![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Hayatımda ilk kez kabak çiçeği dolması yaptım. Şahane oldu. ![]() ![]() Ayva yaprağı sarmasını da denedim ama tahmin ettiğim gibi çok sert, yenecek gibi değil.Belki baharda yeni yapraklanırken körpeyken yumuşaktır. Kısacası boşuna denemeyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Bizim memleketin asma (tevek) yaprağı meşhurdur (Niksar). Özellikle sarmalarda lokum gibi olur. Manisa taraflarında ise yine yaprak yapıldığı halde bizimkinin kalitesini bulamaz. Tek nedeni yaprağın toplama zamanının takip edilmesi. Özellikle yaprak toplarken fazla kartlaşmamış yapraklar tercih edilir ki işte ona has lezzet ve yenilebilirlik sağlansın. Diğer bitkiler içinde öyle gerek dut gerekse ayva yaprağında kartlaşmamış henüz yeni büyüklüğüne ulaşmış uç kısımlardan toplayacağınız yapraklarla deneme yaparsanız daha iyi bir sonuç elde edeceğinizden eminim. Hani bizim sevgili Cemal S. bilir bizim oralarda kesip yemek için kart horoz alırsan yanında da bir eşek yükü odun istenir ki iyice pişsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi yakmadım. Ama ben zeytinyağlı dolmanın baharatını fazla koyarım. (Yenibahar, karabiber, çok az mahlep, çok az tarçın, bol kuru ve taze nane, dereotu) Kabak çiçeği de incecik olduğu için içinin rengi dışına çıkmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık, o kadar baharatla da ne lezzetli olmuştur kimbilir ![]() ![]() Bari çiçeği için bir tane de kabak ekeyim balkona. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
İlk defa duydum kabak çiçeği dolmasını.Güzel olsa gerek. Bende pancar yapraklarından dolma yapıyorum .O da harika oluyor Düzenleyen siboş : 22-09-2007 saat 17:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Hani reklamlarda diyor ya "olma mı". Ya bitki zehirli olmasın hepsi yenir. Mühim olan pişirirken içine biraz da sevgi katacaksın ki, yemek tada tuza gelsin. Değilmi? Yoksa al zıkkımlan dersen olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Limoncuğum topladım toplamasına ya, lakin ertesi gün yolculuğa çıkacağımı unuttum ve toplamış bulundum. Seyehat dönüşü sararım dedim nofrosta sakladım. Döndüğümde sarmak için dolaptan çıkarttım ve bir süre sonra çözüldüler. Sonuç hüsrandı. Çiçekler tanınmayacak haldeydiler. Narin bedenleri dondurucuya dayanamış. Yani bu hevesim seneye kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, kabak çiçeğinin dolması Kıbrısa özgü bir yemek olarak biliniyor. Kuzey Kıbrıs bölümünde fotoğraflarını (çiçek ve pişmiş olarak) görebilirsiniz. Biz içerisine "hellim" de ilave ederiz. Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta çiçeklerin "bal kabağı" ndan olmasıdır. Kıbrıs'ta her kabağın çiçeğinden dolma yapılmaz. Ayrıca önceki mesajlarda okuduğum bir konu var ki "çiçeklerin göbeğindeki uzun kısımın kesilmesi" Biz bu kısımı kesmeyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanım, ben de Çannakkale'deyken eşim derin donrucuya koymuş iki poşet. Fakat çözdürünce pörsüyeceğini donukken de kırılacağını bildiğimden hiç elimi sürmedim. Çöpe atıcam ama eşimin emeğine saygıdan atamıyorum da ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2007
|
selam kabak çiçeği dolmasının içini çok fazla iç koymazsanız hme daha hoş gözükür hemde sadece pirinç yemiş gibi olmazsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2008
|
Kabak Yemekleri
Pazardan aldığım tazecik minik minik kabakları bugün rendeleyip yine rendelediğim havuçla beraber çok az zeytin yağında biraz tuz ile çevirip sarımsaklı yoğurt dökerek(üstüne tercihen pul biber serpilebilir.)bir salata yapıcam. Sizde deneyin güzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Evett sevgili papillon22 tam zamanında aklıma getirdiniz ne zamandır unutmuştum ben bunu. Hatta bir de şöyle denemenizi öneririm: Rendeledikten sonra kızartmadan bir avuç iri dövülmüş ceviz, sonra yoğurt. İsteğe bağlı olarak yoğurdun yarısı kadar mayonez de eklenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Artık çocuklar evde, bu sayfayı daha sık ziyaret edeceğim galiba. Bu günlerde kabakla başım dertte. Mevsiminde sebze kullandığım için, kışın yiyemediğimiz kabaklar acısını çıkarıyor şimdi. Şöyle ki: Kızartmadan kaçındığım için, geçen sene fırında mücver benzeri bir karışım pişirmiştim, eşim ve çocuklar çok beğendi,artık hergün istiyorlar. Onlar yemekten bıkmadı ama ben pişirmekten bıktım açıkçası. Ununu az koyuyorum, içine bir miktar da iri çekilmiş mısır unu ilav ediyorum. Mısır unu daha çıtır, börek gibi olmasını sağlıyor. geniş fırın tepsisine yağlı kağıt serip, 1,5 cm kalınlığında yayıyorum. Böylece içi de pişmiş oluyor. Çayın yanına da iyi gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bugün fırında peynirli kabak pişirmenizi önerririm. Hem çok hafif hemde çok lezzetli oluyor. Fırında Peynirli Kabak Tarifi Kabakları ortadan ikiye kesiyoruz(boydan) içlerini tatlı kaşığı yardımı ile kazıyıp çıkartıyoruz.(İçlerini atmayıp mücverde yapabilirsiniz) Sıcak suda on dakika haşlıyoruz. Kabaklar soğurken beyaz penir (lor peyniride olabilir)1 adet yumurta ve dereotunu harmanlıyoruz. Kabakların içini bu harçla doldurduktan sonra üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz. Hafif yağlanmış tepsiye dizip sıcak fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz Sıcak veya soğuk afiyetle yiyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hımmm.Denemek lazım. ![]() Yoğurtlu sarımsaklı güzel olur gibi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |