Levent Bey, yazın yenecek en güzel yemeklerden biri bence.
Kabakları hazırlarken çizgili olacak şekilde soyuyorum, boyuna dörde bölüp, her bir uzun parçayı verev olarak ortadan ikiye kesiyorum. Yani kabaklar parmak gibi, biraz uzun ve uçları açılı oluyor. Körpe kabaklarla bu yemeği yapmayı tercih ediyorum.
Soğanı doğrayıp çok çok az kavuruyorum, sarımsak, tuz ilave ediyorum. Zeytinyağlılarda salça kullanmıyorum, soyup-doğradığım domatesi çok kısa süre soğanlarla pişirip kabakları ilave ediyorum az şeker serpiyorum.
Kabakları da biraz diğer malzemeyle çevirince kısık ateşte pişiriyorum. Ateşi kaparken dereotu ilave ediyorum.
Bu yemek tabii ki zeytinyağıyla olur. Yağı azsa piştikten sonra üzerine iyi zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Bence soğan ve domates kavrulunca zeytinyağının güzel tadı değişiyor, bu nedenle çok çok az kavuruyorum ya da kavurmuyorum.
Severseniz içine havuç da tad olarak güzel gidiyor. Uzun,ince havuçları soğanlardan hemen sonra atıp biraz pişirmek gerekiyor çünkü havuç, kabaktan geç pişiyor.
Tüh keşke bu akşama bundan yapsaydım
