View Full Version : Güler / Bahçe
Müjgan Yılmaz
25-02-2016, 22:57
597331
Sevgili Güler,
Fragrantissima ile boy ölçüsemese de,bu bahçeye bu resim bir renk getirsin ne dersin:)
Sevgili Müjgan Yılmaz, bu ne güzellik, ne incelik çok teşekkür ederim.
spices girl
01-03-2016, 19:47
Kamelya hala tomurcukta, yaptığım gül çelikleri tutmuş, hiç fire yok.
Sonbaharda budadığım güllerin durumları da iyi.
596834
596835
596836
596837
596838
merhaba Güler hanım.2ci resimdeki gül çeliğinin ismini söyleye bilirmisiniz??bende o çeliklerden bu yıl köklendiriyorum.
Bahçenizin fotolarını hep ilgi ile izliyorum.İzledikçe keyifleniyorum.Muhteşemsiniz
merhaba Güler hanım.2ci resimdeki gül çeliğinin ismini söyleye bilirmisiniz??bende o çeliklerden bu yıl köklendiriyorum.
Oooo onu çeliğe bakıp da söyleyecek kadar uzman değilim sevgili spices girl, çiçek açtığında söyleyebilirim ancak.
Çelik yaparken karışmış gül dallarından ayırıyorum, budarken ayırabilsem belki kolay olurdu. ;)
Geçtiğimiz sene hem salkım söğüde hem de güllü kameriyeye iyice sarılmış olan clematis Armandii'ye keskin bir budama yapmıştım.
Her daim yeşil yaprakları ile erken çiçeğe dönen Armandii yine hızla güllü kameriyeyi sarmış. Güllere pek imkân tanımayacak gibi görünüyor.
Çiçeklenme süresi çok kısa olmamış olsa güzel kokusuna aldanıp, güllere saldırmasına izin verirdim ama sanırım çiçeklenmesi bittiğinde yine budama yapacağım.
Keşke kameriye yakınına dikmemiş olsaydım.
Ama o kadar güzel kokuyor ki
599877
599878
599879
Kamelya.... ne asil ne güzel bir çiçektir
599884
599885
599886
599887
599888
Erken çiçeklenen japon lalesi
599889
599890
Üç gündür ot yoluyor, saksı içi otlarını temizliyorum..... daha o kadar çok iş var ki
Otlar yolununca liliumlar ortaya çıkmaya başladı
599891
Bir de buraları temizlense de kendilerini gösterebilseler
599892
599893
Ot içinde kalan asterlerin otları temizlendi, çoğalan kökler şaşırtıldı.
(doğum günü partisi için de saksılar hazırlandı)
599894
599895
Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği bütün yaz sarı sarı çiçekleri ile bahçemi renklendiren /(adını hatırlayamadım) çiçekler de çok yayılmışlardı onları da şaşırttım.
599901
,
Citronella da temizlenmeyi bekliyıor. Yarın vaktim olursa bütün saksıyı dağıtacağım, temiz toprak hazırlayıp yeniden ekim yapacağım.
599903
Sümbüller, nergisler zamanları gelince topraktan çıkıyorlar.
Bu sene soğan çukurlarını açıp iyi bir temizlik yapmam lâzım.
599904
599905
599906
599907
599908
Kır papatyaları her yeri sarmış, otlar biçildiğinde hepsi gidecek
599912
Bahar dalları halâ çiçekte
599914
Clematislerin hepsi patlamış hatta pek çoğu tomurcuk bile vermiş
599915
599916
Yapılan aşılar tutmuş
599917
Erik ve bademlerin çiçekleri geçmiş ama armut yeni yeni çiçekleniyor
599918
İstanbul'dan gelirken beraberimde ancak 3 orkideyi getirebildim, araba o kadar dolu geliyor ki. Bu üçünü ön koltukta ayaklarımın arasında sıkıştırdım. Hiç bozulmadan-kırılmadan geldiler.
Toplantı için İstanbul'a geldiğimizde evde kalan 4 taneyi daha getireceğim.
599919
599920
birgecelikgelin
12-03-2016, 19:38
Sevgili Güler hanım ben bu bahçeye aşığım bu kadarmı güzel çiçekleriniz olur biliyorum çok zahmet veriyorsunuz ama sonunda mükafatını alıyorsunuz yaradan mevlam tüm ailenize sağlık sıhhat versin bu güzel bahçede bu güzelliğin keyfini çıkarın bu güzelliklerle bizimde gözlerimiz bayram ediyor yalan dünyanın cenneti bu olsa gerek Saygılarımla .
Çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz beni mutlu etti sayın birgecelikgelin.
Sevgi Durul
12-03-2016, 21:37
Citronella da temizlenmeyi bekliyıor. Yarın vaktim olursa bütün saksıyı dağıtacağım, temiz toprak hazırlayıp yeniden ekim yapacağım.
Sevgili SDurul, sanırım sana yeni kök gönderebileceğim.
Çok sevindimmm.
Sevgili Güler hanım, siz bahçenize kavuşmuşsunuz.;) Sayenizde gözlerimiz bayram etti. Hangi birini saysam bilemedim. Her şey çok güzel.:cool: Pembe kamelya ayrı güzel.:)
Sağlıkla keyfini sürmenizi dilerim. Sevgiler...
Vildan Sönmez
15-03-2016, 17:26
Merhaba Güler Hanım.Benim gül çeliklerim de önce sizinkiler gibi tutmuş, yeşermişti. Sonra o filizler kurudu. Şimdilik dokunmuyorum belki yeniden canlanır diye.
Sevgili Vildan Sönmez, ne güzel şey sizden haber almak. Çok özledik sizi.
Siz üzülmeyin, toplantıya gelecekseniz ben size harika güller getiririm sözüm söz.
Vildan Sönmez
20-03-2016, 22:37
Sağolun Güler Hanım, Hacer Hanım haber vermişti. Aklımda, gelmeye çalışacağım.
İki gündür aralıklarla ama yağdığında çok şiddetli yağan yağmur, iyiden iyiye çiçek açmış ağaçların çiçeklerini döküyor. Meyve durumunu nasıl etkileyecek bilemiyorum.
Yeni yeni açmaya başlayan clematisler de yağmurdan hırpalanıyor, Allahtan daha açacak çok tomurcuk var.
İspirya yavaş yavaş gelinliğini giymeye başladı.
Sarı kız da ben de sıradayım diyor. ;)
601814
601815
601816
Meyve tutmuş erikler sanki kendilerini kurtaracak gibi
601817
Yaprak yapısı değişik olan çiçekleri de top top değil de ortası tomurcuk çanak yaprakları açan kartopu.
(Ortancalar da görebilirsiniz bunu)
601823
Guler Hanim, burada sizin sayfalarınızı gezerken, sizin kocaman bir bahçeniz oldugu icin cok sansli oldugunuzu dusunuyorum. Hele ispiryanin fotograflarını gördüğümde. Sonra kendi minicik bahçeme gidip, aksam yorgunluktan her yerim agriyorken, yok, diyorum, ben Guler Haniminki kadar kocaman bir bahceye yetemem. Her bahce ziyareti sonrasi sizi bir kez daha takdir ediyorum.
Limonluğa kaldırdığım atlasları balkona çıkardım. Bakımları yapıldı, yeniden bağlandı, bozulmuş dallar ve çok uzamış dalları kesildi.
Çelikler hazırlandı ve atlas saksı sayıları bir di 5 oldu şimdi daha da arttı. Sözüm ona ben kaktüslerle sukulentlerle ilgilenmiyordum.
603878
603879
Ekilen tohumlar şaşırtılmayı bekliyor da daha yerleri hazır değil, iş Oğuz'da
603882
Yayılıcı mavi iyiden iyiye yayıldı, geçen sene pek çok arkadaşa da göndermiştim ama o hızla yayıldı yine
603885
İspiryayı geçen sene bayağı budamıştık, neredeyse yarıdan fazlası gitmişti. Bu sene yine dallandı budaklandı hatta arka kısımdaki tellere ve güllere de sataşmaya başlamış.
603886
603887
Vangelya da çiçeklenmeye başlamış
603888
Güllü kameriyedeki sarmaşık gülleri de yavaş yavaş açmaya başlamış. Açanları koklamalısınız, hani eski yoğun kokulu güller vardı ya onlardan, mis gibi kokuyor.
603889
603890
Haseki küpeleri de tek tük açmaya başladı, diğerlerinde yoğun tomurcuk var.
603891
Elma ağacı çiçeklerinin güzelliği
603892
Minik sarı gülün şu sıralar görüntüsü şahane. Hidrafor ve su deposunun bulunduğu deponun duvarını, çatısını tamamiyle kapladı, hatta giriş kapısını bile zorluyor.
Kapladığı alan 30-35 metrekareyi rahat bulur.
603893
603894
603895
603896
603897
Su deposunun arka kısmına doğru bodur bir kartopum var. Türü değişik bir kartopu. O da çiçek açmış ama sarı gül onun da üstüne doğru ilerlkemiş, biraz o kısmı budamam gerekiyor.
Gül ve kartopu kardeşliği
603898
günebakan
06-04-2016, 19:38
Ayy Güler ablacığım sarı güle bayıldıımmm o naslı bir güzelik öyle harika görünüyor:) atlaslar hepsi çiçek açmış olarak gözüm de canlandı da muhteşem göründüler.
Güler hanim fotoğraflar yine şahane. Bunları görünce kendi bahçemden utaniyorum ve daha çok isim var diyorum. Birde size bir soru yayılıcı mavi olarak yazdığınız çiçek çok güzel görünüyor. Adı nedir acaba?
birgecelikgelin
06-04-2016, 22:35
Sevgili Güler hanım söyleyecek söz bulamıyorum tek kelime ile muhteşem Saygılarımla .
Güler hanim fotoğraflar yine şahane. Bunları görünce kendi bahçemden utaniyorum ve daha çok isim var diyorum. Birde size bir soru yayılıcı mavi olarak yazdığınız çiçek çok güzel görünüyor. Adı nedir acaba?
Adın ben de bilmiyorum ama mavinin çok güzel bir tonunda çiçek açıyor ve yayılıcı bir tür. Çiçek ömrü çok uzun değil ama şu mevsimde görüntüsü çok güzel.
Adını gilan'dan öğrendim; PHLOX SUBULATA
Hızlı cevap bahane
Guler ablamın gülleri şahane
Sakin gözüm kaldı deme
Hemen 'maşaallah" i soyle
Sevgili günebakan ben de çok beğeniyorum, hakikaten görmen lâzım, görenin nefesi kesiliyor.
Bu sabah Oğuz da " Güler keşke bu gülü giriş kapısına sardırsaydın" dedi, ama sadece bu mevsimde çiçek açıyor, diğer güller gibi yediveren değil.
Ben de kahvaltı sonrası keyif çayımı alıp karşısına geçiyorum, doya doya seyrediyorum.
Oğuz'a " sakın bunu da yasemine yaptığını yapma, kapıyı açacağım diye sakın o dalları kesme, nasılsa orada işimiz olmuyor, veya bana haber ver ben hallederim" dedim.
Kimi dalları arkadaki komşu bahçesindeki dut ağacına tırmanıyor, kimi dalları da yerde boylu boyunca birkaç metre uzanıyor.
Onları da fotoğraflarım yarın. ;)
Cumhur Tonba
06-04-2016, 23:07
Çiçekler, böcekler, tanıdıklar.
Oh be. Gözüm gönlüm açıldı.
( Bir de Günebakan'ın sofraları geldi aklıma)
Bahar görüntüleri çok güzel, iç açıcı. :)
Adın ben de bilmiyorum ama mavinin çok güzel bir tonunda çiçek açıyor ve yayılıcı bir tür. Çiçek ömrü çok uzun değil ama şu mevsimde görüntüsü çok güzel.
Phlox subulata
https://www.google.com/search?q=phlox&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiC5aax9frLAhXpvYMKHd7KAX0Q_AUIBygB&biw=1278&bih=637&dpr=2#tbm=isch&q=phlox+subulata&imgrc=sRFacUO9d4_eUM%3A
Sevgili gilan, çok teşekkür ederim adını not ettim.
Verdiğin linkten pembesini de gördüm. Benim maviler merdivenin kenarından su gibi akıyorlar çok güzel görüntüleri var, bir an önce pembesini de bulayım diğer yana ekerim.
Güler ablacığım,
Kameriyedeki gülün kokusunu bilirim, unutmadım. :) Geldiğimizde unutamadıklarımın arasında kartopu da vardı, (hani tonbul tombul olan) hayran kalmıştım. Şimdi gördüm devasa bişi olmuş. Sayende geç de olsa bende bir kartopu edindim seradan. Umarım seninki kadar heybetli ve görkemli olur.
Maşallah hepsine ;)
Daha da güzelini yetiştirirsin sevgili zelish. Yeter ki bir yerden başla.
Sarı gülün büyük bir alanı sardığını yazmıştım sizlere. Bir kısmı saracak yer bulamadığından dalları yerlerde sürünüyor, bir kısmı da komşunun bahçesindeki dut ağacının dallarına atlamış.
604256
604257
Değişik tür kartopu
604258
Clematisler de açıyor, ve açacak çoook tomurcuk var.
604259
604260
604261
Clematis tomurcukları
604262
604263
604264
Müge, zarif güzelliğini sergiliyor
604265
Fare kulakları, çok güzel yer örtücüleri... bu mevsimde minik beyaz çiçekleri ile hayran bıraktırıyor
604266
Kameriyeyi saran kırmızı güllerden sonra beyaz gül de başladı açmaya
604267
604268
Merhaba Guler hanim gulleriniz masallah cok guzel acmis, digerleride harika.
Teşekkür ederim sayın ULDUZ.
Sitemize yeni üye olmuşsunuz, hoş geldiniz.
Foruma yeni üye olan arkadaşlarımız burada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) kısaca kendilerini tanıtırlar, sizden de rica edeceğim.
birgecelikgelin
09-04-2016, 17:55
sSayın Güler hanım afınıza sığınıyorum benim sitemde dört sayfa çiçek yüklemiştim orkide sayfam tamamen silinmiş acaba neden kaynaklanıyor bir hata mı yaptım moderatör olduğunuza sizlere danışmak istedim bir bilginiz varsa beni aydınlatırsanız memnun olurum sizden bir daha özür diliyorum Saygılarımla .
Sabahtan beri yağmur kâh ince ince kâh bardaktan boşalırcasına yağıyor.
Biraz ıspanak toplayayım diye çıktığımda kameriyeden gelen mis gül kokusu beni o tarafa çekti. Hemen fotoğraf makinesini aldım.
Kameriyeyi saran güller daha da açmış, açanlar daha ziyade üst kısımdakiler, aşağıda tomurcuklar fazla.
Bahçemdeki en güzel ve yoğun kokulu güller.
604695
604696
604697
604698
Komşu ile aramızdaki bahçe duvar teline sardırdığım pembe güller de açmaya başladı
604699
604700
604701
Diğer güller de tek tük uyanıyor
604702
604703
Güllü kameriyenin salkım söğüt tarafına clematis sardırıyorum, onlar da başladılar açmaya
604704
604705
604706
Lilliumlar iştahlı, şakayık tomurcuk verdi
604707
604708
Kamelya halâ güzelliğini koruyor.
604709
Kartopu da yavaş yavaş uyanıyor.
604710
604711
Cennete bahar gelmiş, her yer coşmuş, ve biz uykudayız, sizleri seviyoruz güzel insanlar, İyi ki varsınız.
Cennete bahar gelmiş, her yer coşmuş, ve biz uykudayız, sizleri seviyoruz güzel insanlar, İyi ki varsınız.
Ne uykusu bu, harıl harıl çalışıyorsun; budama ... budama bizim köyde de seni bekliyorlar Oğuz söylemedi mi?
Kartopu da yavaş yavaş uyanıyor.
604710
604711
Güler hanım sizin kartopuları gördükçe içim bir tuhaf oluyor :) maşallah çok güzeller.
Ne uykusu bu, harıl harıl çalışıyorsun; budama ... budama bizim köyde de seni bekliyorlar Oğuz söylemedi mi?
Söyledi söyledi güler ablacığım, uyku derkende işten güçten bir birimizi doğayı unuttuk demek istedim, Yarın arayacağım :)
Dün hava güneşliydi istediğim gibi doya doya çalıştım bahçede. İşlere başlamadan önce erik ağacını ziyaret ettim, bir avuç erik topladım. Yenecek kıvama gelmişler yani çekirdek kısımları sertleşmiş, küçük de olsa açılışı yaptım. ;)
605047
Clematisler iyiden iyiye coşmaya başladı
605048
605049
605050
605051
Gül çeliklerini hazırlarken bir kısmını denemek için patates yumrusuna sokarak dikmiştim.
Bu saksıda hem gül çeliği yeşerdi hem de patates yeşerdi
605052
Limonluktan çıkıp da balkona yerleşen ve bakımları yapılan atlaslardan biri bana günaydın dedi
605053
Daha yapılacak o kadar çok iş var ki, saksılar hazırlanan tohumlar yerlerine yerleşecek ki balkon oturulabilecek hale gelsin. Daha sardunyaları ele bile alamadım
605054
605055
Armutlar meyveye dönüştü, Oğuz'la başladım kavgaya; sakın seyreltmeye hemen başlama
605056
Bu iki gül yan yana, birincisi ne kadar sağlıklıysa ikincisinin yaprakları sarımsı ve zayıf.
Her ikisinin de gülleri çok güzel, ama ikinci fotoğraftaki gülü uzun uzun inceledim, gövdesinde belirli bir hastalık yok. Kök yapısına da bakabildiğim kadar baktım bir şey farketmedim.
Yan yana olmamış olsalar biri daha mı fazla su tutuyor diyeceğim ama o da değil, bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı, gülü kaybedersem çok üzüleceğim.
605057
605058
günebakan
12-04-2016, 11:07
Daha sardunyaları ele bile alamadım
Dev saksıda sakız sardunya mı var yoksa ben mi öyle görüyorum?
Hastayım clematislerinize:)
Gerçi güllerinize de... İyisi mi saymayayım, boşa doldurmayalım sayfayı:)
Dev saksıda sakız sardunya mı var yoksa ben mi öyle görüyorum?
Sağdaki saksı içindeki sakız sardunya.
Kolay gelsin Güler Abla. :)
Senin bahçenin ve balkonun güzelliklerine hepimiz hayranız. Ama bu güzelliklerin arkasındaki yoğun emeği de fotoğraflamanı ve anlatmanı çok seviyorum. :)
Oğuz abi seyreltme konusunda haklı sanki. :p Meyveler kabaca tırnak boyutuna gelince seyreltilir, bunlar da olmuş gibi. :)
Ben gül çelikleriyle ilgili bir şey soracağım. Bu güllerin çoğu aşılı değil mi? Çelikten çoğaltınca yeterince güçlü gelişiyor mu?
Teşekkür ederim sevgili gilan.
Oğuz'un seyreltme hastalığı bir başladı mı dur durak bilmez, ağaç üzerindeki meyvelerin 3/4 gider.
Geçen sene seyreltmek için fazla meyve olmadı ya bu sene acısını çıkartır.:D
Evet güllerimin hemen hemen hepsi aşılı, çelik yaptığımda birbuçuk iki sene hiç oynatmıyorum, saksı içinde olanlar öylece bekliyor.
İki sene sonra ekerken de saksıyı yavaşça yırtıyorum toprak yapısını hiç bozmadan öylece dikiyorum. Bir sene sonra da bayağı güçleniyor.
Arkadaşlara verirken de saksısı ile veriyorum ve sıkı sıkı da tembihliyorum oynatmayın diye.
Vangelya biraz sıcağı görünce tomurcukları çiçeğe döndü
605516
605517
Clematislerde tomurcuklar irileşip çiçek açıyor, bir yandan da sürü ile tomurcuk geliyor
Sioboldilerde çok tomurcuk var.
605521
605522
605523
Hasekiler
605525
605526
605527
Beyaz gülün duru ve zarif güzelliği beni büyüler hep
605531
605532
YeniGine
14-04-2016, 23:45
Sevgili Güler Hanım, her zamanki gibi bahçeniz, bitkileriniz harika maşallah!.. Beyaz gülünüze bayıldım, hoş sizin bütün güllerinizin maşallahı var. Emeklerinize, gönlünüze sağlık.
Güler Hanım, sormadan edemeyeceğim, clematislerinize nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba? Sizin anlatımınız öyle güzel ki insanın kafası karışmıyor;)
Eskişehir'de deneme amaçlı bir clematis dikmiştim. C. the President. O, evvelki kışı rahatça geçirince; geçtiğimiz sonbaharda yine clematis diktim. İki tanesi hariç hepsi canlandı. Tabii bizim buranın iklimine göre henüz çiçek açmalarını beklemiyorum, minik tomurcuklar görürsem ne âlâ:rolleyes:
Eskişehir kışına dayanacakları belli oldu fakat aklım gidiyor, olmadık bir şey yaparım da yüzüme gözüme bulaştırırım diye. Daha önce pek çok hatalar yaptım.:o
Sayın nuaymu, clematislere özel bir bakım yapmıyorum. Dikkat ettiğim hususlar; kök kısmını güneşten korumak, çok sık budama yapmıyorum diğer arkadaşlarımız gibi.
Bir sene kurumuş yapraklarını temizliyorsam diğer sene pek çok dalı bırakıyorum.
Genelde dalları kurumuş gibi görünür ama hiç beklemediğiniz kurumuş diye düşündüğünüz dallardan patlama yapar. Bekliyorum patlama yapsın ondan sonra temizlik işine girişiyorum.
Kök kısımlarını ya bir bitki ile ya da hafifçe oyduğum bir saklı ile veya ağaç kabukları örterek koruyorum.
Clematisi diktiğiniz zaman hemen önüne fazla suyu seven bir bitki ekerek kökü koruyabilirsiniz. Örneğin ben ortancalarla örtüm güllü kameriye çevresine diktiklerimi. Bazılarının köklerini de saksı kapatarak (yan kısmını yuvarlak olarak kestim) korumaya aldım.
Size fotoğraflarını koyuyorum.
605768
605769
605770
605771
Çok teşekkür ederim. Demek aslında dertsizlermiş:)
Clematisler çok iri açtı bu sene. Sizlere göstermek istiyorum.
Önce clematis desenli tepsi içinde size ikramda bulunayım.
606260
Günlük kahvaltı tabağının çapı 22cm. Clematisleri yerleştirdim, hangisini arzu edersiniz? ;)
606267
606269
606270
606272
606273
Presidentler de yoğun açıyor, kameriyenin üst kısımlarını sardığı için koparamadım, onlardan da ikram etmek isterdim.
Yakında sieboldii show başlayacak
606276
Sevgi Durul
18-04-2016, 09:21
Sevgili Güler hanım, bakalım bu güzellerden hangisi bende de açacak?:p
Kapı girişindeki filbahri güzel kokusu ile içeri girer girmez insanı mest ediyor.
606277
606278
Kapı girişi üzerindeki sarı güller bu sene hızlı açtı bir o kadar da hızlı geçtiler, böyle bir anda mısır gibi patlayan gülleri pek sevmiyorum.
606279
606280
Sarmaşık gülleri çalı güllerinden daha erken açtı, çalılar yeni yeni tomurcuklanıyorlar.
Bir iki gün içinde yeşil çekirge ve yeşil bitler istila etmeye başladı, bu akşama doğru iyi bir ilaçlama gerekecek.
606288
606289
606290
606291
606292
Minyatür gül
606293
606294
606295
606296
606297
Güllü kameriyeyi saran kırmızı sarmaşık güllerinin kokuları şahane. Kimisi açtı kimisi açmaya çalışıyor. Ben de hızla içeriye doldurduğum bitkilerin temizliğini yaparak orayı düzene koymak ve bir an evvel masa ve koltuklarını koyarak, beş çayını mis kokulu güller arasında içmeye can atıyorum.
606303
606304
606305
606306
606307
Sevgili Güler hanım, bakalım bu güzellerden hangisi bende de açacak?:p
Sendekinin türü daha değişik, beğeneceğini umuyorum.;)
Ben yine mest Güler abla :)
Aaa nasıl olur? Geçen hafta pazardan şakayık fidesi diye aldığım Filbahri miymiş ? :D:D Teşekkürler Güler abla sayende ismini bilmediğimiz ya da emin olamadığımız bitkilerin gerçek isimlerini burada tekrar öğrenmiş oluyoruz.
Kokusu gerçekten çok hoş, limonumsu gibi... Bhçede yerini de sevdi, ee artık bizede iyi bakmak düşer.
Guler ablacım clematisli kahvaltıya bayıldım. Cok guzel görünüyorlar. Ben de 2 cesit var balkonda henuz buymediler. Sizinkileri görünce hayran hayran bakıyorum
Sevgili samur, clematisler sanırım acık havayı seviyor, bahçede istediği alanı-havayı bulduğunda durdurmaya imkân yok.
Benim armadii o kadar yayıldı ki, salkım söğüde kol attığı gibi güllü kameriyeyi de bayağı sarmıştı. Çiçekleri erkenci olduğundan pek zevkle seyretme zamanımız olmuyordu ben de çok derin bir budama yapmıştım, hatta ya patlamazsa diye de korkmuştum ama öyle bir patladı ki sorma.
Dikkat edeceğin şey kök kısmına gölge sağlaman ve susuz bırakmaman. İnşallah seninkiler de benimki gibi güzel olur.
Seninkilerin türü ne, sende olmayan istediğin tür hangisi?
Armando gözlerimi kamaştırdı çok güzelleşmiş. Sizin bakım önerilerinizi uyguladım kapalı balkondan açık balkona aldım önüne de başka çiçekleri koyarak köklere gölgelik olusturdum, yaklaşık 30lt saksilarda. Şimdi etiketlerine baktım hibrid türlermiş. Yaklaşık 1 hf önce. 20cm boyuyla 2 tanecik çiçek verdi mavi renklisi.
606708
606709
Diğeri henüz açmadı
606710
Balkonun hem sağ tarafında hem de sol tarafında pergolayı saran sarmaşık gülleri var.
sağdaki pembe, soldaki soman-kayısı renginde. Yoğun kokulu değiller ama gösterişleri güzel.
607265
607266
607267
607268
607269
607270
607271
607272
607273
607274
607275
607276
607277
607278
607279
607280
607283
607284
607285
607286
607287
607292
607293
607294
607295
607296
Haseki küpeleri yavaş yavaş geçiyor, bu sene bol bol tohum toplamayı düşünüyorum.
607300
607301
607302
607303
607304
birgecelikgelin
22-04-2016, 18:14
Sevgili Güler hanım gözlerim yine bayram etti gülleriniz yediverenmi hepsi çok güzel ellerinize emeğinize sağlık Saygılarımla .
Güllerim nisan ayında başlıyor açmaya bütün yaz açıyor. Nisan ve mayıs ayında çok iri açıyorlar ama yaz sonuna doğru çiçek ebatları biraz küçülüyor.
Evvelki seneler 300 kökten fazlaydı ama geçen sene sonu iyice ihtiyarlayanların büyük bir kısmını söktüm, yeni güller ile takviye etmiş olsam da kök adedi sanırım 230-250 arasında.
Pek çoğu kokulu, güllü kameriyeyi saranlar yoğun kokulu, sıcak günlerde sabah kahvaltısını zaman zaman orada yapsak da genelde beş çayını hep orada içmeyi tercih ediyoruz.
Misafirlerimizin de tercihi bu yolda, siz ne dersiniz?
607565
607566
607567
607568
607569
607570
607571
607572
607573
607574
607575
607577
607578
607579
607580
607581
Bodrum papatyaları ve karanfillerin saksı bakımları yapıldı, yerlerine yerleşmeyi bekliyorlar.
607587
607588
607589
Her zaman, her yerde, her durumda harikasın
ne güzel güller bunlar,gül fukarası olan ben, sevgiyle hüznü bir arada yaşadım izlerken.
ELLERİNE SAĞLIK
Sevgili hozat, seyretmesi de koklaması da bedava, bekleriz. ;)
Her zamanki gibi harikalar yaratmışsın Güler Abla. ;)
Sabah ve akşam üzeri bayağı serin oluyor, öğle vakitlerinde de esen rüzgar balkonda oturup da keyif almamıza mani olmuş olsa da ben zaman zaman balkonun her iki kenarında açan gülleri zevkle seyrediyorum.
609164
609165
Şakayıklar da açıyor
609166
609167
Hot lips, çok güzel bir çalı.
609168
609169
Clematisler
609170
609171
609172
609173
609174
Gül çanaklarındaki otları temizledikçe güller güzelliklerini gösteriyor.
Güllü kameriyeye diyecek bir şey yok, mis kokulu güllerle iyice donandı.
Evvelce saksıların temizliğini, çiçeklerin ekimini balkonda yapardım ama bu sene o güzel gül kokularını hissetmek-duymak için bütün çalışmalarımı güllü kameriyede yapıyorum.
609176
609177
609178
609179
Kar yağıyormuş hissini veriyor. Hafif ama çok hoş bir kokusu var
609184
609185
609186
Sevgili hozat, seyretmesi de koklaması da bedava, bekleriz. ;)
İnanma kapıya beni dikdi gelenden yüz kağıt gidenden elli kağıt alacaksın dedi. :D
Vallah yedi köyü birbirine katarım haberiniz olsun :D hepsi şaka
İyi geceler Lilium, seni de özledik baloncuklu lâflarını da.
Mikserlik Oğuz'dan sana da mı bulaştı? :D
Bu gün bahçede o kadar çok çalıştım ki, yorgunluktan uyuyamadım, her tarafım ağrıyor bari kalkıp fotoğraf yükleyeyim dedim.
Misafirlerim de var, sabah onlara kahvaltıyı nasıl hazırlayacağım diye kara kara düşünmeye başladım.
Güllerin görüntüsü beni, kokusu sizleri mest etmis olsa gerek. Güllü kamariye de Mis kokular içinde güzel şekerleme yapılır ama uzanacak yer var mi ki? Clamatisler ise herzamanki gibi şahane görünüyorlar.
Bu gün bahçede o kadar çok çalıştım ki, yorgunluktan uyuyamadım, her tarafım ağrıyor
Güler ablacığım benimkiler latife biliyorsun ama yorgunluk konusunda seni anlayabiliyorum, bahçeyi çapa makinasıyla çapaladım kollarımı nereye koyacağımı şaşırdım tepiştirsem uyanıyorum ağrıdan, kalktım, iki duble yaptım mışıl mışıl uyudum sanada tavsiye ederim. :D
"Mikserlik Oğuz'dan sana da mı bulaştı?"
Biz ikiziz zaten :D
Baloncuk demeee işte, geçen gün bir fotoğrafınızı yakaladım yazdım ama sildim sonra
Dün sabah bahçeye çıktığımda güllerin güzellikleri beni fotoğraf çekmeye zorladı.
Bu mevsimde çok güzeller. Bu sene derin budama yapmıştım bir çoğunu, tam da istediğim boyuta gelemediler ama sağlıklı ve güzeller. Sene sonunda bunlarda budamayı daha yüksek tutmayı düşünüyorum.
Dün akşamdan beri yağan yağmur adeta sel oluşturdu. Köyümüz yamaçta ve ana yol aşağıda. Suyun taşıdığı taş-toprak, söktüğü bitki kökleri neredeyse yolu tıkamış.
Arabaların geçişi zorlaşmış, traktörle temizlik başladı.
İri iri açmış güllerin taç yaprakları dökülmüş. Yağmur dindiğinde biraz da güneş açarsa hemen yaprak gübresi yapmam gerekecek.
Bahçeden kareler.
609924
609925
609926
609927
609928
609929
609930
609931
609932
609933
Güler Hanım, merhaba,
Yanlış hatırlamıyorsam sizin bir ısparta gülünüz vardı, şimdi ne durumda? Rica etsem yakın zamanda çekilmiş bir fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen?
Sayın nuaymu, yarın gündüz gözü ile fotoğraflarım.
burada (http://www.agaclar.net/forum/1456391-post7875.htm) ikinci fotoğraf
[center]609929
Anaaaa bu ne güzellik burası her geçen gün daha da güzelleşiyor
Yok abi ben burada takla atmazsam gözlerim açık gidecek :)
Oğuz abiiii kıspeti hazırla cimlerde güreş tutacağız yenilende rakıyı söyler ona göre :D
Hepsi çok güzeller. Hem bahçeye hem size maşallah..
Sayın nuaymu, yarın gündüz gözü ile fotoğraflarım.
burada (http://www.agaclar.net/forum/1456391-post7875.htm) ikinci fotoğraf
Ben aslında boydan fotoğrafını merak etmiştim, böylece kimseler anlamadan kendi ısparta gülümü doğru budamış mıyım görecektim:) Geçen yıl çok boy atmış, 2m. felan olmuştu, ısparta gülü müdür, sarılıcı mıdır şüphelenmeye başladım. :rolleyes:
Gerçi şu anda diz hizasında, derin budama yapılmış durumda ve çok yapraklandı, belki de kesilmesi gereken bir dalı bırakmışımdır.
Ben bu sene Isparta gülünde budama yapmadım. Komşum güllerini toplamak istedi ben de kendisini kıramadım. Hem boylandı hem de bayağı çiçek verdi.
610512
610513
Ben bu sene Isparta gülünde budama yapmadım. Komşum güllerini toplamak istedi ben de kendisini kıramadım. Hem boylandı hem de bayağı çiçek verdi.
610512
610513
çok güzel, teşekkür ederim:)
s.serdar
08-05-2016, 18:37
Güler hanım merhabalar.
Belki özlemiş olabilirsiniz diye, İkizce'nin bu gün çektiğim bir fotoğrafını sunuyorum. İyi akşamlar.
610621
Çok teşekkür ederim s.serdar, ne kadar değişmiş. Çok uzun zaman oldu İkizce'ye gitmeyeli. Hala çerkesçe konuşuyorlar mı?
Bayağı kalabalıklaşmış köy.
Anneme ait tarlaların satış işlemleri için geleceğiz bu sene.
Lisilerimi toprakla buluşturdum, ama ne buluşturma.... maceramı Bitki Delileri Başlığında paylaştım çünkü tam oraya yakışır. :D :D
Bahçeden kareler....
610680
610681
610682
s.serdar
08-05-2016, 22:59
Hala çerkesçe konuşuyorlar mı?
Bayağı kalabalıklaşmış köy.
Ben 2000 yılından öncesini bilemiyorum. 2000 yılına göre bence çok büyük bir değişiklik yok. Ama son bir iki yıldır malikane sayılabilecek türden bir iki yeni villanın inşaatı dikkatimi çekiyor. Sanırım okullar kapanınca Ankara'dan gelip yazı köyde geçirenlerin sayısı bir hayli artıyor. Muhtar Çerkez, Marketçi Çerkez, bir de belalım, yan tarla sahibi Faysal bey Çerkez. Ama Çerkezce konuşana pek rastlamadım.
Belâlınız yan tarla sahibi Faysal Bey'in soyadı Tetik mi?
Doğru, Ankara'da oturan yaz tatilinde köye dönenlerin çok olduğunu Sefa'dan duymuştum.
birgecelikgelin
09-05-2016, 19:12
Sevgili GÜLER hanım ben sizin bahçenizin hastasıyım bukadar mı tertipli olur bir bahçe yumrulu begonyalarınız çok güzel bende üç renk aldım ama güneşi sevmiyorlar galiba sizin begonyalarınızın çiçekleri çok vitamin veriyormusunuz ben çiçek açtıran vitaminlerden verdim ama böyle iştahlı değiller beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla .
s.serdar
09-05-2016, 21:24
Belâlınız yan tarla sahibi Faysal Bey'in soyadı Tetik mi?
Soy adını bilmiyorum. Muhtardan sorup öğrenirsem yazarım.
Selma_321
10-05-2016, 05:46
Sayın Meksika
Benim bahçem oldukça büyük 10 dönüm. Bu hale getirmek 10 senemi aldı ama şimdi çok keyif alıyorum hakikaten her bitkinin kökünde parmağımın izi vardır, uğraşım karşılığını kat kat verdi. Fotoğraf çekmede acemi olduğum için size istediğim detayda resim gönderemiyorum, becerebilirsem başka resimler de göndermek istiyorum. Güllerin sardığı kameriyede çay içmenin güzelliği bambaşka keşke sizlere de ikram edebilme fırsatım olsaydı. Bu güzelliği görmek için her hafta sonu Manyas'a kaçıyorum.
Selamlar.
Ben de bu halini seviyorum.
156247
Burası cennet olmalı. ))) güle güle yaşayın bitkilerinizle
Sayın birgecelikgelin, benim çiçeklerim balkonda pencere önünde, pergola güneşi nisbeten kesiyor o yüzden akşam üzeri güneş görüyor.
Şu sıralar sulamayı haftada bir yapıyorum, yaz sıcaklarında bu bazen iki olabiliyor yani toprağın kuruluk durumuna bakıyorum.
Daha hiç vitamin vermedim ayda bir kez sardunyalara sulama sırasında potasyum ilavesi yaparken onlara da veriyorum.
s.serdar
10-05-2016, 15:14
Faysal Bey'in soyadı Tetik mi?
Evet, soyadı Tetik'imiş.
birgecelikgelin
10-05-2016, 17:16
Sevgili GÜLER hanım bukadar işinizin arasında sorularıma cevap verdiğiniz için size candan teşekkür ederim Saygılarımla .
Evet, soyadı Tetik'imiş.
Çok güldüm ben bu işe. Faysal benim Fuat Dayımın oğlu. Annem hayatta iken bizim Emirgan'daki evden çıkmazlardı. Sonra annem vefat etti ayakları kesildi ne arayıp sordular ne de annemin hisselerinden bahseder oldular
Sonradan duyduk ki bir sürü alingilli işler çevirmişler şimdi biz de gerek İkizce'de gerekse Haymana'daki bütün hisselerin satışını istedik.
Faysal'ın ağabeyi Faruk daha ılımlıdır ama Faysal'ın ters olduğunu ben de duydum.
Allah yardımcınız olsun. ;)
mmanager
12-05-2016, 17:25
Güler Abla bahçenize bayılıyorum fakat ara ara giriyorum zaten sizin bahçenizin sayfasına.Çünkü büyüsüne kapılıp bahçe almak için banka soyarım diye korkuyorum.Gerçekten sevgi ve emek işi tek tek ağaçlarla çiçeklerle ilgilenmek.Size kolay gelsin çocukluğumuzda okuduğumuz resimli masal kitapları kadar tadına doyulmaz.Resimlere bak yazıları oku ve hayal kur.İyi ki varsınız ablacığım....
s.serdar
16-05-2016, 04:22
Çok güldüm ben bu işe. Faysal benim Fuat Dayımın oğlu. Annem hayatta iken bizim Emirgan'daki evden çıkmazlardı. Sonra annem vefat etti ayakları kesildi ne arayıp sordular ne de annemin hisselerinden bahseder oldular
Sonradan duyduk ki bir sürü alingilli işler çevirmişler şimdi biz de gerek İkizce'de gerekse Haymana'daki bütün hisselerin satışını istedik.
Faysal'ın ağabeyi Faruk daha ılımlıdır ama Faysal'ın ters olduğunu ben de duydum.
Allah yardımcınız olsun. ;)
Yerleşkemizin Kabasinanlı tepesi yönünde Faysal bey ile 600 metrelik sınırımız var. Faysal beyin tarlası üzerinden gelen sel suları için 2 kanal ve menfez imal ettik. Suların bu menfezlere akışını sağlamak amacı ile Faysal beyin arazisinde, kanal ağızlarında V şeklinde çok basit bir düzenlemeye gitmek istedik cevap. Hayır oldu. Bizim yerleşke sınırına 3-5 metre kalan araziyi sürme ekme, uğrayacağın zararı ben karşılayacağım dedim. (Yangın tehlikesine karşı) Cevap Hayır oldu. İmar çalışmasına başladım, sen de katıl diye telefonla aradım (Bir yıl oldu geri dönüp ne evet, ne hayır demedi), Her görüşmemde arazime girerseniz sizi jandarmaya şikayet edeceğim diye beni tehdit ediyor.:mad:
Bu sene arazisi hasatta. 10 kilo Roundup alıp tarlasında gezinmek geliyor içimden.
s.serdar
16-05-2016, 04:26
İkizce'ye gelir iseniz sizi ağırlamak ve misafir etmek isteriz.
Eğer uygun bulur iseniz.
İkizce'ye gelir iseniz sizi ağırlamak ve misafir etmek isteriz.
Eğer uygun bulur iseniz.
Faysal'ın 3 kardeşi daha var, en huysuzunun da o olduğu söylenir, dayı oğlu olmasının dışında pek bir ilişkimiz yok. Kabasinan tarlalarını kendilerince bölüşmüşler sanırım o sıralar muhtar olan diğer dayım Yaşar Tetik de işin içinde.
En son duyumlarıma göre Mehmet Gürler de köyde ev yapmış o da teyze oğlu olur.
Biz (annem tarafı) İstanbul'lu olduğumuz için İsmail Ağa'nın torunları değiliz sanki. Bizi hep ayrı tutular, şimdi mal satışı istedik diye birdenbire akraba olduğumuzu hatırladılar.
Bizim lâkabımız Otuzoğullarıdır. Bir de Nutukoğulları var köyde, onlarla şimdi iyi anlaşır oldular sanırım.
Hani bir söz vardır " Ne Şam'ın şekerini ne de Arabın yüzünü görmek isterim" derler, benimki de o misal İkizce çocukluğumun anıları arasında kaldı ama bir gün gelirsem mutlaka sizi ziyaret etmek isterim. Nazik davetiniz için teşekkür ederim.
Şu fotoğrafa bayıldım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/610680d1462737071-img_8951-600-x-450-.jpg
Değme bahçe peyzaj dergisine göndersek havada kaparlar. :)
Burada oturup da bir çay içmek istemeyecek insan da yoktur herhalde. ;) Hem renkli, hem huzurlu, hem de bahar gibi taptaze...
Buyur gel sevgili gilan, çayımızı beraberce içeriz.;)
Salon penceresinden çektim bu fotoğrafı.
Cumhur Tonba
18-05-2016, 08:52
Şu fotoğrafa bayıldım.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/610680d1462737071-img_8951-600-x-450-.jpg
Değme bahçe peyzaj dergisine göndersek havada kaparlar. :)
Burada oturup da bir çay içmek istemeyecek insan da yoktur herhalde. ;) Hem renkli, hem huzurlu, hem de bahar gibi taptaze...
Manyas + Güler + azim + sevgi + doğa aşkı = Bu fotoğraf ortaya çıkmış.
100 kişiye sorduk Türkiye'de görülecek 10 yer arasında Güler Abla'nın Bahçesi'ni de listeye aldılar. :)
Harika olmuş bahçeniz yine Sevgili Güler hanım. Begonyaları önce ki senede görmüştüm. Kışın nasıl koruduğunuzu merak ettim. Sevgiler, selamlar.
Bayrakgil
21-05-2016, 12:46
hayalımdekı bahce.. inanamıyorummm
Çok yoğun günler geçirdik, sağ olsunlar İstanbul'dan gelen misafirlerimizle günlerimiz bayağı hareketli geçti.
Misafirleri yolcu ettik ertesi günü çoluk, çocuk torunlar ve dünürlerimiz geldi.
Torunların şen kahkahaları, koşuşturmaları her tarafı talan etmeleri, isteklerinin bitmemesi yorucu olduğu kadar da güzeldi. Hele Oğuz mest oldu desem yeridir.
Hep derim ya " geldiklerinde seviniyorum ama gittiklerinde daha çok seviniyorum " diye.
Allah eksikliklerini göstermesin bambaşka şey şu torun sevgisi. ;)
Onları da yolcu ettikten sonra başladım evi toparlamaya.....ama bitecek gibi değil diye düşündüğümden dün sabah hiç iş yapmamaya karar verdim ve saat 06.30 da bahçeye çıktım.
Önce balkon kenarında tırmanmaya başlayan clematisleri seyrettim. Beyazlar açıp geçti, morlar sıraya girdi, siaboldiiler halâ açıyorlar.
Sonra aşağı bahçeye gittim önce bir avuç Frambuaz, sonra da 10-15 tane erik kopardım. Onlar benim sabah kahvaltı öncesi nevalem.
613884
613885
613886
613887
613888
Balkondaki atlas bir yandan açıyor, bir yandan açan çiçekleri soluyor ama daha açacak çoook fazla tomurcuk var.
Vefalı çiçeğim demekle çok haklıyım değil mi?
613890
Balkondaki petunyalar ve sardunyalar
613891
613892
613893
613894
Balkon saksılarındaki amaryllisler daha erken açtılar, bahçeye ekili olanlar yeni yeni başlıyor.
613898
Zambaklar iyiden iyiye uzadılar, çiçekleri patladı patlayacak
613899
Ben hep kendi çiçeklerimi fotoğraflarken Oğuz kendi bahçesinden kopardığı sarımsağı ile geldi, " bak buna sarımsak denir, bunu da koysana agaclar.net'e " dedi.
Hakikaten çok iri olmuşlar, çapını ölçtüm 25 cm geliyor.
613900
613901
Bahçeden kareler
613904
613905
613906
Her şey yine süper Güler Hanım,
Eşimle birlikte yeni fotoğrafları seyretmeye doyamadık. Dev sarımsak bilhassa eşimin hayranlığını topladı, 'Oğuz Bey'e hürmetler' diyor:)
Benden de size hürmetler, elleri öpülesi hanımsınız, dokunduğum her çiçekte sizin gibi hünerim olsun isterdim.
Hani bir şarkı vardır..." bir dargın bir barışık" diye havalar da aynen öyle oldu; bir gün güneşli, iki gün yağmurlu.
Bu gün çok yağmur yağdı, güllerin yaprakları hep hırpalandı, goncalarda bozulmalar başladı. Gonca diplerinde aşırı sudan çürümeler oluşuyor. Eğer böyle devam edecek olursa goncaları korumaya alacağım. (delidir ne yapsa yeridir misali)
Bahçe güllerim....
613907
613908
613909
613910
613911
613912
613913
613914
613915
613916
613917
613918
613919
613920
Tadı damağımızda ..... artık kase kase toplamaya başladık
(Sevgili OZLEM A, tam senlik, kimbilir bunlarla ne güzel pastalar yaparsın, adres bilgilerini verirsen sana bir koli hazırlarım) ;)
613927
Bu sabah bahçe teftişinde dutların da yavaş yavaş tatlanmaya başladıklarını farkettim.
Yarın sanırım bir kase toplarım.
Kahvaltı sonrası Oğuz çimleri biçmeye başladı, ben de dün şekillendirmeye çalıştığımız yol boyu taflanlarında yine aşırı bitlenme görünce ilaç yapmadan evvel seyreltmeye karar verdim. Çok sıklaşması havalanmasına engel olduğundan bitlenmeyi teşvik edici geldi bana.
Aralarından çıkardığım pek çok kökü yakılacaklar arasına aldım, sağdan soldan ve üstten de iyice bir temizlik yaptık.
Budanan ince dalları ve yaprakları yaprak toplama aleti ile rahatça topladım. Böyle zamanlarda bu alet imdadıma yetişiyor.
Oğuz çim biçiyor ben yaprak topluyorum.
614351
614352
Sayın malina'nın bana diktiği bu bahçe önlüğü çok işime yarıyor.
Bir gözünde bahçe makasım, diğer gözlerinde eldiven ve gözlüğüm hep yanımda oluyor.
Bele göre ayarlanan önlüğümü çok kullanıyorum.
(Teşekkürler malina)
614353
Charlaux
24-05-2016, 23:01
613921
613922
613923
Sn. Guler Hanim,
Turuncu gulunuz su gece vakti bile icimi bir gunes gibi isitti;o ne guzelliktir.
Sevgiler
Önlüğü çok beğendim, çok faydalı. Hemen ben de bir tane dikmeliyim. ;)
O çim alan biçmekle bitmez ki! Ben 100 m2 çimi biçerken 10 kere depo boşaltmaktan yoruluyorum da, orası nasıl bitecek!
Oğuz abiye şunlardan lazım: :cool:
http://previews.123rf.com/images/vmorfield/vmorfield1110/vmorfield111000003/10848335-Man-cutting-the-grass-on-a-sit-on-lawn-mower-Stock-Photo-tractor.jpg
Haklısın sevgili gilan, on günde bir biçiliyor ön alan, bir de arka kısım ve müştemilât önü var. Yani toplam olarak 3.5 dönüm alanı biçiyor valla, bir de bazı yerlerde elektrikli tırpan da kullanıyor ama hiç şikâyetçi değil.
Oğlum da ona takıldı sana bir biçme traktörü alalım diye ama o istemiyor.
YeniGine
25-05-2016, 00:12
Sevgili Güler Hanım; bahçe harika, sizler harika, çiçekler harika. Maşallah, maşallah! Ellerinize, kollarınıza, emeklerinize sağlık, herşey gönlünüzce inşallah...
Oğuz Bey'in sarımsağı gerçekten; buna sarımsak denir dedirtiyor... Maşallah!..
Dün hava kapalıydı ama yağış yoktu, tam da çalışılacak hava diyerek attım kendimi bahçeye. Çok çalıştım, yoruldum ama bayağı iş çıkardım. İyi ki de yapmışım akşam üzeri başlayan yağmur bu gün bütün gün aralıklı olarak devam etti.
İri olan gül çanakları yağışa dayanamıyor ve hemen boyunlarını büküyor, diğer güllerde de hırpalanmalar oldu ama ben yine de güllerimi seviyorum.
614801
614802
614803
Karanfil saksılarını elden geçirmem gerekiyor, bu da bakım isteyenlerden
614807
Sıklamen atlasda 11 tane çiçek tomurcuğu var, bazıları bayağı şişti
614808
günebakan
28-05-2016, 10:23
Off ablacığım atlaslar harika görünüyor sanki hepsi çiçeklenmeye başlamış gib çok güzeller:)
Off ablacığım atlaslar harika görünüyor sanki hepsi çiçeklenmeye başlamış gib çok güzeller:)
Haklısın sevgili günebakan atlasın açan bir çiçeği geçerken yerine beş yeni çiçek geliyor. Dalları taşıyamıyor artık, hangi dalı nereye bağlayacağım diye sorun yaşıyorum. ;)
Sevgi Durul
28-05-2016, 12:46
Dalları taşıyamıyor artık, hangi dalı nereye bağlayacağım diye sorun yaşıyorum. ;)
Tek sorununuz bu olsun, Sevgili Güler hanım.:) Hâlâ açmayan atlasları olanlar düşünülürse.:mad:
Güler atlasınızın suyuna biraz potasyum (Peters) katın belli mi olur bakarsınız yeni yeni çiçekler verebilir.
Hemen potasyum vereyim benim tembellere.:rolleyes:
O karanfili çok sevdim, bu sefer karanfillere taktım da. Hoş, ''hangisine takmadın'', derseniz hepsi.:rolleyes:
Yok, yok, var sizde bir sihir bir keramet :)
Sarımsak bile 25 santimetre çapında, atlaslar tomurcuklar içinde.
Kimse sizinle yarışmak şöyle dursun elinize su dökemez.
Her yerde sizin ve eşinizin tırnak izi var, size hayranlığım bundan :)
Enerjinize hayranım.
Nazarım çok değer benim, yazmamak için tutuyorum kendimi.
Bu gün yazdım, nazarlığımı da takıyorum, biri size, diğeri eşinize.
615104
Aranızdaki bu uyma nazar değmesin, hep böyle kalın:)
Severek iyi niyetle bakan siz dostların nazarı değer mi hiç, Allaha şükürler olsun Oğuz da ben de emeklilik hayatımızda güzel bir uğraş bulduk. Zaman zaman çok yorulsak da yapabildiklerimizi gördükçe çok mutlu oluyoruz, Allah sağlık ve güç verdikçe de yapmaya devam inşallah.
Toplakla, bitkilerle uğraşmak o kadar güzel ki yeni yeni şeyler öğreniyor, minicik bir tohumun meydana getirdiği şaheserleri incelemek, aşamaları görmek çok güzel.
Bizler bunları geç yaşlarımızda yakaladık ama aranızdaki genç arkadaşları, onların azim ve sevgilerini gördükçe hem çok mutlu oluyor hem de onlar namına, geleceğimiz için seviniyorum. Konusunda bilinçli olmaları ne güzel, inşallah hepsinin imkânları bol olur, önleri çok açık olur, güzel şeyler meydana getirirler.
Sıklamen beklerken sarı çıktı veeeeee açıyor
615380
615381
Kedi kuyruğu uzantıları da faaliyetteler (tam 7 tane var)
615383
Portakal rengi lily.ler de açmaya başladılar
615384
cörekotu
01-06-2016, 01:27
Güler hanım iki sene evvel gönderdiğiniz Güler atlasımda iki tane tomurcuk var, çok mutluyum sevincimi paylaşmak istedim sevgiler☺
Bu nasıl bahçe, bu nasıl emek, bu ne güzellik...
Gülleriniz destansı güzellikte.
Hayranlıkla izledim Güler hanım.
Teşekkür ederim sayın g.c
Bahçeden salatalık, sakız kabağı toplamaya başladık. Bu gün de Oğuz 10 kg. fazla vişne topladı. Daha toplanacak çok vişne var ben " hepsini toplama bir anda o kadar reçel yapamam " diyorum ama o da haklı; bıraktığında kuşlardan bize kalmayacak. İki ağaç kirazdan toplayabildiğimiz 2 kg. ya vardı ya yoktu. Bu gün yarın toplarız dedik, kuşlar bizden erken davrandılar.
Bu durumda bu hafta sanırım bol bol vişne reçeli yapacağım. Bir kısmını da kış için derin dondurucuya atarım.
Yarın toplananlardan komşu haklarını da ayırdıktan sonra şekere basarım artık.
Bu gün toplananlar (çekirdekleri çıkarılıp şekere basıldı. Yarın sabah bir taşım kaynatıldıktan sonra güneşe serilecek ve güneşte pişecekler.
615651
615652
615653
amaryllislerin bir kısmı geçiyor bir kısmı yeni yeni açıyor.
615654
Çiçeği burnunda dediğimiz bu mu? :D
Sabah hasadı 17 tane
615686
Sanırım çiçeği en uzun ömürlü clematislerin arasında sieboldii'yi saymalıyız.
Diğer türlerin biri açıyor, geçiyor bir başkası açıyor ama sieboldii hep açıyor.
Bahçesi olanlar mutlaka edinmeli.
615688
Sarı atlasın bir çiçeği bye by derken diğerleri sırada
615692
İlk parti vişne reçeli bir taşım kaynatılıp güneşe bırakıldı, artık güneşte pişecek
615693
Tek sevdiğim reçel vişne reçelidir. Onun da sadece ev yapımı, bol taneli olanını severim. Bir de böyle özenli bezenli pişince, of ki ne of! :)
Tek sevdiğim reçel vişne reçelidir. Onun da sadece ev yapımı, bol taneli olanını severim. Bir de böyle özenli bezenli pişince, of ki ne of! :)
Sevgili gilan keşke imkân olsaydı da sana da bir kavanoz verebilseydim.
Haklısın uğaşı var, çekirdekleri tek tek çıkartılıyor. Ben çekirdekleri çıktıktan sonra şekerde bir gece beklettikten sonra ertesi gün sadece şekeri eriyene kadar 15-20 dakika ateşte pişirdikten sonra güneşe bırakıyorum. Bu sıralar güneş de çok fazla o yüzden 2-3 günde oluyor.
Güneşte pişenlerin rengi bir harika oluyor.
Bu gün ikinci 5 kg. da güneşe koydum. ;)
Bu gün ikinci 5 kg. da güneşe koydum. ;)
Maşallah:)
Diğer türlerin biri açıyor, geçiyor bir başkası açıyor ama sieboldii hep açıyor.
615688Bu bitkiyi nereden edinebiliriz?
FatihBahce
03-06-2016, 18:52
615688
Güler hanım, Sieboldii'niz çok güzel açmış. Nazar değmesin.
Aslında clematis kitabında en zor olan türlerden biri olduğunu yazıyor.
Yerini veya toprağını sevmezse, mantari bir hastalığa yakalanırsa veya susuz kalırsa ölebiliyor. Gölgeyi sevmiyor.
616048
Ben geçen yıl ilk aldığımda birden gelişti, bol çiçek açtı, sonra birden solmaya başladı. Önce dipten 15 cm üzerini budadım , sıvı bakır fungusit ile ilaçlayarak saksıya aldım ve kurtardım. İlk dikerken gübre vermiş olmam hatalıydı. Meğer clematislere kökler yerine alışıncaya kadar en az 15 gün gübre verilmezmiş.
616049
Şimdi gül kemerine sarılı.
FatihBahce
03-06-2016, 19:05
Clematis yetiştirmeye ilk başlayanlara viticella türleri önerilmekte. Hastalıklara ve sıcaklara dayanıklı. Akdeniz kökenli olduğundan Avrupa'da İtalyan Clematis (http://www.clematisinternational.com/cblvit.html)i olarak da adlandırılmakta.
Kaynana topuzu (latince adını bilmiyorum) kedi kuyruğu gibi olan çiçek tomurcukları iyice uzadı ve açmaya başladı.
(Ben sabah bu fotoğrafları çekmiştim, biraz evvel baktığımda çiçekler bir taneyken 4 tane olmuş, daha 5 kuyruk daha var)
616070
616071
616072
Saksıdaki lilyumlar.....
616073
616074
616075
Zambaklar ve hemerocallisler
616076
616077
616078
Zeki Yağlı Bey'in hediyeleri
616080
616081
Fırça çalısı neredeyse kocaman bir ağaç olmuştu ama bu kış ağaç tam ortadan ikiye yarıldı. Sanki birisi balta ile ortadan ikiye bölmüştü, aşırı lodos ağacı birdenbire küçülttü.
Çiçekleri hep hoşuma gitmiştir, kırmızı yuvarlaklar üzerindeki pırıl pırıl altın renkli toplar güneş vurdukça ışıltılar saçar.
616082
616083
Platycodonlar da açmaya başladılar
616084
Sarı zakkumlar açtılar...
616085
Rahmetli jineop'un hediyesi kadeh çalısı da çiçekte
616086
Oğuz'un elmaları.... aklı fikri onlarda. Bu sene kayısı ağacında hiç meyve yok, kirazları kuşlar yedi, ayvada çiçek çok fazlaydı ama bir anda hepsini döktü. Kala kala elmalar ve narlar kaldı.
616087
616088
Petunyalar
616089
616090
616091
Güllerim.....
616092
616093
616094
616095
616096
616097
616098
616099
616100
616101
İki üç gündür Manyas dışındaydım, siteye de giremedim. Dün öğleden sonra döndüğümde sıklamen atlas açmış olarak beni karşıladı. Sarı atlas 4 tane çiçeğini açmış beşinci tomurcuğu da iyiden iyiye şişmiş açma için eli kulağında.
Beyaz atlasın da tomurcuğu bayağı şişmiş ama biraz böceklenme olmuş
617012
617013
617014
Beyazın açmasını bekledim ve açıyor....
617015
617016
617017
günebakan
09-06-2016, 11:30
Beyaz da ayrı bir güzelmiş ablacığım atlasların hepsinin geniş bir fotoğrafını çeksen de hepsini bir arada görsek süper olur:)
Ablacığım kalbine ve ellerine sağlık, bahçeyede çiçeklerinede verdiğin değer ve sevgi tartışılmaz yine herbiri birinden şahane. Atlaslarınında ayrı bir güzelliği var ama onlara ilifat etmek için ise söylenecek sözler çok az kalır. Kocaman Maşallah. :)
Beyaz da ayrı bir güzelmiş ablacığım atlasların hepsinin geniş bir fotoğrafını çeksen de hepsini bir arada görsek süper olur:)
Sevgili günebakan senin bu mesajını okumadan evvel çekmiştim bu fotoğrafı, altına da ben GS değilim ama renkler cimbomlu olmuş diyecektim. ;)
617191
Sarı atlasda 5 tane çiçek açıp geçti, iki tanesi açıyor bir tane daha açmaya hazırlanıyor
617192
617193
Ihlamur mis gibi kokuyor, allerjik bünyem sayesinde yanına pek yaklaşamasam da toplanan kurutulmak üzere seriliyor
617194
ceydoruk
09-06-2016, 23:39
Merhaba Güler Abla,
Siz beni tanımasanız da, ben 1 haftadır her gece sizin bahçenizde dolaşıyorum ilk sayfadan başladım şu an 73. sayfadayım. Artık o kadar tanıdık oldunuz ki benim için size abla diyebilme cesaretini buldum kendimde... Ağaçlar.net benim için hep kaynak site gibi olmuştu ama sizin bahçenizi gezmeye başladıktan sonra fark ettim ki burası kocaman sımsıcak bir aileymiş biraz çekingen bir yapım olsa da bu ailenin bir ferdi olabilmeye çok özendim... Özellikle siz kocaman sevgi dolu kalbinizle herkesi bağrınıza basmışsınız hayran olmamak elde değil, iyi ki keşfettim muhteşem bahçenizi iyi ki tanıdım sizi, siz beni tanımasanız da ben sizi çok seviyorum....
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir sitemiz var. Bizler, önceki arkadaşlarımızdan emanet aldığımız bu güzel siteyi korumaya özen gösterdik inşallah siz yeni üyeler de sitemize sahiplenir, daha güzel etkinliklerle adını daha fazla duyurur, çok daha ileri gitmesine, bu güzel bilgi kaynağı değerinin daha da arttırılmasına katkılarda bulunursunuz.
Ben de hepinizi çok seviyorum.
günebakan
10-06-2016, 11:52
Ablacığım ikimizin aklı birmiş demek gerçekten de atlaslar harika görünüyor:)
YeniGine
10-06-2016, 23:51
Sevgili Güler Hanım, maşallah atlaslarınız gerçekten çok güzel açmışlar... Darısı benim atlasıma olsun inşallah...
Sarı atlasın son çiçeği de açtı
617614
617615
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.