Kızartma pek yapmadığım için bazen fırında denemler yapıyorum. Bu tarifi hem çocuklar seviyor hem biz. İçinde sebze, protein, yağ hepsi var, unu da az. Yapılışı çok pratik ve çabuk. Kahvaltıda, ikindi çayında, yemekte çok güzel gidiyor.
Malzemeler:
(Büyük boy fırın tepsisi için)
4 adet orta boy kabak
100 gr kadar beyaz peynir (miktarı isteğinize bağlı)
az miktar kaşar peynir
3 yumurta
az tuz (peynirin tuzunu dikkate alarak)
yarım bardak zeytin yağı
1 bardağa yakın mısır unu (daha az da olabilir)
(buğday unuyla da oluyor ama mısır unuyla tavsiye ederim)
İsteğe bağlı olarak;
kırmızı pul biber
dereotu veya maydanoz, nane, taze soğan
Kabaklar soyulur ve derin bir kabın içine rendelenir. Üzerine yumurtalar kırılır, peynir ufalanır, kaşar kesilir veya rendelenir, yağ ilave edilir, un haricindeki diğer malzemeler de hazırlanıp ilave edilir. Malzeme elle veya tahta bir kaşıkla biraz karıştırılır. En son un ilave edilir ve karıştırılı ki kıvam kontrol edilebilsin.
Malzemeleri istediğiniz oranda koyup, kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeyi, özellikle peyniri çok ufalamadan, kullanmayı tercih ediyorum ama isterseniz rendeleyebilirsiniz.
Bulamaç haline gelince fırın kağıdı serilmiş tepsiye yayılır. (Fotoğrafı, kıvamı görebilmeniz için malzemeyi yaymadan çektim. Bu malzemeler tepsiye yayıldığında kalınlık 1 cm civarında oluyor) Daha yağlı isterseniz, üzerine çok az yağ sürebilirsiniz.
220 derecede yaklaşık 30-35 dakika (üzeri biraz kızarana kadar) pişirilir.