View Single Post
Eski 17-07-2008, 14:53   #76
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
  • Kabakları halka halka ince (3-4 mm gibi) dilimleyin, hatta hafif verev keserseniz dilimler elips şeklinde olur.
  • Bir poşete un ve tuz koyun. Dilimleri bu karışıma atın,torbanın ağzını kapatıp çalkalayın.
  • Un ve tuza güzelce bulanan dilimleri torbadan çıkarın elek üzerine koyun, hafifçe silkeleyerek unun fazlasını uzaklaştırın.
  • Bir tepsinin tabanına ucu kesilmiş bir sarmısağı, tepsiyi cilalar gibi güzelce sürtün (yağlamayın).
  • Sonra kabak dilimlerini tepsiye balık pulu gibi birbiri üzerine hafifçe gelecek şekilde sıra sıra dizin.
  • Üzerine salataya döker gibi zeytinyağını gezdirin.
  • En son kırmızı biber serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Üzeri nar gibi kızarıncaya dek fırında tutun.
  • Sıcak servis yapın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön