17-07-2008, 14:53
|
#76
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
|
- Kabakları halka halka ince (3-4 mm gibi) dilimleyin, hatta hafif verev keserseniz dilimler elips şeklinde olur.
- Bir poşete un ve tuz koyun. Dilimleri bu karışıma atın,torbanın ağzını kapatıp çalkalayın.
- Un ve tuza güzelce bulanan dilimleri torbadan çıkarın elek üzerine koyun, hafifçe silkeleyerek unun fazlasını uzaklaştırın.
- Bir tepsinin tabanına ucu kesilmiş bir sarmısağı, tepsiyi cilalar gibi güzelce sürtün (yağlamayın).
- Sonra kabak dilimlerini tepsiye balık pulu gibi birbiri üzerine hafifçe gelecek şekilde sıra sıra dizin.
- Üzerine salataya döker gibi zeytinyağını gezdirin.
- En son kırmızı biber serpin.
- Önceden ısıtılmış fırına verin.
- Üzeri nar gibi kızarıncaya dek fırında tutun.
- Sıcak servis yapın.
|
|
|