agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2011, 14:42   #121
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Ben de ilk kez mücver yaptım. Annemin verdiği tarif rehberim olmakla birlikte göz kararı da etkili oldu.

1 körpe kabak
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı tepeleme un
Bolca yeşillik (Dereotu olmazsa olmaz, maydanoz, yeşil soğan)
Göz kararı (ufalanmış) beyaz peynir
Tuz

Bunların tümü iyice karıştırılır. Benimki biraz katı olduğu için içine biraz da süt ekledim. Süt kesinlikle çok iyi gidiyormuş mücvere, tadı harika oldu.

Sonra kızgın yağa bu karışımı kaşık kaşık bırakılır ve birkaç kere el-kol yakılarak pişirme tamamlanır. Sonra da mide fesadı geçirinceye kadar yenir.

Not: İlk pişirdiklerim peynirsizdi, peyniri sonradan ilave ettim ama açıkçası peynirsizi daha çok sevdim.

Sn. Nariel, aynı tarif, peynirsiz. Bir çay kaşığı da baking powder ekleyin, puf puf
tadına doyamazsınız.( Ununu tavada yayılmayacak kıvamda ayarlayın.İki kaşık yardımıyla yağa bırakın ) Afiyet olsun.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2011, 16:42   #122
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili Benol Hazaroğlu, teşekkür ederim.

Ne kabak kızartmasında ne de Patlıcanda yumurtayı kullanırım ama kabakda bu sefer deneyeceğim.


Düzenleyen Güler : 25-07-2014 saat 10:51
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 16:44   #123
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kabak çiçeği dolması zamanı geldi. Kabak çiçeklerini 3 gün biriktirdim. İki sıra dolma çıktı.

Eklenen Resimler
  
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 16:50   #124
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Ellerinize sağlık o ne güzel görüntü olmuş, ağzımın suları sel oldu

Milla beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 17:05   #125
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Dumanı üstündeyken fotoğrafladım

Milla ve A_NOMAD beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2014, 17:09   #126
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Bana bu kötülüğü yapmasaydınız iyiydi ama...

sakagun ve Milla beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 10:02   #127
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kabak çiçeği kızartması. Çiçekleri koyu kıvamda krep hamuruna bulayıp kızartıyorsunuz.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 10:26   #128
Ağaç Dostu
 
efeege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: NAZİLLİ /DİDİM
Mesajlar: 980
sevgili sakagun çok yaşayın emi.
beni çocukluğumdaki yıllara götürdünüz.
kızartmasını annem,de çok yapardı.
oh şimdi sarımsaklı yoğurtla ne iyi gider şimdi, o.
ellerinize sağlık afiyetle tüketin..

efeege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 10:40   #129
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben de kayınvalidemden öğrendim. Ödemiş'te çok yapılırmış.

pria ve efeege beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2014, 11:57   #130
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Elinize sağlık dolmalar ve kızartmalar harika görünüyor...

Geyve'ye de yolumuz düşmüyor ki

sakagun ve A_NOMAD beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2014, 20:57   #131
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Cicekleri nasil muhafaza ediyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Kabak çiçeği dolması zamanı geldi. Kabak çiçeklerini 3 gün biriktirdim. İki sıra dolma çıktı.

A_NOMAD beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 00:56   #132
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Market rafında poşetli satılan kabak çiçekleri eve gelir ve tencereye girmek için hazırlanırlarsa...

Name:  Flowers.jpg
Views: 514
Size:  57.4 KB

Name:  Edible.jpg
Views: 508
Size:  25.6 KB

Name:  Washed.jpg
Views: 481
Size:  64.7 KB

Name:  Prepared.jpg
Views: 483
Size:  65.1 KB

Name:  Stuffed.jpg
Views: 479
Size:  26.6 KB

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 00:59   #133
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Name:  Cooked.jpg
Views: 532
Size:  61.7 KB


Geriye kalan iş servis esnasında tabağımıza bir kaşık zeytinyağlı suyundan gezdirmek ve üzerine limon sıkmaktır.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 09:09   #134
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Oh oh mis.....

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 10:47   #135
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Kabak Mancarı
Malzemeler:
Taze kabak yaprakları (uçlardaki en küçük yapraklar), kabak çiçeği, kabak, patates, taze fasulye, soğan, domates, biber, salça, bulgur

Tarif 1:
Tüm malzemeleri az yağda kavurun. Üzerine kaynar su dökün, biraz bulgur katın, pişirin.

Tarif 2:
Sırasıyla soğanı, fasulyeyi, patatesi kavurun. Sonra diğer malzemeleri katıp kavurun. Üzerine kaynar su dökün, biraz bulgur katın, pişirin.

Türlü gibi oluyor. Tadı çok güzel.
Topladığım ilk yeşil barbunyalarla kabak mancarı pişirdim.

Eklenen Resimler
   
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 19:09   #136
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Gülriz Sururi'den
3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine dizin.
2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştirin.
En üste de ortadan ikiye bölüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyun.
Üzerine tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişirin. Servis yaparken üzerine bol dereotu serpin.

En sevdiğim kabak yemeklerinden biridir. Yapımı çok kolay, çabuk pişiyor ve çok lezzetli. Soğuk olarak yemenizi tavsiye ederim.
Şuradaki tarifte taze fesleğen ve salça da eklemişler. Bu sefer ben de ekledim. Daha renkli ve lezzetli oldu.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 10:56   #137
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
3 gündür çiçek topluyorum. Toplamda 68 çiçek var. Dolmasını yapmıştık ve güzel olmuştu. Sırada krepli kızartma var, muhtemelen yarın akşama yapılır.

Name:  kabak_cicegi.jpg
Views: 466
Size:  45.1 KB

sakagun, efeege, Milla ve 1 kişi beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 14:49   #138
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Cicekleri nasil muhafaza ediyorsunuz?
Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe yerleştirip bir saklama kabında veya buzdolabı poşetinin içinde saklayabilirsiniz.

Çiçekleri kullanacağınız zaman tek tek ayırın ve suyun altına tutun.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 14:52   #139
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Çiçekler kızartılırken biraz sıçrıyor. Dikkatli olun.

Milla beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 19:15   #140
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bugün öğle vakti Yalova köylü pazarında kapanmış çiçekleri suya koyarsan açılır diyen köylüye inanıp dolma yapayım dedim, yırtık pırtık oldular ama inatla yine de doldurdum. Tadı fena olmadı ama epeyce uğraştım. Yani suya koyunca açılmıyormuş, bu da bana tecrübe olmuş oldu

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 22:12   #141
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Kabak çiçeklerinin kızartmasını bugün yaptık. Ev halkı tam not verdi. Bundan sonra toplanıp kızartılacaklar.

yağmur, Milla ve A_NOMAD beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2014, 23:10   #142
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Sayın limon_sever, bahçenizdeki kara kabağın sanırım sütlü tatlısı yapılacak demiştiniz. Nasıl olduğunu merak ediyorum, yaparsanız onu da paylaşır mısınız?

limon_sever ve Milla beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 00:29   #143
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın limon_sever, bahçenizdeki kara kabağın sanırım sütlü tatlısı yapılacak demiştiniz. Nasıl olduğunu merak ediyorum, yaparsanız onu da paylaşır mısınız?
Dün iftara misafirler gelince evde Kadınhanı tahinli pidesi tatlısı yapılmış, misafirlerde ev baklavası getirince haliyle bir kaç gün ertelenecek. Ama en kısa zamanda paylaşırım.

yağmur ve Milla beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 01:14   #144
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
kabak kabuğu kavurması

Bütün tarifleri okudum herkes taze olduğu zamandan faydalanmış. Oysa ki her zaman kabak taze olmaz, dalın altına saklanırlar ya da pişirmeye fırsat olmaz kartlaşır. Bu o kart kabakların yemeği . Kart kabakların ( yenmeyecek kadar değil ama) dış kabuğu yarım santim kalınlığında soyulur sonra üst üste koyup makarna kıyar gibi 2- 3 mm kalınlığında kıyılır. Yumuşayıncaya kadar sıcak suda haşlanıp süzülür suyu sıkılır. Bol zeytinyağı ve bizim oranın olmazsa olmazı ( egede bir yer ) kaymakyağı karışımında kavrulur. İyice kavrulup kızarınca üstüne yumurta kırılır. İçine soğan isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve körpe biber olmazsa olmazı afiyet olsun.
İçleri israf edilmez ince uzun dilinip kurutulur, mücver yapılır olmadı unlanıp kızartılır.
Aynı tarif kabuğu dolma yapılan patlıcan içlerine de uygulanır.

sakagun ve Milla beğendi.
uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 01:20   #145
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
Annem yeşil kabaktan reçel de yapmıştı. Açık yeşil renkli ve taneleri şeffaf bir görüntüsü vardı kabak olduğunu anlayamamıştık. Bayramda tarifini alır yazarım denemek isteyenlere.

hberbul ve Milla beğendi.
uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 08:37   #146
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın limon_sever, bahçenizdeki kara kabağın sanırım sütlü tatlısı yapılacak demiştiniz. Nasıl olduğunu merak ediyorum, yaparsanız onu da paylaşır mısınız?
Sayın Yağmur,
Sütlü kabak tatlısının iki tarifini tatlı sınıfına giriyor diye şurada vermiştim.

Emine Akman ve yağmur beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2014, 11:20   #147
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Yine başladık günde on-onbeş tane kabak toplamaya.... tabi müracaat Mutfak bölümü ve kabak yemekleri başlığı.

Keyifle okudum tekrardan, yeni yeni şeyleri de denemeye karar verdim ama çiçeklere pek yetişemiyorum. Gerçi Oğuz'a sıkı sıkı tembih ediyorum " çiçekliler varsa çiçeklerini bozmadan getir" diye ama aslında kabağa dönüşmeden olan çiçekler daha iyi olacak gibi.
Kıbrıs'ta demet demet kabak çiçeği satılıyormuş ne güzel, İstanbul'da bulabileceğimiz marketler var mı? Hemen aklıma Makro geldi ama orada da yokmuş.

Arkadaşımız sakagun'un yüklediği son kabak çiçeği dolması fotoğrafında kaldı aklım, ne de güzel görünüyor.
Krep hamurunda çiçek kızartmasını da hiç duymamıştım, mutlaka denemeli.

Elimdeki irice kabaklardan salata yaptım.
Baktım ki yapan yok nasıl yaptığımı anlatayım, mutlaka bileniniz vardır ama bilmeyenlere faydası olur. Her zaman yenir, ister kızarmış ekmeğe sür ye istersen meze niyetine kullan.

1 kg kabak, kabuklarını soyup, parçalara bölünerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Daha sonra süzülmesi için kevgire alınır.
Kabakları haşladığınız tencereye bir çay bardağı zeytinyağı, iki çay bardağı dolusu da un koyarak hafifçe kavrulur ama un sararmasın, göz göz olsun yeter.
Süzülen kabakları blenderden geçirip, unun içine ilave et ve bir iki dakika daha kavur, sonra bırak iyice soğusun.

Daha sonra bir veya birbuçuk komposto kasesi yoğurdun suyunu süz ve içine 4-5 diş dövülmüş sarımsak katarak sarımsaklı yoğurt elde edin ve bunu da soğumuş kabak püresine katıp iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın.

Kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edin ve canınız istediğinde istediğiniz miktarda çıkartıp süsleyerek servis edin.

(Daha sonra tekrar okuduğumda ilave etmek ihtiyacını duydum; kabakların çok iyi süzülmesi gerekir, çünkü ezdikçe suyu çıkıyor, hafifçe tahta kaşıkla bastırın ve tel süzgeçte çok iyi süzün koyu bir püre haline gelsin)

Name:  IMG_5052 (600 x 450).jpg
Views: 380
Size:  58.0 KB

Name:  IMG_5054 (600 x 450).jpg
Views: 408
Size:  55.0 KB

Name:  IMG_5055 (600 x 450).jpg
Views: 389
Size:  58.0 KB

Name:  IMG_5056 (600 x 450).jpg
Views: 403
Size:  57.4 KB

Name:  IMG_5057 (600 x 450).jpg
Views: 404
Size:  37.1 KB


pria, Emine Akman ve Milla beğendi.

Düzenleyen Güler : 25-11-2018 saat 06:05
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2014, 11:23   #148
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Name:  IMG_5058 (600 x 450).jpg
Views: 327
Size:  42.4 KB

Name:  IMG_5060 (600 x 450).jpg
Views: 344
Size:  46.0 KB

Name:  IMG_5061 (600 x 450).jpg
Views: 335
Size:  55.2 KB

Name:  IMG_5063 (600 x 450).jpg
Views: 340
Size:  63.9 KB

afiyet olsun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2014, 11:56   #149
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Ben salatasını çiğden rendeleyerek veya rendeledikten sonra zeytinyağda öldürerek yapıyorum. Sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis ediyorum. İçine dereotu da ekliyorum.
Güler Hanım bugün sizin tarifinizi deneyeceğim.


Düzenleyen sakagun : 25-07-2014 saat 16:02
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2014, 12:01   #150
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,526
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Ben salatasını çiğden rendeleyerek veya rendeledikten sonra zeytinyağda öldürerek yapıyordum. Sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis ediyordum.
Bu şekilde yapılan salataya dövülmüş ceviz ekliyorum ben. Deneyin beğeneceksiniz.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025