View Full Version : Güler / Bahçe
ezgili dünyam
12-10-2008, 12:01
49319
Tek kelimeyle şahane. Hepsi birbirinden güzel, insanın bakınca içi gidiyor. İnşallah benim bahçemde birgün böyle rengarek güller dolar. Fotoğrafına bakmak bile insana huzur veriyor.
Sabah bahçeye çıktığımda, ayvaların bir kısmının dün akşamki rüzgârdan yerlere dökülmüş olduğunu gördüm. Öyle iriler ki zavallı bodur ağaç zor taşıyor.
Birtanesini-ki bu orta boylardan-aldım, tarttım 720gr geliyor.
Ben şimdi bunu kaşıkla yemeği düşünüyorum, isteyen var mı?
[attach]49565[/attach
Lonicera
12-10-2008, 20:36
Güler hanım, size afiyet olsun,çok iştah açıcı bir görüntü.Ancak ben ayva'ya çok benzettim bu armudu.Cinsini öğrenebilirmiyim mümkünse?
Çok haklısınız, başlık ayva ama metin içi armut yazmışım hemen düzeltiyorum, teşekkürler.
Sabah bahçeye çıktığımda, ayvaların bir kısmının dün akşamki rüzgârdan yerlere dökülmüş olduğunu gördüm. Öyle iriler ki zavallı bodur ağaç zor taşıyor.
Birtanesini-ki bu orta boylardan-aldım, tarttım 720gr geliyor.
Ben şimdi bunu kaşıkla yemeği düşünüyorum, isteyen var mı?
[attach]49565[/attach
Ben istiyorum.;)
Safranbolu'ya birkaç tane getirmeyi düşünüyorum.
49332
Güler Hanım Merhabalar;
Bahçenizi okumaktan yazmaya fırsat bulamıyorum..Eminim her cm. karesinde emeğiniz vardır.Emeklerinize sağlık...
Yukarıdaki fotoğrafta ağacınızın etrafındaki bitkiler nedir acaba?
Bunun bir tanesinden reçel bile yapılır Güler'ciğim. Ellerinize sağlık. O ne güzel bir ayva öyle; hiç yarası-beresi yok, dümdüz. Tadı da görüntüsüyle doğru orantılı mı acaba:confused: Öyledir, öyle:)
Afiyetler olsun:)
Haa bu arada, şu benim baharda tutturamadığım osmanlı çilekleri vardı ya hani. Bir ara, bir iki kök saksılarsanız benim için. İstanbul'a geldiğimde almayı planlıyorum:p
Sevgili imgelem, bu başlıktaki yedinci sayfada mesaj 203 de bir S figürü var, lavantinlerden yaptığım. Bu figürün iki gözüne de ayrı cins melisa ekiyorum. Sizin çiçek sandığınız, lavantinlerdir.
Bahçemi beğendiğinize memnun oldum.
Sevgili nevsune, ohh ya, sizi de aramızda görmeye başladık ya ne mutlu bizlere. Sizin şerefinize bu sabah fotoğraflarını çektiğim bir kaç gülü size yolluyorum, buyrun.
Ayvalarım hakikaten tornadan çıkmış gibi, çok güzeller. Eğer Safranbolu'ya gelebilirseniz tadına da bakarsınız.
Ben bu S figürünü eski sayfalarda okumuştum.Ama unutmuşum demek ki ..
Yani sizin bahçenizi dönüp dönüp okumak gerek.:)
Ayvalarınız da inanılmaz büyüklükte Güler Hanım..Afiyet olsun...
Kameriyedeki bu güller çok güzel kokuyorlar, etraf mis gibi kokuyor. Arzu ederseniz, öğle yemeğinden sonra buyrun, bahçe vişnelerinden yaptığım sorbeli parfeden size ikram edeyim.
49633
Gülleriniz de muhteşem. Bana ithaf! ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Onlar da tornadan çıkmış gibiler:) Elinizi değdiğiniz herşeye güzellikler katıyorsunuz.
Şimdi Oğuz beyin de hakkını yememek gerek. Adamcağız gidip olgun hurmaları bulup size getiriyor. Kabakları topluyor, daha ne yapsın yani:)
Yalova ve Safranbolu yolculuğu, o size yazdığım neden yüzünden gerçekleşemeyecek ne yazık ki. Oysa görmeyi çok istediklerim vardı. Yüreğim sizlerle birlikte olacak. Daha buralardayız nasılsa, birgün buluşuruz:)
Teşekkürler, sevgili nevsune, inşallah en kısa zamanda, sağlıkla diyelim.
Bahçedeki çimlerde bir yığın yabani ot (topalak, su otu, yonca v.s.) çıkınca yeniden yapmaya karar verdik. Eşim, ot ilacı attı.
49735
Ot ilacının neticesini bekleyeceğiz, daha sonra yabani otların düşen tohumlarını yeşertip tekrar ikinci bir ilaçlama yapıp, çapa işine girişeceğiz. Kış nihayetinde alanı düzelterek tohum ekilecek hale getirip ekim yapacağız. Eeee kimler geliyor ekim için yardıma?
Biraz evvel ayvaları toplamaya başladım. Çocuklara, eşe dosta tağıtılacak.
Altı koli yaptım, kolilerden birtanesi.
49759
49771[/ATTACH
[ATTACH]49772
Yola çıkmadan, bahçenin son bir teftişini yapayım dedim. Aşağı bahçedeki kış erikleri çok güzel olmuşlar. Bu mevsimde bu kadar güzel, kütür kütür eriği zor bulursunuz. Sizler için topladım.
papatyam
14-10-2008, 16:40
Forum da imrenerek baktığım yerlerden biri burası ve inanın enerjinize gerçekten hayranım, Allah nazardan saklasın iyi yolculuklar dilerim.
Lonicera
14-10-2008, 16:40
Maaşallah,Güler hanım,her ne kadar ziyaretinize gelip tatlarına bakamasak da, göz ziyafeti çekiyorsunuz bize.Bahçe dediğin sizinki gibi olacak.
Buket Aknar
14-10-2008, 16:59
Güler Hanım; bir sizin çimlere, bir de bizim çimlere bakıyorum ve ikimiz için de Orhan Veli'nin
"Çekmemişti hiçbir şeyden, nasırından çektiği kadar..." diye başlayan şiirini hatırlayarak "Çekmemiştiler hiçbir şeyden, çimlerden çektikleri kadar..." diyorum. Ne dersiniz? Bu çimler bize çok çektiriyor galiba. Bu yıl bizimkiler tamamen gitti. Gölge çimleri söküp yerine kikiu denen yürüyen çimi ekmeye karar verdik. ( Herşeye rağmen yine de çim diyoruz )
Teşekkür ederim, sevgili papatyam, Lonicera.
Sevgili Buket, ne kadar güzel ve uygun bir mısra bulmuşsun. Tam da bize göre.
Ben bütün alanı ilaçladım, şimdi beklemekteyim, tohumlar için bir kere daha ilaç yapıp, daha sonra çapa işine girişeceğim. Şubat ayının ortasından sonra yeniden tohum ekmeyi düşünüyorum, sanırım beşli karışım yapacağım. Allah yardımcımız olsun.....
Sanırım sen daha evvel ekersin (sizde havalar daha müsait olur) hemen resimle de görelim.
ilknur aşık
15-10-2008, 14:42
Güler hanım merhaba;
Oğuz beyi böyle iyi görmek bizleri çok mutlu etti. Eşim bugün manyasta. Söyleyeyim de rahat rahat bahçenizi ziyaret etsin! Şaka tabi, keşke siz dönmeden gelebilseydik. Sizi ve oğuz beyi tekrar görmeyi çok istedim, ama kısmet olmadı.
ciceksever70
15-10-2008, 16:34
Sevgili Güler hanimiyi günler. Basim her dara düstügünde acip sizin bahcenizden bilgi aliyorum. Benimicin adeta bir ögretmen gibi oldunuz diyebilirim. Bu günlerde topluca bir gül dikme planim var aralarina da sizin 184.mesajinizdaki gibi cakil taslari sermeyi düsünüyorum. Ancak güller bombeli bir formda büyüsün istiyorum. Sanirim siz cakil tasini tam güllerin dibine dökmediniz ve ciceklerin etrafini bir seyle cevirdiniz. Resimden tam emin olamadim detaylari bir de size danisayim dedim. Bir de bazi ortancalarimin dibine malc olarak bildigimiz agac talasindan serdim acaba havasiz mi kalir diye de süpheye düstüm sonra. Bunu da size danisayim dedim. Manolyalarin dibine de malc malzemesi olarak agackabugu ya da cakil tasi konabilir mi? Cünkü manolyalarin kökü yüzeye cok yakin diye biliyorum. Cok mu sordum acaba, özür dilerim. Ama o kadar kibarsiniz ve her soruma sabirla yanit veriyorsunuz. Cok tesekkür ederim.
Sebahattin Sargın
15-10-2008, 22:12
49634
Güler abla bayıldım ben buna, nasıl canım çekti şimdi yahu. Bir koşu manyasa gidip gelsem mi ne, oy oyyy....
Siz mükemmel bir ustasınız biliyorsunuz değil mi?
Ellerinize sağlık...
Güler Hanım;
Bahçeniz yine harika. Hele ayvalara bayıldım.
Sevgili Guler,
Hakikaten cok guzel guller, erikler ve ayvalar yetistirmissin.
Hele o eriklere bittim gercekten. Seyretmesi bile cok hos.
Seni yurekten kutlarim.
Safranbolu toplantısına götürmek için, geçen hafta bahçeden topladığım erikler.
Ama maalesef evde unutmuşum.
Bu mevsimde, kütür kütür erik yemek de çok güzel, tadı mı? O da güzel.
50776
tropikana
24-10-2008, 23:09
Sevgili Güler hanım,
Bahçenizi şimdi gördümde Bahçe bahçe değilki sanki cennetten bir köşe:) elinize sağlık çok harika.
tropikana
25-10-2008, 21:11
Eriği büyük iştahla yediğim an hamilelik dönemlerimde idi. Hatta kilo kilo limonda tüketiyordum.
Ama şimdi her ikisinide yemekte zorlanıyorum dişlerim kamaşıyor:D
Cumhur Tonba
25-10-2008, 21:42
Siz laflayadurun. Ben erikleri yemek için yakında yola çıkacağım.
Cumhur Tonba
26-10-2008, 00:14
Merak etmeyin. Ben size taze taze yediğim eriklerin fotoğrafını gönderirim.
füsunANK
26-10-2008, 11:44
Güler hanım;
Ellerinize sağlık. Gerçekten çok güzel bir bahçe olmuş. Tüm bahçeyi gezmek , sayfadaki yoğun mesaj trafiği nedeni ile zor olsada , zaman ayırdım ve baktım bu güzel bahçeye.
Yüreğinizdeki sevgiye, size en güzel görüntülerini sunarak cevap veren bitkileriniz içinde, sevenleriniz ve sevdiklerinizle , sağlıkla yaşayın inşallah .
Sevgiler
Nar, en sevdiğim meyvelerden biridir. Eşim dün gelirken, bahçeden topladığı narlardan getirmiş, buyrun beraber yiyelim.
50985
Afiyet olsun Güler hanım;
nefis görünüyor benim büyük oğlumun da en seviği meyvadır. Bende tanelere ayırmasını pek sevmem ama onlar için yapıyorum tabi;)
Bir itirafta bulunayım ayıklamasından hoşlanmadığım için yıllarca ağızıma sürmedim.:o
Şimdi onlar için ayıklayınca bende yiyiyorum:p
Sevgili Mermaid, şöyle 2-3 narı ayıklayarak, çukur bir kaseye koyarsınız. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra, elinize bir kaşık alıp TV. karşısına geçersiniz. Bilir misiniz ne keyiftir?
Buket Aknar
26-10-2008, 18:11
Bizde narları hep babam ayıklar. Bunca yıldır evliyim. Halen narları babam ayıklar ve kapaklı bir saklama kabında bize getirir. Biz de sizin anlattığınız gibi televizyonun önünde yeriz.
Güler hanım, sizinkiler de çok güzel görünüyor
Ah biliyorum Güler hanım; yemesi pek keyifli; ayıklamasınada alıştık artık. :)
Buket hanım çok şanslısınız. Babanızın elleri dert görmesin.
Sevgili Buket, sesini duymak güzel.Nerelerdesin?
Buket Aknar
26-10-2008, 18:41
Bahçenizde neler var deyip bahçenize uğrayınca seslenmeden geçemedim.
ciceksever70
27-10-2008, 16:01
Sevgili Güler hanimiyi günler. Basim her dara düstügünde acip sizin bahcenizden bilgi aliyorum. Benimicin adeta bir ögretmen gibi oldunuz diyebilirim. Bu günlerde topluca bir gül dikme planim var aralarina da sizin 184.mesajinizdaki gibi cakil taslari sermeyi düsünüyorum. Ancak güller bombeli bir formda büyüsün istiyorum. Sanirim siz cakil tasini tam güllerin dibine dökmediniz ve ciceklerin etrafini bir seyle cevirdiniz. Resimden tam emin olamadim detaylari bir de size danisayim dedim. Bir de bazi ortancalarimin dibine malc olarak bildigimiz agac talasindan serdim acaba havasiz mi kalir diye de süpheye düstüm sonra. Bunu da size danisayim dedim. Manolyalarin dibine de malc malzemesi olarak agackabugu ya da cakil tasi konabilir mi? Cünkü manolyalarin kökü yüzeye cok yakin diye biliyorum. Cok mu sordum acaba, özür dilerim. Ama o kadar kibarsiniz ve her soruma sabirla yanit veriyorsunuz. Cok tesekkür ederim.
Güler hanimcigim mesajimi tekrarliyorum. Sevgiler...
Sevgili çiçeksever70, 183 numaralı mesajımdaki güllerin bulunduğu yerde çok fazla ayrık otu vardı. Bildiğiniz gibi ayrık otunun kökü bir yerlerden mutlaka taşa tutunmak gereğini duyar. Ben önce buradaki taşları temizlemeyi denedim ama eve çok yakın olduğu için, hepsiyle baş etmem mümkün olmadı. Bu durumda, alta siyah naylon döşeyerek üstüne çakıl taşları koydum. Bu durumda görüntü daha güzel oldu. Hem de ayrıklarla kolayca baş ettim.(Mesaj 307 ye bakıver lütfen)
O kısımda güller olduğu için, siyah naylonun, gül kök yerlerine gelen kısımları yuvarlak keserek toprağı açıkta bıraktım ki sulama rahat olsun. Çakıl taşlarının köke gelmesine mani olmak için de plastik koruyucular kullandım.
Her sonbahar, ağaçların döktüğü sağlıklı yapraklarla, amerikan sarmaşıklarının dökülen yapraklarını toplayarak, hem gül hem de ortanca köklerinin diplerine öbek öbek sıkıştırıyorum. Bu sayede hem güller hem de ortancalar kışı daha rahat geçiriyorlar. Çanaklarda su birikintileri olmadığından, su donup, buz yapamıyor. Bitki de daha sağlıklı oluyor. Baharda da bu yaprakları temizlediğinizde diplerinden hiç ot çıkmadığını, tertemiz olduklarını görebilirsiniz. Bu da işinizi azaltıyor tabii.
Malç olarak ağaç kabuğu da kullanabilirsiniz tabii, ama bu hangi ağacın kabuğu olduğuna bağlı. Mesela gül kökleri, çam ağacının kabuğunu hiç sevmezler, ama Açelyalar sever.
Benim bildiklerim ve bahçemde tatbik ettiklerim bunlar. İnşallah sizi tatmin edebilmişimdir.
Sitemizde ''bir bilene soralım'' başlığında çok değerli hocalarımız var, isterseniz onlara da danışın.
ciceksever70
27-10-2008, 16:42
Cok tesekkür ederim Güler hanimcigim. O bahsettigim agac kabuklari burada özellikle bitkileri örtmek icin satiliyor ve cok da ucuz. Ama ben de güllere cakil tasi kullanmayi düsünüyorum cok daha dekoratif duruyor. Belki manolyalara agac kabuguyla malc yaparim. Onlarin kökleri yüzeyde oldugu icin agir bir seylerle örtmemek gerektigini okumustum. Sevgiler.
Cumhur Tonba
28-10-2008, 00:02
[QUOTE=Guler;306234]Nar, en sevdiğim meyvelerden biridir. Eşim dün gelirken, bahçeden topladığı narlardan getirmiş, buyrun beraber yiyelim.
Sevgili Güler Hanım. Oğuz bey'e sorar mısınız? Bize de yiyecek kadar bırakmış mı yoksa hepsini toplamış mı? O narlar bahçenin hangi köşesinde?
Saygılarla.
Bırakmaz olur mu?
Ne iyi edersiniz. En alt kısımda, enginarların yanındaki ağaçta, yukarı terasa çıkarken hemen sağda bahçe fırınının yanında ve arka bahçede hemen elmaların yanında.
Bu arada, mutlaka enginarlara giderken gözünüze çarpacaktır, eriklerden yemeği unutmayın. Ben sizin yerinizde olsam armut ve kalan birkaç elmanın da tadına bakardım.
Not: Amann, Trabzon hurmalarından uzak durun!!!!! Sizden esirgediğimden değil, şu an çok buruktur, yiyemezsiniz.
Muşmulaların da hemen hemen olmak üzereydiler, duyurulur. Ayva da kalmıştı.
Afiyet şeker olsun.
Aaa yine Trabzon hurmalarının zamanı mı gelmiş? Hani çocukkken tavanarasında asılı olanları nasıl yediğinizi anlatmıştınız. 1 yıl geçmiş demek aradan.
Ben onları geçen yıl Alanya'dan Eylül başlarında olgunlaşmadan toplayıp getirmiştim. Sonra bir poşette elma ile bekletip olgunlaşmalarını sağlamıştım.
Yani uzak durmak gerekmiyor, çaresi var:p Toplayacakların dikkatine.
Eyvahhhh, sevgili nevsune. Tüyo verilir mi hiç? :D
Cumhur Tonba
28-10-2008, 13:46
Sevgili Güler Hanım.
Misafirperverliğiniz için çok teşekkürler. Sizler olmadan onlar boğazımızdan geçmez. İnşallah başka zaman hep beraber yeriz.
İlaçlanan çimler şimdi sapsarı oldu.
52069
Bahçe duvarını kaplayan Amerikan sarmaşıkları iyice kızarmışlar.
52070
Bahçemdeki hurmalar olmaya başladılar.52071
52072
Komşu hakkı olarak dağıtılacak meyveler, sepetlerde.
52073
nurcanaybay
06-11-2008, 16:18
Güler hanım merhaba ,
elimde bol miktarda NPK 15-15-15 lik gübre var.Yazılarınızdan sizinde kullandığınızı öğrendim.Bu gübreyi saksı bitkilerinizde de kullanıyormusunuz ,kullanıyorsanız ne ölçüde ve sıklıkla kullandığınızı öğrenebilirmiyim
Şimdiden teşekkür ederim.
Bahçede, açıp da solmaya yüz tutmuş kasımpatılar.52075
52076
52077
52078
Ama, güllerim halâ çok güzel açıyor.......
52079
füsunANK
06-11-2008, 16:44
Bu sayfayı protesto ediyorum. Moralimi bozuyor :D:D
Biz Ankara ikliminde ,bunları sadece Güler hanım'ın fotolarında mı göreceğiz. Böyle hep imrenerek mi bakacağız. :(
Maşallah http://www.manavgatrehberim.com/NazarBoncugu.gif
Sevgili Füsun'a katılıyorum.
Birazdan Malina'ya özel mesaj atıp konuyu ileticem. Derhal bu başlığın kaldırılması lazım.
Biz şehirliler çok kıskanıyoruz ona göre.
Solmuş denen kasımpatılar buysa, güller, meyveler ne bunlar böyle ya tablo gibi.
İyiki evinize ADSL bağlandı da bu güzellikleri gördük.
Aklımdayken söyleyeyim. Manyas'tan gelen eriklerin tadı hala damağımızda. Bu konu-komşu için toplananlardan bir kısmını bir sonraki İstanbul çalışma toplantısına saklasan diyorum. Yakındır zannediyorum bir sonrakinin tarihi bu kadar iştahdan sonra.
Sevgili arkadaşlar, arabaların arkalarında bir yazı çarpar gözlerimize ''nazar etme ne olur, çalış senin de olur'' demek istemiyorum. Biliyorum ki lâtife ediyorsunuz. Bana nazarlıklar yolluyorsunuz.
Ben de sizlere göz ziyafeti çekmek istiyorum hasta hasta resim çekip, yüklüyorum.
Dostlar, davete gerek yok, bahçe hepinizin, buyrun dilediğinizi yapın.
Sevgili nurcanaybay, ben 3x15 gübreyi, saksılarda da kullanıyorum.
5 litre suya 1 çorba kaşığı ilave ederek, bitkilerini sulayabilirsin.
nurcanaybay
06-11-2008, 17:18
Teşekkür ederim. Yarın ilk işim bu olacak.
Sevgili arkadaşlar, arabaların arkalarında bir yazı çarpar gözlerimize ''nazar etme ne olur, çalış senin de olur'' demek istemiyorum. Biliyorum ki lâtife ediyorsunuz. Bana nazarlıklar yolluyorsunuz.
Ben de sizlere göz ziyafeti çekmek istiyorum hasta hasta resim çekip, yüklüyorum.
Dostlar, davete gerek yok, bahçe hepinizin, buyrun dilediğinizi yapın.
Estağfurullah, nazar ne demek, gıpta ediyoruz ablacım. Bizden nazar değmez üstelik. Daha fazla fotoğraflarınızı bekliyoruz.
Güler Hanım harikasınız. Bahçeniz mükemmel. Yalnız 1161 ve 1206. mesajlarınızdaki güllerin adı nedir. İlk defa görüyorum bu kadar güzelini?
Gülbeşeker
06-11-2008, 23:13
güler hanım bu bahçe komşu çatlatır maşallah
Sevgili ormanx, ben de lâtife ediyorum. Bilmezmiyim, sizler de ne kadar mutlu oluyorsunuz bu güzelliklerle.
Minem, o güller, sihirbaz gülleri. Biri pembe beyaz. Diğeri bordo sarı çizgili. pek kokuları yok.
Gülbeşeker, teşekkürler.
Komşularımın da çok hoşuna gidiyor. Hele bazı komşularım var, eşleri, evvelden bahçelerinde buldukları iki karışlık boş yerlere bile hemen bir iki biber veya domates daldırırlarmış. Şimdi özellikle yer açıp, ''hanım git de Güler'den biraz çiçek tohumu al da şuraya ekelim'' diyorlarmış. Yani onlar da yavaş yavaş çiçeklendirmeye başlıyorlar.
Günaydın.
Sihirbaz gülleriniz de harikalar öyleyse. Elleriniz dert görmesin.
Fatos_Karag
07-11-2008, 09:33
Güler abla,
mahvettin beni sen. Bu bahçeyi görünce içim bir hoş oluyor. Allah nazardan saklasın emeğinize sağlık.
AMA BENDE BÖYLE BİR BAHÇE İSTİYORUUUMMM :(
Çalış senin de olur.
Sevgili Fatoş, eğer bahçen var ise, hemen kolları sıva. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Seneler geçtikçe, bitkiler yerlerini sevdiklerinde, sizlere harikalar sunuyor.
Bu sabah, biraz sıkı giyinerek bahçeye çıktım.
Hava çok güzel, ama ne olur olmaz diye sıkıca giyindim. Sepetimi elime aldım. Bakın neler topladım.
Bol bol maydanoz, 4-5 tane hıyar, bol bol yeşil sivri biber, 10-15 tane kırmızı salçalık biber, yiyebileceğim kadar erik-muşmula-hurma-nar-ayva-elma-armut.
Bitki çayı için, biberiye, limonlu kekik, ada çayı, melisa.
Bir ara gözüm, çapa makinasına ilişti, ''aman Güler uzak dur kızım'' dedim kendi kendime.
Fatos_Karag
07-11-2008, 09:55
Aman Aman diyim ablacım. İşte Yarabbel Alemin in bize verdikleri. Sözde kış başladı ama topraktan hala bile ne güzellikler çıkıyor. Emin olun sizlerin bahçelerini gördükçe kedinin ciğer görmesi gibi ağzım sulanıyor desem yeri. Ama bu mevsimde yeni ekilecekler için tıprak fazla soğuk. Sadece Sayın Hocam100 den sümbül, çiğdem, lale soğanları almıştım. Sağolsun bana birkaç tanede kendisi hediye olarak yollamış. Onları diktim. İşte kışlık sebze falan diktim ama çiçeklerin güzelliğini hiçbirşeye değişmem. Hele güller. Beyaz Orkide nin bize tanıttığı gülleri gördünüzmü bilmem gördükçe böyle içimin yağları eridi :D Yaz başlasında bende çiçeklensem diye bekliyorum.
küçük_bahçe
08-11-2008, 10:22
Güler hanım bahçeniz neden yarışmaya katılmadı. Favorim limon hanımla sizin bahçenizdi. Yarışmada görmek isterdim.
Sevgili küçük bahçe, ben bahçemi bütün agaclar.net üyelerinin bahçesi olarak ilan ettim.
Bahçe hepimizin bahçesi. Geçen sene arkadaşlar bahçeyi görmek ve gezmek için geldiler.
Şimdi bizler daha güzellerini görmek arzusundayız, biliyoruz ki ne çok gizli güzellikler var.
Sonra benim alanım çok geniş, daha dar mekanlarda bu güzellikleri sergileyebilmek büyük hünerdir.
52647Bu sabah bahçeden çok güzel güller kestim ve vazolarımıza yerleştirdim.
Bu arada Feijoa çalısının dibinde dökülmüş yığınla meyve buldum.
Sizler için resimledim.
Bahçeden topladığım gülleri vazolara yerleştirdim.
52649
şükran ünal
12-11-2008, 13:27
Sevgili Güler Hanımcığım, bahçedeki herşey gerçekten el emeği göz nuru. Birde iklim ve toprak verimi de buna eşlik edince bizde böyle kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bu bölümün kaldırılmasına kadar işi götürüyoruz. Hani arkadaşlar haksızda değiller... Hemen üstteki vazodaki çiçekleri ben kurban bayramında bayram tebriği olarak kullanacağım bilginiz olsun..1323. no lu mesajdaki güllerden çelik yollamanız mümkün mü acaba geçen senekilerden hayır yok.( belki de çelik tutturmayı ben beceremedim)Teşekkürler..
Sevgili şükran ünal, teşekkür ederim.
Geçen sene bende kalan gül çeliklerinden bir tanesini Safranbolu toplantısına götürmek istedim. Saksısı bayağı büyük olduğu için fidanı daha küçük bir saksıya toprağı ile beraber geçirdim ve İstanbul'a getirdim. İstanbul'da kapalı balkonda 5 gün kadar ya kaldı ya kalmadı. Safranbolu'ya gideceğimizde baktım ki gülde bozulma başlamış ve götürmeye değmeyecek.
Anladım ki çelikleri en az bir iki sene mutlaka yerinde bırakmalıyız ve oynatmamalıyız.
Saksısında iyice dallanıp, köklensinler sonra yerlerine ekmek lâzım.
Şu an saksısında bekleyen 5-6 tane gül çeliklerim var ve o kadar güzel goncaları var ki bayılırsınız. Ama ellemeye hiç niyetim yok, öylece muhafaza etmeliyiz. Veya o saksı içinde vermeliyim.
Bu ne güzel bir vazo öyle güzeller ki içim açıldı valla Güler abla.
Cumhur Tonba
12-11-2008, 14:45
Sevgili Güler Hanım.
Güller de harika, yorumlarda. Nazar boncuğuda çok güzel.
Buket Aknar
12-11-2008, 19:26
Aman Güler hanım; şimdi çok korktum. Ben geçen yıl komşumdan aldığım kırmızı ( hani galeriye fotoğrafını eklemiştim, kadife gibi) gül çeliğini tutturdum 3-4 kez de çiçek açtı ve ben pazar gün saksısından alarak dikmeyi düşündüğüm yere geçirdim. Çok da zor oldu, saksısından çıkarmak için epeyi uğraştık. Ya ölürse!!!!
Sevgili Buket, inşallah birşey olmaz.
Benim saksı değişimim pek iyi olmadı, gül bayağı hırpalandı. Saksı aktarımım toprağı ile beraber olduğu halde 4-5 gün sonra yaprakları bozulmaya başladı. Şu an tam ölmüş değil ama yaşasam mı yoksa gitsem mi diye düşünüyor. Dayansın diye uğraşıyor, vitamin de veriyorum ama ne olacak bir fikrim yok.
Ama diğer çelikleri daha bir sene oynatmama kararı aldım.
Buket Aknar
12-11-2008, 19:48
Ben de başarıp tutturduğum için çok sevinmiştim. Öyle de güzel ki! İnşallah bir şey olmaz. Sizinkide inşallah kalmaya karar verir.
tolgahann
13-11-2008, 00:32
Sn.Guler güllere hayran kaldım ama fejioa lar daha çok dikkatimi çekti maşallah çok güzel olmuşlar.Acaba kaç yılda bu kadar meyve verecek hale geldiler.
Feijoa'yı bir serada çiçekliyken gördüm ve çok hoşuma gitti. Satıcı bu çiçeklerin kivi gibi meyve vereceklerini söyleyince bir yaşında olanlardan iki adet aldık, ve bahçenin değişik yerlerine diktik. Biri tutmazsa diğeri tutsun hesabiyle.
Şimdi her ikisi de gelişti, ama birinin meyvesi nedense daha çok.
Sanıyorum üç dört sene sonra çiçek açıyor ve meyve vermeye başlıyor. Bizim bahçedekiler 8-10 senelik olmuşlardır. Görünümleri çalı şeklinde, ama belki birini temizler ağaç görünümü verebilirim.
şükran ünal
13-11-2008, 09:36
Güler hanım, bende zaten her ihtimale karşı Ankara topl. da getirdiğiniz çelikleri ektiğimiz büyük saksıdan çıkartmadım . dediğiniz gibi beklemedeyiz.Bahara doğru bunu anlarız. (Kışında korumaya alacağım ) teşekkürler.
cagatayyucel
14-11-2008, 21:29
Güler hanım size birşey sormak istiyorum belki de önceki sayfalarda bu konu geçmiştir, baktım ama göremedim, en çok kokan gül cinsi hangisidir ben yetiştirmek isterim kokan güllerden
Benim bahçemdekilerden soruyorsanız eğer, kameriyeye sardırdığım, koyu kırmızı kadife gül
çok güzel kokuyor, hem de yoğun bir kokusu var. Adının Monte Carlo olduğunu sanıyorum.
İtalya'dan getirttiğim güllerin içinde de sıklamen renkli iri çiçekli bir gül var o da çok güzel kokulu (adını bilmiyorum)
Başka da ismini tam bilemediğim ama çok güzel kokulu bir iki çeşit gül daha var.
Ama size yardımcı olmak isterim. En kısa zamanda size kokulu güller hakkında bilgi verebileceğimi sanıyorum
Gül goncaları açmaya başladı.
52981
Havalar o kadar güzel gidiyor ki bahar dalları bile açmaya başladı.
52982
Trabzon hurmaları oldular, hergün 3-4 tane daha ağacının altında tüketiyorum.
52983
Sardunyalardan yeni yaptığım çelikler bile çiçek açtılar.
52984
52985
Sakız sardunyaları şimdilerde çok güzeller, sağlıklılar.
Saksıları o kadar yoğun ki, nasıl temizleyeceğimi düşünmeye başladım.
52986
Sevgili Güler abla,
Hediye ettiğiniz Antoryum'a birşeyler olmaya başladı. Kırmızı çiçeklerin biri önce sarardı, sonra da kuruyup koptu. Bakımı için yarı gölge bir yer seçmiştim. Haftada bir suluyorum. Yeni bir yeşil yapraklılar için bitki vitamini (çiçek coşturan) spreyi de aldım. Ne dersiniz, nerede hata yapıyorum acaba? Yardımınız için teşekkürler.
Sevgili ormanX, yer değişiminden dolayı strese girmiş olabilir.
Siz du dolu bir kova işine bütün saksıyı daldırın, toprağı iyice kovanın içine girsin ama yapraklarına gelmesin. Biraz su içinde tutup, çıkartın, sonra yine daldırın. Toprak baloncuklar çıkartana kadar iyice suya doysun. Sonra süzüldükten sonra yerine alın. Yapraklarına su püskürtmeyin, ıslak bezle silin. Gübresini su ile toprağına verin. Çiçeklerinin kırmışılaşması için güneş alsın, bu mevsimde yakıcı güneş zaten yok. Çok da sıcak yerde bulundurmayın.
Benim antoryumumum, kapalı balkonda çok da iştahlı
Güler hanım,
Reçeteyi hemen bu akşam uyguluyorum. Yardımınız için çok teşekkürler. Size iyi yolculuklar.
Bahçemde yavaş yavaş kış hazırlıkları başladı. Çiçekler limonluktaki yerlerini alıyor, saksıları yıkanıp temizlenip, yerlerine kaldırılıyor.
Sardunyalar, temizlenerek limonluktaki yerlerini alacak.
53863
Saksı numarası 508, saksıyı görebiliyor musunuz?
53864
Duvar saksı askılıkları, temizlendi yerlerine kaldırılıyor.
53865
Nandina Domestica'nın şu anda ki görünümü.
53866
Günaydın, hakikaten çalışmalarınız yoğun. Bahçe de güzelmiş.
Dün bahçeyi dolaşırken güllerimi seyrettim durdum. Havalar böyle devam ederse bunları nasıl budayabileceğimi düşünüyorum. Zavallıların yaprakları iyice azaldı ama üzerlerinde yığınla tomurcukları var.
Birkaç tanesini sizler için fotoğrafladım.
Kolay gelsin Güler hanım. Yine bizi iştahlandırıyorsunuz. Ferda hanım bir yandan, siz bir yandan.
Evet ya, bizim bahçedeki güller de çiçek ve tomurcuk içinde. Hatta benim yeni tutmakta olan fidem bile sürgün verip duruyor. Bu mevsimde hiç böylesini görmemiştim. Ne olacak buncağızlara?
Fatos_Karag
26-11-2008, 10:10
Güler abla sen bu işte bana göre ustasın. Lütfen söylermisin. Ben işe gidip gelirken Edirnekapı şehitliğinin önünden geçiyorum. Orayı biraz daha düzenlediler. Güllerin hepsini ise budadılar. Bu mevsimde budama yapabilirmiyiz. Bizim bahçede geçmişten kalan yaklaşık boyu 2 m yi geçen 3 tane gül var. Hoş gerçi dip gövde kalınlığı resmen ağaç kadar. Budasam mı diye düşünüyorumda bir uzmana sorayım dedim :D
Geçmeye yüz tutan kasımpatları halâ çok güzeller. Hergün kesip kesip vazolara koyuyorum.
53872
bahçenize hayranım güler hanım.kimbilir nasıl emek vermişsinizdir bu hale getirebilmek için.
sizinki kadar güzel olmasada inşallah benim bahçemde güzel olur.
Sağda solda kalmış Bodrum papatyaları tek tük de olsa çiçek açıyor.
53873
Saksıdaki sümbüller yavaş yavaş başlarını çıkarmaya başladılar. Ama topraktaki nergisler çiçek açmaya bile başladılar. Mis gibi de kokuyorlar.
53879
Bahçedeki şimşir ve taflanlarımı bit sarmış. Acilen ilaçlamam gerekiyor.
Önce yaz yağı ile iyice yumuşatıp, arkasından supracide yapacağım.
53880
Penis biberleri ikinci kez biber verdiler, halâ çiçekte olanları bile var.
53881
Sevgili Fatoş, güllerini budayabilirsin tabii, ben üzerlerinde çok gonca var diye kıyamıyorum.
Srp-k, üzülmeyin sizin bahçenizi daha da güzel yaparız elbirliği ile.
Sevgili nevsune, bu araları biraz şans topu, sayısal filan oynasana. Bakarsın güzel bahçeli bir eve taşınırsın, balkon yerine bahçene dikeriz bu güllerden.
Sümbüller de patlamaya başladı.
53890
Nasıl kıyıp da budamaya geçeceğim?
53891
cevreizcisi
26-11-2008, 11:52
Orasıda doğru kıymak zor ama budanmassada daha verimli olamaz ,geçen sene ben balkonda 4 gülüm vardı.Budamadım çiçeklenecek diye ama çok fazla açamadı.Budanıp yenilenmesi gerekliki daha güzel açsınlar.O budadığınız goncalarıda toprağa tekrar ekebilirsiniz bir kısmı tutacaktır onlarıda kaybetmemiş olursunuz.
Sümbüllerde gayet iyi görünüyor.Bizimkiler saksı garibi olduğu için daha çıkmadılar.Gerçi ekeli çokn olmadı.
Fatos_Karag
26-11-2008, 12:07
Haklısın Güler abla, insanın bu güzelliklere budamak için eli gitmiyor.
Aslında ben en çok şubat martta budama yapılır diye biliyordum. Hem hepsi uykuda oluyormuş. Hemde nisan gibi tam uyanma zamanları olduğu için daha iyi olur diye biliyordum. Tabi 3 gül beni kurtarmaz çeliklerdende dikip denemem lazım :D
Sevgili Fatoş, ben de evvelce güllerimi Şubatın onundan sonra budardım, yani gövdeye su yürümeden. Ama şimdi havalar o kadar değişti ki, siz budamaya niyetlendiğinizde bir de bakıyorsunuz ki güllerde yeni filizler oluşmuş, hatta yeni goncalar vermiş oluyor.
Bu yüzden Aralık ayında çok derin olmayan budama yapacağım, donlardan tesir olmasın diye.
Sevgili cevre izcisi, ben şimdiye kadar goncalardan hiç çelik tutturamadım.
Arzu ederseniz size göndereyim, bu işi siz halledin lütfen.
cevreizcisi
26-11-2008, 16:29
Aslında olabilir tabi ,yolda zamanlakuruma olmazsa neden olmasın.Ben daha önce çeşitli denemelerim oldu.Hani derler ya bazı insanın elinden ne ekerse biter diye.Çok şükür ki ,şuana kadar ektiğim bitkilerin hemen hemen hepside bitti.Mesela budama yapılan çeliklerden 10 adet ektim gülden,8 tanesi tuttu.O konuda şanslıyım. Eğer yolda sorun olmazsa o harika güllerinizin çeliklerine hayır diyemem.
Yanılmıyorsam siz benden saplı gonca istediniz değil mi? Goncalı gülleri size bir bilemediniz iki günde ulaştırabilirim.
Adresinizi özelime yazar mısınız?
Dün bütün gece yağmur yağdı.
Sabah, bahçeye çıktığımda mis gibi kokularla karşılaştım, en çok da koku veren bu Malta eriği ağacındaki çiçeklerdi.
54131
cevreizcisi
28-11-2008, 14:38
Of of güllere bakın güllere ,sayın güler ,bu güllerin yanına gizliden varıpta bir kaçtane çalmak geldi şimdi içimden gerisinide bir koklarız,artık bir ay kokusu içimizde devam eder gider.
Güllerinizi incelediğinizde bazı sapların renk dönüşümüne uğradığını, hafifçe sarardığını görürsünüz.
Bu dalları kestiğinizde, ortalarında bir delik dikkatinizi çeker, dalı bu deliğin nihayete erdiği yere kadar kesmeniz gerekir.
Size, bu deliği, daldaki kesiti, ve meydana getiren kurtun resmini yüklüyorum.
54136
cevreizcisi
28-11-2008, 14:45
ilginç bir olay ,daha önce hiç görmemiştim böyle olduğunu.
Kışlık soğanlar, örüldü ve kilerdeki yerlerine asıldı.
54289
Trabzon hurmaları İstanbul yolunu tuttu. Saplarından balkona asılacak, ve zamanı geldiğinde ham hum.
54291
cevreizcisi
29-11-2008, 21:59
Siyah hurma mı acaba bunlar yoksa sarısı mı ? Ben siyahını severim daha çok tadı daha güzel benim zevkime göre tabi.
Siyah hurma ile kastınız ne? Medine hurması mı?
hassoman
29-11-2008, 22:45
Güler Hanım,
Sanırım kastedilen Kakaolu Trabzon hurması... Tadı ve kokusu kakaoyu andırıyor. Yemek içinde yumuşaması beklenmiyor... Benim de ısrarla aradığım türdür bu..
cevreizcisi
29-11-2008, 22:47
Medine hurması diye geçip geçmediğini bilmiyorum.Burada siyah hurma diye geçiyor içi biraz daha kahverengimsi oluyor.Henüz tam yetmedende elma gibi yeniyor.Tadı hamken bile açımsı olmaz.
Hımm şimdi anladım. Onlar da Trabzon hurmasıdır. Bahsettiklerinizin dışı aynıdır. İçinde nokta nokta veya ince ince çizgiler vardır. Biz ona erkek hurma deriz. Ham iken de rahatlıkla yenir, hatta yerken tatlı olmasından dolayı içinizi kıyar.
Bu çeşit hurmada çekirdek olur. Çekirdekleri kahverengi ve elips şeklindedir.
Aynı ağaçta, her iki cinsi de mevcut olabilir.
cevreizcisi
29-11-2008, 23:35
Evet ,tamam tarif uygun.Burda sadece siyah hurma diye adlandırılır.Yemesi güzel olur.Tadıda uygun olunca.
Size biraz Trabzon hurmalarından bahsedeyim.
Çocukluğum bu ağaçların tepelerinde geçmiştir. Hurma zamanı, ağaca tırmanır, kopardığım hurmaları; bu dişi, bu erkek diye ayırarak aşağıda bekleyen arkadaşlarıma atardım. Meyvenin içini görmeden nasıl da anlıyorsun diye şaşırırlardı. O kadar çok hurma yerdim ki artık iyice tanır olmuştum.
Biz çekirdekli olana erkek hurma derdik, ve erkek olan hurmalar iyice olgunlaşmadan da rahatlıkla yenir. İçleri siyah siyah noktalı olup, çok da tatlı olurlar, hatta yerken içinizi bile kıyar.
Dişi olan hurmaları, olgunlaşmadan yiyemezsiniz. Olgun olanları ne kadar lezzetli ve kaymak gibi ise de ham olanlarını yutabilmek çok zordur, ağzınızı iyice burur.
Biz, çocukken bu erkek hurmanın çekirdekleri ile oyun oynardık. Bir nev'i lades oyunu gibi.
Çekirdeğin kesitini alırsanız, içinden bir şekil çıkar. Bu şekil bazen kaşık formunda bazen de çatal formunda olur.
''Bil bakalım, kaşık mı çatal mı'' diyerek iddiaya girerdik.
Şimdi sizlere bunları göstermek istiyorum. Ama ne yazıkkı bu dört çekirdekten de kaşık çıktı. Başka bir hurmadan çatal çıkarsa onu da sizlere resimlerim.
Erkek hurma kesiti.
54661
Erkek hurmadan çıkan çekirdekler.
54662
Çekirdeklerden aldığım kesitte kaşık formunu görebilirsiniz.
Daha iyi görebilmeniz için bıçağın siyah sapına bir tane koydum.
54663
54664
günebakan
03-12-2008, 10:34
******* çok ilginç hiç görmemiştim bundan sonra trabzon hurması aldığımda çekirdeklerini kesip için bakıcam bakalım kaşıkmı çatalmı:)
Ben uğramayalı neler olmuş buralarda. Hurmalar bile olgunlaşmış. Soğanları örüp dala astığınızı görünce Güler hanım yine canım sıkıldı.
Sıkıntımın Güler hanımla ilgisi yok onun ve Oğuz abinin ellerine yüreklerine sağlık.
Sıkılma sebebimi müsadesi olursa Güler hanımın burdan sizlerle paylaşırım daha sonra.
Yalovadan selamlar.
cevreizcisi
03-12-2008, 19:51
Sayın Güler'in 1392 nolu mesajında görülmüş olan gülü buldum bugün.Ve hemen kaptım kimse almasın diye.Bir tanede sarı gül buldum .Dayanamadım ikisinide aldım.Henüz daha büyük değil ama olsun.Zamanla büyüyecekler önemli olan hoş gülleri bulabilmekti.
Ne güzel, güle güle büyütün. Eğer çok küçükse yerinden oynatmamanızı tavsiye ederim.
İstanbul'a gelen sundavillam, yeni yerini de beğenmiş olacak ki yeni yeni yaprak çıkartmaya ve güzel çiçekler açmaya başladı.
54754
Çok güzelmiş Güler Hanım. Ben bu çiçeği ilk defa görüyorum :)
Manyas-İstanbul hattı içinde, Sundavilla, kamelya, antoryum, etobur ve orkidelerim de benimle seyahat eder dururlar.
Benden önce arabaya onlar yerleşir.
Şimdi, İstanbul'a dönüş yaptılar ve yeni yerlerine alışıyorlar.
Bakımları yapıldı, temizlendi ve gübrelendiler. Bana en güzel cevabı cattleyam verdi, bakın zarflarını yırtıyorlar.
54785
Bu zarf yeni oluştu, bir tane daha var yolda.
(sayın praecox hocam, gidişat nasıl?)
54786
Sevgili Güler, sabah sabah okuduğum haberler yüzünden kararan içimi çiçeklerinizle siz ışıttınız. O yağmur altındaki güllerin güzelliği ne öyle, hele bu mevsimde.
Malta eriği demek şimdiden çiçekleniyormuş. Ben çiçeklerine hiç rastgelmemiştim, demek bir de kokuyorlarmış.
Hurma çekirdeklerinin kaşık, çatallarını merak edip duruyordum neye benziyorlar diye. Valla aynı kaşık, çok güldüm. En yakın zamanda çatalları da bekleriz.
Şöyle bütün bahçeleri iyice bir gezeyim:)
Ne güzel, sevgili nevsune, buyrun beraber dolaşalım. Bu güzel yapıcı yazılarınız inanın bana daha da şevk veriyor, ve yaptıklarımı sizlerle daha çok paylaşmak geliyor içimden.
Teşekkürler.
Saksımın toprağına sapladığım bu kuşun marifeti ne biliyor musunuz?
Saksı toprağı kuruduğunda kuş öterek, bana sulamam gerektiğini hatırlatıyor.
54806
Balkonumdaki açelya da açmaya başladı. Biliyorsunuz, balkon çiçeklerim arasında kıskanma var. Bu yüzden bir köşede açelya, diğer köşede sundavilla duruyor.
54807
Koyu yeşil
04-12-2008, 15:49
Sevgili Güler Hanım yine bahçenizde şöyle bir gezindim, içim ferahladı, hem güldüm hem keyiflendim. Sağolun. Yalnız şu minik kuşa takıldım, ne kadar cici bişey. Bizim gibi evlerinde boooolcaa saksısı olanlar için değil sanırım ama. Her bir saksıya kondurduğumuzu düşünsenize :) Herhalde haftada bir gün evin içi kuş sesleriyle çınlar! Belki de çok hoş olur :)
Ludisa Excellence
04-12-2008, 15:50
Sn. Güler Hanım;
Muhteşem, olağan ustü... :)
Tabiy ki Cattleya nızdan bahsediyorum.:D
Biliyorsunuz, balkon çiçeklerim arasında kıskanma var. Bu yüzden bir köşede açelya, diğer köşede sundavilla duruyor.
Cattlaya nız kokusu ile tüm balkonu doldurduğunda, ne açelya kalır ne de sundavilla.(!)
Benden söylemesi. :p
Rengide koyu pembe açacakmış gibi duruyor ama. :o
cevreizcisi
04-12-2008, 19:50
Gülleri saksıda aldım.Olduğu gibi getirip balkona yerleştirdim.Üzeri tomurcuklu zaten başka dokunmam.Hatta şuanda koklamıyorum bile.Uzaktan kokusunu duymaya çalışıyorum sadece.Önce alışsın yerine.Ben açelyayı içerde tutuyorum.Dışarda sıkıntı yaşar diye.
Saksıda aldığınız güller de eğer bir senelik ise, en az bir sene daha saksıda tutmanızda fayda var. Koklamanızda bir sakınca yok ki, Manolya veya Gardenya gibi değiller, değince siyahlaşsın.
Benim açelyam yirmi senedir kapalı balkonda, artık ağaç olmuştu. Biraz yardımcım biraz da ben budayınca kuşa döndü, ama yine de çiçeklerine devam ediyor. Bize küsmedi.
Sevgili Ludisa Excellence, cattleya mı mutlaka görmelisin. Bu sefer de öyle derinden bir ahhh, çekersin ki sorma.
Renginin beyaz olmasını çok istiyorum, ama Ziya bey de yerleri değiştiği için renk konusunda garanti verememişti. Ne yapalım, ne çıkarsa bahtımıza.
Kapalı balkonda yerine yerleşen kamelya, sıcağı bulunca hemen açtı.
Ama bu sene çiçek rengi sanki daha açık renk.
55059
Aloevera saksının dibindekiler yine çoğaldı. Sanıyorum on kök daha dağıtabilirim.
İsteyen arkadaşlar, adreslerini özelime yazsınlar.
55060
hakan_73
06-12-2008, 14:32
Güler hanım yavrularınızın birine bende talip olabilirmiyim efendim, sizin elinizden ne ekseniz sağlık fışkırıyor ,bahçeniz deseniz sanki cennetten bir köşe. kamelyanızda çok güzel açmış. azminize ve gücünüze hayranım .dilerim bir gün böyle bir bahçeyi allah herkese nasip eder .sağlıkla ve mutlulukla büyütün bütün çiçeklerinizi.
Sayın Güler, hakan 73 e katılıyorum, çiçeklerinizin hepsi mükemmel, bu da onlara ne kadar sevgi verdiğinizin bir göstergesi bence, harikasınız...
Bu arada aloe vera yavrularınızdan birine talibim mümkünse...
Bu sabah, keyif çayımı alıp balkona çıktım. Çiçeklerimle sohbet ettim.
Cattleyam bana inat mı yapıyor ne, birtürlü çiçeğe dönmedi, heyecanla bekliyorum.
Kamelyam, güzellikleri sergiliyor, Sandavillam da öyle, açelyam da ben de sıradayım der gibi.
Mavişler de iyice palazlandılar, bizleri ayır da postala der gibiler.
Lilyumlar halâ bol bol yapraklanıyorlar.
55640
55641
günebakan
12-12-2008, 15:44
Sevgili Güler hanımcığım mavişinizden bir kök banada ayırırsanız çok sevinirim ama eğer mümkün olursa onbeş tatil için kısmetse istanbula geldiğimde gül çelikleri ile birlikte sizden alabilirmiyim:)
Ayrıca kamelyanızda muhteşem gözüküyor sizin buraya eklediğiniz her çiçekten bir parça istememek için kendimi zor tutuyorum inanın :)
Sevgili günebakan, gül çeliklerini daha hazırlamadım, ama havalar böyle giderse, Ocak ayında hata hatta belki de bu ayın sonunda yapmam gerekecek. Onları hazırlar hazırlamaz postalamam gerekiyor, çıplak olduklarından beklemez, Şubat tatiline kadar postalanmış olmaları lazım. Veya topraklara dikilmeleri.
Sevgili Güler, bu bayram kulaklarınız oldukça sık çınlamış olmalı:)
Hani sizin çiçeklenmiş malta eriğiniz vardı ya, sonunda ben de görebildim o çiçekleri. Daha 1 metre bir ağaçcık, üstü çiçek doluydu. Ne kadar hoş bir kokusu varmış, hafif acıbadem kurabiyesini andırıyor gibiydi. Her sabah sizi andım o kokuyu içime çekerken.
Bir de Trabzon ve kardeşi Hatay hurmalarının içinden çıkan çatal, kaşıklarda adınız geçti durmadan. İçinden ne çıkacak diye koca koca insanlar heyecanla habire hurma yedik, çekirdek kestik:) O Hatay hurmalarının lezzetini yazmadan duramayacağım, tadı damağımda kaldı.
İşte size bir çatal:
55932
Ohhh ya ne de olsa birinizi inandırabildim ya.;)
Sayın Ziya Soner bey'den aldığım cattleya, nihayet güzelliklerini sergilemeye başladı, buyrun siz de seyredin.
Ömrünüze ömür katar.......
Güler abla muhteşemler. Çoşmuşlarda çoşmuşlar hani.
Fatos_Karag
15-12-2008, 13:17
Ah Güler ablacım,
sen böyle resimleri ekledikçe hala içim gidiyor.
Allah nazarlardan saklasın. Maşallah :D
Teyzeciğim bu ne güzel bir görüntü böyle, hayran kaldım. Hakikaten insanın ömrüne ömür katar bir güzelliği var Cattleya'nın. Benim için bol bol seyret bu güzelliği.
Sevgili selenn, hangi taşın altından çıktın sen bakimmm.
Beğendiğine sevindim.
oceanheart
15-12-2008, 17:51
Güler hanım cattleyanız gerçekten çok güzelmiş, yakında bir iş sebebiyle İstanbula gideceğim sanırım bir fırsatını bulup Ziya beyden ben de satınalacağım bu güzellerden.
Sevgili Güler Hanım, bence siz o kadar harikasınızki, çiçekleriniz de gölgenizde kalmamak için bu kadar güzel açıyorlar.
Tılsım sizde yani :)
Teşekkür ederim sevgili mine67, benim bir özelliğim yok. İşin güzel yanı sizler gibi harika dostlarımın olması, bu güzel sitede bir arada buluşabilmemiz.
Ferda Ülkümen
15-12-2008, 20:21
Gözün aydın, renkleri çok güzelmiş.
Kaç taneesi açtı?
günebakan
15-12-2008, 20:44
Güler hanım cattleyanız çok güzel açmış renkleride ayrı bir şahane sizin çiçeklerinizi gördükçe ondanda alayım bundanda alayım açgözlülükmüdür nedir aslında hiçte öyle biri değilim ama çiçeklerinizin güzelliğinden olsa gerek güle güle büyütün:)
Çok güzeller Güler Hanım, güle güle büyütün.
Güler Hanım muhteşem görünüyorlar. Bizleri de heveslendiriyorsunuz.:)) Hayran olmamak elde değil.
Sevgili arkadaşlar, inanın beni de mest etti bu güzel, zarif kızlar.
Sevgili Ferda, şu an sekiz adet çiçek var açmış durum. Üç tane de yolda. Ama mutlaka görmelisin, hem de çiçekleri iri iri. (Aman ben de maşallah diyeyim, derler ya sahibinin bile gözü değermiş-Allah korusun!)
Heveslenin, heveslenin ne kadar güzel olur
Sayın Ziya bey'e de teşekkür mesajı yazdım, kendileri ''buradakiler de çok güzeller, fazla gecikmeden buyrun da görsel bir ziyafet çekelim'' diyorlar.
Ne dersiniz?
Güler hanım !
Şöyle bir dolaştım yine bahçede balkonda her şey mükemmel. Mükemmellik bir yana içi gidiyor insanın. Bizi zevkten çıldırtmak üzeresiniz haberiniz olsun. Maşallah maşallah.......
Selamlar.
günebakan
18-12-2008, 17:41
Sevgili Güler hanım sizin gülleri çok sevdiğinizi biliyorum acaba sizde bu renk gül varmı geçen internette dolaşırken gördüm çok hoşuma gitti :)
56455
Sevgili günebakan, resimden rengini pek seçemiyorum, eğer eflâtun ise var.
günebakan
18-12-2008, 19:53
Sanırım eflatun değil Güler hanım gümüş rengi galiba aşağıdaki linkte var bakmak isterseniz:)
http://home.gci.net/~goodgame/roses.html
Linkte, renginin gümüşiyle ilgilisi yok. Sanırım fotoğraflama saatinin azizliği.
Teşekkürler.
günebakan
19-12-2008, 10:19
Bu konuda çok cahilim kusura bakmayın Güler hanım linktede gümüş yazınca o renk olarak düşündüm dediğiniz gibi fotoğraf çekiminden kaynaklana bilir ben teşekkür ederim:)
Bugün, mis kokulu zarif kızlarım tam onbir kardeş oldular... ve beni çok mutlu ettiler.
56822
56823
günebakan
21-12-2008, 11:23
Maaşallah Güler hanımcığım mis gibi koklaya koklaya büyütün kızlar gerçekten çok güzel gözüküyorlar:)
Zarif ve mis kokuluymuş kafa diyor tırman balkona aşır hepsini.
Bütün güzellikler sizlerin olsun.
Allah korusun!!!!
Hem beşinci kat biliyor musunuz?
Oğuz abi bana torpil yapıp sepetle sarkıtacak. Anlaştık bilem akıllım.
Görürsünüz siz görürsünüz...
Selamlar.
hakan_73
25-12-2008, 18:58
Fatma hanım avatarınızdaki resim karides çiçeğimi ? çok uzun zamandır bu çiçeği merak edip duruyordum. yazın şarköyde bir yazlığın balkonunda uzaktan gördüm çok beğendim.bursada fide olarak yetişmiş olarak bulamadım.çok beğeniyorum umarım bir gün banada yetiştirmek nasip olur.
Sevgili arkadaşlar, bu sabah balkon sefam çok keyifliydi.
Yeni kızım cattleya II, yavaş yavaş açılmaya, etrafına gülücükler göndermeye başladı.
Sizlerle paylaşmak istedim.
57297
57298
Cattleya I ise halâ canlı ve duru güzelliğini sunmaya devam ediyor, hele kokusu bir ömre bedel.
57301
Emektar açelyam hiç onlardan aşağı kalamam der gibi, başına ne haller geldiği halde yarışı bırakmadan devam ediyor.
Onu da çok seviyorum, kolay mı aşağı yukarı yirmi senelik beraberliğimiz var.
57302
taze ve ferah bir hava duygusu morali veriyorlar. Güle güle koklayın. Bunlar soğan köklümü? Süsengillerden mi.
günebakan
28-12-2008, 13:42
Çok güzeller Güler hanımcığım ben Açelyayada bayıldım ağaç olmuş resmen muhteşem bir görüntüsü var hani üzüm üzüme baka baka kakrarır derler ya bunlarda birbirlerine bakıp açıyorlar galiba:)
Aman maşallah diyelim, hakikaten hepsinde çok güzel çiçeklenme var.
Sundavilla da bir yandan hem yaprak veriyor, hem kol atıyor hem de üzeri çiçek ve tomurcuk dolu.
Antoryum da öyle.
Kamelya hiç aşağı kalmıyor.
Eeee, cattleyaları da sizler görüyorsunuz, muhteşemler valla.
Açelyanın da fotoğrafını yükledim.
Sizler karar verin artık.
Böyle bir balkonda siz de olsanız, benim gibi yapar, bolca okşar öper, ilan-ı aşk ederdiniz....
Güler Hanım, sağlıkla siz balkonunuzda keyfini çıkarın biz de ekrandan keyifle seyredelim.
Sevgili Nurbahar, teşekkür ederim.
Yeni senede buyrun gelin, beraber hem bir çay içer hem de balkonda sohbet ederiz.
Güler hanım maşallah hepsi çok güzeller.Siz onlara sevginizi veriyorsunuz , onlarda böyle karşılık veriyorlar. Ellerinize sağlık.Sizden öğrenilecek çok şey var.Yakınlarınızda olmayı çok isterdim.
bitkiseli
29-12-2008, 10:24
Maşaallah Güler abla, dışarıda lapa lapa kar yağarken resimleriniz içimi ısıttı.
İki gündür çok güzel kar vardı. Ama dün akşam erimeye başladı ve bugün, günlük güneşlik bir hava var.
Hava güneşli ama bahçeyi teftişe çıktığımda bayağı soğuk vardı.
Meyve ağaçlarında kalan bir kaç meyveyi kuşlar yerken, adeta sanat yapmışlar. Elma içleri sanki oyacakla oyulmuş gibi.
57704
57705
57706
Güller, sanki ne kadar kış da olsa, yaprağımız da olmasa yine de açarız mı diyorlar acaba?
57707
57708
57709
Sardunya ve diğer bazı saksılarım, limonlukta.
Limonluğun her tarafı cam olduğu için, kışın içeriden stafor ile takviye ediyorum.
Limonluktaki çiçeklerim hallerinden memnun görünüyorlar, ama biraz bakım gerekiyor.
57710
57711
57712
bitkiseli
01-01-2009, 12:26
Sizin tek hayranınız bizler değiliz, baksanıza kuşlar, sincaplar fırsat buldukça bahçenizi ziyaret ediyorlar.
Sevgili bitkiseli, teşekkür ederim.
Ceviz ağacında artık ceviz yok, sincaplar da gelmezler diye, bakkaldan üç kilo yer fıstığı aldım. Askılıklı saksılar ile iki ceviz ağacına da fıstıkları astım.
Başta eşim olmak üzere, köylüler de dalga geçiyorlar benimle.
Sevgili bitkiseli, teşekkür ederim.
Ceviz ağacında artık ceviz yok, sincaplar da gelmezler diye, bakkaldan üç kilo yer fıstığı aldım. Askılıklı saksılar ile iki ceviz ağacına da fıstıkları astım.
Başta eşim olmak üzere, köylüler de dalga geçiyorlar benimle.
Biz yine unutulmuşuz baksanıza. Kuşlara var sincaplara var ya biz ne olacağız. Bekle bekle buralarda bekki bir çerkez tavuğuda bize düşer diye. Yan bahçeyemi gitsek ne?
Her şey çok güzel inanın ellerinize sağlık.
botanik çiçek
04-01-2009, 13:25
iyi günler,
Yeni yılınız kutlu olsun.
Bizde Edirne'de gül üretiyoruz, hatta geçen sene İş Bankası Atatürk'ün canlandarıldığı reklamdaki gülleri biz verdik.Hatta Ağaçlar.net SEVİLAY Hanım'a da gönderdik.
Elimizde yaklaşık 30 renk gülümüz var,bunların 4 tanesi ışıkta renk değiştiriyorlar.
Bahçenizde güzel görünüyor.
Size de iyi seneler, hayırlı ve bol müşteriler dilerim.
Sizinle henüz tanışmadık ama, isminizi ve seranızı duydum. Hatta ziyaret etmeyi bile plânladık. En kısa zamanda bu isteğimizi yerine getirmeyi düşünüyoruz.
Siz neden sitemizde daha faal olmuyor sunuz?
Güllerinizin tanıtımını yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkür ederim.
Sevgili Güler hanım,
iki gündür site sayesinde gül bahçenizde geziyorum,
inanın mest oldum !
Gönlünüzün güzelliğine ve zenginliğine hayran oldum .
Her bitkide parmak izim var demişsiniz-yani hepsini bizzat ektiniz , baktınız !
Sadece bitkileri çok seven biri bunu yapabilir .
Bahçenizi geç farkettiğime ve uzak olduğunuz için üzüldüm -tanışma şansımız olmadığı için .
İçinizden dolup taşan sevgi ve coşku satırlarınızdan da anlaşılıyor .
Güzellikler içinde güzel yıllar dilerim .
Teşekkür ederim.
Bahçemin her köşesinde parmak izimin olduğu doğrudur. Bitkileri, sebzeleri hem ektim (eşimle beraber) hem ilaçladım, hem de büyüttüm.
Duvarların, kameriyelerin yapımlarında ya taş taşıdım, ya da harç kararak yardım ettim. Demirleri, demirci yaptıysa, zeminin taş döşemelerini kendim yaptım, bitkilerini ektim.
Bütün bunları yaparken de çok büyük keyif aldım, halâ da yapıyorum.
İnşallah, sağlığım iyi olur da devam edebilme şansım olur, zira yaşım altmışiki.
Ama nüfüstaki yaş 62.
Güler Hanım bize göre birkaç gün önce 40 yaşından yeni gün aldı.
Gönül yaşı ise 18 bile olabilir. ;)
Siz bahçenin orijinalini görseniz bayılırsınız. Harikalar yaratılmış Manyas'ta.
Sevgili uzman16, iltifatların için teşekkür ederim.
Gönül yaşı dediğin gibi hiç ihtiyarlamıyor, ama makineler eskidiğini zaman zaman hatırlatıyor.
Sizlerle sohbet, yazışmak, eldekileri paylaşmak o kadar güzel ve zevkli ki, insana şevk veriyor.
Gönül yaşı dediğin gibi hiç ihtiyarlamıyor, ama makineler eskidiğini zaman zaman hatırlatıyor.
Alt etmiş o makinalar, kim demiş 62, kim demiş 40, kim demiş 18, hiç bile öyle değil.
Güler hanımı sevgili eşi abeyim oğuz beyi yakınen tanımanızı çok isterim, her ikisini de çok seviyorum. İnanın ben onları anlatamam ya, lütfen onları yakınen tanıyınız.
Tanıyınız ki şu koca dünyada çok güzel insanların var olduğunu göresiniz.
Sevgilerimle Saygılarımla güler abla oğuz abi.
Kadir Başkök
12-01-2009, 01:08
Güler hanım sizi gecenin bu saatinde tanıdım. Allah size uzun ömürler versin. Harika bir bahçeniz ve çiçekleriniz var. Benim bulunduğum şehirde (Turgutlu) istediğim değişik çiçeklere ulaşmam çok zor. Herhalde bundan sonra sizin çiçeklerinize bakarak kendimi oyalıyacağım. Size bahçenizde sevdiklerinizle uzun ömürler dilerim.
Sevgili Lilium, teşekkür ederiz.
dokuzcan, istediğim çiçeklere buradan ulaşamam demişsiniz, neden?
Siz istediklerinizi belirtin, ailemiz o kadar büyük ki. Eminin, ellerinde tohum ve fide bulunan arkadaşlar size seve seve yardımcı olacaklardır.
Yeter ki siz azmedin.
Merhaba Güler hn. 1339'nolu resimdeki gülleri bilgisayarıma arkaplan olarak kopyaladım. Harika görünüyorlar.
Güler hn. bahçenizi dolaşıyorum, bu arada 1400'lü mesajlarda bahsedilen içi kahverengi olan hurmalar yanılmıyorsam sizin erkek hurma dediklerinizden değil. Arkadaşların bahsettikleri hurmayı ben de biliyorum. Babamın görevi nedeni ile İskenderun'da bulunmuştuk. O zamanlar küçüktüm, o yüzden tam olarak hurmanın adını bilmiyorum. Ama sert olur, yumuşamadan yenir. Aynı elma gibi ve tadı çok güzeldir. Kesinlikle ağzı burmaz. Sizin erkek hurma olarak bahsettiğiniz ise kısa sürede yumuşuyor. Hamkende yine ağızda buruğumsu bir tat bırakıyor.
Benim erkek hurma dediklerim, çekirdekli olanlar. İçleri noktalı noktalı olurlar, sertken de yenilir , ağzı biraz burur ama tatlıdır ve yerken içiniz kıyılır tattan.
Ben çok olmuş hurmayı oldum olası sevmem. Sevdiğim şekli hafif olgun olacak bıçakla rahatça dilimleyeceğiniz gibi. Şöyle ince ince dilimleyip, dilinize koyacaksınız, offf kaymak gibi inecek.
Dalından ham kopan hurmalar, durarak olgunlaşırsa, ister istemez bir yumuşama gösteriyorlar. Ama erkek olsun ama dişi.
Bahçe güllerimi beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkürler.
Balkondaki Phallerim de yavaş yavaş açmaya başladılar.
Bana, önceleri orkide deniliğinde gözümde hemen phaller belirirdi ve çok seviyordum. Ama ne zaman ki cattleyalar ile tanıştım, hele de kokularını hissettim. Orkide benim için onlar oldu.
Cattleyalar , Phaller kadar uzun süreli dayanmıyor. Phallerim 5-6 ay çiçeklerini güzel şekilde sergiliyor.
61031
61032
kazim polat
12-02-2009, 13:50
Merhabalar Sevgili Güler Abla ( artık Güler Hanım demiyorum affınıza sığınarak !).
Fotoğraflar gene harika. Hediye ettiğiniz kırmızı gülüm de yapraklandı. Hatta Birgi'ye götürürken arabanın bagajında yan dallardan biri kırılmıştı. Onu da toprağa diktim, o da tutmuş. Sizin anlayacağınız bahçemde şimdiden iki gülünüz var. Tekrar tekrar teşekkürler.
Salı günü Manyas'a gittim.
Çarşamba günü hava da güzeldi. Hemen gülleri budamaya başladım. İlk gün seksen gül budadım ve ikiyüzelli çelik yaptım.
Ertesi günü de kalan yetmiş gülü budadım ve yüzelli çelik hazırladım.
Sağ elim, makas tutmaktan dumura uğradı desem yeridir. Ama mutluyum.... sizlere bir yığın çelik gönderebileceğim.
Bu arada, bahçedeki bahar dalları çok güzel açmışlar, kır menekşeleri patlamış ve mis gibi kokuyor. Saksıdaki sümbüller başlarını çıkarmışlar, toprağa ekilenler ise yaprak halindeler.
Köşede kalmış bir şebboy da açmış, saksıda da daha açacak çok tomurcuk var.
Bütün bunlar güzel ve iç açıcı şeyler, ama çim tek kelime ile rezalet.
Nasıl adam edeceğim bilemiyorum. Drenajları yenilemem gerekiyor. O kadar çok yağmur yağmış ki. Bir de bayırdan gelen su bizim düzlükte patlıyor, toprak iyice doymuş, suyu ememiyor.
Mart ayında hızlı bir tempo ile girişmeyi düşünüyorum. Allah yardımcım olsun.
Size birkaç resim yüklüyorum.
62686
Gülleri budarken.
Balkonun yanındaki sarmaşıklar kele döndü, ama geçen sene budayamamıştım.
62688
Sûz-i Dilârâ
13-02-2009, 18:40
Güler Hanım, bahçenizin delisiyim:dilli: O hazırlanan güzelim 150 (yüzelli) çelikten payıma düşenleri (her renkten) sabırsızlıkla bekliyorum:D
Salkım söğüdün altındaki saksı adamın keyfi yerinde, ama saçlarının yanında bir yığın yabancı ot çıkmış.
62694
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.