agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-07-2010, 18:48   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Cevizli kabak tomurcuğu

Yine Tokat'lı bir komşunun tarifi:

Kışa girerken, kabakların yeni sürgün veren uç-tomurcuk ve körpe saplarından yapılıyor. Bu mevsimden sonra kabak oluşamayacağı için son enerji değerlendiriliyor.

Toplanan saplar küçük küçük doğranıyor, suda haşlanıyor, daha sonra körpe parçalar da ilave ediliyor. Pişmiş makarna sertliğine gelince soğuk suya konuyor.

Soğan kavruluyor, pişen sap ve tomurcuklar ilave ediliyor, bir süre kavruluyor. Üzerine iri ceviz serpiliyor, soğuk olarak servis ediliyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025