PDA

View Full Version : Güler / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Güler
13-02-2009, 18:42
Ne dersiniz, burayı adam edebilecek miyim?

62700

Sûz-i Dilârâ
13-02-2009, 18:45
Güler Hanım, ona ne şüphe:cool: Ben şimdiden yeşil bir bahçe görüyorum:D

Güler
13-02-2009, 18:46
Sevgili Sûz-i Dilârâ, yüzelli olur mu 400 çelik hazırladım.
Yarından itibaren başlıyorum postalamaya, gönderdiklerimi, Gül çelikleri'nde bildireceğim.

nurcanaybay
13-02-2009, 19:14
Güler hanım ,çim alanı küçültmeyi düşünmezmiydiniz ?Elinizde ki bol miktarda gül çelikleriyle öbekler oluşturabilirsiniz **** çeşitli geometrik şekiller kullanıp ,çimi azaltabilirsiniz .O kadar büyük alanın tekrar çimlendirme zorluğunu düşününce ,aklıma
böyle çözümler geldi.Size şimdiden kolay gelsin.

Güler
13-02-2009, 19:18
Sevgili nurcanaybay, dümdüz, pürüzsüz çim yeşilliğini balkondan seyretmek insanı dinlendiriyor.
Yol boyunca ve duvar kenarlarında o kadar çok gül var ki.
Yine de ilginize teşekkür ederim.

selenn
13-02-2009, 19:20
Bahçedeki bahar dalları ne kadar güzel açmış teyze... Sümbüller ve kır menekşeleri de çok şekerler ama şu saksı adamın acil bir berbere ihtiyacı var gibi:)

Bak sana diyorum boşver çimi diye yerörtücü sukulentlerle ön tarafı sardırıp bir de kaktüsler için kaya bahçesi yapalım:)) Ama kandıramıyorum...

Çok yorma teyzeciğim kendini.

nevsune
13-02-2009, 19:31
Ohhh bahar geliyor, bizim de Güler hanımın bahçesiyle gözümüz gönlümüz doymaya başlayacak:)

Ben de tam çim yerine başka yerörtücüler kullansanız diye yazmayı düşünürken selenn yazmış. Evet yaaa, çok güzel yerörtücüler var. Şöyle radikal bir değişim iyi olmaz mıydı? Hiç değilse bir bölümde. Hem de zahmetsiz olur.

O minik menekşelerden tohum alırsanız ne olur bana birazcık gönderiverin. Ben iki yıl önce aldım ve nereye tıkıştırdığımı bir türlü bulamıyorum:(

Güler
13-02-2009, 22:41
Sevgili nevsune, teşekkürler.
Tohumla uğraşmanıza hiç gerek yok, çok çabuk tutuyor, ben size üç-beş kök yollarım.

Sebahattin Sargın
13-02-2009, 22:44
Güler ablacığım bahçede bu bahar çok iş var anlaşılan, elimden geldiği kadar her zaman yardıma hazırım....

Senin ellerinden çimlerin kurtulacağını zannetmiyorum, orası gene yemyeşil olacaktır eminim...

Sevgiler ;)

Güler
14-02-2009, 08:03
Sevgili Selenn, hadi benden de sana bir fikir. Boşver Almanya'ya gitmeyi, gel Manyas'a gidelim. El ele verip beraberce yapalım.
Deniz de ilk adımlarını güzel çimlerimizde atar. ;)

nevsune
14-02-2009, 09:48
Canıımmm çok teşekkür ederim. Bahar geliyor ya artık isteklerimiz bitmez, bıktırırız sizi;)

Şu kaya bahçesi ve aralara taşlar serpiştirilmiş çiçekli yerörtücü işini bir bölümde mutlaka denemelisiniz diye düşünüyorum. Bahçenizin büyüklüğü böyle bir denemeyi yapmaya çok uygun. Veritabanı için çalışırken çok güzel yerörtücülerle karşılaşıyorum. Her seferinde "ah bir bahçem olsaydı da, bir yerini bir kaya bahçesi yapsaydım" diyorum inanın. Hani balkonum biraz geniş olsa orada minyatürünü yapacağım geliyor. Madem benim bahçem yok, gözüm gönlüm sizin yapacağınızla doysun bari. Hele illaki kaya bahçesi:)

Güler
14-02-2009, 09:58
Güzel fikirleriniz için teşekkür ederim.
Kaya bahçem var aslında, yer örtücü tohumlarından da aldım, ama bir türlü elim değmedi.
Şu çimleri bir halledeyim, hem oraya hem de süs havuzuna el atmak istiyorum.
Bahçe büyük olunca yetişmek çok zor, hele de eleman olmayınca. Bir de bizim yaşam yerimiz Manyas değil. İstanbul'da oturuyoruz. Hafta sonları kaçamakları ve Bahar aylarında 3-4 ay kalmakla ancak bu kadar oluyor.
Bahçe, bahçe diye yanıp tutuşan arkadaşlar, amannnn büyük bahçe istemeyin, baş etmek çok zor. Tam bu kısmın otu bitti, işi azaldı diyorsunuz, bir başka yöne dönüyorsunuz, bir de bakmışsınız, işi bitti dediğiniz yer yine temizlik istiyor.
Günde oniki saat çalışmak bile kâfi gelmiyor. Haberiniz ola.

nevsune
14-02-2009, 10:35
Biliyorum sevgili Güler. Çok haklısınız, çok zor, çok yorucu ama hamakta yatıp yorgunluğunuz attığınız bir anda veya o güzelliğin ortasında bir bardak çayınızı içerken dünyalar sizin olmuyor mu?

Ben iki metrelik balkonda saksıları oradan oraya taşıyıp, belimi çıkarttıktan ve her bir yeni bitkide eve dağılan toprakları öfleye pöfleye temizledikten sonra kendimi zar zor sığdırıp oturduğum bir anda o bitkilerden birinin çıkarttığı minicik bir yaprağı, bir tomurcuğu gördüğümde "böyle bir mutluluğu neyle satın alabilirim acaba" diye düşünüyorum. Sizin mutluluğunuz benimkinin kaç yüz katı:D

Cumhur Tonba
14-02-2009, 12:22
Sevgili Selenn, hadi benden de sana bir fikir. Boşver Almanya'ya gitmeyi, gel Manyas'a gidelim. El ele verip beraberce yapalım.

Selen . Güler hanım'ın fikride yabana atılacak gibi değil. Bir düşün.

selenn
14-02-2009, 19:50

Ya ben de tam bu teklifi bekliyordum işte teyze:))) Olur valla, canıma minnet:)
Ama enişteme üzülürüm, iki bitki delisiyle bir de bebekle ne yapar, yazık kıyamam:)

Güler
14-02-2009, 19:57
Selen, bilmiyor musun Oğuz, çocukları ne kadar çok sever?

Oğuz Alper
14-02-2009, 22:25
Dedim ya kim açmış bilmiyorum, teşekkür ederim ama bahçemin olmazsa olmazları olan sardunyalarım nerede?

Sn.Güler Hanım ; İnanın harikaları başarmışsınız.Sardunyaları görmesekte bence cidden mükemmel hayattan keyif almasını bilen zevkli nadir insanlardan birisiniz.Ellerinize sağlık.

Güler
15-02-2009, 07:58
Teşekkürler sevgili oğuz alper.
Bahçemin yeni açılışındaki yazıyı alıntılamışsınız, oysa daha sonra sardunyalarımın resimlerini de bol bol yükledim.
Yolunuz düşerse beklerim.

cemal.S
17-02-2009, 21:48
Güllerinizden hediye çeliklerimiz yarın hava müsait olursa yerlerine yerleşeceler. Toplantıdaki anlatımınıza göre şekillenecekler yeniden. Çok teşekkür ediyoruz ailece.

Emeğinize yüreğinize sağlık.

Güler
18-02-2009, 07:15
Sevgili cemal.S, güle güle büyüt ama dikmekte biraz geç kalmadın mı?

Fatos_Karag
18-02-2009, 16:54
Sevgili Güler ablacım,
çelikleriniz bugün elime geçti. Süper bir paket yapmışsınız. Çelikler sapasağlam. İnşallah benim nacizane bahçem sizinkine birazda olsa benzer.
Tekrar teşekkür ederim ablacım :D

Güler
18-02-2009, 20:15
Sevgili Güler ablacım,
çelikleriniz bugün elime geçti. Süper bir paket yapmışsınız. Çelikler sapasağlam. İnşallah benim nacizane bahçem sizinkine birazda olsa benzer.
Tekrar teşekkür ederim ablacım :D

Uç kısımlarından bir iki cm kes, göze kadar, kuruma yapmıştır.
Güle güle büyüt.

Cumhur Tonba
18-02-2009, 20:30
Güler Hanım kolay gelsin. Herkezin hayır duasını alıyor, herkezin bahçesini güllerle donatıyorsunuz. Yakında İzmir yolculuğunuzda var herhalde.
Sizdeki enerjiye hayran olmamak elde değil. Bu enerjiyi tahmin ediyorum ki o güzelim bitkiler veriyor.
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Cumhur Tonba
19-02-2009, 10:43
Nazlı06. İnanır mısınız? Aslında her yere gelmek ve sizlerle tanışmayı çok istiyorum.
Keşke Avrupa Ülkelerindeki emekliler gibi bizde dolaşabilsek. Emekli bir memurum. Hem de birinci dereceden. Askerde oğlum, okuyan bir kızım var. Ha değince gidemiyoruz maallesef.
İnşallah sizlerde gelirseniz Çanakkale Gezisinde tanışırız. Türkiye'de ki emeklilerin hali malum. Ben en iyilerinden sayılırım. Bern böyle isem, Allah diğer emeklilerin yardımcısı olsun. Bugünlerimizede şükür. Bilgisayarım olmasada sizlerle yine yazışıp, sohpet edebiliyorum.
Kalın sağlıcakla.

şeref
19-02-2009, 11:03
Güler hanım,
Bahçeniz iç dünyanızı yansıtmış, yoksa yanılıyormuyum?
Çiçekleriniz harika, Çalışmalarınızda başarılar.

yüzünüzden gülücükler eksilmesin.

Hacer Yılmaz
19-02-2009, 12:45
Güler hanım,
Merhabalar öncelikle.
Bahçeniz gerçektende (nazar değmesin) mükemmel, emeğinizin çok olduğu belli oluyor. Benim arazimde büyük ve ben sizin yaptığınızın 100 de 1 birini bile başaramadım. Ben çimlerinizle ilgili yazışmaları okudum ve ne sonuç aldığınızı merak ettim. Bizim çimlerde galiba sizin ki gibi hasta, biz çimi yapalı 3 sene oldu fakat yazları tamamen ölüyor nerdeyse, kışında artık keyif vermiyor.
Şimdiden teşekkürler. Hoşçakalın.

Güler
19-02-2009, 14:06
Sevgili Şeref bey, Hacer Yılmaz, bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti.

Hacer Yılmaz, çimler beni hayli yordu. Gerçi artık miadı da dolmuştu. Geçen sene yabani otlarla çok uğraştım. Bu yüzden sezon sonunda bastım ot ilacını. Şimdi ne çim kaldı ne de yabani ot, hepsi öldü.

Bu sene hem alt yapıyı hem de çimi yeniden yapmaya karar verdim. Karar vermesine verdim de nasıl baş edeceğimi kara kara düşünüyorum.
Alt yapıyı eşim halledecek, drenaj ve otomatik sulama sisteminin yenilenmesi ona ait.
Çim faslı benim elimi öpecek. Hiç de yardımcım yok. M2 - M2 bölerek yapmayı düşünüyorum. Emin olun aklıma geldikçe uykularım kaçıyor.
Geçen seneki çimin hastalık faslını ve sitedeki arkadaş ve hocalarımızın önerilerini okuyun, çok faydasını görürsünüz. Dezenfektan olayı mühim. O kısmı tekrar okumanızda fayda var.

Fatos_Karag
19-02-2009, 16:55
Uç kısımlarından bir iki cm kes, göze kadar, kuruma yapmıştır.
Güle güle büyüt.

Sağol ablacım,
Ne yazık ki henüz dikemedim. Ama yarın öğleden sonra dikeceğim. Mutlaka dediğini yaparım. Ellerin dert görmesin. Bize o kadar zahmet edip hazırlamışsın. Tekrar teşekkürler.

Cumhur Tonba
19-02-2009, 17:14
Size pratik bir fikir. Şu an aklıma geldi. Mademki hastalık, yabancı ot vs. çimleriniz mahfoluyor. Atın dekara 10-15 kğ serpme olarak buğdayı. 3-4 Cm. olunca traşlayın. Alın size en alasından çim manzarası.
Sakın banada gülmeyin.

Güler
19-02-2009, 18:03
Sivri sineklerden korkmasam çeltik ekeceğim, hem daha iyi fiyata gidiyor.:D:D

Güler
27-02-2009, 17:45
Bu sabah bahçeye çıktığımda her tarafın vıcık vıcık su içinde olduğunu gördüm. Moralim bozuldu. Bu su ne zaman emilecek de bahçede çalışmaya başlayacağız?
Şubat ayının ortasında budadığım güller, bayağı yapraklanmış.
Limonluğa girdiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım. Sardunyaların çoğu çiçekte. Ama iyi bir temizlik istiyor.
Kasım ayında limonluğa taşıyıp, su vermeyi tamamen kesmiştim.
Çiçekleri çok güzel ama yine de su vermeyeceğim, Nisan ayına kadar istirahat etsinler.
Büyük sürprizi Mimoza ağacı yapmış. O kadar güzel çiçeklenmiş ki, ilk defa çiçekleniyor.
Bahçeye dört keredir Mimoza ekiyor, ama bir türlü muvaffak olamıyordum.
Oğuz da '' her yörenin kendine has bitki örtüsü vardır, yeter artık'' dediyse de ben son defa denemek istiyorum dedim.
Geçen sene ağaç kurumadı ama pek de iştahlı değildi, ama bir de şimdi görün, harika.
Eeee, o zaman sıra geldi, praecox'a (kış tatlısına).
Bu ağacı da beş defa ektim ama bir türlü yetiştiremedim, demek son defa diyerek yine dikmem gerekecek.
Bahçeden çektiğim bir iki fotoğraf.

Saksıdaki sümbüller açmış.

64592

Güler
27-02-2009, 17:46
Budadığım güller, yapraklanmaya başlamış.

64593

Güler
27-02-2009, 17:48
Limonluktaki sardunyalar.

64594

64595

Güler
27-02-2009, 17:50
Mimoza.

64596

Sûz-i Dilârâ
27-02-2009, 19:00
Güler Hanım, sardunyalar harika görünüyorlar, hiç de kış içinde dinlenmeye çekilmiş gibi değiller;) Ben de sardunya tohumu ektim 34 tane:p 6 tanesi çimlendi öbürleri beklemede, 10 dakikada bir kontrol ediyorum yeni var mı diye:p Birkaç ay içinde büyümezlerse (büyüseler de farketmez) sizin sardunyalardan budananlara talibim. :p Bu yıl kendime bitki bakımı konusunda çok güveniyorum her şeyi öğrendim (en azından sevdiklerim hakkında). Bir sürü gübre, toprak, coco peat saçıkıbrıs (?) paslı çiviler, dere kumu, vitaminler aldım, hatta teneke seven çiçeklerim için marketten bir görevliyi ayarladım boşalan zeytin, peynir tenekelerini benim için ayıracaklar:D

Güler
27-02-2009, 19:03
Tamam Dilara, sardunya saksılarını Nisan ayında boşaltıyorum, o zaman bol bol çeliğimiz olur. Sana da postalarım.

Adalet Yağcı
27-02-2009, 19:12
Sevgili Güler, sardunyalar, Mimoza harika görünüyor.
Sardunyaların ne çok çeşiti varmış, çok canlılar, ben elimdeki bir kaç saksıyı sulamaya devam ediyordum, sulamazsam kurumazlarmı?

Bahçe işleri uykularını kaçırıyordur eminim, havalar biraz ısınsın her şey yoluna girecektir, Mart geldi artık güneşi daha sık göreceğiz ve daha yakından, bu da bizim işlerimizi kolaylaştıracak.

Gök yüzünde güneş pırıl pırıl parlayıp, toprak biraz ısındığında bütün enerjimizi toplayıp her şeye yeniden başlayacak cesareti ve gücü bulacağız kendimizde.

Sorunsuz çimli günlere...

günebakan
27-02-2009, 19:56
Mimoza ağacına bayıldım gerçekten muhteşem görünüyor Güler hanım.Bende bir iki tohum ekip deneme yapsam iyi olacak.

Güler
27-02-2009, 21:13
Sevgili Adalet, senin saksıların evdedir, veya balkonda. Devamlı gözetimin altındadırlar. Bu durumda sulaman normal.
Benimkiler Kasım ayında limonluğa kalkıyor. O yüzden su vermiyorum. Su verdiğim takdirde don olduğunda bozulmaları hatta ölmeleri mümkün. O yüzden dinlendirmek istiyorum.

Evet, ben de gel güneşli günler gel, diyorum.

selenn
27-02-2009, 21:14
Teyzeciğim sardunyalar da mimoza da çok güzeller... Ama beyaz sardunya daha da güzel, hani şu ortası pembe olan.

Güler
27-02-2009, 21:42
Selenncim, mimoza bana sürpriz yaptı, çok sevindim.
Sardunyalar biraz bakım istiyor ama daha erken. Mart sonu Nisan başı toparlarım.

Penelophe
27-02-2009, 21:47
Güler Hanım sardunyalar harika görünüyor.:)

zenfree
02-03-2009, 23:58
Güler Hanım bahçenizde "resmi geçit" başlamış. Çok güzel.:)

zelish
20-03-2009, 17:24
Güler Hn,

Bahçenize hayran kaldım, Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah :)

Sardunyayı cok severim, yaprağı olsun çiçeği olsun kendine has hoş kokusu mest eder beni her zaman.

Bende yukarıda bahsettiğiniz üzere, Mart sonu Nisan başı Sardunyaları gençleştirirken herbirine talibim. ;)

Bandırma da yaşıyorum, gerekirse hem sizi ve bahçenizi ziyaret, hemde talibi oluduğum sardunya fidelerden almak isterim.

Sevgi ve saygılarımla
Zeliş

Güler
20-03-2009, 17:34
Sevgili zelish, çok sevindim.
Manyas'a geldiğimde mutlaka beklerim. Hem sizinle tanışmak da çok güzel olacaktır.
Sardunyalarımdan da çelikler yaparız, istediklerinizden alırsınız.
Geldiğimde sizi haberdar ederim.

Birol
22-03-2009, 22:29
Güler hanım saatlerdir sanaat eserlerinizi seyrediyorum. Tek kelime ile muhteşem, benimde bir bahcem var, içinde şeftali ağırlıklı meyvelerim var sizin trabzon hurması diye adlandırdığınız benimse cennet elması diye bildiğim meyve agacından hiç yok, bir kaç tane dikmek istiyorum ama rüzgar alan ve sulak olan yerlerde olurmu acaba ? ne dersiniz.

Güler
23-03-2009, 08:40
Teşekkürler sevgili Tirtil.
Trabzon hurması bahçemde nisbeten kuytu bir kısımda ama fazla suyu sevmediğini biliyorum.
Sitedeki başlıklarda çok fazla bilgi bulabilirsin, bakabilirsen.

Güler
26-03-2009, 16:47
Mine hanımın tanzim ettiği bahçedeki kırmızı çiçeği, fırça çalısı sanmıştım. Daha sonra bu güzelliğin Grevillea olduğunu öğrendim.
Bunun üzerine, Ferda ile soluğu hemen serada aldık. Her ikimiz de ikişer adet aldık. Ben Manyas'a ekeceğim o da Armutlu'ya.

Bu arada, balkonumdaki çiçeklerime yeni bir arkadaş daha katıldı.
Beyaz camellia. Duru ve saf bir güzelliği var.

Grevilliea.
69175

Güler
26-03-2009, 16:50
Camellia

69176

69177

ilknur aşık
27-03-2009, 09:47
Güler abla(izninizle size abla demek istiyorum, hanım demek bana çok resmi geliyor)
Bahçeniz yine gözlerimze bayram ettirmeye başlamış. Birde benimki başlasa. Hala başlayamadık. Yağmurlar izin verirse başlayacağız, ama bugün bile yağdı. Mübarek hiç nefes aldırmıyor.

Güler
27-03-2009, 10:55
Sevgili İlknur, ben de tam başlayamadım bahçe işlerine.
Ama her zaman beklerim, geleceğini birdirdiğin gün, bahçe fırınını yakacağım. Köy ekmeği benden, tepsilerdekini pişirmek işi eşinden....
Abla demen için izine gerek mi var?

şakran
30-03-2009, 11:01
Merhaba Güler hanım ,saatlerce bahçenizi gezdim sanki oradaymışım gibi,tek tek hepsini kokladım,sevdim,öptüm.Telaşlanmayın hiçbirine zarar vermedim.Eminim onları çocuklarınız,torunlarınız gibi görüyorsunuz.Hayalimdeki bahçeyi çok emek harcayarak bugünlere getirmişsiniz,umarım benimde sizin bahçenize(bahçe demek az bence)benzer bir bahçem olur şimdilik küçük balkonumdaki birkaç saksıdaki çiçekle yetiniyorum,bu gidişle sayıları kesinlikle artıcak.Tekrar tebrikler ve sevgiler...

Güler
30-03-2009, 11:51
Teşekkür ederim sevgili şakran.
Evet, inşallah sizin de güzel bir bahçeniz olur. Ama sitemizde bir dolaşırsanız göreceksiniz arkadaşlarımız ne güzel balkonlar, teraslar yapmışlar. Bahçeden farksız.
Ha gayret deyip, kolları sıvayın bence. Güzel bir balkon yapalım. Fotoğraflarını da siteye yükleriz.

meraklı
30-03-2009, 23:47
Sayın Güler Hanım,
Bahçeniz bir harika... Çok emek verdiğiniz muhteşem güzelliklerden belli. Artık benim çok istediğim bahçeli bir evimin olması. Oturduğum evin küçücük bir balkonu var, çiçeklerim çoğaldıkça nereye sığdıracağımı şaşırdım doğrusu. Size bu güzellikleri bize de yaşattığınız için teşekkürler sağlık ve mutluluklar

Cumhur Tonba
31-03-2009, 01:05
Güler Hn,

Bandırma da yaşıyorum, gerekirse hem sizi ve bahçenizi ziyaret, hemde talibi oluduğum sardunya fidelerden almak isterim.

Sevgi ve saygılarımla
Zeliş

Sayın zelish.
Öncelikle agaçlar net'e hoşgeldiniz diyorum. Hele Bandırma'da olmanız sizin için büyük bir şans. Derler ya. Doktor. İyi olacak hastanın ayağına gelirmiş. Birsene sonra siz tam bir profesyonel çiçek yetiştiricisi namzetisiniz.
Neden derseniz?
Tam bir deryanın içine düştünüz. Yakınsınız da. Korkarımki Motosikletle haftada 1-2 sefer yaparsınız. Nereye mi? ****** Güler ablanın yanına Manyas'a.
Şimdiden kolay gelsin.

Güler
31-03-2009, 11:23
Teşekkür ederim meraklı.
Sevgili Cumhur, hadi sen de gelsene. Lilium'u da alırız. Bandırmalı üyelere de bir duyuru.
Ohhhh, gel keyfim gel, Güler hepinizi bahçeye öyle bir sokar ki, canınızı çıkartır.
Ama sonunda da güzel bir çay partisi hazırlar, veya Alabalık partisi. Hem de subaşında.

Ülker
31-03-2009, 20:36
Güler Hanım, keşke yakınlarda olsam da bahçenizde canımı çıkarsanız.
Bugün güneşi gördükçe, bahçede bitkilerle boğuşma isteğim depreşti, akşam gelince de balkona attım kendimi ama nafile hava çabuk karardı.
Yine de fırsat bulursam ziyaretinize gelir, kalan yabani otlarınızı temizlerim.
Siz de bize meşhur demli çayınızdan yaparsınız.:rolleyes:

Güler
31-03-2009, 20:54
Sevgili arkadaşlar, memnuniyetle çayınızı yaparım. Yeter ki siz gelin.

Lilium
31-03-2009, 21:27
İnsan ikisinede hayır diyemiyor :)

İlk elemanın hazırdır Güler abla ;)

İkincisi hep hazır, yeter ki gün belirtin, tulumumu giyer gelirim.

Güler
01-04-2009, 10:26
Sevgili Lilium, teşekkür ederim.
Önce tulumsuz gel de bir çayımı iç. Sonra tulumunla gelirsin.
Belli olmaz, senin çapa makinen bizimkinden daha güçlü belki onu bile isteyebiliriz. İkisi bir arada, çimi daha rahat halleder miyiz?

Lilium
01-04-2009, 20:42
Önce tulumsuz gel de bir çayımı iç. Sonra tulumunla gelirsin.
Belli olmaz, senin çapa makinen bizimkinden daha güçlü belki onu bile isteyebiliriz. İkisi bir arada, çimi daha rahat halleder miyiz?

Güler abla çay kolay benim bir tabiatım var, iş bitmeden hiçbir şeyden zevk almıyorum, ille iş bitecek sonra keyifle tabi ki çayını içerim.

Sizin çapa makinesi küçüklerinden mi? Küçükse derin işliyemezsiniz, çok ta uğraştırır.
Çapa makinesini alıp gelmek isterim, çapa makinesini arabanın romork'unda taşıyorum, ramork trafikte işlenik değil, trafiğe yakalanmaktan çekiniyorum, pikap gibi bir kamyonet olsa arkasına atılıp gider.

Ne zaman başlıycaksanız haber verirsiniz dimi.

Güler
01-04-2009, 20:48
Bizim çapa makinası seninkinden biraz küçük gibi. Ama önce bahçeye bir traktör sokacağım, drenaja ilaveler yapacağız. Yani daha iş çok, son aşamada çapa makinasını kullanacağız ki toprak un gibi olsun.
O yüzden daha vakit var, ben yine de seni ararım.

Lilium
01-04-2009, 21:33
Traktörle tekli patlatmada attırmanı tavsiye ederim. taban suyu daha derine iner.

uzman16
02-04-2009, 15:48
Güler Hanım,
Bahçenizden verdiğiniz Osmanlı Çileği fidelerim 2 taneydi. Sonbaharda kol atarak bir saksıyı doldurdular. Şimdi üzerlerinde beyaz çiçekler var. Çok mutluyum. Umarım çiçekler meyveye dönerken bir sorun yaşamayız. Yapmam gereken birşey var mı? Hiç ilaçlama yapmadım. Tamamen doğal.
Çok teşekkürler.

Güler
02-04-2009, 22:23
Sevgili uzman16, sorunuzun cevabını yanlışlıkla Agaclar.Net'in cumartesi günü yapılacak toplantı sayfasında yazmışım. Ben, kahvedeyiz sanıyordum. Hemen sildim.
Belki okuyamamışsınızdır diye tekrarlıyorum.
Çilekleriniz çiçek açmış, ne güzel. Sulamayı ihmal etmeyin. Eğer elinizde yanık hayvan gübresi varsa verin, yoksa, vermezseniz de olur.
Çileğe dönüştüğünde, pembe pembe olurlar, mutlaka yemeden doya doya koklayın.
Ben, her akşam bir bir çay tabağına 4-5 tane koyup, mutfak tezgahının üstünde bırakıyordum. Sabah kalktığınızda mutfaktaki kokuyu bir düşünün.

Güler
02-04-2009, 22:47
Arkadaşlar, geçen gün cattleyalarımın ayırımı için Ziya Soner bey'in çiftliğine gittik.
Sizlere kahvede de bahsettiğim gibi, serada nefis cymbidiumlar vardı, bol bol resim çektim.

Bu arada Ziya bey cattleyalarımın bölüştürmesini yaptı. Artık 4 adet cattleyam var.
Ayırım anında gözlemlediklerimi yazayım.

Önce kocaman bir leğen toprak geldi. Buna toprak dediysem de toprak değil, orkide toprağı başka türlü.
Kızılçam kabukları, yosun, sünger ve köpük karışımı bir malzeme. Bunun üzerine kocaman bir kova su (içine 20 gr.Antracol WP70, 5cc supracide, birmiktar 3-6-9 gübre) ilave edildi.
Çam kabuklarının bu suyu emmesi için aşağı yukarı bir saat bekledik. Ara sıra da karıştırdık.
Daha sonra bölünen cattleyalar, saksıların yanlarına gelecek şekilde dikildi ve tekrar bu suyla bol bol sulandı.

Yapılanlar, sırasıyla aşağıda:

Saksıdan çıkartılan cattleya.

70465

Güler
02-04-2009, 22:49
Cattleya bölündü.

70467

70468

Güler
02-04-2009, 22:50
Cattleya harcı.

70469

Güler
02-04-2009, 22:53
Yukarıda yazmayı unuttum, bir kapak (20cc) bu vitaminden de koyduk.

70473

Güler
02-04-2009, 22:55
Yeni saksılarım.

70474

70475

Güler
02-04-2009, 22:57
Bu arada gözünüz, gönlünüz şenlensin diye, seradan bir cymbidium.

70476

Güler
05-04-2009, 17:34
Bu sabah Manyas'a doğru yola çıktık. Büyük torunum Kerem de bize eşlik ediyor.
Okulları ara tatile girdiği için, bahçede çapa yapmaya ve meyve ağacı dikmeye geldi. Yaşı yedi ama toprakla, çiçekle uğraşmaktan çok zevk alıyor.
En büyük emeli de biraz daha büyüyüp, agaclar.nete üye olmak.

Manyas'a gelirken, genellikle tanıdık seralara uğrayıp,merhaba demeyi adet haline getirdik. Ama sanmayın ki sadece merhaba diyerek geçiyoruz. Mutlaka birkaç saksı birşey alırız.

Akdoğa, çok beğendiğim ve dostluğumun iyi olduğu bir seradır.
Her gidişimde kendimi cennette sanıyorum.
Sizler için bir iki fotoğraf çektim.

70881

Güler
05-04-2009, 17:35
Sardunyalar.

70882

Güler
05-04-2009, 17:37
70883

Güler
05-04-2009, 17:38
Serap, çiçeklerini çok seviyor.

70884

Güler
05-04-2009, 17:39
Geçmeye yüz tutmuş şakayıklar halâ çok güzeldi.

70885

Güler
05-04-2009, 17:41
70886

70887

Güler
05-04-2009, 17:42
70888

Güler
05-04-2009, 17:57
Sevgili arkadaşlar, son dört resim esasında erengül, ama seradaki etikette şakayık yazdığı için ben de öyle yazdım. Ama sevgili Ferda hemen uyardı, sağolsun.
Düzeltiyorum. ERENGÜL.

Güler
05-04-2009, 22:06
Bu sene bahçede yine çok ot çıkmış.
Bütün çiçekler, güller ot içinde kalmışlar. Nergisler, sümbüller, frezyalar bu yoğun ot içinde yine de açabilmişler.

Salkım Söğüt ile yükselen otlar birbirine karışmış.

70952

Güler
05-04-2009, 22:10
Geçen sene burası şeker begonyası yatağı idi.

70956

Sebahattin Sargın
05-04-2009, 22:11
Anlaşılan bu bahar çok iş var bahçede Güler abla, ben hazırım şimdiden ;) Erengüller harika gözüküyor, fotoğraflar içinde teşekkür ederiz :)

Sevgiler ;)

Güler
05-04-2009, 22:14
Bodrum Papatyaları açmış.

70957

Güler
05-04-2009, 22:21
Ot içinde de olsalar nergisler güzel açmış.
70959

Güler
05-04-2009, 22:23
70960

70961

Güler
05-04-2009, 22:24
70965

70966

Güler
05-04-2009, 22:26
Rengini çok beğendiğim nergislerim.

70967

70968

Güler
05-04-2009, 22:28
70970

70971

70972

Ferda Ülkümen
05-04-2009, 22:33
Geçen pazar benimkiler tomurcukta idi, şimdi böyle açmışlardır herhalde.

şeref
05-04-2009, 22:33
Sayın Güler hanım,
adınız gibi hep gülünüz, yüzünüzdeki gülücükler eksilmesin,
ne kadar güzel çiçek fotoğrafları, hayallere daldım desem yalan olmaz.

Çok teşekkürler.

Güler
05-04-2009, 22:36
Şebboylar da açmış.

70976

70977

Sebahattin Sargın
05-04-2009, 22:38
Şebboyların kokuları buraya kadar geldi, mis gibi kokuyorlardır şimdi....

Güler
05-04-2009, 22:40
Japon Manolyası.
En kısa zamanda beyaz renginden de elde etmeliyim.

70978

70979

Güler
05-04-2009, 22:43
Süs ağaçları da çok güzel açmış.
Süs elması.

70980

70981

Güler
05-04-2009, 22:47
Süs şeftalisi.

70987

70988

70989

Güler
05-04-2009, 22:53
Bu kadar ot içinde Frezyaların açmasına şaşırdım.

70991

70992

70993

Penelophe
05-04-2009, 22:57
Güler'in Bahçesi başlığı kapatılsın! Kötü örnek oluyor.:) Dayanamıyorum bu güzelliklere.. Şaka bi yana ama cidden başlık Güler'in Bahçesi değil de Güler'in Emek Cenneti olsa daha çok yakışacak. Emeklerinize, gönlünüze sağlık..

Mayıs'a da az kaldı, hani diyorum bi organizasyon... :D

Güler
05-04-2009, 22:59
Sümbüller artık geçmeye yüz tutmuş.

70994

70995

zenfree
05-04-2009, 23:02
Güler Hanım teşekkürler bu görsel şölen için. Devamı gelecek galiba.:)

Güler
05-04-2009, 23:03
Ot yolmaya yarın başlayacağım, ama torunum Kerem, benden önce işe girişti.

70996

Adalet Yağcı
05-04-2009, 23:12
Sevgili Penelophe, siz benden çok yaşayacaksınız(inşallah)

Bir önceki sayfayı incelerken, kafamda yazacağım mesajı tasarlamıştım, konu başlığını değiştirip, Güler'in Cenneti, diyecektim.
Benden önce davranıp yazmışsınız ellerinize sağlık.
Daha bu mevsimde bu kadar güzellik olursa Mayıs sonunda bu bahçeyi hayal bile edemiyorum.
Sevgili Güler, süs elması ve süs şeftalisi ne kadar güzel görünüyorlar, ilk defa görüyorum, meyve veriyorlarmı?

Güler
05-04-2009, 23:15
Sevgili arkadaşlarım, hepinize teşekkür ederim.
Fotoğrafları yüklüyorum, yani demek istiyorum ki bakın ne kadar iş çok.
Kolları sıvamaya geç bile kaldık, ama yağmur bir türlü müsade etmedi ki.

Yarın, yapılacak işler listesine başlayacağım. İşleri yaptıkça da listeden sileceğim.
Mümkün olduğu kadar yaptıklarımı da sizlerle paylaşırım.
Diyorlar ya ''bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur'' ne de doğru.
İşlerimi yoluna koyayım, bahçemi düzene sokayım sizleri yine bekliyorum.
Dikkat ettiniz mi? Çim konusuna hiç deyinmedim. O tam bir kâbus şimdilik.

Güler
05-04-2009, 23:17
Teşekkürler, sevgili Adalet.
Bu arada sana bir de sürprizim var. Ne mi? Sundavilla, dibinden bayağı fişkırmış.

Adalet Yağcı
05-04-2009, 23:19
Nassı yani, bana sürprizmi, hem de sundaville, aman sevgili Güler böyle şeyler pat diye söylenirmi, yüreğime inecekti:)

Güler
05-04-2009, 23:20
Sevgili Zenfree, geçen sene gelemedin, ama bu sene seni, zorla da olsa getireceğim.

zenfree
05-04-2009, 23:21
Güler Hanım, çok istiyorum. İnşallah vakit bulabilirim.

Güler
05-04-2009, 23:22
Dibinden patlamış, Adalet. Hem de tomurcukları bile var. Zedelemeden nasıl sökebilirim, yarın incelemeye alacağım.
Perşembe günü, Kerem'i İstanbul'a getirmemiz gerekiyor. Fideni de getirir, postalarım.

Güler
05-04-2009, 23:23
Valla sevgili Zenfree, vakit bulabilir miyim değil, ayıracaksın. İstersen iki günlük rapor alırız.

günebakan
05-04-2009, 23:25
Güler hanım siz böyle bahçenizin güzel resimlerini ekledikçe içimiz açılıyor sanırım hepimiz biran önce bahçemizin sizinkine bezemesini istiyoruz:)

Ama bizim bahçelere 40 fırın ekmek (birçok çiçek ve tohum) lazım sizinkine benzemesi için:p

Güler
05-04-2009, 23:27
günebakan, hiç üzülme. Tohum da çok, fide de. Yeterki sen niyet et.

günebakan
05-04-2009, 23:29
Niyet ettim bile Güler hanım başladım bugün bahçedeki otları yolmaya:)

Güler
05-04-2009, 23:35
Tamam o zaman, otları yol. Nereye ne ekmeyi düşünüyorsun bildir. Takviye edelim.

Adalet Yağcı
05-04-2009, 23:42
Ay, ben bu habere ölürüm valla, gecenin bir vakti yine düşlere dalacağım, uyku yok durak yok, bu haberin sevinci beni uyutmaz artık.
Ellerine ve zengin yüreğine sağlık, ömrüne bereket sevgili Güler.

nrkrkmz
05-04-2009, 23:46
Güler hanım,
Gece gece gözüm gönlüm açıldı ellerinize sağlık.

Güler
05-04-2009, 23:50
Sevgili ismi zor yazılan arkadaşım.
Teşekkür ederim. Uzaktan uzağa gözün gönlün pek de açılmaz. İyisi mi sen buraya gel de tadını çıkart.
Bahsettiğim mutfak aletlerini de bol bol kullandırırım sana. Beraberce gireriz mutfağa, döktürürüz valla.

nrkrkmz
06-04-2009, 00:07
Sağolun.
Teşekkür ederim.
İnşallah kapınızı çalacağım elimde değişik aletlerle.

Penelophe
06-04-2009, 00:07
Off Güler Hanım.:)))) Çok güldüm gece gece, Oğuz Enişteme söyleyin, benim yön duygum çok gelişmiştir..:))) Siz İzmir'e ne zaman geliyorsunuz, güzel rotalar çizdim size..))

Güler
06-04-2009, 00:11
En kısa zamanda geleceğiz. Celal ve Rana ile de konuştuk.
Cumartesi gelip, bir gece kalacağız ve Pazar da öğleden sonra döneriz diye plân yaptık.

Hülya
06-04-2009, 01:10
Kolaylıklar diliyorum,Güler hanım.
İşe başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Zevkle yapacaksınız biliyorum.Bu kadar çok sevince.:)

nariçi
06-04-2009, 07:17
Sanki bahçe ile kır arasında bir gezinti gibi oldu çiçekler çok doğal görünümdeler. Güzel görünselerde yine imar yapılmadan durulmaz. Her güzelliğin bir çalışması oluyor.

nazlı06
06-04-2009, 08:22
Güler Ablacım, bahçeniz ot içinde bile olsa herhaliyle muhteşem.

Fatos_Karag
06-04-2009, 10:13
Sevgili Güler ablacım,
ellerinize sağlık sizin bu bahçeniz ömre ömür katar vallahi :)
Fakat çok büyük bir emeğiniz var. Allah yardımcınız olsun.
Sizin bahçenizi seyretmeye doyum olmuyor. Lütfen resim eklemeye devam edin. Ben gerçek emeğin nasıl sonuçlandığını gördükçe kendi bahçemle ilgili azmim artıyor. Sürekli birşeyler yapmaya çalışıyorum. Tabi becerebildiğim kadar :)
Allah size sağlık versin. Böyle güzel bahçede daha çooookkk torununuzun koştuğunu görün İnşallah:D

uzman16
06-04-2009, 12:09
Sevgili uzman16, sorunuzun cevabını yanlışlıkla Agaclar.Net'in cumartesi günü yapılacak toplantı sayfasında yazmışım. Ben, kahvedeyiz sanıyordum. Hemen sildim.
Belki okuyamamışsınızdır diye tekrarlıyorum.
Çilekleriniz çiçek açmış, ne güzel. Sulamayı ihmal etmeyin. Eğer elinizde yanık hayvan gübresi varsa verin, yoksa, vermezseniz de olur.
Çileğe dönüştüğünde, pembe pembe olurlar, mutlaka yemeden doya doya koklayın.
Ben, her akşam bir bir çay tabağına 4-5 tane koyup, mutfak tezgahının üstünde bırakıyordum. Sabah kalktığınızda mutfaktaki kokuyu bir düşünün.

Teşekkür ederim Güler Hanım.
Söylediğinizi yaptım; Gübre alıp saksıya biraz serpiştirdim. Sabırsızlanıyorum.;)

Bu arada bahçenizin bahar resimleri yüreklerimize de baharı getiriyor. Fotoğraflar çok güzel.

Vildan Sönmez
06-04-2009, 12:40
Güler Hanım, kolay gelsin diyorum size. Bu yıl yağmur bol bol yağdı, e tabii otlar da fışkırdı. Ama bu da tatlı yorgunluk.
Otların arasında bile sizi karşılamaya çıkmış çiçekleriniz.

limon
06-04-2009, 12:56
Güler Hanım, 1616 daki soğanlının adı neydi? İlk defa bu sene tam curcunanın ortasında alelacele ekmiştim soğanlarını, şimdi çiçekteler ama adını hiç hatırlamıyorum.

Otlar ve dikenler bu sene gerçekten feci sarmış durumda her yeri. İki karışlık sebze bahçemdekileri temizlemek, gübrelemek, toprağı havalandırmak bile bir günümü aldı. Size kolaylıklar diliyorum. Bu siteye "Bahçe Gerillaları" şart :) Yardıma ihtiyacı olana koşup, otları temizleyip, toprağı belleyip, ekip dikilecekleri yapacak bir grup olsa fena mı olur? ;)

Her zamanki gibi, çiçeklerin seni, güler yüzün gibi, adın gibi, "gülümseyerek" karşılamışlar sizi. Torunlarınla, eşinle, çocuklarınla keyifli, sağlıklı günler geçirin inşallah.

Güler
06-04-2009, 15:58
Sevgili Limon, onların hepsi nergis çeşitleri.

Güler
06-04-2009, 16:02
71153

Ayva çiçek açtı ..... yaz mı gelecek?

Ne yazı? Dün akşam şakır şakır yağmur yağdı. Oysa ben de bugün ot yolacaktım. Sabah otu bir çekiyorum, toprak da tabaka gibi kalkıyor, yani ot bile yolunacak gibi değil.
Çok canım sıkıldı, bütün hızımı yüklenmiştim bahçede çalışacağım diye.
Ben de kendimi attım mutfağa, üç-dört çeşit yemek, börek ve pasta yaptım.

Güler
06-04-2009, 16:07
Yağmur durunca, Kerem (torunum) dayanamadı. Tutturdu ağaçlarımı ekeceğim diye.
Dedesi biraz yardım etti, boyundan büyük kürekle, çukurları açtı.

71156

71157

Vildan Sönmez
06-04-2009, 16:15
Helal olsun Güler Hanım, size de böyle bir torun yakışır. Allah bağışlasın..

günebakan
06-04-2009, 18:23
Armut dibine düşer derlermiş oda demekki size benzemiş Güler hanım maşallah:)

Ülker
06-04-2009, 18:35
Sevgili Günebakan'a katılıyorum, armut dibine düşmüş.:)
Maşallah, işte bahçenin en güzel çiçeği.;)

Güler
06-04-2009, 18:39
Teşekkürler dostlar, şaka bir yana Kerem çok hevesli, çok da inceliyor ben bir şey yaparken.
Eeee buna aşıladık, sıra iki yaşındaki Mertte. Yazı bekliyorum, o da hortumla sulamayı çok seviyor.

Hacer Yılmaz
06-04-2009, 18:48
Güler Hanım
Aslında abla demek isterim müsaade ederseniz. Bahçenizdekiler mükemmel tabi işlerde çok kolay gelsin.Sizin bahçenizden ve siteden aldığım bilgiler ile bende başladım bir şeyler yapmaya ot yolma işini bitirdik biz. Aslında makinamı çaldırmamış olsam bende bahçe resimlerimi sizlerle paylaşmak niyetinde idim ama nasip değilmiş. Bir dahaki sefere inşallah.Bizim erikler,şeftaliler,kayısılar çiçek açmış. Kirazlarda henüz çiçekler açmamış ama tomurcuklular. Diğerleride çok güzel. Daha çok var tabi anlatacak ama burası uygun değil. Ama sizlere burdan çok teşekkür etmek istiyorum.Ufkumu çok genişlettiniz. Kolay gelsin.

Güler
06-04-2009, 19:09
Sevgili Hacer, ne mutlu size. İşlerinizi bayağı kolaylamışsınız.
Biz daha vira Bismillah diyemedik. Yağmur yağıyor. Bir iki gün daha bekleyeceğim, baktım çalışamıyoruz, döneceğim.

Abla demeniz beni sevindirir.

Toprak 18
10-04-2009, 08:50
Sevgili Güler Hanım, bahçeniz bir ayrı güzel. Çiçekleriniz dahada bir ayrı güzel. Zevkle ve hayranlıkla izliyorum.

Ellerinize, yüreğinize,emeğinize sağlık.

jineop
10-04-2009, 09:44
Sevgili Güler Hanım
Ben de bahçem var sanıyordum.İmrendim valla ama inanın kıskanmadım.Hastalıklar,zararlılar uzak kalsın .Enerjinize,sabrınıza hayran oldum.Siz de İstanbul dasınız kimbilir belki gerçeğini görürüm.Yardıma ihtiyaç olduğunda lütfen seslenin.Benim bahçe sizinkinin yanın da saksı gibi:)Sizi çok öpüyorum ,kolay gelsin.

Güler
10-04-2009, 10:07
Sevgili jineop, teşekkür ederim.
Nazar boncukları güzel bir fikir verdi bana. Hemen altlarına birer çan takarak bir ağaca 5-10 tane bağlamayı düşünüyorum.

Sizin bahçenize haksızlık etmeyin, dedim ya ileride çok daha güzelleşecek. Hele hele ektikleriniz biraz büyüsün de siz o zaman görün.
Oniki sene evvel benim ki de pek güzel değildi. Zamanla oluyor.
Bahçem, siz agaclar.netin de bahçesi. Her zaman beklerim buyrun, özel davete gerek yok.

jineop
10-04-2009, 12:40
Begenmenize çok sevindim.Gelmeyi çok isterim.Geldiğim de görürüm o zaman.
(Nazar boncukları güzel bir fikir verdi bana. Hemen altlarına birer çan takarak bir ağaca 5-10 tane bağlamayı düşünüyorum.)

hozat
15-04-2009, 14:26
Sevgili Güler,

Bahçeni keşfettiğimden beri içinden çıkmıyorum,birçok arkadaş"Cennet Bahçesi"diyor doğrudur ama ben "SEVDA BAHÇESİ"diyeceğim.Çünkü orada; Tutkunun, sevincin ,sab
rın va büyük bir aşkın imzası var.

"Bahçe emeklere karşılık veren kaprisli bir sevgilidir."

Dilimin döndüğünce bahçen için bir de dörtlük yazdım kabul et lütfen.
Has bahçende güllerin var görmedim,
Salınıp ta ellerimle dermedim,
Elma, armut kirazından yemedim,
Gün gelir murada ereriz elbet.

Cenetinle kal sevgilerimle...

Güler
15-04-2009, 20:52
Her zaman beklerim sevgili hozat.
Buyur gel, güllerimden demetler derle.
Buyur gel, elma, armutlarımda ye.
Buyur gel de gönlümü hoş eyle.

Birol
15-04-2009, 21:09
Sevgili Güler Hanım
Kaç saattir bahcenizde geziniyorum bilmiyorum, akşam yemeğinide kacırdım sayenizde.
Ama olsun bahcenizde gezinmeyi ac kalmaya tercih ederim. Hanım iki saattir yemek soğudu hadi artık diye mutfaktan seslenip duruyordu, ama artık sesi kesildi, demek yemek sofradan kalktı. Karnım aç olsada gözüm doydu ya o bana yeter.
Benimde 3 sene önce aldığım 3 dönümlük şeftali ağırlıklı bir tarlam var, içine istediğim ve sevdiğim çeşitli meyve ağaçlarınıda diktim, fakat sizin bahcenizi gördükten sonra ben tarlamı bahce yapmaya karar verdim. Ama nasıl ? Sizin bahceniz bana ilham kaynağı oldu ama inanın 40 değil 40 bin fırın ekmek yesem zor gibi, sakın yenilgiyi kabul etmiş gibi algılamayın ama hem maddi hem manevi zor olduğu için içimi cekerek vazgec gönlüm sen bu aşktan diyorum ama içimde pır pır ediyor. Bilmiyorum bu tarlayı bahce yapmamda sizin manevi bir desteğiniz olabilirmi acaba, bunca iş güç arasında.:)

Güler
15-04-2009, 21:26
Hem de büyük bir zevkle. Yeter ki siz niyetlenin.
Benim de bahçem önceleri tarla gibi bile değildi, dosdoğru bir düzlüğümüz yoktu. Dağın yamacında aşağı doğru bir tarla.
Belediye kepçesi ile düzlükleri elde ettim. Bazı yerleri bir değil iki değil belki üç sefer değiştirmek zorunda kaldım. Yılmadım, köylüler bile bana deli gözüyle baktılar. Ama şimdi, dağı bağ yaptın diyorlar.
Hakikaten çok uğraştım, hep derim ya, bahçemin her bir karış toprağında parmaklarımın izi vardır diye.
Bahçemi çok seviyorum, her gülüm, sardunyam, diğer çiçeklerim açtıkça, meyvelerim-sebzelerim çiçekten meyveye dönüştükçe, içim pır pır ediyor, mutlu oluyorum.

Eğer niyetiniz varsa, hiç vakit geçirmeden bir bölümünü de olsa kendi sevdiğiniz gibi çiçeklendirin.
Elimde olan tohum ve çeliklerle size yardımcı olmaya çalışırım.

Güler
23-04-2009, 05:11
Dün, Manyas'a geldim. Ama ne geliş, arabamın içi tıklım tıklım çiçeklerimle dolu. Bunlar benimle beraber seyahat edenler.
Yolda benzinciye uğradığımda, ilgili çocuk '' abla, arka lastiklerin havası biraz inmiş, hava basayım mı ''dedi. Yok oğlum, havaları iyidir, araba biraz yüklü deyince, oğlan içeri baktı ve güldü.
Kimbilir ne düşünmüştür.( :dilli:)

Önce, bahçeyi bir teftiş ettim.
Sevgili eşim, ben yokken bayağı iş çıkartmış. Otlar sökülünce, bahçenin eli yüzü açılmış. Ama yine de çok iş var.
Siz isterseniz hiçbir şey yapmayın, tabiat ana yine de yavaş yavaş kendini gösteriyor. Herşey uyanmaya başlamış.

Düzensiz de olsalar, çektiğim bir iki fotoğrafı yüklüyorum.

Güler
23-04-2009, 05:15
Gelin kızım İspirya, yavaş yavaş açmaya başlamış.
Açılımı daha bitmemiş, üstü tomurcuk dolu.

74127

74128

Güler
23-04-2009, 05:17
Kartopu.
Topları daha çok ufak, açtığında sizlere resimlerim.

74129

Güler
23-04-2009, 05:19
Kendiliğinden çıkan siklamen.

74130

Güler
23-04-2009, 05:23
Bahçe duvarındaki tellerin her tarafını cezayir menekşeleri sarmış.
Çiçek açmamış olsalar iyi. Şimdi nasıl kıyıp da yolarsınız.
Ama o mekânların sahipleri de var.

74131

Güler
23-04-2009, 05:25
Bodur elma, çiçek içinde.

74132

Güler
23-04-2009, 05:27
Kiraz da ondan aşağı kalmıyor.

74133

74134

Güler
23-04-2009, 05:30
Dikensiz sarı sarmaşık gülü, eni konu iyice iğde ağaçlarını sardı da gidiyor.

74135

74136

Güler
23-04-2009, 05:33
Sevgili Sevilay'a inat edercesine, duvarın dibinden çıkan Haseki küpesi.
Sağı solu beton, toprağı da nereden buldu acaba?

74137

Güler
23-04-2009, 05:34
Yeni yeni açmaya başlayan hasekiler....

74138

Güler
23-04-2009, 05:40
Size bu fotoğrafları yüklerken, bir yandan da bahçeden gelen yüzlerce bülbül seslerini dinliyorum.
O kadar coşmuşlardı ki, sabahın dördünde yatak odasının penceresini aralamak zorunda kaldım. Daha sonra da dayanamadım, kalktım.

Gün ağarmaya başladı ama onlar halâ konserlerini o kadar güzel ve değişik sesler çıkartarak devam ettiriyorlarki.
Ne harika şeyler........

ciceksever70
23-04-2009, 07:01
Günaydin sevgili Güler hanim. Burada da saat su anda 07.00. Ben de kisin oglumu okula göndermek icin mecburen sabah altida zor kalkarken simdi gönüllü olarak uyaniyorum bahceye cikmak icin. Sizin bahcenize de bahar gelmis her sey o kadar güzel görünüyor ki... Ispirya`ya hayran kaldim. Bu sene burada gezmedigim cicekci kalmadi bir tek fidan bulamadim. Oysa ki buralarda cok yaygin hemen her bahce ve parkta var. Gecenlerde parktan bir iki celik aldim suya koydum. Belki tutturmayi basaririm. Cok güzel bir cicek. Ben daha bahar calismalarimi bitiremedim. Bizim buralarda cicekler daha gec aciyor. Ama artik köstebek gibi bahceyi kazip bir seyler dikmekten vazgecmeliyim cünkü bitkiler büyüyünce adim atacak yer kalmayacak. Ama ne yapayim bitki konusunda o kadar ac gözlüyüm ki sevdigim her cicek bahcemde olsun istiyorum. Size kolay gelsin Güler hanimcigim isiniz cok, güzel bir yaz gecirmenizi, bahcenizin tadini doya doya cikarmanizi dilerim.

Güler
23-04-2009, 07:09
Sevgili ciceksever70, size de günaydın.
Evet, sabahın erken saatleri bahçede dolaşmak hoş oluyor. Ayaklarınız çiğden ıslansa bile sabahın güzelliği bir başka.
İspirya çok kolay çeliklenir, bende kırmızısı da var.
Beyaz olanını ben de çok beğeniyorum. Siz tutturamazsanız bana bildirin, size gönderebilme olanaklarımı zorlarım.
Güzel bahçenizde mutluluklar dilerim.

ciceksever70
23-04-2009, 07:31
Cok tesekkür ederim Güler Hanim, o kadar cömert bir insansiniz ki... Bildigim kadariyla yurtdisina köklü bitki sahislar araciligiyla gönderilemiyor ama inanin göndermis kadar sevindirdiniz beni. Celikleri bugün dikmeyi düsünüyorum ama kuma mi normal topraga mi ona karar veremedim. Burada da bulacagima inaniyorum ama burda satisa cikarilan bitkiler tam ciceklenme dönemi gelen bitkiler oluyor sanirim daha sirasi gelmedi. Cok cok tesekkür ederim bugün oglumdan sonra ilk konustugum insan siz oldunuz ve beni mutlu ettiniz.

jineop
23-04-2009, 09:31
Kartopu.
Topları daha çok ufak, açtığında sizlere resimlerim.

74129

İspirya ve kartopunun ilk defa bu kadar güzelini ve büyüğünü görüyorum.Muhteşem ... Gelirsem hepsinden yürütürüm şimdiden söyliyim.:o

Güler
23-04-2009, 09:56
Evet, sevgili jineop çiçek açtıklarında harika bir görüntü oluyor.
Siz gelin, ne isterseniz alabilirsiniz.

Birol
23-04-2009, 20:02
Sevgili Güler Hanım
Nefis görüntüler çekmişsiniz yine, tebrik ederim. Siteye girdiğimde ilk sizin bahce resimlerine, yeni eklenen varmı diye bakıyorum. Harika çiçekler meyveler eklenmiş, hepsi birbirinden güzel, kirazın çiçekleri sanki salihli veya napolyon izlenimi veriyor,
merak ettim doğrusu cinsini. Sağlıcakla kalın.

günebakan
23-04-2009, 21:27
Güler ablacığım sayende bizim burda bahçelerde gördüğüm çiçeklerin isimlerini öğreniyorum .Görüntüler muhteşem çok güzel hepside birşey soracağım kartopunun kırmızı üzümsü meyvesi oluyormu acaba ?

Adalet Yağcı
23-04-2009, 21:36
Sevgili Güler, İspirya ve kartopu ile aklımızı başımızdan aldın.
Tek kelime ile muhteşem görünüyorlar, canım ya, bahçen asiklopedilere geçecek kadar güzel, ellerine sağlık, göreve devam :)

züleyha
23-04-2009, 22:11
Güler hanım, bu akşam şöyle bir bahçelerde gezintiye çıktım, sevgili jineop'un bahçesinde çay keyfi, sevgili Adalet hanımın bahçesinde kahve sefası yaptım, sizin bahçeye gelince de yatıya kalmaya karar verdim, çünkü bu bahçenin sefası öyle ayak üzeri olmaz. Ellerinize sağlık, insanın baktıkça bakası geliyor resimlere, insan bu bahçede gerçekten yaşlanmaz.

Güler
24-04-2009, 04:46
Sevgili züleyha, Balıkesir-Manyas arası birsaat onbeş dakika.
Mayıs ayında güllerim coşar, buyrun gelin.

Günebakan, kartopunun çiçekleri çok iri oluyor, tam açtığımda fotoğraflarım. Kırmızı kırmızı üzümleri olmuyor, veya ben farketmedim. Tekrar incelerim.

Birol, her iki cinsten de mevcut bahçede ve ağaçlarım bodur. Alara Fidancılıkdan almıştım.
Son resim, Napolyon.

Sevgili Adalet, sitedeki bütün arkadaşlar, ama bahçelerini ama balkonlarını ellerinden geldiğince süslemeye çalışıyorlar. İçimizdeki doğa sevgisi o kadar büyük ki.
Bu çalışmalar da bizleri hayata daha çok bağlıyor değil mi?

fikreteren
24-04-2009, 08:35
Günaydın Sayın Güler hm, daha öncede size eni konu bir günü mü ayırıp bahçenizi inceleyeceğimi yazmıştım.İşte dün akşam bunu yaptım sadece resimlerinizi 45 dakikada inceledim.Tebrikler.bahçe büyük olunca bakımı da zor oluyordur.yine bahçe büyük olunca çeşitte tabiiki çok olacaktır.sizde oburluk(kusura bakmayın)bende de var.herşey olsun diyorum.ama benim yer sorunum var.bahçe küçük. oyüzden soğanlı bitkileri mandal sepetlerine dikiyorum.vakti geçince çlkarması çok kolay oluyor.sepeti bir kenara koysanız bile onlar açmaya devam ediyor.bende olmayan çicekleriniz de var hepsi çok güzel.Ellerinize sağlık Güle güle büyütün.

günebakan
24-04-2009, 11:36
Güler abla ben kartopunu ilk defa Atatürk Arboratumda görmüştüm sonra internetten aratınca kırmızı üzümsü meyvaları olduğunu öğrendim ama yanlışta biliyor olabilirim. Neyse senden ve çevreden öğreniriz artık İspirya'da kartopu'da çevrede oldukça çok :) Peki bir soru daha bu ayda çelik alsam ikisindende çoğalta bilirmiyim acaba?

Güler
25-04-2009, 18:15
Sevgili günebakan,
Kartopunda yok ama ispiryanın dibinde çok fazla fışkıran fideler mevcut, birtane yollayayım mı?

zenfree
25-04-2009, 19:05
İspirya muhteşem görünüyor.

Güler
25-04-2009, 19:51
Teşekkür ederim, sevgili zenfree.

74701

Güler
25-04-2009, 19:56
Arkadaşımız Buket Aknar için geçen sene Clematisin dibinden ayırdığım çelik.
Ben, çok cılız olduğu için ona kıl kuyruk adını takmıştım, ama çiçekleri iri ve güzel.
Şimdi yeniden çiçek açtı.

74702

Adalet Yağcı
25-04-2009, 20:05
Ay canım benim, severim bu kılkuyruğu ben.
Benimkilerden de üç tanesi tomurcukta, merakla bekliyorum açmalarını.
Sevgili Güler, İspirya ağaçmı oluyor yoksa çalımı, çiçekleri üzerinde ne kadar kalıyor?
Kartopunu da merak ediyorum, bütün yaz açıyormu?
Bu arada, dilerim gözün tamamen iyileşmiştir bahçeye gözlüksüz çıkma lütfen :)

jineop
25-04-2009, 20:09
Sevgili Güler Abla
Haseki küpelerinize bittim... Benim için iyi bakın onlara.

Güler
25-04-2009, 20:10
Beyaz ve sarı İrisler de açmaya başladılar.
74707

74708

Güler
25-04-2009, 20:12
Otlar yolundukça bahçe yavaş yavaş ortaya çıkıyor, ama daha iş çok.

74709

Güler
25-04-2009, 20:14
Taze sarımsak severseniz buyrun.
Süt gibi, taze ekmekle de ne güzel gidiyor.

74710

Güler
25-04-2009, 20:16
Osmanlı çilekleri çiçekte.

74711

Güler
25-04-2009, 20:17
Baklalarım da çiçekte.

74712

Güler
25-04-2009, 20:25
Sevgili Adalet, gözüm daha iyileşmedi. Halâ damla ve pomadlara devam.
İspirya bir çalı. Ama nefis görüntü veriyor. Şu an çiçekteler, yağmur yağmazsa Mayıs sonunu bulur çiçekleri.
Kartopu henüz açmadı, ama eli kulağında. Onun da görüntüsü çok güzel oluyor.
Benim kartopunun çiçekleri çok iri, dalları taşımadığından yerler yatıyor, o zaman da formu pek hoş olmuyor.
Onun da çiçeklenme süresi Mayıs sonuna kadar sürüyor.

Sevgili jineop,
Hasekilerim daha tam açmadı, pembe ve mor beyazlarının da eli kulağında.
Katmer katmer çok hoş duruyor, daha sonra resimlerini gönderirim.

zenfree
25-04-2009, 23:15
Ben bayılırım taze sarmısağa. Çileği hiç söylemiyorum.;)

selenn
25-04-2009, 23:57
Teyzeciğm sana ne ot dayanır, ne iş... Güneş yüzünü gösterdikçe bahçen yine sana göz kırpmaya başlamış. Baksana İspirya, Haseki, Kartopu "bizim güzelliğimizin yanında ot mu dayanır" der gibiler...

Tek şart aman sen Ortancalardan, Sundaville'dan ve bilimum çalı, çırpı ve soparlardan uzak dur!!!

nilfr
26-04-2009, 00:19
sevgili güler hanım bahçenize hayran oldum.emeğinize sağlık.küçük bir terasım var iki üç renk bir arada sarmaşık yediveren gül yetiştirmek istiyorum.henüz güllerimi almadım,sarmaşık yedi veren güllerimi alırken nelere dikkat etmeliyim bir aradada yetiştirmek uygun olurmu tavsiyelerinizi bekliyorum.

Birol
26-04-2009, 07:00
Güler Hanım çilekler cok güzel, afiyetle yersiniz inşallah. Ben istediğim gibi çilek kümesi yapamadım bir türlü, ya aldığım köklerde bir sorun var **** bende.

Güler
26-04-2009, 07:12
Selenn'ciğim, bahçeye ne eldivensiz ne de gözlüksüz çıkıyorum inan.
Sakınan göze çöp batarmış derler ya, ben de korunmaya çalışıyorum ama.....
Şimdiki korkum arılardan. Elimi neye atsam vızzz diye arı uçuyor.
Ben de çalıya önce çizmemle bir iki dokunuyor, sonra başlıyorum temizlemeye.
Yoksa bütün günü hastanede geçirmek de var.
Halimi görsen, astranotlar gibiyim valla.
Eşofmanınım paçalarını, çorabımın içine sokup, çizmelerimi giyiyorum. (kene korkusundan)
Ellerimde eldivenler. (arı sokmasından korktuğumdan)
Gözümde gözlük. ( sopaların gözüme batmasını önlemek için)
Üzerimde kalın yelek. (üşütüp hasta olmamak için) Haaa, başımda da şapka.
Anlayacağın, tam teçhizatlı askerler gibi.

Güler
26-04-2009, 07:13
Sevgili Birol, sana göndereceğim kolinin içine bir iki tane de Osmanlı çileği ilave ederim, üzülme.

Güler
26-04-2009, 07:19
Sevgili nilfr, teşekkür ederim.
Sarmaşık güllerinizi balkonunuzda yapacaksanız, ayrı ayrı saksılarda yetiştirmenizi tavsiye ederim.
Kokulu ve iri çiçeklilerini tercih ederseniz, balkonunuza güzel görüntünün yanında mis gibi koku da verir.
Saksılarınızı büyük tutmanız gerekir, gül zaten bol toprak sever, hele de sarmaşık olursa.
İyi bir seradan bulabileceğinizi tahmin ederim.
Yalova, burnunuzun dibinde.
Kolay gelsin.

Güler
26-04-2009, 07:21
Sevgili zenfree, işlerin yoğun oluyor. Tam buluşalım diyoruz, ama öyle ama böyle bir aksilik çıkıyor.
Özelime posta adresini yazar mısın?

zenfree
26-04-2009, 17:22
Güler Hanım ilginize teşekkür ederim. Bu yoğun işleriniz arasında sizi uğraştırmak istemem. Zaten ben mayıs ayı içerisinde oraya gelmeyi planlıyorum.:)

Güler
26-04-2009, 17:23
Aman, ne güzel bir haber. Çok mutlu olurum.

Birol
26-04-2009, 18:27
Sevgili Güler hanım gecmiş olsun.

nilfr
26-04-2009, 23:32
Sevgili Güler hanım,tavsiyeniz benim için çok önemli Bursa da da seralar var.Ben henüz acemi bir bitki sever olarak sizin tavsiyeniz doğrultusunda yalova dan alıcam güllerimi.Size danışmak istediğim bir şey daha var eskiden tenekelerde yetişirdi çiçekler ve her biri bir birinden güzel gelişirdi,acaba çiçekleri bu zamanla paslanan tenekelerdeki pas mı böyle güçlendiriyordu?çiçeklerimin topraklarını yenilerken içine kolay paslanabilecek parçalar ve minik çiviler attım faydası olurmu bilmiyorum siz ne dersiniz ?

Güler
27-04-2009, 09:21
Evet, burada halâ köylüler Ortancalarını, küpe çiçeklerini bembeyaz kireçle boyadıkları tertemiz büyük, büyük tenekelerde yetiştiriyorlar.
Görüntüleri de çok şık.

Paslı çivi ve teneke parçalarını çiçek toprağına gömmelerindeki sebep demir noksanlığını tamamlamak için olabilir, ama biz bugün bunları demir ihtiva eden gübrelerle yapıyoruz.

(ufak bir hatırlatma; yazışmalarımızda virgülden sonra bir boşluk, noktadan sonra da bir boşluk bırakarak büyük harfle başlamamız gerekiyor.)

Koyu yeşil
27-04-2009, 12:47
Geçmiş olsun Güler Hanım, bahçeniz coşmaya başlamış :)

some_at
27-04-2009, 14:55
Çilekmi dediniz valla kokusu burnuma geldi:D

Buket Aknar
28-04-2009, 19:41
Arkadaşımız Buket Aknar için geçen sene Clematisin dibinden ayırdığım çelik.
Ben, çok cılız olduğu için ona kıl kuyruk adını takmıştım, ama çiçekleri iri ve güzel.
Şimdi yeniden çiçek açtı.

74702

Güler Hanım; mesajı ancak şimdi farkettim ( Kuzey Kıbrıs başlığındaki uyarınız üzerine). Benim kızım ne kadar güzel olmuş.... Büyümüş, serpilmiş. Belki bu yaz onu alabilirim. Çok büyüdü mü? Onu Kıbrıs'a getirmek zor olur mu?

karagoz
28-04-2009, 20:03
bahçeniz tam anlamıyla mükemmel elinize kolunuza saglık

Güler
28-04-2009, 20:04
Yok yok, çiçeğinin büyüklüğüne aldanma, kendisi minnacık.

günebakan
28-04-2009, 20:29
Güler ablacığım koşturmaya başlamışsın yine maşallah diyelimde nazar değmesin:) Keşke ben bu siteyi geçen sene keşfetmiş olsaydım 2 kere geldim gönene ama bu sen kızımın son senesi gelemiyeceğim sanırım bir daha gerçi ben kafama birşeyi takıttımı kesin yaparım manyasta aklımda ne eder eder bir ara uğrarım.
Ben böyle takıntılı değildim yaşarken oldum:p:D

Güler
29-04-2009, 19:44
Yağmurun yağması durduğu zaman, veya güneşi görünce motor takmışcasına çalışmaya başlıyorum.
Bahçe yavaş yavaş kendine gelmeye başladı.

Arka bahçe yavaş yavaş düzene giriyor. Burası çim değil, ot.

75488

Güler
29-04-2009, 19:46
Arka bahçedeki Vişne çiçekte.

75489

Beyaz Gece
29-04-2009, 19:47
Güler abla o bahçede bana bir iş verirmisin. Önce çalışayım edeyim sonra çimlerde oturup ders çalışmaya hak kazanmış olurum :)

Güler
29-04-2009, 19:52
İki iğde ağacını sarmalayan sarı gülü mutlaka görmelisiniz. Kollarını iki yana açmış kocaman bir insan gibi. Boyu da 4m yi geçiyor.

75490

Güler
29-04-2009, 19:54
75491

Güler
29-04-2009, 20:00
Yirmibir adet sardunya saksısının topraklarını değiştirdim. Her saksıyı devirdiğimde içinden çıkan kadılokması larvaları inanılacak gibi değildi.

İşte çiçeklerimizi mahveden yaratıklar....

75492

Güler
29-04-2009, 20:03
Sardunyalarımı, yeni toprağa ektim. Vitaminli sularını verdim. Bir de güneş görürlerse iyice kendilerine gelir, bol bol çiçek açarlar.

75493

jineop
29-04-2009, 20:04
Güler Ablam
Bayıldım sarı gülüne... Senin o canavarlardan benim bahçemde de tek tük var. Umarım tüm sorunlar acilen çözülür.Sevgiler

Güler
29-04-2009, 20:05
Frezyalarımda çok tomurcuk var. Açanlar da nefis kokuyor.

75494

Güler
29-04-2009, 20:06
75495

Orkun Kırcı
29-04-2009, 20:08
Ooooh mis gibi ablacım kokusu taaa buralara kadar geldi valla. Emeklerinize sağlık...

Güler
29-04-2009, 20:09
Haseki küpeleri de coştu.

Katmerli mor beyaz haseki (çok katlı olduğundan, köylüler buna dokuz donlu diyorlar)

75496

Güler
29-04-2009, 20:12
Pembe beyaz katmerli haseki küpesi.

75497

Güler
29-04-2009, 20:13
Bordo beyaz katmerli haseki küpesi.

75498

Güler
29-04-2009, 20:17
Beyaz İrisler de iyice açtılar. (Celal Sungur'a duyurulur)

75499

Güler
29-04-2009, 20:21
Bugün misafirim vardı.
Sevgili Lilium, bizi ziyarete geldi. Lâf aramızda çim alanını görünce, ettiği bedua için kendisi de üzüldü. İşimin ne kadar zor ve çok olduğunu anladı.

Lilium ve Oğuz çay içiyorlar, bense saksı toprakları ile boğuşuyorum. (Haaa, haaa)

75500

zenfree
29-04-2009, 21:47
Kadılokması hariç hepsini çok beğendim.:)

günebakan
29-04-2009, 21:52
Bahçe çok güzel görünüyor Güler ablacığım insanın otların üzerinde çıplak ayakla gezesi geliyor. Hasekilere bayıldım yeni keşfettim onları çok güzel gözüküyorlar:)

Adalet Yağcı
29-04-2009, 22:03
Sevgili Güler, bahçen bu hali ile de çok güzel inan bana.
Haseki küpelerin süper görünüyor, ben ekmek için geç mi kaldım acaba, zaten ikinci yıl çiçekleniyormuş diye duymuştum.
Sardunyalar için besin verdiğini söylüyorsun, biliyorsun bu sene benim de sardunyalarım var, özellikle tercih ettiğin bir besin varmı?

Güler
30-04-2009, 08:27
Sevgili adalet,
Ben her sene saksı topraklarını yenilerim. Saksı içindeki sardunyaları yavaşça çıkartır. Saksıyı güzelçe fırçalayarak yıkarım.
Daha sonra dibine iki avuç dolusu çakıl döşerim. Çakıl üzerine biraz da dere kumu koyduktan sonra, sonbaharda bahçeye getirttiğim, yanık gübre+mil+kum+3x15 gübre ve toz kireç den hazırlanan karışımı eleterek elde ettiğim harcı saksılara koyarım.
Çıkartılan sardunyalar temizlenir, cılızları atılır ve yeniden ekilir.
Ekim işi bitince, biraz su veririm. Daha sonra hümik asitli su ile sular, tekrar normal su ile bu hümik asidin köke inmesini sağlarım.
Bu ilk yaptığım şeydir. Şimdi bunlar bitti.
Daha sonra çiçeklenmelerin iyice arttığı dönemde, normal dengeli bir gübre ile devam ederim.
Bu arada sezon boyunca bir defa topraktaki larvalar için ilaç yapıyordum ama gördüm ki yetmiyormuş bunu daha da sıklaştırmam gerekiyor diye düşündüm.

nazlı06
30-04-2009, 09:22
Güler Ablacım, hasekiler maşallah çoşmuşlar çok güzeller. Kadı lokması bizde de var ama saksılarda değil toprağın içndeler. Çiçek dikmek için yeri biraz eşelesem mutlaka bir tane elime geliyor. Tavuklar bayram ediyor.

Koyu yeşil
30-04-2009, 09:42
Hepsi çok güzel de, şu hasekilere hayranım ben en çok. Hele şu bordo beyaz katmerlisi, can yakıyor güzelliğiyle :)

Vildan Sönmez
30-04-2009, 09:43
Güler Hanım, bu kadı lokması denen illet Datça'da başımızın derdi. Çiçeklerin saplarını bıçak gibi kesiyor.
Ama saksıda hiç rastlamadım. Toprakla beraber gelmiş olmalı.
Bu arada bahçeniz yine form tutmuş.Elinize sağlık...

Ben de yarın Enez'e gidecektim. Geçen yıl havalar çok iyiydi,şimdiye dek Mart ve Nisanda kaç kez gitmiştik. Meteoroloji 3 güne de gökgürültülü sağnak yağış veriyor.Bahçeye inemedikten sonra dedik ve vazgeçtik.

celalsungur
30-04-2009, 11:43
Daha sonra dibine iki avuç dolusu çakıl döşerim. Çakıl üzerine biraz da dere kumu koyduktan sonra, sonbaharda bahçeye getirttiğim, yanık gübre+mil+kum+3x15 gübre ve toz kireç den hazırlanan karışımı eleterek elde ettiğim harcı saksılara koyarım.
Çıkartılan sardunyalar temizlenir, cılızları atılır ve yeniden ekilir.

Allahtan bizim sardunyalar bu Forumu okumuyor.;)

Ferda Ülkümen
30-04-2009, 11:51
Güler Hanım, bu kadı lokması denen illet Datça'da başımızın derdi. Çiçeklerin saplarını bıçak gibi kesiyor.
Ama saksıda hiç rastlamadım. Toprakla beraber gelmiş olmalı.

Vildan hanım

Bu larva'lar erginleşince uçarak her yere ulaşıp yumurta bırakıyorlar.

Güler
30-04-2009, 11:59
Evet, Ferda'nın dediği gibi. Bilhassa sardunya toprağına çok geliyorlar, aslan ağzını da çok geldiklerini duymuştum.
Toprakda da çok oluyor, ama nedense meret benim saksılarıma da dadandı, ama ben onların hakkından gelirim. Allahtan her sene toprak değişimi yapıyorum da çiçeklerime pek zararları olmuyor.

Sevgili Celal, sen okuyorsun ya, öyle emek vermeden sevmek olmaz, sıva bakalım kolları.
Bana getirdiğin irisler öyle güzel açtılar ki. Sap sarı.

celalsungur
30-04-2009, 12:03
Beyaz İrisler de iyice açtılar. (Celal Sungur'a duyurulur)

75499
Biiip;)

limon
30-04-2009, 12:37
Toprağı her kazışımda bir iki tane Kadılokmasına raslıyorum. Geceleri nedense insanın üstüne üstüne uçan, kuşa benzeyen yaratıklar oluyor değil mi bunlar? Bu ismi kim koymuş acaba? Görünüşü iğrenç, ismi yiyeceği çağrıştırıyor. 2 yıldır bahçeye Petunya dikemiyorum. Ferda Hanım'la konuşmuştuk bu konuyu, Petunya köklerini yiyormuş, bitki bozulmaya başlayınca çekince sadece dal olarak geliyor, hiç kökü olmuyor. İki yıl önce biberlerimin de başına gelmişti.

Celal Bey, Beyaz İris mi seviyorsunuz?

Güler Hanım, hepsi birbirinden güzel, elinize sağlık. Sağanak yağmur geliyormuş dikkat. :)

Güler
30-04-2009, 12:42
Evet yağmur lâfını duyunca, İstanbul'a dönmeye karar erdim.

Sevgili Limon Adalet hanımın istediği çiçek dikilen poşetlerden birkaç tane aldım. İki tanesini Adalet'e vereceğim. Bir ikisini de başkalarına söz verdim. Bir tane artıyor, istersen sana gönderebilirim.

jineop
30-04-2009, 12:43
Hasekiler benim ... Herkes hasekilerime göz koydu :)

Güler
30-04-2009, 12:45
Geçen sene yemyeşilken toprakdan söktüp de verdiğim fideleri arkadaşlar tutturamamışlar.
O yüzden bu sene isterseniz tohumlarını bekleyin.

celalsungur
30-04-2009, 12:50
Celal Bey, Beyaz İris mi seviyorsunuz?

:)
Sevgili Limon, selam.
Mavi İrisi çok seviyorum.
Nerede bulursam alıp dikiyorum, daha çiçeğini göremedim.
Yalova'dan Karaca fidanlığından bir kaç tane bodur iris getirdim, bir tanesini yazlık bekçisine verdim gerisini ben diktim. Bekçinin bahçesindeki pırıl pırıl açmış, benimkilerde ses yok.

celalsungur
30-04-2009, 12:53
Kadılokması ilacı var, küspeyle karıştırıp bitkilerin dibine gömüyorsunuz, biraz da toz şeker katıyorsunuz içine, kadılar bunları daha lezzetli bulup yiyor ve yok oluyorlar.

Koyu yeşil
30-04-2009, 12:53
Eğer sözünü ettiğiniz haseki tohumlarıysa sabırla bekleriz Sevgili Güler hanım.

Güler
30-04-2009, 12:56
Tabî, sevgili koyu yeşil.
Arzu edersen gel, nasılsa yolu biliyorsun. Dibinden fışkıranları kendin çıkart. O kadar çok ki.

celalsungur
30-04-2009, 12:58
Erguvan çelikleri, dip sürgünlerden yan kesi ile alınıp, toprakta bekletilip mi çoğaltılıyor?
Çelik bölümünü bulamadım.

Koyu yeşil
30-04-2009, 14:32
Teşekkürler, Güler hanım, inşallah diyelim, beraber geçirdiğimiz o güzel günün tadı hala hepimizin hafızasındadır eminim ki. :)

Adalet Yağcı
30-04-2009, 14:47
Evet yağmur lâfını duyunca, İstanbul'a dönmeye karar erdim.

Sevgili Limon Adalet hanımın istediği çiçek dikilen poşetlerden birkaç tane aldım. İki tanesini Adalet'e vereceğim. Bir ikisini de başkalarına söz verdim. Bir tane artıyor, istersen sana gönderebilirim.

Sevgili Güler, bu sene başına tebelleş oldum değilmi :o Öyle çok şey geldi ki senden, söz artık bir şey istemeyeceğim :(
Çiçek poşetleri için çok teşekkür ederim, bu sene yaylada havamdan geçilmez artık :)

Buket Aknar
30-04-2009, 15:01
Acilen İstanbul seyahati şart oldu. Kızım sınavlarını bitirir bitirmez oradayız.

Lilium
30-04-2009, 15:46
Yirmibir adet sardunya saksısının topraklarını değiştirdim. Her saksıyı devirdiğimde içinden çıkan kadılokması larvaları inanılacak gibi değildi.

İşte çiçeklerimizi mahveden yaratıklar....

75492

Evet bunları çok iyi tanıyorum.:p dün önümde idiler.

Bitkinin köklerini yiyerek bitkinin gelişmesini durdururlar.

Güler
30-04-2009, 18:15
Sevgili Adalet, öyle düşünürsen beni üzersin. Bende olan bir şey neden sizde olmasın, olur mu öyle şey.
Paylaşımı inan çok seviyorum, sizlere gönderdikçe büyük haz duyuyorum.

Sevgili Buket, senin kıl kuyruk da benimle seyahat edenlerden. Ben Manyas'a o da beraber. Ben İstanbul'a o da geliyor. Ama geleceğin tarihi üç aşağı beş yukarı bildir de beraberimde getireyim.

Sevgili lilium, kurtçuklar bugün tavuklara yemek oldu.

Güler
30-04-2009, 18:20
Bugün hava güzeldi, bahçede epeyce iş yapıldı.
Güllerin ilk ilaçlaması yapıldı.
Lavantinlere gübre verildi, bol bol sulandı.
Butün gül çanakları çapalandı 3x15 gübre verildi.
Bütün ağaçların çanakları temizlendi.

Sizler için bir iki fotoğraf de çektim.

minik petunyalar açmaya başladılar. Bunlar sarkan tip.

75638

75639

Güler
30-04-2009, 18:22
Fare kulakları da çok güzel açtılar, iyice sarkmaya da başladılar.

75640

Güler
30-04-2009, 18:23
Clematisler tomurcuk içinde, bir iki derken başlıyor açmaya.

75641

Güler
30-04-2009, 18:24
Kartopular irileşiyor.

75642

Güler
30-04-2009, 18:25
Balkonumdan çiçekler.

75643

celalsungur
30-04-2009, 18:35
Bahçe çok güzel görünüyor Güler ablacığım insanın otların üzerinde çıplak ayakla gezesi geliyor. Hasekilere bayıldım yeni keşfettim onları çok güzel gözüküyorlar:)

Bakın ben ne yapmıştım.;)

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17271&c=680

nazlı06
30-04-2009, 18:36
Kadılokması ilacı var, küspeyle karıştırıp bitkilerin dibine gömüyorsunuz, biraz da toz şeker katıyorsunuz içine, kadılar bunları daha lezzetli bulup yiyor ve yok oluyorlar.

Celal bey, tarifiniz çok lezzetli bişeye benziyor . Kadılar da dayanamayıp afiyetle yiyip ebediyete uğurlanıyorlar. Denemek lazım.

fatmadundar
30-04-2009, 18:48
Güler Hanım bahçeniz yine muhteşem. İşleri iyice yoluna koydunuz galiba.
Yağsın rahmet dinlensin Ahmet. Yağmuru fırsat bilip İstanbul'a mı gidiyorsunuz?
Sizin oralar daha serin ama klematisleriniz açmış bile. Benim klematislerimin tomurcukları henüz belirdi.
Kartopunu da çok severim. Sizin ki gördüklerimin en güzeli. İspiryanız da öyle. Frezyaların kokusunu duyuyorum. Benimkiler geçti artık.

Buket Aknar
30-04-2009, 19:55
Güler hanım benim istanbul seyahatim büyük ihtimalle Temmuz ayına kadar olamaz, çünkü kızımın sınavları ancak temmuzda bitecek. Ben size 10-15 gün önce haber vereceğim.

Güler
03-05-2009, 21:30
Benimle beraber seyahat eden Phal. orkidelerim çok güzel çiçekteler.

76074

76075

76076

jineop
03-05-2009, 21:40
Sevgili Güler Ablam
Balkonunuz da muhteşem.

cemal.S
03-05-2009, 21:55
Hey Hey

Bu orkideler kimin böyle. Umarım bahçe sizleri fazla yormamıştır. Şöyle bir tur attım her şey muhteşem yerli yerinde. Ortalık şenlenmiş nede olsa GÜLERİN CENNETİ burası.

Oğuz bey kesin çay içer yeşillikler arasında. Güler hanım çalışa dursun. Şaka şaka.

İkinizede selam olsun.

Güler
03-05-2009, 22:07
Vayyy, vayyy kimler gelmiş bahçeme. Ne şeref bize.
Biz de bugün uzun uzun sizden bahsedip, kulaklarınızı çınlattık.
Nerelerdesiniz sevgili cemal.S?