![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Sn. Nariel, aynı tarif, peynirsiz. Bir çay kaşığı da baking powder ekleyin, puf puf tadına doyamazsınız.( Ununu tavada yayılmayacak kıvamda ayarlayın.İki kaşık yardımıyla yağa bırakın ) Afiyet olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ellerinize sağlık o ne güzel görüntü olmuş, ağzımın suları sel oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Bana bu kötülüğü yapmasaydınız iyiydi ama... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sevgili sakagun çok yaşayın emi. beni çocukluğumdaki yıllara götürdünüz. kızartmasını annem,de çok yapardı. oh şimdi sarımsaklı yoğurtla ne iyi gider şimdi, o. ellerinize sağlık afiyetle tüketin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Cicekleri nasil muhafaza ediyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Oh oh mis..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe yerleştirip bir saklama kabında veya buzdolabı poşetinin içinde saklayabilirsiniz. Çiçekleri kullanacağınız zaman tek tek ayırın ve suyun altına tutun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bugün öğle vakti Yalova köylü pazarında kapanmış çiçekleri suya koyarsan açılır diyen köylüye inanıp dolma yapayım dedim, yırtık pırtık oldular ama inatla yine de doldurdum. Tadı fena olmadı ama epeyce uğraştım. Yani suya koyunca açılmıyormuş, bu da bana tecrübe olmuş oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın limon_sever, bahçenizdeki kara kabağın sanırım sütlü tatlısı yapılacak demiştiniz. Nasıl olduğunu merak ediyorum, yaparsanız onu da paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Dün iftara misafirler gelince evde Kadınhanı tahinli pidesi tatlısı yapılmış, misafirlerde ev baklavası getirince haliyle bir kaç gün ertelenecek. Ama en kısa zamanda paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
kabak kabuğu kavurması
Bütün tarifleri okudum herkes taze olduğu zamandan faydalanmış. Oysa ki her zaman kabak taze olmaz, dalın altına saklanırlar ya da pişirmeye fırsat olmaz kartlaşır. Bu o kart kabakların yemeği ![]() ![]() İçleri israf edilmez ince uzun dilinip kurutulur, mücver yapılır olmadı unlanıp kızartılır. Aynı tarif kabuğu dolma yapılan patlıcan içlerine de uygulanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Annem yeşil kabaktan reçel de yapmıştı. Açık yeşil renkli ve taneleri şeffaf bir görüntüsü vardı kabak olduğunu anlayamamıştık. Bayramda tarifini alır yazarım denemek isteyenlere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Moderatör
|
Yine başladık günde on-onbeş tane kabak toplamaya.... tabi müracaat Mutfak bölümü ve kabak yemekleri başlığı. Keyifle okudum tekrardan, yeni yeni şeyleri de denemeye karar verdim ama çiçeklere pek yetişemiyorum. Gerçi Oğuz'a sıkı sıkı tembih ediyorum " çiçekliler varsa çiçeklerini bozmadan getir" diye ama aslında kabağa dönüşmeden olan çiçekler daha iyi olacak gibi. Kıbrıs'ta demet demet kabak çiçeği satılıyormuş ne güzel, İstanbul'da bulabileceğimiz marketler var mı? Hemen aklıma Makro geldi ama orada da yokmuş. Arkadaşımız sakagun'un yüklediği son kabak çiçeği dolması fotoğrafında kaldı aklım, ne de güzel görünüyor. Krep hamurunda çiçek kızartmasını da hiç duymamıştım, mutlaka denemeli. Elimdeki irice kabaklardan salata yaptım. Baktım ki yapan yok nasıl yaptığımı anlatayım, mutlaka bileniniz vardır ama bilmeyenlere faydası olur. Her zaman yenir, ister kızarmış ekmeğe sür ye istersen meze niyetine kullan. 1 kg kabak, kabuklarını soyup, parçalara bölünerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra süzülmesi için kevgire alınır. Kabakları haşladığınız tencereye bir çay bardağı zeytinyağı, iki çay bardağı dolusu da un koyarak hafifçe kavrulur ama un sararmasın, göz göz olsun yeter. Süzülen kabakları blenderden geçirip, unun içine ilave et ve bir iki dakika daha kavur, sonra bırak iyice soğusun. Daha sonra bir veya birbuçuk komposto kasesi yoğurdun suyunu süz ve içine 4-5 diş dövülmüş sarımsak katarak sarımsaklı yoğurt elde edin ve bunu da soğumuş kabak püresine katıp iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kapaklı bir kapta buzdolabında muhafaza edin ve canınız istediğinde istediğiniz miktarda çıkartıp süsleyerek servis edin. (Daha sonra tekrar okuduğumda ilave etmek ihtiyacını duydum; kabakların çok iyi süzülmesi gerekir, çünkü ezdikçe suyu çıkıyor, hafifçe tahta kaşıkla bastırın ve tel süzgeçte çok iyi süzün koyu bir püre haline gelsin) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Güler : 25-11-2018 saat 06:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Ben salatasını çiğden rendeleyerek veya rendeledikten sonra zeytinyağda öldürerek yapıyorum. Sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis ediyorum. İçine dereotu da ekliyorum. Güler Hanım bugün sizin tarifinizi deneyeceğim. Düzenleyen sakagun : 25-07-2014 saat 16:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Bu şekilde yapılan salataya dövülmüş ceviz ekliyorum ben. Deneyin beğeneceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|