View Full Version : Güler / Bahçe
Sevgili Benol Hazarolu, nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. İstemez olur muyum? Dikim zamanı yollayabilirseniz çok sevinirim.
Adresimi özelinize yazarım.
mimoza ege
04-12-2010, 16:39
Güler Hanım bahçenize özenmedim dersem yalan olur.
Bir cennet yaratmışsınız. Emeğinize sağlık. Keyifli sağlıklı günler dilerim..
Sevgiler, selamlar..
Teşekkür ederim sevgili mimoza ege. Mimoza da çok sevdiğim bir ağaçtır. Yanında çok durduğumda bana allerji yapıyor ama yine de seviyorum.
Havalar soğumaya başlayınca sardunyalarımı ve diğer çiçeklerimi limonluğa kaldırdım.
Sardunyalar lodos havaları görünce çiçek açmaya başladılar. Çiçek içindeyken limonluğa götürmek pek istemedim ama yerleri orasıydı.
Bu arada yağmur çiseliyordu, ben de saksıları taşıyan adama " şu saksıyı buraya, bunu da şuraya koy " diye yer gösteriyordum. Gözüme verbanaların arasında çıkmış bir dikenli ot çarptı. Ayağımdaki çizme ile yan yatırıp, otu yolmak için kavradım ve olan oldu avcumun içinde biber gibi bir yanma; anladım ki arı soktu.
Bu soğuk, yağmurlu havada arı ne arar değil mi? Yok, yok siz mercekle arasanız bulamazsınız ama ben olur olmaz yerlerde bulurum ve kendimi soktururum.
Hemen apar topar hastanenin yolunu tuttuk. 2,5 saatimiz hastanede geçti.
Eve gelince nerede kalmıştık diye başladım yine.
183256
183257
Sağolun arkadaşlar!
Arı sokmasına allerjim olmaz mı? Hem de ne allerji, tahtalıköye yollayan cinsten. İki defa yarı yoldan geri döndüm. İlkinde ikigün sonra komadan çıkmışım. İkinci koma durumu galiba daha kısa sürmüş.
Allerji testlerinden sonra her hafta iki aşı oldum ve bu durum 3.5 sene devam etti. Ama vücudum bağışıklık kazanamayınca dr. aşıyı kesti.
Şimdi arı soktuğunda 20 dakika içinde hastaneye yetişmem gerekiyor. İlk belirtileri kesik kesik gıcık gibi başlayan öksürük, sonra kulak zonklaması kızarması, nefes darlığı ve çift görme. Şişme de cabası. Sonra da...... Allah kalıyor işim.
Serum içinde hemen avil, dekort ampul damardan veriliyor 2-3 saat hastanede geçirip eve dönüyoruz.
Eve gelişten sonra da 2 saat kadar istirahat, sonra geçiyor bir şeyim kalmıyor.
Bu yaz bu işi üçledik. Ama bu kış gününde benden başka da kim bulabilir bu arıları ve kendini sokturur? Kocam da oğlum da şaşırıyor. Ama bilmiyorlar ki ben o kadar tatlıyım ki arılar bana hucum ediyor...:D:D
(Uzak mesafede olduğum zaman yanımda acil durum için bana 2-3 saat bir zaman kazandıran bir iğne var epipen onu bulunduruyorum)
ben o kadar tatlıyım ki arılar bana hucum ediyor...:D:D
Ona şüphe yok da,
Tedirginlik panikleme ve ya arı kovanına çomak sokarsan arılar sokar, bir keresinde bilmeden kovana çomak sokup bir kaç arı sokmuştu, hiç unutmuyorum gençtim delikanlılık dönemim, gazos içiyorum o esnada kız arkadaşımı gördüm, gözlerim onda bir yandan da gazozumu içiyorum şişeyi kaldırdım dudağımda bir yanma eşek arısı şişenin ağzındaymış dudağım şişti balon gibi bir kaç gün dudağımın sarkık gezdiğimi hatırlıyorum. :)
Bak bak kızı görünce mayıştın arı da seni kendine getirdi öyle mi? :D
İnan ben masumum lilium, arı gelip beni buluyor.
Valla ben çok dikkat ediyorum ama nedense bu arılar da hep beni buluyorlar sevgili yigit666.
Arılar güzel çiçeklere konarlar onu anlıyorum da, neden bazılarına sokarlar onu anlamıyorum. :D
Eyvah ben yine pot kırdım galiba, ben ipimi hazırlayayım güler abla beni asar artık. :D
Doğayla Barış
07-12-2010, 07:38
Bu arada bahçenizi gezmeye doyamıyorum her köşesi birbirinden güzel.Yüreğinize sağlık. Aloe veram sağlıklı bir şekilde yeni evine uyum sağladı,sık sık sizden söz ediyoruz :-)
Şimdi çelik zamanı, bahçemi unutmazsınız diye düşünüyorum.Sevgiler.
Sağolun arkadaşlar!
Arı sokmasına allerjim olmaz mı? Hem de ne allerji, tahtalıköye yollayan cinsten.
E pes yani denir bu duruma Güler hanım:eek: Lilium haklı galiba. Arılar bizden uzak dur dedikçe siz dinlemiyorsunuz anlaşılan;) Onlarda "biz uyarmıştık" diyorlar
maysan80
12-12-2010, 16:47
yeni üyeyim
sitedeki hemen hemen her başlığa girip okuyorum. en çok güler hanım sizin mesajlarınızı gördüm. bilgisi çok olan birinin bahçesi de harika olur diye düşündüm. yanılmadığımı gördüm.
insan sizin bahçenizde yaşlanmaz valla.
bol çiçekli meyveli zamanlar yaşamanız dileğiyle
yeni üyeyim
sitedeki hemen hemen her başlığa girip okuyorum. en çok güler hanım sizin mesajlarınızı gördüm.
Sevgili maysan80, tabii en çok benim mesajımı görürsünüz, o kadar gevezeyim ki. :p
Sonra bahçem ile ilgili detayları anlatmak da hoşuma gidiyor, öyle olunca da mesaj sayısı haliyle 11.000 i geçer.
celalsungur
12-12-2010, 18:36
yeni üyeyim
bilgisi çok olan birinin bahçesi de harika olur diye düşündüm. yanılmadığımı gördüm.
insan sizin bahçenizde yaşlanmaz valla.
Bilgisi de bol, enerjisi de; nazar değmesin.
Yaşlanma konusunda ise, Bayan Benjamin Button...;)
Yeşil Çay
22-12-2010, 15:38
Güler Hanım çok geçmiş olsun.Bahçeniz gerçekten güzelmiş.Ama öyle bir iki saatte gezilip bitmiyor.Sırtım ağrımasaydı daha kalacaktım ama yarına gene gelirim.İnsanın içi açılıyor fotoğraflara bakarken.Hoşçakalın.
Bu sabah Manyas'dan getirip de balkona yerleştirdiğim çiçeklere biraz bakım yaptım.
Atlas yeniden açmaya başladı, Yılbaşılar da yavaş yavaş çiçekleniyor, Cliva yine çiçeklendi. Onun bu kadar sık çiçek açması herkesi şaşırtıyor.
Kamelyam da tomurcuk içinde, bahçeye dikili olanlar acaba ne alemdeler?
185552
185553
alibumin
24-12-2010, 13:44
Güler Hanım konuyu başından sonuna takip ettim....Emeğinize yüreğinize sağlık...Bahçe nerden nereye gelmiş...Hani bahçeyi bu hale getirmek için harcadığınız maddi manevi her emeği,evi tekrar yapmak için kullansaydınız bir şato olurdu :)) Ama biz şatolarda değil doğayla,doğaya ait her canlıyla içiçe yaşamayı tercih ediyoruz :)
Emeklerinize,ellerinize sağlık......
Saygılar,
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sizlere gönderdiğim atlas çelikleri de bunun yavruları.
Ben de çiçek rengini çok beğeniyorum.
bettyycim
24-12-2010, 18:58
Güler Hanım çok güzel görüntüsü, siz biden ne istersiniz toplantıda getirelimde süpriz olsun :D bunun neresi sürprizse tabi ;)
Hani bir lâf vardır " ağanın eli tutulmaz" diye..... :D
Şaka yapıyorum sevgili arkadaşım.
Sizler gelin, beraber olalım, güzel vakit geçirelim yeter bana.
bettyycim
24-12-2010, 19:08
E güzel laftı canım, tamam birşeyler düşüneceğiz artık :p
Güler'cim çok güzel açmışlar.Kamelyalarımız aynıymış .Benimkide katmerli pembe aynı şekilde tomurcuk ve açmışlar birarada Cliva çok güzel bir bitki ama malesef evde yer kalmadı :) Her iki evide sımsıkı doldurdum .Yazın balkon kurtarıyor ama kışın zorlanıyorum .
Yinede çiçekçilerde rastlarsam Cliva'ya hayır diyemem .
Ayşe Yıldız
24-12-2010, 19:38
Rengi muhteşem gerçekten. Gösterişli, havalı,... hallerini saymaya bile gerek yok. Güler Hanım ellerinize sağlık çok güzel bakılmışlar belli oluyorlar.
Bari atlasdan 2 dal da toplantıya getireyim, kuraya koyarız.
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 09:25
[QUOTE=Güler;730714]Bu sabah Manyas'dan getirip de balkona yerleştirdiğim çiçeklere biraz bakım yaptım.
Atlas yeniden açmaya başladı, Yılbaşılar da yavaş yavaş çiçekleniyor, Cliva yine çiçeklendi. Onun bu kadar sık çiçek açması herkesi şaşırtıyor.
Kamelyam da tomurcuk içinde, bahçeye dikili olanlar acaba ne alemdeler?
Sevgili Güler Hanım;
Sağlıklı görüntüleri ve renkleriyle, hakikaten çok nefisler. Farklı bitki arayanlara vitrin olmaya devam ediyorsunuz. Sağolun.
Bu arada bir sorum olacak!
Sizde, bitkilerini, SADECE UYKUDAYKEN DÜŞÜNMEYENLERDEN MİSİNİZ?
Bence; öyle.:D
Kim demiş uykuda da düşünmüyorum diye. Rüyalamı da onlar süslüyor. Galiba bütün gece rüyamda o ağır saksıları bir sağa bir sola taşımaktan yorgun kalkıyorum sabahları!
İşin gerçeği; çiçekleri düşünerek yattığımda inanın rüyalarıma da giriyorlar.
ciceksever70
25-12-2010, 10:00
Güler abla ari macerani okudum gecmis olsun. Ben de kamelyami sardim sarmaladim bakalim kisi bahcede cikarabilecek mi cok merak ediyorum.
İki sene önce ben de sarıp sarmalamıştım, geçen sene çok soğuk olmasına rağmen onu sarmayı unuttum ama o yaşadı, sarıp sarmaladığım başka bitkilerim öldü.
Bu sene hiç birini sarmadım, Allaha emanet ettim.
Sayın Güler; Birinciliği gerçekten çok çok hakediyorsunuz. Ama çiçekler de size torpil geçiyor sanki. Ya da eliniz sihirli. O kadar gösterişliler ki. Burada izlerken, benim ne zaman olur diye sabırsızlıktan çatlıyorum.
Bitki obezi oldum,çıktım. Bütün çiçeklerden almak istiyorum. Rengarenk, çeşit çeşit. Ta ki bahçeyi dolduruncaya kadar.
Sizi takipteyim, Sağlıcakla kalın.
Sevgili uzaylı, hepimiz bitkilerimizi çok seviyoruz, bahçelerimize özen göstermeye çalışıyoruz.
Ben nisbeten daha eskiyim ve bahçem oldukça büyük ama bana sorarsanız aramızda o kadar çok güzel bahçesi olan var ki. Ben bu yüzden hiç de kendi bahçemi birinci diye adlandıramam. Bahçemi çok seviyorum, uğraşıyorum ama bence daha yapılması gereken o kadar çok şey var ki.
Sizler daha çok gençsiniz ve erken başladınız. İnşallah bütün arzu ettiklerinizi yavaş yavaş yapar, doya doya tadını da çıkartırsınız.
Ben eminim ki siz ve sizin gibi azimli arkadaşlar bu işleri kolayca yapacaksınız, Allah sıhhat versin, güç versin ve bıktırmasın.
Sevgili güler hanım,muhteşem tüm çiçekler senin güzelliğini yansıtıyor.
Senin gibi narin senin gibi güzel kalpli.
Sn Güler Ablaçığım.
Bahçenizi hayranlıkla seyrettim.Çok güzel.Tebrikler.
Benim bahçe 5 dönüm Meyve çeşidi ağırlıklı,120 Adet Meyve Sebze ve Gül çeşidi var.
Tecrübelerinizden faydalanabilirmiyim? Saygılar.Hürmetler
Sayın hk50, teşekkür ederim.
Bildiklerimi arkadaşlarımla paylaşmak daima hoşuma gider.
Cumhur Tonba
26-12-2010, 23:59
Faydalanmasına faydalanabilirsiniz de Sayın hk50,
- Daha sonra başınızı kaşıyacak zamanınız olmaz.
- Arabanızda oturmaya yer bulunmaz.
Daha fazlasını saymayayım.
Faydalanmasına faydalanabilirsiniz de Sayın hk50,
- Daha sonra başınızı kaşıyacak zamanınız olmaz.
- Arabanızda oturmaya yer bulunmaz.
Daha fazlasını saymayayım.
Cumhur, cumhur...uğraşma benimle! :D :D
Alan memnun, satan memnun, neden uzaktan uzağa gazel okuyorsun? Hani desem ki lilium gibi bahçeye geldin, çapa yaptın, işlere yardım ettin! O da yok sende, etrafı karıştırma bari. :p
Cumhur Tonba
27-12-2010, 11:54
Güler Ablacığım.
Güzel bahçeler durduğu yerde oluşmuyor. Bizler senin neler çektiğini biliyoruz. Şimdiden alışsınlar ki, daha sonra şok yaşamasınlar. Gerçi Seven ne yapmaz? Tüm yorgunluğunuz sonunda mutlu sona ulaşıyor. (Lilium, hadi geçer not aldın yine)
Selamlar, saygılar.
Sn Güler Ablaçığım.
Benim bahçede 5000 m2 Beş yıldır uğraşıyorum.77 çeşit meyve ağaçı var.Bahçenizde yoksa size Bizim meşhur Amasya (Misket) elması fidanı gönderiyim.Bilğilerinizden faydalanaçağım.Saygılarımla
Sevgili hk50, Amasya elmasını Oğuz da ben de çok aradık ama satın aldıklarımız hiç de istediğimiz türden yani kütür kütür değildi.
Ben unlu elmaları pek sevmem.
Daha sonra siteden bir arkadaşımız Wallnut bize Sapanca'da bulabileceğimizi söyleyince, Manyas'a giderken yolumuzu önce Sapanca'ya çevirdik, arkadaşımızla buluştuk ve birkaç fide aldık.
Ektiğimiz o fideler daha meyve vermediler, istediğimiz türden mi değil mi bilmiyoruz.
Esasında benim aradığım Amasya 5 yıldız, yani elmayı ortadan kestiğinizde çekirdek kısmının beşli yıldız gibi olduğunu görürsünüz.
Çok iri olmamakla beraber, kütür kütür bir elmadır.
Amasya Misket'i hiç duymadım, nasıldır?
Amasya elması nasıldır?
Sayın Güler hanım,
Ben mi yanlış hatırlıyorum veya yanlış biliyorum anlamak isterim. Küçüklüğümüzde, yani yaklaşık 55 yıl önce babam ısrarla Amasya elması arar ve satın alırdı. Biz de beğenerek birkaç tane yerdik. O elmalar tamamen farklı görüntüye sahipti. Kabuğu çok güzel pembe beyaz, şekli iri bir kiviye benzerdi. Yani şimdikiler gibi küre şeklinde değildi ve boyu eninden uzundu. İçi oldukça beyaz etli idi. Aroması çok farklı ve güzeldi.
Artık hiçbir yerde bu cins bir elmaya rastlamıyorum. Belki hk50 arkadaşımız bu konuda bilgi sahibidir. Bizi aydınlatırsa minnettar oluruz.
Her şey gönlünüzce olsun.
Ben de pek fikir sahibi değilim ama bahsettiğiniz elmadan annem çok güzel komposto yapardı ve derdi ki " Amasya elmas komposto için en iyisidir, dağılmaz."
Hakikaten içi bembeyaz ve kütür kütür bir elmadır. Biraz ufaktır ama çok lezzetlidir.
Sn Güler ablaçığım.
Yukarda adı geçen elma mevcut var .Zira Clasik aşı üzerine yapılmış.Fakat benim emin olabilmem için yarın Tarım İl Müdürlüğünden onay aldıktan sonra size döneçeğim.ilğilenen bütün arkadaşlara doyurucu bilgiyi vereçeğim.Selamlar Sayğılar
Merhaba güler hanım size bir cee eee diyebilirmiyim.:))) Geriye dönük sayfaları en kısa zamanda dolaşıp yaptığınız güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum. Şimdilik sağlıcakla kalın.
Merhaba güler hanım size bir cee eee diyebilirmiyim.:))) Geriye dönük sayfaları en kısa zamanda dolaşıp yaptığınız güzellikleri görmek için sabırsızlanıyorum. Şimdilik sağlıcakla kalın.
Sevgili Birol !
Biz bu bahçeyi her fırsatta dolaşırız. Emek+alınteri+Özveri+ Sevgi= BAŞARI seyreyleyeceksiniz. Size kolay gelsin.
Hımmmm, ceeee mesajları işe yarıyor galiba, çok mutlu oldum.
Bahçeme de hoş geldiniz.
Sn Güler Ablaçığım,
Adresinizi bildirirseniz Amasya (Misket )elma fidanını göndereçeğim.
Ançak şunu belirteyim.Niğdede yetişen misket elmasının tadı ile o yörede yetişen misket elmasının tadı bir olmaz.hava su toprak ve iklim faktörünü göz önünde bulundurmak gerekiyor.Bizde 5 Km mesafede bile lezzet ve ebat farklılıkları oluyor.
Bakın en azından bir çeşit olur.İllada Niğdede yetişen ve kütür kütür eden misket elması isterseniz.Benim bahçede 50 senelik ağaçlarım var.Ekim ayında olur.istediğiniz misket elması meyvesi gönderebilirim.
Sayğı ve hürmetlerimle
Sayın hk50, çok naziksiniz teşekkür ederim.
Ben 15 Şubata kadar İstanbul'dayım. Daha sonra Manyas'a gideceğim. Eğer mümkün olursa Amasya (Misket) fidesini oraya gittiğimde talep etsem ayıp etmiş olur muyum?
Burada muhafaza etmem zor olacak.
Güler hanım merhaba; bahçenin sessiz izleyicisiyim biliyorsunuz hayranlıkla takibediyorum çabalarınızı. İyi yıllar diliyorum size. Eşinizle, çocuklarınızla, dostlarınız, arkadaşlarınızla sağlık içinde, neşe içinde, huzur içinde. Sevgiler:)
Ne zaman arzu ederseniz ablacığım.
Selamlar, hürmetler.
diver_bird
31-12-2010, 21:59
Güler Ablam Merhaba
Yeni yılda size ;ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte mutlu, sağlıklı, başarı dolu bir yıl diliyorum.
Tüm ağaçlar net üyelerinin de yeni yılını huzur dolu geçirmesini temenni ederim.
Saygılarımla,
Yusuf Yalçın
31-12-2010, 22:08
sayın güler hanım bahçenizi bu gün fark ettim muazzam bir bahçe gerçekten çok uğraşıyorsunuzdur bahçeniz için
Sevgili Güler'e SEVGİLERİMLE...
186730
186731
Bu ne güzellik içim açıldı ruhum şenlendi. Sağ ol canım arkadaşım.
Bahçemdeki güzel çiçeklerim, doğal sebzelerim, ağaçlarım!
Her sene beni çok mutlu ediyorsunuz, hepinizi çok ama çok seviyorum.
Zaman zaman bazılarınızı istemeden de olsa ihmal ettiğim oluyor. Bazılarınızın üzerine aşırı düştüğüm halde siz biraz naza çekiyorsunuz kendinizi ama ben üzülüyorum.
2011 yılına girdik, şimdi ben sizden biraz uzağım ama en kısa zamanda yine beraber olacağız inşallah.
Bu yeni senede ne siz beni, ne de de ben sizi utandırmadan, beraberce güzellikler meydana getirelim.
Her tarafı rengarenk, cıvıl cıvıl, tertemiz yapalım, dostlarımızı ağırlayalım. Güzel ikramlarda bulunalım, ne dersiniz?
Bahçemdeki güzel çiçeklerim, doğal sebzelerim, ağaçlarım!
Her sene beni çok mutlu ediyorsunuz, hepinizi çok ama çok seviyorum.
Zaman zaman bazılarınızı istemeden de olsa ihmal ettiğim oluyor. Bazılarınızın üzerine aşırı düştüğüm halde siz biraz naza çekiyorsunuz kendinizi ama ben üzülüyorum.
2011 yılına girdik, şimdi ben sizden biraz uzağım ama en kısa zamanda yine beraber olacağız inşallah.
Bu yeni senede ne siz beni, ne de de ben sizi utandırmadan, beraberce güzellikler meydana getirelim.
Her tarafı rengarenk, cıvıl cıvıl, tertemiz yapalım, dostlarımızı ağırlayalım. Güzel ikramlarda bulunalım, ne dersiniz?
Sayın Güler,Allah gönlünüze göre versin.Hayırlı seneler.
Sayın Güler,Allah gönlünüze göre versin.Hayırlı seneler.
Çok teşekkür ederim, güzel dilekleriniz hepimiz için olsun.
amatör hobici
01-01-2011, 11:20
Ne mutlu bize örnek alacağımız, mümtaz insan Güler Ablamız var.Yeni yılın size ve ailenize sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Yeni yılınızı kutlar,ailenizle birlikte sağlıklı,huzurlu ve mutlu nice yıllar dilerim.
ciceksever70
05-01-2011, 13:23
Sevgili Güler abla, hersey gönlünce olsun. Parti var mi parti? Sevgiler.
İstersin de yapmaz mıyız sevgili ciceksever70? Akşam çocuklarla yemekteyiz, gelince kahveye gelirim.
sevgili Güler hanım
sözün bittiği yer.
Ben bahçemi seviyorum ama çok daha güzelleri var.
En kısa zamanda Manyas'a gelin de beraberce güllü kameriyede çay içer, sohbetimize devam ederiz.
Benol Hazaroğlu
13-01-2011, 10:29
Çiçeğiniz boyuna bakmadan açtı Güler hanım. 26 Ocakta size gelmek isteyebilir.
nurguldk
13-01-2011, 10:44
Güler Hanım;
Emek, gerçekten geç de olsa toprakta sonuçlarını herzaman veriyor. Çok güzel bir bahçeniz var. Umarım benim emeklerim de güzel sonuçlar verir. Fakir bahçem günün birinde şelenir :)
Çiçeğiniz boyuna bakmadan açtı Güler hanım. 26 Ocakta size gelmek isteyebilir.
Sevgili Benol benim kafkas gülüm hiç gelişmedi .Geldiği gibi duruyor .Ölmedide gerçi ama bende çiçeğini görmek istiyorum .Özel bir bakım yapıyormusunuz?
Benol Hazaroğlu
13-01-2011, 11:06
Sevgili Benol benim kafkas gülüm hiç gelişmedi .Geldiği gibi duruyor .Ölmedide gerçi ama bende çiçeğini görmek istiyorum .Özel bir bakım yapıyormusunuz?
Sevgili Hhatice
Gübreli toprakta çelikledim. Hiçbir bakımı yok fakat çok yavaş büyüyen bir çiçek.
bu mevsim açıyor.Kokusu baharatlı çok güzel.
karalale
13-01-2011, 11:16
Güler hanım, bahçeniz yaz, kış hızını hiç kesmeden büyümeye ve çeşitlenmeye devam ediyor. Size kolaylıklar diliyorum. Bahçenize sayın Benol Hazaroğlu nun ekliycek olduğu güzellik hakkında bilgi verirmisiniz. Mümkünse genel görünümlü resim ve latince ismi gibi. Sevgiyle kalın...
NazMurat
21-01-2011, 13:04
Selamlar olsun Güler Hanım;
2007 den bu yana neler yapmış neler sergilemişsiniz site dostlarınıza.
ne güzel bir bahçedir, ne harika bir işçiliktir aman Allah'ım.
151 sayfa dile kolay. her sayfada ayrı bir olay her fidanda her kökte ayrı bir hikaye.
öyle güzel işler çıkarmışsınız ki insan benim de böylesi bir bahçem olmalı demekten kendini alamıyor. kıskançlık değil bu imrenme. Maşallahlar olsun Rabbim nazarlardan korusun elinize dokunan herşey çok güzel.
sayfanızın abonesi olmalıyım ki her gelişmeyi anında takip edebileyim, heycanınızı o gün sizinle yaşayayım. Zira bir günde bu kadarı fazla gelebiliyor. sabahtır her sayfanıza baktım. meyveleriniz, sebzeleriniz, çiçekleriniz, ağaçlarınız, gülleriniz hatta çimleriniz öylesi güzel ki insan oracıkta eve bile girmeden konaklayabilir :) gece bile çıkmaz istenmez bu bahçeden. ;)
Ellerinize sağlık, ömrünüze bereket.
size ve tüm yetiştirdiklerinize uzun, hayırlı, sağlıklı ömürler dilerim.
Cumhur Tonba
21-01-2011, 13:14
Sayın Naz Murat
Sadece çim hikayesininden bir roman çıkar. İnan Güler abla orada uğraşırken ben burada yoruluyorum. Üzüntüleri, sevinçleri, mutluluğu satırlarına tek tek yansıyor.
Fakat Güllü Kameriyesine oturup, ince belli bardakta çayını yudumlarkar, muzaffer bir komutan gibi bakçesini kuş bakışı süzdüğü zaman tüm yorgunlukları gidiyordur.
Bu arada nerde bir boşluk var, nereye daha ne ekip-dikebilirim diye düşündüğünden maallesef beyni devamlı çalışmak mecburiyetinde kalıyor ve zihin yorgunluğu devam ediyordur.
Sayın NazMurat; Güler hanımın bahçesi benim en sevdiğim ders kitaplarından. Zira bizim bahçe yeni olduğu için üyelerin bahçelerini turlayıp notlar alıyorum. Güler hanımın bahçesinde çok güzel püf noktaları var. Aylardır geziyorum, hala tamamdır diyemiyorum.
Kendimi okuldaymışım da; elinde defterleri, kalemi ( her bahçe ayrı ders sınıfı, ayrı konularda baskın ) sınıftan sınıfa koşuşturup duruyor gibi hissediyorum. Nedendir bilmiyorum. Bazen de sebebini hiç bilmeden illa bu sınıfta buluyorum kendimi. Sebep Güler hanım herhalde? Anlatımı süper...
NazMurat
21-01-2011, 17:39
Haklısınız sayın Cumhur Bey ve Uzaylı,
büyük emekler, duygular düşünceler ile yapılan uğraşı her karede muhteşem bir güzellik ile göz kırpıyor. şükür ki karşılığını alabilmiş.
bilgilerine gelince hepsi tecrübe ile edinildiği için inanılmaz kıymetli, kalıcı ve unutulmaz oluyor elbette.
bizlerle de paylaştığı için önümüze canlı canlı kaynak oluyor.
Tekrardan teşekkürler Güler Hanım.
Saygılar, Sevgiler
Naz
Akşama doğru Oğuz elinde üç adet beyaz incirle geldi.
İlk incir hasadımız.
165756
Güler hanım merhabalar.Bu inciriniz bana geçen sene göndermiş olduğunuz Bursa beyazı inciri galiba.Tadı nasıldır merak ettim.Saygılar.
Cumhur Tonba
21-01-2011, 17:50
Güler Abla inan ki yazını nasıl okudum biliyor musun?
Akşama doğru oğuz elinde üç adet beyaz gül ile geldi. Bilirsin. Beyin cümlenin başını gördümü genellikle sonunu otomatik olarak tamamlar. Hattta cümle içerisindeki kelimelerde harfleri gelişigüzel koysanız bile beyin doğru olarak okur.
Neyse. İncirler de güllerin yerini tutmuştur sanırım. Oğuz abimi tanımıyorum fakat, ilk tanışmamızda sizden daha samimi olacağıma eminim.
Satı bize gelmişti. Hasan bey için biraz soğuktur, fazla konuşmaz diyordu mesajlarıda.. Ziyarette Güngör hanım, Yücel bey'de vardı.
İnan Satı hanımın eşi Hasan bey, o kadar sıcak ve samimi, sanki 40 yıllık arkadaşımız. Sanki agaçlar.net'te ki arkadaşımız Hasan bey.
Sayım Aliok1. Baksanıza görünüşe. Sanki tadı damağımda. İyi olmayan şey zaten Güler Ablama yakışmaz. Muhakkak enfestir.
Sevgili aliok1, tam hatırlamıyorum ama beyaz demişsek bir tür beyazımız var, çok iri olan Sultan Selimi kesmiştik zaten.
Bu beyaz incirin tadı çok güzel, sizinki de tutmuştur inşallah.
Cumhur Tonba
21-01-2011, 18:06
Güler Abla, size de bir ihtar yolluyacğım artık. Çay oacağına yazdığım mesaj nedeniyle.
Sevgili NazMurat, Uzaylı, Cumhur hepinize teşekkür ederim. Bu güzel sözleri duyunca içimi sevinç kaplıyor.
Bahçeyle uğraşmak, toprağı-gübreyi avuçlamak, çiçekleri koklamak hatta avuçlarınızın arasına alıp öpmek bambaşka bir güç veriyor insana. Bedeniniz yoruluyor ama ruhunuz dinçleşiyor da dinçleşiyor.
Akşam yatıp sabah kalktığınızda vücut yorgunluğunuz nasılsa geçiyor, biraz sağınız solunuz sızlasa da pek aldırış etmiyor, bir an evvel yine bahçeye çıkmaya can atıyorsunuz.
Merak ediyorsunuz acaba hangi çiçeğiniz topraktan başını çıkarttı, hangi gül tomurcuklandı. Bu heyecanı hissedebilmek bile bambaşka bir güzellik.
Bildiğiniz gibi benim bu yönde bir eğitimim yok. Ama çok okuyorum, soruyorum, bire bir deniyorum. Böyle olunca da edindiğiniz bilgiler daha kalıcı oluyor.
Zayiat veriyorsunuz ama bu size bir deneyim kazandırıyor.
Bahçemin her köşesinde yoğun çalışmalarım oldu. Başarabildiklerimi de başarısız olduklarımı da sizlerle paylaştım.
Bu paylaşımlarım arasında pek çok deliliklerim de vardır ama onlar da işin tadı tuzu oluyor. Halâ aklıma geldikçe güldüklerim vardır.
Daima Allaha şükrediyorum, inşallah sağlığım, huzurum yerinde olur, imkânlarım dahilinde bu güzel uğraşa devam edebilir ve sizlerle paylaşırım.
ademoğlu
28-01-2011, 15:57
Merhaba Güler hanım bende Gönende Dişhekimiyim .Böyle doğa sever dostlara yakın olmak benim için şans sayılır.Bahçenize geldiğinizde özel olarak eşimle ziyaretinize geleceğim.
Her zaman beklerim sayın ademoğlu.
Bu kış mevsiminde bahçede görülmeğe değer pek bir şey yok ama tanışırız bir çay içeriz.
Bahçenin güzel zamanı Mayıs ayı.
kuyucaklı bağcı
28-01-2011, 21:43
hayran kaldım bu bahçeye çok emek vererek bu hale getirilimiş belliki.takdir ettim doğrusu.allah sağlık ve uzun ömürler versin
ilkimbuse
29-01-2011, 19:29
merhabalar güler hanım bahçenize hayran kaldım ve sizi kıskandım diyebilirim belli ki çok fazla emeğiniz olmuş ellerinize sağlık :))
Teşekkür ederim, neden beni kıskanıyorsunuz ki, gelin beraber çalışalım. Yapılacak çok iş var. ;)
ilkimbuse
29-01-2011, 19:36
.benim için çok büyük zevk olur eminim ki bu güzel işlerle uğraşmaktan sıkıntılarınızdan kurtuluyor ve mutlu oluyorsunuzdur resimlerine bakarken bile çok dinlendim ruhumu okşadı
iremmsude
04-02-2011, 14:12
Güler hanım bahçeniz harika.Sitedeki üyeliğim başladığından beri hergün bahçenize bakıp o güzellikleri görmek beni acayip mutlu ediyor.Çok fazla emek vermişsiniz ve emeğinize değmiş. Allah sağlıkla huzurla oturmanızı nasip etsin.Sizden bir isteğim olacak mümkünse güllerinizin budama zamanında banada çeliklerden gönderme imkanınız olursa çok memnun olurum.Benim çiçek sevdam yeni başladı sayılır daha önce ilgim vardı ama bu derecede değildi şimdi kendime çok kızıyorum daha önce neden başlamadım diye.Yaşadığım yerde 2 tane küçük çiçekci dükkanı var onlarda da pek bişey bulmak çok zor.Sadece belirli günlerde (anneler günü,sevgilerler günü vb.) çiçek getiriyorlar.getirdikleride 2-3 çeşit salon bitkisi oluyor.Sizin çiçeklerinize baktıkça içim gidiyor.Bir an önce bahar gelsin istiyorum internetten edindiğim tohumları zamanları geldikçe çimlendirmeye başladım.İnşallah beni üzmezler.Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili iremmsude, güllerimi 20-25 gün evvel budadım ve söz verdiğim (unutmadıklarıma) arkadaşlara yolladım. Cattelaya serasına ziyaret toplantımıza da bir miktar götürmüştüm. Şu an elimde çelik yok.
Yine bazı arkadaşlar için de kendim tutturmak istediğimden saksılara koydum.
Ömrümüz olursa siz seneye kaldınız bu durumda. Ama vakti olan bitkiler için elimde olan tohumlardan yollayabilirim.
Lütfen özelime yazınız.
Arkadaşlar, geçen sene Manyas'a giderken balkonumda baktığım cattleyalarımı Nur'a bırakmıştım. Sağ olsun çok da güzel bakmış. Şimdi onları yeniden balkonuma getirdim. Bazıları orada açmıştı bazıları da bende açtı.
Balkonum mis gibi kokuyor ve ben mest oluyorum. Çay bardağım elimde onların arasında onlara ilan-ı aşk ederek dolaşıyorum.
Geçen gün ziyaretime gelen sevdiğim bir arkadaşıma mecbur olduğum için bir kandil verdim. O çok mutlu oldu, ben de oldum ama keserken içim sızladı.
O kadar güzeller ki, siz ne dersiniz?
191424
191425
191426
191427
Cumhur Tonba
04-02-2011, 14:42
Ne diyebiliriz ki Güler Abla?
Güzel kelimesi az gelir herhalde. Harikulade.
Ne diyebiliriz ki Güler Abla?
Güzel kelimesi az gelir herhalde. Harikulade.
Sevgili Cumhur Tonba, ahh bir de kokusunu duyabilsen.....
iremmsude
04-02-2011, 14:53
Yine harika resimler yüklemişsiniz her gördüğüm resime içim gidiyor. Ne yapalım güller bu sene kısmetimizde yokmuş sağlık olsun.
Tek kelime ile MUHTEŞEM...
Cumhur Tonba
04-02-2011, 21:52
İnşallah çok yakında kokularını da duyacağım.
Güler hanım,nasılda insanı cezbediyor bu çiçekler çok güzel.
fatma sunay
05-02-2011, 16:47
Güler hanım bizi gene kıskandırdınız.. Kış günü içimizi ısıtıp yüzümüzü güldürdünüz.. Lütfen kokusunu benim içinde içinize çekin.
Ah Güler Hanım,
Bahçenizi uzun zamandır gezmemiştim. Ne kadar güzel olduğunu tekrar hatırladım. Gönlüm açıldı. Çok teşekkürler paylaşımlarınız için.
Baharı ayrı, sonbaharı ayrı güzel.
Hele sonbahar meyvelerinize bayıldım.
Kasım ayında bile çeşit çeşit meyve. Ne kadar güzel.
Hurma ağacınızın boydan fotoğrafını ilk sayfalarda gördüm.
Bodur ya da yarı bodur tür mü? Ben de almak istiyorum bu ağaçtan, tavsiye edeceğiniz bir çeşidi var mı? Geçen gün bir serada büyük ağaç olanlardan vardı. Sizinki gözüme daha şirin göründü.:)
Sevgiler.
Güler Hanım,
Bahçenize hayran kaldım, resimlerine bakarken bile insan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor.Bu güzellikler içerisinde yaşamanın keyfi tarifsiz olmalı , benim de küçük bir bahçem var , sizden öğreneceğim ve örnek alabileceğim tecrübelerinizi benden esirgemezseniz çok sevinirim kızımla birlikte yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz..
Sevgili uzman16, teşekkür ederim.
Yol biliyorsunuz nasılsa, neden uğrayıp da beğendiğiniz meyveleri, sebzeleri ellerinizle toplamıyorsunuz?
Bilhassa üzüm zamanı mutlaka gelmelisiniz.
Bahçemdeki Trabzon Hurma ağaçları bodur cinsten. Birinin meyveleri orta boy ama diğer ikisinin çok iri, hatta iri bir portakaldan da iri.
Meyveleri olgunlaşınca yenen cinsten.
Ben yarı olgun halini seviyorum, ama galiba bundan sonra hepsi korogaki olma yolunda olacak. :D
Sevgili CEBECİ, teşekkür ederim. Manyas'a uzak bir mesafede değilsiniz. Yolunuz düşerse beklerim.
Çok naziksiniz Güler hanım teşekkürler....
serhat55
28-02-2011, 21:03
bahçeniz gerçekten çok güzel
Güler hanım,
İyi ki varsınız.Açelya ile ilgili bakım önerileriniz sayesinde cesaretlenip iki saksı almıştım yaklaşık bir ay önce.
satın aldığımdaki resmi
194947
bugün geçmiş çiçeklerini temizledim.yaprak gübresi ile nemlendirdim.işte resmi
194948
sizce nasıl bakmışım açelyama?
Üzerinde çiçekleri yok ama yaprak durumuna bakarsanız çok sağlıklı görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Yeniden çiçek açmasını istiyorsanız üzerine beyaz şeffaf bir naylon geçirin (Sulayıp, fıffısladıktan sonra) Naylonun içi başlasın buharlanıp su zerreleri oluştursun. Arada bir de havalandırın tabii. Bu durmda yeniden çiçeklenme başlayacaktır.
Yorumunuz beni çok sevindirdi.Bir sorum daha olacak.şubat ayında çelik ile üretilen ceylan sardunyam çiçeklenme dönemine kadar yeterince köklenir mi?bir sayfada yeni çeliklerin çiçek açmasına izin vermeyin yoksa kök gelişimi iyi olmaz diye okumuştum.çok soru sordum ama inanın sizin bilgilerinize çok güvendiğimden.sevgiler
Çelikleri mümkün mertebe yapraksız yapmaya çalışırız ki gücü köke gitsin diye. Hele hele hiç çiçek tomurcuğu bırakmayız.
Örneğin, ben gül çelikleri hazırlarım, hiç yaprak bırakmamaya gayret ettiğim gibi ektiğim yerden de en az bir sene oynatmam.
Tabii sardunya ve ceylan çelikleri daha çabuk köklenirler. Ama yine de tomurcuklandırmayın yaprak gerekiyorsa çelikte bir iki tane bırakın hatta yaprağın yarısını bile kesebilirsiniz ortasından.
Bu konuda başlıklarımızda mutlaka bilgi bulacaksınız. Sitedeki hocalarımız çok daha iyi bilirler. Ben bu işin tahsilini yapmadım. Yazdıklarım kendi bahçemde yaptığım denemelerimdir.
İlgili başlıklarda da soru sormaya lütfen çekinmeyin, konu ile ilgilnen arkadaşlarımız ve hocalarımız sizlere cevap verirler. Ama önce başlığa bir göz gezdirin, sorunuzun cevabını bulmanız mümkündür.
Sevgili uzman16, teşekkür ederim.
Yol biliyorsunuz nasılsa, neden uğrayıp da beğendiğiniz meyveleri, sebzeleri ellerinizle toplamıyorsunuz?
Bilhassa üzüm zamanı mutlaka gelmelisiniz.
Bahçemdeki Trabzon Hurma ağaçları bodur cinsten. Birinin meyveleri orta boy ama diğer ikisinin çok iri, hatta iri bir portakaldan da iri.
Meyveleri olgunlaşınca yenen cinsten.
Ben yarı olgun halini seviyorum, ama galiba bundan sonra hepsi korogaki olma yolunda olacak. :D
Çok teşekkür ederim Güler Hanım davetiniz için. Artık biz sizi bekliyoruz. Gelirseniz çok mutlu oluruz.
Ben haftasonu bir tane Trabzon Hurması ağacı aldım. Daha küçük 3 yaşında ama bodur cins değil. Bu ağaç çok yavaş büyüyormuş. Tozlayıcıya ihtiyacı yokmuş yani kendine verimliymiş.
Görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Sonbaharda yaprak döküp meyvelerinin üzerinde olması, kızaran yaprakları görsel güzellik sunuyor.
Eğer bu sene meyve verirse ben de sizin gibi kurutmak istiyorum.
Tadını merak ediyorum.
Zaten bu hurmaları görünce sizin dalından yediğiniz aklıma geliyor.:)
Bu sene hurma ağacımız meyve verirse yapacak iş çok olacak.
Sevgilerimle.
Güler hanim bahceniz mükemmel ötesi ellerinize saglik.Bitkiler ve cicekler bazi insanlarin elinde cok güzel yetisiyor,sahibinin elinden midir bilmem.Kesin olan birsey var bitkiler ve cicekler sizi cok seviyor belliki:)
Insaallah ben de vatanima dönersem böyle güzel bir bahcem olur.
SEVGILER
İki günlük uzaklaşmak bile bahçedeki çiçeklerin susuzluktan büzüşmelerine sebep olmuş.
Artık hemen hemen hergün su ister oldular. Bu sıcaklara dayanmaları gittikçe zorlaşıyor. Ben yine gazete külahları yapıp başlarına geçireceğim galiba. Nasılsa adım çıktı deliye.
Gelir gelmez hemen sulamaya niyetlenmiştim ki bir eşek arısının gazabına uğradım ve tabii geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık.
Sabahleyin hemern dört koldan sulama başladı. Bir yandan çimler sulanıyor, bir yandan fıskıyeler yer örtücülerini suluyor. 5 ayrı hortum devrede üçü gülleri, biri saksıları, biri ortanca ve clematisleri suluyor.
Oğuz da sebze bahçesinin damlalıklarını açtı.
Yani, hızlı bir koşuşturma içindeydik. Sağa sola koşup durduk.
Kameriyedeki cam güzelleri iyice büzüşmüş inşallah toprarlanırlar.
Yine giderken kameriyeye aldığım mavişler iyi durumda. Beyaz iyice çiçeklenmiş, mavişde de tomurcuklar yeniden açmaya başlamışlar.
Yeni ektiğim casablancalar coşmuş da çoşmuşlar. Tek tük açmaya bile başlamışlar. Ama saksılardaki tomurcuklanmayı mutlaka görmelisiniz. Bir dalda 5 ve 7 adet tomurcuk var.
Kokuları nefis mi nefis.
Üşenmeden saydım tam 103 tane acacak tomurcuğum var. Deliğe bayram ki bayram.
Oğuz da bu sene ilk defa ektiği kıl biberlerden toplamış getirdi. Onları görürdüm ama çok ince ve uzun oldukları için ekmezdim. Bu sene bir arkadaş ekmem için 7-8 kök getirdi.
Tatlı biber, ama insanın ağız çeperlerini doldurmadığı için pek sevmezdim. Yine de güzel olmuşlar. Bir ikisinin uzunluğunu ölçtüm 31-33 cm arası geliyor.
Ohhh, siz bir de balları çıkmaya başlamış incirleri bir görseniz.
Yok yok tadını anlatmama imkân yok. Böyle tat böyle aroma görülmemiştir.
İnanmazsanız bir bakın.....
166429
166430
166431
Sabaha kadar bu sayfayi gezerim artik ben gurbet ellerde Güler hanim
Teşekkür ederim sayın seyma30.
Bitkileri seven, onlara özen gösteren herkes güzel şeyler meydana getirebilir diye düşünüyorum. Benim de başaramadığım çok şeyler oldu. Maksat yılmadan tekrar uğraşmakta.
Umarım sizin de arzularınız yerine gelir.
Nazar değmesin diye maşallah diyeceğim ama benim atlas iyice şaşırdı. Yine çiçeklenmeye başladı.
Kaktüs ve sululentlerle pek ilgilenmiyorum ama bilen arkadaşlar söylesin, bu kadar sık açması normal midir atlasın?
Benim atlas neredeyse iki, üç ayda bir açıyor. Çiçeklerinde de hiç ufalma yok, gayet iri çiçekli.
İki gün önce balkonda orkidelerle uğraşırken atlas yeni sürgünler vermiş mi diye kontrol ederken, sürgünlerin yanında yeni tomurcuklanmalar da gördüm.
Bugün tomurcuklar bayağı büyümüş, haftaya kalmaz iri iri çiçeklerini görürüz.
Aloeveralar da fışkırdı, yakında dağıtım yaparım. :)
195985
195986
Vildan Sönmez
09-03-2011, 23:13
Çok eskiden mahallemizde teneke saksılarda annemde, komşularda atlas hep olurdu. Her boğumundan çiçekler fiışkırırdı. Çoğunlukla da kışkırtıcı renkler, ya kırmızı ya siklamen renginde. Sizin atlasınızın rengi daha sade ve asil duruyor. Bir de durup durup açıyormuş, değmeyin keyfinize.....
Sevgi Durul
09-03-2011, 23:47
Sizin eliniz bereketli, Güler hanım. Bendeki atlas iki kıştır, yani bana geleli beri hiç açmadı. Bir atlas, bir de amaryllis deli edecek beni.
Kış aylarında hemen hemen hiç su verme, sulamaya başladığında da iki, üç ayda bir suyuna potasyum ilave et.
güler hanım süper bi bahçeniz var gülleriniz bi harika aslında hepsi süper keşke bizimde imkanımız olsa bahçe yapabilsek apartmanlarda ancak evimizde çiçeklerle uğraşabiliyoruz ellerinize sağlık
Teşekkür ederim. İnşallah sizler de bahçeli bir eve sahip olursunuz. Ama düşünürseniz balkonlarda, ev içlerinde bile arkadaşlarımız ne kadar güzellikler meydana getiriyorlar.
Bu uğraş bile büyük mutluluk bence.
Sevgli Güler ellerine saglık bahçeniz fevkalede muhteşem üstü bayıldım güller meyveler ve siz süpersiniz ellerinize ve yüreginize sağlık.....
Teşekkür ederim burak alkan.
Sundavilla'yı limonluğa kaldırmıştım. Limonluktaki bitkiler ne durumdalar diye bakmaya gittiğimde sundavillanın tohumunu gördüm.
Tohum kapsülü açılmış ve tohumları alt dallara düşmüş. Enteresan tohumları var.
Çok hafif tüyümsü bir doku üzerinde minik minik şeyler. Elle tutmanız pek mümkün değil.
Hani tarlalarda, kırlarda görürüz beyaz tüy toplar. Üflediğinizde dağılır. Aynen onlar gibi.
Toplayabildiklerimi sizler için fotoğraflamaya çalıştım.
197457
197458
197459
Bahçemdeki kamelyalara yeni bir arkadaş katıldı. Çok zarif ve güzel değil mi?
197460
197461
kalambaklı
19-03-2011, 18:50
Harika, kıskanmamak mümkün değil.
Sevgili kalambaklı, ben sizin bonsailerinizi kıskanıyor muyum? Zevkle seyrediyorum çalışmalarınızı. :D
İşin esprisi... ama inşallah yolunuz düşer de bahçemde size ikramda bulunurum.
kalambaklı
19-03-2011, 19:06
Benim de yolum İstanbul'a düşerse size bir harnup veya zeytin bonsai hediye etmek isterim.
Sağlıcakla kalın.
Sağ olun sevgili kalambaklı.
İnşallah geleneksel hale getirmeye çalıştığımız agaclar.net'in doğum günü toplantısına gelirsiniz.
kalambaklı
19-03-2011, 19:15
Nasip olursa gelmeyi mutlaka istiyorum.
Güler Ablacığım,
Uzun zamandır siteye etkin olarak uğrayamadığım için bahçendeki güzelliklerden mahrum kalmıştım. Her zamanki gibi çiçeklerin muhteşem ötesi. Sana ve bahçene hayran olmamak mümkün değil...
Adalet Yağcı
19-03-2011, 23:04
Sevgili Güler, senden öğreneceğimiz daha çok şey var anlaşılan, açelyanın tekrar çiçek açması için önerdiğin yöntemi ilk defa duyuyorum.
Sundaville böyle tohum veriyormuş demek, çok ilginç.
Bu tohumları deneme amaçlı çimlendirecek misin?
Güler hanımcığım aloe vera taliplisi olabilirim ;)
Güler abla kamelyanız cok güzel demiyecegim :D Kamelyalar her durumda kendine aşık eden bir agaccık .yakıcı ve direk güneş sevmiyor topragı sürekli nem istiyor . işallah başarırsınız gecen yıl İstanbul da sarılarıda satıştaydı . bazen kendimi tutamıyorum almamak icin güle güle büyütün
Sevgili züleyha, seni yeniden buralarda görmek ne güzel. Sesini duydukça sana bahçeden el sallıyor ve dua ediyorum.
İnan çok özledim, ne olur bebeğini de alıp gelsene bu sene, çok mutlu oluruz. Güllü kameriyede çay demleriz. Biz çayımızı içerken İlter'i salıncakta sallarız.
Dudi, toplantıya gelirken Aloevera getirmeyi düşünüyorum. Orada mı alırsın, postalayayım mı?
Toplantıda alabilirim Güler hanım, çok teşekkür ederim :)
Bu sene bahçeme yeni yeni bitkiler katıyorum.
Bitkileri aldım da nereye ekeceğime karar veremedim.
Bahçenin bir bölümü aşırı sulak oluyor, hatta kışın, köylülerin karagöz dedikleri minik minik su kaynakları oluşuyor.
Ben bunlara taban suyu diyordum ama değilmiş. İşte bu yüzden kışın, o bölgeye ekmiş olduğum pek çok bitkim donuyor.
Bir iki kez ektiğim calicanthus, malta eriği, leylak, mimoza ve diğerleri hep ikinci senelerinde köklerinden donup öldüler.
Bu bir şerit gibi devam edegelen bir hat sanki. Ama genişliği 5-6m civarında. O yüzden o bölüm ekim için müsait değil diye düşünüyorum.
Benim her sera gezişimde ben çiçek alıyorsam Oğuz da mutlaka bir iki fidan alıyor.
"Ne lüzümu var, 4 ağaç var ya ondan" diyorum ama " senin aldıklarından yok mu?" cevabını yapıştırıyor.
Lâf aramızda, bahçede onun olan kısma zaman zaman ben tecavüz ediyordum ama şimdi o başladı bana ait kısımlara göz koymaya.
Nane, fesleğen, dereotu ve maydanoz tarhlarımın hemen yanına ekmiş aşılı böğürtlenleri.
"Sana zarar vermeyecek, tellere sarılıp uzayacaklar" diyor, ama korkarım böyle böyle alanıma yanaşacak.
Hemen bizim bahçenin altında 3000m² lik bir bahçe var. İnanın biraz daha genç olsaydım hiç düşünmez satın alır, bir asma köprü ile ikisini birleştirirdim. Ama şimdi korkuyorum, bahçe büyüdükçe iş de büyüyor.
Ne vakit yetiyor ne de güç. Üstelik devamlı da burada oturmuyoruz.
Bir delilik yapmayayım diye çoğu kez o alana bakmıyorum bile. Ama inanın, sanki Oğuz da böyle düşünüyor gibi geliyor bana. Ben bir çıtlatsam hemen " hadi alalım" diyecek. Aklı fikri orayı satın alsa, bir tavuk kümesi kuracak, şöyle tavukların bahçe içinde ama açık açık dolaşıp, eşelenerek börtü böcek yedikleri bir alanda büyümeleri.
Bolca kendi kendime " Boşver Güler, sen kendi alanına bile zar zor yetişiyorsun" diye yüksek sesle tembih ediyorum. İstiyorum ki kulaklarım da şahit olsun. :p
Yeni aldığım kartopu; Viburnum Plicatum.
Pili pili yaprakları ve ortası tomurcuklu ama kenar yaprakları çiçek açar şeklindeki çiçekleri ile çok güzel görünüm sağlıyor.
Bunu Ortancalarda da gördük.
Bitki soğuk iklime hatta -25 kadar dayanıklıymış.
197817
197818
Bahçenin her tarafı ot içinde, toprak çok ıslak, tutup da çektiğinizde hemen geliyor ama yığınla toprak da beraberinde, çamurlaşmışcasına.
O yüzden suların iyice çekilmesini beklemekte fayda var.
Otlar arasında nergisler, sümbüller baş çıkarmış, bazıları da açmış ve açmaya devam ediyorlar.
197820
197821
197822
197823
Kır menekşeleri mis kokular saçıyor, yayıldıkça da yayılıyorlar.
Ama bahar dallarının bu mevsimde görünümleri şahane.
197824
197825
197826
197827
Güler Hanım yine güzel görüntüler başladı. Teşekkürler.
İnşallah bahara güzel fotoğraflar yüklerim sevgili zenfree. Daha bahçede renklenme başlamadı.
Bence sizin ruhunuz genç bahçede çiçeklerle fidanlarla ağaçlarla uğraşmak insanı rahatlatıyor cıvıl cıvıl bahçeniz cennet gibi....
Atlas çiçeğim de yeniden açmaya başladı.
197855
Phal. de ona eşlik ediyor.
197856
Zeynep Yılmaz
21-03-2011, 13:48
Sevgili güler hanım bahçenize bakıp bakıp hayal kurmaya başladım yine,bir an önce emekli olup kendimi doğaya salmayı düşünüyorum ama daha 28 yaşındayım :D
bize bakalım ne zaman nasıp olacak bahçeli bir ev
Sevgilerle
Yaşasın buldummmm.
Çocuklarımın anası bu günlerde bana sitem ediyor hiç çiçek getirmiyorum diye, kara kara düşünüyordum nereden bulurum diye.
Ahaa sana çiçek bahçesi dercesine gözümün içine sokuyorlar ben şimdi bu çiçekleri yolarsam günah olmaz dimi, nede olsa eşimi sevindireceğim belkide bir yuva kurtulacak çocuklarım anasız kalmayacak. ;) çiçeklerin sahibesi de sevap kazanacak.;)
Manyasa gitmek bu çiçekleri yolmak farz oldu. Benim durumumda olan varsa peşime takılsınnnn. :D:D
Boşver Güler, sen kendi alanına bile zar zor yetişiyorsun" diye yüksek sesle tembih ediyorum. İstiyorum ki kulaklarım da şahit olsun.
Kendini kandırıyorsunnn,
Aha işte söylüyorum, orası da alınacak.
Sevgili Lilium, seni ve Nagihan'ı mutlu edecekse hiç durma hatta koşa koşa git.
Sizler gibi değerli dostlarımdan daha değerli ne olabilir ki? Hatta sana tüyo da vereyim.
Birkaç tane bahar dalı kes, arasına nergis, sümbül ve europs (onlar açmış vaziyetteler) koy. Bir dal da Japon lalesinden ilave et.
Bak ne güzel bir aranjman oldu.
Kendini kandırıyorsunnn,
Aha işte söylüyorum, orası da alınacak.
Lilium, üstüme gelme valla, enkaz gibi yıkılırım üzerine. O, 3000 m² lik bahçe çevrilecek. Bizim bahçe ile arasına köprü bağlantı yapılacak. Su hattı için borular döşenecek, kümes yapılacak. Peki, alınan tavuklara, horozlara kim bakacak, kim kapatacak kümese onları, kim doyuracak?
Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın.
Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir.
Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar.
Lilium, üstüme gelme valla, enkaz gibi yıkılırım üzerine. O, 3000 m² lik bahçe çevrilecek.
Düşündüğüne bak ondan kolay ne var gelir çeviririz, bu konud da (H)epey tecrübe sahibi olduk nasıl olsa.
Bizim bahçe ile arasına köprü bağlantı yapılacak. Su hattı için borular döşenecek, kümes yapılacak.
Onlarıda yaparız olmayacak işmi.
Peki, alınan tavuklara, horozlara kim bakacak, kim kapatacak kümese onları, kim doyuracak?
Oda kolay cumhuru cağırırız nede olsa o konuda o tecrübeli.
Bunlar için adam bile tutulsa, çok zor iş. Köyde bu işlerle koşuşturacak genç birini bile bulamazsın.
Oğuz abi varya, animallah onların tüylerini bile yolar. (bizede hazır pişirmesi kalır.
Sonra, Güler bu duru mu;başlayacak oraya da çiçek ekeyim diye. O zaman da bizim Güler'in canı çıkacak demektir.
Benim bildiğim güler ablanın canı çıkmaz o dokuz canlıdır. Ayrıca sen çiçek almazsan seracılar kimer çiçek satacak sonra dimi ya, ağlamazlar mı arkandan güler abla gelmiyor diye.
Yok, yok boş ver sen. Zaten çocuklar da " aman anneeee başına iş açma" diyorlar.[/
Yok yok aslında tam tersini söylüyorlar al al yarın torunlara kalır ;)
Her derde deva kim derseniz? El cevap.... Lilium. :D :D
Çok can bir dostsun sevgili Lilium.
ciceksever70
21-03-2011, 14:52
Güler ablacigim su cekmeyen bahce bölümün icin ökaliptus agacini hic arastirdin mi? Hem görüntüsü güzel, hem de topraktaki tüm suyu cekiyor diye okudum internette. Sevgiyle kal.
Sevgili ciceksever70, evet biliyorum. Burada genelde foseptik çukurlarına yakın dikerler ki suyu emsin.
Benim, bahçenin bahsettiğim bölümü için pek uygun kaçmaz. Hem büyük bir ağaç olunca gölgesindeki güller güzelliklerini yitirirler.
İlgin için teşekkür ederim.
Aşık olduğum bahçe canlanmış yine fotoğraflar eklenmeye başlamış. Enerjisi, neşesi hiç tükenmeyen eli yeşil güzelin ellerinde.:)
Ruhumu dinlendiriyor bu bahçe. En çokta gece el ayak çekildikten sonra dolaşıyorum sayfaların arasında. Kayboluncaya kadar o güzelliklerde:) Enerjiniz hiç tükenmesin Güler hanımcım. Sağlıkla kalın, sevgiyle:)
Güler ablacığım,
Çok gürültü yapmamaya çalışıyorum ama arada bir de kendimi unutturmayayım diyorum. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim :) İlk fırsatta mutlaka geleceğim, havaların biraz ısınmasını bekliyoruz. İlter şimdiden çiçekleri sevmeye başladı, her balkona çıkışında kaşla göz arasında birkaç yaprak ya da açmış çiçek varsa kopartıyor. Çok doğa dostu oğlum :) Sizin bahçede de çılgına döneceğine eminim.
serkan_istanbul
21-03-2011, 18:13
Çok güzel bir bahçe işinizde zor ama maaşallah allah nazardan korusun önce eşiniz ve sizi sonrada bahçenizi. İnsanın içinden geçmiyo deil keşke komşu olsaymışız sizinle bahçe komşusu. sevgiyle kalın kolay gelsin.
çiçekler harika görünüyor güler ablacım ellerine sağlık
acemifüsun
21-03-2011, 21:00
Sevgili Güler hanım,
Beyaz kamelyanız ne kadar güzel ve zarif:) Ayrıca bahar dalları, atlasınız, kır menekşeleri bir başka güzel:) Paylaştığınız için teşekkürler, sevgiler..
Emre İlhan
21-03-2011, 23:03
;)Maşallah sevgili, Güler abla. Bahçen çok güzel. Eee, bu güzel fotoğrafları bizlerle paylaşmaya başladığına göre agaclar.net'de kış rehavetinin bittiğinin, hareketliliğin başladığının resmidir bu.:)
Sevgili arkadaşlar teşekkür ederim.
Bu sene bahçede bir iki firügü kaldırdım. Arka kısım biraz daha sade ama bol çiçekli olacak. İyice yaşlanan iki-üç ağaç kesildi yerine yeni fideler dikildi.
Çimin yamacındaki bordo mineler yerlerini başka çiçeklere bırakacak.
Yapılacak işler çok, çok, çok. Zamansa gittikçe daralıyor. Hayırlısı Allahtan diyelim.
Sevgili serkan İstanbul, bence siz bir öncü olun, toplayın İstanbuldan arkadaşları binin Yenikapı-Bandırma Ferisine. İki saat sonra Bandırma'dasınız ben sizi oradan karşılarım.
Bahçede yer içeriz sonra ben sizi yine Bandırma-Yenikapı 6.30 veya biraz daha geç saatte varsa o servise yetiştiririm. Ne dersiniz?
serkan_istanbul
22-03-2011, 19:19
Öncelikle teşekkür ederim. Ben çok isterim. O bahçeyi yakından görmek mutlu edecektir. Havaların biraz ısınması ıyı olur . Birde bu günlerde benim problemlerim arttı. doktorumu sık sık rahatsız ediyorum. Ama emin olun ki rahatsız etmeyeceksem gelir hatta size yardımda etmek isterim. Severim bitkilerle oynamayı. Sevgiyle kalın.
Orhan Özbilgiç
22-03-2011, 22:38
Güler Hanım;
Bugün işlerden fırsat bulup, şöyle bir bahçeleri dolaşayım dedim. İyiki başlamışım. İçim açıldı.
İlk kez bu kadar yoğun çiçekli bir Bahar Dalı görüyorum. :eek: Şeftali ağacı gibi çiçeklenmiş.
Bahçedeki yenileme çalışmaları mutlaka güzel olacaktır. Değişiklik çoğu kez güzel sonuçlar doğuruyor. Hoş, siz sürekli bu yenileme içindesiniz ya..
Baksanıza Kartopu ile başladı. Baharla birlikte kimbilir daha ne değişik bitkiler sunacaksınız?
Her yıl olduğu gibi özledik çiçekli sezonu. :)
Kolaylıklar diliyorum.
cumartesi70
22-03-2011, 23:42
Mesela; daha evvel siteye yüklediğim 8 şeklinde bir kaaranfil sepetim var. Belki görmüşsünüzdür. Onu yapmam çok enteresan oldu. Eşim İstanbul'da işi dolayısıyle ben de Manyas'tayım, o hafta sonu gelecek. Bütün gün elimde kağıt kalem, bahçeyi talan ediyorum. Nereye ne yapabilirim diye. Bu arada çok da ot yolmuşum , yorgun argın eve girdim, banyo yapıp yattım. Saat herhalde 9 cıvarı o kadar yorgunum ki ellerimi kremledim yatak çarşafları batmasın diye birer de poşet geçirdim, bir de 1 asprın aldım. Vallahi yatakda sağdan sola dönerken bile inliyorum. Allahtan eşim yanımda değil, yoksa kendini öldürüyorsun, kafana takdığını hemen yapmak istiyorsun diye kıyameti koparıyor.
Yorgunluktan başladım ağlamaya hem de avaz avaz. Neyse, aklıma sepeti yapmayı koydum. Koydum da sepeti ne ile yapayım, lavantin mi kullanayım, şimşir mi? Tamam, Lavantin kullanacağım daha hoş olur, miss gibi de kokar. Peki acaba kaç lavantin gerekiyor? Hayalimde kuruyor, sayıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir de baktım ki saat olmuş gecenin 2.30 u. Sağa dön olmuyor, sola dön olmuyor. Olacak gibi değil; Güler kalk kızım ölç dedim. Elime bir fener aldım, çıktım bahçeye. Sepeti yapmayı planladığım yere geldim, başladım adımlamaya çünkü lavantinleri 30cm de bir ekeceğim. Bir büyük, bir de küçük daire canlandırdım kafamda. 120 tane lavantine ihtiyacım var. Ohhh be dedim kendi kendime. Ama o halimi bir gözünde canlandır. Gecenin karanlığı ve saat 2.30, benim üzerimde beyaz uzun bir gecelik, elimde fener bahçede daireler çizerek adımlıyorum. Eğer komşulardan biri o saatlerde uyanık olsa da beni görseydi kimbilir ne korkardı.
Sepet hikayem bu, lavantin hesabını yaptıktan sonra da eve gidip mışıl mışıl uyudum.
Bunu okuyunca,kendimi gördüm ve kendimden korktum ancak böyle hissettiğim zaman günün birinde öleceğimizi ve zamanın bütün yaptıklarımızı tek tek yıkacağını düşünüp kendimi frenlerim.
Hayalimde kuruyor, sayıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Bir de baktım ki saat olmuş gecenin 2.30 u. Sağa dön olmuyor, sola dön olmuyor. Olacak gibi değil; Güler kalk kızım ölç dedim. Elime bir fener aldım, çıktım bahçeye. Sepeti yapmayı planladığım yere geldim, başladım adımlamaya çünkü lavantinleri 30cm de bir ekeceğim. Bir büyük, bir de küçük daire canlandırdım kafamda. 120 tane lavantine ihtiyacım var. Ohhh be dedim kendi kendime. Ama o halimi bir gözünde canlandır. Gecenin karanlığı ve saat 2.30, benim üzerimde beyaz uzun bir gecelik, elimde fener bahçede daireler çizerek adımlıyorum. Eğer komşulardan biri o saatlerde uyanık olsa da beni görseydi kimbilir ne korkardı.
Sepet hikayem bu, lavantin hesabını yaptıktan sonra da eve gidip mışıl mışıl uyudum.
Yeni bahçeye neler ekmek, nereyi nasıl ne yapmak lazım, şimdiden düşünmek lazım dimi ya.:D:D
Bak ben gecenin bu saatin de düşünmeye başladım.:D sabaha da canlı çıkarsam ceza olarakta ballı karides isterim.:D
Ne demişler sevgili arkadaşlar; " Delidir, ne yapsa yeridir."
Hiç de aldırmıyorum, kimseye de zararım yok, istediğimi de yapabiliyorum ya. İşte bu bana yeter, mutlu oluyorum.
Sevgili Lilium, ceza da ne demek? Sen iste yeter ki, hiç de üşenmem hemen yaparım ballı karidesi.
Ama bu aralar biz Kalamar yahni'ye dadandık, onun da tadına bakmak istemez misin?
Yanında fileto sarıkanat ızgara (hiç kılçığı yok), bol karışık yeşil salata. Arkasındadan da fırınlanmış tahin helvası.
"Evet abla gelirim " dersen, gelirken Bandırma'ya uğrar siparişlerimi ona göre hazırlatırım.
ciceksever70
23-03-2011, 11:17
Ne demişler sevgili arkadaşlar; " Delidir, ne yapsa yeridir."
Hiç de aldırmıyorum, kimseye de zararım yok, istediğimi de yapabiliyorum ya. İşte bu bana yeter, mutlu oluyorum.
Sevgili Lilium, ceza da ne demek? Sen iste yeter ki, hiç de üşenmem hemen yaparım ballı karidesi.
Ama bu aralar biz Kalamar yahni'ye dadandık, onun da tadına bakmak istemez misin?
Yanında fileto sarıkanat ızgara (hiç kılçığı yok), bol karışık yeşil salata. Arkasındadan da fırınlanmış tahin helvası.
"Evet abla gelirim " dersen, gelirken Bandırma'ya uğrar siparişlerimi ona göre hazırlatırım.
Ah Güler abla yapma! Artik forumlari gezmeyecegim yemek lafi görmeyeyim diye. Burada bulamayacagim (ve yufka gibi kendim acamayacagim) tek sey Marmara baliklari. Cinekoplar, palamutlar gözlerimin önünden ucusuyor. Pisirince benim icin de yiyin bir kac tane. Sevgiler.
Sen üzülme sevgili ciceksever70. agaclar.net'in kargo servisi bile var. Sen istediklerini yaz, hemen postalayalım. :D
Hele hele sen bu durumdayken... ne yapar eder bir çaresini buluruz.
ciceksever70
23-03-2011, 18:04
Sen üzülme sevgili ciceksever70. agaclar.net'in kargo servisi bile var. Sen istediklerini yaz, hemen postalayalım. :D
Hele hele sen bu durumdayken... ne yapar eder bir çaresini buluruz.
Söylemen bile yeter Güler ablacigim. Hepinizi cok seviyorum.
loveflower
27-03-2011, 20:24
Güler hanım bahçeniz çok çok güzel,maşallah,insan o bahçenin içinde huzurla dolar,çok uğraşmışsınız ama bir emeklerinize değmiş,sizi kutluyorum.Tek kelime ile huzur dolu.Huzur dolu bahçenizde huzurla coşsun günleriniz
Güler ablacıgım bahçen şenlenmeye başlamıştır sanırım senin maviş çiçegi tohumlamı çogalıyor beyazıda maviside mükemmel küpeli çiçekleri ne durumda bide Cliva çiçegi soganlı sanırım nereden bulabiliriz
Maviş elimde mevcut, gönderebilirim. Tohum değil, fide.
Cliva'yı da Akdoğa yurt dışından getirdi. Bauhaus'da satışa sunulmuştur. Benimkiler çok eski. Ben seradan almıştım.
Güler abla inan çok sevinirim çok tatlı senin maviş mersinde bakdım bulamadım Cliva satışa sunuldugundan haberim yoktu hala devam ediyormu satışı nasıl ögrenebilirim saygılar
Bugünlerde bitmiş olsa dahi, yeniden yeniden getiriyorlar. Ben de Clematisleri kolluyorum.
Güler abla beni bilgilendirirsen sevinirim satıştan ben ücreti neyse göndersem bana alırmısın abla
Güler abla beni bilgilendirirsen sevinirim satıştan ben ücreti neyse göndersem bana alırmısın abla
Benden istediğiniz işi yapabilmem çok zor. Zira ben agaclar.net toplantısını yapar yapmaz Manyas'a gideceğim ve yazı oradaki bahçemde geçiriyorum.
Cliva'yı da Akdoğa yurt dışından getirdi. Bauhaus'da satışa sunulmuştur. Benimkiler çok eski. Ben seradan almıştım.
Güler ablacım senin mavişten gönderirsen çok mutlu olurum saygılar....;):p
Alışveriş merkezi sadece istanbul ve ankara da var internetten baktım saglık olsun ablacım kısmet yolumuz otarafa düşerse bakarız artık saygılar...:(
Sayın Güler,
Göndermiş olduğunuz çeliklere teşekkür ediyorum.Kargonun marifeti sonucu çelikleri görmenizi istedim.Herşey kısmet diyelim.
Atlas çeliğini suya bıraktım. Yarın saksıyamı yoksa direk toprağamı ekmeliyim?Bilgilendirirseniz memnun olurum.Selamlar.
Aloevera mort olmuş.
Atlas çeliğini hemen sudan çıkartın. Ucunun (kesim yerinin tamamen kurumasını bekleyin sonra toprağa dikin ve bir süre sulamayın. 10-15 gün sonra azar azar su vermeye başlarsınız.
Koli 23.03.2011 de verilmişti, nereden baksanız bir günlük yol. Bir hafta beklerse bitki ne yapsın?
Yarın şikayetimi bildiririm.
Vildan Sönmez
31-03-2011, 01:25
Üzülmeyin sayın Adavci, atlas çelİğindeki tomurcuklar size aloeyi unutturur. Kısmet işte.
furkan yıldız
31-03-2011, 08:13
Güller canlanmadı mı Güler abla ? Çok merak ediyorum nasıl canlı açacaklar ilk sefer.
nurguldk
31-03-2011, 16:07
Ne güzel bir bahçe yarabbim :) Bu bahçesi olan insanlar 10 kaplan gücünde oluyorlar galiba. Enerji bitti dediğinizde bile ''gideyim de şuna bakayım tomurcuk var mı'' diyecek haliniz kalıyor :))
Bahar tüm güzellikleriyle gelsin bahçenize ve o güzel atlasınıza :))) O nasıl güzel bir çiçektir. İlk defa sizde gördüm..
Aloevera mort olmuş.
Atlas çeliğini hemen sudan çıkartın. Ucunun (kesim yerinin tamamen kurumasını bekleyin sonra toprağa dikin ve bir süre sulamayın. 10-15 gün sonra azar azar su vermeye başlarsınız.
Koli 23.03.2011 de verilmişti, nereden baksanız bir günlük yol. Bir hafta beklerse bitki ne yapsın?
Yarın şikayetimi bildiririm.
Sayın Güler,
Hemen çıkardım.Gelişiminden sizi haberdar ederim.Selamlar.
Üzülmeyin sayın Adavci, atlas çelİğindeki tomurcuklar size aloeyi unutturur. Kısmet işte.
Sayın Vildan Sönmez,
Üzüntüm Güler hanımın yorulması oldu.
Güler ablacım size özelden ulaşamıyorum mavişe talibim...:o:confused:
Vildan Sönmez
05-04-2011, 08:11
7. yıl toplantımızda üzeri tomurcuklu atlas çeliğimi aldım. öylece ekmeyi düşünürken, Başbahçıvan arkadaşımız bu çeliği bölerek ekmem gerektiğini söyledi. Çok uzun olması nedeniyle uç kısmının beslenmesi zorlaşacakmış. Şimdi Adavcının çeliğinin boynunu bükmüş fotoğrafı buna örnek olmuş gibi. Ben kestim , pazar ve pazartesi beklettim akşam geç vakitte ektim. Dilerim problem olmaz, tekrar teşekkürler Güler Hanım.
Cumhur Tonba
06-04-2011, 12:24
Bugün sabah, siz, ablanız, Selen, Deniz ve Oğuz Bey güzel bir bahçe kahvaltırı etmişsinidir herhalde. İnce belli bardaktan çaylarınızı da içmişsinizdir. Fakat toprak çalışmaya müsait değildir. Daha iyi. bol bol sohbet edersiniz.
Selamlar, sevgiler.
Sevgili Vildan Sönmez, toplantıda selenn de bazı uzun olan çelikleri üçe bölerek arkadaşlara biraz beklettikten sonra ekmeleri gerektiğini anlatıyordu.
Sevgili Cumhur, evet Manyas'dayız. Hava yağışsız. Evin içi 28-29° ama dışarısı biraz soğuk.
Biz yine selenn'le beraber ot yolmaya çıktık. Nergisler, sümbüller ot içinde kalmışlar onları temizledik.
Selenn otları yoluyor.
201336
Nergisler ortaya çıktı.
Clematisler bayağı canlanmış.
Budanan güller filizlerini iyiden iyiye çıkarmış.
201341
201342
201343
201344
Güler Hanım ve Sevgili Selenn, bahçenizden taze hayat fışkırıyor, benim yerime de dokunun lütfen ota, toprağa, yaprağa...
Not: Bazen bunlara dokunurken salyangoza, solucana da oluyor ama olsun :)
Vildan Sönmez
06-04-2011, 20:55
Güler Hanım toplantımızda bitki, tohum yanında bilgi paylaşımı da farkedilmeyecek gibi değildi. Öğrenilecek ne çok şey var.Şahsen ben o çeliği arkadaşlar söylemese tek dal olarak ekecektim. Şimdi 6 çeliğim oldu.
Dilerim fire vermezler.
Sevgili Vildan Sönmez, toplantıda selenn de bazı uzun olan çelikleri üçe bölerek arkadaşlara biraz beklettikten sonra ekmeleri gerektiğini anlatıyordu.
fatma sunay
06-04-2011, 20:59
Güler hanım allah kolaylık versin ot temizlemekten nefret ediyorum. Ota ayırdığımız zamanı başka şeylerde kullansak daha çok iş yapacağız. Bu arada nergizler harika açmışlar.
Kolay gelsin ellerinize saglık Güler abla nergisler harika görünüyorlar of of
Cumhur Tonba
07-04-2011, 10:07
Selenn otları yoluyor.
201336
İyi de, fotoğrafçıya poz verirken ot yerine güzelim çiçeklerinizi yolmasın?
Cumhur Bey yolarmıyım hiç o güzelim mis kokulu çiçekleri. Sonra teyzeme ne derim değil mi:))
evet Manyas'dayız. Hava yağışsız. Evin içi 28-29° ama dışarısı biraz soğuk.
Selenn otları yoluyor.
201336
Tam bahçıvanı şimdi bulmuşsun güler abla, bahçenin bu yaz tadına doyum olmaz.
Cumhurla bana iş kalmayacak diye üzülüyoruz.:D
Hava yarın daha da güzel, ısı daha yüksek, yapılacak iş çok haydiyin kendinizi atın bahçelere toprağın kokusunu içinize sindire sindire çekin.
Cumhur Tonba
08-04-2011, 00:15
Cumhur Bey yolarmıyım hiç o güzelim mis kokulu çiçekleri. Sonra teyzeme ne derim değil mi:))
Yolmayacağınıza eminim, hani bakarken bir kazaya kurban gitmesin dedim.
Cumhur Tonba
08-04-2011, 00:18
Tam bahçıvanı şimdi bulmuşsun güler abla, bahçenin bu yaz tadına doyum olmaz.
Cumhurla bana iş kalmayacak diye üzülüyoruz.:D
Hava yarın daha da güzel, ısı daha yüksek, yapılacak iş çok haydiyin kendinizi atın bahçelere toprağın kokusunu içinize sindire sindire çekin.
Merhaba Lilium. Buralar da hava hala soğuk. Toprak yaş. Tahminim sizin oralar buraya nazaran faaliyete 10-15 gün erken başlıyor. Zira çeltikler de 20 gün önce hasat ediliyor o tarafta.
Dün havanın güneşli olması hepimizin hoşuna gitti. Kahvaltıdan sonra selenn ile çimdeki yabancı otları yolmaya karar verdik.
Biz yerde iki büklüm ot yolarken selenn'in oğlu Deniz bunu oyun yapmaya başladı, biz eğildikçe o deh deh diye sırtımıza tırmanıyordu.
Bütün gün ot yolup durduk, daha sonra selenn bahçeden topladığı kıvırcık, tere, taze soğanlardan güzel bir salata yaptı. Izgaranın yanında da çok iyi gitti.
Hele taze sarımsaklar süt gibi, kıtır kıtır yedik durduk. Köyde olmanın da avantajı bu, buram buram sarımsak koksak da rahatsızlık vermiyor.
201776
Mor sümbül, galiba geçen sene saksıya ektiklerimden kalmış.
201779
Deniz'e maşallah.
Güler Hanım siz misafirlerinizi böyle mi ağırlıyorsunuz? Ot yoldurarak? :))))
Çok yaşa sen e mi? Aynı şeyi Oğuz söylüyordu " Selen bir daha adımını atmaz buraya, ne çok yordun kızı" dedi durdu.
Öğrenmek istiyorsan gelsene sevgili zenfree. :D
Bu teklifi iyice düşünmek lazım.:) Şimdi iş çok. Ben meyve sebzelerin hasat zamanı geleyim.
Eyvah o zaman da salça, korogaki vs. işi var. :))))
Bahcede iş bitmiyor gercekten.
Güler hanım, çimlerden ot yolamadım gecen sene şimdi heryer yabani ot oldu. Baktım başedemiyeceğim, saldım bende. Doğal cim olacak bu gidişle, yoncalar yayılmaya başladı cimde iyice. Başedilecek gibi değil.
Çilekleri kazmaya başladım ki hava bozdu:(
Size kolaylıklar dilerim, bahce cok büyük, allah kolaylık versin.
Her zaman bekleriz canım, çok da mutlu oluruz.
Geniş yapraklı ot ilacı yoncalara çare oluyor da su otlarına olmuyor. Ama sende Paşa da var.
Neyse, yeşil olsun yeter.
Çok enteresan ama ben ot yolmayı seviyorum. Hani maymunların yavrularından keyifle bit ayıklamaları gibi. :)
Sevgili Selenn, memleketinin toprağını özlemiştir, eminim hoşuna gidiyordur. Deniz'in keyfiyse yüzünden okunuyor. Aman bellerinize dikkat edin, çocukların bu yaşlarında annelerde genelde bel problemi yaşanır. :)
Kaktüs köşesinin hazırlıklarına başladınız mı? ;)
Sevgili limon, haklısın selenn çok keyifliydi. Ben yeter artık içeri girelim dedikçe " bak teyze şurasını da yapalım, istersen sen gir çayı koy" deyip durdu.
Geniş yapraklı ot ilacı yoncalara çare oluyor da su otlarına olmuyor. Ama sende Paşa da var.
Neyse, yeşil olsun yeter.
Merhabalar ...!
Destursuzca yine çaktırmadan dolaştım bağınızda bahçenizde. Tanrım bu ne güzellik demeden kendimi alamadım yine. Emeğinize yüreğinize sağlık. Maşallah kırk bin kere maşallah.
Çalışkan kayınvalidenin çalışkan gelini helal olsun sizlere. DENİZ maşallah kocaman olmuş yahu zaman nasıl akıp gidiyor.
Güler hanım siz şimdi elinizde bir bardak ilaç güneşli bir günde su otlarının canına okursunuz. Şaka bir yana boş verin biraz olduğu kadar. Sümbüllerde süper görünüyorlar.
Ah Cemal ah artık bu yıl MANYASA uğramanın zamanıdır. Hem bu güzellikleri yerinde görür hemde yarım kalan bir hesabı (tavla) tamamlarsın.
Ailece hepinize başta OĞUZ bey saygılar.
Güler abla sizin içinde sevgili selen içinde çok güzel geçmiş elinize saglık özelinize msj atamıyorum sayın ablacım
Sevgili cemal.S., her zaman bekleriz bahçeye. Siz hele bir gelin, anında lilium ve Kasap94'e de haber uçururuz gelirler.
Selenn benim yeğenim; ablamın kızı. Gelinim değil, zaten gelinim de yok, oğlumun eşi tatlı bir kızım daha var.
ciceksever70
09-04-2011, 12:13
Güler abla bahcene hosgeldin. Biz sen yokken de arada bir ugrayip geziyoruz. Hazir oradayken bol bol resim paylas bizlerle. Sevgiler.
Dün havanın güneşli olması hepimizin hoşuna gitti. Kahvaltıdan sonra selenn ile çimdeki yabancı otları yolmaya karar verdik.
Biz yerde iki büklüm ot yolarken selenn'in oğlu Deniz bunu oyun yapmaya başladı, biz eğildikçe o deh deh diye sırtımıza tırmanıyordu.
Bütün gün ot yolup durduk, daha sonra selenn bahçeden topladığı kıvırcık, tere, taze soğanlardan güzel bir salata yaptı. Izgaranın yanında da çok iyi gitti.
Hele taze sarımsaklar süt gibi, kıtır kıtır yedik durduk. Köyde olmanın da avantajı bu, buram buram sarımsak koksak da rahatsızlık vermiyor.
201776
Ne kadar güzel yakalamışsın Gülercim :)Maşallah Deniz de çok tatlı Allah bağışlasın
fatma sunay
09-04-2011, 21:12
Maşalah afacan Deniz kendine iyi eğlence bulmuş. Güler hanım sümbüllerin kokusunu burnumun dibinde hissettim. yeni kokulu resimlerini bekliyoruz. Selamlar.
Vildan Sönmez
09-04-2011, 21:59
Selen ve ben birer Deniz anasıyız ...:D:D
Bir gün gibi geçecek Selen, bu günlerin tadını çıkar.
Sevgili cemal.S., her zaman bekleriz bahçeye. Siz hele bir gelin, anında lilium ve Kasap94'e de haber uçururuz gelirler.
Selenn benim yeğenim; ablamın kızı. Gelinim değil, zaten gelinim de yok, oğlumun eşi tatlı bir kızım daha var.
Pardon ya özür dilerim nerden kaldı aklımda. Üzgünüm. Kusura bakmayın kafakağıdı eskidi sanırım.
Ah Cemal ahhhhh.
Güler ablacım sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Umarım yakında atlastan güzel haberler (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=782451&postcount=425) gelecek.
Neşen,yüzünden gülücüğün hiç eksik olmasın!!!
Sayın Güler arkadaş,bahçenizi gezmeye geç kalmışım, acemilğimden sahifeleri yeni öğreniyorum. Harikasınız, bahçenizde çok güzel,sümbüller,ve diğerleri çok sıhhatli açmışlar.Ot yolmak benim de en büyük zevkimdir.Çok tatlı bir fotoğraftı, her şey mükemmeldi. Tam doğayla başbaşa kalarak gezmekten zevk aldım,Ellerinize sağlık efendim,Görüşmek üzere,bol çiçekli mevsimler..
Güler Hanım, benim atlas çelikleri de aynı Fatih Bey'inkiler gibi çiçek tomurcuğu vermeye başladılar. Tekrar çok teşekkür ederim.
Belki inanmayacaksınız ama benimki de valla coştukça coştu. Çiçeklenme tam bitti derken yeniden başladı.
Kaktüsçüler, sukulentçi dostlar, normal midir bu?. Bu bitki senenin en az on ayı çiçek verir mi?
Bir taraftan çiçekler soluyor, diğer taraftan yenileri açıyor.
203850
203851
203852
203853
acemifüsun
17-04-2011, 16:26
Nasıl güzel bir renk, nasıl bir güzellik:) Güler hanımcığım sahibini çok sevmiş de ondan:)
mandalinci
17-04-2011, 16:37
Sn. Güler hanım,
Maşallah deyin, nazarınız deyecek. Çiçekler sizi sevmiş, yerini sevmiş, daha ne olsun
Güler Hanım, benim atlasta da tomurcuklar oluşmaya başladı ama siz bir fotoğrafta tomurcuk olduğunu açıklamasaydınız anlamayacaktım. Sabırsızlıkla bekliyorum açmasını.
Deniz'le Selenn'in fotoğrafı çok güzel. Limon'nun dediği gibi ot yolmak sevilebiliyor. Dizlerimde problem olduğu için çömelemiyorum, benim için çok zor oluyor ama bazen gözüme takılan bir otu alayım derken, kendimi bir kaç saat sonra yan setleri tamamlamış, arka bahçeye başlamış bulabiliyorum. Şunu da alayım, burada da varmış,.. derken, çekirdek çıtlatmak gibi devam ediyor işte. Sonrası malum, bütün yükü bel çekince, iki gün belimi doğrultamıyorum :)
Güler Hanım kocaman bir maşallah. Demek ki kaktüs yetiştirseniz 11 ay açacaklar.:))
Güler Hanım kocaman bir maşallah. Demek ki kaktüs yetiştirseniz 11 ay açacaklar.:))
Haa, haa, ha, kaktüs dünyasına bu kadar zarif, bu kadar güzel bir davet olurdu işte.
Sevgili zenfree, ben kaktüslere yabancı değilim karşı ise hiç değilim. Uğraşan arkadaşlarımı da kutluyorum.
Benim de isimlerini çok az bilmeme rağmen bir kaç kaktüsüm var.
İstersen bak.....
(bu konuya yoğunlaşmak istemiyorum, yoksa hiç birisinin altından kalkamam)
203973
203974
203975
Güler Hanım, bence bulaştınız bile.
İki adet yılbaşı çiçeğim; biri beyaz biri pembe açan, Manyas'da. Kırmızı açandan da çelikler yaptım.
Bir ekeveryam var, o da Manyas'da.
Bir de yine güzel bir kaktüsüm var ama adını bilmiyorum. Selen bana geldiğinde " teyzem bu ...... çok güzel gelişmiş, güzel bir tür de" demişti.
Selennnnn o balkon kapısının yanında duran kaktüsün adı neydi?
203976
203977
203978
Sevgili Kiraz, bunlar bende hep vardı. Selenn gibi bir yeğeniniz olunca ister istemez biraz bulaşıyorsunuz.
Onun, öyle güzel, heyecanla anlatışı var ki. " Bak teyzem..." diye başladı mı, ben de başlıyorum gülmeye.
Bunlar sizde vardır da, anlatışınız ve fotoğraflamız biraz daha bu işin içine gireceğinizi gösteriyor :)
25 gündür çiçekli olan phal.im halâ yeni tomurcuklarını açmakta. Gittikçe de güzelleşiyor, duru beyazlığı çok hoşuma gidiyor.
204107
Güler abla ellerine saglık çok güzeller maşallah
Bugün Manyas'a geldik. Gün boyunca yağmur vardı.
Eve gelir gelmez bahçeyi dolaşayım dedim ama ne mümkün. Çizme giymeden dolaşmak olmayacaktı. Depodan çizmeleri çıkartıp, üzerime yağmurluğu aldım.
O kadar çok yağmur yağmış ki, ağaç altı çanakları bile göl gibi, toprak emememiş.
Ama etraf yemyeşil, otlar yine büyümüş, güller bayağı patlamış. Meyve ağaçlarının bazıları halâ çiçekte, bazıları mini mini yaprağa dönüşmüş.
Çimin görünümü heyytt be dedirtiyor. Sizler için çektiğim fotoğraflar.
Haseki küpeleri hem çok uzamış hem de üzerleri tomurcuk dolu.
Saksılara daldırdığım gül çeliklerim de çok sağlıklı.
Fare kulakları bayağı canlanmış.
204675
204676
204677
204678
204679
Nergisler halâ açıyor.
204680
204681
204682
Güler abla bu ne güzellik maşallah yemyeşil çimler tomurcukta çiçekler mükemmel görüntüler temiz hava oh be buradan içim ferahladı yüregine saglık nergizlerde harika maşallah...
Süs elmasının çiçekleri çok güzel görüntü sergiliyor.
Berberisler yeni yeni, taze taze yapraklar veriyor, ama çok dikenliler.
Japon lalesi geçmeye başlamış.
204683
204684
204685
İspirya gittikçe yayılıyor, üzeri de tomurcuk dolu. Çiçeğe dönüştüğünde görüntüsü yine muhteşem olacak.
Havlu püskülü de tomurcuk içinde.
Erikalar açmış ve geçmeye yüz tutmuş. Bana sanki " neden güzel halimizle bizi fotoğraflamadın" der gibiler.
204686
204687
204688
ciceksever70
20-04-2011, 18:39
Cok güzeller Güler abla. Bizde de havalar cok güzel nerdeyse tüm gün bahcedeyiz aradaki bosluklarda da agaclar net.teki bahceleri geziyorum. Doga daha yeni canlaniyor ama bize daha güzel günlerin sözünü verir gibi bir hali var, ne dersin?
Ahh citronella, ve diğer heuchera'larım.
Selenn Almanya'dan getirdiğinde minnacıktı. Nereye koyacağımı, nerede tutacağımı bir türlü bilemedim. Uzun bir müddet kapalı balkonda tuttum, sonra limonluğa aldım. Korudum da korudum. Birer birer yok oldular. Son kalanı da bahçede bıraktım. Bütün kışı bahçede geçirdi, kar demedi yağmur demedi.
Meğer ki istediği de buymuş zavallının. Bugün gördüm ki hem yaprakları irileşmiş hem de çok sağlıklı.
Maviş, pıtır pıtır çoğalmış, pek çok arkadaşı memnun edecek gibi görünüyor.
204689
204690
Topraktaki Amaryllisler daha yeni yeni başlarını çıkartıyorlar ama saksıda bulunanlar açmaya yüz tutmuş.
204691
204692
Armut ağacı çiçekte.
204693
Maaşallah maaşallah........
Sevgili ciceksever70, burada daha bahar gelmedi. Evvelki senelerde 15 şubat'tan sonra bahçede rahat rahat çalışırdık. Şimdi Nisan sonu toprak halâ çok ıslak, çalışmak mümkün değil.
Bu gün Manyas'a gelirken yolda Yalova'daki seracı dostlara uğradım. İnan hepsi şaşkın vaziyetteler. "Bu mevsimde biz, hergün bir iki kamyon bitki sevki yapardık, şimdi hiç olmuyor, serada bitkiler neredeyse çiçeğe dönüşüyor, nasıl satış yapacağız" diye düşünüyorlar. Onca emekleri var, sera ortamında hepsi çiçek açarsa satışları zor olur tabii.
Allah yardım etsin.
Teşekkür ederim hüzün.
günebakan
20-04-2011, 19:57
Ablacım maşallah hepsi de çok güzel havlupüskülü,heuchera maviş harika görünüyorlar:)
Bugün Manyas'a geldik.
Hoş geldiniz güler abla, gönene de beklerim, bir acı kahvemi içmeye.
"Çimin görünümü heyytt be dedirtiyor."
Bastığım yerlerde otlar bitişmiş mi? :)
Merhaba sevgili lilium, inan ben de seni özledim. En kısa zamanda geliriz bir çayını içmeye.
Haaa, haa, merak etme çıkmayan yerlere yeni tohum attım.
Çok güzeller Güler hanım, ben de bugün dört kez pazarda çiçek tezgahının önünden geçip kendimi zor tuttum amma velakin sonra dayanayıp akşam tekrar gidip beyaz bir yılbaşı çiçeği aldım :D
Sevgili güler hanım,uzun zamandır uğramamıştım bahçenize hepiside çok güzel.
Maviş nasılda pıtır pıtır çoğalmış allahım bereketini arttırsın haseki küpeside tomurcuklanmış.
Sizin bana gönderdiğiniz haseki tohumlarıda büyüdüler bu yıl açaçaklar tomurcuktalar .:D
Güler Hanım maşallah. Çok güzel görüntüler.
Teyze bak çok güzel ot yolarım geleyim mi:) Bu arada Citronella ne güzel gelişmiş, ellerine sağlık. Balkon kapısının yanındaki sukulentin Sempervivumdu. Tam kaya bahçelik. Bak başka türleri de var istersen hemen kolileyeyim:))
Güler Hanım lütfen sepervivumları da görelim.:)) Sukulentlere üvey evlat muamelesi yapmayalım lütfen.:)))
Sevgili Selen citronella gerçekten muhteşemmiş.
Evet çok güzel Heuchera türleri var sevgili Zenfree.
diver_bird
21-04-2011, 00:14
Ablam Merhaba
Nasılsın. Bahçene gitmişsin yine o güzelliklerin içine...
Yeğenin ve evladı çok tatlılar Allah uzun ömürler versin. Ufaklığın yanaklarını sıkasım geldi):
Yeğenler çok seviliyor, teyze anne yarısı diye boşuna dememişler.
Bu yıl mevsim oldukça farklı, bitki eken herkese kolaylıklar diliyorum.
diver_bird
21-04-2011, 00:16
Bir gün benimde bir bahçem olduğunda bilemediğim bütün çiçeklerin isimlerini sizden öğrenicem inşallah. Büyülü güzelliğin içerisinde ne çok çeşit var
Olucak olucak :))
Teyze anne yarısıdır diye hakikaten boşa dememişler. Yeğenler de teyzelerine pek düşkün oluyorlar.
Biraz özele girdik ama sayın diver bird'ün mesajını görünce yazmadan edemedim.
Bir de teyze Deniz ile olan komik ot yolma fotoğrafımızı yüklemişsin. Çok güldüm. Bıraksan ben bahçede ot bırakmazdım ama sen bana kıyamadın. Stres atmaya birebir geldi bana. Sevgili Limon da bahsetmiş zaten. Seninle bir arada olmak çok güzeldi, hele o cennetten bir köşe olan bahçende...
Merhaba sevgili lilium, inan ben de seni özledim. En kısa zamanda geliriz bir çayını içmeye.
Bizde sizleri özledik, daha öncede beklerim ama bu ayın 28 zinde gönen fuarı var, fuara mutlaka bekliyorum, oğuz abime çok selamlar.
Sevgili selenn, senin bu teyzen var ya, deli deli, (sakın inanma şaka yapıyorum)
Allah herkese böyle bir teyze nasip etsin, sizleri kıskanmıyor da değilim hani, benim de böyle deli bir teyzem olsaymış oooooo dünyayı yıkardık :D:D
Benol Hazaroğlu
21-04-2011, 08:41
Günaydın Güler hanım
Cennet bahçenize kavuşmuşsunuz. Çimlerin en güzel hali bu mevsim.Yazın bozulmaya başlayıp bizi üzüyorlar. Bu sabah güzel resimlerinizle baharı evime getirdiniz. Burada 1 haftadır hiç durmadan yağıyor, bu gece -1 deniyor.Biz de güneşe hasret kaldık.
Kendinizi fazla yormayın.Sevgilerimle.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.