halde sizden bir bitki vardır. Size iyi çalışmalar ve kolaylıklar diliyorum.
denizakvaryumu
21-05-2009, 11:11
Petunyalar benim bildiğim tek yıllık...Bu petunya büyük bir olasıkla hibrit olabilir, tohumdan değil de çelik yolu ile üretilebilse derim.
Sanırım zenfree bu konuda bir açıklama getirir.
Sevgili seleste, beni sevenlerin, iyiliğimi düşünenlerin nazarı değmez diyorum ben.
Allah hepimize iyilikler göstersin.
Güllü kameriye güllerim hem bütün yaz çiçek açıyor hem de çok güzel kokuyor. Hele Mayıs ayı tam coştukları zaman.
Ben onları alırken satıcı bana Monte Carlo diye satmıştı, ama şimdi incelediğimde o olmadığını düşünüyorum, Monte Carlo dedikleri daha renki güller, oysa bu kadifemsi koyu kırmızı.
İmkânınız olsa da gelebilseniz.
Şu an kameriye içinde açan güller, dışarıda açanlardan daha fazla.
Ben de şezlongu içeri çektim, fırsat buldukça oraya uzanıp, gözlerimi kapatıyor, kuş seslerini mis kokular içinde dinleyerek hem Allaha şükrediyor hem de daha ne hayeller kuruyorum bir bilsen.
Burada kahvaltı etmenin veya akşam çayını içmenin de keyfi bambaşka inanın.
Sizlerle beraber olsak eminim ki daha da keyifli olacak.
Bitkileri, çiçekleri, daha doğrusu doğayı sevenlerle sohbetin bambaşka olduğu gibi.
Buradaki insanlar da çok iyiler, ama benim bu kadar uğraşımı anlayamıyor bana biraz tuhaf bakıyorlar, bu yüzden onlarla bitki üzerine ne kadar sohbet edebilirsiniz ki?
Sevgili deniz akvaryumu, zenfree bana karışık petunya tohumlarını bir zarf içinde vermişti. Minicik şeylerdi. Hepsini önce bir saksı alt tabağına ektim, daha sonra ayırdım.
Bir tane de sıklamen rengi var, onun da rengi çok güzel ve yalın kat, çiçek şekli akşam sefasına benziyor, yaprakları daha yoğun ama çiçeği bu kadar fazla değil. O da iki senedir açıyor. Şu an üzerinde çiçek varsa bakayım size fotoğrafını gönderirim.
Sevgili gilan, sihirbaz güllerini almak için Edirne'ye gitmiştik.
Pembe renkli olanı bana Selâhattin hocamız hediye etmişti.
Geçen sene agaclat.net grubu bizim bahçede bir piknik tertiplemiştik. Sağolsun hocam da bana bu gülü hediye getirdi.
Sevgili cumhur, Edirne'den aldıklarımızda bordo sarı sihirbazlar vardı, orada pembesi yoktu sanıyorum.
denizakvaryumu
21-05-2009, 11:34
Sevgili deniz akvaryumu, zenfree bana karışık petunya tohumlarını bir zarf içinde vermişti. Minicik şeylerdi. Hepsini önce bir saksı alt tabağına ektim, daha sonra ayırdım.
Bir tane de sıklamen rengi var, onun da rengi çok güzel ve yalın kat, çiçek şekli akşam sefasına benziyor, yaprakları daha yoğun ama çiçeği bu kadar fazla değil. O da iki senedir açıyor. Şu an üzerinde çiçek varsa bakayım size fotoğrafını gönderirim.
Türünü zenfree den öğrenebilirsek hibrit olup olmadığını da çözebiliriz.
Gerçekten muhteşem bir sarkık tarzı var.
Güler hanım çiçekleriniz kısacası bahçeniz bir harika çok beyendim. Resimlere baştan itibaren baktım. Muhteşem bir yer olmuş tebrikler...
Güler Hanım küpe harika görünüyor.:)
Petunyaya ise söyleyecek söz bulamıyorum. İkinci yılda böyle çiçeklenmesi inanılmaz.:eek:Tebrikler gerçekten.
Acaba dökülen tohumlardan tekrar çimlenmiş olabilir mi? Çünkü ağustos ayında ektiğim tohumlar çimleniyor ve mayısta açmaya başlıyor. Şubatta ektiklerim haziran ayında açıyor.
Tohumları Thompson&Morgan'dan almıştım. Hatırladığım kadarıyla hibrid idi.
Sevgili zenfree, senin verdiğin tohumları bir defa ektim. Minik fideleri daha büyük saksıya aldım. Kışın da saksıyı limonluğa kaldırdım. Hiç sulamadım, Mart ayında saksılara su vermeye başladım. Nisan sonunda da balkona aldım.
Yeniden bir ekim yok, saksıdan çıkanlar zamanla tomurcuklanıp çiçeklendiler.
Bu arada bahçedeki baklalardan sonra enginarları da toplamaya başladık.
Enginarlar.
80404
80405
Sarı yasemin iyice açtı.
80406
Güler Hanım, sorularımı sıraladım :)
1-"Havlu Püskülü" yazın mı baharda mı çiçekleniyor?
2-Enginarın olduğunu nasıl anlarız?
3-Havuç çiçek açıp yeşil kısmı solunca mı toplanır? (Patates gibi) Yaprakları nerdeyse 1 metre uzadı ama olmuş mu diye çektiğimde havuçların oluşmadığını görüyorum.
Yukarı teras yolunu kendim, dereden topladığım yumurta taşlarla şekillendirerek yaptım.
80411
Yukarı terastaki duvarın kenarını da yine nazarlıklarla süsledim.
80412
Bu sardunyam da çok güzel. Rengi oldukça koyu ama siyahî değil.
80415
Gül goncaları......
80417
80418
80419
80420
80421
fikreteren
21-05-2009, 22:31
Güler hanım güller harika .Küpe çiceği söğüdün altında oluyorsa bende küpelerimi söğüdümün himayesine bırakayım.Küpe çiceklerini çok seviyorum.değişik renklerini arıyorum.
80422
80423
80424
80425
80426
Güler Hanım maşallah. Sayenizde balkonda gül bakmaya başlayacağım.;)
Küpe çiçeğim salkım söğüdün gölgesinde zaman zaman aldığı güneşle mutlu bir şekilde çiçeklerini veriyor.
80428
Sevgili zenfree el birliği ile yaparız, sen merak etme.
Hangisinden başlıyoruz? ;)
Yerim yok malesef. Çok teşekkürler.;)
Sevgili limon, Deutzia (havlu püskülü) nisan ortasında başlıyor açmaya Mayıs ayının 20-25 de çiçekleri bitiyor. Ama açtığında çok güzel, senin de bahçene yakışır yani.
Enginarlar, yumruğundan büyük kafa verdiğinde olmuşlardır. Ama daha da büyük seversen sulamayı ihmal etmemelisin, yoksa kılçıklanır.
Benim ikinci toplamam, biz zeytinyağlı seviyoruz.
Toplanan enginarlar.
80429
Havuçlar hakkında bilgim yok. Oğuz geçen hafta ekti. Yarın ona sorar sana cevap veririm.
Çok teşekkür ederim. O zaman ben de yarın 4 tane Enginarımdan zeytinyağlı yapayım ;)
Sorarsan çok sevinirim. Eğer "tohuma kaçtıysa sebze vermez" derse söküp yazlık sebzelerden dikeceğim.
Sevgili Güler Hanım
Enginarlar ve güller harika, biz enginarın genelde pirinçli dolmasını yaparız, ama zeytinyağlısı da harika olur dediğiniz gibi. Şu gül harika, bu gül çok güzel demiyeceğim, çünkü istiyormuşum izlenimi yaratıyorum.:D:D
Ama yinede arasından ben TÜRKİYE gülü olarak adlandırdığım kırmızı beyaz gülü çok beğendim. Güle güle koklayın. Hoşcakalın.
Bu sardunyam da çok güzel. Rengi oldukça koyu ama siyahî değil.
80415
Çok beğendim.
Sebze bahçemizi yavaş yavaş hazırladık. Sıra damlalıklı sulamaların döşenmesine geldi.
80475
Köyümüzdeki pirinç tarlalarına su verilmeye başlandı.
80476
Sebahattin Sargın
22-05-2009, 20:52
İnsan bu fotoğrafları görünce derin bir nefes alıyor yahu ;)
Bu hafta sonu ISO 22000 sertifikası için seminerde olacağım, o olmasaydı sabah erkenden yollara düşerdim. Kısmet değilmiş ne diyelim fotoğraflar ile idare edeceğiz :(
Emeklerinin karşılığını çok güzel bir şekilde sana geri veriyorlar bitkilerin Güler ablacığım. Bir kez daha eline emeğine sağlık diyorum...
Sevgiler ;)
Adalet Yağcı
23-05-2009, 07:41
Sevgili Güler, bahçe böyle olur dedirtiyorsun yani, her şey çok muntazam ve güzel.
Geniş bahçelerin bakımı zor ama her şey derli toplu yerli yerinde oluyor, anlaşılan bu sene de bahçede birinci sensin.
Benim geçen Sonbaharda diktiğim enginarlarım bu sene vermeyecek anlaşılan, zaten on kökten dört tane kalmış :(
Sevgili Limon, havuç yetiştirmek çok kolay, özel bir bakım istemiyorlar, toprağın çok yumuşak ve gübreli olması yeterli, şimdi ekerseniz Haziran sonu gibi havuçlarını görebilirsiniz, ektikte sonra beşer santim arayla seyreltme yaparsanız daha iri olurlar, her yıl yeniden ekmeniz gerekiyor, çabuk filizlenip gelişiyorlar.
Neden sevgili Adalet? Enginarlar kendiliğinden çoğalıyor. Ben hersene seyrekleştiriyorum.
Eğer sularsan kılçıksız olurlar. Her sene de bol bol veriyor. Eğer istersen birkaç kök yollayayım.
Bahçemdeki şakayık çiçek açmaya başladı.
80723
Nigelyalar....
Hersene tohum döküp, kendiliğinden çıkıyorlar.
Bu sene de bahçede ot yolmaya gelenlerin azizliğine uğrayıp, ot diye çoğu sökülmüş ama onlar yine de çiçek verdiler. Çiçekleri ya beyaz ya da mor.
80724
80725
Yine güzel bir gül goncası....
80726
Sevgili Buket'in clematisi yine çiçek verdi, biri de yolda.
81120
Sabahın erken saatlerinde ben sulamaya giriştim, eşim de çilek bahçesine daldı.
Eğilerek, çileklerin toplanmasının zorluğunu anlatıyor.
Önce size mis kokulu Osmanlı çileklerimizden ikram edeyim.
81244
81245
81246
Bu gül de çok güzel kokulu.
81247
Sihirbaz gülleri iyice açtı artık.
81248
81249
Amaryllisler de açmaya başladı.
81252
81253
81254
günebakan
25-05-2009, 12:40
Ablacığım hepside çok güzel ama şu sihirbaz güllere bayılıyorum Edirneyemi gitsem ne yapsam. Ah İstanbulda olacaktımki peşini bırakırmıydım senin taşla kovalardın artık beni düş yakamdan diye:D:p:p
Ablam Merhaba,
Umarım buna yerin vardır çok öptüm.
Güler Hanım, çileklerin hepsini bitirmeyin, ben de geleceğim.:)
Duvarda ki nazar boncukları çok güzel olmuş.
Yukarı teras yolunu kendim, dereden topladığım yumurta taşlarla şekillendirerek yaptım.
Mükemmel.
Bekliyorum sevgili zenfree.
Bu hafta sonu İstanbul'dayım, toplantıya katılacağım. Ondan sonra ne zaman istersen buyur gel. Şeref verirsin.
Hacer Yılmaz
25-05-2009, 21:26
Güler Ablacım,
Heşey mükemmel gözüküyor.Ellerinize sağlık, ama zevkli iş şu bahçeyle uğraşmak değil mi? İnsanın bütün dertlerini alıp gidiyor. Ben bu hafta sonu güllerimle çok uğraştım, sarı leke olmuşlar. Tektek bütün yaprakları temizledik.Gül konusunda bulamadım. Oluşmasını engellemek için neyapmalıyız sizce.
Sevgili Hacer, çok yorucu olmakla beraber çok da zevkli.
Sarı lekeler yapraklarda çok oluyor bu mevsimde. Rutubeti biraz azaltmak gerekiyor.
Sulamaları sabah saatlerine kaydırın, akşama kadar toprak nisbeten kurur ve geceye ısı düşüklüğünde bitki daha kuru olarak girer.
Sulama esnasında yaprakları ıslatmamaya dikkat edin.
Sararan bütün yaprakları(lekeli olanları) toplayıp, imha etmeniz daha doğrusu yakmanız gerekiyor.
Yapraklarda sadece kara lekeler mi var, yoksa portakal renginde toz oluşumlar da oldu mu?
Ben, hastalıklı yaprakları topladıktan sonra Antracol Wp 70 kullanıyorum.
Captan veya Mancozep de kullanabilirsiniz.
Eğer hastalık baş gösterdiyse 7 gün ara ile 2-3 sefer yapmalısınız. Koruma amaçlı ise 15 de bir de yapsanız olur.
Bunlar, benim bahçemde denediklerim. Siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın.
Hacer Yılmaz
25-05-2009, 22:28
Evet portakal rengi oluşumlar vardı. Hepsini topladım. Ama kara lekeleli yaprakları ellemedim. Captan ve bir ilaç daha vermiş ziraatçiler onlar atılacak şimdi. Ben bunu dediğiniz gibi 7gün ara ile yaptırayım. Sonuç iyi olur inşallah. Teşekkür ederim.
Bu aralar İstanbul'da sık sık yağmur yağıyor. İlaç karışımına biraç damla yapıştırıcı Glowet gibi koyarsanız tesiri daha çok kalır.
Sabahın erken saatlerinde ben sulamaya giriştim, eşim de çilek bahçesine daldı.
Eğilerek, çileklerin toplanmasının zorluğunu anlatıyor.
Kesinlikle çok haklı. (Eşekten düşenin halini....;))
Sevgli limon, işte ben de bu yüzden hiç şikâyet etmeden sabah sabah topladığı iki kilodan fazla çileği temizledim ve komposto yaptım. (Ama çok güzel kokuyor)
Yarın da fırın makarna yapacağım yanına iyi gider.
Hiç belli olmaz, bakarsın yarın da iki kilo toplar gelir, reçel yap der.
Aynı ben... ;) Ama benim toplayıp reçel yap diyeceğim kimse yok, kendim çalıp kendim söylüyorum :D Ha reçel mideye indirilirken yalnız değilim ama ;)
2 gün önce ilk hasatı biraz olmadan toplamışım, çok ekşilerdi, kompostosunu yaptım. Gerçekten lezzet bambaşka...
celalsungur
25-05-2009, 23:50
Senin bahçeyi önerdim, umarım bir maniniz yoktur.;)
[IstanbulGeziKulubu] Düğün yemeği için mekan önerisi
Kimden: Nilay Çakır (nilaycakir@gmail.com)
Merhaba,
Gruptan bir konuda yardım rica ediyorum.
Haziran ayında 50-60 kişilik bir grup için nezih bir yerde düğün yemeği ve küçük bir eğlence düşünüyoruz.
Anadolu yakası tercihimiz.
Aklımıza gelen yerler genelde dolu. Önerileriniz olursa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
Koyu yeşil
26-05-2009, 10:31
Ablacığım hepside çok güzel ama şu sihirbaz güllere bayılıyorum Edirneyemi gitsem ne yapsam. Ah İstanbulda olacaktımki peşini bırakırmıydım senin taşla kovalardın artık beni düş yakamdan diye:D:p:p
Sevgili Günebakan, Edirne'den bana geçen sene getirdiler Sihirbaz. Hem de kargo falan ödemeden, kendi çiçek dağıtımı yaptıkları kamyon ile. Bir şansınızı deneyin derim.
günebakan
26-05-2009, 10:48
Teşekkür ederim sevgili Koyu yeşil ilgileneceğim:)
ilknur aşık
26-05-2009, 17:41
Bir saattir bahçenizde dolaşıyorum. Bu yorgunluğa nasıl iyi geldi. Ben görmeyeli bir sürü yeni çiçek eklenmiş. Valla pembe sihirbazda aklım kaldı.
Biz de yavaş yavaş bahçeye başladık. Seneye gül çeliklerine şimdiden adımı yazdırayım. Aklım gitti. İsterseniz yardıma da gelirim. Bir becerip bahçenin resmini yüklesem fikir alacağım sizden. Sizin ellerinizde ne güzel olur kimbilir? Ama tabi o güzelleri bulmak ta ayrı marifet.
Hiç üzülme sevgili İlknur, Balıkesir Manyas arası 1,5 saat bile tutmuyor.
Ne zaman istersen atla gel, neler lâzımsa eğer bende mevcutsa severek veririm. El birliği ile bahçeni tanzim ederiz, hiç sorun değil.
celalsungur
26-05-2009, 21:26
Sevgili celalsungur, çok sevindim!!!:D
Kaparoyu aldıydım zaten.;)
Ama serviste sana ihtiyaç var, haberin ola.
Kapıcı veya garson lazım değil mi? bel ki yevmiyeyi çıkarırız.:p
celalsungur
27-05-2009, 10:24
Kapıcı veya garson lazım değil mi? bel ki yevmiyeyi çıkarırız.:p
Bizim kalıpçı ekibi boşta, biz halledeceğiz.;)
(gitti yevmiye)
Bak üzüldüm şimdi :( yav şeyde yaparım, başınıza konan sinekleri kovalarım,:p
Sevgili Güler bahçe her zamanki kadar mı güzel yoksa bu yıl daha mı bir şenlenmiş anlayamadım.
Güller tek kelimeyle muhteşem. Sihirlisi, sihirsizi olağanüstü canlı ve güzeller. Çok da hoşlanmadığım çiçekleri bile sizin bahçenizde görünce "aman bu neymiş böyle" oluyorum. Bu nasıl bir emek. Ellerinize kollarınıza sağlık.
Döşediğiniz taşlar harika olmuş, ellerinize sağlık. İyi kas çalıştırması yapmışsınızdır, onları döşerken:)
Sebze bahçeniz hayırlı olsun, yakında ihracata başlarsınız artık;) Hele enginarlara bittim. Geçen hafta pazardan enginar alırken kulaklarınızı çınlattım. Ben de ilk defa soymaya kalkınca 3'ünden ancak 1 tanelik malzeme çıkartmayı başarabildim. Üç enginarın çıkarttığı çöpe hayretler ettim, mutfakta tüyler uçuştu. Hayatımın en zahmetli yemeğiydi ve ancak bir avuç kadar oldu:D Geçen yıl enginar konusundaki sıkıntılarınızı şimdi anladım. Ama yılmıyorum bu yıl her hafta enginar pişireceğim. Bu hafta sizin yaptığınız gibi (pazara giderken bir poşete limonlu su koyup) adamlara ayıklattıracağım:)
Sevgili nevsune, teşekkür ederim.
Dediğin gibi güller bu sene de çok güzel açtı. Şu an bahçede muazzam güzel kokular var. Bir yandan gül kokusu, arkada bahçede iğde kokusu, balkonun hemen yanında yaseminler, sokak kapısı girişinde filbahri ve hanımeli.
Bütün bunlara ilaveten bülbül sesleri.
Enginar temizlemede bayağı usta oldum. Dün, Oğuz 14 tane kesmiş getirdi. Ben de İstanbul'a geleceğim diye ona birkaç çeşit yemek pişirip dolaba koydum.
Enginarları bayağı güzel ve çabuk temizledim. Düdüklü tencerede de zeytinyağlı olarak pişirdim. Altı dakikada pişti, hem de ilik gibi oldu.
Hala yığınla enginar var, verdikçe de veriyor mübarek.
Güler hanım (yeri değil ama madem bu konu açıldı), yemek sayfasında uygun bir yerde nasıl soyduğunuzu görüntüleyerek bir gösterebilir misiniz lütfen.
Adamlar bana tarif ediyorlar, gösteriyorlar orada çok kolay geliyor. Eve geliyorum hiç öyle olmuyor. Bunun bir püf noktası vardır mutlaka ama ne bulamıyorum. Bugün yine alacağım, size yetişebilirsem bakalım yeni bir deneme yaparım:)
Sevgili Güler Hanım
Gönderdiğiniz sihirbaz gülü şimdi elime gecti, nasıl sevindiğimi anlatamam. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Paketlemeyi öyle mükemmel yapmışsınızki sihirbazıma hiç birşey olmamış ( Artık benim oldu ya o bakımdan :D:D) Çok sağolun.
Sevgili nevsune, ya Manyas'a döndüğümde fotoğrafla gösterebilirim veya bir iki gün beklersen kapı önüne gelen satıcılardan alıp o şekilde fotoğraflarım.
Markette satılanlar hep temizlenmiş.
Önceleri ben de çok zorlanıyordum ama bir iki fire vererek (simsiyah yaptıktan sonra) şimdi kolayca temizliyorum.
Ama bir de pişince yersen, bayılırsın valla ilik gibi oluyor. Süre de çok kısa altı dakika.
Sevgili Birol, güle güle büyüt.
En kısa zamanda diğer kolini de göndereceğim.
Sebze bahçeniz hayırlı olsun, yakında ihracata başlarsınız
Sevgili nevsune, ihracat fazlasını gönen pazarında oğuz abiyle sergi açıp, satacağız.:p enginara gelll domatesss biber patlıcannnn pardon patlıcan varmıydı?
Oğuz abi zaman zaman prova yapıyorum sesim güzel çıkıyormu diye, vallah bu sesle bizim tezgaha kimse gelmez.:p
Sevgili nevsune, ihracat fazlasını gönen pazarında oğuz abiyle sergi açıp, satacağız.:p enginara gelll domatesss biber patlıcannnn pardon patlıcan varmıydı?
Bu yaz ne yapıp edip oralara bir gelsem iyi olacak. Bahçede Güler hanımın yamaklığını yapar, pazarda da sizlere yardım ederim. Hele temizlemeyi de öğrenirsem, hiç üşenmeyip enginarların birazını Ankara'ya taşırmışım:D
ya Manyas'a döndüğümde fotoğrafla gösterebilirim veya bir iki gün beklersen kapı önüne gelen satıcılardan alıp o şekilde fotoğraflarım.
Beklerim Güler hanım, beklemez miyim hiç. Zaten bu hafta pazarda çiçekçi yine koluma yapıştı "bak abla bunlar çok güzel" diye. Çiçeklerden enginara fırsat kalmadı:)
celalsungur
01-06-2009, 23:00
Resim pek iyi çıkmamış ama, konuyu açıklıyor tahmin ederim.;)
Ben bile anlamışsam herkez anlamıştır, :p
Estağfurullah, sevgili lilium bile ne demek?
Bayılıyorum bu sacayağının (celal-cumhur -lilium) taşlamalarına.
Cumhur Tonba
02-06-2009, 01:10
Ben bile anlamışsam herkez anlamıştır, :p
O kadar mı Lilium. Halbu ki ben seni ........?????
Vildan Sönmez
02-06-2009, 02:43
Konuyu anladım sanki, ben ortancanın yanındakı şeyde neler var merak ettim.:)
Resim pek iyi çıkmamış ama, konuyu açıklıyor tahmin ederim.;)
Günaydın Herkese,
Kahvemizi 2 gündür arıyorum bulamıyorum ne oldu acep?
günebakan
02-06-2009, 10:23
İşte burda sevgili Jineop:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14712&page=69
Sevgili Vildan, öyle uzaktan uzağa iyi göremezsiniz. Buyrun yakından bakın. Hem biraz da dinlenmiş olursunuz.
Mutluluk duyarız.
celalsungur
03-06-2009, 18:52
Önde ortanca, arkada mangal, benim arkamda masa, masada ehlikeyf, içinde bardak, bardağın içinde......
Önde ortanca, arkada mangal, benim arkamda masa, masada ehlikeyf, içinde bardak, bardağın içinde......
Su mu?:;)
celalsungur
04-06-2009, 20:48
Su mu?:;)
Hayır.
Hayır.
Anladımmm, söyliyemem söylersem cumhur benden önce kapar, aramızda kalsın celal abi, kimse anlamamıştır dimi:p
Adalet Yağcı
05-06-2009, 13:50
Güler hanım, bahçeniz ağlıyor, haber vereyim dedim :)
Günlerdir göremiyorum, nerelerdesiniz?
Vildan Sönmez
05-06-2009, 14:09
Hep merak ettik ya, Gönül Bağı'nda Selenn fısıldadı Güler Hanım Manyas yollarında..
Merhaba,
günlerdir gönülbağına hasret kaldım.
celalsungur
05-06-2009, 17:35
Güler hanım, bahçeniz ağlıyor, haber vereyim dedim :)
Günlerdir göremiyorum, nerelerdesiniz?
İstinye Park'tadır.;)
celalsungur
05-06-2009, 17:36
Merhaba,
günlerdir gönülbağına hasret kaldım.Kahveciye borcun mu var?;)
Hiç beğenmedim bahçeni Güler. İşçilik sıfır yani.
delete61
05-06-2009, 22:52
Sayın I Run Lütfen Sizin bahçenizi, balkon veya terasınız varsa görelim. Her nekadar şahsen görmesemde Güler ablanın bahçesini verilen bir emek, bir yürek var bunları öncelikle göz önünde bulundurarak yorumunuzu yapın lütfen
Aslında bu mesaja daha farklı bir yorum yapasım geldi ama..
(Malina kesin atar beni siteden)
Sebahattin Sargın
05-06-2009, 22:55
Gerek kalmamış Sevilay Hanım, çoktan şutlanmış zaten :D Yönetimin parmakları dert görmesin ;);)
Sevgili dostlar, hepinizi çok seviyorum.
Ben arkadaşa cevap vermek gereğini bile duymadım. Hoş, herkesin bahçemi beğenmesi gerekir diye bir kural tabi yok, ama bu şahıs zarif ve nazik biri olmuş olsaydı, beğenmese bile bu şekilde yazmaması gerekirdi. Ona soran olmadı ki.
Haklısınız Güler Hanım, cevap vermeye değmez.
E haydi biraz güldüreyim sizi.:))
Bunu yazmak için sakarlık ve şaşkınlık başlığından daha başka bir başlık açacaktım ama, madem canımız sıkıldı,eğlenelim azıcık.
Güler hanımcığım, bana geçen sene getirdiğiniz haseki küpelerini rahmetli etmiştim bildiğiniz gibi.
Ama tohumlarını saklamıştım Allahtan.:))
Bu sene, haseki küpesi başlığı ve sizin bahçedeki haseki küpesi fotoğraflarını görünce, hırs yaptım çok fena ( hatta bir ara, yeter artık fotoğraf koymayın yazmak bile istedim), ve bendeki tohumları ektim.
Sevgili İklimsizin başının etini yedim günlerce, bunlar neden çimlenmiyo diye.
Ve bu gün keşfettim ki;
Bunu, kafasında tohum zarfcığıyla çıkan bir miniği görünce anladım bu arada, ben her gün düzenli olarak, çimlenen hasekileri, ya bu otlar nerden çıkıyor, da hasekiler çimlenmiyor diye söküyor muşum.
İklimsiz bu aramızda kalsın dedi ama, ben ibret olsun diye foruma yazacağımı söyleyip, bana uygun bir başlık arıyordum..
Kısmet bu başlığaymış.:))
Tarihe geçerim di mi?
:))))) Bence bu sene birinci olursun.
Sebahattin Sargın
05-06-2009, 23:18
Afedersiniz ama gülme krizine girmiş durumdayım, bu durumu öğrenince yüz halinizi tahmin edebiliyorum :D
Vallahi halâ gülüyorum.:))))
Vildan Sönmez
05-06-2009, 23:21
Bu 'ayran'ın mesajını görür görmez kullanıcı profilinden gönderdiği tüm mesajlara baktım.
Kendini komik sanan biri :)
Ciddiye alınmaya değmez.
HARİKASIN sevilay, ben de halâ gülüyorum.
Adalet Yağcı
05-06-2009, 23:29
Sevgili Sevilay, ben de bir tarihte dibinden çok uzaklara düşen armuta(kızıma)balkonu için maydonoz ekmiştim, o da sizin gibi ilk çıkan koteledon yaprakları ot diye temizlemiş hep.
Gördüğümde çok şaşırmıştım, n'aptın sen diye sorduğumda, "maydanoz yapraklarına hç benzemiyorduki" diye savundu kendisini.
Hoş geldin sevgili Güler, böyle marazî insanları anlamıyorum, kendince espri filanmı yaptı acaba?
mormenekşe
06-06-2009, 10:54
Güler ablacığım günaydın, işlerin bitmiştir ve sen bahçeye çıkmışsındır diye geldim.
Bahçene virüs girmiş ama, amacına ulaşamadan yönetim ilaçlamayı yapmış :) ellerine sağlık. Sevgili Sevilay, çok güldüm bi taraftan da içim acıdı canım hasekilere, acı tecrübe edinmişsin.Güler abla senin güzeller coşmuştur, fotoğraflasan da gözümüz gönlümüz açılsa.
Güler ablacım, hadi şu cennetin fotoğraflarından bizler sunda gözlerimiz, gönlümüz bayram etsin.
Cumhur Tonba
06-06-2009, 14:07
Güler Abla hoş geldin bahçene.
Eminim sıkı bir çalışma temposu tutturacaksınız. Mutfağı düzenlemişsinizdir herhalde. Olacak olacak olacak okadar. Tekrarı var bunun.
Selam ve saygılar.
Not: Kurtbey İlköğretim Okulu Bahçesine vaktiniz olursa bir göz atar mı sınız?
celalsungur
06-06-2009, 14:36
Bunu, kafasında tohum zarfcığıyla çıkan bir miniği görünce anladım bu arada, ben her gün düzenli olarak, çimlenen hasekileri, ya bu otlar nerden çıkıyor, da hasekiler çimlenmiyor diye söküyor muşum.
Ben de şebboylara yapıyorum aynı şeyi hanım çok kızıyor. Ama onlar da ota çok benziyorlar canım.
Cumhur Tonba
06-06-2009, 14:52
Güler Abla, Lilium, Eylems, Mine.
Biliyorum gününüz çok güzel geçmiştir. Bahçe Agaçlar.net merkez'i, oldu.
Kıskandırıyorsunuz bizi. Yakın olsa bizde gelip o muhteşem yerleri görsek, bunun yanında çay, börek, çörek ve illede bir sütlü nuriye yesek.
Benim yerimede bir kaç lokma atıştırın.
Sevgili Cumhur, her zaman kapımız siz agaclar.net dostlarımıza açık. Buyrun.
Ben İstanbul'dayken iki gün Manyas'a çok yağmur yağmış. Yağmur ve rüzgârla, güller çiçeklerini dökmüş, ama kalanlar ve yeni tomurcuklar idare ediyor.
Kirazlar çok güzel. Dutların da eli kulağında, oldu olacak. Erikler çok güzel. Çilekler son demlerini yaşıyor ama ahududular geliyor ki pir geliyor.
Lilliumlar ve amaryllisler güzel, sardunlarım da güzel.
Sebze bahçesi yavaş yavaş yoluna girdi.
Domates, ve hıyarları askıya aldık.
Malum kabaklar çiçekteler. Karpuzlar bayağı kol attılar.
Birkaç resim.
Kirazlar.
84398
Sebzeler büyüyor.
Hıyarlar askıya alındı.
84399
Domatesler de askıya alındı.
84400
Cumhur Tonba
06-06-2009, 19:15
Güler abla. Bizim ziraatçılığımız sizinkinin yanında hiç kalır. Bir konu dikkatimi çekti. Gerek buğday ve gerekse pirinç hasadında gönen tarafı bizden 20 gün öncedir. Biz kabak yemeye başlayalı nerede ise on gün oluyor. Bu seneye has mı öğle oldu yoksa Manyas tarafı buğday **** pirin. hasadında Gönen'e göre daha mı geç başlıyor.
Katmerli Amaryllis.
84418
84419
Daha geç başlıyor, sevgili Cumhur.
Yaseminlerin kokusu insanı mest ediyor inanın.
Koskoca duvarı boylu boyuna sardı, çatının üstüne döndü artık.
84422
84423
Fırça çalısı da tuttu yolu gidiyor. Boyu 2.5 m yi geçti.
84424
84425
Pergola yanındaki kokulu güller. Salıncakta şekerleme yapmanın keyfi bambaşka.
84426
Güler Hanım, hepsi birbirinden güzel. "Katmerli Amaryllis" e bayıldım.
Ama nedense bu keyfi yapmak daha çok Oğuz'a nasip oluyor.
84427
Sarmısak çiçeği. Görünümü güzel, ama bitki kokusu hoş değil.
84428
Havuçlar da güzel oldu ama daha köküne bakmadım.
84429
Napolyon kirazı dölleyen sarı kiraz.
84440
günebakan
06-06-2009, 19:58
Maşşallah hepsi çok güzel gene yaseminin güzelliği'de bir başka inci taneleri gibi hepsi:)
Sevgili Limon, çiçekleri döküldükten sonra bakarız, yavrusu varsa senindir.
Sevgili günebakan, yolun Gönen'e düştüğünde beklerim.
Çay sevisimiz her zaman mevcuttur.
Bugün yine, Güler'in Bahçesinde mini bir toplantı yaptık.
Fotoğrafları Eylems yükleyecek.
celalsungur
06-06-2009, 20:50
Yaseminlerin kokusu insanı mest ediyor inanın.
Koskoca duvarı boylu boyuna sardı, çatının üstüne döndü artık.
84422
84423
Güler Hanım yaseminleriniz çok seyrek:o
Çok haklısın celal, hiç de intizam yok değil mi? Beğenilecek gibi değil.
Pergola yanındaki kokulu güller. Salıncakta şekerleme yapmanın keyfi bambaşka.
84426
Güler abla, bu gülün adı nedir:confused: Yarın Bursa daki seralarda aramaya çıkıcam.
Güler Hanım yaseminleriniz çok seyrek:o
Celal abi gözlük göndereyim mi :p
Sevgili nilfr, ne yazıkkı ki adını ben de bilmiyorum. Isparta gülünü andırıyor ama Isparta değil. Isparta daha yoğun kokulu oluyor. Bunun da kokusu hoş.
Güngör Salman
06-06-2009, 22:04
Akşam eve geldiğimde ilk baktığım bahçe acaba güler abla hangi güzellikleri eklemiş diye emeğine sağlık sevgiyle kal.
Güller, yaseminler, kirazlar hepsi çok güzel. Keyifli günler diliyorum size.:)
Sevgili Güngör Salman, teşekkür ederim.
Sevgili Sevilay,
2184 numaralı mesajını okudukça gülüyorum.
Bugün, hasekilerin tohumlarını fotoğrafladım. Toprağa ekerken bu kapsüllerle mi ektin?
84486
mormenekşe
06-06-2009, 22:50
Sevgili Güler abla bazen sizin bahçenizi izlerken, acaba ben öldümmü cennettemiyim? diyorum.Maşallah herbiri ayrı güzeller,ama ne yalan katlı amarylise bayıldım,daha ben yalın katını yetiştiremeden bu güzelliğin peşine düşücem heralde.Hasekileriniz belli ki tohumda eğer paylaşmayı düşünürseniz sıradayım haberiniz olsun.
Ooohhh be gözüm gönlüm açıldı emeğinize sağlık bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler.
Sevgili nilfr, ne yazıkkı ki adını ben de bilmiyorum. Isparta gülünü andırıyor ama Isparta değil. Isparta daha yoğun kokulu oluyor. Bunun da kokusu hoş.
Anladım ablacım.En azından tarif için ısparta gülü diyerek söze başlıyabilim.
berhaba güler hanım binkere maşallah bahçenize gözümüz gönlümüz acıldı güllerin yaseminin kokuları buraya kadar geldi.
Teşekkür ederim, arkadaşlar.
Bugün çim yapılacak alanı traktörle sürdürdük. Bu toprak tezekleri biraz kurusun, tekrar sürülüp, patlatma çekilecek, daha sonra da otların durumuna bakacağız.
Çim için sonbaharı bekliyorum, o zamana kadar hazırlıkları bitirmem gerekiyor.
84637
Sundavillam çok güzel çiçeklendi.
84638
Akşam oluyor......
Balkondan bu manzarayı seyretmek çok hoşuma gidiyor, sizlerle paylaşmak istedim.
84639
Aaa bak adadan motor hareket etti :p hangi adaya gidiyor güler abla:p
Ama o bu değil di karanlığı olacaktı dimi
Evet ya, iyice karanlık olunca.
Önce Büyük Ada, sonra Kınalı, daha sonra da Heybeli Ada görünüyor.
Anladım, şimdi arkadaşlar motor gezintisi de isterler:p
Onu da haziranda yaparız,:p
Hem arkadaşlar söz verdiler ya, çimleri ekmeye gelicekler, cumhur, celal abi, başka kimler vardı.
Oooo, çimlerin ekimi, sonbaharda.
Sahi o zaman da üzümler olur değil mi? Çavuş var, cardinal var Alfons var, Misket de var.
Adalet Yağcı
07-06-2009, 22:09
Sundavillam çok güzel çiçeklendi.
84638
Benimkiler de...
Sağdaki sayın Başbahcivan'dan gelen, soldaki de sizden gelen, her ikisinin de keyfi çok iyi, üstleri tomurcuk dolu sürekli açıyorlar.
Maşallah, ne de güzel olmuşlar.
Eeee, bakımını yapan kim? Hem sevgi veriliyor hem de emek. Ellerinize sağlık.
Bu aralar çok yoğunum, ama en kısa zamanda bahçenizi ziyaret edeceğim.
celalsungur
07-06-2009, 23:58
Benimkiler de...
Sağdaki sayın Başbahcivan'dan gelen, soldaki de sizden gelen, her ikisinin de keyfi çok iyi, üstleri tomurcuk dolu sürekli açıyorlar.Bunun kan kırmızısını bulmuştum Yalova'da ama maalesef kurudu. (Bağdat Restoran toplantısının ertesi günü almıştım)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=237327&postcount=89
celalsungur
08-06-2009, 00:09
Çok haklısın celal, hiç de intizam yok değil mi? Beğenilecek gibi değil.
Hayır daha sık olabilirdi, zayıf duruyorlar. (Lilium, gözlük değil dürbün göndermen lazım bu yoruma)
Güler Hanım baaak Karşıyaka.;)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=431157&postcount=1
Adalet Yağcı
08-06-2009, 08:43
Bunun kan kırmızısını bulmuştum Yalova'da ama maalesef kurudu
İlk sundawille arayışım kan kırmızı ile başlamıştı Celal bey, sevgili Nurbahar bana çelik gönderdi ama ne o ne de ben bir türlü köklendiremedik.
Sonra sevgili Güler yetişti imdadıma, hem de köklü bir şekilde göndermiş, tutmaması için hiç bir sebep yok beceriksizlikten başka :)
Daha sonra da sayın Başbahcivan benim sundawille aradığımı görmüş ve kocaman bir saksı göndermiş kızı ile, ne diyebilirim, fazla sundawille göz çıkarmaz değil mi?
Şimdi sırada kan kırmızı var, bu arada, bitkinin ucundan kopan beş santimlik bir parçayı atmaya kıyamadığım için öylesine sardunyanın dibine dikmiştim, bir ayı geçmesine rağmen durumu iyi görünüyor.
celalsungur
08-06-2009, 13:10
İlk sundawille arayışım kan kırmızı ile başlamıştı Celal bey, sevgili Nurbahar bana çelik gönderdi ama ne o ne de ben bir türlü köklendiremedik.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=237327&postcount=89
Bu fotoğraftakiyle başladı Sundaville maceramız, arkadaşlara çelik te gönderdik hiç kimsenin ki tutmadı. İthal üründü, sanırım 2007 de 60 liraya almıştım. Yalova'da Nergiz Peysaj diye bir yerden, ama bakmasını mı beceremedik, ithal olduğu için uyum mu sağlamadı anlayamadım. Arkadaşım da almıştı, onunki de keyifsiz. Çok çok güzel bir çiçek, şimdi bulsam aynı rengini yine kıyarım paraya.
Kirazlar toplanmaya başlandı. Daha bir ağacı toplayabildik.
Bu tepsilerden dolu dolu 7 tepsi topladık.
Çocuklara gönderdik, komşu paylarını ayırıyoruz, gerisi de bize.
Artık gece gündüz kiraz yiyeceğiz gibi görünüyor. (Derler ki kiraz zayıflatırmış, bakarsınız iğne ipliğe dönmüşüm...:p )
Güler abla keşke sapları ile toplasaydın. Daha çok dayanırlar.
çiçeksever
08-06-2009, 14:44
Yardıma geliriz.:confused:Ama yemeye:D:D:D
Güler Hanım, kirazların saplarını özellikle mi ayırdınız?
Bekletecekseniz sapsız çabuk bozuluyor.
Teşekkür ederim, arkadaşlar.
Bugün çim yapılacak alanı traktörle sürdürdük. Bu toprak tezekleri biraz kurusun, tekrar sürülüp, patlatma çekilecek, daha sonra da otların durumuna bakacağız.
Çim için sonbaharı bekliyorum, o zamana kadar hazırlıkları bitirmem gerekiyor.
84637
Sn Güler ,
Elinize kolunuza sağlık gerçekten bahçenize hayran kaldım, sağlık ve mutluluk içinde oturmanızı dilerim.
Çim için patlatma çekilmesi şart mı? Yani bu patlatma çekilmesi işlemini diğer bitki dikimlerinden önce de yapmak gerekir mi?
Kirazlar toplanmaya başlandı. Daha bir ağacı toplayabildik.
Bu tepsilerden dolu dolu 7 tepsi topladık.
Çocuklara gönderdik, komşu paylarını ayırıyoruz, gerisi de bize.
Artık gece gündüz kiraz yiyeceğiz gibi görünüyor.
Güler hanım kirazlar fazla gelirse meşrubat yapabilirsiniz. Pazardan fazla kiraz alırsak, iyileri yeniyor, hafif örselenmiş olanlarını tencerede şeker ve su ile birlikte kaynatıyorum. Sonra süzüp, dolapta soğutup çocuklara meyve suyu yerine veriyorum. Hem sıcak havalarda çok iyi geliyor, hem de çocuklar hazır meşrubat yerine ev yapımı içecekler tüketiyor.
Sevgili Güngör Salman, teşekkür ederim.
Sevgili Sevilay,
2184 numaralı mesajını okudukça gülüyorum.
Bugün, hasekilerin tohumlarını fotoğrafladım. Toprağa ekerken bu kapsüllerle mi ektin?
84486
Yok o kadar değil.:)))
Zaten, onlarla ekseydim kapsülüyle çıkanlar, bir yerden tanıdık gelirdi.:)
Ben de gülüyorum aklıma geldikçe.:)
Neyse, kalan sağlar benimdir.
celalsungur
08-06-2009, 17:35
84894
84895
Acele kargoya ver, Celal Sungur-İzmir yaz, beni bulurlar.;)
Sevgili güler hanım her siteye girdiğimde sizin dünyadaki cennetinize uğramadan edemiyorum .Sizede bu güzellikleri kendinize saklamayıp bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.allah uzun sağlıklı ömür versinde eşinizle çoçuklarınızla bu güzel bahçenin tadını çıkarın..sevgiler...
celalsungur
08-06-2009, 17:45
Bugün çim yapılacak alanı traktörle sürdürdük.84637
Neden zahmet ettin, Lillium halledecekti.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=16986&catid=member&imageuser=30744
Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:41
Güler Hanım dut ağacınız da vardır eminim. Bilirsiniz kiraz ne dermiş :
" Yiyin yiyin, arkamdan dut gelmese, ben yapacağımı bilirim”
Arkadaşlar, bu ağaçtaki kirazlar bayağı olmuşlardı. Toplarken kendiliğinden saplarından ayrılıyordu.
Ben İstanbuldayken toplansaydı daha iyi olacaktı, ama Oğuz beni beklemiş.
Bir kısmını koliledik, büyük bir kısmı da komşu payı olarak dağıtıldı.
Sevgili Vildan, bahçede çok güzel dutları olan ağaçlarımız var.
Kiraz yiyerek verdiğim kiloları (!) dut sayesinde geri alırım diye düşünüyorum.
Sevgili Celal, sağolsun lilium birkaç defa teklif etti. Ama bir yağmur bir güneş toprağı olumsuz etkilemiş, bu yüzden traktörle sürmemiz gerekti.
Daha sonra çapa makinesi ile tezekleri ufalamaya çalışacağız.
Ays61, çim alanın alt yapısı mühim. Toprak bayağı setleşmiş, drenajın daha iyi olabilmesi için derin patlatma çekmeyi düşündük.
Gerçi etrafından drenaj boruları var ama, patlatma çekersek su daha rahat dibe geçer.
Yani daha işimiz çok, Allah yardımcımız olsun.
Sevgili kılıç, teşekkür ederim.
Manolya, çok haklısın ama çocuklar-torunlar o kadar sık gelemiyorlar. Biz yaşda olanlar için de biraz fazla. Ben de isteyene veriyorum.
Çiçeksever, nedense hep lâfta kalıyor.
Ne yemeğe ne de yardıma geliyorsunuz.
Çok çok güzel bir çiçek, şimdi bulsam aynı rengini yine kıyarım paraya.[[/QUOTE
Merhaba,
İnciraltı, İzmir çiçekçilikte, kırmızısı var.20Tl.
Güler Hanım,
Güzel bahçenizde huzur ve mutluluk sizinle olsun. Çiçekleinizle güzel günler , meyveleriniz ağız tadınız.....
Yorgunluklarınızın şimdi karşılığını alıyorsunuz.
Lithi-um
09-06-2009, 14:25
Bahçenizdeki çiçekler mükemmel. Güler hanım forumda sizi heryerde görmek mümkün::) paylaşımlarınızla beni çok aydınlattınız. İnşallah bende Bahçemi ekliyecem buraya.Çim ekme işlemlerine başladım bile:) hepinize teşekkür ediyorum.
Bu sabahki bahçe teftişimde çektiğim fotoğrafları yüklüyorum.
Diğer ağaçlardaki kirazlar da olmaya başladı.
85376
85377
Hıyarlarım da oluyor......
85378
Oğuz yine sakız kabağı ekti.
85379
Hemoracallisler.....
85381
85382
85383
Gül fotoğrafı eklemeden olmaz değil mi?
Sabah goncası......
85384
Teşekkür ederim sevgili farezya, Lithi-um.
Güler Hanım bahçenizin "hastasıyız". Ayhan Sicimoğlu'nun (http://www.uludagsozluk.com/k/ayhan-sicimo%C4%9Flu/)kulakları çınlasın.;)
Sevgili zenfree, ben ne yapayım, davet ediyorum gelmiyorsun......(veya gelemiyorsun)
Sebahattin Sargın
09-06-2009, 23:36
Facebookta Güler ablanın bahçesi için bir sayfa açmak lazım artık :D
Sevgili zenfree, ben ne yapayım, davet ediyorum gelmiyorsun......(veya gelemiyorsun)
Gelmek istemez miyim? Bu ara eve zor geliyorum.:( Nazik davetiniz için tekrar çok teşekkür ederim.
Facebookta Güler ablanın bahçesi için bir sayfa açmak lazım artık :D
Haklısın Sebocuğum. Ben de yakında haftasonu turları düzenlemeyi düşünüyorum. Çok rağbet olacağına eminim.
07:00 İstanbuldan Hareket
10:00 Kahvaltı ( Patates Börekli)
11:00 Derede yüzme;)
12:00 Bahçedeki çiçekleri tanıyalım turu
13:00 Öğle Yemeği ( Kiremitte balık)
14:00 Güllü karmeryada çay keyfi ( patates börekli)
14:15 Patates böreği yeme
15:00 Sebze bahçesi turu kiraz, çilek,vs. yeme
15:15 Patates böreği yeme;)
.....
.....
.....
Sevgili zenfree, bu tur, yat kalk patates böreği olmuş.
Güzel parfem, kâğıt helvası arası dondurma.
Çerkez penirli ve halujlu, süt ve köy yumurtası eşliğinde kahvaltı,
Köy fırınında tavuk güveç de ilâve edebilirsin. :p:D:D
Amannn, Sebo bir de onu çıkarma ortaya.
Lithi-um
10-06-2009, 09:17
Neden Hep patates Böreği ? Anlamadım ki herşeyde Parantez içersinde (Patates Börekli yazıyor::::::))
Öğle yemeğini Yazmasan Onuda patates sanırdım :)
Haklısın Sebocuğum. Ben de yakında haftasonu turları düzenlemeyi düşünüyorum. Çok rağbet olacağına eminim.
07:00 İstanbuldan Hareket
10:00 Kahvaltı ( Patates Börekli)
11:00 Derede yüzme;)
12:00 Bahçedeki çiçekleri tanıyalım turu
13:00 Öğle Yemeği ( Kiremitte balık)
14:00 Güllü karmeryada çay keyfi ( patates börekli)
14:15 Patates böreği yeme
15:00 Sebze bahçesi turu kiraz, çilek,vs. yeme
15:15 Patates böreği yeme;)
.....
.....
.....
Günaydın Sevgili Güler Hanım
Ben bu patates böreğine kafayı taktım. ( Gülerin bahcesinde mini sohbet sayfasında o görüntüyü görüpte takmamak imkansız ) Tarifi yemek kısmında var deniyor ama ben iki saattir dolaşıyorum hala bulamadım. Bulamayınca bende sizin bahcenizde dolaşayım dedim, karşıma yine patetesli börek çıktı ben patatesli börek derken kafayı yiyeceğim....:D:D:D
Bahçenin havası bir günde değişir mi? Değişir.....
Bu sabah, güllerde külleme başlamış. Elim üzerlerinden eksik olmuyor, ama yine de baş edebilmek çok zor. Bu akşam hemen ilaçlama yapmalım yoksa hepsine sarar.
Bu arada sizlere çektiğim bir iki fotoğrafı yolluyorum.
85421
85422
85423
Sevgili Birol, aşkolsun, sen üzülme. Çiçek kolinin içine ondan da bir iki tane sıkıştırırım.:D
Ben onun tarifini vermiştim ama nerede bir bakayım. Yoksa yine yazarım.
Lithi-um
10-06-2009, 09:33
Monitöre yaklaşıp kokladım. Ne kadarda hoş kokuyorlar.İnsanın yorgunluğunu alıyor. huzur mutluluk saçıyor bu güller.
Lithi-um, haklısınız.
Şu an bahçede nefis kokular var.
Bir yandan iğde-hanımeli-yasemin, güllerin kokularına eşlik ediyor.
Hele buna bir de beş çayının mis kokusu da karışınca, ohhhh gel keyfim gel .....
nurcanaybay
10-06-2009, 09:53
Günaydın Güler hanım.Herzaman ki gibi her köşe çok güzel ama ben bu yıl hemerocallis
lere takmış durumdayım.Bu konu da sormak istediğim bir şey var ,her kök yaz boyunca
tek çiçek sapımı çıkarıyor ?
Benimkiler şu an bu durumda hatta birkaçı hiç sap çıkarmadı ,birinin çiçek sapını da yanlışlıkla kırdım.Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Güler hanım sizin bahçede 5 çayı bir başka oluyor. Kendimi o kadar şanslı hissediyorum ki anlatamam...
Güler Hanım, ne desem bilmem. Yine cennetinizdesiniz, yine bahçeniz çok güzel. Yaza da bizden erken girmişsiniz, ürünler erkenden olmaya başlamış. Çiminiz eminimkiçok güzel olacak, şimdiden kolay gelsin.
Keyifli ve sağlıklı bir yaz diliyorum.
Herzaman ki gibi her köşe çok güzel ama ben bu yıl hemerocallis lere takmış durumdayım.Bu konu da sormak istediğim bir şey var ,her kök yaz boyunca
tek çiçek sapımı çıkarıyor ?
Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Cevabı ben de bekliyorum :)
Patates böreğini sizin tarifinize göre geçen yaz her gelene pişirmiştim, bayılmayan olmadı. Ama uzun süre yapmayınca ben de unuttum içine ne koyduğumu.
Eylem'le sizin bir arada ne muzur olacağınızı bildiğimden fotoromanın sıkı takipçisiyim, bayılıyorum :)
Lit-hium, papates böreği şu fotoğraftan sonra sürmanşet oldu. :)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=441396&postcount=228
Doğrusu her kökten bir sap mı çıkıyor, ben de bilmiyorum. Gidip incelemem gerekiyor.
Kendi kendilerine o kadar çoğalıyorlar ki her 3-4 senede bir ayırım yapmak lazım. Yoplu olarak bir arada görünümleri güzel oluyor.
Güneşi ve suyu seviyorlar.
Koyu yeşil
10-06-2009, 14:52
Hemerocallisler muhteşem olmuş ne kadar coşmuşlar maşallah. Şu patates böreğini de merak ettim. Mutfak başlığına bakayım tarif eklemiş misiniz? Valla eklemediyseniz bekliyoruz tarifini Güler Hanım, o nasıl resim öyle, insanın canı çekiyor. Zaten geçen seneki gül böreği ve dondurmalı irmik helvasının tadını unutabilmiş değilim. Bir de taze kaynamış sütün :)
Zenfree tur süper olmuş, ama tam tahmin ettiğim gibi Güler Hanım menüyü zayıf bulmuş. İllaki çeşit çeşit muhteşem lezzetler ikram edecek konuklarına :)
' Bahçem olduğunda ' diye hayal kurmaya başlardım, bu sayfayı görene kadar...
Bitti.....:(
Meyveler, sebzeler, çiçekler, daha neler, neler ...:confused:
Ne yetebilirim, ne yapabilirim...:o
Yanlızca bakabilirim....:D
Bir de yakından olsa...
Sevgili Birol, aşkolsun, sen üzülme. Çiçek kolinin içine ondan da bir iki tane sıkıştırırım.:D
Çok teşekkür ederim Güler hanım
Canım cekti, gittim markete, patates köftesi aldım hazırından, kızarttım patates böreği niyetine yedim.:D:D
Sevgili dkp, İzmir uzak mı buraya?
Birol, afiyet olsun.
Lithi-um
10-06-2009, 20:28
Lit-hium, papates böreği şu fotoğraftan sonra sürmanşet oldu. :)
öncelikle konuyu bilmediğim için sürekli kendime sordum :) neden patates böreği ? :) bir çeşit kır bitkisimi dedim neden bu kadar ismi geçiyor.:) çok teşekkür ederim sn limon. Ama şimdide birazcık cnm çekti sanırım :). Çok güzeL görünüyorlar.. Forum üyeleri bu börekten mi yediler acaba ?
Sn güler hanım. marifetlerinizi okumakla bitiremiyoruz. maşallah :) allah size sağlık sıhat versin. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. İnşallah bir gün bende tadına bakma fırsatı bulurum. Çünkü canım çekti :)
İlham verici,estetik ve her santimetrekaresinden emek çiçekleri fışkıran görsel bir şölene dönüşmüş muhteşem bir bahçe.
Ellerinize sağlık sayın güler, bahçenizden çok ilham aldım.Özellikle kullandığım kaldırım taşları sizin bahçenizi gördükten sonra gözlerimi tırmalamaya başladı her an yerine yarım daire kesilmiş kütük parçalarına geçebilirim :)
Çimlerinizden çok dert yanmışsınız,bu duyguyu iyi bilirim zira ilk çimlerimi mahvetmeyi başarmış biriyim.Şu anda kullandığım çimlerimi geçen sene yaptım.Bu ilkbaharda üzerine bir daha tohum(kullandığım tohumu bölge,iklim ve maruz kalacakları güneş oranına göre seçtim) atıp ince kapakla ektim sonuç iyi oldu.Leonardit+yanmış hayvan gübresi+elenmiş toprak ile yaptığım kapaktan çok iyi sonuç aldım.Darısı sizin başınıza
Bahçenizde sevgiyle,sağlıkla yaşamanız dileğiyle...
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Patates böreğinin tarifini, İncir Çekirdeği kahvesinde vermişim. Sayfa 59, mesaj 1753
Tarif burada.:)
Afiyet olsun.:)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=125345&postcount=1753
Lithi-um
10-06-2009, 23:41
Oh oh. maşallah Mutfağada giriyorum ama. Bu kadarı fazla olur benim için:) Ama beni tetikliyorsunuz :)
Bu sabah kahvaltı soframızı, sezonun ilk mahsülü süsledi.
86021
Bahçede çalışırken, sevgili eşim yorgunluğum gitsin diye ara sıra topladığı frambuazları getiriyor.
86022
Arka bahçedeki güllerden....
86023
86024
86025
86026
Gülümü mahveden doz dozlar.....
Küllemeler de çiçek açtı...
86028
Evin girişini hoş gölgeleri ile süsleyen kayısı ağaçları artık zamanlarını doldurdular.
Bu sene meyveleri de çok az.
Bu sonbaharda kesilecekler, ama yerlerine hemen iki ağaç dikmek gerekiyor.
86029
Vildan Sönmez
12-06-2009, 14:21
Afiyet olsun Güler Hanım.
Çıtır çıtırdır şimdi onlar, kabuklarını soymaya bile gerek yok değil mi ?
Bu sabah kahvaltı soframızı, sezonun ilk mahsülü süsledi.
86021
Evet hiç soymadan, çıtır çıtır yedik sevgili Vildan.
nurcanaybay
12-06-2009, 16:08
Güler hanım ,kayısıların neden kesilmesi gerekiyor merak ettim
Adalet Yağcı
12-06-2009, 16:08
Daha dün dalında görmüştüm bu hıyarları, küçük değillermiydi, ne de çabuk büyümüşler.
Neyse, patates böreğinin tarifini yazdım, Salı gün yine Adana yolcusuyum, gidince Nehir'e yaparım artık.
Sevgili Güler, gençlikte her türlü zorluk çekiliyor, bu yaşlarda mutlu olmak süper bir şey, çayını dondurmanı alıp hamakta sallandığını düşünüyorum, sen bunları çoktan hakettin canım, bu kadar emeğin karşılığını tabii ki alacaksın.
Dostlarına da fotoğraflarını göndereceksin böyle, tarifler vereceksin, işte mutluluk bu...
Bol mahsullü sorunsuz bir yaz diliyorum.
Bahçede çalışırken, sevgili eşim yorgunluğum gitsin diye ara sıra topladığı framboğazları getiriyor.
86022
Allah herkese böyle düşünceli, ince ruhlu bir eş versin....
Aminn, sevgili Birol. Allah onu bana bağışlasın.
Sevgili nurcanaybay,
Kayısı ağaçları epeyce yaşlandılar. Nereden baksan yirmibeş yaşında vardır. Her sene birkaç dalı zaten kuruyor. Önceleri meyve verimleri de çok iyiydi.
Sevgili Adalet, sağol.
Şükür Allaha, sağlığımız iyi oldukça, keyifli keyifli çalışıyor, eşe dosta, çocuklarımıza bahçe mahsülü yolluyoruz. Bu da çok hoşumuza gidiyor.
Geçen hafta Hakan'a (oğlum) kiraz ve frambuaz yolladık. Oğlum, frambuazı çok sever.
"Anne kaşık, kaşık yedim çok da hoşuma gitti," dedi. Ehh bu da bize yetti işte.
Sevgili dkp, İzmir uzak mı buraya?
Evet, uzak değil.. :)
Bucket list' ime ekliyorum..:o
Doğru zamanı bilmiyorum ama ... :confused:
Her zaman olabilir. Ama hasad zamanı daha da iyi olur sanki....
Bu sabah erken saatlerde toplanan frambuazlar.
Hemen hemen hergün 2kg. toplanıyor. İki gün evvel çocuklara gönderdik. Dün topladıklarımızı derin dondurucuya istifledim. (Pasta için)
Bu sabah toplananları da sizleri düşünerek tek tek yerim. Bu malina, bu Ferda, bu zenfree, bu celal için ....gibi.
86187
86188
Hıyarlar dalında da güzel ama, çıtır çıtır yemek daha da güzel.
Bugün 18 tane topladık, ama gün geçtikçe sayıları daha da artacak. Sanırım günde 50-60 tane toplarız.
Bu gidişle, İstanbul postası bize çalışacak.
86189
Dutlar da yavaş yavaş olmaya başladı.
Dünkü yorgunluk dinlenmesi, eşimin elinden tattığım ilk dut mahsulü ile oldu. Biraz daha olmalı gibi.
86193
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.