agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-08-2008, 17:40   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Levent Bey, yazın yenecek en güzel yemeklerden biri bence.

Kabakları hazırlarken çizgili olacak şekilde soyuyorum, boyuna dörde bölüp, her bir uzun parçayı verev olarak ortadan ikiye kesiyorum. Yani kabaklar parmak gibi, biraz uzun ve uçları açılı oluyor. Körpe kabaklarla bu yemeği yapmayı tercih ediyorum.

Soğanı doğrayıp çok çok az kavuruyorum, sarımsak, tuz ilave ediyorum. Zeytinyağlılarda salça kullanmıyorum, soyup-doğradığım domatesi çok kısa süre soğanlarla pişirip kabakları ilave ediyorum az şeker serpiyorum.

Kabakları da biraz diğer malzemeyle çevirince kısık ateşte pişiriyorum. Ateşi kaparken dereotu ilave ediyorum.

Bu yemek tabii ki zeytinyağıyla olur. Yağı azsa piştikten sonra üzerine iyi zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Bence soğan ve domates kavrulunca zeytinyağının güzel tadı değişiyor, bu nedenle çok çok az kavuruyorum ya da kavurmuyorum.

Severseniz içine havuç da tad olarak güzel gidiyor. Uzun,ince havuçları soğanlardan hemen sonra atıp biraz pişirmek gerekiyor çünkü havuç, kabaktan geç pişiyor.

Tüh keşke bu akşama bundan yapsaydım

Ozlem A beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025