PDA

View Full Version : Güler / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Kiraz
08-06-2010, 19:35
Güler Hanım, bence tatlı canınızı sıkmayın artık, elinizden geleni yapıyorsunuz, aksilik olacaksa oluyor işte. Bunlarla boğuşurken bahar geçiyor, yaz geçiyor, güzellikler kaçıyor. Bazı şeyleri görmeden diğer güzelliklerin keyfini çıkarın "ki bahçeniz güzellik dolu".

Yakın olsam fırsat bulunca yolmaya gelirdim. Sebze bahçesinde bol miktarda semizotu çıktı diye ben mutluyum, adalara verdiğiniz gübreden atmıştım ama önceden de gelmiş olabilir. Bir de en son getirdiğiniz toprağı koyduğum saksılara bakacağım. Kendinize dikkat edin lütfen :)

Lilium
08-06-2010, 19:55
Hımm semiz otu yemeğine de bayılırım şöyle yoğurtlu bir de sarmusak ohh oh :)

İşin şakası tabi illaki bir muzurluk bulurum.

Güler abla çok üzüldüm doğrusu bu kadar emek bu kadar uğraş ve beklemeden sonra gerçekten benim de sinirlerimi bozdu ki sizleri tahmin edebiliyorum.

Geniş yapraklı ot ilaçı denenebilir, semiz otunu geniş yaprak diye biliyorum çimlere bir zararı olmaz.

Güler
08-06-2010, 22:38
Yaa arkadaşlar size sadece semizotlarından bahsettim. Çimin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

En nihayet tohumu attık, kapak toprağını kapattık, silindirledik. Ve hemen otomatik sulamayı başlattık.
Birinci gün iyi, ikinci hatta üçüncü gün herşey iyi gidiyor.
Sabah saat 6.30 da bilgisayar vanaları açıyor ve çim alan ilk iki sıra onbeş dakika, daha sonra da üçüncü ve dördüncü sıra da onbeş dakika suluyor.
Saat sekizde ben de toprağı inceliyorum aşağı yuları onbeş cm kadar su işlemiş. Herşey yolunda.

Oğuz'un Dr. kontrolü vardı İstanbul'a geldik ve Oğuz sadece iki gün kaldı. Kendi sebzelerini merak ettiğinden hemen döndü ben birkaç gün daha oyalandım.

Biz İstanbul'dayken sulama tesisatı arıza yapmış. Sulama bittikten sonra hidrafor stop etmemiş ve devamlı çalışmış. Bu durumda motor iyice kızınca ıçindeki suyu kaynatmış ve ertesi sabah ilk etapta çime basılan su kaynar su olunca bir kısım çim yanmış.
Geldiğimde çimi inceledim. Çıkmayan tohum yok ama 4-5 cm boyunda çıkmış olan çimler ölü olarak yatıyor. Yer yer kellikler var.
Oğuz da motor bozuldu, susuz kaldılar diye basmış suyu. Aşırı su toprakta mantarı başlatmış. Bir yandan nem, bir yandan sıcaklık al başına kök boğazı çürüklüğü ve hastalık hızla yayılıyor.
Herkes benim bu çim derdimden bıktı diye Mine hanıma başlıkta soramadım ve telefonla rahatsız ettim, derdimi anlattım.
Sağ olsunlar bana uzun uzun izah etti, Huwasan'ı(dezenfektan) hemen at dedi. Baktım depomda kafi miktarda Huwasan yok. Ne Bandırma-Erdek, ne de Bursa kaldı sormadığım ilaç bayii yok. Yok Allah yok.
Peras da aynı işi görür deyince bu sefer Peras aramaya başladık. Allah razı olsun Selâhattin hoca araştırdı Mustafakemalpaşa'da buldu.
İzmir'den de getirtebilirdik ama acelemiz var ya kargo filan bekliyemiyoruz hemen atmamız lâzım.
Oğuz hemen Kemalpaşa'ya gitti, ilacı aldı geldi ve akşamın dokuzuna kadar 8 depo ilaç attık.
Bir gün bekledik sonra da Flint adlı başka bir ilaç kullandık. Şimdi sıra Turfset ve M.A.P'a geldi. Gelmesine geldi ama semizotu öyle bir bastırdı ki sormayın. Çimi görebilirsek Turfset atacağız.
Geniş yapraklı ot ilacı kullanırız diye düşündük ama kgursan bence elle toplamaya gayret et deyince karı-koca giriştik araba araba semiz otu yoluyoruz.
Geçiriyoruz üzerimize kapişonlu yağmurluklarımızı, yağmur-mamur dinlemiyoruz. Yol babam yol. Allahtan çok kolay geliyor kökleri, toprak ıslak ya ondandır.

Oğuz söyleşe söyleşe yoluyor bense küfrederek yoluyorum. Allahtan duyan yok. Eee millet yağmur yağıyor diye evlerinde oturuyor, bizim gibi deli mi?

Neyse işi biraz kolayladık ama daha çook var.

Sevgili lilium sana yollardım, yoğurtlu sarımsaklı yemeğini yap diye ama ilaç attık ya olmaz. Seni zehirlemek istemem, ileride bana lâzım olabilirsin. :p

Dediğimde ne kadar haklıyım değil mi arkadaşlar: Çimin mi var derdin var.

Güler
08-06-2010, 22:41
Sevgili nazlı hilal, 4043 mesajdakini soruyorsan Frezya.

Cumhur Tonba
08-06-2010, 23:07
Güler Abla,
Sakınan göze çubuk batarmış ve anlaşılıyorki sizin başınıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.Geçmiş olsun diyoruz.

''Oğuz'un Dr. kontrolü vardı İstanbul'a geldik ve Oğuz sadece iki gün kaldı. Kendi sebzelerini merak ettiğinden hemen döndü ben birkaç gün daha oyalandım.''
Desenize oğuz bey'de faal miş.

Selamlar ve saygılar.

acemifüsun
08-06-2010, 23:12
Aksiliklere bakın, ne kadar ters gitmiş Güler hanımcığım, gerçekten üzüldüm:( Belki de çok özenince mi böyle terslikler daha çok oluyor? Ne yapalım üzüleceğiniz konu çimler olsun diyelim, sağlık çok önemli, kendinize iyi bakın, sevgiler:)

Güler
08-06-2010, 23:20
Çimdeki olaylara alıştım galiba, normal ve düzgün gitse şaşıracağım neredeyse.

Birol
08-06-2010, 23:28
Cumhur beyin dediği gibi sakınan göze çöp batıyor güler hanım.
Sizin çim konusundaki bu hassasiyetiniz karşısında başınıza gelenlere çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın.

Güler
09-06-2010, 09:36
Canım sıkıldıkça çayımı alıp güllü kameriyede oturuyorum, oradan çim alanı görmüyorum çünkü.
Yağmur açılan güllerin yapraklarını hep döktü ama kalan güllerin kokusu, ve kameriye içindeki diğer çiçekler, etrafındaki ortancalar, clematisleri seyretmek huzur veriyor.

Kameriye içinde bana eşlik ederseniz buyrun....Sağ tarafta mini ocak üzerinde çaydanlık kaynamakta, her zaman taze çayım var.

Kameriye içi ve çiçekleri...

151165

151166

151167

151168

151169

Güler
09-06-2010, 09:38
151170

151171

Güler
09-06-2010, 09:41
Güller...

151172

151173

151174

151175

151176

Güler
09-06-2010, 09:45
Balkondaki sardunyalarım ve lillium ve Frezyam.
Sümbülteberim de açtı.

151178

151179

151180

151181

151182

Güler
09-06-2010, 09:47
151183

151184

151185

günebakan
09-06-2010, 10:08
Güllü kameriyenin görüntüsü gerçekten çok güzel Güler ablacığım sümbülteneri benim için de kokla geçen sene ben de almıştım çiçekte açmıştı ama bu sene soğanlar kayboldu

finduk52
09-06-2010, 11:06
Sevgili Güler ablacığım,

Kendini avutacak o kadar güzelliklerin var ki bunları bizlerle de paylaştığın için çok teşekkür ederim.

türkansultan
09-06-2010, 11:15
çok geçmiş olsun güler hanımcım. çimlerine bende üzüldüm ,inşallah en kısa zamanda sorunu çözersin . bütün sıkıntın bu olsun . Allah başka sıkıntı vermesin ,bahçenize baktığımda adeta bir cennet yaratmışsınız,yine bütün çiçekleriniz çok güzel açmışlar,doya doya oğuz beyle birlikte keyfini sürün inşallah saygılar.

sevim.K
09-06-2010, 11:16
Kameryeniz çok güzel Güler hanım sefasını sürün sağlıkla. Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş onca güzellik arasında sardunyalara takıldı benim gözüm:p

hozat
09-06-2010, 19:26
Sevgili Güler,

Sana çim konusunda katılıyorum,ben de her zorluğuna rağmen çimi olan bahçelerden hoşlanıyorum.

Şu durumda senin bahçeni "tavus kuşuna" benzetiyorum.

Bilirsin tavus kuşu çok güzel bir kuştur ama, ötüşü o güzelliğinine yakışacak ahenkte değildir.

Ayaklarını beğenmediği için derler ki: Kuyruğunu açınca çok mutlu olur, ayaklarını görünce de sinirlenip bağırırmış.

Şimdi o kadar güzelliğin arasında, çimlerine bakıp ta iç geçirmemen mümkün değil.

Yine de açılmış bir "tavus kuşu" gördüğümüzde, hiç bir zaman ayağına değil o muhteşem kuyruğuna ve alımlı çalımlı salınışına bakarız.
Tıpkı senin bahçen gibi.

dağ çiği
09-06-2010, 21:42
Güler hanım kamelyanız içindeki çeçekler ne kadar güzelmiş.Camgüzelleri coşmuş gerçekten tam çay içme yeri bizim içinde yudumlayın çayınızdan.Sarı galanız ne güzel açmış daha ne zaman ekmiştiniz bende renkli gala yumruları almıştım sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyorum.Saksıdamı daha iyi gelişiyorlar yoksa yerdemi.Bu arada bahçenizin her köşesindeki bütün çiçekleriniz çok güzeller.

Sevilay
10-06-2010, 01:05
Oğuz söyleşe söyleşe yoluyor bense küfrederek yoluyorum.

Ben adak falan adamam ama, sizin çimler için bir şey adayacağım sonunda.:)

Bu kadar emeğe, üzüntüye ben olsam tohumsuz bile çıkardım o topraktan.

Yani, çabanızı gördükçe, çim olasım geliyor sizin bahçede Güler hanımcığım.

Yine de, tüm bahçe çok güzel ve tüm çiçekleriniz emeğinizin, sevginizin karşılığını veriyor.
Ne yapalım, çimler de olduğu kadar olsun diyeceğim ama, biliyorum sizde çerkez inadı var.:)

Güler
11-06-2010, 17:40
Sevgili sevilay, mesajını ancak gördüm cevabım geç oldu kusura bakma.

Amann sakın haa, bahçemde çim olma da ne olursan ol. İki senedir bana illallah dedirtti bu çim.
Boş ver sen gel gül ol, lilyum ol, petunyalarım çok güzel, petunya ol.
Sebzelerim de çok güzel ama onları ol desem ayıp kaçar, iyisimi kiraz ol, dut ol.

İşin şakası bir yana ama inan çime baktıkça küfrediyorum. Şimdi son yapacağım tohum şişirip atmak, olmazsa sonbaharı bekleyeceğim.

Güler
11-06-2010, 17:42
Sevgili dağ çiği, teşekkür ederim. Yalova hiç de uzak bir mesafe değil, çaya buyursanıza.

finduk52
12-06-2010, 09:02
Güler ablacığım , hazır çimler Türkiye de yokmu acaba ? Hazır çimler oluyor halı gibi seriyorsun. Onu denemek istemezmiydin ?

Fatoş
12-06-2010, 16:29
Sevgili Güler hanım çimler sizi çok üzmüş, arkadaşların dediği gibi bahçenizde o kadar çok güzellik var hele kameryanıza bayıldım, etrafı güzelim çiçeklerle dolu .Ellerinize sağlık.

Güler
13-06-2010, 00:39
Sevgili finduk52, burada da hazır çim var ve yapanlar da çok. Ama bir tabir vardır bilmem bilir misiniz " şeytan azapta gerek" derler.
İşte ben de kendime iş arıyorum, işin şakası bir yana hazır çim pek dayanıklı olmuyor diye düşünüyorum. Yapanları da inceliyorum, mutlaka kaliteli tohumlardan yapılanları bulabilmek gerekiyor. Yoksa 2-3 sene sonra çim mort....

Sonra benim alanım hayli geniş, 1000m² yer için sanırım 10.000 tl (en az) gözden çıkartmak lâzım.

Bu sene benim biraz şansızlığım oldu, hem havaların çok yağmurlu gitmesi vs. gibi şeyler.

Yavaş yavaş toparlamaya çalışacağım.

Sevgili Fatoş, teşekkür ederim.

finduk52
13-06-2010, 00:46
10.000 tl mi :eek: servet değerinde desenize . Alan büyük tabii ama yinede çok :(

Ablacığım eğer isterseniz buradan da bakabilirim sizin için çim tohumu. Allah nasip ederse 2 ay sonra gelmeyi düşünüyorum Türkiye ye .

Güler
13-06-2010, 19:37
Teşekkür ederim sevgili Finduk52, burada çok kaliteli tohum buldum ve ektim.

Güler
14-06-2010, 11:02
Sevgili limon,

Bu sabah Oğuz bahçeden ilk salatalıklarımızı topladı. Onları ve yine sabah toplanan kirazları senin için yükledim.

152709

152710

finduk52
14-06-2010, 11:13
Kirazmı oy oy oyyy :eek: hemen geliyorum. Salatalıklarda ne güzel büyümüşler afiyetle yiyin inşaallah. (ahhh benim kirazım ne zaman beni sevindirecek acaba :( )

Sevgi Durul
14-06-2010, 11:14
Sevgili Güler hanım, kirazlarınızda kurt var mı? Bizim kirazlar bu sene çoğu kurtlu. Yağışlardan ilaçlamaları geciktiği için güzelim kirazlar kurtlanmış. Moralimiz bozuldu. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Sevgiler...

Güler
14-06-2010, 20:21
Topladığımız kirazlarda kurt yok, amçok güzel kiraz veren iki kirazağacımız üzerinde meyveleri varken kurudu, çok üzüldük.

Kekik
14-06-2010, 21:46
Sevgili Güler Hanım,siteyi ilk ziyaretimde bahçenize hayran oldum.Bahçeniz ve çiçekleriniz harika.Siteye her girişte ziyaret ediyorum mutlaka.
Biz de bahçemizde her zaman yanmış keçi gübresi kullanıyoruz ve semizotu çok çıkıyor. Bu seneki bol yağışlar semizotlarını coşturdu anlaşılan.
Benim de kaynaş otuyla başım dertte. Sonunda kendi haline bırakacağım galiba.

Lilium
14-06-2010, 23:47
Bu sabah Oğuz bahçeden ilk salatalıklarımızı topladı.

152709

Sen öyle san, çoğunu da manava götürmüş:p

Haaa sahi perfe çok güzeldi, çok teşekkür ederim eline sağlık, güzel hoş sohpet bir zaman oldu, değerli misafirimizi tanımak sohpet etmek benim için çok keyifliydi. Lütfen selâmlarımı iletiniz.

Soğanlarımı unuttummmmm:(

Yarın çay içmeye bekliyorummmm.

Cumhur Tonba
15-06-2010, 00:09
Ben de geleyim mi?

Gülbeşeker
15-06-2010, 00:14
bahçenize olduğu kadar sizede hayran kalmamak elde değil bukadar bahçeyle ugraş resimle bilgisayara yükle herkese cevap yaz eli öpülecek kadınsınız vesselam hayranlarınızdanım güler hanım daima sağlıklakalın mutlu kalın sevenlerinizle kalın

Lilium
15-06-2010, 00:15
Gel desem de Sen gelemezsin çilliyi çalmayayım diye beklersin.

Lilium
15-06-2010, 15:33
Sevgili cumhur çok bekledik gelmedin, sadece biraz kulaklarını çektik pardon kulaklarını çınlattık söz verir gelmez hayırsızdır dedik;) kimlerle mi! sitemizin iki güzide güzel bayan üyesi. Yalnız çok mahcup oldum yüzüm hala kızarık.

Ha bu arada ağaçlar net'in karargahı değişmiş haberin olsun, yarın Edirne'ye de bir üst kurabilirler, sende büyükelci olursun.

limon
15-06-2010, 17:49
Güler Hanım, o güzel salatalıklarla kirazların fotoğraflarını sabah görür görmez eşime gösterdim. "Güler Abla'ya bak, toplamış yine çıtırları, benim salatalıkların bitkisi daha bir karış" dedim. Fotoğrafın üzerindeki yazıyı şimdi farkettim, kalp kalbe karşıymış. :)

Oğuz Bey'in de sizin de ellerinize, emeklerinize sağlık.

Lilium
16-06-2010, 14:09
Bu güzelleri nerede çekmiş olabilirim.
153326

153327

153328

153329

153330

köknar
16-06-2010, 14:17
Clematis cennetinde olabilir mi?

Lilium
16-06-2010, 15:28
Evvet. :)

acemifüsun
18-06-2010, 21:43
Gerçekten cennet Güler hanımcığım, ellerinize sağlık, sevgiler:)

kalambaklı
19-06-2010, 09:24
Sayın Kekik, sakın kanyaş otu ile mücadeleden vazgeçme, sonra bahçene hiç bir şey ekip, dikemezsin.
Kanyaş mücadelesinde en etkili ilaç Roundup' tur. İlacı kullanırken küçük bitkilerinizin üzerlerini saksı ile kapatıp etrafındaki kanyaşlara ilaç püskürtebilirsin.
Sayın Güler hanım sizin başlığınızda böyle bir yazı yazdığım için kusura bakmayın.
Kolay gelsin.

Güler
19-06-2010, 12:53
Sevgili kalambaklı, hiç sorun değil tabii arkadaşlara yardımcı oluruyoruz hep beraber.

Güler
19-06-2010, 22:44
Bugün semizotu tarlası biçildi! Arasında yer yer de çimler var...:p

154378

Güler
19-06-2010, 22:46
Kabak toplama faslı yine başladı. Allahtan bu sene az ekildi.
Üç gündür kabağın her türlüsü pişirilmeye başlandı.

154379

Güler
19-06-2010, 22:50
Aslan ağızları ve petunyalar açmaya devam ediyor....

154381

154382

154383

154384

Güler
19-06-2010, 22:53
Balon çiçekleri, glayöller ve sosyete sarmısağı da açmaya başladı.

154386

154387

154388

Güler
19-06-2010, 22:55
Bu nedir?

154390

Lilium
19-06-2010, 23:04
Yer fıstığı

Güler
19-06-2010, 23:42
Bravoooo, on numara.

Cumhur Tonba
19-06-2010, 23:58
Lilium,
On puanı aldın. Bir de şu ballı karidese kavuşsan.

Güler
20-06-2010, 18:13
Sevgili Cumhur, lilium'un doğum günüymüş bugün. Ahh keşke evvelden bilseydim. Ona ballı karidesli pasta (!) yapardım.

Sevgili Cumhur, nazlıcan'ı da kutlarım.

Kiraz
20-06-2010, 20:34
Güler Hanım, bana verdiğiniz keçi gübreli topraktan semizotu çıkmadı, keçilerin günahı alınmış.

Cumhur Tonba
21-06-2010, 00:01
Lilium,
Tam da iş olacakmış fakat arada kaynamış. Kötü şans.

Teşekkür ederim Güler Abla. Nazlıcan inşallah böyle devam eder.

trilye
21-06-2010, 00:19
Merhaba Güler hanım ağaçlar.netin yeni üyelerindenim.Yaklaşık dört beş saattir bahçenizi inceliyorum daha anca 40. sayfaya gelebildim.Bu nasıl bir güzelliktir?Bursa'nın köyünde kendimize ait bir kaç parça arazimiz var.Buraya ufak bir ev yapıp güzel bir bahçe düzenlemek istiyoruz.Ancak sizin bahçeniz bizim hayalimizinde çok üstünde bir bahçe.Sizin sayfanızı inceledikçe nerden nasıl başlarız acaba diye iyice düşünmeye başladım.Bizim için süper bir örneksiniz.Umarım zaman zaman bilgilerinizden faydalanabilirim.

Lilium
21-06-2010, 00:24
Lilium,
Tam da iş olacakmış fakat arada kaynamış. Kötü şans.

Hiçte değil düşünmesi yeter, Teşekkür ederim güler ablacığım.

Birde şu meşhurrr horoz pilavını görsek sevgili cumhurdan :D

diver_bird
21-06-2010, 00:26
Güler Hanım Merhaba,

Uzun zamandır uğrayamadığım için yazılarınızı biraz okudum. Her nekadar çimler sizi sıkmış olsada. Bahçenin muhteşem renk cümbüşüne hayran kaldım tekrar.
Kamelyanız bitirdi beni.
Dilerim keyfini rahatça sürersiniz. Aman nazar değmesin.
Sebzeler de ayrı güzel olgunlaşmışlar. Ağız tadı ile yemek nasip olur ***.

Saygılarımı sunuyorum.

diver_bird
21-06-2010, 00:32
Bende maydanoz ve nane ektim saksılara. Maydanoz coştu
Nanelerde tık yok sebebini anlamadım.
Hiç büyümeyecek sanırım.

Zir.Müh.Alper
21-06-2010, 01:11
Naneleri budayıp, su dolu kavanozda güneş altında bekletmeni öneririm, kökler güçlenir, sende onları sonra ekip, nane cümbüşünü görürsün.

Cumhur Tonba
21-06-2010, 01:25
Sonra ne yapacağını da şaşırırsın. (Yani bolluğundan) Zor'u başarıp, arsız olan bitki yi çoşturamamışsınız. herhalde biraz susuz kaldı naneleriniz

Cumhur Tonba
21-06-2010, 01:28
Hiçte değil düşünmesi yeter, Teşekkür ederim güler ablacığım.

Birde şu meşhurrr horoz pilavını görsek sevgili cumhurdan :D

Hele senin şu börek tepsilerini bir görelim. Sen gel buraya. Horozlu pilav yemezsen haklısın. Sana kurban olsun.

diver_bird
21-06-2010, 16:00
Çok teşekkür ederim. Bunları bilmiyordum açıkçası,
fakat ektiklerim daha tohumdan hiç büyümedi.
Peki naneleri buda demişsiniz ya kökleri ile birliktemi
diğer türlü nasıl tutar anlayamadım. :(
Saplarından budanırsa köklenmez herhalde dimi.

Güler
21-06-2010, 22:35
Sevgili orhanenes, teşekkür ederim.

Bahçe tanzimine başlamayı düşünüyorsanız hiç vakit kaybetmeden başlayın derim. Ben halâ geç başladığım için pişmanlık duyuyorum.
Siz başlayın bakın göreceksiniz yavaş yavaş herşey yerli yerine oturuyor ve şevke geliyorsunuz.
Ben hiç plân proje yapmadan kendi zevkime göre tanzim ettim. Zaman zaman beğenmeyip değişiklikler de yaptığım oldu. Ama bütün bunlar size birşeyler öğretecek.
Yaptıkça da daha da yapmak istiyorsunuz, öyle keyifli ki. Yorucu da olsa aldığınız güzel neticeler yorgunluğunuzu size unutturuyor.

Bahçemin size yön vermesi beni gururlandırıyor, eminim daha güzelini başaracaksınız yeter ki isteyin ve bir an evvel başlayın.

Bildiğim her konuda size seve seve yardımcı olurum. Elimdeki fide ve tohumlardan da istediğiniz varsa gönderebilirim.

Kolay gelsin.

Güler
21-06-2010, 22:40
Sevgili diver bird, evet çimler beni hem üzdü hem de yordu ama ben kolay kolay pes eden bir tip değilim. Ömrüm olursa yine uğraşmaya devam edeceğim.

Nane çok azgın bir bitkidir. Bahçemdeki naneler de hem iri hem de güzeldir. Eğer tutturamazsanız bana yazın size köklü olarak yollarım.

ciceksever70
22-06-2010, 08:11
Sevgili diver bird, evet çimler beni hem üzdü hem de yordu ama ben kolay kolay pes eden bir tip değilim. Ömrüm olursa yine uğraşmaya devam edeceğim.

Nane çok azgın bir bitkidir. Bahçemdeki naneler de hem iri hem de güzeldir. Eğer tutturamazsanız bana yazın size köklü olarak yollarım.

Güler abla naneleri bahceye mi ekiyorsun? Kisa dayaniyor mu peki?

finduk52
22-06-2010, 08:43
Sevgili Çiçeksever, benim nanelerimde bahçede, kışa dayanıklıdır. Baharda yeniden yeşerirler , coşarlar . Sevgiler..

regina
22-06-2010, 15:24
Ahhh Güler Hanım ahhhh,

Düşman çatlatan bahçe demek isterdim ama sizin bahçeniz dostları bile çatlatacak.

10 gündür sayfanızı inceliyorum. Nekadar emek vermişsiniz, hala da devam ediyorsunuz. Atalarımızın bakarsan bağ olur dedikleri atasözü sanki sizin bahçenizi gördükten sonra söylenmiş gibi.

Maşallah bitkileriniz ( aslında evlatlarınız demek istiyorum çünkü minicik bir bebeğe bakar gibi bakıyorsunuz bahçenize ) de sizin emeklerinize karşılık veriyorlar.

Ellerinize, emeklerinize ve yüreğinize sağlık. Ayrıca bu güzellikleri burada bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Allah size ve sevdiklerinize uzun sağlıklı mutlu ömürler versin de bu cennet gibi bahçeden kahkahalar hiç eksik olmasın.;)

Emre İlhan
22-06-2010, 21:58
Ahhh Güler Hanım ahhhh,

Düşman çatlatan bahçe demek isterdim ama sizin bahçeniz dostları bile çatlatacak.

10 gündür sayfanızı inceliyorum. Nekadar emek vermişsiniz, hala da devam ediyorsunuz. Atalarımızın bakarsan bağ olur dedikleri atasözü sanki sizin bahçenizi gördükten sonra söylenmiş gibi.

Maşallah bitkileriniz ( aslında evlatlarınız demek istiyorum çünkü minicik bir bebeğe bakar gibi bakıyorsunuz bahçenize ) de sizin emeklerinize karşılık veriyorlar.

Ellerinize, emeklerinize ve yüreğinize sağlık. Ayrıca bu güzellikleri burada bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Allah size ve sevdiklerinize uzun sağlıklı mutlu ömürler versin de bu cennet gibi bahçeden kahkahalar hiç eksik olmasın.;)

;)Çok haklısınız sayın Regina.Düşman dost ne varsa çatlatacak.Sayın Güler Hanım, baçenizi ve bahçenizin güzelliklerini ilgiyle takip ediyorum.Yeni mesajlar listesinde heyecanla aradığım konulardan biri.;)

Saygılar.

Güler
22-06-2010, 22:12
Sevgili regina - emreilhan, sizlere teşekkür ederim. Beğenilerinizi okumak çok güzel, hoş bir duygu veriyor insana. Ama öyle uzaktan uzağa olmaz ki, hiç yolunuz bu taraflara düşmez mi?
Gelin beraberce ya güllü kameriyede veya yukarı terasta çay içelim sohbet edelim.
Lâf aramızda bahçeme gelen bütün dostlara mini mini hediyelim olur. Bunlar sardunya olabilir, gül olabilir, haseki küpeleri olur.
İnanın bahçem siz dostlarımızla daha güzel oluyor.

Güler
22-06-2010, 22:15
Sevgili ciceksever70, nanelerim bahçede ekili. Öyle çabuk yayılıyorlar ki şaşarsınız. Her sene en az iki defa dipten buduyorum. Yapraklarını kurutup kullanıyorum. Topraktaki kökler kısa zamanda fışkırır gibi nane veriyor yeniden.

ciceksever70
23-06-2010, 06:49
Sevgili ciceksever70, nanelerim bahçede ekili. Öyle çabuk yayılıyorlar ki şaşarsınız. Her sene en az iki defa dipten buduyorum. Yapraklarını kurutup kullanıyorum. Topraktaki kökler kısa zamanda fışkırır gibi nane veriyor yeniden.

Ben gecen sene saksida yetistirdim kisi cikaramadi ablacigim. Bu yil büyük bir yagmur bidonum vardi saksi yaptim simdilik keyfi yerinde ama bahcede daha rahat oluyorsa ben de alayim. Yine de bizim eksi 20 derece kislara dayanir mi emin degilim. Sevgiler.

Güler
23-06-2010, 20:57
Sevgili çiçeksever70, biz de bu kış -11° yi gördük Manyas'da. Nanelerime dışarıda olmalarına rağmen hiç birşey olmadı. Suladıkça da coşuyorlar.

Güler
23-06-2010, 21:06
Bu sabah yola çıkmadan birkaç fotoğraf çekmek istedim. Dün yağan şiddetli yağmur çiçek yapraklarını biraz etkilemiş, bazıları dökülmüş ama yine de güzeldiler.

Kırmızı ve pembe ortancalar iyice açtılar. Mavi olanların çiçekleri daha küçük, sanırım haftaya iyice irileşirler.

155427

Güler
23-06-2010, 21:07
155430

Güler
23-06-2010, 21:10
Dahliyalar da yavaş yavaş açmaya başladılar ama çok iri olanları daha tomurcuktalar.

155431

155432

155433

155434

155435

Güler
23-06-2010, 21:15
Glayöller ve Abelya.

Abelyaların çok hoş kokuları var. Şezlonga uzanıp kokularını hissetmek keyif veriyor bana.

Güler
23-06-2010, 21:18
Bu güzel Abelya kokuları insanı acıktırıyor mu ne? Hemen yanındaki iri boz duta uzanıp mutlaka atıştırmak istiyor insan.

155445

demys
23-06-2010, 21:24
Sevgili Güler hanım,
Ortancalarınıza ve dahlialarınıza bayıldım.
Bu güzelliklerin karşısında hiç yorgunluk falan kalmıyodur galiba.
Sizi takip ediyorum çok emek veriyorsunuz ama karşılığını da alıyorsunuz.
Ellerinize sağlık...

Güler
23-06-2010, 21:49
Fotoğrafları erken saatte çektim.

Açmak için güneşi bekleyen ipek çiçekleri.

Ve yakında açacak olan Agapanthuslarım.

155447

155448

155449

Güler
23-06-2010, 21:53
Mavişlerim açtı ve yığınla tomurcukları var. Onlar da açarsa bambaşka bir görüntü olacak.

Beyaz olanı da uzadıkça uzuyor ama çiçeklerinde tık yok. Gerçi o daha geç açıyor.

155497

155498

Güler
23-06-2010, 21:57
Şu an güller açtılar ve geçtiler. Şimdi şimdi yeniden mini mini dallar çıkartıp tomurcuklanmalar başlyor. Ama Mayıs ayındaki coşkuları yok.

155499

155500

Güler
23-06-2010, 22:00
Ateş çiçekleri, Sundavilla ve ceylanlar formunu koruyor.

155501

155502

155503

155504

Güler
23-06-2010, 22:03
Karanfiller çok güzel kokuyor ama Clematislerin görüntüsü de bir başka güzel.

155508

155509

155510

Güler
23-06-2010, 22:06
Sevgili demys, bahçe işi yorucu, ama dediğiniz gibi topraktan mini mini başlarını çıkartıp da kocaman güzel çiçekler açtığında büyük zevk alıyor, yorgunluğu unutuyorsunuz.

Teşekkür ederim.

günebakan
23-06-2010, 22:16
Güler ablacığım hepsi de çok güzel bahçen her zamanki gibi muhteşem hele de kokulu karanfiller ve ceylanlar harika:)

sevim4
23-06-2010, 22:23
Aman nazar deymesin binkere maşallah sevgili güler hanım, tan vakti nekadar güzel kokar orası.
Orda olmak için neler vermezdim emeklerine sağlık.

smiy
24-06-2010, 08:44
Güler Ablacığım senin bahçen için yorum yazmakta zorlanıyorum. Her seferinde nutkum tutuluyor, ne yazacağımı bilemiyorum. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Uzun yıllar boyunca bu güzellikleri yaşaman ve yaşatman dileğiyle, sevgiler...

Adalet Yağcı
24-06-2010, 22:36
Sevgili Güler, geçen yıl Son baharda gönderidiğin gülü hatırlıyor musun?
Bak ne kadar güzel açtı, yeniden teşekkürler.

155735

Güler
24-06-2010, 22:43
Ben onu somon rengi diye göndermiştim, kırmızı mı çıktı? Çelikler karıştı galiba. Neyse bu da güzelmiş, güle güle seyret.

Güler
24-06-2010, 22:45
Teşekkür ederim sevgili smiy. Bence güzellikler paylaşıldıkça anlam kazanıyor.

sagdil
24-06-2010, 23:05
Sevgili Güler Hanımcığım havaların ısınmasıyla renk cümbüşüne dönen bahçenizde sizden izinsiz yine bir tur attım şöööyle . Gözüm gönlüm açıldı.
Sizin verdiğiniz sardunyalarda pembe pembe bakıyorlar balkonumdan etrafa.
Kışın dondan iki kök kurtarabilmiştim. Aksi gibi ikiside pembe ama biri sakız.
Onlara baktıkça size teşekkürlerimi gönderiyorum.
Sevgiyle kalın.....

Güler
24-06-2010, 23:12
Teşekkür ederim sevgili sagdil. Bahçede tur atmanız için izne ihtiyacınız mı var? Sizi duyan da çoookk uzaktasınız sanır, neden gelip de dolaşmıyor sunuz?

Güler
28-06-2010, 14:18
Bu sabah Oğuz bahçedede olmaya başlayan ilk şeftaliyi koparıp getirdi.

Şeftalimiz ve japon eriğimiz.

156248

156249

Güler
28-06-2010, 14:20
Pergola kenarındaki sarmaşık gülleri yeniden açmaya başladılar.

Bir dalda taşıyamayacağı kadar gül var.

156250

156251

Güler
28-06-2010, 14:22
Geldiğimde mavişimi coşmuş buldum.

156252

Güler
28-06-2010, 14:23
Küpe çiçeğimin çiçekleri biraz küçüldü ama tomurcukları çok.

156253

Güler
28-06-2010, 14:25
Petunyalar halâ çok alımlılar.

156254

156255

Güler
28-06-2010, 14:27
Sardunyalarım da güzel, umarım önümüzdeki kış yine bir deprem geçirmezler.

156256

limon
28-06-2010, 15:49
Of of of... İçim açıldı cıvıl cıvıl renkleri görünce.

Burada bir haftadır şiddetli yağmur olunca bahçe sanki sonbahar havasına büründü. Çiçek açmış bitkiler yağmurun ağırlığıyla yerlere yattılar, çimler uzadı-ıslak biçilemiyor. Domatesler bu kadar suyu görünce meyveden çok yeşile gittiler. Tuhaf bir yaz mevsimi yaşıyoruz, bir hafta çok sıcak-nemli, bir hafta serin yağışlı. :)

günebakan
28-06-2010, 16:28
Küpe çiçekleri, petunya hele de mavişler müthiş Güler ablacığım bahçen güzellikler sergiliyor yine:)

Adalet Yağcı
28-06-2010, 17:58
Bir of of of... da benden, gel de bu güzellikleri görüp mest olma.
Meyveler de olmaya başlamış, biz hâlâ yaz sıcağını yakalayamadık, içerisi 20 °C dışarısı bir kaç derece daha düşük, neredeyse soba yakacağız, siz yazı yarıladınız.

Bütün yıl çekilen eziyetler bitti, bundan sonra keyfini sürmek kalıyor, mutlulukla sağlıkla.

Lilium
28-06-2010, 18:09
Bu sabah Oğuz bahçede de olmaya başlayan ilk şeftaliyi koparıp getirdi.
156248

Elinde eldivenler varmıydı ;)

Kiraz
28-06-2010, 19:03
Gözlerim bayram etti Güler Hanım:)

Bana verdiğiniz mavişler bu sene açıyor, henüz hepsi açmadı ama tomurcuk dolu, bu haliyle bile çok güzel. Her zaman görebileceğim pencere önüne taşıdım hemen.

sevim4
28-06-2010, 22:35
Sevgili güler hanım,inanın bahçenizi zevkle geziyorum hayranlığım kat kat artıyor.
Sevgi emek böyle birşey insan yeterki istesin.
Kocaman yüreyine sağlık bizlerle bu güzelliyi paylaştığın için.
Sevgiler.

Güler
28-06-2010, 23:25
Gelip de dutlarımın tadına bakmanızı isterdim. Hele vişneler....ağacın alt dalları toplandı ama üst dallarında halâ çok var.

Sağ olsun arkadaşım hem reçel yaptı hem de likör, ben de vişne suyu ve sorbe yaptım. Ağaca tırmanmayı çok istiyorum ama ablama söz verdim bu sene artık tırmanma yok.
Nedenini biliyor musunuz?
Depoda bir şey ararken merdive çıktım ama merdivenin ayağını açmadan, dayıyarak tırmandım. En üst basamağa gelmiştim ki merdiven kaymağa başladı ben de onunla kollarımı boydan boya sıyırtarak alçaktan bir uçuş yaptım.
Allahtan bir yerim kırılmadı ama her iki kolum da hem iyice sıyrıldı hem de mos mor oldu. Hemen eve gelip iyice pomadladım, yarım kollu buluz giyerek Oğuz'dan da sakladım.
Şimdi geçti ama dediğim gibi ablama söz verdim, bu ara tırmanmayacağım.

bıcırık
28-06-2010, 23:37
Kendinize dikkat edin güler hanımcım...Bu güzel bahçenin size ihtiyacı var...Sizin maharetli elleriniz ve güzel yüreğiniz bahçenizi bu hale getiriyor..Bizimde gözlerimiz bayram ediyor...ellerinize ve yüreğinize sağlık...

nazlı hilal
02-07-2010, 14:57
Güler abla,çiçeklerin bir harika abelya ne kadar hoş,balon çiçeğide mavişe çok benziyor,sarkan petunyalarda çok güzeller emeğinize sağlık...

sevim.K
02-07-2010, 15:17
Geçmiş olsun Güler hanımcım:( Her ne kadar bahçeniz ya da genelde bitkiler çılgınlık yaptırıyorsa da size veya mesajlarınızda bitki deliliğinin sınırı yok diyorsanız da lütfen dikkatli olun, sevgiler

acemifüsun
02-07-2010, 17:17
Güler hanımcığım yine harika fotoğraflar eklemişsiniz, çok güzeller, çok:))Ellerinize sağlık:)

Güler
02-07-2010, 20:24
Sevgili sevim.K, ne yaparsınız ehliyetsiz uçuş bu kadar oluyor. :p

Hakikaten Allah korudu yoksa bir yerimi mutlaka kırardım. Ama kabahat bende, ayağı açılan merdiven neden açmadım da dayadım bilemiyorum.

Zafer İnandıklı
02-07-2010, 20:41
Sevgili, Güler abla, geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın.

Minarislim
02-07-2010, 23:17
Ablacığım geçmiş olsun.

aliok1
02-07-2010, 23:52
Güler hanım geçmiş olsun,üzüldüm.

finduk52
03-07-2010, 00:53
Geçmiş olsun sevgili Güler ablacığım, aman dikkat et kendine. Bazen yapabiliyoruz işte böyle hatalar bir daha olmasın inşaallah .

Güler
03-07-2010, 09:38
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlar, zaman zaman nedense böyle salakça işler yapıyorum.
Şimdi ne yaram kaldı ne de berem.
Uzun zamandır bahçe işlerini de askıya almıştım, mutfakta oyalanmak ve ev işleri biraz daha cazip gelmişti.
Bir de sivri sinekler çok can sıkıcıydı ama baktım olmuyor her yeri ot bürümüş, Oğuz da sivri sineklere biraz çare buldu.
Güllerde kullandığım insektif ilacından üç depo dolusu hazırlayarak bütün otlara, salkım söğüde, ortanca altlarına sıktı.
İnanın dün akşam saat 18-19.00 olduğunda bahçede rahatça oturabildik. Oysa yürüdükçe, otlara değdiğimizde yerden yüzlerce sivri sinek havalanıyordu.
Bu gün bir tertip daha ilaç yapacak.

Bu sabah kalktığımızda o, sebze bahçesinin yolunu tuttu, ben de balkonu yıkadım.
O, sebzelerinden bir sepet getirdi. (Fasulyeler ilk hasat sevgili limon)Ben de glayöllerden keserek vazoma koydum.

157500

157501

157502

ciceksever70
03-07-2010, 09:44
Gecmis olsun Güler abla. Bahcede calisan bilir, benim de her yerim siyrik, yara bere dolu. Gecen gün bahce duvarinin kenarindaki dallari budarken ayagim kaydi dizim yine ilkokul cocuklari gibi yarali. Gözümüze takilan seyi illa o anda yapacagiz ya genelde önlem almadan hareket ediyoruz. Sevgiyle kal.

sevim4
03-07-2010, 09:52
Gecmiş olsun sevgili güler hanım, fasulye salatalık misgibidir şimdi.
gılayyör ne güzel yakışmış vazoya.

Güler
03-07-2010, 09:58
Sevgili ciceksever70, haklısın. Sen daha gençsin, ama ben 63 yaşındayım ne işim var ağaç tepesinde-merdiven tepelerinde. Ablam kızmakta çok haklı valla. Bana," bir daha gözüne sopa batırıp, bir yerini kırarsan hiç yanıma gelme bakmam, tedavi etmem seni " diyor.
Hoş inanmıyorum yaa, çırpınır bizler için.

Kiraz
03-07-2010, 10:18
Güler Hanım, çok geçmiş olsun, bir daha olmasın.

Fasulye ve glayöller harika!

yigit666
03-07-2010, 10:28
güler hanım . kendinize daha dikkat edin geçmiş olsun . sağlıklı günler dilerim .

finduk52
03-07-2010, 14:08
Ablalar bir taraftan kizar diger taraftan yine birsey oldumu kiyamaz . Fasulyelerin salataliklar ve vazodaki glayor cok guzel gorunuyorlar. Afiyetle yiyin .

Kucak dolusu sevgiler ...

Güler
04-07-2010, 13:25
Bu sabah balkon yıkarken burnuma nefis bir koku geldi. Her zamanki karanfil kokusundan daha değişik gelince nedir diye saksıları inceledim.
Sundavillanın arkasında duran casablanca lilium açmış ki ne açmış. Hemen saksıyı öne çektim.
Açmayı bekleyen daha çok tomurcuk var ama ben dayanamadım hemen sizler için fotoğrafladım.
Yaaa, nasıl sevmezsin bu güzellikleri, insanı mest ediyorlar. Kokuları başka bir güzel, duruşları başka bir güzellik sergiliyor. Bayılıyorum ben çiçeklerime, onları çok, çok seviyorum.

157830

157831

Vildan Sönmez
04-07-2010, 16:05
Sevgili Güler Hanım, ben geçmiş olsun diyene kadar tamemen iyileştiğinizi umuyorum. Lütfen kendinize iyi bakın. Bu güzelim çiçeklerin verdiği heyecanı biliyoruz hepimiz ama yine de önce kendiniz ve tabii Oğuz Bey....

Selim-i Ahir
04-07-2010, 17:57
Güler Hanım;
Şu an kendimi bal dolu bir kavanoza vitrinden bakan aç ayı gibi hissettim. Daha almam gereken çok yol varmış.

Çok güzel... Dilerim ömrünüz de öyle olur.

Benol Hazaroğlu
04-07-2010, 19:27
Kendinize iyi bakın Güler hanım.Bahçe sizsiz,siz bahçesiz olursanız bizde bu güzelliklerden mahrum kalırız.Sevgiler.

Güler
04-07-2010, 23:17
Teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım.

Sayın Selim-i Ahir, vakitsizlikten bahçenizle ilgili yazıların hepsini okuyamadığım için bu konuda bir şey yazamadım ama harika anlatım tarzınız, nefis fotoğraflar beni başı dumanlı dağlara ve oradan da derin hayellere götürdü. Yapmak istedikleriniz sinema şeridi gibi kafamda yerlerini aldılar.
İnanır mısınız size göndermeyi düşündüğüm gül çeliklerini bile yer, yer yerleştirdim bahçenize.
Böyle güzel bir arazinin sahibi olmak her kula nasip olmaz, siz de değerini çok iyi bildiğinizi ispatlıyorsunuz. Tabii yolunuz uzun ama inanın ne kadar erken de başlasanız yine de ahhh keşke biraz daha erken başlasaydım diyeceksiniz.

Kolay gelsin, bahçemden istediğiniz bitkilerden göndermek beni mutlu edecektir.

Sevgi Durul
04-07-2010, 23:23
Sevgili Güler hanım, casablanca liliumun kokusunu duyar gibi oldum. Çok güzel, ellerinize sağlık.

Güler
04-07-2010, 23:39
Sevgili SDurul, hakikaten enfes kokusu var.Geçen sene de yine böyle açmışlardı ama bu sene çiçekleri biraz daha iri gibi.
Goncaları oluşmaya başladığında nereden aklıma estiyse iki defa potasyum nitrat vermiştim acaba o mu çiçeklerini irileştirdi. Hocalarımıza sormak gerekir.

Güler
05-07-2010, 21:26
Bugün Oğuz'un bağına ağ germe işi nihayet bitti. Beş gündür büyük uğraş verdiler.

Daha evvel gerilen ağ, bizi 6-7 sene idare etmişti. Bu sene yeniden ağ dokundu ve germe işi bitti.
İnşallah bol bol üzüm yiyeceğiz.

158035

158036

Güler
05-07-2010, 21:31
Havalardan mı nedir, bahçedeki Japon manolyası (lalesi) yeniden çiçek açmaya başladı. Oysa, Nisan-Mayıs ayında açar çiçeklenme bitince de yapraklanma başlardı.
Şimdi bütün ağaç yemyeşil yapraklar içinde ama çiçeklenme de başladı.

158037

158038

Güler
05-07-2010, 21:35
İrili ufaklı dahliyalar çiçeklerini döktüler.

158039

158040

158041

158042

Güler
05-07-2010, 21:36
158043

158044

158045

Güler
05-07-2010, 21:38
Agapanthuslar da açtı.

158046

158047

Güler
05-07-2010, 21:42
Kızılcıklar da meyvelendiler ama daha da irileşip kızaracaklar ve ben onlardan kızılcık sorbesi yapıp parfelerin üzerinde kullanacağım.

158049

Güler
05-07-2010, 21:44
Yukarı terasa bu sene yer örtücü olarak ektiğim verbenalar iyice sardılar.

158050

Güler
05-07-2010, 21:47
Oya ağaçları çiçek açmaya başladı.

Bu ağaçlar çiçeklendi mi yaz bitiyor demektir. Daha ayağımı bile denize sokmadım, eyvahhh ki eyvahh.
Ama Silivri'de oya ağaçları Ağustos ayında açardı.

158051

158052

Aysel Özgezer
05-07-2010, 21:54
Sevgili Güler Abla,
geçen hafta sizi iki kere aradım, ulaşamadım. Endişelenmiştim ama iyi olduğunuzu öğrenince rahatladım. Dutlara umarım yetişiriz. Sevgiyle...

Güler
05-07-2010, 21:57
Sevgili Aysel Özgezer, dut yemek istiyorsan hemen gelmelisin. Haftaya kalır mı bilmem. Eğer işlerin çoksa üzüm zamanını mutlaka kolla.

Aysel Özgezer
05-07-2010, 21:59
Tamam ablam, üzümleri sıkı takipteyim. :p

Lilium
06-07-2010, 02:18
Ya güler abla

158105

ne güzel olmuş Diğer yerler de güzel de burası çok harika olmuş yatıp yuvarlanasım, sonra da sopayı yiyesim geldi. :D

Bağ da, çok güzel olmuş oğuz abi biraz şarap yapar mı? kışa kafaları uzatırız, pardon çekeriz, :D

Lilium
06-07-2010, 02:26
dut yemek istiyorsan hemen gelmelisin. .

Ohooo onlar bitti, dutları M..... yedi. Ayyyy az daha ağzımdan kaçırıyordum.;)

M işte me, me, kuzu kuzu, ben küçükken kuzuya me, me, derdim.:D

Güler
06-07-2010, 09:30
Uçuk Lilium...:D:D

Dutlar daha tam bitmedi, neden gelmiyorsun Lilium? Oğuz da seni soruyor, hiç ses seda yok Lilium'dan dedi.

Gel gel de açan Liliumlarımı gör, bak bakalım nasıl kokuyor. Harikalar....

Bu sabah da vazolarımı pastel renkli çiçeklerle süsledim, beğendiniz mi?

158111

Lilium
06-07-2010, 11:07
Dutlar daha tam bitmedi, neden gelmiyorsun Lilium? Oğuz da seni soruyor, hiç ses seda yok Lilium'dan dedi.
Ben de gelmiyorsam kimse gelmiyor demektir, manyasın yollarını asvalt yaptım, yakında asvalt lilium diyecekler.:D
Oğuz abiye de ki, bir daha ki gelişinde nufus cüzdanını da getirecekmiş.:D

Cumhur Tonba
06-07-2010, 11:18
Ben de Gönen'e mi taşınsam ne?

Güler
06-07-2010, 11:18
Kabulümüzdür.
Oğuz diyor ki : benim tavlama kusur buluyor, gelirken kendi tavlasını getirsin bari.

Güler
06-07-2010, 11:19
Sevgili Cumhur, ne iyi olur. Ama sen şakayı bırak da hakikaten topla aileni bir geliver buralara. Çok seviniriz.

Lilium
06-07-2010, 11:40
Kabulümüzdür.
Oğuz diyor ki : benim tavlama kusur buluyor, gelirken kendi tavlasını getirsin bari.
Doğru söylemiş, onun tavlası küççük bir şey, şöyleee büyükçe olmalı ki onu biraz yorayım, benim tavla harman kadar sopayı yedinmi içinde reviri bilem var.:D
Hatta zarları da iple bağlı

Güler
06-07-2010, 11:46
O zaman zarlar da cıvalıdır. :p

Lilium
06-07-2010, 13:58
Yok cıvalı değil, ben gelirken hemşerimli zarlar getireceğim eli ayağı dolaşsın:D:D

Güler
06-07-2010, 17:23
Platycodon (balon çiçeği) hem maviler hem de beyazları çok güzel açtılar. Bende pembe yok, pembesi olan var mı?

158210

158211

158212

158213

Güler
06-07-2010, 17:26
Phlox da açtı, rengi çok koyu pembe.

158214

158215

Adalet Yağcı
06-07-2010, 17:32
Muhteşem fotoğraflar geliyor yine, yaşasın!!!
Sevgili Güler, tüm yıl çektiğin eziyetlere değiyor bahçen, sanki toprak ana ile sıkı bir dostluğun var gibi.

Her şey böyle kalsa keşke, sonsuza kadar bu güzellikleri seyretsek.

Sevgi Durul
06-07-2010, 17:34
Balon çiçeğinin rengi ve şekli ne kadar mavişe benziyor. Çok güzel.
Philox alev çiçeği mi? Bendekiler geçeli çok oluyor. Siz bunlardan tohum alabiliyor musunuz? Benimkilerden tohum alamadım. Kendiliğinden yere düştüyse belki seneye çıkar.

Güler
06-07-2010, 18:12
Sevgili SDurul, tohum işini Adalet Yağcı'ya havale et.
Zaman zaman ben de alıyorum ama inan çoğu kez niyetlendiğimde bakıyorum ki tohumlarını toprağa dökmüş. Hoş seneye tek tük de olsa çıkıyor.

Sevgili Adalet " herşey böyle kalırsa acaba bu kadar zevk alabilir miyiz diye de düşünüyorum. Uğraş sonunda elde etmek daha keyifli olacak sanki.
Nasıl ki tohumlar çıkana kadar gelip gidip kontrol ediyoruz, topraktan başlarını çıkarttıklarında da sevince boğuluyoruz. Daha keyifli değil mi?
Örneğin, beni hayatımdan bezdiren çim bile zaman zaman beni kendine çekiyor, acaba kardeşlenme oluyor mu, hastalığı önleyebildim mi gibi kontrole çağırıyor.
Oğuz'u dinleyip de rulo çim yapsaydım, ne bu kadar yorulurdum ne de üzülür hatta ağlardım. Ama inan şimdi bile rulo çim yapmayı düşünmem.
Yoksa ben eziyet çekmekten mi zevk alan bir tipim dersin? Yok, yok kendim yapmaktan hoşlanan biriyim.

Adalet Yağcı
06-07-2010, 22:16
Ben yıllardır phlox çiçeğinde tohum göremedim :( ama altı dal pembe phloxum var, birini sevgili Durul'a gönderebilirim.

Güler'ciğim, çok güzel açmış çiçekleri görünce zamanın durmasını istiyorum doğrusunu istersen.

Vildan Sönmez
06-07-2010, 22:27
Güler Hanım, benim bir kök balon çiçeğim teker teker olmak üzere 4 çiçek açtı gittim geldim baktım. Sizinkil kadar çiçeklense ne yapardım bilmem...

Sevgi Durul
06-07-2010, 23:01
Ben yıllardır phlox çiçeğinde tohum göremedim :( ama altı dal pembe phloxum var, birini sevgili Durul'a gönderebilirim.

Sevgili Adalet hanım, utandım şimdi. Ben tohum istemek için sormamıştım. Phloxlardan tohum alınıp alınamayacağını merak etmiştim. Teşekkür ederim; size zahmet vermek istemem. Sevgiler...

Cumhur Tonba
07-07-2010, 00:21
Sayın SDurul,
Boşuna itiraz etmeyin. Adalet hanım phloxu size ulaştıramazsa rahat etmez artık.

Asiye
07-07-2010, 09:35
Güler hanım , Platycodon (balon çiçeği) larınız muhteşem görünüyorlar. Bayıldım..

Yücel Canpolat
07-07-2010, 10:57
Güler Hanım ellerinize emeğinize sağlık.Süper ya kıskanmadım desem yalan olur.:)

günebakan
07-07-2010, 11:05
Güler abla balon çiçekleri de phlox'da çok güzel ama dediğin gibi pembe de bulursan 3'ü bir arada süper olur:)

cetasule
07-07-2010, 15:31
Merhaba Güler Hanım
Öncelikle bahçemi onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim
Güzel yazılarınız içinde ayrıca teşekkürler.
Ben geçen yıldan beri bahçenizin dolayısi ile sizin gizli hayranınızım :)) Bahçenizi hemen hergün geziyorum içim açılıyor mutlu oluyorum.Bana göre siz bu konuda markasınız.Bitkilere çok özen gösteriyor aynı zamanda bizzat kendiniz çok emek verdiğinizi düşünüyorum.Bahçenizdeki her bitkinin çiçekleriyle coşması bunun ispatı.
Bende kendi çapimda emeklilik sonrasında beni meşgul edecek bir bahçem olsun istedim.Bu ikinci senedir diktiğim bitkiler biraz kendini gösterdi.İnşanlah sağlık olursa daha çok çeşitli süs bitkileri dikmeyi düşünüyorum.Bakalım kısmet.Doğayı ve doğal olmayı çok seviyorum.
size ,sevdiklerinizle birlikte sağlıklı mutlu günler yaşamanızı diliyorum.

Güler
08-07-2010, 09:30
Bahçemde de aşılı böğürtlenler var ama hem daha olmadılar hem de bu kadar iri değiller.

Dün Manyas'da bir arkadaşa uğradım, bahçe duvar çiti olarak böğürlenleri kullanmış. O kadar güzel bir görüntü oluşmuş ki. İnanıyorum ki sokaktan geçen insanlar mutlaka orada durup birkaç tane böğürtlen koparmadan geçmiyorlardır.
Çit, yüzlerce böğürtlenle kaplanmış durumda. Ben de bir tas aldım başladım toplamaya.

Tam da bizim sayın malina'lık, mutlaka reçelini yapmak isterdi.

Tadı hafif mayhoş, ama çok güzel. Ellerinizi çok boyuyor. Hiç bu kadar irisini görmemiştim.
Hemen 6 kök çıkardık, ben de bahçeye ekeceğim. Çok da şifalı bir meyveymiş.

158700

158701

158702

livadi
08-07-2010, 09:38
Bizim oralarda bunun doğalı yetişir, o kadar iri değildir ama çok lezzetlidir.Tabi Karadenizin bol yağış alan ikliminde nispeten kurak geçen yıllarda daha çok olgulaşma fırsatı bulurlar.

Çocukluğumuzda daldan kopardığımız yaprakları tabak yapar içine doldururduk.Biriktirip öyle yerdik, tadı daha güzel çıksın diye.
Hey gidi günler heyy...
Afiyet olsun Güler Hanım :)

Güler
08-07-2010, 09:43
Sevgili Yücel Canpolat, kıskanılacak bahçe benimki değil, asıl imrenilecek olan sizin bot.parkınız.
Silivri'de yazlığımız var, Bizimköy'de. Oraya gittiğimizde inşallah gelip o harika mekânı bol bol dolaşmak, bitkileri tek tek elleyip, okşamak istiyorum.
Harikalar yaratmış ve çok değerli bir eser meydana getirmişsiniz. Kutlarım sizleri.

Sevgili cetasule, teşekkür ederim ama sizin yüklediğiniz fotoğrafları her gördüğümde içimden kocaman bir ahhhh yükseliyor.
Oralarda yaşamak varmış.
Çoban Yıldızı Gibi Gökler Bulutlu Efem diye bir türkü vardır, ben de onu çok severim. Sizin fotoğraflarınızı görünce gayrı ihtiyari bu türkü duduklarımdan dökülüyor.
Ne mutlu size.

Güler
08-07-2010, 09:55
Sevgili Livadi, ben de çocukluğumda üzerime kalın bir kot pantalon geçirip, Emirgan Korusu'nun içlerine dalardım.
Çok dikenli olduklarından gireceğim yere önceden irice birkaç taş atar, sonra taşların ezdiği dallara basarak hem yer hem de toplardım.
Rahmetli dadım da elbisemi çıkartıp kalın pantalonu ayağıma geçirdiğimde " hımmm sen yine bir muziplik yapacaksın, sakın uzaklara gitme, annen sorarsa ben ne derim?" diye tembihlerdi.

Çocukluk bambaşka bir güzelliktir. Hele hele sizin yaşadığınız o yerlerde yaşanması, başlı başına bir hürriyet, coşku, doğallıktır mutlaka.

sevim4
08-07-2010, 09:55
Sevgili güler hanım, çok güzel ağzımız sulandı.

KAPTANzst
08-07-2010, 10:00
Selam Güler hanım.
Bahçelere bakarken reytıglerin altüst olduğunu gördüm ve merak ettim.Bu bahçeye bir bakayım ne var ne yok diye. İnanin şu anda zamanımda yok ama.....Bahçeye bir girdim, aman Allahım bu ne güzellik, bu ne bakım ve çeşitlilik ! Dedim ya işim çok acele; tam inceleyemeden çıkarken böğürtlen ile kibrit kutusu kıyaslamasını fark ettim vede yazmaya karar verdım. Bağ bahçe işine meraklıydım ama emekli olduktan sonra hastalık haline geldi...Şimdilik gözüm o böğürtlenlerde kaldı. Sayfayı tam inceleyince, geniş zamanda, size biraz sıkıntı vereceğimi şimdiden düşünebilirsiniz:eek:
Emekleriniz için ellerinize sağlık diyorum. Güzel bir mekan yaratmışsınız.

Güler
08-07-2010, 10:10
Sayın KAPTANzst, sıkıntı vermek ne demek, aksine beni mutlu edersiniz.
Bahçemde yapabildiklerimi agaclar.net üyeleri ile paylaşmaktan hep mutlu olmuşumdur. Yaptığım hataları, başarabildiklerimi yazmak, paylaşmak beni mutlu eder.

Bu sitede çok şey öğrendim. Ben de elimden geldiğince katkıda bulunmalıyım diye düşünüyorum.

Güler
15-07-2010, 23:04
Hava hem sıcak hem de sıkıntılı. Yağmur yağacak gibi.
Yağmur yağmadan birkaç fotoğraf çekeyim diye bahçeye çıktım, rüzgar da başladı ama çekebildiklerim....

160952

160953

160954

Satı Uğurtan
15-07-2010, 23:07
Sevgili Güler hanım, şeftalinin en sevdiğim hali, az kızarmış tam olgunlaşmamış biraz sert.
Galiba allttaki süs kabağı çok güzeller sevgiler.

Güler
15-07-2010, 23:07
Yaseminler halâ açıyor.

Beyaz gaura da çiçekte.

160961

160962

Güler
15-07-2010, 23:10
Lavantaların çiçeklerini toplamaya başladım.

Havlu çekmecelerinde ve iç çamaşırların çekmecelerinde kullanmak hoşuma gidiyor.

160971

Güler
15-07-2010, 23:13
160974

160975

160976

160977

Güler
15-07-2010, 23:16
160981

160982

160983

160984

160985

Güler
15-07-2010, 23:18
160988

160989

Sevgi Durul
15-07-2010, 23:29
Son eklediklerinizle gül gibi olan beyazın adını yazabilir misiniz? Çok güzeller, yine. Ellerinize sağlık.

Güler
15-07-2010, 23:38
Beyazlar, gül.
Son fotoğraf kırmızılar da crocosmia.

Şimdi crocosmiaların tam da coştuğu zaman. Çok güzel görüntü sergiliyorlar.

Cumhur Tonba
16-07-2010, 00:54
Bizde çay ve dondurma bekliyoruz kahvede.

sevim4
16-07-2010, 08:53
Yine harika serimler güler hanim.

Adalet Yağcı
16-07-2010, 09:02
Sevgili Güler, favorilerim beyaz gaura ve beyaz gül açmış ki ne açmış.
Okadar uğraşmama rağmen bir türlü güllerime seninki gibi bir form veremiyorum.

Eteklerine kadar yapraklarla bezenmiş, üstü bol çiçekli güller sanırım yerli olanlarda olmuyor.
İthal güller daha bir şevkli gelişiyor, nedendir anlayabilmiş değilim.

ciceksever70
16-07-2010, 09:14
Sevgili Güler, favorilerim beyaz gaura ve beyaz gül açmış ki ne açmış.
Okadar uğraşmama rağmen bir türlü güllerime seninki gibi bir form veremiyorum.

Eteklerine kadar yapraklarla bezenmiş, üstü bol çiçekli güller sanırım yerli olanlarda olmuyor.
İthal güller daha bir şevkli gelişiyor, nedendir anlayabilmiş değilim.
Adalet abla ithaller de her zaman öyle acmiyor galiba sihir Güler ablada.

sevim.K
16-07-2010, 09:39
Beyaz gül müthiş haklısınız. Beyaz gaura da:) Ama en doğru olan sihir konusu;)

Güler
16-07-2010, 11:49
Desenize sihirbaz oldum çıktım. :p

Beyaz gül yerli gül ve yediveren. Üzerinde her daim çiçek oluyor. Ondan yaptığım her çelik de tuttu.
Hem Silivri'ye ektim hem de burada yedeği var. Etraftan isteyen arkadaşlara da 6-7 tane dağıttım.

Form vermek için de pek uğraşmıyorum.
Bitkinin karşısına geçin önce bir inceleyin. Sonra ilk sene bitkinin her tarafından güneş almasını sağlayacak şekilde budayın. Ortası da güneş alsın.
Daha sonraki budamalarda ortayı biraz uzun tutun, yan tarafları yuvarlamaya çalışın.
Belki size şaka gelecek ama onlarla bol bol konuşun, okşayın hatta avcunuza alıp öpün. Canlı değiller mi, hoşlarına gidiyor inanın.

Yeni açmaya başlayan bir goncayı görüp de ilân-ı aşk etmediğim yoktur.

Sulamayı ihmal etmeyin, sularken yapraklarını ıslatmayın ve suyu sadece köküne vermeyin.
Kökler toprak altında da yayılmışlardır, o yüzden geniş bir çevreyi sulayın.
Çiçeklenme döneminde iki defa gübre verirseniz iyi olur, ben 3 x 15 veriyorum.
Onu da tam köküne yakın değil, dairesel şekilde verin. Toprakla karıştırın ve sulayın.
İyice açmış çiçekleri kesmeye kıyamamazlık etmeyin ki daha çabuk çiçeklenmeye gitsinler.

Yaşlanmaya başlamış sarmaşık güllerinin gövdelerine (eğer göz patlatması olmuyorsa) incecik bir gazlı bez sararak ıslak tutuyorum. Bir defasında normal su ile daha sonraki sulamada içine yaprak gübresi katılmış su ile sulayarak kısa zamanda gövdeden göz patlamaları elde ediyorum. (İşte sihirbazlık bu :p )

Budama sırasında hep uzun bırakmayın ara sıra da gençleştirme budaması yaparak bitkinin taze sürgünler vermesini sağlayın.

Yine aklıma gelince yazarım, yaptığım sihirleri....:D :D

Adalet Yağcı
16-07-2010, 12:02
Ne sihirdir ne keramet, sevgili Güler'in uygulamasında marifet!

Güler
16-07-2010, 12:06
Çok güldüm ...:D :D :D

Adalet Yağcı
16-07-2010, 12:09
Güler'e güller ve gül(mek) yaraşır.
Allah hep güldürsün seni canım.

Güler
16-07-2010, 17:58
Sabahleyin nazlı kızım tek tük de olsa beyaz çiçeklerini göstermeye başladı. Baktı ki maviş ablaları yavaş yavaş gidiyorlar, " eh sıra bana geldi" dedi.

Ben de yerinden alıp, otların arasına oturttum, eteklerini yayarak sizin için poz verdirdim.

161116

161117

sevim.K
16-07-2010, 18:15
Maviş ablaları nereye gidiyor bilmiyorum ama beyaz kardeşlerinde gözüm var:D

ciceksever70
16-07-2010, 20:32
Güler abla daha önce bahsettiysen de gözümden kacmis lavantalarini nasil buduyorsun? Benimkiler hep yerlere yayiliyor bir türlü dik durmuyor. Acaba kisa budasam faydasi olur mu?

Güler
18-07-2010, 23:56
Sevgili ciceksever70, lavantalarımın gövdeleri çok kalınlaşmış olanları ne kadar budasam da güzel bir görüntü vermediklerinden söküp yerlerine yenilerini ekiyorum.
Budamayı çiçeklenme bittikten sonra yap.

Yerlere yayılmaması için de ben 4-5 adet kazığı yarım daire şeklinde çakıyorum. Bu kazıklara birer karış ara ile üç sıra tel geçiriyorum.
Bu teller onların yerlere devrilmemesi için bir destek oluyor.

ciceksever70
19-07-2010, 09:44
Sevgili ciceksever70, lavantalarımın gövdeleri çok kalınlaşmış olanları ne kadar budasam da güzel bir görüntü vermediklerinden söküp yerlerine yenilerini ekiyorum.
Budamayı çiçeklenme bittikten sonra yap.

Yerlere yayılmaması için de ben 4-5 adet kazığı yarım daire şeklinde çakıyorum. Bu kazıklara birer karış ara ile üç sıra tel geçiriyorum.
Bu teller onların yerlere devrilmemesi için bir destek oluyor.
Tesekkür ederim Güler ablacigim. Bahcenin o kadar zor bicilen bir yerine dikmisim ki bir de aralara kazik caksam hic bicemeyecegim. Simdi güllerin bir sira önündeler acaba güllerin tam dibine alsam daha mi iyi olur diye düsünüyorum. Ilk üc yil herseyi diktik bu yaz da yapboz oynuyoruz iste. Sevgiler.

Sevgi Durul
20-07-2010, 14:48
Sevgili Güler hanım, nerelerdesiniz? Buralar sizsiz olmuyor.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 15:41
Ilk üc yil herseyi diktik bu yaz da yapboz oynuyoruz iste.

Bu hatayı hepimiz yaptık.

Güler
20-07-2010, 22:40
Dünya tatlıları torunlarım bende. İşleri hiç bitmiyor ki " Babaanne şunu da ekelim, babaanne şu çiçeği ben sulayayım mı?
Ellerinde hortumlar bütün gün bizleri de peşlerinden koşturuyorlar, havlu atmama az kaldı diyebilirim.
Allahtan ufaklık lütfedip de bütün işlerini dedesine yaptırıyor " Dede susadım, dede tuvaletim geldi, dede beni sen yatır." Bu arada ben yırtıyorum ama yine de koşuşturmaca bitmiyor.
Allah sağlık versin, çok tatlılar. İsteyenlere de nasip etsin.

nazlı06
21-07-2010, 10:34
Amin

Güler
22-07-2010, 20:31
İki gündür burada boğucu bir sıcak var. Nefes almak için evdeki klimaları devamlı çalıştırıyoruz.
Torunlar da bütün gün ellerinde hortumla hem oynuyorlar hem de serinliyorlar.

Üç-dört günde bir sulamaya çalıştığım çiçekler bile hergün gün su ister oldular.
Sıcaktan bahçeye çıkamıyorum, akşam üzeri niyetleniyorum bu sefer de sivri sineklerin hücumuna uğruyorum.
İyisi mi sabah erken saatler diyerek hem Oğuz hem de ben hortumlarla başladık sulamaya. Allahtan pek çok yerde damlalıklı hortum döşeli yoksa halimiz duman olacaktı.

Sabahın erken saatlerinde fotoğraf çekmeye de pek müsait değildi ama çiçeklerim bir başka güzeldi hemen fotoğrafladım.

Yeni yeni açmaya başlayan koyu pembe Liliumum kokusu müthiş. İnanın beyazları bastırdı. Çok yoğun kokuyor. Yanında pek fazla oturamıyorsunuz, fazla koku baş ağrısı yapıyor. Balkonda olması çok daha iyi. İçeri alırsanız kokuya dayanamazsınız.

162184

162185

Güler
22-07-2010, 20:34
Beyaz petunyalar duru güzelliğini sergilemeye devam ediyorlar.

162186

162187

Güler
22-07-2010, 20:37
Beyaz phlox da açmaya başladı.

162188

162189

Güler
22-07-2010, 20:39
Japon feneri ve üçüz çiçekleri de sıraya girdiler.

162190

162191

162192

Güler
22-07-2010, 20:41
Gloriosa yeniden açmaya başladı.

162193

Güler
22-07-2010, 20:43
Güller...

162195

162196

162197

162198

Güler
22-07-2010, 20:49
Bahçedeki bazı güllerde tozlaşmadan olacak herhalde, aynı dalda değişik güller oluyor.
Ziyaretimize geldiklerinde sındırgılı ve lilium da bir gülün yarısının sarı, yarısının pembe olduğunu fotoğraflamışlardı.

Bu gül de aynı, tek dal üzerinde üçlü gonca verdi. Ortadaki gonca pembe açtı her iki yanındakiler sap sarı gül açıyor.

162202

162203

Güler
22-07-2010, 20:52
Hemoracallislerin açmaları azaldı. Yine tek tük açıyorlar ama sıra bu zambaklarda.

162205

Sevgi Durul
22-07-2010, 22:21
Sevgili Güler hanım, çiçeklerinizin hepsi çok güzeller. Üçüz çiçeğiniz tüm güzelliğini sergilemiş.
Güneşte mi duruyor? Benimkiler gölge tarafta ve pek gelişmediler.
Sağlıkla ve sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarırsınız inşallah. Sevgiler...

Emre İlhan
22-07-2010, 22:50
;)Sevgili Güler hanım,sayfanıza hiç yorum yazmasamda uzun zamandır büyük bir özenle takip ediyorum bahçenizi.Gül yetiştirme konusunda size hayranım.Keşke yakınlarda olsamda fırsatını bulup toplantılara katılabilsem.Cennetten bir parça olan bahçenizi görüp,gezinmeyi çok isterim.Gülleriniz her zamanki gibi çok güzeller.Aynı dalda iki ayrı renk açan gül çok dikkatimi çekti.Pembe açan yoğun kokulu Liliumunuzuda çok beğendim.Evin içine koysak kokudan durulmaz diyosunuz hıı.Çok ilginç ben şimdiye kadar hiç bu kadar yoğun kokan liliuma rastlamamıştım.

Saygılarımla,Selamlar.

Güler
22-07-2010, 23:17
Sevgili SDurul, sütleğenler güneşi severler. Seneye ekerken mutlaka çok güneş alan bir yere ekin.

Sevgili emreilhan, teşekkür ederim.
Casablanca türü olan Liliumlar çok kokar, bu pembedeki koku hakikaten çok yoğun. Yazdığım gibi kapalı mekânda dayanılabileceğini sanmıyorum.

İnşallah yolunuz bu taraflara düşer de hem tanışma fırsatını yakalarız hem de bahçemde size bir çay ikram ederim.

celalsungur
22-07-2010, 23:33
Liliumlar çok kokar, koku hakikaten çok yoğun. Yazdığım gibi dayanılabileceğini sanmıyorum.

Haklısın...;);)

Emre İlhan
22-07-2010, 23:58
;)İnşallah Güler hanım.Olaki yolum oralara düşerse bu fırsatı yaratmak için elimden geleni yaparım.Teşekkürler.

sevim.K
23-07-2010, 06:52
Gül müthiş:) üçüz çiçeklerinin tohumu oluyor mu:confused:

Güler
23-07-2010, 13:09
Haklısın...;);)

Hemen de kendine pay çıkardın ha?

İyice karabatak oldunuz, nelelerdesiniz, Rana nasıl?

Güler
23-07-2010, 13:12
Tabii, üçüz çiçeği çok da tohum verir. Daha evvel yazsaydınız elimde olanlardan yollardım. Halâ var ama onlar geçen senekiler. İsterseniz onlardan isterseniz bu sene olacaklardan gönderebilirim.
Talebini Tohum isteme başlığında yazarsan sevinirim.

aheste
23-07-2010, 15:01
Sevgili Güler Hanım,bahçenizi uzun zamandan beri gezinmekteyim.
Bahçenizi ilk gördüğümde bu ne muhteşem bir bahçe dedim kendi kendime,tıpkı peyzaj mimari gibi düzenleme yapmışsınız.Çok emek harcayıp çok yorulmuşsunuz ama bunlara değmiş.

Cennetten bir köşe gibi,hiç isimlerini duymadığım,hiç görmediğim çiçekleri sizin bahçenizde gördüm.Yeni çektiğiniz fotoğraflarda çok güzel, yemyeşil, bütün çiçekleriniz halen açmış haldeler çok güzeller, ellerinize kollarınıza sağlık.

Sizi yazılarınızdan ve fotoğraflarınızdan tanıdığım kadarıyla çok sevdim.
Allah sizi nazarlardan korusun,eşinizle, ailenizle sağlıklı, huzurlu uzuuun bir ömür dilerim.Sevgilerle hoşçakalın.

celalsungur
23-07-2010, 22:22
Hemen de kendine pay çıkardın ha?

İyice karabatak oldunuz, nelelerdesiniz, Rana nasıl?Lilium'a takılma fırsatı bulur da kaçırır mıyım.;)
Dikili'deyiz. Edremit, 22 Haziran'da bitti.
Rana yanımda, birlikte ''Zeybek'' dinliyoruz.;) Onun da çok selamı var.
Bahçendeki toplantıyı Lilium bildirmiş ama mesajı geç farkettim, bir dahakine inşallah.
Alttaki resim de benim, 300 kişilik ekibin, 30.000 günlük emekleriyle 4 ayda diktiğim elbise.;)

Sevgi Durul
23-07-2010, 22:29
Sevgili Güler hanım, bugün bahçeye gittiğimde, üçüz çiçeklerime baktım. Tek dal halinde uzuyorlar. Tepelerini almayı düşündüm, ama yanlış bir şey yapmamak için, birde size sormak istedim. Sizinkiler dallı budaklı, sanırım buduyorsunuz. Bu konuda, biraz bilgi verebilir misiniz?

Güler
23-07-2010, 23:37
Sevgili SDurul, hiç budamadım. Tohumları serptim üstüne de biraz toprak attım ve gün aşırı suladım. Yaptığım tek iş bu.
Önceleri tek dal gibi uzayıp sonra çatallandılar.

Güler
23-07-2010, 23:38
Sevgili CelalSungur, sen de Kipa'n da bayağı afilli çıkmışınız....

Penelophe
24-07-2010, 08:11
Güler Abla sen birtanesin, cümleye bakar mısın; sen de kipa'n da:)))

Bahçe cennete dönmüş iyice, her gün düzenli giremesemde siteye, yine de takipteyim..

Celal Bey, en son Şeytan Sofrasında görülmüş diyorlar:p

Güler
24-07-2010, 11:04
Sağol sevgili penelophe, seni de çok özledik.

Celalsungur'un orada olduğu belli oluyor. Şeytan Sofrasına gidip, şeytanca işler düşünüyor olmalı. :D

fikreteren
24-07-2010, 13:06
Güler hanım Gloriosa ' nın tekrar açmasına şaşırdım.Ben de 2 sene oldu tohum aldım.4-5 fide oldu boylarıda 15-20 cm kadar bakalım kaç sene sonra açacaklar.Çicekler harika.Ellerinize sağlık.

Güler
24-07-2010, 13:30
Şu an Gloriosa'nın üzerinde 5 adet çiçek oluştu. İlk açtıklarında çiçekleri çok iriydi, bu ikinci açışlarında o kadar iri değil yine de elimin içi kadar var.

finduk52
24-07-2010, 14:01
Gloriosa çok ilginç bir çiçekmiş ilk defa gördüm sevgili Güler ablacığım. Bahçen nağmeli nağmeli şarkılar söylüyor yine . Güller yürekten vuruyor insanı güzellikleri ile . İnsanın mısraları dizesi şair olası geliyor .

Buket buket sevgiler güzel yüreklerinize ..

heDera
27-07-2010, 12:26
Bahçe süper olmuş:) harika geçerken bir çayınızı içerim güler hanım:D hazıra konmak gibisi yok..:)

Güler
28-07-2010, 08:29
Teşekkür ederim sevgili heDera.
Uğra uğra da unutturduğun yüzünü bir görelim, sesini duyalım.
Hoş fırsat bulup da facebook'a girdiğimde güzel fotoğrafları sık sık görüyorum da gönül ister ki sohbetlerini burada da yap.
Selenn bana "teyze teyze" dediğinde " benim de teyzem olur musunuz?" demiştin ya, ben de sana soruyorum " insan teyzesini bu kadar mı ihmal eder?

Her zaman beklerim sevgili heDera, umarım işlerini kolaylamışsındır.

heDera
29-07-2010, 10:51
Haklısınız ne söyleseniz, ama inanın bana hafifletici nedenlerim var:) bundan sonra daha çok yazıcam söz bakıp çıkmayacağım:)

erd@l
29-07-2010, 12:08
Maşallah Güler Hanım çok güzel bahçe yapmışsınız çok emek verdiğinizde belli yok yok bahçede hepsini gezmeye kalksak herhalde çok uzun zaman alır bir kısmına bakabildiğim kadarıyla güzel çok büyük bir bahçeniz var.

Güler
30-07-2010, 20:53
Bahçedeki çimleri sanırım sonbaharda adam edebileceğim.
Semizotları istilasına uğrayan çimler yer yer kel kaldılar. Semizotları temizlenince adeta çiçek bozuğu gibi oldu çim alan.
Kel kel olan yerlere sonbaharda yeni ekim yapacağım, kardeşlenme hızla devam ediyor. Dezenfektanın çok faydasını gördüm.

163475

Güler
30-07-2010, 20:56
Meyveler olgunlaşmaya başladı.

163477

163478

163479

163480

163481

sındırgılı
30-07-2010, 20:59
Desenize, bize yine Manyas yolu gozuktu :)

Güler
30-07-2010, 21:00
Güller halâ açıyor....

163484

163485

163486

163487

163488

Güler
30-07-2010, 21:03
163489

Güler
30-07-2010, 21:12
163490

163491

Güler
30-07-2010, 21:13
Sevgili sındırgılı, haydi yapın öyle bir sürpriz. Onbeş güne kalmaz üzümler de olur.

Sevgi Durul
30-07-2010, 21:28
Sevgili Güler hanım, çimlerinizin kel kel olduğu yerleri göremedim. Ne kadar güzel yemyeşil.
Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Oraları da düzeltirsiniz siz.

Liliumlar kokulu mu? Çok hoş görünüyorlar. Güller de öyle. Elleriniz dert görmesin.
Sevgiler...

Güler
30-07-2010, 21:42
Onlar Lilium değil, Ferda Ülkümen verdi o beyaz zambakları harika kokuyor.
İstiyorsan sana iki tane soğan gönderebilirim.

Sevgi Durul
30-07-2010, 21:50
Ben karıştırdım galiba, gönderirseniz memnun olurum.

Güler
30-07-2010, 21:54
Tamam.

ciceksever70
30-07-2010, 21:58
Cim alan cok güzel görünüyor Güler abla. Insallah hep istedigin gibi kalir. Gül resimleri harika.

celalsungur
30-07-2010, 23:13
Bahçedeki çimleri sanırım sonbaharda adam edebileceğim.
Semizotları istilasına uğrayan çimler yer yer kel kaldılar. Semizotları temizlenince adeta çiçek bozuğu gibi oldu çim alan.
Kel kel olan yerlere sonbaharda yeni ekim yapacağım, kardeşlenme hızla devam ediyor. Dezenfektanın çok faydasını gördüm.

163475

Yaşamınızdaki şeylerin yüzde doksanı doğru, yüzde onu yanlıştır. Yüzde onu kafaya takmayın. Dale Carnegie ;)

Güler
31-07-2010, 20:15
Bundan böyle kafama tokadan başka bir şey takmamaya niyet ediyorum, dermişim. :D

celalsungur
01-08-2010, 17:43
Bundan böyle kafama tokadan başka bir şey takmamaya niyet ediyorum, dermişim. :DTespih gibi yap.;)

Güler
01-08-2010, 19:07
Tespih gibi yap.;)

Tesbihi kafamda ne yapayım, elime aldım ya sabır, ya sabır diye çekiyorum.
Eğer sen böyle mini mini taşlar atmaya devam edip de kaçarsan bak bakalım sonun ne olacak? :p
Arkadaş, şu siteye doğru düzgün girip de yazsana, ne bu yaptığın?

Dudi
01-08-2010, 19:11
Yeşil elmalar çok leziz görünüyor Güler hanım, keşke uğrasaydımda sen yokken çalsaydım onları ;)

celalsungur
01-08-2010, 20:10
Tespih gibi yap.;)
''Hayatı tespih yaptım, bazen çekiyorum, bazen sallıyorum'' diyor gençler.;)

Perlit, p5a, vermulit, leonardit derken, araya arada bir inşaatlar da karışınca, bitkilere su verilmesi gerektiği gibi küçük ayrıntıları atladım.
Şimdilerde bitkilere su verme üzerine çalışmalar yapıyorum.
Bir de derin budama yaparken, aşılı dalları bitirip, yabani dalları bırakmamayı yaşayarak öğrendim. (Bekçi güldü ve öyle dedi, doğrudur her halde););)
Bir şeyi daha öğrendim ki, ben de insanın da , bitkilerin de dayanıklısını seviyormuşum.;) (altı çizil satırlar benzetmedir);)

Azıcık daha işler var, halledeyim, geleceğim.

Lilium
01-08-2010, 23:35
''Hayatı tespih yaptım, bazen çekiyorum,
Ben çekerken kopardım. Boncuklar toprak aralarına düştü, eğildim alayım diye bu sefer pantolon patladı :D:D Baktım olmayacak şimdi kadehleri diziyorum, çekmeye az kaldı. :D

Cumhur Tonba
02-08-2010, 03:35
Muhteşem üçlü, nihayet bir araya gelmişsiniz. Hem de arada kimse yok. Büyük bir mutluluk. Belkide ilk. Bunu kutlamalıyız.

Kiraz
03-08-2010, 09:34
163489

Güler Hanım arkadaki çiçekli mor çalı nedir? Çok güzelmiş.

Bahçeniz herdem güzel, coşkulu. Ben çim alanınızı hep güzel görmüştüm, çim yokken bile, hala çok güzel. Yaz bitmeden keyfini çıkarın hepsinin, ara sıra bir çiçeği okşarken, koklarken, seyrederken benim yerime de yapın lütfen. Mesela bugün o güzel zambağı koklamak isterdim, koklarsınız yerime değil mi?

limon
03-08-2010, 13:08
" Oya Ağacı" :)

Kiraz
03-08-2010, 14:16
O nasıl renkmiş oya ağacında:)