![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
|
Merhaba Kabaklı pide çok güzel oluyor. Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. Soğan yemeklik doğranır, yağda kavrulur. Kabak, kavrulmuş soğan, maydanoz, nane, pulbiber, karabiber ve tuz konur. Hepsi karıştırılır. Peynir seven ekleyebilir. Pideciye bu içi gönderiyorum ve pide yaptırıyorum. Çok lezzetli oluyor. Köy fırınında yapılınca mis gibi kokar. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Arkadaşlar GABAK GALYE tarifi bileniniz varmı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 113
|
aşağıdaki link`lerde aradığınızı bulabilirsiniz; http://lezzetler.com/viewtopic.php?t=4693 http://www.nepisirsem.com/yemektarif...=kabak%20kalye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili siboş o linkleri biliyorum. İlgine teşekkürler. Kasdettiğim dostlar arasında bu tarifleri bilen uygulayan varmı diye idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Levent Bey, yazın yenecek en güzel yemeklerden biri bence. Kabakları hazırlarken çizgili olacak şekilde soyuyorum, boyuna dörde bölüp, her bir uzun parçayı verev olarak ortadan ikiye kesiyorum. Yani kabaklar parmak gibi, biraz uzun ve uçları açılı oluyor. Körpe kabaklarla bu yemeği yapmayı tercih ediyorum. Soğanı doğrayıp çok çok az kavuruyorum, sarımsak, tuz ilave ediyorum. Zeytinyağlılarda salça kullanmıyorum, soyup-doğradığım domatesi çok kısa süre soğanlarla pişirip kabakları ilave ediyorum az şeker serpiyorum. Kabakları da biraz diğer malzemeyle çevirince kısık ateşte pişiriyorum. Ateşi kaparken dereotu ilave ediyorum. Bu yemek tabii ki zeytinyağıyla olur. Yağı azsa piştikten sonra üzerine iyi zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Bence soğan ve domates kavrulunca zeytinyağının güzel tadı değişiyor, bu nedenle çok çok az kavuruyorum ya da kavurmuyorum. Severseniz içine havuç da tad olarak güzel gidiyor. Uzun,ince havuçları soğanlardan hemen sonra atıp biraz pişirmek gerekiyor çünkü havuç, kabaktan geç pişiyor. Tüh keşke bu akşama bundan yapsaydım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Neconeco. Tecrübem çok değil ama pratik ve hafif yemeklerle aram iyidir. Siz tarifin uzun olduğuna bakmayın, benim için önemli noktaları yazdığımdan öyle gözüküyor. Hazırlaması tahminen 5-7 dakikadır. Bu arada, aynı tarife soğanla beraber dolmalık fıstık ilave ederseniz de harika oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
selamlar. bizim kabak tatlısı yani, kireç te bekletilen ,bir türlü tarifini bulamıyorum. istanbul moda yolunda bir butik restoranda varmış, fakat sır gibi saklıyor .. sanki zemzem suyu neyse bu mubarek günde, bol kabaklı günler afiyet olsun Düzenleyen neconeco : 20-09-2008 saat 17:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Kabak çiçeği dolmasını bizim memleketimizde(Kayseri) bulgurla yaparlar.Ben hiç pirinçle doldurana rastlamadım.Ama diğer yörelerde yapılanlara baktığımda hep pirinç kullanıldığını görüyorum. Pirinçle yapılanda çok lezzsetli oluyor. En kısa sürede elimdeki resmi de yükleteceğim... Malzeme: Kabak çiçeği Bulgur Zeytinyağı Domates rendesi Salça İnce kıyılmış kuru soğan ve maydonoz tuz, karabiber bir tatlı kaşığı kadar un Yapılışı: Çiçeklerin sap kısımları fazla hırpalamadan temizlenir, bombeli kısım kopartılır( bazı tariflerde kopratılmıyor, bu dolmanın acı olmasına sebeb olur).Musluk altında yıkanıp ters çevrilerek süzülmeye bırakılır.Diğer tarafta iç malzemesi çiğ olarak bir kapta iyice harmanlanır ve her çiçeğin içine ağzında boşluk kalacak şekilde doldurulur.Çiçeğin yaprakları, üzerine sırayla katlanarak kapatılır ve ağzı tencere tabanına gelecek şekilde yerleştirilir.Tencerenin dibine birkaç maydonoz kökü serpiştirilir ki çiçeklerimizin dibi tutmasın.Üzerine bir iki parmak geçecek kadar ılık su ve biraz zeytinyağı gezdirilir.Önce harlı, sonra kısık ateşte çiçek dolmamız pişinceye kadar tutulur.Yanında yoğurt ile servis yapılır. Afiyet olsun... Düzenleyen şükran ünal : 27-11-2008 saat 21:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Sn Neco, biraz geç okudum mesajınızı ama kabak tatlısını annem yapar hem de çok güzel yapar, söz size tarifini ögrenip yazacağım. Ama ben de bir kabak yemeği tarifi paylaşayım. Hazır mutfak bölümü hareketlenecek denirken. Hani şu parmak kadar minik kabaklar var ya, o kabakları minik güvece koyup, üzerine z.yağı, sarmısak ve az tuz ekleyip fırınlıyorsunuz, pişmesine yakın (zaten kısa sürede pişiyor) üzerine kıyılmış dereotu ve az kaşar rendesi...Girit usulü diye ögrenmiştim, çok güzel oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Kabak Mancarı Malzemeler: Taze kabak yaprakları (uçlardaki en küçük yapraklar), kabak çiçeği, kabak, patates, taze fasulye, soğan, domates, biber, salça, bulgur Tarif 1: Tüm malzemeleri az yağda kavurun. Üzerine kaynar su dökün, biraz bulgur katın, pişirin. Tarif 2: Sırasıyla soğanı, fasulyeyi, patatesi kavurun. Sonra diğer malzemeleri katıp kavurun. Üzerine kaynar su dökün, biraz bulgur katın, pişirin. Türlü gibi oluyor. Tadı çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Kabaklarınızdan yeterince çiçek toplayamıyorsanız günlük topladığınız çiçekleri buz dolabında saklayabilirsiniz. Ayıklayıp yıkadığınız kabak çiçeklerini üzerleri ıslakken iç içe koyup saklama kabına yerleştirin. Böylece yaprakları kapanmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Fırında kabak (mücverden çalıntı)
Kızartma pek yapmadığım için bazen fırında denemler yapıyorum. Bu tarifi hem çocuklar seviyor hem biz. İçinde sebze, protein, yağ hepsi var, unu da az. Yapılışı çok pratik ve çabuk. Kahvaltıda, ikindi çayında, yemekte çok güzel gidiyor. Malzemeler: (Büyük boy fırın tepsisi için) 4 adet orta boy kabak 100 gr kadar beyaz peynir (miktarı isteğinize bağlı) az miktar kaşar peynir 3 yumurta az tuz (peynirin tuzunu dikkate alarak) yarım bardak zeytin yağı 1 bardağa yakın mısır unu (daha az da olabilir) (buğday unuyla da oluyor ama mısır unuyla tavsiye ederim) İsteğe bağlı olarak; kırmızı pul biber dereotu veya maydanoz, nane, taze soğan Kabaklar soyulur ve derin bir kabın içine rendelenir. Üzerine yumurtalar kırılır, peynir ufalanır, kaşar kesilir veya rendelenir, yağ ilave edilir, un haricindeki diğer malzemeler de hazırlanıp ilave edilir. Malzeme elle veya tahta bir kaşıkla biraz karıştırılır. En son un ilave edilir ve karıştırılı ki kıvam kontrol edilebilsin. Malzemeleri istediğiniz oranda koyup, kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeyi, özellikle peyniri çok ufalamadan, kullanmayı tercih ediyorum ama isterseniz rendeleyebilirsiniz. Bulamaç haline gelince fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır. (Fotoğrafı, kıvamı görebilmeniz için malzemeyi yaymadan çektim. Bu malzemeler tepsiye yayıldığında kalınlık 1 cm civarında oluyor) Daha yağlı isterseniz, üzerine çok az yağ sürebilirsiniz. ![]() 220 derecede yaklaşık 30-35 dakika (üzeri biraz kızarana kadar) pişirilir. ![]() Düzenleyen Kiraz : 22-08-2009 saat 08:33 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 239
|
Sakagun arkadaşımızın 85 nolu mesajındaki tarifini aynen yaptım. Tadı harikaydı. Hatta yemeklerde çok seçici olan eşim bile çok beğendi. Tarifleri veren tüm arkadaşlara teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
|
annemin yaptıgı zeyinyağlı kabak yemeği malzemeler: 1 kilo taze yeşil kabak 2 orta boy kuru soğan 1 baş sarımsak 1 demet dereotu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanından bir parmak eksik pirinç 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz yapımı: önce kabakların kabuklarını soyun yıkayıp bir santim kalınlığında doğrayıp bir kenara koyun. diğer yanda sarımsakların kabuklarını soyup diş diş olarak ayıklayın soğanları yemeklik doğrayın. dereotunu ayıklayıp yıkayın ince ince kıyın. orta boy bir tencerede soğanlarla sarımsakları zeytinyağında hafifce soteleyip içine kabakları katın. onlarda hafif sararınca içine yıkanmış süzülmüş pirinçleri ilave edin biraz kabaklarla çevirin şekerini ilave edip sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin dereotu katın tencerenin kapağını kapatın ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin ineceğine yakın tuz ilave edin kabak ve pirinci yumuşayınca altını kapatın ılık olarak servis yapın. afiyet olsun... hafif ve lezzetli bir yaz yemeğidir. Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 21:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu sene kabak çiçeği topladım, çok erken kalkmana gerek yok sevgili üzüm saat sekizde de açık oluyorlar. İlk hafta çiçek tekti, kahvaltı masasına süs yaptım; sonraki hafta dört çiçek açtı, dolma yapmaya değmez dedim, seneler önce bir arkadaşım annesinin çiçekleri una ve yumurtaya bulayıp kızarttığını anlatmıştı, onu denedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
6.30'da kabakların başındaydım. ![]() Bu arada kabak çiçeklerinin güzel bir kokusu varmış! Çiçeği koklayınca almadım ama sararken hoş, sanki vanilyalı bir koku aldım. Gaipten mi bu kokuyu aldım, yoksa çiçeği ellenince, ezilince koku veriyor mu? Yarın çiçek bulursam kokusunu kontrol edeceğim. 1 tanede kabağım var. Ufak bir tepside yukarıdaki fırında mücver tarifini deneyeceğim. Mısır unu yok ama değirmenden çekilmiş ham buğday unu var; onu kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Kabak çiçeğinin çok hafif ve hoş kokusunu ben de aldım. Bu hafta bahçeden ben de tek kabak topladım, dilimleyip bir tatlı kaşığı yağla karıştırdım ve yağlı kağıtta dizdim, aralara da kabuklarıyla ikiye bölünmüş bir baş sarımsak koydum ve fırında pişirdim. Çok az una bulayınca da güzel oluyor (Mine Hanımın tarifinde un da vardı). Sevgili Üzüm fırında mücveri bir gün mutlaka mısır unuyla da dene (artık içine soğan da koymuyorum daha iyi oluyor). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yaklaşık 1kg. kadar kabağı soyup, halka halka doğruyorum.( kalınlığı 0.5cm. kadar )Küçük fırının tepsisini zeytin yağı ile hafif yağlayıp, yemeklik olarak doğranmış büyük bir soğanı, kırmızı pul biberi, tuzu, zeytinyağını, kabağı ilave edip, iyice harmanlıyorum. Küçük fırında 200 derecede yaklaşık 35 dakikada , hiç su koymadan ,hem pişiyorlar, hem de kızarıyorlar. Servis tabağında iyice soğuduktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt döküp, yemeğe hazır oluyorlar ![]() ![]() Düzenleyen acemifüsun : 19-06-2010 saat 21:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz senin fırında kabak tarifini yaptım bu akşam. Mücveri haftada bir yaparım, fırında da yaptığım olurdu ama bu kadar ince dökmediğim için diğeri kadar sevmezdik. Meğer ne kadar güzel oluyormuş, çıtır çıtır. Haftaya da acemifüsun'un tarifini pişireceğim. Daha kendi kabaklarım olmadı ama kabak çiçeği dolması yapmak için bu yıl hem tatlı kabağı hem sakız kabağı tohumu ektim bir sürü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
1 kabakla yaptığım için çok az oldu; sofrada vardı, bir an sonra yok oldu... Gerçekten çok lezzetli; kabaklar biraz bollaşsın mısır unlusunu da deneyeceğim. Teşekkürler Kiraz. Kabak çiçeği dolmasını sakız kabağı, dev balkabağı, yerli balkabağı çiçeklerinden yaptım; bazılarının tadı iyi olmadı. Acaba hangi türün çiçekleri daha sert oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Kabak yaprağı ile sütlü dolma
Bugün öğrendiğim tariflerden biri, belki yarın tadına bakacağım...Tarif eden Tokat'lı, köyde yaparlarmış, bugün bahçemden yaprak topladı, akşama dolma yapacak. Özellikle bahçesinde kabak yetiştirenler deneyebilir. Kabak yapraklarının 20 cm çap kadar olan körpe yaprakları yıkandıktan sonra bir kaç dakikalığına kaynar suya batırılır. Rengi yeşil kalsın diye hemen buzlu suya koyulur. soğan, mısır unu, tuz, nane, maydanozla iç hazırlanır ve yapraklar sarılır. Bir bardak sıcak su eklenip bir taşım kaynatılır be yeşil su dökülür. Süt ilave edilerek tekrar pişirilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Cevizli kabak tomurcuğu
Yine Tokat'lı bir komşunun tarifi: Kışa girerken, kabakların yeni sürgün veren uç-tomurcuk ve körpe saplarından yapılıyor. Bu mevsimden sonra kabak oluşamayacağı için son enerji değerlendiriliyor. Toplanan saplar küçük küçük doğranıyor, suda haşlanıyor, daha sonra körpe parçalar da ilave ediliyor. Pişmiş makarna sertliğine gelince soğuk suya konuyor. Soğan kavruluyor, pişen sap ve tomurcuklar ilave ediliyor, bir süre kavruluyor. Üzerine iri ceviz serpiliyor, soğuk olarak servis ediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
burayı okudukça canım kabak dolması istedi ,çevremde kabak yetiştiren yok,nerden bulacagım şimdi çiçekleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
|
Alıntı:
Üzerindeki kabak çiçeğini ellemiyorlar böylece bulabiliyoruz. Bende çok severim .Özellikle Adana'da ,üzerine pul sumak serpilir, harika lezzet katar.Bir kabak çiçeği dolması olsa hiç fena olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ilk kez mücver yaptım. Annemin verdiği tarif rehberim olmakla birlikte göz kararı da etkili oldu. 1 körpe kabak 1 yumurta 2-3 yemek kaşığı tepeleme un Bolca yeşillik (Dereotu olmazsa olmaz, maydanoz, yeşil soğan) Göz kararı (ufalanmış) beyaz peynir Tuz Bunların tümü iyice karıştırılır. Benimki biraz katı olduğu için içine biraz da süt ekledim. Süt kesinlikle çok iyi gidiyormuş mücvere, tadı harika oldu. Sonra kızgın yağa bu karışımı kaşık kaşık bırakılır ve birkaç kere el-kol yakılarak pişirme tamamlanır. Sonra da mide fesadı geçirinceye kadar yenir. Not: İlk pişirdiklerim peynirsizdi, peyniri sonradan ilave ettim ama açıkçası peynirsizi daha çok sevdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Kabak çorbası Yaz aylarındayız ama ramazan çorbasız olmaz. Belki yaparsınız. Tereyağında 2 kaşk un kavrulur. Göz kararı süt ve su eklenir , kaynayınca 1 adet kabak rendelenir,tuzu eklenir. Pişince bol dereotu kıyılır. (kıvamını ayarlamak hanımlara kalmış. Bu ölçü küçük bir tencere için. Kıvamlı bir çorba olacak.Arzu edilirse kırmızı biber eklenebiir.) Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Moderatör
|
Fenerbahçe Todori'de yapılan kabak kızartmasından yediniz mi hiç? Özellikle onu yemek için giderim. Sanki kabak değil puf böreği yiyorsunuz. Tarif istedim ama vermediler. Kabaklar börek gibi oluyor, üstü kıtır ama içi yumuşak kabak. Bileniniz var mı? Masaya bir tabak geldi, biraz keşfedeyim diye didiklemeye başladım, sonra ikinci bir tabağı istedik, kalmadı dediler. (Ben kabakları verev verev kesip üstüne biraz tuz koyarak bir kapta beklettim. Daha sonra bir kısmını önce una sonra maden sodasına batırıp kızarttim... netice : ehh tam da istediğim gibi değil. Bir kısmını bulamaçlı una batırıp kızarttim, o da zaten evde yaptığım.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Güler hanım ben yumurta soda un karıştırıp bu bulamaca batırıp kızartıyorum. Üstüne sarımsaklı yoğurt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|