PDA

View Full Version : Güler / Bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Güler
03-08-2010, 15:28
Oya'lar şu aralar çok coşkulu. O da güzel bir mor tonu. Kameriyedeki güllerle beraber hoş duruyor.

Beyaz zambağı hepiniz için doya doya kokladım.

ciceksever70
10-08-2010, 08:27
Günaydin Güler ablacigim. Bak yine bahceyi gez, agaclar net i gez derken kahvalti yumurtami fazla hasladim. Kati yumurta hic sevmem halbuki. Bu bahcivanlik isi beni cildirtti. Güler abla berberisi budadim hatta yerini degistirdigim baska calilar vardi onlari da biraz budadim. Sende hanimeli varmiydi ablacigim? Varsa nasil buduyorsun? Ben bir türlü dallarini kesmeye kiyamiyorum ama artik cok salkim sacak oldu. Yukariya dogru bagladigim dallarin disinda alt dallari yerlere yayildi.

Güler
10-08-2010, 15:57
Sevgili ciceksever70, yumurtan pişti diye üzülme ben buradan sana henüz folluktan ellerimle aldıklarımdan yollarım. :D

Bahçemde hanımeli var. Bahçe duvarına sardığı ve çit gibi durduğu için pek budama yapmıyorum. Zaman zaman çok aşırıya kaçan dallarını kesiyorum.
Ama Silivri'de yazlıkta bize çok yakın oturan bir komşum pergolasının her iki tarafına da hanımeli ekmiş.O budama işini çok güzel halletmiş.

Topraktan çıkan iki ana dalı burgu gibi birbirine dolamış. Yerden 2,5 - 3 m gövde burgu gibi yükseliyor oralarda hiç dal yok. 3 metre sonra bütün dallar taç yaparak kocaman bir çanak halini alıyorlar ve pergola çatısına doğru iklerliyorlar.
Bunu diğer tarafta da yapmış.
Kokusu mis gibi geliyor ve döküntüsü de çok olmuyor. Zaman zaman pergola oluklarını temizletiyor.

Fotoğrafı olsaydı yüklerdim. Ama bulamadım.

ciceksever70
10-08-2010, 18:23
Sevgili ciceksever70, yumurtan pişti diye üzülme ben buradan sana henüz folluktan ellerimle aldıklarımdan yollarım. :D

Bahçemde hanımeli var. Bahçe duvarına sardığı ve çit gibi durduğu için pek budama yapmıyorum. Zaman zaman çok aşırıya kaçan dallarını kesiyorum.
Ama Silivri'de yazlıkta bize çok yakın oturan bir komşum pergolasının her iki tarafına da hanımeli ekmiş.O budama işini çok güzel halletmiş.

Topraktan çıkan iki ana dalı burgu gibi birbirine dolamış. Yerden 2,5 - 3 m gövde burgu gibi yükseliyor oralarda hiç dal yok. 3 metre sonra bütün dallar taç yaparak kocaman bir çanak halini alıyorlar ve pergola çatısına doğru iklerliyorlar.
Bunu diğer tarafta da yapmış.
Kokusu mis gibi geliyor ve döküntüsü de çok olmuyor. Zaman zaman pergola oluklarını temizletiyor.

Fotoğrafı olsaydı yüklerdim. Ama bulamadım.

Taze yumurtalari yemis kadar oldum cok tesekkür ederim. Kendi yumurtamin kazaya ugramasi bir sey degil de cocuklarinki de fazla kati olunca büyük oglum hemen yapistirdi lafi: Anne yine bahcede miydin? Adim cikti evde.

zeynep dila
11-08-2010, 04:24
Sevgili Güler Hanım,
Toprak analizi sonucu ve bahçemdeki problemlerle ilgili konularda Mine Pakkaner'e yazmış olduğum mesaja gösterdiğiniz alaka için size teşekkür ederim.

Sanırım orada bir noktayı atlamışım. Bahçemizde daha önceki yıllarda böyle bir sorun yoktu. Ekilen her şey büyüyüp gelişiyordu. 2003-2007 yılları arasında çeşitli sebeplerle bahçe ile hiç ilgilenilmedi. Doğal olarak önceden mevcut olanlar da yok olup gitti. 2007 sonrasında da ben bahçeye el atma zamanı geldi dediğimde, Mine Hanım'a aktarmış olduğum o inanılmaz kısır döngüye girmiş olduk. Ama halen çözüm bulunacağı ümüdini yitirmiş değilim.

İlginize tekrar teşekkür ediyor, kelimelerin anlatmakta kifayetsiz kaldığı o güzelim bahçenizde sağlıklı, huzurlu uzun yıllar diliyorum.

Sevgiyle kalın.

Güler
11-08-2010, 10:29
Sevgili zeynep dila, komşularımın bahçeleri güzel dememiş olsanız Bağfaş'dan mı diyeceğim ama, o da değil anlaşılan.

Bandırma'da oturan pek çok arkadaş bu durumdan şikâyetçi de.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim, yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Güler
11-08-2010, 22:06
Akşama doğru Oğuz elinde üç adet beyaz incirle geldi.

İlk incir hasadımız.

165756

Güler
11-08-2010, 22:42
Tavuskuşu orkidem gayet güzel açtı ama ertesi günü baktım ki yaprsaklarında sararma var.
Sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerde ama sanırım bu sıcak hava ve sıcak sıcak esen rüzgar bozdu.

165805

Güler
11-08-2010, 22:49
Bu sene bizim lisilerde pek hayır yoktu. Ablama gittiğimde selenn'in geçen seneden kalan lisilerini fotoğrafladım.

165806

165807

zeynep dila
12-08-2010, 04:24
Sevgili zeynep dila, komşularımın bahçeleri güzel dememiş olsanız Bağfaş'dan mı diyeceğim ama, o da değil anlaşılan.

Bandırma'da oturan pek çok arkadaş bu durumdan şikâyetçi de.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim, yolunuz düşerse çay içmeye beklerim.

Sevgili Güler Hanım,
Eşime sorarsanız suçlu Bağfaş. Ben de diyorum ki sağımdaki, solumdaki, arkamdaki dururken Bağfaş'ın bütün çıkardığı pisliği paratoner gibi sadece bizim bahçe mi çekiyor. Mutlaka etkisi vardır ama sorun sadece ondan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum. Bakalım Mine Hanım'ın yorumlarını büyük bir umutla bekliyorum.

Çay teklifiniz için teşekkürler. O güzel bahçenizi dolaşmanın mutluluğunu yaşamayı arzu ederim. Sizin buralarda olduğunuz zaman yolumuz düşerse neden olmasın? Sevgiyle kalın.

zenfree
16-08-2010, 23:51
Güler Hanım bahçemize uğradım. Bir saat çıkamadım.:) Hepsi çok güzel. Maşallah.

Güler
17-08-2010, 16:46
İki günlük uzaklaşmak bile bahçedeki çiçeklerin susuzluktan büzüşmelerine sebep olmuş.
Artık hemen hemen hergün su ister oldular. Bu sıcaklara dayanmaları gittikçe zorlaşıyor. Ben yine gazete külahları yapıp başlarına geçireceğim galiba. Nasılsa adım çıktı deliye.

Gelir gelmez hemen sulamaya niyetlenmiştim ki bir eşek arısının gazabına uğradım ve tabii geceyi hastanede geçirmek zorunda kaldık.

Sabahleyin hemern dört koldan sulama başladı. Bir yandan çimler sulanıyor, bir yandan fıskıyeler yer örtücülerini suluyor. 5 ayrı hortum devrede üçü gülleri, biri saksıları, biri ortanca ve clematisleri suluyor.
Oğuz da sebze bahçesinin damlalıklarını açtı.
Yani, hızlı bir koşuşturma içindeydik. Sağa sola koşup durduk.

Kameriyedeki cam güzelleri iyice büzüşmüş inşallah toprarlanırlar.
Yine giderken kameriyeye aldığım mavişler iyi durumda. Beyaz iyice çiçeklenmiş, mavişde de tomurcuklar yeniden açmaya başlamışlar.

Yeni ektiğim casablancalar coşmuş da çoşmuşlar. Tek tük açmaya bile başlamışlar. Ama saksılardaki tomurcuklanmayı mutlaka görmelisiniz. Bir dalda 5 ve 7 adet tomurcuk var.
Kokuları nefis mi nefis.
Üşenmeden saydım tam 103 tane acacak tomurcuğum var. Deliğe bayram ki bayram.

Oğuz da bu sene ilk defa ektiği kıl biberlerden toplamış getirdi. Onları görürdüm ama çok ince ve uzun oldukları için ekmezdim. Bu sene bir arkadaş ekmem için 7-8 kök getirdi.
Tatlı biber, ama insanın ağız çeperlerini doldurmadığı için pek sevmezdim. Yine de güzel olmuşlar. Bir ikisinin uzunluğunu ölçtüm 31-33 cm arası geliyor.

Ohhh, siz bir de balları çıkmaya başlamış incirleri bir görseniz.
Yok yok tadını anlatmama imkân yok. Böyle tat böyle aroma görülmemiştir.
İnanmazsanız bir bakın.....

166429

166430

166431

Güler
17-08-2010, 16:48
Mavişler...

166432

166433

Güler
17-08-2010, 16:50
Casablancalar...

166435

166436

166437

Sevgi Durul
17-08-2010, 16:59
Sevgili Güler hanım, bahçeye kavuşmuşsunuz, gözünüz aydın. Ben şurada bir adım gidemiyorum, ama sahurdan sonra eşim sulamaya gidecek, ben de peşine takılacağım.

Bir şey dikkatimi çekti, 103 tomurcuklu bir çiçeğim olsaydı, herhalde temelli delirirdim.
Sihir sizde.

Maşallah biberler de çok güzel. Biz her sene kıl biber dikiyoruz. Acı ve tatlı çeşidinden. Elde yemesi ve turşusunu seviyoruz. İncirler imrendiriyor. Afiyet olsun.

Güler
17-08-2010, 17:08
Yok yok sevgili S.Durul 103 tane casablanca bir dalda değil, 3 saksı içinde.

Sevgi Durul
17-08-2010, 17:11
Olsun varsın, saksı başına 34,3 çiçek düşüyor. Az mı? Maşallah.

Oğuzhan
17-08-2010, 17:14
166438
166439
166440

Güler Abla ,
Bahçe herzamanki gibi çok güzel.MAŞALLAH.
Bu bahçede güzel bir kahve içilir.Pastalar benden :)
Kendinize iyi bakın sevgiler selamlar...

Güler
17-08-2010, 17:33
Canımmmm, elfogi. Ne de çok özlettin kendini.
Sohbetini özledim, güzel tariflerini özledim, hâsılı seni özledim.
Neden gelmiyorsun siteye, işim çok deme fecebook ta seni görüyorum. Bizlere mi kırıldın?

Güzel pastaların için binlerce teşekkür ederim.

limon
17-08-2010, 18:10
Güler Hanımmm,

Nasıl güzellik bunlar? İncirler ekrandan çıkıp masama düşecek gibi duruyorlar. ;) Oğuz Bey'in sebzelerine diyecek kelime yok zaten.
Bu sene kıl biber diye diktiğim tüm fideler etli ve sulu kalın tür bir sivri biber çıktı. Her sene kıl biber dikerdim ama bu türü de çok sevdim. Yazdığınız gibi insanın ağız çeperlerini dolduruyor. ;)

'Casablanca' ismini ne zaman duysam o siyah beyaz muhteşem film geliyor aklıma. Çiçeği en az o film kadar güzelmiş.

Kiraz
17-08-2010, 18:19
Güler Hanım, geçmiş olsun.

Kıl biberleri siz çok tutmadınız ama tarifiniz çok hoşuma gitti, tohumundan isterim:)

Casablancalar deliye bayram oluyor da ya bunları sayana ne diyelim:))

Oğuzhan
17-08-2010, 22:25
Canımmmm, elfogi. Ne de çok özlettin kendini.
Sohbetini özledim, güzel tariflerini özledim, hâsılı seni özledim.
Neden gelmiyorsun siteye, işim çok deme fecebook ta seni görüyorum. Bizlere mi kırıldın?

Güzel pastaların için binlerce teşekkür ederim.

Nedemek ablam ben de sizleri özledim..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Güler
17-08-2010, 22:45
..Siteden satıcılar yüzünden biraz soğudum.Arasıra bakıyorum.SEvgiler selamlar..

Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

finduk52
18-08-2010, 03:35
Oh maşallah , sevgili Güler ablacığım incirler feci iştahlandırıyor. İnşaallah seneye sevgili Orhan ağabeyimizin gönderdiği kıl biberlerden bizimde büyüyecek. Eşim çok seviyor kıl biberi kahvaltıda. Buralarda bulamadığımız bir çeşit işte.

Allah ağız tadı ile yemeyi nasip etsin ablacığım, kucak dolusu sevgi ve saygılar ..

Oğuzhan
18-08-2010, 12:43
Sevgili elfogi, bunu sana hiç yakıştıramadım.
Sen ki eski üyesin, ne güzel yazıların olmuştur, ne güzel ve değerli bilgiler vermişsindir. Kızıp da ayrılmak niye?

Ne için üzüldüysen, neye kızdıysan bunu yönetime " Kişiye özel" bölümüne yazmış olsaydın malina'nın da haberi olurdu. Hatta yönetime bile kızdıysan bu özel bölüme ilet ki "Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış" olmasın.

Bizler için değerlisin, ve seni özlüyoruz.

Teşekkür ederim.Aynı dileklerle sizlerleyim.
Ara sıra uğrarım.
Sevgiler Selamlar

nazlı06
20-08-2010, 13:02
Güler Abla, bizim kıl biberler acı tatlı olanını rastlamadım. Pek bir işe yaramıyor sadece yemeklerin yanında çiğ olarak yer alıyorlar. sizinkinin cinsi Ankarada Ayaş biberi diye satıyorlardı ondan olsa gerek.

Güler
20-08-2010, 13:55
Sevgili nazlı06, bu seneye kadar bu biberden hiç ekmedim. Up uzun olması ve kıvrık kıvrık incecik hali bana pek hoş görünmezdi.

Köydeki bir arkadaş 10-12 kök kadar getirmiş. Hatırı kırılmasın diye ektim.
Hem çok veriyor hem de tatlı. Yerken, sanki çocukluğumda hiç koparmadan yediğim spagetti çubuklarını emişim aklıma geliyor.

Arkadaşa Ayaş Biberi olup olmadığını sorarım.

heDera
20-08-2010, 14:15
Güler teyzem, güller ne alemde göremiyorum.Biberler de harika görünüyor iftarlık topladım bende şimdi.Domates`lerdede çürüme çok fazla hasat alamadım bu sene nedendir anlamadım:( herkesin ki öyle ama seneye artık nasipse:)

Güler
20-08-2010, 14:52
Sevgili heDera, güller idare ediyorlar. Yarın onlara böcek ilacı yapmayı düşünüyorum. Bazı güllerin yaprakları bayağı didiklenmiş.

Şu ara bahçenin en güzel çiçekleri lillyum-casablancalar.
Kokuları nefis. Çok da iri çiçekli olarak açtılar, bir dalda en az 5 en fazla 9 tane var.
Açtıkça da açıyorlar. Açmasını beklediğim 103 tomurcuk var.
Kokuları metrelerce ilerden duyuluyor.

Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
Bizim bahçedekiler güzel, her sabah topluyoruz. Kahvaltıda serin serin yemek hoşuma gidiyor.
Yeniden çimlediğimiz hıyarlar da çok güzel, salçalık biberlerimiz daha kızarmadı.
Ama incirler tek kelime ile harika, armutlar çok güzel, elmalar da yavaş yavaş kızarıyor.

Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

heDera
20-08-2010, 16:46
Sizin azminizden kurtulur mu hiç?Eminim süper olmuşlardır.Ekleyin fotoğraflarınıda bir görelim çok kıskanır çatlarsam burdan kargaları salarım size doğru:):D şaka tabi şaka

Güler
20-08-2010, 18:02
Saaalll, bir şey yapamazlar ki. Bütün bağ, boydan boya ağ ile örtülü. Kuşlar içeri giremiyorlar. :D

Halil Önen
20-08-2010, 21:30
,,,,,,
Burada da pek çok arkadaşın domateslerinde sorun oldu, galiba esen sıcak bir rüzgar kavurdu yaprakları.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Karpuzların artık içleri geçmeye başladı ama kavunlar çok tatlı. Öğle yemeği olarak kavun ve beyaz peyniri tercih eder oldum.

Yakında sizlere bağdan güzel fotoğraflar ekleyeceğim. Oğuz, bağı ile gurur duyuyor. Lâf aramızda bu işi hakikaten iyi kıvırdı. Çok güzel üzümleri var.

Yaaa kaolin kullansalardı, öyle kavurmuyacaktı.:)

Öğleyin değil, akşam olsaydı kavun,beyaz peynir ve... neyse Ramazandan sonra...

Havalar sıcak ve kavunun hazmı da zordur, bilirsiniz.

Sn. Güler hanım kavunların çeşidi ne. Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.

Eskiden kavunları ip bağlar tavana asardık, taa kış ortasına kadar yerdik. Belki Sn. Oğuz bey yapar.

Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Artık üzümden de neler yapar gari belli olmaz.:)

Saygılar

Lilium
20-08-2010, 21:45
Ben bir kaç tane yetiştirdim. Kesiyorum üzerine şeker serpiyorum yine tatlı değil.:) Biri beni kandırdı.
Sn. Oğuz bey bana sormadan üzüm yetiştirdi ya, resimleri görelim mutlaka bir açığını bulurum.:)

Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Halil Önen
21-08-2010, 00:34
Halilbey, kimin kandırdığını bilmiyorum ama, oğuz abiye sorsaydın kavunları sulamayacağını söylerdi. o zaman tatlı tatlı yerdin.;)

Sulamasam kuruyacaktı. Desenize kavun da beni kandırdı.:)

Güler
21-08-2010, 10:50
Bahçede üç çeşit kavun var. İçlerinden birinin adını biliyorum Kırkağaç. Başka bir cins var hafif beyazımsı ama çok tatlı, onların dip kısımlarında da sanki bir çanak var. Diğeri de daha yeşilimsi ama ben adını bilmiyorum.
Oğuz yakın köydeki yengesini pazara götürmek için gitti, geldiğinde cinslerin adını yazarım.
Ama bildiğim şu ki, kavunu hiç sulamıyor.

Havalar çok sıcak, hele bağ kısmı biraz da kuytuda kalıyor ya iyice sıcak oluyor. Akşam serinliğinde fotoğraflarım üzümleri.

Halil Bey, bizim üzümler tam yemelik. Alfons, Cardinal ve kokulu çavıuş. Başka türlü kullanmak vallahi yazık olur.

Ama balkonumdaki harika liliumları fotoğraflamadan geçemiyeceğim. Ömrüme ömür katıyor sanki. Sabah erkenden soluğu yanlarında alıyorum. Nefis kokuyorlar.

166963

166964

166965

166966

166967

Halil Önen
21-08-2010, 11:07
Teşekkürler Güler Hanım,

Liliumlar ne kadar güzel çiçekmiş. Sanki gelinlik giymiş, alımlı genç kız gibi...

Sn. Lilium' a selamlar.:D

Güler
21-08-2010, 11:10
Tamam, Lilium'a selâmınızı iletirim. İki gün evvel beraberdik, onun liliumları daha çiçeğe dönüşmemişlerdi.

Benol Hazaroğlu
21-08-2010, 12:46
Sevgili Güler hanım
Bir saksıda kaç soğanınız var.Çok yoğun ve güzel görünüyorlar. Bende Bir saksıda 4 soğan var, saksı büyüklüğü aynı hepside açtı. Ama sizin elinizden mi acaba çok yoğunlar.

Güler
21-08-2010, 12:51
Sevgili Benol Hazarolu, saksı ebatlarım büyük 508 numara. Bir saksıya 5 adet soğan ekmiştim. Saksılar balkonda, öğleden sonra güneş alıyorlar ve toprakları kurudukça su veriyorum.

Oğuzhan
21-08-2010, 13:11
Gerçekten çok güzeller.Abla ne verdin de o kadar çoşmuşlar.Bizim içinde kokla :)

Ben bir adet asya Lalenin Lilium dikmiştim ama pek randuman vermedi.6 -7 cm. uzadı öyle kaldı.Tüm gün güneşte sanırım sıcaklardan pek memnun değil.

Sevgiler Selamlar

Lilium
21-08-2010, 13:12
Ama balkonumdaki harika liliumları fotoğraflamadan geçemiyeceğim. Ömrüme ömür katıyor sanki. Sabah erkenden soluğu yanlarında alıyorum. Nefis kokuyorlar.

166963

166964

166965

166966

166967

Oh oh maşalah maşallah bu ne güzellik böyle her taraf beyazlara bürünmüş kokuları lodosla birlikte taaaa gönene geldiler oh içime çekeyim şöyle misler gibi ımmm ne de güzel kokuyorlarrrr, darısı başıma inşalahhh.

Bu günde lodos çok fena çiçeklerin durduğu yeri rüzgar çok alıyor hatta bir saksıyı rüzgar uçurmuş devirmiş.

Halil beyin selamını aldım gönderen getiren sağolsun teşekkürler sevgiler saygılar.

zeynep dila
22-08-2010, 05:37
Sevgili Güler Hanım,
Sayın Pakkaner'in bilgisayarındaki sorunun giderilip giderilmediği hakkında bir bilginiz var mı acaba? Mine Hanım'dan gelecek cevabı o kadar sabırsızlıkla bekliyorum ki, sizden bu konuda bir haber çıkarsa çok sevineceğim.
Sevgiyle kalın.

Güler
22-08-2010, 08:42
Sevgili zeynep dila, ben de Mine Hanım'ın birkaç gündür siteye girmediğini görünce merak edip telefon ettim.

Allaha şükür sağlığı iyiymiş (biraz bel ağrısı şikayetleri vardı) ama hem işleri çok yoğunmuş hem de yazlığından sitemize girmekte çok zorlanıyormuş, " devamlı internet hattım kopuyor" diyor.

fatmadundar
22-08-2010, 13:15
Güler Hanım Lilyumlarınız çok gösterşliler. Kasablanka dedikleri lilyum bu mu?

Güler
22-08-2010, 13:31
Sevgili fatmadundar, seni özledik.
Bir yolunu bulup da keşke buraya gelseniz. Bağdaki üzümler hemen hemen olmak üzere.

Evet liliumlar casablanca. Çok güzek kokuyor, iri ve yoğun çiçekli.

Güler
22-08-2010, 20:35
Bu sabah eşim Oğuz'un üzümlerini fotoğraflamak istedim. Nasıl da göğsü kabardı bir görmeliydiniz.
Salkımlar çok dolu ve büyük, biraz daha tadlanmaları gerekiyormuş. Önümüzdeki hafta güzel güzel yeriz dedi.

Kolileri hazırladığımda yine bir iki fotoğraf yüklerim ama o şimdi bunları yüklememi heyecanla bekliyor.

Eşimin bağından üzümler......

167294

167295

167296

167297

167298

Güler
22-08-2010, 20:38
167299

167300

167301

167302

Satı Uğurtan
22-08-2010, 20:44
Sevgili Güler hanım, lilyumlar siz ve üzümler harikasınız, sevgiler.

Cumhur Tonba
23-08-2010, 00:03
Oğuz Bey,
Elinize sağlık. Bu sene bu kadar güzel üzümleri yetiştirdiyseniz, siz bilinki bu konuda profesyonel olmuşsunuz. Bizim köyde bir salkım üzüm yok.

Lilium
23-08-2010, 00:10
Bu sabah eşim Oğuz'un üzümlerini fotoğraflamak istedim. Nasıl da göğsü kabardı bir görmeliydiniz.
Salkımlar çok dolu ve büyük, biraz daha tadlanmaları gerekiyormuş. Önümüzdeki hafta güzel güzel yeriz dedi.

Kolileri hazırladığımda yine bir iki fotoğraf yüklerim ama o şimdi bunları yüklememi heyecanla bekliyor.

Eşimin bağından üzümler......

167294

167295

167296

167297

167298

Bağa gel bostana gel, gel gel gel
http://www.turkulertube.com/video_707U7SUNL46.html

Benol Hazaroğlu
23-08-2010, 01:08
Türküde tam anlamını bu güzelliklerle bulmuş oldu. Bahçenizin ve güzel sohbetleriinizin takipçisiyim.

zeynep dila
23-08-2010, 05:00
Sevgili zeynep dila, ben de Mine Hanım'ın birkaç gündür siteye girmediğini görünce merak edip telefon ettim.

Allaha şükür sağlığı iyiymiş (biraz bel ağrısı şikayetleri vardı) ama hem işleri çok yoğunmuş hem de yazlığından sitemize girmekte çok zorlanıyormuş, " devamlı internet hattım kopuyor" diyor.

Sevgili Güler Hanım,
Göstermiş olduğunuz alakaya teşekkür ediyor, size ve Mine Hanım'a sağlıklı günler diliyorum.

nazlı06
23-08-2010, 08:05
Güler Abla üzümler nefis görünüyor Oğuz abi'nin ellerine sağlık Liliumlarda nefis beyaz gelinlik giymiş gibiler.

ciceksever70
23-08-2010, 08:42
Oldu mu simdi Güler abla? Bu muhtesem lilliumlari gördükten sonra rahat kalir mi bende? Mutlaka soganini bulmam lazim simdi bütün seralari gezerim. Bu zamanda da lillium sogani bulmak imkansiz bahari bekleyecegim artik. Üzümler de nefis görünüyor. Bagin genel görünümünü eklemistin önceden ama yeni resmini cekersen ekler misin ablacigim? Biz esimle bu amatör üzüm bagi projesini yillardir aramizda konusup fikir topluyoruz da cok is cikarir diye bir türlü yapamiyoruz. Ama belki 15-20 üzümle basa cikabiliriz. Üzüm en bereketli meyvelerden biri bence hem yapragi hem meyvesi yeniyor. Kucak dolusu sevgiler...

limon
23-08-2010, 12:03
Oğuz Bey sebze meyve yetiştiriciliğiyle ilgili kurs düzenlemeli, kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Üzümler muhteşem.

Kiraz
23-08-2010, 12:47
Çiçek,bağ,bahçe kursu ne güzel... Emeklerinize sağlık Güler Hanım ve Oğuz Bey. Liliumların çiçekleri kocaman ve çok güzel (kokuları da muhteşemdir), üzümler de başka güzel, çok emek verildiğini hemen belli ediyorlar.

zenfree
23-08-2010, 13:57
Şimdi orada olmak vardı. Üzüm yemek için.:)

Güler
23-08-2010, 23:30
Sevgili limon, inan bu fotoğrafları basarken aklımdaydın. Limon bunları görse kimbilir ne güzel fotoğraflar çekerdi dedim kendi kendime. Kulakların çınlamadı mı?

Senin de çiçeklerden çok Oğuz ve malina gibi sebze ve meyvelere daha çok ilgin olduğunu biliyorum. Keşke bu hafta burada olabilsen de hem üzümlerden hem de harika incirlerden yesen.

Oğuz biberleri, patlıcanları ve normal domatesleri sökmeye niyetlendi. Salçalık biber, pembe domates ve salatalıkları bırakacakmış.
Bayramda ve sonraki hafta Silivri'de olmaya karar verdik. Biraz eş dostla beraber olalım, denize girelim istiyoruz.
Gelirken bir iki sepet üzüm toplayıp getireceğim. Yine Cevahir'de buluşalım, üzümlerin tadına bakarsınız.
Belki zenfree de gelir, yine diğer arkadaşlarla da irtibat kurarız.

Cumhur Tonba
24-08-2010, 00:14
Lilium,
Bak Güler Ablam bizim tarafa geliyor. Üzümler de gelecekmiş. Ayrıca İncir de var. Deniz de var. Yaşadık vallahi.

Lilium
24-08-2010, 00:32
Hadi iyisin

Ben boşuna güler ana demiyorum, silivriye de yetiyor, cevahir alışveriş merkezine de.

fatmadundar
24-08-2010, 12:16
Sağolun Güler Hanım, hep özledik. Görünce hemen orda olmak istiyorum tabii ki. Yaz olunca çok dağılıyoruz. Lilliumun dediği gibi siz bile üçe bölünüyorsunuz. Buna rağmen sizin bahçeniz güzelliğini koruyor. Sizin ve Oğuz Beyin enerjisi sebze ve çiçeklerinize geçiyor, güzellikleri sizi tekrar motive ediyor olmalı. Afiyet ve daim olsun.
Oğuz Bey sebze meyve yetiştiriciliğiyle ilgili kurs düzenlemeli, kendisinden öğreneceğimiz çok şey var. Üzümler muhteşem.
Sevgili Limon doğru söylüyor; siz çiçeklerle ilgili, Oğuz Bey sebze ve meyvelerle ilgili kurs vermelisiniz. Gerçi sizin deneyimlerinizden sürekli yararlanıyoruz da.

Cumhur Tonba
24-08-2010, 14:02
Fatma hanım,
Kursu ya Manyas'ta ya da Silivri'de görelim. Yerinde daha faydalı olur.

heDera
24-08-2010, 15:11
Saaalll, bir şey yapamazlar ki. Bütün bağ, boydan boya ağ ile örtülü. Kuşlar içeri giremiyorlar. :D

İnanmıyorum :)Sabotajlara karşı önlem alınmış bile, ben geliyorum o zaman benim içinde bir çare düşündünüz mü? Acaba kapan falan..:D

Kiraz
24-08-2010, 15:20
Güler Hanım, mutfak için üzümlü tariflere ne zaman başlıyorsunuz?

zenfree
24-08-2010, 15:46
Gelirken bir iki sepet üzüm toplayıp getireceğim. Yine Cevahir'de buluşalım, üzümlerin tadına bakarsınız.
Belki zenfree de gelir, yine diğer arkadaşlarla da irtibat kurarız.

Çok isterim.:)

limon
24-08-2010, 16:08
Ben de çok isterim. Cevahir değil de şöyle deniz kenarında çay bahçesinde. :) (Rumelihisarı- Kale Çay bahçesi gibi mesela ;))

Kiraz
24-08-2010, 16:17
Ben de çok isterim. Cevahir değil de şöyle deniz kenarında çay bahçesinde. :) (Rumelihisarı- Kale Çay bahçesi gibi mesela ;))

Bu kulağa Cevahir'den daha güzel geldi:)

Güler
24-08-2010, 16:21
Millet bana hepsi uyar. Yeter ki geliyoruz deyin ben Allahın izni ile şipşak oradayım. Yaaa ne de çok seviyorum sürtmeyi annem beni acaba sokakta mı doğurdu?

Bakın en güzel tatbikat Manyas'da olur, haydi toplanıp gelin. Valla çok sevinirim. Oooo ne de güzel kaynatırız.

Tamam, siz güzel bir yer düşünün. Kiraz Beylerbeyi'ndeki öğretmen evinin de güzel olduğundan bahsetmişti. Neyse siz karar verin, dedim ya bana uyar. Ama hafta sonuna denk getirirseniz Ferda gelemez o hafta arası İstanbul'a iniyor.

Lilium
24-08-2010, 16:48
Bakın en güzel tatbikat Manyas'da olur, haydi toplanıp gelin. Valla çok sevinirim. Oooo ne de güzel kaynatırız.
Tatbikat silahlımı silahsızmı olacak, sonra bu tatbikat bağın içindemi olacak? içinde olacaksa yat sürün komutundan sonrası kolay, ben sırt üstü yatarım üzümler zaten ağzıma girecektir.

Vallah oğuz abi benim bir sucum yok, üzümler zorla ağzıma girdi.:D inanmazsan bir daha deneyelim.:D

Kiraz
24-08-2010, 16:53
Millet bana hepsi uyar. Yeter ki geliyoruz deyin ben Allahın izni ile şipşak oradayım. Yaaa ne de çok seviyorum sürtmeyi annem beni acaba sokakta mı doğurdu?

Tamam, siz güzel bir yer düşünün. Kiraz Beylerbeyi'ndeki öğretmen evinin de güzel olduğundan bahsetmişti. Neyse siz karar verin, dedim ya bana uyar. Ama hafta sonuna denk getirirseniz Ferda gelemez o hafta arası İstanbul'a iniyor.

Beylerbeyi'ni bilmiyorum ama Küçüksu'daki (Anadolu Hisarı) öğretmenevi deniz kenarında. Çay bahçesi olarak düşününce en güzeli Küçüksu Kasrının bahçesindeki. Yalnız rüzgarlı havada uygun değil, iyi esiyor.

Güler
25-08-2010, 12:22
Sevgili Kiraz, limon siz aranızda konuşarak yer işi halledebilirseniz çok iyi olur. Ben İstanbul'a önümüzdeki ayın ikisinde gelmeyi düşünüyorum. İki gün ev temizliğim sürer. Ama sorun değil, bayramdan önce toplanalım.

Güler
30-08-2010, 12:37
Sabah serinliğinde bağdan topladığımız üzümler kolilendi ve kargoya yetiştirildi.

Henüz sepetlere yerleştirmeden bir iki fotoğraf basmak istedim.

168344

168345

168346

Güler
30-08-2010, 12:39
168347

168348

168349

Adalet Yağcı
30-08-2010, 14:50
Of...Buğusu üstünde, nasıl da yenir o şimdi, kütür kütür.
Üzümle doğmuş büyümüş biri için inanılmaz güzel bir manzara, hemen birini masa üstü olarak alıyorum.
İzninizle efendim :cool:

Kiraz
30-08-2010, 15:33
Otur şimdi resmini yap, emeğinize sağlık.

Orhan Özbilgiç
30-08-2010, 20:26
İşte şimdi, ''Kalbim Ege' de kaldı.'':(
Üzümü bağda yemenin hazzını bilirim. Böyle bir hazzı Karadeniz sahil kesiminde yaşama şansımız maalesef yok!...Malum, iklim elvermiyor.
Ama şunu yapabilirim. Köydeki marketteki üzümler fena değildi. Birazdan gidip alacak, yıkayacak, sizin fotoğrafları karşıma alıp (elimdekilere hiç bakmadan!:p), Oğuz Bey'inkileri yiyormuşum, varsayacağım.
Bu kadarcık fanteziyi çok görmezsiniz umarım.
Sağlık ve afiyetle yiyin efendim.:)

Güler
31-08-2010, 00:11
Sevgili Orhan Özbilgiç, siz hayel kurmayı bırakın, ben İstanbul'a geliyorum, gelirken üzüm getirmeyi de plânladım, size severek ikram edebilirim.

Arkadaşlar hem cardinaller hem de kokulu çavuşlar valla çok tatlı ve güzel. Alfonslar daha tam tadlanmamışlar.

Bol bol üzüm yemekten verdiğim kilolar geri gelecek galiba offf of.

Bu arada aşağı bahçe kapısını kilitlemiyeceğim, arzu edenler buyursun yesin.

Orhan Özbilgiç
31-08-2010, 00:29
[QUOTE=Güler;689923]Sevgili Orhan Özbilgiç, siz hayel kurmayı bırakın, ben İstanbul'a geliyorum, gelirken üzüm getirmeyi de plânladım, size severek ikram edebilirim....

Güler Hanım;
Sizden ancak böyle bir öneri beklenirdi. Ancak İstanbul'a, o da sadece 15 günlüğüne, bayramdan sonra geleceğiz. Bu günlerde hala Samsun' dayız.

Gönülden teşekkürler. Sağolun.:)

Güler
01-09-2010, 11:44
Eveeeet, salçalık biberlerin bir kısmı toplandı. Bu topladıklarımdan közleme yapacağım. Salça işi bayramdan sonraya kaldı.

168586

Dudi
01-09-2010, 12:19
Yoğurtlu salatasına bayılırım bu biberin haşlanmışıyla :)

Güler
01-09-2010, 12:33
Ben, közleyip sarmısak ve sirke ile biraz da zeytinyağ ilave ederek yapıyorum.

Yoğurtlu salata tarifini mutfak başlığında verebilir misin?

Hhatice
01-09-2010, 15:28
Üzümler ,biberler hepsi harika görünüyor Güler hanım .Biberlerin közlendikten sonra ikiye bölünüp içerisine peynirli karışım konulan tarifide çok güzel oluyor :)

sevim.K
01-09-2010, 15:47
Ben de yapıyorum sarmısaklı yoğurtlu haşlayarak. Dudinin tarifine bakayım:)

sevim.K
11-09-2010, 10:33
Aşık olduğum bahçenin güzel insanı. Eşinizle, ailenizle çocuğunuz ve sevgili torunlarınızla daha nice bayramlara, sevgiyle:)

Oğuzhan
12-09-2010, 14:00
manzaralar süper :)

BAyramınız mübarek olsun.Sevgiyle ve bu güzelliklerle dolu yaşamlar bayramlar

Güler
12-09-2010, 16:09
Büyüklerimizin söylediği bir söz vardır; Hüdai nabit. Yani, hiç emek verilmeden kendi kendine yetişen (Allah tarafından ekilmiş gibi).

Silivrideki yazlığın bahçesine senelerce evvel ektiğim mavi yaseminler ve cosmoslar da bu tabiri yalanlamıyor.

Bahçemdeki çiçekler kendi kendilerine hem büyümüş hem de yayılmışlar.

170146

170147

170148

170149

170150

Güler
20-09-2010, 12:10
Bu sabah bahçeden biraz meyve topladık. Göz hakkı, komşu payı derler ya onun gibi.
Çoluk çocuğa, eş dosta koli koli gönderdik. Etrafımızdaki komşuların da payı var değil mi? Onların da tepsileri hazırlandı....

172100

172101

172102

172103

172104

Yücel Canpolat
20-09-2010, 12:16
Sevgili Güler Abla her şey harika ama en harikası da komşunun hakları ellerinize sağlık herkese selamlar.

Satı Uğurtan
20-09-2010, 12:21
Sevgili Güler hanım, çok güzel afiyet olsun sağlıkla yiyin, komşunuz olmak varmış:)

Güler
20-09-2010, 12:50
Buyrun gelin Satı Uğurtan.
Sevgili Yücel Canpolat, bizler büyüklerimizden hep böyle gördük. Bu ananeyi bizler de devam ettirmeliyiz ki çocuklarımız da öğrensin.

zenfree
20-09-2010, 16:20
Harika görünüyorlar afiyet olsun.

Bugdem
20-09-2010, 16:43
güllere dadanan tırtıllardan nasıl kurtulurum bilen varmı acaba ?

Satı Uğurtan
20-09-2010, 21:36
Sevgili Güler hanım, çok teşekkür ederim yemiş kadar oldum sevgiler saygılar.

celalsungur
20-09-2010, 22:02
Bu sabah bahçeden biraz meyve topladık. Göz hakkı, komşu payı derler ya onun gibi.
Çoluk çocuğa, eş dosta koli koli gönderdik.

Kargocularla kavga ediyorum. Benim kolinin üstüne yattılar galiba.;)

(Meyve bittiyse, parfe de olur);)

Lilium
21-09-2010, 02:06
Kargocularla kavga ediyorum. Benim kolinin üstüne yattılar galiba.;)

Kavga edersen Adresi gönen olarak değiştirmişlerdir.;)

Güler
22-09-2010, 11:02
Adres aynı, yolu bilenler de biliyor zaten.
Her zaman da yazıyorum " siz agaclar.net üyelerine bahçem her zaman hazır" diye.
Arzu eden buyursun, sebze ve meyvelerden afiyetle yesin, toplasın.

Bu sabah biraz dolaşayım dedim, son zamanlarda öyle çok ihmal ettim ki bahçeyi sormayın. Galiba Oğuz çok çalışıyor diye ona pasladım.
O da sebze bahçesini söküp temizliğe başladı. Ben de salına salına dolaşıyorum. Bu sefer burada az kalacağım diye canım hiç çalışmak istemiyor.
Güller bakım istiyor, çapa istiyor. Ama bende iş yok. Onlar yine de açıyorlar.

172283

172284

172285

172286

172287

Güler
22-09-2010, 11:04
172288

172289

Güler
22-09-2010, 11:06
Korogaki yapılacak hurmalar da sıraya girdi....

172290

Güler
22-09-2010, 11:08
Bodur ağaçtaki elmalar..

172291.

Vildan Sönmez
22-09-2010, 11:09
Hepsi birbirinden güzel. Çalışmak güzel ama biraz da tembellik hakkınız Güler Hanım. Keyfini sürün gülleriniz hala sizi sevindiriyorlar.

Güler
22-09-2010, 11:11
Armutlar.

172292

172293

Güler
22-09-2010, 11:12
172295

172296

172297

172298

172299

Güler
22-09-2010, 11:14
Ayvalar daha olmadı ama bu hali bile hoşuma gidiyor, çünkü ben ayvayı çok severim.

172300

Benol Hazaroğlu
22-09-2010, 11:20
O kadar canlılar ki sanki ekrandan fırlayıp kucağıma düşüverecekler. Emeklerinizi hiç boşa çıkarmamışlar.

Güler
22-09-2010, 11:24
Sevgili Vildan Sönmez, teşekkür ederim ama öyle böyle değil tembelliğim. Ne gariptir ki yapmayınca da insan hiç yapmak istemiyor.

Bahçede dolaşırken bir yığın ot gözüme çarpıyor ama onları hiç ellemiyorum sadece rüzgârdan devrilmiş bir saksı varsa onu düzeltiyor yine yoluma devam ediyorum.

Halbuki evvelden aman şu otu da alayım, aman şunu da sökeyim derken bir iki saat ot yoluyordum. Şimdi otlar bana ben otlara bakıp geçiyorum. Ne komik.

Güler
22-09-2010, 11:25
Sevgili Benol, güzel fotoğraf çekemiyorum, makinem de niyetten çıkmış gibi yani iyi değil.
Vakit uygun olunca bu kadar oluyor işte.

Güler
22-09-2010, 21:58
Ufak bir kök yer fıstığını ne alemde diye söktüm.

172448

Satı Uğurtan
22-09-2010, 22:10
Sevgili Güler hanım, güller meyveler çok güzel, sizin gerçekten tembellik yapacağnızı düşünemiyorum o kadar hareketlisinizki en tembel hilinizle bile iş yaparsınız, bahçenizdeki her kare bana huzur veriyor izledikçe beni dinlendiriyor , ellerinize sağlık sevgiler saygılar.

sevim.K
22-09-2010, 23:29
Güller çok güzel:)

limon
23-09-2010, 12:29
Ufak bir kök yer fıstığını ne alemde diye söktüm.

Bu sene ekecektim ama unuttum gitti. Meyveler şahane görünüyor. Ellerinize sağlık.

ciceksever70
23-09-2010, 12:48
Bu günlerde ben de bahceyi bosladim Güler abla. Otlar bana bakiyor ben otlara bakiyorum. Biraz üsengeclikten biraz da zamansizliktan. Okullarin acilmasiyla bir okula bir yuvaya ikiye bölündüm. Ama kistan önce kendime gelip son bir budama yapmak istiyorum.

Orhan Özbilgiç
23-09-2010, 13:09
''Güller bakım istiyor!'' Diyorsunuz.
Gelecek sezon, gülleri bende ihmal edeceğim. Demekki gözünün içine bakmayınca daha sağlıklı oluyorlar.;)

Meyvelere,Oğuz Bey gerçekten çok iyi bakmış. Hani, sadece biri olsa neyse.
Hiç bir meyvede en küçük bir leke yok! Hepside manav tezgahındaki seçili meyveler gibi. Hele o armut yok mu? Nefis görünüyor. Galiba ''Deveci Armudu''.

Tüm sevdiklerinizle, sağlık içinde tüketin.

Kiraz
23-09-2010, 13:19
Güler Hanım elmaların kokusu buraya kadar geldi. Elma, dalından koparılıp yenmeli, tadı ve kokusu o zaman bir başka oluyor.

Sizin ve Oğuz Bey'in ellerine sağlık.

Güler
23-09-2010, 15:09
Sevgili Kiraz, ikiz elma diye ad taktığım elmalar çok iri, görselliği de çok güzel. Hafif mayhoş bir tadı var.
Goldenlerin de kendine has kokusu var, ama dediğin gibi dalından kopararak önce kazağında veya pantalonunda bir iki sürterek parlatacak sonra da kocaman bir diş koparacaksın. İşte tadı o zaman bambaşka oluyor.

Sevgili Orhan Özbilgiç, fotoğrafladığım armutlar deveci ama olması için biraz daha süre istiyor.

Sevgili ciceksever70, ben de bu sıralar çok tembelim, bildiğin gibi değil. Salına salına dolaşıp, salıncakta oturuyorum. Yapılacak bütün işler kafamda sıralı ama bir onbeş gün daha başlamayacağım.
Öncelik bu ara İstanbul'daki evde, badana boya var.

Limoncuğum keşke gelsen de fotoğrafları sen çeksen. İnşallah bir fırsat buluruz.

Zafer İnandıklı
23-09-2010, 20:42
Maaşallah güller göz kamaştırıyor. Meyvelerin de cazibesine kapılmamak mümkün değil. Sevgili Güler abla, sağlıklar diliyorum.

Güler
23-09-2010, 21:17
Çok teşekkür ederim Zafer İnandıklı. Güller kendi kendilerine açıyorlar. Zaten bahçemdeki güller uzun zaman çiçekli olan cinsler. Ama en coşkulu oldukları zaman bildiğiniz gibi Mayıs ayı. Ben de o mevsimde çok seviyorum onları. Kokuları da bir başka, görünümleri de.

Bu mevsimde açanlar da pek ufak değil ama çiçek boyutları Mayıs ayındakiler gibi değil. Ben böyle de hayranım onlara. Hele 15-20 gün sonra iyi bir bakım yapayım, o zaman borcumu ödemiş olurum. Onlar beni hep mutlu ediyorlar, sıra bende.

Öğle yemeğini kaldırdım kendim için(Oğuz'a hazırlıyorum ama) Az bir çoban salatası sonrası yenen bir iki salkım üzüm ve bir elma bol bol yetiyor.
Bundan böyle 3-4 tane de taze ceviz ilâve edeceğim.
Oğuz'un elleri simsiyah oldu bana ceviz soymaktan. Eldivenle başlıyor ama sonra ne yapıyor bilmiyorum. İkişer parmağı iyice kararmış.
Taze ceviz de ne güzeldir değil mi?

Zafer İnandıklı
23-09-2010, 21:31
Taze ceviz tadına doyulurmu? Çocukluğum da her evin bahçesinde iki üç ağaç vardı. Bir de kızılcığı çok severim, yine çocukluktan kalan sevgiyle.

Sevgi Durul
23-09-2010, 21:33
Sevgili Güler hanım, ceviz boyası eldivenden de geçiyor. Benim ellerim de şu anda aynı.

Güler
23-09-2010, 21:34
Oooo öyle güzel kızılcığım var ki bahçede. İri iri. Taneleri baş parmağımın yarısı kadar ve etli.

Bu sene de çok meyve verdi. Derin dondurucuya da attım, bol bol da sorbe yaptım.

Adalet Yağcı
23-09-2010, 21:36
Oy oy oy... Elmalar, armutlar, cennet meyvaları harika görünüyorlar.
Bu sene de korogaki yapıyorsunuz demek, inşallah bu sene yemek kısmet olur, geçen sene hepsi ziyan olmuştu hatırlıyorum.

Güller hâlâ çok güzeller.

Taze ceviz de ne güzeldir değil mi?

Derler ki, "Bal yiyen baldan usanır" ama ben 365 gün üç öğün taze ceviz yesem usanmam, bu kadar güzel bir lezzet başka hiç bir şeyde yok bence :)

Güler
23-09-2010, 21:40
Sevgili SDurul, Oğuz da aynı şeyi söyledi de bana pek inandırıcı gelmemişti. Ama siz bu işi iyi biliyorsunuz.
Bu sene de cevizlerin umarım yine çok iyidir.
Sizin cevizler bambaşka. Kuruduklarında da içleri bembeyaz ve tadları çok güzel. Burada bazı komşuların cevizlerine bakıyorum, taze yerken çok güzel ama kurutulmaya bıraktığınızda cevizin içleri hem bayağı küçülüyor hem de renkleri koyulaşıyor.
Sizin cevizlerin cinsi nedir?

Güler
23-09-2010, 21:44
Sevgili Adalet, Silivrideyken semt pazarından iki kilo aldım. Bayramda çocuklar da bizdeydi. Onlar pek yanaşmadılar ama ben oğlumla beraber o iki kiloyu hallettim.
Hele kırıp da temizlediklerini bir kenara biriktirdikten sonra yemesi yok mu, çok hoşuma gider. İç zarlarını da çıkartıyorsun değil mi?

zenfree
23-09-2010, 21:46
Hepsi çok güzel. :)

Sevgi Durul
23-09-2010, 21:48
Sevgili Güler hanım, taze yenecek cevizler kurutulursa içleri küçülüyor. Onlar kurutmadan hemen tüketilecek. Biz cevizler ilk meyve verdiklerinde kurutmuştuk ve bu nasıl ceviz demiştik. Koca kabuğun içinde küçücük bir iç kalmıştı. Şimdi öğrendik. Onları ayrı toplayıp diğerlerine karıştırmıyoruz.

Bizim cevizler Şebin, Kaman, Yalova 1, Yalova 2, galiba Yalova 3 de var. Bir de bir kaç ağaç adi cevizimiz var.

Lilium
24-09-2010, 00:36
Yeşil tüketilen kaplan cinsidir, kurutmaya gelmez, diğer çeşitleri yeşilde tüketebilirsin kurutabilirsinizde.
Yeşil tüketilenlerin iç zarlarını soymakta fayda var, (biz sütlü ceviz deriz) acılığı gider leziz nefis bir meyva olur.

Cevizlerdeki iç kararmaları cinsleri ile ilgili olduğu kadar hasat ile de ilgilidir.

Güler
24-09-2010, 07:10
Sağol sevgili lilium, ben de taze tükettiğimde iç zarlarını çıkartırım hep.
Bir miktar kuru cevizi de ufak bir kavanoza doldurduğum su içinde buzdolabında tuttuğumda aynen taze ceviz gibi olduğunu söyleyebilirim.
İç kabuğu hem kolay temizleniyor hem de yemesi güzel.
Eğer uzun zaman tutmayı düşünüyorsanız ara sıra suyunu değiştirmekte fayda var.

Kiraz
24-09-2010, 12:37
Geçen gün kabuklu taze ceviz aldım. Satıcı, kese kağıdında veya hava alacağı bir kabın içinde buzdolabında saklamamı tavsiye etti. Bu şekilde uzun süre kurumadan taze ceviz kıvamında kalıyormuş.

Güler
22-10-2010, 22:36
İki gündür siteye girmeye vakit bulamadım.
Çarşamba gecesi Manyas'a geldik. Yazlık kaldır, kışlık çıkart-ev ile uğraş derken ne siteye girebildim ne de bahçede çalışabildim.
Neler olmuş ben yokken diye bahçede bir 15 dakika dolaşabildim ancak.

Her yerde diz boyu ot olmuş.
Güller çok güzel açmış, Clematisler de öyle. Cam güzelleri halâ çiçek içinde ama petunyalar geçmiş.
Sardunyaların yaprakları canlı ama çiçekleri yoğun değil, temizlenmeleri gerekiyor.
Sundavilla adeta " sen beni merak etme, ben iyiyim" der gibi.
Cliva da yapraklarının arasında sıkışık da olsa kendini göstermiş.
Europs kışın donmuştu, ben de iyice dipten budadım. Daha sonra ufak ufak yeşillendi. Şimdi baktım ki sarı sarı çiçek açmış, beni sevindirdi.
Ayvalar çok güzel, reçel yapacağım.
Trabzon hurmaları yavaş yavaş sararıyor. Ne enteresan aralarında bir iki tane çok olmuş çıkıyor ben de onları hemen hallediyorum.

Sizler için fotoğraf çektim.

Clematis

176522

176523

Güler
22-10-2010, 22:38
Sardunyalar

176524

176525

Güler
22-10-2010, 22:43
176534

176535

176536

Güler
22-10-2010, 22:45
Cam güzelleri

176537

Güler
22-10-2010, 22:48
Güller....

176540

176541

176542

176543

176544

Güler
22-10-2010, 22:51
176545

176546

176547

176548

Vildan Sönmez
22-10-2010, 23:09
Ne güzel karşılamışlar sizi Güler Hanım. Bahçenize sonbahar uğramamış sanki.
Kolay gelsin, kendinizi fazla yormayın.
Sevgiler...

Güler
22-10-2010, 23:18
Sevgili Vildan Sönmez, Sonbahar gelmez olur mu? Geldi, geldi. Her yerde sapsarı yapraklar var. Amerikan sarmaşıkları iyice kızardılar.
Narlar oldu, dut ağacının yaprakları hep dökülmüş, toplanmayı bekliyor.
Sonbahar renkleri de bir başka güzel.
Ben İstanbul'a gitmeden evvel güllerin gübrelerini vermiştim. Bu aralar epeyce yağmur yağmış. Bu da güllere yaramış anlaşılan. Onların da yaprakları sararmış hatta bazılarında külleme de var ama artık ilaç yapmayacağım. Asıl bakım budandıktan sonra olacak. Ne kadar da çok iş var.....

Cumhur Tonba
22-10-2010, 23:59
Gülü seven dikenine mecburen katlanıyor. Sen ne zaman emekliye ayrılacaksın Güler abla. İşleyen demir ışıldar diyenlerdensin. Kolay gelsin. Oğuz Bey'e selamlar.

ciceksever70
23-10-2010, 15:48
Ciceklerin gecmis hali bu mu? Hepsi capcanli hala...

diver_bird
24-10-2010, 17:02
Merhaba güler hn.
Umarım iyisinizdir. Bahçeniz her zamanki gibi muhteşem.
Güller, meyvalar, sanki sizin bahçeye özel. Hepsi birbirinden sağlıklı ve müthiş.
İnsanın resimden koparıp yiyesi geliyor.
Ellerinize sağlık valla. İnş. bizimde böyle güzel bahçemiz olur.
İnsanı tüm negatif enerjiden kurtarıp içini neşeyle dolduruyor.

selenga
25-10-2010, 19:55
sevgili güler hanım, bahçeniz muhteşem, güllerinize bayıldım. Özellikle kayısı renkli olan ne kadar güzel öyle..elleriniz dert görmesin. Bahçenizden çıkasım gelmiyor inanın. Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

sevim4
26-10-2010, 20:37
Sevgili güler hanım,hepiside renk renk emeklerinize saglık.
Bizede sadece bakmak kalıyor muhteşem.

Güler
02-11-2010, 13:15
Cumhuriyet Bayramı tatili 3 gün olunca oğlum, arkadaşını da ailesi ile beraber Manyas'a davet etti. Dört büyük 3 çocuk bahçenin doya doya tadını çıkarttılar.
Gençlere yağmur, fırtına da vız geldi. Allahtan bir gün sonra hava açtı da keyfini sürdüler.

Hakan'ın arkadaşı çok güzel fotoğraf çekiyormuş. Ahhh bir bilseydim, bahçenin güzel halinde onları davet ederdim.
Hem bahçemden hem de köyden çektiği güzel kareleri sizlere yüklemek istiyorum.

Bahçemden kareler.

Geçmeye yüz tutmuş güllerden

178241

178242

178243

178244

178245

Güler
02-11-2010, 13:18
Biberiyeler çiçek içinde.

178246

Güler
02-11-2010, 13:25
Hurmalar, narlar, aşısız muşmula.

178251

178252

178253

Güler
02-11-2010, 13:26
178255

Güler
02-11-2010, 13:28
Hünnap ağacı yapraklarını iyice döktü, dikenleri ortaya çıktı.

178257

Güler
02-11-2010, 13:31
Akşam üzeri bahçeden karşı dağlara bakış.

178259

Güler
02-11-2010, 13:38
Bu mevsimde sabahları uyandığımızda yoğun sis oluyor, pencereden baktığımda köy merası sanki bir göl görünümünü veriyor. Daha sonra sis yavaş yavaş açılıyor.

Daha sonra çıkan güneşin batışı da çok güzel kareler meydana getiriyor.

Sis ve köyün çoban köpeği Karabaş'ımız.

178263

178264

178265

178266

Güler
02-11-2010, 13:39
Daha sonra sis dağılıyor.

178268

178269

Kiraz
02-11-2010, 13:41
Güler Hanım, Oğuz Bey "İşi bırak, sonbaharın keyfini çıkaralım." derken çok haklı. Manzaranız ve sonbahar görüntüleri gerçekten çok hoş, herkesin her zaman bulabileceği şeyler değil bunlar, keyfini çıkarın.

Yücel Canpolat
02-11-2010, 13:42
Güler Ablacığım, emeklerinize sağlık, son resim, manzara çok hoş, öyle bir yerde yaşamanın güzelliklerini hayatınız boyunca yaşamanız dileğiyle,herkese selam esen kalınız.

Güler
02-11-2010, 13:43
Köyde kullandığımız su kaynak suyu. Suyun çıktığı yere Kaynar Başı diyorlar. Bu su köyün yukarısında yapılmış olan depoya motor ile basılıyor ve oradan evlere dağıtım oluyor. Biraz kireçli ama içilebilen bir su.
Suyun fazlası da akarak dereye karışıyor.

178274

Güler
02-11-2010, 13:59
Köy merasının arkasında köyümüzün deresi akar.
Köye yeni gelin geldiğimde bu dereden karşıya sal ile geçilirdi. Bu kıyadan karşıya "gönder" diye bağırırlardı, makaraya bağlanmış sal bu kıyıya gelirdi. At arabaları, insanlar karşı tarafa bu şekilde geçerlerdi.
O zaman bu geliş-geçişlerden çok zevk alırdım. Sık sık da karşı köye geçerdim. Bana büyük eğlence olurdu.
Yaz gelince dere suyu iyice azalırdı, traktörler bile rahatça geçerdi karşı kıyıya. Ama kışın sular çok yükselir, hatta zaman zaman bütün merayı su basar, su karayoluna kadar dayanırdı.
Daha sonraları iki yere köprü yapıldı. Dereyi besleyen çaylar, mini dereler de yeni inşa edilen baraja sularını boşaltmaya başlayınca bizim derenin suyu raptı zapta alındı.
Yine çok yağış olduğunda mera adeta göl oluyor. Bu son yağmurlar yine deremizi taşırdı da taşırdı.

178276

Güler
02-11-2010, 14:01
Köyde güneşin batışı.

178277

178278

178279

Güler
02-11-2010, 14:04
Bunlar da yine bahçede çekilmiş güzel kareler...

178280

178281

178282

limon
02-11-2010, 14:58
Güler hanım, fotoğraflar şahane, anılarınız ve anlatımlarınız da...

Fatoş
02-11-2010, 15:50
Güler hanım, bahçeniz çok güzel, rengarenk. Çevrenizi anılarınızla anlatıp nefis fotoğraflarla bizimle paylaşımınızdan büyük zevk aldım. Ülkemizin her tarafı doğa harikası. Ellerinize sağlık.

ciceksever70
02-11-2010, 17:11
Güler abla nefis resimler. Sonbaharin en güzel anlari...

celalsungur
02-11-2010, 17:12
Bu terziyi de beğendim.;)

Güler
02-11-2010, 17:49
Sevgili arkadaşlar, teşekkür ederim. Elimde daha çok güzel fotoğraflar var ama bu kadar yeter.
Sizlere bu güzellikleri anlatabilmeyi başardıysam ne mutlu bana.
Buradan bunları seyrediyorum ama siz dostlarla paylaşmak daha büyük keyif veriyor.

Lilium
02-11-2010, 21:53
Bu mevsimde sabahları uyandığımızda yoğun sis oluyor, pencereden baktığımda köy merası sanki bir göl görünümünü veriyor. Daha sonra sis yavaş yavaş açılıyor.

Daha sonra çıkan güneşin batışı da çok güzel kareler meydana getiriyor.

Sis ve köyün çoban köpeği Karabaş'ımız.

178263

178264

178265

178266
Bu fotoğraflardan tahmin ettiğim, bir mantar toplama anı olsa gerek

Lilium
02-11-2010, 21:57
Bu terziyi de beğendim.;)
Evet kendine dantelli bir bikini hazırlamış.:D

Cumhur Tonba
02-11-2010, 22:02
Harika fotoğraflar. Teşekkürler. Oralarda yaşamak bir ayrıcalık olsa gerek.

Güler
02-11-2010, 22:12
Sevgili lilium, " Bu fotoğraflardan tahmin ettiğim, bir mantar toplama anı olsa gerek" demişsin, ama ben anlayamadım.

Lilium
02-11-2010, 22:19
Mantar toplamaya çıkmışsınız sanki hava sisli tam mantar havası

Güler
02-11-2010, 23:42
Hımmmm! Yok ben yoktum. Çocuklar köyde dolaşırlarken çekmişler fotoğrafları. Hem ben kültür mantarından başka mantar yemeye daha doğrusu köylülerin topladıklarını yemeye cesaret edemem.

hozat
03-11-2010, 00:08
MESAJ NO. 4507
üç fotoğraf ta harika, hele "kuşburnu" bayıldım doğrusu.

Ekranım açılınca bir esinti yayıldı etrafa. Rüzgâr sandım,meğerse Güler'in bahçesini açmışım.

hozat
03-11-2010, 00:20
Sis olunca fotoğraflar ayrı bir gizeme bürünüyor.

Bu fotoğraf Şile'de bir ilkbahar sabahından kalma.

178380

Bahçene kendim giremedim, fotoğrafım uğrasın istedim.

Cumhur Tonba
03-11-2010, 01:02
Güler Ablacığım, sayfanızdaki bazı mesajlar görülmüyor galiba.

ciceksever70
03-11-2010, 07:19
Sis olunca fotoğraflar ayrı bir gizeme bürünüyor.

Bu fotoğraf Şile'de bir ilkbahar sabahından kalma.

178380

Bahçene kendim giremedim, fotoğrafım uğrasın istedim.

Sevgili Hozat resimdeki güllere bayildim.

Güler
03-11-2010, 08:11
Sağol sevgili hozat. İnşallah bir gün sen de gelirsin.

Cumhur 3-4 sayfa öne gittim ama göremediğim mesaj yok.

Cumhur Tonba
03-11-2010, 11:29
4489-4515. Son iki sayfa. Diğer bölümlerde de aynı. İnşallah bana kırgın değilsinizdir.

Güler
03-11-2010, 13:44
Neden kırgın olayım sevgili Cumhur?

Belirttiğin her iki mesaj da sana ait ve ben görüyorum, göremeyen var mı?

Lilium
03-11-2010, 16:11
Sanırım cumhur sitem ediyor ,benim mesajlarım görünmüyordamı cevap verilmiyor demek istiyor sanırım.

Görülüyor görülüyor da biz çilliyi göremiyoruz.:D:D Açlıktan gözlerimiz kapandı.:dilli:

Güler
03-11-2010, 16:25
Sevgili Lilium, anlayışım mı kıtlaştı ne? Cumhur'un mesajlarında cevap beklenen bir durumu hiç sezemedim ki.;)

Cumhur Tonba
03-11-2010, 17:03
Güler Ablacığım. Tabi ki cevap beklenecek bir mesaj değil. fakat cevap verdikleriniz de cevap beklenen mesajlar değil. Kısa bir yorum olsa okunup okunmadığı anlaşılır. Siz de bu konuda bazı mesajlar yazmıştınız hatırımda kaldığı kadarı ile. Belki genele yazılsa isteyen yorum yapar isteyen yapmaz. Fakat isme yzaılana mesajlarda bir kelime ile dahi olsa cevap verilse insan memnun oluyor. Çok duygusallaştım herhalde.

Cumhur Tonba
03-11-2010, 17:05
Sevgii Lilium, bekleyen derviş, muradına ermiş. Eninde sonunda o sana nasip olacak herhalde.

Lilium
03-11-2010, 17:31
Teşekkür ederim cumhur, benim takılmalarımın latife olduğunu biliyorsun dimi, sakın bana da alınma üzülürüm.

Ha bana nasip olacaksa şunu daha fazla kartlaşmadan bi icabına baksak :D
Yine takılmadan ademedim huyum kurusun:D

Güler
03-11-2010, 21:56
Sevgili Cumhur lilium da galiba senin gibi düşünüyor demek ki hata bende. Lütfen kusura bakma, seni kırmak hiç istemem.

Güler
04-11-2010, 09:50
Pastırma yazı günlerinden faydalanıp bahçede yapılacakları toparlamayaçalışıyorum. Sökülmesi gereken çiçekler var, örneğin dahliyalar yağmur ve rüzgârın tesiriyle toprağa yattı. Gövdelerinin kesilmesi gerekiyor ama kıyamıyorum ki.

Japon fenerleri de bir yandan kuruyor ama bir yandan da halâ çiçek açıyor.

178518

178519

Güler
04-11-2010, 10:02
Fejoya meyve veriyor.

Bahçede 5 ağaç nar var. Bunlardan bir tanesini alırken bize "çekirdeksiz nar" diye vermişlerdi. Bana çok enteresan gelmişti.
Bu ağaçda meyveler olgunlaşınca çatlamalar başlıyor. Hemen yanında başka bir ağaç daha var ama onun meyvelerinde çatlama yok.
Bu çatlamalar için bana fazla sudan olur demişlerdi ama neden yan yana bulunan iki ağaçtan sadece bir tanesinin meyvelerinde çatlama oluyor da diğerinde olmuyor?
Bu çekirdeksiz narın meyveleri çok iri, narın dişleri çok koyu kırmızı değil ama çok sulu-tatlı.
Ben de çatlayan meyvelerin bazılarını ağaçta bırakıyorum, gelip-gidip çatlağı biraz daha büyüterek bir avuç kadar dışlerini çıkartıp yiyorum. Yani ağacın dalında her daim atıştıracağım meyveler beni bekliyor. Yorgunluk molalarında işe yarıyor.
178520

178521

Güler
04-11-2010, 10:08
Bahçeye sonbaharın geldiği belli oluyor değil mi?

178523

178524

Güler
04-11-2010, 10:25
Evet sevgili Yücel Canpolat, hem çok hoş hem de hüzün verici bulurum ben.

zenfree
08-11-2010, 10:07
Yine harika kareler yüklemişsiniz. Keyifle seyrettim. Teşekkürler.

livadi
08-11-2010, 12:30
Sonbaharın ıssızlığıdır hüznü çağrıştıran...
Ama sonbahar dinlenmedir, uykudur, kendine dönmedir ve bahar için enerji biriktirmedir aynı zamanda.
Oralarda sararma demekken sonbahar; kurak memleketlerde, yağışlarla yeşermedir de ilkbahar misali...
Bahçenizde sonbahar harika...

umutyolcusu
08-11-2010, 15:30
Sayın livadiye aynen katılıyorum.Her mevsimin ayrı güzelliği var değil mi?

Oğuzhan
08-11-2010, 16:17
Her mevsim güzel.:)
Süper çekimler yakalamışsınız yine :)
Amerikan sarmaşığında renklerin dansı çok güzel.

aysahay
09-11-2010, 12:35
Sevgili Güler Hanım bahçenizi ve güzelliklerinizi birinci sayfadan itibaren izledim. Emeğinize diyecek yok. Hepsi mükemmel. Başarılarınızın devamını dilerim. Tebrikler..

Güler
09-11-2010, 21:20
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Bana sorarsanız bahçemde en güzel mevsim ilkbahar ve Mayıs ayı. Ama dediğiniz gibi Sonbaharın da bambaşka bir renk cümbüşü var diyeceğim ama kışın yağan lâpa lapâ karı seyretmek, elektrik tellerinin üzerinde en aşağı 25cm.lik karın nasıl da düşmeden kaldığını seyretmek, sığırcık sürülerinin köy merasının beyazlığı üzerinde kara parçası gibi durmalarını seyretmenin de güzelliği başka.
Yaaaa, bütün mevsimler güzel benim bahçemde. İnanmazsanız gelin siz de görün.

hozat
09-11-2010, 21:45
Sevgili Güler,

Kalbimin ortasından konuşuyorsun. Anlattığın mevsim özelliklerini yaşamış biri olarak, Bodrum kesmiyor beni. Karı yağmuru, rüzgârı çamuru doysıya yaşamaktan hoşlanıyorum.
Güle güle otur, ırgatlığın hiç bitmesin ki, o güzel güller hep açsın bahçende.

Güler
09-11-2010, 21:55
Sevgili hozat, sen çok yaşa emi, ne güzel temenni bu!

Adalet Yağcı
10-11-2010, 12:14
Bu sitede sevgili Güler'in hızına yetişebilecek kimseyi tanımıyorum, hepinizin de böyle düşündüğüne eminim.
O nu yakından tanıdığımda gördüm ki, dokuz işi bir anda yapabiliyor, bir konu konuşurken kafasında başka konuları denetliyor, gözleri farklı konulara takılabiliyor.

Son derece espritüel kişiliği, hep gülen yüzü, her konuya yorum getirebilmesi de ayrı özelliklerinden.
İyi ki seni yakından tanıma fırsatım olmuş sevgili Güler, hep böyle kal...

Fotoğraf çekilirken bile muziplikten vaz geçmiyor :D

179373

önde oturanlar hHatice ve Kiraz. hHatice'nin arkasındaki mavi fularlı Müjgân Yılmaz, Güler ve bendeniz :)

Güler
11-11-2010, 11:59
Oysa ben çok masumum... dermişim.

Sevgili Adalet seni de tanımak güzeldi. Sizler de; yüzleri hep gülen dostlar hep böyle mutlu olun.

Sevgi Durul
11-11-2010, 12:05
Ne güzel toplanıp tanışmışsınız, zaten yüzyüze görüşüp tanışmasak bile, her birinizi tanımış kadar oluyoruz, güzel insanlar.

Güler
11-11-2010, 12:52
Sevgili SDurul, haydi bir kıyak yapın siz de gelin, hemen bir toplantı ayarlarız.

celalsungur
11-11-2010, 12:57
Sevgili SDurul, haydi bir kıyak yapın siz de gelin, hemen bir toplantı ayarlarız.
Evet, evet, İzmir'e gelin...;)

Güler
11-11-2010, 15:18
İzmir de nereden çıktı, haydi İstanbul'a.

İstanbul... İstanbul... İstanbul'a bir-iki. Haydi kalkıyor... İstanbul, İstanbul.

Sevgi Durul
11-11-2010, 15:49

Ne kadar da isterdim gelebilmeyi... İnşallah bir gün nasip olur.

Sevgili Güler hanım, bir dokun, bin ah işit. İstanbul anılarım can acıtan cinsten.
1987'de Çapa Tıp, 2007'de Cerrahpaşa Tıp, gezme amaçlı gelip, sizlerle tanişmayı
çok isterim. Sevgiler...

Güler
11-11-2010, 16:07
Tabii sevgili S.Durul, biz de sizin gezme amaçlı gelmenizi diliyoruz. Allah sağlık versin, güç versin huzurla gelin inşallah.
Size burada hem seraları dolaştırırız hem de toplantı tertipleriz ki arkadaşlarla tanışın diye.

Sevgili Adalet'in gelişi biraz ters zamana rastladı onu ağırlayamadık ama Nisan'da gelecekmiş o zaman telâfi ederiz inşallah.

sevim.K
11-11-2010, 16:59
Yaaaa, bütün mevsimler güzel benim bahçemde. İnanmazsanız gelin siz de görün.

Galiba en kestirme anlatımı bu cümle oluyor;)

Fotoğraftaki güzelliği kıskanmadım desem yalan olur valla belli ki çok mutlu olmuşsunuz ne güzel:)

celalsungur
11-11-2010, 17:13
İzmir de nereden çıktı, haydi İstanbul'a.

İstanbul... İstanbul... İstanbul'a bir-iki. Haydi kalkıyor... İstanbul, İstanbul.
Haksız rekabet...;)

dünyam1
11-11-2010, 21:39
3saat önce istanbuldaydım yaa ,güler hanım süpersin bitkilerde süper ellerine sagılk

Güler
12-11-2010, 00:43
Sağ olun arkadaşlar. Bahçeme her zaman beklerim.

furkan yıldız
23-11-2010, 20:59
bahçeniz çok güzel güllere zaafım kabardı baktıkça çimleriniz çok iyi gözülüyor çok emek harcamışsınız şu sıralar ayrıklardan kurtulup çim ekmeyi planlıyorum yazılarınızı okuyunca gözüm baya korktu ama geri dönüş yok :)

nergis06
23-11-2010, 21:30
Yazın Gazipaşaya gitmiştik ve orada çekirdeksiz nar festivaline katıldık.Çekirdeksiz nardan orada haberdar oldum.Bahçemizde yer olsa yetiştirmek isterdim. Zaten deniz seviyesinden yüksek yerde yetişmesi gerekirmiş. Güler hanım çekirdeksiz narı ne güzel yetiştirmişsiniz.Bahçenizde süper ellerinize sağlık.

nergis06
23-11-2010, 21:36
Geldiğimde mavişimi coşmuş buldum.

Bu çiçekte çok güzelmiş, adını biliyormusunuz?

nergis06
23-11-2010, 22:05
Bahçenize bir girdim, hiç kaçırmadığım TV dizisini bile gözüm görmedi.Kendimi öylesine kaptırmışım.Geniş bir zamanımda bahçenizi tekrar gezeceğim.Bahçeniz muhteşem.Bu arada bahçemde olupta adını bilmediğim bitkilerinde adını öğrenmiş oldum sağolun.

Güler
23-11-2010, 22:17
Sevgili nergis06, öyle uzaktan uzağa çok güzelmişleri kabul etmiyoruz.;)

Ziyaretimize gelip, güllü kameriyede çayımızı, kahvemizi içmeniz gerekiyor. Bunun için en güzel zaman Mayıs ayı ama daha sonraları da olabilir, meselâ üzüm zamanı.

fikreteren
23-11-2010, 23:38
Sayın Güler hanım 4545 deki arkadaşların kimler acaba öğrenebilirmiyiz.Bahçenizi en baştan tekrar gezmeye başladım ama çok yoruldum. Tekrar gezmek için mola verdim.

merbil
23-11-2010, 23:58
Güler Hanım,
biberiyeniz bir harika benimki birbuçuk senedir çiçek açmadı,nedendir?

Güler
24-11-2010, 00:51
Sevgili fikreteren,
önde oturanlar hHatice ve Kiraz. hHatice'nin arkasındaki mavi flarlı Müjgân Yılmaz, ben ve Adalet Yağcı.

Sevgili merbil, benim biberiyeler her sene mavi mavi çiçek açıyorlar. Özel bir bakımları da yok, sadece sulama yapıyorum.
Sizin biberiyelerin neden çiçek açmadıkları hakkında bir fikrim yok. Boy durumları nasıl?

ömer seven
24-11-2010, 13:34
inanılmaz hep hayalimdeki bir bahçe evin bulunduğu konum bahçe harika güle güle oturun

nergis06
24-11-2010, 16:33
İnanırmısınız Güler hanım bahçenizde bulunmanın hayalini kurmuştum.Davetiniz için çok teşekkür ederim. Umarım ortam olurda gelirim.

Güler
24-11-2010, 16:46
Kapımız bütün agaclar.net üyelerine her zaman açıktır, ne zaman isterseniz buyrun.

neslihan@
25-11-2010, 12:47
Sevgili Güler hanım,
Forum da sizin bahçeniz çok övgü ile bahsedilince sizin fotoları araştırmaya başladım :)) Sırf meraktan...
Fotoları bulunca halim mi :(( Kendimden geçtim...Saatlerdir bilgisayar başında olduğumu, ağrıyan belimin bu oturmaya isyan etmediğini farkettim..Ellerinize yüreğinize sağlık...Benim de Mersin yaylalarında 1 dönüme yakın bir alanım var.Yeni yeni bahçeyi oluşturmaya başlıyoruz. Alana çim ekip çiçeklerle ve ağaçlarla şekillendirmeyi düşünüyoruz.Fikirlerinize ihtiyacım olacaktır.Görüşmek üzere...
Sevgiyle kalın...

Güler
25-11-2010, 16:03
Teşekkür ederim sevgili neslihan@, bahçeyle uğraşmak büyük zevk. Yeni yeni bahçe tanzim etmek isteyen arkadaşlara yardım ise daha da büyük zevk ve keyif verici.

Çiçek çelik ve tohumlarımla, bildiklerimle her türlü yardıma hazırım, yeter ki siz isteyin.

Uzaylı
25-11-2010, 17:58
Sayın Güler, Kurban Bayramının ikinci günü son ziyaret teyzemlere .O kadar uzak kiii. Annemlerin karşı daire.:D Şaka bir yana, bayaa bir kalabalık küçükler de yerlere oturup sıralanmış durumda biz netten bahçeyi ve yaptıklarımızı gösteriyoruz. Ağaçlar netten bahsediyorum tabi bahçeler var diyorum bizden çok tecrübeliler var. Danışıp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çok yararlı derken, meselaa diyorlar. Ben de şıp diye bir sayfa açıyorum. Aaa sizin bahçe Güllü Kameriyede takılıp bir süre bahçe muhabbeti yapıyoruz. Niye bilmiyorum gerçekten, beğendiğim başka bahçeler de olmasına rağmen sizin bahçede beni çeken birşeyler var.

Güler
25-11-2010, 18:28
Sevindim sevgili Uzaylı.
Bakın o zaman şöyle yapalım. İzmir-Manyas arası en fazla 3 saat tutar. Nisan-Mayıs aylarında hem havalar çok güzel olur hem de bahçemde güller coşar.
Siz toparlanın bize gelin, ama kalabalık gelin ki tadı çıksın. Beraberce bir şeyler atıştırır, güllü kameriyede de çaylarımızı içeriz.
Sonra size açık çek; bahçemden ne arzu ediyorsanız alabilirsiniz! Ne dersiniz?

Uzaylı
25-11-2010, 20:38
Sayın Güler, çok cömertsiniz, çok teşekkürler. İnşallah bir gün olur, neden olmasın. O zaman ki şartlara göre inşallah. Ben de bahçe gezilecek hale gelince sizi beklerim.

Ben şimdiden birşeyler isteyebilirmiyim o zaman; mümkünse üzüm çeşitlerinizden çelik köklendirir misiniz benim için, o zaman gelebilirsek alırım. Mümkünse tabii.

İzmir'den bir şey isterseniz başım üstüne...

Güler
25-11-2010, 21:20
Tabii, hemen eşime söylerim. Çeşitlerimiz hakikaten çok güzel.

fikreteren
25-11-2010, 21:51
Güler hanım manzaralar harika.Çok güzeller. Elerinize sağlık.

Uzaylı
25-11-2010, 22:10
Sayın Güler, şimdiden çok mutlu oldum. Bir gün görüşmek dileğiyle, kendinize iyi bakın.

limon
26-11-2010, 11:56
Tabii, hemen eşime söylerim. Çeşitlerimiz hakikaten çok güzel.

Güzel demek az gelir muhteşemler, çok lezizler. :)

Güler
26-11-2010, 12:52
Sevgili limon iri salkım sana mı düşmüştü....:p

Teşekkür ederim.... eee sana da şimdi bir iki kök lâzım değil mi?

zenfree
26-11-2010, 15:58
Gerçekten çok utandım şimdi. Bana düşmüştü.:(

limon
26-11-2010, 20:23
Zenfree niye utandın ki afiyet şeker olsun.

Güler Hanım, gerçekten isterim bir iki kök. Özellikle iri pembe olandan. Oğuz Bey kadar başarılı olamasam da elimden geleni yaparım.

aygün
26-11-2010, 20:50
Güler Hanım bahçenize imrenmemek ne mümkün.....!

Meyveler, çiçekler birer kartpostal adeta. Çok güzel fotoğraflamışsınız.
Ellerinize sağlık.

Bahar
28-11-2010, 08:35
Güler hanım allah ayırmasın hepiniz birbirinizden güzelsiniz.
İmrendim valla şimdi sizlere bende sizlerle olmak isterdim.
Dostluğunuz daim olsun inşallah.
Hepimizin.
Ayrıca bahçeniz yine benim gözdem heşeyler harika.
Aman nazar deymesin.
sevgiler.

Güler
30-11-2010, 14:26
Çiçeksever70'in bahçesindeki ve etrafındaki karlı fotoğrafları gördüğümde ben de depodaki kızağımı kontrol ettim. Ama sanki buraya kar yağmayacakmış gibi.
Lodosun tesiriyle ılıklaşan hava güllerin ve pek çok çiçeklerin yeniden açmasına imkân vermiş.
Dahliaların dalları yerlere yatmış ama üzerleri çiçek hatta tomurcuk dolu.
Güller çiçek açmış, bahar dalları çiçeklenmiş.
Nergisler başlarını topraktan çıkarmış hatta bazıları çiçeklenmiş bile.
Ağacında bıraktığımız elmalar bayağı tadlanmış.
Korogaki yapmadığım hurma ağacındaki hurmaları istediğim gibi yerim diye düşünmüştüm ama kuşlar benden evvel davranmış ama bana da bırakmışlar.

Sizler için çektiğim fotoğraflar:

Hurmalarımı kuşlar yedi.

182380

182381

Güler
30-11-2010, 14:28
Bana kalanlar.
Bir kısmı tam yenilecek kıvamda, diğerlerini evde olgunlaştıracağım.

182383

182384

Güler
30-11-2010, 14:30
Ağaçta bıraktığımız elmalar.

182385

182386

fikreteren
30-11-2010, 14:31
Güler hanım bunlar da size yeter gibi gleiyor.Tadını bilmiyorum ama güzel diyorlar

Güler
30-11-2010, 14:32
Bahar dalları...

182387

182388

Güler
30-11-2010, 14:35
Dahlialar yerlerde ama yine de açıyor...

182389

182390

182391

182392

Güler
30-11-2010, 14:37
Nergisler...

182393

182394

Güler
30-11-2010, 14:40
Güller...

182395

182396

182397

182398

182399

Güler
30-11-2010, 14:42
182400

182401

Güler
30-11-2010, 14:44
182402

182403

182404

Fotoğrafları aşırı rüzgâr altında çektiğimden ancak bu kadar oldu.

Güler
30-11-2010, 14:46
Yetmiyor sevgili fikreteren, yetmiyor.
Hurmayı çok severim, sezonunda yediklerimin toplamı inanın 200 den fazladır.

karalale
30-11-2010, 15:19
Merhaba Güler anım; bahçenizde biri geziyor (hatta birileri). :( Görüyormusunuz? Şu an daha 50. sayfa da... Sona gelip bir bakayım hala burdalar mı dedim. :p Ne güzel 153 sayfa ve 4584 yorum olmuş herkez hala burda hemde artarak. Mesela +bennnn....(Bazı konuları okuyorum, okuyorum sona gelince bakıyorum kimse kalmamış ne kötü :eek:). Sizin hala burda olmanız ne güzel. Rahatlıkla 51. sayfaya geri dönebilirim artık.:D Yolum uzun ama çoooook güzel. Bizlerle paylaştığınız tüm güzellikler için çok teşekkürler. Elinize, emeğinize, gönlünüze sağlık .;) Sevgiyle kalın....Tabii kendinize de iyi bakın....

Güler
30-11-2010, 15:24
Sevgili karalale, bahçeme hoş geldiniz. Gönül isterdi ki bu sırf sayfalarda gezinti olmasaydı da size güllü kameriyede bir çay ikram edebilseydim.

Yurda geldiğinizde ve yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka beklerim. Hele hele bu ziyaret Mayıs ayında olursa çok da keyifli olacaktır.

İlginiz için teşekkür ederim.

karalale
30-11-2010, 16:23
Ne güzel Güler hanım, aynı zaman da, aynı yerde geziniyormuşuk.:p Bahçenizi ziyaret etmeyi, güllü kameriya da çayınızı içmeyi elbette çok isterdim. Bizim bölgenin okul tatili malesef Temmuz sonu.:o Anca o zaman gelebiliyoruz. Eşim Bursalı, gelişte de, dönüşte de uğruyoruz. Seneye inşallah yol da durup havayı kokluycam. Eminim ki sizin bahçenin güzel kokularından duyabilirim.;) Kim bilir uygun zamana denk gelirsek belki de uğrarız. Davetinizin içten olduğundan eminim. Burdan tohum isteğiniz olursa lütfen söyleyin. Sizin bahçeniz de açmalarından büyük mutluluk duyarım. Sevgiyle kalın....

Fatoş
01-12-2010, 12:11
Bahar dallarınız,dalhialarınız, gülleriniz, özellikle portakal rengine çalan pembe gülünüz çok güzeller. İzmir'de günlerdir esen lodos bahçede tırtıllarla birlikte dalhialarla ve birçok bitkiyi perişan etti. Bahar dalımın pek keyfi yok. Bahardalınızıla birlikte güllerinizi görünce aklıma bahar dalının yanındaki sarı güle kabuklu bit gelmişti acaba onada bulaşmış mı ,şimdi gidip bakıcağım. Ellerinize sağlık.

MaruL
01-12-2010, 13:34
güler hanım selamlar..forumda yeniyim şöyle geziniyordumki karşıma sizin o muhteşem bahce resimleriniz cıktı hakikaten harikalar yaratmışsınız tebrik ederim..o kadar imrendimki resmen içim gitti bahcenize maşallah ALLAH nazarlardan korusun..kamelyanız olsun o rengarenk cicekleriniz bodur agaclar güller hepside birbirinde harika..atalarımız boşuna dememiş valla bakarsan bag bakmazsan dag olur diye..:)sizde onca emek vermişsin karşılıgını almanızda hakkınız..lafı fazla uzatmadan kısaca helal olsun komsum..diyorum.

Güler
01-12-2010, 16:35
Sevgili arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.

İnşallah yolunuz bu taraflara düşer de beraberce tadını çıkartırız.

Benol Hazaroğlu
02-12-2010, 19:20
Sevgili Güler hanım
Bahçenizdeki hurmalar olgunlaşınca yumuşayan türden sanıyorum. Bizde bir de içi kahverengi yassı çekirdekli sert hurma cinsi vardır. Elma gibi sert ve soyularak yenir.Bu dediğim türün latince ismini bilmiyorum, bahçenizde var mı?

karalale
02-12-2010, 19:53
Bizim eski bahçeli evlerimizde de vardı sayın Benol, biraz daha küçük, içine kakao sepilmiş gibi değil mi. Isırarak kütür kütür yerdik. Antalya da bazı bahçeler de hala var. Bazen köylüler pazara da getiriyormuş, ah olsa da yesek şimdi. Güler hanım bulursanız mutlaka edinin, pişman olmazsınız. Selamlar....

Güler
03-12-2010, 10:26
Sevgili Benolhazarolu,
Bahsettiğiniz hurmayı biliyorum. Hurma tipi aynı ama biraz daha küçük ve bu kadar yuvarlak değil. Biz ona da Trabzon hurması diyoruz. O cinslerinin içinden çekirdek çıkar, bazen iki bazen de üç. Ve içleri noktalı noktalı (siyah-kahverengi arası) olur. O cinsleri sertken de yiyebilirsiniz. O cinsi biz erkek hurma diye adlandırıyorduk çocukken. Hatta size bir de ufak bir oyunumuzu yazayım; o erkek hurmanın çekirdeğini boylamasına yarın bakın içinden kaşık-çatal çıkar. Biz iddiaya tutuşurduk. " Çatal mı Kaşık mı?" diye ödül de yine bir iki hurma olurdu.

Emirgânda o ağaç var ama Manyas'da yok.
Tadını da çok iyi bilirim, hatta hamken yediğinizde tadı aşırı tatlıdır, boğazınız yanar.

Benol Hazaroğlu
03-12-2010, 12:51
Sevgili Güler hanım
Evet bahsettiğiniz hurma benim dediğimden. Onun da 2 cinsi var bir tanesi tam yuvarlak diğeri elips ve küçük. Bahçenizde olmasını isterseniz fide gönderebilirim.
Sevgiyle kalın.

Benol Hazaroğlu
03-12-2010, 13:35
182919

gazania
03-12-2010, 17:21
Güler Hanım sayfanızı son ziyaretimden beri yine harikalar yaratmışsınız. Ayrıca hurmalarınız da çok güzel görünüyorlar.Bizim yerimize de yersiniz artık..