![]() |
|
![]() |
#62 |
Moderatör
|
Sevgili zeonka, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Dün bahçeden toplanan kabaklardan bugün ne yapayım diye düşünüyordum. Sevgili arkadaşlar gak kabak guk kabak yemekten canım çıktı. Oğuz, kendi yetiştirdiği için, hiç gıkı çıkmadan yiyor. Ben se bıktım valla. Seneye, kabak ekermiyim bilemiyorum. Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı. Başka ne çeşidi var bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaptığım bir yemek var, aynı zeytinyağlı nın tarifi gibi sadece kıyma var bunda, dolma gibi oluyor tadı, kıyma ve soğanı kavuruyorum çok az salça küp küp doğranmış patates ve ve kabakları ekliyorum az da su ilave ettim mi tamam dır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, Henüz yeni bir üyeyim ama sizin o muhteşem bahçenizide görme fırsatım oldu, tabi siteye yüklenmiş fotğraflardan. Kabak konusunda benimde bir fikrim var; Bence en çok türlüye yakışıyor kabak, kıymalı oturtmasıda güzel olur, üzerine hafif sarmısaklı yoğurtla çok iyi gider ![]() ![]() ![]() Size bol çiçekli günler diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Bir bakın isterseniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
|
Kabaklı böreği unutmayın. Yanında ayranla iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ben başladım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Moderatör
|
Sayın Malina, kabakdan artık gına geldi derler ya, o yüzden kışa hiç hazırlık yapmayı düşünmüyorum. Buyrun siz devam edin, arzu ederseniz size bir koli de gönderebilirim, çiçekleri de üzerinde hani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Moderatör
|
Evet, sevgili Koyu yeşil, dün arkadaşımız Ferda Ülkümen de bunu önerdi. Ben de bir zamanlar merak ettiğim için, Buket Aknar'dan öğrenmiştim. Ama şimdilerde bu işe girişeceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. Hem bahçe işerim yoğun, hem de artık kabak görmek istemiyorum. Laf aramızda, acaba ne zaman köklenecekler diye merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
"Kabak tadı verdi"ye, kelimelerin mecazi olmayan gerçek anlamlarına karşılık gelen bir yemek te var biliyor musunuz? Egede. Uzun uzun tarifini yazmayacağım çünkü eminim yapmayacaksınız ya da yemeyeceksiniz. Ben çocukluğumda severek yerdim ama son yediğimde bana da ağır geldi. Et ve şeker.. Tatlı kabak dolması. Kabak kıymalı pirinçli, maydanozlu bildiğimiz şekilde dolduruluyor. Pişirme suyu olarak şekerli su kullanılıyor, şekerli bir yemek oluyor. (Güler, onca kabaktan sonra sen bunu okumamış ol..) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Biraz farklı bir tarif, ne zamandır yapmamıştım, bu sayfayla hatırladım: Bir miktar pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabaklar minik küpler halinde doğranır, soğan, tuzla beraber az yağda biraz pişirilir. İçine,zeytin yağı, peynir, dereotu, kırmızı pul biber, nane ve diğer yakıştıracağınız baharatlar atılır. Tüm malzeeme karıştırılarak fırın tepsisine konur, kabakların iyice piştiğine emin olununca çıkarılır. Pirinç miktarını, isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben az koymayı tercih ediyorum ama kabak sevmeyen çocuklar için biraz arttırılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, kızartma yapmadığımız için verdiğiniz tarifin benzerini ben de yapıyorum, çok pratik ve çok güzel oluyor. Sarımsağı tepsiye sürmemiştim deneyeceğim. Kabuklarıyla beraber bütün sarımsağı ikiye bölüp, kesik kenarlar aşağıda kalacak şekilde kabakların arasına koyuyordum. Kabakların yapışmaması için yağlı kağıt kullanıyorum. Unlayarak yapmıyorum ama eminim unlusu daha da lezzetlidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
agaclar.net
|
Bir arkadaşın yazdığı tarif vardı. Fırında kızartıyordu Rendelenmiş kabak + mısır unu + un + yumurta + tuz + çok az sıvı yağ Biraz ekleme yaptım. Bu karışımı, 0,5-1 cm incelikte ve yuvarlak formda hazırlayıp, fırında kızartın. Bu malzemeyi pizza hamuru olarak kullanın. Üzerine istediğiniz pizza karışımını ekleyip, kısa bir süre daha fırınlayın. Benzer sürede pişecek malzemeyi bir arada kullanırsanız iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
agaclar.net
|
Kabak kızartmasını, yoğurtla değil; limon + sarmısak sosu dökerek yemeyi deniyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
agaclar.net
|
Unu su ile, boza benzeri (biraz daha koyu) bir bulamaç haline getirin. Biraz tuz ekleyin. Kabağı boylamasına büyük parça halinde kesebileceğiniz en ince dilim halinde kesin. 3-4 mm kalınlık gibi... Kabakların her iki yüzünü, un bulamacına batırıp, bol yağda kızartın. Çıtır çıtır bir yiyecek olacaktır. O öğün yiyeceğiniz kadar kızartın. Bekleyince yumuşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
|
Merhaba Kabaklı keki de ben yazayım. Ayşe Tüter'in tarifidir. KABAK ÇİÇEĞİ 3 yumurta 1 bardak şeker 1/2 bardak sıvıyağ 1/2 bardak süt 2 kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış) vanilya kabartma tozu 3 bardak un 1 çaybardağı ceviz 1 çaybardağı üzüm Kek hazırlanır. Ceviz ve üzüm eklenir. Kek kalıbına konur. Fırında pişirilir. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Gülriz Sururi'den 3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine dizin. 2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştirin. En üste de ortadan ikiye bölüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyun. Üzerine tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişirin. Servis yaparken üzerine bol dereotu serpin. En sevdiğim kabak yemeklerinden biridir. Yapımı çok kolay, çabuk pişiyor ve çok lezzetli. Soğuk olarak yemenizi tavsiye ederim. Düzenleyen sakagun : 19-06-2014 saat 19:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki Gülriz Sururi tarifinin çok benzerini yapıyorum ama benimkinde domatesler kabakların üstünde oluyor, çok az da şeker ilave ediyorum. Pirinç ilave etmiyorum. Kabağı kendi yetiştirenlere özellikle tavsiye ederim. Taze kabağın tadını çok iyi alıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
|
Bende yapıyorum aynı tarifi, pirinç konulmuyor. Miktarını göz kararı ayarlayarak yapıyorum. En alta yarım ay şeklinde soğan koyuyorum üzerine kabak ve sarımsak kabağın üzerine de bol domates koyuyorum. Tuz, çok az şeker ve zeytinyağı ilave edip pişiriyorum. Tencere fazla derin olmayıp geniş bir tencerede olursa daha kolay pişiyor. Gerçekten lezzetli bir tarif oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|