View Single Post
Eski 19-06-2014, 18:09   #136
sakagun
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Gülriz Sururi'den
3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine dizin.
2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştirin.
En üste de ortadan ikiye bölüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyun.
Üzerine tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişirin. Servis yaparken üzerine bol dereotu serpin.

En sevdiğim kabak yemeklerinden biridir. Yapımı çok kolay, çabuk pişiyor ve çok lezzetli. Soğuk olarak yemenizi tavsiye ederim.
Şuradaki tarifte taze fesleğen ve salça da eklemişler. Bu sefer ben de ekledim. Daha renkli ve lezzetli oldu.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön