View Full Version : Güler / Bahçe
Bu kısımdaki agapanthuslar da açtı...
92492
Güvey Fenerleri artık iyice belirginleştiler.
92494
Mavişin beyazı yavaş yavaş açmaya başladı. (Ne komik, mavişin beyazı. Mavi blue cin kot pantalonum diyenlere gülerdim)
92708
Adalet Yağcı
14-07-2009, 16:27
Çok sevimliler sevgili Güler, senin eline düştüyse kurtuluşu yok, ya açacak ya da açacaktır :)
Elimden geleni yapıyorum ama yine de bilemem.
Bu akşam üstü, saksıda gözüme çarptılar.
Her ikisi de mavişi andırıyor ama isimleri Platycodon grandiflorus.
92783
92784
Çok güzelmiş, bir adı da balon çiçeğiymiş, alt fotoğraftaki açacak çiçek aynı balon gibi.
acemifüsun
15-07-2009, 23:37
Sevgili Güler Hanım;yüreğinizin güzelliğini,azminizi tüm bahçenize yansıtmışsınız.Size bu muhteşem bahçenizde; eşiniz,çocuklarınız,torunlarınız ile birlikte;sağlıklı,huzurlu uzun bir ömür diliyorum.Yüreğinize,ellerinize sağlık,yıllarca keyfini yaşayın,sevgiler:)
Bence bir başlıkta Güler Hanıma Soralım diye açılmalı. Bahçenize gelip kurcalayıp elim boş döndüğüm olmuyor hiç. Beyaz mavişiniz çok ama çok güzel. Sevgili uzman16'nın gönderdiği mavişlerimiz hepimize ulaştı. Yanlarında minik beyaz fidelerle. Ancak kargoda iki kök beyaz fidenin var olan tek dalları kırılmış. Yani üzerinde yaprak yok.
"Benim hala umudum var" demek istiyorum. Sizce haksız mıyım umutlanmakta? Sadece kök ve üzerinde küçük bir sap da kalsa yeniden yeşerebilir mi?
Sevgiler
Teşekkür ederim maki01, ben bu konuda eğitim almadım. Bildiklerim bahçemde deneme yoluyla ve okuduğum kitaplarla elde ettiğim bilgiler. Onları da sizlerle paylaşıyorum.
Sitemizde bu işin eğitimini almış çok değerli hocalarımız var.
Fideniz çok ufaksa ve dalları kırılmış üzerinde de hiç yaprak kalmamışsa nasıl solunum yapacak? Beklemekten başka çare yok.
Siz yine de hocalarımıza sorun derim.
Teşekkürler Güler Hanım,
Ben de size yazmak üzere yeniden açmştım labtopı. İki miniş yaprak var üzerinde. Sanırım yeşerecek. Daldan da olsa fotosentez yapması için 5 den sonra 2 saat kadar güneş alan bir yerde duruyor. Yaşayacak gibi.
Teori ve pratik sarmal şekilde birbirini geliştiriyor. O nedenle deneyimlerinizi paylaşmanız çok önemli bizler için.
İyi ki varsınız...
Sevgiler
Bu sene nedendir bilemiyorum bahçedeki meyvelerimiz geçen seneye göre daha az.
Ama bizde değil, komşu bahçelerde de aynı durum.
Geçen sene kayısı ve elma ağaçlarının dalları meyvelerin ağırlıklarını taşıyamadıklarından destek ihtiyacını duymuşlardı.
Bu sene büyük ağaçlardan çok az, bodurlardan ise ehh diyecek kadar kayısı topladık. Kiraz ve vişneler iyiydi.
Erik çok az oldu.
Elmalar da geçen seneye göre çok az.
Armutlar da az, hele bazı ağaçlarda sayılacak kadar az.
Sebze bahçesine diyecek yok. Onun maşallahı var.
Üzümler de iyi gibi görünüyor.
Armutlar.
93178
93179
Arka bahçedeki güller....
93183
93184
Adını bilmediğim yeni misafir....çiçekleri minik ama çok narin.
93185
Adalet Yağcı
16-07-2009, 16:03
Armutlar ve elmalar şahane, ilaçlama yapıyormusun sevgili Güler, ne kullanıyorsun?
Benim tek ağaç armutum(Santa Maria)her yıl yapraklarının altında dikenimsi oluşumlar başlayarak hastalanıyor, Bionem kullanıyorum ama yine hastalandı.
Sevgili Adalet ona sanırım memeli pas veya armut kaplanı hastalığı diyorlar.
Ben onun için Pencozeb ve Topas karışımı ilaç yapıyorum. Ama daha meyveler çok küçükken. Ceviz kadar olduktan sonra ilaçlamalar kesiliyor.
Sebahattin Sargın
16-07-2009, 16:21
Bu yeşil elmalar bana çocukluğumu hatırlattı, ananemlere gittiğimde bahçelere dalardım hemen :) En çok sevdiğim meyvedir elma, çok güzel gözüküyorlar Güler abla. Paylaşım için teşekkür ederiz...
Sevgiler ;)
Adalet Yağcı
16-07-2009, 16:28
Pencozeb ve Topas kimyasal değil mi?
93185
Güler Hanım, minik çiçekli ve minik yapraklı bitkilere ayrıca bir zaafım var.
Yabani ot olarak, tohumundan mı çıktı acaba?
Tohum oluşturursa ve göndermeniz mümkün olursa, talip olacağım.
acemifüsun
16-07-2009, 19:57
Teşekkür ederim sevgili acemifüsun.
İzmir buraya uzak değil, yolunuz düşerse beklerim.
Nazik davetiniz için çok teşekkür ederim Güler Hanımcığım,kısmet olursa o güzellikleri görmek isterim,sevgiler:)
Sevgili Adalet, evet kimyasal.
93185
Hah aldınız başınıza belayı. O biraz büyüyüp serpilsin, aşındırırız kapınızı artık tohumdu, yavruydu, çelikti diye:)
Sizin bahçeyi bir türlü baştan sona gezemedim. Hangi sayfada kaldığımı hep unuttuğum için ya habire baştan başlıyorum ya da rastgele bir sayfadan. Henüz bitiremedim ama sanal olarak seyretmesi bu kadar zevkli ise siz kim bilir içinde yaşamaktan ne kadar çok zevk alıyorsunuzdur.
Bu arada elmalar kütür kütür görünüyor. Granny Smith mi?
Teşekkür ederim.
Evet elmalar Granny Smith.
Sevgili Güler,
Alis harikalar diyarında misali dolaştım bahçeyi.. Müthiş bir kadınsın demişmiydim ;)
Eline sağlık.
Sn Güler ; Mesaj no: 2495 " mavişlerim " başlıklı çiçeğin adını sormuştum. Yanıtlarsanız memnun olurum.
Selamlar
Çiçeğin adı "Maviş" efe-can.
günebakan
19-07-2009, 17:53
Sevgili Güler ablacığım
Biraz geç oldu biliyorum ama o kadar yoğun koşuşturmalarım vardıki. Ancak zaman bulabildim bizi güzel gönlünde ve muhteşem bahçende misafir ettiğin için çok teşekkürler. Lütfen kusura bakma nikah koşturmalarından bilgisayar başına geçip sana teşekkür edemedim. Ne olur kusurumu bakma daha bugün İstanbula döndüm ancak bilgisayar başına geçebildim. Tekrar,tekrar teşekkürler :)
Sevgili efe-can, sorduklarınız bunlar ise adı maviş.
93777
93778
93779
Lillium'un mis kokusu buralara geldi teyze.
Adalet Yağcı
20-07-2009, 06:53
Gerçekten de liliumlar harika kokuyorlar, onların bu kadar güzel koktuklarını bilmezdim.
Turuncu lilium kokmuyor ama, diğerlerinin kokusunu bir kaç metre öteden alıyorsunuz.
Sevgili Güler, işler yoğun galiba, siteye fazla uğramaz oldun, sensiz muhabbetin tadı olmuyor :)
günebakan
20-07-2009, 11:39
Güler ablacığım, mavişin beyazını ilk defa görüyorum oda çok güzelmiş. İkisi bir arada çok hoş görünüyorlar.Ben'de kızımın bahçende çektiği birkaç resim eklemek istiyorum ama daha İzmir'e evime gitmedim. İnşallah daha sonra özellikle çok sevimli bir çiçek vardı. Onun resimlerini eklemek istiyorum tabii kendi bilgisayarıma kavuştuğumda artık:)
Sevgili Güler Ablam,
Her zaman ki gibi maşallah diyerek resimlerinizi seyrediyorum.Bu işi her zaman yapıyorum ,hep aynı şeyleri yazmıyayım diye yazmadan çıkıyorum. Bitmez bilmeyen enerjiniz , gönül zenginliğiniz artarak devam etsin. Sizi çok öpüyorum.
Güler Hanımcım kayboldunuz. haftasonu bir yerlere gitmiş olabileceğinizi düşündüm. Kahvehane sizi özledi. Bizde özledik;)
Maşallah Güler hanım ,
tebrikler ! Kıskanmamak elde değil !
Sevgili arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Bahçe işleri çok ama ben pek yapamıyorum bu aralar. Bahçeye çim için getirttiğim toprak biraz sorun çıkarttığı için moralim bozuldu.
Sorunumu çözmem için biraz buradan uzaklaşmayı kafaya koydum.
Sanıyorum bir müddet buralarda olamayacağım.
Güler Hanımcım teşekkürler. Dün koliyi aldım kahvede paylaştım sevincimi:p. Paketi boşalttıktan sonra günün neşesi koliden çıkan "güler Hanımın bahçesinin hıyarları"ydı:p Sabah kahvaltı masamda yerlerini aldıklarını da söylemeliyim tabi ki;)
Cumhur Tonba
22-07-2009, 18:21
Ben geldim. Dolaştım, temiz hava aldım. Moral depoladım. Fakat Güler Abla'nın toprak sorun çıkarmış. Ne gibi sorun çıktı Güler Abla. Halledilemez bir proplem mi? İstediğiniz kalitede mi değil? Yabancı ot, yabancı ot sorunu gibi ya da toprak yapısı ile ilgili mi? İnşallah sorun halledilir. Biz sizin moralinizin bozuk olmasına alışık değiliz. İnşallah moraliniz en kısa zamanda düzelir.
Sevgi ve saygılarımla.
Güler Ablam,
Nerlerdesiniz, siz gelene kadar bahçeyi turluyorum.Dolaptan dondurma aldım, bu çay -kahve makinası da harika.
Mevsim meyvelerimi koysak masaya çay kahve yanında ağız tatlansın diye serin serin:)
Güler Hanımcım uzun süreli sessizliğinize alışkın değiliz merak ettik sizi, özledik. Uğrayıp dolaşıyoruz ama adı gibi güler yüzlü sahibi olmayınca çok ıssız oluyor. En kısa sürede görüşmek üzere, esen kalın, sevgiyle kalın:)
Sevgili arkadaşlar; Güler Hanım bahçedeki çimlerle kavga edip firar etti. Barışınca gelecek. Biran önce şu çimler hallolsada bizde Güler Hanımı bahçede görsek. Çok özledik valla.
İster inanın ister inanmayın, bahçenin sağ tarafındaki müştemilat önüne dağ gibi yığılan toprak şimdi bana düşman gibi geliyor. Oysa adam
Okuduğum bir şeyi paylaşacağım ama Güler Hanım yapar diye korkuyorum :)
Bir yerlerde okumuştum, topraktaki yabani ot sorununu çözmek için veya ara ekimde kullanılanacak gübreli toprağın yabani ot sorunu olmasın diye, fırınlarda bilmem kaç derecede bilmem kaç saat toprağı ısıtıyorlarmış-pişiriyorlarmış, topraktaki zararlılar ve yabani ot tohumları ölüyormuş. (İnşallah yanlış hatırlamıyorumdur)
Korkum şu ki Güler Hanım şimdi bunun için koca bir fırın yapar bahçeye, yığılan toprağı pişirir durur ;)
Arzu Kırlangıç
24-07-2009, 09:11
Sevgili Limon ; Toprağı pişirerek zararlı mikroorganizmalarında yok olması sağlanıyor. Benim okuduğum kitaptada ''Evde kullandığınız firinda 200 derecede yaklaşık 1 saat pişirin''yazıyordu. Ancak topraktaki faydalı elementleride öldürüyormuş. ;)
Güler Hanım'ın gönlü o kadar geniş ki, yakında bütün üyelerin sebze ihtiyacını, anne şevkatiyle hazırladığı kolilerle karşılayacak. :)
Arkadaşlar, emin olun Güler Hanım, toprakla ilgili her yöntemi denemiştir.;)
Güler Hanım, keşke yakınınızda olsaydım da, yardımınıza koşsaydım.
Biliyorum ki, bitmeyen enerjinizle her işin üstesinden gelirsiniz.
Toprağın yakındığını biliyorum sevgili limon.
Mine hanımın İzmir'de tertiplediği toplantıda öğrenmiş ve nasıl olacağını da toplantı sonrası sitede paylaşmıştım.
Onlar saksılarımızda kalan eski toprakları kazanmak içindi. 70 derece ısıdaki fırında 20 dakika kadar toprak ısıtılıyordu.
Bu tam 25m3 toprak, bunu ısıtıp da kullanabilmek için bir ömür gerek.
Benim bu düşman toprak yığınını nasıl halledebileceğim, şimdilik bir fikrim yok. O yüzden terk-i diyar ettim.
Şimdi Silivri'de bol bol denize giriyorum. Buradaki minik bahçe (550 m2) beni çok güzel oyalıyor.
Manyas'ı düşünmediğim müddetçe mutluyum.
Bence topraga mazot döküp olduğu yerde yakmayı düşünüyordur:)
550 metrekareye minik demeyelim ama ;) (Bize kocaman geliyor)
Ben çime hiç kafamı takmıyorum artık. Nasıl olsa en fazla ömrü 4 yılmış, doğalına dönüyormuş. Düzenli sulanıp, biçilip bakılan doğallar da çok güzel görünüyorlar. Ben artık maksat toprağı görmemek, toprağa basmamak, çamur olmaması diye düşünüyorum. Dünyanın ilacını, gübresini bilmemnesini aldım, yine de belli dönemlerde keyfinin kaçmasını engelleyemedim. Bu sene sadece baharda gübreledim, büyük dikenler dışındaki yabani otları, yoncaları sökmedim. Hatta arada açan küçük papatyaların, üçgüllerin daha bir güzellik kattığını düşünüyoruz. Artık biliyorum ki Temmuz sonu-ağustos ayı gibi keyfi kaçsa da sonbahar yağmurlarıyla beraber yeniden yeşerecek. Her duyduğum gübrenin, ilacın vs.. peşine düşmekten kurtulduğum için acaaaip huzura erdim. (çoğunun para tuzağı olduğunu düşünüyorum artık) Yok onu ona şu kadar miligram kat, yok onu onla karıştırma, yok bunu gece yarısı yap, yok bunu bundan iki gün sonra yap, yok bunu buzdabında sakla bozulur vs.. Ne büyük beyin yorgunluğuymuş, çok şükür hepsinden kurtuldum. Tüm huzursuzluğumun sebebi çimmiş meğer :)
Demek toprağın ısıtılmasını sizden duymuşum. "Şıracıya şıra satmak" deyimi tam uydu desenize. :)
Sevgili limon ohh ne güzel sen rahata ermişsin, darısı benim başıma.
Benim de bahçemin arka tarafı yemyeşil ot. Onu da biçtiğimde çok güzel görünüyor. Ama çimin görüntüsünü seyretmek, o kadife yumuşaklığı hissetmek bambaşka.
Ön kısımdaki çim beni dokuz sene idare etti.
Eğer şimdi yenisini yapabilirsem bu artık evlâdiyelik olacak. Dediğin gibi 5-6 sene beni idare ederse, daha sonraki seneler içinde çıkan dikenleri toplar, kalan otları bırakırım.
Benden sonra kullanacaklar düşünsünler artık.
Hoş, nasıl ve ne kadar yapabilirim onu da bilemiyorum. Allah ömür ve güç verdiği müddetçe yapabileceğimi yapmak istiyorum.
Bahçemden birkaç fotoğraf......
94912
94913
Petunyalar...
94916
94917
94918
Merhaba Güler hanım,
Hayat kısa, değmez çime:) Sıkmayın canınızı.
Son fotoğraflar Silivri'de ki bahçenizden mi? Mor petunya çok güzel.
Hayır, Manyas'dan.
Yarın Silivri'deki mavi yaseminleri ve cosmosları yüklerim.
İklimsiz
28-07-2009, 14:15
Baharda sevgili Güler hanımın gönderdiği gül çeliklerinden bir tanesi açtı. Kokuyor da...
Belki can sıkıntınıza moral olur Güler hanımcığım:p
95293
Teşekkür ederim, sevgili İklimsiz.
Gülünüzü güle güle büyütün.
merhaba güler ablacığım ne olur canını sıkma,gerçi bunu demek kolay, ben de küçücük yerde otlara yenik düştüm.verbanalar biraz kurtarıcı oldu ama gene onun aralarından da çıkıp duruyorlar.petunyalarına bayıldım serinlik farkından olmalı benimkiler gazal oldu artık buranın yakıcı sıcaklarına dayanamıyor çiçekler.beyaz mavişim de sarardı soldu açmayı bile beceremedi.en kısa zamanda seni tekrar görmek dileğiyle oğuz beye de selamlar.
Merhaba sevgili güler hanim siz içinizdeki güzelliyi bahçenize yansıtıyorsunuz
Bahçenizde bizlere yansıtıyor
Biz bu güzellikten pay aldığımız için be şahsım adına çok mutluyum
dayima sevgiyle kalın.
hoş geldin Güler Abla. Seni,bahçeni,o güzel sohbetini çok özledik. Ablacım biraz bencillik biliyorum ama senin o kısacık tatillerin bile bize aylar geliyor. Seni ve bahçeni ziyaret edip bulamayınca kendimizi çok yalnız hissediyoruz. Çimleri boşver. Biz senin o güzel güllerini, ortancalarını, meyve ve sebzelerindeki gelişmeleri, birbirinden güzel renk ve kokudaki çiçeklerini kare kare görmeyi bekliyoruz.
Güler Hanım merhaba; o güzelim bahçeye çok yakışıyorsunuz siz. Cümlelerinizden yansıyan sıcaklık ve samimiyeti özlüyor bahçenizi ıssız, sizsiz gören müdavimleriniz. Kahvemiz de siz olmayınca sanki neşesi eksik, sevgiler
Sevgili Güler (Biraz garip oluyor ama herkes böyle yazıyor madem),
Manyas'daki çim için almış olduğun toprağın kötü çıkmış olmasına biz de ailecek çok üzüldük. Gerçi Mert anlamadı. Ben Manyas-bahçe falan deyince "Amin" deyip durdu.
Senden ricamız lütfen artık şu çimi kafaya takma. Bence arka bahçe nasılsa orası da öyle olsun. Sonuçta sen ne kadar uğraşırsan uğraş, yan taraftan, komşulardan vs, bol bol yabani tohum oraya karışacak. Bir sene sonra tekrar üzüleceksin. Biz arka taraftaki yeşil "karışıklıktan" da gayet memnunuz, biçilince gayet güzel oluyor. Biz oturunca da batmıyor, merak etme.
Sonuçta sana sık sık hatırlattığım gibi orası 10 dönüm. Yani ebat olarak dikkata alındığında bahçeden çok tarla sayılması gerekir. Zaten her tarafı gayet güzel yapıyorsun, çim de olmayıversin. Geri kalan yerler zaten çok güzel.
Eminim, sitedeki diğer üyeler de, bu fikrime katılacaklardır.
Bu sıcakta, bahçeyle bu kadar uğraşmanızdan çok huzursuz oluyorum, ama şimdilik bu konuya girmeyeyim.
Saygılarımla ve sevgilerimle,
Hakan Özkan
Ferda Ülkümen
29-07-2009, 18:31
Hakan Özkan
Çok haklısınız sayın hozkan, düşüncelerinize aynen katılıyorum.:D
Sevgili Güler (Biraz garip oluyor ama herkes böyle yazıyor madem),
Manyas'daki çim için almış olduğun toprağın kötü çıkmış olmasına biz de ailecek çok üzüldük. Gerçi Mert anlamadı. Ben Manyas-bahçe falan deyince "Amin" deyip durdu.
Senden ricamız lütfen artık şu çimi kafaya takma. Bence arka bahçe nasılsa orası da öyle olsun. Sonuçta sen ne kadar uğraşırsan uğraş, yan taraftan, komşulardan vs, bol bol yabani tohum oraya karışacak. Bir sene sonra tekrar üzüleceksin. Biz arka taraftaki yeşil "karışıklıktan" da gayet memnunuz, biçilince gayet güzel oluyor. Biz oturunca da batmıyor, merak etme.
Sonuçta sana sık sık hatırlattığım gibi orası 10 dönüm. Yani ebat olarak dikkata alındığında bahçeden çok tarla sayılması gerekir. Zaten her tarafı gayet güzel yapıyorsun, çim de olmayıversin. Geri kalan yerler zaten çok güzel.
Bu sıcakta, bahçeyle bu kadar uğraşmanızdan çok huzursuz oluyorum, ama şimdilik bu konuya girmeyeyim.
Saygılarımla ve sevgilerimle,
Hakan Özkan
Sayın hozkan, (hakikaten garip oluyormuş)
Ne güzel söylemişsiniz. Ağzınıza sağlık. Ben diyorum bırak çimi şöyle sedum kaplasak ne güzel olur diye:)
Ben de "vazgeç bak huzuru bulacaksın" diyorum ama yok... Kadın mükemmelliyetçi ne desek boş. :)
Çim sorunu bitemedi sanırım.
Güler Hanım, hani Silivri'de ki bahçeden fotoğraflar yükleyecektiniz? Kaç gün geçti, bekliyoruz hala:dilli:
Bu arada, espiriyi kaçırdım galiba. Redağaç kim, hozkan kim?
Sebahattin Sargın
29-07-2009, 22:54
Kadın mükemmelliyetçi ne desek boş. :)
Bütün sorun burdan kaynaklanıyor zaten yoksa çim yerine alternatif çok :)
Kadın mükemmelliyetçi ne desek boş. :)
Evet boş kafaya takmışsa o olacak, ya olacak ya olacak, bende öyleyimdir, kafaya taktıysam o pireyi, her gün işkilli olacağıma o yorganı yakar o pireden kurtulurum.
Tutun ki sizin dediğiniz gibi yaptı, o çim onun kafasın da yıllarca hep takılı duracaktır, iyisimi sen doğru olduğuna inandığını yap ve rahatla güler abla.
Yardım istersen bir *** demen yeter.
Adalet Yağcı
30-07-2009, 07:13
Sevgili Güler, 2609 nolu mesajdaki çiçeğin adı phlox mu?
Bende de pembesi var, ismini merak ediyordum, beyazı da pembesi kadar güzel kokuyor mu?
Sevgili hozkan, (kendisi oğlum olur)
Dediğinde haklısın, yoruluyoruz ama emin ol bu yorgunluğumuz sen aileni alıp da ziyaretimize geldiğinde çocuklarınla o zümrüt yeşili çimlerde yalın ayak su savaşları yaparken, çığlıklar atıp güle oynaya koşuştururken babanla ben sizleri zevk ile seyrediyor mutlu oluyoruz.
Hele baban yetiştirdiği sebzeleri size yedirebilmek için, ağaçlarımızdaki ilk ürünleri sizlerin tatmasını sağlamak için ne yollara başvuruyor bilsen. Koliler hazırlanıyor, herşey ayrı ayrı yerleştiriliyor. Biz bunları bile yaparken mutlu bir telaş içine giriyoruz.
Sen merak etme ben şimdi Silivri'de enerji depoladım. İnşallah çimin hakkından geleceğim.
Allah ömür verirse, seneye çimlerdeki su savaşınıza bile katılabilirim.
Sizleri çok seviyoruz.
Güler Hn, size yazdım; falda çıktı, üç vakte kadar işiniz beklemediğiniz kolaylıkta hallolacak:)
Bu arada, yukarıdaki yazınız çok duygulandırdı.
Allah Allah, oğlum bir mesaj yazdı diye bakıyorum hepiniz sıraya girip beni bombardımana tutmuşsunuz.
Yağma yok, sizler konuşup durmayın ben bildiğimi okurum. :p
Ama seneye bahçeme geldiğinizde bakın ne güzel boylu boyunca yuvarlanacaksınız çimlerde yine.
Sevgili dostlar, işin şakasındayım. Hepiniz haklısınız, ama bu işe madem giriştim bir defa daha denemek istiyorum. Oldu, oldu. Olmazsa ben de oluruna bırakacağım.
İlginiz için teşekkür ederim.
Hepinizi çok seviyorum.
Sevgili DefneD, redağaç sitemizdeki üyelerimizden. Kendisiyle gurup toplantılarında tanışmıştık. Ben kendisinden hayli büyük olduğum için bana anne demiş olabilir.
hozkan, benim biricik oğlum (Allah bağışlasın). Kendisi evli, dünya tatlısı bir gelinim ve canımdan daha çok sevdiğim iki de erkek torunlarım var.
Büyük olan 7,5 yaşında adı Kerem, küçük olan 2,5 yaşında adı Mert.
Onların hepsi yaşamımıza yaşam ve renk katıyorlar.
Hımmmm, anladım:) Bahçenizi gezmeyi sonunda bitirdim. Gezinirken torunlarla tanışmıştım. Ama oğlunuzun her bakımdan ''biricik'' olduğu izlenimini edindiğim için kafam karıştıydı:)
KARADENİZ37
30-07-2009, 09:53
Güler ablam şu aile tablosu varya bitirdiniz beni.Çocukcağız anlatamamış derdini hele bide üye olayım belki dinler demiş.Sizi çok iyi anlıyorum anne olunca kadınlar olmazları oldururlar.Bütün emeğiniz onlar için ama kendinize de iyi bakın sizi çok kısa zamandır sanal olarak tanıyorum ama ben şu halde sevdiysem ailenizin size olan sevgisi tartışılmaz..ALLAH ailenizle uzun ,sağlıklı ve mutlu günler nasip etsin.Sevgiler.
Güler hanımcım bu kadar duyarlı oğlunuza benim tarafımdan kocaman sevgiler gönderin. Böyle anneye böyle oğul, ne güzel. Ailenizle birlikte bir ömür sağlık ve mutluluk diliyorum size. Bu arada çimlerinizdeki otlar ve tohumları için bir sitede bazı öneriler bulmuştum size uyarmı bilmiyorum. Siz çimi tohumdan yetiştireceğiniz için olmaz ama ben yinede söyliyim, belki rulo çim döşemeyi düşünebilirsiniz. Tohumların çimlenmemesi için topraga mısır nişastası serpmek gerekiyormuş, çıkan bitkiler için de ( şu anda tam hatırlamıyorum yüzdesini ama galiba % 20 olmalıydı ) asetik asiti tam bitkinin ortasına köklerine doğru dökmek ya da bir enjektörle sıkmak gerekiyormuş. Asetik asit bildiğiniz sirke ama o çok seyreltiktir hiç bir yerde bulamazsanız eczanelerden glacial asetik asit alıp sulandırabilirsiniz.
Petunyalarınız çok güzel Güler Hanım :)
Sizde hiç şu petunyaları yapış yapış yapan hastalıktan oluyor mu? Oluyorsa birşey uyguluyor musunuz?
Sevgili gilan, evet zaman zaman petunyalarda hatta güllerde de oluyor. Hemen bir böcek ilacı kullanın. Bayer DDVP veya bunun gibi bir insectif kullanın hemen önlersiniz.
Güler Hanım, zahmet olmazsa yeni çiçeğime bakabilirmisiniz? Sizin bahçedekine benzettik. Eğer aynı ise, bu güzele nasıl bakmak lazım?
Yeni bebişim (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=472266&postcount=6254)
Balon çiçeği diye geçiyorsa da adı platycodon.
Yarı gölge yer seviyor, suyu seviyor. Tohumları toprağa dökülünce seneye kendiliğinden çıkıyor.
Bende hem mavi hem de beyazı var. Pembesi de varmış ama bende yok.
Güler Ablacım; sizdeki sürekli adı geçen mavişle Mutlu Beyin satışa sunduğu maviş aynı mavişmi? Cahilliğimi maruz görün. Sadece emin olmak istedim. Teşekkürederim.
Benim güzellik saksıda büyüyecek. Hayırlısı. Çok teşekkür ederim:)
Sevgili almira, Mutlu Beyin satışa sunduğu mavişin linki açılmadı. Ama altında Cezayir Menekşesi yazıyor.
Cezayir menekşesi ile maviş ayrı ayrı şeyler.
Teşekkür ederim Güler Abla. Bende sevinmiştim maviş buldum diye.
Vildan Sönmez
01-08-2009, 02:02
Güler Hanım'cım Cezayir menekşesi bu fotoğraflarda olan diye biliyorum. Bunlar benim bahçemden. Her yıl söküyorum. Ama duvar diplerinden tekrar fışkırıyor.
Mutlu Beyin sitesinde adı Cezayir Menekşesi- Maviş şeklinde yazıyordu ama fotoğraftaki çiçek Defne Hanım'ın çiçeğine benziyordu. Hatta mavişe benzediği için ben de sipariş verdim.
Günaydın güler hanim maviş çiçeyinin tohumu olmuyormu?
Sizde beyazıda mevcut kaliba yanlış görmediysem.
Sevgili Güler Hanım,
Kusura bakmayın yeni okudum mesajınızı.
Mutlu Bey'den gelen çiçeğim :)
95988
95989
Siz okuduktan sonra bu mesajı silerim. Bahçenizi işgal etmeyelim :)
günebakan
01-08-2009, 21:08
Merhabalar Güler ablacığım,
Valla bence'de bahçen çimsiz'de oldukça güzel. İşte anneler evllatlarına evlatlar'da annelerine kıyamazlarmış. Kafanızdakileri yapın ama kendinizi strese sokmadan yapın bu daha önemli bence:)
Sevgili Vildan hanım, evet mesajınızdaki cezayir menekşesi. Benim duvar diplerinde de çok çıkıyor ve ben de sık sık yoluyorum.
Mutlu beyin linki açılmadı, o yüzden fotoğrafı göremedim. Ama maki01'in fotoğrafladığı da maviş değil, o platycodon (balon çiçeği de deniyormuş).
Sevgili maki01, silmenize hiç gerek yok.
Dün akşam üstü Manyas'a geldik.
Bahçeyi yine ot bürümüş ama onlar bana ben onlara bakıp durduk. Yarın kolları sıvarım diyerek sağı solu kontrol ettim.
Sebze bölümü oldukça keyifli ama iyi bir temizliğe (ot yolma) ihtiyacı var.
Güller yine coşkulu, buna dahliyalar eşlik ediyor.
Sardunyalarda sakızlar çok keyifli ama normalleri için aynı şeyi söylemek zor.
Oya ağaçları çok güzel çiçeklenmişler.
Bu sabah ilk defa domates kopardık. Pembe domatesler çok tatlı ve sulu sulu. O, pazardan aldığımız ve kesince hırt hırt ses çıkaran sert domateslerle hiç mi hiç ilgisi yok.
Sizlere bir-iki fotoğraf yüklüyorum.
96737
96738
Sivri biberler ve çarliston biberleri pıtır pıtır dökmüş. Poşet poşet topladık.
Salçalık etli biberler de çok sağlıklı ama henüz kızarmamışlar....
96739
96740
Topladığımız biberleri poşetlere doldurduk. Bahçe kapısına asacağım, ihtiyacı olan komşular için.
96744
Karpuzlarımızdan birini dün akşam kestik.
Amannnnn, hem çok tatlı hem de kıpkırmızıydı. Zevkle yedik.
Bu sabah da Kerem'e ait olanı Kerem koparttı ama çok ağır olduğu için eve taşıyamadı. 16 kilodan fazla geldi.
96745
Pembe domateslerimiz.....
96746
96747
96748
96749
Bu köşedeki leopar desenli zambaklar açmışlar ve geçmiş. Bir tanesini dökülmeden yakaladım.
96751
Vildan Sönmez
06-08-2009, 11:34
Size komşu olmak varmış Güler Hanım....
Adalet Yağcı
06-08-2009, 11:38
Sevgili Güler, bahçenden bereket fışkırıyor, maşallah.
Biberlerinin verimine hayran oldum, benim hiç bir sebzemin keyfi yok bu sene, fasulyeler hariç, bu sene turşuluk biberlerimiz senden, ne güzel çıtır çıtır görünüyorlar.
Leopar desenli zambak da ne kadar güzelmiş, liliumlar gibi kokusu var mı?
Çim meselesi ne alemde, bir formül bulabildinmi, her şey zaman içinde düzelir, üzülme, yine o ipek gibi çimlerin üzerinde oynaşırsınız çoluk çocuk.
Bu sabah Oğuz olmuş olan pembe domatesleri toplamış. Hatta bazılarını toplarken bile zorlanmış iyice olmuşlar dedi.
Sağlamlardan hemen bir koli hazırlayıp çocuklara göndermeyi düşündük. İkibuçuk arabasına yetiştirebilirsek akşama doğru ellerinde olur.
Ne güzeller değil mi?
96763
96764
Sevgili Vildan hanım, koli gönderebilirim.......
Sevgili Adalet, kokusu yok ama görüntüleri hoş.
Sebzelerimiz hakikaten çok güzel bu sene. Siz bir de Oğuz'u onları toplarken görseniz, o kadar mutlu oluyor ki. Eeee , hakkı da yok değil, o kadar uğraşıyor ki.
Maşallah Güler Hanım, coşmuş sizin sebzeler. Pembe domatesler gerçekten çok güzel. Afiyet olsun:)
Harikalar. Bahçeniz, sizin yokluğunuzda, emeklerinize karşılık teşekkür ediyor.
selim_50
06-08-2009, 13:23
merhaba güler hanım, sebzeleriniz görünüm olarak çok sağlıklı, bu yıl benim sebzeler galiba aşırı yağmur (çiçeklenme döneminde) nedeniyle hastalandı ve halen devam ediyor, ayrıca 26 mayısta azda olsa don zararı gördü ve sebzeler geriledi, sebzelerimde geçen yılın güzelliği ve albenisi yok, sizinkileri kıskandım, henüz kızarmış bir domatesim dahi yok.
selamlar.
Buyrun bizim bahçeye.....
Bizim de meyve ağaçları bu sene zamansız yağan doludan nasibini aldı maalesef.
Sebzelerimiz güzel.
Pembe domatesleri koliledik, çocuklara gönderiyoruz.
Toplananları önce masanın üzerine serdim, sağlam olanlarını seçip koliledim.
Masanın üzerindeki derya kuzuları nasıl da hoş duruyor.......
(İrice olanından bir tanesini tarttım 960 gr. geldi)
96777
denizakvaryumu
06-08-2009, 14:24
Güler Hn.
afiyet olsun.Bu domatesler sadece hayvan gübresi ile mi yetişti, kimyasal gübre - zirai ilaç kullandınız mı?
Güler Hanımcım bu güzel bahçeyi bırakıp bir yere gitmek istemiyorsunuz anladık ama kahvehane de sizi özlüyor, öylesine uğrayıp kaçıyorsunuz:),
Vildan Sönmez
06-08-2009, 15:30
Sağolun Güler Hanım. Göndermiş kadar oldunuz. (Ben Hakkımı sonbaharda çiçeklerinizi budadığınızda dağıtacağınız çeliklerden kullansam ?)
Sevgili Vildan hanım, koli gönderebilirim.......
Sevgili denizakvaryumu, inanın sadece hayvan gübresi koyuyoruz sebze bahçemize, ne ilaç var ne de kimyasal gübre.
Sizin bunları görmenizi ve tadına bakmanızı çok arzu ederdim. İrileri neredeyse bir kiloya yakın.
Karpuz bile 16 kg dan fazla geldi.
Ezilmeden nasıl gönderebilirim size diye düşünmeye başladım.
Sevgili Vildan hanım, istedikleriniz gül çelikleri mi? Başka istediğiniz ne var? Hemoracallislerim de çok güzel.
Sevgili sevimK., çok haklısınız. Ben de sizleri çok özledim ama bu çim derdi ve toprağın kötü çıkması beni çok üzdü. Hiç havamda değilim.
En kısa zamanda atlarırım inşallah. O zaman yine bol bol sohbet ederiz. Bana biraz daha zaman tanıyın lütfen.
Bir kiloya yakın domates ha? Sadece bir tane domatesi soyup doğrayarak yemek yapmanız mümkün desenize:)
Alacalı sütleğenler de açmış.
96812
Sevgili DefneD, inan yemekte kullanmak yazık olur.
Ben kahvaltıda yemeği tercih ederim, hem tadı çok güzel hem de sulu sulu.
Buzdolabındaki sebzelikten soğumuş olarak çıkart.
Güzelce yıka. Soymana gerek yok, kabukları çok ince.
İri iri dilimle.
Al yanına güzel bir beyaz peynir.
Kızart ekmekleri mis gibi.
Ondan sonrası sana kalmış........
Bu güzellik ne bilemedim. Amaryllisleri ektiğim yerden çıkmış. Yapısı Amaryllise çok benziyor. Bir sap üzerinde yığınla çiçek, rengi de tam pembe.
96813
96814
Mis kokulu sümbülteberim daha yeni yeni açıyor. Oysa tomurcuklanalı çok olmuştu.
96815
Öyle bir anlattınız ki, az önce dediğinizi zeytinyağlı, baharatlı çökelek ve yumurta domatesi ile yapmamış olsaydım bir koşu Manyas'a gelebilirdim:)
Eski bir şarkı vardır muhakkak bilirsiniz, bana da annem öğretmişti ''Nar gibi domatesle beyaz peynir bir parça ekmekle beraber yenir...'' Doğru mudur? Doğrudur:)
denizakvaryumu
06-08-2009, 18:08
Sevgili denizakvaryumu, inanın sadece hayvan gübresi koyuyoruz sebze bahçemize, ne ilaç var ne de kimyasal gübre.
Sizin bunları görmenizi ve tadına bakmanızı çok arzu ederdim. İrileri neredeyse bir kiloya yakın.
Karpuz bile 16 kg dan fazla geldi.
Ezilmeden nasıl gönderebilirim size diye düşünmeye başladım.
Afiyet olsun, resimleri gördükçe yemiş gibi oluyoruz :)
Ben ve benim gibi düşünenler için asıl önemlisi; sadece hayvan gübresi ile bu güzelliklerin yetiştirilebilmesi-başarılabilmesi.
Demek ki oluyormuş.
Tebrikler
Evet, sevgili denizakvaryumu hersene bahçeye 2-3 römork yanmış hayvan gübresi getirtiyoruz.
İyice eleniyor, elek üstünde kalanlar el arabası ile sebze bahçesine yayılıyor. Bütün kış yağmur ve kar suyu ile iyice toprağa işliyor.
Baharda toprağı çapaladığımızda un gibi güzel bir toprak bizi karşılıyor.
Evet, sevgili DefneD., o şarkıyı ben de ilkokulda öğrenmiştim.
Yarın buyrun kahvaltıya.....
Sebahattin Sargın
06-08-2009, 18:17
Güler Hanım 2676 numaralı mesajınızda ki bitkiniz Pembe trompet (Amaryllis belladonna) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16487) sanırım...
Sümbülteber tomurcuklandıktan sonra geç açıyor ama kokusu beklediğimize deyiyor :) Sizin ki birde katmerli çok güzel açmış...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
06-08-2009, 19:56
Güler Hanım, görüyoruz forumda talepler bitmiyor, işiniz zor.
Ne diyeceğimi bilmiyorum, o anda içinizden ne gelirse. Çiçekleriniz o kadar güzel ki.
Sevgili Vildan hanım, istedikleriniz gül çelikleri mi? Başka istediğiniz ne var? Hemoracallislerim de çok güzel.
Güler Hanımcım çimi sorun etmeyin diyeceğim ya arkadaşlara bu konuda düşüncelerinizi söyledikten sonra tekrar ettirmek istemiyorum. Gönlünüzce olsun her şey. Biz de burada ziyaret ederiz sizi. Sebzelerinize, meyvelerinize, hele o güzel çiçeklerinize de bakarak ve "doğanın bereketli eli insanın dost eliyle birleşince ne güzellikler çıkıyor ortaya diyerek. Sevgiler:)
Sevgili Güler,
Çok önceleri senin bahçen için Adalet arkadaşımıza:Güler'in Bahçesi "dev bir orkestra" gibi demiştim.Bunun doğru bir yakıştırma olduğu açıkça belli oluyor.
Öyle bir orkestra ki, şefleri başlarında olmasa bile onlar notaları bozmadan müziklerine devam ediyorlar.
Bir enstrumanın işi bitince diğeri devam ediyor.
Alkışlarımı gönderiyorum hemde ayakta...
Sevgili hozat, bu ne güzel yakıştırma. Şımartıyorsunuz beni ama çok da gurur duydum teşekkür ederim.
Çim sıkıntısını unutturur bu güzellikler.
Domatesler mis gibi, sümbülteber başlamış coşmaya, biberler bereketli maşallah. Lilium desen teyze pek güzel.
Bakma sen o toprak yığınına, nazar boncuğu olsun o köşe de... Çim desen olacak biliyorum hani senin deyiminle en kadifemsisinden. "Yok artık çimi boşver, üzme kendini" desem boşa konuşmuş olacağım biliyorum ki sen kafana koyduğunu eninde sonunda yaparsın.
Yeter ki sağlıklı ol, mutlu ve huzurlu ol. (Tabi bir de Oğuzcuğumla ol ki bu en önemlisi)
selim_50
07-08-2009, 15:41
güler hanım iyi günler;
elinizdeki domates ve biberi kullanacak yer bulamadıysanız bizim buralarda acıla dediğimiz bir çeşit icad oldu, belki biliyorsunuzdur, domates, biber, maydonoz, az sarımsak, az az acı biber doğranıp kaynatılıyor, kavanozlara konulup ağzı kapatılıyor, kışın yemeklerde salça olarak veya kahvaltıda kullanılıyor, çocuklar çok seviyor, bu şekilde değerlendirebilirsiniz, benimki bir öneri
kolay gelsin
Adalet Yağcı
07-08-2009, 17:51
Sevgili Güler, bu gün Bahar'ın bahçesi başlığını gezerken, bahçesinde sundavilleye benzettiğim bir çiçek gördüm.
Fotoğraf net olmadığı için tam emin olamadım, siz ne dersiniz?
Bu fotoğraftaki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96881&d=1249595717) sundaville olabilir mi?
Öyle ise, biz de bahçeye dikebiliriz sundavillemizi, Konya'da yaşayabildiğine göre her yerde yaşar diyorum.
Bahar arkadaşımız da çiçeğin ismini tam bilmiyormuş, olabilir diyor.
Adalet Yağcı
07-08-2009, 17:56
Aynı fotoğrafı, biraz kontras arttırarak tekrar yüklüyorum, biraz daha belirgin şimdi.
acemifüsun
08-08-2009, 14:16
Sevgili Güler Hanımcığım bahçenizi gezdikçe içim açılıyor. Çiçekler, sebzeler, pembeler, hepsi çok güzeller. Sevgiler.
Güler Hanım, merhaba. Kafanızı şişirmeme müsade var mı?
Size balon çiçeğini sormuştum,
Tohumları toprağa dökülünce seneye kendiliğinden çıkıyor.
demiştiniz. Benimkinin üzerindeki çiçeklerin hepsi kurudu. Kuruyanları kopartsam yeni çiçek açacak büyük ihtimalle. Ama toprağa tohum dökülmezde seneye çıkmaz diye ödüm koptuğu için kuru çiçek seyredip duruyorum. Kuru çiçeklerin kendiliğinden düşmesini mi beklemek gerekiyor?
Eğer kuruyan çiçekleri kestiğinizde yeniden açacaksa kesin. Kuruyan tohumları toplayaın, seneye mart ayında toprağa serpersiniz.
Baktınız olmuyor, bende yedekler var, sizi takviye ederim.
Sevgili Adalet, fotoğraftan pek anlaşılmıyor ama ben de sundavillaya benzettim.
Sağolun Güler Hanım:)
Çiçek açıp açmayacağı konusunda ne kesin bir bilgim var ne de benim bitkide yeni çiçek açacakmış gibi bir faaliyet. Bitkiyi araştırırken, internette bir kaynakta kuru çiçekler kopartıldıkça yeni tomurcuk verir diye okumuştum.Öğrenecem zamanla:)
Zeynep Yılmaz
10-08-2009, 14:40
Güler hanım bahçenize bayıldım,tam hayalimdeki gibi
sizi canı gönülden tebrik ediyorum.Çalışkanlıgınıza ve azminize hayran kaldım.
Darısı benim gibi tüm bahçeli bir ev isteyenlerin başına deyip sizede maşallah demeyi unutmayayım. :)
Sevgili Z.AKDOĞAN, teşekkür ederim.
İnşallah sizin de gönlünüze göre bir bahçeniz olur, bizler de elimizdeki tohum ve fideleri seve seve sizinle paylaşırız.
Güler hanımcım günaydın. Arada bir uğrayıp gezinmezsem içim rahat etmiyor. Bak bak doyamıyor insan. İnsanın ömrü uzar bböyle güzel bir yerde:).
Tabi böyle söylerken emeklerinizi, koşuşturmalarınızı, yorgunluklarınızı unuttuğumu hiçe saydığımı düşünmeyin lütfen. Emek olmadan böyle güzellikler olmuyor:).
Güler hanımcım fesleğeniniz çiçek çiçek, yakında tohumlar da oluşmaya başlar.
Mavişiniz de hala küçücük o kopan dallar kurudu. Ama o küçük haliyle de capcanlı ve çiçek açmaya devam ediyor:). Saksıda mini mini yeşillikler çıkmaya başladı. Resmini çeksem iyi olacak büyük bir ihtimalle çimlerdir. Maviş filizleniyor olamaz değil mi şimdi:eek:
Onbeş günde bahçede neler olmuş neler.
Dün İstanbul'dan geldik, daha bahçeyi tam dolaşmaya fırsat bulamadım.
Evin içinde ha şurası ha burası derken, fırsatım olmadı. Ama bu sabah Oğuz erkenden kahvaltı için domates ve biberlerden toplamış.
Bu salçalık biberler etli ve çok sulu. Ben kahvaltıda yemeğe bayılıyorum.
Kahvaltıdan sonra ben mutfağı toplamaya giriştim, bir de baktım ki bir sepet dolusu taze fasulye toplamış, getirdi masanın üzerine boşalttı.
"Öğlene kıymalı taze fasülye, pilav ve cacık yapalım mı?" İstersen yapma, toplamış getirdi.
Geçen sene yat-kalk kabak yedik, bu sene de fasülye olacak galiba.
Yarına zeytinyağlı taze fasülye, ertesi günü diple..... devam edecek gibi.
Biraz evvel de bahçede olup da düşmeye başlamış armutlardan, elma toplamış getirdi.
Karpuzlarımız çok tatlı ve kocaman kocaman. En küçüğü 15kg dan aşağı değil.
Üzümler de olmaya başladılar.... haydi buyrun.......
98598
98599
98600
Hoş geldiniz Cennetinize sevgili Güler Hanım.
Hepsi birbirinden güzel, afiyet olsun.
günebakan
18-08-2009, 18:34
Güler ablacığım kavuşmuşsun yine bahçene ahududu yokmu hüç tadına doyamamıştık bittimi yoksa hepsi. Senin ufaklık sulamıyormu artık bahçeyi tamda bu sıcaklarda iyice ferahlar:)
Sevgili arkadaşlar, sanıyorum keyfini yarın süreceğim.
Tek tek bütün ağaçlarımı kucaklayacağım, güllerimi öpüp koklayacağım, saksılarımı okşayacağım. Sebzelerimle konuşacağım, onlara teşekkür edeceğim.
Sevgili günebakan, küçük torun Bodrum'da anneannesinin yanında. Ama onlara kızınca "ben Manyas'a gideceğim" diyormuş ve Oğuz dedemi Kaya dedemden daha çok seviyorum diye onları kızdırıyormuş.
Ahududular tamamen bitti, ama üzümler sırada, tadına bakmak istemez misin? Cardinal, Alfons, Çavuş hepsi de birbirinden güzel.
Sevgili Kiraz çok haklısın. Her meyveyi adeta okşayarak soyuyor, işte bu bizim emeğimizin karşılığı diye severek ve güvenle yiyoruz.
Sağol sevgili Birol. Şeftali konusunu da sizden iyice öğrenmem gerekecek.
Sevgili güler hanım siz bu sitenin ana kıraliçesisiniz siz olmadan olmaz.
Bu dünyada herşey gelip geçicidir sevgiler kalicıdır sevginden bizlerede dağıttığın için çok teşekkürle.
ciceksever70
18-08-2009, 20:51
Güler ablacigim fasülyelerden bahsedince gülmeden alamadim kendimi. Gecen sene üc sirik fasülye dikmistim taze taze tadina doyamadik. Bu yil sekiz sirik dikeyim de kisa da dondururum diye yola ciktim. Dondurucu coktan doldu bizim de midemiz fasülyeye doydu. Ikisinin ortasini bulmak gerek sanirim. Sevgiler...
Sevgili ciceksever70, ben de aynen senin gibi düşündüm. Temizledikten sonra birer pişirimlik poşetleyip derin dondurucuya koyacağım. Artık gak dedikçe fasülye, guk dedikçe fasülye yer dururuz.
Yarın da biraz nohut temizlemeye niyetlendim.
Domateslerdenden küp küp yapıp derin dondurucuya atmayı plânlıyorum, kışın çok rahat oluyor.
Daha erişte keseceğiz ama zaman da kalmadı gibi, Ramazan geldi. Salça da çıkartmak lâzım.
Dedim ya işler çok, yapacak adam yok. O kadar tembelleştim ki sorma.
Mine Akşar
18-08-2009, 21:26
Güler Hanım,
Hemen her bağlanışımda bahçenize konuk oluyorum.
Verdiğiniz bilgilerden notlar alıyorum.
Bahçenize ve çevrenize dağıttığınız sevgiye hayran kalıyorum.
Kurmaya çalıştığımız bahçeye tüm bunların katkısı büyük.
Size selam ve sevgiler yolluyorum.
günebakan
18-08-2009, 21:28
Sevgili Güler ablacığım eminim üzümlerin tadı'da çok güzeldir çok isterdim tadına bakmayı ama artık bir dahaki sefere sizlere afiyet olsun:)
Ohh, mis gibi ne güzeldir hepsi :) Afiyet şeker olsun.
Çiçeksever, 8 sırık dediğin 8 kök değildir sanıyorum. Bir sırığa kaç tohum ekiyorsun? (Şu fasulye işini tam kıvıramadım ;) )
ciceksever70
19-08-2009, 21:36
Ohh, mis gibi ne güzeldir hepsi :) Afiyet şeker olsun.
Çiçeksever, 8 sırık dediğin 8 kök değildir sanıyorum. Bir sırığa kaç tohum ekiyorsun? (Şu fasulye işini tam kıvıramadım ;) )
Sevgili Limon bir siriga en az 10-15 fasülye daldiriyorum artik tutan tutuyor ama oldukca verimli büyüyor. Hemen her gün bir kac kilo meyve veriyor. Domates rendeleyip biraz kavuruyorum dondurucuya koyuyorum. Bu yil biraz da tursu yaptim bakalim olacak mi? Özel bir bakim uygulamiyorum ama arada bir hayvan gübresi sulandirip döküyorum. Geriye kalan sulama isini zaten yagmurlar hallediyor. Bu yaz bahceyi hic sulamadik.
O kadar tembelleştim ki sorma.
Kimse inanmaz:)
İnan sevgili Kiraz inan. İşler o kadar çok ki nereden başlamalıyım diye düşünüp duruyor ama bir türlü başlayamıyorum.
Bu sabah olmaya başlayan üzümlerden biraz topladık. Ama haftaya Cardinaller de olacak gibi.
98923
98924
Domateslere artık salçalık biberler de eşlik ediyor.
Bugün bir el arabası domates yine dağıtılmak üzere kahveye gönderildi.
98925
Üzümler ve üzüm gözlü kız...
Güler Hanım, sizde Karadeniz'de yetişen siyah kokulu üzüm var mı? Yoksa ve orada yetişirse, seneye çeliklerimden birini gönderebilirim (umarım o zamana kadar öldürmem). Bu üzümden yapılan tatlıya (PEPEÇURA) bayılırım. Üzüm sizde varsa siz de kolayca yapabilirsiniz.
Saksıdaki begonvilim coştukça çoşmuş.....
98926
98927
Beyaz mavişim halâ çiçek açıyor....
98928
Maşallah Güler Hanım, üzümler çok lezzetli, o kara böcük de çok sevimli görünüyor:)
Ben de kırmızı etli biberi söğüş yemeye bayılırım. Salatalara da güzel lezzet verir.
Sevgili Kiraz, bahsettiğin üzümü biliyorum. Silivri'de var, ben de buraya bir iki kök getirmeyi düşünüyorum. Ama bahsettiğin tatlıyı bilmiyorum. Anlatırsan yapmaya çalışırım.
Sevgili DefneD., sabah kahvaltısında da çok hoşuma gidiyor.
Bir gün yapıp, mutfak bölümüne fotoğrafı ile eklerim. Yakında bu üzümün zamanı gelir.
Kahvaltıda ben de severim kırmızı biberi. Bir başka kahvaltı favorim ise taze nanedir.
Güler hanımcım beyaz mavişin yaprakları mavi mavişten daha iri gibi duruyor. Farklı bir türü mü? Beyaz ve mavi mavişlerin latince tam adlarını öğrenebilir miyim.
Adalet Yağcı
21-08-2009, 07:21
Ah, sevgili Güler, beni ne kadar kıskandırıyorsun haberin var mı?
Bilmem kaç kök fasülye den ancak üç pişirimlik fasülye toplayabildim, barbunya cinsi fazla vermezmiş :(
Bu günlerde Sonbaharlık fasülye ekmeyi düşünüyorum, o kırmızı salçalık biberlerden de hiç yetiştiremedim, bir türlü kızarmak bilmiyor.
Her şey yine çok güzel, toprağına bereket, bu kadar itina ile bakılınca toprak da bütün cömertliği ile karşılığını veriyor.
Bu günlerde Sonbaharlık fasülye ekmeyi düşünüyorum, o kırmızı salçalık biberlerden de hiç yetiştiremedim, bir türlü kızarmak bilmiyor.
Aynen. :) Salçalık biberler sizde kızarmak bilmiyor bende büyümüyorlar bile. 1-2 denedim sonra ekmemeye karar verdim. Sonbaharlık Fasulye için geç kaldım sanıyordum, bugün tohum alıp ekeyim ben de.
Sevgili arkadaşlar, sebzeler hayvan gübreli toprakları çok seviyorlar. Hayvan gübresi toprağı da ıslah ediyor biliyorsunuz.
Sanıyorum biz sebzelerde sırf hayvan gübresi kullanıyoruz ya o yüzden bereketli oluyor.
Ama sizlerin üzülmesine hiç içim elvermiyor. Kahvenini önüne yolladığım el arabasını sizlere de severek paylaştırabilirim, ister misiniz? Hazır üzümler de olmaya başladı.
Sevgili sevim.K, maviş başlığını sevgili Gül Batur açtı. Ne de iyi yapmış.
Bu başlığın ilk sayfalarını okumanızı öneririm.
Maviş çiçeği aramızda, maviş aşağı maviş yukarı diye kullanılır oldu.
Hatta işin komiği mavişin beyazı diye de diğer rengine isim taktık.
Çiçeğin campanula serisinden olduğunu biliyoruz. Ben de mavi renkli olanının Campanula Portenschlagiana, beyazının da Campanula Lactiflora white olduğunu sitemizde arkadaşların mesajlarından öğrendim.
Fatos_Karag
21-08-2009, 13:51
Sevgili Güler ablacım,
kendi ellerindeki sihirin farkındamısın bilemiyorum. Emin ol herşey senin elin değdikçe daha bir coşmuş birbirleriyle yarışır olmuş:D
Keşke bende senin gibi olabilsem:D
Yine Maşallah yapmışsın yapacağını. Allah nazarlardan saklasın. Bahçene doyum olmuyor.
Güler Hanımcım kahvehanede bir şakayla başladığımız konuşmalar maviş hastalığına dönüştü:)))) Bu arada maviş çiçeği olanlar siz de dahil olmak üzere hem kulaklarınızı çınlattık hem de arada başınızı ağrıttık.
Çok şükür ilettiğim gibi benim nazlı maviş çok fazla gelişmedi ama ölmedi de. Bugün sabah merhaba dediğimde iki çiçeği vardı:)
Şaka bir yana "campanula" çan çiçeği ailesi çok geniş bir aile. Çok güzel çiçekleri olan türleri var. İnsan alsam mı diyor. Ben çocukluğumdan yayılıcı olanları değil uzun saplı çan şeklinde olanlardan dağda gördüğümü hatırlıyorum. Sevgiler Güler hanımcım lütfen kahvehaneye de uğrayın. Söz fazla dağıtmayacağız:p;)
Begonvil ne güzel gelişmiş teyze. Üzümler de olmaya başlamış, harikalar. Pembe domatesin tadı damağımda kaldı...
Bahçen her zaman keyif aldığım, huzur bulduğum bir yerdi ama bu sefer nedense daha anlamlı geldi bana. Şimdi orada olup, kuş sesleriyle uyanmak vardı ya... Hadi neyse. Şimdiden çok özledim sizi.
Sevgili selenn, ben de seni çok özledim.
Domatesler daha da güzelleşti. Üzümlerden de tatmanı isterdim.
Burada olsaydın kuş sesleri ile uyanırdın ama üzülme orada da Deniz'in cıvıltı ve anlaşılmayan konuşması ile uyanmanın da tadı bambaşkadır herhalde.
Sevgili Güler Hanım; bahçenizi adım adım dolaştım (ancak bir kaç günde) hatta birçok yerini kıızm da gördü ve bayıldı ,anne biz de gidelim bu çiçeklerden biz de ekelimdedi kulaklarınızı çınlattık! Bahçenizle ilgili iki şey dikkatimiçekti 1. bahçenizde hiç ipek çiçeği görmedim,2. ise o bahçede film **** reklam çekimi yapıldı mı hiç bence çok muhteşem biryer ,şimdiye kadar keşfedildi mi acaba merakımdan soruyorum?tekrar sevgiler emeğinize sağlık ALLAH sizlere o bahçede istediğiniz şekilde yaşamayı nasip etsin inşaallah.
Sevgili hüzün, teşekkür ederim.
Bahçemde ipek çiçeği renk renk var, daha evvel resimledim bu yüzden tekrar tekrar görüntülemek hoşuma gitmiyor.
Önümüzdeki sene bahçede bazı değişiklikler yapmayı düşünüyorum. O zaman yeni yeni fotoğraflar yüklerim.
Evvelki sene Manyas Belediye Başkanı bir TV. dizisi çekimi için eşimden rica etmişti, ama ben pek istekli değildim. Bahçeyi kullanmalarına razı oldum ama ev için kesin olarak olumsuz olduğumu bildirince vaz geçtiler. Bu da benim çok işime geldi.
Bahçem de evim de bizlere ait, siz dostlarımla beraber tadını doya doya çıkartmaktan daha güzel ne olabilir?
ay ay ay valla çok duygulandım siz tam bir ablasınız! ALLAH gönlünüze göre versin Güler Hanım siz de buyrun iskenderuna gelin biz de sizi misafir edelim inşaallah bizim buralar da güzeldir)
Sevgili hüzün, teşekkür ederim.
İskenderun, Mersin, Adana, Mardin görmek istediğim yerler. Daha evvel gitmedim, ama en kısa zamanda program yapmak istiyoruz.
İnşallah diyelim.
Elmalar.....
99714
99715
99716
99717
İğdeler de yavaş yavaş oluyor...
99718
Turşular kuruluyor.....
99719
Pepino ve kış armudu.....
99720
Bu yaseminim saksıda. Yaprakları çok iri. Çiçek şekli de diğerinden farklı. Mayıs ayından beri açıyor da açıyor. Kokusu da bildiğiniz, tanıdık olduğunuz nefis yasemin kokusu.
99721
Fırça çalısı tek tük de olsa yeniden açmaya başladı.... zamanı mı?
99722
Masum çiçeğim; Sundavilla....Kimi çiçekleri solarken yenileri açıyor, ama açıyor da açıyor.
99723
99724
Hiç gül fotoğrafı yüklemeden olur mu?
Sabah biraz daha erken yakalayabilseydim daha güzel ve bol fotoğraf çekebilirdim.
99725
99726
Adalet Yağcı
26-08-2009, 09:49
Sevgili Güler, inanılmaz güzellikler yaratıyorsunuz, bu senenin çok kısır geçtiğini söyleyenler çoğunlukta, bunlardan biri de benim.
Buna rağmen hasılatınız müthiş.
2744 nolu mesajınızdaki yaseminden ben de dikmiştim geçen yıl, soğuklara dayanamadı, bütün yaprakları bembeyaz olup kurumuştu, ben de toprağa yakın yerinden budayıp beklemeye geçtim, tekrar filizler verdi ve açtı, dediğin gibi kokusu süper, ama kışın korumaya almayı unutmamak gerektiğini öğrendim.
En sevdiğim meyveleren birisi de iğde, çocukluğumda bağımızda vardı, yedikçe yiyesi gelir insanın.
Ellerinize emeğinize sağlık, toprağınıza bereket.
Sebahattin Sargın
26-08-2009, 14:50
Sadeceler elmalar benim olsun yeter :D
Bir tane kopardım bile dalından, mis gibi yasemini kokladım. Usulca dolaştım baheçede güzel güzel...
Tek kelime ile muhteşem görüntüler ;)
İnciri gördüğümüze göre kış geliyor galiba!
Benim en sevdiğim çalı olan Fırça Çalısı da açmış tekrar, çok da güzel gözüküyor. Fotoğraflarla kendimi orada hissettim. Salıncağa oturup bir bardak nescafe içtim. Baktım mutfakta akşama misafir hazırlığındasın teyze, rahatsız etmeden sessizce çıktım bahçe kapısından.
Ufak bir not bıraktım ama camın içindeki orkide saksılarının yanına...
Sevgili Güler hanım,
bahçedeki meyveleriniz iştamızı kabarttı. Hepsi nekadar güzel görünüyor.
Size afiyet ve sağlıkla yemenizi dilerim.
Ne kadar meşhur olsa da yaşadığım yörenin incirini bir türlü sevemedim. Genelde çok yumuşak ve çok tatlı olur.
Oysa ben biraz sert ve mayhoşumsu tatlılıkta olan inciri severim. Sizin incirler bana öyle göründü nedense:)
Afiyet, bal şeker olsun. Meyvelerinizi, sebzelerinizi sağlıkla yiyin:)
Turşunun yanında bir de acılı gicili kısır misgibi bahcede.
Lilium da tadına bakınca hayran kaldı, "abla bundan mutlaka bir iki kalem alacağım" dedi.
İncirler....
99713
Hem de mutlaka alacağım, çok güzel bir incir, çok sevdiğim bir meyvedir, ama ne yazık ki doyuncaya kadar yiyemiyorum, beş taneyi geçtim mi karnım ağırıyor nedense.
Güler abla o fırça çalısında da isterim.
Sevgili lilium, ne zaman istersen buyur, mutlu oluruz.
Fırça çalısının dibinde de çok fışkıran filizler var.
Sabahın erken saatlerinde toplanan incirlerden...(eğer biraz geç kalsak, kuşlardan bize kalmıyor)
99905
Dün epey bir vakit bahçenizi gezdim. Olanlar oldu sonunda gece rüyamda sizin şişe fırçası çalınızı gördüm, ama bizim bahçede:) '' aa bak bizim bahçede de varmış meğer ...'' diyorum rüyamda. Kıskançlığın böylesi:P
ellerinize sağlık, harika bir bahçe. Sizden öğrenilecek çok şey var, ama en başta azim
sevgi ve saygılar...
Sabahın erken saatlerinde toplanan incirlerden...(eğer biraz geç kalsak, kuşlardan bize kalmıyor)
99905
Güler ablacım, şu incirin ortasını yarıp birde öyle resimleseniz bizde varmı bakayım yoksa size bir dal sipariş edeyim. Kışın benim için herhangi bir ince dalı toprağa saplayıverin lütfen arsızdır tutar hemen ama önce varmı bakalım.
Bu sipariş ramazan mübarek günde pek güzel gitmeyebilir bayramı beklesek incir kalmayacak ne yapalım beni affedin artık.
Sevgili nazlı06, tabii memnuniyetle.
Hadi resmini yükledim ama ya tadının güzelliğini nasıl anlatacağım?
99928
Sevgili Riko, teşekkür ederim.
Biraz bekleyebilirseniz fırça çalısı gönderebilirim.
Güler Hanım, fotoğraf tadını da anlatıyor. Ballı ballı belli :)
Afiyet şeker olsun.
Çok sevinirim güler hanım:)
beklerim valla, teşekkürler.
Sevgili nazlı06, tabii memnuniyetle.
Hadi resmini yükledim ama ya tadının güzelliğini nasıl anlatacağım?
99928
Oldu mu şimdi Güler hanım yaa...:(
Yetiştiren var yetiştiremeyen var, akşama manav yolu göründü bize.;)
Sizinkilerin lezzetine yaklaşamaz ama, bulduğumuzla yetineceğiz artık.
Emeğinize sağlık, afiyet olsun.
Sevgili limon, lâf aramızda inciri de yerken hiç kesmem. Ağacının altına gider, gözüme kestirdiklerimi koparır, yavaşça sapından aşağıya doğru soyar ve alt kısmından tutarak iki üç ısırışta mideme indiririm.
Sevgili trida, bakın şimdi üzüldüm.
Evet sahi sizler neden tadına bakmayasınız? Binin Yenikapı-Bandırma vapuruna iki saat sonra buradasınız. Hem ağacından koparıp yemenin tadı daha da başka.
Güler hanım vallahi ben kırılıyorum artik sen benimle hiç konuşmuyorsunuz.
Sevgili sevim4, hiç öyle şey olur mu?
Eğer sizde öyle bir intiba uyandırdıysam çok özür dilerim. Buyrun konuşalım.....
Güler hanım,
nazik davetiniz için teşekkür ederim. İnşallah gelip sizinle tanışabilmeyi, güzel bahçenizi gezmeyi çok isterim.
Gerçekten çok güzel bir bahçeye sahipsiniz. Her köşesinde emeğinizin alın terinizin izi var.
Sardunyalarınız, gülleriniz insana şevk veriyor.
Dün akşam üzeri, bahçedeki kırmızı biberleri topladım. Bu ikinci parti. İlk partiyi çocuklara ve dünürlere postalamıştım.
Bu parti de kolilenecek. Daha da yığınla var.
Bundan sonraki partiyi de biber salçası yapmayı plânlıyorum. Mübarek biber, topla topla sonra ver suyu yine de pıtır pıtır döküyor.
Ben bu biberleri sabah kahvaltısında yemeyi de çok seviyorum.
Denememiş olanlarınız varsa bir de etli dolmasını yapsınlar. Yerken kabukları incecik soyuluyor ve kırmızı kısmı da etli etli çok güzel bir tat veriyor.
Biberler...
100009
100010
Belki aranızda çeltik saplarını görmemiş olanlarınız vardır düşüncesiyle icara verdiğimiz tarladan sizler için bir-iki sap koparttım.
Saplar ve taneleri.
100011
100012
100013
Güler hanım,
anlatmaya çalıştığım beyaz çiçek.
Tamam, fare kulakları, gönderiyorum.
Bahçedeki biberler.....
100065
100066
Ben biberleri toplarken Oğuz da resmimi çekti.....(İnsanın kendi emeği ile ürettiğini toplamak çok keyifli, adeta okşayarak, konuşarak topluyorsunuz)
100067
100068
Hünnaplarımız da yavaş yavaş oluyor....
100069
100070
Güvey Fenerleri de kızardı....
100072
Biberleriniz, elimin altında, uzanıversem alabilecekmişim gibi çok canlı görünüyorlar. İnsanın, kendi yetiştirdi ürünleri üretmesi, dalından kopartması ömrüne ömür katıyor, eşe dosta dağıtırken alınan haz ise bambaşka diye düşünüyorum. Hünnap ağacında arada bir tane olmuş meyve var,..görüyorum...onu bizim için afiyetle yer misiniz?:)))
Ellerinize sağlık.
Buyrun onu siz koparın.....
Güler Hanım, kırmızı biberler hakikaten ağız sulandırıyor. Dolmasını ben de çok severim. Karışık kızartma yaptığımda muhakkak üç-beş tane kırmızı biber de kızartırım. Çok lezzetli oluyor.
Bu arada, mavişin size selamı var. Diyor ki ''Beni gönderdiğin bu yaban ellerde yaşama savaşını sanırım kazandım. Oramdan buramdan minik yaprakçıklar çıkıyor. Balon arkadaşım da iyi. Tomurcuğunu büyütmekle meşgul. Bizi merak etme, iyiyiz.'' :)
kazim polat
28-08-2009, 22:23
Dün akşam üzeri, bahçedeki kırmızı biberleri topladım. Bu ikinci parti. İlk partiyi çocuklara ve dünürlere postalamıştım.
Bu parti de kolilenecek. Daha da yığınla var.
Bundan sonraki partiyi de biber salçası yapmayı plânlıyorum. Mübarek biber, topla topla sonra ver suyu yine de pıtır pıtır döküyor.
Ben bu biberleri sabah kahvaltısında yemeyi de çok seviyorum.
Denememiş olanlarınız varsa bir de etli dolmasını yapsınlar. Yerken kabukları incecik soyuluyor ve kırmızı kısmı da etli etli çok güzel bir tat veriyor.
Güler Abla merhaba. Ben de bayılırım bu kırmızı biberlere.
Onları birgüzel yıkayıp kocaman bir tepsiye doldurur, hani geldiğinizde "katmer ve pidelerini" yediğimiz fırın var ya, işte oraya götürür, orada közlettikten sonra dediğiniz gibi ince kabuklarını soyar, kesme tahtasının üstünde ince ince kıyar ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlar halinde doldurur ve derin dondurucuya koyarım.
Kışın biberlerin olmadığı zamanda onları çıkarır, sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırır, üzerine zeytinyağı gezdirip acı biber ekerek yemeklerin yanında sunarım ki, yemeyen toktur! Siz bahçenizdeki köy fırınınızda da közleyebilirsiniz tabii.
Oğuz Ağabey'e de bolca selamlar...
Sevgili kazim polat, ben başka türlüsünü yapıyorum ama sizin dediğinizi de en kısa zamanda denerim.
Teşekkür ederim.
Siz de güzel eşinize selâmlarımı iletin, minikleri de öperim.
Ödemiş gezisinin tadını halâ unutmadım.
Bu sabah açmaya devam eden güllerin birkaç fotoğrafını çekmek istedim.
İkigün evvel sulama yaptığımda gayet iyiydiler, ama bu sabah pek çoğunda külleme hastalığının başladığını farkettim.
Bu akşamüstü eğer hava rüzgârlı olmazsa iyi bir ilaçlama yapmam gerekecek.
Güller....
100161
100162
100163
Sabah sabah elmalar da gözüme bayağı hoş göründü SEBO.
100168
Sebahattin Sargın
29-08-2009, 10:45
Evet baya hoş göründü bende burada baya bir bayılmış gördüm kendimi ;)
28 Eylülde okulum açılıyor Bandırmada olacağım, Eylülün 14'ünde ise ders kayıtlarım için ve ev tutmak için Bandırmaya geleceğim. Eğer fırsat bulabilirsem size bir ceee yapacağım Oğuz abiyi de sizi de çok özledim...
Sevgiler ;)
Bekleriz, ama önce bir telefon et, İstanbul'da olma ihtimalim de olabilir.
Oğuz'un doktor kontrolü var.
Bu bahçede kaç işçi çalışıyor acaba :) Ürünlere kıyasla bir kişinin altından kalkacağı bir durum söz konusu olamaz. Hepside çok güzel ama kırmızı biberler harika gözüküyor. emeğinize sağlık maşallah.
Sevgili byfatih, bu bahçenin bir numaralı işçisi benim arkamdan eşim gelir.
Bayır eteği olan bahçeyi bu hale getirmek onüç-ondört senemizi aldı. Duvarların örülmesinde, salıncakların kurulmasında usta getirsek de ya harcın karılmasına ya da kaynak yapılırken ustaya çıraklık yapan yine bendim.
Ağaçların, çiçeklerin ekilmesi ve sebze bahçesi ile bağın tanzimini eşim ile beraber yaptık.
Ot yolmaya bazen de toprak bellemeye bulabilirsek dışarıdan işçi alıyoruz. Ama bu on dönüm bahçenin her karış toprağında parmak izimi görebilirsiniz.
Bende tam iş arıyordum :D
Gerçekten çok güzel ürünleriniz var Bu arada hünnap nedir.? kalın sağlıcakla allah bir gün bizede nasip eder inşallah bir bahçe.
Nejla K.
29-08-2009, 14:36
Güler Hanım, çok emek verilmiş bir bahçe...Sağlıkla ve huzurla yaşamanızı dilerim... Size sormak istediğim bir şey var. Bahçenizde köstebeklerle nasıl mücadele ediyorsunuz? Biliyorum, bu konuda forumda ilgili sayfalar var ama en etkili yöntemi sizin gibi tecrübeli birinin kullandığını düşündüm. Şimdiden teşekkürler...
Sevgili Nejla K. bu konuda şanslıyım herhalde. Manyas'da köstebekle hiç karşılaşmadım.
Silivri'de yan komşum bu konuda çok zor günler yaşadı. Allahtan orada da sorunum olmadı.
Ama komşunun sıra ile ektiği çiçeklerin sıra sonuna geldiğinde, sıra başındakilerin köstebek tarafından aşağı çekildiğine şahit olmuştum.
Onun bahçesini adeta metro istasyonlarına benzetmişti. Ana delikten tazzikli suyu bastığımızda, bahçenin her tarafından fıskıye gibi fışkırdığını gördük.
Eğer yanlış hatırlamıyorsam o bir tablet kullanmıştı. Ama ben bir yerde köstebeklerin sesden kaçtığını okumuştum.
Gözden çıkarttığınız ucuz ve ufak bir transistörlü radyoyu plastik torba ile çalar vaziyette toprağa gömün diye yazıyordu.
Bu konuda size fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm.
Teşekkürler.
Hünnap; erik büyüklüğünde güzel bir meyve. Yemediyseniz denemelisiniz. Faydalı olduğu da söyleniyor.
Güler abla o tazecik biberler fasulyeler için çok teşekkür ederim, kime niyet, bana kısmet çok kısmetliyimdir.
Eşim de çok teşekürler ediyor, görüşemediğimiz için üzgünüm. Oğuz abiye selamlar.
Ferda Ülkümen
29-08-2009, 21:21
Afiyet olsun sevgili Lilium;)
Afiyet olsun sevgili Lilium;)
Teşekkür ederim ferda hanım, sizin kısmetiniz olan bana nasip oldu, kısmetin kime nasip olacağı hiç belli olmuyor, ama inanın yerken aklımdan siz ve bu sözcükler geçmedi değil, tekrar teşekkür ederim.
Güler Ablacım, incir resmi için teşekkür ederim. Bizde olanın içi kırmızı.Kışa kadar dayanıyor. Mayıs ayında (Ülker'de) incir aşısı yapılırmış o zaman sizden bir çelik rica edebilirim.
Ağaç daha tam uyanmadan, gözler patlamadan haber verirsen birkaç çelik gönderirim. Ama mutlaka hatırlat, işlerim çok yoğun olduğundan unutabilirim.
Aynı şeyi diğer arkadaşlardan da rica ediyorum. Kime ne söz verdim hatırlamam mümkün değil, evvelce deftere not alıyordum ama ipin ucunu kaçırdım.
Zamanı geldiğinde lütfen hatırlatın.
(Gönderdiğim kolilerden bazıları Aras kargoya geri geldiler, adreslerde bulunamadı gerekçesiyle.)
Merhaba sevgili güler hanım ogün size biraz sitem etmiş gibi oldum kusuruma bakmayın
herhelde duygulu bir günümdü sizi kendime yakın hissetmişim demekki.
Sizi kırdıysam tekrar özürdilerim.
güler hanım bana clematis tohumu gönderecektiniz.
Ben bütün çiçeklerin tohumundan çeliyinden istiyorum mümkünse eyer vallahi biraz apdallık gibi olacak napayım dayanamıyorum çiçelere.
güllerin tohumundan istiyorum mümkünse.
Üye bahçelerinin gözdesi Güler hanım.
Bahçemi sanalda dolaşarak,beni onurlardınız sizin bahçenizin çeşitliliği, tertibi yanında bizim bahçe anlayışımız toprak sevgisine
paralel yaklaşımla birkaç gül ile hanımeli ile sınırlı,sebze ve meyveye dönük çalışmarlarla bahçe zevkini yaşamaya yönelik.
Resimlerdeki güller evin önündekiler güneşi fazla görmediğinden onların canlılığı haziranda bittiyor,
evin arkasındakiler açmaya devam ediyorlar fakat mayıs ayının canlılığı yok sayılır, benim güllerde bazı zaman yapraklarında yağlı
gibi parlalıklık oluşuyor akabinde yaprak bitleri oluşuyor ama bu sene sağlıklarında böyle birşey yaşamadım.
Düşünceme göre hastalık yapıcı fungal sporlarının bahçe toprağında bulunması ile topraktaki bitkinin beslenme dengesizliği yaşaması
havaların sıcak ve nemli oluşundan bu sporların aktif olarak beyaz küf şeklinde mantarlaşma yapraklarda tokside olarak hastalık
yayabiliyor.
Sonuç olarak gül bitkisinin toprak istekleri karşılanmassa geceleri çok nemli güzdüz çok sıcak oluşumu bitkinin strese
girerek,etmen olan fungalın sporları bitki üstünde etkinlikle, bitki bu hastalığa yakalanıyor.
Sevgili epsody, iltifat ediyorsunuz, teşekkür ederim.
Fırsat buldukça ben de üye bahçelerini zevkle dolaşıyorum, güzellikleri görmek, arkadaşların verdikleri çabaları okumak çok hoşuma gidiyor.
Kimi arkadaşımız bahçesinde, kimisi balkon ve terasında ne harika görüntüler meydana getirmiş ve güzel bitkiler yetiştirmiş, gurur verici.
Gül yapraklarında olan yapışıklıkları bildiğiniz gibi böcekler yapıyor, bende olan külleme.
Ama dün hemen ilaçladım, bu ara sardunyalarda da keyifsizlik var. Onlara da biraz vitamin verdim. Ben dönene kadar idare ederler.
Sebzelerin durumu iyi, gelecek hafta salça işine girişeceğim.
Güler hanım,
birkaç gündür bahçenizin güzelliklerinden mahrum bıraktınız bizi.
Keyfiniz, sıhhatiniz yerindedir inşallah.
Güler Hanım, nerelerdesiniz?
Bitler, böcekler, külleme,...işiniz çok sanırım.
Bahçe bu kadar büyük, ürün yelpazesi de geniş olunca, emeği de çok oluyordur.
Allah sağlık ve kolaylık versin.
Sevgili arkadaşlar buradayım.
Güler'in Bahçesini tıklama yüzbini geçince artık keserim diye düşünmüştüm.
Zaman zaman baktığımda yazdığınız mesajlara cevap vermek için giriyorum.
Bildiğiniz gibi çim alanı yeniden tanzim ediyorum.
Hazırlık safhasını, neler yaptığımızı sizlere tek tek anlatmak istiyorum. Daha sonra çim alan tesis eden bir arkadaşımıza yardımcı olur diye düşündüm.
Bahçemde değişiklik yok, çiçeklerim, güllerim güzel güzel açıyor, sebzelerim bol bol ürün veriyor, meyvelerimi sebzelerimi toplayıp, toplayıp eşe dosta dağıtıyorum.
Daha ilerde bazı değişiklikler yapmayı düşünüyorum.
Karanfil sepetini kaldırayım, otoparkın önündeki yeşilliği azaltıp oraya daha değişik bitkiler dikeyim, Clematislerin yerlerini değiştireyim diye aklımdan geçiyor.
Bu arada kivileri daha gölge bir yere taşıdım.
Osmanlı çilekleri aldılar başlarını gidiyorlar. Onları da zapt-ı rapta almak gerekiyor.
Dedim ya işler çoookkkkkk.
(Ben bunları lilium'a anlattım adamın gözü korktu)
ciceksever70
02-09-2009, 20:45
Güler abla sen her zaman güzel mesajlarini resimlerini bizimle paylas. Senden ögrendigimiz o kadar cok sey var ki... Bu arada hala senden kokulu cali isimleri bekliyorum. Sevgiler...
Sevgili ciceksever70, benim bahçemde bulunan ve kışın açan ama kokularını hiçbir şeye değişemeyeceğim iki tür var.
Birisi Chimonanthus praecox, diğeri de Lonicera Fragrantissima.
Bitki Veritabanında hem resimlerini hem de gerekli bilgiyi bulabilirsin.
Kitaplarımı karıştırsam daha başkarının da isimlerini yazarım.
Sevgili Güler Abla,
Topraktan gelen çıtırdılar salyangozlarmış:)Yardımların için teşekkürler.
Sevindim sevgili jineop, onun imhası kolay, gözün aydın.
ciceksever70
03-09-2009, 21:59
Sevgili ciceksever70, benim bahçemde bulunan ve kışın açan ama kokularını hiçbir şeye değişemeyeceğim iki tür var.
Birisi Chimonanthus praecox, diğeri de Lonicera Fragrantissima.
Bitki Veritabanında hem resimlerini hem de gerekli bilgiyi bulabilirsin.
Kitaplarımı karıştırsam daha başkarının da isimlerini yazarım.
Cok tesekkür ederim Güler abla. Lonicera fragnantissima yi duymustum ama bulamadim. Cali gibi mi büyüyor? Bildigimiz hanimeliden farkli sanirim. Önümüzdeki günlerde kis bitkileri bakmak icin seraya gidecegiz ikisine de bakacagim. Öpüyorum cok, sevgiler...
Bitki Veritabanı başlığında resmi ve çiçeği var. Çalı gibi büyüyor ama çok da büyük bir çalı olarak düşünme. Bahçemdeki oniki-onüç senede 1,5 m oldu.
ciceksever70
04-09-2009, 08:24
Baktim Güler abla tekrar tesekkür ederim. Ben zaten o boydaki calilari cok seviyorum fazla büyümesinler sonra bas etmesi zor oluyor. Ben bir de Viburnum bodnantese dawn buldum kisin acip cicekleri kokan. Sevgiler.
Sevgili ciceksever70, hemen google dan baktım, ne güzel bir çalı bulmuşsun. Ben de burada araştırayım.
Teşekkür ederim.
ciceksever70
04-09-2009, 19:37
Güler ablacigim begenmene cok sevindim. Bugün bir Hollanda sitesinden Viburnum, Hamamelis, Schneebeere-Symphoricarpos (Türkce adini bulamadim ama cok güzel bir bitki beyaz top top meyveleri oluyor kisin) ve beyaz Lilium soganlari siparis ettim. Senin tavsiye ettiklerini henüz bulamadim. Daha istedigim cok bitki var ama ...
Bende de var bu bitkiden. İnci çalısı diye satmışlardı bana.
Sevgili sakagun, inci çalısını biliyorum. ciceksever70 in bahsettiği viburnum bodnantese.
Bahçenizde köstebeklerle nasıl mücadele ediyorsunuz?
sayın nejla.K aşağdaki linkte bir ürün var bu iş için, ancak tecrübe eden var mı bilemiyorum.
http://www.aldesem.com/418-kostebek-kovucular-.html
Sevgili trida, link için ben de teşekkür ederim.
Benim bahçemde şükür Allaha köstebek yok, ama isteyen arkadaşlara öneririm.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.