View Full Version : Güler / Bahçe
Sevgili Güler hanım
poligalaya da bu balonlu elbiselerden yaptınız mı acaba. Yoksa poligala manyas kışına dayanıyor mu.
günebakan
08-12-2009, 19:47
Ablacığım güller muhteşem görünüyor.Güler ablacığım balonlu elbiselerin resimlerini eklesen de model çalsak:)
Güneş batarken salıncağa oturup karşı dağları ve bulutları seyretmek çok hoşuma gidiyor.
Aralık ayında bile bu manzara var.
116993
Sevgili cemo, poligala'ya elbise dikmedim, gerekiyor mu acaba?
Benim çocukluğumda pandora kumaşlar vardı, bu balonlu naylona benzerdi. Benim de karpuz kollu şık bir elbisem vardı. Çiçeklerimi giydirirken birden onları hatırladım.
Sevgili cemo, poligala'ya elbise dikmedim, gerekiyor mu acaba?
Ben de bilmediğim için size sordum:(
Sizin poligala, kış gecirdi mi daha önce bahcenizde:confused:
Hayır geçirmedi, iyisi mi ben ona da bir pandora elbise dikeyim.
Ayy ne komik olacak, gece bahçeme kimsenin gelmesini temenni etmem. Ay ışığında beyaz beyaz hayaletler gibi.
Her birinin yanına da geceleri renk renk ışık değiştiren sensörlü (kuş gibi olan) bahçe aksesuarlarından koymalıyım. :p
günebakan
08-12-2009, 20:18
Heh o zaman tamam olur abla zaten adın çıkmış köyde. İstanbulu bayanın bahçesi diye. Bundan sonra İstanbul'lulara iyi gözle bakmayacaklar sonra:p:p
Vildan Sönmez
08-12-2009, 22:58
Güler Hanım, çok güzel anlatmışsınız ama bu kadar çok çubuk bulamam, bir de saksıda bahçede olduğu gibi dengeli olur mu acaba ? Rüzgarda devrilir sanırım.
Terasın yarısını kapatan eternitten, bölmeyi düşünüyorum. Fotoğrafta saçağın arkasında kalan profilden aşağıya doğru şeffaf naylonla geçici bir sera oluştursam, bütün saksılarımı bu kapalı bölüme toplasam diyorum.
Güller harikalar yine teyze ama bulutların renklerine bayıldım. Şimdi orada ve sizinle olmak vardı ya... Neyse az kaldı.
Cumhur Tonba
08-12-2009, 23:21
Kış için bitkilerinize son model elbiseler. Güzel bir iş kolu olur.
İşte bunları yaptıran bitki sevdası. Bitki deliliği. Lilium'da oğuz Bey'in lafına balıklama dalmış. Olsun. Biz Güler Hanıma hak veriyoruz. Kimseye aldırmasın. İnsan sevdikleri için her deliliği yapar.
Sevgili Cumhur, pek aldırmıyorum diyeceğim ama zaman zaman ben de kendimden şüphe etmiyor değilim hani.
Bahçe, bitki - çiçek uğruna yaptıklarıma bir şahit olsanız....
Aklıma birşey takılıyor, gecenin üçünde elimde fener ben bahçedeyim. Beş-on dakika geçiyor bir de bakıyorum ki arkamda Oğuz. Geçirmiş pijamasının üzerine montunu " yaa kadın bu saatte ne geldi aklına, üşüyeceksin hadi yarın sabaha bırak."
Veya, kocaman belime kadar gelen içi toprak dolu saksıyı baktım kaldıramıyorum, başlıyorum sürüklemeye, bir devirsem veya düşsem, bir yerim mutlaka kırılır.
Bahçedeki taflanlar, şimşirler kesilecek. Hadi onların boyu kısa, iş kolay ama boyları 2,5 m yi geçen lükstrümleri nasıl keseceğim? Merdivenle iş çok zor. İki bitkiyi buda in, tekrar çık. Kesilecek 350 adet bitki var.
İşte benim gibi akıllı (!) olursanız bunu da becerirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz şey, eşinizin evde olmadığı anı kollamak. Yoksa mümkün değil yaptırmaz.
Daha neler neler. Dedim ya beden yaşlansa da ruh yaşlanmıyor.
Hayır geçirmedi, iyisi mi ben ona da bir pandora elbise dikeyim.
Ayy ne komik olacak, gece bahçeme kimsenin gelmesini temenni etmem. Ay ışığında beyaz beyaz hayaletler gibi.
Her birinin yanına da geceleri renk renk ışık değiştiren sensörlü (kuş gibi olan) bahçe aksesuarlarından koymalıyım. :p
Bir ömrüsünüz Güler hanım:p
O halde, benimde elbise dikmem gerekecek. Sizin poligala kış geçirdi diye düşünmüştüm ben, nedense.
Sevgili cemo, valla geçirdi desem pek doğru olmayacak ama tam da emin değilim. Bence sen işini sağlam tut, giydiriver pandora elbisesini.
Aaaa, İstanbul'a kış gelmiş, bu ne soğuk. Ben bu saatlerde bile bahçede çalışıyordum. İyisi mi geri döneyim.
Pandora elbiseyi, koli bandı ile yapsak olmaz mı.
Birer tane kışlık, kendimize de yapsak mı ne:)
Şu elbiseli bitki fotoğraflarını sabahtan beri dört gözle bekliyorduk. Meğer Güler hanım İstanbuldaymış. Hoş geldiniz karmaşa ancak bir o kadarda güzel şehrimize.
Koli bantından elbisemi bende isterem. Aşmışsınız siz helal olsun.
Sevgili cemo, elbiseyi havalı naylon (pandora) ile yap, koli bandı ile tutturmaya kalktığında aşırı soğuktan veya sıcaktan bantın zamkı bozuluyor ve yapışkanlığı gidiyor.
Geçen senelerde bunu limonluk içinde denemiştim ama bir de baktım ki hepsi açılmış.
Ya tel zımba kullan veya sıkıca bağla, benim gibi yorgan ipliği ile dikmek zorunda değilsin.
Benim adım çıktı zaten delidir, ne yapsa yeridir, misali.
Cumhur Tonba
09-12-2009, 20:49
Güler Abla,
Çok zahmet çekiyorsunuz, uğraşıyorsunuz ve hatta deliliğe varacak hareketler sergiliyor olabilirsiniz.
Fakat...
Kendi yetiştirdiğiniz, emek verdiğiniz güzel bir bitkinin karşısına geçince tüm yorgunluğunuz gitmiyor mu? Onunla gurur duymuyor musunuz? İşte o zevk herşeye değer.
Siz bildiğiniz yoldan şaşmazsınız. Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün. Aklınıza bir şey geldimi saat, yer, çevre hiç önemli değil. O iş olmalı.
Manyas'da fotoğraf makinesinin pilini kaybedince hemen bir Bruksel lahanasını kökünden kestim ki İstanbul'da fotoğrafını çekerim diye.
İşte yetiştirdiğim Brüksel lahanaları.
117187
117188
Ne kadar lezzetli olur onlar pişirince, tadına doyum olmaz :)
ahmetshur
11-12-2009, 07:44
güler hanım lahanalırı sevmeme rağmen sizin yetiştirdiğiniz lahanalar harika görünüyor.
Buharda pişirip ızgara etlerin yanında garnitür olarak kullandığım gibi, bol salata sosunda iyice dinlendirip salata olarak da tüketiyoruz.
Dalında bürüksel lahanası ilk defa görüyorum :)
Dalında bürüksel lahanası ilk defa görüyorum :)
Dizilişlerini daha rahat farketmeniz için bir fotoğraf daha ekliyeyim. Bu da Güler'in tabii :)
117468
:p mükemmel görünüyor saksıda bende yetiştirebilirmiyim.....
Dizilişlerini daha rahat farketmeniz için bir fotoğraf daha ekliyeyim. Bu da Güler'in tabii :)
117468
Çok ilginçmiş hakikaten dalındaki hali. Bu şekilde yetiştiğini ben de bilmiyordum.
Sayın Güler hanım ve sayın malina ikinizde harikasınız. Gozlerimiz bayram ediyor. Elleriniz dert gormesin.
Çok ilginç, nasıl olmuş da daha önceden hiç görmemişim :)
Güler Hanım, sayenizde ben de iş yerindeki arkadaşlarım da bugün yeni birşey öğrenmiş olduk :)
Teşekkürler resim paylaşımınız için Güler hanım
Bende şimdiye kadar bürüksel lahanasını dalında hiç görmemiştim.
Sevgili Güler hanım, sayenizde bürüksel lahanasının yetişmiş halini de öğrendik. Hakikaten çok ilginç bir görünümü var. Afiyet olsun.
eminetirsi
22-12-2009, 20:26
Güler hanım 3 akşamdır sizden habersiz bahcenizi geziyorum... İlk sayfasından itibaren her sayfaya baktım... Heryer, her şey mükemmeldi. Annem, babam ve abim hepsi hayran kaldılar. Abim, Güler hanım bu kadar bahce işini illaki kendi yapamaz. Bizlerden yardım alması lazım.. İhtiyaç halinde ona gönüllü yardım edebiliriz dedi. Bu arada abim tarımcılığa meraklıdır.. Her anını toprakla geçirmeye çalışır. Bizim konfeksiyon atölyemizin oldukca büyük bir terası var. Oraya eski buzdola plarını yerleştirip,içinide doldurduktan sonra, domates, salatalık, biber ve fasülye yetiştirdi. Bu sebzelerin bitiminde de yeşil soğan,kara lahana,kıvırcık ve maydanoz ekti. Yemekle bitmiyolar ama en tatlısı onları seyretmek... En güzel terapi bence... iyi akşamlar.
Teşekkür ederim sevgili eminetirsi.
Üç gece değil de iki gecedir bahçemde dolaştığınızı farkettim. Hoşunuza gitmesi memnuniyet verici.
Dediğim gibi bahçemizin iki ağır işçisi eşim ve ben. Zaman zaman toprak belletmeye adam buluyoruz tabii ama bu iş diğer işlerin yanında hafif kalıyor.
Ama biz zaten bu uğraşı seviyoruz.
günebakan
23-12-2009, 10:34
Ablacığım yeni kışlık görüntüler yok mu bahçeden hani elbiseli bitkiler falan. Özledik bahçenin yeni görüntülerini:)
Ben İstanbul'dayım. Şubat ortasına doğru gitmeyi plânlıyorum.
Bahçe de Allaha emanet. Gittiğimde kötü bir sürprizle karşılaşmam inşallah.
Güler hanım bahçenize herkes gibi ben de hayranım :)yardımcı alsanız da hanım eli değdiği belli çok zevkli ve düzenli :)
günebakan
23-12-2009, 17:03
İnşallah karşılaşmasın ablacığım. Hep güzellikler karşılasın seni:)
amatör hobici
23-12-2009, 19:15
Sn. Güler hanım,
Balıkesir ekibi sohbet toplantısına bekliyoruz. Unutmayın lütfen. Unutmayın sizin çayınız kekiniz benden.:)
güldeste-
23-12-2009, 19:31
Güler hanım bahçeniz gerçekten muhteşem :) baktıkça bakıyorum bi türlü ayrılamıyorum bahçenizden....
Sevgili Hhatice, teşekkür ederim.
Doğru, hanım eli değdiği belli, ama İstanbul'lu hanımın eli. Şimdi bu da ne demek diyeceksin?
Daha evvel sanıyorum Bitki Delileri başlığında yazmıştım.
Köyün haricindeki insanlar benim bahçemden bahsederlerken İstanbullu hanımın bahçesi diye konuşuyorlarmış.
Birgün yine bahçede çalışıyorum. Son olarak da sıra Glayöl soğanlarına geldi. Balkonun önündeki kısma o zamanlar Glayöl soğanları ekiyordum.
Ekilecek 200 den fazla soğan var, yerlerini açtım, soğanları ekip üzerlerini toprakla kapatıyorum.
Saat akşamın beşi olmuş, yorgunluktan canım çıkmış, hadi şunları da bitireyim diye uğraşıyorum.
Tam o sırada bahçe kapısının önünde bir araba durdu, baktım tanıdık bir araba değil. İçinden bir bey dört de hanım indiler. Bahçe kapısını açıp bana doğru geliyorlar.
Benim de üzerimde toprak içinde kalmış bir kıyafet, ellerimde eldiven, başımda şapka, iki büklüm olmuş çalışıyorum.
Belim iyice ağrımış, şöyle bir doğruldum baktım. Ama miyop olduğum için gelenleri de seçemiyorum. Neyse..
İyice yaklaştılar, baktım ki tanıdığım kimseler değil.
"Buyrun" dedim. Şişmanca olan bey " Ben Darıca köyünün okul müdürüyüm, arkadaşlar da Balıkesir'den gelen öğretmen arkadaşlar, duymuşlar ki bu köyde İstanbul'lu hanımın bahçesi çok güzelmiş, dolaşabilir miyiz"
Ben de buyrun dolaşın dedim. Hanım öğretmenlerden biri " Yok siz hanımefendiden müsade alın da biz öyle dolaşalım" demez mi, anladım ki bana hanımlığı yakıştıramadılar.
"Tamam kızım siz dolaşın, bakın benim işim var, yorgunum da sizinle gelemeyeceğim siz, yukarı bağa doğru gidin sonra da aşağı kapıdan çıkarsınız" dedim. Dedim ama kız halâ israrcı, " siz yine bir izin alsanız".
"Bak yavrum o İstanbul'lu hanım benim, şu an belki de hanım gibi görünmüyorum ama gördün kü çalışıyorum, istiyorsanız buyrun dolaşın"
Kızcağız, binbir özür diledi, mahçup oldu. Daha sonra da dolaşıp gittiler.
Bu çiçekler henüz bende yok ama kafayı taktım bunlara.
Katalogta gördüm, bir an evvel elde etmeliyim.
Sizler de beğendiniz mi?
Bu calla'nın beyazı, sarısı, pembe ve somon rengi bende mevcut, ama bu koyu rengi yok.
118914
118915
118916
ahmetshur
24-12-2009, 07:39
Üçüde güzel bence. Ama goldenfish harika duruyor. Bir de beyaz olmasına rağmen golden demişler. İlginç.
ahmetshur, benim de dikkatimi çekti, katalogda ismi Japanische Vogelblume (Habenaria radiata) olarak geçiyor.
Esasında aklıma takılan daha çok fazla çiçek ve bitki var ama daha elde etmeden burada paylaşmak doğru değil, sizlerin de aklı kalacak yoksa.
Bir bilseniz o kadar güzeller ki!
amatör hobici
24-12-2009, 11:05
Güler hanım sizi kutlarım. Siz kendinizi aşmışsınız ve bu konuda uzman olmuşsunuz. Hayata çok güzel tutunuyorsunuz. Başımızın sıkıştığı zaman baş vurabileceğimiz bir kişi olduğunu bilmek beni rahatlatıyor..Saygı ve selamlarımla.....
Adalet Yağcı
24-12-2009, 11:06
Sevgili Güler, Japanische Vogelblume (Habenaria radiata) Baldur Garten (http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf)de var, şimdi beyazını gördüm, daha önce sarısı da vardı, ben buna kırlangıç çiçeği dedim :)
günebakan
24-12-2009, 11:08
Ablacığım bunlar bile aklımızın kalmasına yetiyor beyaz olanın üstünde bir sürü kuş gibi görünüyor süper valla:)
Sevgili Adalet, ne güzel isim bulmuşsun, hakikaten kırlangıça daha çok benziyor.
Sayın Mustafa Dumlu, ellerinize sağlık. Hobi bahçeniz çok güzel olmuş.
Sizin yerinizde olsam hemen Hobi bahçem diye bir başlık açar, hem bu fotoğrafları oraya taşır hem de bahçeyi nasıl tanzim ettiğim aşama aşama anlatırdım.
Eminim ki arkadaşlarımızın bu konuda size soracağı ve bilgi edinmek isteyecekleri çok şey vardır.
Not: Çim alanınız pek sağlıklı görünmüyor.
Güler Hanım madem İstanbuldasınız balkonunuzdaki açelyanız ne durumda? Açtıysa resmini yükleyebilirmisiniz?
Açelyam pek iç açıcı değil, kolay değil tam yirmi senedir benimle ihtiyarlamaya iyiden iyiye yüz tuttu.
Manyas'da bir haftadır şiddetli lodos varmış. Bahçede pek hasar yok sadece salkım söğüdün bir iki dalı kırılmış.
Limonluğa kış uykusuna yatsın diyerek kaldırdığım sardunya saksıları coşmuş da coşmuşlar. Aşağı yukarı bir aydır sulama yapılmadığı halde hemen hemen hepsinde çiçeklenme var.
Bahçedeki nergislerde de bayağı çiçeklenme olmuş, ama daha henüz topraktan başlarını çıkartanlar da mevcut.
Poligana'ya yarın pandora elbise dikeceğim.
Poligana çiçekte.
119369
Adalet Yağcı
28-12-2009, 17:40
Mis gibi kokuları geldi buralara, en sevdiğim çiçeklerden birisidir nergisler, içim açıldı sevgili Güler, bu kapalı kış gününde çok iyi geldi :)
Teşekkür ederim sevgili Adalet.
Hazeranlar da bayağı çoğaldılar. Onları ne zaman şaşırtmam gerekiyor? Bahçeyle ne zaman buluşsunlar? Şu an saksıdalar.
Güler hanım
Adalet hanımın dediği gibi mis kokuları buraya kadar geldi nergislerin. Nergis ve sümbüllerin zamanı şimdi coştukca coşuyorlar.
Bahçedeki sümbüller daha yeni yeni baş göstermeye başladılar daha açmalarına zaman var.
Cumhur Tonba
28-12-2009, 23:45
Çok harikalar, çok güzeller. Çıarağ ihtiyacınız var mı? Yakın olsam gönüllü çıraklık yapardım inanın.
İşler Mart ayında başlayacak inşallah. Bekleriz. ;)
Nergisleriniz çok güzel açmış Güler hanım.Kokuları da vardır herhalde.Benim marketten aldığım nergisler iri çiçekli ve kokusuz çıktı.Pandora elbisesi dediğiniz koruyucu kılıf mı?
Adalet Yağcı
29-12-2009, 08:42
Teşekkür ederim sevgili Adalet.
Hazeranlar da bayağı çoğaldılar. Onları ne zaman şaşırtmam gerekiyor? Bahçeyle ne zaman buluşsunlar? Şu an saksıdalar.
Sevgili Güler, hazeranları direk bahçeye ekmedin mi?
Onları şaşırtmaya hiç gerek yoktu, bunu daha önce yazdığımı sanıyordum.
Yine de Mart sonunda onları dilediğin yere dikebilirsin, iç mekandaysa dışarı alabilirsin, tohumlar alışık eksi dereceli soğuklara, hiç bir şey olmaz.
Hazeranlar direk bahçeye ekildiklerinde daha mutlu oluyorlar.
günebakan
29-12-2009, 11:12
Nergizlerin kokusu ta buraya kadar geldi çok güzeller ablacığım mis mis:)
Sevgi Durul
29-12-2009, 11:27
Sevgili Güler hanım nergisler çok güzel, soğuktan etkilenmiyorlar mı?
Etkilenmiyorlar herhalde, açtıkça da açıyorlar. Bu açanlar bahçenin ayrı bir köşesinde.
Kapı girişinin sağ tarafında olanlar daha yeni yeni topraktan baş çıkardılar. Ne zaman çiçeğe dönüşürler emin değilim.
Esasında böyle olmaları da çok hoşuma gidiyor, hemen hemen her zaman bahçenin bir köşesinde beni mutlu eden çiçekler görüyorum.
Dün dikkat ettim bahar dalları iyice tomurcuklanmışlar, bu arada mis kokulu limon çalım da çiçek içinde.
Sevgili Güler Hn,
Günlerdir gezdiğim sayfalarınızın hepsiniz imrenerek, kimi zaman gülerek, bahçeniz ve sizden yeni şeyler öğrenerek 114 sayfayı bitirdim. Kızımın dediği gibi (çoğu sayfaları kızlarımla gezdik) sizin bahçede !!! (çiftlik mi diyeyim) seralar gibi yok yok.
Ben şimdi baharın gelişiyle ve tabiatın canlanmaya başlamasıyla tekrar bahçenizdeki faliyetlerin takipçisi olacağım. Ama en çok üzüldüğüm keşke komşunuz olsam da ben size yardım etsem. Bizde bahçe yok uğraşacak, minik saksılarda evimizde ordan oraya saksıları gün içi kaç kere seyahate çıkarıyoruz.
Bahar gelişiyle yardıma demiyeyim sizinle enerjisini bahçede paylaşacak insanlara bahçeniz açıksa bizler buradayız.
Sevgiyle kalın...
Çok teşekkür ederim.
Dediğim gibi Mart ayından itibaren bahçede işler yoğun olarak başlıyor. Ot yolmaktan tutun da bahçe aksesuarların tamiri, boya işlerine kadar her türlü iş var.
Yardım teklif eden arkadaşlar da oluyor sağ olsunlar ama sanıyorum zaman bulamadıklarından gelemiyorlar!!!
Bakın, sabah kahvaltısı var, öğle yemeği var, akşam çayı var. Mevsimine göre buna dondurma da ekliyoruz. :p
Sayın Güler, size uzmanlık alanlarıma giren tecrüblerimlede sabit olmuş, bahçecilik uygulamalarıyla da vazgeçilmez bir bir çalışmadan bahsederek, diğer arkadaşların laf olsun uygulamalarının aksine ben yardım ve paylaşımı sürdürmek adına bahçenize her gelişimde bir faydalı olma umudu ile ziyaret etmiş gözlemlerimide en samimi ve içten dileklerime yaşımızın vediği olgunlukla belirtmişimdir.
İnsanlar sizin yanınıza gelmeden yardım taleplerine sizin nazikhane tavırlarınız onların bu yardım sözlerine cevap oluyor, ama ben öyle düşünmüyorum, elimde olmıyan bir talebimi açıklamak bence insani tavır olmasa gerek, benim samimiyetim paylaşım inaçlarımdan kaynaklanmakta ve o bu destur içinde uygulama bulmaktadır.
Evet lafları uzatmakla yardım sağlanamaz, bende samimi olan paylaşımlarımla size elimden geleni yaparak yardımlarımı ortaya koymak istiyorum sizinde açıkladığınız gibi, mart ayı geldiğinde bahçenizdeki işlerin başında, baharın müjdeleyecisi olarak bahçelerde yeşile bürünmeyle beraber başımızn tatlı belaları ortalığı kaplıyarak ot oluşumları bizi rahatsız edecek duruma ulaşmadan bertafının sağlanması gereği işlerimizin önceliğini oluşturuyor.
Benim başından beri yardım anlamını taşıyan paylaşımlarımı sunarak işimin gereği olarak bu otların oluşumuna meydan vermeden şimdiden çözüm olacak açıklamalarıma başlıyorum, sevgili güler hanım, önce bahçenizde en çok ot oluşmlarının meydana geldiği bölgeler den başlıyarak yapacağımız malçın bahçemizde nekadar samana ihtiyaç göstereceğini tesbit edererek, civardaki komşu köylülerden temin etme yoluna gitmektir.
Bahçemizde malç uygulama işlemi esasında baside alarak yapılacaksa sadece ot oluşumlarının bertarafı sağlanmaktadır, halbuki bu işlem gereği gibi düşünüldüğünde ot oluşumdan başka gübrelemeden maksimum kazanç sağlama, toprak hazırlığını kolaylaştırma, aynı zamanda uyguladığımız malçın bahçe toprağına, faunaya ve de solucanlara yataklık ederek uyguladığımız gübrelerin, solucanlar ve diğer fauna tarafından tüketilerek işlenmesiyle, toprağımıza ve bitkilerimize en yarayışlı forma dönüşmesinin yanında, toprak altı canlılarının ortak kimyasına, yani enzimlere dönüşmektedir.
Uyguladığımız malçımızın kalınlılığı 10cm civarında olması ile toprağımız bir yorgan gibi örtülerek kışın amansız tesirlerinden korunarak toprak faunamızın zarar görmemesini sağladığı gibi toprağımızın ısısını koruyarak tavında kalmasında ve faunanın oluşturduğu mikrobiyal canlılar dahi bu ortamda faaliyetlerini sürdümekte olup, toprağımızda da baharın sıcaklığı içinde canlılığını kurumaktadırlar.
Sevgili güler, baharın gelmesiyle, yani mart ayından sonra bahçenizde dikim işlerinize başlamadan önce yapacağınız tek bir işiniz kalıyor serdiğiniz saman malçını bir tırmık vasıtasıyla toplamak ve gübreliğimize koyarak, gelecek son bahardaki malçımıza saklamaktır.
Bu uzun açıklamamın sebebi anlaşılır olması bakımında size samimi paylaşımlarım dan bir yardım anlamının yanında bahçeni dolaşan üye arkadaşlarımında paylaşımlarımdan faydanmaları amaçlanmaktadır.
Bir dahaki bahçe ziyaretinize kadar şimdilik hoşça kalın der, sağlık, afiyet mutluluklar dilerim.sevgiyle kal.saygılarımla.
Bahar Erdem
30-12-2009, 08:49
Ellerinize sağlık gerçekten şu mevsimde böle güzel çiçekleri görmek benide mutlu etti. Bizim buralarda baharın müjdecisidir bu çiçekler. Kokularıyla ve güzel renkleriyle güneş ışığı birleşince insanın gözüne hayat ışığı verirler. Nisan ayını yaşar gibi oldum. Elleriniz dert görmesin.
Teşekkür ederim sevgili Bahar Erdem.
Sayın epsody, Bandırma-Balıkesir gurubu toplantısın da Gönenli arkadaşımız kasap94 saman ile yaptığı maçlamadan uzun uzun bahsetti.
Ben güllerimin, ortancalarımın altlarına sağlıklı yapraklardan kalınca malçlama yapıyorum. Baharda da temizlik yaptığımda hemen hemen hiç ot olmadığını da görüyorum.
Ama bahçe büyük her tarafa yetişebilmeye imkân yok, ne o kadar saman bulabilirim ne de yaprak.
Sadece çilek alanımız 300 m² bunların arasındaki otları bile yolmamız bir günümüzü alıyor.
Yine de beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, sağ olun.
Dün, bugün hava çok güzel. Günlük güneşlik.
Güneşi gören soğanlar hemen topraktan başlarını çıkarttılar.
Arka bahçede otlar arasından çıkan kır papatyalarına inat benim papatyalarım da çiçek içindeler.
Budanmaları yakınlaşan güller sanki kesme der gibi tek tük de olsa çiçek açıyorlar.
Büyük korkum arılar, açan çiçeklerin üzerinde vızır vızır dolaşıyorlar.
Sevgili eşim de ikidebir sebze bahçesinden kopardığı karnabahar, lahanaları getirerek " hadi bunu pişirelim" diye tutturuyor.
Bense, gürül gürül yanan sobanın ısıttığı salonda hem kestane kebaplarımı yemek hem de agaclar.net'te cirit atmak istiyorum.
Neyse geçinip gidiyoruz işte, şükür Allaha.
Sümbüller...
119556
Haydi kapuska yapalım.
119562
Buyrun kapuska hazır....
119571
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.:)
Canımın içi torunlarım Kerem ve Mert'e Yeni yıl hediyem. Komşunun ağılında besleniyorlar.
119584
119585
119586
Ay yerim ben onları verin bana mıncık mıncık yapayım maşallah çok salıklı ikiside sevgili güler hanım
Bu arada yeni yılınız kutlu olsun güler hanım yeni yıl size ve tüm ayilenize salık huzur mutluluk ketirsin işallah .
Sayın Güler Hanım,Bahçenizi ziyaret eden herkes gibi,Bende sizi tüm içtenliğimle kutluyorum.Ailece sizi zevkle izledik.İzlemeyede devam edeceğiz.Çalışkan ve üretken oluşunuzun yanında,insanlarla olan iletişim, ve hoşgörülü oluşunuz takdire şayan.Bizimde kendimize göre bahçeli bir evimiz var diyoruz.En kısa zamanda bahçemizin resimlerini ekleyip, nelerin yapılması gerektiği konusunda sizden ve sitedeki değerli üyelerden ricada bulunacağız.Sizin ve ailenizin yeni yılı kutlu olsun.
Teşekkür ederim adavci.
Sitedeki pek çok arkadaş bahçelerinin durumlarını gösteren fotoğraflarını basıp, hangi bitkileri sevdiklerini de belirttiler.
Bütün arkadaşlar hemen beraberce tanzim ettik. Şu bitki burada daha güzel olur, bunun yeri burası olmalı gibi teklifler götürdük, hatta kendilerine yeni yeni fideler-tohumlar yolladık.
Bu iş bizlerin sevdiği bir uğraş haline geldi adeta.
Teşekkür ederim adavci.
Sitedeki pek çok arkadaş bahçelerinin durumlarını gösteren fotoğraflarını basıp, hangi bitkileri sevdiklerini de belirttiler.
Bütün arkadaşlar hemen beraberce tanzim ettik. Şu bitki burada daha güzel olur, bunun yeri burası olmalı gibi teklifler götürdük, hatta kendilerine yeni yeni fideler-tohumlar yolladık.
Bu iş bizlerin sevdiği bir uğraş haline geldi adeta.
Ne mutlu size.Özellikle yaparak,yaşıyarak ortaya çıkan eserinize saygı duyuyorum.Bu iş öle kolay bi iş değil.Tek teorik bilgiler yetmiyor.Bu yüzden bitki konularında A dan Z ye takıldığım,ihtiyaç duyduğumda bilgilerinizden yararlanacağım.Şimdiden özür diliyorum.
Nice mutlu yılllara sevgili Güler Hanım,
tüm sevdiklerinizle beraber sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.
Bahçeniz yine müthiş elinize sağlık, kış olmasına rağmen hala rengarenk, bayılıyorum sizin bu bahçenize...
Sevgiler....
Aklım bahçede kaldı. Bugün komşularla konuştum hava çok sıcakmış 20 dereceyi gösteriyormuş.
Pandora elbise giymiş olanlar bu ısıda pişmesinler de.
Pek çok balkon çiçeğim de benimle seyahat ediyor.
Ben Manyas'a onlar Manyas'a, ben İstanbul'a onlar yine benimle İstanbul'a.
Beraberce gidip, geliyoruz.
Şimdi beraberce İstanbul'dayız ve balkondaki yerlerini aldılar. Kimi alıştı yerine kimi daha bocalama devresinde.
Bu arada aralarına yeni yeni arkadaşlar da katıldı.
Sizlerle paylaşmak istedim.
Bu, yerine henüz alışamayan kamelyam.
121890
Afrika menekşesi idare ediyor.
121891
Bu bana hediye atlas (sanıyorum) kolları çok uzun. Kol uzunluğu 105 ile 110 cm arasında.
121892
Cliva, memnun mesut açmaya devam ediyor. Bütün yaz çiçekliydi. Şimdi yanında üç yavrusu oldu, çiçekleri bittiğinde ayrım yapacağım. Birinin sahibi var, diğerini de herhangi bir olay için hediye edebilirim.
121893
Şimdi de gelelim yeni güzellere.
Heucheralar....
Midnight Rose.
121894
İki adet de Caramel var, biri limonun.
Ama onların her ikisi de bocalama yaşıyor ama eminim benim sevgi sözlerime kulak verip yaşayacaklar.
Fotoğraflarını daha sonra basacağım.
Güler hanım, hepiside çok güzel yeni yavrularında aramıza hoşgeldi biliyorumki onlar senin sevginle dahada güzeleşeceklerdir.
Bence de sevginiz onları yaşatacaktır. Bunları da bahçeye götürüp dikeceksiniz değil mi? Seneye kimbilir nasıl büyümüş olacaklar.
Teşekkür ederim arkadaşlar, inşallah başarırım.
Gelelim dünya güzeli Clematislere....
Geldiklerinde belki boyları bir-iki karış ya vardı ya da yoktu.
Hemen saksılara aldım, bakım yaptım.
Sizlere de daha evvel yazdığım gibi saksı toprağının üzerine ıslak gazete kapatarak köklerine gölge sağladım.
Bu iş çok hoşlarına gitti, hem boy attılar hem yığınla tomurcuk verdiler hem de yeni yeni patlamalar oldu, bakın....
121928
Clematis Multi Blue...
121929
121930
Clematis Niobe
121931
121932
Clematis Dr.Ruppel.
121933
Clematis White Snow.
121934
Antoryum da hiç çiçeksiz kalmadı. Yazın sıcakları gidince daha bir güzelleşti.
121935
Bilin bakalım bu çiçeğin adı ne?
Sap Boyu 2.6m ve tepe ucundaki çiçekler.
121936
Güler Hanım clematisleriniz çok güzel olcak inşallah :) bende çok beğeniyorum onları
günebakan
15-01-2010, 17:30
Güler ablacığım binlerin annesi denen sukulentinmi bu çiçekler :) bildim mi?
Güzel yılbaşı çiçeğim. Mor olanını oğlumun arkadaşına hediye etmiştim bu da pembesi.
121937
Mesaj 3441 in CEVABI: Aşkın Gözyaşları (Bryophyllum daigremontianum)
Eser İlhan
15-01-2010, 17:49
Sevgili Güler Hanım, bahçenizi ben de uzun zamandır ilgiyle izliyorum.Elinize sağlık,herşey harika :))
Bugün size 3411 no.lu mesajınızdaki papatyalara nasıl baktığınızı sormak istiyordum. Bunlar çeşme papatyası herhalde.Benim bahçemde de var.Nisan ayında dikmiştim fakat o kadar büyüdüler ki çapları nerdeyse 1 metreyi buldu ve altları odunlaştı.Size sormak istediğim;acaba bu papatyaları mevsim boyunca az az budamalı ve odunlaşmaslarına izin vermemelimiydim? Mart gibi iyice derin budamayı düşünüyorum. Sizce bu doğru mudur? O kadar güzeller ki,onları yanlış bakım yüzünden kaybetmek istemiyorum.Sevgilerimle..
günebakan
15-01-2010, 17:49
Bildim yani binlerin annesi de diyorlar dimi ablacığım:)
Güler Hn,
Diğer çiçekleriniz gibi yılbaşı çiçeğinizde çok güzel. Bakımı hakkında bilgi rica edebilir miyim?
Forumun yılbaşı çiçeği bölümündekilerin hepsini yaptıysamda uçlarındaki cansızlaşmalara engel olamıyorum. Gün ışığı görmemeleri neden olabilir mi bilmem?
Ah ah clematisler, yine bana ah çektirdiler.
turko-g, özel bir bakım yapmıyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum, ara sırada da ki toplasanız bütün sene üç defayı geçmez
gübre veriyorum.
Sevgili SDurul, Pazartesi günü mavişi inşallah kargoya vereceğim.
Aloe verayı da sevgili diver bird.
Detayları size bildiririm.
Jel77, çiçeklenme bittiğinde veya Mart sonu Nisan başı çok derin olmamak kaydı ile buduyorum.
Ama arada bir de derin budasaydınız bu kadar boya gitmezdi.
Ben böyle yapıyorum ama siz isterseniz hocalarımıza sorun.
Eser İlhan
15-01-2010, 19:36
Teşekkürler Güler Hanim. Benimki biraz acermiliğe geldi.Henüz yaklaşık birbuçuk senedir bahçeyle uğraşıyorum.Öğrenilecek o kadar çok şey var ki. Ne kadar okusam araştırsam da en iyi deneme yanılma yoluyla öğreniliyor sanırım.
Bakalım,bu bahar toparlayabilecek miyim papatyalarımı...
her şey çok güzel maşallah
Güler Hanım, bir ara bahçenizdeki çiçekleri kokulu bir çalıdan bahsetmiştiniz. Sonbaharda (ya da kışın) beyaz çiçek açıyordu. Sanırım çit çalısıydı. Adını yazar mısınız?
Çiçeğinin kokusunu daha bahçe kapısından girince duyabilirsiniz bu mevsim.
Nefis kokuyor.
İsmi Lonicera fragrantissima, sitede Bitki veritabanında var.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1094
Çok teşekkür ederim Güler Hanım. Bahçemin çevresini çit bitkisiyle kaplamayı düşünüyorum. Bulabilirsem bu bitkiyi alacağım. Siz nereden almıştınız?
turko-g, özel bir bakım yapmıyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum, ara sırada da ki toplasanız bütün sene üç defayı geçmez
gübre veriyorum.
Peki Güler Hn,
Yılbaşı çiçeğinizi ortam olarak nasıl bir ısı da muhafaza ediyorsunuz?
Nasıl baş edeceksiniz?
Ben Küçüksu'daki Kasımoğulları serasından almıştım.
Fiyatı da çok ucuz değil.
Peki bir bundan bir de kırmızı açan bahar dallarından ekseniz nasıl olur? Masrafı yarıya da indirmiş olursunuz.
turko-g, yaz-kış balkonda. Ama balkonum kapalı. Veralar güneşi en çok alan yerde.
Belki kartopuyla birlikte kullanırım. Almayı planladığım bitkiler listesinde bahar dalı da var.
Kartopudan kastınız, yaz-kış yeşil olan çalı görünümündeki herhalde.
Çiçekleri iri iri ortanca gibi olan değil mi?
Küçük beyaz çiçekler açan çalı görünümündeki.
Sanırım o bahsettiğiniz her daim yapraklı olan kartopu.
"Viburnum tinus", kış kartopu olarak geçiyor.
Gayrettepe'deki kapalı balkonu heucheralar için belirli bir ısıda tutmaya gayret ediyorum. Umarım Selenn'nin binbir zorlukla getirdiği bu bitkileri toparlayabilirim.
Isı, bahar havasında olunca amarillis açtı, clematisler de açtı açacak.
Kamelyanın üzeri çiçek dolu ama çiçekleri tam açamadan dökülüyor, acaba yer değişikliğine tam uyum sağlayamadı mı? Halbuki senelerce benimle bir Manyas bir İstanbul seyahati yapıyordu. Bu sene çiçeklerini tam açamadan döküyor.
123370
123371
123372
..kapalı balkonu heucheralar için belirli bir ısıda tutmaya gayret ediyorum. Umarım Selenn'nin binbir zorlukla getirdiği bu bitkileri toparlayabilirim...
Sizdekiler zaten çok soğuklara dayanıklı türler, değil mi?
Onların yaşayabildikleri en düşük kuşak 4, istanbul 9b.
TÜRKİYE BİTKİ SOĞUĞA DAYANIKLILIK HARİTASI (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=564364&postcount=42)
Adalet Yağcı
28-01-2010, 16:07
Sevgili Güler, clematislerin bu mevsim açtıklarını bilmiyordum, çok ilginç.
Kamelyanın rengi ve formu harika imiş, acaba sıcaktan mı etkileniyorlar da döküyor çiçeklerini.
Amaryllis ise nefis görünüyor.
Satı Uğurtan
28-01-2010, 16:23
Cliva, memnun mesut açmaya devam ediyor. Bütün yaz çiçekliydi. Şimdi yanında üç yavrusu oldu, çiçekleri bittiğinde ayrım yapacağım. Birinin sahibi var, diğerini de herhangi bir olay için hediye edebilirim.
121893
Sevgili Güler hanım, maşallah ellerinize sağlık böyle bir güzellik görmedim.
Yakın bir zamanda Bitki Delileri başlığında yaptığımız deliliklerle ilgili bir yarışma düzenlemeyi düşünüyoruz.
Öyküsü birinci seçilen üyeye üç tane hediye düşündüm.
Birisi Cliva olabilir ikincisi çok rağbet gören maviş olabilir üçüncüsü de yine bitkilerimizle ilgili bir kitap.
Bu üç hediye de birincinin.
Sizler öykülerinizi düşünün bakalım, ben ödüllerimi hazırladım.
fikreteren
30-01-2010, 21:51
Sayın Güler Hanım,amarailis'leriniz balkonda mı , duruyor bu mevsimde çiçek açmışlar.Bu yarışma çok yerinde olur diye düşünüyorum.Dolup taşacağı kesin.. Heucaralar harika.Siteden getirenler olacaktı ama bir türlü getiremediler .Bu çiçeği elde edememenin üzüntüsü içindeyim.
Sevgili fikreteren, amaryllis kapalı balkonda.
İlk defa beşli açanı gördüm, genelde dörtlü açarlar.
Heucheraları ben de çok seviyorum diye Selenn getirmiş ama çok zorluk çekmiş. Hem Alman gümrüğünde hem de İstanbul'da çok zorlamışlar. Bu kadar zorlanmış ama ben bakalım yetiştirebilecek miyim? Çok zor uyum sağlayacaklar gibi görünüyor. Geldiklerinde üzerinde olan yaprakların çoğu kurudu, Allahtan diplerinden ufak ufak patlatmalar yapıyorlar.
fikreteren
31-01-2010, 15:43
Ben amaryllis leri dışarıda bıraktım.İçeride yerim yok zaten buna rağmen değişik bir renk daha istedim.Açınca resimlerini paylaşırım.Heucherların canlandığa sevindim.Aman iyi bakın !
Beyaz amaryllisiniz muhteşem diyecem de hangisi değil ki :)
Benim beyaz açmasını beklediğim amaryllis kırmızı biyeli açtı. O da çok güzel ama beyazın zerafeti bir başka:)
Sevgili maki01, evet çok zarifler, çiçekleri de çok iri.
Gerek bahçede toprakta gerekse saksıda bulunan Amaryllıslerim daha şimdiye kadar hiç beşli çiçek açmamıştı. En fazla dörtlü çiçek vermişlerdi.
Bu beyaz ilk defa beşli açtı.
123775
123776
Vildan Sönmez
01-02-2010, 08:10
Güler Hanım amarilis çok güzel ve çok sağlıklı. Arka planda açmış çiçekler de çok güzel görünüyor. Onların fotoğrafını da görecek miyiz ?
Sevgili Vildan, arkada heucheralar, yılbaşı çiçeği, cliva ve antoryum var, onları da yüklemiştim bir iki sayfa evvel.
Maşallah güler hanım nekedar güzel açmış ellerine salık
Gerek bahçede toprakta gerekse saksıda bulunan Amaryllıslerim daha şimdiye kadar hiç beşli çiçek açmamıştı. En fazla dörtlü çiçek vermişlerdi.
Bu beyaz ilk defa beşli açtı.
Nerede- kime nasıl açacaklarını biliyorlar, size beşli açması bana sürpriz olmadı:)
Sevgi Durul
01-02-2010, 09:28
Nerede- kime nasıl açacaklarını biliyorlar, size beşli açması bana sürpriz olmadı:)
Evet sevgili Kiraz çok doğru söylemiş, çiçekler de biliyor kime, nasıl açacaklarını.
Yok yaa arkadaşlar. Ben emekliyim onlarla biraz daha fazla haşır neşir olma imkânını buluyorum da ondan.
Sevgili Kiraz bak sen de emekli ol, göreceksin ne kadar doğru söylediğimi.
Siz gençler, hem iş, hem çocuk hem ev işleri derken bahçelerinize pek fazla vakit ayıramıyorsunuz da ondan.
Yine de ne güzellikler meydana getirdiğinize cümle alem şahit.
Balkondaki clematislerin tomurcukları iyice şişmişlerdi. O yüzden bu sabah erkenden soluğu balkonda aldım.
Dr.Ruppel ve Niobi çiçeklerini açmaya başlamışlar ama bunun yanında white swan da gözle görünür bir bozulma başlamış. Oysa tomurcukları çok iştahlıydı ama bugün onların ve yer yer yapraklarının solup, kahverengiye dönüştüğünü farkettim. Acana neden böyle oldu, bir fikri olan var mı?
Ayrıca cattleyalarımdan birinin zarfı da iyice saradı, belli ki bozulacak veya gidici.
Ama diğerlerinin yaprak oluşumları çok sağlıklı.
Dr Ruppel.
124188
Bozulan white swan.
124189
Cattleya zarfı iyice sarardı. :(
124190
Diğer cattleyalar sağlıklı gibi.
124191
124192
clematis niobe de güzel güzel açıyor.
124193
Adalet Yağcı
05-02-2010, 08:55
Sevgili Güler, bildiğim kadar clematisler -15 °C kadar dayanıklı, bununla beraber, mevsimsiz açtığından dolayı bitki enerjisini tüketmiş olabilir diye düşündüm.
Köklerde sorun olmadığını sanıyorum, baharda yeni sürgünler oluşacaktır.
Mersin üç gündür geceleri 0 °C yi görüyor, kimbilir orada kaçlara düşüyordur.
Cattleya için bir şey diyemem, o konuda uzman sensin güzelim :)
Sevgili Adalet ne uzmanı, uzman olsam böyle olur muydu hiç? Captan yaptım, vitaminli su dolu kovaya saksısını sokup sokup toprağının iyice su emmesini sağladım ama yine de gidici gibi.
Bütün bitki değil de o zarf, inşallah bitkideki diğer iki zarf bozulmaz, bozulursa o saksıdan ümit kesmek gerekecek.
Sevgi Durul
05-02-2010, 09:11
Sevgili Güler hanım size söyleyecek söz bulamıyorum. Bu karda kıyamette dahi yüzünüzü güldüren çiçekleriniz var. Bozulanlar için üzülmeyiniz lütfen. Havaların ısınmasıyla düzelecekllerdir.
Vitaminli su derken, nasıl bir besin veriyorsunuz?
Adalet Yağcı
05-02-2010, 09:14
Aspirinli su denesen, geçen sene bir clematisimi aspirinle kurtarmıştım.
Cattleya için Ziya Soner Bey'den koca bir bidon orkide vitamini almıştım. İçeriğini bilmiyorum. Kovaya doldurduğum suya ondan ilâve edip, cattleya saksılarının sadece toprak kısımlarını bu suya daldırarak 1-2 dakika bekliyor, çıkartıp yine aynı olayı bir iki defa tekrarlıyorum. Bu durumda orkide toprağı suyu iyice emiyor ve bir müddet su istemiyor.
Clematis için bir şey yapmadım, çünkü bugün farkettim. Sen nasıl yaptın?
Sevgili güler hanım, çiçekler senin sevgini nasılda biliyorlar bu mevsimde çiçek açmışlar.
Adalet Yağcı
05-02-2010, 11:42
Güler'ciğim clematisim yapraklarını buruşturmuş sanki sıcaktan bayılmış gibiydi, Haziran başında hava da hiç sıcak değildi, sulamayı da ihmal etmemiştim.
300 mg. bir aspirini bir litre suda eritip bitkinin toprağına verdim, ertesi gün kendine geldi bir daha da hastalanmadı.
Teşekkür ederim Adalet hemen deneyeceğim.
Güler hanım
Yazın bahcede kışın balkonda bitkilere hayat veriyorsunuz ne mutlu size. Mutlu kalın.
Evet sevgili Kiraz çok doğru söylemiş, çiçekler de biliyor kime, nasıl açacaklarını.
ben de katılıyorum çiçekler haklı sevginize karşılık veriyorlar :)
acemifüsun
08-02-2010, 21:52
Sevgili Güler Hanım yeni gelen clematislerinizi, çiçeklerinizi güle güle büyütün, hepsi ayrı güzel, sevgiler:)
Uğraş veriyorum ama bakalım başarabilecek miyim.
Teşekkürler.
Adalet Yağcı
09-02-2010, 11:23
Sevgili Güler, bozulan clematis ve cattleya için aspirinli su deneyecektin, sonuç alabildin mi?
Hayır henüz sonuç belli değil.
Bugün balkondaki çiçeklerimle uzun uzun ilgilendim. Önce heucheraların topraklarını attım, saksılarını çamaşırsuyu ilave ettiğim su ile iyice fırçaladım sonra da sıcak su ile durulayıp bir de fön fakinesi ile kuruttum.
Yeniden toprak hazırladım. Torf+yanık hayvan gübresi karışımı. Heucheraları buna yeniden ektim.
Sanıyorum yaptığım hatayı da anladım.
Heucheraları, daha pahallı olduğu için daha iyi olacağını düşündüğüm üzerinde Ton+Perlit+Guano yazan yeni aldığım toprağa ekmiştim.
Bildiğiniz gibi heucheralar fazla su sevmezler, ben de suyunu az vermeme rağmen perlitlerin suyu tutması yüzünden toprak bayağı nemli kalmış. Sanıyorum işi bozan da bu olmuş.
Şimdi nisbeten kuru bir toprakta can suyu filan da almadan kuzu kuzu oturuyorlar, bakalım sonuç ne olacak.
Sağlıklı olanların durumları bu....
124583
124584
Adalet Yağcı
09-02-2010, 15:48
Hani ne derler, kırbir kere maşşallah :)
günebakan
09-02-2010, 19:12
Clematisler muhteşem görünüyor Güler abla. Doya doya seyret:)
dağ çiği
09-02-2010, 23:29
Sevgili Güler hanım bahçeniz evinizdeki çiçekleriniz güzellikte bir biriyle yarışıyor adeta.Ellerinize emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim. Şu an balkondakiler iyi de bahçedekiler ne alemde bir fikrim yok.
güler hanım klamatisleriniz muhteşem gülegüle büyütün .
istanbulda balkonda ve cicekli benimkilerde istanbulda balkonda ve tümden uykuda :p
Yakında katmerli olan Multy Blue da çiçek açacak bekliyorum.
Bu sabah balkonumdan fotoğraflar....
125142
125143
Huchera, canlanıyor mu acaba?
125147
Heuchera, bundan ümit yok gibi.
125148
Heuchera, idare etmeye çalışıyor. Ah bir duysa ilan-ı aşk edişimi!
125149
Kamelya toparlanmaya başladı ama ne yazık ki yakında yine taşınacağız.
125150
MAŞALLAH.Sizin balkona çoktan bahar gelmiş.Arada kayıplar olabilir.Üzülmeyin.Sağlık olsun.
Kolay gelsin.
Gördün değil mi sevgili elfogi, Clematis'in biri yolcu gibi. Bakalım asprinli su iyi gelecek mi?
Sevgi Durul
14-02-2010, 11:10
Olmaz ki böyle, insan özendirilmez ki, olan var olmayan var.
Ellerinize sağlık, güle güle büyüyün.
Gördün değil mi sevgili elfogi, Clematis'in biri yolcu gibi. Bakalım asprinli su iyi gelecek mi?
Evet gördüm.İnşallah kurtulur.İstersen komple çıkarıp yeni bir toprağa dik.Belki kurtarabilirsin.Sanki kök çürümesi var gibi.Ya fazla nemden ya da gübreden yanma olabilir.
Sevgili Güler
Muhteşem bir bahçeniz var. Sağlıkla keyfini sürünüz.
Evet elfogi, heucheaları öyle yaptım. Bunu da yapayım bakarsın kurtulur.
Sevgili lir, teşekkür ederim.
Güler Ablacım, ellerinize emeklerinize sağlık, enerjiniz bol olsun inşaallah!
Vildan Sönmez
14-02-2010, 20:25
Güler Hanım clematislerinizin her biri ayrı ayrı çok güzel. Heuseralardan biri kurtulup yüzünüzü güldürecek inşallah.
Teşekkür ederim arkadaşlar.
günebakan
14-02-2010, 22:46
Güler ablacığım Heucheralar sesini muhakkak duyacak diğer güzellikler gibi Umarım Heucheralar gönlünce olsun ablacığım:)
delete61
15-02-2010, 09:18
Hayırlı sabahlar Güler ablacım. Rüzgarlı ve soğuk havada gerçekten samimiyetimle söylüyorum çiçekleriniz içimi açtı. Maşallah, Allah nazarlardan saklasın. Benim şu an için açan, kış uykusundan uyanan çiçeğim olmadığı için büyüklerimin balkon ve bahçelerinde yetiştirmiş oldukları güzellikler ile mutlu oluyorum. Ellerinize Emeğinize sağlık.
diver_bird
15-02-2010, 20:15
Güler Hn Merhaba
Clematis niobe diye bahsettiğiniz çiçeğe bayıldım adını duymamıştım açıkçası
Ne kadar da iştahlı görünüyor. Kağıt gibi yaprakları sanki yapay çiçek gibi duruyor.
eeeee sahibi de tatlı bir insan olunca çiçekler de kıyamayıp bol bol açılıveriyorlar.
Güle güle büyütün
Teşekkür ederim.
Clematisleri balkonda açtırdım, normalde daha yeni yeni sürgün çıkartmaları lazım, ama benimkiler çiçek içinde. Bakalım bahçe toprağı ile buluşunca ne yapacak zavallılar.
İremsıla
16-02-2010, 08:56
Güler hanım ellerinize sağlık.benim size sormak istediğim bir şey var.bana bir arkadaşımızdan maviş gelmişti.düzenli suladım, yeşil olduğu için.şimdi sanki,dallardan kurumaya başladı. bir hatamı yaptım, yoksa normalmidir.
Maviş suyu sever, ama sıcak yer sevmez eğer ev içinde ise balkona alın. Kuruyan yaprakları olabilir, ama yeni filizleri yok mu?
Benim mavişlerimin üzerine kar yağmıştı da bir şey olmamışlardı.
İremsıla
17-02-2010, 19:40
Teşekkür ederim Güler Hanım. Mavişimi balkona aldım, yeni filizleri var şükür. Bakalım, zamanla göreceğiz gelişmeleri.
Bu sabah clematislerimden Mrs.George Jackman da çiçek açtı.
126185
Balkonumu gören arkadaşlarım şaşırıyorlar, " burada nasıl hareket edebiliyorsun" diye soruyorlar.
Manyas'a gidecekler iyice birikti.
Burası sözüm ona balkon, böyle balkon olur mu?
126186
126187
126188
Menekşelerim....
126190
126191
126192
126193
Maşallah, maşallah...
Sabah sabah içim açıldı. Eh, dönümlerce araziyi cennete çeviren Güler Hanım için bu balkona şaşırmamak gerekir. Elleriniz dert görmesin.
3532 numaralı mesajdaki fotoğraflardan 3. fotoğrafta antoryumun sağ tarafında üzerindeki kağıtta gül resmine benzettiğim, yapraklarını ise sundaville yaprağına benzettiğim çiçek nedir acaba? Yeni bir çiçek türü mü diye merak ettim.
Sevgiler.
Binkere maşallah güler hanım gözümüz gönlümüz açıldı.
Sebahattin Sargın
20-02-2010, 12:53
Annem birde bana kızardı "Balkon balkon değil orman oldu" diye. Bu fotoğrafları anneme gösterdiğimde artık bana söylenmez sanırım :D Maşallah clematisleriniz çok güzel açmışlar Güler Hanım...
Sevgiler ;)
günebakan
20-02-2010, 16:43
Güler ablacığım gizli hazine gibisin hergün bir başka güzellik çıkıyor:)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili uzman16, balkonuma yeni katılan beyaz-pembe kırçıllı kamelya. Çiçek büyüklüğü çay tabağı kadar.
Hep derim ki şu çiçek bir de koksaydı...
Sevgili Güler,
Sanıyorum Manyas'tasın. Nasıl buldun oraları, çok uğraştırmaz inşallah.
Gülü nasıl dikeniyle seviyorsak galiba "kamelyayıda" kokusuz sevmeye devam edeceğiz.Görselliği gerçekten muhteşem bir çiçek.
Karşılaşacağım manzaranın nasıl olacağını bilemediğimden komşularıma telefon edip de "bahçenin durumu nasıl" diye soramamıştım bir türlü.
Dün Manyas'a geldik, geldiğimizde hava karanlık olduğu için hasar tesbitine çıkamamıştım. Yorgun olduğumdan erken yattım, biraz uyuduktan sonra cin gibi kalktım, aklım hep bahçedeydi.
Sabah erkenden teftiş başladı. Bayağı büyük hasar var. Komşular "-11 oldu, insanlar donacaktı neredeyse" dediler.
Limonluğa koyduğum çiçeklerimde bile donma olmuş, Sundavilla ve pek çok sardunya da dahil bunlara.
Şimdi sıkı bir budama yapacağım kurtarabildiklerim olur inşallah.
Saksıdaki crokuslardan bazıları açmış, daha da açacaklar var.
126399
Sümbüller....
Bahçede bulunanlar yeni yeni baş çıkartıyorlar, saksıda bulunanlar açıyor.
126400
126401
126402
126403
Haseki küpeleri sağlıklı, yerden dolu dolu fışkırmışlar.
126404
Kekikler de çok sağlıklı.
126405
Limonlukta donan sundavilla ve sardunyalar...
126406
126407
126408
Europslar da hiç iç açıcı görünmüyor, bakalım derin budamadan sonra canlanacaklar mı?
126410
Yaşasalardı mis kokulu frezya olacaklardı...
126411
Katmerli şebboylarım da dondular....
Bir zamanlar Bodrum papatyasıydı....
126412
126413
İspirya uyanmaya başlamış.
126414
Bazı bitkilerde yaşam sevinci çok fazla...
Fritilla da bunlardan biri, topraktan baş çıkartmaya çalışması ve toprağı tabaka gibi kaldırması hayret verici.....
126415
126416
126417
126418
Mis kokulu çalım..... daha bahçeye adımımı atar atmaz kokusu ile beni mest etti.
Çiçekler içinde, her tarafa koku salıyor.
Bahçesi olan arkadaşlar mutlaka edinmeli, dondan da hiç rahatsızlık duymuyor.
126419
Sevgi Durul
21-02-2010, 09:58
Sevgili Güler hanım, çiçekleriniz için üzüldüm. Allahtan soğuğa dayanıklılar da var içlerinde.
Ama nasıl olsa, siz yeniden hepsini güzelleştirirsiniz.
Sevgili Güler hanım bahçenin durumuna üzüldüm ama bu seneki soğuğun bu hasarları yapacağı belliydi benim de sardunyalarım malesef öldü hemde örtü altıında dondular geçmiş senelerde hiç örtmezdim gayet sağlıklı yaşarlardı ne yapalım yavaş yavaş yenilerini koyacağız yerlerine
2 yıl önce bende de kamelya vardı çok sağlıklıydı ama malesef onu yazın Tekirdağa gidince komşuma verdim o da tatile gidince kurumuş ,dün Akaretlerde açılan kafelerin birinin önünde fıçı içinde muhteşem 3 tane kamelya gördüm tombak içinde ve çiçekli görmenizi isterim o kadar güzel ki şu resim yükleme olayını yakında öğreneceğim resimlerini koyarım ama İstanbulda olanlar mutlaka Beşiktaşa gelip Akaretlerdeki bu güzelliği görsünler
Adalet Yağcı
21-02-2010, 10:17
Sevgili Güler, lütfen üzülme, bana gönderdiğin sundaville gayet sağlıklı, onu sana göndereyim.
Sardunyalar ve diğerleri için ise bende de durum aynı, ne yapalım, "el ile gelen düğün bayram" derler, hepimiz kayıplar yaşadık.
Diğerlerini çok çabuk telafi edeceğinden eminim, senin sihirli ellerin bakarsın hepsini hayata döndürür.
Durmak yok, yola devam...
Sevgili Güler Hanım ,
Üzülmeyin. Eminim diblerinden yeni sürgünler verecektirler. Sizin sevginize karşılık vermemeleri mümkün değil.
k_donmez
21-02-2010, 11:07
Güler Hanım geçmiş olsun. Nazar değdi galiba. Siz bu enerjinizle çok daha iyi bir ortamı yeniden ve çok çabuk yakalarsınız. Ben de sizin bahçe sayfalarını her gezmeye başladığımda sonunu getiremeden başka meşguliyetler oluşuyor ve sayfaları bitiremiyordum. Bu sefer bitiremesem de bu bahçe hakkındaki düşüncelerimi yazayım dedim ama tam da afetin olduğu güne denk gelmişim. Sizin enerjinizle dolu bir bahçe görüyorum. Her yerine sevgi, ilgi sinmiş. Ellerinize sağlık. Burada sağlıkla ve uzun yıllar yaşamanızı dilerim. Afet Hanım'ın sözündeki gibi Durmak Yok, Bahçeye Devam. Selamlar.
Güler hanım çok üzüldüm zayetleriniz için çok geçmiş olsun.
Göreçeksiniz daha güzel çiçekler yetiştireceksiniz dahada güzel olacak bu yaz.
günebakan
21-02-2010, 11:34
Güler ablacığım donan çiçeklerin için çok üzüldüm. Yanılmıyorsam sardunyalarda kök donması yoksa yeniden yeşere bilir onlara da bir budama yap istersen.Zaten altlarda yeşil yapraklar var galiba.
Güler Hanım çok geçmiş olsun. Eminim arada kurtaracaklarınız olacaktır. Baharın verdiği mutluluk, her taraftan fışkıran doğa sıkıntınızı alıp götürecektir.
Güler Hanım,Büyük geçmiş olsun.Bende biraz kayıp yaşadım.Saksıda mercan vardı,tamamen kurumadan diplerinden hanım budadı.Melisa vardı o da çok güzel gelişiyordu.Komşulara çelik veririm sözü vermiştim.O tamamen dipten kurumuş gibi.Begonvili geçen yaz İzmir'den getirmiştim.Nazlı diye sarıp sarmaladım.Ona gidip bakmaya korkuyorum.Acaba zarar gördümü.Zaten yeni olan bahçemde elle tutulur bi kaç bitkim vardi,Bir kaç gülüm var onlar ayakta.Ama bana ders oldu bir dahaki kışa tedbirimi alacağım.
Geçmiş olsun Güler hanım, umarım kısa sürede toparlar hasar gören bitkileriniz...
diver_bird
21-02-2010, 14:24
Merhaba Güler Ablacım
Bütün çiçeklerinizin donması oldukça üzücü olmuş, iklim bu yıl oldukça şaşırttı herkesi.
Allah kolaylık versin.
Belki köke yakın budama yaparsanız havalar ısınınca sürgün verirler mi acaba?
Elbette siz daha iyisini bilirsiniz tabii.
Yazık olmuşlar hepsine :)
diver_bird
21-02-2010, 14:26
Bir yerde duymuştum. Saksıların içine soğuktan çiçekleri koruması için, samanla kapatıyorlarmış.
Don olaylarından falan koruduğunu söylediler.
Ben de bilemiyorum kesinliğini ama size bir fikir olabilir.
Saman olur, kuru yaprak olur ama bir yere kadar oluyor bunlar da.
Orhan Özbilgiç
21-02-2010, 16:29
[QUOTE=Güler;582838]Bazı bitkilerde yaşam sevinci çok fazla...
Fritilla da bunlardan biri, topraktan baş çıkartmaya çalışması ve toprağı tabaka gibi kaldırması hayret verici.....
Güler Hanım!
Bitkilerininizin coşkusu fotoğraflarınızdan okunuyor. Bize de,''ha gayret!'' demek düşüyor.
Sağlık içinde keyifli bir sezon dileğiyle.:)
Adalet Yağcı
21-02-2010, 17:40
Afet Hanım'ın sözündeki gibi Durmak Yok, Bahçeye Devam. Selamlar.
Sevgili k_donmez, bu "Afet hanım" ben mi oluyorum? :D
sındırgılı
21-02-2010, 17:56
Geçmiş olsun Güler Hanım, dediğniz gibi malçlama bir yere kadar koruyor. Siz, o yeşil ellerinizle bahçenizi tekrar eski haline getirirsiniz. Yine o güzellikler içinde,bizleri bahçenizde gezdirirsiniz. Bende, bugün Adaya gittiğimde evin içine aldığım begonviller haricinde, dışarıda saksılarda bıraktığım pepinoların, passion fruit ve kaz üzümününde kuruduğunu gördüm. Eşimin çok sevdiği sakız sardunya bile kurumuş. Ne yapalım sağlık olsun. Bizlere Allah sağlık versin, tekrar yerlerine koyarız. Her şey gönlünüzce olsun.Saygılar.
Vildan Sönmez
21-02-2010, 19:13
Güler Hanım, bu yıl hepimizde az ya da çok kayıplar var. Canınız sağ olsun..
Sizin bahçeniz büyük olunca sayı da fazla oldu tabii. Bakalım biz Enez'de küçük bahçemizde neler göreceğiz. Malum Trakya soğukları da bir başkadır...
Güler Hanım, bugün bir komşumun bahçesinde yıllardır çiçek vermeyen Kamelyasının üzerindeki çiçek yoğunluğunu ve iriliğini görünce siz geldiniz aklıma. Kardan dondan hiç etkilenmemiş, demek dayanıklıymış. Kamelyayı soğuktan koruyorsunuz ya, acaba bahçeye mi geçirseniz?
Bu sene de, mutlu, sağlıklı, Oğuz'lu, Torunlu, bol çiçekli, bol ürünlü bir bahar ve yaz sezonu diliyorum. :)
Güler Hn, geçmiş olsun. Yakında elinizin değdidiği yerler, bunları unutturacak.
Mis kokulu çalınız benim bahsettiğim (Beykoz fidanlığında bulduğum) çalı olmalı, benziyor, ismine hanım parmağı demişlerdi. Henüz bahçeye dikmedim, kapıya yakın yer arıyorum.
acemifüsun
21-02-2010, 20:43
Sevgili Güler Hanım geçmiş olsun, gerçekten üzüldüm. Sizler bilgileriniz, deneyimleriniz, gayretleriniz ve en önemlisi sevginizle eskisinden daha güzel çiçeklerinize en kısa sürede kavuşacaksınız, kolay gelsin, sevgiler:)
k_donmez
21-02-2010, 23:27
Sevgili k_donmez, bu "Afet hanım" ben mi oluyorum? :D
Sayın Adalet Yağcı,
Sizden çok özür diliyorum. Doğru o Afet Hanım siz oluyorsunuz. Klavyem sürçtü. Afedersiniz. Durumun adı "Afet" olunca kafam karıştı herhalde.:o
fikreteren
22-02-2010, 07:17
Hepimizin ortak noktası çiçeklerimizin dondan donması.Bir çok çeşitidim yok olmuş durumda. Bakalım nasıl kalkacağız altından.
Sevgili Güler,
Vaktin çok sınırlı ama, bizleri yinede bilgilendir çok merak ediyoruz
İyi bir orkestra şefi en zor parçaları bile kusursuz yönetir.
Sen kocaman bir senfoninin şefisin, hangi notanın nerede kullanılacağını iyi bilirsin, kendini yeni parçalar besteliyormuş gibi
düşün. Ozaman kimbilir ne güzel melodiler çıkacaktır ortaya.
Sevgiler..
Cumhur Tonba
23-02-2010, 03:11
Güler Hanım,
Çok üzüntülü olduğunuzu tahmin ediyorum. Donan her çiçek biliyorum ki sizi etkiledi. Belkide başka türlü tetbirler alsaydım acaba bunların önüne geçebilirmiydim diye düşünüyorsunuzdur hala. Bir nusubetin bin nasihattan iyi olduğunu siz daha iyi takdir edersiniz.
İnanıyorum ki 1 ay sonra bahçeniz tamamı ile canlandığında bu kötü günleri arkanızda bırakacaksınız. Size kolay gelsin diyorum. Önemli olan evdeki büyük çiçek yanınızda olsun ve size güç versin.
Sevgi ve saygılarımla.
Sevgili Limon teşekkür ederim.
Kamelya soğuğa dayanaklıdır, biliyorum. Benimkiler saksıda olduğu için benimle beraber seyahat ediyorlar.
Belki inanmayacaksın ama bahçede ekecek yer bulamıyorum, şurası diyorum bakıyorum aşırı rüzgarlı olmaz diye vaz geçiyorum. Hııh burası olur diyorum, bakıyorum taban suyu çok olan bir yer, kökleri sudan çürür diye vaz geçiyorum.
Asıl dert seneler önce bilinçsizce ekilen ağaçlar ve çalılar yüzünden. Şimdi onlar da kocaman oldular kıyamıyorum.
Şimdi dışarıda balkondalar ya bir görsen tomurcuklarını atmıyor, iştahla açıyor. Gözüm açılsın fotoğraflarım.
fatmadundar
23-02-2010, 08:38
Güler Hanım geçmiş olsun. Bütün o güzelliklerin eriyip yok olmuş halini gözümün önüne getirmek istemiyorum.
Limonlukta bile dondular ise ciddi soğuk olmuş demek ki. Doğal afet işte. Üzülmemek elde değil ama fazla üzülmeyin.
Sizin ve Oğuz Bey'in sağlığı yerinde olsun. Onlar nasıl olsa tekrar yapılabilir.
Hadi bakalım kolay gelsin.
Sevgili fatmadündar, sağ ol. Uzun zamandır görüşemiyoruz, Özkan Beye de selamlar.
Bekleriz.
Gecmiş olsun Güler hanım
Ne kadar üzüntülü olduğunuzu tahmin etmek zor değil. Havaların normal gitmemesi herkesi bir şekilde az veya çok etkiledi. Şunu unutmamak gerekirki bitkiler bizlerle beraber olursa yaşayabiliyorlar onların yetiştirilmesi çoğaltılması bizlerin elinde, onun için asıl önemli olan bizlerin sağlığının yerinde olması. Sizin ve sevgili eşinizin sıhhati, sağlığı yerinde olduğu müddetce kaybolan güzelliklerden çok daha güzelini yaratacağınıza hiçmi hiç şüphem yok. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve neşeli günler dilerim. Sevgiyle kalın.
Sevgili Hozat o kadar güzel özetlemiş ki, kesinlikle katılıyorum. Hergün birileri ölürken birileri can buluyor. Eminim size çok suprizler olacak. Sevgiyle...
Sevgili arkadaşlar ne kadar zarif ve ince düşünüşlüsünüz, hepinize teşekkür ederim.
Üzülmemek elde değil ama tabii ki her şeyin başı sağlık. Allah sağlık versin yavaş yavaş yapabildiğimiz kadar yapacağız.
ahmetshur
24-02-2010, 15:19
Güler Hanım geçmiş olsun. Bir kaç gündür köyde olduğum için internetle ilişkim kesilmişti. Bugün ancak bakabildim. Bahçenizin durumunu yeni öğrendim. İnanın çiçeklerin durmuna diğer arkadaşlar gibi bende çok üzüldüm. En kısa zamanda toparlanacaklarını diliyorum. **** Hünerli Ellerinizle toparlayacağınıza yürekten inanıyorum.
Saygılar...
Sevgili Güler Hanım,
Küçücük balkonumda yaşatmaya çalıştığım tüm sardunyalarım ve frezyalarım dondu. Onları belki kurtarırım düşüncesiyle içeri aldım ama nafile. kökleri bile donmuş ve şuan çürüme durumundalar simsiyah. :(
Elimde 3-5 saksının donması beni çok acıttı diyebilirim. Ama sizinkileri gördükten sonra benim üzüntümün sizinkinin yanında bir hiç olduğunu görüyorum.
Diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi evvela sağlık. Siz sağlıklı olduğunuz sürece herşey eskisinden daha iyi ve güzel olacaktır. :)
Sevgilerimle,
Güler Ablacım, geçmiş olsun diyorum. Üzülmeyiniz o bahçe sizin ellerinizde en kısa zamanda yeniden canlanır. Siz sağlıklı olduğunuz sürece herşey daha iyi ve güzel olacaktır.
Not: Benimkilerde sizinkiler gibi aynı durumda.
Sevgilerimle.
Benim de tüm sardunyalarım, atlaslarım, Kuran çiçeğim, kaktüsüm dondu. :(
sezgin53
25-02-2010, 07:04
Sevgili Güler abla,
Size ve size hayat veren bitkilerinize geçmiş olsun. Sağlıcakla kalın. Sevgilerimle.
Geçmiş olsun güler hanım..napalım sağlığınız yerinde olsun herşey yerine gelir,üzülmeyin..
Sevgili Güler hanım, önce geçmiş olsun dileklerimi iletirim, üzüntünüzü tahmin edebiliyorum. İsterseniz size, bodrum papatya çeliği, sardunya (pembe, kırmızı), melissa çeliği gönderebilirim.
Teşekkür ederim sevgili ozbey.
Şimdi havalar biraz ısınsın bahçeyi yeniden bir teftişten geçireyim. O zaman gerekirse sizlerden talep ederim.
Gül Batur
26-02-2010, 16:55
Değerli Güler Hanım,
Yolladığınız afrika menekşeleri elime ulaştı gerçekten çok sevindim çok büyük süpriz oldu.Ne kadar sevindiğimi kelimelerle ifade etmem mümkün değil.İçinden çıkan soğanıda hemen toprakla buluşturdum diğer çiçeğede saksı ayarlıyorum onuda yerleştiricem...Hoşçakalın iyi haftasonları selam ve sevgilerimle...
Sevgili Gül Batur, çok memnun oldum.
Umarım fazla hasar olmadan elinize geçmiştir. Sağlam koli olsun diye bayağı uğraştım.
Menekşelerinizin bozulduğunu arkadaşlardan duymuştum, hemen göndermek istedim ama adresinizi elde etmek geç oldu. Sağ olsun memet bey gönderdi.
Güle güle büyütün.
Yine de istediğiniz bir şey varsa lütfen çekinmeden yazınız, elimde mevcut ise seve seve gönderirim.
Sevgiler.
Gül Batur
27-02-2010, 12:56
Güler Hanımcığım;
Öyle bir paketleme yapmışsınız ki; saatlerce uğraştığınız hemen anlaşılıyor. İnanın sanki oturma odasından salona getirilmişçesine hasarsız, sağlıklı ve neşeliler.... Bu arada yaşadığınız don olayını arkadaşlardan henüz öğrenmiş bulunuyorum. İnanın ki çok ama çok üzüldüm. Çok büyük geçmiş olsun...El birliği ile hasarınızı en aza indiririz üzülmeyin lütfen...
Sağlıkcakla kalın, sevgilerimle....
Sevgili Gül Batur, hasarsız gelmelerine sevindim.
Mavişiniz nasıl? 7-8 kök ürettim. İsterseniz gönderebilirim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.